תחליפי חלב טבעיים
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
תחליפי חלב טבעיים
יכול להתקלקל. בחורף פחות.
תמיד עדיף להכין באותו רגע. זה די פשוט ואם לא נמצאים בנסיעות אז עדיף להכין במקום.
תמיד עדיף להכין באותו רגע. זה די פשוט ואם לא נמצאים בנסיעות אז עדיף להכין במקום.
-
- הצטרפות: 18 אפריל 2005, 15:27
תחליפי חלב טבעיים
מה אתם יודעים על חלב אורז?
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
תחליפי חלב טבעיים
פשוט חלב שעשוי מאורז.
בקנוי יש תוספות של טעם וסוכר.
בקנוי יש תוספות של טעם וסוכר.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תחליפי חלב טבעיים
זה לא תחליף חלב. זה מזון שמתאים לתינוקות שמתחילים לאכול מוצקים, (שכבר אוכלים אורז). יכול להחליף ארוחה, אך לא ניתן לבסס עליו תפריט.
-
תחליפי חלב טבעיים
בגיל חצי שנה, כתחליף להנקה פעם ב...הוא עדיף על פורמולה (אם אין מספיק חלב אם שאוב)?
-
תחליפי חלב טבעיים
אגב, ניסיתי חלב שקדים (משקדיה) ולא היתה התלהבות...
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
תחליפי חלב טבעיים
יצחק בן-אורי
עם כל הכבוד ליצחק בן-אורי, לא כל מה שהוא חושב מבוסס או נכון.
למשל, תפיסותיו לגבי תזונת התינוק (הוא ממליץ לתת לתינוק מזונות שאינם חלב-אם החל מגיל חודש לערך) מוטעות ואף מסוכנות.
עם כל הכבוד ליצחק בן-אורי, לא כל מה שהוא חושב מבוסס או נכון.
למשל, תפיסותיו לגבי תזונת התינוק (הוא ממליץ לתת לתינוק מזונות שאינם חלב-אם החל מגיל חודש לערך) מוטעות ואף מסוכנות.
תחליפי חלב טבעיים
הוא ממליץ לתת לתינוק מזונות שאינם חלב-אם החל מגיל חודש לערך
ההמלצות שלו הן לגבי טעימות של מיצי פרות אורגניים, מסוימים מאוד, מסוננים ומהולים במים. לי זה נשמע נכון. כמובן שלא במקום ארוחת הנקה, אך בהחלט בקטע של גיוון, חשיפה לטעמים והעשרת המזון. משום מה, ההמלצה של טיפת חלב בדבר הששה חודשים, גם אותה יש לבדוק.
ההמלצות שלו הן לגבי טעימות של מיצי פרות אורגניים, מסוימים מאוד, מסוננים ומהולים במים. לי זה נשמע נכון. כמובן שלא במקום ארוחת הנקה, אך בהחלט בקטע של גיוון, חשיפה לטעמים והעשרת המזון. משום מה, ההמלצה של טיפת חלב בדבר הששה חודשים, גם אותה יש לבדוק.
-
תחליפי חלב טבעיים
לי זה נשמע נכון. כמובן שלא במקום ארוחת הנקה, אך בהחלט בקטע של גיוון, חשיפה לטעמים והעשרת המזון.
על סמך איזה ידע בהנקה, במערכת העיכול של תינוקות, בהתפתחות של תינוקות, בתזונת תינוקות זה נשמע לך נכון?
האם ידעת, למשל, מדוע יש המלצה חד משמעית של ארגוני הבריאות המרכזיים בעולם (וגם של משרד הבריאות שלנו) שאסור לתת מים לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה? האם ידעת שזה עלול לגרום למוות?
על סמך איזה ידע בהנקה, במערכת העיכול של תינוקות, בהתפתחות של תינוקות, בתזונת תינוקות זה נשמע לך נכון?
האם ידעת, למשל, מדוע יש המלצה חד משמעית של ארגוני הבריאות המרכזיים בעולם (וגם של משרד הבריאות שלנו) שאסור לתת מים לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה? האם ידעת שזה עלול לגרום למוות?
תחליפי חלב טבעיים
אין לי סימוכין. כמו שאמרתי, זה נשמע לי... אני זוכרת שכשקראתי את זה אמרתי לעצמי, ואללה הינה עוד מיתוס שאפשר לשבור.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
- דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*
תחליפי חלב טבעיים
מים לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה? האם ידעת שזה עלול לגרום למוות?
לא מתים כל כך מהר. איפה מתו תינוקות ששתו מים, כאן בישאל או בהודו?
הרבה מהילדים , שאינם יונקים, שותים מים שלא הורתחו עם או בלי תוספים.
המים עצמם אף פעם לא היו סיבה למוות.
מיים = חיים.
לא מתים כל כך מהר. איפה מתו תינוקות ששתו מים, כאן בישאל או בהודו?
הרבה מהילדים , שאינם יונקים, שותים מים שלא הורתחו עם או בלי תוספים.
המים עצמם אף פעם לא היו סיבה למוות.
מיים = חיים.
-
תחליפי חלב טבעיים
תמר אייל, זה לא בגלל המים. זה בגלל ההשפעה של מים על מערכת העיכול של תינוק מתחת לגיל חצי שנה. למשל, במקרה של דילול מסוכן של מיצי קיבה בצירוף עם עוד משהו. יש פה נושאים רפואיים שצריך לדעת אותם.
תחליפי חלב טבעיים
אני מניחה שבן אורי יודע טוב מאוד את הנושאים הרפואיים ואם הוא ממליץ לדוגמא לתת לתינוק קצת מי תמרים מהולים במים בגיל שלושה שבועות אז זה בסדר גמור. אם תינוקות לא מתים מהתמ"לים למיניהם הם בטח לא ימותו מקצת מיץ ענבים או כל מה שבן אורי ממליץ.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
תחליפי חלב טבעיים
בהחלט בקטע של גיוון, חשיפה לטעמים והעשרת המזון.
הוא ממליץ לדוגמא לתת לתינוק קצת מי תמרים מהולים במים בגיל שלושה שבועות.
ההמלצות היום הן להתחיל עם מתן ירקות דווקא, ולא פירות מתוקים שעלולים להביא לנטישת כל טעם אחר מלבד המתוק.
אגב, מה עם פסיכולוגיה של הילד? מי קבע שמה שתינוק בן חודש צריך הוא דווקא "גיוון"? (הציצי משעמם אותו?!)
הוא ממליץ לדוגמא לתת לתינוק קצת מי תמרים מהולים במים בגיל שלושה שבועות.
ההמלצות היום הן להתחיל עם מתן ירקות דווקא, ולא פירות מתוקים שעלולים להביא לנטישת כל טעם אחר מלבד המתוק.
אגב, מה עם פסיכולוגיה של הילד? מי קבע שמה שתינוק בן חודש צריך הוא דווקא "גיוון"? (הציצי משעמם אותו?!)
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
תחליפי חלב טבעיים
אם תינוקות לא מתים מהתמ"לים למיניהם הם בטח לא ימותו מקצת מיץ ענבים או כל מה שבן אורי ממליץ.
אני במקומך לא הייתי כותב משפט כזה כאן בלי להכין בונקר מוגן היטב לפני כן...
> איתי בורח כדי לא לחטוף את הרסיסים <
אני במקומך לא הייתי כותב משפט כזה כאן בלי להכין בונקר מוגן היטב לפני כן...
> איתי בורח כדי לא לחטוף את הרסיסים <
תחליפי חלב טבעיים
אז זהו, שההמלצות מיועדות למיינסטרים הממוצע ותמיד אני מתייחסת אליהן בהסתייגות מה. גם החלב הוא מתוק. מדובר על מתיקות מאוד עדינה של הפרות לא על מכת מתוק שתבלבל את התינוק.
מי קבע שמה שתינוק בן חודש צריך הוא דווקא "גיוון"?
מדובר על הכרה של גוונים של טעמים בהדרגה. בגלל המלצת החצי שנה מאוד קשה להרגיל תינוקות לאכול כי המעבר הוא פתאומי.
איתי, ידוע אמנם שתינוקות אכן מתים מתמ"לים. אך למען הסר ספק - לא התכוונתי לבחון את גבולות ההישרדות של התינוקות.
אז זהו, שההמלצות מיועדות למיינסטרים הממוצע ותמיד אני מתייחסת אליהן בהסתייגות מה. גם החלב הוא מתוק. מדובר על מתיקות מאוד עדינה של הפרות לא על מכת מתוק שתבלבל את התינוק.
מי קבע שמה שתינוק בן חודש צריך הוא דווקא "גיוון"?
מדובר על הכרה של גוונים של טעמים בהדרגה. בגלל המלצת החצי שנה מאוד קשה להרגיל תינוקות לאכול כי המעבר הוא פתאומי.
איתי, ידוע אמנם שתינוקות אכן מתים מתמ"לים. אך למען הסר ספק - לא התכוונתי לבחון את גבולות ההישרדות של התינוקות.
-
תחליפי חלב טבעיים
אני מניחה שבן אורי יודע טוב מאוד את הנושאים הרפואיים
אני בטוחה שלא.
דבריו בנושא הם תערובת של קצת דברים נכונים עם שטויות מסוכנות.
ואם כבר
שההמלצות מיועדות למיינסטרים הממוצע
אז האמת היא שההמלצה להתחיל בגיל חצי שנה תלויה במיגבלות, ולמעשה מתגלה כמוקדמת מדי עבור אחוז נכבד מהתינוקות.
יש סימני מוכנות פיזיים של התינוק למזון מוצק (למשל, תנועות מסויימות עם הלשון), שמאוד מומלץ להתבונן בהם לפני שמתחילים.
בעיקרון, יש להביט בתינוק, לא בלוח השנה.
תינוק בן חודש הוא עובר ממש, ולא מוכן לשום מזון שאינו חלב לפי כל קריטריון שהוא.
רק טיפשים, בורים וחסרי אחריות ימליצו המלצות כאלה בימינו.
אני בטוחה שלא.
דבריו בנושא הם תערובת של קצת דברים נכונים עם שטויות מסוכנות.
ואם כבר
שההמלצות מיועדות למיינסטרים הממוצע
אז האמת היא שההמלצה להתחיל בגיל חצי שנה תלויה במיגבלות, ולמעשה מתגלה כמוקדמת מדי עבור אחוז נכבד מהתינוקות.
יש סימני מוכנות פיזיים של התינוק למזון מוצק (למשל, תנועות מסויימות עם הלשון), שמאוד מומלץ להתבונן בהם לפני שמתחילים.
בעיקרון, יש להביט בתינוק, לא בלוח השנה.
רק טיפשים, בורים וחסרי אחריות ימליצו המלצות כאלה בימינו.
תחליפי חלב טבעיים
כמובן שהספר של בן אורי נכתב לפני המון שנים. ובטח שבן אורי לא נכלל עם אף אחד מהתיאורים המרנינים שכינית.
אבל לתרופות וחיסונים הוא כן מוכן? הכל תלוי באיזה פרות, איזו צורת הגשה והמינון. מה שבן אורי מנסה לאמר הוא שבעצם תינוק יכול גם להיזון מדברים אחרים כשחלילה אין חלב אם. יש חלב שומשום, שקדים, אגוזים. יש פרות, פרות יבשים. התמ"לים למיניהם הם אולי לא הברירה הרביעית אלא החמישית.
אבל לתרופות וחיסונים הוא כן מוכן? הכל תלוי באיזה פרות, איזו צורת הגשה והמינון. מה שבן אורי מנסה לאמר הוא שבעצם תינוק יכול גם להיזון מדברים אחרים כשחלילה אין חלב אם. יש חלב שומשום, שקדים, אגוזים. יש פרות, פרות יבשים. התמ"לים למיניהם הם אולי לא הברירה הרביעית אלא החמישית.
-
תחליפי חלב טבעיים
אבל לתרופות וחיסונים הוא כן מוכן?
מי אמר?
וגם, יש להבדיל. עובר חולה אולי בהחלט יהיה זקוק לאיזו תרופה. יש כל מיני אסונות בעולם.
חיסונים הם לא דבר טבעי, ולא נועדו לטפל באסון שקורה כרגע, ולכן אין להם שום קשר לנושא.
התמ"לים למיניהם הם אולי לא הברירה הרביעית אלא החמישית.
כן, אחרי חלב האם בהנקה, חלב האם שאוב בכלי אחר (כפית, מזרק, כוס, בקבוק), חלב של אמא אחרת בהנקה, חלב של אמא אחרת שאוב בכלי אחר.
אחרי זה, הבחירה החמישית היא התמ"ל, שכיום הוא בכל זאת אפשרות פחות או יותר הישרדותית, אם כי היא פוגעת במערכת העיכול, במערכת החיסון, בהתפתחות המוח ובהתפתחות מערכות אחרות אצל התינוק (מידת הפגיעה שונה מתינוק לתינוק, לפי גורמים רבים).
חלב שומשום, שקדים, אגוזים, פירות יבשים - ידועים מראש והוכחו שוב ושוב כמזון חלקי ומסוכן. תינוק לא יכול לגדול עליהם, הם חסרים את רוב המרכיבים שהוא זקוק להם. ואין להם שום דבר שתינוק רך זקוק לו להתפתחות המוח.
מי אמר?
וגם, יש להבדיל. עובר חולה אולי בהחלט יהיה זקוק לאיזו תרופה. יש כל מיני אסונות בעולם.
חיסונים הם לא דבר טבעי, ולא נועדו לטפל באסון שקורה כרגע, ולכן אין להם שום קשר לנושא.
התמ"לים למיניהם הם אולי לא הברירה הרביעית אלא החמישית.
כן, אחרי חלב האם בהנקה, חלב האם שאוב בכלי אחר (כפית, מזרק, כוס, בקבוק), חלב של אמא אחרת בהנקה, חלב של אמא אחרת שאוב בכלי אחר.
אחרי זה, הבחירה החמישית היא התמ"ל, שכיום הוא בכל זאת אפשרות פחות או יותר הישרדותית, אם כי היא פוגעת במערכת העיכול, במערכת החיסון, בהתפתחות המוח ובהתפתחות מערכות אחרות אצל התינוק (מידת הפגיעה שונה מתינוק לתינוק, לפי גורמים רבים).
חלב שומשום, שקדים, אגוזים, פירות יבשים - ידועים מראש והוכחו שוב ושוב כמזון חלקי ומסוכן. תינוק לא יכול לגדול עליהם, הם חסרים את רוב המרכיבים שהוא זקוק להם. ואין להם שום דבר שתינוק רך זקוק לו להתפתחות המוח.
-
תחליפי חלב טבעיים
אז זהו, שההמלצות מיועדות למיינסטרים הממוצע
המיינסטרים הממוצע, לפני עשרים או שלושים שנה, המליץ לתת לתינוקות בני חודש מרק טחון וזוועות דומות. היום מדברים על הכנסה הדרגתית של מוצקים תוך כדי בדיקת אלרגיות מכל מזון לחוד. ומי יודע מה יגידו מחר
.
המיינסטרים משתנה, השוליים באים והולכים, ורק התינוקות נשארים אותו הדבר - בגיל חודש הם צריכים אך ורק חלב אם, רצוי מאוד מהציצי.
המיינסטרים הממוצע, לפני עשרים או שלושים שנה, המליץ לתת לתינוקות בני חודש מרק טחון וזוועות דומות. היום מדברים על הכנסה הדרגתית של מוצקים תוך כדי בדיקת אלרגיות מכל מזון לחוד. ומי יודע מה יגידו מחר
.
המיינסטרים משתנה, השוליים באים והולכים, ורק התינוקות נשארים אותו הדבר - בגיל חודש הם צריכים אך ורק חלב אם, רצוי מאוד מהציצי.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תחליפי חלב טבעיים
המיינסטרים הממוצע, לפני עשרים או שלושים שנה, המליץ לתת לתינוקות בני חודש מרק טחון וזוועות דומות.
לא מרק טחון אלא פירות טחונים. ואם תזכרי שהתינוק הממוצע אז ניזון מחלב פרה מהול במים, בהחלט יכול להיות שאותם פירות סיפקו לו ויטמינים חיוניים.
לא מרק טחון אלא פירות טחונים. ואם תזכרי שהתינוק הממוצע אז ניזון מחלב פרה מהול במים, בהחלט יכול להיות שאותם פירות סיפקו לו ויטמינים חיוניים.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
תחליפי חלב טבעיים
המיינסטרים הממוצע, לפני עשרים או שלושים שנה, המליץ לתת לתינוקות בני חודש מרק טחון וזוועות דומות.
רבים מתוצרי המיינסטרים הממוצע של לפני עשרים או שלושים שנה מסתובבים כאן באתר... איך לעזאזל שרדנו?
רבים מתוצרי המיינסטרים הממוצע של לפני עשרים או שלושים שנה מסתובבים כאן באתר... איך לעזאזל שרדנו?
-
תחליפי חלב טבעיים
איך לעזאזל שרדנו?
דבר בשם עצמך
דבר בשם עצמך
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
תחליפי חלב טבעיים
קראתי את הספר של בן אורי די מזמן אבל אם אני זוכרת נכון , הוא דיבר על מיצי הפירות אחרי גיל חצי שנה ... כמו גם המים עם התמרים..
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 22:05
תחליפי חלב טבעיים
אני דוקא פגשתי את אשתו כמה פעמים לפני פחות מחצי שנה והיא אמרה לי באופן מפורש שמגיל 3 שבועות הם נתנו לילדים בלילה בלבד מי תמרים.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
תחליפי חלב טבעיים
קראתי את הספר של בן אורי די מזמן אבל אם אני זוכרת נכון , הוא דיבר על מיצי הפירות אחרי גיל חצי שנה ... כמו גם המים עם התמרים
לי בפירוש מישהי שפגשה אותי, דווקא לא אישה בורה אבל כן מאלה שמכירים את החומר של בן אורי ולא נמנים על המיינסטרים, המליצה לתת בערך כפית של מיץ מגזר (רק המיץ, בלי הגזר) אחת ליום.
כשפגשתי אותה הקטנה היתה בת חודשיים והיא אמרה שכדאי מגיל שישה שבועות. לא עשיתי את זה אבל אני מניחה שהיא לילדיה עשתה.
לי בפירוש מישהי שפגשה אותי, דווקא לא אישה בורה אבל כן מאלה שמכירים את החומר של בן אורי ולא נמנים על המיינסטרים, המליצה לתת בערך כפית של מיץ מגזר (רק המיץ, בלי הגזר) אחת ליום.
כשפגשתי אותה הקטנה היתה בת חודשיים והיא אמרה שכדאי מגיל שישה שבועות. לא עשיתי את זה אבל אני מניחה שהיא לילדיה עשתה.
-
תחליפי חלב טבעיים
רוקדת צודקת. יש בידי מאמר שלו, והוא ממליץ מגיל 6 שבועות ואפילו לפני.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
תחליפי חלב טבעיים
אז ניסיתי להכין לינוקא חלב שקדים (נמאס לשאוב, בשביל פעם בשבוע אצל הסבים). חשבתי שזה אמור להפוך לתחליב, ומשום מה השקדייה לא נמסה במים אלא הופכת ל"פירורים". האם כך צריך להיות?
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
תחליפי חלב טבעיים
קומ"ג, צריך לשים בכוס קצת מים עם 2 כפיות שקדיה, לבחוש היטב לבלילה אחידה, ואז להוסיף מים בהדרגה, כל פעם קצת ולערבב. ככה עשית? יכול להיות ששפכת את כל המים בבת אחת ואז נהיו גושים.
-
תחליפי חלב טבעיים
תודה. בינתיים הסבתא דיווחה שהוא סירב בכל תוקף לשתות מזה. כנראה שגם מהלתי דליל מדי (כפית וחצי על 120 מ"ל).
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
תחליפי חלב טבעיים
הסבתא דיווחה שהוא סירב בכל תוקף לשתות מזה
אולי כדאי לתת לו להתרגל לאט לאט לטעם, להכין כמות קטנה בכוס ומדי פעם להציע כפית.
ככה כשבאים לסבים כבר יש משהו מוכר ואהוב לשלוף ( עד אז אין ברירה אלא... )
ניסית חלב אורז? אולי לערבב את השניים?
אולי כדאי לתת לו להתרגל לאט לאט לטעם, להכין כמות קטנה בכוס ומדי פעם להציע כפית.
ככה כשבאים לסבים כבר יש משהו מוכר ואהוב לשלוף ( עד אז אין ברירה אלא... )
ניסית חלב אורז? אולי לערבב את השניים?
-
תחליפי חלב טבעיים
ככה כשבאים לסבים כבר יש משהו מוכר ואהוב לשלוף
נכון לעכשיו היא די שמחה להודיע לי על כל מאכל או משקה שהכנתי והוא לא אהב ואף המליצה על גרבר וכאלה. אני אומרת לה שאני אמא שלו והוא יתרגל לאכול את האוכל שאני מכינה, בדיוק כמו שאנחנו אכלנו מה שהיא הכינה
ניסית חלב אורז?
לא אוהבת - יש בזה סוכר.
במחשבה שנייה, נראה לי שאין צורך בכלל בחלב בשעות האלה. אפשר אולי לתת לו יוגורט פשוט, שהוא אוהב.
נכון לעכשיו היא די שמחה להודיע לי על כל מאכל או משקה שהכנתי והוא לא אהב ואף המליצה על גרבר וכאלה. אני אומרת לה שאני אמא שלו והוא יתרגל לאכול את האוכל שאני מכינה, בדיוק כמו שאנחנו אכלנו מה שהיא הכינה
ניסית חלב אורז?
לא אוהבת - יש בזה סוכר.
במחשבה שנייה, נראה לי שאין צורך בכלל בחלב בשעות האלה. אפשר אולי לתת לו יוגורט פשוט, שהוא אוהב.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
תחליפי חלב טבעיים
אני חייבת להודות, שאני באסכולה שאומרת שלא יקרה כלום אם הוא יקבל פעם ביום פורמולה, כשהוא כבר אוכל מוצקים, אם את בכל מקרה לא שואבת.
רעיונות נוספים: דייסת שיבולת שועל או דייסת אורז, שאפשר להאכיל בכפית. ואולי אפשר לעשות אותה דלילה ולטחון ולנסות לתת בבקבוק? אולי לערבב את השקדיה עם חלב אם ולהוריד בהדרגה את כמות החלב? או לערבב את השקדיה עם יוגורט למשקה מדולל?
מצד שני, ברור שאם הוא מסכים ל יוגורט פשוט_ או כל מזון מוצק אחר, אז לא צריך לטרוח.
רעיונות נוספים: דייסת שיבולת שועל או דייסת אורז, שאפשר להאכיל בכפית. ואולי אפשר לעשות אותה דלילה ולטחון ולנסות לתת בבקבוק? אולי לערבב את השקדיה עם חלב אם ולהוריד בהדרגה את כמות החלב? או לערבב את השקדיה עם יוגורט למשקה מדולל?
מצד שני, ברור שאם הוא מסכים ל יוגורט פשוט_ או כל מזון מוצק אחר, אז לא צריך לטרוח.
-
תחליפי חלב טבעיים
שאני באסכולה שאומרת שלא יקרה כלום אם הוא יקבל פעם ביום פורמולה
אני באסכולה שמקבלת טיק בעין כשאני חושבת עליו שותה פורמולה לא שזה לא מזין וכל זה, סתם מחווה סימבולית להיסטוריה של תחילת ההנקה שלנו.
את הרעיון של דייסה עוד לא בדקנו, נשמע מעניין. אולי ניישם פעם לארוחת ערב דווקא אבל נראה לי שבאמת מיותר לתת בקבוק ב-4 שעות שהוא לא איתי.
אני באסכולה שמקבלת טיק בעין כשאני חושבת עליו שותה פורמולה לא שזה לא מזין וכל זה, סתם מחווה סימבולית להיסטוריה של תחילת ההנקה שלנו.
את הרעיון של דייסה עוד לא בדקנו, נשמע מעניין. אולי ניישם פעם לארוחת ערב דווקא אבל נראה לי שבאמת מיותר לתת בקבוק ב-4 שעות שהוא לא איתי.
תחליפי חלב טבעיים
אני רוצה לתת לתינוקת שעדיין יונקת וגם קצת אוכלת, לשתות משהו חם בבוקר ולפעמים בערב. כרגע אני נותנת לה חלב רגיל חם עם קוביית שוקולד מריר בפנים. יש רעיונות אחרים לדברים מזינים יותר?
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תחליפי חלב טבעיים
בת כמה היא????????????
חלב וגם שוקולד ממש ממש ממש לא מומלצים (אם בכלל) לפני גיל שנה!
ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377
חלב וגם שוקולד ממש ממש ממש לא מומלצים (אם בכלל) לפני גיל שנה!
ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377
תחליפי חלב טבעיים
מדובר על תינוקת בת שנה ועשרה חודשים.
תחליפי חלב טבעיים
עשית לי חשק לחלב חם עם קוביית שוקולד מריר בפנים אז אני מוותרת על כל מה שרציתי לכתוב על זה כמזון לתינוקת.
תחליפי חלב טבעיים
מה רצית לכתוב? תשתי את החלב ותכתבי במקביל.
-
תחליפי חלב טבעיים
אני רוצה לתת לתינוקת שעדיין יונקת וגם קצת אוכלת, לשתות משהו חם בבוקר ולפעמים בערב
למה, בעצם?
אם תפרטי את הסיבות שלך, אולי נוכל למצוא משהו יותר בריא מחלב ומשוקולד (במיוחד בערב).
למה, בעצם?
אם תפרטי את הסיבות שלך, אולי נוכל למצוא משהו יותר בריא מחלב ומשוקולד (במיוחד בערב).
תחליפי חלב טבעיים
כי עכשיו חורף ומתחיל להיות קר, אז נראה לי שנחמד לשתות שתיה חמה. וחוץ מזה, מה שותים בבוקר. שתיה חמה, לא?
תחליפי חלב טבעיים
מה רצית לכתוב? תשתי את החלב ותכתבי במקביל
עזבי, לא בא לי להטיף לך. כבשת את לבי ברעיון המתוק הזה לתת לה חלב עם קובית שוקולד מריר. כאילו, כמה פלצנים כבר אפשר להיות כדי לא להבחין באהבה נטו שיש בתוך משקה כזה? מה יותר בריא ממשקה אהבה נטו, שוקולד חרובים בחלב סויה? נבטוטי ברוקולי מומסים באומגה שלוש?
אצלנו המשקה החם בבוקר ובערב היה חלב אורז בטעם וניל. טעים מאד. אבל אני בטוחה שמה שתתני לה מכל הלב זה מה שהכי טוב בשבילה.
<בגדול, אומרים דברים רעים על חלב פרה: ליחה, אלרגיות, דלקות אזניים.
ועל שוקולד: מעורר, מקלקל שיניים, מקהה את חוש הטעם לטעמים עדינים יותר. ממכר. >
<ולפני שתעברי לחלב סויה אז דעי שאומרים עליו ברים עוד יותר גרועים (-: >
עזבי, לא בא לי להטיף לך. כבשת את לבי ברעיון המתוק הזה לתת לה חלב עם קובית שוקולד מריר. כאילו, כמה פלצנים כבר אפשר להיות כדי לא להבחין באהבה נטו שיש בתוך משקה כזה? מה יותר בריא ממשקה אהבה נטו, שוקולד חרובים בחלב סויה? נבטוטי ברוקולי מומסים באומגה שלוש?
אצלנו המשקה החם בבוקר ובערב היה חלב אורז בטעם וניל. טעים מאד. אבל אני בטוחה שמה שתתני לה מכל הלב זה מה שהכי טוב בשבילה.
<בגדול, אומרים דברים רעים על חלב פרה: ליחה, אלרגיות, דלקות אזניים.
ועל שוקולד: מעורר, מקלקל שיניים, מקהה את חוש הטעם לטעמים עדינים יותר. ממכר. >
<ולפני שתעברי לחלב סויה אז דעי שאומרים עליו ברים עוד יותר גרועים (-: >
-
תחליפי חלב טבעיים
משהו חם ומתוק לבוקר, שאני מכינה:
(הכמויות הן לפי הקטן שלי. לעצמי אני מכינה כמויות יותר גדולות)
כף גדושה שיבולת שועל מלאה אורגנית
בקערה קטנה
על זה מוזגת מים רותחים, שמכסים ועוד קצת (צריך להשאיר מקום לשיבולת השועל להתרכך ולהתרחב)
לתוך זה מערבבת:
בערך כפית מלאה שקדיה
בערך כפית דבש
מערבבים חזק שהכל יתמזג
הקטן שלי אוהב לאכול את זה כששיבולת השועל עוד בקושי התרככה, חוטף לי את זה עוד לפני שגמרתי לערבב...
טעים, בריא וחם.
(הכמויות הן לפי הקטן שלי. לעצמי אני מכינה כמויות יותר גדולות)
כף גדושה שיבולת שועל מלאה אורגנית
בקערה קטנה
על זה מוזגת מים רותחים, שמכסים ועוד קצת (צריך להשאיר מקום לשיבולת השועל להתרכך ולהתרחב)
לתוך זה מערבבת:
בערך כפית מלאה שקדיה
בערך כפית דבש
מערבבים חזק שהכל יתמזג
הקטן שלי אוהב לאכול את זה כששיבולת השועל עוד בקושי התרככה, חוטף לי את זה עוד לפני שגמרתי לערבב...
טעים, בריא וחם.
-
תחליפי חלב טבעיים
_ניסית חלב אורז?
לא אוהבת - יש בזה סוכר._
בחלב שאני קונה אין סוכר.
לא אוהבת - יש בזה סוכר._
בחלב שאני קונה אין סוכר.
-
תחליפי חלב טבעיים
גיליתי שבחלב סויה האורגני של הרדוף יש סוכר.
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2006, 11:32
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_קופצת_למים*
תחליפי חלב טבעיים
בשמת א
שאלה בקשר למתכון של הבוקר.
הקטן שלך אוכל או שותה את זה?
אני מחפשת משהו שאפשר לשתות, כי הקטנה שלי עוד לא ממש מיומנת בכפית.
שאלה בקשר למתכון של הבוקר.
אני מחפשת משהו שאפשר לשתות, כי הקטנה שלי עוד לא ממש מיומנת בכפית.
-
תחליפי חלב טבעיים
שלום,
הגעתי לארץ לביקור, בתי בת שנה וחצי שותה פורמולה המבוססת על חלב עיזים.
בשל נסיבות גורליות הארכנו את שהותנו בארץ, נגמרה לי הפורמולה ואין לי מושג איזה תחליף אני יכולה לתת לה (היא שותה רק בלילה). חלב פרה עושה לה רע-כאבי בטן וליחה.
האם אוכל למצוא בארץ פורמולת חלב עיזים?
או האם ישנן רעיונות אחרים? אשמח על עיצות
תודה ושבוע טוב
הגעתי לארץ לביקור, בתי בת שנה וחצי שותה פורמולה המבוססת על חלב עיזים.
בשל נסיבות גורליות הארכנו את שהותנו בארץ, נגמרה לי הפורמולה ואין לי מושג איזה תחליף אני יכולה לתת לה (היא שותה רק בלילה). חלב פרה עושה לה רע-כאבי בטן וליחה.
האם אוכל למצוא בארץ פורמולת חלב עיזים?
או האם ישנן רעיונות אחרים? אשמח על עיצות
תודה ושבוע טוב
-
- הצטרפות: 01 יולי 2005, 15:56
- דף אישי: הדף האישי של מוניקה_וברי*
תחליפי חלב טבעיים
היי בשמת
אני מכינה בדיוק דבר כזה לבן שלי בן שנה וחמש כל ערב לפני השינה כבר כמה חודשים והוא הולך לישון מאד מבסוט והבוקר סיפרה לי אמאשלי שמסתבר שבקוואקר יש מרכיב מעכב גדילה שמתפרק ונעלם רק בבישול מלא ולכן מים רותחים בלבד אינם מספיקים- ידוע לך משהו על זה?
אני מכינה בדיוק דבר כזה לבן שלי בן שנה וחמש כל ערב לפני השינה כבר כמה חודשים והוא הולך לישון מאד מבסוט והבוקר סיפרה לי אמאשלי שמסתבר שבקוואקר יש מרכיב מעכב גדילה שמתפרק ונעלם רק בבישול מלא ולכן מים רותחים בלבד אינם מספיקים- ידוע לך משהו על זה?
-
- הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
- דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*
תחליפי חלב טבעיים
מתכון של תחליף חלב לתינוקות שקיבלתי מהנטרופטים שלי. הומלץ מגיל אפס מאחר שלא הצלחתי להניק ולדעתם בטוח יותר בריא מהסימילק ומשפחתו. אני לא ניסיתי. ניסיתי רק מים שהושרו בהם תמרים להציל עצירות איומה שנוצרה לתינוק שלי (בן שלושה חודשים) מהסימילק.
להלן המתכון:
חצי כוס = ארבעים גרם שיבולת שועל
חופן אצות ים ארמה = 2 ג"ר
כפית שטוחה = 3 ג"ר שמרי בירה
1 תפוח עץ
10 ג"ר זרעי דלעת
1 כפית = 10 ג"ר שקדיה או שקדים מקולפים
10 ג"ר זרעי פשתן שלמים לאחר השריה במים
1 כף = 20 ג"ר מולסה של 70% פחממה
אם יש מכונה לעשית חלב לשים הכל בפנים עם ליטר מים רותחים.
אם אין אז רק לערבה הכל בבלנדר ולסננן.
בסוף לדלל בעוד חצי ליטר מים.
לא ניסיתי את זה כתחליף לסימילק כי אני לא מכירה אף אחד שהשתמש בזה וקצת חוששת. מה שכן לאחר שגיליתי שמי התמרים פועלים טוב על העצירות התחלתי בהדרגה (ממש מאתמול) להוסיף כל כמה ימים אחד מהדברים שברשימה ובהדרגה כל להגיע לתת לו את התחליף הנל.
להלן המתכון:
חצי כוס = ארבעים גרם שיבולת שועל
חופן אצות ים ארמה = 2 ג"ר
כפית שטוחה = 3 ג"ר שמרי בירה
1 תפוח עץ
10 ג"ר זרעי דלעת
1 כפית = 10 ג"ר שקדיה או שקדים מקולפים
10 ג"ר זרעי פשתן שלמים לאחר השריה במים
1 כף = 20 ג"ר מולסה של 70% פחממה
אם יש מכונה לעשית חלב לשים הכל בפנים עם ליטר מים רותחים.
אם אין אז רק לערבה הכל בבלנדר ולסננן.
בסוף לדלל בעוד חצי ליטר מים.
לא ניסיתי את זה כתחליף לסימילק כי אני לא מכירה אף אחד שהשתמש בזה וקצת חוששת. מה שכן לאחר שגיליתי שמי התמרים פועלים טוב על העצירות התחלתי בהדרגה (ממש מאתמול) להוסיף כל כמה ימים אחד מהדברים שברשימה ובהדרגה כל להגיע לתת לו את התחליף הנל.
-
תחליפי חלב טבעיים
אוכל, כמובן. יש לזה מרקם. יש חתיכות של שיבולת שועל.
שבקוואקר יש מרכיב מעכב גדילה שמתפרק ונעלם רק בבישול מלא ולכן מים רותחים בלבד אינם מספיקים- ידוע לך משהו על זה?
לא שמעתי בחיים.
הייתי שואלת את ורד לב .
לא ניסיתי את זה כתחליף לסימילק כי אני לא מכירה אף אחד שהשתמש בזה וקצת חוששת
בלי להכביר מילים:
את חוששת בצדק .
זה לא "תחליף לתמ"ל" אלא "מזון מוצק"
(התמ"ל עצמו גם לא מחליף הנקה - אבל כשאין אפשרות להניק, לפחות שיהיה לתינוק משהו לחיות ממנו. אם אפשר, אגב - כלומר, אם אין תגובה חריפה של התינוק לסוגי תמ"לים אחרים - אז יועצות הנקה רבות ממליצות להחליף כל פעם לתמ"ל אחר [לפי מה שבמבצע P-: ]. ככה את מקטינה את הסיכוי שתמ"ל אחד מקולקל/מורעל/שחסרים בו חומרים חיוניים יפגע בתינוק שלך. בכל התמ"לים חסרים חומרים חיוניים, אבל בכל אחד משהו קצת אחר, ובכל אחד יש משהו שדווקא רצוי ושאין בתמ"ל אחר. וכאמור, זה ביטוח בפני עוד "פרשת רמדיה", כשלא מסתמכים על סוג אחד).
בימינו לא נותנים מזון מוצק לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה, וגם אם תתחילי מזון מוצק לפני שמלאו לו 6 חודשים מלאים, זאת לא הדרך להתחיל מזונות נוספים על חלב.
מציעה לך להתייעץ לפני שאת נותנת כל דבר חוץ מתמ"ל ומים. וגם לגבי מים לפני גיל 6 חודשים, הייתי מתייעצת עם רופא ילדים טוב אם זה לא מסוכן.
במקרה, בתמ"לים הם כן מתמצאים.
לגבי העצירות, עיסוי, החלפת סוגי תמ"ל, הקפדה על המינון בעירבוב התמ"ל ועוד שיטות יכולים לעזור.
אוכל, כמובן. יש לזה מרקם. יש חתיכות של שיבולת שועל.
שבקוואקר יש מרכיב מעכב גדילה שמתפרק ונעלם רק בבישול מלא ולכן מים רותחים בלבד אינם מספיקים- ידוע לך משהו על זה?
לא שמעתי בחיים.
הייתי שואלת את ורד לב .
לא ניסיתי את זה כתחליף לסימילק כי אני לא מכירה אף אחד שהשתמש בזה וקצת חוששת
בלי להכביר מילים:
את חוששת בצדק .
זה לא "תחליף לתמ"ל" אלא "מזון מוצק"
(התמ"ל עצמו גם לא מחליף הנקה - אבל כשאין אפשרות להניק, לפחות שיהיה לתינוק משהו לחיות ממנו. אם אפשר, אגב - כלומר, אם אין תגובה חריפה של התינוק לסוגי תמ"לים אחרים - אז יועצות הנקה רבות ממליצות להחליף כל פעם לתמ"ל אחר [לפי מה שבמבצע P-: ]. ככה את מקטינה את הסיכוי שתמ"ל אחד מקולקל/מורעל/שחסרים בו חומרים חיוניים יפגע בתינוק שלך. בכל התמ"לים חסרים חומרים חיוניים, אבל בכל אחד משהו קצת אחר, ובכל אחד יש משהו שדווקא רצוי ושאין בתמ"ל אחר. וכאמור, זה ביטוח בפני עוד "פרשת רמדיה", כשלא מסתמכים על סוג אחד).
בימינו לא נותנים מזון מוצק לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה, וגם אם תתחילי מזון מוצק לפני שמלאו לו 6 חודשים מלאים, זאת לא הדרך להתחיל מזונות נוספים על חלב.
מציעה לך להתייעץ לפני שאת נותנת כל דבר חוץ מתמ"ל ומים. וגם לגבי מים לפני גיל 6 חודשים, הייתי מתייעצת עם רופא ילדים טוב אם זה לא מסוכן.
במקרה, בתמ"לים הם כן מתמצאים.
לגבי העצירות, עיסוי, החלפת סוגי תמ"ל, הקפדה על המינון בעירבוב התמ"ל ועוד שיטות יכולים לעזור.
-
תחליפי חלב טבעיים
בשמת א - התינוק שלי היה אמור לשתות את זה כמובן (זה הומלץ לנו מגיל אפס !!! כתחלף הטוב ביותר ) לאחר עבודת הבלנדר וסינון קפדני.
לגבי מים - הרי את הסימילק אני ממיסה במים ממילא. אז מה ההבדל?
אני אמנם נותנת סימילק. אבל האמת?? בטוחה שזה ממש לא האידיאל. מה יכול להיות טוב בקופסאת ויטמינים מלאכותיים אינסטנט?? נראה לי שהתחליף האמור מכיל לפחות את הוימינים ממקורות טבעיים. ללא חומרי שימור ומוצרים כימים לא מוכרים. בכל אופן כפי שרשמתי בהתחלה. אני באמת עדיין לא נותנת לו את זה. רק התחלתי השבוע מוצר אחד מתוך הרשימה וכך להוסיף כל פעם רק מוצר אחד נוסף עד למעבר מוחלט שמן הסתם לא יהיה לפני חצי שנה.
לגבי מים - הרי את הסימילק אני ממיסה במים ממילא. אז מה ההבדל?
אני אמנם נותנת סימילק. אבל האמת?? בטוחה שזה ממש לא האידיאל. מה יכול להיות טוב בקופסאת ויטמינים מלאכותיים אינסטנט?? נראה לי שהתחליף האמור מכיל לפחות את הוימינים ממקורות טבעיים. ללא חומרי שימור ומוצרים כימים לא מוכרים. בכל אופן כפי שרשמתי בהתחלה. אני באמת עדיין לא נותנת לו את זה. רק התחלתי השבוע מוצר אחד מתוך הרשימה וכך להוסיף כל פעם רק מוצר אחד נוסף עד למעבר מוחלט שמן הסתם לא יהיה לפני חצי שנה.
-
תחליפי חלב טבעיים
ורדה,
התמ"ל הוא אבקה שאמורים להוסיף לה מים.
זה לא אותו דבר כמו מים לבד.
בטוחה שזה ממש לא האידיאל. מה יכול להיות טוב בקופסאת ויטמינים מלאכותיים אינסטנט
את כמובן צודקת.
לכן מומלץ להיניק.
האם יש לך אפשרות להשיג חלב מאמהות אחרות ולתת אותו לתינוק שלך? גם בבאופן וגם בפורומים אחרים כבר נתקלתי לא פעם באמהות מיניקות שהצטבר להן מלאי גדול של חלב שאוב בפריזר שהן מוכנות ורוצות לתרום.
סדר העדיפויות של מזון לתינוקות הוא כדלקמן, לפי אירגון הבריאות העולמי:
הויטמינים ממקורות טבעיים. ללא חומרי שימור ומוצרים כימים לא מוכרים
אולי הויטמינים האלה הם "ממקורות טבעיים" (וגם זה בתנאי שאת נותנת הכל אורגני וטרי) אבל חד משמעית הם לא מכילים את החלבונים, הויטמינים והמינרלים החיוניים לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם שזה מזונם היחיד או העיקרי.
הדבר הזה נבדק.
רפואית.
את מתעסקת כאן בסוגיה רפואית, חשוב לי להסביר לך את זה.
כשתינוק צריך תרופה (והתמ"ל הוא תרופה), את לא יכולה לרקוח תרופה תוצרת בית בלי שום ידע תזונתי או כימי ולחשוב שזה שווה ערך לתרופה מצילת חיים.
בעבר תינוקות מתו מניסיונות קודמים לתת "תחליפים" שונים לחלב אם. גם מהתמ"לים הראשונים מתו במשך כמה עשרות שנים, עד שהגיעו לאיזו תרכובת מינימלית שהרגה רק חלק קטן מהתינוקות.
ועם כל חסרונותיו, התמ"ל בכל זאת הוא המזון היחיד שבטוח לתת לתינוקות שאינם יכולים לקבל חלב אם.
חלק ממה שיש לך במתכון הזה בכלל לא אמור להגיע לקיבה של תינוקות כל כך קטנים.
אני חוזרת שוב: זה מזון מוצק והיום יודעים שמתן מזון מוצק לתינוקות קטנים גורם נזקים בריאותיים.
זהו מזון חסר ביותר, יותר חסר מהתמ"ל של רמדיה שהרג תינוקות .
מעבר לזה, חלק מהמרכיבים הם בעלי פוטנציאל גבוה ביותר לגרום אלרגיות ובעיות עיכול אחרות לטווח קצר וארוך גם יחד, ולכן בימינו כבר לא מסתכנים יותר ולא נותנים לתינוקות כל כך קטנים את המזונות האלה.
זה נוסה בעבר, והתוצאות היו חמורות.
אני מצטערת שאני כותבת את זה בצורה כל כך חריפה, אבל נראה לי שהחומר שכתבת פה, מלבד הסיכון שיש בו לתינוק שלך, יש בו סיכון ממשי גם לקוראים אחרים.
אם את רוצה הסברים כימיים מפורטים יותר, אז לדעתי יש פה באתר, אולי אפילו בדף הזה אם תקראי את כולו.
את יכולה גם להתייעץ עם ד"ר מירה ליבוביץ או ד"ר דינה צימרמן כדי לברר למה זה לא יכול להיות מזון לתינוקות קטנים.
את המתכון שכתבת כאן את יכולה לתת בתור מזון מוצק מגיל חצי שנה ומעלה , בנוסף על התמ"ל - לא במקום.
לא בגיל שלושה חודשים.
לא במקום חלב אם או חלב מלאכותי לתינוקות.
התמ"ל הוא אבקה שאמורים להוסיף לה מים.
זה לא אותו דבר כמו מים לבד.
בטוחה שזה ממש לא האידיאל. מה יכול להיות טוב בקופסאת ויטמינים מלאכותיים אינסטנט
את כמובן צודקת.
לכן מומלץ להיניק.
האם יש לך אפשרות להשיג חלב מאמהות אחרות ולתת אותו לתינוק שלך? גם בבאופן וגם בפורומים אחרים כבר נתקלתי לא פעם באמהות מיניקות שהצטבר להן מלאי גדול של חלב שאוב בפריזר שהן מוכנות ורוצות לתרום.
סדר העדיפויות של מזון לתינוקות הוא כדלקמן, לפי אירגון הבריאות העולמי:
- חלב אם בהנקה ישירה.
- אם זה לא אפשרי, אז חלב האם שאוב, שניתן בכלי כלשהו.
- אם זה לא אפשרי, אז חלב של אם אחרת (בריאה) בהנקה.
- אם זה לא אפשרי, אז חלב של אם אחרת או אמהות אחרות בריאות (הכוונה: גם מבנק חלב אם) שניתן בכלי כלשהו.
- תמ"ל, כלומר תרכובת מזון לתינוקות, שאושרה כמזון לתינוקות והיא מכילה תוספות שונות של רכיבי תזונה.
הויטמינים ממקורות טבעיים. ללא חומרי שימור ומוצרים כימים לא מוכרים
אולי הויטמינים האלה הם "ממקורות טבעיים" (וגם זה בתנאי שאת נותנת הכל אורגני וטרי) אבל חד משמעית הם לא מכילים את החלבונים, הויטמינים והמינרלים החיוניים לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם שזה מזונם היחיד או העיקרי.
הדבר הזה נבדק.
רפואית.
את מתעסקת כאן בסוגיה רפואית, חשוב לי להסביר לך את זה.
כשתינוק צריך תרופה (והתמ"ל הוא תרופה), את לא יכולה לרקוח תרופה תוצרת בית בלי שום ידע תזונתי או כימי ולחשוב שזה שווה ערך לתרופה מצילת חיים.
בעבר תינוקות מתו מניסיונות קודמים לתת "תחליפים" שונים לחלב אם. גם מהתמ"לים הראשונים מתו במשך כמה עשרות שנים, עד שהגיעו לאיזו תרכובת מינימלית שהרגה רק חלק קטן מהתינוקות.
ועם כל חסרונותיו, התמ"ל בכל זאת הוא המזון היחיד שבטוח לתת לתינוקות שאינם יכולים לקבל חלב אם.
חלק ממה שיש לך במתכון הזה בכלל לא אמור להגיע לקיבה של תינוקות כל כך קטנים.
אני חוזרת שוב: זה מזון מוצק והיום יודעים שמתן מזון מוצק לתינוקות קטנים גורם נזקים בריאותיים.
זהו מזון חסר ביותר, יותר חסר מהתמ"ל של רמדיה שהרג תינוקות .
מעבר לזה, חלק מהמרכיבים הם בעלי פוטנציאל גבוה ביותר לגרום אלרגיות ובעיות עיכול אחרות לטווח קצר וארוך גם יחד, ולכן בימינו כבר לא מסתכנים יותר ולא נותנים לתינוקות כל כך קטנים את המזונות האלה.
זה נוסה בעבר, והתוצאות היו חמורות.
אני מצטערת שאני כותבת את זה בצורה כל כך חריפה, אבל נראה לי שהחומר שכתבת פה, מלבד הסיכון שיש בו לתינוק שלך, יש בו סיכון ממשי גם לקוראים אחרים.
אם את רוצה הסברים כימיים מפורטים יותר, אז לדעתי יש פה באתר, אולי אפילו בדף הזה אם תקראי את כולו.
את יכולה גם להתייעץ עם ד"ר מירה ליבוביץ או ד"ר דינה צימרמן כדי לברר למה זה לא יכול להיות מזון לתינוקות קטנים.
את המתכון שכתבת כאן את יכולה לתת בתור מזון מוצק מגיל חצי שנה ומעלה , בנוסף על התמ"ל - לא במקום.
לא בגיל שלושה חודשים.
לא במקום חלב אם או חלב מלאכותי לתינוקות.
-
תחליפי חלב טבעיים
בשמת א שאלה לי אלייך. מהו הרקע הרפואי/תזונתי שלך?
-
תחליפי חלב טבעיים
התינוק שלי היה אמור לשתות את זה כמובן (זה הומלץ לנו מגיל אפס !!! כתחלף הטוב ביותר ) לאחר עבודת הבלנדר וסינון קפדני.
אני חוזרת שוב: זה מזון מוצק
ורדה, נדמה לי שנפלה ביניכן טעות סמנטית: "מזון מוצק" בהקשר זה נחשב כל מה שאינו חלב אם או חלב פרה - גם אם מדובר בנוזלים כמו תה, מיץ וכולי (או לצורך העניין, המשרה שתיארת).
אני חוזרת שוב: זה מזון מוצק
ורדה, נדמה לי שנפלה ביניכן טעות סמנטית: "מזון מוצק" בהקשר זה נחשב כל מה שאינו חלב אם או חלב פרה - גם אם מדובר בנוזלים כמו תה, מיץ וכולי (או לצורך העניין, המשרה שתיארת).
-
תחליפי חלב טבעיים
מה נותנים במקום ברזל של קופת החולים??
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תחליפי חלב טבעיים
חייבת לומר שקשה לי לקרוא המלצות כמו זו שכתובה פה למעלה, של תחליפי חלב.
זה נכון שתמ"ל הוא מלאכותי ותעשייתי, אך הוא עדיין עובר מחקרים וסטנדרטיזציה של הרכיבים בו (טוב, אולי לא מספיק. להלן "רמדיה").
תראי, כשאת לוקחת קוואקר, או תמר, או שקד זה לא תמיד יהיה בדיוק אותה הכמות ומאותו הסוג. הם לא יכילו במדוייק את אותה הכמות של חלבון, פחמימה, שומן, ויטמין כזה או אחר וכו'. ואצל תינוקות, מה נעשה, הדברים הללו קריטיים.
גמני לא אוהבת תמ"ל והייתי מעדיפה שלא להתעסק איתו, אם אפשר היה. אבל במצבים בהם אופציית ההנקה אינה אפשרית (מכל מיני סיבות) זו האופציה הבאה!
זה נכון שתמ"ל הוא מלאכותי ותעשייתי, אך הוא עדיין עובר מחקרים וסטנדרטיזציה של הרכיבים בו (טוב, אולי לא מספיק. להלן "רמדיה").
תראי, כשאת לוקחת קוואקר, או תמר, או שקד זה לא תמיד יהיה בדיוק אותה הכמות ומאותו הסוג. הם לא יכילו במדוייק את אותה הכמות של חלבון, פחמימה, שומן, ויטמין כזה או אחר וכו'. ואצל תינוקות, מה נעשה, הדברים הללו קריטיים.
גמני לא אוהבת תמ"ל והייתי מעדיפה שלא להתעסק איתו, אם אפשר היה. אבל במצבים בהם אופציית ההנקה אינה אפשרית (מכל מיני סיבות) זו האופציה הבאה!
-
תחליפי חלב טבעיים
אני לא כ"כ מבינה מה הבעיה עם תמ"ל ולמה רתן מעדיפות תחליף אחר?
אני מיניקה מלא את בני בן ה 8 חודשים +מוצקים.
גם ככה הוא סרבן בקבוק ובכל פעם ששאבתי (בעמל רב מאד) , נאלצתי לזרוק את השאוב . היום אני יודעת שאם אצטרך לצאת - ואני יוצאת בלעדיו לעיתים רחוקות מאד - אשאיר לו תמ"ל , בידיעה שרוב הסיכויים שהוא לא ישתה אבל אם כן, אז לפחות אהיה רגועה שיש לו מה לאכול.
אגב, אני מודה שרק בחודש האחרון אני מוכנה לזאת, לפני כן, כאשר רק ינק , לא רציתי לתת לו תמ"ל, היום פחות מפריע לי מכיון שהוא התחיל מוצקים .
אני מיניקה מלא את בני בן ה 8 חודשים +מוצקים.
גם ככה הוא סרבן בקבוק ובכל פעם ששאבתי (בעמל רב מאד) , נאלצתי לזרוק את השאוב . היום אני יודעת שאם אצטרך לצאת - ואני יוצאת בלעדיו לעיתים רחוקות מאד - אשאיר לו תמ"ל , בידיעה שרוב הסיכויים שהוא לא ישתה אבל אם כן, אז לפחות אהיה רגועה שיש לו מה לאכול.
אגב, אני מודה שרק בחודש האחרון אני מוכנה לזאת, לפני כן, כאשר רק ינק , לא רציתי לתת לו תמ"ל, היום פחות מפריע לי מכיון שהוא התחיל מוצקים .
-
- הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
- דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*
תחליפי חלב טבעיים
הדף הזה הופיע לי בדיוק בזמן...
חזרתי מדיקור אצל הרופא הסיני של בתי בת ה-8 חודשים שחטפה סלמונלה מאלוהים יודע איפה....
הוא המליץ לי בפרוש שכדאי לי להקל על מערכת העיכול שלה ע"י זניחת התמ"ל (לצערי לא יכולתי להיניק), אפילו זו שקניתי
ללא הלקטוז (בהמלצת רופאת ילדים קונבנציונאלית).
בן הזוג שלי ממש חושש מההצעה של המדקר וביקש ממני להתייעץ באתר, אז הנה למרות שהנושא כבר התדיין בו,
אולי עבר זמן והתגלו דברים חדשים ובכל זאת הוא מדקר ידוע ונחשב ולאחר דעות שקראתי כאן אני שואלת את עצמי אם
כדאי לסמוך עליו.
ובקיצור, גם הוא המליץ על שקדיה בתוספת שומשום (של עוז) עם מולסה למען הטעם. והוא טוען שזה יכול להחליף
את התמ"ל לגמרי בתוספת המוצקים שאני נותנת לה. האם?
תודה
חזרתי מדיקור אצל הרופא הסיני של בתי בת ה-8 חודשים שחטפה סלמונלה מאלוהים יודע איפה....
הוא המליץ לי בפרוש שכדאי לי להקל על מערכת העיכול שלה ע"י זניחת התמ"ל (לצערי לא יכולתי להיניק), אפילו זו שקניתי
ללא הלקטוז (בהמלצת רופאת ילדים קונבנציונאלית).
בן הזוג שלי ממש חושש מההצעה של המדקר וביקש ממני להתייעץ באתר, אז הנה למרות שהנושא כבר התדיין בו,
אולי עבר זמן והתגלו דברים חדשים ובכל זאת הוא מדקר ידוע ונחשב ולאחר דעות שקראתי כאן אני שואלת את עצמי אם
כדאי לסמוך עליו.
ובקיצור, גם הוא המליץ על שקדיה בתוספת שומשום (של עוז) עם מולסה למען הטעם. והוא טוען שזה יכול להחליף
את התמ"ל לגמרי בתוספת המוצקים שאני נותנת לה. האם?
תודה
-
-
תחליפי חלב טבעיים
אז אוסיף ששאלתי אותו לגבי האלרגניות של שומשום והוא טען שאכן יש מקרים של, אבל כיוון שבתי
אינה נראית כסובלת מבעיות נשימה או רגישות בעור הוא לא חושב שיש סיכון לתת לה את הנ"ל.
בגלל מצבה העדין של מערכת העיכול היא אוכלת את המוצקים הבסיסיים ביותר: קישוא, גזר תפו"ד, אבוקדו, בננה.
תודה
אינה נראית כסובלת מבעיות נשימה או רגישות בעור הוא לא חושב שיש סיכון לתת לה את הנ"ל.
בגלל מצבה העדין של מערכת העיכול היא אוכלת את המוצקים הבסיסיים ביותר: קישוא, גזר תפו"ד, אבוקדו, בננה.
תודה
-
תחליפי חלב טבעיים
פאולה, אני לא מומחית, אבל בעניין כזה לא הייתי סומכת על מדקר אלא פונה לתזונאית תינוקות (כמו טובה קראוזה למשל).
ייתכן שהוא מתכוון שתמ"ל, שהוא על בסיס חלב פרה, לא טוב לה, ויש בזה היגיון. אלא שכלל לא ברור שהתחליף שהוא מציע טוב לה כתזונה עיקרית, או לא יגרום לתגובה חריפה.
(הוא בעצם מציע לך לעשות עליה ניסוי בשומשום... מה יאמר אם היא כן תפתח תגובה אלרגית?).
ייתכן שהוא מתכוון שתמ"ל, שהוא על בסיס חלב פרה, לא טוב לה, ויש בזה היגיון. אלא שכלל לא ברור שהתחליף שהוא מציע טוב לה כתזונה עיקרית, או לא יגרום לתגובה חריפה.
(הוא בעצם מציע לך לעשות עליה ניסוי בשומשום... מה יאמר אם היא כן תפתח תגובה אלרגית?).
-
תחליפי חלב טבעיים
_הוא המליץ לי בפרוש שכדאי לי להקל על מערכת העיכול שלה ע"י זניחת התמ"ל (לצערי לא יכולתי להיניק), אפילו זו שקניתי
ללא הלקטוז (בהמלצת רופאת ילדים קונבנציונאלית)._
אנסה בקצרה (סתם כי אני לחוצה בזמן) לעשות קצת סדר:
שקדים או שומשום (וגם סויה, אם אנחנו כבר מדברים) אינם ומעולם לא היו מזון שלם של אף מין - בתור מזון מוצק הם מצויינים, אבל רק כחלק ממגוון שלם וגדול של מזונות.
א. מסכימה לחלוטין עם ורד לב למעלה.
הואיל ובמקרה שלכן בכל מקרה אין אפשרות של הנקה (זותומרת, גם אם מותר היה לך [ואסור לך, אם אני זוכרת נכון], ממילא היא כבר בת 8 חודשים, כאילו דא...) - אז אין מה לעשות.
לפי אירגון הבריאות העולמי ושות', עד גיל שנה החלב אמור עדיין להוות את עיקר מזונה.
המזון המוצק אינו יכול עדיין להחליף את החלב, במיוחד לא עם מגוון המזונות שהיא אוכלת כרגע.
וגם לא כשתתחילי להכניס בשר הודו, בשר עוף, קטניות, דגנים מלאים וכו', כי הכמויות והמגוון עדיין לא ישלימו אלה את אלה לתזונה שלמה ומלאה.
לכן, במגבלות אלה - אין ברירה אלא לתת תמ"ל.
וגם אני מצטרפת להמלצה החמה על טובה קראוזה.
כמה רעיונות הזויים:
כמו כן, במקרים כאלה, כמו במקרים שאין ברירה אלא לתת לילד אנטיביוטיקה אף על פי שאנחנו יודעים שהיא גורמת גם נזק, אני גם מציעה פשוט לקחת אותה לטיפולים קבועים (למשל אצל המדקר) כדי לחזק את מערכת העיכול. לסינים יש עוד פטנטים לחזק את מערכת העיכול ולאזן את עודף הליחה שנגרם כתוצאה מהתמ"ל החלבי (למשל, תבלין הזנגוויל, ג'ינג'ר בלעז), וגם על זה אפשר להתייעץ איתו.
לסיכום:
בהצלחה!
ללא הלקטוז (בהמלצת רופאת ילדים קונבנציונאלית)._
אנסה בקצרה (סתם כי אני לחוצה בזמן) לעשות קצת סדר:
- אני מסכימה עם המדקר שחלב פרה אינו המזון המומלץ לתינוקות מתחת לגיל שנה, גם בצורת תמ"ל.
- אני לא מסכימה עם המדקר, ששקדיה עם שומשום ומולסה מהווים תזונה עיקרית הולמת לתינוקת מתחת לגיל שנה. בהשוואה לתמ"ל - הם עוד יותר לקויים וחסרים!
שקדים או שומשום (וגם סויה, אם אנחנו כבר מדברים) אינם ומעולם לא היו מזון שלם של אף מין - בתור מזון מוצק הם מצויינים, אבל רק כחלק ממגוון שלם וגדול של מזונות.
- לא מבינה את ההמלצה על חלב ללא לקטוז. נראה לי שגם רופאת הילדים הקונבנציונאלית שלך אה... {מצנזרת} לא כל כך מבינה בתחום. חלב ללא לקטוז הוא תרופה לתינוקות שסובלים ממחלה נדירה מסוימת. זה לא מה שגורם לבעיות במערכת העיכול של תינוקות שאינם לוקים במחלה נדירה זו, וגם לא מה שגורם לאלרגיות. תינוקות שאלרגים לחלב פרה (וגם לסויה) אלרגים קודם כל לחלבון הזר (לא ללקטוז), ומערכת העיכול של תינוקות קטנים "רגילים" סובלת מחלב פרה ומוצריו פשוט מכיוון שהוא לא מתאים לבני אדם גם אחרי ניסיונות ה"התאמה" שלו לתינוקות.
א. מסכימה לחלוטין עם ורד לב למעלה.
הואיל ובמקרה שלכן בכל מקרה אין אפשרות של הנקה (זותומרת, גם אם מותר היה לך [ואסור לך, אם אני זוכרת נכון], ממילא היא כבר בת 8 חודשים, כאילו דא...) - אז אין מה לעשות.
לפי אירגון הבריאות העולמי ושות', עד גיל שנה החלב אמור עדיין להוות את עיקר מזונה.
המזון המוצק אינו יכול עדיין להחליף את החלב, במיוחד לא עם מגוון המזונות שהיא אוכלת כרגע.
וגם לא כשתתחילי להכניס בשר הודו, בשר עוף, קטניות, דגנים מלאים וכו', כי הכמויות והמגוון עדיין לא ישלימו אלה את אלה לתזונה שלמה ומלאה.
לכן, במגבלות אלה - אין ברירה אלא לתת תמ"ל.
- בבחירה בין תמ"ל על בסיס חלב פרה, לתמ"ל ללא לקטוז, לתמ"ל על בסיס סויה - תמ"ל על בסיס חלב פרה פחות גרוע מהאחרים.
- יש אפשרות לתת תמ"ל יותר מפורק (נוטרמיגן), אבל הוא גם יקר יותר בהרבה וגם מגעיל יותר בטעמו... אם היא לא אלרגית לתמ"ל הרגיל, מיותר.
- אחרי גיל שנה אפשר להחליף בהדרגה את התמ"ל במוצרי חלב. הכי פחות מזיקים: יוגורטים טבעיים מחלב אורגני, רצוי של עיזים (אולי גם בופאלו או כבשים). אפשר למצוא יוגורטים עדינים (או לערבב עם פירות או ירקות) שלא יהיו חמוצים מדי. בהדרגה, ככל שהתזונה מתעשרת יותר, אפשר גם בלי מוצרי חלב בכלל
וגם אני מצטרפת להמלצה החמה על טובה קראוזה.
כמה רעיונות הזויים:
- מדי פעם מתפרסמות בפורומים שונים, וגם כאן, הצעות של אמהות לתרום חלב אם. לרוב מדובר פשוט באמהות שיש להן סטוק ענקי בפריזר והן כבר לא צריכות אותו וחבל להן לזרוק. אם נראה לך, את יכולה בהחלט לפנות אליהן ולראות - כבר נתקלתי בכמה מקרים שאף אחת לא פנתה. ממש חבל. אז אם אף אמא אחרת לא פנתה אליהן, אולי את תזכי (בדרך כלל זקוקות לחלב כזה אמהות לפגים או אמהות לתינוקות שאלרגיים לכל תמ"ל וכדומה). ואת יכולה לגוון את התמ"ל בחלב אם שאוב של אמא אחרת.
- את יכולה לברר על חלב נאקות. הבנתי שהחלב הזה מותאם יותר לבני אדם. הבעיה, שהכמות הנמכרת בארץ קטנה מאוד, ונראה לי שכולה הולכת לאנשים שנעזרים בו להחלמה מסרטן ומקרים כאלה. אם כי מי יודע, אולי גם פה יש מספיק למכירה. גם בחלב הזה אפשר להשתמש בתור גיוון לתמ"ל.
כמו כן, במקרים כאלה, כמו במקרים שאין ברירה אלא לתת לילד אנטיביוטיקה אף על פי שאנחנו יודעים שהיא גורמת גם נזק, אני גם מציעה פשוט לקחת אותה לטיפולים קבועים (למשל אצל המדקר) כדי לחזק את מערכת העיכול. לסינים יש עוד פטנטים לחזק את מערכת העיכול ולאזן את עודף הליחה שנגרם כתוצאה מהתמ"ל החלבי (למשל, תבלין הזנגוויל, ג'ינג'ר בלעז), וגם על זה אפשר להתייעץ איתו.
לסיכום:
- אם אין אפשרות להניק - עד גיל שנה אין משהו בטוח יותר מבחינה רפואית מאשר תמ"ל חלבי (או תמ"ל חלבי מפורק).
- לתינוקת שלא יונקת - בהחלט כדאי לקדם את המזון המוצק עד כמה שהיא מרשה (זה כמובן תלוי בקצב שלה, בטעם שלה, במזון המותאם לגיל וכו'...). אם היא אוכלת בשמחה - אז בגיל 8 חודשים כבר אפשר להתחיל עם בשר, עם קטניות עדינות (עדשים, אפונה), עם דגנים שאינם מכילים גלוטן ועוד. כמובן הכל בהדרגה.
- חיזוק שיגרתי בעזרת דיקור סיני ו/או טיפולים אחרים שמתאימים לכם יועיל מאוד. (בכלל, גם תינוקות יונקים יש להם שלל סיבות לצאת מאיזון בעולמנו המתועש, המזוהם והמחושמל, וגם להם יועיל מאוד לקבל טיפולים מחזקים, אז זה תמיד חיובי לדעתי).
בהצלחה!
-
תחליפי חלב טבעיים
ראשית, תודה רבה, אבל ממש. ז"א על ההיענות והעזרה.
אכן פניתי לטובה קראוזה שגם הייתה מאד נחמדה והסכימה לעזור לי טלפונית. היא אמרה שבשום פנים לא
להזין על שקדיה ושומשום (היא אמרה שנתקלה בתינוקות עם תת תזונה שהתבססה על כאלה מקורות) שלעולם לא
יוכלו להוות תחליף אפילו לתמ"ל. טענה שזה אף דומה למחלה (ציינה, אך לא זוכרת את שמה) של התינוקות הרעבים
עם הבטן הנפוחה שאנו רואים במקרי אסונות בד"כ באפריקה שאינם מקבלים את רמת החלבון שזקוקים לה.
אולי להגן קצת על הרופאה הקונבנציונלית שנועצתי בה, כי היא באמת הייתה עד כה בסדר, היא יעצה לי
להשתמש בתמ"ל ללא הלקטוז רק באופן זמני, כיוון שלבתי הייתה צואה רירית ודמית ולטענתה הלקטוז עלול להעמיס
עוד יותר על מערכת העיכול שלה.
רק למי שמתעניין ולא עליו ולא על עולליו כמובן, כמעט על הרופאים שנועצתי בהם טענו שאם הסלמונלה לא מתבטאת
בתסמינים קליניים (למשל חום גבוה) אין צורך לתת אנטיביוטיקה. החיידק מתנקה מהמערכת מעצמו
וזה עלול אף לקחת כמה חודשים. הם טענו שיש סכנה לתת אנטיביוטיקה, להפוך את החיידק בן-בית בגוף
ואת התינוק נשא של הזיהום. (אם הבנתי נכון).
ושוב תודה
אכן פניתי לטובה קראוזה שגם הייתה מאד נחמדה והסכימה לעזור לי טלפונית. היא אמרה שבשום פנים לא
להזין על שקדיה ושומשום (היא אמרה שנתקלה בתינוקות עם תת תזונה שהתבססה על כאלה מקורות) שלעולם לא
יוכלו להוות תחליף אפילו לתמ"ל. טענה שזה אף דומה למחלה (ציינה, אך לא זוכרת את שמה) של התינוקות הרעבים
עם הבטן הנפוחה שאנו רואים במקרי אסונות בד"כ באפריקה שאינם מקבלים את רמת החלבון שזקוקים לה.
אולי להגן קצת על הרופאה הקונבנציונלית שנועצתי בה, כי היא באמת הייתה עד כה בסדר, היא יעצה לי
להשתמש בתמ"ל ללא הלקטוז רק באופן זמני, כיוון שלבתי הייתה צואה רירית ודמית ולטענתה הלקטוז עלול להעמיס
עוד יותר על מערכת העיכול שלה.
רק למי שמתעניין ולא עליו ולא על עולליו כמובן, כמעט על הרופאים שנועצתי בהם טענו שאם הסלמונלה לא מתבטאת
בתסמינים קליניים (למשל חום גבוה) אין צורך לתת אנטיביוטיקה. החיידק מתנקה מהמערכת מעצמו
וזה עלול אף לקחת כמה חודשים. הם טענו שיש סכנה לתת אנטיביוטיקה, להפוך את החיידק בן-בית בגוף
ואת התינוק נשא של הזיהום. (אם הבנתי נכון).
ושוב תודה
-
תחליפי חלב טבעיים
@} רק בריאות.
-
תחליפי חלב טבעיים
רק בריאות
גם ממני
מידע חשוב, על הסלמונלה.
גם ממני
מידע חשוב, על הסלמונלה.
תחליפי חלב טבעיים
שלום אני חדשה פה. יש לי תחליף מאושר ע"י נטורופטית לחלב אם הבעיה היחידה שצריך לייבא אותו מחו"ל דרך מישהו. להכנת כמות של 2 כוסות של 240 מ"ל של תחליף המתכון כנ"ל. 2 כוסות חלב אורז rice dream
2 כפות אבקת חלבון אורז nutribiotics rice protein בטעם וניל
2 כפות שמן פשתן בכבישה קרה באיכות מעולה.
לפי דעתי יכול להיות שאפשר להחליף באבקת חלבון סויה שאפשר להשיג בארץ. הבת שלי גדלה מגיל 6 חודשים על התחליף הזה. ברוך השם מעולם לא היתה חולה! והיא היום בת שנה וחצי.
2 כפות אבקת חלבון אורז nutribiotics rice protein בטעם וניל
2 כפות שמן פשתן בכבישה קרה באיכות מעולה.
לפי דעתי יכול להיות שאפשר להחליף באבקת חלבון סויה שאפשר להשיג בארץ. הבת שלי גדלה מגיל 6 חודשים על התחליף הזה. ברוך השם מעולם לא היתה חולה! והיא היום בת שנה וחצי.
-
- הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*
תחליפי חלב טבעיים
קטני שלנו אוכל בהנאה 2 קערות פרי-תפוח שאודה מרוסק עם קצת בננה
ובקצת פחות הנאה בערך קערית של ירקות מעוכים היטב מהמרק בסגנון כתום
הכל עדיין חדש לו
אבל בלילה הוא קם לינוק 3-5 פעמים כשכל פעם כזאת נמשכת הממווווווווןןןןןןןןןןןןןן זמן ואני מותשת
אני רוצה לתת לו פעם אחת בלילה או לפני השנת לילה שלו תוספת של "יעני" חלב בבקבוק
האם שקדיה מדוללת היא תחליף טוב למטרה זו או כבסיס לדייסה כלשהי כמו קוואקר או סולת
במה כדאי להמתיק?
עצות ייתקבלו בברכה ויפה שעה אחת קודם (שנספיק לעשות רכישה של המצרכים בקואופרטיב)
חן חן
ובקצת פחות הנאה בערך קערית של ירקות מעוכים היטב מהמרק בסגנון כתום
הכל עדיין חדש לו
אבל בלילה הוא קם לינוק 3-5 פעמים כשכל פעם כזאת נמשכת הממווווווווןןןןןןןןןןןןןן זמן ואני מותשת
אני רוצה לתת לו פעם אחת בלילה או לפני השנת לילה שלו תוספת של "יעני" חלב בבקבוק
האם שקדיה מדוללת היא תחליף טוב למטרה זו או כבסיס לדייסה כלשהי כמו קוואקר או סולת
במה כדאי להמתיק?
עצות ייתקבלו בברכה ויפה שעה אחת קודם (שנספיק לעשות רכישה של המצרכים בקואופרטיב)
חן חן
-
תחליפי חלב טבעיים
קודם כל חייבת להזהיר שלתתלו בקבוק אחד לפני השינה לאו דווקא יביא לשינה רצופה וארוכה יותר.
אצלנו הדבר היחיד שעזר היה להעביר אותו למיטה שלו.
אנחנו נתנו פשוט חלב אורז.
או חלב שאוב...
וניסינו גם דייסה לארוחת ערב כלום לא עזר לשינה רצופה...
עד שהעברנו אותול מיטה שלו וגמ"לנו.
בהצלחה..
אצלנו הדבר היחיד שעזר היה להעביר אותו למיטה שלו.
אנחנו נתנו פשוט חלב אורז.
או חלב שאוב...
וניסינו גם דייסה לארוחת ערב כלום לא עזר לשינה רצופה...
עד שהעברנו אותול מיטה שלו וגמ"לנו.
בהצלחה..
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
- דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*
תחליפי חלב טבעיים
נמש, בקואופרטיב יש קרטונים של חלב אורז וחלב שיבולת שועל - אנחנו מחממים ונותנים לקטנצ' בימים שאני עובדת והוא צריך משהו דמוי ציצי להתמזמז עליו...גם חלב משקדיה מדוללת הולך טוב. אבל בגלל שהקטני שלך נורא קטן היתי נותנת הכל עם הרבה תשומת לב לאיך שהגוף שלו מגיב...
לדעתי ממש אין צורך להמתיק בגיל שלו ובטח שלא בלילה, אם את בכל זאת רוצה להמתיק, אז עם מעט סילאן או פרי.
לדעתי ממש אין צורך להמתיק בגיל שלו ובטח שלא בלילה, אם את בכל זאת רוצה להמתיק, אז עם מעט סילאן או פרי.
-
תחליפי חלב טבעיים
במה כדאי להמתיק?
סוכר מעודד פעילות, ואת רוצה שהוא יישן, לא?
אני במקומך הייתי מעשירה לו את הארוחות במשך היום. הפירות והירקות שהוא אוכל הם ממש דיאטטים, והגיוני שהוא מתעורר רעב כי מה שהוא אכל כל היום פשוט לא מספיק. תוסיפי לו לפירות כף שקדייה, תוסיפי לו לירקות כף שמן זית, ואולי גם קצת אורז רך מבושל היטב, שיהיה לו חמים ומשביע.
סוכר מעודד פעילות, ואת רוצה שהוא יישן, לא?
אני במקומך הייתי מעשירה לו את הארוחות במשך היום. הפירות והירקות שהוא אוכל הם ממש דיאטטים, והגיוני שהוא מתעורר רעב כי מה שהוא אכל כל היום פשוט לא מספיק. תוסיפי לו לפירות כף שקדייה, תוסיפי לו לירקות כף שמן זית, ואולי גם קצת אורז רך מבושל היטב, שיהיה לו חמים ומשביע.
תחליפי חלב טבעיים
אמא נמש,
בן כמה קטני שלך?
מתן תחליף כזה או אחר לא מהווה ערובה לשנת לילה רציפה
אבל את יכולה לנסות. אני נותנת (בכפית) חלב שקדים או חלב שומשום.
כשהגדולה קיבלה את זה לראשונה, בגיל 10 חודשים, היא אהבה את זה מאוד, אבל הצואה שלה יצאה חולית, כי זה לא היה מסונן היטב,
אז העברתי את זה סינון ב - 3 מסנוות, כשהשלישית היתה נאפה לניפוי קמח, זה היה יוצא כמו תחליב סמיך מאוד. אם זה רלוונטי לגביך, אסביר לך איך עושים.
הקטן פחות רגיש מהגדולה וגם מקבל חלב שקדים/שומשום מגיל צעיר יותר (התחיל טעימות בגיל 6 חודשים, היום בן 7.5 חודשים ואוכל את זה בהנאה, בכפית) ולא מסונן.
הלא מסונן מאוד פשוט להכנה:
בקבוק זכוכית (אני ממחזרת את בקבוקי הליטר של מיץ הרימונים האורגני)
8-12 תמרי מג'הול, לפי הטעם.
1-2 כפות שקדיה/טחינה מלאה אורגנית
ליטר מים מינרלים בתור הבלנדר + תמרים שטופים ומקולפים + השקדיה/טחינה - להפעיל עד שהכל הופך למרקם אחד וזהו. מוכן.
אפשר כמובן לעשות משקדים ושומשום אמיתיים תחליב, אבל זה כבר יותר מסובך.
בן כמה קטני שלך?
מתן תחליף כזה או אחר לא מהווה ערובה לשנת לילה רציפה
אבל את יכולה לנסות. אני נותנת (בכפית) חלב שקדים או חלב שומשום.
כשהגדולה קיבלה את זה לראשונה, בגיל 10 חודשים, היא אהבה את זה מאוד, אבל הצואה שלה יצאה חולית, כי זה לא היה מסונן היטב,
אז העברתי את זה סינון ב - 3 מסנוות, כשהשלישית היתה נאפה לניפוי קמח, זה היה יוצא כמו תחליב סמיך מאוד. אם זה רלוונטי לגביך, אסביר לך איך עושים.
הקטן פחות רגיש מהגדולה וגם מקבל חלב שקדים/שומשום מגיל צעיר יותר (התחיל טעימות בגיל 6 חודשים, היום בן 7.5 חודשים ואוכל את זה בהנאה, בכפית) ולא מסונן.
הלא מסונן מאוד פשוט להכנה:
בקבוק זכוכית (אני ממחזרת את בקבוקי הליטר של מיץ הרימונים האורגני)
8-12 תמרי מג'הול, לפי הטעם.
1-2 כפות שקדיה/טחינה מלאה אורגנית
ליטר מים מינרלים בתור הבלנדר + תמרים שטופים ומקולפים + השקדיה/טחינה - להפעיל עד שהכל הופך למרקם אחד וזהו. מוכן.
אפשר כמובן לעשות משקדים ושומשום אמיתיים תחליב, אבל זה כבר יותר מסובך.
-
תחליפי חלב טבעיים
תודה רבה לכל המיעצות ואל תפסיקו אני כבר שידרגתי את המטבח בכל מני דברים חדשים
ואתמול בערב הכנתי לקטני (בן 7 חודשים) דיסת מאד נוזלית מחלב שיבולת שועל וקואקר טחון והמתקתי (כן אני יודעת נו נו נו לי)
בשלוק של דבשת ענבים
ישנו עד 11 ואנחנו עדיין לא מבינים איך ייתכן
ואתמול בערב הכנתי לקטני (בן 7 חודשים) דיסת מאד נוזלית מחלב שיבולת שועל וקואקר טחון והמתקתי (כן אני יודעת נו נו נו לי)
בשלוק של דבשת ענבים
ישנו עד 11 ואנחנו עדיין לא מבינים איך ייתכן
-
תחליפי חלב טבעיים
גם הוספתי לו שקדיה לפירות וגם למרק אבל ממש קצת
ובישלתי אורז מלא מממממלא זמן עד שנהיתה מן דיסה
אבל לא הוספתי לו לאוכל בינתיים,נראה לי שזה יכול להיות מקדם טוב לגזים ועצירות לא?
והוא אוכל כל כך בשמחה
ובישלתי אורז מלא מממממלא זמן עד שנהיתה מן דיסה
אבל לא הוספתי לו לאוכל בינתיים,נראה לי שזה יכול להיות מקדם טוב לגזים ועצירות לא?
והוא אוכל כל כך בשמחה
-
תחליפי חלב טבעיים
מקדם טוב לגזים ועצירות לא?
יודעים רק אחרי שמוסיפים
אורז אפשרי בהחלט בגיל הזה, בכל אופן.
יודעים רק אחרי שמוסיפים
אורז אפשרי בהחלט בגיל הזה, בכל אופן.
תחליפי חלב טבעיים
אמא נמש
אם את מרגישה צורך להמתיק, לדעתי כדאי להמתיק בפירות יבשים. אני משתמשת לרוב בתמרים, לפעמים יוצא לי גם פירות יבשים אחרים (צימוקים, תאנים).
את משרה ללילה בקופסה סגורה עם מים 10 תמרים או פרי יבש אחר, בבוקר מנערת וזה מתוק-מתוק. אפשר להשתמש בזה בתור ממתיק במקום בממתיקים אחרים.
אפשר להשתמש גם במולסה (רק של חברת morga, לא רק בגלל שהיא לא מגופרתת, אלא הטעימה ביותר בגלל תהליך עיבוד קפדני, ללא שום תוספות, גם היקרה ביותר בשוק) אבל רצוי כמה שפחות לילדים, יותר למבוגרים. עשירה מאוד בברזל. קחי בחשבון שהיא מעודדת יציאות.
אורז מלא מוקדם מדי לתת לתינוק בן 7 חודשים.
פירות מעוכים עם כפית שקדיה או טחינה מלאה אורגנית. אם את מוסיפה שקדיה או טחינה למרק, רצוי בגמר הבישול, כדי שלא יהיה שמן מחומם.
אם את מרגישה צורך להמתיק, לדעתי כדאי להמתיק בפירות יבשים. אני משתמשת לרוב בתמרים, לפעמים יוצא לי גם פירות יבשים אחרים (צימוקים, תאנים).
את משרה ללילה בקופסה סגורה עם מים 10 תמרים או פרי יבש אחר, בבוקר מנערת וזה מתוק-מתוק. אפשר להשתמש בזה בתור ממתיק במקום בממתיקים אחרים.
אפשר להשתמש גם במולסה (רק של חברת morga, לא רק בגלל שהיא לא מגופרתת, אלא הטעימה ביותר בגלל תהליך עיבוד קפדני, ללא שום תוספות, גם היקרה ביותר בשוק) אבל רצוי כמה שפחות לילדים, יותר למבוגרים. עשירה מאוד בברזל. קחי בחשבון שהיא מעודדת יציאות.
אורז מלא מוקדם מדי לתת לתינוק בן 7 חודשים.
פירות מעוכים עם כפית שקדיה או טחינה מלאה אורגנית. אם את מוסיפה שקדיה או טחינה למרק, רצוי בגמר הבישול, כדי שלא יהיה שמן מחומם.
תחליפי חלב טבעיים
האם ניתן להשיג פורמולה אורגנית בארץ? יש לי בעיות בשאיבה. (בתי בת 7 וחצי חודשים). תודה רבה.
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 23:43
תחליפי חלב טבעיים
עם ביתי שירה (עכשיו בת 11) נאלצתי להפסיק הנקה לגמרי בגיל 5 חדשים,התחליף שלה היה חלב שקדים משקדיה מדוללת עם מים רתוחים חמימים. (תהליך ההכנה כמו טחינה:הוספת המים בהדרגתיות תוך כדי ערבוב).
שירה היא ילדה בריאה מאוד,חכמה ואוהבת מאוד אוכל מלא ובריא.
באהבה ובהצלחה!
שירה היא ילדה בריאה מאוד,חכמה ואוהבת מאוד אוכל מלא ובריא.
באהבה ובהצלחה!
תחליפי חלב טבעיים
תודה רבה.אני קיבלתי עוד כמה מתכונים. עדיין היה נחמד אם היה למידי פעם פורמולה אורגנית (למרות שאני די נגד החלב פרה שיש בהן לתינוקות קטנים-לפחות מתחת לגיל שנה).
אני מציעה למישהו עם יוזמה עסקית-אורגנית לייבא פורמולה אורגנית מארה"ב. נראה לי שיש כאן שוק מוכן לזה.
אני מציעה למישהו עם יוזמה עסקית-אורגנית לייבא פורמולה אורגנית מארה"ב. נראה לי שיש כאן שוק מוכן לזה.
-
תחליפי חלב טבעיים
וקטני שלנו אוהב מאד בקבוק עם חלב שיבולת שועל
תחליפי חלב טבעיים
ליאור, בת שנתיים וחצי שותה הרבה חלב אורז. ראיתי שיש בזה גומי קסנטן. קראתי על זה וזה נראה "טבעי". מישהו יודע על זה משהו?
תודה.
תודה.
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
תחליפי חלב טבעיים
גומי קסנטן זה מצמיג טבעי כדי שהחלב "יתגלץ" בגרון ותהיה תחושה נעימה סמיכה ופחות מימית בשתייתו.
תחליפי חלב טבעיים
לא. אין בארץ כרגע. ביררתי עם היבואן, שמייבא סוגים אחרים של אותה פורמולה, והם אינם מייבאים לארץ. לא הסבירו לי מדוע. מן הסתם מפני שרוב ההורים שמעדיפים להעניק לילדיהם מזון אורגני בוחרים בהנקה, ואין שוק מספיק גדול (או לפחות זה מה שהגיוני שהם חושבים).
תחליפי חלב טבעיים
אני נותנת לילדים שלי תחליף תמ"ל שנקרא "בארלי" שהפירוש זה שעורה באנגלית. לבני התחלתי לתת את זה בגיל 8 חודשים, לאחר 6 חודשי הנקה, שאז הכירו לי את זה והוא שתה את זה עד גיל 3 +
בתי שותה את זה מגיל 6 חודשים כתזונתה העיקרית (מגיל 6 חודשים עד גיל שנה הנקה חלקית). היום היא בת שנה וחודש, אוכלת הכל (והרבה) ושותה המון בארלי. זה בריא מאוד וילדים אוהבים את זה מאוד.
הבארלי מורכב ממי שעורה (בישול כוס שעורה טבעית כולל קליפה-ניתן להשיג בחנויות טבע - כוס על כל 4 ליטר מים- בשקיק בד טבעי למשך 6 וחצי שעות על אש קטנה שבסופן זורקים את השעורה ומשתמשים במים הורודים) וחלב הומוגני 3% (עדיף אורגני אבל לא חייב) ביחס של:
360 מ"ל מי שעורה
240 מ"ל חלב הומוגני
יש אפשרות להמתקה עם סירופ תירס בהיר (להשיג בחנויות טבע) על פי הטעם (עד 70 מ"ל לכל 360 מ"ל מי שעורה) אבל גיליתי שילדים רבים אוהבים את זה גם לא ממותק בכלל.
על פי מחקרים ובדיקה של תזונאים התרכובת הזו היא הקרובה ביותר לחלב אם בערכה התזונתי (לראיה הצואה בצבע החרדל כמו של הנקה). יש לתת תוספת של ויטמין C, ברזל, וויטמין D שאת האחרונים במילא נותנים כתוספת לתינוקות.
נכון, יש הטוענים כי חלב אסור לתת לתינוקות רכים, אך במידה והתינוק לא אלרגי אין באמת סיבה לא לתת. מנסיוני ומנסיון הורים רבים אחרים הבארלי הזה מעולה. הוא מורכב רובו ככולו מחלבון מהחי וחלבון מהצומח וזה בצירוף הויטמינים ומינרלים שיש מהווים את כל מה שהתינוק צריך כדי לגדל גוף בריא וחזק. (זה מדהים, ממש רואים את זה על הילדים ששותים את זה)
מומלץ ביותר!!!
בתי שותה את זה מגיל 6 חודשים כתזונתה העיקרית (מגיל 6 חודשים עד גיל שנה הנקה חלקית). היום היא בת שנה וחודש, אוכלת הכל (והרבה) ושותה המון בארלי. זה בריא מאוד וילדים אוהבים את זה מאוד.
הבארלי מורכב ממי שעורה (בישול כוס שעורה טבעית כולל קליפה-ניתן להשיג בחנויות טבע - כוס על כל 4 ליטר מים- בשקיק בד טבעי למשך 6 וחצי שעות על אש קטנה שבסופן זורקים את השעורה ומשתמשים במים הורודים) וחלב הומוגני 3% (עדיף אורגני אבל לא חייב) ביחס של:
360 מ"ל מי שעורה
240 מ"ל חלב הומוגני
יש אפשרות להמתקה עם סירופ תירס בהיר (להשיג בחנויות טבע) על פי הטעם (עד 70 מ"ל לכל 360 מ"ל מי שעורה) אבל גיליתי שילדים רבים אוהבים את זה גם לא ממותק בכלל.
על פי מחקרים ובדיקה של תזונאים התרכובת הזו היא הקרובה ביותר לחלב אם בערכה התזונתי (לראיה הצואה בצבע החרדל כמו של הנקה). יש לתת תוספת של ויטמין C, ברזל, וויטמין D שאת האחרונים במילא נותנים כתוספת לתינוקות.
נכון, יש הטוענים כי חלב אסור לתת לתינוקות רכים, אך במידה והתינוק לא אלרגי אין באמת סיבה לא לתת. מנסיוני ומנסיון הורים רבים אחרים הבארלי הזה מעולה. הוא מורכב רובו ככולו מחלבון מהחי וחלבון מהצומח וזה בצירוף הויטמינים ומינרלים שיש מהווים את כל מה שהתינוק צריך כדי לגדל גוף בריא וחזק. (זה מדהים, ממש רואים את זה על הילדים ששותים את זה)
מומלץ ביותר!!!
-
- הצטרפות: 10 יולי 2006, 00:28
תחליפי חלב טבעיים
מהשבוע הבא יהיה עלי להיעדר ערב אחד בשבוע מהבית (מחמש אחה"צ עד כמעט עשר בלילה). יש לי תינוק יונק בן חצי שנה ורק לפני שבוע התחלנו מוצקים, כלומר טעימות של גזר/בטטה. עדין הארוחות שלו הן יניקה, והמוצקים רק בגדר הכרות...
התינוק שלי די גדול (נולד כזה) ומראה כבר כמה זמן מוכנות לאוכל, כך שמהבחינה הזו לדעתי הוא ממש בשל.
השאלה שלי היא מה כדאי לעשות באותו הערב שאני לא נמצאת - לתת תמ"ל (חיים לא נתתי, אין לי אפילו בקבוק בבית)? להכין לו פורמולה "טבעית"? לתת מזון מוצק (לא נראה לי שזה ישביע אותו כרגע, אולי עוד חודש).
כאמור מדובר על ערב אחד בשבוע (למשך שלושה חודשים), זמן של בערך שתי ארוחות.
מה כדאי? מה עושים?
התינוק שלי די גדול (נולד כזה) ומראה כבר כמה זמן מוכנות לאוכל, כך שמהבחינה הזו לדעתי הוא ממש בשל.
השאלה שלי היא מה כדאי לעשות באותו הערב שאני לא נמצאת - לתת תמ"ל (חיים לא נתתי, אין לי אפילו בקבוק בבית)? להכין לו פורמולה "טבעית"? לתת מזון מוצק (לא נראה לי שזה ישביע אותו כרגע, אולי עוד חודש).
כאמור מדובר על ערב אחד בשבוע (למשך שלושה חודשים), זמן של בערך שתי ארוחות.
מה כדאי? מה עושים?
-
תחליפי חלב טבעיים
מזון מוצק בערב - אפילו לבתי בת השנה קשה לי לתת. הם כ"כ מנומנמים בשעות האלה, בעיקר בשעון חורף, ועוד ילד שלא מכיר את זה. מה עם שאיבת חלב ?
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*
תחליפי חלב טבעיים
מבקשת עצה - קודם כל לכבוד לי שפנית אלי.
את יכולה לשאוב חלב אם - ולהשאיר עם בקבוק כדי שיתנו לו כשאת אינך. כך לא תצטרכי לתת פורמולה, אם אינך מעוניינת בכך. אין סיבה שבקבוק אחד (או שניים, אם יצטרך שתי מנות) יפריעו להנקה.
גם תמ"ל כשאת לא נמצאית בעיני הוא לא דבר נורא לתת. אני לא אוהבת לשאוב - ולכן הייתי מעדיפה לא לסבול ולהשאיר תמ"ל בשבילו. אבל יש כאלו שיאמרו לך שעדיף לסבול משאיבה ושלא יקבל תמ"ל. זה תלוי בעיקר בתחושתך הפנימית - ובאיך שזה מעמיד אותך מבחינת האנרגיות שלך.
מזון מוצק - זה תלוי באיזה שעות בערב מדובר - ומתי הוא הולך לישון. אבל זה לא משהו שהייתי פוסלת על הסף. אם מדובר על פרי/ ירק מרוסק בשעה של ארוחת ערב רגילה שלו (כמו שהתחלתם עכשיו - נגיד בשעה שש כשהולך לישון בשבע וחצי) ואז תוספת קטנה יותר של חלב שאוב או תמ"ל.
מה שהכי חשוב בעיני - שמה שאת מחליטה הוא משהו שמתאים לך, מקובל עלייך - ובעיקר את מרגישה איתו שלמה.
הוא לא ירעב - הוא יסתדר עם מה שתחליטי.
בהצלחה@}
את יכולה לשאוב חלב אם - ולהשאיר עם בקבוק כדי שיתנו לו כשאת אינך. כך לא תצטרכי לתת פורמולה, אם אינך מעוניינת בכך. אין סיבה שבקבוק אחד (או שניים, אם יצטרך שתי מנות) יפריעו להנקה.
גם תמ"ל כשאת לא נמצאית בעיני הוא לא דבר נורא לתת. אני לא אוהבת לשאוב - ולכן הייתי מעדיפה לא לסבול ולהשאיר תמ"ל בשבילו. אבל יש כאלו שיאמרו לך שעדיף לסבול משאיבה ושלא יקבל תמ"ל. זה תלוי בעיקר בתחושתך הפנימית - ובאיך שזה מעמיד אותך מבחינת האנרגיות שלך.
מזון מוצק - זה תלוי באיזה שעות בערב מדובר - ומתי הוא הולך לישון. אבל זה לא משהו שהייתי פוסלת על הסף. אם מדובר על פרי/ ירק מרוסק בשעה של ארוחת ערב רגילה שלו (כמו שהתחלתם עכשיו - נגיד בשעה שש כשהולך לישון בשבע וחצי) ואז תוספת קטנה יותר של חלב שאוב או תמ"ל.
מה שהכי חשוב בעיני - שמה שאת מחליטה הוא משהו שמתאים לך, מקובל עלייך - ובעיקר את מרגישה איתו שלמה.
הוא לא ירעב - הוא יסתדר עם מה שתחליטי.
בהצלחה@}
-
- הצטרפות: 10 יולי 2006, 00:28
תחליפי חלב טבעיים
למיכל צמות, תודה רבה. תשובתך עוזרת לי לסדר את המחשבות. אף פעם לא שאבתי (ניסיתי פעם ולא הלך) ואיכשהו הרעיון של זה לא נראה לי. כמו שאומרים "לא מתחברת". דוקא הפעם שקלתי שאיבת חלב ובערך אז התחיל לי גודש נוראי שכבר פחדתי שתתחיל דלקת. גם הגוף כנראה מאותת ש"עד כאן". אני מתכננת להניק עוד הרבה (את הקודם הנקתי שנתיים וקצת), ומוזר לי לתת תמ"ל פתאום, אפילו בצורה כל-כך מצומצמת. אני גם צריכה לבדוק אם התינוק יסכים לשתות מבקבוק. נראה מה יהיה.
תחליפי חלב טבעיים
הנה המתכון שעזר לי להוריד שאיבות מגיל 8 חודשים:
1 ליטר מים מנרלים מורתחים
לשפוך לבלנדר ולמלא כשליש מזה בקוואקר אורגני
2 תמרים אורגניים
1 כף טחינה מלאה אורגנית
1 כף שקדיה
לערבל ולסנן - ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ואפילו להקפיא
1 ליטר מים מנרלים מורתחים
לשפוך לבלנדר ולמלא כשליש מזה בקוואקר אורגני
2 תמרים אורגניים
1 כף טחינה מלאה אורגנית