תזונה ירוקה ומדללי דם
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
תזונה ירוקה ומדללי דם
אמי נוטלת מדללי דם באופן קבוע עקב מצב בריאותי מורכב.
אני יושב פה בצד ומרגיש שידי כבולות באזיקים.
הרי מצד אחד - אני מאמין שתרופות בכמויות שהיא נוטלת (מכל מני סוגים) זה דבר מסוכן מאוד לבריאות.
ומצד שני - מסוכן להפסיקן בבת אחת, ומסוכן בכלל להמליץ לה המלצות ממקומי נטול ההשכלה.
הייתי רוצה להציע לה תזונה עשירה מאוד במרכיבי תזונה חיוניים, לתת קצת בוסט למערכת, משהו שירים אותה.
אבל ההמלצות המקובלות כיום הן שמסוכן לאכול תזונה עשירה בירוקים במקביל למדללי דם. אם להיות ספציפי, הטענה היא שירוקים מעודדים קרישה, והתרופות נוגדות קרישה, ומשם יש הרבה בלבול (הדעה של רוב הרופאים היא שצריך להימנע מירוקים, ודעה נוספת שקראתי ברשת היא שחשוב רק לא לעשות שינויים מהירים מדי בצריכת הירוקים).
מה עושים? איזה מן תוספת חזקה אוכל להציע לה בלי לסכן את חייה? כמובן שמה שלא נחליט, יהיה בתיאום עם הרופאים.
תודה
אני יושב פה בצד ומרגיש שידי כבולות באזיקים.
הרי מצד אחד - אני מאמין שתרופות בכמויות שהיא נוטלת (מכל מני סוגים) זה דבר מסוכן מאוד לבריאות.
ומצד שני - מסוכן להפסיקן בבת אחת, ומסוכן בכלל להמליץ לה המלצות ממקומי נטול ההשכלה.
הייתי רוצה להציע לה תזונה עשירה מאוד במרכיבי תזונה חיוניים, לתת קצת בוסט למערכת, משהו שירים אותה.
אבל ההמלצות המקובלות כיום הן שמסוכן לאכול תזונה עשירה בירוקים במקביל למדללי דם. אם להיות ספציפי, הטענה היא שירוקים מעודדים קרישה, והתרופות נוגדות קרישה, ומשם יש הרבה בלבול (הדעה של רוב הרופאים היא שצריך להימנע מירוקים, ודעה נוספת שקראתי ברשת היא שחשוב רק לא לעשות שינויים מהירים מדי בצריכת הירוקים).
מה עושים? איזה מן תוספת חזקה אוכל להציע לה בלי לסכן את חייה? כמובן שמה שלא נחליט, יהיה בתיאום עם הרופאים.
תודה
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
תזונה ירוקה ומדללי דם
אם להיות ספציפי, הטענה היא שירוקים מעודדים קרישה, והתרופות נוגדות קרישה
הבעיה היא למעשה עם ויטמין K שנמצא בירקות הירוקים, כי הוא מונע דימומים. לא שהוא מעודד קרישה.
אני לא מכירה את אמא שלך, היא לא היתה אצלי בקליניקה, ואני לא יודעת איזה תרופות היא לוקחת, באילו מינונים וכו', ולכן אני לא נותנת המלצה גורפת. אני רק יכולה לומר לך, שבאופן כללי אנשים שלוקחים נוגדי קרישה יכולים לאכול 2 מנות של ירקות ירוקים (נניח שני מלפפונים)/ צלחת סלט ירוק ביום, ואין עם זה בעיה. צריך כמובן להיות תמיד במעקב, בדיקות דם וכו'. אבל ההמלצה להוריד את כל הירוקים מהתזונה נובעת מבורות של הרופא (הוא לא תזונאי) או מהקצנה של החולה (הוא מפחד, לא ברור לו, ולכן הוא נמנע לחלוטין).
חוץ מזה, יש המון ירקות ומזון חי מצויין שאינו ירוק.
המון בריאות!
הבעיה היא למעשה עם ויטמין K שנמצא בירקות הירוקים, כי הוא מונע דימומים. לא שהוא מעודד קרישה.
אני לא מכירה את אמא שלך, היא לא היתה אצלי בקליניקה, ואני לא יודעת איזה תרופות היא לוקחת, באילו מינונים וכו', ולכן אני לא נותנת המלצה גורפת. אני רק יכולה לומר לך, שבאופן כללי אנשים שלוקחים נוגדי קרישה יכולים לאכול 2 מנות של ירקות ירוקים (נניח שני מלפפונים)/ צלחת סלט ירוק ביום, ואין עם זה בעיה. צריך כמובן להיות תמיד במעקב, בדיקות דם וכו'. אבל ההמלצה להוריד את כל הירוקים מהתזונה נובעת מבורות של הרופא (הוא לא תזונאי) או מהקצנה של החולה (הוא מפחד, לא ברור לו, ולכן הוא נמנע לחלוטין).
חוץ מזה, יש המון ירקות ומזון חי מצויין שאינו ירוק.
המון בריאות!
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
תזונה ירוקה ומדללי דם
פעילות גופנית.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
תזונה ירוקה ומדללי דם
דבר עם גיא בן צבי.
-
תזונה ירוקה ומדללי דם
תודה,
בינתיים דף זמני
בינתיים דף זמני
-
תזונה ירוקה ומדללי דם
אני דווקא לא הייתי מוחקת- העניין של תזונה ירוקה עם מדללי דם הוא משהו שאין להרבה אנשים מודעות אליו (שכן אפשר לאכול מעט ירקות ירוקים) וחבל. אגב, גם אנשי מקצוע לא מודעים לזה.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
- דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*
תזונה ירוקה ומדללי דם
נכון מה שנכתב פה לגבי ויטמין K בירוקים אבל - זה נכון ובעייתי אך ורק עם נוגדי קרישה הפועלים ישירות על פקטורי הקרישה הזקוקים לויטמין K כקו-פקטור לפעילותם. התרופה הנפוצה ביותר (השניה נדירה ביותר בשימוש) שפועלת במנגנון זה כיום היא קומדין (חומר פעיל warfarin). תזונה רוויית ירוקים ואשלגן היא חסרת משמעות לחלוטין (מבחינת כן/לא עם תרופות) כשמדובר בנוגדי קרישה הפועלים במנגנונים אחרים, כלומר אספירין לשמותיו השונים ו- plavix שניתן לאחר צינטורים וניתוחי לב. עם השתיים האחרונות יש לא מעט אינטראקציות של תוספי תזונה (ויטמין E, אומגה 3, קו אנזים Q10) אבל גם הן משמעותיות מבחינה בריאותית רק במינונים גבוהים של התרופה (בד"כ המינון של אספירין הוא 75-100 מ"ג ליום, ואז זה חסר משמעות) או של תוסף המזון.
<הערת אגב: הנחתום איש מקצוע -רוקחת- ובמהלך שנות עבודתה לא נתקלה בקולגה שלא היה מודע לזה>
<הערת אגב: הנחתום איש מקצוע -רוקחת- ובמהלך שנות עבודתה לא נתקלה בקולגה שלא היה מודע לזה>
-
תזונה ירוקה ומדללי דם
הערת אגב: הנחתום איש מקצוע -רוקחת- ובמהלך שנות עבודתה לא נתקלה בקולגה שלא היה מודע לזה
אני אישית נתקלתי בשני רופאים שלא היו מודעים לזה
-
תזונה ירוקה ומדללי דם
אני אישית כמעט ולא נתקלתי ברופאים שמבינים בתזונה. (לא אומר שאין כאלה)
בכל אופן, גם הרופאים של אמי המליצו לא לגעת בירוקים.
בכל אופן, גם הרופאים של אמי המליצו לא לגעת בירוקים.
-
תזונה ירוקה ומדללי דם
זה תמיד הדהים אותי, הבורות של רופאים בכל הקשור לתזונה. דיברתי על זה עם מרצה שלי (רופא) והוא הסביר שהם לומדים 6 שעות (זו לא טעות, 6 שעות) תזונה במהלך כל שנות הלימודים וההכשרה שלהם. אז מה הפלא?
מה שכן מפריע לי, זה רופאים שחושבים שהם מבינים בתזונה ובצמחים, למרות שאין להם שום השכלה בנושא- כאלה שממליצים לאמהות לשים שמן אתרי אקליפטוס לתינוק המצונן (אסור בתכלית האיסור!) או שעונים לאשה הרה ששואלת אם יש בעיה עם צמח כזה או אחר שהיא נוטלת.
אני תמיד אומרת: אם אתה רוצה לדעת משהו על תרופה, שאל את הרופא או הרוקח שלך, לא אותי (אם כי ההשכלה שלי בפרמקולוגיה עולה עשרות מונים על ההשכלה של רופא בצמחי מרפא או בתזונה)- זו ההתמחות שלו. לכן שאלות בנושאי תזונה הפנה לנטורופת ולא לרופא...
זה תמיד הדהים אותי, הבורות של רופאים בכל הקשור לתזונה. דיברתי על זה עם מרצה שלי (רופא) והוא הסביר שהם לומדים 6 שעות (זו לא טעות, 6 שעות) תזונה במהלך כל שנות הלימודים וההכשרה שלהם. אז מה הפלא?
מה שכן מפריע לי, זה רופאים שחושבים שהם מבינים בתזונה ובצמחים, למרות שאין להם שום השכלה בנושא- כאלה שממליצים לאמהות לשים שמן אתרי אקליפטוס לתינוק המצונן (אסור בתכלית האיסור!) או שעונים לאשה הרה ששואלת אם יש בעיה עם צמח כזה או אחר שהיא נוטלת.
אני תמיד אומרת: אם אתה רוצה לדעת משהו על תרופה, שאל את הרופא או הרוקח שלך, לא אותי (אם כי ההשכלה שלי בפרמקולוגיה עולה עשרות מונים על ההשכלה של רופא בצמחי מרפא או בתזונה)- זו ההתמחות שלו. לכן שאלות בנושאי תזונה הפנה לנטורופת ולא לרופא...
תזונה ירוקה ומדללי דם
אז מה כן קורש דם (מאכל) ?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תזונה ירוקה ומדללי דם
שלום,
הנה דילמה... אישתי לוקחת קומדין בגלל השתלת מסתם מכני שעברה. אז הקומדין הוא בבחינת "נתון". האם זה כך? מדוע הדילול של הקומדין מתאים יותר למניעת קרישים שיפריעו למסתם, מאשר אספירין למשל?
ועכשיו הפכנו צמחוניים-טבעוניים ורוציל לאכול הרבה "ירוקים" - האם עדיף להעלות את מספר כדורי הקומדין כדי שאפשר יהיה עבור אותו inr לאכול יותר ירוקים, או שלכמות גדולה יוצר של קומדין יש "מחיר" ואם כן מהו ?
תודה!
משה
הנה דילמה... אישתי לוקחת קומדין בגלל השתלת מסתם מכני שעברה. אז הקומדין הוא בבחינת "נתון". האם זה כך? מדוע הדילול של הקומדין מתאים יותר למניעת קרישים שיפריעו למסתם, מאשר אספירין למשל?
ועכשיו הפכנו צמחוניים-טבעוניים ורוציל לאכול הרבה "ירוקים" - האם עדיף להעלות את מספר כדורי הקומדין כדי שאפשר יהיה עבור אותו inr לאכול יותר ירוקים, או שלכמות גדולה יוצר של קומדין יש "מחיר" ואם כן מהו ?
תודה!
משה
תזונה ירוקה ומדללי דם
בעלי לוקח תרופה לדילול הדם בשם קומדין . הוא אוהב להוסיף לסלט פלפל חריף ירוק. האם הוא יכול להמשיך לאכול פלפל למרות השימוש בקומדין?