תוספת ברזל לתינוק יונק
-
- הצטרפות: 09 יולי 2004, 17:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_נועה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
ראיתי שכתבו פה לתת מי תמרים. לאחרונה תהיתי אם מותר לתת טעימות תמרים (נועה בת 7.5 חודשים יונקת ואוכלת גם פירות). יתרונותיו וחסרונותיו של תמר בגיל הזה...
התכוונתי לשאול- האם מותר לתת תמרים בגיל זה?
אני יודעת שזה שייך לדף אחר וגם נתקע באמצע דיון. אך עדיין זה צץ- אם למישהי מתחשק להגיב...
התכוונתי לשאול- האם מותר לתת תמרים בגיל זה?
אני יודעת שזה שייך לדף אחר וגם נתקע באמצע דיון. אך עדיין זה צץ- אם למישהי מתחשק להגיב...
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
תוספת ברזל לתינוק יונק
לא נראה לי בעייתי. במה תמר שונה מכל פרי אחר (חוץ מאלה שנחשבים אלרגניים , או החומציים)?
בפרט אם מעוך, מרוסק ובלי הקליפה, ומשם להמשיך לצורתו המורכבת (-:
בפרט אם מעוך, מרוסק ובלי הקליפה, ומשם להמשיך לצורתו המורכבת (-:
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
זה רק מאוד מאוד מתוק. המון סוכר.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אבל סוכר טבעי.
ויש בתמר מינרלים מצויינים.
רק חשוב שיהיה אורגני, אחרת היא אוכלת את הכימיקלים שמשתמשים בהם לייבוש התמר )-: (וכל הפירות היבשים)
ויש בתמר מינרלים מצויינים.
רק חשוב שיהיה אורגני, אחרת היא אוכלת את הכימיקלים שמשתמשים בהם לייבוש התמר )-: (וכל הפירות היבשים)
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלא לדבר על חומרי ההדברה (הרבה - כך מוסר לי הדקלאי האישי שלי).
-
- הצטרפות: 09 יולי 2004, 17:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_נועה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
תודה. באמת תהיתי איך הפירות היבשים מתיבשים כל כך יפה בלי להרקיב...
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אני הייתי קונה תמרים לחים ומרסקת לילדים בתוך הפירות, כמעט ממתי שהם החלו מזון מוצק.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
תוספת ברזל לתינוק יונק
בשמת, שרון - אני זקוקה לעצה !
צוקי מקבל היום 8 טיפות פעמיים ביום + 2 טיפות אחה"צ.
התוצאה לא איחרה לבוא - יציאות כמו גללי כבשים, לא נראה שקשה לו לעשות אבל המרקם והכמות בהחלט השתנו.
"חסרות" לו עדיין 6 טיפות ולדעתי תהיה לו בעיה עם היציאות....
מה עושים?
צוקי מקבל היום 8 טיפות פעמיים ביום + 2 טיפות אחה"צ.
התוצאה לא איחרה לבוא - יציאות כמו גללי כבשים, לא נראה שקשה לו לעשות אבל המרקם והכמות בהחלט השתנו.
"חסרות" לו עדיין 6 טיפות ולדעתי תהיה לו בעיה עם היציאות....
מה עושים?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
התוצאה לא איחרה לבוא - יציאות כמו גללי כבשים
אוי, מסכנון. סימן שמינון הברזל כבר לא מתאזן על ידי ההנקה.
איך הוא אוכל? כלומר, אפשר לתת לו מיץ שזיפים בכמות קטנה, או מזון אחר שיקל על העצירות, בשעות שסביב המנה השלישית?
עוד רעיון שלי: האם ניסיתם להתייעץ עם שרון קוצר בעניין?
אוי, מסכנון. סימן שמינון הברזל כבר לא מתאזן על ידי ההנקה.
איך הוא אוכל? כלומר, אפשר לתת לו מיץ שזיפים בכמות קטנה, או מזון אחר שיקל על העצירות, בשעות שסביב המנה השלישית?
עוד רעיון שלי: האם ניסיתם להתייעץ עם שרון קוצר בעניין?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
סימן שמינון הברזל כבר לא מתאזן על ידי ההנקה
מה זאת אומרת?
איך הוא אוכל?
הוא אוכל ממש מעט, לא מוכן כמעט לנסות דברים חדשים. מיץ שזיפים - אני אנסה למרות שדי בטוח שהוא ירק את זה....
חשבתי על עגבניות - פעם הוא אהב היום לא נוגע.
(היום לארוחת-ערב הוא אכל חצי פרוסת טוסט של לחם הרדוף, את החומוס הוא ליקק עם האצבע, טעם קצת ביצה, קוביה קטנה של מלפפון ובערך שני ביסים של קציצת עוף. זהו.)
שמתי-לב שהוא לא אוהב לאכול חתיכות גדולות. הביצה צריכה להיות בחתיכות פיציות, צימוקים הוא אוכל אחד-אחד, אורז הוא מעדיף לאכול ביד ופחות
עם הכפית.
והכי חשוב - הארוחה יכולה להימשך למעלה מחצי שעה. יש לו את הזמן שלו.
עדיין לא נתנו לו ויטמין C ביחד עם הברזל. האם זה יכול להועיל?
האם ניסיתם להתייעץ עם שרון קוצר בעניין
לא. בהחלט שווה שננסה להתייעץ איתו.
מה זאת אומרת?
איך הוא אוכל?
הוא אוכל ממש מעט, לא מוכן כמעט לנסות דברים חדשים. מיץ שזיפים - אני אנסה למרות שדי בטוח שהוא ירק את זה....
חשבתי על עגבניות - פעם הוא אהב היום לא נוגע.
(היום לארוחת-ערב הוא אכל חצי פרוסת טוסט של לחם הרדוף, את החומוס הוא ליקק עם האצבע, טעם קצת ביצה, קוביה קטנה של מלפפון ובערך שני ביסים של קציצת עוף. זהו.)
שמתי-לב שהוא לא אוהב לאכול חתיכות גדולות. הביצה צריכה להיות בחתיכות פיציות, צימוקים הוא אוכל אחד-אחד, אורז הוא מעדיף לאכול ביד ופחות
עם הכפית.
והכי חשוב - הארוחה יכולה להימשך למעלה מחצי שעה. יש לו את הזמן שלו.
עדיין לא נתנו לו ויטמין C ביחד עם הברזל. האם זה יכול להועיל?
האם ניסיתם להתייעץ עם שרון קוצר בעניין
לא. בהחלט שווה שננסה להתייעץ איתו.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
_סימן שמינון הברזל כבר לא מתאזן על ידי ההנקה
מה זאת אומרת?_
שעד כה כמות החלב הספיקה כדי למנוע עצירות, אבל עם עליית המינון, כמות החלב שהוא יונק כבר לא מספיקה בשביל לאזן את העצירות שכופה הברזל.
הוא אוכל ממש מעט, לא מוכן כמעט לנסות דברים חדשים.
קשור ישירות למחסור בברזל. האנמיה יוצרת לופ אינסופי שבו היא גורמת לחוסר תיאבון, חוסר התיאבון לא מאפשר אכילה מספקת של ברזל, חוסר הברזל יוצר חוסר תיאבון, וחוזר חלילה.
אני מאוד מקווה ששרון קוצר יוכל לעזור לכם. לשפר את ספיגת הברזל, למתן את העצירות, להגביר את התיאבון.
שיהיה בהצלחה, ותמשיכי לדווח!
מה זאת אומרת?_
שעד כה כמות החלב הספיקה כדי למנוע עצירות, אבל עם עליית המינון, כמות החלב שהוא יונק כבר לא מספיקה בשביל לאזן את העצירות שכופה הברזל.
הוא אוכל ממש מעט, לא מוכן כמעט לנסות דברים חדשים.
קשור ישירות למחסור בברזל. האנמיה יוצרת לופ אינסופי שבו היא גורמת לחוסר תיאבון, חוסר התיאבון לא מאפשר אכילה מספקת של ברזל, חוסר הברזל יוצר חוסר תיאבון, וחוזר חלילה.
אני מאוד מקווה ששרון קוצר יוכל לעזור לכם. לשפר את ספיגת הברזל, למתן את העצירות, להגביר את התיאבון.
שיהיה בהצלחה, ותמשיכי לדווח!
תוספת ברזל לתינוק יונק
לפי מה שאני מבין מכל השיחות יש קשר ישיר בן קבלת הברזל לבן צואה דמית .(יש לי בת בגיל 4.5 חודשים שהתחילה לקבל ברזל בגיל 4 חודשים ולאחר שבועיים התגלה דם הצואה שלה )אני מבקש להבין בצורה הפשוטה ביותר לפני שאני ניגש לקופ"ח מה המשמעויות לאיזהכיוון להתקדם . האים צואה דמית היא תוצאה של איזון הברזל בגוף או התנגשות בן ברזל חלב האם לבן הברזל התרופתי או משהו אחר ? ממתין לתשובה אחראית ומוסמכת ממי שיכול לתת ובעל ניסיון.
תודה מראש.
תודה מראש.
תוספת ברזל לתינוק יונק
יש קשר ישיר בין קבלת הברזל לבין צואה דמית
הטסטים הנפוצים לבדיקת דם סמוי בצואה מסתמכים על המצאות ברזל בצואה. כך שאם לוקחים דגימת דם סמוי יש להקפיד שלא לאכול בשר או לקחת ברזל ביומיים שלושה קודם לכן, אחרת אנו עלולים לקבל תשובה חיובית שגויה (false positive).
הטסטים הנפוצים לבדיקת דם סמוי בצואה מסתמכים על המצאות ברזל בצואה. כך שאם לוקחים דגימת דם סמוי יש להקפיד שלא לאכול בשר או לקחת ברזל ביומיים שלושה קודם לכן, אחרת אנו עלולים לקבל תשובה חיובית שגויה (false positive).
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
יש קשר ישיר בן קבלת הברזל לבן צואה דמית
מה פתאום? תוכל לצטט ניסוח שממנו הבנת דבר כזה?
לפי מיטב הבנתי, מה שנטען כאן הוא הפוך. תינוק שמאבד דם בצואה (צואה דמית) מאבד ברזל , ולכן נעשה אנמי.
לא בגלל הברזל מאבדים דם (למעט מקרה שהילד אלרגי לברזל), אלא בגלל איבוד הדם מאבדים ברזל.
מה פתאום? תוכל לצטט ניסוח שממנו הבנת דבר כזה?
לפי מיטב הבנתי, מה שנטען כאן הוא הפוך. תינוק שמאבד דם בצואה (צואה דמית) מאבד ברזל , ולכן נעשה אנמי.
לא בגלל הברזל מאבדים דם (למעט מקרה שהילד אלרגי לברזל), אלא בגלל איבוד הדם מאבדים ברזל.
תוספת ברזל לתינוק יונק
מה שנטען כאן הוא הפוך
כמובן. אלא שבמקרה שלו - אם לאחר התחלת טיפול בברזל עשו לילדה בדיקת צואה לדם סמוי - מן הסתם התשובה החיובית שקיבלו היא שגויה.
כמובן. אלא שבמקרה שלו - אם לאחר התחלת טיפול בברזל עשו לילדה בדיקת צואה לדם סמוי - מן הסתם התשובה החיובית שקיבלו היא שגויה.
-
- הצטרפות: 03 ינואר 2005, 11:22
תוספת ברזל לתינוק יונק
הבת שלי בת 14 ח'.
סובלת תקופה ארוכה מחום (גבוה מאוד מגיע ל- 40.7), שלישולים הקאות שהולכים וחוזרים ובעצם מה לא?!?!?!?
לפני שבועיים היא התייבשה והגענו איתה לשניידר. היא אושפזה עם אצטון 4 בשתן קבלה נוזלים ועשו מלא בדיקות.
כשדפדפתי בעמוד ראיתי אמהות נלחצות מ-HGB של 10 לבת שלי בתחילת האישפוז היא 9.6 וסוף השבוע של האישפוז יצאנו מבית החולים עם 9.
אמרו לי לתת לה ברזל. לא אמרו לי מינונים.
כפי שציינתי היא בת שנה וחודשיים ושוקלת 8.3 ק"ג שזה מעט לגילה.
היא ממש לא אוהבת את תכשירי הברזל השונים (הדס וטיפטיפות).
אם יש הצעות חדשות שטרם ניסינו אשמח לשמוע.
אפשר גם לכתוב לי למייל [email protected]
סובלת תקופה ארוכה מחום (גבוה מאוד מגיע ל- 40.7), שלישולים הקאות שהולכים וחוזרים ובעצם מה לא?!?!?!?
לפני שבועיים היא התייבשה והגענו איתה לשניידר. היא אושפזה עם אצטון 4 בשתן קבלה נוזלים ועשו מלא בדיקות.
כשדפדפתי בעמוד ראיתי אמהות נלחצות מ-HGB של 10 לבת שלי בתחילת האישפוז היא 9.6 וסוף השבוע של האישפוז יצאנו מבית החולים עם 9.
כפי שציינתי היא בת שנה וחודשיים ושוקלת 8.3 ק"ג שזה מעט לגילה.
היא ממש לא אוהבת את תכשירי הברזל השונים (הדס וטיפטיפות).
אם יש הצעות חדשות שטרם ניסינו אשמח לשמוע.
אפשר גם לכתוב לי למייל [email protected]
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
תדברי עם הרופאים בשניידר. הם אמורים להגיד לך תכשיר מומלץ ומינון.
פריפל 3 הוא המומלץ כי טוענים שהוא נספג הכי טוב.
הילדים לא אוהבים את זה, אבל מה לעשות... לחוסר ברזל השפעה מזיקה על התפתחות הילדים.
לצד ההמוגלובין האם נבדקו מאגרי ברזל, פריטין וכדומה?
תדברי עם הרופאים בשניידר. הם אמורים להגיד לך תכשיר מומלץ ומינון.
פריפל 3 הוא המומלץ כי טוענים שהוא נספג הכי טוב.
הילדים לא אוהבים את זה, אבל מה לעשות... לחוסר ברזל השפעה מזיקה על התפתחות הילדים.
לצד ההמוגלובין האם נבדקו מאגרי ברזל, פריטין וכדומה?
תוספת ברזל לתינוק יונק
היי, הבן שלי גם כן בן 14 חודש ואנמי אך אצלו הפריטין שהוא בעצם מאגרי הברזל מאוד נמוך. אמרו לי לתת לו טיפות פריפל 3 20 טיפות .ניסיתי כל מיני סוגי ברזל כולל הברזל של הדס וחלקם סירב וחלקם גרמו לעצירות. פניתי לשניידר מרפאה המתולוגית וקבעתי לו תור ליום חמישי הקרוב .החלטתי שהם הכתובת המהיימנה לבעיה. אשמח לשתף לאחר הביקור.{ברזל שאני מכירה: פרו 15, פרו 23, פריפל 3, ברזל של הדס}.
תוספת ברזל לתינוק יונק
אמרו לי לתת לה ברזל. לא אמרו לי מינונים
נדמה לי שהמינון המקובל של פריפל 3 (טיפטיפות) במקרה של חסר ברזל (לא למניעה!) הוא 2 טיפות לק"ג משקל גוף ביום.
זאת אומרת שהקטן המקומי, ששוקל 10.5 ק"ג, מקבל 20 טיפות ביום. אצלכם זה כנראה אמור להיות בסביבות 17 טיפות. כמובן, חייבים לברר את זה עם מישהו מוסמך. קטונתי.
אצל הבן שלי נמצא המוגלובין נמוך בטירוף בגיל שנה ושלושה חודשים - 8.2. מאז, כבר חודשיים, מקבל ברזל במינון כזה, ובמקביל קיבל גם טיפול הומאופתי שאמור לשפר את ספיגת הברזל, ובבדיקה האחרונה היתה רמת הברזל טובה בהרבה (11.2). הברזל גם שיפר את התיאבון שלו, התחיל לאכול ולא רק לינוק, והאוכל בטח מוסיף עוד לעלייה בברזל. בהתחלה לא רצה לקחת את הברזל, אבל הפכנו את זה למשחק באמבטיה, וזה עבד. כנראה שמדובר בטעם נרכש, כי עכשיו הוא ממש מחבב את זה
דרך אגב, גם אצלנו היה סיפור של חום לא מוסבר, בעקבותיו עשינו בדיקות דם והתגלה החסר בברזל, אבל החום לא נמשך כל כך הרבה.
מקווה שיעבור לכם הכי מהר והכי בשלום שאפשר.
נדמה לי שהמינון המקובל של פריפל 3 (טיפטיפות) במקרה של חסר ברזל (לא למניעה!) הוא 2 טיפות לק"ג משקל גוף ביום.
זאת אומרת שהקטן המקומי, ששוקל 10.5 ק"ג, מקבל 20 טיפות ביום. אצלכם זה כנראה אמור להיות בסביבות 17 טיפות. כמובן, חייבים לברר את זה עם מישהו מוסמך. קטונתי.
אצל הבן שלי נמצא המוגלובין נמוך בטירוף בגיל שנה ושלושה חודשים - 8.2. מאז, כבר חודשיים, מקבל ברזל במינון כזה, ובמקביל קיבל גם טיפול הומאופתי שאמור לשפר את ספיגת הברזל, ובבדיקה האחרונה היתה רמת הברזל טובה בהרבה (11.2). הברזל גם שיפר את התיאבון שלו, התחיל לאכול ולא רק לינוק, והאוכל בטח מוסיף עוד לעלייה בברזל. בהתחלה לא רצה לקחת את הברזל, אבל הפכנו את זה למשחק באמבטיה, וזה עבד. כנראה שמדובר בטעם נרכש, כי עכשיו הוא ממש מחבב את זה
דרך אגב, גם אצלנו היה סיפור של חום לא מוסבר, בעקבותיו עשינו בדיקות דם והתגלה החסר בברזל, אבל החום לא נמשך כל כך הרבה.
מקווה שיעבור לכם הכי מהר והכי בשלום שאפשר.
-
- הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
- דף אישי: הדף האישי של מרב_א*
תוספת ברזל לתינוק יונק
שני הגרוש שלי- עם איתם לא נתתי ברזל כי האמנתי שאין צורך. הבעיה הייתה שהוא לא היה מוכן לאכילת מוצקים וינק הנקה מלאה עד גיל שנה וחודשיים, ובעצם גם עוד הרבה מעבר לכך. בגיל 10 חודשים עשינו בדיקת דם בגלל בעיה אחרת, ואז התגלתה אנמיה. הוא התחיל לקבל פריפל, העלינו מינונים לאט לאט, אבל הברזל המשיך לרדת (הכי נמוך- 9.5 כשהיה חולה). בעצה עם המדקר החלפתי לו ברזל לברזל בטיפול של BIOCARE (נמכר בחנויות טבע) והפלא ופלא, תוך חודש הברזל כבר עלה, הללויה. הוא עדיין אנמי, ועדיין אינו אוכל מוצקים ולא שום סוג של בשר או ירק, אז אני ממשיכה עם הברזל. לא עשה לו שום עצירות, הוא אוהב את זה (למרות שהטעם, בררר, זוועה חיה. אבל בחיי שהוא אוהב את זה)- והעיקר, ההמוגלובין, כאמור- עולה. (בדיקת דם לפריטין לא אעשה. בפעם האחרונה שלקחו לו דם מהוריד אני כמעט התעלפתי מהזוועה, אני לא רוצה או מסוגלת להיזכר בזה).
תוספת ברזל לתינוק יונק
what is the difference between blood test for hemoglobin and feritin? c'ant you do it in one test?
תוספת ברזל לתינוק יונק
בהריון לקחתי תכשיר ניפלא שניקרא פלורדיקס- סירופ טעים וטבעי שעזר לי מאד,בלי שום תופעת לוואי,לא הסתדרתי עם שום תוסף בצורת כדור,לא בדקתי אבל אולי גם לתינוקות אפשר לתת את זה? נמכר בבתי טבע.
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
תוספת ברזל לתינוק יונק
נמכר בבתי טבע.
ובכל בית מרקחת.
סירופ טעים וטבעי
על "טעים" אפשר להתווכח, אף על פי שגם אני נוטלת אותו באדיקות -- לא הצלחתי להסתדר עם שום כדור ברזל.
לגבי "טבעי": בפלורדיקס יש שמרים, מה שהופך אותו ללא-אורגני (אמרה רופאת הנשים).
בפלורויטל (של אותה חברה) אין שמרים -- ולמיטב זכרוני, לפי מה שכתוב על האריזה, ניתן לתת לתינוקות.
אין לי מושג עד כמה הוא יעיל בטיפול באנמיה קיימת, אבל רק מהניסיון שלי (נבדקת אחת, ולא תינוקת אלא אשה בהריון) -- במניעה הוא היה מצויין. בסוף השליש השני של ההריון ההמוגלובין שלי היה 12.4.
ובכל בית מרקחת.
סירופ טעים וטבעי
על "טעים" אפשר להתווכח, אף על פי שגם אני נוטלת אותו באדיקות -- לא הצלחתי להסתדר עם שום כדור ברזל.
לגבי "טבעי": בפלורדיקס יש שמרים, מה שהופך אותו ללא-אורגני (אמרה רופאת הנשים).
בפלורויטל (של אותה חברה) אין שמרים -- ולמיטב זכרוני, לפי מה שכתוב על האריזה, ניתן לתת לתינוקות.
אין לי מושג עד כמה הוא יעיל בטיפול באנמיה קיימת, אבל רק מהניסיון שלי (נבדקת אחת, ולא תינוקת אלא אשה בהריון) -- במניעה הוא היה מצויין. בסוף השליש השני של ההריון ההמוגלובין שלי היה 12.4.
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
שאלה לאמא ל-5, שרון או בשמת:
אתמול דיברתי עם חברה שאמא שלה היא רופאת משפחה מוּכּרת שמטפלת גם ברפואה טבעית - אשה רצינית מאוד.
החברה סיפרה לי שאמא שלה טוענת שמתן תוספת ברזל לתינוקות מגיל ארבעה חודשים משבש את התפתחות מערכת ספיגת הברזל שלהם (או משהו כזה) וגורם בסופו של דבר לאנמיה דווקא.
אוף. אני מבולבלת.
יש לכן מושג אם יש דברים בגו?
אתמול דיברתי עם חברה שאמא שלה היא רופאת משפחה מוּכּרת שמטפלת גם ברפואה טבעית - אשה רצינית מאוד.
החברה סיפרה לי שאמא שלה טוענת שמתן תוספת ברזל לתינוקות מגיל ארבעה חודשים משבש את התפתחות מערכת ספיגת הברזל שלהם (או משהו כזה) וגורם בסופו של דבר לאנמיה דווקא.
אוף. אני מבולבלת.
יש לכן מושג אם יש דברים בגו?
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
- דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*
תוספת ברזל לתינוק יונק
נוסעת סמויה, אולי תפני את השאלה שלך בדף שאלות לשרון ג - כי אני גם אשמח לדעת את התשובה.
אני העדפתי לא לתת לתינוק שלי תוספת ברזל כי חששתי בדיוק למה שכתבת: מתן תוספת ברזל לתינוקות מגיל ארבעה חודשים משבש את התפתחות מערכת ספיגת הברזל שלהם אבל עשיתי בדיקת דם וההמוגלובין היה קצת נמוך ועכשיו אני כן נותנת לו ברזל - ובלב שלם.
אני העדפתי לא לתת לתינוק שלי תוספת ברזל כי חששתי בדיוק למה שכתבת: מתן תוספת ברזל לתינוקות מגיל ארבעה חודשים משבש את התפתחות מערכת ספיגת הברזל שלהם אבל עשיתי בדיקת דם וההמוגלובין היה קצת נמוך ועכשיו אני כן נותנת לו ברזל - ובלב שלם.
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
תוספת ברזל לתינוק יונק
כנ"ל.
בגיל 8 חודשים עשיתי את הבדיקה.
כנ"ל.
בגיל 8 חודשים עשיתי את הבדיקה.
תוספת ברזל לתינוק יונק
נוסעת סמויה, אני לא מכירה תיאוריה כזאת. אבל אני לא באמת הבנאדם המתאים לשאול אותו על תיאוריות אלטרנטיביות.
אני בהחלט חושבת שהסיבה שהתחילו לתת ברזל לכולם בגיל 4 חודשים היתה השכיחות הגבוהה של אנמיה בלעדי הברזל.
אבל שוב - אני לא מבינה ברפואה "טבעית"
אני בהחלט חושבת שהסיבה שהתחילו לתת ברזל לכולם בגיל 4 חודשים היתה השכיחות הגבוהה של אנמיה בלעדי הברזל.
אבל שוב - אני לא מבינה ברפואה "טבעית"
תוספת ברזל לתינוק יונק
אולי הבנאדם המתאים לשאול אותו היא ורד לב?
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
תוספת ברזל לתינוק יונק
מתוך ההמלצות החדשות של ה-AAP:
Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age. Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.
ובתרגום חופשי: יש להציג בהדרגה מזונות משלימים עשירים בברזל מסביבות גיל 6 חודשים. תינוקות פגים וכאלה שנולדו במשקל נמוך, וכן תינוקות בעלי הפרעות המטלוגיות ותינוקות שמאגרי הברזל שלהם בזמן הלידה לא היה מספיקים נזקקים בדרך כלל לתוספת ברזל לפני גיל 6 חודשים.
כך בארה"ב. שמעתי טענה שאצלנו תזונת האמהות שונה (אוכלים פחות דגני בוקר מועשרים בברזל, שאופייניים מאוד לתזונה האמריקאית) ולכן תינוקות רבים יותר נולדים עם מאגרים מדולדלים. בהמלצות יש כמה וכמה הפניות למחקרים בנושא, אפשר לקרוא כדי להבין יותר.
Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age. Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.
ובתרגום חופשי: יש להציג בהדרגה מזונות משלימים עשירים בברזל מסביבות גיל 6 חודשים. תינוקות פגים וכאלה שנולדו במשקל נמוך, וכן תינוקות בעלי הפרעות המטלוגיות ותינוקות שמאגרי הברזל שלהם בזמן הלידה לא היה מספיקים נזקקים בדרך כלל לתוספת ברזל לפני גיל 6 חודשים.
כך בארה"ב. שמעתי טענה שאצלנו תזונת האמהות שונה (אוכלים פחות דגני בוקר מועשרים בברזל, שאופייניים מאוד לתזונה האמריקאית) ולכן תינוקות רבים יותר נולדים עם מאגרים מדולדלים. בהמלצות יש כמה וכמה הפניות למחקרים בנושא, אפשר לקרוא כדי להבין יותר.
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
שרון ועדי - תודה.
תוספת ברזל לתינוק יונק
כן, כל מה שקראתי התאים להמלצות שציינת כאן, עדי. אין בעיה למצוא הררי חומר על זה. אבל חיפשתי משהו שיאמר ההיפך - ולא מצאתי.
-
- הצטרפות: 01 יולי 2005, 15:56
- דף אישי: הדף האישי של מוניקה_וברי*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אם מישהי מהמומחות עדיין קוראת את העמוד הזה אז יש לי שאלה- קראתי כאן הרבה דברים וכולם נשמעים לי רלוונטים למצב שלנו- ברי בן 9 חודשים ובמסגרת מחלת חום ויראלית עשו לו ספירה שגילתה אנמיה של 8.6 המוגלובין וגם מחסני ברזל ריקים. קיבל כטיפול, מיד לאחר שהשלשול תם פריפל- 20 טיפות ליום (כנעט ולא קיבל קודם לכן- ממש לא חשבתי שחשוב לתינוק יונק- אבל הוא אכן נולד פג בשבוע 35, ואכן עשה קפיצה גדולה ומהירה בעליות במשקל ולי אף פעם לא היה ברזל הפריטין שלי נמוך במיוחד...) והיום שבועיים אחרי שוב עשו ספירה והרופאה מודאגת כי ההמוגלובין עלה בסך הכל ל9.2 והמחסנים עדיין נמוכים (וגם קראתי למעלה MCV אז אצלו זה 60.7...)- כל זה אומר רק אנמיה או שיש לדעתכן משהו אחר? ביום חמישי אנחנו הולכים לייעוץ אצל המטולוג מומחה אבל עד אז אני ממש מודאגת
תוספת ברזל לתינוק יונק
בני בן שנה יונק ואוכל מוצק,התחיל ללכת לפני כמה שבועות.
לפני חודשיים לערך,נערכה לו בדיקת דם בהקשר אחר והתגלתה אנמיה.
נתתי לו סירופ פריפל ונהייתה לו עצירות, לאחר מכן נתתי לו במשך חודש סירופ צמחי ולא נראה שיש הטבה.
נכון להיום : המוגלובין 9.2 mch 20.7 mcv 66 .
כרגע התחלתי עם biocare אני נותנת 10 טיפות (5 בוקר 5ערב).
הילד עצבני,בכיין, לא ישן טוב בלילה (יכול להתעורר כל שעה)
יכול להיות מקסים ורגוע לשעה קלה ואז בבת אחת לצרוח ולזרוק את עצמו על הריצפה.
ממה שקראתי בדף הזה, נראה לי שכל השנה הקשה שעברנו איתו ומה שייחסנו עד לא מזמן לאופי בלתי אפשרי עד בלתי נסבל נובע כנראה ברובו מחוסר ברזל מתמשך,מה דעתכן ?
האם אני נותנת את הטיפול הנכון והראוי,האם המינון בסדר?
אשמח לתגובות שיורידו את רמת הלחץ ויאירו את עיני.
לפני חודשיים לערך,נערכה לו בדיקת דם בהקשר אחר והתגלתה אנמיה.
נתתי לו סירופ פריפל ונהייתה לו עצירות, לאחר מכן נתתי לו במשך חודש סירופ צמחי ולא נראה שיש הטבה.
נכון להיום : המוגלובין 9.2 mch 20.7 mcv 66 .
כרגע התחלתי עם biocare אני נותנת 10 טיפות (5 בוקר 5ערב).
הילד עצבני,בכיין, לא ישן טוב בלילה (יכול להתעורר כל שעה)
יכול להיות מקסים ורגוע לשעה קלה ואז בבת אחת לצרוח ולזרוק את עצמו על הריצפה.
ממה שקראתי בדף הזה, נראה לי שכל השנה הקשה שעברנו איתו ומה שייחסנו עד לא מזמן לאופי בלתי אפשרי עד בלתי נסבל נובע כנראה ברובו מחוסר ברזל מתמשך,מה דעתכן ?
האם אני נותנת את הטיפול הנכון והראוי,האם המינון בסדר?
אשמח לתגובות שיורידו את רמת הלחץ ויאירו את עיני.
תוספת ברזל לתינוק יונק
ביקשתי מרופאת הילדים הפניה לבדיקת הברזל(הקטנה אוטוטו בת 9 חודשים).
היא הסבירה לי שזה חסר טעם כי בבדיקה הכל יראה בסדר אך זה לא אומר כלום.
שבדם הפריפרי לא חסר אך במח העצם חסר בטוח מפני שהמאגרים
מההריון נגמרים ב3 חודשים.
יש עצה מהמומחיות?
היא הסבירה לי שזה חסר טעם כי בבדיקה הכל יראה בסדר אך זה לא אומר כלום.
שבדם הפריפרי לא חסר אך במח העצם חסר בטוח מפני שהמאגרים
מההריון נגמרים ב3 חודשים.
יש עצה מהמומחיות?
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
תוספת ברזל לתינוק יונק
חסר בטוח
שני שלום!
הרופאה צודקת באופן חלקי.
כאשר יש חסר, בהתחלה (3 החודשים הראשונים) לא רואים אותו בדם הפרפרי כי הכדורית האדומה חיה 120 יום.
לגבי המאגרים- חלב אם הוא מקור מצוין לברזל! ברזל לא נמצא בכמות גדולה בחלב אם אבל נספג מצוין ונמצא בצורה זמינה לניצול.
אני מניחה שילדה בת 9 חודשים אוכלת מאכלים נוספים שמכילים ברזל.
אפשר לעשות את הבדיקה כרגע ובמידה והתוצאה גבולית להתחיל טיפול בטיפות ברזל.
במקביל לתת מאכלים עשירים בברזל.
אולי לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים על מנת לאמת את התוצאה אם היא תקינה?
שני שלום!
הרופאה צודקת באופן חלקי.
כאשר יש חסר, בהתחלה (3 החודשים הראשונים) לא רואים אותו בדם הפרפרי כי הכדורית האדומה חיה 120 יום.
לגבי המאגרים- חלב אם הוא מקור מצוין לברזל! ברזל לא נמצא בכמות גדולה בחלב אם אבל נספג מצוין ונמצא בצורה זמינה לניצול.
אני מניחה שילדה בת 9 חודשים אוכלת מאכלים נוספים שמכילים ברזל.
אפשר לעשות את הבדיקה כרגע ובמידה והתוצאה גבולית להתחיל טיפול בטיפות ברזל.
אולי לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים על מנת לאמת את התוצאה אם היא תקינה?
תוספת ברזל לתינוק יונק
ואוו פיצה,תודה על התגובה המהירה.בינתיים היא אוכלת(יותר משחקת עם...)רק ירקות כתומים ותפוח.
נראה לי שכדאי שאחפש את הרשימות של המאכלים העשירים בברזל שהיא כבר יכולה לאכול ואתאמץ קצת יותר עם המוצקים.
נראה לי שכדאי שאחפש את הרשימות של המאכלים העשירים בברזל שהיא כבר יכולה לאכול ואתאמץ קצת יותר עם המוצקים.
תוספת ברזל לתינוק יונק
אה,וכמובן שחוץ מהירקות האלו היא רק יונקת
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
תוספת ברזל לתינוק יונק
מסכימה לחלוטין עם פיצה.
_אפשר לעשות את הבדיקה כרגע ובמידה והתוצאה גבולית להתחיל טיפול בטיפות ברזל.
אולי לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים על מנת לאמת את התוצאה אם היא תקינה_
ולשני - אשמח מאד ליצור קשר עם משפחת הטיילים. התעכבתי כי אין לי אי מייל שלא כולל את השם שלי. אולי לך יש אי מייל שתוכלי לכתוב לי בדף שלי, כדי שאוכל לענות לך? אמנם רבים כאן מכירים אותי, אך אני מעדיפה לא לרשום כאן את שמי המלא. אם לא - אפשתח חשבון הוטמייל בקרוב. אבח אין לך דף בית - אז איפה לכתוב לך?
_אפשר לעשות את הבדיקה כרגע ובמידה והתוצאה גבולית להתחיל טיפול בטיפות ברזל.
אולי לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים על מנת לאמת את התוצאה אם היא תקינה_
ולשני - אשמח מאד ליצור קשר עם משפחת הטיילים. התעכבתי כי אין לי אי מייל שלא כולל את השם שלי. אולי לך יש אי מייל שתוכלי לכתוב לי בדף שלי, כדי שאוכל לענות לך? אמנם רבים כאן מכירים אותי, אך אני מעדיפה לא לרשום כאן את שמי המלא. אם לא - אפשתח חשבון הוטמייל בקרוב. אבח אין לך דף בית - אז איפה לכתוב לך?
תוספת ברזל לתינוק יונק
שני, התחלתי לכתוב תשובה ארוכה לפני כמה שעות והכל נמחק לי, אז אני אנסה שוב.
ונתחיל בזה: כאשר יש חסר, בהתחלה (3 החודשים הראשונים) לא רואים אותו בדם הפרפרי כי הכדורית האדומה חיה 120 יום.
פיצה, אני חושבת שהרופאה שלה התכוונה למשהו אחר. בשליש האחרון להריון מפתח העובר מחסני ברזל משלו אותם הוא מקבל מהאמא. מחסנים אלה מספיקים לכשלושה חודשים. אני לא חושבת שהיא התכוונה כאן לאורך חיי כדוריות אדומות.
מנסיוני הדל לרוב הילדים בגיל הזה (וגם בגיל שנה-שנתיים) חסר ברזל.
חסר הברזל לא חייב להתבטא בהמוגלובין. הוא יכול להתבטא רק בפריטין. הרי המוגלובין יהיה הדבר האחרון שיירד במצב של חסר ברזל, אבל החסר עלול להשפיע על כל כך הרבה דברים אחרים קודם לכן (כולל התפתחות המוח) - אז למה לשחק בזה?
אני נותנת ברזל גם לילדים עם המוגלובין תקין, במידה שיש להם MCV או MCH נמוכים ו- RDW גבוה יחסית.
ולכן אני דווקא די נוטה להסכים עם רופאת הילדים שלך, שני.
ונתחיל בזה: כאשר יש חסר, בהתחלה (3 החודשים הראשונים) לא רואים אותו בדם הפרפרי כי הכדורית האדומה חיה 120 יום.
פיצה, אני חושבת שהרופאה שלה התכוונה למשהו אחר. בשליש האחרון להריון מפתח העובר מחסני ברזל משלו אותם הוא מקבל מהאמא. מחסנים אלה מספיקים לכשלושה חודשים. אני לא חושבת שהיא התכוונה כאן לאורך חיי כדוריות אדומות.
מנסיוני הדל לרוב הילדים בגיל הזה (וגם בגיל שנה-שנתיים) חסר ברזל.
חסר הברזל לא חייב להתבטא בהמוגלובין. הוא יכול להתבטא רק בפריטין. הרי המוגלובין יהיה הדבר האחרון שיירד במצב של חסר ברזל, אבל החסר עלול להשפיע על כל כך הרבה דברים אחרים קודם לכן (כולל התפתחות המוח) - אז למה לשחק בזה?
אני נותנת ברזל גם לילדים עם המוגלובין תקין, במידה שיש להם MCV או MCH נמוכים ו- RDW גבוה יחסית.
ולכן אני דווקא די נוטה להסכים עם רופאת הילדים שלך, שני.
תוספת ברזל לתינוק יונק
משום שהגוף נהיה "עצלן" ולא לומד למצות את הברזל מהמזון
לאמכירה טענה כזאת.
לאמכירה טענה כזאת.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
שמתן ברזל (בעיקר אם לא באמת חסר
יש נזקים אחרים במתן ברזל אם לא באמת חסר.
יש נזקים אחרים במתן ברזל אם לא באמת חסר.
תוספת ברזל לתינוק יונק
הפצפונת שלי בת שנה, לא מקבלת ברזל, בספירת דם נראה שחסר לה ברזל, ניסיתי לתת לה ברזל טבעי, אבל היא מסרבת לקחת, ניסיתי מלאכותי שבא בטיפות וגם זה לא הולך (תינוקת עצמעית אוכלת רק לבד עם הידיים ולא נותנת לי להאכיל אותה, יותר מדוייק - היא לא נותנת לי להכניס לה שום דבר לפה חוץ מציץ), בכח אין מצב שאני נותנת לה את זה, בקיצור אני אובדת עיצות לא יודעת מה לעשות, אין ספק שהיא זקוקה לתוספת ברזל אבל אני לא מוצאת דרך לתת לה אותו.
יש הצעות???
יש הצעות???
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
אנחנו נתנו במזרק קטן של 5 סמ"ק, בלי המחט כמובן. אפשר לבקש מהאחות בטיפת חלב או בקופת חולים, והיא תתן ברצון למטרה זו.
תוספת ברזל לתינוק יונק
בשמת תודה,
ניסיתי גם עם מזרק, לצערי זה לא עובד איתה, היא סוגרת חזק את הפה ודוחפת את ידי
ניסיתי גם עם מזרק, לצערי זה לא עובד איתה, היא סוגרת חזק את הפה ודוחפת את ידי
תוספת ברזל לתינוק יונק
היא תצליח לאכול דובוני גומי? אם כן, יש דובוני ברזל של "יומי"
תוספת ברזל לתינוק יונק
אני חושבת שהיא תצליח לאכול, יש בזה מספיק ברזל? כמה היא צריכה לאכול ביום??
תוספת ברזל לתינוק יונק
בשמת, בעניין הנזקים ממתן ברזל אם לא חסר- את יכולה לפרט?
תודה.
תודה.
תוספת ברזל לתינוק יונק
כמה היא צריכה לאכול ביום??
שאלה טובה. הם טוענים שזה נספג יותר טוב מהברזל הרגיל.
תתחילי משניים אולי, המקסימום הוא 4. אחרי חודשיים או שלושה תבדקו שוב את ההמוגלובין ותראו. אם לא מספיק - תעלו מינון.
בכל מקרה זה יותר טוב מכלום.
שאלה טובה. הם טוענים שזה נספג יותר טוב מהברזל הרגיל.
תתחילי משניים אולי, המקסימום הוא 4. אחרי חודשיים או שלושה תבדקו שוב את ההמוגלובין ותראו. אם לא מספיק - תעלו מינון.
בכל מקרה זה יותר טוב מכלום.
תוספת ברזל לתינוק יונק
שמחה וטובת לב רצתי לקנות את סוכריות הברזל, אבל לולי מסרבת לאכול אותן, ממש לא להאמין, אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות, בינתיים אני מחזיקה במטען הולך וגדל של תוספי ברזל למינהם ובתינוקת אחת עקשנית שמסרבת בתוקף לקבל ברזל.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
תוספת ברזל לתינוק יונק
אוכלת רק לבד עם הידיים ולא נותנת לי להאכיל אותה
אם היא אוכלת מוצקים, מה הבעיה לטפטף ברזל על האוכל-אצבעות שלה?
אם היא אוכלת מוצקים, מה הבעיה לטפטף ברזל על האוכל-אצבעות שלה?
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
הבת שלי בת חמישה חודשים ואני מתלבטת אם לתת לה ברזל,
אם רמת הברזל שלי תקינה ואני רק מניקה האם זה יספק גם את הצרכים שלה?
באיזה גיל ניתן לקחת לה דגימת דם כדי לבדוק שהכל תקין?
האם אחת המומחיות שכותבות כאן תוכל להוסיף לדף או להפנות לרשימה של מאכלים עשירים בברזל (כרגע לא רלוונטי לגבי אבל נראה לי חשוב שיופיע בדף הזה)
אם רמת הברזל שלי תקינה ואני רק מניקה האם זה יספק גם את הצרכים שלה?
באיזה גיל ניתן לקחת לה דגימת דם כדי לבדוק שהכל תקין?
האם אחת המומחיות שכותבות כאן תוכל להוסיף לדף או להפנות לרשימה של מאכלים עשירים בברזל (כרגע לא רלוונטי לגבי אבל נראה לי חשוב שיופיע בדף הזה)
תוספת ברזל לתינוק יונק
היום הרופא הסביר לי שכדאי לבדוק ברזל בדם כש:
א. התינוק שילש את משקל הלידה שלו
או:
ב. גיל שנה
מה שבא קודם.עד אז המאגרים מההריון מספיקים.
מרענן לשמוע את זה אחרי כל ההלחצות של טיפשתחלב(מקווה שלא פגעתי באפחד)
א. התינוק שילש את משקל הלידה שלו
או:
ב. גיל שנה
מה שבא קודם.עד אז המאגרים מההריון מספיקים.
מרענן לשמוע את זה אחרי כל ההלחצות של טיפשתחלב(מקווה שלא פגעתי באפחד)
-
- הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31
תוספת ברזל לתינוק יונק
לי יש הסטוריה של אנמיה (שגיליתי לצערי רק אחרי הצבא) ממנה סבלתי מעייפות כרונית קיצונית מאז שאני זוכרת את עצמי,
כשנה לפני ההריון התחלתי לקחת תוספת ברזל מלאכותית והברזל עלה ל-12
ובהריון ירד שוב (למרות שהמשכתי עם התוספות), לפני כחודש עברתי לברזל טבעי ועדיין אין לי מושג אם זה השתפר אצלי או לא מאז הלידה.
עכשיו הגור בן 4 חודשים ואני מתלבטת אם לתת תוספת, האם נכון שלאמא עם אנמיה יש סיכוי גבוה לילד לאנמיה?
איפה אני יכולה להשיג ברזל טבעי לתינוק ואיך נותנים לו את זה? (רק יונק)
כשנה לפני ההריון התחלתי לקחת תוספת ברזל מלאכותית והברזל עלה ל-12
ובהריון ירד שוב (למרות שהמשכתי עם התוספות), לפני כחודש עברתי לברזל טבעי ועדיין אין לי מושג אם זה השתפר אצלי או לא מאז הלידה.
עכשיו הגור בן 4 חודשים ואני מתלבטת אם לתת תוספת, האם נכון שלאמא עם אנמיה יש סיכוי גבוה לילד לאנמיה?
איפה אני יכולה להשיג ברזל טבעי לתינוק ואיך נותנים לו את זה? (רק יונק)
תוספת ברזל לתינוק יונק
לי היה ניסיון עם מתן הברזל לבן הבכור , בזמנו , לא היה לי שום ספק לגבי נחיצות וחשיבות התרופה . לא הייתי מודעת לתופעות הלוואי , שלשמחתי לא הופיעו . פרט לאחת - הילד נהיה צמחוני . הוא לא אוהב בשר וכנראה שחש שיש לו כזה מלאי , שאין שום סיבה להכביד על הגוף .
אני חושבת שהמצב שלי : אמא משוכנעת מעל כל ספק שהברזל טוב , סייע .
אני הייתי מסבירה לצוציק , בו 4ח' על הברזל , כמו למטופל בן 70 במחלקה פנימית . צריך את התרופה בשביל הגדילה שלך , כדי שיהיה לך כח וכ' ,
אף פעם לא היתה התנגדות לעינין וממש הופתעתי לשמוע שבת אחותי עושה להם סיפור שלם והם נתנו לה את הטיפות כשהיא היתה באמבטיה , כדי שהבגדים לא היו מלוכלכים .
עכשיו אני בפאזה אחרת לגמרי . אני לא נתתי שום חיסון , לא ויטמין קי , לא שום דבר . אני נהייתי צמחונית מאז הלידה , אז אני לוקחת כדורי ברזל עדין , מעשירה את התזונה שלי בכל מה שממליצים .
אני חסה על הילדה הקטנה בעינין הבדיקה , אבל כנראה שלא יהיה מנוס .
אני חושבת שהמצב שלי : אמא משוכנעת מעל כל ספק שהברזל טוב , סייע .
אני הייתי מסבירה לצוציק , בו 4ח' על הברזל , כמו למטופל בן 70 במחלקה פנימית . צריך את התרופה בשביל הגדילה שלך , כדי שיהיה לך כח וכ' ,
אף פעם לא היתה התנגדות לעינין וממש הופתעתי לשמוע שבת אחותי עושה להם סיפור שלם והם נתנו לה את הטיפות כשהיא היתה באמבטיה , כדי שהבגדים לא היו מלוכלכים .
עכשיו אני בפאזה אחרת לגמרי . אני לא נתתי שום חיסון , לא ויטמין קי , לא שום דבר . אני נהייתי צמחונית מאז הלידה , אז אני לוקחת כדורי ברזל עדין , מעשירה את התזונה שלי בכל מה שממליצים .
אני חסה על הילדה הקטנה בעינין הבדיקה , אבל כנראה שלא יהיה מנוס .
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום בנות, אשמח לעצה. הבת שלי בת שני וחצי ,יונקת ואוכלת מוצקים, לפני כ-3 חוד' התגלה בבדיקת דם המו' 10.9 , התחלתי לתת פלורודיקס, היא הסכימה לקחת רק למשך כחודש ומאז פשוט מסרבת לקחת, סוגרת את הפה וכלום לא נכנס,הכנסתי גם יותר ברזל דרך התזונה אבל היא מאוד בעייתית בעניין המזון, עשינו לאחרונה בדיקה חוזרת וההמו' עכשיו 10.1 , אתן מכירות מוצר שאפשר לתת לא בשתיה ? תודה מראש
-
- הצטרפות: 09 מאי 2004, 06:04
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום חגית! קצת באיחור אך אולי בכל זאת רלוונטי...ניסית לתת טחינה גולמית? אצלנו זה עבד. אם את עדיין מניקה אולי שווה לבדוק את הברזל שלך? ואולי את תקחי את התוספת? הלא הברזל עובר גם הוא בהנקה.... בהצלחה רבה
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תוספת ברזל לתינוק יונק
ברזל עובר בהנקה, אבל לא בכמויות כאלה שישפרו מצב של חסר. הברזל בחלב אם הוא לתחזוקה כללית בריאה לא כדי למלא מאגרים.
חגית, לא הבנתי בת כמה הבת שלך, זה לא ברור ממש.
מה שכדאי לברר הוא למה יש לה בעיית ספיגה אם היא כן אוכלת מזונות עם ברזל.
אולי שיטת ipec יכולה לעזור...
חגית, לא הבנתי בת כמה הבת שלך, זה לא ברור ממש.
מה שכדאי לברר הוא למה יש לה בעיית ספיגה אם היא כן אוכלת מזונות עם ברזל.
אולי שיטת ipec יכולה לעזור...
-
- הצטרפות: 02 אוגוסט 2005, 18:26
- דף אישי: הדף האישי של קשת_בענן*
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום. אני אשמח לתשובה מהירה ממישהו מוסמך (שרון ג , את פה?)התינוק שלי בן שנה, לפני חודש קיבל לראשונה חיסון DT ומאז חולה. קודם חום מהחיסון, אח"כ דלקת וירלית בראות ועכשיו חיידק בדם(כנראה,תוצאת התרבית עוד לא הגיע).מלבד זאת ההמוגלובין שלו 9.4. הוא קיבל לפני3 ימים אנטיביוטיקה בזריקה ומאז בסירופ דרך הפה.
א. האם יתכן שחיידק בדם הוא הגורם לאנמיה?(באופן פתאומי הוא נהיה ממש לבן, צבע מפחיד ממש!)
ב. האם אפשר להתחיל מתן ברזל בזמן לקיחת אנטיביוטיקה?
ושכחתי לציין שהוא גם מאד אלרגי וכנראה שלכן מעדיף לחיות על הנקה מלאה(פה ושם כמה טעימות).
תודה מראש על מענה מהיר. אני אובדת עצות והרופא יהיה רק ביום ראשון.
א. האם יתכן שחיידק בדם הוא הגורם לאנמיה?(באופן פתאומי הוא נהיה ממש לבן, צבע מפחיד ממש!)
ב. האם אפשר להתחיל מתן ברזל בזמן לקיחת אנטיביוטיקה?
ושכחתי לציין שהוא גם מאד אלרגי וכנראה שלכן מעדיף לחיות על הנקה מלאה(פה ושם כמה טעימות).
תודה מראש על מענה מהיר. אני אובדת עצות והרופא יהיה רק ביום ראשון.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
תוספת ברזל לתינוק יונק
אוריה אוטוטו בן חצי שנה ואני מתלבטת בעניין הברזל. אני חושבת שאני אתן מתישהו, אבל לא יודעת אם עכשיו. הוא נולד 3,610 והיום שוקל 6,800, כלומר נולד לא קטן ועוד לא הכפיל אפילו. האם זה אומר שאפשר לחכות?
מעבר לזה אני מתלבטת איזה תכשיר לתת. קראתי את כל הדף ביסודיות ולא הגעתי לשום מסקנה. הפריפל טוב או לא? מישהי מכירה את "פרו-נס"? מישהי התנסתה בתכשיר של הדס?
הציעו לי בחנות טבע טיפות ממקור טבעי לגמרי צמחי לגמרי, שמכילות גם ויטמין C, מרוכזות מאוד (המינון המניעתי המתאים לגילו הוא 5 טיפות מהתכשיר הזה). יקר נורא (בערך פי 6 מהרגיל). נשמע שווה או מוגזם?
מעבר לזה אני מתלבטת איזה תכשיר לתת. קראתי את כל הדף ביסודיות ולא הגעתי לשום מסקנה. הפריפל טוב או לא? מישהי מכירה את "פרו-נס"? מישהי התנסתה בתכשיר של הדס?
הציעו לי בחנות טבע טיפות ממקור טבעי לגמרי צמחי לגמרי, שמכילות גם ויטמין C, מרוכזות מאוד (המינון המניעתי המתאים לגילו הוא 5 טיפות מהתכשיר הזה). יקר נורא (בערך פי 6 מהרגיל). נשמע שווה או מוגזם?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
יעלי לה גם אני נמצאת עם אותן התלבטויות.
היונקת שלי גם לא הכפילה את משקלה בגיל חצי שנה. נראה לי שזה לא קריטי עם לא מכפילים.
מכיוון שיש לי ניסיון עם יונק שינק והתפתח יפה אבל גם הסתיר אנמיה מאוד יפה... החלטתי לתת לה ברזל,
רגיל, פריפל-3 .
(וזאת לאחר שהשקעתי וקניתי ברזל פלוריויטל שעולה יקר-יקר ולא מתאים לה עדיין)
אני יותר לא לוקחת סיכון.
מישהו רק זוכר כמה טיפות נותנים בגיל 7 חודשים? (היא מקבלת עכשיו 4 טיפות)
היונקת שלי גם לא הכפילה את משקלה בגיל חצי שנה. נראה לי שזה לא קריטי עם לא מכפילים.
מכיוון שיש לי ניסיון עם יונק שינק והתפתח יפה אבל גם הסתיר אנמיה מאוד יפה... החלטתי לתת לה ברזל,
רגיל, פריפל-3 .
(וזאת לאחר שהשקעתי וקניתי ברזל פלוריויטל שעולה יקר-יקר ולא מתאים לה עדיין)
אני יותר לא לוקחת סיכון.
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2006, 20:29
- דף אישי: הדף האישי של אורי_ה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
למיטב ידיעתי, 6 טיפות
למיטב ידיעתי, 6 טיפות
תוספת ברזל לתינוק יונק
הפריפל טוב או לא?
הוא בסדר. יש כאלה שהוא עושה להם עצירות או שלשול, אבל אם לא אז זה בסדר. והוא גם הכי זול (קונים אותו במרשם רופא במחיר של "מנה")
פרו-נס אמור להיות תכשיר טוב, אבל הטיפות מה-זה מגעילות (אותי לפחות). הסירופ קצת יותר סביר, ועדיין הוא מגעיל. לאור זאת די ברור למה אין לי מספיק נסיון איתו מבחינת איכות הטיפול. אני לא ממליצה על תכשירים לא טעימים.
התכשיר של הדס (בטיפות) הוא טוב, למיטב זכרוני. הוא מכיל גם B12 וגם חומצה פולית. הטעם לא משהו אבל סביל.
להכפיל משקל אמורים בגיל 5 חודשים. להשליש בגיל שנה.
ברזל נותנים 6 טיפות החל מגיל חצי שנה. אפשר לתת פשוט טיפה לקילו - זה יותר מדוייק.
לגבי מתן ברזל - איפה שאני עובדת הרוב מיניקות ולרוב הילדים יש חסר ברזל. זאת אחת הסביות מדוע אני מאד בעד.
אני הייתי מנסה לתת ברזל ולראות איך הילד מגיב. מה שכן, אם חסר לו ברזל, המינון הגמדי של 6 טיפות ליממה לא ידגדג לו אפילו.
הוא בסדר. יש כאלה שהוא עושה להם עצירות או שלשול, אבל אם לא אז זה בסדר. והוא גם הכי זול (קונים אותו במרשם רופא במחיר של "מנה")
פרו-נס אמור להיות תכשיר טוב, אבל הטיפות מה-זה מגעילות (אותי לפחות). הסירופ קצת יותר סביר, ועדיין הוא מגעיל. לאור זאת די ברור למה אין לי מספיק נסיון איתו מבחינת איכות הטיפול. אני לא ממליצה על תכשירים לא טעימים.
התכשיר של הדס (בטיפות) הוא טוב, למיטב זכרוני. הוא מכיל גם B12 וגם חומצה פולית. הטעם לא משהו אבל סביל.
להכפיל משקל אמורים בגיל 5 חודשים. להשליש בגיל שנה.
ברזל נותנים 6 טיפות החל מגיל חצי שנה. אפשר לתת פשוט טיפה לקילו - זה יותר מדוייק.
לגבי מתן ברזל - איפה שאני עובדת הרוב מיניקות ולרוב הילדים יש חסר ברזל. זאת אחת הסביות מדוע אני מאד בעד.
אני הייתי מנסה לתת ברזל ולראות איך הילד מגיב. מה שכן, אם חסר לו ברזל, המינון הגמדי של 6 טיפות ליממה לא ידגדג לו אפילו.
-
- הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 23:24
- דף אישי: הדף האישי של אמאבא_של_רמה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
איך יודעים האם יש צורך לתת תוסף של ברזל ללא בדיקת דם?
התינוקת שלי בת 9 חודשים יונקת בלבד, היא פעילה, וחיונית ועולה במשקל.
האם בכל מקרה יש לתת תוסף?
האם יש תינוקות יונקים שרמת הברזל וההמוגלובין שלהם לא נפגעת?
התינוקת שלי בת 9 חודשים יונקת בלבד, היא פעילה, וחיונית ועולה במשקל.
האם בכל מקרה יש לתת תוסף?
האם יש תינוקות יונקים שרמת הברזל וההמוגלובין שלהם לא נפגעת?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
תקראי קצת אחורה, דנו בזה לא מעט (בעיקרון מתן הברזל הוא מניעתי, והמסקנה שלי אחרי כל הדף הזה היא שכדאי מאוד בהחלט)
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
רווח בין מתן ברזל והנקה - כדי שהחלב הבסיסי לא יפריע לספיגה - האמנם? גם לפני וגם אחרי הברזל? כמה זמן? והאם יש עצות איך לעשות את זה עם ילד שיונק מתי שבא לו?
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
יש אפשהו באתר הפניה לדף עם רשימה של מזונות עשירים בברזל. מי יודע היכן?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
אולי ב חוסר ברזל
-
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
יעלי לה, בקשר לרווח בין הנקה למתן ברזל- אחות טיפ"ח אמרה לי שעם הנקה זה לא קריטי, וגם שהברזל היום (פריפל 3 בכל אופן), מיוצר בצורה כזו (קפסולות ) שהוא מתפרק אחרת וחלב לא מפריע לספיגה שלו.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
אני לא נותנת את הפריפל אלא תמיסת ברזל אסקורבאט של BioCare...
באמת עם הנקה זה לא קריטי? בהתחלה חשבתי שזה קשור לחלבון חלב פרה, אבל אח"כ בעקבות שרון ג כאן בדף הבנתי שזה עניין של חומציות ובסיסיות. מה, חלב אם הוא פחות בסיסי?
אני מקווה שאת (או אחות טיפ"ח הזאת) צודקת
באמת עם הנקה זה לא קריטי? בהתחלה חשבתי שזה קשור לחלבון חלב פרה, אבל אח"כ בעקבות שרון ג כאן בדף הבנתי שזה עניין של חומציות ובסיסיות. מה, חלב אם הוא פחות בסיסי?
אני מקווה שאת (או אחות טיפ"ח הזאת) צודקת
-
- הצטרפות: 20 מרץ 2006, 21:45
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום יעלי לה, רציתי לדעת איזה מינון את נותנת מתמיסת הברזל של Bio Care (יקר בטירוף..)
שלי בן 8 חודשים ואני לא נותנת לו עדיין באופן קבוע, פה ושם כמה טיפות. איך ידעת מהו המינון המתאים?
תודה.
שלי בן 8 חודשים ואני לא נותנת לו עדיין באופן קבוע, פה ושם כמה טיפות. איך ידעת מהו המינון המתאים?
תודה.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום יעלי לה, רציתי לדעת איזה מינון את נותנת מתמיסת הברזל של Bio Care (יקר בטירוף..)
5 טיפות, שמכילות סה"כ 3.5 מ"ג ברזל.
איך ידעת מהו המינון המתאים?
למוכרת בחנות טבע שמכרה לי את זה יש טבלה של מינונים עפ"י גילאים, מהיצרן. זה המינון מגיל חצי שנה עד שנה.
מבחינת מ"ג ברזל זה מעט, אבל היא הסבירה לי שלא צריך יותר כי הספיגה של זה אופטימלית.
שימי לב: לעומת הפריפל, שהוא בטעם חלודה מתוקה, ה-BioCare חמווווץ! מן הסתם בגלל הויטמין C. יש לו טעם של תפוח ירוק ("סמיט") רגע לפני שהוא בשל. די טעים. להפתעתי, הקטן די מחבב את זה.
לא עושה עצירות.
בקיצור, אני ממליצה, למרות המחיר ה יקר בטירוף
5 טיפות, שמכילות סה"כ 3.5 מ"ג ברזל.
איך ידעת מהו המינון המתאים?
למוכרת בחנות טבע שמכרה לי את זה יש טבלה של מינונים עפ"י גילאים, מהיצרן. זה המינון מגיל חצי שנה עד שנה.
מבחינת מ"ג ברזל זה מעט, אבל היא הסבירה לי שלא צריך יותר כי הספיגה של זה אופטימלית.
שימי לב: לעומת הפריפל, שהוא בטעם חלודה מתוקה, ה-BioCare חמווווץ! מן הסתם בגלל הויטמין C. יש לו טעם של תפוח ירוק ("סמיט") רגע לפני שהוא בשל. די טעים. להפתעתי, הקטן די מחבב את זה.
לא עושה עצירות.
בקיצור, אני ממליצה, למרות המחיר ה יקר בטירוף
-
- הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אין טעם לעשות את בדיקת הדם כל עוד התינוק יונק או שלא מלאה לו שנה. זה יראה תוצאה לא אמינה.
זה נכתב בדף זה לפני מספר שנים...
האם זה נכון? מישהו יודע?
זה נכתב בדף זה לפני מספר שנים...
האם זה נכון? מישהו יודע?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
כל עוד התינוק יונק או שלא מלאה לו שנה
עד כמה שידוע לי - קטע זה לא נכון.
אין שום קשר להנקה (מניין הרעיון המוזר הזה?).
נכון שלפני גיל 9 חודשים התוצאה לא אמינה.
עד כמה שידוע לי - קטע זה לא נכון.
אין שום קשר להנקה (מניין הרעיון המוזר הזה?).
נכון שלפני גיל 9 חודשים התוצאה לא אמינה.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2006, 23:11
תוספת ברזל לתינוק יונק
שלום,
מנסה את מזלי כאן לקבלת תשובה,
אני ממליצה לבדוק רמת ברזל אם תינוק לא מתחיל לאכול מוצקים באופן סביר בסביבות גיל חצי שנה, או תינוק גדול במיוחד. אני ממליצה על טיפול בברזל אם ההמוגלובין יורד מתחת ל-10 או גודל הכדורית (MCV) קטן מ-70 .
תינוקי בן שנה +4 עם המוגלובי 10.8 ו -מ.ס.וי (לא הצלחתי לכתוב כאן באנגלית) 78 עדיין יונק ..
האם יש מקום לדאגה ?(הדבר היחיד שמטריד אותנו הוא שהוא עדיין לא ממש מדבר - אבל מג'ברש המון ), בכלאופן חשבתי שאולי ישנה בעיית ספיגה-
דעתכם?
מנסה את מזלי כאן לקבלת תשובה,
אני ממליצה לבדוק רמת ברזל אם תינוק לא מתחיל לאכול מוצקים באופן סביר בסביבות גיל חצי שנה, או תינוק גדול במיוחד. אני ממליצה על טיפול בברזל אם ההמוגלובין יורד מתחת ל-10 או גודל הכדורית (MCV) קטן מ-70 .
תינוקי בן שנה +4 עם המוגלובי 10.8 ו -מ.ס.וי (לא הצלחתי לכתוב כאן באנגלית) 78 עדיין יונק ..
האם יש מקום לדאגה ?(הדבר היחיד שמטריד אותנו הוא שהוא עדיין לא ממש מדבר - אבל מג'ברש המון ), בכלאופן חשבתי שאולי ישנה בעיית ספיגה-
דעתכם?
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
הדבר היחיד שמטריד אותנו הוא שהוא עדיין לא ממש מדבר - אבל מג'ברש המון
לדעתי הלא מקצועית, זה לא צריך להדאיג גם בגיל מאוחר יותר.
לדעתי הלא מקצועית, זה לא צריך להדאיג גם בגיל מאוחר יותר.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
האם יש מקום לדאגה ?(
אני התחלתי לדאוג כשהסתבר שבמשך כמה חודשים הוא כלל לא עלה במשקל (אחרי גיל שנה וחצי). תוספת ברזל עזרה מאוד.
אולי תבדקי בתור התחלה את מדדי המשקל, הגובה והיקף הראש, ואת המיקום שלו בעקומות.
אני התחלתי לדאוג כשהסתבר שבמשך כמה חודשים הוא כלל לא עלה במשקל (אחרי גיל שנה וחצי). תוספת ברזל עזרה מאוד.
אולי תבדקי בתור התחלה את מדדי המשקל, הגובה והיקף הראש, ואת המיקום שלו בעקומות.
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
מאחר ולילד שלי בן שנה ותשע-יש נטיה קלה לחוסר ברזל מצאתי דרכים לתת לו את זה בתזונה ונראה לי שזה עובד אז אולי מישהו פה ירצה לנסות גם-
חביתה ירוקה-פשוט לחתוך המון עלים של פטרוזיליה שמיר ובצל ירוק ולערבב עם ביצה וטיפת מלח-מאד טעים גם לגדולים
תה מפטרוזיליה-לחלוט חצי כוס פטרוזיליה ולהמתיק,
טחינה משומשום מלא-לערבב כפית גדושה בקערית של יוגורט משובח עם קצת דבש-יאמי! הוא מאד אוהב
לתת עם האוכל משהו שמכיל ויטמין C קלמנטינה,עגבניה למשל.
אז אני מקווה שעזרתי למישהו! @}
חביתה ירוקה-פשוט לחתוך המון עלים של פטרוזיליה שמיר ובצל ירוק ולערבב עם ביצה וטיפת מלח-מאד טעים גם לגדולים
תה מפטרוזיליה-לחלוט חצי כוס פטרוזיליה ולהמתיק,
טחינה משומשום מלא-לערבב כפית גדושה בקערית של יוגורט משובח עם קצת דבש-יאמי! הוא מאד אוהב
לתת עם האוכל משהו שמכיל ויטמין C קלמנטינה,עגבניה למשל.
אז אני מקווה שעזרתי למישהו! @}
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אה כן ,כחטיף אני מציעה לו משמש יבש וצימוקים,כמובן אורגאני.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
עשינו אתמול בדיקת המוגלובין שיצאה תקינה (12.8). אבל מה זה אמור להגיד לגבי המשך מתן הברזל, אם הילד קיבל ברזל בתקופה שקדמה לבדיקה? (אגב, לא ביום הבדיקה, אם כי עשינו אותה אחרי סופשבוע לא אופייני של זלילת בשר...)
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
אגב, אם זה משנה, אז הוא בן 1.3 (יונק)
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
חינה משומשום מלא-לערבב כפית גדושה בקערית של יוגורט משובח
ממה שידוע לי, מוצרי חלב מעכבים ספיגת ברזל.
ממה שידוע לי, מוצרי חלב מעכבים ספיגת ברזל.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
מה זה אמור להגיד לגבי המשך מתן הברזל, אם הילד קיבל ברזל בתקופה שקדמה לבדיקה?
אולי כדאי לשאול תזונאית (להתחיל עם ורד לב ?)
אולי כדאי לשאול תזונאית (להתחיל עם ורד לב ?)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
- דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*
תוספת ברזל לתינוק יונק
אף אחד בדף הזה, עד היום, לא שאל את עצמו.
איך יש כל כך הרבה חוסר כאשר אנו חיים בשפע כזה גדול?
זה לא הגיוני, לא מתישב בשכל הישר.
בכל זאת צריך להיות מאחורי כל דבר הגיון.
אולי יש דברים שאנו צורכים שמפריעים לנו לספוג את הבזל?
אולי ישנם מצבי פתולוגיים, כמו שלשול בהם הילד מאבד הרבה ברזל?
חוסר בברזל אינו נובע משום חסרונו של יסוד זה במזון.
איך יש כל כך הרבה חוסר כאשר אנו חיים בשפע כזה גדול?
זה לא הגיוני, לא מתישב בשכל הישר.
בכל זאת צריך להיות מאחורי כל דבר הגיון.
אולי יש דברים שאנו צורכים שמפריעים לנו לספוג את הבזל?
אולי ישנם מצבי פתולוגיים, כמו שלשול בהם הילד מאבד הרבה ברזל?
חוסר בברזל אינו נובע משום חסרונו של יסוד זה במזון.
- עודף שומנים מהחי מפריע לספיגת הברזל, משום הצטברות השומן על דפנות המעי.
- אכילת מזון המכיל כמויות גדולות של זרחן, ביחס לסידן, יכול גם הוא לפגוע בספיגה.
- מוצרים כגון תה, קפה, קקאו, בירה, יין, שוקולד, חמוצים, חומרי שימור, מפעילים את המערכת להמנע מספיגת הרעלים, יחד אתם מורחק גם הברזל ויסודות חשובים אחרים
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2003, 12:01
- דף אישי: הדף האישי של ש_צברי*
תוספת ברזל לתינוק יונק
לפעמים בישול בכלי ברזל פותר את בעיית הברזל, גם לאם וגם לכל בני הבית.
תוספת ברזל לתינוק יונק
חוסר הברזל בתינוקות נובע בעיקר משינוי בסוג ההמוגלובין- שינוי שחל באופן נורמלי מהמוגלובין עוברי לבוגר. בזמן השינוי יש צריכה מוגברת של ברזל ובאופן נורמלי יש אנמיה בגילאים האלו (עד גיל שנה).
יש המלצה לטיפול בברזל באופן מונע עד גיל שנה - בעבודות שונות מצאו שאנמיה בתינוקות יכולה לגרום לפגיעה ברמת ה IQ. אם נניחה יש אנמיה ללא קשר לאנמיה הפזיולוגית אז בחודשים האלו האנמיה (פסיולוגית + אנמיה מסיבה אחרת) תחמיר ולכן מומלץ לטפל באופן מונע. ההמלצה כמובן היא אמפירית ונועדה כדי לא לפספס אף תינוק עם אנמיה שיכול להפגע, כמובן שהרבה תינוקות מקבלים ברזל בעצם סתם- האנמיה הפסיולוגית לא אמורה לגרום לבעיה.
קימים עוד משתנים במשוואה- תינוקות רבים לא יונקים ולמרות שהפורמולות מועשרות בברזל- רוב הברזל ממשיך לחיתול. לפעמים גם חסר ברזל אצל האם או תזונה לקויה עלול לגרום לאנמיה בתינוק. לפעמים יש רגישות לחלב פרה שמתבטת בדימום עדין ממערכת העיכול ואיבוד דם. בקיצור- מערכת הבריאות ממליצה על תוספת ברזל ונמנעת מהצורך לדקדק בפרטים.
יש המלצה לטיפול בברזל באופן מונע עד גיל שנה - בעבודות שונות מצאו שאנמיה בתינוקות יכולה לגרום לפגיעה ברמת ה IQ. אם נניחה יש אנמיה ללא קשר לאנמיה הפזיולוגית אז בחודשים האלו האנמיה (פסיולוגית + אנמיה מסיבה אחרת) תחמיר ולכן מומלץ לטפל באופן מונע. ההמלצה כמובן היא אמפירית ונועדה כדי לא לפספס אף תינוק עם אנמיה שיכול להפגע, כמובן שהרבה תינוקות מקבלים ברזל בעצם סתם- האנמיה הפסיולוגית לא אמורה לגרום לבעיה.
קימים עוד משתנים במשוואה- תינוקות רבים לא יונקים ולמרות שהפורמולות מועשרות בברזל- רוב הברזל ממשיך לחיתול. לפעמים גם חסר ברזל אצל האם או תזונה לקויה עלול לגרום לאנמיה בתינוק. לפעמים יש רגישות לחלב פרה שמתבטת בדימום עדין ממערכת העיכול ואיבוד דם. בקיצור- מערכת הבריאות ממליצה על תוספת ברזל ונמנעת מהצורך לדקדק בפרטים.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
לא ממש ענית על השאלה, אבל אני מסיקה שאפשר להפסיק לתת לו. תודה
-
- הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
- דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*
תוספת ברזל לתינוק יונק
מה עם נזקים כתוצעה מהרעלת ברזל, זה גם יכול לגרום לאנמיה?
תוספת ברזל לתינוק יונק
הבן שלי בן שנה ו4 חודשים. לא נתתי לו תוספת ברזל והוא ינק מלא ועדיין יונק (כבר לא מלא). אני מתחילה להילחץ כשאני קוראת את הדף הזה..
ספירת דם שאנחנו צריכים לעשות בדרישת הטיפת חלב זו הבדיקה שגם תבדוק את מצב הברזל אצלו?
מקוה שהוא בסדר. אשמח לתשובה.
ספירת דם שאנחנו צריכים לעשות בדרישת הטיפת חלב זו הבדיקה שגם תבדוק את מצב הברזל אצלו?
מקוה שהוא בסדר. אשמח לתשובה.
-
תוספת ברזל לתינוק יונק
כן.
כן.