איך חוזרים ללמוד עם תינוק
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
אני צריכה ללדת בעוד כחודשיים, בפעם הראשונה... אולי בגלל זה אין לי מושג האם אצליח להתמודד עם חזרה ללימודים בלי להזניח את האפרוח החדש ובלי להפסיק את ההנקה כמובן. יש לכן רעיונות לתרום מנסיונכן איך עושים את זה? את הלימודים אני יכולה לצמצם לפעמיים בשבוע, של 5.5 ו- 7 שעות (כולל הנסיעה הדי ארוכה).
אין אפשרות שיביאו לי את התינוק להנקה, כי אני גרה די רחוק מהלימודים (חצי שעה בלי פקקים, שעה-שעה וחצי עם) ואני גם לא רואה אפשרות לשאוב בלימודים (מבחינת מקום, פרטיות, הגיינה וזמן).
למעשה, אני זקוקה לאיזה פתרון קסם... למישהי יש?
אין אפשרות שיביאו לי את התינוק להנקה, כי אני גרה די רחוק מהלימודים (חצי שעה בלי פקקים, שעה-שעה וחצי עם) ואני גם לא רואה אפשרות לשאוב בלימודים (מבחינת מקום, פרטיות, הגיינה וזמן).
למעשה, אני זקוקה לאיזה פתרון קסם... למישהי יש?
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 12:29
- דף אישי: הדף האישי של מחפשת_שינוי*
תמצאי מישהי שגרה ליד הלימודים שלך, תשלמי לה על לשמור על התינוק ולהביא לך אותו להנקה.
אולי לשאוב חלב, שיינתן כשאת לומדת,
ושאיבה גם במשך הלימודים כדי לא לדלל את תפוקתו היומיומית.
אבל נדמה לי, ואל תתפסי אותי על המילה,
שכדאי להתחיל לתת בקבוק שאוב בשלב שההנקה כבר השתרשה,
כדי לא ליצור בילבול פטמות.
יש הרבה מדריכות הנקה ומניקות מדופלמות שיוכלו לענות על הסוגיה.
ובכלל שתהיה לידה מעצימה.
ואני גם לא רואה אפשרות לשאוב בלימודים
לי יש משאבה ידנית, שברבע שעה עושה פלאים.
אני בטוחה שעם קצת יצירתיות תוכלי למצוא את הנוסחה הייחודית לך בנושא.
ושאיבה גם במשך הלימודים כדי לא לדלל את תפוקתו היומיומית.
אבל נדמה לי, ואל תתפסי אותי על המילה,
שכדאי להתחיל לתת בקבוק שאוב בשלב שההנקה כבר השתרשה,
כדי לא ליצור בילבול פטמות.
יש הרבה מדריכות הנקה ומניקות מדופלמות שיוכלו לענות על הסוגיה.
ובכלל שתהיה לידה מעצימה.
לי יש משאבה ידנית, שברבע שעה עושה פלאים.
אני בטוחה שעם קצת יצירתיות תוכלי למצוא את הנוסחה הייחודית לך בנושא.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
מניסיוני בילד הראשון במזכירות החוג שלי היו ממש נחמדים ואמרו שאין בעיה שהשאיר את החלב שאני שואבת אצלם במקרר.
אם אני לא טועה אמור להיות היום לפי חוק חדר שמיועד לנושא.
אני באופן אישי התיישבתי בכיתה לפני השיעור (עוד היה ריק) ושאבתי בכיף. וזכורה הפרופסורית הקשוחה שקמתי באלגנטיות לפני סוף השיעור והיא נזפה בי פשוט אמרתי לה שאני מטפטפת ומיד היא נרגעה ופירגנה. מניסיוני מפרגנים לשואבות והמניקות
לשיעור השלמה אחד הגעתי עם היורש והנקתי באלגנטיות אף אחד לא אמר דבר.אבל זה היה חד פעמי. באופן קבוע נראה לי שלא הייתי מצליחה ללמוד עם כול הפוצי- מוצי של כולם עליו ומזה שאני הייתי יותר מרוכזת בו- הוא היה יותר מעניין מהמרצים
אם אני לא טועה אמור להיות היום לפי חוק חדר שמיועד לנושא.
אני באופן אישי התיישבתי בכיתה לפני השיעור (עוד היה ריק) ושאבתי בכיף. וזכורה הפרופסורית הקשוחה שקמתי באלגנטיות לפני סוף השיעור והיא נזפה בי פשוט אמרתי לה שאני מטפטפת ומיד היא נרגעה ופירגנה. מניסיוני מפרגנים לשואבות והמניקות
לשיעור השלמה אחד הגעתי עם היורש והנקתי באלגנטיות אף אחד לא אמר דבר.אבל זה היה חד פעמי. באופן קבוע נראה לי שלא הייתי מצליחה ללמוד עם כול הפוצי- מוצי של כולם עליו ומזה שאני הייתי יותר מרוכזת בו- הוא היה יותר מעניין מהמרצים
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
באוניברסיטת בן גוריון יש חדרי שאיבה לסטודנטיות.
בדקי איך את יוצרת כאלה גם במוסד הלימודים שלך.
באוניברסיטת בן גוריון יש חדרי שאיבה לסטודנטיות.
בדקי איך את יוצרת כאלה גם במוסד הלימודים שלך.
-
איפה שאני לומדת- האופציה היחידה (שהיא מבחינתי ממש לא אופציה) זה לשאוב בשירותים זעירים ומריחים. אין מצב. וגם אין מצב שאשאב לעין כל בכיתה, אמאלה!
תמצאי מישהי שגרה ליד הלימודים שלך, תשלמי לה על לשמור על התינוק ולהביא לך אותו להנקה.
איך אני מוצאת אחת כזאת? ונראה לכן שזה לא בסדר לטלטל תינוק בן 3 חודשים ברכב שעה וחצי פעמיים בשבוע? אולי ככה אני חושפת אותו לפגיעה ברכב חס ושלום?
אני כבר מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לדחות את הלימודים בעוד שנה )-:
איך אני מוצאת אחת כזאת? ונראה לכן שזה לא בסדר לטלטל תינוק בן 3 חודשים ברכב שעה וחצי פעמיים בשבוע? אולי ככה אני חושפת אותו לפגיעה ברכב חס ושלום?
אני כבר מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לדחות את הלימודים בעוד שנה )-:
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
אני כבר מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לדחות את הלימודים בעוד שנה
לא חייבים להחליט מראש אבל זה לא בהכרח אפשרות שיש לפסול אותה על הסף.
אני תכננתי לחזור לעניינים (אמנם עבודה ולא לימודים) תוך 3 חודשים, ואחרי הלידה (לידה ראשונה כמובן), התברר לי שהדברים נראים אחרת לגמרי, ואחרי 3 חדשים הצלחתי בקושי רב להשאיר אותה עם אמא שלי לשעה וחצי בקרבת מקום וכוננות הנקה (לא לקחה בקבוק)... וחוץ מזה גם לא היה לי ראש לשום דבר אחר מלבד האמהות ושום רצון ללמוד או לעבוד.
אם היו אומרים לי את זה לפני הלידה הייתי מזדעזעת.
לא חייבים להחליט מראש אבל זה לא בהכרח אפשרות שיש לפסול אותה על הסף.
אני תכננתי לחזור לעניינים (אמנם עבודה ולא לימודים) תוך 3 חודשים, ואחרי הלידה (לידה ראשונה כמובן), התברר לי שהדברים נראים אחרת לגמרי, ואחרי 3 חדשים הצלחתי בקושי רב להשאיר אותה עם אמא שלי לשעה וחצי בקרבת מקום וכוננות הנקה (לא לקחה בקבוק)... וחוץ מזה גם לא היה לי ראש לשום דבר אחר מלבד האמהות ושום רצון ללמוד או לעבוד.
אם היו אומרים לי את זה לפני הלידה הייתי מזדעזעת.
-
- הצטרפות: 14 אפריל 2007, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אימא_טרייה_פלוס*
אני כבר מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לדחות את הלימודים בעוד שנה
בדיעבד- אם יכולתי הייתי דוחה את לימודי. אבל לא יכולתי, אז אני את שנתי האחרונה בלימודי הומיאופתיה ביליתי עם בתי היונקת. ביום הסטאז' השבועי היא הייתה עם מטפלת בבית וינקה חלב שאוב מבקבוק שהכינותי מראש, והייתי שואבת במהלך יום הסטאז'. בהמשך כשהתחילה עם מוצקים זה הוסף לתפריט.
ביום הלימודים השני בשבוע היא הייתה מגיעה איתי. ישנה במנשא או בעגלה. ינקה וכשגדלה זחלה על הרצפה בין הכסאות עם חברתה שהייתה קטנה ממנה בשלושה שבועות.
אני יודעת שזה לא תמיד מתאפשר להביא את הקטנים- אבלתבררי. אולי ייתנו לך- לפחות בשלושת החודשים הראשונים, כשהם ישנים ויונקים.....
שני דברים בנוגע לחלב שאוב: את חייבת להמשיך לשאוב כשאתן בנפרד כדי לא לפגוע בתפוקת החלב, וכדאי גם לשאוב במרווחי אכילה הגיוניים (כל 3 ש' אם מתאפשר).
והטיפ השני: להתחיל עם בקבוק פעם ביום. 10 או 20 cc יספיקו לתרגול, ויש להפריד בין האכלה מבקבוק להנקה.
מישהי פה המליצה על מטפלת קרובה ללימודים- אני בעד.
בהצלחה!!!!!!!
בדיעבד- אם יכולתי הייתי דוחה את לימודי. אבל לא יכולתי, אז אני את שנתי האחרונה בלימודי הומיאופתיה ביליתי עם בתי היונקת. ביום הסטאז' השבועי היא הייתה עם מטפלת בבית וינקה חלב שאוב מבקבוק שהכינותי מראש, והייתי שואבת במהלך יום הסטאז'. בהמשך כשהתחילה עם מוצקים זה הוסף לתפריט.
ביום הלימודים השני בשבוע היא הייתה מגיעה איתי. ישנה במנשא או בעגלה. ינקה וכשגדלה זחלה על הרצפה בין הכסאות עם חברתה שהייתה קטנה ממנה בשלושה שבועות.
אני יודעת שזה לא תמיד מתאפשר להביא את הקטנים- אבלתבררי. אולי ייתנו לך- לפחות בשלושת החודשים הראשונים, כשהם ישנים ויונקים.....
שני דברים בנוגע לחלב שאוב: את חייבת להמשיך לשאוב כשאתן בנפרד כדי לא לפגוע בתפוקת החלב, וכדאי גם לשאוב במרווחי אכילה הגיוניים (כל 3 ש' אם מתאפשר).
והטיפ השני: להתחיל עם בקבוק פעם ביום. 10 או 20 cc יספיקו לתרגול, ויש להפריד בין האכלה מבקבוק להנקה.
מישהי פה המליצה על מטפלת קרובה ללימודים- אני בעד.
בהצלחה!!!!!!!
לענבל שלום
אני למדתי שנתיים שלמים באוניברסיטה עם תינוקות. בתואר הראשון זה היה עם בני הבכור, שאיתו סיימתי את התואר,
בתואר השני זה היה עם בני השלישי, לאורך סמסטר וחצי (עד שהוא גדל והתחיל להפריע).
מנסיוני - תינוקות עד גיל חצי שנה - שמונה חודשים, ניתן בכיף להגיע איתם ללימודים, בעיקר תינוקות יונקים.
מרצים מכירים ומבינים את הצורך הזה, וחלקם אפילו מגיבים בחיבה וחן. חלקם נחסים (אבל זה בטח קשור לטבע שלהם ולא לתינוק).
טכנית - הייתי מביאה איתי מנשא, צעצועים, עגלה (לשים את כל הדברים), והרבה אוכל בשבילי (משום מה הלחץ מיום כזה מרעיב ביותר).
בשיעורים - מיד עם הציוץ הראשון הייתי מצמידה לשד. וזה עוזר פלאים. השתדלתי שבהפסקות הם יהיו ערים, כדי שישנו בשיעורים.
חברות התחלקו איתי ומדי פעם מישהי יצאה איתם החוצה.
תכל'ס - זה אפשרי, זה תענוג גדול להיות איתם כל הזמן והראש לא טרוד במה עובר עליהם.
יחד עם זאת - זה מעייף מאד מאד. אני הייתי גמורה אחרי יום לימודים. הלחץ והלוגיסטיקה הרבה יותר מעייפים מהם (אהה וגם הלילות בלי השינה תורמים).
וחסרון נוסף הוא שלא מאד מרוכזים, וקשה לסכם (התינוק עליך ואי אפשר לכתוב)
מגיל חצי שנה - שמונה חודשים (תלוי בילד - כמה הוא פעיל ואנרגטי) - הייתי מביאה מישהי איתי לאוניברסיטה והיא הייתה איתם בחוץ בזמן שאני למדתי.
וככה המשכתי הנקה מלאה, והייתי עדין בהשגחה צמודה (בכי אחד שהייתי שומעת בחוץ, והופ - הוא עם אמא).
אני מאמינה שכמעט ואין מסגרת שזה בלתי אפשרי להגיע עם עולל בן 3 חודשים. והכי חשוב - אל פחד!!
איכשהו הדברים תמיד מתאזנים
בהצלחה
@}
אני למדתי שנתיים שלמים באוניברסיטה עם תינוקות. בתואר הראשון זה היה עם בני הבכור, שאיתו סיימתי את התואר,
בתואר השני זה היה עם בני השלישי, לאורך סמסטר וחצי (עד שהוא גדל והתחיל להפריע).
מנסיוני - תינוקות עד גיל חצי שנה - שמונה חודשים, ניתן בכיף להגיע איתם ללימודים, בעיקר תינוקות יונקים.
מרצים מכירים ומבינים את הצורך הזה, וחלקם אפילו מגיבים בחיבה וחן. חלקם נחסים (אבל זה בטח קשור לטבע שלהם ולא לתינוק).
טכנית - הייתי מביאה איתי מנשא, צעצועים, עגלה (לשים את כל הדברים), והרבה אוכל בשבילי (משום מה הלחץ מיום כזה מרעיב ביותר).
בשיעורים - מיד עם הציוץ הראשון הייתי מצמידה לשד. וזה עוזר פלאים. השתדלתי שבהפסקות הם יהיו ערים, כדי שישנו בשיעורים.
חברות התחלקו איתי ומדי פעם מישהי יצאה איתם החוצה.
תכל'ס - זה אפשרי, זה תענוג גדול להיות איתם כל הזמן והראש לא טרוד במה עובר עליהם.
יחד עם זאת - זה מעייף מאד מאד. אני הייתי גמורה אחרי יום לימודים. הלחץ והלוגיסטיקה הרבה יותר מעייפים מהם (אהה וגם הלילות בלי השינה תורמים).
וחסרון נוסף הוא שלא מאד מרוכזים, וקשה לסכם (התינוק עליך ואי אפשר לכתוב)
מגיל חצי שנה - שמונה חודשים (תלוי בילד - כמה הוא פעיל ואנרגטי) - הייתי מביאה מישהי איתי לאוניברסיטה והיא הייתה איתם בחוץ בזמן שאני למדתי.
וככה המשכתי הנקה מלאה, והייתי עדין בהשגחה צמודה (בכי אחד שהייתי שומעת בחוץ, והופ - הוא עם אמא).
אני מאמינה שכמעט ואין מסגרת שזה בלתי אפשרי להגיע עם עולל בן 3 חודשים. והכי חשוב - אל פחד!!
איכשהו הדברים תמיד מתאזנים
בהצלחה
@}
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אני ביקשתי מהמזכירות מקום שקט לשאוב, ומאוד עזרו לי עם זה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2007, 16:14
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לתמרה*
ישבתי אתמול עם מרכזת המגמה שלי ואמרתי לה שאני חייבת לסיים .(תמרה בת חצי שנה ויונקת)
הצעתי לחלק את השנה לשתיים וכך אבא שלה יוכל לשמור עליה חלק מהזמן .להפתעתי היא שאלה אותי למה בעצם אני לא יכולה לבוא איתה ושמשהו ישמור בייביסיטר בחוץ (אחד הסטודנטים) וכשצריך ציצי אז הופ.בתמורה לזה שסטודנטים אחרים ישמרו עליה בזמן הלימודים אני התחייבתי לתרום את חלקי וכנראה שאסעד סטודנטית בודדה שמתחילה ללמוד אצלינו .(ארוחות שישי ,חגים וכו..)
ההמלצה שלי זה שתשוחחי עם האחראי/ת ותנסו למצוא פיתרון יצירתי - זה תמיד אפשרי עם קצת רצון טוב של שני הצדדים ..
בהצלחה
הצעתי לחלק את השנה לשתיים וכך אבא שלה יוכל לשמור עליה חלק מהזמן .להפתעתי היא שאלה אותי למה בעצם אני לא יכולה לבוא איתה ושמשהו ישמור בייביסיטר בחוץ (אחד הסטודנטים) וכשצריך ציצי אז הופ.בתמורה לזה שסטודנטים אחרים ישמרו עליה בזמן הלימודים אני התחייבתי לתרום את חלקי וכנראה שאסעד סטודנטית בודדה שמתחילה ללמוד אצלינו .(ארוחות שישי ,חגים וכו..)
ההמלצה שלי זה שתשוחחי עם האחראי/ת ותנסו למצוא פיתרון יצירתי - זה תמיד אפשרי עם קצת רצון טוב של שני הצדדים ..
בהצלחה
-
- הצטרפות: 22 אפריל 2004, 12:40
אני חזרתי ללמוד (יום בשבוע) כשהקטן היה בן 3 חודשים. הינו נוסעים יחד 3 שעות ברכבת (כל כיון). חברה היתה שומרת עליו עם בקבוק שאוב ועם היא לא היתה פנויה הייתי מצרפת את הקטן כסטודנט מן המינין. המורים אישרו שאר הסטודנטים תמכו, תנסי ואני מקוה שתזכי לאישור ותמיכה.
בענין הבייביסיטר, משלמים לה לא? ולמה בול עץ? היא יכולה לטייל איתו עם המנשא וכשהוא מבקש ציצ פשוט לקרא לך!
בענין הבייביסיטר, משלמים לה לא? ולמה בול עץ? היא יכולה לטייל איתו עם המנשא וכשהוא מבקש ציצ פשוט לקרא לך!
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
ענבל, קראתי שילדת, אז קודם כל- מזל טוב!
אם את עוד מתלבטת, אז רציתי להגיד שמסכימה עם תרה...
גם אני ילדתי 2 ילדים תוך התואר הראשון, בראשון התחלתי סמסטר כשהוא היה בן מס' שבועות, והייתי איתו כל הסמסטר במנשא, זה התקבל יפה מאוד, ואפילו פעם אחת שבאתי בלעדיו (כי היה ממש סוער בחוץ)- הוא שאל איפה הוא והתעניין אם אני אשלים לו את החומר
הנקתי בחלונות שתכננתי מראש, ורוב הזמן הוא ישן במנשא. (מה שכן, בתקופת הגזים היינו מצויידים ב"גליכול"... P-:) בהפסקות אם נגיד רציתי פיפי וכאלה היו המון מתנדבות להחזיק... ואם מפריע לך להניק בפומבי תמיד יש משרד שאפשר להתבודד (ולא רק בלימודים- למשל באולמות אירועים וכאלה...).
בגיל חצי שנה (קצת יותר) שמתי אצל מטפלת, פעמיים בשבוע, ושאבתי.
הקטן נולד באמצע סמסטר, ולא היה אוהב מנשא אבל היה ישן יופי בסל- קל. הגעתי איתו כבר בגיל שבועיים (או פחות). וגם ארגנתי חלונות כדי להניק ולהחליף בנחת. כולם היו בהלם כמה שהוא שקט (אבל הוא באמת תינוק יוצא דופן בנוחיותו), בכלל לא הרגשתי אותו.
מה שכן- עכשיו הוא דיי קשקשן, מגיל 4 חודשים הוא אצל מטפלת לכמה שעות, ארגנתי לי את המערכת כך שאני לומדת כל יום קורס אחד (שעתיים וחצי), אמנם יוצא לי הרבה כסף על נסיעות אבל אני מעדיפה ככה...
אם את עוד מתלבטת, אז רציתי להגיד שמסכימה עם תרה...
גם אני ילדתי 2 ילדים תוך התואר הראשון, בראשון התחלתי סמסטר כשהוא היה בן מס' שבועות, והייתי איתו כל הסמסטר במנשא, זה התקבל יפה מאוד, ואפילו פעם אחת שבאתי בלעדיו (כי היה ממש סוער בחוץ)- הוא שאל איפה הוא והתעניין אם אני אשלים לו את החומר
הנקתי בחלונות שתכננתי מראש, ורוב הזמן הוא ישן במנשא. (מה שכן, בתקופת הגזים היינו מצויידים ב"גליכול"... P-:) בהפסקות אם נגיד רציתי פיפי וכאלה היו המון מתנדבות להחזיק... ואם מפריע לך להניק בפומבי תמיד יש משרד שאפשר להתבודד (ולא רק בלימודים- למשל באולמות אירועים וכאלה...).
בגיל חצי שנה (קצת יותר) שמתי אצל מטפלת, פעמיים בשבוע, ושאבתי.
הקטן נולד באמצע סמסטר, ולא היה אוהב מנשא אבל היה ישן יופי בסל- קל. הגעתי איתו כבר בגיל שבועיים (או פחות). וגם ארגנתי חלונות כדי להניק ולהחליף בנחת. כולם היו בהלם כמה שהוא שקט (אבל הוא באמת תינוק יוצא דופן בנוחיותו), בכלל לא הרגשתי אותו.
מה שכן- עכשיו הוא דיי קשקשן, מגיל 4 חודשים הוא אצל מטפלת לכמה שעות, ארגנתי לי את המערכת כך שאני לומדת כל יום קורס אחד (שעתיים וחצי), אמנם יוצא לי הרבה כסף על נסיעות אבל אני מעדיפה ככה...
-
היי אודליה...
תודה על המזל טוב..
אני לא יודעת איפה כולכן למדתן, אבל משום מה במכללה שלי הם נורא אנטי תינוקות ולא מוכנים להכניס תינוקות לשיעורים (האבסורד- בשנה שעברה הייתה סטודנטית שהכניסה את הכלבה שלה לשיעורים!! את זה דווקא קיבלו בסבבה). בכל אופן כרגע אני לא חוזרת, התיכנון הוא לחזור בשנה הבאה. אז הוא כבר יאכל מזון מוצק בנוסף להנקה, כך שמהבחינה הזאת לפחות לא אמורה להיות בעיה..
מעניין כמה זמן יקח לי לסיים את שלושת הסמסטרים שנותרו לי )-:
תודה על המזל טוב..
אני לא יודעת איפה כולכן למדתן, אבל משום מה במכללה שלי הם נורא אנטי תינוקות ולא מוכנים להכניס תינוקות לשיעורים (האבסורד- בשנה שעברה הייתה סטודנטית שהכניסה את הכלבה שלה לשיעורים!! את זה דווקא קיבלו בסבבה). בכל אופן כרגע אני לא חוזרת, התיכנון הוא לחזור בשנה הבאה. אז הוא כבר יאכל מזון מוצק בנוסף להנקה, כך שמהבחינה הזאת לפחות לא אמורה להיות בעיה..
מעניין כמה זמן יקח לי לסיים את שלושת הסמסטרים שנותרו לי )-:
-
אני לומדת בספיר
ומה ז"א אנטי- תינוקות? אם תגיעי בפועל עם תינוק- יסלקו אותך?
איזו חוצפה! את משלמת כסף בשביל לשבת שם!
ומי בדיוק אנטי? (ההנהלה או המרצים)
אני ניגשתי למרצים באופן אישי לפני השיעור ושאלתי, והדגשתי שאם יהיה פיפס אני יוצאת... עכשיו אני נזכרת שהייתה דווקא מרצה אישה שעיקמה פרצוף, ואמרה שזה לא יעבוד... אז הבטחתי לה שאצא אם אצטרך. ובסה"כ, באמת קרה פעם- פעמיים שיצאתי, אבל ברוב השיעורים ישבתי והיה בסדר...
בקשר לשנה הבאה- זה אחרת, אני העדפתי לשים אצל המטפלת (שאני סומכת עליה והיא כמו משפחה- מטפלת נשמע כ"כ קר...)- כי א. באמת אחרי גיל חצי שנה בערך הם מתחילים לעשות רעשים, מה שמסיח את דעתי וגם תשומת הלב של כולם מופנית אלי וזה לא נעים וגם לא מתחשב כלפי המרצה, ו-ב. לא כל כך "באופני" מצידי, אני יודעת, אבל היה לי קשה כל היום להיות עם הילד (מניקה וגם ישנה איתם)- לא ה"עבודה" כל כך כמו האינטנסיביות של 24 שעות, בעלי עובד שעות ארוכות מחוץ לבית. והאמת- כמה שעות בשבוע אוורור עשו לי טוב, וחשק וגעגוע לילדים... להתלבש יפה, לדבר עם צעירים בגילי, לשתות קפה הפוך כמו בן אדם... וכשהיה לי קשה להיפרד- הברזתי (נניח בממוצע 2 שיעורים מכל מקצוע)... כמובן שהשלמתי הכל ויש לי ממוצע גבוה מאוד.
כמה שאלות- למה את לא חוזרת השנה? והאם יש לך אפשרות (כמו אצלנו) לתכנן לעצמך מערכת קצת יותר גמישה (אפילו אם ייצא 4-5 סמסטרים)? איפה את לומדת?
ומה ז"א אנטי- תינוקות? אם תגיעי בפועל עם תינוק- יסלקו אותך?
איזו חוצפה! את משלמת כסף בשביל לשבת שם!
ומי בדיוק אנטי? (ההנהלה או המרצים)
אני ניגשתי למרצים באופן אישי לפני השיעור ושאלתי, והדגשתי שאם יהיה פיפס אני יוצאת... עכשיו אני נזכרת שהייתה דווקא מרצה אישה שעיקמה פרצוף, ואמרה שזה לא יעבוד... אז הבטחתי לה שאצא אם אצטרך. ובסה"כ, באמת קרה פעם- פעמיים שיצאתי, אבל ברוב השיעורים ישבתי והיה בסדר...
בקשר לשנה הבאה- זה אחרת, אני העדפתי לשים אצל המטפלת (שאני סומכת עליה והיא כמו משפחה- מטפלת נשמע כ"כ קר...)- כי א. באמת אחרי גיל חצי שנה בערך הם מתחילים לעשות רעשים, מה שמסיח את דעתי וגם תשומת הלב של כולם מופנית אלי וזה לא נעים וגם לא מתחשב כלפי המרצה, ו-ב. לא כל כך "באופני" מצידי, אני יודעת, אבל היה לי קשה כל היום להיות עם הילד (מניקה וגם ישנה איתם)- לא ה"עבודה" כל כך כמו האינטנסיביות של 24 שעות, בעלי עובד שעות ארוכות מחוץ לבית. והאמת- כמה שעות בשבוע אוורור עשו לי טוב, וחשק וגעגוע לילדים... להתלבש יפה, לדבר עם צעירים בגילי, לשתות קפה הפוך כמו בן אדם... וכשהיה לי קשה להיפרד- הברזתי (נניח בממוצע 2 שיעורים מכל מקצוע)... כמובן שהשלמתי הכל ויש לי ממוצע גבוה מאוד.
כמה שאלות- למה את לא חוזרת השנה? והאם יש לך אפשרות (כמו אצלנו) לתכנן לעצמך מערכת קצת יותר גמישה (אפילו אם ייצא 4-5 סמסטרים)? איפה את לומדת?
-
אני לומדת ברידמן. וזה בדיוק האבסורד, שזה אמור להיות מקום הוליסטי וכו'. הבעיה היא לא המרצים, אלא ההנהלה.
ואני לא חוזרת השנה בדיוק בגלל זה- אני לא אפגע בבן שלי בשביל הלימודים.
טוב הנה הוא מתחיל לבכות...
ואני לא חוזרת השנה בדיוק בגלל זה- אני לא אפגע בבן שלי בשביל הלימודים.
טוב הנה הוא מתחיל לבכות...
-
לא הבנתי מה קשורה ההנהלה לעיניין?
תגיעי עם הילד, ותבקשי מהמרצה הספציפי של אותו שיעור להיכנס עם הילד. נראה לך שיחזירו אותך הבייתה? עד כדי כך?
ואולי אפילו כדאי להמשיך ללמוד במקם אחר? ממש צריך להחרים מקומות כאלו!
תגיעי עם הילד, ותבקשי מהמרצה הספציפי של אותו שיעור להיכנס עם הילד. נראה לך שיחזירו אותך הבייתה? עד כדי כך?
ואולי אפילו כדאי להמשיך ללמוד במקם אחר? ממש צריך להחרים מקומות כאלו!
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
אני מסכימה איתך.
אתמול אחרי שקראתי את מה שכתבת חשבתי אולי לנסות להתעקש, אבל אז נזכרתי שלפני יומיים הייתי בסטימצקי, והוא היה עלי במנשא, ופתאום החליט שהוא רעב. הדרך שלו להודיע על כך היא בצרחה.. (נפסקת אחרי שניה כשהוא מקבל את מבוקשו, אבל בכל זאת זה בא ללא התראה).
נראה לי שלא מתאים לקחת את הצרחן הקטן לשיעור ולהפריע ככה.
אתמול אחרי שקראתי את מה שכתבת חשבתי אולי לנסות להתעקש, אבל אז נזכרתי שלפני יומיים הייתי בסטימצקי, והוא היה עלי במנשא, ופתאום החליט שהוא רעב. הדרך שלו להודיע על כך היא בצרחה.. (נפסקת אחרי שניה כשהוא מקבל את מבוקשו, אבל בכל זאת זה בא ללא התראה).
נראה לי שלא מתאים לקחת את הצרחן הקטן לשיעור ולהפריע ככה.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2007, 12:44
- דף אישי: הדף האישי של חופש_גדול*
מזל טוב! זכרתי שאת לומדת נטורופתיה ולכן נכנסתי כדי להציע לך ללכת עם התינוק, במנשא. מאוד מפליא ש"ההנהלה מתנגדת". למה לשאול שאלות קיטבג? ומה זה עניינם בכלל? אם למרצה ספציפי יש בעיה, אז תדחי את הקורס המסוים הזה לשנה הבאה. אני פרשתי את השנה הרביעית על פני שנתיים בגלל לידה, כי גרנו מ-א-ו-ד רחוק מהמכללה (3 שעות לכל כיוון!). באתי עם התינוק במנשא, אם קיטר עמדתי / זזתי בסוף הכיתה ואם בכה יצאתי החוצה והשלמתי חומר. כשגדל מדי הבאתי בייביסיטר ויצאתי להניק בהפסקות ולפי הצורך. את מבחן הגמר התחלתי כשהוא עלי במנשא (!) ומאוחר יותר הוצאתי אותו אל בעלי. הסטודנטים האחרים פירגנו, המרצים נשפכו מהתהלבות והיה מצוין.
השנה חזרתי ללמד מספר שבועות אחרי לידה. הגעתי עם התינוק במנשא, פשוט העמדתי אותם בפני עובדה. הסטודנטים ממש שמחו, המנהל כמעט התעלף מהתרגשות, זה נראה לו כמו אטרקציה מטורפת והוא מנפנף בזה ומתגאה מאוד. כשהתחלתי להגיע עם בייביסיטר כי התינוק גדל היתה אכזבה קשה בכיתה... בהפסקות הם רודפים אחרי לכיתה הריקה בה אני מניקה כדי לראות אותו (בכל זאת, ליוו אותי מתחילת ההריון...).
מוזר לי מאוד מה שאת מספרת. באיזה סניף של רידמן את לומדת?
ועכשיו ראיתי:
_לא הבנתי מה קשורה ההנהלה לעיניין?
ואולי אפילו כדאי להמשיך ללמוד במקם אחר? ממש צריך להחרים מקומות כאלו!_
מסכימה! בואי ללמוד אצלינו... בסמסטר הבא תהיה לי סטודנטית שמגיעה עם תינוקת, אמנם בעגלה ולא יונקת, ועדיין זה נראה לי נפלא.
השנה חזרתי ללמד מספר שבועות אחרי לידה. הגעתי עם התינוק במנשא, פשוט העמדתי אותם בפני עובדה. הסטודנטים ממש שמחו, המנהל כמעט התעלף מהתרגשות, זה נראה לו כמו אטרקציה מטורפת והוא מנפנף בזה ומתגאה מאוד. כשהתחלתי להגיע עם בייביסיטר כי התינוק גדל היתה אכזבה קשה בכיתה... בהפסקות הם רודפים אחרי לכיתה הריקה בה אני מניקה כדי לראות אותו (בכל זאת, ליוו אותי מתחילת ההריון...).
מוזר לי מאוד מה שאת מספרת. באיזה סניף של רידמן את לומדת?
ועכשיו ראיתי:
_לא הבנתי מה קשורה ההנהלה לעיניין?
ואולי אפילו כדאי להמשיך ללמוד במקם אחר? ממש צריך להחרים מקומות כאלו!_
מסכימה! בואי ללמוד אצלינו... בסמסטר הבא תהיה לי סטודנטית שמגיעה עם תינוקת, אמנם בעגלה ולא יונקת, ועדיין זה נראה לי נפלא.
-
אם אני לא טועה אמור להיות היום לפי חוק חדר שמיועד לנושא
באוניברסיטה העברית גם יש חדרי הנקה וטיפול בתינוקות, ואפילו שמרטפיה לשעות בודדות בימים לא סדירים עד גיל מסוים.
פתרונות אחרים שראיתי:
באוניברסיטה העברית גם יש חדרי הנקה וטיפול בתינוקות, ואפילו שמרטפיה לשעות בודדות בימים לא סדירים עד גיל מסוים.
פתרונות אחרים שראיתי:
- סבתא זפטה: סבתות/מטפלות שבאות עם התינוקות לקמפוס ומטיילות איתם בזמן השיעורים. תלוי כמובן במזג האוויר.
- התמקמות בשטח: אם לא אפשרי ללמוד במקום אחר או לגור במקום אחר אז לשכור בתשלום סמלי חדר במרחק הליכה מהקמפוס לשעות הספורות הללו - למשל, מסטודנטית ששוכרת חדר בדירה בסביבה, ולומדת באותו הזמן (כך שהחדר פנוי). לשכן בחדר את התינוק/ת + אביה, סבתה, או מי שיכול, ולקפוץ להנקות בהפסקות (אפשר גם קצת לאחר לשיעורים)
- יום שדה: להיכנס לשיעור עם התינוק/ת במנשא ועזרי הנקה, ללמוד להתארגן להנקה בכיתה או לדעת שאולי צריך לצאת לכמה דקות (כמו שסטודנטים אחרים יוצאים וחוזרים בלי בעיה לסיבות פחות חשובות)
- לגיבורות במיוחד: ראיתי פעם בחורה גיבורה ששאבה במרץ במשאבה חשמלית בשירותי הנשים הלא סטריליים (אבל בלי לגעת בשום דבר) באוניברסיטת בר אילן. אפילו לא הרגישה צורך להתחבא בתא (בכל מקרה הטרטור החשמלי נשמע מוזר..), ופשוט חלצה ושאבה עם הרבה אסרטיביות ובלי להתנצל. (נכון, לא פתרון נוח לכל אחת)
-
היי, תודה לכולכן על העצות. הפלונית אלמונית מלפני שלוש הודעות זו אני...
חופש גדול- אני לומדת בסניף ת"א.
מה זה אצלינו? איפה את מלמדת?
יש את העניין הזה שהבייבי שלי קצת צרחן, ז"א הוא לא בוכה הרבה, אבל כשהוא רוצה להודיע שהוא צריך משהו הוא מודיע בצרחה בלי התראה מיידית. נראה לי שזה קצת בעייתי בכיתה...
חופש גדול- אני לומדת בסניף ת"א.
מה זה אצלינו? איפה את מלמדת?
יש את העניין הזה שהבייבי שלי קצת צרחן, ז"א הוא לא בוכה הרבה, אבל כשהוא רוצה להודיע שהוא צריך משהו הוא מודיע בצרחה בלי התראה מיידית. נראה לי שזה קצת בעייתי בכיתה...
-
ממש לא, אם את יוצאת מייד. וגם, עם הזמן לומדים להכיר את הילד, למשל כל כמה זמן בערך הוא צריך לאכול וכו' ואז פועלים למניעה- ז"א תמיד לפני שיעור להניק, ואז לזכור מתי הוא אמור להיות רעב שוב. ומקס' להחזיק בקבוק מים או מוצץ ל"סתימת פיות" ראשונית עד שאת יוצאת מהכיתה...
ענבל, קראתי עכשיו את הדף פעם ראשונה. אז עוד אפשר להגיד מזל טוב?! בן כמה המתוק?
בעצם, כבר החלטת להישאר השנה איתו ושנה הבאה להמשיך ולסיים?
בעצם, כבר החלטת להישאר השנה איתו ושנה הבאה להמשיך ולסיים?
-
היי ילדת קיץ.. כן, אפשר להגיד מזל טוב... היום הגוזל בן חודש..
אז זהו, שהדף הזה עושה לי לחשוב שנית האם לדחות... אולי אנסה לקחת איזה כמה קורסים... אני ממש מתלבטת! אני יודעת שאני ממש אתפדח אם הוא יתן איזה צרחה באמצע השיעור..
לשכור בתשלום סמלי חדר במרחק הליכה מהקמפוס לשעות הספורות הללו - למשל, מסטודנטית ששוכרת חדר בדירה בסביבה
אבל איך מוצאים אחת כזאתי (לשכור ממנה חדר..)
אז זהו, שהדף הזה עושה לי לחשוב שנית האם לדחות... אולי אנסה לקחת איזה כמה קורסים... אני ממש מתלבטת! אני יודעת שאני ממש אתפדח אם הוא יתן איזה צרחה באמצע השיעור..
לשכור בתשלום סמלי חדר במרחק הליכה מהקמפוס לשעות הספורות הללו - למשל, מסטודנטית ששוכרת חדר בדירה בסביבה
אבל איך מוצאים אחת כזאתי (לשכור ממנה חדר..)
-
תתלי מודעה או תשאלי אישית חברות ללימודים (הן הרי לומדות באותן שעות כמוך, אם הן גרות קרוב, מה אכפת להן?).