שעון קיץ שעון חורף
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שעון קיץ שעון חורף
_ההבדלים בין החרדים לבין הדתיים הלאומיים נוגעות בראש ובראשונה ליחס אל המדינה.
החרדים הם נגד הציונות והשתתפות במפעל הציוני והדתיים לאומיים היו בעד.
עם הזמן יש חרדים שעמדתם מעט התרככה (ויש היום מה שמכונה חרד"ל - חרדים לאומיים)._
לא קשור לשעון קיץ. אבל החרד"לים הם לא חרדים שהתרככו, אלא ההיפך, מפד"ל שהתחרדו. (חיבור המילים חרדים ומפד"ל).
ובקשר לשעון קיץ, ממש ממש ממש קשה לי להבין את ההתעקשות. למה אי אפשר לקום שעה מאוחר יותר ולהתחיל להתפלל שעה מאוחר יותר. אבל זה מה שעושה את החרדים לחרדים. הדביקות בפרטים.
החרדים הם נגד הציונות והשתתפות במפעל הציוני והדתיים לאומיים היו בעד.
עם הזמן יש חרדים שעמדתם מעט התרככה (ויש היום מה שמכונה חרד"ל - חרדים לאומיים)._
לא קשור לשעון קיץ. אבל החרד"לים הם לא חרדים שהתרככו, אלא ההיפך, מפד"ל שהתחרדו. (חיבור המילים חרדים ומפד"ל).
ובקשר לשעון קיץ, ממש ממש ממש קשה לי להבין את ההתעקשות. למה אי אפשר לקום שעה מאוחר יותר ולהתחיל להתפלל שעה מאוחר יותר. אבל זה מה שעושה את החרדים לחרדים. הדביקות בפרטים.
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
שעון קיץ שעון חורף
בנוסף, מה אם תרצי להתייעץ עם רבנית ולמלא אחר פסיקותיה? לא תוכלי.
הרב אבינר כותב שנשים יכולות לפסוק הלכה, קראתי אתמול, לא ידוע לי היום על רבניות כאלה, שווה בירור אבל, בעבר היו ומעיקר הדין מותר.
זאת השוואה לא טובה. הרופא/ה מייעץ/צת. הרב מורה. בכל התייעצות עם רופא, אפילו בעניינים סבוכים ביותר, ההחלטה הסופית היא שלי לחלוטין, כאינדיבידואלית שגופה בסמכותה הבלעדית.
מעניין, דווקא בבית החולים יש לי תחושה שהרופא קובע ואין לי ממש מה לומר בעניין, בשנים האחרונות מנסים לתת יותר בחירה לחולים ועדיין זה לא פשוט ואנחנו בהחלט סומכים על מומחים בחיינו שיודעים יותר. אני מכניסה רעלים מסוכנים לגוף כדוגמת אנטיביוטיקה על דעתם ולא על דעתי.
וחוץ מזה מי מחייב אותנו לשמוע בקול הרבנים ? בחירה שלי ואם ארצה אני יכולה לכפור בדיוק כמוך (לא הייתי רחוקה משם כך שאני יודעת על מה אני מדברת)
זכרו שתמיד יש סיכוי שאלוהים הוא המצאה בלבד, ושייתכן שהדתיים מקדישים את חייהם לעבודה של ישות בלתי קיימת, ללא ספקנות בקיומה
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי (-: )
הרב אבינר כותב שנשים יכולות לפסוק הלכה, קראתי אתמול, לא ידוע לי היום על רבניות כאלה, שווה בירור אבל, בעבר היו ומעיקר הדין מותר.
זאת השוואה לא טובה. הרופא/ה מייעץ/צת. הרב מורה. בכל התייעצות עם רופא, אפילו בעניינים סבוכים ביותר, ההחלטה הסופית היא שלי לחלוטין, כאינדיבידואלית שגופה בסמכותה הבלעדית.
מעניין, דווקא בבית החולים יש לי תחושה שהרופא קובע ואין לי ממש מה לומר בעניין, בשנים האחרונות מנסים לתת יותר בחירה לחולים ועדיין זה לא פשוט ואנחנו בהחלט סומכים על מומחים בחיינו שיודעים יותר. אני מכניסה רעלים מסוכנים לגוף כדוגמת אנטיביוטיקה על דעתם ולא על דעתי.
וחוץ מזה מי מחייב אותנו לשמוע בקול הרבנים ? בחירה שלי ואם ארצה אני יכולה לכפור בדיוק כמוך (לא הייתי רחוקה משם כך שאני יודעת על מה אני מדברת)
זכרו שתמיד יש סיכוי שאלוהים הוא המצאה בלבד, ושייתכן שהדתיים מקדישים את חייהם לעבודה של ישות בלתי קיימת, ללא ספקנות בקיומה
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי (-: )
-
שעון קיץ שעון חורף
זאת השוואה לא טובה. הרופא/ה מייעץ/צת. לא כך הדבר עם רב. עלייך לקבל את דברי הרב, אף אם את מתנגדת להם.
וגם זה לא שייך לשעון קיץ. וזה עוד הבדל שהיה ונעלם. לפני שמפד"ל הפכה לחרד"ל. לחרדים הרבי היה פוסק הלכות. בכל דבר צריך לשאול את הרב. למפד"ל, הרב היה מורה ומנחה, והיו מתייעצים איתו לפעמים. ולא תמיד עשו מה שהוא ייעץ. בעיקר בשאלות שאינן שאלות הלכה מובהקות. דבר שלא היה קיים אצל חרדים וקשה לעלות על הדעת היום אצל החרד"ל.
וגם זה לא שייך לשעון קיץ. וזה עוד הבדל שהיה ונעלם. לפני שמפד"ל הפכה לחרד"ל. לחרדים הרבי היה פוסק הלכות. בכל דבר צריך לשאול את הרב. למפד"ל, הרב היה מורה ומנחה, והיו מתייעצים איתו לפעמים. ולא תמיד עשו מה שהוא ייעץ. בעיקר בשאלות שאינן שאלות הלכה מובהקות. דבר שלא היה קיים אצל חרדים וקשה לעלות על הדעת היום אצל החרד"ל.
-
שעון קיץ שעון חורף
בנוסף, מה אם תרצי להתייעץ עם רבנית ולמלא אחר פסיקותיה? לא תוכלי.
למה שלא תוכל ? מי כופה עליה ? עובדה היא שזה קורה בכל יום. מי שמקבל את פסיקות ההלכה (שהרב הוא רק מי שמברר אותן במקרים מסוימים), עושה זאת מרצונו החופשי. בעצם אבישג כבר אמרה את זה לא שמתי לב.
זכרו שתמיד יש סיכוי שאלוהים הוא המצאה בלבד, ושייתכן שהדתיים מקדישים את חייהם לעבודה של ישות בלתי קיימת, ללא ספקנות בקיומה.
זכרי תמיד שהדתיים שיש לך בראש יכולים להיות המצאה שלך בלבד ושאינך באמת יודעת מספיק על הדת. עכשיו שהזכרת לנו לרסן את דמיננו המפותח המונע מפחדים, את מוזמנת לעבוד את מה שאותו את עובדת שללא ספק אין מקום להטיל ספק בקיומו הממשי מכל וכל.
מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי happy )
למה שלא תוכל ? מי כופה עליה ? עובדה היא שזה קורה בכל יום. מי שמקבל את פסיקות ההלכה (שהרב הוא רק מי שמברר אותן במקרים מסוימים), עושה זאת מרצונו החופשי. בעצם אבישג כבר אמרה את זה לא שמתי לב.
זכרו שתמיד יש סיכוי שאלוהים הוא המצאה בלבד, ושייתכן שהדתיים מקדישים את חייהם לעבודה של ישות בלתי קיימת, ללא ספקנות בקיומה.
זכרי תמיד שהדתיים שיש לך בראש יכולים להיות המצאה שלך בלבד ושאינך באמת יודעת מספיק על הדת. עכשיו שהזכרת לנו לרסן את דמיננו המפותח המונע מפחדים, את מוזמנת לעבוד את מה שאותו את עובדת שללא ספק אין מקום להטיל ספק בקיומו הממשי מכל וכל.
מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי happy )
שעון קיץ שעון חורף
_זכרו שתמיד יש סיכוי שאלוהים הוא המצאה בלבד, ושייתכן שהדתיים מקדישים את חייהם לעבודה של ישות בלתי קיימת, ללא ספקנות בקיומה
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי )_
אבישג, הרסת אותי
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי )_
אבישג, הרסת אותי
-
שעון קיץ שעון חורף
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי )
אם זאת הייתה בדיחה אז אוקי , אבל אם זה לא ובאופן כללי אני יודעת שיש לא מעט אנשים שאכן חושבים כך - חבל שלוקחים קיום כל כך גבוה שנקרא אלוהות והופכים אותו למשהו כל כך חומרי.
האם חיי הרוח מתמצים בקניית כרטיס לגן עדן או לגהנום??
ההשפעה של פעולותינו היא על כאן ועכשיו ובוודאי לא קשורה לכמה אנחנו מתפללים/צמים/שומרים שבת - זה לא עושים אותנו אנשים טובים יותר בעיניו כי הוא לא באמת שופט אותנו. אלוהים הוא לא דמות עם זקן שיושב במרומים ומנהל איתנו דיון אם אנחנו ילדים טובים או רעים.
אם זאת הייתה בדיחה אז אוקי , אבל אם זה לא ובאופן כללי אני יודעת שיש לא מעט אנשים שאכן חושבים כך - חבל שלוקחים קיום כל כך גבוה שנקרא אלוהות והופכים אותו למשהו כל כך חומרי.
ההשפעה של פעולותינו היא על כאן ועכשיו ובוודאי לא קשורה לכמה אנחנו מתפללים/צמים/שומרים שבת - זה לא עושים אותנו אנשים טובים יותר בעיניו כי הוא לא באמת שופט אותנו. אלוהים הוא לא דמות עם זקן שיושב במרומים ומנהל איתנו דיון אם אנחנו ילדים טובים או רעים.
-
שעון קיץ שעון חורף
נשמע שיש לך הכרות קרובה עם האלוהים שלך.
נשמע שיש לך הכרות קרובה עם האלוהים שלך.
-
- הצטרפות: 04 פברואר 2003, 01:31
שעון קיץ שעון חורף
ממש לא, לדעתי. אין קשר לזה וליהדות, כפי שאני מבינה ואוהבת אותה.
גן עדן וגיהנום לא מופיעים במקרא. זו תוספת מאוחרת והשפעה של הדת הזורואסאטרית לאחר הגלות, כמו הרבה השפעות נוספות שלה ושל תרבויות אחרות על היהדות.
במקרא אין עולם הבא, גן עדן וגיהנום.
אז למי שמתחשק להיצלות, עדיף בשמש הישראלית של אוגוסט, הסיכוי גדול יותר
ממש לא, לדעתי. אין קשר לזה וליהדות, כפי שאני מבינה ואוהבת אותה.
גן עדן וגיהנום לא מופיעים במקרא. זו תוספת מאוחרת והשפעה של הדת הזורואסאטרית לאחר הגלות, כמו הרבה השפעות נוספות שלה ושל תרבויות אחרות על היהדות.
במקרא אין עולם הבא, גן עדן וגיהנום.
אז למי שמתחשק להיצלות, עדיף בשמש הישראלית של אוגוסט, הסיכוי גדול יותר
-
שעון קיץ שעון חורף
זכרי תמיד שיש סיכוי טוב שאלוהים הוא אמיתי וממשי ומצוותיו מחייבות את כולנו - מה שאומר שתצלי בגיהנום (נפגש, אל תדאגי)
גם זה לא שייך לדף. אבל שיהיה.
סליחה, איזה מן אלוהים רחום ורחמן זה ששולח אנשים להיצלות בגהינום?
הגוף הרי נשאר כאן. אז מה מפריע לנפש באש הגהינום? יהיו לה כוויות?
אם הוא ישלח אותי לגהינום בגלל שלא הדלקתי נרות שבת או לא התפללתי 3 (או 5) פעמים ביום, אז זה לא אלוהים, זה שטן. ולשטן אין סיכוי שאתפלל.
(נפגש, אל תדאגי)
בטח ניפגש. ואתם תאכלו את עצמכם איך בזבזתם את החיים בפחד הטיפשי הזה מהגהינום שלא קיים.
גם זה לא שייך לדף. אבל שיהיה.
סליחה, איזה מן אלוהים רחום ורחמן זה ששולח אנשים להיצלות בגהינום?
הגוף הרי נשאר כאן. אז מה מפריע לנפש באש הגהינום? יהיו לה כוויות?
אם הוא ישלח אותי לגהינום בגלל שלא הדלקתי נרות שבת או לא התפללתי 3 (או 5) פעמים ביום, אז זה לא אלוהים, זה שטן. ולשטן אין סיכוי שאתפלל.
(נפגש, אל תדאגי)
בטח ניפגש. ואתם תאכלו את עצמכם איך בזבזתם את החיים בפחד הטיפשי הזה מהגהינום שלא קיים.
-
שעון קיץ שעון חורף
אני אגיד לך מה זה גיהנום בעיניי - לחשוב שגן עדן וגיהנום נקבעים על פי אמות מידה פרטיות שלי. את סבורה שאם מישהו שולח אותך לגיהנום (שזו אגב קונספציה שקיימת לגבי היהודים בעיקר בראש שלך ) אזי הוא השטן. קוראים לזה אגו וזה כואב מאוד.
מספרים על איזה רבי שנתבשר כי הוא יירש גיהנום (מדקדקים עם הצדיקים כחוט השערה), והוא החל לרקוד לשמוח ולצהול. שאלו אותו חסידיו, רבה, הכיצד ? ענה להם, עכשיו אני בטוח לגמרי שאני מקיים מצוות לשם שמיים ולא לשום מטרה אחרת.
ובאמת תודה לכם האנשים הנאורים שאתם מביאים לידי הכרתנו שאלות כל כך חשובות ומקוריות. איך לא חשבנו עד עכשיו שייתכן שה' לא קיים. שייתכן שאין גיהנום וגן עדן. הגעתם לזה לבד או שעזרו לכם ?
מספרים על איזה רבי שנתבשר כי הוא יירש גיהנום (מדקדקים עם הצדיקים כחוט השערה), והוא החל לרקוד לשמוח ולצהול. שאלו אותו חסידיו, רבה, הכיצד ? ענה להם, עכשיו אני בטוח לגמרי שאני מקיים מצוות לשם שמיים ולא לשום מטרה אחרת.
ובאמת תודה לכם האנשים הנאורים שאתם מביאים לידי הכרתנו שאלות כל כך חשובות ומקוריות. איך לא חשבנו עד עכשיו שייתכן שה' לא קיים. שייתכן שאין גיהנום וגן עדן. הגעתם לזה לבד או שעזרו לכם ?
-
שעון קיץ שעון חורף
הַשָּׁמַיִם שָׁמַיִם, לַה'; וְהָאָרֶץ, נָתַן לִבְנֵי-אָדָם.
לֹא הַמֵּתִים, יְהַלְלוּ-ה'; וְלֹא, כָּל-יֹרְדֵי דוּמָה.
וַאֲנַחְנוּ, נְבָרֵךְ ה'-- מֵעַתָּה וְעַד-עוֹלָם:
הַלְלוּ-ה'.
לֹא הַמֵּתִים, יְהַלְלוּ-ה'; וְלֹא, כָּל-יֹרְדֵי דוּמָה.
וַאֲנַחְנוּ, נְבָרֵךְ ה'-- מֵעַתָּה וְעַד-עוֹלָם:
הַלְלוּ-ה'.
-
שעון קיץ שעון חורף
(שזו אגב קונספציה שקיימת לגבי היהודים בעיקר בראש שלך )
בטח!
אמר רבי פלוני: על שלושה דברים העולם עומד, על המחשבה ועל האמונה ועל הדמיון.
ורבי אלמונית היה אומר: על 'בראש שלי' ועל 'בראש שלך' ועל הדמיון.
בטח!
אמר רבי פלוני: על שלושה דברים העולם עומד, על המחשבה ועל האמונה ועל הדמיון.
ורבי אלמונית היה אומר: על 'בראש שלי' ועל 'בראש שלך' ועל הדמיון.
שעון קיץ שעון חורף
אחרי העצומות וההתלהבות, מי באמת עצר לבדוק כמה הדתיים "מרוויחים" משעון החורף המוקדם?
לגבי יום כיפור, אורך הצום זהה בכל מקרה, אבל כשקמים בשעון חורף השמש כבר קופחת על הראש, לעמת שעון קיץ שהבוקר קריר ונעים יותר, כי הזריחה שעה אח"כ
ללכת לבית כנסת בשיא החום לא נראה לי יתרון. לעומת השעה במוצאי יום כיפור, כאשר הרוב בבתי הכנסת, ותפילת נעילה זה לא ממש זמן שמפנטזים בו על אוכל
עוד משהו, אלו שמשכימים לסליחות בעשרת ימי תשובה (לא כל הדתיים, אבל הרבה) - צריכים לקום ב-4 בבוקר במקום ב-5, כדי להספיק לסליחות לפני עלות השחר
לא הייתי קוראת לזה רווח עצום כל כך...
ומה עם אלה שחוזרים מהעבודה בחושך, שמפספסים תפילת מנחה בבית הכנסת הרגיל שלהם, ליד הבית, ונאלצים להתפלל ברכבת או כל מיני פתרונות של "בערך"
ומה עם האמהות לילדים קטנים שנהנות מעוד שעה של משחקים בגינה או בפארק?
עוד משהו - חול המועד סוכות, אחת ההזדמנויות לטייל, לפגוש משפחה, להנות מחופשה של שבוע, והימים נגמרים כל כך מוקדם. רווח או הפסד?
אני כותבת בתור דתיה, ששעון החורף המוקדם טיפה מדכא אותה (לא ברמה של לחתום על עצומות, ובכלל נראה לי שמי שמנהל את המלחמה הזו לא מונע ממניעים 100% טהורים)
ובתקופה שהימים במילא מתקצרים, לא מבינה למה ממהרים לקצר אותם עוד יותר...
ולגבי הדיון פה על גן עדן וגהינום, ואודות קיומו של הא-ל.... נו... אם זה היה הדף ראשון שמתעורר בו פולמוס כזה, אולי הייתי טורחת להגיב
אבל זה ויכוח עקר, שרק גורם לכל צד להתבצר בעמדות שלו ולירות חיצים לצד שכנגד. תהנו (-:
לגבי יום כיפור, אורך הצום זהה בכל מקרה, אבל כשקמים בשעון חורף השמש כבר קופחת על הראש, לעמת שעון קיץ שהבוקר קריר ונעים יותר, כי הזריחה שעה אח"כ
ללכת לבית כנסת בשיא החום לא נראה לי יתרון. לעומת השעה במוצאי יום כיפור, כאשר הרוב בבתי הכנסת, ותפילת נעילה זה לא ממש זמן שמפנטזים בו על אוכל
עוד משהו, אלו שמשכימים לסליחות בעשרת ימי תשובה (לא כל הדתיים, אבל הרבה) - צריכים לקום ב-4 בבוקר במקום ב-5, כדי להספיק לסליחות לפני עלות השחר
לא הייתי קוראת לזה רווח עצום כל כך...
ומה עם אלה שחוזרים מהעבודה בחושך, שמפספסים תפילת מנחה בבית הכנסת הרגיל שלהם, ליד הבית, ונאלצים להתפלל ברכבת או כל מיני פתרונות של "בערך"
ומה עם האמהות לילדים קטנים שנהנות מעוד שעה של משחקים בגינה או בפארק?
עוד משהו - חול המועד סוכות, אחת ההזדמנויות לטייל, לפגוש משפחה, להנות מחופשה של שבוע, והימים נגמרים כל כך מוקדם. רווח או הפסד?
אני כותבת בתור דתיה, ששעון החורף המוקדם טיפה מדכא אותה (לא ברמה של לחתום על עצומות, ובכלל נראה לי שמי שמנהל את המלחמה הזו לא מונע ממניעים 100% טהורים)
ובתקופה שהימים במילא מתקצרים, לא מבינה למה ממהרים לקצר אותם עוד יותר...
ולגבי הדיון פה על גן עדן וגהינום, ואודות קיומו של הא-ל.... נו... אם זה היה הדף ראשון שמתעורר בו פולמוס כזה, אולי הייתי טורחת להגיב
אבל זה ויכוח עקר, שרק גורם לכל צד להתבצר בעמדות שלו ולירות חיצים לצד שכנגד. תהנו (-:
שעון קיץ שעון חורף
כבר שבועיים מתעוררים בין חמש לרבע לשש בבוקר.
השיא היה עשרה לחמש.
ילדים לא צריכים מסתבר קפה בבוקר. הם מאיצים מאפס למאה יותר מהר מכל מכונית מהירה.
תשע בבוקר מרגיש כמו צהריים.
אז מה המסקנה, יש אלהים?
השיא היה עשרה לחמש.
ילדים לא צריכים מסתבר קפה בבוקר. הם מאיצים מאפס למאה יותר מהר מכל מכונית מהירה.
תשע בבוקר מרגיש כמו צהריים.
אז מה המסקנה, יש אלהים?
-
שעון קיץ שעון חורף
נשמע שיש לך הכרות קרובה עם האלוהים שלך
(-: מי שמדבר! מה קרה? רק לרבנים יש גישה לאלוהים? אולי רק לדתיים? נו בחייך!
בבקשה! ויש לי עוד בשורה בשבילך: אלוהים קיים, אבל אנשים שעסוקים בפוליטיקות לא יכולים לראות אותו... אז לכי לאיזה רב אולי הוא יעזור לך לראות אותו, הוא יסביר לך איך הוא נראה ומה את צריכה לחשוב עליו.
ולמחפשת - אז איך את מסבירה את המשך קיומו של שעון החורף ולמה לא נפסקת האיוולת הזו? אולי נתאחד דתיים וחילוניים ונדרוש שזה יפסיק כבר בשנה הבאה?
(-: מי שמדבר! מה קרה? רק לרבנים יש גישה לאלוהים? אולי רק לדתיים? נו בחייך!
בבקשה! ויש לי עוד בשורה בשבילך: אלוהים קיים, אבל אנשים שעסוקים בפוליטיקות לא יכולים לראות אותו... אז לכי לאיזה רב אולי הוא יעזור לך לראות אותו, הוא יסביר לך איך הוא נראה ומה את צריכה לחשוב עליו.
ולמחפשת - אז איך את מסבירה את המשך קיומו של שעון החורף ולמה לא נפסקת האיוולת הזו? אולי נתאחד דתיים וחילוניים ונדרוש שזה יפסיק כבר בשנה הבאה?
-
שעון קיץ שעון חורף
אז איך את מסבירה את המשך קיומו של שעון החורף ולמה לא נפסקת האיוולת הזו?
ולמה מקפחים את הסתיו ואת האביב? לא מגיע לנו גם שעון סתיו? בעיקר מגיע לנו שעון אביב. הרי זו העונה הכי יפה בשנה.
ולמה מקפחים את הסתיו ואת האביב? לא מגיע לנו גם שעון סתיו? בעיקר מגיע לנו שעון אביב. הרי זו העונה הכי יפה בשנה.
-
שעון קיץ שעון חורף
ויש לי עוד בשורה בשבילך: אלוהים קיים, אבל אנשים שעסוקים בפוליטיקות לא יכולים לראות אותו...
אני הפסקתי עם הפוליטיקות אבל לא קרה כלום. מצד שני את נשמעת כל כך חכמה. אולי את יכולה להיות מורה שלי. אולי אפשר לקרוא לך רב (מתוך הרגל) ?
אין לנו על מי להשען
אני הפסקתי עם הפוליטיקות אבל לא קרה כלום. מצד שני את נשמעת כל כך חכמה. אולי את יכולה להיות מורה שלי. אולי אפשר לקרוא לך רב (מתוך הרגל) ?
אין לנו על מי להשען
שעון קיץ שעון חורף
ברגע שדתיים וחילונים יתאחדו סביב הנושא, מישהו כבר ידאג למצוא נושא בוער אחר שיפריד בינינו
מעדיפה לתת את השני סנט שלי בצורות אחרות, ולא על בריקדות
אבל שעון אביב לעומת זאת, נשמע לי פשוט מעולה.
שעון שיתחיל בתחילת האביב ויסרב להפרד ממנו, וכך האביב ימשך וימשך לנצח (אפשר מדי פעם לגוון עם קצת סתיו ושלכת, וגשמונים קטנים וחביבים)
ברגע שדתיים וחילונים יתאחדו סביב הנושא, מישהו כבר ידאג למצוא נושא בוער אחר שיפריד בינינו
מעדיפה לתת את השני סנט שלי בצורות אחרות, ולא על בריקדות
אבל שעון אביב לעומת זאת, נשמע לי פשוט מעולה.
שעון שיתחיל בתחילת האביב ויסרב להפרד ממנו, וכך האביב ימשך וימשך לנצח (אפשר מדי פעם לגוון עם קצת סתיו ושלכת, וגשמונים קטנים וחביבים)
שעון קיץ שעון חורף
איזה כיף.. השעה 17:30 וחושך בחוץ!
נוו.. כל האימהות שבעד שעון חורף עם הטענה שקשה להשכיב את הילדים לישון כשעוד יש אור בחוץ.. היום מתנהל לפי שביעות רצונכן? הילדים כבר במיטות??
אבסורד!!!
נוו.. כל האימהות שבעד שעון חורף עם הטענה שקשה להשכיב את הילדים לישון כשעוד יש אור בחוץ.. היום מתנהל לפי שביעות רצונכן? הילדים כבר במיטות??
אבסורד!!!
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
שעון קיץ שעון חורף
מיכל ברוב המדינות בסביבות התאריך הנוכחי מבטלים את שעון הקיץ מבלי קשר לקרקס הזה שמתנהל בישראל (שאין לי מושג מי הלוביסטים שלו כי כל האנשים הדתיים שאני מדבר איתם לא כל כך מבינים את הצורך בזה ובטח לא ביקשו את זה).
-
שעון קיץ שעון חורף
הכנסת אישרה: הארכת שעון קיץ
http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.1857526
http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.1857526
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
שעון קיץ שעון חורף
תגידו, בלי קשר לדתיים חילוניים, זה נראה לכם הגיוני שבשמונה בערב עוד אור בחוץ ?
איך אפשר להשכיב את הילדים ?
אני בכלל לא מבינה את הקטע של השעון, בחורף מחשיך מוקדם מדי ובקייץ מאוחר מדי, אני בעד שתמיד תרד החשיכה בסביבות שש וחצי גג שבע
זה אפשרי ? למה בחורף חשוך בחמש ובקייץ בשמונה - מה ההיגיון ?
איך אפשר להשכיב את הילדים ?
אני בכלל לא מבינה את הקטע של השעון, בחורף מחשיך מוקדם מדי ובקייץ מאוחר מדי, אני בעד שתמיד תרד החשיכה בסביבות שש וחצי גג שבע
זה אפשרי ? למה בחורף חשוך בחמש ובקייץ בשמונה - מה ההיגיון ?
-
שעון קיץ שעון חורף
הי אבישג, כאן אצלינו בגולה הצפונית מחשיך ב 11 בלילה...
ובחורף בשלוש אחה"צ!
מזל שהתינוקת עוד בבטן...
ובחורף בשלוש אחה"צ!
מזל שהתינוקת עוד בבטן...
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2003, 16:54
שעון קיץ שעון חורף
מאז המיזגון שעון הקיץ גורם לבזבוז משווע, חוץ מזה שעד 6 אי אפשר בכלל לצאת מהבית. ואם רק ב 6 יוצאים לגינה, ב8 כבר לא ילכו לישון.
מתאים בעיקר לעובדי משרד עד 6 וילדי צהרון.
מתאים בעיקר לעובדי משרד עד 6 וילדי צהרון.