האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
עוד פלטפורמה אקהביציוניסטית מבית היוצר הפוסט מודרני שמדמה קשר ורגש ולמעשה מונעת אותם. והנה שנים אח"כ אפרת_נ* הרעיון של כתיבת בלוג, מתוך בדרך הביתה בלוג חיפוש
נמחקו לי המספרים מהטלפון. אשמח לדבר איתך
054-3978418
(את יכולה להתקשר או לשלוח SMSעם המספר שלך)
אני חושבת שכל בגדי התינוקות הקטנים אצלי, ולהערכתי תזדקקי להם בקרוב.
סליחה על ההתערבות. האוכל שציינת כאוכל גורם לגזים אצל תינוקות הוא טעות!!
אם יש רגישות ידועה לאמא יכול להיות שיהיה גם לתינוק ואז תמנע מלאכול את האוכל המסויים. הכל זה סיפורי נפלאות. אם רואים שיש גזים לתינוק ניתן לבדוק מהו האוכל שהוא רגיש לו.
יקירתי,
יש לי צורך עז לראות אותך עוד בהריון...
הבנים הגדולים נפגשו להם היום בבריכה, דיברו, התעדכנו, נהנו משתי ילדות שוחות, ואנחנו מה?
אז אני אתקשר היום או מחר ונקבע כבר, לפני שאת יולדת.. וכמובן שאני ארצה לראות גם אחרי שאת יולדת, אבל חודש תשיעי נראה לי ממש מגניב עכשיו...
אז זהו, שתדעי לך.
אני מתגעגעת נורא...
שלום יעל!
את זוכרת אותי? ההיא עם הקמח...
ראיתי בדף שלך,שאת עושה מעגלי אמהות,וכד'. אני ,ובו לילי(שדרך הדף בית שלה הגעתי לדף שלך)מחפשות מקום לעשות מכירה משותפת. לה יש את הפונצ'ואים(במחירי סוף-עונה)וגם בובות בד מקסימות שהיא עושה,ולי יש מנשאים. במגוון סוגים-בטן,צד,גב,לילודים,ולפעוטות(או איך שלא נקרא לזה-בקיצור-לקטנטנים,ולכבדים...)האם נראה לך מתאים לעשות משהו כזה אצלך?
אהלן, מה שלומכם? יכולים כבר לטייל?
סוף סוף העזתי והתקשרתי לחגית, היא באמת נשמעת מקסימה, אז תודה, מרגישה הקלה אחרי השיחה איתה
היא הציעה שנעבוד עם העבודה של ביירון. (-:
גם קניתי את ספר הלחם שהמלצתם ומאז אני באטרף של אפיית לחמים מדהימים, כמו שאמרת הכל מצליח
אוהבת אותך מאוד (את כולכם)
אז נתראה
הי, ראיתי שאת מחפשת את הספר הכנה להורות
ובכן יש לי אותו וכבר מזמן רציתי למסור למישהו
אבל הוא ברמת גן אצל אמא שלי אז פעם הבאה שאהיה שם אביא לך אותו
נשיקות
היי, זאת גליה (מהבייבי יוגה) - דיברנו לא מזמן על קורס דולות.
אני עדיין בהתלבטויות, גם לגבי איפה ללמוד וגם אם זה בכלל מתאים לי.
רציתי קצת להתייעץ אם יש לך זמן.
איך אפשר לדעת אם זה מתאים למישהי להיות דולה? ומה צריך כדי להיות דולה טובה?
ואיך זה מסתדר עם ילדים קטנים?
לגבי איפה ללמוד, שמעת על הקורס במכללת לוינסקי - של רותי קרני הורוביץ? זה משולב דולות + הכנה ללידה.
ויש גם קורס של רונית קופליס ( שהמלצת עליה) במכללת מהות של בר-אילן, שמעת עליו?
מקווה שתוכלי לענות לי.
תודה.
שמש שלום,
אז קודם כל תני לי הסבר, את מנסה להתחיל מחמצת מהתחלה?
או שאת מדברת על מחמצת שהיא כבר פעילה ואת מזינה אותה בכדי להשתמש בה לבצק?
דבר שני, את תצטרכי לתאר לי יותר את הריח.
וגם הסבר של מה זה עושה בחוץ 3 ימים?
האם את כל הזמן מזינה את זה? אם כן, כל כמה שעות?
באופן עקרוני קשה ממש "לקלקל" מחמצת.
אז בואי נתחיל בזה שתתני לי הסברים קצת יותר מפורטים ונמשיך משם.
תודה
(אגב, מחר בבקר אני נוסעת ואחזור רק ביום ראשון, אז אם אני לא עונה לך מיד תדעי שתיכף אני חוזרת...!)
_אני מנסה להתחיל מהתחלה. לפי ההוראות שקיבלתי אני אמורה להחזיק אותה בחוץ כמה ימים ולהאכיל אותה כל יום עד שהיא מוכנה לשימוש.
אני מתכוונת לנסות שוב ממחר._
אז כדאי להאכיל כל 12 שעות בערך, חשוב להכפיל את הכמות שכבר ישנו בצנצנת (משמע שאת צריכה לזרוק כל פעם חלק כי אחרת תהיה לך כמות של בריכה!)
ולכסות בניילון את הפתח. הריח היה מגעיל. לא דומה בכלל לריח של שאור כמו שאני זוכרת אותו. כמעט של ביוב. למחרת זה כבר נראה והריח יותר טוב אבל אני כבר די ויתרתי על הנסיון הזה...
ריח של ביוב, לא נשמע טוב אבל אם את אומרת שלמחרת היה יות רטוב אז אני לא יודעת מה להגיד לך?
בכל מקרה, תנסי שוב ותדווחי מה קורה.
אין סיבה שזה לא יעבוד.
בסך הכל זה קל מאד ואם יש לך עוד שאלות בתהליך את מוזמנת.
בהצלחה!_
הי.
מצאתי אותך
אתמול היה לי כיף מאד, וחלק מזה היה כתוצאה מחברתכם העדינה והנעימה. תודה
שלחי לי מייל, כדי שיהיה לי את שלך, כדי שאדע להזמינך לקמפינג אם אצליח להרים כזה.
להתראות ששי הבא
תודה על התשובה
לצערי עברנו את גיל 6 (החינמי..)
אשמח לקבל המלצה על הרופא שלכם במרכז העיר (הוא עובד במרכז במכבי?)
תודה רבה!!! הדס 0523666556 [email protected]
הי יעל!
איזה הפתעה...
תודה על ההמלצות!
ראיתי את האתר שלך, הוא מקסים, וזה מאוד משמח לשמוע שבע"ה כשיהיה תינוק יהיה לי לאן לבוא איתו...
שיהיה חג שמח!!
נעמה
יש חברה שמזמינה מקבוץ עמיר -שיווק ישיר"- חיתולים סוג ב'- תתקשרי לטלפון 5872111 02- ותזמיני חיתולים מסוג "עלים סוג ב " במידה שאת צריכה-אלו אותם חיתולים שאנחנו הבאנו לקואופרטיב האורגני בקרית מנחם רק יותר זול והם מביאים לך עד הבית. על 32 חיתולים משלמים 21 שקל וצריך להזמין במינימום 100 ש' וההובלה עולה 5 ש' וזה מגיע יום אחרי.
שלום! מה שלומכם?
אנחנו עברנו שבוע של "הוירוס הנחמד שלא פסח על אף אחד"
ורק רוני חטפה אותו רציני והיא מאושפזת בבית חולים יום שמיני!עם חום, רזה, תשושה אפטית )-:
רציתי לשתף אותך אנחנו מרגישים פה כל כך עצוב בלעדיה...
היי שוב אני.. חוזרת אלייך לבדוק אם חשבת על סדרת הטיפולים לפרוייקט שלנו על בעיות גב תחתון? אני צריכה לדעת מה הכיוון כי יש לנו דד לין לסיום עד 10/6/09 וצריך רצף של שישה שבועות.
תודה וימים טובים
איילת
היי שמש
אשמח להודיע לך כשאקבל שוב הודעה
אם את רוצה להצטרף ישירות לרשימת התפוצה הזו, זה פשוט הקבוצה של actleft ביאהו גרופס.
סתם למקרה שאני בעצמי אקבל את ההודעה מאוחר מידי בכדי להודיע לך...
יום טוב!
היי שמש
לגבי הגן הורים באיזור רמת רזיאל-מבשרת, אנחנו מעונינים להכיר ולראות אם זה יכול להתאים לכם ולנו.
המייל שלי: shefa li@yahoo.com
המון תודה ושבת שלום,
שפע
שלום שמש בבטן .
"הלשינו" לי דרך מידע ירושלמי שאת מורה לפיתוח קול. אני מעוניינת לברר פרטים על שיעורי פיתוח קול לקבוצה. גם אם את לא מעוניינת ומכירה מישהי שכן- זה מאד יעזור.
המייל שלי: [email protected]
לנשים בהריון, בני הזוג ולכל מי שליבו/ליבה בעניין:
שיח לידה
שיח לידה הינו מעגל שיחה בנושאי הריון ולידה עם דגש על גישה טבעית ופעילה.
המעגל פתוח לנשים בהריון ובני זוגן שמחפשים מקום לחלוק חוויות, לשאול שאלות, ולפגוש חברים לדרך. המפגשים יתחילו בהצגת תוכן בתחום: הרצאה קצרה, סרט, פעילות מונחית ועוד. נמשיך את הערב בשיח חופשי.
המעגל נתמך ע"י ברבה בן עמי, מיילדת בית מוסמכת בעלת ניסיון רב במיילדות הן בביה"ח והן בבית, וע"י הדולות יעל טל ושירלי קירשנבוים.
שיח לידה קורה אחת לחודש, בימי שני הראשון בכל חודש
ב 19:30 בערב במרכז קיימא, רח' השיטה 98 בית זית.
עלות: 50 ₪ ליחיד, 70 ₪ לזוג.
בשיח לידה ראשון, שיתקיים ב 6 ביולי, יום שני, נקרין את הסרט
Giving birth, challenges and choices by Suzanne Arms
לפרטים והרשמה:
יעל 054-5648914
שירלי 054-3004406
כמו כן, ניתן לקנות אצלינו טיטולים אקולוגיים עם העלים (אצלינו - בבית זית)
היי,
האם את היא זו שמכרה חיתולים אקולוגיים ביריד שהיה בשישי לפני שבועיים בעמינדב?
אם כן,
אני ענבר, אמא של סיני, והייתי ממש מרוצה...
איך אפשר לרכוש ממך עוד?
אני בדפבית.
ימים טובים.
בדיוק באתי לעזור וראיתי שהעוגיה הלשינה עלי.
נראה לי שהכי טוב שנדבר טלפונית, תסבירי לי קצת יותר מה את צריכה, באילו בדים ואיזה איכויות את מחפשת, ואוכל לחלוק איתך מנסיוני. יש לי רעיונות גם באזור ירושלים וגם צפונה יותר. הטלפון שלי בראש דף הבית שלי, וגם המייל.
ערב טוב
אוריה
ביום שני הקרוב, שיח לידה מספר שתיים - מעגל שיחה חודשי בנושאי הריון ולידה עם דגש על גישה טבעית ופעילה.
המעגל פתוח לנשים בהריון ולבני זוגן שמחפשים מקום לחלוק חוויות, לשאול שאלות ולפגוש חברים לדרך. (המפגש מתאים גם למי שלא נושאים הריון אבל מחוברים בנפשם לתחום.)
בשיח לידה הקרוב, ביום שני, 3 באוגוסט, ב 19:30 נקיים הרצאה בנושא הפן הרגשי בלידה: מהו התהליך הרגשי בלידה, ומהו הקשר שבין תהליך זה לתהליך ההורמונאלי הפיזיולוגי?
נמשיך בדיון משותף שיאפשר לבחון שאלות אלו באופן אישי, על מנת ליצור "ארגז כלים" לתמיכה רגשית באישה במהלך לידה.
המעגל נתמך ע"י ברברה בן עמי, מיילדת-בית מוסמכת, וע"י הדולות יעל טל ושירלי קירשנבוים.
השתתפות בתשלום. פרטים והרשמה: יעל 054-5648914 שירלי 054-3004406
הי,
תודה על המידע על אפשרות לקנות חיתולים. תגידי בבקשה - קיבוץ אמיר מייצר חיתולים ששמם באמבו?
באיזו שעות אתם פתוחים ביום שלישי? אנחנו נהייה בבית זית ב 9 בבוקר.
ואם אפשר טלפון של המרקז שלכם ואיך מוצאים אותו בבית זית. אני ממש לא מכירה את המושב, רק רחוב האגם.
אהלן!
את עדיין בליבי, חושבת עלייך מידי פעם, מתגעגעת לביחד
אתמול עברנו לידכם, נסענו לבקר את מירי, מאוד רציתי לקפוץ, לא היה איתי טלפון להודיע וגם לא היה לנו זמן
כי הגענו מאוחר. אנחנו מתכננים טיול לסטף ביום שישי מוקדם בבוקר
רוצה ביקור?
הי!
את יכולה לתת לי פרטים לגבי הבנות ברמת רזיאל?
אתן סגורים על המקום? באיזה שעות?
איזה ימים?
תקבלו אותי עם הלל, הבן שלי בן השנתיים?
האם זה אומר שהגן הורים שניסיתם להקים לא הולך?
היי יעל, מקווה שאת זוכרת אותי, הייתי אצלך במכירת חצר לפני כחודש וחצי בערך...אשמח לשמוע פרטים על הקבוצת משחק...הבן שלי עוד שבועיים בן שנה ויש לי שכנה עם ילדה בת שנה ו4 חודשים, האם זה מתאים??? ואם כן נשמח להגיע, אנחנו בימי רביעי אצל אתי , אצלך זה רק בימי שלישי???
הי יעלי, פתאום חשבתי אחרי שהייתי אצלכם שאולי תרצו מקרר ל "גן" שבקומה העליונה. בדיוק קנינו מקרר חדש והישן עומד אצלנו בחוץ מחכה לבעליו החדשים... זה מקרר קטן יחסית והוא עובד טוב. חשבתי בהתחלה לתרום אותו אבל אם יהיה לכם שמוש בו נשמח לתת לכם אותו.
הי שמש
אני זו ששאלה על מטפלת בפרחי באך במידע ירושלמי,מזמן רציתי להכיר את המרכז בבית זית ואשמח גם לעשות את זה דרכך
אולם לא הבנתי האם את מטפלת בפרחי באך? או בשיטות אחרות?
אשמח להתכתב איתך במייל שלי [email protected]
יום טוב
הי שמש
איזה כף לגלות שכולם שכנים
תודה על הקבלת פנים
הצצתי אצלך ואני רואה שבקרוב נפגש בכל מקרה בענייני תינוקות...
את מוזמנת לקפוץ,
אנחנו בבית בין פריקת הארגזים להתחרדנות בשמש
הי יעלי מה שלומך? שלומכם? כבר בריאה? גמני הייתי חולה ביום ראשון... מקווה שאת בטוב ושכולם.
חבילה אחת של חיתולים כולה פגומה, ואנחנו גם ככה כבר זקוקים לחבילה חדשה. יש לך מידה 4?תודיעי לי ונוכל לבוא לקחת.
תודה חמודה וחג שמח ונשמח מאוד לראותכם בקרוב!
הי נורי ים עובדת ב"ניחוח טבע" במצפה רמון. כל חיפוש בגוגל יוביל אותך לאתר שלהם ומשם הדרך את נורי ים תהיה קלה(היא בבקרים שם ואל תזדהי כשאת מבקשת אותה אחרת יש מצב לסינון).
בהצלחה...