שליה נמוכה

עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליה נמוכה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

שירי, מדגישה שמה שאני אומרת לא בא במקום התייעצות עם הגינקולוג, אבל יש הבדל גדול בין שליית פתח לשליה נמוכה. מה בדיוק אמרו לך? שליית פתח מחייבת קיסרי, אבל מתחילת ההריון השליה עוד יכולה לעלות יפה למעלה. נדמה לי שזה מה שהיה אצלי בהריון השני. מוקדם מדי להילחץ :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

והאם יש דרך לגרום לשליה לעלות
לא. זה קורה באופן טבעי כשהרחם גדל.

אני מציעה שתתחקרי את הרופא שלך. הוא אמור לדעת על זה. בדרך כלל יש לזה גם התייחסות בספרי הריון ולידה. אני זוכרת שבספר של ד"ר עמוס בר וטלי רוזין, המדריך הישראלי להריון ולידה, מוסבר על שיליה נמוכה.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שיליה נמוכה שלא חוסמת את הפתח (ובהנחה שאין קיסרי קודם - כך שלא יתכן שהשיליה ממוקמת על הצלקת) אינה בעייתית בשום מובן.
אם_פי_3*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אה, ואם לא היה ברור - זו ממש לא הצדקה לניתוח קיסרי.
(שילית פתח זה סיפור אחר).
עדי_יותם*

שליה נמוכה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

משם אני יודעת על הפיתרון של ניתוח קיסרי.
שירי, את נשמעת מאוכזבת מן התשובות שקיבלת. יכול להיות שזה פשוט מכך ששליה נמוכה היא לא מצב נפוץ במיוחד, ואולי דווקא זה יכול להרגיע אותך, יותר מאשר 3-4 תשובות של "היתה לי שליה נמוכה, כולם הלחיצו אותי אבל בסוף ילדתי והכל בסדר" :-) כי הניסיון של אשה זו או אחרת לא בהכרח רלוונטי לך.

את העותק שלי מהספר של ד"ר בר השאלתי ולא חזר אליי, אז אני לא יכולה להסתכל שם, אבל חיפשתי קצת בגוגל והתשובות חוזרות על עצמן: ברוב הגדול של המקרים, השליה עולה למעלה ואין כל בעיה. כן, אם השליה נשארת למטה אז יכולים להיות סיבוכים מסוימים (עכוז, למשל). אבל יכול מאוד להיות שמוקדם מדי לדאוג וזה רק אחד מן המקרים שבהם שלל הבדיקות שאשה בהריון עוברת מלחיצות כי היא שומעת מידע לא רלוונטי ומיותר. מתי היה ה-U/S האחרון שהראה שליה נמוכה?
אם_פי_3*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שילית פתח, כלומר שיליה שחוסמת את הפתח, היא מצב בעייתי שדורש ניתוח.
שיליה נמוכה, לעיתים נראית בתחילת ההריון כשילית פתח, ובהמשך, עם גידול הרחם, "עולה למעלה" (כאילו, למעשה היא נשארת באותו מקום, רק שהרחם נמתח, כמו נקודה על בלון ריק ש"עולה" עם ניפוחו).
אבל אם כבר ברור שהיא לא חוסמת את הפתח, אפילו לא חלקית, אז אין בעיה.
בכל המקומות שחיפשתי - ההתייחסות לשיליה נמוכה היא רק כאשר היא חוסמת (חלקית או מלא) את הפתח. אין התייחסויות אחרות, מכיוון שזה חסר משמעות לחלוטין. השיליה יכולה להיות במקומות שונים ברחם: קדמית, אחורית, גבוהה או נמוכה. כל עוד היא לא על צלקת ולא ממוקמת על צוואר הרחם (או ממש ממש צמוד אליו, באיזור שיחסם כשהוא ימחק), אז אין שום בעיה.

לא מנסיון, אבל מהבנת הנושא.

אם את לא רוצה ניתוח, למה את מחפשת אותו בכוח?
עדי_יותם*

שליה נמוכה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ביקשתי ממי שאצלה הספר שלי שתחפש לי, והיא העתיקה לי את התשובה:
עמ' 246:
_"שילית פתח בתחילת ההריון מחייבת ניתוח קיסרי" -
לא נכון.
לא בטוח ששיליה המכסה את פתח הרחם בתחילת ההריון או באמצעו תישאר שם גם בסופו. אז לאיפה שתלך? לשיליה אין רגליים והיא אמנם לא תלך לשום מקום, אבל הרחם, הגדל בעיקר בחלקו התחתון (זה הקרוב לפתח) יכול "לסחוב" איתו שיליה כזאת כלפי מעלה. זו גם הסיבה שבשלב זה יקראו הרופאים לשיליה כזאת "שיליה נמוכה" ולאו דוקא "שילית פתח". בכל הנוגע לשילית פתח, יש להבדיל בין שלושה סוגים: שיליה נמוכה, שלמעשה מגיעה עד הפתח אך לא מכסה אותו, ועם שיליה כזאת תמיד יתנו לך את הצ'אנס ללדת בלידה רגילה, שילית פתח חלקית שכשמה כן היא: מכסה רק חלק מהפתח, ובמקרים רבים היא "תעלה" במהלך ההריון, ושילית פתח מרכזית, כזו שיושבת כמו פקק באמבטיה. שיליה כזאת סיכוייה "לעלות" קטנים."_

שירי, איך זה נשמע לך עכשיו?
אם_פי_3*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מה שכתבתי, זה שבכל המקומות (תעשי חיפוש בגוגל על LOW LYING PLACENTA) ההתייחסות היא אך ורק לשיליה שמכסה את הפתח, ולו חלקית. לשיליה נמוכה שלא מכסה את הפתח, אין התייחסות, כי זה לא שונה מכל מיקום אחר.
שיליה שבשלב מוקדם אינה מכסה את הפתח, רק תתרחק ממנו (או לא) עם התקדמות ההריון והתרחבות הרחם. לא תתקרב.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בשמת_א* »

את זה כבר עשיתי. משם אני יודעת על הפיתרון של ניתוח קיסרי
אבל אם קראת בספר, אז בוודאי ראית שניתוח קיסרי רלבנטי רק לשיליית פתח! ואין לך שיליית פתח!

את לא בסיכון לניתוח קיסרי בגלל מיקום השיליה.
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

שליה נמוכה

שליחה על ידי סיגל* »

שלום לך שירי
לפני שנה כשהייתי בשבוע 17 או 18 אובחנה אצלי שיליה נמוכה, כמעט פתח. הרופא "הנחמד" מקופת חולים שעשה לי את ה US אמר לי משהו כזה "כנראה שתצטרכי לעבור ניתוח קיסרי". כמוך הייתי בשוק ובאימה (לידה ראשונה ילדתי בבית והיה לי ברור שכך יהיה גם בשנייה כך שהאבחנה שלו לא ממש התאימה לתוכניות שלי). אחר כך התייעצתי עם המילדת שאמרה לי לחכות לשבוע 28-29 ואז לבדוק שוב ורק אז להתחיל להתכונן או לחשוש, כי יש סיכוי גדול מאוד שהשיליה תעלה. אכן בשבוע 28 ושמונה היא הייתה 14 מילימטר מעל הפתח וכבר אז אמר גם הרופא מה US (הפעם גם מומחה גם פרטי וגם נחמד) וגם המיילדת שזה מספיק גבוה ללידה טבעית . המילדת כן ביקשה שאעשה US נוסף לקראת סוף ההריון כדי לראות מה הגובה הסופי שלה (היה 16 או 18 מילימטר, כבר לא זוכרת). ואכן ילדתי בלידה טבעית ונפלאה בבית. כך שנראה לי ועד כמה שידוע לי -
א. תלוי כמה היא נמוכה. שיליה נמוכה זה הגדרה מאוד כללית ושלא ממש אומרת הרבה, זה ממש עניין של מילימטרים ויש הבדל משמעותי בין 5 מילימטר לבין 15.
ב. זה דבר שמאוד משתנה במהלך ההריון ובעיקר בשלב בו את נמצאת, עשרת השבועות שלפנייך הם התקופה בה השליה נעה למעלה באופן משמעותי, או שלא (לכן המילדת בקשה שאעשה US בשבוע ה - 29 דווקא). אגב יש לי השערה שפעם לפני שהיו עושים כל כך הרבה US הרבה שיליות היו נמוכות ואחר כך עולות לקראת הלידה ואף אחד פשוט לא ידע מזה.
בקיצור - בררי את כל הפרטים לגבי השיליה שלך, יכול להיות שיש לך סיכוי גדול מאוד ללדת כמו שאת רוצה.
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

האם משהי מכירה דרכים טבעיות שעשויות לעזור ל'העלאת שליה'?
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שליה נמוכה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

לא יודעת בעצמי, אבל לפי מה ש{{}}אם פי 3 כתבה השליה לא באמת זזה בכל מקרה, כלומר אין כאן תהליך של שינוי (שאולי אפשר לכוון) אלא של התבררות:
שיליה נמוכה, לעיתים נראית בתחילת ההריון כשילית פתח, ובהמשך, עם גידול הרחם, "עולה למעלה" (כאילו, למעשה היא נשארת באותו מקום, רק שהרחם נמתח, כמו נקודה על בלון ריק ש"עולה" עם ניפוחו).
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

שינוי מול התבררות
תודה
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליה נמוכה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

העיקר שילדך ואת תצאו בריאים עם שליית פתח או בלי. אני ילדתי עם שליית פתחויש כמה דברים שצריך להיזהר,אם יתברר שיש לך את מוזמנת ליצור קשר בדף בית.
בהצלחה והנאה
ליטל_טובול*
הצטרפות: 05 מאי 2013, 13:39

שליה נמוכה

שליחה על ידי ליטל_טובול* »

הי בנות...
מישהי מכן ילדה לידה נרתיקית עם שלייה נמוכה 9 מ"מ? אשמח לשמוע...אני בשבוע 36 והשלייה אחורית נמוכה 9 מ"מ מצוואר הרחם אינני רוצה ניתוח מעדיפה לידה נרתיקית.
תודה...ליטל
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

שליה נמוכה

שליחה על ידי אני* »

אני בשבוע 34 וגם אצלי השליה מצויה 9 מ"מ מהפתח ושני רופאים (מומחה באולטראסאונד והרופא שלי) שהתייעצתי איתם אמרו לי חד משמעית שאין כאן מקום ללידה נרתיקית כי הסיכון רב מדי. אני מאוד מצטערת על "אובדן" הלידה הנרתיקית שרציתי אבל מעדיפה לא לקחת סיכון.
ליטל_טובול*

שליה נמוכה

אתמול הייתי בבדיקה אצל הרופא שלי והוא ראה שהיא 11 מ"מ דיברתי גם עם המנתח של הניתוחים קיסריים והוא אמר לי שזה לא מצדיק ניתוח ושאין לי ממה לחשוש ושיש לי אפשרות לנסות לידה ואגינלית.
ליטל_טובול*

שליה נמוכה

ועוד משהו זה תלוי אם היא אחורית או קדמית.
נראה לי שבשילייה קדמית נמוכה הסיכון כפול מאחורית נמוכה. הקידמית היא בקדמת הרחם והאחורית יושבת בקיר האחורי של הרחם כלומר קרוב לעמוד השדרה. איזו שלייה יש לך? אחורית או קדמית?
ליטל_טובול*

שליה נמוכה

וגם אם זה ניתוח סופי אצלך הם בודקים את השילייה שוב פעם לפני הניתוח לראות אולי היא עלתה אז אל תהיי בטוחה שזה ניתוח 100%!
תהיי אופטימית בובית אצלי זה גם 50/50 אז יהיה טובבבבב
אני*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אני* »

הלוואי!!!! אתמול הייתי אצל הרופא וזה עדיין 9 מ"מ (שבוע 35) וגם יש כלי דם (כנראה חבל הטבור) שמקדים את ראש העובר. אני מנסה להשלים אבל במקביל גם עוד מפנטזת על לידה רגילה (מה שלא עוזר להשלמה...). וכמו שאמרת - הרופא אמר שיום לפני הניתוח נבדוק שוב ונראה.
אני*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אני* »

ואצלי היא אחורית. לא אמרו לי שזה משנה משהו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לבת שלי אמרו שיש לה שליה נמוכה והיא בשבוע 16 כיצד צריך לנהוג כדי שזה יסתדר ?...
לירי_יער*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:29
דף אישי: הדף האישי של לירי_יער*

שליה נמוכה

שליחה על ידי לירי_יער* »

היא בשבוע מוקדם
השיליה עשויה ממש לעלות
כדאי לעקוב
לעשות משהו-אין מה לעשות
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

היי בנות אני דיי חדשה הריון ראשון :) נאמר לי כי בסקירה הראשונה שעשיתי שיש לי שיליית פתח קדמית הרופא אמר לי כי היא יכולה לעלות עוד שבוע ושאין מקום לחששות יחד עם זאת זה סהכ מצריך באמת ניתוח קיסרי או שיש באמת ממה לחשוש ?
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

ואגב כאשר עשיתי את הסקירה הייתי בשבוע 16 ..
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

היי בנות , אני בת 26 בשבוע 30 הריון ראשון שלי אחרי מספר פעמים של בדיקות US השליה עדין נמוכה לא אמרו לי כמה נמוכה מה שכן הרופא אמר ש99% לניתוח קיסרי
משהי אולי חוותה משהו דומה ובסוף זה הסתדר וילדה לידה רגילה
תהילולה*
הצטרפות: 16 יוני 2015, 13:58

שליה נמוכה

שליחה על ידי תהילולה* »

אני בשבוע 20 הריון אני אחרי הפלה אחת. וגם לי אמרו שיש לי שליה אחורית נמוכה. זה היה בסקירה בשבוע 16. הרופא היה ממש מומחה, אבל המילים שלו היו "השליה שלך נמוכה, כלומר קרובה מאוד לצוואר הרחם" והראה לי ולבעלי את הפתח של צוואר הרחם בהדמיה ואת השליה. הוא לא נתן לי נתונים מספריים, אבל הדגיש שאני צריכה להראות את זה לרופאת נשים שלי ולעקוב אחרי זה. עכשיו אני מחכה לשמוע מה הרופאת נשים תגיד לי.
בכל מקרה, לא המתנתי והלכתי לבדוק את העניין בספרות (המדריך הישראלי של עמוס בר וטלי רוזין, מומלץ בחום ולא רק על ידי). שם צוין כי ייתכן באמת שהשליה תעלה עם גדילת הרחם. שלית פתח מלאה (שלא עלתה ומכסה את כל הפתח) תחייב ניתוח קיסרי בכל מצב.
גם אם השליה נותרה נמוכה/קרובה לפתח/גבולית (כלומר מכסה רק חלק מהפתח של צוואר הרחם) - במקרים רבים ינסו ליילד לידה רגילה.
הבעיה בזה היא הדימום שיכול להיגרם מהלחץ שמפעיל ראש התינוק על השליה וגורם לה לדמם מהפתח.
הם לא נותנים אחוזים בספר, אבל משתמע מדבריהם כי כל מקרה הוא לגופו וזה קשור גם למדיניות של בית חולים.

מה שכן חשוב לשוב מאוד לדעת שאם יש לך לשיה נמוכהף יש סיכוי טוב מאוד ללדת בלידה רגילה ושווה להתעקש ולשאול שאלות את הצוות הרפואי, הן בלידה עצמה והן במהלך מעקב ההריון. וגם אם הרופא בסקירה אומר "ניתוח קיסרי" לקחת את זה בעירבון מוגבל.

והכי חשוב - להתפלל לאלוקים שהכל יעבור בשלום, בלידה רגילה או בקיסרי, העיקר שנצא בידיים מלאות !!!
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

היי בנות לאלו שיש שליה נמוכה סבלו מדימומים??
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

שליה נמוכה

שליחה על ידי רחלי* »

בוקר, האם יש בסתבכויות נוספות במקרה של שליה נמוכה ? דימומים . /הפלה? הרופא בבדיקת אולטרה סאונד אמר שצריך להיזהר בקיום יחסי מין וזה עלול לגרום לדימומים
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

היי בנות יש ליי שליה אחורית מכוסה חלקית מזה אומר איזה סיכונים יכולים להיות סיבוכים יכול ליגרום להפלה ?? מה הסכויים שהיא תעלה שבוע 15
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

אני בשבוע 27 , באולטראסאונד ראו שליה נמוכה,אחורית.שלא מכסה את הפתח.
הרופאה אמרה לא להרים כבד ולא לקיים יחסי מין.
ב"ה אין דימומים ואין כאבים.
השאלה אם יש קשר בין מנוחה נוספת או שפשוט הזמן יעשה את שלו?
יש סכנה לטוס במצב כזה?
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

אני יודעת שלטוס זו בעיה
ליבי_בר*
הצטרפות: 11 יוני 2014, 13:35

שליה נמוכה

שליחה על ידי ליבי_בר* »

למה היא אמרה לא לקיים יחסי מין?
כי שילייה נמוכהה שלא מכסה את הפתח זאת לא סיבה יחידה ללא-לקיים-יחסי-מין, בייחוד כשאין כאבים או דימומים או אינדיקציה אחרת לבעייתיות כלשהי....
לא להרים כבר זה משהו שבאופן כללי לא מומלץ בשבוע 27...
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

היי בנות מקווה זה עדין פעיל בפורום הזה..
מה הכי מומלץ לשילייה נמכה שבוע 17 כדי שתעלה? הי לי דימום קל בגלל השילייה
אשמח לשמוע על מקרים טובים שהשילייה עלתה
אמא_של_מוש*
הצטרפות: 15 יוני 2017, 21:53
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוש*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אמא_של_מוש* »

לי היתה שיליה נמוכה בהריון האחרון והיא עלתה במהלכו והכל היה בסדר ב''ה.
מתחקיר שערכתי אז, הבנתי שבתשעים ומשהו אחוז מהמקרים שיליה נמוכה בתחילת הריון עולה ככל שהרחם גדל וההריון מסתיים בלידה רגילה.
אין ממש מה לעשות כדי שהיא תעלה, זה פשוט קורה עם הגדילה של הרחם.
בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

שלום, מקווה שהפורום עדיין פעיל.
שבוע 23 הלכתי לרופא לסקירה מאוחרת ואמר שיש לי שיליה קדמית והשליה ממוקמת 40 ממ וצריך לפחות 2 סנטימטר. נורא חוששת מניתוח קיסרי.. יש מישהי שזה הסתדר לה ?
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליה נמוכה

שליחה על ידי יולי_קו »

למיטב זכרוני היו נשים במעלה הדף עם מצב דומה. קראת מההתחלה?
שיהיה לך בשעה טובה ובידיים מלאות.
אי_ננה*
הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*

שליה נמוכה

שליחה על ידי אי_ננה* »

אם תקחי בלון טיפה מנופח
ותדביקי חתיכת נייר ליד הפייה של הבלון
ותמשיכי לנפח - היא תשאר קרוב לפתח או תתרחק?

זה פחות או יותר מה שקורה לשלייה שקרובה לפתח...
זה קרה לעוד נשים, זה כנראה יקרה לעוד נשים, וזה מסתדר בד"כ מעצמו
יש לרחם לך עוד דרך לעשות לפני שהיא מגיעה לגודל מלא :-)
מזמור_לילה*
הצטרפות: 17 מאי 2020, 20:25
דף אישי: הדף האישי של מזמור_לילה*

שליה נמוכה

שליחה על ידי מזמור_לילה* »

לי היתה שליה קדמית בשני הריונות, לא יודעת אם נמוכה או לא, ולא היתה שום בעיה. שבוע 23 זה עדיין מוקדם לקבוע משהו בודאות כי יש עוד זמן ונפח וגדילה ושינויים... בהנחה ולא מדובר בשליית פתח (ולפי מה שתיארת לא מדובר בזה), לא הייתי מטרידה את עצמי בדאגה כרגע - שכן הדבר היחיד שיש לעשות ממילא הוא פשוט לחכות...
מזמור_לילה*

שליה נמוכה

_לי היתה שיליה נמוכה בהריון האחרון והיא עלתה במהלכו והכל היה בסדר ב''ה.
מתחקיר שערכתי אז, הבנתי שבתשעים ומשהו אחוז מהמקרים שיליה נמוכה בתחילת הריון עולה ככל שהרחם גדל וההריון מסתיים בלידה רגילה.
אין ממש מה לעשות כדי שהיא תעלה, זה פשוט קורה עם הגדילה של הרחם.
בהצלחה!_
זו ההודעה שלפני ההודעה שלך...
אמא_של_מוש*

שליה נמוכה

מחזקת שוב את מה שכתבתי אז...
בהצלחה @}
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

אני בשבוע 36 עכשיו חזרתי מהרופא והוא אמר לי ללכת על ניתוח ,השליה 15.5 מיל' מהפתח ,בבית חולים אומרים שיתכן ולא צריך,
משהחא יודעת כמה מילימטר זה צריך להיות רחוק מהפתח? כי הרופא אומר לא פחות מ20 מיל'
אמא_של_מוש*

שליה נמוכה

אין לי מושג אבל מה שמשנה זה הבית חולים שאת יולדת בו, לא?
הרי הרופא לא מיילד אותך.

דעתי האישית בלבד והלא מקצועית
אם היו אומרים לי בבית חולים שאפשר לידה רגילה הייתי הולכת על זה.
גם לי אישית בהריון הקודם הרופא עשה כמה טעויות ואמר כאלה שטויות ורק כשהגעתי לבית חולים בסוף ההריון הבנתי את זה.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליה נמוכה

שליחה על ידי יולי_קו »

אמא של מוש,
כל מלה.
פלוני_אלמונית*

שליה נמוכה

מכירות אולי הבדלים בין בתי החולים במדיניות בנושא?
בבדיקה אצל רופא נאמר מצב מאוד גבולי. שליה אחורית נמוכה מרחק של לפחות 1 ס"מ מצוואר הרחם. (בהמשך תהיה בדיקה מדויקת יותר) אני שבוע 36
מאוד רוצה למצוא בי"ח עם מדיניות מקלה, בגלל הנתונים הגבוליים שיש לי כרגע
המלצות?
בלבוסטע*
הצטרפות: 21 מאי 2021, 16:39

שליה נמוכה

שליחה על ידי בלבוסטע* »

לא חושבת שזה קשור לבית חולים אלא לרופא ולמצב.
תלכי לעוד חוות דעת.
מזמור_לילה*

שליה נמוכה

_אין לי מושג אבל מה שמשנה זה הבית חולים שאת יולדת בו, לא?
הרי הרופא לא מיילד אותך.
דעתי האישית בלבד והלא מקצועית
אם היו אומרים לי בבית חולים שאפשר לידה רגילה הייתי הולכת על זה._
מצטטת את אמא של מוש ממעלה הדף.
את יכולה לנסות לברר ישירות מול בית החולים מה המדיניות ו/או הפרוטוקול במקרים כאלה, ולפי זה לקבל החלטה לאן ללכת. לא הייתי מבזבזת זמן וכסף על עוד חוות דעת של רופא, כי מה שיקבע בסופו של דבר זו המדיניות של בית החולים ושל התורנים בלידה שלך, וזה ממש לא ישנה להם אם רופא איקס אמר כך או אחרת.
בלבוסטע*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בלבוסטע* »

אף אחד לא יכול להכריח אישה לבצע קיסרי אלא אם היא במצב חרום. היא צריכה להגיע מגובשת מה היא רוצה במצב רגיל שבו אין סיבוכים ופתוחות שתי האופציות.
תחכינלחוות דעת שנייה זה לא כזה כסף עם כל הביטוח המשלים והמטדלם וגם רופא נשים יש תורים בקופח חופשי בלי לשלם כלום.

אני שמעתי דברים שונים בהריון בסיכון וניהלתי את כל ההריון והלידה לפי החלטות שלי ביחס לרופאים שהתייעצתי איתם. למשל בחרתי לא לעשות מי שפיר אחרי שהבנתי היטב את הסטטיסטיקות לגביי ואת הסיכונים מכמה רופאים.
אני סירבתי ללדת בניגוד לדעת כל הרופאים כשאושפתי וניסו להכריח אותי - איימתי שאתפנה לבית חולים אחר והם בטח לא ירצו להפסיד יולדת. לידות מכניסות הרבה כסף לבית חולים. וביקשתי לדחות ובצדק - כי קראתי ולמדתי ומצאתי שני רופאים שצידדו בהמתנה וזה והבנתי היה נכון.

בקיצור לכי תשמעי עוד רופא.
בלבוסטע*

שליה נמוכה

שליחה על ידי בלבוסטע* »

אגב לי שני רופאים אמרו שאני יולדת עוד רגע בחודש חמישי המטומטמים. שניהם היו היסטריים שיש לי פתיחה מלאה. למחרת העמידו 3 פרופסורים שעינו אותי בבדיקות אבל אמרו ששום פתיחה ושום נעליים צוואר רחם ארוך אחד הארוכים ומשהו במבנה הטעה את שני הראשונים. ילדתי בחודש תשיעי....

ממש חשוב חוות דעת של מומחה בכיר.
דבורה*
הצטרפות: 10 מרץ 2002, 20:16

שליה נמוכה

שליחה על ידי דבורה* »

שליית פתח חלקית אחורית עולה בהמשך ההיריון אני בשבוע 16 ב"ה הריון ראשון? אנא עזרו לי אני בלחץ
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”