שילשול דמי אצל תינוק יונק

אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

האמת היא שדי מפחיד הקטע של בליעת דשא - בגלל שיש לו זיזים חד כיווניים, כמו באזיקון (או להיפך...) - כנראה שזה גם מה שפצע את הרירית.
גילוי חדש שלי: גזר מרפא את הרירית (בהנחה שלא אלרגיים אליו, מן הסתם). הוא אכל די הרבה גזר (כמעט גזר שלם, וזה הרבה כי זו היתה פעם ראשונה) ואז יומיים לא עשה בכלל קקי, וכשעשה, הוא היה כמו של מבוגרים (והוא עדיין יונק-ברובו, אוכל רק גזר, קישואים וטעימות) - אז החזרתי אותו ליניקה בלבד (+טעימות העסקה, אבל זה באמת כמויות מזעריות) והיציאות חזרו להיות רכות, אבל כאלו שברור שהן לא שלשול, נראות "טוב". בדיוק גם שמעתי הסבר שגזר טוב בשלשול (ויראלי וכד') כי הוא מרפא את הרירית - וזה הסתדר לי טוב מאד עם המציאות שלנו: 5 ח' היה לו שלשול (לא דמי למעט 3 פעמים טיפות בודדות - לכן לא דאגתי) עד שגיליתי שהוא אלרגי לביצים ולעגבניה שאני אוכלת (אושר כשאכלתי לאחר הפסקה), ואח"כ היה שיפור אבל הרירית עדיין היתה פגועה. הגזר אמנם היה יותר מדי ולכן גרם לעצירות, אבל גם ריפא היטב את הרירית.
כרגע אנחנו בתהליכי ריפוי מחדש - אחרי שאכלתי אתמול חצי חלמון שאח שלו השאיר (חשבתי שאולי טעיתי והוא אלרגי רק לעגבניה. אז מסתבר שלא.)...
אוף. הוא כל כך רוצה לאכול, וזה גם ממש חשוב בעיני (לא מבחינה תזונתית, אלא מבחינת לעיסה, תחושות, טעמים) - אבל הקיבה שלו עדיין לא כל כך מצליחה להתמודד עם זה.
אמא_מתחדשת*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

קיבלתי מחברים עצה בקשר לשילשולים. מכל סוג, מבוגרים\ילדים - הם לא התייחסו לדמיים, אבל מה ממה שכרמית כתבה זה נשמע לי טוב (שוב אם לא אלרגים) חצי קילו גזר מבשלים בחצי ליטר מים (בערך 20 דקות רתיחה) ושותים את המים. כרמת אולי זה יעזור לכם ה"מרק גזר" הזה בטח יותר קל למעיים מלאכול אותו. (אנחנו עוד לא ניסינו גזר אז אני לא יודעת אם יש לו רגישות אליו או לא).

גילה, בהרבה מקומות שהייתי בעולם דשא הוא העשב המצוי שם. ילד שגדל שם בטבע נפגש בדשא. גם פה בארץ להרבה עשבים (שדומים לדשא) יש את הזיזים שכרמית מתארת).
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מענין (הזיזים, וכמות הצמחים [דגנים?] שיש בהם כאלה).
אני אסתכל בגינה בעוד חודש-חודשיים, אחרי שירדו קצת גשמים.
אמא_שואלת*
הצטרפות: 23 יולי 2004, 09:31

שליחה על ידי אמא_שואלת* »

בשמת שלום,

קראתי את העובר עליכם ולבי אתכם.
אני לא יודעת אם תוכלי לעזור, אבל אני מנסה בכ"ז לשאול, אולי תוכלי לתרום מנסיונך (או כל מי שקורא):
בתי בת 4 וחצי חודשים. יונקת בלבד. בחודש האחרון הצואה שלה שונה - רירית יותר, עם ריח חריף וצבעים משתנים - מחום-צהוב ועד ירוק דשא (וסליחה על התיאורים הססגוניים...). בבדיקת צואה שנעשתה לפני מספר ימים נמצא דם סמוי בצואה, לא נמצאו פרזיטים.
האם זה מרמז על אלרגיה? לאן כדאי לפנות על מנת לאבחן?
בכל מקרה הורדתי מוצרי חלב מהתפריט שלי, אך רק לפני 3 ימים (כשקיבלנו את התוצאות).
מתי אמור להיות שינוי בצואה (במידה וזו אלרגיה לחלב). האם יש מזונות נוספים שעלי להוריד?
אני מודה מראש על תובנות ועזרה.
קרן_שמש*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2001, 16:23

שליחה על ידי קרן_שמש* »

אמא שואלת: אצלינו היה שינוי בדיוק כמו שאת מתארת לפני בקיעת כל שן. אחרי שהשן יצאה הכל חזר לקדמותו.
אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא אוהבת להניח שבעיות הן בגלל שיניים. מקסימום מסתבר בדיעבד שזה היה הכל, אבל מפחיד אותי לפספס משהו דורש טיפול בגלל שחשבתי שזה שיניים.
מה ש-אמא שואלת מתארת, לא נשמע תקין. אם זה היה ימים בודדים, יתכן שזה וירוס כלשהו, ולא דורש התייחסות, אבל חודש שלם, במיוחד אצל תינוקת, זה כבר הרבה.
אי אפשר להגיד לך אילו מזונות להוריד, כי אי אפשר לדעת (מכאן) למה הילדה אלרגית (וזו בהחלט נראית תגובה אלרגית, אם כי אולי יש עוד סיבות. כדאי במקביל להתייעץ עם הרופא/ה.) - ואפשר להיות אלרגיים לכל דבר (למעשה, זו לא אלרגיה, אלא אי-סבילות, אבל זה לא ממש משנה). יש מזונות שנפוץ להיות אלרגיים אליהם, אבל זה בכלל לא אומר שזה מה שאצלכם. לפעמים זה יותר ממזון אחד - ואז עד שלא תורידי הכל, לא תראי שיפור.
אני אשאיר לבשמת לפרט, אבל אנחנו כרגע בתחילת טיפול ב-שיטת ipec. עוד מוקדם לתוצאות, אבל לפחות ברמה האבחונית, אני די נדהמת מזה שהשיטה המוזרה הזו עובדת. וזה ממש נראה שהיא עובדת (למרות שזה ממש לא הגיוני).
אמא_שואלת*
הצטרפות: 23 יולי 2004, 09:31

שליחה על ידי אמא_שואלת* »

קרן - גם אני חשבתי אולי שיניים. זה לא זה. הרופא בדק ואמר שאין כרגע בקיעת שיניים באופק.
גם אצלכם היה דם סמוי בצואה?

כרמית - הרופא ביקש שנהיה בקשר בעוד מספר ימים והוא יחליט אילו בדיקות לבצע.
האם ניתן לעשות משהו ל"שקם" את רירית המעיים?
תודה על ההפניה לשיטת ipec - אני קוראת עכשיו. האם יש מטפלים מומלצים באזור הצפון?
בכל מקרה יש לנו תור בשבוע הבא לרופא סיני. אולי הוא יוכל לעזור.
אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

יש כל מיני מזונות שטובים לשיקום רירית המעיים, אבל הילדה שלך עוד לא אמורה לאכול... כשתתחיל - כדאי שגזר יהיה בין הראשונים (אבל במידה, כדי שלא לגרום לעצירות). אם המצב קשה, אולי (באמת לא יודעת) אפשר לתת לה קצת מים שבושל בהם גזר במשך הרבה זמן. אמנם היא עדיין לא אמורה לשתות גם מים, אבל יכול להיות שבשיקול של עלות-תועלת אפשר להחליט כן לתת לה קצת.
לגבי מטפלים ב-IPEC, יש באתר שלהם רשימה עם סיווג מקצועיות.
אני בחרתי בליאור טל (במקרה, זה שפתח את הדף על השיטה, אבל לא שמתי לב לכך עד השבוע) שמטפל בנהריה ובקרית ביאליק, והוא נשמע לי מאד מאד מקצועי בתחום תזונה בכלל, וגם בטיפול - אנחנו בסך הכל אחרי אבחון ושני טיפולים, ובשקט בשקט, שלא להעיר את הרוחות, אני חושבת שיש שיפור משמעותי (ממצב מורע בימים שלפני הטיפול למצב מצוין מיד לאחריו ונמשך כבר כמה ימים).
אצלנו - דיקור סיני לא עזר (וגם כאב...).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לרופא סיני. אולי הוא יוכל לעזור
הרופא הסיני שלי, מהמעולים בארץ, אמר שלאלרגיות אין לו תשובה. חיזוק, תמיכה, הקלה - לא ריפוי.
אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

המטפלת הסינית "שלנו" חשבה שחיזוק המערכת באופן כללי, עשוי לפתור את הבעיה גם בלי טיפול באלרגיה עצמה - אבל חשוב לציין שאצלנו המצב הוא גבולי ולא ממש גרוע. כזה שחשבתי שיותר גרוע למנוע ממנו את המזונות מאשר להסתדר עם האלרגיה.
הטיפול שלה לא עזר, ולכן פנינו הלאה (כי אמנם לא ממש מצב גרוע, אבל גם לא תקין, ונמשך לאורך זמן).
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

אופק בן 4 וחצי ח' פולט "כבד כמעט מההתחלה, בזמן האחרון הוא גם משלשל די הרבה אבל מכיוון שהיה לנו וירוס שלשולים אצל הילדים האחרים חשבתי שהוא נדבק למרות שהוא יונק וזה גם מה שחשב הרופא
עכשיו פתאום יש לו שלשול דמי, כבר כשהתחילו השלשולים הורדתי מוצרי חלב וזה קשה כי רוב התזונה שלי מבוססת על מוצרי חלב ואז קרו שני דברים, השלשולים נחלשו אבל לא נעלמו ואני התחלתי לסבול מבעיות בטן רציניות.
החזרתי את היוגורט ומצבי השתפר ובהתחלה נראה שזה לא משנה לאופק אבל היום שוב היה שלשול דמי מבהיל מאוד.
ואני מתחילה לחשוב שאולי זה לא רק מוצרי חלב אלא עוד דברים מה שאומר שממש לא ישאר לי מה לאכול, וגם בכלל לא חשבתי עד עכשיו על כל החלב המוסווה במזון )-:
בשמת , אולי את יכולה לעדכן האם שיטת ipec עזרה לכם
אחרי כמה זמן של המנעות מוחלטת מחלב אני אוכל לדעת שזה הגורם הבעייתי? כלומר כמה זמן לוקח עד שנפסק לגמרי השלשול?
האם כדאי לרדת לדיאטה ממש חריפה ולהתחיל לחזור בהדרגה או ששווה להמר שזה החלב?
ומה לעזאזל אני עושה עם בעיות העיכול שלי שמתגברות כשאני לא אוכלת מוצרי חלב?
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

גלית, במקרה שלי התחלתי עם הורדת מוצרי חלב והחרפתי את הדיאטה בהדרגה.
בדיעבד - כנראה שעשיתי את זה לאט מדי כי הרגישות התגברה והתגברה עד שדיאטה מאוד חריפה לא עזרה (הסיפור המלא - בתחילת הדף).
אם אותו הדבר היה קורה לי היום - הייתי מנסה לטפל ב ipec. עושה רושם שגם את וגם בנך יכולים להפיק תועלת מהשיטה.

אמנם יכול להיות שתגלי שהימנעות ממוצרי חלב פותרת את הבעיה שלו אבל נראה שזה יוצר בעיות אצלך.

האם אופק עולה במשקל כמו שצריך?
האם התיעצת עם רופא (מומחה עיכול ילדים, רצוי תומך הנקה)?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

גלית ועמרי, שיטת אייפק הצילה לי את הילד. וגם החיים נורמליים.
נכון ש(לפני ששמעתי על האייפק) אני עברתי לתפריט מאוד עני כדי למנוע שלשול דמי, אבל בדיעבד אני יודעת שהוא סבל כל הזמן ממעי מודלק בדרגות שונות, והמצב של חוסר ספיגה של ויטמינים ומינרלים הלך והחריף, כי לא כל דבר התבטא דווקא בשילשול דמי, אבל בפנים התגובה היתה קשה, ולי נראה שהכל בסדר - עד הדם הבא.
עכשיו, אחרי שיש כבר אייפק ואנחנו מכירים אותו, אני ממש לא ממליצה לאף אחד לעבור חודשים של סבל ודיאטות מיוחדות וחוסר ידיעה. חבל, במיוחד על החיים של התינוק. כמה שמטפלים יותר מוקדם הטיפול יותר מהיר, הנזקים פחות חמורים, יש פחות פער להדביק.
יותר מזה: האייפק לא כואב, לא פולשני, לא מסוכן, רק עולה כסף. את לא מסכנת כלום חוץ מכסף. וכל מטפלי האייפק שאני פגשתי הם אנשים רציניים. אני ממליצה להתחיל באיבחון אצל עדי שאנן (הוא מקבל גם במרכז וגם בצפון, אני לא יודעת איפה את גרה). אפשר ליצור איתו קשר דרך המדיטף בטלפון 03-7440888.
בהצלחה!
גלית_ועמרי*

עוגיה, בשמת - תודה רבה
חרשתי עכשיו את הדפים על שיטת ipec זה באמת נשמע מה שאנחנו צריכים אני מקווה שלא יהיה לי קשה לשכנע את בעלי בצורך, כי זו הוצאה די כבדה שמתווספת להוצאות טיפול אחרות שיש לנו וזה יהיה קצת קשה. אני מקוווה שהחיתול עם הדם שהוא ראה ישפיע עליו.
יש לכם מושג אם כללית מושלם מכירים בטיפול ומחזירים חלק מההוצאה?

בסה"כ לפי המצב של אופק כרגע כנראה שעדיין לא נגרם שום נזק, באופן כללי הוא תינוק גדול ושמנמן וגם די ארוך, אמנם לא הייתי בטיפת חלב כבר יותר מחודשיים אבל נראה לי שהוא ממשיך לעלות יפה במשקל. לגבי המוגלובין עדיין לא בדקנו ואני גם לא נותנת לו ברזל ולא ויטמין A+D הוא ממש יונק בלי שום תוספות.

נראה לי שביום ראשון אני ישר אקבע תור לטיפת חלב, אני מתלבטת לגבי התיעצות עם רופא ילדים כיוון שהרופא שלנו הוא לא הכי ידידותי להנקה )-: וממש בלתי ידידותי לטיפולים אלטרנטיבים.

נראה שמחכה לנו דרך ארוכה, אני מקווה שאופק יהיה מאלה שמגיבים מהר וטוב לטיפולים
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

איפה אתם גרים? באיזו קופת חולים חברים?
בטוחה שתוכלי לקבל כאן המלצות לרופא ילדים ידידותי (אם לא לטיפולים אלטרנטיביים אז לפחות להנקה).

תזכרי שאת יכולה לשאוב מהרופא שלך את כל המידע שאת רוצה ואח"כ לבחור בדרך טיפול המתאימה לך. בנוסף - את יכולה להתיעץ כאן.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני מתלבטת לגבי התיעצות עם רופא ילדים כיוון שהרופא שלנו הוא לא הכי ידידותי להנקה וממש בלתי ידידותי לטיפולים אלטרנטיבים
אולי כדאי להחליף רופא.
גלית_ועמרי*

אנחנו גרים באזור השרון, בקופ"ח כללית ולא מעונינים כרגע לעבור לרופא פרטי, בסה"כ הרופא בסדר פרט לבאג שלו בנושא האלטרנטיבי
עוד לא הספקנו להגיע לרופא ובינתיים אני כבר כמה ימים בלי מוצרי חלב והבטן של שנינו נרגעה קצת אבל עדיין הקקי שלו בשלל צבעים ( סליחה על התיאור הפלסטי) ועוד שאלה - למישהו יש נסיון עם מאשא בר שלום, מטפלת באייפק
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אין לי נסיון איתה, אבל שמעתי עליה שהיא נפלאה וותיקה ומנוסה מאוד.
מה הכי חשוב: אם יש לך כימיה איתה. מקצועית היא בטוח מעולה. ובינינו, בשיטת אייפק גם אין מקום לטעויות... השיטה בנויה ככה, שפשוט אי אפשר לטעות. איך שלא תלכי, תגיעי לתוצאה. זאת שיטה כל כך פשוטה, אין בה שום "טריק" ולא צריך שום "כישרון".
גלית_ועמרי*

התחלנו אצלה טיפול ביום שישי, היא היתה מקסימה לגבי השיטה אני עדיין קצת סקפטית זה נורא נראה כמו הוקוס פוקוס ובינתיים לא ממש ראינו תוצאות אבל אני צריכה לרסן קצת את חוסר הסבלנות המערבי שלי, בסה"כ עברו 3 ימים.
יש רעיון איך נותנים לעקשנצ'יק את התרופה הסינית המרה המהולה בחלב אם בלי שחצי יגיע החוצה?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא ראיתם תוצאות? קצת התבלבלתי. לאיזה תוצאות ציפית?
האם הוא אלרגי לדבר אחד בלבד, והדבר הזה טופל ביום שישי?
ולמה תרופה סינית מרה? זה קשור לאייפק?
אגב, אנחנו נתנו תרופות במזרק קטן של 5 מ"ל, ובמנות קטנות. ישר לגרון. ומייד אחרי זה הנקה, עם הבטחה שתיכף נינק (אצלנו אלה היו טיפות הברזל). אפשר גם בטפטפת לגרון. וחצי יגיע החוצה בכל מקרה... בכל זאת זה משפיע.
גלית_ועמרי*

טוב לדעת שגם חלק מהתרופה משפיע, עדיין קצת קשה להסביר לו ולקבל פידבק שהוא באמת הבין אבל אני מנסה
אני משערת שציפיתי להפטר מהשלשולים בזבנג וגמרנו כיוון שהמטפלת איבחנה שזו תופעת לוואי של וירוס שעבר על כל בני המשפחה והחליש את המעי שלו ולא תוצאה של אלרגיה למשהו שאני אוכלת
כטיפול היא אמרה לי להוסיף דברים שחסרו אצלי בתזונה ונתנה לו תרופה סינית לחיזוק מערכת העיכול בנוסף לאיזשהם עיסויים שלימדה אותי לעשות לו
אהבתי את הגישה הכוללת ואת מגוון שיטות הטיפול
ולמען האמת היום זה כבר נראה הרבה יותר טוב אם כי הוא עדיין משלשל
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

יפה.
כעיקרון, אם היתה לו תופעה דלקתית במעי, זה לוקח בדרך כלל 6 ימים למעי להחלים. אבל האם צלצלת אליה? כדאי לשאול אותה דרך הטלפון אם המשך השלשול הוא תקין לפי מהלך ההחלמה שהיא רואה, או לא. יש לה דרך לבדוק גם דרך הטלפון. והתמיכה הטלפונית לאחר הטיפול היא חלק מהטיפול.
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

שליחה על ידי אורלי* »

יש לי תינוקת בת חצי שנה היה לה שלשול דמי פעם פעמיים והפסקתי עם מוצרי חלב, אח"כ חזרתי לאכול שוב אבל במינון נמוך מהרגיל חזר דימום קל והפסיק ואני המשכתי לאכול רגיל.
האם צריך לתת חשיבות רבה לשילשול או לקבוע שזוהי אלרגיה ללקטוז.
אני רגישה לחלב, ומשתדלת להמנע, אולי היא גם רגישה?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא אלרגיה ללקטוז.
אם אצלה יש שלשול דמי כתוצאה ממוצרי חלב שאת אוכלת, אז זו אלרגיה לחלבון של חלב הפרה (קזאין).
אם היא אכן רגישה, אז הדימום הוא רק מה שאת רואה בחוץ.
המעיים שלה מדממים ומודלקים לגמרי מבפנים.
האם יש גם ריר, לצד הדם?
בשלב כלשהו זה יתחיל לפגוע לה בספיגת המזון, ועלול בסבירות גבוהה לעכב את הגדילה שלה.
אם היא באמת אלרגית למוצרי חלב שאת אוכלת, אז רצוי מאוד שאת לא תאכלי שום דבר שמכיל מרכיבים של חלב פרה (לא מוצרי חלב כגון חלב, לבן, גבינה, יוגורט; לא מוצרים שמכילים חלב כמו שוקולד חלב, עוגות, עוגיות, או כל דבר חלבי. לא דברים שברשימת המרכיבים שלהם מסתתר המרכיב "קזאין", "קזאינד", "חלבון החלב", ועוד כמה מרכיבים שמוצאם בחלב ויש להם שימושים במזון, למשל, מייצבים וכדומה).
זה כמובן אומר שאסור לתת לה שום תמ"ל על בסיס חלב.
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שליחה על ידי ירח_לבן* »

שלום
בן 4.5 חודשים ומדי פעם יש לו ריריות קטנות אדמדמות. לא שלשול (האמת לא ברור לי בדיוק מה זה שלשול אצל יונקים).
זה לא מצב תמידי אבל מדי כמה ימים אני מבחינה בכאלו (נאמר בממוצע כפעם בשבוע).
חוץ מזה הוא רגוע, חייכן, ישן לא רע, פעיל, מפותח, גבוה ושמנמן (לפי מראה. לא שקלתי אותו כבר הרבה זמן).
בהתחלה היו לו קצת גזים, הורדתי מוצרי חלב וקפאין, עזר, בהדרגה החזרתי ונשארתי עם מסקנה שרק חלב ניגר (וגם שמנת גלידה וגבינות לבנות) גורמים לרגישות של גזים ומהם אני נמנעת.
האם זה צריך להטריד אותי? לא ככ הבנתי מדף אם זו אלרגיה קלה שלא מצריכה שינוי תזונתי, או שהפגיעה היא הדרגתית ואני פשוט עוד לא רואה את ההשלכות שלה
אני_צ'ה*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

הי ירח מה שלומך? אני לא מרגישה יותר מדי סמכות בעניין כי אני לא מכירה את המקרה, אבל גם אצל הבת שלי היה בערך בגיל הזה, וחברה שלי סיפרה לי שלתינוקת שלה היה גם, והיא גילתה שזה היה מסלרי שאכלה (טרי)...להפתעתי גיליתי שבדיוק גם אני אכלתי סלרי טרי....מצחיק...אחר כך הופיעו עוד כמה פעמים , בלי קשר לסלרי, והנחתי שזה מאוכל מסוים שאכלתי, וכבר לא דאגתי ולכן לא עשיתי שום פעולה בלשית, פשוט הנחתי לזה, וזה עבר, אני מניחה, עם ההתחזקות של המעיים שלה...בהצלחה (-:
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

חוץ מזה הוא רגוע, חייכן, ישן לא רע, פעיל, מפותח, גבוה ושמנמן (לפי מראה. לא שקלתי אותו כבר הרבה זמן).
תשקלי, רק מפני שלפעמים אמא יכולה לפספס, וכדאי לראות באמת את הגדילה רק כדי שיהיה מדד אובייקטיבי. נגיד, פעם בשבועיים שלוש פעמים רצופות.
אם הוא גדל והכל בסדר, אז הכל בסדר (-:
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

שליחה על ידי תמרהינדי* »

איך רק עכשיו גיליתי את הדף הזה?!
הפשוש שלנו בן 3.5 חודשים , מגיל חודש עם שילשולים שבהתחלה ניראו לי תקינים, עד שהחלו לשנות צבעים ומרקם.
אז יש לנו שילשולים ,צואה רירית, דם סמוי, פגיעה ברירית ולכן אי יכולת לפרק לקטוז והכי נורא אי עליה במשקל.
נולד 3.000 ק"ג ונכון לפני שבוע 4780 .
נימצאים כבר חודש בטיפול מסור של ד"ר לוין, גאסטרו ילדים, תומך נלהב של הנקה ועם המון סבלנות ורגישות לפשוש ולרגישות שלי...
לאחר אישפוז של שבוע, כן גם את זה עברנו!!! לא מצאו שום דבר משמעותי.עברנו ל neocate מזון מפורק. בין רגע הפשוש הפסיק לשלשל ועלה 300 גר בשבוע!
אני כמובן לא אוכלת כבר חודשיים מוצרי חלב ולפני שבועיים הפסקתי גם עם הסויה, לא עם שמן סויה, שהיה ברור לי שזה לא חלבון אז אין בעיה... עכשיו אפסיק
אני שואבת במהלך אותו שבוע וחושבת לתומי שהכל מאחורינו....
חזרתי בהתרגשות גדולה להניק, חזרתי לחיים, אבל לדאבוני הכל חזר, שילשולים חמש שש פעמים ביום. ובשבוע הזה של הנקה בלבד, עלה רק 80 גר.
שוב בהפסקת הנקה, שוב באפיסת כוחות ,בשאיבות ארוכות ומייגעות ובפחד גדול שאצטרך להפסיק להניק את התינוק שלי... שוב מזון מפורק שוב הכל בסדר ניראה שעולה במשקל אין שישולים!!!
מחר שוב נוסעים לוולפסון לד"ר לוין , שבטח ירצה עוד שבוע של שאיבות ו neocate. לחזק את הפשוש.
אני יודעת כמה זה חשוב לחזק אותו ולתת לרירית להבנות שוב מחדש, אבל קשה לי! הוא מריח את החלב שלי ולדעתי מאוד מתוסכל מזה למלרות שאוכל את התמ"ל בהנאה. הזוגי שלי עכשיו שבוע במשחקי מלחמה (מילואים) ואני פה לבד שואבת מאכילה ומחבקת עוד ילדה בת שנתיים וחצי שזקוקה לאמא שלה...(הגדולה ינקה עד גיל שנתיים ללא בעיות, גמלה את עצמה שהייתי בהריון,
" אמא ציצי לא טעים...")
וואו יצא ארוך ועוד לא סיימתי....
בעקבות שיחה טלפונית ארוכה ומחזקת עם בשמת א, תודה על הסבלנות... פניתי לנעמי מטפלת אייפק ועוד כל מיני, שבדקה את סיפורינו בטיפול מרחוק ותוצאותיה היו שאין כלום. לא אלרגיה, לא שום דבר רגשי ,
בפיזי מה שעלה היה קשור בבעיה שהיתה לי בחודש התשיעי, בעיה במערכת העיכול שלי שתקעה את מערכת העיכול שלו. ניזכרתי בקלקול קיבה שהיה לי בערך בתקופה הזו...אמרה שטיפלה אין צורך בעוד טיפול ושהכל יסתדר תוך שבוע...
לא יכולתי לחכות שבוע כי הייתי בטיפול מקביל אצל הרופא וחזרנו לתמ"ל, יכול להיות שכשנחזור להנקה הכל יסתדר , הלוואי- אבל אני לצערי קצת סקפטית...
חושבת אולי בכל זאת לעשות איבחון אייפק לני שחוזרת להניק...??
אשמח לתגובות.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נשמע שהסיפור דומה לשלנו.
רציתי להגיד לך לנסות אייפק אבל רואה שכבר ניסיתם.
נראה לי שאבחון נוסף לפני שאת חוזרת להניק, אולי אצל מטפל אחר (למקרה שהקודמת פספסה משהו) זה רעיון טוב.

מאחלת לכם שיגמר טוב ומהר.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, את יכולה לנסות אצל עדי שאנן, דרך 03-7440888 (להשאיר הודעה). תגידי לו שבשמת הפנתה אותך.
אני מקווה שהכל יסתדר. {@
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

תודה לכן,על התגובה המהירה,אני אתקשר מחר לעדי שאנן.
מחר אנחנו נשקלים לאחר שבוע של נאוקייט, תחזיקו לי אצבעות....
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

הפשוש עלה 400 גר', כל הכבוד לו!!!
מחר אנחנו באיבחון אייפק אצל עדי שאנן, מקווה למצוא את הסיבות, ןלחזור במהרה להניק!!!
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מחזיקה לכם אצבעות :-)
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו, מעולה!
מחכה לשמוע מה עדי יגיד.
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

אז היום היינו אצל עדי, יש לומר כי הוא איש מאוד נחמד, אך הטיפול דיי הזוי...
את מבחן השרירים עוד אפשר להבין אבל את הטיפול לאחר מכן , מוזר?!
טוב אז הרגישות היא כמובן לחלב פרה, שמרים , כל הלבנים כמו קמח לבן, אורז לבן,סוכר ונס קפה.
גזר, בטטה(שאכלתי דיי הרבה), בצל (איך אפשר לבשל בלי בצל?!), קולורבי, שמיר(שונאת) פטרוזיליה, קינמון,כורכום, פפריקה.
תוספי מזון, ואיך שכחתי כל הסוכרים!!! ולמרבה הפלא אין אלרגיה לסויה, שזה לפחות מותיר משהו לאכול....
מה ששכחתי לשאול כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מאותו אלרגן לאחר שאכלתי. (בטח את יודעת, בשמת).
בקיצור מתחילים מעכשיו!!!
בכל מקרה אנחנו נישאר על נאוקייט עד יום שני, כך שיש לי זמן להתכונן ואפילו לנקות עוד משהו בטיפול ביום ראשון.

וכמובן איך אפשר בלי להתלונן.... הרגיז אותי שאני באה לטיפול אצל המאסטר ומשלמת 430 ש"ח ואת הטיפול (לא האיבחון) עושה איזו סטזרית שלא ממש סגורה על מה היא עושה... גם אצלך זה היה כך?

זהו מצפה לטוב, עכשיו נותר לי רק להעביר את הענין לזוגי שמתנגד בתוקף וחושב שזה קישקוש...

לילה טוב
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

פתאום ניזכרתי שהוא אמר שקיימת רגישות גם לירקות סולניים, אבל בבדיקת הפירוט לא עלה אף ירק סולני...?
כמה שידוע לי הסולניים הם עגבניה, פלפל,חציל ותפו"א.
מעניין
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אך הטיפול דיי הזוי...
אני לא אמרתי שזה וודו? D-:
בכל אופן, האיבחון וה"מתכון" לטיפול הוא החשוב. את הטיפול עצמו גם אני יכולה לעשות (ואכן עושה, בבית).

טוב, הוא ינסה לעשות את הטיפולים ככה שכמה שיותר מרכיבים ייכנסו לטיפול אחד, אבל אם אפשר או לא זה לא תלוי בו: באותה שיטה הזויה הוא שואל את הגוף שלו: במה מטפלים היום, באיזה סדר, וכו' וכו'.
לגבי הסולניים: יוצאות תשובות כאלה. שקטגוריה שלמה נופלת אבל אף פריט לא, או שקטגוריה שלמה עוברת אבל בבדיקה פרטנית מסתבר שכן יש רגישות לאחד הרכיבים בתוכה. כמו כן, יכול להיות שייצא שהוא לא אלרגי למשהו שמעולם לא נחשף אליו, אבל כאשר ייחשף אליו הוא כן יהיה אלרגי.
לכן בכל התחלת טיפול הוא גם בודק באופן פרטני, לעומק, את מה שיוצא שעובדים עליו.

בכל אופן, יחסית למה שיצא לנו, יצאת בזול (-: יש לך הרבה מה לאכול. וכמובן, ברגע שמתחילים לטפל תוכלי להתחיל להוסיף דברים.

תזכירי לי איך את שומרת על ייצור החלב שלך בינתיים?
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

שואבת את עצמי למוות...
לא הולך בקלות מפחדת שיגמר לי החלב, למשל היום לא יצא לי לשאוב מהצהריים עד 21 בערב!!!
הציצי היה קשה כמו אבן ובקושי יצא משהו .
לוקח לי שעה בערך למלא בסביבות ה 120 פלוס ובעיקר מינוס...

יש לך שיטה איך לעשות את זה יותר פשוט ומהיר...

רק היום הבנתי שנפגשנו בסדנא ללא חיתולים אצל זהבית ,עוד כשהייתי בהריון...
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תמרהינדי, יש איזה יונק ותיק שיכול לעזור לך על בסיס קבוע? תינוק אחר במשפחה, נגיד?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הציצי היה קשה כמו אבן ובקושי יצא משהו
אוי חמודה, זה גודש.
120 זה המון.
מה שחשוב זה לשאוב הרבה פעמים, בערך בזמנים שהוא נהג לינוק. לא כמות גדולה בשאיבה אחת, אלא הרבה שאיבות.
בגודש, מעבר לכאב, מעבר לבעיה לשאוב כשיש גודש, מעבר לסכנה שיתפתחו סתימות בצינוריות החלב כתוצאה ממנו ואז תהיה לך בעיה של דלקת בשד - הוא גם מאותת לגוף להוריד את ייצור החלב, וזה ההיפך ממה שאת צריכה.
אפילו אם אין לך זמן, תשאבי אפילו חמש דקות, העיקר שכל שעתיים בערך תקפידי לפנות חלב מהשד. זה באמת חשוב, גם לבריאותך, וגם לשמירת החלב.
לטובת אחרות אני אוסיף גם, שאפילו אם היית בוחרת כרגע להפסיק להניק בכלל, היה חשוב להקפיד על שאיבות סדירות כנ"ל. ההבדל הוא, שבגמילה, אחרי כמה ימים מתחילים להוריד שאיבה אחת כל כמה ימים. לצורך שימור החלב, לא מורידים, להיפך - לפעמים מגבירים אם רואים שמתחילה ירידה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

עריכה: המחשב הישן שלי עושה צרות. אחרי שתמרהינדי תראה, האם עורכת עם מחשב חזק תוכל להעביר את הדברים לדף אחר מתאים? יש דף על שימור חלב? או פשוט לדף על שאיבות?
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

ראיתי, תודה. אפשר להעביר לדף מתאים
שיחררתי את הגודש...
אני כל הזמן מתעקשת על הכמות , כל שעתיים זה קצת מוגזם אבל אנסה להגביר לפחות עכשיו שזה לפני הסוף- אני מקווה.

ולצערי אין לי יונק קרוב בסביבה, ניסיתי עם הבת של אחותי שהיא בת שנה וחצי , לא הבינה מה אני רוצה ממנה, לא היתה מוכנה!
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

רציתי לעדכן שהפשוש שלי עלה עוד 350 גר' השבוע!!!
הרופא המליץ על עוד שבוע של נאוקייט- הוא רוצה להיות בטוח שהמעי החלים לגמרי. חושב שלא כדאי עדין לטלטל שוב את הילד אם השילשול יחזור...
ישבתי שם היום והדמעות זלגו וזלגו, כל כך מתגעגעת להניק אותו, כל כך מפחדת שפתאום יסרב לינוק ממני!!! והשאיבות המתישות האלו...
במקביל עשינו עוד טיפול באייפק שטיפל באלרגיה שלו לחלב שלי, לסוכרים ולתוספי מזון....
הזוגי היה איתי, רצה לראות מקרוב מה עושים שם- הוא מתנגד בתוקף ל"עבודת האלילים הזאת"- לטענתו. הוא בנאדם מאוד רציונלי וקשה היה לי ולעדי לשכנע אותו. מאז בערך אנחנו בעימותים סביב זה. אני ממש אבודה, מבחינתי , לעשות הכל גם עם השיטה לא ממש נתפסת בהיגיון...

בשבוע הבא בכל מיקרה ניפגש שוב עם הרופא ואז אצטרך להחליט אם אני חוזרת להנקה רגילה ומתפללים שהאייפק עובד, כל עוד אני שומרת על הדיאטה שהומלצה.
או שאני מתחילה לשתות פורמולה מפורקת וכל פעם מכניסים מזון אחר ובודקים את התגובה, כך שלא נוכל לדעת אם האייפק עזר....?!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הוא מתנגד בתוקף ל"עבודת האלילים הזאת"- לטענתו. הוא בנאדם מאוד רציונלי וקשה היה לי ולעדי לשכנע אותו. מאז בערך אנחנו בעימותים סביב זה. אני ממש אבודה, מבחינתי , לעשות הכל גם עם השיטה לא ממש נתפסת בהיגיון...
וודו, אני אומרת וודו. זו לא עבודת אלילים, לא עובדים שום אליל, ואין בזה שום דבר דתי.
מה זה חשוב שזה וודו.
זה עובד. זה פשוט עובד. במיוחד כשמדובר בתינוקות.
מה איכפת שאי אפשר להסביר או להבין את זה.
זה פוגע? זה פולשני? מכאיבים לתינוק? עושים משהו רע?
אז שישים בצד את הרציונליות המדומה, ויתן צ'אנס להיגיון בריא: ההיגיון הבריא אומר, יש ילד עם בעיה קשה. בואו ננסה. אם עובד, יופי. לא עובד - נפסיק.
זו רציונאליות מדומה, כי בעצם הוא פועל מחרדות ודיעות קדומות.
אין לו ידיעה, ואין לו הוכחה לכאן או לכאן. הוא סתם מפחד ממשהו לא מוכר.
זה לא רציונאלי, זה ההיפך מרציונאלי.
חשוב שאת תביני את זה.
אדם רציונאלי באמת, במצב של תינוק חולה ללא פיתרון - ינסה הכל, כל עוד זה לא משהו מסוכן.
משהו מסוכן זה: להחדיר לילד מכשירים, להכאיב לו, לפצוע אותו, לגרום לו סבל מכל סוג, לתת לו חומרים בלתי מזוהים לטעום או למרוח עליו, וכדומה.
פה אין שום דבר שנראה יותר מוזר מהילינג, והסכנה היחידה היא שזה לא יעזור.
אנטי רציונאלי להתנגד.

מה, הוא באמת לא מבין את המשמעות של הפסקת ההנקה? הוא באמת רוצה לתת לילד שלכם נאוקייט לשנה הקרובה?
ומה יהיה כשהילד יתחיל מזון מוצק? הוא לא מבין את המשמעות של תינוק אלרגי שלא יכול לאכול מזון מוצק? זה משהו שאי אפשר לטפל בו ברפואה הרגילה, פשוט אין להם כלים או תרופות לזה, ילדים מגיעים למצבים ממש איומים )-:

או שאני מתחילה לשתות פורמולה מפורקת וכל פעם מכניסים מזון אחר ובודקים את התגובה, כך שלא נוכל לדעת אם האייפק עזר....?!
למה לא? תוכלי.
אם את תאכלי פורמולה מפורקת, לפחות הילד חוזר לינוק.
זה שלב ביניים. זה מה שאני עשיתי.
אתם מחזירים מזונות אחד אחד, כמו בהתחלת מזון מוצק (מוסיפים מזון אחד במשך חמישה ששה ימים רצופים, ובודקים אם יש תגובה. ברור שאם מופיע תיכף שלשול אז מפסיקים. אם לא, והכל עובר בסדר, את מוסיפה עוד מזון מוצק חדש נוסף על הפורמולה שלך ובודקת שוב חמישה שישה ימים, שבהם את אוכלת פורמולה + שני מזונות, וכך הלאה).
זה מה שאני עשיתי, תוך כדי טיפולי אייפק שניקו אלרגיות.
כך יכולתי בהדרגה לחזור לאכול, קודם מזונות שהאייפק אישר שהם בסדר, אחר כך מזונות שהיו אלרגניים אבל האייפק ניקה. ויכולתי להפסיק עם הפורמולה.
וכל הזמן הזה הילד שלי לא הפסיק לינוק.
זה חוסך לך שאיבות ובקבוקים וחרדות שהחלב ייגמר.
בהחלט אפשרות.
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

התכוונתי בכדי לדעת אם האייפק עזר , אני צריכה לחזור לאכול הכל חוץ ממה שבאייפק אמרו לי שבעייתי, ואולי אין צורך בפורמולה שלי.

כל מה שכתבת הוא הגיוני ונכון, ואני כמובן חושבת כמוך.
הוא בעד הנקה ומאוד רוצה שאחזור להניק, אבל לטענתו אם אוכל את הפורמולה וכל פעם אוסיף משהו אחר, יפתור את הבעיה.

אכפת לך שהוא ידבר איתך, הוא מאוד רוצה לדבר עם מישהו שהאייפק עזר לו....?
אל תרגישי חייבת רק אם זה בסדר מבחינתך...
תודה על הכל .
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הוא בעד הנקה ומאוד רוצה שאחזור להניק, אבל לטענתו אם אוכל את הפורמולה וכל פעם אוסיף משהו אחר, יפתור את הבעיה.
זה לא יפתור את האלרגיה של התינוק, זה עשוי להיות פיתרון זמני לצורך החזרה להנקה.
לא הבנתי: הוא רוצה את זה במקום טיפול אייפק? למה? מה מפריע לו הטיפול? (בעצם, שאלה קצת רטורית. אני לא מבינה חשיבה כזאת, אבל אני לא אעמיד פנים שאני לא מכירה אותה מקרוב-קרוב. אני פשוט עקשנית (-: הגיונית P-: וצודקת D-: מכדי שאסכים לזוז מפני החשיבה הזאת LOL).

בסדר מבחינתי לדבר איתו, אם זה מה שיעזור לך.
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

בסדר מבחינתי לדבר איתו, אם זה מה שיעזור לך.
אני לא בטוחה שזה יעזור אבל הוא רוצה לדבר עם כאלו שהאייפק עזר להם
נתקשר בקרוב,

תודה על הכל אין כמוך @}
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

טוב אני מעדכנת....
הפשוש עלה עוד 400 גר' בתשעה ימים !!!
כבר גבר גבר...(-:
אני עוברת לאכול במשך שבוע רק מזון מפורק שנקרא Peptmen, בתקווה שהוא יקבל אותו ואותי באהבה.
מסתבר שזה סיפור למצוא, צריך הזמנה מיוחדת מבית מרקחת ואישור של דיאטנית מחוזית בכדיי לקבל את זה בהנחה, אחרת זה הון תועפות ( כאילו שכל מה שעברנו עד עכשיו לא הספיק, עכשיו משחקים בבירוקרטיות...)
האמת שטעמתי את זה היום אצל הגסטרו , זה לא נורא, טעם של דני וניל, כמו שזכור לי מהילדות...
אבל לאכול רק את זה במשך שבוע....?P-:
אחרי אותו שבוע נוסיף כל פעם מזון אחר (ממש כמו שהיה אצלך בשמת א) וניראה איך הוא מגיב,
סיפור ארוך, מקווה שיסתיים בטוב...
את הטיפול של האייפק בנתיים הקפאתי, כשנתקדם בתהליך אני מאמינה שאחזור.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו, איזה יופי! מחזיקה לך אצבעות, ומאחלת בהצלחה!
בכל אופן, עכשיו שיש לך איבחון, את יכולה להוסיף מהמזונות שיצאו בסדר, ולראות איך הם (לקחת בחשבון שלפעמים מזון שהתינוק לא נחשף אליו יוצא בסדר באייפק אבל כשהוא נחשף אליו, עולה אלרגיה. מצד שני, כרגע נראה שהמעי החלים, ובמצב כה טוב יש סיכוי שהגוף לא יגיב באלרגיה על כל דבר, כמו שהוא עושה במצב מודלק, אלא אך ורק על מזונות שהוא אלרגי אליהם באמת).
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

תודה על התמיכה לאורך כל הדרך...
אמשיך ואעדכן
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

היום התחלתי לשתןת את המשקה הזה, האמת עשה לי דיי בחילה וכאב בטן שעבר אמנם אחרי שעה...
איך אני הולכת "לאכול" רק את זה במשך שבוע,אלוהים יודע............?!
אבל העיקר שביום ראשון הפשושון הקטן יינק ממני, איזו התרגשות !!!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

בחילה וכאב בטן - הניחוש שלי, ששתית מהר מדי. ניסית לגימות קטנות כל הזמן? לא לגמור את זה מהר, אלא פשוט צריך לאכול לאורך כל היום, אבל קצת קצת. לא בבת אחת כי יש עם זה בעיה וזה אמור להיות רשום על האריזה.

בהצלחה, אני מחזיקה אצבעות, ומחכה לשמוע ממך איך הולך!
תמרהינדי*

שליחה על ידי תמרהינדי* »

אז אחרי יומיים של שייק בטעם דני וניל- חזרתי להניק הבוקר!!! |יש|
הפשוש פשוט התחבר כאילו מעולם לא נפרדנו, כאילו לא שם לב שפתאום אין שם בקבוק - דיי מוזר.
מצד אחד שמחה גדולה, מצד שני, היי תגיד משהו, תראה סימן שאתה מבסוט, שהתגעגעת בטרוף... שלא נקרעתי בשאיבות חודש שלם רק בשבילי......

אני ממשיכה עם ה"דני" בשילוב של אורז מלא, שזה כבר שינוי מרענן בעיקר לחובבת אורז שכמותי.
עכשיו רק צריך להרגיע את החרדות שיש מספיק חלב, ולהאמין שיהיה מספיק חלב תוך כמה ימים.
היום שילבתי עם הניאוקייט, הרגשתי שהוא מתאמץ ואולי פחות רגוע מתמול שילשום...

ובקשר לזה
בחילה וכאב בטן - הניחוש שלי, ששתית מהר מדי
הבנתי את זה אחרי הפעם השניה, בהחלט שתיתי מהר מידי (איך את יודעת הכל...?! (-: )
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הפשוש פשוט התחבר כאילו מעולם לא נפרדנו, כאילו לא שם לב שפתאום אין שם בקבוק
|Y| (-: (()) {@ |Y|
נכון שלא רואים שאני מתלהבת? D-:

איך את יודעת הכל...?!
(-:
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

תמרהינדי, קוראת אותך, אין לי מושג בעניין, אבל נשמע לי שאתם בדרך החוצה מהסיבוך.
מחזיקה לכם אצבעות!
ת_מרהינדי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2008, 09:26
דף אישי: הדף האישי של ת_מרהינדי*

שליחה על ידי ת_מרהינדי* »

לא יודעת כבר מה לחשוב, אחרי ארבעה ימים של הנקה משולבת עם הפורמולה,ללא שילשולים (להפך) הפשוש שלי יורד במשקל!!!
לא האמנתי למראה עייני , הרי אני שותה רק פפטאמן ואוכלת קצת אורז- מה קורה פה?
הדמעות מיד מגיעות, מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי???
הרופא אומר שאין ספק שזו רגישות לחלב שלי.
לטענתו, הרגישות נוצרה בעקבות הרגישות לחלב פרה.
לטענת הרופא צריך להפסיק את ההנקה, מוכן לחכות עוד כמה ימים לבדוק שוב את המשקל ואז לראות.
אני מיואשת, כואבת והמון מתוסכלת.
לא נותרה בי שום אנרגיה , קצת אבדה התקווה. חושבת איזה שיעור זה בשבילי? איזה שיעור זה בשבילו? האם כבר בגיל צעיר כל כך הוא צריך ללמוד משהו?
עצוב לי.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נשמע מוכר הסיפור. אנחנו הגענו למצב של דיאטה חריפה ושלשולים, כנראה בגלל רגישות שהלכה וגברה עם הזמן (לקח זמן עד שהדיאטה היתה חריפה ממש).

אחרי 4 ימים אפשר לראות ירידה במשקל? זה לא מרווח קצת קטן מדי לבדיקה?

מה עם אייפק? עוד לא התחלת, נכון? נשמע לי כמו צעד מתאים עכשיו.

בהצלחה!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה עם אייפק? עוד לא התחלת, נכון? נשמע לי כמו צעד מתאים עכשיו.
גם לי.

לא הבנתי? את הרי לא אוכלת חלב פרה?

בכל מקרה: ((-)) חיבוק גדול גדול. ממש ימים קשים.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

_הרופא אומר שאין ספק שזו רגישות לחלב שלי.
לטענתו, הרגישות נוצרה בעקבות הרגישות לחלב פרה._
אין לו מושג על מה הוא מדבר (בלי להכיר אותו)
אם את יכולה, בקשי שיבדקו את כמות האינסולין בחלב האם שאת מייצרת.
אני מכירה כמה מקרים בהם כמות האינסולין בחלב אם היה גבוה מה שגרם לירידה במשקל אצל היונק. שווה לבדוק (ואם כך הוא הדבר את יכולה לבדוק מה מקור הסכרת ובהתאם לטפל בעצמך).
קבלי הרבה חיבוקים(())((-))(()) הרבה חוזק והרבה עוצמה.
ת_מרהינדי*

תודה על החיבוקים...
כשזה קרה בעקבות החשיפה שהיתה הגוף תקף את הרצפטור המסוים בחלב פרה ולכן כרגע הוא תוקף את אותו רצפטור שנמצא גם בחלב אם.

מה עם אייפק? עוד לא התחלת, נכון?
בהחלט התחלתי! בטיפול האחרון האייפק ביטל את הרגישות לחלב אם ואמר בפרוש שאני יכולה לחזור להניק בתנאי שלא אוכל את כל המרכיבים שעלו באיבחון וכך עשיתי.... אז האייפק לא ממש עזר לנו, לצערי.

אין לו מושג על מה הוא מדבר (בלי להכיר אותו)
לדעתי יש לו המון מושג, הוא רופא משכמו ומעלה. ההסבר שנתן היה בהחלט ברור והגיוני.
על ענין האינסולין לא שמעתי. איך בודקים רמת אינסולין בחלב אם? זה אפשרי בקופ"ח?
לא ברור לי - זה אומר שלי יש סכרת?

עוגיה- לבסוף הפסקת להניק כמו שאני זוכרת . מה הילדה אכלה נאוקייט עד גיל שנה?
איך הגיבה לחשיפה למוצקים? מנ המצב היום?

ואני תוהה אם אין שילשולים כרגע, ועדין יש חוסר ספיגה לאן זה הולך אם זה לא נספג? כבר יומיים שלא עשה קקי.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני הפסקתי להניק סביב גיל 4 ח'. הילדה אכלה נאוקייט עד גיל שנה עם שילוב מוצקים כמקובל והימנעות מחלב בלבד.
בגיל שנה נתנו לה חלב בהשגחה רפואית ואחרי שעברה את המבחן התחילה לאכול הכל.
לא היתה שום תגובה למי מהמוצקים.
היום מדובר בילדה לא גבוהה וכן רזה (בהשוואה לאחותה שהיא מהגבוהות והמוצקות בבנות גילה) אבל זה כבר גנטי, לדעתי (יש לנו כלמיני גנים במשפחה...).
גם_אמא_של_אורי*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*

שליחה על ידי גם_אמא_של_אורי* »

תמרהינדי ובשמת שלום,
אני אמא של אורי שהפכה לגם אמא של אורי בעקבות כפל שמות.
אני עושה דיאטה דלת אלרגנים ויש שיפור קל בהפחתת מספר היציאות ליום. היום אנחנו הולכים להומואופטית שלנו ונקווה לטוב.
אבל- קראתי את העדכון שלך תמרהינדי ונעצבתי מאד...
אני דיאטנית וכמובן שנכנסתי חזק לנושא גם אימהית וגם מקצועית. בכל מקרה אני חושבת שבשמת בזמנו לא שתתה את הפפטאמן אלא את פורמולה שנקראת אליטרק (כי הפפטאמן חדשה יחסית) ויש ביניהן הבדלים מהותיים בהרכב. אני מפרטת פה את ההרכב המדוייק של הפורמולות במחשבה שכדאי לך לנסות אליטרק במקום פפטאמן.
אז ככה:
פפטאמן:
16% חלבון whey שעבר הידרוליזה

51% פחמימות מתוכן:
62% מלטודקסטרין 25% סוכרוז ו-13% עמילן תירס

33%חלבון מתוכן: 70%MCT 17% סויה 8% שומן חלב 5% לציטין סויה

לעומת זאת האליטרק:
21% חלבון מתוכן:
47% חומצות אמינו (כלומר- יותר מפורק מהידרוליזה)
42%לקטואלבומין וסויה מפורקת
11% whey

66% פחמימות מתוכן: 84% מלטודקסטרין 11% סוכרוז 5% פרוקטוז

13% שומן מתוכן 53% MCT ו-47% חמניות

לסיכום ההבדלים לטובת האליטרק:
חלבון מפורק יותר
פחמימות ללא עמילן תירס
שומן ללא שומן חלב וללא סויה
מה אתן אומרות?
תמרהינדי אם תרצי להתייעץ /אוכל לעזור במשהו אז אשמח לתת לך את הטלפון שלי
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

בהחלט התחלתי! בטיפול האחרון האייפק ביטל את הרגישות לחלב אם ואמר בפרוש שאני יכולה לחזור להניק בתנאי שלא אוכל את כל המרכיבים שעלו באיבחון וכך עשיתי.... אז האייפק לא ממש עזר לנו, לצערי.
טוב, נראה שיש עוד עבודה (מניסיוני, זה לא הוקוס-פוקוס, זבנג וגמרנו. נדרשים בדרך כלל כמה טיפולים כדי לעלות על הבעייה. אצלנו קרה הרבה פעמים שהאיבחון העלה שיש רק גורם אחד למשהו. הגורם טופל. יצא שהכל בסדר. התופעה חזרה, ואז עלה גורם אחר, שקודם הסתתר מתחת. אוף. לפעמים זה סזיפי). אם את אצל עדי, אז תשאלי אותו מה עם נועם הנוכחות, אם זה יכול לעזור לקצר תהליכים.

אני אז שתיתי אלמנטל - L-Emental. אם זה אומר לך משהו.
מאוד יכול להיות שהחלפת הפורמולות תעזור.
גם_אמא_של_אורי*

_אני אז שתיתי אלמנטל - L-Emental. אם זה אומר לך משהו.
מאוד יכול להיות שהחלפת הפורמולות תעזור._
לא חשבתי על הפורמולה הזו כי היא לא בשימוש בבית החולים בו אני עובדת אבל היא נראית לי יותר טובה אפילו מהאליטרק. ההרכב שלה הוא:
15% חלבון שכולו חומצות אמינו חופשיות (= רמת הפירוק הכי גבוהה)
82% פחמימות מסוג מלטודקסטרין ועמילן מעובד
3% שומן ממקור שמן חריע
זו נראית לי הפורמולה עם הכי פחות סיכוי לאלרגניות אבל במידה ותחליטי לנסות אותה כדאי לחשוב איך להוסיף עוד שומנים לתפריט כי היא מאד לא מאוזנת וזה נראה לי בעייתי לשימוש לזמן ממושך.
  • תיקון טעות- גם השומן באליטרק הוא שמן חריע ולא חמניות כפי שכתבתי.
ת_מרהינדי*

כבר מאוד מבולבלת ובעיקר מותשת מכל הנושא...
תודה עוגיה נשמע שבסהכ הילדה עברה את ענין הרגישויות בצורה טובה. ניסתם גם נוטרמיגן?

במחשבה שכדאי לך לנסות אליטרק במקום פפטאמן.
אז בהחלט היתה התלבטות... בסוף הוחלט עם הדיאטנית על פפטמן ג'וניור- אולי ההרכב קצת שונה ממה שתיארת, לא? האליטרק ניראה גם לי עדיף לפי שכתבת אבל להזמין ולקבל אותו יקח כמה ימים ואני לא יודעת אם כדאי לאבד עוד זמן לניסיונות . אולי בכלל אוריד את הפפטמן ואוכל רק עוף ותפוא - אפשר עוד משהו לדעתך?

אני אז שתיתי אלמנטל - L-Emental. אם זה אומר לך משהו
כן אני יודעת, אמרתי לרופא. טוען שאין בארץ...
מה עם נועם הנוכחות
הרי התחלתי שם, עם נעמי, שטענה שטיפלה בתקיעות של מערכת העיכול ושאין בעיה מבחינתה, ושאפשר להניק... ?

תמרהינדי אם תרצי להתייעץ /אוכל לעזור במשהו אז אשמח לתת לך את הטלפון שלי
תודה רבה רבה אשמור לי את הזכות
ת_מרהינדי*

עוד שאלה
ואני תוהה אם אין שילשולים כרגע, ועדין יש חוסר ספיגה לאן זה הולך אם זה לא נספג? כבר יומיים שלא עשה קקי.

היום היום השלישי ועדין אין יציאה....
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא ניסינו נוטרמיגן.
התחלנו ישר עם נאוקייט (שהיה חדש מאוד אז) ואיתו גם המשכנו עד הסוף.
גם_אמא_של_אורי*

תמרהינדי,
מוסיפה הסבר קצר על מהות ההבדלים בין הפורמולות.
הפורמולות האלו לא מיועדות במקור לטפל בבעיות של אלרגיה אלא בבעיות של מצבי תת ספיגה למיניהם. הספיגה של די פפטידים וטרי פפטידים יותר טובה מאשר של ח. אמינו בודדות ולכן, הפפטאמן (החדשה יחסית) מורכבת מחלבון שעבר הידרוליזה (ולא מח. אמינו בודדות). אבל- כיוון שבמקרה שלך המטרה היא למצוא את הפורמולה הטובה ביותר נגד תגובה אלרגית (ולעניות דעתי, עד היום לא פותחה פורמולה לטיפול ספציפי כזה במבוגרים), הפפטאמן נראית לי הרבה פחות מתאימה מ-2 הפורמולות המפורקות האחרות הקיימות בשוק.
ת_מרהינדי*

מה דעתך להוריד לגמרי את הפורמולה?
גם_אמא_של_אורי*

תמרהינדי, כתבנו ביחד ורק עכשיו ראיתי את מה שכתבת.
אז ככה:
בסוף הוחלט עם הדיאטנית על פפטמן ג'וניור- אולי ההרכב קצת שונה ממה שתיארת,
קודם כל גם בפפטאמן ג'וניור יש חלבון שעבר הידרליזה (ולא ח. אמינו בודדות), עמילן תירס, שמן סויה, ושומן חלב
רק באחוזים טיפה שונים מבפפטאמן. ולכן גם היא נראית לי לא מתאימה.
לגבי ה-ל אלמנטל אני אנסה לברר עם התועמלנית של מגהפארם אם אפשר להשיג ואכתוב לך.
ניסתם גם נוטרמיגן?
הנאוקייט דווקא נראה לי מתאים. מורכב מח. אמינו חופשיות בלבד, סירופ גלוקוז ומבחינת השומנים תערובת של MCT (חומצות שומן בינוניות שרשרת) חריע וסויה. קיימת גם פורמולה בשם neocate Advance בה שמן הסויה הוחלף בשמן קנולה. אבל אני לא יודעת אם ניתן להשיגה בארץ. בכל מקרה שהקטנצ'יק שתה את הנאוקייט בלבד הוא עלה במשקל? כי אם כן אז כנראה שהיא מתאימה לו.

במחשבה נוספת - אם הנאוקייט טובה לקטנצ'יק למה שלא תשתי אותה את?

אולי בכלל אוריד את הפפטמן ואוכל רק עוף ותפוא - אפשר עוד משהו לדעתך?
אני מכירה את העוף והתפ"א כמזונות היפואלרגניים בהגדרתם ואפילו שמעתי על איזשהו תינוק עם בעיית מעיים קשה בקפלן, שככה טיפלו בו. אבל- לאור המקרה של בשמת קשה לדעת....
אני נוטה לחשוב שכרגע בכל מקרה כדאי להפסיק עם הפפטאמן ולנסות את הנאוקייט בעצמך- משום שיש לך איך להשיג אותו בקלות (בהנחה שהקטנצ'יק הסתדר איתו ועלה במשקל) ועוד 3 ימים (יוםא') לשקול אותו ולראות מה קורה ואז במידה ועלה במשקל להוסיף עוף, תפ"א אורז, גזר בהדרגתיות. בכל מקרה אני רוצה לשאול לדעתה של חברה טובה שהיא דיאטנית ילדים בדנה איכילוב (אני בדר"כ דיאטנית מבוגרים).
_עוד שאלה
היום היום השלישי ועדין אין יציאה...._
עד כמה שאני יודעת ומבינה, לפעמים גם אם אין שלשול ולכאורה יש ספיגה, תגובה אלרגית של הגוף יכולה לגרום לעצירת גדילה. אני לא יודעת להסביר את המנגנון, אבל גם בצליאק לדעתי זה קורה בילדים (אין שילשולים אבל יש עצירת גדילה ובסוף מגלים שזה צליאק) - בכל מקרה גם לגבי העניין הזה אנסה לשאול את חברתי למקצוע מה דעתה ואכתוב לך.
לסיכום, תמרהינדי- אני מבינה את הבילבול וחוסר האונים שלך. זה אכן קשה קשה קשה להתמודדות וכיוון שזה לא שכיח אז המערכת (רופא, דיאטנית) לא יודעת לתת מענה מדוייק וכולם הולכים בזהירות באפילה.
מחזקת אותך מפה, אנסה לעזור, תשמרי על אמונה!!!
ת_מרהינדי*

תודה רבה רבה על הנכונות והרצון הטוב, אשמח לשמוע מה חברתך אומרת...
אנסה את הנאוקייט למרות שניראה לי שהטעם דיי דוחה....
לדעתי יש את הנאוקייט advance ניראה לי שזה עדיף לו בכל מיקרה. הרי עדיף שמן קנולה על סויה, לא?
גם_אמא_של_אורי*

תמרהינדי שוב שלום,
תשובות לאחר ההתייעצות :
קודם כל במחשבה נוספת בעניין הירידה במשקל של ה-400 גר - התייעצת עם הרופא שלך? איך הוא הסביר את העצירות + ירידה כזו במשקל? את בטוחה שהקטנצ'יק לא מיובש? (יש טיטולים רטובים?)
חברתי (דיאטנית ילדים) מסכימה עם ההמלצה לעבור לנאוקייט בעצמך. היה עדיף לך לשתות נאוקייט אדוונס כי יש יותר קלוריות למ"ל, אבל כיוון שאני מניחה שיהיה קשה להשיג אותו, תוכלי לשתות את הנאוקייט הרגיל ולהכין אותו בריכוז גבוה יותר לעצמך כך שתצליחי להגיע יותר בקלות לסה"כ הקלוריות הדרושות לך ליום (נניח בתור התחלה במקום כפית ל-30 מ"ל, כפית ל-25 מ"ל). לתינוקות לא מכינים כך כיוון שזה אוסמוטי מידי ועלול לגרום לשלשול אבל כיוון שאת זו שתשתי את זה אז לא צריכה להיות בעיה. בכל מקרה צריך כמובן לעשות חישוב לפי משקלך כמה את אמורה לשתות ליום.

נראה לי כרגע שיש 2 אפשרויות:
  1. הדרך השמרנית- כמו שהרופא שלך הציע כמה ימים של נאוקייט לתינוק ונאוקייט לך ללא הנקה ואז מעבר לאופציה 2
  2. נאוקייט לתינוקי ולך עם שילוב של הנקה לכמה ימים ואז במידה ויש עליה במשקל הוספת תפ"א, עוף מבושל, אורז, גזר ועוד בהדרגתיות.
אשמח שתעדכני מה הוחלט,והמון המון בהצלחה :-)
ת_מרהינדי*

בעניין הירידה במשקל של ה-400 גר
חס וחלילה ירד בסה"כ 60 גר השבוע. בשבוע שעבר הוא עלה 400 גר!!!
תכף אשוב...
ת_מרהינדי*

שוב אני,הפעם לאחר ניסיון כושל של שתית נאוקייט- א י כ ס !!!כמעט הקאתי!!!
לא ברור לי איך הפשוש שותה את זה בהנאה מרובה?!
אז תוכנית הנאוקייט לא תלך, מסתבר שגם לי יש גבולות....
אני הולכת על עוף ותפו"א עד יום א',בתקווה שיעלה במשקל ואוכל להוסיף עוד מרכיבים מזינים או לפחות איזה מולטי ויטמין.
מה דעתך אמא של אורי?
תודה על זה שכולכן פה איתי...
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הרי התחלתי שם, עם נעמי, שטענה שטיפלה בתקיעות של מערכת העיכול ושאין בעיה מבחינתה, ושאפשר להניק... ?
נכון, שכחתי. אבל היא בדקה מרחוק, לא? זה בד"כ פחות מדוייק.
הייתי שואלת את המטפל/ת הנוכחי האם הבעיה בפורמולה שאת אוכלת, או במשהו אצלו, או מה. אפשר לנסות לברר עוד דרך הטלפון.

אולי אלמנטל תגיע אלייך?
אכן, הסיבה שד"ר שמיר הגסטרו המליץ על האלמנטל היא מפני שהיא מפורקת לגמרי.
לגבי מולטי ויטמין: הייתי נזהרת, עלול להיות אלרגני.
אורז - ידוע כאלרגני. הייתי מנסה בטטות אורגניות הרבה לפני אורז. בכלל רצוי אורגני, לכי תדעי איזה חומרי הדברה ידפקו לכם את העסק.
חשוב להתייעץ עם אלרגולוג, לא דיאטנית. אנחנו דיברנו עם ד"ר יעל לוי, אם אני לא טועה. אלרגולוגית ילדים בשניידר, מאוד נחמדה ומנוסה. הכנו תוכנית של מזונות מאלה שלא עשו שום אלרגיה מוכרת, לאלרגנים יותר.
אוף.
את מחזירה אותי לזכרונות...
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

האוף על הקושי שלך, עכשיו.
לא על הזכרונות.
גם_אמא_של_אורי*

רק עכשיו חזרתי למחשב....
על פניו התוכנית שלך של עוף ותפ"א נראית לי בהחלט תוכנית טובה - אבל עד שלא תנסי לא נדע....(נחשבים מזונות היפואלרגניים אך בכל זאת אינם מפורקים).

הצעה לגבי הנאוקייט (רק אם את מסוגלת...) - לנסות לשתות אותו בכוס סגורה (כמו הכוסות במקדונלדס לדוגמא) כך שלא תריחי את הריח. מהניסיון שלי עם חולים הריח הוא עיקר הבעיה בפורמולות מפורקות.

לגבי ה- ל-אלמנטל - אם תרצי אנסה לברר מחר עם התועמלנית אם יש סיכוי להשיג אותה היום בארץ (תכתבי לי).

אני מאד מסכימה עם בשמת לגבי התייעצות עם אלרגאולוג. נדיר מאד (אם בכלל) שדיאטניות מטפלות בנושא של אלרגיות ולכן אנחנו לא ממש שולטות בחומר. לדיאטניות בעיקר יוצא לטפל במקרים של שלשולים על רקע של תת ספיגה, ולכן אנחנו נוטות להתבלבל ולהמליץ על מזונות/פורמולות שמתאימים למקרים אלו (כמו אורז למשל... :-)). אני מאמינה שאלרגאולוג יוכל לעזור להתאים את הטיפול מבחינת התקדמות במזונות יותר טוב מכולם (כולם = רופא גסטרו, דיאטנית).
שיהיה לילה טוב!!!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמובן מסכימה עם גם אמא של אורי, ואוסיף:
נזכרתי שהאלרגולוגית אמרה, שעוף מוכר כאלרגן. עדיף הודו, שהיא לא נתקלה באלרגיות אליו. אבל האם יצאה אלרגיה לאחד מאלה באייפק?
ת_מרהינדי*

האם יצאה אלרגיה לאחד מאלה באייפק?
לא . לא היתה אלרגיה לא לעוף ולא לתפו"א.
לעומת זאת לבטטות כן...
מה שעוד עולה לי שאני כמעט ולא אכלתי עוף בתקופת השילשולים ובטח שלא תפו"א (דיי סולדת) אז יש סיכוי שזה יעבור את המבחן. ובטטות אכלתי המון...

לגבי ה- ל-אלמנטל - אם תרצי אנסה לברר מחר עם התועמלנית
ניראה לי שאין צורך כרגע. אני מעדיפה לנסות עם אוכל הרי בכל מיקרה לא אחייה לעד על הפורמולה ואהיה חייבת להכניס מזון אמיתי, מוחשי עם קצת טעם וריח....

בנתיים הכל כשורה, אתמול סופסוף עשה קקי - לא שילשול!!!
אתמול כבר אכלתי עוף ותפ"א ואין תגובה של שילשול, מקווה שגם לא תגובה אחרת שלא ניראת לעין.
אני מניקה ובתום כל הנקה מוסיפה קצת ניאוקייט כך שמבחינת קלוריות מקבל אפילו יותר מתמיד.
בראשון בבוקר נשקול ונתפלל לעליה במשקל...

תודה בנות אתן לי לעזר רב. |L|
גם_אמא_של_אורי*

תמרהינדי - איזה יופי שבנתיים הכל כשורה! שימשיך כך!!!
בכל מקרה דיברתי עם התועמלנית של מגהפארם - ובהחלט אפשר להשיג את הפורמולה הזו (ל-אלמנטל המדוברת). סיכמתי איתה שבמידה ותהיי מעוניינת אדבר איתה ביום א' ונבדוק איך עושים זאת בפועל. לשיקולך...
שתהיה שבת שלום :-)
גם_אמא_של_אורי*

לדעתי יש את הנאוקייט advance ניראה לי שזה עדיף לו בכל מיקרה. הרי עדיף שמן קנולה על סויה, לא?

תמרהינדי רק רציתי להוסיף בעניין הזה - שמבחינת כמות הקלוריות, היחס בין אבות המזון ופרמטרים אחרים בהרכב הפורמולות, הנאוקייט אדוונס פחות מיועדת לתינוקות אלא לילדים גדולים יותר. וכיוון שהקטנצ'יק מסתדר היטב עם הנאוקייט (ועם שמן הסויה בתוכה) אז היא עדיפה על פני האדוונס.
חוצ"מ- אשמח להתעדכן בשלומכם.
ת_מרהינדי*

מחר בבוקר נשקלים...
בנתיים ניראה שהכל כשורה. יציאה,אולי קצת רירית, אבל אחת ליום, בכל צבעי הקשת...
עדכן שוב מחר, לילה רגוע וארוך..
אמא של אורי- מה שלום אורי , איך השילשולים שלו?והרי נכנסת לכאן לקבל תמיכה ועזרה ואני מוצאת אותך תומכת ומסורה עד בלי די...
ת_מרהינדי*

הנאוקייט advance
שמחה שזה פחות מתאים כי זה עולה כפול 600 ש"ח לקופסא!!!! (לפני הנחה אמנם אבל עדין מטורף)
ואני תוהה אם כך כמה היה עולה חלב אם? וכאמור יש לי במקפיא כמוית מסחריות (-:
לילה...
גם_אמא_של_אורי*

בוקר טוב.
אורי (היא, בחולם,כמו אור שלי :-)) הרבה יותר טוב. אני עדיין בדיאטה דלת אלרגנים וגם לקחתי אותה בחמישי ל"טיפול וודו" קטן אצל ההומאופטית שלי, בשישי כבר היה שיפור ניכר (רק 3 יציאות ליום במקום 12-7)ומאתמול אין שלשול.
היום אנסה להחזיר מזונות נחשבים אלרגניים לתפריט שלי (חוץ מהפסיפלורה - שהיא לדעתי הגורם) ונראה.
נו, אז איך המשקל של הרגיש הקטן? מתקדם בכיוון הנכון?
ת_מרהינדי*

הפשוש עלה 170 גר בשלושה ימים!!!!!!!!!!!!!
אני מאושרת עד הגג. האי אכל המון בימים האלה,
הנקה +100-120 פורמולהל לא היתה לו ברירה...
עכשיו ניראה לאן ממשיכים..
ת_מרהינדי*

כל הכבוד לאורי, התגבר מהר!
איזה כיף! כמו שאני אומרת בימים אלו העיקר האמונה.....
גם_אמא_של_אורי*

וואו!!! איזה יופי :-)
ותמרהינדי- מה את אוכלת בימים אלו? את מתכוונת לנסות להוסיף מזונות חדשים?
ת_מרהינדי*

אוכלת עוף ותפ"א בלבד
לא יודעת מה להוסיף, צריכה להתיעץ עם אלרגולוגית, לא?
בשמת- מנסיונך אם מה אפשר להתחיל?
שליחת תגובה

חזור אל “צרכים ויציאות”