רעלת הריון

עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

רעלת הריון

שליחה על ידי עדי_יותם* »

עירית ל כתבה, בדף של בשמת א:
אני אכן מנסה למצוא דרכי מניעה בהריון הנוכחי למרות שהרפואה הקונבנציונלית טוענת שאין מה לעשות.
אולי מדובר יותר ברופאים מסוימים, שלא מעודכנים בכל דבר? כי ניסיתי לעשות חיפוש בגוגל ל-Lancet pre-eclampsia וזה דווקא העלה כמה דברים - ויטמינים, אנטי-אוקסינדטים ועוד (לא קראתי, רק רפרפתי).
ובשמת, רעלת הריון, עפ"י מה שרפרפתי, זה באמת מצב מסכן חיים, לפחות עפ"י הלנסט - גורם למוות של 50,000 יולדות בשנה בעולם, כמו גם לתמותת עוברים.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

לרופא שלי אני אציג את כל הממצאים והדברים שמצאתי חומר עליהם ברשת ביום ראשון הקרוב ואז אעדכן (ויטמין C, דיאטות חלבונים, חומצות שומן ועוד ועוד). אני מצאתי גם מאמרים בכתבי עת - הכל הכל יגיע אליו עם מראי מקום וציפיה להתייחסות רצינית.

אבל - ללא קשר לתגובה שלו, אני לא בטוחה שמדובר על חוסר עדכון. מדובר על ה hard core של הקונבנציונליזם שלא נראה לי שייטה לייעץ לנשים להעזר בשיטות האלו כל עוד אין תרופה ממש לרעלת. אני לא ממש מצליחה להסביר את עצמי, אבל זה הכי טוב שיש לי כרגע.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רעלת הריון

שליחה על ידי בשמת_א* »

בטח שרעלת הריון היא מצב מסכן חיים.
אני מכירה כמה שהיה להן, אחת כמעט מתה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

רעלת הריון

שליחה על ידי פלונית* »

איני יודעת מהיכן הגיע הדיון ברעלת הריון. אבל אני יכולה לומר שבדרך כלל היא מופיעה בהריון ראשון בלבד. אישית סבלתי ממנה פעמיים בשני הריונות קשים בדיעבד (בזמן ההריון לא ידעתי שהם קשים, זה הסתבר לי בהשוואה להריונות אחרים שהיו לי אחר כך). הסכנה ברעלת הריון היא בהחלט אמיתית ועשויה להסתיים במוות, כפי שחזרו ואמרו לי בחדר הלידה, כשהתעקשתי על לידה רגילה ולא ניתוח קיסרי.
העניין הוא שלחץ הדם משתולל וקשה מאוד להביאו לאיזון.(זה הגורם למוות).
אפשר פשוט להשתדל לנוח ולהיות רגועים בזמן ההריון והלידה. אפשר גם ליטול כדורי אספירין במינון נמוך על פי הוראת רופא לדילול הדם. לא יודעים מה גורם לרעלת ולא ממש יודעים כיצד לטפל בה. הנטיה היא הזרז לידה כשהמצב הופך חמור.
אני מקווה עבורך עירית שהכל יהיה בסדר. אצלי הכל נגמר בסדר.
הנה אני כותבת כאן. :-)
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

לי אין רעלת כרגע (וכולי תקווה שלא תחזור), תודה על האיחולים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רעלת הריון

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם אני מכירה עוד אחת שהיו לה בשני הריונות.
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

כן, גם לגיסתי היה פעמיים והפעם השניה היתה חמורה בהרבה.
רותי_קליין*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2002, 10:46
דף אישי: הדף האישי של רותי_קליין*

רעלת הריון

שליחה על ידי רותי_קליין* »

לי היה חשד לרעלת בהריון הראשון ובהריון השני בארה"ב המיילדת שלי הנחתה אותי לאכול המון המון חלבונים. אני לא יודעת אם בזכות זה, או בזכות השחיות השבועיות (ולקראת הסוף גם פעמיים בשבוע) או שבכל מקרה זה לא היה קורה בהריון השני - ההריון השני היה נקי מלחץ דם ומבצקות.
אם זה מעניין מישהו אני חושבת שיש איפשהו את המאמר על למה חלבונים למניעת רעלת.
בכל אופן אני מאד ממליצה. אם זה לא מועיל זה לא מזיק והייתי מאד מאד בריאה בהריון בזכות זה.
(הרבה חלבונים - ארוחת בוקר משלוש ביצים, עוף בצהריים ודג בערב. ובין לבין שייק פרוטאינים כמו של מתאגרפים עדיף פעמיים ביום. בהתחלה זה קשה והגוף לא מצליח לעכל. גם בשיאי לא הגעתי לחצי ממה שהמילדת שלי אמרה לי שצריך..
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

הבטחתי עדכון מהשיחה עם הרופא.

קודם כל רמת העדכון שלו: הוא אכן לא שמע, או לא נראה ששמע, על הדברים שהעליתי בפניו כמונעי רעלת, למרות שלא פרשתי כל מה שהעליתי בחכתי האינטרנטית, עקב התארכות שיחתנו. התאכזבתי קצת שהתעלם מהצעתי לשלוח לו באימייל מראי מקום. בכל אופן, הוא הבהיר היטב שהוא פועל אך ורק במסגרת המקובלת ברפואה הקונבנציונלית ואינו יכול להמליץ על שום דבר שלא הוכח מחקרית מעל ומעבר לכל קריטריון רפואי מחקרי. העניין הוא שלא מספיק לדעתו (לדעת הקו המוביל ברפואה קונבנציונלית?) להוכיח שמשהו עובד, צריך להבין למה. זה נראה לי מבוי סתום - עד שלא נבין ממה נגרמת רעלת, לא נוכל להוכיח שאיזשהו טיפול מועיל?

ספציפית לגבי שאלותי:

ויטמינים - הוא מסתייג ממתן ויטמינים כי עודף ויטמינים מזיק. עם זאת אם אגיע לאיזון של רמת הברזל שלי, הוא יסכים להמיר חלק מהחומצה הפולית במולטיויטמין שמכיל גם ויטמיני C ו-E וקצת פחות חומצה פולית. לא התווכחתי איתו - אני יכולה להחליט להוסיף את הויטמינים האלו לתזונתי באופן עצמאי.

דיאטת חלבונים - פה הוא היה הרבה יותר מסוייג. לאחר מחשבה הוא אמר שהוא יכול להבין את ההגיון מאחורי זה. חלבון הוא משתן (לכן דיאטת חלבונים לכמה ימים נותנת boost לדיאטה תקועה). כיוון שכך, גם נמנעות בצקות וגם נפח הדף יורד ואיתו לחץ הדם. ההסתייגות שלו היא שבמצב של רעלת הכליות נמצאות תחת עומס ובדיאטת חלבונים העומס הזה רק מוגבר. כמו כן הוא אמר שזה טיפול מלאכותי בסימפטומים, אבל זו נראית לי אמירה ריקה מתוכן כי כאמור אי אפשר לטפל במקור הבעיה שאינו ידוע. כיוון שכיום לחץ הדם שלי מאוד נמוך, אני עצמי מתלבטת אם יהיה זה נבון לעבור לדיאטה כזו.
השבוע יש לי גם פגישה עם דיאטנית ואחריה אחליט. אולי אתייעץ גם עם המיילדת המיועדת.

ועוד עלה בשיחתנו נושא שאותי מסעיר עד עכשיו והבהיר לי כמה כוח אני אצטרך מול הממסד הרפואי. לא קשור לדף הזה בעצם. הוא לא רוצה להגיע איתי לשבוע 40. הריון עודף מעלה את הסיכון לרעלת וגם לעובר גדול. מצד שני הוא לא רוצה להזדקק לזירוזים מלאכותיים (אולי בגלל החשש לרחם בגלל הצלקת של הניתוח?). מסקנה - הוא רוצה קיסרי אלקטיבי, בסביבות שבוע 38 מן הסתם. כמובן שהוא יתמוך בי בכל החלטה והוא איתי ובלה בלה בלה.
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

רותי, המאמר מעניין אותי מאוד. אם תוכלי למצוא אותו אודה לך.
וגם - התפריט שכתבת זה היה המומלץ, או מה שהגעת אליו?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רעלת הריון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עירית? איזה פחד! את יכולה למוא עוד רופא להתיעץ אתו?
ממה שהוא אומר - למה לא קיסרי אלקטיבי עכשיו? (את איפשהו סביב האמצע, לא?)
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

כן כן, בטח שאני אתייעץ עם רופא אחר. אני אחכה קצת ואעשה זאת אחרי העמסת הסוכר והסקירה המאוחרת, כך שאבוא אליו עם יותר אינפורמציה.
אני צריכה למצוא רופא שהשיקולים שלו קצת יותר רחבים. יש המלצות?
עדי_יותם*

רעלת הריון

שליחה על ידי עדי_יותם* »

הייתי ממליצה על ד"ר עמוס בר, שלנצח אזכור לו את התשובה באחד הפורומים, לגבי קיסרי אלקטיבי: "אני לא מבין, מה, את חושבת שיש לך ריצ'רץ' בבטן?" או משהו בנוסח זה... אבל נדמה לי שהוא רחוק לך (צפון ת"א דרך מכבי, מרכז ת"א בפרטי).
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

לא, לא רחוק מדי. תודה.
עדי_יותם*

רעלת הריון

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אם כך, אוסיף - וזה נכון לגבי כל רופא - שבמקרה כמו שלך, לפני שמגיעים לפגישה, בפרט אם זה באופן פרטי (אגב, בטח אפשר לקבל החזר אם את הולכת אליו למספר פעמים מצומצם, דרך ביטוח משלים וכו'), כדאי לנסות לדבר איתו קצרות בטלפון, כדי להתרשם; אפשר לבדוק אם הוא עונה באיזשזהו פורום בימים אלה, ולהציג לו שם את השאלה.
ואם את (או כל מישהי אחרת שנתקלת בדף הזה) רוצה להגיע אליו דרך הקופה - שלא תגידו שלא אמרתי לכם: כמעט תמיד יש עיכוב בתורים, וצריך לחכות לא מעט בחוץ. אני נוהגת לצאת מהבית בשעה שנקבעה לתור, ואז אני מחכה רק חצי שעה. ואני גרה בצפת. (סתם)
רותי_קליין*

רעלת הריון

הפניה לפורום של אומנות הלידה
עם קישורים למאמרים בנושא
תבשיל_קדרה*

רעלת הריון

עירית - יכול להיות שד"ר בר עונה בתפוז, חפשי ב"איכילוב"
neon*
הצטרפות: 13 מאי 2003, 17:30

רעלת הריון

שליחה על ידי neon* »

עירית - קראתי את כל ההיסטוריה ולא הצלחתי להבין מתי בהריון התפרצה אצלך הרעלת. זה מעניין אותי כבוגרת שתי רעלות הריון, אחת חמורה. במקרה שלי הסיבה היא ככל הנראה טרומבופיליה (קרישיות יתר של הדם). המומחה לנושא הוא ד"ר קופרמינץ מבי"ח "ליס", מקבל גם פרטי וגם דרך "מכבי" בפ"ת - עדיין רחוק מדי בשבילך?
אנא ספרי, אשמח לייעץ מנסיוני הדל.
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

אני לא חושבת שידועה סיבת הרעלת אצלי. אני חושבת שלחץ הדם התחיל לעלות באמצע שבוע 40, אבל התגלה רק כשהגעתי לביקורת בסופו. בדיקות דם שנשלחו למעבדה שעה אחר שעה הראו תוצאות הולכות ומתדרדרות (כבד, כליות), כך שהרעלת התפתחה במהירות.
את חושבת שד"ר קופרמינץ יסכים לדון בדרכי מניעה של רעלת?
ורק הבהרה - שום מקום כמעט לא רחוק מדי, בטח לא באזור המרכז.
neon*

רעלת הריון

שליחה על ידי neon* »

לגבי ד"ר קופרמינץ - שווה לנסות, הוא מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה ב"ליס", ובטוח שיהיה לו מה לתרום, והוא גם נחמד ומוכן להסביר. הרעלת מהסוג שלי מתפרצת הרבה קודם, אצלי היא פרצה בשבוע 27. האם יש חומר מדעי על מניעת רעלת, בנוסף לתזונה וויטמינים שנדונו לעיל?
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

זהו, שלא. מבחינת הרפואה שום דבר לא הוכח מדעית. לא יודעים למה, לא יודעים איך למנוע.
נבדקו השפעות של אספירין, אבל נדחו או לפחות לא הוכחו במובהקות הדרושה. בארצות שונות יש טיפולים מקובלים שונים, אבל בארץ לא.
neon*

רעלת הריון

שליחה על ידי neon* »

"בארצות שונות יש טיפולים מקובלים שונים, אבל בארץ לא."
לדעתי לא מדוייק, בהריון השני שלי טופלתי בזריקות "קלקסן" להורדת קרישיות הדם והגעתי לשבוע 38. אח"כ הבנתי שהטיפול הזה כבר דיי נפוץ בארץ. אני לא יודעת אם טיפול זה רלוונטי עבורך. כאמור, ממליצה להתייעץ עם ד"ר קופרמינץ.
האם את מכירה טיפולים נוספים?
רותי_קליין*

רעלת הריון

ניסיתן לקרוא את המאמר?
שוב אני ממליצה על חלבונים!
עירית_ל*

רעלת הריון

שליחה על ידי עירית_ל* »

רותי, קראתי את המאמר ועדיין אני נרתעת מלהחליט (על דעת עצמי) על דיאטת חלבונים. תראי מה טובה קראוזה כתבה על זה, בפסקה הראשונה של
הסיכום שלה דעות דומות שמעתי גם מהרופא שלי, כאמור לעיל, וגם מדיאטנית נוספת שאיתה נפגשתי אישית.
ד"ר ברואר מדבר על תזונה טובה ועשירה, אבל בכל הגדרה של דיאטה מאוזנת, פרט לזו שלו, מדובר על כך ש 60% מהקלוריות מקורן בפחמימות.

אני בינתיים מתרכזת בויטמין C, סידן וחומצות אומגה 3.
שרה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2002, 21:53

רעלת הריון

שליחה על ידי שרה* »

"רעלת היריון"www.blueribbonbaby.org
רותי_קליין*

רעלת הריון

שאלה בחירום - לחברה שלי יש כבר יומיים (שבוע 34 עם תאומות) לחץ דם של יותר מ140\90 (התחתון עלה עד מאה).
היום היא כבר חושבת ללכת לבית חולים. בכל מקרה היא הולכת לקיסרי כי הן במנח עכוז. השאלה היא לגבי פגיות.
היא אומרת שאולי עדיף כבר שיצאו עכשיו כי בלחץ דם גבוה העובר גם לא גדל. באיזה לחץ דם זה מסוכן???
תבשיל_קדרה*

רעלת הריון

השאלה היא לגבי פגיות.
מה השאלה לגבי פגיות?
מהנסיון שלנו, כדאי פגיה קרובה הביתה, או שניתן לגור לידה (אצל חברים).
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

רעלת הריון

שליחה על ידי שרה_לה* »

חסרים נתונים. מחלת לחץ דם עלולה לגרום לבעיות לאם ולילוד. אבלהנתון של לחץ דם שנתת אינו מספיק.
האם יש השפעה על משקל העובריות (לאורך זמן)? מה מצב תפקודי הכבד והכליה של ההריונית?
האם יש סימפטומים נוספים, מלבד לחץ דם (כאבי ראש, בצקות בפנים וכו')? מה נעשה כדי לחזור לאיזון?
לפני שמחליטים על יילוד, צריך לאסוף מספיק נתונים שיוכיחו שאכן מוטב להיוולד כפגיות מאשר להישאר ברחם ולסכן את עצמן ואת ההריונית. מה שיעשו בבית חולים כדבר ראשון זה לאשפז אותה ולהתחיל לאסוף נתונים. אח"כ היא תוכל להחליט מה לעשות עם זה.
רותי_קליין*

רעלת הריון

והיא חייבת ללכת לבית חולים, נכון?
היא מודדת בערך כל שעה ולפעמים זה יורד ולפעמים עולה מהמאה ארבעים על תשעים.
רק שלשום עלה לה הלחץ דם. אין לה בצקות ואין לה כאב ראש והיא נראית טוב למדי. כרגע היא בבית, שומרת בקפידה על מנוחה (כמעט לא יורדת מהמיטה). אבל נראה שאין מנוס מללכת לבית חולים. (ותודה על התגובה...)
תבשיל_קדרה*

רעלת הריון

רק עכשיו, רותי, הבנתי ששאלת על הפגיות - ריבוי של פגית, ולא על פגיה. [-:
שרה_לה*

רעלת הריון

שליחה על ידי שרה_לה* »

אולי שתלך קודם לאיזו מרפאה או טיפת חלב ותבדוק חלבון בשתן. כי אם זה לא עולה על 140/90 זה לא נורא , ואם אין חלבון בשתן, או שיש רק עקבות , אז היא במצב טוב. יש בהליכה לבית חולים איזו כניסה למחול סוחף שקשה לצאת ממנו. לא תמיד מוכנים "לקחת את האחריות " ולשחרר הביתה, למרות שהכל בסדר. אני יודעת שאני סותרת את ההמלצה הקודמת שלי, מה שאני מנסה להגיד זה- שתוודא קודם עם האמצעים שיש מחוץ לבית חולים, כדי שלא ישגעו לה את השכל. אני לא בטוחה שמנוחה מוחלטת במיטה זה רעיון הכי טוב.זה עושה אותך חולה... שתעשה דברים שגורמים לה הנאה, שתהיה מרוצה מהחיים, ושתאכל תזונה מתאימה. שתרגיש בריאה.
ואפשר ללדת לידה נרתיקת גם במצג עכוז. צריך רק לרצות ולהתעקש.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

רעלת הריון

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני ביליתי את כל החודש האחרון של ההריון שלי במנוחה בגלל לחץ דם בערכים כאלו. בכל פעם שהייתי קמה, הוא היה עולה...
לא היה חלבון בשתן, אבל כן צבירת נוזלים ולחץ דם.
אני פרשתי את המצב לא כרעלת, אלא כעומס על הגוף שלי ובקשה שלו למנוחה - ולקחתי את זה ככה - עם כל הכיף - ספרים, סרטי וידאו, חברות...
פעם בשלושה ימים נסעתי למעקב בבית חולים - לחץ דם בעיקר... מנג'ס אבל לא נורא. אף פעם לא הציעו לי לזרז או לעשות משהו חוץ מלחזור הביתה ואם היו מציעים לי הייתי נושפת בבוז (אולי בגלל זה אפילו לא העלו את הרעיון? היה לי באמת פרצוף של אני יודעת מה שאני עושה)
קצת לפני סוף שבוע 42, התחילו צירים ותוך שעתיים מרים נולדה...
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

רעלת הריון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

רעלת הריון, פעמיים, היא הסיבה לכך שבניק שלי מופיע אינקובטור.
מחלה נבזית שיכולה להתפרץ תוך כמה שעות. אצלי הערכים בלידות הגיעו ל-200/130 עם שידרוגים ותוספות בצורת חלבון בשתן ותפקודי כבד וכליה שהתחילו להדרדר. ממש לפני הלידה השניה התחילו לי גם קשיי נשימה בגלל הבצקות. היה לי הרבה יותר מזל משכל ויצאתי רק עם מזכרת בצורת לחץ דם גבוה כרוני ולא עם דברים גרועים יותר.

בית חולים זה לא כיף, ולא נחמד ולא נעים. נכון שהריון הוא לא מחלה. אבל רעלת היא כן מחלה, ומחלה חמורה מאוד כפי שראיתי. אנא, באופן בלתי טבעי ביותר: בדיוק בשביל המצב הזה המציאו את בתי החולים.
שרה_לה*

רעלת הריון

שליחה על ידי שרה_לה* »

לא כל עליה בלחץ דם היא רעלת, לא כל רעלת מתפתחת בכמה שעות, לא תמיד כשאומרים לך בבית חולים שאת חולה- את באמת חולה. מה לעשות? אנחנו אחראיות על גופנו ולא הרופאים, ועלינו מוטלת החובה והזכות להחליט מתי לבקש את עזרת ההתערבות הטכנולוגית ומתי להעדיף דרכים עדינות ולפעמים מועילות יותר. על כל סיפור רעלת שהצילו את חייה בבית חולים אוכל להביא לך סיפור על אחרת, שההתערבויות המיותרות בה, בגלל חשד, כירכשו לה את הצורה.
העצה העיקרית שלי למי שיוצאת מאיזון (ועליה בלחץ דם היא בפירוש יציאה מאיזון) לחפש את המקור, ולדאוג ולשאוף ולנסות בכל הדרכים העדיפות על פי השקפת עולמה- לחזור לאיזון. החלטת לקחת פרסולט , טוב, רק תדעי מה המחיר שאת צריכה לשלם על זה. החלטת להתאשפז בבית חולים- נפלא, קחי בחשבון במה זה כרוך. כל הנדרש הוא לעשות חשבון. זה שלדעתי כדאי לפנות לבית חולים רק כברירה אחרונה, אחרי שכלו כל הקיצים וניסית ההככככלללל, לא צריך להשפיע על אף אחת שחושבת אחרת.
בריאות לכולנו.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

רעלת הריון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

למישהי יש המלצה על רופא נשים טוב באזור השרון? אחד שיודע איך להתמודד עם רעלת?
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

רעלת הריון

שליחה על ידי תמר_ס* »

מה קורה אחרי הלידה?
מכרה שלי ילדה תינוקת בקיסרי חרום בשבוע 33. תפקודי כבד לא טובים, לחץ דם בשמים. אחרי כמה ימים בבית חולים החליטו לנתח. זה קרה ממש מהר,
מתי מתאוששים מזה, איך מתפקדים? איך מתחילים לשאוב?
כל עצה תתקבל בברכה.
אמא_אינקובטור*

רעלת הריון

איך מתאוששים? לאט לאט.
קודם כל, היא תהיה עם עירוי מגנזיום למשך 24 שעות לפחות. המגנזיום ניתן כלדי למנוע פירכוסים.
היא תהיה בהשגחה צמודה מאוד. ימדדו לה ל"ד כל שעה-שעתיים ויעקבו אחרי מאזן הנוזלים (כמה נכנס, כמה יוצא), וכמובן בדיקות דם רבות מספור.
אי אפשר לקחת דם מהיד שיש בה את עירוי המגנזיום כך שהיד השניה תספוג את כל הדקירות. לא להתבייש ולבקש שרק רופא מרדים ייקח לה דם אם הורידים שלה בעייתיים.

אפשר לשאוב מיד, לדעתי, תלוי כמובן איך היא מרגישה ואיזה תרופות היא לוקחת. חשוב מאוד מאוד: שלא תצפה להחלמה מהירה כמו מי שעברה ניתוח אלקטיבי או ניתוח חירום ללא רעלת. זו מחלה קשה ורב מערכתית. שתעשה רק מה שהיא מרגישה שהיא מסוגלת, שתקום מהמיטה לאט ובהדרגה ולא תקשיב לכל הסיפורים של "אני רקדתי סטפס 10 שעות אחרי הניתוח". בשבועות שאחרי הניתוח יש עייפות אדירה. היא צריכה לנוח כמה שאפשר, לא להיות סופר וומן ולא לנסות לשבור את שיא השהייה הרצופה בפגיה.

יורידו לה בהדרגה את מינון התרופות ללחץ דם, אבל בכל מקרה היא חייבת למדוד לחץ דם פעם ביום-יומיים. אם הוא נשאר גבוה, לפנות למומחה ללחץ דם ולעשות בירור מעמיק כולל אקו לב, מיפוי כליות ושאר ירקות.

שתרגיש טוב ושתהיה לה חויה מתקנת בהריון הבא.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

רעלת הריון

שליחה על ידי תמר_ס* »

תודה אינקו, הכל יועבר אליה.
>רק מלקרוא כואב לי כל הגוף<
רון_ג*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 22:01
דף אישי: הדף האישי של רון_ג*

רעלת הריון

שליחה על ידי רון_ג* »

מחקר מענין בנושא של האם "למשוך" את ההריון או לא עם הרעלת -

ביום שבו אשפזו את זוגתי עם רעלת הריון הגעתי הביתה בלילה מאוד מאוד מיואש והלכתי כמובן ל ... גוגל מצויד במילה המוזרה הזו -
preeclampsia

אחד הדברים שיותר עזרו לי להבין את כל הענין - המצגת הזו
של, מכל המקומות, החוג לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
אני לא רופא ולא מבין ברפואה, כך שאיני יכול להעיד על רמת המחקר שם. (אבל זה נראה לי רציני).
מה שבטוח שלי זה מאוד עזר להתמודד עם הסוגיה (שאכן הונחה לפתחנו למחרת בבוקר ...) האם להמשיך את ההריון או לא .
זה עזר לי המון (וגם לבת זוגי, אני חושב) להבין את המושגים שהרופאים דברו עמנו.
יש שם גם מידע סטטיסיטי לגבי נשים ישראליות עם רעלת הריון. מה הסטטיסיטיקה של ההסתבכויות
(הפרדות שליה ופרפורים (אם זו המילה ל eclampsia) ), מה הסטטיסטיקה של השרדות הפגים לפי גיל לידתם וכ"ו.
עבורי זה היה מידע חשוב מפז בשעות מאוד קשות.

עד כמה שאני זוכר השורה התחתונה שם שהם הם לא ממש ממליצים למשוך את ההריון (מדובר, כמובן, על רעלת הריון חמורה)
ואולי זה קצת כפירה בעיקר לכתוב את זה כאן (שכדאי ליזום קיסרי ולסיים את ההריון) - אבל המחלה הזו באמת קטלנית.

טוב, כתבתי קצת הרבה בשביל לומר שזה מצגת ממולצת למי שנמצא במצב הזה
(ומצגת זה גם הרבה יותר קל ממאמר ...).

רון
אמא_אינקובטור*

רעלת הריון

רון - כל הכבוד על התושיה (-:
המצגת משום מה לא מצליחה לעלות אצלי. בכל מקרה - עמדתי בסיטואציה הזו פעמיים, בשבוע מוקדם. אמרו לי מפורשות שקודם כל חיי האם קודמים, ואם מצליחים להציל גם את העובר - מה טוב.

מאחלת לכם שההריון הבא יהיה מלא ועגול.
ואולי זה קצת כפירה בעיקר לכתוב את זה כאן (שכדאי ליזום קיסרי ולסיים את ההריון) - אבל המחלה הזו באמת קטלנית. כפירה? חובה להגיד את זה, כאן ובכל מקום אחר.
רון_ג*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 22:01
דף אישי: הדף האישי של רון_ג*

רעלת הריון

שליחה על ידי רון_ג* »

המצגת היא קובץ power point ולכן, חלק מהדפדפנים יכולים להתקשות בלהוריד אותה.
זו הכתובת של המצגת -
http://medic.bgu.ac.il/ismfm/docs/Debate.pps

תודה על האיחולים. אני גם מקווה.
אנחנו מתכוונים לפני ההריון הבא לבדוק טוב האם יש דיאטה שיכולה להפחית הסיכוי להופעה שניה של הרעלת
(הבנתי שמדובר על בערך 25% להופעה של רעלת בהריון שני אצל מי שהיה לה בראשון. זה הרבה !).
ללא ספק נבדוק את ההמלצות שמופיעות בעמוד הזה ונקווה לטוב.
ריח_מנטה*
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

רעלת הריון

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

בהריון שני למנוע את הרעלת הריון קיבלתי מרופא הנשים כדורי אספירין(קרטייה)
כי בהריון ראשון היתה לי רעלת והייתי מאושפזת . זה עזר
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

רעלת הריון

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

אני לא מצליחה לפתוח את המצגת, חשבתי להכין רשימה של סימנים "חשודים" לקיומה של רעלת:
ל.ד גבוה (כמה גבוה?)
בצקות
חלבון בשתן
גרד - יש פגיעה בתפקודי כבד שגורמת להפרשת רעלנים לגוף והללו גורמים לגרד.
מה עוד?

זה יכול לעזור למי שמרגישה את הסימנים לדעת שצריכה לברר,
(בדיוק אתמול שמעתי על מישהי שלא ידעה שגרד עשוי להיות סימן, והניחה שמקורו בהתפרצות אלרגיה - רק אחרי שבועיים נותחה, נגמר בטוב למרבה המזל)
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

רעלת הריון

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

סחרחורות, כאבי ראש - אלה סימנים מזהירים לכך שהל.ד גבוה
ריח_מנטה*

רעלת הריון

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

כאב ראש, ןמין זבובונים עפים מול העיניים(כאילו)
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

רעלת הריון

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אדמומיות חריגה בפנים -- סימן אפשרי ללחץ דם גבוה.
ריח_מנטה*

רעלת הריון

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

"רעלת הריון"http:\\gamnon.cjb.net
ללחוץ מרפא ואחר-כך בעיות נשים
המורעלת*
הצטרפות: 04 מאי 2005, 14:31

רעלת הריון

שליחה על ידי המורעלת* »

היתה לי רעלת הריון 10 ימים אחרי לידה שניה.
התחיל כמה ימים אחרי לידה, בכאבי ראש חזקים מאד שהלכו והתגברו (היתי שותה אופטלגין נוזלי ישר מהבקבוק כדי להמשיך ולתפקד). כאשר פניתי לאחות קופ"ח אמרה שזה בטח עייפות ואולי גם תגובה לאפידורל שקיבלתי בלידה. ביום העשירי התקף אפילפטי חזק (אני לא זוכרת כלום, רק יודעת מסיפורים), אמבולנס, בית חולים, התקף נוסף בבית החולים, טיפול אינטנסיבי להורדת לחץ הדם, מגנזיום באינפוזיה , תרופות, בדיקות רבות (כגון : סי.טי. .m.r.i. וכד') לאחר שלושה ימי אשפוז חזרה הביתה, מבולבלת מאד, עייפה מאד, עם חורים גדולים בזיכרון (ימים, תאריכים, שמות...) היתה פגיעה מוחית הפיכה כתוצאה מבצקות במוח. השתפר מיום ליום כעבור כמה חודשים חזרה לתפקוד רגיל. היום אני בריאה ומאושרת ללא תרופות ועם זיכרון מצוין.
ריח_מנטה*

רעלת הריון

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

שמעתי פעם שזו תופעה של האפידורל אבל העיקר שנגמר בטוב,
מיכל_שץ*

רעלת הריון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בהריון השני שלי טופלתי בזריקות "קלקסן" להורדת קרישיות הדם והגעתי לשבוע 38. אח"כ הבנתי שהטיפול הזה כבר דיי נפוץ בארץ
התוויה אוטומטית לנשים שהיו פעמיים עם רעלת. הגיעו למסקנה שמי שיש לה פעמיים רצוף כנראה שיש לה בעיית קרישיות (כזאת שלא עולים עליה בבדיקות) - אז נותנים וזהו. אני מתפללת שזה אכן עוזר...
אמא_אינקובטור*

רעלת הריון

הגיעו למסקנה שמי שיש לה פעמיים רצוף כנראה שיש לה בעיית קרישיות (כזאת שלא עולים עליה בבדיקות) - אז נותנים וזהו. אני מתפללת שזה אכן עוזר... מתפללת איתך.
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

רעלת הריון

שליחה על ידי יפעת* »

קראתי את כל השרשור המרתק ויש לי שאלה.
מה הסיכוי באחוזים לרעלת בהריון שני?
אמא_אינקובטור*

רעלת הריון

מה הסיכוי באחוזים לרעלת בהריון שני? תלוי בכמה גורמים.
יש נשים שאצלן קיימת בעיה מוגדרת, כמו לחץ דם גבוה כרוני שגורם לפגיעה בכלי הדם, או קרישיות יתר. אצלן הסיכוי לרעלת חוזרת גבוה.
ויש כאלו שאחרי הריון מורעל עוברות הריון תקין, ארוך ובריא.
את שואלת באופן כללי? או שגם את שייכת למועדון וחושבת על ההריון הבא?
ריח_מנטה*

רעלת הריון

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

היי יפעת, כתבתי למעלה שהיתה לי רעלת בהריון ראשון ובכדי למנוע בהריון שני את הרעלת, טופלתי בהצלחה בקרטייה(אספירין) תשאלי את הרופא שלך.
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

רעלת הריון

שליחה על ידי יפעת* »

אני כבר בהריון הבא :-) אני בשבוע 37.
לצערי עכשיו הלחץ דם התחיל לעלות.
לאחר ההריון הקודם הרופא אמר שהאחוזים לרעלת בהריון הבא הם מאוד נמוכים.
אז לא קבלתי שום טיפול.
אחרי שקראתי את השרשור הזה נתקלתי בהרבה בנות שהרעלת חזרה גם בהריון השני ועניין אותי מה הסיכוי שרעלת חוזרת גם בהריון השני.
תודה יפעת
אומניקי*
הצטרפות: 06 דצמבר 2004, 16:00

רעלת הריון

שליחה על ידי אומניקי* »

שלום,
אני בשבוע 38 עם חשד לרעלת הריון ובצקות מזעזעות שאני 'בקושי סוחבת' כבר חודשיים... השבוע הלחץ דם התחיל לעלות, לצערי, ולמרות שלא נמצא חלבון בשתן ועד עכשיו תפקודי כליות וכבד נראים בסדר - הנפיחות ברגליים גם עלתה, כמעט עד הברך (ויש נפיחות לא רק ברגליים, כמובן) ובקיצור - הרופא התחיל להעלות את הנושא של סטריפינג (=stripping). אני אמנם מבינה קצת מה זה אומר, ממה שקראתי, אבל אשמח לשמוע ולקרוא על כך ממי שעברה את זה, לטוב ולרע.
אגב, האם זה אומר שהלידה באמת תתבצע תוך כמה ימים מהתהליך, וכמה זה יכול להזיק לתהליך וקצב הלידה (הטבעי) ולתינוקת?
מיכל_שץ*

רעלת הריון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אומניקי, אין לי מושג לגבי סטריפינג ונזקיו. אני רק יכולה להגיד לך שרעלת הריון זו מחלה מאוד מסוכנת, ואת נמצאת בשלב כזה של ההריון שכדאי לך ללדת ולא "למשוך" עוד את ההריון (אם את אכן "מורעלת"). אולי יש רעיונות אחרים שיכולים לגרום ללידה? אני הייתי מתייעצת עם הרופא לגבי אופציות נוספות.
אומניקי*
הצטרפות: 06 דצמבר 2004, 16:00

רעלת הריון

שליחה על ידי אומניקי* »

מיכל - תודה,
ניפגש איתו ביום שישי ואני מקווה שעד אז הדברים יתקדמו אצלנו באופן טבעי - יש כבר איזושהי התחלה של צירים קצת יותר משמעותיים מהברקסטון, ואנחנו מנסים כמה שיטות רגועות יותר בעצמנו כדי להקדים את הלידה.
צפונית*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 23:17

רעלת הריון

שליחה על ידי צפונית* »

אני בשבוע 31 עם חשש לרעלת הריון (לחץ דם גבוה וחלבונים בשתן) פתאום עכשיו התחילו כאבים בבלוטות לימפה בבית השחי. האם מישהי יודעת אם יש קשר.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

רעלת הריון

שליחה על ידי אלמונית* »

לפי ידיעתי , אין קשר בין רעלת הריון לבין בלוטות הלימפה.
מה שעוד קשור לרעלת זו בצקת רצינית ברגליים ולקראת סוף ההריון בפנים ובידיים.(זו לא הנפיחות והבצקת שיש להרבה נשים בהריון, זו בצקת שכאשר שמים אצבע נשאר שקע להרבה זמן).

נשמע שרצוי וכדאי לגשת לבדיקה רפואית .

שיהיה המשך תקין ובריא.
הריונית_אלמונית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2007, 23:11
דף אישי: הדף האישי של הריונית_אלמונית*

רעלת הריון

שליחה על ידי הריונית_אלמונית* »

מה עושים עם חלבון בשתן בהריון? (רמה 2+).

למרבית ההקלה נשללה רעלת הריון - לחץ הדם שלי מצוין, אין בצקות ואין שום סימנים אחרים לרעלת.
זיהום בשתן זה לא - התרבית שלילית.
הבנתי שמה שנשאר זה חשד לבעיה בכליות. האם מישהי יודעת איך נוהגים לטפל בזה? האם יש דרכים טבעיות כמו תזונה כדי להקל על מצב כזה?
טאו_להורות*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

רעלת הריון

שליחה על ידי טאו_להורות* »

חלבון בשתן בהריון?
זה סיפור . וכדאי להמשיך במעקב אצל רופא רציני שידע לעשות את הבדיקות הנדרשות ומצד שני לא ילחץ מדי.
בדרך כלל הבדיקות הבסיסיות הן איסוף שתן ל24 שעות .
בדיקות דם וUS כליות. אף אחת לא חודרנית מידי.

לשפר את התזונה בטח לא יזיק. מזון עשיר בחלבונים צמחיים מלאים של עוברים: זרעים, קטניות , אגוזים שקדים פירות שאוכלים את הזרעים כמו עגבניה, תאנים וירקות .
פחות חלבון מחלב ומוצריו , בשר ומוצריו, מרגרינה.מזון מעובד ומומלח
לא כדאי לוותר על בשר הדגים ( במידה ואת לא צמחונית)ו ביצים (רצוי אורגניות)
לשתות לפחות 2.5 ליטר ביום . כולל מרק ירקות ועשבים.
הריונית_בשבוע_33*
הצטרפות: 29 אפריל 2010, 10:32

רעלת הריון

שליחה על ידי הריונית_בשבוע_33* »

סחרחורות וכאבי ראש (למרות שתייה של יותר מ-2 ליטר ביום)
בצקות ברגליים שעם ערב הופכות את כפות הרגליים לשני בלונים כואבים (בערב מצטרפות לחגיגה גם כפות הידיים).
לח"ד 130
עקבות חלבון בשתן

אני גרה שעה וחצי מבי"ח הקרוב אז האחות פה במרפאה לא רוצה לקחת אחריות ונתנה לי הפנייה למיון. אני לא ששה ללכת (מן הסתם) מצד שני לא רוצה להתעלם ולהזניח ...

אבל הנתונים האלה באמת לא טובים ?
מהדף פה אני מבינה ש-130 זה לא נורא ו"עקבות" זה לא ממש חלבון.
אגב זה ככה מיום שני, אני נבדקת כל יום והלכתי בגלל הבצקות הנוראיות האלה ...
חברה*
הצטרפות: 01 ינואר 2003, 19:53

רעלת הריון

שליחה על ידי חברה* »

לחברה טובה שלי יש רעלת הריון. עכשיו גילו שזה הרבה יותר חמור ממה שחשבו ושמקסימום נותנים עוד שבועיים ואז הולכים על קיסרי.
היא בשבוע 32.
מבואסת נורא, לחוצה ובחו"ל (אמא שלה נוסעת אליה עוד כמה ימים).
אני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך.
גם לעזור לה שאולי זה ישתפר ואפשר יהיה לחכות עוד קצת עם הקיסרי וגם לעזור לה להתחזק מבחינה נפשית ורגשית.
האם יש דברים שאפשר לעשות במצב כזה שיורידו קצת את הרעלת (תזונה/מנוחה/פעילות/צמחים/טיפולים וכו')?
האם יש סיכוי שזה ישתנה מעצמו בימים הקרובים?
מה לשלוח לה (עם אמא שלה) מהארץ?
איך מחזקים? איך מרגיעים?
אשמח גם לשמוע חוויות ממי שעברה התנסות דומה.
(וגם מענין אותי לדעת אם יודעים על קשר ברור בין תזונה ומצב גופני לרעלת הריון)

תודה, תודה!
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

רעלת הריון

שליחה על ידי הדס* »

שווה להתקשר לשרה חמו שמטפלת בשיטת קינגסטון קליניק. יכול להיות שהיא תוכל לעזור,(מדובר בטיפול תזונתי בעיקר). יש את המס' באתר שלה- הבית הטבעי. שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה- לאם ולתינוק.
סמי*
הצטרפות: 21 פברואר 2008, 19:14

רעלת הריון

שליחה על ידי סמי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב
חברה טובה מאשפזת בבה"ח לאחר רעלת הריון קשה שהתגלתה בשבוע 23 ילדו אותה,העובר לא החזיק מעמד,כעט 3 ימים לאחר הניתוח הרעלת חזרה ובעוצמה מה עושים????!! עם מי להתייעץ??
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

רעלת הריון

שליחה על ידי אבישג_א* »

אויש, כמה נורא
לי הייתה רעלת וככל הזכור לי זה אמור לעבור ברגע שיולדים.
נשמע מאוד לא טוב
מקווה שמישהי כאן תוכל לעזור, מה הרופאים אומרים ?
נובה*
הצטרפות: 21 יוני 2012, 02:51

רעלת הריון

שליחה על ידי נובה* »

מעולם לא שמעתי בלימודי המיילדות על רעלת הריון לאחר הלידה!
יכול להיות שיש לה משהו אחר מלבד רעלת?
רעלת הריון נגמרת ברגע שמסתיים ההריון.
בדרך כלל לפי מיילדות מובילות בעולם הרעלת קשורה בתזונה לא מתאימה. לא מספיק חלבון ואוכל איכותי הגורמים לכשל של הכבד שמנסה לייצר חלבון.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

רעלת הריון

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

רעלת דווקא לא מסתיימת מיד עם הלידה. זה לוקח זמן, וקצר או ארוך אפשרי, למרבה הצער.
החלמה מהירה ושלמה בע"ה!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רעלת הריון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נכון, גם לי הופיעה רעלת לאחר הלידה הילד הראשון. אני מאוד מפחדת שזה יחזור בהיריון הבא ורוצהעוד ילד.
פלוני_אלמונית*

רעלת הריון

נובה: הקביעה שלך במטרה כלכך נחרצת ממש מסוכנת. רעלת הריון יכולה להימשך לאחר הלידה, יש מצבים שבהם לחץ הדם לא יורד ישר לאחר הליגה וממשיך עוד שבועות ארוכים לאחר הליגה. המחקרים מסויים לחץ הגם שהיה במהלך ההריון כחלק מרעלת נמשך והופך להיות לחץ דם כרוני. אילת ההריון שלי עברה כשלושה חודשים אחרי הלידה וכללה טיפול רפואי שהתחיל אחרי הלידה היות ולחץ הדם לא ירד אלא אף עלה. לאמא שלילית הדם נשאר לאחר הלידה, לאחר שילדו אותה בניתוח חירום בשבוע מוקדם, לחץ הדם נשאר כרוני. אז הקביעות דלל לא מכונות ומטעות ויש מצב שאת צריכה ללמוד עוד לפני שאת מטעה אנשים בפורום. רעלת הריון מחייבת תמיד השגחה רפואית ומעקב רפואי צמוד
פלוני_אלמונית*

רעלת הריון

רק להוסיף שלפעמים רעלת הריון מתפתחת או מחמירה לאחר הלידה. במקרה שלי אומנם לא היתה רעלת, רק לחצי דם מאוד גבוהים שבגללם ילדו, אבל אחרי הלידה הם המשיכו להמריא ולא היה מנוס מטיפול תרופתי.
כרגע אני בהריון שני, עם לחצי דם לא טובים שקופצים כמו נדנדה (יכולים להיות נמוכים ואז לזנק ואז להתרסק), וגם דופק פתאום מאיץ בלי סיבה (כבר היו כמה מוניטורים שלא הצליחו להפריד בין המוניטור שלי ושל העובר) אחרי שהבטיחו לי שאין סיבה שזה יחזור על עצמו...
את עניין החשד לרעלת לוקחים בבית החולים מאוד ברצינות, בעיקר כי היא יכולה להתפתח מהר והיא מאוד מסוכנת לאם ולכן גם לעובר. בקיצור, כמה שזה לא מטרטר - בעניין הזה לא כדאי לקחת סיכונים: לחצי דם גבוהים מעל 140/90, עליה פתאומית במשקל, בצקות רציניות, כאבי ראש, טשטוש בראיה, כאבים ברום הבטן או בצד ימין למעלה (וכל סימן אחר שהרופא אומר), עדיף ללכת להיבדק. מניסיון, חוץ מאשר בדיקות הדם (מבחנה או שתיים) שאר הבדיקות אינן פולשניות: לחץ דם, סטיק בשתן (ולפעמים איסוף שתן), מוניטור, אולטראסאונד.
חנאן*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2015, 17:19

רעלת הריון

שליחה על ידי חנאן* »

שלום רב
אני עברתי רעלת בהריון הראשון וכרגע אני בהריון בשבוע ה 6 מה הסיכוי שהרעלת תחזור ?
האם יש איך למנוע את זה ?
פלוני_אלמונית*

רעלת הריון

להבנתי הסיכוי שהרעלת תחזור עומדת על 40 אחוזים ללא טיפול ו20 אחוזים במידה ונוטלים קלקסן. אני באותה דילמה.
לולי_בולי*
הצטרפות: 24 יולי 2016, 22:50

רעלת הריון

שליחה על ידי לולי_בולי* »

גם לי הייתה רעלת קשה עם ניתוח חירום בשבוע 33 ותינוקת מאוד קטנה. פגיה חודש וחצי.
עכשיו בהריון שני שבוע 25 עם קלקסן ואספירין והרבה תקווה לטוב. אני עושה שיאצו פעם בשבועיים על מנת להירגע.
מישהי כאן ממליצה על שמירה? יש עדות לכך שזה עשוי למנוע רעלת?
קרן_שמש_צהובה*
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

רעלת הריון

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

שלום,
אני מירושלים, בסוף הריון. טופלתי בקלקסן ונשארו לי כמה קופסאות סגורות.
(בתחילה הרופאה רצתה שאמשיך עד שבוע 37, בהמשך היא החליטה בשבוע 35 שמספיק)
אם יש פה מישהי באזור ירושלים שמשתמשת, אשמח לתרום.
יש לי גם קופסא של אוטרוגסטאן, אם רלוונטי למשהי
שליחת תגובה

חזור אל “הריון בר סיכון (לאם, לעובר או לשניהם)”