רעב בהריון

שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רעב בהריון

שליחה על ידי שקטה* »

חיפשתי דף בנושא ולא מצאתי...

אני בשבוע 9 וסובלת מתופעה די מעיקה - אני צריכה לאכול ממש כל שעתיים-שעתיים וחצי בערך. אם אני לא אוכלת אני מתחילה להרגיש לא טוב, כאילו הולכת להיות לי בחילה או חולשה.
זה מציק במיוחד בערב שאז אני מרגישה כאילו לא אכלתי כלום ממש כל הזמן, אפילו אם אכלתי לפני עשר דקות. הדרך הכי טובה שמצאתי לתאר את התופעה הזו היא "חור בבטן". פשוט תחושה של בטן ריקה אבל זה לא דומה לרעב רגיל, זה יותר גבוה בגוף איכשהו ויותר מטריד מסתם רעב.
וכמובן שמה שמעצבן בזה במיוחד זה שבכלל אין לי כמעט חשק לאכול, אבל אני חייבת...

מישהי מכירה את זה, יודעת איך להתמודד...?
עד כה לא נראה לי שעליתי הרבה במשקל אבל אני קצת חוששת מההשלכות של זה עוד כמה שבועות... בסך הכל ההריון עוד ממש צעיר ולא בא לי לעלות הרבה במשקל ממש בהתחלה. אני גם יודעת שבשלב הזה אני בכלל לא אמורה לאכול כמעט יותר קלוריות.
אני מרגישה בכל זאת בת מזל שלא היו לי כמעט בחילות (אם כי מדי פעם כן יש לי איזה התקף שעובר מהר) ולא הקאות, לפחות אני מצליחה לאכול... אבל התחושה הזו של החור בבטן ממש לא נעימה ואני מרגישה שזה מתגבר ככל שעוברים הימים.

אני אוכלת יחסית בריא ומאוזן, הרבה פירות וגם ירקות (קצת פחות ירקות מבדרך כלל כי הרבה מהם מגעילים אותי אבל בכל זאת) ונמנעת מג'אנק. אני גם לוקחת ויטמינים ואומגה שלוש.

אשמח לעצות או שיתוף אם מישהי חוותה תחושות דומות...
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

רעב בהריון

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אני בכלל לא אמורה לאכול כמעט יותר קלוריות.
מי שמדבר על קלוריות ברוב מוחלט של המקרים מדבר שטויות. אלא אם כן זו במקרה בשמת שמסבירה כמה זה חשוב לאישה בהריון לאכול מספיק מזונות טובים ומזינים ולהעלות במשקל, למען בריאותו של עוברה.

לי נשמע שהמצב שלך מצויין. הצורך לאכול לעיתים קרובות זו תופעה מוכרת של הריון (אפילו אני הצלחתי להתקל בכמה וכמה נשים בהריון שסיפרו על אותו הדבר, ובכלל לא התעניינתי בנושא), ואני אישית לא רואה כאן שום בעיה כלל. כלומר, חוץ מזה שאת דואגת לדברים כמו משקל וקלוריות.

אה, שכחתי להגיד - אם לא תאכלי כל כמה שעות יש סיכוי לא קטן שבאמת תרגישי בחילה. יש נשים שנמצאות במצב דומה אבל לא אוכלות, ואז סובלות מבחילה. אז הרשי לי להביע את הערכתי על הקשר וההקשבה הטובים שיש לך עם הגוף שלך. זה ממש לא טריויאלי בימינו. את מרגישה מראש מה צריך כדי למנוע בחילה, ולא יכולה לסרב לצורך הגופני. זה אומר שאת במצב יותר טוב מ-90% מהנשים לפחות.

תהני מהמצב שלך, לדעתי הוא לא סתם טוב, אלא מצויין ממש!
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

רעב בהריון

שליחה על ידי אחת* »

גם אני חוויתי תחושות דומות בשני ההריונות שלי. עבר לי בערך עם תום השליש הראשון.
גם אני הרגשתי ממש "חור בבטן", ומעט הבחילות שהיו לי בהריון היו קשורות לרעב.
בקשר ללהעלות הרבה במשקל ממש בהתחלת ההריון-
אני בדרך כלל די רזה, וזרמתי עם הרעב המטורף של תחילת ההריון, כך שיצא שבחודשים הראשונים עליתי במשקל כ6 ק"ג בזמן שבכלל בכלל לא יצאה לי בטן. פשוט קצת התעגלתי... וזכיתי גם להתמלא בפנים, שתמיד מרגישות לי רזות מידי... (כך היה בהריון הראשון. בהריון השני הבטן כבר בצבצה יותר מהר, ומראש לא היתה במיוחד שטוחה)
לי החוויה של לאכול ולהתמלא בתחילת ההריון היתה נעימה, חוץ מהצורך המעיק להתעסק כל כך הרבה בהכנת אוכל.
אני לא יודעת איך זה מבחינה מדעית, אבל זה מתקבל על דעתי שבשביל להחזיק הריון צריך שיהיו "רזרבות", אז הגוף דואג לעצמו.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

רעב בהריון

שליחה על ידי יולי_קו »

אצלי זה היה ממש כמו אצל אחת.
סבלתי רק מהצורך לאכול המון (זה לא היה אצלי קודם). זה נמשך גם בתקופת ההנקות. פשוט צורך מטורף לאכול המון. ולא עליתי הרבה במשקל.
היום, אחרי 3 לידות והנקות של שנתיים ומעלה לכל אחד מהילדים אני קצת יותר קלה מקודם, אבל עם פאוץ קטן קבוע על הבטן. לא שמנה, אבל עם בטן עגלגלה ושאר הגוף רזה.
פשוט לדאוג לאכול אוכל אמיתי, ולהרגיש טוב.
בשעה טובה!
שקטה*

רעב בהריון

שליחה על ידי שקטה* »

תודה על התגובות אישה במסע, אחת ויוליקו. אישה במסע, את בעצם חושבת שאצל חלק מהנשים הבחילות נגרמות כי הן לא אוכלות מספיק, או לא בתדירות גבוהה מספיק? האמת שגם אני תהיתי קצת לגבי זה, אם יכול להיות שיש קשר בין הדברים או שזה סתם נדמה לי ופשוט לא ממש חוויתי בחילות קשות למזלי.

מעניין יוליקו שאת אומרת שלא עלית הרבה במשקל. האם היית רזה לפני ההריון כמו אחת? סתם מתוך סקרנות אני מנסה להבין את התופעה הזו, האם זה קורה לנשים רזות יחסית או אם יש איזושהי סיבה מיוחדת לזה. קשה לי קצת להגדיר אם אני רזה או לא, אני דווקא די עגולה בירכיים ובישבן עם מותניים קצת רחבים אבל רזה בשאר הגוף עם בטן שטוחה רוב הזמן (עכשיו כבר פחות...). אני ממש לא איזו שחיפית שאין לה שום גרם שומן בגוף.
טוב, זה לא כזה חשוב בתכלס, סתם מטריד ומעיק בעיקר בערב ובלילה... מקווה שיעבור לי בסוף השליש הראשון:) שונאת את הנשנוש הבלתי פוסק הזה, זה כל כך לא אני:)
תודה על התמיכה:)
אישה_במסע*

רעב בהריון

את בעצם חושבת שאצל חלק מהנשים הבחילות נגרמות כי הן לא אוכלות מספיק, או לא בתדירות גבוהה מספיק?
לא ממש. שמתי לב שיש נשים שיש להן בחילות בהריון, ושאפשר להקטין או למנוע אותן על ידי אכילה תדירה. לא מניסיון אישי כמו שאת יודעת, פשוט נתקלתי בעצה הזו הרבה בבאופן ובכמה נשים שסיפרו שזה עובד אצלן. חלק התלוננו על זה שהן ממש חייבות לאכול כל כמה זמן כדי למנוע בחילות, אבל ממש לא מתחשק להן, ואז יש מעגל סגור שבו הן צריכות לאכול כדי שלא יהיה בחילות אבל הן לא רוצות לאכול כי יש להן בחילות.

לכן לדעתי אחד הדברים שמשפיעים על הבחילות עבור חלק מהנשים זה זה. לדעתי הבחילות נגרמות מהמון דברים, וזה רק אחד הרכיבים שיכול לחזק או להחליש אותן, וזה נכון רק לגבי חלק מהנשים. יש גם השפעה גנטית ועוד כל מיני דברים.

אם כבר להתייחס לרכיבים שאםשר להשפיע עליהם, אני חושבת שבחילות קשורות לאיזון הכללי של הגוף. ואז נשים שלא אוכלות מספיק חומרים מזינים נמצאות בחוסר איזון, שיכול להתבטא בבחילות. ואז יכול להיות שגם האכילה הבלתי פוסקת וגם זה שאין בחילות שתיהן תוצאות של היותן במצב מאוזן. וגם אי נשנוש וגם בחילות הן תוצאה של חוסר איזון. אבל גם הבחילות וגם אי הנשנוש יכולים בתורם לתרום לחוסר האיזון.

בקיצור, מסובך מדי לדבר על סיבתיות פשוטה.
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

רעב בהריון

שליחה על ידי טלי_ב* »

שקטה, אם אני מבינה נכון את התחושה שאת מתארת, אז אני מקשרת אותה אצלי לחוסר ברכיב או רכיבים מסוימים ולא לרעב שנובע מחוסר קלוריות.
כלומר, למצב שבו אני אוכלת "מספיק" אבל לא את הדברים הנכונים, ואז זה באמת שילוב של רעב עם חוסר תיאבון.
שקטה*

רעב בהריון

שליחה על ידי שקטה* »

היי טלי, אני לא ממש יודעת להגיד אם זה זה. אני אוכלת מגוון של פירות וירקות (כאמור בעיקר פירות לאחרונה אבל בכל זאת). וגם דברים אחרים. אני לוקחת ויטמינים ואומגה שלוש. אכלתי מגוון אפילו גדול יותר של ירקות ופירות איכותיים בשנים האחרונות כך שאני מקווה שבכל זאת היו לי מאגרים לא רעים בגוף בתחילת ההריון. קשה לי לדעת אם חסר לי משהו והאמת שדווקא חשבתי שכשחסר משהו זה מתבטא בקרייבינג למשהו מסויים? אני לא מרגישה חשק חזק למשהו ספציפי, פה ושם יש משהו שיותר מתחשק לי אבל זה יותר ברמה של "פחות מגעיל מהשאר".

האמת שאפקט באופן פעל עלי כי יום אחרי שפתחתי את הדף התחושות קצת נרגעו:) יש לי עדיין רגעים של רעב קיצוני שאני חייבת לאכול אבל התחושה נרגעת אחרי שאכלתי ולא מציקה באותה תדירות ועוצמה. מקווה שימשיך כך...
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

רעב בהריון

שליחה על ידי יולי_קו »

אני די רזה ונמוכה. 154 ס׳׳מ. שקלתי 46-47 ק׳׳ג לפני ההריונות, ועכשיו אני שוקלת 1-1.5 קילו פחות. הקף המותניים גדל, וממידה 36 עברתי ל 38 ברוב המקרים. בהריונות עליתי 9 ק׳׳ג, שירדו אחר כך (הבטן לא ירדה אחרי ההריון האחרון).
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

רעב בהריון

שליחה על ידי טלי_ב* »

שמחה לשמוע על השיפור!
באופן כללי, הצרכים בהיריון עשויים להשתנות, אז יכול להיות שגם אם בכללי את אוכלת מעולה יהיה צורך בכיוונון... לא יודעת כמובן אם זה אכן המצב אצלך.
זה יכול גם להיות משהו מחוץ לקבוצת הפירות וירקות.
לי עוזר פשוט לדמיין כל מיני דברים ולנסות לצפות מה יותיר אותי מסופקת.
שקטה*

רעב בהריון

שליחה על ידי שקטה* »

תודה טלי ויוליקו:) וגם אישה במסע.
_באופן כללי, הצרכים בהיריון עשויים להשתנות, אז יכול להיות שגם אם בכללי את אוכלת מעולה יהיה צורך בכיוונון... לא יודעת כמובן אם זה אכן המצב אצלך.
זה יכול גם להיות משהו מחוץ לקבוצת הפירות וירקות._
לי עוזר פשוט לדמיין כל מיני דברים ולנסות לצפות מה יותיר אותי מסופקת.

כן, הגיוני. בדרך כלל מה שבא לי יותר טוב כרגע לצערי זה בעיקר טוסט עם חמאה וזיתים:-) כלומר מבחינת מה שאני מדמיינת. או דברים ממש לא ריאליים שאכלתי כילדה כמו מרק צ'ורבה שסבתא שלי הייתה עושה ושאי אפשר לשחזר היום חחח...
אישה_במסע*

רעב בהריון

או דברים ממש לא ריאליים שאכלתי כילדה
באחד מדפי החיוניות עלה פעם הנושא שבהריון יש כמיהות למאכלי ילדות. כי הגוף פגיע יותר ורוצה להגן על העובר, ולכן הוא רוצה לאכול את המאכלים שהכי בטוחים מבחינתו. ואלו הם מאכלי הילדות - כי אם אישה בהריון, סימן שהיא אכלה אותם בילדותם, ושרדה. כך שזה מנגנון הישרדותי.
התיאוריה לא מאומתת, אבל עדויות מכמה נשים על זה שזה קרה להן בהריון נאספו :-)

אני אישית שייכת לאסכולה התזונתית על פיה בפירות וירקות אין את כל מה שצריך. וב{{}}תזונה ללידת תינוק בריא בשמת מספרת על כל מיני מאכלים שהיו מביאים במיוחד לנשים לפני ובזמן ההריון. אז זו גם אפשרות. אבל אני אישית כנראה לא הייתי דואגת ונוטה להניח שזו פשוט עוד תופעה של הריון - ואפילו תופעה מוכרת. באופן כללי, אני מעדיפ לא לדאוג כל עוד אין סיבה באמת טובה.
שקטה*

רעב בהריון

שליחה על ידי שקטה* »

_או דברים ממש לא ריאליים שאכלתי כילדה
באחד מדפי החיוניות עלה פעם הנושא שבהריון יש כמיהות למאכלי ילדות. כי הגוף פגיע יותר ורוצה להגן על העובר, ולכן הוא רוצה לאכול את המאכלים שהכי בטוחים מבחינתו. ואלו הם מאכלי הילדות - כי אם אישה בהריון, סימן שהיא אכלה אותם בילדותם, ושרדה. כך שזה מנגנון הישרדותי._

נכון, כשכבר יש לי חשק למשהו זה הרבה פעמים למאכלים מהילדות. וגם אני שמעתי עדויות כאלה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”