רסק ירוק מתכונים
רסק ירוק מתכונים
ראו גם: מדור טבעונאות | מדור מתכוני אוכל חי | רסק ירוק
יצא לכם אחלה שילוב ב רסק ירוק ? כאן זה המקום לשתף עם כולם..
יצא לכם אחלה שילוב ב רסק ירוק ? כאן זה המקום לשתף עם כולם..
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
רסק ירוק מתכונים
מתכונים לתחילת הדרך מהמאמר של ויקטוריה
[מהר מאד אפשר לשים הרבה יותר ירוקים..]
מנגו-פטרוזיליה: 2 מנגו גדולים, 1 חבילה פטרוזיליה, מים.
אפרסק-תרד: 6 אפרסקים, 2 חופנים של עלי תרד, מים.
מנגו-עשבי בר: 2 מנגו, חופן של עלים מעשבי בר אכילים, מים.
תות-בננה-חסה: 1 כוס תותים, 2 בננות, 1/2 ראש חסת-עלים, מים.
תפוח-עלי כרוביים-לימון: 4 תפוחים, מיץ מחצי לימון, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, מים.
קיווי-בננה-סלרי: 4 קיווי מאד בשלים, 1 בננה בשלה, 3 גבעולי סלרי, מים.
אגס-עלי כרוביים-נענע: 4 אגסים בשלים, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, 3-10 עלי נענע, מים.
בננה גמדית-תרד: 10 בננות גמדיות, 2 חופנים של עלי תרד, מים.
אגס-פטל-עלי כרוביים: 3 אגסים, 1 חופן פטל, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, מים.
[מהר מאד אפשר לשים הרבה יותר ירוקים..]
מנגו-פטרוזיליה: 2 מנגו גדולים, 1 חבילה פטרוזיליה, מים.
אפרסק-תרד: 6 אפרסקים, 2 חופנים של עלי תרד, מים.
מנגו-עשבי בר: 2 מנגו, חופן של עלים מעשבי בר אכילים, מים.
תות-בננה-חסה: 1 כוס תותים, 2 בננות, 1/2 ראש חסת-עלים, מים.
תפוח-עלי כרוביים-לימון: 4 תפוחים, מיץ מחצי לימון, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, מים.
קיווי-בננה-סלרי: 4 קיווי מאד בשלים, 1 בננה בשלה, 3 גבעולי סלרי, מים.
אגס-עלי כרוביים-נענע: 4 אגסים בשלים, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, 3-10 עלי נענע, מים.
בננה גמדית-תרד: 10 בננות גמדיות, 2 חופנים של עלי תרד, מים.
אגס-פטל-עלי כרוביים: 3 אגסים, 1 חופן פטל, 4-5 עלים ממשפחת הכרוביים, מים.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רסק ירוק מתכונים
הייתי עורך שינוי באחד המתכונים:
מנגו-פטרוזיליה: 2 מנגו גדולים, 0.5 חבילה פטרוזיליה (משהו כמו 10-15 גבעולים שלמים). לא צריך להוסיף מים. אפשר כוסברה. רצוי חוביזות.
מנגו-פטרוזיליה: 2 מנגו גדולים, 0.5 חבילה פטרוזיליה (משהו כמו 10-15 גבעולים שלמים). לא צריך להוסיף מים. אפשר כוסברה. רצוי חוביזות.
-
רסק ירוק מתכונים
עוד כמה אהובים עלי:
- ספל מלא בתותי עץ (בעונה) מתוקים (עדיף לא לשים גם חמוצים), מים קרים / קרח, גבעול סלרי, שני עלי חסה, קצת פטרוזיליה. לא יוצא ירוק - יוצא סגול (משקה פיות?)
- 100-150 גרם משמשים מיובשים, מים וקרח, פטרוזיליה (רצוי גם עשבי בר), לטחון הרבה זמן כי משמשים מיובשים קצת מסתבכים בבלנדר
- 3-4 תפוחים, 6 משמשים מיובשים, קרח ומים קרים, חצי חסה, אפשר עם קצת פטרוזיליה, לטחון הרבה (בגלל המשמשים)
- מחית שקדים ירוקה: 80-125 גרם שקדים - להשרות במשך יממה ואז לקלף. 80-200 גרם תמרים, פטרוזיליה (עדיף עשבי בר, במיוחד חוביזה וריג'לה), מים והרבה קרח - לערבב המון זמן ולאכול ככה, לא לסנן.
- מחית אגוזי לוז ירוקה: על אותו עיקרון, אבל עם אגוזי לוז במקום שקדים. עם שני הבדלים: 1. לא חייבים להשרות את האגוזים. 2. יוצא הרבה יותר טעים.
- שייק מנגו בלי מים: החלק האכיל של שני מנגוים גדולים, חצי חבילה פטרוזיליה, לערבב בהתחלה על מהירות קטנה. עדיף שהמנגוים יהיו מהמקרר, ואם לא, אז לא לערבב המון זמן כי זה יחמם את הרסק.
-
רסק ירוק מתכונים
אורי תודה על המתכונים. תעשה טובה.. התוכל לעשות קצת עריכה ולקחת את המתכונים מהעמוד רסק ירוק ולרכז אותם כאן?
ואני שם לב שהייתי מעדיף אם המתכונים לא יכללו אגוזים.. פשוט להשאיר את הרסק הירוק קל.. אבל זו רק דעתי - תעשה מה אתה חושב.
ואני שם לב שהייתי מעדיף אם המתכונים לא יכללו אגוזים.. פשוט להשאיר את הרסק הירוק קל.. אבל זו רק דעתי - תעשה מה אתה חושב.
-
רסק ירוק מתכונים
אפשר לחלק את המתכונים לכאלה עם זרעים ואגוזים וכאלה בלי
(בקרוב גם מתכונים עם פשתן ושומשום וכו')
את העריכה שביקשת אבצע בכיף מחר בערב או ביום ראשון. דף מבורך
(בקרוב גם מתכונים עם פשתן ושומשום וכו')
את העריכה שביקשת אבצע בכיף מחר בערב או ביום ראשון. דף מבורך
-
רסק ירוק מתכונים
קצת עקרונות מבחינת הכמויות:
אם שמים פירות מאוד עסיסיים כמו מנגו אז לא צריך בכלל לשים מים. למשל רסק של תאנים ובננות הוא סבבה גם בלי מים, כי התאנים מאוד עסיסיות, למרות שאפשר להוסיף לזה מים אם יוצא מתוק מדי.
כל זה נכון, אבל לצערנו חלק מהבלנדרים לא יסתובבו בלי קצת מים - אז במקרה כזה, לשים את המינימום הנדרש.
עוד טכניקה להתמודד עם הבלנדר זה לחתוך הכל דק-דק (כמו סלט) לתוך קערה לפני ששמים בבלנדר.
למי שמתקשה למצוא פירות טריים כל יום לרסק, אפשר לעשות גם עם פירות יבשים, אבל רק אורגניים (עניין האורגני הוא דעה אישית של הכותב).
גם הירוקים - רצוי אך ורק אורגניים.
מיון של ירוקים:
ובהתאם לעד כמה רוצים טעם תבליני, מאזנים את הכמות בין הבינוניים לנייטרליים. למשל 4 עלים גדולים של חסה ורבע חבילה פטרוזיליה זה אחלה איזון. לעומת זאת חצי חבילה פטרוזיליה בלי חסה, ייתן רסק עם טעם יותר ירוק (אבל עדיין סבבה לפי טעמי).
אם שמים פירות מאוד עסיסיים כמו מנגו אז לא צריך בכלל לשים מים. למשל רסק של תאנים ובננות הוא סבבה גם בלי מים, כי התאנים מאוד עסיסיות, למרות שאפשר להוסיף לזה מים אם יוצא מתוק מדי.
כל זה נכון, אבל לצערנו חלק מהבלנדרים לא יסתובבו בלי קצת מים - אז במקרה כזה, לשים את המינימום הנדרש.
עוד טכניקה להתמודד עם הבלנדר זה לחתוך הכל דק-דק (כמו סלט) לתוך קערה לפני ששמים בבלנדר.
למי שמתקשה למצוא פירות טריים כל יום לרסק, אפשר לעשות גם עם פירות יבשים, אבל רק אורגניים (עניין האורגני הוא דעה אישית של הכותב).
גם הירוקים - רצוי אך ורק אורגניים.
מיון של ירוקים:
- חזקים מאוד - נענע, לואיזה, תבלינים חזקים, עשבי בר מרים יחסית, עלי כרוב
- בינוניים - פטרוזיליה, כוסברה, עלים של סלרי (יותר חזקים מהגבעולים), גבעולים של סלרי, כף האווז, ירבוז, עשבי בר בינוניים
- נייטרליים - חסה, קייל, חוביזה, ריג'ילה.
ובהתאם לעד כמה רוצים טעם תבליני, מאזנים את הכמות בין הבינוניים לנייטרליים. למשל 4 עלים גדולים של חסה ורבע חבילה פטרוזיליה זה אחלה איזון. לעומת זאת חצי חבילה פטרוזיליה בלי חסה, ייתן רסק עם טעם יותר ירוק (אבל עדיין סבבה לפי טעמי).
-
רסק ירוק מתכונים
שוקו ירוק
אני אפרט את מה שהכנתי עכשיו, אבל זה מאולתר וסביר להניח שאפשר לשפר:
מה שיפה במתכון הזה זה שהוא החליף צבעים תוך כדי העירבול בבלנדר
שחור, ואז חום, ואז לבן, ואז קצת ירוק, ואז שוב לבן. מדהים
אני אפרט את מה שהכנתי עכשיו, אבל זה מאולתר וסביר להניח שאפשר לשפר:
- שתי כפות אבקת חרובים
- 65 גרם אגוזי לוז
- 65 גרם אגוזי ברזיל
- שני תמר מג'הול
- חוביזות
מה שיפה במתכון הזה זה שהוא החליף צבעים תוך כדי העירבול בבלנדר
שחור, ואז חום, ואז לבן, ואז קצת ירוק, ואז שוב לבן. מדהים
רסק ירוק מתכונים
הכנתי הרגע: 2 קיווי, 1 אגס, פטרוזיליה. יצא מעקצץ וטעים ממש! (אייקון מופתע)
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2005, 21:43
- דף אישי: הדף האישי של תומיקה_מיק_שועל*
רסק ירוק מתכונים
אני לא יודעת מאיפה באה לי הסטיה הזאת, אבל יש עלה מנגולד יפהפה וירוק שעושה לי עיניים כבר מאתמול והדיח אותי לשילוב הבא:
1 עלה מנגולד ענק
קצת קייל בלי גבעול
אבוקדו
חצי בננה
<אני הוספתי גם יוגורט כי אני טבעונאית מזוייפת, אבל אפשר לימון>
זה כל כך טעים ואני לא יודעת אם זה מתוק או מלוח אז לא הוספתי כלום! אני מנגבת עם עלים ירוקים כמו ש with passion תמיד מספר... לא ידעתי שזה כזה כיף!
{{ וכאן כבר הגיע הזמן לצעוק מהקהל אופק תעשה לי רסק!
1 עלה מנגולד ענק
קצת קייל בלי גבעול
אבוקדו
חצי בננה
<אני הוספתי גם יוגורט כי אני טבעונאית מזוייפת, אבל אפשר לימון>
זה כל כך טעים ואני לא יודעת אם זה מתוק או מלוח אז לא הוספתי כלום! אני מנגבת עם עלים ירוקים כמו ש with passion תמיד מספר... לא ידעתי שזה כזה כיף!
{{ וכאן כבר הגיע הזמן לצעוק מהקהל אופק תעשה לי רסק!
-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 00:37
רסק ירוק מתכונים
תודות להכרות עם with passion, ולבלנדר מ אורי יורמן, אתמול הכנתי לארוחת-צהרים את הרסק הירוק הראשון שלי!
זה דרש רכיבה על אופנים לירקן-האורגני, לקניית שני מנגו בשלים ועסיסיים (רק חצי מנגו נכנס לבלנדר, השאר נזלל ע"י חברים),
קפיצה לחדר-אוכל לקחת פירות שהיו שם - תפוחים ואגסים (אחד מכל אחד נכנס לרסק),
מיץ מתפוז שנאסף מתחת לעצים בפרדס הקרוב,
איסוף עלי חוביזה מהדשא (וכמובן תודה ל אורי יורמן גם על חופן עלים),
קצת חשמל שיעשה "ברררררררררררררררררררררררר",
והופ- אחלה רסק.
היה לו טעם טרופי-פירותי נעים. ואחלה צבע (ירוק
בתאבון.
זה דרש רכיבה על אופנים לירקן-האורגני, לקניית שני מנגו בשלים ועסיסיים (רק חצי מנגו נכנס לבלנדר, השאר נזלל ע"י חברים),
קפיצה לחדר-אוכל לקחת פירות שהיו שם - תפוחים ואגסים (אחד מכל אחד נכנס לרסק),
מיץ מתפוז שנאסף מתחת לעצים בפרדס הקרוב,
איסוף עלי חוביזה מהדשא (וכמובן תודה ל אורי יורמן גם על חופן עלים),
קצת חשמל שיעשה "ברררררררררררררררררררררררר",
והופ- אחלה רסק.
היה לו טעם טרופי-פירותי נעים. ואחלה צבע (ירוק
בתאבון.
-
רסק ירוק מתכונים
אני כרגע אוכל את הרסק הכי טעים שיצא לי עד כה:
- 1 מנגו גדול
- 2 בננות קפואות
- שקית מלאה בעלים של גדילן
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
רסק ירוק מתכונים
ירוק שיצא מוצלח- מהבוקר:
חופן פטרוזיליה
חופן עלי רוקט צעירים
3 עלי רוקט בוגרים
כמה עלי בזיליקום
חופן רגלה שנבטה (רוג'ולה?)
2 תמרי מהג'ול
רוצה לנסות מחר עם עלי תרד טריים.
חופן פטרוזיליה
חופן עלי רוקט צעירים
3 עלי רוקט בוגרים
כמה עלי בזיליקום
חופן רגלה שנבטה (רוג'ולה?)
2 תמרי מהג'ול
רוצה לנסות מחר עם עלי תרד טריים.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
רסק ירוק מתכונים
אווו, עלי תרד זה מעולה. כבר שבוע ויותר הם מככבים אצלי ברסק.
שני מנגו בשלים ועסיסיים
1 מנגו גדול
למה רק אני לא מוצאת מנגו סביר לאכילה? או לריסוק...
שני מנגו בשלים ועסיסיים
1 מנגו גדול
למה רק אני לא מוצאת מנגו סביר לאכילה? או לריסוק...
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
רסק ירוק מתכונים
אני לא מאמינה שאני כותבת פה...
צירוף ירקרק שניסיתי בתור התחלה ממה שהיה במקרר ויצא טעים נורא:
רבע פפאיה (אורגנית, לא היו עליה קופצים בתור סתם פרי)
שליש תפוח (לא אורגני, מקולף)
ארבע-חמישה גבעולי פטרוזיליה + עלים כמובן (אורגני)
שני גבעולים+עלים קטנים נענע (אורגני)
שתי כפות יוגורמה (אני מתנצלת עמוקות)
קצת מים (מסוננים, מהמקרר)
כפית דבשת ענבים סח"ה מאל-חליל
בקשר לרגילת הגינה - אתם חושבים שאפשר להסתכן ולקטוף בסתם גינה תל אביבית מוזנחת מסריחה משתן חתולים? זאת אותה בעיה שיש לי עם חמציצים ועלי חובייזה וסרפדים, כל אחד בעונתו.
צירוף ירקרק שניסיתי בתור התחלה ממה שהיה במקרר ויצא טעים נורא:
רבע פפאיה (אורגנית, לא היו עליה קופצים בתור סתם פרי)
שליש תפוח (לא אורגני, מקולף)
ארבע-חמישה גבעולי פטרוזיליה + עלים כמובן (אורגני)
שני גבעולים+עלים קטנים נענע (אורגני)
שתי כפות יוגורמה (אני מתנצלת עמוקות)
קצת מים (מסוננים, מהמקרר)
כפית דבשת ענבים סח"ה מאל-חליל
בקשר לרגילת הגינה - אתם חושבים שאפשר להסתכן ולקטוף בסתם גינה תל אביבית מוזנחת מסריחה משתן חתולים? זאת אותה בעיה שיש לי עם חמציצים ועלי חובייזה וסרפדים, כל אחד בעונתו.
-
רסק ירוק מתכונים
למה רק אני לא מוצאת מנגו סביר לאכילה?
נו, באמת, בסוף כסלו תחילת נובמבר? רק להורים שלי בגינה יש.
נו, באמת, בסוף כסלו תחילת נובמבר? רק להורים שלי בגינה יש.
-
רסק ירוק מתכונים
תלוי בצבע הגבעול והעלים
אם הם נראים עסיסיים ורעננים אז ללא ספק כן
תלוי בצבע הגבעול והעלים
אם הם נראים עסיסיים ורעננים אז ללא ספק כן
-
רסק ירוק מתכונים
תודה.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 21:21
רסק ירוק מתכונים
שלום לכולם,
אני חדשה בטיבעונאות. אני מנסה ללמוד ולאמץ את הדרך כאורח חיים. הזכרתם במתכונים ירוקים כגון חוביזה, רג'לה וירוקים שאני לא מכירה כגון קייל, האווז, ירבוז . בכל אופן כיצד ניתן להשיג את כל הירוקים הנ"ל?
אודה לעזרה וטיפים ללמידה.
אני חדשה בטיבעונאות. אני מנסה ללמוד ולאמץ את הדרך כאורח חיים. הזכרתם במתכונים ירוקים כגון חוביזה, רג'לה וירוקים שאני לא מכירה כגון קייל, האווז, ירבוז . בכל אופן כיצד ניתן להשיג את כל הירוקים הנ"ל?
אודה לעזרה וטיפים ללמידה.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 21:27
רסק ירוק מתכונים
אנא עיזרו לי, איפה משיגים את כל הירוקים? האם אפשר לגדל בביית? אני לא מכירה ובטח שלא אזהה את המינים בשדדות...
-
רסק ירוק מתכונים
זאת שאלה מאוד גדולה... אנסה לענות מחר אם לא יענו לפני
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
רסק ירוק מתכונים
בקשר לרגילת הגינה - אתם חושבים שאפשר להסתכן ולקטוף בסתם גינה תל אביבית מוזנחת מסריחה משתן חתולים?
יקירה, לי יש רגילת הגינה באדנית על חלון המטבח, ובכל פעם שאני עושה סלט קוטפת משם 2 גבעולים וזה יאמי. קניתי פעם ריג'לה אורגנית מ שחר כספי והיא היתה כ"כ ענקית וטובה (הריג'לה התל אביבית קטנה ומצומקת ועצובה לעומתה), שהחלטתי להשריש אותה. היא משרישה מאוד בקלות, פשוט לשים באדמה רטובה. זה צמח בן-זו#$*^נה שיצמח בכל מקום ולא יעזוב, כפי שאפשר לראות היטב בחריצי המדרכות.
(רק שימי לב, אל תציבי אותה ליד עציצים אחרים, הזרעים שלה נובטים באופן פולשני מאוד, עם שורש ארוך-ארוך שקשה להיפטר ממנו).
יקירה, לי יש רגילת הגינה באדנית על חלון המטבח, ובכל פעם שאני עושה סלט קוטפת משם 2 גבעולים וזה יאמי. קניתי פעם ריג'לה אורגנית מ שחר כספי והיא היתה כ"כ ענקית וטובה (הריג'לה התל אביבית קטנה ומצומקת ועצובה לעומתה), שהחלטתי להשריש אותה. היא משרישה מאוד בקלות, פשוט לשים באדמה רטובה. זה צמח בן-זו#$*^נה שיצמח בכל מקום ולא יעזוב, כפי שאפשר לראות היטב בחריצי המדרכות.
(רק שימי לב, אל תציבי אותה ליד עציצים אחרים, הזרעים שלה נובטים באופן פולשני מאוד, עם שורש ארוך-ארוך שקשה להיפטר ממנו).
-
רסק ירוק מתכונים
קרוטונית,
גם אני גידלתי קצת ריג'ילה, אבל נראה לי מיותר בקיץ כי יש אותו פשוט חי ובועט בכל מקום עם השקיה (כולל כל גינות הפרחים הציבוריות ברחובות)
ולמה רק שני עלים?
(שלא ייגמר?)
גם אני גידלתי קצת ריג'ילה, אבל נראה לי מיותר בקיץ כי יש אותו פשוט חי ובועט בכל מקום עם השקיה (כולל כל גינות הפרחים הציבוריות ברחובות)
ולמה רק שני עלים?
(שלא ייגמר?)
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
רסק ירוק מתכונים
אני לא נתקלתי בהרבה ריג'לה
ואפילו פיזרתי זרעים ליד הברז בחצר.
(בשנה הבאה ננסה שוב).
ואפילו פיזרתי זרעים ליד הברז בחצר.
(בשנה הבאה ננסה שוב).
-
- הצטרפות: 04 נובמבר 2007, 11:07
רסק ירוק מתכונים
רסק ירוק בטעם חילבה
מתוק, מרענן ומשביע
5 תותים (ביו)
2 בננות
צרור עלי סלרי
חופן נבטי אלפלפא
מתוק, מרענן ומשביע
5 תותים (ביו)
2 בננות
צרור עלי סלרי
חופן נבטי אלפלפא
-
רסק ירוק מתכונים
5 בננות, בוחטה של עלים, בלי מים.
רסק ירוק מתכונים
רסק בטעם סלט וולדורף:
תפוח+סלרי עלים וגבעולים+אבוקדו+פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד וכל עלה ירוק שבנמצא+קצת שמן זית וקצת מים
וכמו בכל רסק ירוק שאני מכינה - אחרי שהכול עבר את הבלנדר מוסיפה כף או שתיים זרעי פשתן טחונים וחופן שניים שבולת שועל לערבוב קצרצר.
יאמי
תפוח+סלרי עלים וגבעולים+אבוקדו+פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד וכל עלה ירוק שבנמצא+קצת שמן זית וקצת מים
וכמו בכל רסק ירוק שאני מכינה - אחרי שהכול עבר את הבלנדר מוסיפה כף או שתיים זרעי פשתן טחונים וחופן שניים שבולת שועל לערבוב קצרצר.
יאמי
רסק ירוק מתכונים
לניצול מקסימלי של הרסק הירוק, את מה שנשאר על קירות כלי הבלנדר, אני אוספת עם האצבעות ומורחת כמסכה על הפנים
שיוצאים מזה רכים, נעימים ומוזנים.
שיוצאים מזה רכים, נעימים ומוזנים.
-
רסק ירוק מתכונים
_לניצול מקסימלי של הרסק הירוק, את מה שנשאר על קירות כלי הבלנדר, אני אוספת עם האצבעות ומורחת כמסכה על הפנים
שיוצאים מזה רכים, נעימים ומוזנים._
רגשי הערצה!
רגשי הערצה!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רסק ירוק מתכונים
פעם ראשונה היום שהתחלתי לשתות את הדבר הטעים הזה ומרוב שהתלהבתי בערב שתיתי שוב ואחכ הכנתי מחבילת נבטי עדשים ובננה עוד שייק!
החדשה
החדשה
רסק ירוק מתכונים
הרסק הירוק הראשון שלי!
בעקבות העמודים האלו, ובעיקר מדור לקטים יצאתי עם חבר שלי לליקוט הראשון שלי, לאחר טיולים רבים בגבעות עמק איילון, קטפתי עלים רבים שמצאתי בגבעת הברושים במכבים, ביניהם עלי בייבי שונים ומשונים שלא הצלחתי לזהות, אבל לא צילמתי אז פעם הבאה אני אצלם ואשאל אתכם, עלי חוביזה, זותא, זעתר....
הרסק הירוק שקיבלתי-השתמשתי בעלי החוביזה-כ-10 עלים, בננה אחת, רבע אבוקדו- ויצא כל כך יפה וערב לחיך....
אני מאד אהבתי, אבל לצערי חבר שלי לא אהב את השילוב...
בעקבות הליקוט גם הכנו יחד ארוחה טבעונאית ראשונה שהיתה מהממת לדעתי, ומלבד הרסק הירוק גם חבר שלי אכל(והמשיך הרבה אחרי שאני סיימתי...)
הארוחה יצאה ממש גדולה:
תמונות בארוחה הבאה- חגיגה לעיניים!
בעקבות העמודים האלו, ובעיקר מדור לקטים יצאתי עם חבר שלי לליקוט הראשון שלי, לאחר טיולים רבים בגבעות עמק איילון, קטפתי עלים רבים שמצאתי בגבעת הברושים במכבים, ביניהם עלי בייבי שונים ומשונים שלא הצלחתי לזהות, אבל לא צילמתי אז פעם הבאה אני אצלם ואשאל אתכם, עלי חוביזה, זותא, זעתר....
הרסק הירוק שקיבלתי-השתמשתי בעלי החוביזה-כ-10 עלים, בננה אחת, רבע אבוקדו- ויצא כל כך יפה וערב לחיך....
אני מאד אהבתי, אבל לצערי חבר שלי לא אהב את השילוב...
בעקבות הליקוט גם הכנו יחד ארוחה טבעונאית ראשונה שהיתה מהממת לדעתי, ומלבד הרסק הירוק גם חבר שלי אכל(והמשיך הרבה אחרי שאני סיימתי...)
הארוחה יצאה ממש גדולה:
- סלט ענק - חוביזה שליקטנו, כרוב, מלפפון, תירס, פטרוזיליה, גזר, כרובית,פטריות ובטוח עוד דברים ששכחתי...מתובל במלח, פלפל שחור, שמן זית, כמה זרעי ועלי זעתר וזותא שליקטנו
- גלילות חוביזה וממרח אבוקדו- במרכז עלי חוביזה מרחנו אבוקדו עם תיבול עדין של מלח, פלפל חריף, זרעי זעתר וחוביזה שליקטנו וגילגלנו
- הרסק הירוק המדובר
- פסטה מירקות מהמתכון של with passion - גזר, קישוא ו2 פטריות ברצועות ארוכות ע"י קולפן, מושרים לכמה דקות בשמן זית ומעט מלח, ומעל רסק רוטב עגבניות במתכון של with passion....יצא מדהים וחוסל במיידי...
תמונות בארוחה הבאה- חגיגה לעיניים!
-
רסק ירוק מתכונים
אורני, כל הכבוד
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
רסק ירוק מתכונים
_לניצול מקסימלי של הרסק הירוק, את מה שנשאר על קירות כלי הבלנדר, אני אוספת עם האצבעות ומורחת כמסכה על הפנים
שועשעתי קשות. גאוני.
שועשעתי קשות. גאוני.
-
רסק ירוק מתכונים
הכנתי עכשיו רסק (לא ירוק) ממנגו, אגס, בננה ומיצתפוז סחוט. חשבתי שכדאי לציין כאן, שנוזלים, כמו התפוז, הופכים את המרקם של הרסק למשהו שהרבה יותר כיף לשתות מאשר לאכול בכפית. (אולי זו רק אני, אבל בדרך כלל אני לא מוסיפה נוזלים ויוצאת לי עיסה מוצקה למדי. מאוד נהנתי מהקונספט החדשני- נוזל).
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
רסק ירוק מתכונים
אופק, אני רוצה להכין רסק ירוק לתינוקת שלי, בת תשעה חודשים, עד עכשיו טעמה קצת פירות וירקות בחתיכות, לא מרוסקים , תוכל אולי לעזור לי עם מתכון שמתאים לגיל הזה?
-
רסק ירוק מתכונים
אהבה טהורה - כל מתכון מתאים לכל הגילאים.. זה יותר שאלה של טעם. כשאת מכינה לעצמך רסק שאת אוהבת, אם התינוקת מעונינת, אז כבדי אותה.. את כבר תראי איזה מתכון היא מעדיפה. את יכולה גם לתת לה עלים שונים ולראות מה היא אוהבת.. לשלב עם הפירות שהיא אוהבת.
אני משתמש בטכניקת רסק ירוק בשביל לאכול מגוון גדול יותר של עלים שאינם שגורים אצלי בצורות אחרות - למשל סרפדים או גדילנים.. אלא אם אני בטיול, אני נוטה לא לאכול מהם בגלל ההתעסקות - אבל ברסק אין התעסקות כמעט.
תמונות עם שפם ירוק תמיד מתקבלות בברכה...
אני משתמש בטכניקת רסק ירוק בשביל לאכול מגוון גדול יותר של עלים שאינם שגורים אצלי בצורות אחרות - למשל סרפדים או גדילנים.. אלא אם אני בטיול, אני נוטה לא לאכול מהם בגלל ההתעסקות - אבל ברסק אין התעסקות כמעט.
תמונות עם שפם ירוק תמיד מתקבלות בברכה...
-
רסק ירוק מתכונים
אהבה טהורה,
נקודה קטנה בכל זאת -
לי נראה שרסק ירוק של שני רכיבים בלבד - סוג אחד של פרי וסוג אחד של עלה - יהיה הפתרון המנצח
אבל אפשר להוסיף תמרים (אני לא סופר אותם מהבחינה הזאת)
נקודה קטנה בכל זאת -
לי נראה שרסק ירוק של שני רכיבים בלבד - סוג אחד של פרי וסוג אחד של עלה - יהיה הפתרון המנצח
אבל אפשר להוסיף תמרים (אני לא סופר אותם מהבחינה הזאת)
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
רסק ירוק מתכונים
תודה לכם @}
רסק ירוק מתכונים
רסק קצת חמצמץ שהתקבל בהתלהבות:
קופסה קטנה של תותים
1 קיווי
1 תפוח גרנדסמיט
תרד
חוביזה
האיש שלי נשבע שזה יילך מצוין עם קצת טקילה... אבל אני והתינוק לא שותים אלכוהול, אז נהננו מההיי הטבעי של העלים הירוקים!
קופסה קטנה של תותים
1 קיווי
1 תפוח גרנדסמיט
תרד
חוביזה
האיש שלי נשבע שזה יילך מצוין עם קצת טקילה... אבל אני והתינוק לא שותים אלכוהול, אז נהננו מההיי הטבעי של העלים הירוקים!
-
רסק ירוק מתכונים
תותים ביחד עם הירוק הקטן שצמוד אליהם, או שהוצאת אותם אחד אחד מהתותים?
רסק ירוק מתכונים
את העלים השארתי, אבל העוקץ עצמו נראה לי קשה מדי. מניחה שלבלנדרים חזקים משלנו זה לא משנה (יש לנו איזה שייק בר ג'וניור שנראה כמו צעצוע )
רסק ירוק מתכונים
מה הולך עם פסיפלורה?
-
רסק ירוק מתכונים
אני מניח שגלידת פסיפלורה-תמר-חוביזה
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
רסק ירוק מתכונים
גיליתי שאפשר להוסיף בתור בסיס לשייק הירוק דווקא שמנת צמחית 9% שומן, וזה יוצא יותר סמיך, כמו קרם.
גיוון מעניין לעומת חלב הסויה הסטנדרטי.
גיוון מעניין לעומת חלב הסויה הסטנדרטי.
-
רסק ירוק מתכונים
מה זה שמנת צמחית?
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
רסק ירוק מתכונים
רסק ירוק שיצא משביע ביותר:
4 תותים שדה גדולים ביחד עם הירוק שלהם
10 עלי חוביזה רכים ורעננים
4 עלי חסה גדולים קרועים קלות בשביל שיכנסו לבלנדר
1 בננה בשלה למדי
5 תמרים ללא חרצניהם
4 כפות שיבולת שועל
כוס מים
הכול נטחן במוט, והתוצר טעים מאוד מאוד ומשביע נהדר...
4 תותים שדה גדולים ביחד עם הירוק שלהם
10 עלי חוביזה רכים ורעננים
4 עלי חסה גדולים קרועים קלות בשביל שיכנסו לבלנדר
1 בננה בשלה למדי
5 תמרים ללא חרצניהם
4 כפות שיבולת שועל
כוס מים
הכול נטחן במוט, והתוצר טעים מאוד מאוד ומשביע נהדר...
-
רסק ירוק מתכונים
מה שיצא לי עכשיו -
3 אפרסמונים (שניים מהם מהפריזר)
3 בננות
חופן עלי ברקן קוצניים במיוחד (לוקטו ליד צומת לטרון)
3 אפרסמונים (שניים מהם מהפריזר)
3 בננות
חופן עלי ברקן קוצניים במיוחד (לוקטו ליד צומת לטרון)
-
רסק ירוק מתכונים
אה, למשל לשף הלבן יש קצפת צמחית, וקצפת צמחית ללא סוכר:
http://www.chef-lavan.co.il/tabid/63/Default.aspx
זה מוצר די נפוץ, יש אותו לעוד כמה חברות.
http://www.chef-lavan.co.il/tabid/63/Default.aspx
זה מוצר די נפוץ, יש אותו לעוד כמה חברות.
-
רסק ירוק מתכונים
את יכולה לרשום פה את רשימת הרכיבים?
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
רסק ירוק מתכונים
לא יאומן אבל אנונה אחת ענקית שנפלה מעצמה (סוף סוף) מהעץ שלנו בשלה ומתוקה. חציה הצטרף לסרפדים, בננות ותמרים והיה מדהים. החיפושית שתתה אבל הפעם אפילו האיש טעם ונהנה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
רסק ירוק מתכונים
אגב הפלוני אלמונית הקודמת הייתי אני...פשוט ירדתי מהמונית לרגע בלי לשים לב, סליחה.
קצת קשה לי לשחזר אחד לאחד את רשימת המרכיבים, כי אני כל הזמן מנסה דברים חדשים, אבל נדמה לי שמה שעשיתי זה שמתי די הרבה פטרוזיליה ושמיר, יחד עם קצת מים וגביע שמנת צמחית.
בפעם אחרת התחשק לי שזה יהיה מתוק אז הוספתי משהו שנקרא אובלטין (נדמה לי) זה כמו אבקת שוקו אבל ללא סוכר. בהזדמנות אחרת שמתי סתם כף של קונפיטורת תות ללא תוספת סוכר. זה יצא אפילו יותר טוב, אבל את זה אני יכולה לשתות רק לפעמים.
קצת קשה לי לשחזר אחד לאחד את רשימת המרכיבים, כי אני כל הזמן מנסה דברים חדשים, אבל נדמה לי שמה שעשיתי זה שמתי די הרבה פטרוזיליה ושמיר, יחד עם קצת מים וגביע שמנת צמחית.
בפעם אחרת התחשק לי שזה יהיה מתוק אז הוספתי משהו שנקרא אובלטין (נדמה לי) זה כמו אבקת שוקו אבל ללא סוכר. בהזדמנות אחרת שמתי סתם כף של קונפיטורת תות ללא תוספת סוכר. זה יצא אפילו יותר טוב, אבל את זה אני יכולה לשתות רק לפעמים.
-
רסק ירוק מתכונים
לא הבנת אותי נכון -
מה רשימת הרכיבים של השמנת הצמחית?
מה רשימת הרכיבים של השמנת הצמחית?
-
-
רסק ירוק מתכונים
א. אוקי. אני אצטרך לקנות עוד אחת בשביל לראות את זה....אני אעדכן אותך.
רסק ירוק מתכונים
שלום לכולם, נעים מאוד. כבר כמה ימים שאני קוראת כאן ובאתר בכלל ומאוד מעניין פה!
היום יצאתי ללקט (לא פעם ראשונה) וניסיתי את שיטת ה-אם טעים לי. אספתי כל מיני ירוקים ולבסוף טחנתי אותם במג'ימיקס עם כמה תותים ומים. האמת שלא היה כ"כ טעים, אז אכלתי רק חלק. בכל אופן אני לא מתייאשת מהר.
האמת שהחלטתי לנסות את הטבעונאות.. אבל בנתיים זה קצת קשה כי עדיין לא הסתדרתי עם הרסק. בכל אופן זה גם קשה כי אני גרה אצל ההורים שהם לא ממש בקטע..
טוב בכל אופן תודה על כל הטיפים- במיוחד לך אופק.
שבוע טוב!
היום יצאתי ללקט (לא פעם ראשונה) וניסיתי את שיטת ה-אם טעים לי. אספתי כל מיני ירוקים ולבסוף טחנתי אותם במג'ימיקס עם כמה תותים ומים. האמת שלא היה כ"כ טעים, אז אכלתי רק חלק. בכל אופן אני לא מתייאשת מהר.
האמת שהחלטתי לנסות את הטבעונאות.. אבל בנתיים זה קצת קשה כי עדיין לא הסתדרתי עם הרסק. בכל אופן זה גם קשה כי אני גרה אצל ההורים שהם לא ממש בקטע..
טוב בכל אופן תודה על כל הטיפים- במיוחד לך אופק.
שבוע טוב!
-
רסק ירוק מתכונים
אהלן נעה
סחטיין על הכיוון החיובי! נשמע שיש לך רצון טוב ומוטיבציה, אם הרסק לא יצא טוב ובכל זאת את רוצה להמשיך לנסות!
לגבי הרסק, מומלץ פעם ראשונה לנסות עם קצת ירוק, וכל פעם שמכינים להוסיף עוד, עד שמגלים מה המקסימום שאת מרגישה איתו טעים.
כמה תותים ומים זה לא מספיק לדעתי - צריך משהו יותר כמו 3 בננות, כמה תותים וקצת מים, עם הירוקים (לפי דעתי לפחות).
את גרה קרוב לתל אביב? (אנחנו עושים פה מפגשי מזון-חי פעם בכמה זמן, ראי חפלקים טבעונאים בתל אביב)
סחטיין על הכיוון החיובי! נשמע שיש לך רצון טוב ומוטיבציה, אם הרסק לא יצא טוב ובכל זאת את רוצה להמשיך לנסות!
לגבי הרסק, מומלץ פעם ראשונה לנסות עם קצת ירוק, וכל פעם שמכינים להוסיף עוד, עד שמגלים מה המקסימום שאת מרגישה איתו טעים.
כמה תותים ומים זה לא מספיק לדעתי - צריך משהו יותר כמו 3 בננות, כמה תותים וקצת מים, עם הירוקים (לפי דעתי לפחות).
את גרה קרוב לתל אביב? (אנחנו עושים פה מפגשי מזון-חי פעם בכמה זמן, ראי חפלקים טבעונאים בתל אביב)
רסק ירוק מתכונים
לא.. אני גרה בעתלית. זה אומר שיש הרבה מקום ללקט
אבל אני ממש אשמח להצטרף אליכם בת"א פעם.. או אם מתקיימים מפגשים כאלה גם יותר צפונה זה יהיה מגניב.
הרסק הראשון היה עם המון המון ירוק וקצת תותים ומים. אני בדיוק בדרכי ללקט את מה שירכיב את השני. תאחלו לי בהצלחה.
תודה רבה אורי!
אבל אני ממש אשמח להצטרף אליכם בת"א פעם.. או אם מתקיימים מפגשים כאלה גם יותר צפונה זה יהיה מגניב.
הרסק הראשון היה עם המון המון ירוק וקצת תותים ומים. אני בדיוק בדרכי ללקט את מה שירכיב את השני. תאחלו לי בהצלחה.
תודה רבה אורי!
רסק ירוק מתכונים
גם אני, להפתעתי, מאוד נהנית מהשייק הירוק. (לא אוהבת את המילה רסק...)
אני מכינה אותו מ- 2 תפוחים, 2 תמרים מג'הול, המון ירוקים (חובזות או עלי בייבי/רוקט וכו'), קוביות קרח וקצת מים.
מה עוד אני יכולה להכניס לגיוון הטעם?
יש לקחת בחשבון שאני לא אוכלת בננות! שמתי לב שהן מככבות ברוב המתכונים...
תודה! @}
אני מכינה אותו מ- 2 תפוחים, 2 תמרים מג'הול, המון ירוקים (חובזות או עלי בייבי/רוקט וכו'), קוביות קרח וקצת מים.
מה עוד אני יכולה להכניס לגיוון הטעם?
יש לקחת בחשבון שאני לא אוכלת בננות! שמתי לב שהן מככבות ברוב המתכונים...
תודה! @}
רסק ירוק מתכונים
יצא לי אחלה רסק- המון חובזות, קצת רוקט וקצת נענע, שני תפוחים עסיסיים, שני קיווי בשלים, אגס ותפוז. זה לגמרי נכנס לשלישיית הרסקים הטעימים ביותר שהכנתי (למרות שזה לא מנצח את המנגו-סלרי)
רסק ירוק מתכונים
אהלן!
הכנתי רסק לארוחת בוקר! יצא מרענן וטעים מאוד: תפוח צהוב, 5 תותים בערך, תמר מג'הול, צרור פטרוזיליה ומים.
איזה כיף:)
הכנתי רסק לארוחת בוקר! יצא מרענן וטעים מאוד: תפוח צהוב, 5 תותים בערך, תמר מג'הול, צרור פטרוזיליה ומים.
איזה כיף:)
-
רסק ירוק מתכונים
אחלה מתכונים!
נעה, אני מבין שאת לא אוהבת מתוק כלכך?
לגבי דברים שהם לא בננות - אז בעיקרון הכל הולך, בעיקר הפירות המתוקים והחמצמצים.
ואם אהבתן תמרים, אז גם צימוקים אורגניים, משמשים מיובשים אורגניים, ותאנים מיובשות אורגניות - הולכים טוב! (אה, וגם אננס מיובש אורגני יוצא מדהים, אבל בלנדר חלש קצת יתקשה איתו).
לפעמים לגיוון אני עושה שייק שמורכב ממים (וקרח) ופירות יבשים, בלי פירות בשלים. (וירוקים כמובן)
פירות שאני אוהב בשייק:
אפרסמון, מנגו, בננה, תפוח אורגני, מלון פפאיה בשיא העונה (לפני ואחרי זה הן יוצאות מרות), תאנים ופיקוסים, תות עץ, תות שדה, אגס אורגני
(יש בטח עוד ששכחתי)
עוד מתכון קצת מפתיע:
אבוקדו גדול, 2-3 בננות, סלרי, 2-3 תמרים (או תאנים יבשות)
נעה, אני מבין שאת לא אוהבת מתוק כלכך?
לגבי דברים שהם לא בננות - אז בעיקרון הכל הולך, בעיקר הפירות המתוקים והחמצמצים.
ואם אהבתן תמרים, אז גם צימוקים אורגניים, משמשים מיובשים אורגניים, ותאנים מיובשות אורגניות - הולכים טוב! (אה, וגם אננס מיובש אורגני יוצא מדהים, אבל בלנדר חלש קצת יתקשה איתו).
לפעמים לגיוון אני עושה שייק שמורכב ממים (וקרח) ופירות יבשים, בלי פירות בשלים. (וירוקים כמובן)
פירות שאני אוהב בשייק:
אפרסמון, מנגו, בננה, תפוח אורגני, מלון פפאיה בשיא העונה (לפני ואחרי זה הן יוצאות מרות), תאנים ופיקוסים, תות עץ, תות שדה, אגס אורגני
(יש בטח עוד ששכחתי)
עוד מתכון קצת מפתיע:
אבוקדו גדול, 2-3 בננות, סלרי, 2-3 תמרים (או תאנים יבשות)
רסק ירוק מתכונים
מתכון שיצא מאד טעים - הרבה פטרוזיליה+קיווי+אגס+מים.
אפילו התינוק ליקק את הכפית.
אפילו התינוק ליקק את הכפית.
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
רסק ירוק מתכונים
רסק ירוק שאני מכנה אותו מרק ירוק:
150 גרם פטרוזיליה (או כמות דומה של עלים ירוקים אחרים, או סלרי, או שילוב)
3 עגבניות גדולות
מלח או מיסו או רוטב סויה
מוזגת לקערה ואוכלת עם כף כמו מרק.
הרסק המלוח הזה החזיר אותי לעניינים לאחר שפשוט לא יכולתי להריח יותר רסק מתוק.
150 גרם פטרוזיליה (או כמות דומה של עלים ירוקים אחרים, או סלרי, או שילוב)
3 עגבניות גדולות
מלח או מיסו או רוטב סויה
מוזגת לקערה ואוכלת עם כף כמו מרק.
הרסק המלוח הזה החזיר אותי לעניינים לאחר שפשוט לא יכולתי להריח יותר רסק מתוק.
רסק ירוק מתכונים
תודה חניתה, אני אנסה את זה. גם לי נמאס כרגע מהמתוק.
-
רסק ירוק מתכונים
גם אותי מעניין קצת לנסות טעמים חדשים לשייק ירוק
שני שינויים שהוספתי לאחרונה והצליחו:
blended salad - שייק ירוק של ירקות.
ומשהו נחמד שגיליתי לאחרונה כשהיה חם:
מלון (או חצי מלון) עם כמה תמרים זה מדהים.
למשל:
שני שינויים שהוספתי לאחרונה והצליחו:
- להוסיף כמה גזרים (מדהים!)
- להוסיף ברוקולי במקום חלק מהירוקים
blended salad - שייק ירוק של ירקות.
ומשהו נחמד שגיליתי לאחרונה כשהיה חם:
מלון (או חצי מלון) עם כמה תמרים זה מדהים.
למשל:
- מלון שלם, כמה תמרים, קצת ברוקולי, עלה גדילן
- חצי מלון, בננה אחת, כמה תמרים, גדילן וסלרי
-
רסק ירוק מתכונים
אורי, רציתי לשאול מה העניין עם המרכיב הקפוא ברסק, שהזכירה רחל טל שיר בכתבה? אני לא רואה במתכונים פה זכר לזה.
-
רסק ירוק מתכונים
זה עוזר שהרסק יהיה קר.
למשל במתכונים עם מים - לשים קצת קרח. (האמת ששתי קוביות קרח לא יזיקו לאף מתכון פה.
הקור מונע חימצון במידה מסויימת, וגם סתם נהיה טעים יותר.
עוד שיטה - שאחד הפירות יהיה מהפריזר (למשל אחת הבננות במתכונים שיש בהם בננות)
למשל במתכונים עם מים - לשים קצת קרח. (האמת ששתי קוביות קרח לא יזיקו לאף מתכון פה.
הקור מונע חימצון במידה מסויימת, וגם סתם נהיה טעים יותר.
עוד שיטה - שאחד הפירות יהיה מהפריזר (למשל אחת הבננות במתכונים שיש בהם בננות)
-
- הצטרפות: 04 יוני 2004, 10:30
- דף אישי: הדף האישי של רחלי_בהרל*
רסק ירוק מתכונים
שלום לכולכם
שמי רחלי בהרל. אני עובדת על ספר להורים העוסק בתזונת ילדים. אשמח לקבל מתכונים של מאכלים טבעונאים ושייקים ירוקים (כי אלה עם פרות ופרות יבשים בלבד אני מכירה), עבור הספר.
אני מחפשת מתכונים שנוסו על ילדים והצליחו. כלומר שהילדים אהבו.
דרושים מתכונים שאין לכם בעיה שיתפרסמו בספר של מישהו אחר ואין עליהם זכויות יוצרים. אני כותבת תודה מרוכזת עם שמות האנשים שנידבו לי מתכונים בסוף הספר.
אשמח גם לדעת על סיורים וארועים טבעונאים באזור הגליל העליון, שם אני גרה. (איך מתעדכנים?)
המייל שלי [email protected]
או בדף הזה. תודה רבה מאוד מראש, רחלי
שמי רחלי בהרל. אני עובדת על ספר להורים העוסק בתזונת ילדים. אשמח לקבל מתכונים של מאכלים טבעונאים ושייקים ירוקים (כי אלה עם פרות ופרות יבשים בלבד אני מכירה), עבור הספר.
אני מחפשת מתכונים שנוסו על ילדים והצליחו. כלומר שהילדים אהבו.
דרושים מתכונים שאין לכם בעיה שיתפרסמו בספר של מישהו אחר ואין עליהם זכויות יוצרים. אני כותבת תודה מרוכזת עם שמות האנשים שנידבו לי מתכונים בסוף הספר.
אשמח גם לדעת על סיורים וארועים טבעונאים באזור הגליל העליון, שם אני גרה. (איך מתעדכנים?)
המייל שלי [email protected]
או בדף הזה. תודה רבה מאוד מראש, רחלי
-
רסק ירוק מתכונים
המלצה- להוסיף נענע לרסק הירוק!
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*
רסק ירוק מתכונים
אני שמה לפעמם שומר, ובהזדמנויות אחרות ג'ינג'ר.
-
רסק ירוק מתכונים
כרגע לוגם חלב-בננה סלרי
(6 בננות, כמה גבעולי סלרי קטנים מהעציצים שלי)
(6 בננות, כמה גבעולי סלרי קטנים מהעציצים שלי)
-
רסק ירוק מתכונים
גם אני חשבתי לנסות ג'ינג'ר- נשמע מבטיח.
רסק ירוק מעכשיו:
1 מלון קטן
1 בננה בשלה מאוד
3 תמרים
עלים ירוקים
נענע
רסק ירוק מעכשיו:
1 מלון קטן
1 בננה בשלה מאוד
3 תמרים
עלים ירוקים
נענע
-
רסק ירוק מתכונים
אני מבינה שאין עניין. אשמח אם מישהו יכוון אותי איך נכנסים לרשימת תפוצה של סיורים טבעונאים וכאלה. תודה, רחלי
-
-
- הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
- דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*
רסק ירוק מתכונים
דבר אחד לא הבנתי- איך אוכלים כמות שיוצאת ממתכון שיש בו 4 אגסים,או 6 תפוחים,וכד'? יוצאת לי מזה כמות לשבוע...אוכלים את זה בפעם אחת?
-
רסק ירוק מתכונים
לדוגמא: 5 תפוחים + גבעול סלרי + 10 עלי חוביזה
זאת מנה.
זאת לא סתם מנה. זאת ארוחה.
רסק ירוק זה לא נשנוש, זה אוכל.
(בתרבות המערבית פרי זה קינוח, ולכן נהוג לאכול פרי אחד או שניים מקסימום. למה לא לאכול 5?)
זאת מנה.
זאת לא סתם מנה. זאת ארוחה.
רסק ירוק זה לא נשנוש, זה אוכל.
(בתרבות המערבית פרי זה קינוח, ולכן נהוג לאכול פרי אחד או שניים מקסימום. למה לא לאכול 5?)
רסק ירוק מתכונים
רסק מהבוקר, התינוק אכל בכפית, אני שתיתי:
אגס אחד, קיוי אחד, עשרה גבעולי פטרוזיליה שופעים, חצי בננה, קומץ חמוציות מיובשות, שתי קוביות קרח, רבע כוס מים.
בבלנדר ולשתות.
אגס אחד, קיוי אחד, עשרה גבעולי פטרוזיליה שופעים, חצי בננה, קומץ חמוציות מיובשות, שתי קוביות קרח, רבע כוס מים.
בבלנדר ולשתות.
רסק ירוק מתכונים
את מחצית הבננה הוספתי כדי שלתינוק לא יהיה חמוץ מידי, אני הייתי יכולה גם בלי.
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2008, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של שרה_בלאט*
רסק ירוק מתכונים
והרסק הירוק שלי מהבוקר:
רבע פפאיה
3 תפוזים
2 תמרים
חבילה שלמה עלי בייבי
חצי חבילת פטרוזיליה
קצת מים
יצא מעולה!
אתמול היו לי תותים, אז ויתרתי על התמרים. יצא טעים ביותר.
אבל,
יום קודם, שמתי חצי חבילה של עלי רוקולה, ויצא שייק ירוק ומריר (לטעמי)
מאז -
עלי רוקולה, רק בסלט ולא בשייק!
רבע פפאיה
3 תפוזים
2 תמרים
חבילה שלמה עלי בייבי
חצי חבילת פטרוזיליה
קצת מים
יצא מעולה!
אתמול היו לי תותים, אז ויתרתי על התמרים. יצא טעים ביותר.
אבל,
יום קודם, שמתי חצי חבילה של עלי רוקולה, ויצא שייק ירוק ומריר (לטעמי)
מאז -
עלי רוקולה, רק בסלט ולא בשייק!
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
רסק ירוק מתכונים
רחלי בהרל אין לי מושג מה נחשב מיוחד בשבילך אבל אצלנו השייק האהב ביותר על החיפושית (שנתיים ושמונה ומאוד מאוד בררנית באוכל (ואולי דווקא בשל כך אהוב: שלוש בננות, שלושה מג'הולים, חצי אנונה ענקית (אולי אחת רגילה אם לא מסתמכים על מוטציה מהעץ שלנו שהבשילה רק בסוף החורף), המון המון סרפדים רעננים וחופן פטרוזיליה.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
רסק ירוק מתכונים
שלשום יצא לי שייק טעים:
כמה עלי תרד
כמה עלי קייל
אגס
בננה
קשיו נא
הקשיו הופך לפרורים וממתיק קצת. טעים!
כמה עלי תרד
כמה עלי קייל
אגס
בננה
קשיו נא
הקשיו הופך לפרורים וממתיק קצת. טעים!
-
רסק ירוק מתכונים
תודה אורי, אחכה למירב. תודה ילדת טבע! מה שכתבת אלו הדברים שהתכוונתי. ב"מיוחד" אני מתכוונת לא רק בננות ותותים, שאותם כולם מכירים..
כפי שכתבתי, אשמח לקבל מתכונים שילדים אהבו.
הבוקר בהשראת הדף הזה עשיתי שייק מ: תמרים, תפוח, תותים, כף שקדיה, ירוקים: חסה, מיזונה, סלרי, כוסברה, והיה ממש טעים.
אורי, אני קוראת את מדורי רחל טל שיר ומאוד התרשמתי ממה שהיא כתבה אודותיך. תודה שאתה משתף בחייך ובמה שאתה עושה.
יש לי חוסרים בברזל. האם לדעת מישהו שייקים עם הרבה ירוקים יכולים לעזור בכך? תודה, רחלי
כפי שכתבתי, אשמח לקבל מתכונים שילדים אהבו.
הבוקר בהשראת הדף הזה עשיתי שייק מ: תמרים, תפוח, תותים, כף שקדיה, ירוקים: חסה, מיזונה, סלרי, כוסברה, והיה ממש טעים.
אורי, אני קוראת את מדורי רחל טל שיר ומאוד התרשמתי ממה שהיא כתבה אודותיך. תודה שאתה משתף בחייך ובמה שאתה עושה.
יש לי חוסרים בברזל. האם לדעת מישהו שייקים עם הרבה ירוקים יכולים לעזור בכך? תודה, רחלי
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
רסק ירוק מתכונים
למה לא לאכול 5? אני על סף סכרת, וחמישה פירות במכה הם עבורי ה-מ-ו-ן. מבחינתי הנזק בחמישה תפוחים בו"ז לא שונה בהרבה מהנזק מאכילת בראוני שוקולד נדיבה. (אני יודעת, סוכר מעובד מול טבעי, אבל עדיין - סוכר הוא סוכר. הכותבת הינה בעלת תואר מתקדם במדעי החיים וקצת יודעת על מה היא מדברת).
יצא טעים: חופן עלי בייבי, אגס, בננה.
יצא לא משהו בכלל: שלושה גבעולי סלרי, המון כוסברה (כאן הגזמתי לדעתי), בננה ותמרים.
יצא טעים: חופן עלי בייבי, אגס, בננה.
יצא לא משהו בכלל: שלושה גבעולי סלרי, המון כוסברה (כאן הגזמתי לדעתי), בננה ותמרים.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
רסק ירוק מתכונים
בננה קפואה, חצי מלון , כמה עלי קייל והרבה חובזות - לערבל טוב טוב..
בערבוב אחרון להוסיף קצת פשתן טחון טרי..
יאמי!
בערבוב אחרון להוסיף קצת פשתן טחון טרי..
יאמי!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
רסק ירוק מתכונים
האם לדעת מישהו שייקים עם הרבה ירוקים יכולים לעזור בכך?
נראה לי שכן, אבל אם תקחי כדור ויטמין סי או תשתי כוס מיץ פרי הדר יחד עם השייק, אז הברזל יספג טוב יותר.
נראה לי שכן, אבל אם תקחי כדור ויטמין סי או תשתי כוס מיץ פרי הדר יחד עם השייק, אז הברזל יספג טוב יותר.
-
רסק ירוק מתכונים
טרה, לא הבנתי מה הצורך להוסיף ויטמין סי לשייק ירוק (שהוא גם ככה אחד הדברים הכי עשירים בויטמין סי על פני כדור הארץ)
אם ברזל נספג יותר טוב יחד עם ויטמין סי, זה אומר שהברזל בשייק ירוק ייספג היטב, לא?
לדעתי כמעט כל חסך שיש לך במינרליים יכול להיפטר ע"י שייקים ירוקים (או שתיית עשב חיטה).
אם הבעיה שלך היא חסך תזונתי - אז יהיה לך את המינרלים הנחוצים בשייק (במיוחד אם העלים אורגניים או בר). אם הבעיה היא קושי בספיגה - אז לכמות הירוקים הזאת סגולות בשיפור העיכול, כולל בעיות ספיגה למיניהן (אם כי כמובן לא כל בעיה).
שמח לשמוע על כל ההתרחשות פה - לא ידעתי שכלכך הרבה קוראות באתר מכינות שייק ירוק להן ולילדיהן, ככה בשקט בשקט בלי שאף אחד יידע
אם ברזל נספג יותר טוב יחד עם ויטמין סי, זה אומר שהברזל בשייק ירוק ייספג היטב, לא?
לדעתי כמעט כל חסך שיש לך במינרליים יכול להיפטר ע"י שייקים ירוקים (או שתיית עשב חיטה).
אם הבעיה שלך היא חסך תזונתי - אז יהיה לך את המינרלים הנחוצים בשייק (במיוחד אם העלים אורגניים או בר). אם הבעיה היא קושי בספיגה - אז לכמות הירוקים הזאת סגולות בשיפור העיכול, כולל בעיות ספיגה למיניהן (אם כי כמובן לא כל בעיה).
שמח לשמוע על כל ההתרחשות פה - לא ידעתי שכלכך הרבה קוראות באתר מכינות שייק ירוק להן ולילדיהן, ככה בשקט בשקט בלי שאף אחד יידע
-
רסק ירוק מתכונים
תודה טרה רוסה ואורי. אני מתגייסת לשדרוג הברזל.
עדין אשמח לקבל שייקים שילדים אהבו.
אורי. איך אני מצטרפת לרשימת תפוצה שבה מידעים על מסעות ליקוט ודברים כאלה?
אני גרה בגליל העליון. תודה, רחלי
עדין אשמח לקבל שייקים שילדים אהבו.
אורי. איך אני מצטרפת לרשימת תפוצה שבה מידעים על מסעות ליקוט ודברים כאלה?
אני גרה בגליל העליון. תודה, רחלי
-
-
רסק ירוק מתכונים
תודה אורי. עשיתי זאת וימים יגידו אם הצלחתי...
אני מנסה לראשונה בחיי להחליף תכשירי ברזל בשייקים....
אני מנסה לראשונה בחיי להחליף תכשירי ברזל בשייקים....