רוצו מהר להסתכל על השמים
רוצו מהר להסתכל על השמים
בלילה שבין ה- 12 ל- 13 באוגוסט (בין יום חמישי לשישי) יהיה מטר מטאורים.
מה זה מטאורים: מטאורים הם חלקיקי אבק חלליים שחודרים לאטמוספירה שלנו. מעוצמת החיכוך חלקיקי האבק נשרפים ומאירים את השמים במה שאנו מכנים - כוכב נופל.
מהו מטר המטאורים: בלילה רגיל ניתן להבחין בכוכבים נופלים בודדים. בלילה של מטר המטאורים ניתן יהיה להבחין בעשרות כאלו בכל שעה!
איך ואיפה רואים: לצפות במטר מתוך שטח עירוני זו בעיה. האורות של העיר מפריעים ולא מאפשרים להנות מהמראה. כדאי לצאת לשטח פתוח הרחק ממקור אור גדול. אין צורך בטלסקופ.
אז למי יש רעיון למקום שבו אפשר להפגש ולצפות במטר? מי מצטרף?
מה זה מטאורים: מטאורים הם חלקיקי אבק חלליים שחודרים לאטמוספירה שלנו. מעוצמת החיכוך חלקיקי האבק נשרפים ומאירים את השמים במה שאנו מכנים - כוכב נופל.
מהו מטר המטאורים: בלילה רגיל ניתן להבחין בכוכבים נופלים בודדים. בלילה של מטר המטאורים ניתן יהיה להבחין בעשרות כאלו בכל שעה!
איך ואיפה רואים: לצפות במטר מתוך שטח עירוני זו בעיה. האורות של העיר מפריעים ולא מאפשרים להנות מהמראה. כדאי לצאת לשטח פתוח הרחק ממקור אור גדול. אין צורך בטלסקופ.
אז למי יש רעיון למקום שבו אפשר להפגש ולצפות במטר? מי מצטרף?
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
רוצו מהר להסתכל על השמים
בדרום!
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
- דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*
רוצו מהר להסתכל על השמים
פסל אלכסנדר זייד ליד טבעון
רוצו מהר להסתכל על השמים
מונו, בדרום באמת הכי טוב, יש מפגש גדול של האגודה הישראלית לאסטרונומיה במכתש רמון. אפשר לקבל פרטים באתר הבית שלהם.
לצערי אנחנו נהיה בתנועה צפונה דווקא.
יהודה, חוף פלמחים מוגבל בראות שלו, והאור ממדורות החוגגים יפריע.
פסל אלכסנדר זייד? חשוך שם? יש שם ראות טובה של השמיים? אין עצים שמפריעים או גבעות?
לצערי אנחנו נהיה בתנועה צפונה דווקא.
יהודה, חוף פלמחים מוגבל בראות שלו, והאור ממדורות החוגגים יפריע.
פסל אלכסנדר זייד? חשוך שם? יש שם ראות טובה של השמיים? אין עצים שמפריעים או גבעות?
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2004, 15:58
רוצו מהר להסתכל על השמים
אם זה משהו גדול - הם מחשיכים בדרך כלל את העיירה. פעם אחת היינו וזה היה מדהים, לא פחות. פעם שניה - מאכזב, גם לא פחות. אבל שווה להשקיע - כי אם זה "זה", אז זה "זה", ובגדול. יש מקום שנקרא בית דניאלה, שמשכיר דירות (שתיים).
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2003, 08:48
- דף אישי: הדף האישי של גילה_חורש*
רוצו מהר להסתכל על השמים
נדמה לי שאהיה בדרום באותו יום, נשקול להשאר ללילה.
רוצו מהר להסתכל על השמים
כנראה שגם אנחנו נהיה בכל זאת בדרום. נחפש אתר שבו אפשר להקים אוהלים ולהשאר לישון. יש למישהו רעיונות?
רוצו מהר להסתכל על השמים
ביררתי לגבי מס' אתרים באזור מצפה רמון שבהם אפשר לישון בלילה. אם יש עוד אנשים שרוצים להצטרף, אנא הודיעו וננסה לארגן מחיר לקבוצה. אז מי בעניין?
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
רוצו מהר להסתכל על השמים
מה שעשיתי לפני הצטרפות הילדים אל חיק המשפחה, היה להגיע למקום חשוך, בו אין "זיהום אור", לרוב באיזו ירידה לשביל, מכביש ירושלים - ים המלח, ולהתמקם שם על הגב, על שק שינה, עם העיניים בשמים, וזהו.
אפשר להביא תרמוס עם שתיה חמה, בירות למי שאוהב. אם לא מצלמים, אפשר גם גזיה ולהכים במקום, אבל אם מצלמים, זה מפריע (בגלל שצריך חשיפה ארוכה).
נראה לי שעם הילדים זה לא צריך להיות שונה בהרבה.
רצוי שיהיו כמה מבוגרים שיוכלו העסיק את הקטנים ולהשגיח עליהם, אבל זהו, לא?
אפשר להישאר ככה עד הבוקר. לא צריך אוהל, לא צריך סוכה במדבר. רק שתיה, ואולי ואוכל או נשנושים לארוחת בוקר.
אחר כך חוזרים הביתה, נחים היטב, ומתארגנים לקומזיץ בפלמחים.
<איך בא לי כבר...
>
אפשר להביא תרמוס עם שתיה חמה, בירות למי שאוהב. אם לא מצלמים, אפשר גם גזיה ולהכים במקום, אבל אם מצלמים, זה מפריע (בגלל שצריך חשיפה ארוכה).
נראה לי שעם הילדים זה לא צריך להיות שונה בהרבה.
רצוי שיהיו כמה מבוגרים שיוכלו העסיק את הקטנים ולהשגיח עליהם, אבל זהו, לא?
אפשר להישאר ככה עד הבוקר. לא צריך אוהל, לא צריך סוכה במדבר. רק שתיה, ואולי ואוכל או נשנושים לארוחת בוקר.
אחר כך חוזרים הביתה, נחים היטב, ומתארגנים לקומזיץ בפלמחים.
<איך בא לי כבר...

-
רוצו מהר להסתכל על השמים
טוב. אנחנו שוקלים (אחרי ששאתגבר על טראומת הנסיעה עם הקטנה).
מישהו יוכל (במידה ונתגבר, כאמור) לארח אותנו ל אחר כך חוזרים הביתה, נחים היטב, ומתארגנים לקומזיץ בפלמחים?
מישהו יוכל (במידה ונתגבר, כאמור) לארח אותנו ל אחר כך חוזרים הביתה, נחים היטב, ומתארגנים לקומזיץ בפלמחים?
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
רוצו מהר להסתכל על השמים
לפני 10-11 שנים פשוט נסעתי על כביש החוף עד שמצאתי אזור לא מיושב - סביבות נתניה נדמה לי - והיה מצוין.
-
- הצטרפות: 29 יוני 2003, 19:56
רוצו מהר להסתכל על השמים
מי שלא רוצה להרחיק ומעדיף להשאר במרכז, יכול להגיע למגדל אפק (המכונה גם מגדל צדק) ליד ראש העין. מחוץ לאובך של גוש דן ודי חשוך.
http://inature.info/shmurot/[po]south sharon[/po]/htmls/migdal afek.html
http://inature.info/shmurot/[po]south sharon[/po]/htmls/migdal afek.html
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
מאיזה שעה זה מתחיל, בכלל?
רוצו מהר להסתכל על השמים
בעלה של, נשמע קל יותר מנסיעה ארוכה דרומה אחרי יום עבודה, אבל דבר אחד מטריד אותי:
"המשך הנתיב הוא דרך ג'יפים, המובילה לשטח אש צה"ל." זה ציטוט מהקישור שנתת. מה זה אומר? אם לא נראה מטר מטאורים, לפחות נהנה ממופע אורקולי? ועוד בעיה, לא לכולנו יש ג'יפים... בקיצור, יש שם מקום נוח להתמקמות שלא בשטח אש ושהגישה אליו נוחה? היית שם פעם?
"המשך הנתיב הוא דרך ג'יפים, המובילה לשטח אש צה"ל." זה ציטוט מהקישור שנתת. מה זה אומר? אם לא נראה מטר מטאורים, לפחות נהנה ממופע אורקולי? ועוד בעיה, לא לכולנו יש ג'יפים... בקיצור, יש שם מקום נוח להתמקמות שלא בשטח אש ושהגישה אליו נוחה? היית שם פעם?
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
קרן שמש,
ביקרנו במגדל צדק לפני כמה שנים. הגענו ברכב פרטי.
ביקרנו במגדל צדק לפני כמה שנים. הגענו ברכב פרטי.
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
ביקרנו במגדל צדק לפני כמה שנים. הגענו ברכב פרטי
כלומר, ברכב הפרטי המקבל יחס של ג'יפ (-;
כלומר, ברכב הפרטי המקבל יחס של ג'יפ (-;
רוצו מהר להסתכל על השמים
או. קיי? אז יש מצטרפים לצפייה משותפת במטר המטאורים ממגדל צדק?
רוצו מהר להסתכל על השמים
הלו? סקיפי? חגית?
רוצו מהר להסתכל על השמים
באיזה שעות צפוי המטר?
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
כלומר, ברכב הפרטי המקבל יחס של ג'יפ
גילה,
את לא יודעת שאם אומרים לילד שהוא לא מסוגל לעשות משהו -- הוא באמת לא מסוגל, ואם מאמינים ביכולתו מתברר שהוא מסוגל ועוד איך?
זהו. ככה זה גם עם רכב. הכל שאלה של אמון ביכולתו...
ראית בעצמך איך רכבים פרטיים (לא רק שלנו) מתפקדים כמו ג'יפים...
גילה,
את לא יודעת שאם אומרים לילד שהוא לא מסוגל לעשות משהו -- הוא באמת לא מסוגל, ואם מאמינים ביכולתו מתברר שהוא מסוגל ועוד איך?
זהו. ככה זה גם עם רכב. הכל שאלה של אמון ביכולתו...
ראית בעצמך איך רכבים פרטיים (לא רק שלנו) מתפקדים כמו ג'יפים...
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
איך רכבים פרטיים (לא רק שלנו) מתפקדים כמו ג'יפים...
ועל זה נאמר: רכב חברה הוא רכב השטח הטוב ביותר
ועל זה נאמר: רכב חברה הוא רכב השטח הטוב ביותר

-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
רוצו מהר להסתכל על השמים
הורי בעלי נוסעים דרך החברה להגנת הטבע לסיור מיוחד + תצפית במצפה רמון ונדמה לי שזה בחינם ועולה רק הלינה באכסנייה .
רוצו מהר להסתכל על השמים
גילה,
אתם מוזמנים לבוא אלינו. רק תגידו אם אתם באים גם לארוחת צהרים אצל אמשלי.
הייתי במגדל צדק בפעם הראשונה בחיי בה הלכתי לראות גשם כזה. היה מוצלח יחסית, אבל לא אידיאלי. יש "זיהום אור" וגם אובך וגם: היו שם אנשים שעשו קומזיץ, רחמנא ליצלן. לא מתאים לארוע שכזה.
מנסה לרתום את אלעד להגדיר מקום מתאים יותר, כולל הוראות הגעה.
משהו בכוון ירושלים, אולי אפילו ממערב לה.
אם לא אצליח במשימה, בקרוב מאד, נצטרף למגדל צדק.
אתם מוזמנים לבוא אלינו. רק תגידו אם אתם באים גם לארוחת צהרים אצל אמשלי.
הייתי במגדל צדק בפעם הראשונה בחיי בה הלכתי לראות גשם כזה. היה מוצלח יחסית, אבל לא אידיאלי. יש "זיהום אור" וגם אובך וגם: היו שם אנשים שעשו קומזיץ, רחמנא ליצלן. לא מתאים לארוע שכזה.
מנסה לרתום את אלעד להגדיר מקום מתאים יותר, כולל הוראות הגעה.
משהו בכוון ירושלים, אולי אפילו ממערב לה.
אם לא אצליח במשימה, בקרוב מאד, נצטרף למגדל צדק.
רוצו מהר להסתכל על השמים
באיזה שעות צפוי המטר?
אני שואלת שוב, כי רוצה להראות גם לילדות.
אני שואלת שוב, כי רוצה להראות גם לילדות.
רוצו מהר להסתכל על השמים
שרון, אפשר לראות אותו מרגע שמחשיך. אני משערת שמשעה 21:00 עדיף, כי אז חשוך לגמרי.
רוצו מהר להסתכל על השמים
אפשר לראות אותו מרגע שמחשיך. אני משערת שמשעה 21:00 עדיף, כי אז חשוך לגמרי
מניסיון שלנו - לאו דווקא. בשני המטרים שראינו, פעם ביערות ירושלים ופעם במצפה רמון - האקשן היה סביב שתיים בלילה. אולי אחת. שניהם, אגב, היו שונים לגמרי - הראשון היה כמו זיקוקים בשלל צבעים: ירוק, סגול, מכל הכיוונים עם שובלים ארוכים. אותו היה אפשר לראות גם מוקדם יותר. השני, ממש גשם של מטאורים. הרבה "כוכבים נופלים", כמו נוירונים עצבניים, לא בצבעים, בעיקר בכיפת השמיים. אז היינו במצפה רמון וזה התחיל ממש מאוחר בלילה. שניהם היו מרהיבים, אבל הראשון היה כל כך משונה, מפתיע ופסיכדלי, שהוא זוכה בתחרות. המפסיד הגדול הוא המטר השלישי, לפני שנתיים. סחבתי מלא חברים למצפה והיה סתמי לגמרי. אבל היה כיף בכל זאת. שווה להתקשר למצפה כוכבים במצפה רמון או בגבעתיים לברר על השעות. לא בטוח שהם יודעים, אבל אולי כן.
מניסיון שלנו - לאו דווקא. בשני המטרים שראינו, פעם ביערות ירושלים ופעם במצפה רמון - האקשן היה סביב שתיים בלילה. אולי אחת. שניהם, אגב, היו שונים לגמרי - הראשון היה כמו זיקוקים בשלל צבעים: ירוק, סגול, מכל הכיוונים עם שובלים ארוכים. אותו היה אפשר לראות גם מוקדם יותר. השני, ממש גשם של מטאורים. הרבה "כוכבים נופלים", כמו נוירונים עצבניים, לא בצבעים, בעיקר בכיפת השמיים. אז היינו במצפה רמון וזה התחיל ממש מאוחר בלילה. שניהם היו מרהיבים, אבל הראשון היה כל כך משונה, מפתיע ופסיכדלי, שהוא זוכה בתחרות. המפסיד הגדול הוא המטר השלישי, לפני שנתיים. סחבתי מלא חברים למצפה והיה סתמי לגמרי. אבל היה כיף בכל זאת. שווה להתקשר למצפה כוכבים במצפה רמון או בגבעתיים לברר על השעות. לא בטוח שהם יודעים, אבל אולי כן.
רוצו מהר להסתכל על השמים
קפצנו לבדוק את מצפה מודיעים.
יש שם אמפי תיאטרון חביב, יש חניה, גישה קלה וקרובה לכביש.
יותר גבוה ממגדל צדק.
נראה לי מקום יותר נעים ומזמין וממגדל צדק.
מה אתם אומרים?
יש שם אמפי תיאטרון חביב, יש חניה, גישה קלה וקרובה לכביש.
יותר גבוה ממגדל צדק.
נראה לי מקום יותר נעים ומזמין וממגדל צדק.
מה אתם אומרים?
רוצו מהר להסתכל על השמים
ליד הבית שלי... אני בעד, אבל נדמה לי שהמצפה עצמו סגור (המגדל)
רוצו מהר להסתכל על השמים
לא צריך מצפה ממש. נהפוך הוא - צריך מבט רחב ככל האפשר.
התכוונתי לאמפי עצמו.
התכוונתי לאמפי עצמו.
רוצו מהר להסתכל על השמים
סקיפי, איפה זה? זה אזור מודיעין?
רוצו מהר להסתכל על השמים
זה ביער בן שמן, ממש קצת אחרי הירידה מכביש מספר 1 במחלף בן שמן לכיוון מודיעין. 5 דקות מנתב"ג בכביש פתוח.
-
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
בתגובה ל מאמר ב Yנט נכתב ע"י נדב מהאגודה לאסטרונומיה:
"לצפיה במטר מכל מקום בארץ, יש לצפות על כיוון מזרח-צפון-מזרח החל מהשעה 11:00 בלילה. השעות המומלצות הם החל מהשעה 10:30 לערך... כמה שיותר מוקדם יותר טוב."
"לצפיה במטר מכל מקום בארץ, יש לצפות על כיוון מזרח-צפון-מזרח החל מהשעה 11:00 בלילה. השעות המומלצות הם החל מהשעה 10:30 לערך... כמה שיותר מוקדם יותר טוב."
רוצו מהר להסתכל על השמים
או. קיי. מסתמן מקום למפגש. במצפה מודיעים. ליד מודיעין. יש שם אמפי תיאטרון ישן ובו ניפגש. איך מגיעים? שאלה טובה. גם אני לא יודעת - למישהו יש מושג?
מה להביא? שתיה, נישנוש ובמקרה שלי גם עוגת יומולדת - אחותי חוגגת ותצטרף על שלל חברותיה וילדיהן.
מה להביא? שתיה, נישנוש ובמקרה שלי גם עוגת יומולדת - אחותי חוגגת ותצטרף על שלל חברותיה וילדיהן.
רוצו מהר להסתכל על השמים
תודה לגילה על הקישור.
רוצו מהר להסתכל על השמים
זה ביער בן שמן, ממש קצת אחרי הירידה מכביש מספר 1 במחלף בן שמן לכיוון מודיעין. 5 דקות מנתב"ג בכביש פתוח.
מכיוון ת"א יורדים במחלף בן שמן ובפניה הראשונה (נדמה לי) ימינה - יש שילוט למצפה מודיעין.
מכיוון ירושלים אפשר לרדת בלטרון, לפנות ימינה ואחרי פארק קנדה שמאלה למודיעין. לחצות את כל העיר (הדרך מתפתלת, כיכר, רמזורים...)עד לצומת T - ושם לכיוון ת"א פונים שמאלה בכביש 433 (בנקודה הזאת אתם רחוקים 3 ק"מ מהבית שלי...). נוסעים עוד כ- 10 דקות. אחרי הרמזור של מתקן אדם פונים שמאלה, ממש לפני הירידה לכביש מס'1. ייתכן שיש דרך יותר פשוטה מכיוון מחלף בן שמן, אבל אין לי מושג לאן מגיעים איתו מכיוון ירושלים.
מכיוון דרום הכי טוב לנסוע דרך מסמיה- ימינה, לצומת נחשון וללטרון, להמשיך ישר כל הדרך עד שמגיעים לפניה שמאלה למודיעין, וההמשך כמו שהסברתי למעלה.
מכיוון ת"א יורדים במחלף בן שמן ובפניה הראשונה (נדמה לי) ימינה - יש שילוט למצפה מודיעין.
מכיוון ירושלים אפשר לרדת בלטרון, לפנות ימינה ואחרי פארק קנדה שמאלה למודיעין. לחצות את כל העיר (הדרך מתפתלת, כיכר, רמזורים...)עד לצומת T - ושם לכיוון ת"א פונים שמאלה בכביש 433 (בנקודה הזאת אתם רחוקים 3 ק"מ מהבית שלי...). נוסעים עוד כ- 10 דקות. אחרי הרמזור של מתקן אדם פונים שמאלה, ממש לפני הירידה לכביש מס'1. ייתכן שיש דרך יותר פשוטה מכיוון מחלף בן שמן, אבל אין לי מושג לאן מגיעים איתו מכיוון ירושלים.
מכיוון דרום הכי טוב לנסוע דרך מסמיה- ימינה, לצומת נחשון וללטרון, להמשיך ישר כל הדרך עד שמגיעים לפניה שמאלה למודיעין, וההמשך כמו שהסברתי למעלה.
רוצו מהר להסתכל על השמים
מירושלים:
יש דרך יותר פשוטה מכיוון מחלף בן שמן
יורדים ימינה מכביש מס' 1, במחלף הנ"ל. וקרוב מאד לשם, בפניה הראשונה (נדמה לי) ימינה - יש שילוט למצפה מודיעין
מת"א:
כמו ששרון אמרה, רק שכשמגיעים לצומת T, שזה אחרי שפונים ימינה לירידה מהכביש המהיר במחלף הנ"ל, פונים שמאלה. אחר-כך - כמו שהד"ר אמרה.
אם תמר ס ו עדינה מאוד יוכלו לבדוק את ההנחיות, אשמח
יש דרך יותר פשוטה מכיוון מחלף בן שמן
יורדים ימינה מכביש מס' 1, במחלף הנ"ל. וקרוב מאד לשם, בפניה הראשונה (נדמה לי) ימינה - יש שילוט למצפה מודיעין
מת"א:
כמו ששרון אמרה, רק שכשמגיעים לצומת T, שזה אחרי שפונים ימינה לירידה מהכביש המהיר במחלף הנ"ל, פונים שמאלה. אחר-כך - כמו שהד"ר אמרה.
אם תמר ס ו עדינה מאוד יוכלו לבדוק את ההנחיות, אשמח

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רוצו מהר להסתכל על השמים
מהכביש המהיר ת"א- ירושלים יוצאים במחלף בן-שמן ועולים על כביש 443. לאחר פחות מקילומטר יש פניה משולטת (ימינה) למצפה מודיעים
רוצו מהר להסתכל על השמים
כמו ששרון אמרה, רק שכשמגיעים לצומת T, שזה אחרי שפונים ימינה לירידה מהכביש המהיר במחלף הנ"ל, פונים שמאלה
???
לא מכירה שום צומת T אחרי הירידה מהכביש המהיר. אני נוסעת ככה כל יום (מראשל"צ הביתה). עומדת על גירסתי
???
לא מכירה שום צומת T אחרי הירידה מהכביש המהיר. אני נוסעת ככה כל יום (מראשל"צ הביתה). עומדת על גירסתי

רוצו מהר להסתכל על השמים
סקיפי, נראה לי שההסבר שלך הפוך. הסברת לירושלמים את הדרך מת"א ולהיפך.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
רוצו מהר להסתכל על השמים
יא! אז כולם באים אלינו????
איזה כיף.
איזה כיף.
רוצו מהר להסתכל על השמים
מרימה ידיים. תפתחו מפות. תמצאו את כביש 443. תראו איפה ואים הוא מתחבר לכביש מס' 1. בכיוון כללי מזרח, קרוב מאד לחיבור ל-1, תמצאו את הפניה ימינה (בערך דרומה?) למצפה.
לכל מי שחשב שנשתמש בשירותי מצפה כוכבים - לא. נתפרקד לנו על מדרגות האמפי ששם, על הבמה, הילדים יתרוצצו, ואנחנו נישיר מבט מעלה, לכיוון מזרח-צפון-מזרח ונקטר על שלא הבאנו איזה מזרון נוח יותר...
=> כדאי להביא שק"ש ו/או מזרון.
מקומיים: כדאי גם להביא משהו חם, ללבוש או להתכסות?
לכל מי שחשב שנשתמש בשירותי מצפה כוכבים - לא. נתפרקד לנו על מדרגות האמפי ששם, על הבמה, הילדים יתרוצצו, ואנחנו נישיר מבט מעלה, לכיוון מזרח-צפון-מזרח ונקטר על שלא הבאנו איזה מזרון נוח יותר...
=> כדאי להביא שק"ש ו/או מזרון.
מקומיים: כדאי גם להביא משהו חם, ללבוש או להתכסות?
רוצו מהר להסתכל על השמים
כדאי גם להביא משהו חם, ללבוש או להתכסות?
כן. לא כמו בירושלים, אבל הרבה יותר קריר מבת"א.
כן. לא כמו בירושלים, אבל הרבה יותר קריר מבת"א.
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
יש שעת ש' ?
רוצו מהר להסתכל על השמים
קצת אבסורד, אבל כנראה שלא אגיע.
בן הזוג לא במצב מתפקד במיוחד (קצת חולה
), ולבד עם השנייםשלי זה לא אטרקציה כל כך גדולה עבורי.
ולמרות זאת, מציעה להגיע לשם לפני שמחשיך לגמרי, כדי לבחור מקום רביצה בנוחיות.
(ולהחזיק לי אצבעות, שאצליח להגיע בכל זאת...)
בן הזוג לא במצב מתפקד במיוחד (קצת חולה

ולמרות זאת, מציעה להגיע לשם לפני שמחשיך לגמרי, כדי לבחור מקום רביצה בנוחיות.
(ולהחזיק לי אצבעות, שאצליח להגיע בכל זאת...)
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
- דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*
רוצו מהר להסתכל על השמים
היה בין מעונן חלקית לבין אביך למדי, לא ראו כלום, היה כיף, כולם נהנו.
רוצו מהר להסתכל על השמים
סיכום אירוע:
לא כל-כך קל לברוח מהאורות של העיר. הגענו לאמפי, אורות עזים מקדימה. אורות מהצד. מאחר והנשים בדקו את השטח החל דיון עמוק על איפה הצפון. כשהגענו למסקנה שמזרח-צפון-מזרח זה ממש על האורות קצת התאכזבנו. קראנו לגברים ולילדים וכולנו עלינו למעלה. מיד הגברים איתרו את הצפון במקום אחר לגמרי ממה שאנחנו חשבנו. ככה זה, הם חייבים להראות שהם יודעים יותר טוב. הם באמת צדקו, כמובן, ולזכותם יאמר שהם לא נופפו לנו את זה מול הפנים כל הערב. התמקמנו. צפינו בהופעה של הילדים על הבמה, כולל תאורה ואפקטים של סאונד.
אח"כ פרסנו מזרונים, שתינו תה, קפה, נישנשנו ופתאום הגיעה סקיפי, מיד היא איתרה את הצפון, הצביעה לאן כולנו צריכים להסתכל, התמקמה והתחילה ליראות כוכבים קטנים נופלים.
הנה אחד. הנה עוד אחד. היו גם כמה גברים שטענו שהם "רואים אחד". כשהחלה העייפות לתת אותותיה בקטנים לפתע חלף לאורך השמים פס אור ארוך ומרהיב. מגרונן של הנשים ניסחט וואוווווו ארוך והגברים קיטרו כי הם לא ראו ובדיוק עשו קפה או משהו. לא נורא, הם זכו בוואווווו משלהם.
עוד ניצפו - כלב משוטט, חתולים, ג'וק. הג'וק לא שרד את הלילה.
כולנו הסכמנו שלראות כוכבים נופלים זה מחזה מרהיב לא כל שכן לראות עשרות מהם בשעה.
הפקת לקחים לשנה הבאה:
תוכנית א': בשנה הבאה נשב על המרפסת של לילה טוב - היא עוד לא יודעת מזה, אבל היא תיכף תדע.
תוכנית ב': בשנה הבאה נעשה קמפינג במצפה רמון.
לא כל-כך קל לברוח מהאורות של העיר. הגענו לאמפי, אורות עזים מקדימה. אורות מהצד. מאחר והנשים בדקו את השטח החל דיון עמוק על איפה הצפון. כשהגענו למסקנה שמזרח-צפון-מזרח זה ממש על האורות קצת התאכזבנו. קראנו לגברים ולילדים וכולנו עלינו למעלה. מיד הגברים איתרו את הצפון במקום אחר לגמרי ממה שאנחנו חשבנו. ככה זה, הם חייבים להראות שהם יודעים יותר טוב. הם באמת צדקו, כמובן, ולזכותם יאמר שהם לא נופפו לנו את זה מול הפנים כל הערב. התמקמנו. צפינו בהופעה של הילדים על הבמה, כולל תאורה ואפקטים של סאונד.
אח"כ פרסנו מזרונים, שתינו תה, קפה, נישנשנו ופתאום הגיעה סקיפי, מיד היא איתרה את הצפון, הצביעה לאן כולנו צריכים להסתכל, התמקמה והתחילה ליראות כוכבים קטנים נופלים.
הנה אחד. הנה עוד אחד. היו גם כמה גברים שטענו שהם "רואים אחד". כשהחלה העייפות לתת אותותיה בקטנים לפתע חלף לאורך השמים פס אור ארוך ומרהיב. מגרונן של הנשים ניסחט וואוווווו ארוך והגברים קיטרו כי הם לא ראו ובדיוק עשו קפה או משהו. לא נורא, הם זכו בוואווווו משלהם.
עוד ניצפו - כלב משוטט, חתולים, ג'וק. הג'וק לא שרד את הלילה.
הפקת לקחים לשנה הבאה:
תוכנית א': בשנה הבאה נשב על המרפסת של לילה טוב - היא עוד לא יודעת מזה, אבל היא תיכף תדע.
תוכנית ב': בשנה הבאה נעשה קמפינג במצפה רמון.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
רוצו מהר להסתכל על השמים
לא ראו כלום,
<אנחת רווחה של מי שהתעצלו>
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אוווף.
היינו במסיבת בת מצווה משפחתית, וכל השבוע הזכרתי לעצמי להסתכל ולהראות גם לילדים (בשעות הנכונות, תחת כיפת השמיים) - וכמובן ששכחתי.
לפחות המסיבה היתה חביבה.
היינו במסיבת בת מצווה משפחתית, וכל השבוע הזכרתי לעצמי להסתכל ולהראות גם לילדים (בשעות הנכונות, תחת כיפת השמיים) - וכמובן ששכחתי.
לפחות המסיבה היתה חביבה.
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אנחנו התעצלנו ונשארנו בבית, אבל יצאנו כל 10 דקות לבדוק מה קורה.
במילה אחת: אכזבה!
התברר שבאמת יש המון אור גם בכפרנו הקט, ובכלל היה מעונן.
לשנה הבאה במצפה רמון הבלויה!
במילה אחת: אכזבה!

התברר שבאמת יש המון אור גם בכפרנו הקט, ובכלל היה מעונן.
לשנה הבאה במצפה רמון הבלויה!
רוצו מהר להסתכל על השמים
באתי אחרי שהמסיבה נגמרה עם הגדולה שלי.
ראינו כמה פסי אור וחזרנו הביתה עייפות ומאושרות.
לא נשאר כמעט אפ,חד במקום כשהגענו. היה די מפחיד.
רוצו מהר להסתכל על השמים
באתי אחרי שהמסיבה נגמרה עם הגדולה שלי.
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
נכנסנו לאוטו בואכה מודיעין, נסענו 5 דקות, כל הילדים נרדמו, עשינו פרסה, הגענו לבית בו ישנו, ושיחררנו את המארח לראות כוכבים בלטרון.
קמנו רעננים בבוקר, ונסענו לפלמחים בערב

-
רוצו מהר להסתכל על השמים
נכנסנו לאוטו בואכה מודיעין, נסענו 5 דקות, כל הילדים נרדמו, עשינו פרסה, הגענו לבית בו ישנו, ושיחררנו את המארח לראות כוכבים בלטרון.

-
- הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
- דף אישי: הדף האישי של מרב_א*
רוצו מהר להסתכל על השמים
ולנו (כלומר לי) היו תוכניות גדולות לנסוע לאנשהו כדי לראות את המטאורים. חזר איש עייף מהעבודה. בשעה 21:30 כשהרדמתי את איתם הייתי צריכה לבעוט בו כדי שיהיה בשקט. הצטרפתי גם אני למסיבת השינה הסוערת זמן קצר אחריהם, אבל התעוררתי ב-2 לפנ"ב והלכתי הלומת שינה למרפסת. כמובן שלא ראו כלום )-: מתי הפעם הבאה P-:?
-
- הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
- דף אישי: הדף האישי של מרב_א*
רוצו מהר להסתכל על השמים
ולנו (כלומר לי) היו תוכניות גדולות לנסוע לאנשהו כדי לראות את המטאורים. חזר איש עייף מהעבודה. בשעה 21:30 כשהרדמתי את איתם הייתי צריכה לבעוט בו כדי שיהיה בשקט. הצטרפתי גם אני למסיבת השינה הסוערת זמן קצר אחריהם, אבל התעוררתי ב-2 לפנ"ב והלכתי הלומת שינה למרפסת. כמובן שלא ראו כלום )-: מתי הפעם הבאה P-:?
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
למרפסת
מתי הפעם הבאה
בשנה הבאה נשב על המרפסת... אוגוסט 2005
מתי הפעם הבאה
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
למרפסת
מתי הפעם הבאה
מתי הפעם הבאה
רוצו מהר להסתכל על השמים
ענת גביש, והרי כל שהיה עלייך לעשות זה לצאת לגינה ולהשתרע על המחצלת! כשהסתכלתי בשמיים מהמרפסת של גילה נדהמתי לראות כמה השמיים שחורים אצלכם וכמה הרבה כובים רואים
ואלו אנו במרכז עם כמויות האור הציויליזציוני, מה כבר זכינו לראות- מטר? איזה מטר, בקושי זרזיף
(האמת זה היה המטאור הראשון - ולעת עתה היחיד - בחיי אז מה אני מקטרת)
ואלו אנו במרכז עם כמויות האור הציויליזציוני, מה כבר זכינו לראות- מטר? איזה מטר, בקושי זרזיף
רוצו מהר להסתכל על השמים
ענת גביש, והרי כל שהיה עלייך לעשות זה לצאת לגינה ולהשתרע על המחצלת! כשהסתכלתי בשמיים מהמרפסת של גילה נדהמתי לראות כמה השמיים שחורים אצלכם וכמה הרבה כובים רואים
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
רוצו מהר להסתכל על השמים
ענת, את קוראת רק מה שאת רוצה, הא? (-:
התאור של קרן גרם לי להזיל ריר, אבל אני הייתי שקועה במטר של עייפות (-:
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
רוצו מהר להסתכל על השמים
-
- הצטרפות: 17 אוקטובר 2001, 13:55
- דף אישי: הדף האישי של גל_שרון*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אני פספסתי את מטר המטאורים 
נסענו לנבי חזורי
אבל היו הרבה עננים
אז לא ראינו 

נסענו לנבי חזורי

-
- הצטרפות: 17 אוקטובר 2001, 13:55
- דף אישי: הדף האישי של גל_שרון*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אני פספסתי את מטר המטאורים 
נסענו לנבי חזורי
אבל היו הרבה עננים
אז לא ראינו 

נסענו לנבי חזורי

-
רוצו מהר להסתכל על השמים
אנחנו היינו ביער ביריה, התינוק נרדם כבר בתשע, אבל פה היה כתוב החל מהשעה 10:30 לערך אז חיכיתי ערה, הבנזוג לא התעניין כלל וקרא ספר, אני יצאתי כל 10 דקות לקרחת היער הקטנה.
השמיים מרהיבים, עומק אינסופי.
לא מאמינה שהתינוק ישן ואני לא. העייניים כבר דוקרות לי.
טוב ננסה עוד קצת.
אה, כוכב נופל!
טוב אז שווה להשאר למרות שמחר נמות מעייפות.
נו, כלום לא קורה.
יאללה ודווקא עכשיו הוא מה זה ישן בשקט, יכולתי להירדם לידו בכיף עד ההנקה הבאה.
יו הינה עוד אחד נפל! טוב נו, שניים בלילה אחד זה כבר ממש... זרזיף מטאורים!
אפשר ללכת לישון.
<במטר מטאורים הבא הוא כבר יהיה בן שנה וחודשיים , אולי נחזיק גם אותו ער...>
טוב ננסה עוד קצת.
אה, כוכב נופל!
נו, כלום לא קורה.
אפשר ללכת לישון.
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
אנחנו היינו ביער ביריה, התינוק נרדם כבר בתשע, אבל פה היה כתוב החל מהשעה 10:30 לערך אז חיכיתי ערה, הבנזוג לא התעניין כלל וקרא ספר, אני יצאתי כל 10 דקות לקרחת היער הקטנה.
טוב ננסה עוד קצת.
אה, כוכב נופל!
נו, כלום לא קורה.
אפשר ללכת לישון.
טוב ננסה עוד קצת.
אה, כוכב נופל!
נו, כלום לא קורה.
אפשר ללכת לישון.
רוצו מהר להסתכל על השמים
תיאורטית, למיטב זכרוני (חובת גילוי נאות: אני מניקה שלוש שנים - זכרוני הוא לא הצד החזק שבי), יש פעמיים בשנה מטר מטאוריטים. או זרזיף...
השני נופל מתי שהוא בינואר, כך שלעיתים אי אפשר לראות כלום בגלל תנאי מזג אויר. מאידך, לפעמים אפשר, וזה נהדר
השני נופל מתי שהוא בינואר, כך שלעיתים אי אפשר לראות כלום בגלל תנאי מזג אויר. מאידך, לפעמים אפשר, וזה נהדר

רוצו מהר להסתכל על השמים
תיאורטית, למיטב זכרוני (חובת גילוי נאות: אני מניקה שלוש שנים - זכרוני הוא לא הצד החזק שבי), יש פעמיים בשנה מטר מטאוריטים. או זרזיף...

רוצו מהר להסתכל על השמים
התאור של קרן גרם לי להזיל ריר, אבל אני הייתי שקועה במטר של עייפות
חגית, מה נורא דחוף לך לראות ג'וק? אם תקראי בקפידה הרי שהבנות ראו כוכב אחד נופל והבנים ראו אחד. רק סקיפי ובעלי ראו כמה קטנים.
אכן הסכמנו שכך, אבל זה לא אומר שראינו עשרות.
גילוי נאות: התבקשתי לצייר את הפיאסקו בצבעים הכי יפים שאני יכולה. היה לי רק תנאי אחד - אני לא מוכנה לשקר ולכתוב משהו שלא היה.
היה מאוד כייף להפגש, אבל אפשר היה לעשות את זה בכל מקום אחר, כולל הג'וק.
חגית, מה נורא דחוף לך לראות ג'וק? אם תקראי בקפידה הרי שהבנות ראו כוכב אחד נופל והבנים ראו אחד. רק סקיפי ובעלי ראו כמה קטנים.
גילוי נאות: התבקשתי לצייר את הפיאסקו בצבעים הכי יפים שאני יכולה. היה לי רק תנאי אחד - אני לא מוכנה לשקר ולכתוב משהו שלא היה.
רוצו מהר להסתכל על השמים
התאור של קרן גרם לי להזיל ריר, אבל אני הייתי שקועה במטר של עייפות
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 15:02
רוצו מהר להסתכל על השמים
לכל המאוכזבים אני אנסה לארגן מטח נוסף בפארק הירדן אם יהיו מספיק משתתפים.
נא להרשם.
נא להרשם.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 15:02
רוצו מהר להסתכל על השמים
לכל המאוכזבים אני אנסה לארגן מטח נוסף בפארק הירדן אם יהיו מספיק משתתפים.
נא להרשם.
נא להרשם.
רוצו מהר להסתכל על השמים
דף המטרתו להסב את תשומת לב הגולשים באתר לתופעות חד פעמיות מרשימות הרשורות לגרמי השמיים והמתחוללות ברגעים אלה ממש.
הדף מטר המטאורים אוחד הנה ומופיע בהמשך
הדף מטר המטאורים אוחד הנה ומופיע בהמשך
רוצו מהר להסתכל על השמים
כשכוכבים נופלים כדאי ללכת לצפות בהם !!!
בשנה שברה היה מדהים - ביקשתי הרבה משאלות והרבה גם התגשמו...
מטר מטאוריטים בסופ"ש הקרוב.
ההר השלישי בגובהו במדינה - הר רמון - הוא גם אחד הפחות מוארים במדינה ושם יש הפנינג שלם של צפיה במטר.
ההתגודדות הראשית תהיה במצפה-רמון (אלא מה) ושם יחשיכו בלילה את תאורת הרחוב במיוחד עבור הצופים במטר.
ועוד כל מיני...
למי שנוח לו באוהל, הכל חינם.
הנה "קישור אחד" www.mitzpe-tour.co.il "ועוד אחד" www.astroclub.tau.ac.il .
בשנה שברה היה מדהים - ביקשתי הרבה משאלות והרבה גם התגשמו...
מטר מטאוריטים בסופ"ש הקרוב.
ההר השלישי בגובהו במדינה - הר רמון - הוא גם אחד הפחות מוארים במדינה ושם יש הפנינג שלם של צפיה במטר.
ההתגודדות הראשית תהיה במצפה-רמון (אלא מה) ושם יחשיכו בלילה את תאורת הרחוב במיוחד עבור הצופים במטר.
ועוד כל מיני...
למי שנוח לו באוהל, הכל חינם.
הנה "קישור אחד" www.mitzpe-tour.co.il "ועוד אחד" www.astroclub.tau.ac.il .
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
רוצו מהר להסתכל על השמים
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
תודה.
תודה.
-
- הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
- דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אני שמח לראות שאני לא היחיד שמחכה בכליון עיניים ....
כמובן יש גם מידע רב ב האגודה הישראלית לאסטרונומיה
וכמובן שהשיא יוצא בערב שבת. הייתרון הוא שתמר לא יודעת אבל במסווה של טיול אחרי האוכל אני מתכנן לקחת אותם לראש ההר פה לראות פרסאידים.
לא לשכוח שתי שמיכות!!!
כמובן יש גם מידע רב ב האגודה הישראלית לאסטרונומיה
וכמובן שהשיא יוצא בערב שבת. הייתרון הוא שתמר לא יודעת אבל במסווה של טיול אחרי האוכל אני מתכנן לקחת אותם לראש ההר פה לראות פרסאידים.
לא לשכוח שתי שמיכות!!!
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
- דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*
רוצו מהר להסתכל על השמים
צוויליך
היכן כדאי להקים אוהל? <אולי אישי ואני נבוא מחר>
וגם מנסיון שלך מה מומלץ לעשות במסגרת הפעילות המוצעת<תודה על הקישור>
ומה אתה ממליץ שלא מסופר עליו?

היכן כדאי להקים אוהל? <אולי אישי ואני נבוא מחר>
וגם מנסיון שלך מה מומלץ לעשות במסגרת הפעילות המוצעת<תודה על הקישור>

-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
רוצו מהר להסתכל על השמים
אנחנו היינו בשני לילות כאלה מדהימים, אחד מהם במצפה רמון. שנה אחר כך סחבתי למצפה רמון מלא חברים בהתלהבות לליל מטאורים שהיה הבטחה גדולה ולא היה כמעט כלום. אבל אם זה קורה בגדול - אז זה גדול וענק ומדהים. ובכל מקרה זה כיף. שכרנו אז בית ללילה או שניים. אבל זה היה בנובמבר. עכשיו דווקא עונה שכיף לישון בחוץ. איזה כיף לכם! אני כל שנה מנסה לגרור את בנזוגי איתי, ואכן היו שתי פעמים מדהימות (ולא רק אני חושבת ככה, גם הוא היה בהלם). השנה אפילו לא ניסיתי כי אנחנו כל כך עסוקים בדברים אחרים. אולי ישאר איזה זנב של ליאונידים בנובמבר בשבילנו...
-
רוצו מהר להסתכל על השמים
היה לפני כמה חודשים מפגש קטן של באופן במודיעין או הסביבה כדי לצפות יחד, לא? אולי כדאי לנסות לשחזר? מומלץ?
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
רוצו מהר להסתכל על השמים
הם כתבו שזה היה כשלון. אין מספיק חושך במרכז הארץ. אנחנו פעם נסענו להרי ירושלים (בפעם הראשונה שראינו) והיה מספיק חשוך, אבל זה לא מתקרב למדבר. ובמצפה רמון הם בדרך כלל מחשיכים את העיירה כשיש מטר מטאורים. חיפשתי כבר לפני כמה ימים את הדף ההוא של מודיעין כדי לשים לינק לכתבה שצוויליך הביא, אבל לא מצאתי אותו.
רוצו מהר להסתכל על השמים
אני מוחה קשות! לא היה כישלון. ראינו כוכב נופל, וגם הבעלים ראו, וג'וק! הילדים עשו מופע קצר באמפי. צפינו באורות גוש דן הרחוקים. היה לא רע.
למיטב זיכרוני אחת מהנוכחות הבטיחה שבשנה הבאה נשב אצלה על המרפסת. לצערי זה נראה לי לא אקטואלי.
אולי כן?
למיטב זיכרוני אחת מהנוכחות הבטיחה שבשנה הבאה נשב אצלה על המרפסת. לצערי זה נראה לי לא אקטואלי.
אולי כן?
רוצו מהר להסתכל על השמים
דרך אגב, גם אני לא מוצאת את הדף משנה שעברה. בטח אחד מהמוחקים החרוצים מחק אותו. חבל. היו שם פנינים. חוץ מזה, פעם בשנה הוא אקטואלי.
כמה עצוב. נוגה. שמו היה מטר המטאורים , אם איני טועה. היו לי אליו סנטימנטים.
כמה עצוב. נוגה. שמו היה מטר המטאורים , אם איני טועה. היו לי אליו סנטימנטים.
רוצו מהר להסתכל על השמים
סליחה, פעמיים בשנה הוא אקטואלי.
רוצו מהר להסתכל על השמים
היכן כדאי להקים אוהל?
יש ת'חורשה ליד הככר הגדולה בכניסה לעיירה. שם "מותר" אך יהיו הרבה הרבה אוכלוסין. יש שם גם שרותים וברזיות (קק"ליה שכזאת). שם גם יהיה (במגרש הכדורגל הסמוך מאד שבימים כתיקונם משמש ככר מירעה לעיזים של נוודי האיזור - נו קידינג) עיקר ההתרחשות, עד כמה שהבנתי.
לאיסטניסים שרוצים מקום אחר (באופן טבעי) יש שלוש חורשות נוספות משמאל הכביש לחוות האלפקות ולמצפה הכוכבים. פחות אוכלוסין ופחות שרותים.
אם באים רק ללילה ולא צריך ממש צל, אפשר לגנוב איזו פינה שרוצים לאורך המצוק. רק כדאי להקים האוהל קרוב לאוטו אם זה מקום מבודד, שלא יגנבו לכם ת'סי.די. הנדיר של טום ווייטס ששכחתם להוציא מהמערכת באוטו.
ל מגניבים (במלעיל בבקשה) שבאים עם צידנית ופק"ל קפה והם עצמאיים, שווה להקים אוהל במכתש למטה, במכרה הגבס או בחניון לילה נקרות-מערב. פה יסבירו לכם איך להגיע או לעקשנים, אני.
בלילה קריר ולעיתים קר. 900 ומשהו מ' או לא?
חוצמזה זה אוגוסט מוזר.
יש ת'חורשה ליד הככר הגדולה בכניסה לעיירה. שם "מותר" אך יהיו הרבה הרבה אוכלוסין. יש שם גם שרותים וברזיות (קק"ליה שכזאת). שם גם יהיה (במגרש הכדורגל הסמוך מאד שבימים כתיקונם משמש ככר מירעה לעיזים של נוודי האיזור - נו קידינג) עיקר ההתרחשות, עד כמה שהבנתי.
לאיסטניסים שרוצים מקום אחר (באופן טבעי) יש שלוש חורשות נוספות משמאל הכביש לחוות האלפקות ולמצפה הכוכבים. פחות אוכלוסין ופחות שרותים.
אם באים רק ללילה ולא צריך ממש צל, אפשר לגנוב איזו פינה שרוצים לאורך המצוק. רק כדאי להקים האוהל קרוב לאוטו אם זה מקום מבודד, שלא יגנבו לכם ת'סי.די. הנדיר של טום ווייטס ששכחתם להוציא מהמערכת באוטו.
ל מגניבים (במלעיל בבקשה) שבאים עם צידנית ופק"ל קפה והם עצמאיים, שווה להקים אוהל במכתש למטה, במכרה הגבס או בחניון לילה נקרות-מערב. פה יסבירו לכם איך להגיע או לעקשנים, אני.
בלילה קריר ולעיתים קר. 900 ומשהו מ' או לא?

רוצו מהר להסתכל על השמים
מה מומלץ לעשות במסגרת הפעילות המוצעת
ההרצאות של האסטרונומים מת"א מענינות, הייתי בשנה שעברה. יש מבחר יפה...
ו-מה לעשות- יש משהו נחמד בהייפר הזה של כוווולם באו לראות פרסאידים מתרסקים בצווחה על האטמוספירה ("אחי אתה בא נישרף על איזה פלנטה?"), הילדים מסנוורים בהתרגשות עם הפנסים, הגברים-גברים על הערכות קפה שקיבלו בפסח מהעבודה והנשים...אה...עושות משהו משוחרר ומתקדם (לא סורגות! לא סורגות! מה אני משוגע להסתבך? עדיף בלי דוגמאות, לא?). סה"כ האוכלוסין שיורד אל סוף העולם כדי לראות יותר טוב חלקיקי אבק נשרפים הם לא הממנגלים הקלאסיים, לט'ס פייס איט. יכול להיות נחמד.
יש גם סיור מאורגן שיוצא ב16:00 מהמרכז מבקרים יהיה בדגש איומים סביבתיים. אני הייתי הולך לשמוע אם לא הייתי עסוק...
אחה"צ המאוחרים, לתפוס נקודה אסטרטגית על המצוק שממערב למצפה, אחרי שחולפים ע"פ הפניה לאלפקות, לשבת מכורבלים בשמיכה על המצוק ולהעביר שעה-שעתיים בשקט הכי גדול, קפה-תה-בירה -ניים יור פויזן. או בקטנה, ליד הר גמל.
טיול רגלי מוקדם בבוקר, לפני הזריחה אפילו. או בקטנה, אחרי הזריחה, לאורך המצוק שבתחום העיירה.
ההרצאות של האסטרונומים מת"א מענינות, הייתי בשנה שעברה. יש מבחר יפה...
ו-מה לעשות- יש משהו נחמד בהייפר הזה של כוווולם באו לראות פרסאידים מתרסקים בצווחה על האטמוספירה ("אחי אתה בא נישרף על איזה פלנטה?"), הילדים מסנוורים בהתרגשות עם הפנסים, הגברים-גברים על הערכות קפה שקיבלו בפסח מהעבודה והנשים...אה...עושות משהו משוחרר ומתקדם (לא סורגות! לא סורגות! מה אני משוגע להסתבך? עדיף בלי דוגמאות, לא?). סה"כ האוכלוסין שיורד אל סוף העולם כדי לראות יותר טוב חלקיקי אבק נשרפים הם לא הממנגלים הקלאסיים, לט'ס פייס איט. יכול להיות נחמד.
יש גם סיור מאורגן שיוצא ב16:00 מהמרכז מבקרים יהיה בדגש איומים סביבתיים. אני הייתי הולך לשמוע אם לא הייתי עסוק...
אחה"צ המאוחרים, לתפוס נקודה אסטרטגית על המצוק שממערב למצפה, אחרי שחולפים ע"פ הפניה לאלפקות, לשבת מכורבלים בשמיכה על המצוק ולהעביר שעה-שעתיים בשקט הכי גדול, קפה-תה-בירה -ניים יור פויזן. או בקטנה, ליד הר גמל.
טיול רגלי מוקדם בבוקר, לפני הזריחה אפילו. או בקטנה, אחרי הזריחה, לאורך המצוק שבתחום העיירה.
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
- דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*
רוצו מהר להסתכל על השמים
תודה
|| ||
|| ||
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
רוצו מהר להסתכל על השמים
שחזרתי את הדף על מטר המטאורים