רופאים גניקולוגים החוצה

גלגל*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2003, 13:38

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי גלגל* »

• נשים יקרות
זאת קריאה לכן להתאחד יחד ולהוציא את כל הגברים, הרופאים הגניקולוגיים, אשר ללא רחם בבטנם ושלא ילדו אף פעם מתוך תחום הגניקולוגיה, ולהחזיר את כוחנו שלנו, הנשים למקומו הטבעי*

אני קוראת לכן לא לוותר על השליטה על גופנו, להתחבר חזרה לשורשים הטבעיים הטמונים בנו מעצם היותנו נשים, ולהפסיק את ההפקרות הזאת. הכל תלוי בנו.

אני קוראת כאן באופן טבעי על סיפורים מזעזעים על רופאים גברים המתיחסים אלינו כמו אל פרות ברפת.
חוסר הצניעות של חשיפת ערוותנו לזרים, החדירה הבוטה לגופנו וההתייחסות המשוללת כל מגע אמיתי ומבין חייב להפסק.

אם גם אתן חשות כך, אנא השמיעו קול. חזקו אחת את השניה ותנו יד להחזיר את ה"אוהל האדום" על מקומו, חזרה למעגל הנשים.
אנו הנשים הבאנו את הגברים לעולם ומתוכנו הם יצאו ולא להיפך.

במופלא ממך אל תחקור כתוב בכתבי הקודש ועלינו לשמור על פלא זה ולכבד את המתנה שקיבלנו משמים בלהביא נשמות לעולם.
אם גם את שותפה להרגשתי זאת אנא צרפי את קולך ויחד נוכל להחזיר את כוחנו שנתנו למקום הלא ראוי לו.

אנא קיראו את סיפור הלידה לבד בבית של לידת בתי השניה והתחזקו. גם אתן יכולות, להבין ולהאמין כי ללדת זהו המקום הכי גבוה שיכולה אשה להגיע אליו בשל היותה רוחנית הרבה יותר מגבר ולכן רק היא יכולה לעמוד במקום זה של ליד-ה'.

מתנה זו שקיבלנו משמים מאבדת את ערכה המוסרי-רוחני בעולמנו אנו ונמסרה לגברים, למדע ולטכנולוגיה אשר מנסים להוליך אותנו שולל, למלא אותנו פחדים וחששות על עצם יכולתנו ללדת ובכלל על עצם היותנו נשים. אנו רואים זאת על ידי שיבוטים גנטים ואמצאות שאין יודעים לאן יובילו אותנו לעתיד הרחוק. הדחיפות לנושא היא ללא עוררין

התעוררו בנות!
הילה_ב*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי הילה_ב* »

אני איתך!
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי אביבה* »

מסכימה איתך מאד (בגדול). גיניקולוגים גברים זה אכן לא טבעי, והייתי נניח מצפה שאחד/שניים מתוך 100 יהיה גבר. (כי תמיד יש יוצאי דופן)
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רק_טוב* »

אני דוקא יכולה לספר על כמה רופאות נשים ממש בהמות ולעומתן כמה רופאי נשים גברים מדהימים, מתחשבים, עדינים אמפטיים ו... נראה לי שהבהרתי את עצמי.
אם רופא לא מתייחס יפה בשהמקצועיות שלו מושפעת ממינו ומינה של המטופלת למה לא לטפל ברופא ספציפית או אפילו לצאת נגד התופעה באופן כללי? אני לא מוצאת סיבה לעלהות כללי על רופאי הנשים הגברים.
רונ_צ'ה*
הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

נכון, יש גניקולוגים שהם חארות. יש גם גניקולוגיות שהן נבלות סרוחות. לפי הגישה הזאת, אישה לא יכולה להיות אורולוגית, וגבר לא יכול להיות כירורג שד. האם באמת אנחנו יכולים לטפל רק במה שחווינו בעצמנו? כלומר, האםכל אחד מאיתנו יכול להתמודד רק עם מה שעבר מניסיונו? כל מטפל יכול לטפל רק במחלות/קשיים/מקרים שאותם חווה בעצמו?
הגישה הזאת של "גברים החוצה!" היא לתפיסתי גישה אלימה ומכלילה ופוגענית בדיוק כמו הגישה הרפואית הפטריארכלית שמתייחסת לנשים כאל פרות (כמו שמציגה זאת גלגל), ולתחושתי היא נובעת ממקומות מאד לא רציונאליים שלא מקדמים את הדיאלוג בין רופאים ונשים, אלא רק מבצרים כל צד בעמדותיו.
רוצים גניקולוגים גברים שהם אנשי מקצועי טובים וגם בני אדם? חנכו אותם, דברו איתם, למדו אותם, שתפו אותם, חילקו איתם, חוו איתם, האמינו בהם, ספרו להם מה אתן מרגישות, חוות, חשות, צאו מתוך נקודת ההנחה שיש בהם ים של טוב, ורצון לעזור, וידע, ונשמה.
(רונ צ'ה, שיש לה גניקולוג גבר, שהוא איש מקצוע מקסים, יקר, אדיב, נדיב, קשוב, רחום וחנון, ומחמם את הספקולום שלו בכל פעם לפני שהוא בודק אותה.)
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

אם אני חושבת על זה לעומק אני לא רואה שום סיבה שגבר ירצה להיות אחראי על בריאות הפות שלי או ירצה לפגוש פותים כל ימיו. למה???? למה שגבר ירצה דבר כזה? תשאלו את הגברים הפרטיים שלכם. {מה גם שאני חושבת שגניקולוג זה מקצוע מיותר.}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הגישה הזאת של "גברים החוצה!" היא לתפיסתי גישה אלימה ומכלילה ופוגענית
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

(רונ צ'ה, שיש לה גניקולוג גבר, שהוא איש מקצוע מקסים, יקר, אדיב, נדיב, קשוב, רחום וחנון, ומחמם את הספקולום שלו בכל פעם לפני שהוא בודק אותה.)
יופי ממש רחום וחנון.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

להיפך- צאו לי מהפות. מה יותר טבעי מזה?
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

מסכימה איתך מאד (בגדול). גיניקולוגים גברים זה אכן לא טבעי
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

יופי ממש רחום וחנון - סיגל, קוראים לזה הומור.... וכן, הגניקולוג שלי באמת בן אדם משכמו ומעלה, וכן, הוא באמת מקפיד לחמם את הספקולום בכל פעם, ובעיני זה עוד סימן קטן ונחמד להתחשבות שלו, שהיא לצערי לא ברורה מאליה בקרב בני מינו ומקצועו, אבל זו בדיוק דוגמא לאיך אפשר לחנך ("דר. בבקשה תחמם את הספקולום, כשהוא קר אני מתכווצת וזה כואב לי"), במקום לגרש.

להיפך- צאו לי מהפות. מה יותר טבעי מזה?_ - זה לא טבעי, כי שוב, זה אומר שכל אחד יכול לטפל רק בבעיות שהוא סבל מהן בעצמו, זה אומר שכל אורולוג חייב לסבול מבעיות פרוסטטה, שכל פרוקטולוג חייב לסבול מטחורים ושכל נוירולוג חייב לעבור לובוטומיה וזו תפיסה צרה, וכוללנית, וכזאת שפוסלת מראש את כל הגברים כולם רק מעצם היותם גברים, וזה בעיני _גישה אלימה ומכלילה ופוגענית_ כלפי גברים וכלפי רופאים גברים, בדיוק כפי שאני לא רוצה שיתייחסו אל כל הנשים כאל _פרות
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

אני לא רואה שום סיבה שגבר ירצה להיות אחראי על בריאות הפות שלי או ירצה לפגוש פותים כל ימיו. למה???? ושוב, למה שמישהו ירצה לפגוש כל היום חורים של ישבנים (אקסקיוז מיי פרנץ'?), או להתקל כל יום בבולבולים של גברים אחרים (אם הוא סטרייט לחלוטין?), או להתעסק עם ילדים חולים? או עם זקנים גוססים? או עם מכורים לסמים שמתפלשים בהפרשות שלהם כל היום?
עולם_קטן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

כשאני הלכתי בתחילת ההריון השני לרופא (כי אכן הרופאה אותה ביקרתי בהריון הקודם לא היתה הכי חביבה ואנושית...),
אז הוא אמר לי (כאילו שזה מובן מאליו) להוריד בגדים תחתונים וללכת לשכב על הכסא המבחיל הזה, דבר שלא הייתי מוכנה לעשות.
אמרתי לו שאני לא מוכנה, והוא ענה לי ב"טבעיות": "מה הבעיה? זה בכלל לא כואב!"
מאיפה לעזאזל בתור גבר אתה יכול לאמר את המשפט הזה?!
איזו אמפטיה מזוייפת!!!
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

עולם קטן,

את אותו משפט היית יכולה לקבל גם מרופאה אישה. יש ביניהן (הרבה) כאלה שמרוב מגע עם נשים כנראה החליטו שאנחנו כולנו בכייניות מפונקות או משהו כזה ונעשו ממש גסות. דווקא מרופאים גברים קיבלתי יחס יותר מכבד כי הם פשוט לא יודעים איך זה אז יש להם כבוד למה שהם לא מבינים... (כמובן, לא כולם)

בקיצור, אני עם רונ צ'ה, במקום להתעסק בהכללות אפשר לחשוב איך לשפר את המצב הקיים. אני חושבת שזו טעות לצאת מנקודת הנחה שאישה מתאימה יותר מגבר למקצוע הזה, מכל הסיבות שכבר הוזכרו כאן. וגם אל תחשבו שנשים שבוחרות לעסוק בזה יש להן איזו ראייה בנוסח "האוהל האדום" של הדברים, זה ממש לא מה שמניע אותן ללמוד רפואה לדעתי...: )
פלוני_אלמונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

אז הוא חושב שזה לא כואב. גם אני חושבת שהרבה דברים שמעולם לא התנסיתי בהם. אז מה? מה את עושה עניין? לא מוצא חן בעיניך איך שמישהו אחד מתנהג? תגידי לו, תתלונני עליו ותדאגי שיפטרו אותו. בין זה לבין אפלייה על רקע מיני (שזה מה שאת עושה) יש הרבה מרחב.
דפים אלטרנטיביים:
white men can't jump
פסיכולוגים שפויים החוצה
מיילדות עקרות הביתה
אמנים עוורי צבעים יוגלו
מלחינים חרשים יומתו.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

_אמרתי לו שאני לא מוכנה, והוא ענה לי ב"טבעיות": "מה הבעיה? זה בכלל לא כואב!"
מאיפה לעזאזל בתור גבר אתה יכול לאמר את המשפט הזה?!
איזו אמפטיה מזוייפת!!!_

אוקיי, הנה דוגמא מעולה. מה אם, במקום כל הכעס הזה, היית אומרת לו - "תשמע ד"ר, אני מניחה שבתור מי שלא עבר בדיקה וגינלית, זה באמת קשה לך להבין מה לא נעים בזה. לי, הכסא הזה גורם ל - [מלאי את החסר], ולכן אני מרגישה ש[מלאי את החסר]" ואז היית מחייכת בחביבות ואומרת לו משהו בסגנון "מכיוון שאני יודעת שאתה מנסה לפעול לטובתי, אני אשמח אם תוכל בבקשה [מלאי כאן את מה שהיה מסייע לך להרגיש יותר נוח במסגרת הבדיקה], ושלום על ישראל. אם הוא רק חצי בן אדם, יש סיכוי סביר שהתוצאה הישירה הייתה גניקולוג שמודע לרצונות ולקשיים שלך ושמנסה לפעול במטרה להקל עלייך, אבל אם את לא אומרת לו, איך הוא יכול לדעת?
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

לובוטומיה וזו תפיסה צרה, וכוללנית, וכזאת שפוסלת מראש את כל הגברים כולם רק מעצם היותם גברים, וזה בעיני גישה אלימה ומכלילה ופוגענית כלפי גברים וכלפי רופאים גברים
גברים? מעולה. רק לא בין הרגליים שלי- כי הם לא מבינים. וגם רופאים לא מבינים. אני אולי מתייעצת , אבל לומדת בעצמי.
גניקולוגיה? במה היא עוזרת? רפואת הפות? הרחם? חוץ מלהלחיץ לגבי מיליונית הסיכון ל... או לתת משחות שקוטלות פטריה רק לחודש או לכרות רחמים ככה בשביל הפאנן- חוץ מזה,אין תועלת ממשית בכל אותם הסוטים שבחרו במקצוע הזה.
מיילדות? זה משהו אחר.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי פלוני* »

רופאים גם לא יודעים איך ההרגשה להיות קשיש בודד במחלקה פנימית, או ילד חולה סרטן שרק רוצה להיות עם החברים והמשפחה, הם לא יודעים איך מרגיש אדם עם מחלה סופנית שמנסה להפרד מהעולם ומבני משפחתו ולהתפייס בזמן המועט שנשאר לו, הם גם לא יודעים איך מרגיש מישהו מושתל לב והקשר שלו ללבו החדש, פסיכיאטר לא יודע איך זה להיות סכיזופרן (שזה גדול ומשפיע עליך ועל קרוביך הרבה יותר מלהיות בהריון) לא יודעים מהו דכאון קליני, שלא נדבר על פסיכולוגים וכל מקצוע טיפולי אחר,
סתם גזענות לשמה
גם לי יש רופא נשים מקסים ועדין ושואל ומתחשב ולומד כל הזמן נושאים חדשים ובעד לידת בית,
לעומת זאת לרופאה הקודמת היו ציפורניים ארוווכות- והיא אישה והיא ילדה שלושה ילדים. אז מה?
לפי הגישה שלך דוגי האוזר הולך להיות מאוד עסוק בתור רופא הילדים היחיד בעולם....
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

רונ צ'ה
_מאיפה לעזאזל בתור גבר אתה יכול לאמר את המשפט הזה?!
איזו אמפטיה מזוייפת!!!_
כנראה שלא הייתי מובנת, זה לא מה שאמרתי לו, זה רק מה שהרגשתי.
בפועל פשוט סרבתי להצעותיו לבדיקה,
אני מנסיוני המר עם רופאים (ורופאות!) מעדיפה להכנס להסברים כמה שפחות...
אבל כן, אם זו היתה אישה שהיתה אומרת את זה, זה היה שונה לחלוטין! (אולי אז היתה בזה אמת חלקית, כי לה אישית זה לא כואב בכלל)
זה היה הרבה יותר מתקבל על הדעת, שאשה יכולה לאמר דעה אישית על משהו שבפועל, רק אישה יכולה לעבור.
לא הבאתי כאן טיעון ספציפי למה אני מצודדת בדעתה של גלגל, שיש מקצועות שטוב שהרוב יהיו בהן נשים (ואחרים שרצוי שהרוב יהיו בהם גברים, ב"רוב" כוונתי שתמיד יש עילויים שיכולים להכנס לתפקיד שלא להם).
ועובדה שאם הגברים לא היו משתלטים על המקצועות הנ"ל היה הרבה יותר טוב.
גם מבחינת הרגשה אישית של רוב הנשים המטופלות, וגם מבחינת התפתחות דעות רפואיות שונות בתחום המיילדות, שהתגלה שאינן נכונות.
למשל אני מאמינה שהיתה הבנה שיותר טוב שלא לשכב על הגב במהלך הלידה (זאת מתוך נסיון חוויתי תחושתי אישי של בעלת המקצוע שמיישמת אח"כ את מסקנותיה על המטופלות) , ואני מאמינה שגם היחס ברובו במקצוע הילוד היה שונה (נכון שיש רופאות יוצאות דופן באטימות שלהן, ושהזמן והותק במקצוע עלולים להקהות את הרגישות), אבל בגדול עדיף שהמקצוע הזה ישוב לידי מי ששלט בו מלכתחילה, ולא סתם...!
יצא לי קצת מבולבל... |יד1| +
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

או ילד חולה סרטן שרק רוצה להיות עם החברים והמשפחה
הם לא מרפאים סרטן, רק עושים ניסויים.
פסיכיאטר לא יודע איך זה להיות סכיזופרן
דווקא יודע ומשליך את זה על המטופל המסכן וחוץ מזה טכנאות של כימיה או כימותרפיה אינה עושה גבר כשיר ובריא לדמיין לעצמו שהוא כשיר לרפא פותים, כאילו מישהו יכול חוץ ממני עצמיץ
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

גם לי יש רופא נשים מקסים ועדין ושואל ומתחשב ולומד כל הזמן נושאים חדשים ובעד לידת בית,
יש גם פדופילים מאוד רגישים ומקשיבים שתומכים בלידות בית
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

לעומת זאת לרופאה הקודמת היו ציפורניים ארוווכות- והיא אישה והיא ילדה שלושה ילדים. אז מה?
אמרתי כבר- זה מקצוע מיותר.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי פלוני* »

אני מאוד לא אוהבת את הממסד הרפואי ומנסה לא להיות איתו בקשר וילדיי לא ביקרו עדיין אצל אף רופא...אבל מכאן ועד הכעס וההכללות שאת עושה הדרך ארוכה,

_גם לי יש רופא נשים מקסים ועדין ושואל ומתחשב ולומד כל הזמן נושאים חדשים ובעד לידת בית,
יש גם פדופילים מאוד רגישים ומקשיבים שתומכים בלידות בית_
יש לך בעיה מורכבת בלוגיקה פשוטה ובתהליך הסקת מסקנות אם הצלחת לכתוב את המשפט הזה בעקבות מה שאמרתי,

הרבה בריאות
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רק_טוב* »

אני לא רואה שום סיבה שגבר ירצה להיות אחראי על בריאות הפות שלי או ירצה לפגוש פותים כל ימיו. למה????
מתוך רצון לעזור להביא חיים חדשים לעולם???

את רצינית???
מאיפה ולמה כל השנאה הזו לגברים???
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

ולמשל העובדה שהנפש קשורה בגוף, ובטח שבלידה,
כשאמרתי את זה לרופא הנשים שלי (מתוך תובנה אישית שלי בלידה, שכשהיו סביבי אנשים בלידה אז הצירים פסקו), הוא ביטל את זה כשטויות...
ולעומת זאת אישה היתה יכולה להבין זאת על בשרה ולכן גם להתחשב.
ולמרות זאת תראו למשל את מישל אודן, שהוא מה שהתכוונתי ב"עילוי" במקצוע,
יש לו מה לתרום מבחינת ידע ומקצועיות, ולמרות כל זאת הוא אינו מתיימר להתערב בתהליך הנשי הזה (ואפילו טוען שבן הזוג רצוי שלא ינכח בלידה)...!
lotem*
הצטרפות: 22 אפריל 2008, 15:19

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי lotem* »

אני דוקא יכולה לספר על כמה רופאות נשים ממש בהמות ולעומתן כמה רופאי נשים גברים מדהימים, מתחשבים, עדינים אמפטיים ו... נראה לי שהבהרתי את עצמי.
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונית* »

מגיל 24 הולכת לרופאות נשים בלבד. יצא לי להיות אצל אחת קצת קשוחה ואצל אחת חביבה ועדינה ונעימה. בכל מקרה-עדיף מאשר ללכת לגבר, פשוט מזעזע לחלוטין. בגיל 21, אחרי מקרה קשה מלווה באלימות פניתי לעשות בדיקות כלליות. פניתי לבית החולים בצפת לבדיקה גניקולוגית בין היתר. ביקשתי מהרופא פרטיות . הוא הביא מתמחה (לא שאל אותי, רק מילמל משהו לא מובן) ויחד הם עשו לי בדיקת אולטרא סאונד פנימית מאד חודרנית ולא נעימה בלשון המעטה. יצאתי משם בהלם מוחלט. מושפלת וכואבת וכועסת. כיום אני מטופלת אצל הומאופטית בלבד. לא יודעת מה אעשה כאשר ארצה להכנס להריון.
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי tאמא* »

אמרתי כבר- זה מקצוע מיותר.
את בטוחה? בעזרתו האדיבה של גניקולוג , הצלחתי להיכנס להריונות! ובעזרתם האדיבה של שני גניקולוגים: אחד גבר ואחת אישה הצלחתי לשמור על ההריונות שלי! ותודה לאל (שלפי אמונתי הוא זה שסייע לגניקולוגים ולי) יש לי שתי בנות מדהימות.
אז ... אל תסחפי... האוהל האדום ? את יודעת כמה מקרי מוות של נשים וילדים היו באוהל הזה? דבר אחד זה לנשים ללדת בבית ולקחת אחריות על הגוף והרחם שלהן, בתנאי שהן בריאות. ודבר אחר זה לקרוא תיגר על הרפואה , של גברים ונשים,,, יש מיליוני נשים, ואנשים שניצלו ילדו ומודים יום יום לרפואה הקונבנציונלית, גם בתחום הגניקולוגיה. ויש כאלה שלצערי גם ניכוו... (ויש לי גם סיפורים כאלה מעצמי...)
אה ושכחתי את ההריון הראשון שלי הם לא הצליחו להציל (יותר נכון את הילדה הראשנה שלי). אבל אותי הם הצילו ממות... בזמנו כעסתי על הרופא על שהציל אותי ולא את הילדה.... למרות שזה בכלל לא היה בידיו...
ושאלתי אותו אם הוא יודע מה הרמב"ם (שהיה דרך אגב רופא) אמר על רופאים... ? "הטוב שברופאים לגיהנום"... הוא ידע!
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אני מסכימה שזה אמור להיות מקצוע נשי.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

רונית,
לא יודעת מה אעשה כאשר ארצה להכנס להריון.
סקס?
ברצינות. בשביל להכנס להריון לא צריך רופא.
את המעקב אפשר לעשות אצל מיילדת.
בלי קשר - כדאי לטפל בטראומה. יש בלי סוף דרכים לטפל.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

בעזרתו האדיבה של גניקולוג , הצלחתי להיכנס להריונות!
הפריה?...
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

ובעזרתם האדיבה של שני גניקולוגים: אחד גבר ואחת אישה הצלחתי לשמור על ההריונות שלי! ותודה לאל (שלפי אמונתי הוא זה שסייע לגניקולוגים ולי) יש לי שתי בנות מדהימות.
איך הם עזרו לך לשמור עליהם?
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

תסחפי... האוהל האדום ? את יודעת כמה מקרי מוות של נשים וילדים היו באוהל הזה?
מה הקשר? אם יהיו רופאות נשים במקום רופאי נשים זה יחזיר אותנו לרמות תמותה גבוהות יותר?

ואני לא נתקלתי באף רופאת נשים נורמלית. פעם אחת ברופא חביב. כשסירבתי לבדיקה כיוון שהוא גבר - הוא אמר לי: אני מבין אותך, אם הייתי במקומך גם אני הייתי מעדיף אשה.
אני באופן אישי החלטתי שלא לעבור יותר בדיקות כאלה. אני מאמינה שהמודעות שלי לגוף שלי גבוהה יותר משל רוב הנשים (למשל- אני יודעת לזהות כשמתחילה לה דלקת, למשל, עוד לפני שזה נהיה קטסטרופה, ולכן מטפלת מהר וביעילות. לא מזניחה את עצמי וסוחבת דלקת שבועות וחודשים, כמו הרבה נשים שאני מכירה).
ואני רק מרגישה כנאנסת בסיטואציה הזאת. אז אני לא חושבת שאני צריכה לעשות את זה לעצמי.
tאמא*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי tאמא* »

ברצינות. בשביל להכנס להריון לא צריך רופא.
כן במקרה שלי היה צריך רופא, אכן הפריה.
איך הם עזרו לך לשמור עליהם?
שני ההריונות האחרונים שלי היו בסיכון גבוה, אושפזתי בשמירת הריון, קיבלתי טיפול לדילול דם, סבלתי מרעלת הריון... והרבה מרעין ... הילדה הגדולה נולדה במשקל נמוך.. הקטנה נולדה בשבוע 35, כשבבית החולים דוקא רופא סטז'ר שביקש ממני רשות לתחקר אותי לצורך לימודיו, עקב אחרי המקרה שלי ואחר תיפקוד הכבד.. ובשל המעקב הזה ילדו אותי מספיק בזמן לפני שאאבד את תיפקוד הכבד שלי.
מה הקשר? אם יהיו רופאות נשים במקום רופאי נשים זה יחזיר אותנו לרמות תמותה גבוהות יותר?
לא בודאי שלא אבל זה מתיחס לאמירה שגניקולוגיה זה
אמרתי כבר- זה מקצוע מיותר
ואכן כמו בכל מקצוע זה לא משנה אם זה גבר או אישה. מה שחשוב זה הבן/בת אדם שמאחרי המקצוע .
היה לי נסיון טוב עם הרבה רופאים גניקולוגים נשים וגברים כאחת. היה לי גם ניסיונות מרים עם רופאים ... באותו תחום.
tאמא*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי tאמא* »

ולבחורה מדף נשים הרגיעו אותי דף זמני , אל תיבהלי כי כל מה שסיפרתי כאן לא קשור למה שאת כתבת בדף שלך.
אכן ההריון הראשון שלי נקלט תוך שלושה חדשים בעזרת סקס. אך לצערי את ההריון הזה איבדתי בעקבות "תאונה" קטנה. ואחרי זה התגלו קשיים גם בראותיים וגם "נפשיים" שבעקבותיהם התקשיתי להרות ולשמור על הריונות.
אז שוב יש נשים שצריכות גניקולוגים/גניקולוגיות. טובים/טובות שיהיו גם בני/בנות אדם בנוסף ללימודים שלהם.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

רוב הגניקולוגים שפגשתי היו גברים, ורובם היו מקצוענים-בעיני-עצמם, יהירים, מתנשאים ולא נחמדים בכלל או נחמדים במין אופן מזויף וזחוח.
כזאת בדיוק היתה גם הגניקולוגית האשה שהלכתי אליה, אחרי שנואשתי מגברים (היא קראה לי רק "חמודה" ולא הקשיבה למה שאמרתי בכלל).

אבל אני חושבת שהבעיה היא שהם רופאים של קופת חולים, שמקבלים יותר מדי מטופלים וחייבים כל הזמן להסתכל על מסך המחשב במקום על המטופלת שלהם.
וגם שיש יוהרה מובנית בהיות "רופא מקצועי".
ושרופאים בכלל נתפסים לעתים קרובות לשמרנות, הצדקת המערכת ופנייה למקומות החזקים שלהם: טיפול התערבותי, תרופות ומלים מסובכות שאת לא תביני.
למרות החוויה הגרועה שלי (מעולם לא היה לי גניקולוג קבוע. הלכתי רק בלית ברירה וכמוצא אחרון), אני מסכימה מאוד עם רונ צ'ה שזאת הכללה לא הוגנת, ושאין הכרח להיות אשה כדי לטפל באשה. בשביל זה קיימת אמפתיה.

מה שכן, אני מסכימה שיש לנשים הרבה מה להרוויח מתמיכה נשית בתחומי בריאות האשה. למשל ממעגלי נשים שבהן נשים חולקות מידע וחוויות מניסיונן, ושם אין מקום לגברים, אלא להעצמה הבלתי מקצועית, של מה שנרכש בחיים עצמם. אבל זה כבר סיפור אחר (אף שהוא יכול לייתר הרבה ביקורים אצל גניקולוגים. גברים, כמובן).

הארכתי. סליחה.
פלוני_אלמונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

_גברים? מעולה. רק לא בין הרגליים שלי- כי הם לא מבינים. וגם רופאים לא מבינים. אני אולי מתייעצת , אבל לומדת בעצמי.
גניקולוגיה? במה היא עוזרת? רפואת הפות? הרחם? חוץ מלהלחיץ לגבי מיליונית הסיכון ל... או לתת משחות שקוטלות פטריה רק לחודש או לכרות רחמים ככה בשביל הפאנן- חוץ מזה,אין תועלת ממשית בכל אותם הסוטים שבחרו במקצוע הזה.
מיילדות? זה משהו אחר._
בקיצור - את לא פוסלת גניקולוגים גברים, את פוסלת את הגניקולוגיה כולה. זה לא רק שאת לא רוצה רופאים גברים בין הרגליים, שלך, גם רופאות נשים לא נשמע לי כמו משהו שאת ששה עליו, וזה לגיטימי לחלוטין לדעתי, שלא תרצי להעזר ברפואה מודרנית. החלטה שלך, אבל בין זה לבין הנושא הספצליפי של רופאים גניקולוגים גברים - כן או לא, הקשר קצת קלוש.....
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

עולם קטן
דווקא היית מובנת, אני פיספסתי.... את יודעת מה? בחירת מילים לא נכונה שלי. לא הייתי צריכה להציע "לחנך" אלא לעשות אצלנו שינוי מחשבתי. גם אני יכולה להבין מאיפה מגיע הכעס שלך על אותו רופא שבאמת אין לו את ה"ציוד" ומרגיש שהוא יכול להביע לגביו דעה, אבל דווקא אולי מתוך המקום הזה, היינו יכולות להפיק יותר - גם בשביל עצמנו, וגם בשביל הרופאים האלה וגם בשביל נשים אחרות.
את צודקת, שבחלק מהמקרים זה כרוך ב נסיוני המר עם רופאים_. כן, לא כל הרופאים פתוחים וקשובים. לא כל בני האדם פתוחים וקשובים:-), אבל אולי בכל זאת שווה לנסות, במיוחד כשמדובר בענינים של "מטה"....
רק לגיב גם מבחינת הרגשה אישית של רוב הנשים המטופלות - חייבת להגיד שאני לא יודעת אם אני מסכימה איתך... הייתי פעם אחת אצל גניקולוגית אישה, והיה זוועה, ואני מכירה לא מעט בנות שממש לא רוצות שאישה תתעסק להן בין הרגליים, או שחוו חוויות לא טובות עם גניקולוגיות נשים, ככה שאני לא בטוחה שיהיה נכון להגיד שרוב הנשים היו מרגישות טוב יותר עם גניקולוגית אישה...
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

בכל מקרה-עדיף מאשר ללכת לגבר - לדעתך עדיף. לדעתי, למשל, לא. ואני אומרת את זה בתור מי שעברה אונס, ועדיין מעדיפה ללכת לרופא נשים ממין זכר, ולא לחזור למכשפה המגעילה וחסרת הרגישות שבדקה אותי כשהייתי בצבא.
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

חייבת להגיד שאני לא יודעת אם אני מסכימה איתך... הייתי פעם אחת אצל גניקולוגית אישה, והיה זוועה, ואני מכירה לא מעט בנות שממש לא רוצות שאישה תתעסק להן בין הרגליים, או שחוו חוויות לא טובות עם גניקולוגיות נשים, ככה שאני לא בטוחה שיהיה נכון להגיד שרוב הנשים היו מרגישות טוב יותר עם גניקולוגית אישה...
רונ צ'ה - כל מילה.

אני גם מכירה רופא נשים שאמנם עובד בבית חולים ובקופת חולים, אבל גם עושה לידות בית ומאוד מצדד בהן (יותר מאשר לידות בבתי חולים).

סיגל, את רצינית? את בסדר?

כבר אמרו ואחדד: לדעתי הגישה הינה גישה גזענית פרופר.
אני רוצה רופאים טובים, שהם קודם כל בני אדם וגם מקצועיים, ולא משנה לי אם הם נשים או גברים.
גם אני - כמו כמה קודמות לעיל - ממעיטה בביקורים אצל רופאים (לי ולילדיי), אבל עדיין חושבת שלרפואה הקונבנציונאלית יש מה לתת לנו.
היטיבה לתאר זאת tאמא .
אני בד"כ לוקחת מהרפואה הקונבנציונאלית את האבחונים ומוצאת את דרכי לטיפול, אבל גם הייתי צריכה לעבור ניתוח קיסרי אחד, שאם לא הייתי עוברת אותו, יתכן שהיתה בעיה לעוברי.
(את השני כנראה עברתי בגלל סיבות שהיו יכולות להיפתר אחרת, אילו - למשל - הייתי יולדת בבית...)
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

אני רוצה רופאים טובים, שהם קודם כל בני אדם וגם מקצועיים, ולא משנה לי אם הם נשים או גברים. נו, זה בדיוק מה שרציתי להגיד, רק מנוסח יותר טוב....תודה נורית :-)
הילה_ב*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי הילה_ב* »

אני חושבת שפותחת הדף התכוונה למשהו אחר לגמרי מהכיוון של הדיון הזה.
נוצרה מציאות של אשה היא חולה ולכן צריכה רופא (רופא נשים) והמציאות הזו היא שצריכה להשתנות!
וברגע שכל המדיניות תשתנה גם הגישה לאישה הרגילה (הלא היריון) וגם להרה וליולדת תשתנה ובעקבות כך יהיו חייבים הרופאים ו הרופאות שלא מאמינים בגוף האישה ובתבונתה ביכולת החיבור העצמי לפרוש מרצון מהמקצוע.

לפני 8 שנים+- היתה לי פטריה וגינלית נ-ו-ר-א-י-ת כל כך כאב לי לא יכולתי לשבת לא יכולתי לשכב לא יכולתי לעמוד כלום! רק לנדנד לעצמי כל הזמן את הגוף בקיצור ממש התפתלתי מכאבים! הלכתי לרופא נשים (מגעיל ביותר) הוא בדק מה שבדק כתב מרשם משחה אחרי שבוע שום דבר לא זז... חזרתי לרופא ולמזלי הוא לא היה פנוי ואז התקבלתי לרופא אחר, הוא כבר לא בדק ונתן מרשם למשחה יותר חזקה ונרות. אחרי שבוע היתה קצת הקלה אבל הפטריה עוד חיה לה, וחזרתי לרופא (השני) והוא נתן משחה חזקה יותר ונרות חזקים יותר ואפילו כדורים חזקים שאמר לי שאם הטיפול לא יצליח לקחת את הכדורים ואז בטוח כבר לא תהיה פטריה. אז כמובן שהטיפול לא עזר וגם הכדורים לא עזרו ו"במקרה" סיפרתי לבת דודה שלי שאני כבר יותר מחודש עם פטריה ואף תרופה לא עוזרת לי בעזרתה ובהכוונתה טיפלתי בסיבה הרגשית של הפטריה והיא עברה ונעלמה לחלוטין תוך יום! אחרי כמה זמן חזרתי אליו לקבל מרשם לגלולות (בעוונותי הרבים...) הוא מעלה אותי למחשב קורא קצת מסתכל עלי ושואל :
"תגידי מה עם הפטריה שהיתה לך?"
עניתי לו בנימוס
"עברה"
"כן , אבל איך המשחה, הנרות או הכדורים?"
"לא זה ולא זה"
"אז איך אני סקרן"
"אתה תחשוב שאני מוזרה..."
"ואולי לא תני לי צ'אנס.."
סיפרתי לו והוא ממש התפעל והתעניין חקר ושאל ו"בזבז" עלי המון זמן יחסית לתור הקצר שהיה לי.
ומאז הוא הרופא שלי והוא תמיד שואל ומתעניין ומבקש רשות ויודע גם לשמוע לא ונענה לאתגרים כמו בדיקה חיצונית ידנית להתפתחות עובר...

ולמה סיפרתי את כל זה? כי זה בדיוק רופא שיעבור את המהפיכה! שנראה לי התכוונה גלגל פותחת הדף.
אבל המהפיכה צריכה להתחיל בנו! שאנחנו נאמין ונדע שאנחנו לא ייצור בסיכון שצריך להבדק כל הזמן ולחשוש אנחנו יכולות לרפא את עצמנו ולהיות מחוברות לכוח שלנו שהוא בין השאר יצירה...
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

הילה, איזה סיפור מדהים! ממחיש לנו שוב כמה הגוף והנפש הם מיקשה אחת.
אני חושבת שפותחת הדף התכוונה למשהו אחר לגמרי מהכיוון של הדיון הזה.
גם לי נראה כך, אך אני לא בטוחה אם בדיוק מה שאת הבנת...
מה שאני הבנתי בקריאתה (ואני מסכימה איתה, חלקית, כמו שכבר כתבתי, קצת בחוסר פיקוס, כאן למעלה, |יד1| + גור מקרקר ומקפץ סביבי),
זה שהמקצוע המסויים הזה, הוא מקצוע יוצא דופן בתחום הרפואה, שלא כמו רופא-אף אוזן גרון, או מנתח מוח,
הוא נוגע במקום מאוד אינטימי ואצל נשים רבות גם מקום שמתקשר נפשית לדברים שהן סוחבות איתן, והתעסקות של גבר באזור הספציפי הזה,
עלולה לעשות את ההפך ממה שהרופא התכוון (כמו שהילה הראתה בסיפורה שהנפש קשורה מאוד לריפוי).
למשל בלידה, חוויה שאמורה להיות אינטימית, נשים רבות מתכווצות כשרופא בא לבדוק (בכוונתו הטובה, לעזור לאשה באמת), וכך הוא בעצם גורם ללידה להתעכב ולהתארך, לאשה להתעייף וזה יכול אפילו להוביל למצוקה עוברית ולניתוח...
אני אישית ואני יודעת שזה בוער אצל עוד נשים רבות (ראו בדיקה וגינלית מה דעתכן ), לא אסכים בחיים שרופא גבר יבדוק אותי במקום האינטימי הזה,
אני יודעת שזה יביא לי רק נזק, הרבה מעבר לתועלת שהרופא מתכוון אליה באמת ובתמים.
נכון שיש גם רופאות מסויימות שהן חסרות אנושיות, או שנשחקו עם השנים, וגם להן לא הייתי נותנת להתקרב אלי...
וכאן מגיעה כוונת הדף (ממה שאני הבנתי):
כל כך קשה למצוא רופאת-נשים אשה!!!
זה לא אמור להיות כך, בתחום שהוא כל כך אינטימי, הייתי מצפה למצוא רוב נשי.
אצלנו למשל, היתה רופאת נשים אחת באזור (ואני מתכוונת ב"אזור", על רדיוס של שעה+ נסיעה), ודווקא היא הייתה חסרת יחס ראוי,
אז בלית ברירה עברתי לרופא גבר, ואני מרשה לו לעשות לי רק בדיקות חיצוניות על הבטן,
בדיקת פאפ למשל בחיים לא עשיתי (אפילו שיש לנו הסטוריה משפחתית), אם היתה פה רופאה אישה (נחמדה)
אולי הייתי עושה, מה שמונע ממני לעשות זאת, זה (בעיקר) שאי אפשר למצוא פה מישהי כזו.
אולי אם יותר נשים יאמרו את מה שאני אומרת כאן עכשיו (לרשויות הבריאות, לרופאים, לחברה...),
זה יביא לשינוי, ליותר רופאות להבין שממש זקוקים להן לעשות הסבה לתחום הזה, ליותר נשים ללמוד רפואת-נשים.
תראו מה קרה במאות השנים האחרונות, פעם רק נשים היו מתעסקות בתחום המיילדות ורפואת הנשים (ולא, לא בגלל זה מתו המון נשים וילדים באוהל האדום, במערות ובבקתות...), לאט לאט נכנסנו לעידן המדעי, גילינו מה זה חיידקים, הומצאו מכשירים רפואיים מתוחכמים וכו'.
אך כל המהפך הזה קרה בתקופה שבה לאשה לא היה קול. האשה היתה בבית, וכאלו שעוד העזו להמשיך במקצוע הנשי הזה (ילוד)
הוכרזו כמכשפות והוקצו. המקצוע עבר לגברים, שפיתחו מאוד את הידע הטכני רפואי-מיילדותי, אך בטווח הארוך ובראייה רחבה, אפשר לומר שהביאו גם נזק, בכך שלא חוו על בשרם את ההשפעה של נפש האישה, בלידה ובבדיקה וגינלית "שגרתית", ובכך הנהיגו שיטות מיילדות שגויות (לשכב על הגב למשל).
אם נשים היו מורשות לעסוק בתחום הרפואי-נשי-מיילדותי בתקופה הזו, אני די בטוחה שהרבה דברים היו נראים היום אחרת.
(כמו שאם היה רוב נשי בצמרת הצבאות בהסטוריה האנושית אז הרבה דברים היו נראים היום אחרת...).
חרף המהפכה הפמיניסטית, אני סבורה שעדין יש מקצועות שיותר מתאימים לנשים, ואחרים שיותר מתאימים לגברים, אין מה להתכחש לאלפי שנות אבולוציה שיצרו לנו צורת מחשבה שונה ועיסוקים שונים.
ולא, לא עברתי מעולם התעללות או טראומה מינית, ולמרות זאת יש לי רתיעה שגבר זר יתקרב לי לאזורים האינטימיים האלו,
אני מאמינה שזו מחשבה-תחושה אבולוציונית בלתי נשלטת אצלי (ואצל עוד נשים רבות שלא תמיד קשובות לתחושותיהן),
כי הרי ברוב הגדול של שנות ההסטוריה נשים בלבד היו נוגעות בתחום,
ואילו גברים לקחו אותו לידם בתקופה קצרצרה בגרף ההסטוריה הארוכה של המין האנושי.
אני שוב אומרת שתמיד יש יוצאי דופן, (דוגמת מישל אודן למשל) ואם אישה עדין מאמינה שגבר יכול לדעת יותר טוב מאשה בעניינים מסויימים שנוגעים לנשיות, אז מוטב לה שתבדק אצלו. אבל אם היו נאמר לפחות 50% מהרופאי-נשים גברים והשאר נשים, אז הייתן יכולות לאמר באמת מי עדיף, כי היה מבחר של רופאות עם יחס אנושי, כמו שיש היום רופאים גברים, אך היה עוד משהו מעבר...
מקווה שהצלחתי להיות קצת יותר מפוקסת עכשיו.
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

ואני מאמינה גם שרוב ההיסטריה סביב נושא הלידה,
והפיכת היולדת ל"חולה",
הגיע בגלל הגברים שהפכו ל"מפקדים על הלידה".
<מחשבה שעברה לי בעקבות שיחה אחרי הלידה עם האיש, שמהצד היה נראה לו הרבה יותר נורא וכואב ממה שזה באמת>
טאו_להורות*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי טאו_להורות* »

לדעתי לפני שנשפוך את התינוק עם המים (אנלוגיה מי שלא הבין) כדאי שנפריד ונבין את הצרכים שלנו.
כשאנחנו חולות כדאי שנלך אל הרופא\ה על מנת שירפא.
אם אנחנו מעונינות למנוע מחלה כדאי שנשפר את הבריאות שלנו וברוב המקרים תזונה, פעילות גופנית מאתגרת והרפואה המשלימה מספקת.
לזהוי מוקדם של מחלות הרפואה בקהילה מספקת (אחות טיפת חלב ו\או מעקב הריון על ידי מיילדת)
במודעות שלא ניתן להגיע לשלמות וקבלת אחריות לגבי התוצאות.
בישראל, נשים המתכננות הריון או נשים הרות דורשות מהרופאים\רופאות תינוקות מושלמים ובריאים ושהן תשארנה בריאות.
לדעתי זו דרישה לא מציאותית ברפואה ציבורית בתקינה לא מספקת.
באשר ליחס האישי שאנחנו דורשות ולהתנהגות המטפל\ת לצערי גם ברפואה משלימה נתקלתי במטפלים לא נעימים וגסים.
אני מסכימה עם הקביעה שבהריון ובלידה טבעית אצל אישה בריאה אין צורך ברופאים, אך כדאי שתהייה מלווה ונוכחת מיילדת ולה רצוי שיהיה גיבוי של בית חולים או רופא במרחק סביר.
כדאי שבמקום להתנפל על הרופאים נפעל להעצמת מקצוע המיילדות שהוא בתהליך שחיקה.
מנהל הסיעוד ניכס לעצמו את מקצוע המיילדות, שעד לפני שנים ספורות היה מקצוע עצמאי ברישיון. מנהל הסיעוד יוזם תהליך של ביטול רשיון המיילדות והגדרת המקצוע כקורס על בסיסי בסיעוד.
כלומר המיילדות בישראל תהפכנה בעתיד לאחיות חדר לידה ואחריותן תוגבל עוד יותר והרופאים "ינהלו את הלידה".
הארגון "נשים קוראות ללדת" מחפש נשים לוחמות על מנת לאפשר בחירה בלידה וביטול חוק ביטוח לאומי בנושא מענק הלידה ודמי האשפוז המועברים ישירות לבתי החולים המנוהלים ע"י רופאים.
ארגון המיילדות מחפש אנשי מקצוע עורכות דין , עיתונאיות נשות מדיה המוכנות לתרום מזמנן (בשכר) במטרה להעלות למודעות הציבור את נושא הגדרה המקצועית של המיילדת המורשת ליילד בישראל.
אנא התקשרו במידה ואתן מכירות מישהו

054-4795241
אהבה_טהורה*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

זהו המקום הכי גבוה שיכולה אשה להגיע אליו בשל היותה רוחנית הרבה יותר מגבר ולכן רק היא יכולה לעמוד במקום זה של ליד-ה'.

קיזי_הילדה_הצוענייה*

רופאים גניקולוגים החוצה

אבל אם היו נאמר לפחות 50% מהרופאי-נשים גברים והשאר נשים, אז הייתן יכולות לאמר באמת מי עדיף, כי היה מבחר של רופאות עם יחס אנושי

זהו, שאת יוצאת מנקודת הנחה שבהכרח מין אחד עדיף על האחר, ולי אישית זה מפריע. אם הדיון היה הפוך (כלומר על מקצוע כלשהו שנחשב לא מתאים לנשים) הייתה קמה קול זעקה שמפלים לרעה נשים ולא מאמינים ביכולותיהן. אני חושבת שהכל תלוי באישיות הספציפית של כל אדם ובניסיון והיכולות האישיים שלו. מי שיש לה קושי להיבדק על ידי רופא גבר, שלא תיבדק, ואני מכבדת את זה, אבל זו לא סיבה לומר לגינקולוגים גברים "החוצה". לי אישית מרגיש הרבה יותר נוח וטבעי להיבדק על ידי גבר (כן, תתפלאו), כי נראה לי מוזר שאישה תיגע לי שם ותסתכל... זה באמת עניין של הרגשה אישית.
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

טאו, מה שכתבת פה, נראה לי מספיק חשוב לפרסם ב ככר השוק או בדף מיוחד משלו.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

והגדרת המקצוע כקורס על בסיסי בסעוד. - טאו, המקצוע כבר מוגדר כקורס על בסיסי בסיעוד.
ו.. בתור מי שמתעתדת להגיע אליו מתישהו בעתיד, אני אשמח לקחת חלק בפעילות בנושא (רק לא כשאני בסןף חודש שמיני. יש גבול לאנרגיות שאני יכולה לפזר)
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

שבהכרח מין אחד עדיף על האחר
נכון, במקצוע הספציפי הזה, לדעתי בעיני מספיק נשים, כך שראוי שיהיו יותר רופאות-נשים לעומת ההיצע המדולל שקיים כיום
אם הדיון היה הפוך (כלומר על מקצוע כלשהו שנחשב לא מתאים לנשים) הייתה קמה קול זעקה שמפלים לרעה נשים ולא מאמינים ביכולותיהן
זה נכון, לדעתי, שיש מקצועות מסויימים שלא מתאימים לנשים! (בעיקר כאלו שדורשים כח פיסי, וגם אז ישנן נשים יוצאות דופן בכוחן...),
ואכן המהפכה הפמיניסטית באה לעורר דיכוי של מאות שנים שבהן מקומה של האישה היה רק בבית, אך לדעתי הלכה קצת יותר מידי רחוק ואיבדה את העיקר.
לפני המהפכה הזו, אני בספק אם היית מוצאת רופאות בכלל (או עורכות דין או מנהלות וכו'), ואנחנו עדין צריכות להתאמץ יותר בשביל להגיע לשם.
אבל כאן אנחנו מדברים על מקצוע אחד שהוא הרבה יותר עמוק מ"עריכת דין", ובבסיסו חשוב שיהיה בו רוב נשי (או לפחות חצי), לדעתי.
אני מכבדת שיש נשים שמתאים להן שגבר זר יבדוק להן את האזורים הכי אינטימיים שלהן, ואם הן חשות כך בנוח אז סבבה להן!
אבל למה כל אלו שלא הולכות להבדק, ולא הולכות ללדת בבי"ח בגלל שכמעט ואין רופאות-נשים (בין היתר) צריכות לסבול.
באמת כדאי להתחיל להשמיע את קולנו בעניין, דבר שאולי יגרום להסמכתן של עוד כמה רופאות...

שהכל תלוי באישיות הספציפית של כל אדם ובניסיון והיכולות האישיים שלו
ואני מכירה רופא נשים מקסים בעל נסיון רב שגם מיילד בבית, ועדין מעדיפה ללדת עם אישה, אפילו אם היא פחות מקצועית, ואם היתה אשה מקצועית כמוהו אשרינו!
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

_יש גם פדופילים מאוד רגישים ומקשיבים שתומכים בלידות בית
סיגל, את רצינית? את בסדר?_
רצינית לגמרי.
הסיבות המודעות או לא מודעות שגורמות לגבר להיות גניקולוג הן מדאיגות לא פחות.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

והוא יכול להיות עדין ומקשיב ומתחשב. זה לא קשור.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

אני שוב אומרת שתמיד יש יוצאי דופן, (דוגמת מישל אודן למשל)
וגם אבנר שיפטן. אבל הם לא מתמקדים בגניקולוגיה אלא בלעזור לנשים לממש את זכותן.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

שני ההריונות האחרונים שלי היו בסיכון גבוה, אושפזתי בשמירת הריון, קיבלתי טיפול לדילול דם, סבלתי מרעלת הריון... והרבה מרעין ... הילדה הגדולה נולדה במשקל נמוך.. הקטנה נולדה בשבוע 35, כשבבית החולים דוקא רופא סטז'ר שביקש ממני רשות לתחקר אותי לצורך לימודיו, עקב אחרי המקרה שלי ואחר תיפקוד הכבד... ובשל המעקב הזה ילדו אותי מספיק בזמן לפני שאאבד את תיפקוד הכבד שלי
העזרה שקיבלת היא מיילדותית וטיפול תרופתי לרעלת.
אני דיברתי על ביקורים אצל גניקולוגים, שגרתיים כאלה. בדיקות וכו'.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

ועדין מעדיפה ללדת עם אישה, אפילו אם היא פחות מקצועית - אבל איפה עובר הגבול? שואלת על אמת, לא בקטע של התקטננות. האם באמת עדיפה לך אישה מקצועית מינוס, מגבר מקצועי (ובן אדם)?
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

הסיבות המודעות או לא מודעות שגורמות לגבר להיות גניקולוג הן מדאיגות לא פחות - תסלחי לי, אבל זו צורת מחשבה סוטה ודי חולנית לדעתי, וזה עוד לפני שדיברנו על הסאבטקסט על גבול הפלילי שאת מעניקה בקלילות כזאת לכל הגניקולוגים באשר הם.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

תסלחי לי, אבל זו צורת מחשבה סוטה ודי חולנית לדעתי
אולי זאת לא הצורת מחשבה אלא הדבר עצמו.
מה מניע גבר לרצות להתרכז בחוליים של אבר המין הנשי?
איך זה משרת אותו?
"אל תראי בי גבר, תראי בי רופא"
אין דבר כזה.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

עוד לפני שדיברנו על הסאבטקסט על גבול הפלילי שאת מעניקה בקלילות כזאת לכל הגניקולוגים באשר הם.
זה לא פלילי (לצערי) כי זה מוצדק תרבותית שגברים יפשפשו בתוך נשים.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

זה לא פלילי (לצערי) כי זה מוצדק תרבותית שגברים יפשפשו בתוך נשים.

_יש גם פדופילים מאוד רגישים ומקשיבים שתומכים בלידות בית
את רצינית???
מאיפה ולמה כל השנאה הזו לגברים???_
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

סיגל, את יודעת מה פירוש המילה פדופיל?
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

את יודעת מה פירוש המילה גניקולוג?
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

סיגל, אבנר שיפטן הוא גניקולוג לכל דבר, וכן, גם עוזר לנשים לממש את זכותן.

למשל בלידה, חוויה שאמורה להיות אינטימית, נשים רבות מתכווצות כשרופא בא לבדוק (בכוונתו הטובה, לעזור לאשה באמת), וכך הוא בעצם גורם ללידה להתעכב ולהתארך, לאשה להתעייף וזה יכול אפילו להוביל למצוקה עוברית ולניתוח...

בלידה האחרונה שלי הבדיקות היו של המילדות בלבד, וזה לא מנע ממני להתכווץ ולעכב את הלידה ולהאריכה, לעייף אותי - ולבסוף להגיע לניתוח קיסרי.

סיגל - מאיפה ולמה כל השנאה הזו לגברים???
קלמנ_טינה*

רופאים גניקולוגים החוצה

לא אסכים בחיים שרופא גבר יבדוק אותי במקום האינטימי הזה
וכאן אני חושבת שכדאי לברר למה. כמו שהציצים שלי היו אינטימיים עד שהתחלתי להניק בציבור, כך איבר המין שלי נעשה אוביקט להתבוננות מול אנשים שחשבתי שיוכלו לעזור לי. חלקם היו גברים (וכפי שכבר כתבתי רובם באמת לא עזרו לי, אבל אני לא חושבת שזה קשור למין שלהם). אני הייתי קצת נבוכה גם בבדיקה הווגינלית הראשונה שלי אצל המיילדת הקשובה, המקסימה והנעימה שלי, שביקשה רשות ובפירוש נתנה לי אפשרות לא להסכים.

האם הבדיקה הרפואית היא זירה מינית? האם יש בה איום מיני? האם איבר המין שלנו תמיד מיני, או שזה תלוי סיטואציה?
אני חושבת שהחרדות בעניין הזה מאוד אישיות ולא אופייניות למפגש בין מטופלת לגניקולוג באשר הוא.

סיגל, את יודעת מה פירוש המילה פדופיל?
סיגל, אני חושבת שהשאלה נשאלה משום שילדות (וילדים) לא אמורות ללכת לגניקולוגים, ולכן אין לפדופילים מה להרוויח בתחום. P-:
במחשבה נוספת, אני חושבת שאפילו הייתי נרגעת לו ידעתי שהגניקולוג שלי הוא פדופיל ;-)
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי אוד_ליה* »

עולם קטן
מסכימה עם כל מילה שלך ( |יד1| )
גם אצלי נוכחות של גבר בלידה (שלא לדבר על בדיקה איכככככססססס) מוציאה אותי לגמרי מה"מוזה" של הלידה ומכניסה אותי למין "מגננה" שלא בדיוק מקדמת תהליכים. (בלידה השניה כבר לא ילדתי בבית חולים...)

צריך גם להביא בחשבון שיש הרבה נשים פגועות, יש כאלה שיודעות ויש כאלה שמדחיקות, אצל מישהי שאני מכירה אחרי הלידה זה "יצא" (גילתה שהייתה התעללות מינית). לכן דווקא במקצוע כזה צריך להיזהר על נפש המטופלת כי יש כאלה שיוצאות אחרי לידה ומרגישות ממש מושפלות כאילו נאנסו (ולא מדברים על זה...), וזה תמיד יותר כואב במצב הזה לצאת מושפלת על ידי או אפילו רק על יד גבר מאשר אשה.
קיזי_הילדה_הצוענייה*

רופאים גניקולוגים החוצה

אני מכבדת שיש נשים שמתאים להן שגבר זר יבדוק להן את האזורים הכי אינטימיים שלהן, ואם הן חשות כך בנוח אז סבבה להן!

את מדברת על זה כאילו זה ממש מוזר... אני מרגישה מהמשפט הזה שלך המון ביקורת. את מדברת על רכות ואינטימיות נשית אבל אני שומעת דווקא בדברים שלך הרבה נוקשות.
אוד_ליה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי אוד_ליה* »

את מדברת על זה כאילו זה ממש מוזר...
אני לא יודעת "למה התכוונה המשוררת"... אבל בשבילי זה באמת מוזר, מצטערת... וזה שזה מוזר בשבילי לא אומר שאני מזלזלת או מבקרת נשים שמעדיפות שגבר יבדוק אותן אלא שמנקודת הראות שלי, ב"בפנים" שלי זה פשוט לא מרגיש לי נכון...
עדיין אני חושבת שיש מקום לפחות לשאול את האשה ולתת זכות בחירה (אמיתית) בעיניין הזה, ואם במקצוע הזה יש רוב גברי אז אין בחירה אמיתית, ובבית חולים זה תלוי באיזה משמרת את "נופלת" (בלידה), ובנוסף מעדויות של גברים זה לא רק מוזר לנו אלא גם קשה לגברים שלנו לראות שגבר זר "מחטט" שם...
קיזי_הילדה_הצוענייה*

רופאים גניקולוגים החוצה

נכון, בשבילך זה מוזר. בשביל אחרות אולי לא. אבל שימי לב למשפט שציטטתי ואולי תוכלי גם את לקרוא שם את הביקורת שאני קראתי בין המילים. אבל אולי זה תמים מצדי לחפש סובלנות בדף שכותרתו "רופאים גניקולוגים החוצה".
קיזי_הילדה_הצוענייה*

רופאים גניקולוגים החוצה

_האם הבדיקה הרפואית היא זירה מינית? האם יש בה איום מיני? האם איבר המין שלנו תמיד מיני, או שזה תלוי סיטואציה?
אני חושבת שהחרדות בעניין הזה מאוד אישיות ולא אופייניות למפגש בין מטופלת לגניקולוג באשר הוא._

מסכימה מאוד. אני לא מבינה את הצורך של נשים מסויימות להשליך את הרגשות שלהן לגבי זה על כלל הנשים.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

כך שראוי שיהיו יותר רופאות-נשים לעומת ההיצע המדולל שקיים כיום
אם את מישהי מעניינות עובדות, אז בביה"ח ליס, למשל, יש עכשיו הרבה יותר מתמחות בגניקולוגיה מאשר מתמחים.
זה לא מסיבות של העצמת נשים, זה כי משלמים לרופאים רע מאד.
אוד_ליה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי אוד_ליה* »

לא עיניין של מיני או לא מיני.
בואי נניח כרגע לצורך הדיון שהרופא שבודק אותי הוא א- מיני, או אפילו הומו.
עדיין, כמו שלמשל לא יהיה לי נוח להחליף חולצה ליד גבר זר, ולעומת זאת אם אני אחרי בריכה אז יכול להיות שאתלבש ליד אשה זרה במלתחות... לא יודעת איך להסביר, אבל יש משהו מעבר לקטע המיני שקשה לי בבדיקה וגינלית ע"י גבר.
(אגב- גם לי היה רופא ספציפי אחד שביקש סליחה לפני בדיקה ובדק בלי להסתכל (הייתי מכוסה בסדין), ובאמת היה פחות מגעיל מאשר רופאה ספציפית אחת בבית החולים שהייתה ממש מגעילה, אבל כשאני באה ללדת - אני רוצה רק נשים (ובעלי) לידי)

עכשיו בואי נשכח מההנחה הראשונה ונלך לכיוון אחר.
כמו בכל אוכלוסיה, יש טובים ורעים, יש סוטים ויש כאלה שלא. אם זה הפקיד בבנק או מוכר בחנות נטייתו המינית ממש לא מזיזה לי, אבל כשזה מישהו שמפשפש בעינייני האינטימיים...
אפילו אם נצא מנקודת הנחה ש-99% מהרופאים אינם סוטים, המחשבה ליפול דווקא על האחד הבודד שהוא כן... אני לא יכולה לתאר במילים את התחושות שעולות בי...
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

סיגל, אבנר שיפטן הוא גניקולוג לכל דבר, וכן, גם עוזר לנשים לממש את זכותן.
לא נכון. הוא לא גניקולוג.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

לא נכון. הוא לא גניקולוג. אהה, אז אני מניחה שזה שהוא מופיע בתור גניקולוג בכיר בסגל בית החולים פוריה, זה סתם פיקציה?
שלא לדבר על זה, שגם ד"ר שיפטן, שעוזר לנשים להגשים את יעודן, על פי דברייך, גם הוא גבר - ולכן בהכרח נופל תחת קטיגוריית ה פדופילים מאוד רגישים ומקשיבים שתומכים בלידות בית - לא?
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

הוא מתמקד בעבודתו כרופא מיילד והוא כזה גם בהגדרה.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

את מוזרה.
אני לא אמרתי שגניקולוגים הם הפדופילים (שהרי לא אליהם באות הילדות).
תהיתי על המניע (הסוטה לדעתי) שגורם לגבר לרצות להיות גניקולוג ולבדוק כאלה בדיקות כל ימיו.
זה נחמד שאת מתרגזת, אבל תשתדלי להפסיק להתבלבל.
פלוני_אלמונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

גם גברים הם אנשים :-)
ויש הרבה נשים שנולדים להן גברים :-)
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

_כמו בכל אוכלוסיה, יש טובים ורעים, יש סוטים ויש כאלה שלא. אם זה הפקיד בבנק או מוכר בחנות נטייתו המינית ממש לא מזיזה לי, אבל כזה מישהו שמפשפש בעינייני האינטימיים...
אפילו אם נצא מנקודת הנחה ש-99% מהרופאים אינם סוטים, המחשבה ליפול דווקא על האחד הבודד שהוא כן... אני לא יכולה לתאר במילים את התחושות שעולות בי..._

עדיין אני חושבת שיש מקום לפחות לשאול את האשה ולתת זכות בחירה (אמיתית) בעיניין הזה, ואם במקצוע הזה יש רוב גברי אז אין בחירה אמיתית, ובבית חולים זה תלוי באיזה משמרת את "נופלת" (בלידה), ובנוסף מעדויות של גברים זה לא רק מוזר לנו אלא גם קשה לגברים שלנו לראות שגבר זר "מחטט" שם...

זה לא פלילי(לצערי) כי זה מוצדק תרבותית שגברים יפשפשו בתוך נשים.

הגיע בגלל הגברים שהפכו ל"מפקדים על הלידה".

_מה מניע גבר לרצות להתרכז בחוליים של אבר המין הנשי?
איך זה משרת אותו?
"אל תראי בי גבר,תראי בי רופא"
אין דבר כזה._

הדיון הזה כבר משעמם, אני מקווה שאצליח לאתגר את ידידי הגברים לקפוץ אל תוך עצמם ולספר מה היה גורם להם לרצות לטפל בפותים כל החיים.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

לא מתייחסת לנושא המיילדות שעומד בפני עצמו.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

הוא מתמקד בעבודתו כרופא מיילד והוא כזה גם בהגדרה. - נכון, והוא גם גניקולוג בהכשרתו, ומשמש ככזה במסגרת בית חולים ובנוסף, איך שלא תסתכלי על זה - גם רופא מיילד מבלה את מירב זמנו כשהוא עסוק בפותים.... בקיצור, הטיעון הזה שלך, לטעמי, ממש לא מחזיק את עצמו.....

תהיתי על המניע (הסוטה לדעתי) שגורם לגבר לרצות להיות גניקולוג ולבדוק כאלה בדיקות כל ימיו. - לא, האמת היא שלא תהית. האשמת את כל הגניקולוגים בזה שיש להם מניע סוטה לרצון לבצע בדיקות גניקולוגיות.

ושוב, תפיסת מחשבה צרה, שגורסת שכל מה שעושה גניקולוג זה לבלות את ימיו בחדווה בדחיפת ידיים אגרסיבית לתוך נרתיקיהן של נשים.

הדיון הזה כבר משעמם - אכן. מסכימה איתך (לראשונה)
עולם_קטן*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי עולם_קטן* »

רונ צ'ה - האם באמת עדיפה לך אישה מקצועית מינוס, מגבר מקצועי (ובן אדם)?
כן, כל עוד האישה היא גם בן אדם.
ואכן לפני הלידה הראשונה שלי דיברתי עם הרופא המקסים שמוזכר כאן, אך עדין העדפתי מיילדת שלא יכולה לתפור במקרה הצורך (הוא המגבה, לצערי, במקרים שכאלו).

נורית - בלידה האחרונה שלי הבדיקות היו של המילדות בלבד, וזה לא מנע ממני להתכווץ ולעכב את הלידה ולהאריכה, לעייף אותי - ולבסוף להגיע לניתוח קיסרי
ואני בטוחה שאם אני הייתי יולדת בבי"ח אז גם אצלי זה היה כך. (())

קלמנ טינה - כמו שהציצים שלי היו אינטימיים עד שהתחלתי להניק בציבור, כך איבר המין שלי נעשה אוביקט להתבוננות מול אנשים שחשבתי שיוכלו לעזור לי
זה ממש ממש לגמרי שונה!!! וזה לחלוטין לא בר השוואה! כשאני (לא יודעת לגבייך) התחלתי להניק, זה הרגיש לי הדבר הכי טבעי בעולם, כולל הנקה בציבור!
לעומת זאת רק המחשבה שגבר זר (שיהיה מצידי הרופא הנחשב והמומלץ ביותר בעולם, עם המלצות ואישיות כובשת...) גורמת לי צמרמורת... ממש לא מרגיש לי טבעי. ואני מדברת כאן ממקום נקי שלי תחושה אינסטינקטיבית עמוקה שחיה בי, ושוב, מעולם לא עברתי טראומה מינית (לכן אני אומרת מקום נקי).
ואני יודעת שיש עוד נשים שחשות כך, וזכותך וסבבה לך אם את חשה שונה (ללא שום נימה צינית, עוקצת או מתיימרת, רק אהבה (()) )

קיזי - _אני מכבדת שיש נשים שמתאים להן שגבר זר יבדוק להן את האזורים הכי אינטימיים שלהן, ואם הן חשות כך בנוח אז סבבה להן!
את מדברת על זה כאילו זה ממש מוזר... אני מרגישה מהמשפט הזה שלך המון ביקורת. את מדברת על רכות ואינטימיות נשית אבל אני שומעת דווקא בדברים שלך הרבה נוקשות._
קיזי, אמנם דרך האינטרנט, כשלא שומעים את נימת הקול, אז קשה להבין תמיד את הכוונה, אז הנה אני מבהירה כאן עכשיו:
המשפט הזה נאמר ללא שום נימה צינית, עוקצת או מתיימרת, רק אהבה (()) וכבוד . וכן, זה ממש מוזר לי ולעוד רבות שלא פוצות את פיהן,
התחושה המוזרה, הלא נעימה והלא טבעית כשגבר בודק אותן.(ונכון שגם עם אישה זה לא תמיד נעים, אבל עדין עדיף בהרבה, ומרגיש יותר נוח (נפשית).

אודליה - אפילו אם נצא מנקודת הנחה ש-99% מהרופאים אינם סוטים, המחשבה ליפול דווקא על האחד הבודד שהוא כן...
מתוך רופא או רופאת נשים :
Talila (24.02.2006 21:24):
אני בחיים לא אלך לרופא נשים זכר מתוך בחירה. בפעם האחרונה שהיה לי רופא זכר היתה לו זקפה במהלך הבדיקה והוא גם טרח ליידע אותי על כך ע"י לחיצת אגן ירכיו אל גופי. הייתי צעירה וטפשה ולא התלוננתי, אבל גם לא חזרתי לשם יותר.

ולמיטב ידיעתי, גניקולוג הוא רופא-נשים בעברית.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

גם רופא מיילד מבלה את מירב זמנו כשהוא עסוק בפותים
לא הבנת את ההבדל?
רונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונית* »

תומכת בהחזרה של עולם המיניות הנשית והלידה לידי הנשים. גם לי זה נראה צורם שגבר עוסק בתחום. זכורות לי הפעמים הראשונות שהלכתי לבדיקה וגבר בדק אותי. פשוט זוועה. העלה בי תחושה של השפלה, חוסר אונים, חדירה לפרטיות ונניצול. האמת שגם 2 רופאות ילדים העלו בי את אותן תחושות, כאשר הפשיטו אותי ונגעו לי באברי המין ללא לשאול לרשותי. בבדיקות הגניקולוגיות שעשיתי אצל רופאות לא הרגשתי כך. כרגע, לא הולכת לבדיקות גניקולוגיות בכלל.
שומרת על בריאות על ידי תזונה והומאופטיה.
רונית*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונית* »

דרך אגב, באותה העת בה התחלתי ללכת לרופאות, גם חדלתי להשתמש בגלולות וגם בטמפונים. נראה לי שזה קשור.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

כן, כל עוד האישה היא גם בן אדם. - אוקיי, מכבדת את זה:-). מקווה שמצאת רופאה כזאת, שהיא גם אשת מקצוע (לפחות סבירה...) וגם בן אדם. אישית, הניסיון שלי עם נשים גניקולוגיות נגמר מהר מאד, אחרי שפגשתי אחת שהייתה פשוט..... לא יודעת איך להגדיר אותה פרט ל"בהמה". אני שמחה שלאחרות יש חוויות יותר טובות מאשר לי.

גם רופא מיילד מבלה את מירב זמנו כשהוא עסוק בפותים. לא הבנת את ההבדל? - אז זהו, שאין הבדל, למרות שאת מנסה לטעון לאיזה שליחות נעלה של אחד בניגוד לעבודתו הבזויה והסוטה של השני. את שונאת גברים, הבנו את זה. זה עדיין לא הופך אותך ליותר צודקת. מצטערת
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

האם באמת עדיפה לך אישה מקצועית מינוס, מגבר מקצועי (ובן אדם)?
אני הייתי אצל רופא נשים מצוין, איש מאוד נעים ורגיש לעניין המבוכה. בודק בעדינות, מסתכל כמה שפחות.
אבל בהריון עכשיו הרגשתי שאני מוכרחה לעבור לטיפול של רופאה. אכן עברתי, והיא הייתה מאוד עדינה ונחמדה, והיה כל-כך נעים להיות אצל אשה, ולא הרגשתי מושפלת לאחר הבדיקה.
אבל... לא היה לה את הידע והניסיון שהיה לרופא, וזה הורגש פעם אחר פעם. ולכן העדפתי עכשיו לחזור אל הרופא.
האמת, זאת דילמה. אם הייתה כאן רופאה טובה באזור, הייתי מחליפה רופאה ברופאה.
אולי יש מקום כאן בדף הזה להמליץ על רופאות נשים טובות.
ולגבי הלידה עם מיילדת ולא עם רופא - גם לי זה הכי, הכי נעים ללדת עם אשה, מיילדת, ובמיוחד עם מישהי שאני מכירה מראש.
אבל כל אחת יכולה - וצריכה - לעשות מה שטוב לה. מי שטוב לה עם רופא נשים או עם רופא מיילד, אז מצוין! אין סיבה לשאוף להוציא את כל הרופאים ממין זכר מתחום רפואת הנשים. יש בחירה, וכל אחת יכולה לבחור.
ומי שלא מרגישה מאוימת/מושפלת/נאנסת לאחר בדיקה אצל רופא נשים - עוד יותר טוב. אשה בריאה בנפשה ובגופה. לא כולן צריכות להרגיש כמונו. הלוואי והבת שלי לעולם לא תחווה חוויות שליליות כאלה ולעולם לא תרגיש תחושות כאלה.
קלמנ_טינה*

רופאים גניקולוגים החוצה

כתבתי שאני מוכנה להתגבר על המבוכה אם זה יכול לעזור לי.
ואת, עולם קטן, כתבת שלך זה ממש לא מרגיש טבעי
אבל אני חושבת שהדגש במקרה שלך הוא שאת לא מרגישה שהם יכולים לעזור לך. הטבעיות לא רלוונטית.
וגם יוצא בדיון הזה כאילו שאני איזו חובבת גניקולוגים גדולה, שעה שההיפך מזה הוא הנכון.

ונכון שהגניקולוגים לא מקלים על הנשים עם המתקנים שלהם, המיטה המביכה עם התושבות לרגליים, החלוק וההתנשאות שכבר הזכרתי קודם.
היה לי הרבה יותר נוח לעבור בדיקה וגינלית על מיטה רגילה, עם המיילדת האוהדת שלי (וגם זה לא היה הכי כיף שבעולם).
בקיצור נראה לי שהבעיה היא שהם רופאים, לא שהם גברים.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

בקיצור נראה לי שהבעיה היא שהם רופאים, לא שהם גברים. - בדיוק!
וזה למשל בדיוק מה שהטריף אותי אצל הרופאה האישה שביקרתי.
ציפיתי לאמפתיה נשית, כלומר - ליותר עדינות ורגישות מאשר מרופא גבר (שהיה מראש ממש בסדר), ולא רק שלא קיבלתי יותר, קיבלתי הרבה הרבה פחות (ובדיקה וגינלית שלראשונה בחיי גרמה לי לדימום...)
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

למרות שאת מנסה לטעון לאיזה שליחות נעלה של אחד בניגוד לעבודתו הבזויה והסוטה של השני. את שונאת גברים, הבנו את זה. זה עדיין לא הופך אותך ליותר צודקת. מצטערת
אין פה מי יותר צודקת.
הבנתי שאת חושבת שאני שונאת גברים בגלל שאני לא מבינה מה לעזאזל הם מחפשים בין הרגליים שלי או שלך.
ההבדל בין השליחות הנעלה של רופא שהבין שזה ביזוי להתייחס לנשים כאל פרות והחל לעזור להן להמנע מהרבה בדיקות וללדת בעצמן את הילדים שלהן, לבין גניקולוג שמעביר את הקריירה שלו במרשם תרופות פות (סליחה על הבוטות), ההבדל הזה עצום.
סיגל*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי סיגל* »

ציפיתי לאמפטיה נשית, כלומר - ליותר עדינות ורגישות מאשר מרופא גבר (שהיה מראש ממש בסדר), ולא רק שלא קיבלתי יותר, קיבלתי הרבה הרבה פחות (ובדיקה וגינלית שלראשונה בחיי גרמה לי לדימום...)
זה לא מקצוע או מערכת שמאפשרת לאישה לבטא את כוחה או תמיכתה הנשיים.
רונ_צ'ה*

רופאים גניקולוגים החוצה

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

הבנתי שאת חושבת שאני שונאת גברים - אז לא הבנת. לטענתי, את שונאת גברים כי את חושבת שכולם סוטים.

ההבדל בין השליחות הנעלה של רופא שהבין שזה ביזוי להתייחס לנשים כאל פרות והחל לעזור להן להמנע מהרבה בדיקות וללדת בעצמן את הילדים שלהן, לבין גניקולוג שמעביר את הקריירה שלו במרשם תרופות פות(סליחה על הבוטות),ההבדל הזה עצום_ - זה בגלל שהתפיסה שלך את תפקידו של הגניקולוג צרה כקוף המחט, ואת בוחרת לראות מתוכה בערך שמץ שמצוצון של קוץ של מה שהיא וגם לעשות דמגוגיה זולה בסגנון _אבנר שיפטן הוא לא גניקולוג, ואני מצטערת, אבל בעיני זה די פתטי.

זה לא מקצוע או מערכת שמאפשרת לאישה לבטא את כוחה או תמיכתה הנשיים. - אז מה עכשיו, סיגל? לא רק כל הרופאים הגניקולוגים אשמים? אלא גם כל המערכת? וגם המקצוע? וומה לגבי הגניקולוגיות עצמן? הן לא אשמות?
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”