קימחון בגינה
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
קימחון בגינה
מה עושים נגד קימחון שרוצח לאט את המרווה בגינה?
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
קימחון בגינה
קימחון במרווה - להוריד דראסטית את כמו המים שהיא מקבלת.
שלמה אילן (הגן הפורה) ממליץ על ריסוס בתמצית שבטבט - שאכתוב לך את המתכון?
שלמה אילן (הגן הפורה) ממליץ על ריסוס בתמצית שבטבט - שאכתוב לך את המתכון?
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
קימחון בגינה
המרווה אכן מקבלת הרבה פחות מים כבר כמה זמן, מה שלא נראה שעושה לה טוב במיוחד כי היא נמצאת בחצר בשיקום אחרי התעללות קשה.
קימחון בגינה
שלום, קימחון היא פטריה רב פונדקאית (.erysiphaceae, oidium spp או בשמה הפופולרי powdery mildews ), פועלת כל השנה אך לא תוקפת בכל זמן כל מין. פעילה במיוחד באביב ובסתיו, בטמפרטורה אופטימלית של 21 מעלות כך שניתן להבין שכעת זאת היא שיא הבעיה. רגישה להשקיה עילית כך שהגשם אמור להתחיל לעזור או השקיה בצינור וגם הקור. מתפתחת היטב בתנאי צל אז יש לשים לב היכן המרווה.
סודה לשתיה - כף אחת לליטר מיים, לרסס יום יום במשך שבוע -שבועיים.
ישנם תכשירים ביולוגים חדשים שמבוססים על פטריה שתוקפת את פטרית הקמחון שמה .ampelomyces sp והחומר שנמכר קרוי איי-קיו 10 אולי יש עוד חומרים כבר משום שהשוק מתעדכן ואני פחות.
סודה לשתיה - כף אחת לליטר מיים, לרסס יום יום במשך שבוע -שבועיים.
ישנם תכשירים ביולוגים חדשים שמבוססים על פטריה שתוקפת את פטרית הקמחון שמה .ampelomyces sp והחומר שנמכר קרוי איי-קיו 10 אולי יש עוד חומרים כבר משום שהשוק מתעדכן ואני פחות.
קימחון בגינה
http://www.nysaes.cornell.edu/ent/bioco ... myces.html
בקשר לקמחון ולפטריה שתוקפת אותה.
בקשר לקמחון ולפטריה שתוקפת אותה.
-
קימחון בגינה
הגפן הנפלאה שלי שוב נותנת המון פירות, אבל אני מתחילה לראות סימני קימחון.
יש למישהי/ו רעיון בריא, כיצד נפטרים מקימחון, או לפחות כיצד עוצרים את ההתפשטות שלו???
יש למישהי/ו רעיון בריא, כיצד נפטרים מקימחון, או לפחות כיצד עוצרים את ההתפשטות שלו???
-
- הצטרפות: 26 נובמבר 2001, 20:58
- דף אישי: הדף האישי של אחיק_ושלומית*
קימחון בגינה
ליאת
אפשר לרסס חלב, מי גבינה, טימורקס (תכשיר המבוסס על שמן עץ התה), או לגלוש לתכשירי גופרית המאושרים בחקלאות אורגנית אבל הרבה פחות סימפטיים.
אפשר לרסס חלב, מי גבינה, טימורקס (תכשיר המבוסס על שמן עץ התה), או לגלוש לתכשירי גופרית המאושרים בחקלאות אורגנית אבל הרבה פחות סימפטיים.
-
קימחון בגינה
איך מכינים תכשיר המבוסס על שמן עץ התה ?
תודה.
תודה.
קימחון בגינה
איך מכינים תכשיר המבוסס על שמן עץ התה ?
לא מכינים, קונים. במחשבה שניה צריך לבדוק אם זה מתאים לקמחון בגפן.
לא מכינים, קונים. במחשבה שניה צריך לבדוק אם זה מתאים לקמחון בגפן.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
קימחון בגינה
לגבי קימחון: האם הטיפול בקימחון על מלפפון (או מלון, לא בטוח עדיין - הוא קטן
) דומה למה שהוזכר לגבי גפן?
למשל השריה של אפר מדורה והתזה, סודה לשתיה והתזה.
כמו כן ראיתי שכתוב שהשקיה עילית עוזרת, אבל ממה שאני יודע דווקא הרטבת העלים בשילוב עם שמש זה מה שמהווה מצע נוח לקימחון לגדול, ולכן יש להעדיף השקיה בטפטוף בכל הדלועים.

למשל השריה של אפר מדורה והתזה, סודה לשתיה והתזה.
כמו כן ראיתי שכתוב שהשקיה עילית עוזרת, אבל ממה שאני יודע דווקא הרטבת העלים בשילוב עם שמש זה מה שמהווה מצע נוח לקימחון לגדול, ולכן יש להעדיף השקיה בטפטוף בכל הדלועים.
קימחון בגינה
כפית סודה לשתיה לליטר מים, לרסס היטב עד נגירה 3-4 פעמים בשבוע.
השקייה עלית מאפשרת צמיחת פטריות מסוגים שונים כמו קימחון וחילדון בשל תנאי הלחות הנדרשים לנביטת נבגים בצמחים כמו שרכים ופטריות (אשר אינן נכללות בממלכת הצמחים) אשר אינם מוגנים מפני התיבשות על ידי מעטפת נוקשה אשר יש ב זרע כמו כן תנאי הצללה משפרים זאת, ניתן לראות על מרווה רפואית בתנאי הצללה שלעיתים קרובות עליה נפגעים מחילדון.
תשקה רק בטפטוף.
השקייה עלית מאפשרת צמיחת פטריות מסוגים שונים כמו קימחון וחילדון בשל תנאי הלחות הנדרשים לנביטת נבגים בצמחים כמו שרכים ופטריות (אשר אינן נכללות בממלכת הצמחים) אשר אינם מוגנים מפני התיבשות על ידי מעטפת נוקשה אשר יש ב זרע כמו כן תנאי הצללה משפרים זאת, ניתן לראות על מרווה רפואית בתנאי הצללה שלעיתים קרובות עליה נפגעים מחילדון.
תשקה רק בטפטוף.
קימחון בגינה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
יש לי פטריה שחורה על השסק והעלים ברמה שלא ניתן לאכול את הפרי
יש לי פטריה שחורה על השסק והעלים ברמה שלא ניתן לאכול את הפרי
-
- הצטרפות: 04 מאי 2020, 12:23
קימחון בגינה
נסה גידול נימגארד זו הדברה אורגינית שיכול לעזור נגד הקימחון