קורונה מתמודדים

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ממש מבאס, איך חזרנו למצב יותר גרוע מימה שהיה,
חלם זה כאן.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלונית* »

בהחלט חלם זה כאן
וגם שם...
רניה*
הצטרפות: 28 מאי 2020, 12:52

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי רניה* »

ממשיכים בהפחדה, לא מצליחה להבין שומעת מכל הצדדים טענות משכנעות מאוד לנזקים הבריאותיים של הנגיף, צד אחד משוכנע שזה סוף העולם ואילו הצד האחר משוכנע שזה סתם שפעת עם יח"צ שאמורה לחסות על מחטפים פוליטים וכלכליים (מקומיים ועולמיים) שקורים בזמן הזה. בד"כ יש לי דיעה ממש מוצקה על מה שקורה מסביבי, הנגיף ממש הצליח לבלבל אותי.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

כמעט 7000 חולים עם עליה של למעלה מ 3000 חולים ביום (נכון ל 23-9-20) איך שלא תהפכו את זה זה המון, לא משנה מאיזה צד אתן\ם הנגיף הורג גם אנשים וגם כלכלות.
נסו כל אחד\ת לשמור על ההוראות וההנחיות, אם לא למענכם אז למען בעלי העסקים או קבוצות הסיכון שבאוכלוסיה.
זה הזמן לסולידריות חברתית.
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי יעלי* »

כמעט 7000 חולים עם עליה של למעלה מ 3000 חולים ביום
זה המון
זה היה המון אם הם היו חולים. רובם לא חולים.
בפועל, מחוץ לאשפוז כמעט אין חולים. יש נבדקים חיוביים, אנשים בריאים שאולי מדביקים.
מתוך החולים שכן באשפוז (הרבה הרבה פחות מהמספר הכללי), מיעוט מאושפז בגלל הקורונה. רבים מהם חיים באשפוז סיעודי, אונקולוגי או אחר; רבים אחרים הגיעו עם בעיה אחרת ונמצאו חיוביים לקורונה, ולכן מאושפזים במחלקות קורונה (עם מענה דל לבעיה האמתית שלהם). כמה נשארו אחרי אלה? לא ברור, אבל מיעוט די זניח ביחס למספר הנבדקים החיוביים - מספר שלא ברור לי למה הוא מעניין. יבדקו מיליון איש, ימצאו מאה אלף מאומתים. נו ו?
הצוותים עובדים קשה ונשחקים. נכון. כל שנה יותר ויותר. אז יאללה כבר, להכשיר צוותים, לתגמל צוותים, נו? נו? נו?
לא. מערכת הבריאות הורעבה עד לסף חוסר היכולת לשמור על האזרחים,
אז הפתרון הוא להמשיך להרעיב אותה ולסגור את האזרחים, שהם ישמרו עליה.
פלונית_ותיקה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2012, 20:19

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלונית_ותיקה* »

רניה אני בדיוק באותו מצב של בילבול, אולי רק אחד והמשפחה הקרובה שלו יודעת את התשובות, האזרחים נשארים בחשכה ובחוסר ידיעה.
דו_כיפת*
הצטרפות: 14 דצמבר 2018, 01:03

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי דו_כיפת* »

אווףףף
אני פשוט בדיכאון מהסגר הזה.

בסגר הקודם הייתי יולדת טריה
חסרת אונים
נמענה כל עזרה שתיכננתי
זה היה קשה.

אבל התגייסנו, ועברנו אותו חיובי בסך הכל.
ועכשיו?
אני עייפפפההה. מבולבלת. מותשת.
אין לי כוח להחזיק את האוירה ולתחזק את החיוכים
ומשפחה צריכה אמא מחייכת
ומשפחה בסגר על אחת כמה וכמה...
פעילה_עכשיו*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2020, 20:39
דף אישי: הדף האישי של פעילה_עכשיו*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פעילה_עכשיו* »

אני חיובית לקורונה לצערי, מחפשת עצות להבראה.
המחלה מתבטאת "קל" אבל מטרידה מאוד: כאב ראש קל, כאבי עצמות חזקים שבאים בגלים, חום נמוך.
אין כוח לעשות כלום.... ובינתיים עברו 6 ימי מחלה.
לוקחת ויטמין סי, די, אבץ, כורכומין, וכמו תמיד ממשיכה ברזל וחומצה פולית (אני בחוסרים)
מיכאל*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 18:30

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי מיכאל* »

היי פעילה עכשיו תרגישי טוב, לצערי אני לא יודע מה לייעץ לך בריאותית, אבל אני מסוקרן בת כמה את והאם לדעתך את אחרי בשיא של התסמינים ושאלה אחרונה האם בני ביתך גם נדבקו, רק אם את מעוניינת לענות אשמח, בכל מקרה רפואה שלמה והמון בריאות לכולם.
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

דוכיפת, כל כך מבינה אותך... גם אני מרגישה בדיוק כך.

בעיקר בדיכאון מזה שאין יותר את ההפסקה של הצהריים שהייתה לנו בסגר הקודם כשהילדים ישנו, זו הייתה ממש ברכה שידעתי שיש לי כמעט שעתיים לעצמי למלא מצברים כל יום. ועכשיו באמת כמו שתיארת, אין לי תמיד חשק וכוח לחייך ולהכיל ולהיות נחמדה כשפשוט כבר אין מאיפה למלא מצברים...

אבל היום חשבתי על זה אחרי שאתמול הייתי חסרת סבלנות לגדול חלק מהיום בגלל השחיקה. והגעתי למסקנה שמה שהכי מקשה עלי זה החלק המנטלי, כל המחשבות על כמה זה מעצבן וקשה והרחמים העצמיים ושייגמר כבר וכו'. והציפייה שיניחו לי. אם משחררים את הציפייה לתנאים הרגילים זה יותר קל. כשאני לא מצפה שיהיה לי קל או כיף או נוח ופשוט עוברת ממשימה אחת לשניה, זה אמנם לא קל אבל אני פחות חסרת סבלנות וזעופה.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

וגם - את עכשיו רק בהתחלה של הסגר השני. ונכון שכבר נשחקת קודם וגם בלי סגר זה גם ככה קשה עם תינוקת וילדה קטנה - אבל כמו שבסגר הקודם בהתחלה נבהלת ונלחצת והיה קשה ואחר כך התרגלת ומצאת דרכים להתמודד, כך גם כאן. אני בטוחה שעם הימים תמצאי את הדרכים להתמודד גם הפעם ואת האסטרטגיות שעובדות לך.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלונית* »

פעילה עכשיו, רפואה שלמה! {@
פעילה_עכשיו*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2020, 20:39
דף אישי: הדף האישי של פעילה_עכשיו*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פעילה_עכשיו* »

תודה, קיבלתי המלצה לקחת כדורי אכיניצאה. מכירים?
הכאבים הם בגלל התגובה החיסונית לוירוס.
אנשים תנסו לא להידבק. זו מחלה ארורה!!
געש*
הצטרפות: 27 יוני 2019, 15:53

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי געש* »

פעילה עכשיו, החלמה שלמה ומהירה.
רוקחת שאני סומכת עליה המליצה על סמבוק שחור לחיזוק המערכת החיסונית ולהתמודדות עם וירוסים.
געש*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי געש* »

דוכיפת, גם אני ממש ככה, בדיוק.
בסדר הקודם הייתי מאוד מגויסת, והתחלנו אותו עם מרץ ונחישות להפיק את המירב המסיבות.
ועכשיו אני מרגישה שפשוט אין לי כוח, אני שחוקה ומדוכאת וכבר לא יודעת למה להאמין.
יעלי*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי יעלי* »

פעילה עכשיו, יש לך איך לעשות אמבטיות שמש? ממה שהבנתי עד כה, ממה ששמעתי, זה ואבץ הם הדברים שהכי מקצרים את המחלה.
בנוסף שמעתי על שמן שמיוצר מעצים שגדלים ליד ים המלח, שעוזר מאוד להפחית את הסבל מהסימפטומים. בעיקר סימפטומים נשימתיים, נדמה לי. אני לא זוכרת בדיוק אבל יכולה לברר.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

יעלי,
זה לא נכון.
אני יודעת כי חמי וחמותי, שניהם רופאים במקצועם, אנשים בריאים בסהכ,
נדבקו בקורונה.
שניהם התאשפזו בגלל הקורונה.

נכון, זה לא חולים אלא נדבקים.
נכון, מיעוט מבינהם יגיע לאשפוז.
אבל חלק יגיע, וחלק ידביק הורה/ סבתא/ בוס/ איש בסיכון- אין לזה סוף הרי.

זה כן נגיף.
הוא כן מסוכן.
זה לא אבולה, אבל הוא מצליח די לשתק כמעט עולם שלם.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

העולם משתק את עצמו, לא הנגיף
האם זה נדרש? לעולם לא נדע, אין מספיק נתונים (ולא שיש מוסתרים מאיתנו)
מה שמספקים לנו אלה הם שקרים של סטטיסטיקה
צבר קמל
הצטרפות: 15 יולי 2020, 11:09
דף אישי: הדף האישי של צבר קמל

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי צבר קמל »

הגעתי להחלטה, לא אצא להפגין. ביבי ניצח אותי במערכה הזו, הסולידריות החברתית והכלכלית מחייבת אותנו להיות הצד הבוגר (ברור שזה מתיש, מייאש ורגיל).
לא רואים את האופק או את סוף הסגר, בממשלה האנמית וחסרת היכולות, לא יפתח הסגר לפחות עד שיפסקו ההפגנות, לביבי ההפגנות ממש לא מוצאות חן, ואין לו בעיה לייבש את המדינה בסגר, ההפגנות לצערי חייבות לצאת להפסקה או לעבור למחאה וירטואלית. אין ברירה הפסדנו במערכה ואם נמשיך באותו כיוון נגרור איתנו את כל המדינה (למעט משפחת המלוכה שמנותקת).
חתימה טובה וסגר שליו
יובל_מילוא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2020, 12:32

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי יובל_מילוא* »

צבר קמל לא להתיאש, אתה נופל בדיוק לתעמולה שביבי מכוון אליה, זה לא מערכה זו כבר מלחמה, כבר אי אפשר לבלוע את הצפרדעים, ההדרדרות לא התחילה בהפגנות, הבעיה של הציבור שנגדו היא הזיכרון הקצר, לאט ובשיטתיות הוא מחמם את הסיר תחתנו ואנחנו תמיד זזים בחוסר נוחות אבל מוותרים וסולחים.
אני כותב את הדברים האלו מחל"ת ובלי רשת כלכלית ואם חשש אמיתי למצבי הכלכלי, ובכל זאת ברור לי שאסור לוותר ולהיכנע למרותו.
אין עוד הזדמניות, אני לא רוצה להשמע היסטרי אבל אנחנו שניה מנקודת אל-חזור וזה הזמן של כולנו להתעורר ולקחת חלק.
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אופיר* »

פעילה עכשיו
מה שלומך?
קראתי שבחוות האפרסמון בים המלח יש להם שמן שיש אליו דיווחים טובים
שווה אולי לבדוק
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אחת* »

מפגש תמיכה וירטואלי לחולי ומחלימי קורונה, מטעם עמותת שותפים למסע שמציעה ליווי רוחני ותמיכה במצבי מחלה שונים:
https://lp.vp4.me/cbaf
המפגש ללא עלות.
לימור*
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי לימור* »

לכל המכחישים ותומכי תאוריית שפעת עם יחצי ציבור, נאחל רפואה שלמה לנשיא דונלד טראמפ. מי יתן והמקרה שלו יעיר את כל אותם מזלזלים במחלה ובהוראות ההגנה.
דורון*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2003, 07:43

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי דורון* »

אפשר לצאת ולשמור על הזכות הבסיסית להביע דיעה ולהפגין, כמובן שלשמור על כל ההנחיות, יש מלא מוקדים של מפגינים, לא צריך לנסוע או ללכת יותר מקלומטר ע"מ להפגין וכמובן לשמור על מרחק למען בטיחותכם.
קרן_ערן*
הצטרפות: 16 יולי 2020, 10:45

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי קרן_ערן* »

נראה כמה מהר ישחררו איזה חיסון או תרופה, עכשיו שמנהיג העולם החופשי (והמחופף לחלוטין) חלה, או שתהיה לכל התופעה הזו של הקורונה שינמוך רציני ואולי יבינו שעם טיפול נכון אפשר לחלץ גם אנשים בקבוצות סיכון שחלו.
יעלי*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי יעלי* »

פעילה עכשיו, מה שלומך?
שחר_רון*
הצטרפות: 27 מאי 2020, 09:34

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שחר_רון* »

אחת מהבעיות של החוסר וודאות שקיים במשק הוא שהמעסיקים מנצלים את המצב לקיצוצים גם בענפים שלא נפגעו, אנחנו עובדים מהבית כרגיל ובכל זאת ירדנו לחצי משרה, למרות שעובדים כרגיל והעסק לא נפגע.
אני יכולה להבין את המעסיקים ואני לגמרי מאשימה את ההנהגה בחוסר בהירות ושקיפות בתוכניות.
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי מיטל* »

יש כאן משהו שיכול להסביר מתי ואיך חוזרים לשגרה, סיוט סיוט סיוט לא רוצה לראות חדשות ואף אחת מחברותי או ממשפחתי יכול להסביר לי מה הצפי.
קורונה באופן טבעי זה משהו חדש אבל אין תוכניות להכנה של הציבור למגפה\פיגוע\אסון טבע ?
באמת שאני לא מבינה מה גם שהיה מספיק זמן להתכונן ולהערך לגל השני :(
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

מיטל, אל תקחי אישית את מה שאני כותבת. זה לא ישירות אליך, זה אל הגישה שאת מציגה, שאני נתקלת בה הרבה.

סיוט סיוט סיוט לא רוצה לראות חדשות ואף אחת מחברותי או ממשפחתי יכול להסביר לי מה הצפי.
עוד לא מצאתי שלקבור את הראש בחול עזר למישהו להרגע.
חוסר ידע, יכול ליצור המון פחד. מי שרוצה להמשיך ככה שלא יתפלא שהעולם יתהפך עליו פתאום.
מי שרוצה להבין מה קורה, צריך לסמוך על עצמו ולהתחיל לחקור.
אנחנו נמצאים במצב שאנחנו נמצאים בגלל שאנשים בחרו לא לדעת. יודעת מנסיון אישי, משיחות עם אנשים. ברגע שהאמת הכואבת עולה, הם מעדיפים לנטרל את המוח מאשר להתמודד עם הועבדות.
אלה שכן טרחו לבדוק וללמוד, לא באמת מופתעים ממה שקורה.

ש כאן משהו שיכול להסביר מתי ואיך חוזרים לשגרה,
והנה האמת הכואבת. השגרה שהכרנו לא הולכת לחזור. השאלה הגדולה היא איזה שגרה חדשה תתהווה?
אם באמת רוצים לדעת מה מתוכנן, זה לא באמת מסובך. לא באמת הסתירו את זה בפנינו.
זאת לא תאורית קונספירציה.
אפשר להכנס לאתר של האו״ם ולחפש את התוכנית שלהם אג׳נדה 21.
אפשר לחפש בקרן רוקפלר מסמך שנכתב לפני 10 שנים, שמפרט בדיוק את שנת 2020
אפשר למצוא שם את התשובה שהועלתה -
קורונה באופן טבעי זה משהו חדש אבל אין תוכניות להכנה של הציבור למגפה\פיגוע\אסון טבע ?
הכל מתוכנן מראש.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

סליחה פלוני אלמונית אבל מה את/ה רומז/ת בדיוק? מה קשור פה אג'נדה 21?
השמש_זורחת*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2020, 15:43
דף אישי: הדף האישי של השמש_זורחת*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי השמש_זורחת* »

וואי וואי אני לחוצה לא יודעת מה זה אומר.
לפני כמה ימים ראיתי סטטוס שמישהי צילמה מהמחשב מאיזשהו אתר או דף שהיה כתוב בו:
משהו על בית כלא שהופך למחנות כליאה ומי שלא מקשיב להנחייות בקורונה שמים אותו שם ומעבידים אותם ממש קשה עם תחנת רכבת שתוביל אותם (את האסירים) לאיזשהו מקום ו.... וואו. לא יודעת למה או שאולי אני כן יודעת למה זה התחבר לי במוח למה שהנאצים ימ"ש עשו... וכנראה שאני לא היחידה...
ולמה נזכרתי בזה? פלוני אלמונית כתבה משהו על אג׳נדה 21....
נדמה לי שהיה כתוב שם שהכל תוכנן וערוך לפי אג׳נדה 30... לא בטוחה..
למישהו יש מושג מה זה? היה כתוב שם גם שמחנות הכליאה יפוזרו בכל הארץ...
אשמח לתשובה מיודעי דבר...
נ.ב. אל תסתמכו על מה שכתבתי או תעבירו כי אני זוכרת את זה די מעורפל
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

מה קשור פה אג'נדה 21?
אני לא רומזת, וכך גם הרבה אחרים. זה כבר ידוע שנים. הכל קשור. פשוט תבדקי.

אשמח לתשובה מיודעי דבר...
אני יודעת דבר, אך הדבר מסובך. זה לא משהו שמסבירים בדרך אגב.
זהו נושא רציני, שנוגע לעתיד של כל אחד מאיתנו, אז שווה להשקיע את הזמן ואת המאמץ להבין במה מדובר.
יש חומר על זה שנכתב לאורך שנים. זה לא דבר חדש. התוכנית עברה שלב, אז זה נראה יותר לעין.

נ.ב. אל תסתמכו על מה שכתבתי או תעבירו כי אני זוכרת את זה די מעורפל
אל תסמוך על אף אחד. תעשה מחקר אמיתי לבד. תלמד מאנשים שונים, קח אינפורמציה מאיפה שאתה יכול, ותשלב.
יש טעויות יש שקרים, יש דברים שנשמעים הזויים ומחרידים. אבל יש גם טוב בכל החרא שתמצא. ומה שהכי חשוב לזה עצם חיפוש אחר האמת, כי עצם החיפוש פותח את העיניים ומתחילים לראות את המציאות אחרת.
הייתם רדומים כל השנים, זה היה מול העיניים אך הרוב העדיפו להמשיך לישון.
אל תקחו את זה אישי. כולם עוברים את זה. כולנו היינו רדומים. חלקנו התעוררו לפני, בזכות אנשים שהתעוררו לפניהם.
מי שרוצה יש ברשת המון מידע בזכות אנשים כאלו. קל למצוא את זה, עניין של רצון.
יש עדיפות לחפש באנגלית, אבל אפשר גם למצוא בעברית.
פשוט תחפש ברשת אג׳נדה 21. חפש על ביל גייטס, גם הוא קשור ביותר.
זה כבר יוביל אותך להרבה מחילות עמוקות.
אם תעצר באמצע, בבלבול. ולא תדע לאן להמשיך, אשמח לסייע לך מתוך הניסיון שיש לי.
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי מיטל* »

תודה רבה, לכל הפולניות על התשובות, אני מחפשת הסברים ובהירות מרגיעים פחות בקטע של תאוריות גלובליות, ברור לי שהנושא בוער בכם והתאוריות ממש מסתדרות, כאחות גדולה לאח סופר אנטילגנט, גאון שפרסם כמה תאוריות עולמיות בנושא שמבולבל נפשית (לדעת מומחים והמשפחה) ופרש מחיים "נורמלים" של עבודה מתגמלת וחיי חברה, אני ממש מחפשת כיוונים פשוטים יותר, ברור לי שזה נראה אולי טמינת הראש בחול, אבל אני במצב של להבין מה קורה, מתי ואיך יוצאים מזה. בתאכלס הלכה למעשה.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

נו באמת פלוני אלמונית... כמובן שברגע שקורה משהו כמו מגיפה, פיגוע או אסון כלשהו מיד מרימות את הראש תיאוריות קונספירציה למיניהן. בולשיט אחד גדול.
לדעתי האישית לעשירי העולם כמו ביל גייטס יש אינטרס להמשיך בשיטה הקפיטליסטית ושיהיו הרבה צרכנים. ממש לא חושבת שיש להם אינטרס לשעבד אנשים וליצור חברה טוטליטרית.
אבל אם זה נותן לך ריגוש אז שיהיה לך בכיף.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אחת* »

מיטל, כרגע עוד לא ידוע.
השלב הראשון של החזרה לשגרה יתחיל כנראה בשבוע הבאה, החלטות סופיות צפויות בחמישי-שישי. מדובר בעיקר על החזרת גנים, ביטול מגבלת הקילומטר ומקומות עבודה שלא מקבלים קהל.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

להבין מה קורה, מתי ואיך יוצאים מזה. בתאכלס הלכה למעשה.

מיטל היקרה, אני מזדהה איתך. בא לי כבר שיגמר!!!
אבל אני לא חושבת שיש מישהו שיכול לענות על השאלות האלה, כי אף אחד לא באמת יודע.
מה שכן, המצב בישראל הוא ללא מילים. עגום, מכעיס ובעיקר הזוי במימדים אחרים.

אין לי עצות מעשיות, אבל כן רוצה להראות שיש דרך לצלוח את התקופה ופשוט לחיות.
אני חיה בגרמניה, והחיים זורמים.
אז לובשים מסיכה כשנכנסים לסופר. מנסים לשמור מרחק. עושים חישובים למשל, עכשיו חופשה, ורבים נשארו בבית, או בדקו טוב טוב לאן הם נוסעים, נמנעים מלהגיע לאזורים אדומים, בתוך המדינה ומחוצה לה.
אבל חיים. יש גנים, בי"ס אפילו חוגי ספורט. יש מפגשים, אירועים, מסעדות ובתי קולנוע.
הרבה בצורה אחרת מהמוכר, אבל יצירתי ורגוע ופרופורציונלי.

בקיצור, לדעתי הבעיה האמיתית היא לא הקורונה, אלא המנהיגים. לא יודעת מה קל יותר להתמודדות /-:
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

זה לא קשור רק לממשלה.
לדעתי זה בעיקר קשור למנטליות של העם, איך האוכלוסייה מגיבה למצבים כאלה, כמה משמעת יש וכו'
מה שעובד במקום אחד לא יכול לעבוד במקום אחר.

הישראלים הם לא כמו הגרמנים לטוב ולרע.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

מסכימה חלקית.
אני לא חושבת שזה בהכרח קשור למשמעת. הגרמנים הם לא ממושמעים כמו שהאגדות אוהבות לספר.
זה כן קשור לאורח החיים, לגודל המשפחות ולענייני תרבות. וגם הרבה, לדעתי, באמון שיש להם בממשל (כרגע, במשבר הנוכחי, לא תמיד), שאכן הוכיח את עצמו.

יש עוד מה לכתוב, אבל חייבת ללכת.
השמש_זורחת*

קורונה מתמודדים

פלוני אלמונית,
לפי מה שהבנתי ממך, אני צריכה פשוט לבדוק ברשת. ובכן, בשבילי זה לא כל כך פשוט. אני לא מומחית בכל הדברים האלה ומבינה שזה מתחבר לזה ולזה. כעצתך חיפשתי את אג׳נדה 21 ואת ביל גייטס, ואפילו "ביל גייטס קורונה". באחרון שחיפשתי ראיתי כתבה על שאומרת שביל גייטס בעצם עשה את הקורונה, והקורונה ממש לא קשורה לעטלפים ולנשק ביולוגי (היו שם גם נימוקים ממש הגיוניים!). זה מה שהתכוונת שאחפש ואמצא? לא ראיתי כלום על מחנית עבודה ותחנות רכבת..
אוליהיו כל מני דברים שלא שמתי לב או שלא הבנתי שהם קשורים (חיפשתי בעברית כמובן, אני גרועה באנגלית).
אולי תהיי את מהאלה שגילו מוקדם את הנושא וכתבו עליו ברשת?
תסבירי מה זה כל הקורונה הזו? מה קשורים מחנות עבודה? לא מבינה מה הולך סביבי...

רגע, נזכרתי במשהו.....
לפני שהחל הסגר הזה, שבוע לפני, היו לנו לימודים...
ילדה אחת מהכיתה התחילה "לקשקש" דברים בקשר לקורונה. אנחנו אולי חשבנו שזה קישקושים אבל אולי חלק מהדברים נכונים.
היא אמרה שאחד מארה"ב עשיר תכנן לפני הרבה שנים תוכנית שתהרוג את כל העולם. התוכנית ממש ישנה והיא עוברת במשפחה שלו. והוא החליט למשש אותה. בעזרת אמצעים טכנולוגיים עשה את הקורונה. ובגלל שהיא החלה בסין כולם כמובן האשימו את הסינים. הוא רצה (ועדין רוצה) שלא יהיו אנשים בעולם. למה? כי הוא רשע.
חברתי לכיתה אמרה גם משהו שלא קשור ממש למה שכתבתי בשורות הקודמות.... הסינים שתו תה עם צמחים מיוחדים ונרפאו.
אף אחת לא האמינה לסיפור הבדוי שלה ואני שחשבתי את עצמי לפרופסורית ומדענית בענין הקורונה אפילו חתמתי איתה על הסכם שנראה בעוד שנה מי צדקה.... היינו כל כך רציניות.
עכשיו כשקצת גלשתי ברשת הבנתי שאולי היא צודקת במשהו..ץ
פלוני אלמונית יקרה, בבקשה, ספרי, אם את יודעת הכל.
בבקשה, נפוצות כל כך הרבה שמועות. לא יודעת למה להקשיב.
מחכה לתדובה מפורטת וכנה.
השמש_זורחת*

קורונה מתמודדים

כבר יודעים מתי חוזרים ללימודים או לפחות יוצאים מהסגר? לא יכולה לנשום כבר חודש!
אני לא שומעת או רואה חדשות, לדעתי ממש משעמם (או מזעזע, תלוי מה) ומיותר לשמוע על מזג האויר, פיגוע או הרבצות המשטרה לחרדים..
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

בולשיט אחד גדול.
טענה מאוד עמוקה. ממש מנפצת את כל מה שכתבתי. טענה ששמעתי שנים, והנה הגיעה מגפה שמגשימה עוד אחת מהתאוריות קונספירציה ההזויות.
אלו לא תאוריות שנוצרו תוך יום. מדובר בתאוריות שאנשים מנסים להפיץ כבר שנים כדי להעיר אנשים וכך למנוע את מה שאנחנו רואים בשנת 2020
שאלה לגבי הבולשיט, האם זה אומר שבדקת, והבנת בוודאות שאין דבר כזה אג׳נדה 21?
או שזה מיותר, כי הרי אמרו בתקשורת שאלו תאוריות הזויות, והתקשורת כידוע אף פעם לא משקרת. אף פעם.

ממש לא חושבת שיש להם אינטרס לשעבד אנשים וליצור חברה טוטליטרית.
איך היית מגדירה מה קורה בעולם ברגעים אלו.
רופאים זועקים שסגר לא עוזר, והפוליטיקאים בשלהם.
טענו בהתחלה שמסכות לא עוזרות, עד היום יש מומחים שטוענים זאת, ובכל זאת מחייבים אנשים ללכת עם מסכות אפילו באוייר הפתוח.
צריך אישור בכתב לצאת מהבית.
מה עוד צריך לקרות בשביל שזה יהפוך בעינייך מספיק טוטליטרי?

לדה אחת מהכיתה התחילה "לקשקש" דברים בקשר לקורונה.
בת כמה את?
האמת, שזה נושא מאוד קשה לגעת בו. ממש, אבל ממש לא לילדים. לא מתוך זלזול בך. זה פשוט כך.
ההורים שלך צריכים להתעסק בזה, ולהגן עלייך מפני זה.

פלוני אלמונית יקרה, בבקשה, ספרי, אם את יודעת הכל.
אין באמת מישהו שיודע הכל. תנסי לטפטף להורים שלך שיש צורך להתחיל לחקור וללמוד, כי זה רגע באמת קריטי בהיסטוריה האנושית.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

אין לי באמת איך לענות לך כי זה דומה לניסיון להוכיח שאין לי אחות. את ואחרים בונים תילי תילים של פרשנויות על כל מה שקורה ואין קל מזה. אולי קשה לקבל את האפשרות שהעולם הוא פשוט מה שהוא, ואין איזו יד מכוונת שתיכננה את הכל ואין כוונה מרושעת מאחורי הדברים. אלו פשוט דברים שקורים כי ככה זה וכי אף אחד לא באמת יודע.
לגבח המסיכות למשל, איזה מין טיעון זה בדיוק? כן, בהתחלה אמרו שזה לא באמת עוזר כי לא באמת ידעו, או שידעו שזה כנראה כן עוזר אבל לא ידעו עד כמה או חשבו שהציבור לא יידע לשים כמו שצריך או שמסוכן שיגעו בגלל זה יותר בפנים. או אולי אמרו שזה לא יעיל כדי שלא תהיה התנפלות על המסיכות כשעוד לא היו הרבה כדי שיישארו מספיק לאנשים שבאים במגע עם חולים, כמו הצוותים הרפואיים. אחר כך הבינו שזה כן עוזר, או שכבר היו מספיק מסיכות בחנויות אז הנחו כן לשים. מזה את מסיקה שיש כאן כוונה זדונית לשלוט בנו?
אישור בכתב לצאת מהבית? קודם כל לא אוכפים את זה כמעט בכלל, האם את מרגישה שאת חיה בפחד מכוחות המשטרה כרגע? האם ברגע שאת יוצאת מהבית עוצר אותך שוטר ומבקש לראות אישור? האם הרחובות ריקים וכולם בבית עם תריסים מוגפים? חחח. תאמיני לי שאין להם מספיק כוח אדם כדי באמת לאכוף את המגבלות האלה. וקל להגיד שבגלל שהחופש שלנו כרגע מוגבל זה טוטליטרי, אבל האם קשה לך להבין שיכולות להיות סיבות בריאותיות לצורך בהגבלת התנועה? או שאת חושבת שהקורונה היא המצאה? או שמחלות מדבקות הן המצאה? אולי תלכי את ותקראי קצת על מגפות אחרות כמו השפעת הספרדית למשל. גם אז היו מסיכות וריחוק חברתי וסגרים וזה מן הסתם לא היה ניסיון השתלטות על העולם. מגפות תמיד היו, רק שלא תמיד ידעו איך להתמודד איתן ולרוב אנשים פשוט מתו בהמוניהם בלי לדעת למה ובלי כל אמצעי מיגון כמו מסכות וסגר.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

מתחילה עם הסוף
אולי תלכי את ותקראי קצת על מגפות אחרות כמו השפעת הספרדית למשל.
קראתי.
השפעת הספרדית, עולה כל הזמן. את מודעת שהתנאים הפיזיים (סוף מלחמת עולם!) והמספרים הסטטיסטיים לא קשורים למה שקורה עכשיו?
האם ברגע שאת יוצאת מהבית עוצר אותך שוטר ומבקש לראות אישור?
לא בארץ, אבל בני משפחתי מדווחים שכן.
אישור בכתב לצאת מהבית?
כן אישור. נער שצריך אישור כדי להמשיך באימוניו הספורטיבים, אישורים מטומטמים כאלה.

הקורונה היא המצאה?
הקורונה היא תירוץ.
יש משפט מאוד מפורסם
אם אתם מוכנים לוותר על החופש שלכם למען ביטחון, לא מגיע לכם חופש ולא ביטחון.
הציטוט הזה משויך לאחד מאבות המייסדים של אמריקה. זה לא סתם נאמר. אתם מפחדים תחסמו את הנשימה שלכם ותסגקו בבתים. זה נורא פשוט. יש המון סיכונים בחיים. כל שנה 6000 איש נכנסו לסית חולים עם משהו קטן ומתו בגלל זיהום שהם קיבלו בבית חולים. כמה מתו עד עכשיו מהקורונה? מסתבר שזה מתאזן עם שנים עברו. זה הכל משחק במספרים של סטטיסטיקות.
כמו שנאמר "יש שקרים, יש שקרים ארורים ויש סטטיסטיקות." נאמר בערך באותה תקופה שנאמר הציטוט הקודם.

לגבי כל מה שכתבת, כמה את באמת מעורבת ולומדת את המצב הפוליטי.
כמה זמן באמת את משקיעה בשביל ללמוד את הפרטים ולהגיע למסקנות?
אני לא סתם שואלת, כי יצא לי כבר להתקל בלא מעט אנשים עם גישה כמו שלך, ששאלתי את זה הם ענו שהם לא אוהבים להתעסק בפוליטיקה.
כמה עובדות את יכולה לספק כדי לגבות את דעותייך? לא מחשבות או אמונות אלא עובדות.
אפשר למצוא באתר הזה דוגמאות של דיטטורה רפואית. הכוונה למשפחות שהוכרחו על ידי הרופאים והרשויות לטפל בילדים בדרך שלא מקובלת עליהם.
השטח כבר מוכן.
הרשויות מחכות לחיסון ומתכוונות להכריח אנשים לרחת אותם על ידי חוקים.
עכשיו אני שואלת אותך, האם את חושבת שזה יהיה בסדר לנדות ולהעניש אנשים שלא יהיו מוכנים להתחסן?.
ואם את חושבת שזה לא בסדר, האם את בטוחה שזה לא יקרה?
האם יש לך איזה מסמך ממסדי, מאמר, משהו שמבטיח שיהיה חופש בחירה עם החיסונים לקורנה? האם את תתמכי בפומבי במי שלא ילך עם הנרטיב?
לבינתיים העובדות מראות שהעניין מאוד מאוד מסובך. אשמח להבין שאני טועה.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

זה שאת מסתובבת באתרים מפוקפקים או נחשפת לסרטוני קונספירציה ביוטיוב או פייסבוק לא הופך אותך למעורבת או מעורה. אשאל אותך שאלה פשוטה: האם טרחת לקרוא בכלל את המסמך שאת מזכירה, אג'נדה 21? אני שואלת כי מדובר ב335 עמודים באנגלית. אם תגידי לי שאכן קראת את המסמך הזה (ולא את הגרסה המזוייפת והמגוחכת שלו שמסתובבת ברשת) ומה שראית שם הדאיג אותך, אולי אקדיש עוד קצת מזמני לדיון הזה.

ולגבי השפעת הספרדית, מה שאמרתי נגע לעניין המסיכות והריחוק החברתי, שאלו אמצעים שננקטו כבר אז ולמעשה אלו הדברים היחידים שעוזרים לצמצם תחלואה כשמדובר במגיפה חדשה שאין לה עדיין תרופה או חיסון ושאף אחד לא נחשף אליה עדיין באופן טבעי. אם כבר אז היום בעולם צפוף יותר ואמצעי תחבורה נגישים ומשוכללים יותר יש עוד יותר צורך באמצעים כאלה כיוון שאנשים מסתובבים הרבה יותר ובאים במגע עם יותר אנשים ומפיצים מחלות מהר ויעיל יותר בשל כך. מעבר לכך אין שום הבדל בין אז להיום. בגלל שזו נראית לך תקופה רחוקה עם תמונות בשחור לבן את מופתעת שגם היום יכולה לפרוץ מגיפה שאין לנו איך להתמודד איתה?

לגבי שאר דברייך, לא מתכוונת להוכיח שאין לי אחות.

גם אם יהיה לחץ על אנשים להתחסן, האם זה בהכרח אומר שזה בגלל שביל גייטס רוצה לשעבד אותנו כחלק ממזימה עולמית? או אולי יהיה לחץ על אנשים להתחסן כיוון שמשתוללת מגיפה שאף אחד לא יצר אותה במתכוון וממניעים זדוניים אבל היא כאן ומגבילה מאוד את החיים שלנו ומסכנת אנשים רבים? זה נשמע לי קצת יותר סביר מעלילות הדם על ביל גייטס. שאגב לא נראה לי שחסר לו משהו בחיים האלה שיהיה מעוניין לשעבד את האנושות כדי שתמלא את צרכיו. יש לו מספיק כסף לחיות מעולה עוד אלף שנה.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

באתרים מפוקפקים
יש המוצאים באתר שמקדם חינוך ביתי חופשי ולידות ביתיות כאתרים מפוקפקים. מול זה מה האתרים ה״מכובדים״ כותבים על הנושאים האלו?

האם טרחת לקרוא בכלל את המסמך שאת מזכירה, אג'נדה 21?
לא את כולו. אבל למזלנו יש אנשים שכן קראו, ואז שולחים למקום המדויק, ואז העבודה הרבה יותר קלה.
אז לא קראתי את כולו, אבל כן חלקים ממנו. חוץ מזה שזה רק מקור אחד להבין מה המצב. הנושא מאד רחב, ולא מסתכם במסמך אחד. נתתי נקודות התחלה, משם אפשר לקבל הרבה כיוונים להמשיך איתם.

יש לו מספיק כסף לחיות מעולה עוד אלף שנה.
ובכל זאת זה לא מספיק לו. אחרת איך אפשר להסביר את זה שלמרות כל התרומות שהוא מפזר הונו המשיך לגדול גם השנה. הון שחלק גדול ממנו מושקע בחברות תרופות.
ממליצה להקשיב לראיונות שלו מהשנה האחרונה. אפשר למצוא המון. משום מה לתקשורת יש צורך לשאול חוות דעת רפואית מבן אדם שאין לו שום רקע מקצועי.
מהרגע הראשון הוא טען שעד החיסונים השגרה לא תחזור.
ולמה מעניין אותנו מה הוא חושב?
הוא מעורב עם ארגון הבריאות העולמי. הוא משקיע המון כסף בחברות שמפתחות תרופות וחיסונים.
ולא זה לא תרומות, השקעות. אפשר למצוא אותו אומר עם חיוך כמה אלו עסקים רווחיים.

לא מתכוונת להוכיח שאין לי אחות.
אז אין לך אחות, ואין הסגרים, ואין פגיעה בחופש הפרט, ואין ממשלות מושחתות, ואין טעויות רפואיות, ואין בעיות כלכליות קיצוניות
השמש_זורחת*

קורונה מתמודדים

_האמת, שזה נושא מאוד קשה לגעת בו. ממש, אבל ממש לא לילדים. לא מתוך זלזול בך. זה פשוט כך.
ההורים שלך צריכים להתעסק בזה, ולהגן עלייך מפני זה._
אני בת 12.
ההורים שלי לא אומרים לי כלום. שלא תחשבי שלא ניסיתי. אומרים רק לשים מסכה ולהתרחק מאנשים. לכן חשבתי שאולי ברשת אוכל למצוא משהו...
כולם כמוך. אבא, אמא, סבא, סבתא, דוד, דודה: "זה ענין מסובך...."
אני רוצה לדעת את האמת!!! כאן ועכשיו!! נמאס לי!
נכון, אני ילדה, אבל גם אני חיה בעולם שכולם חיים, גם אני מתמודדת עם הקורונה, זה שאני ילדה לא מונע ממני לדעת את האמת. אם הייתי בת 18 היית אומרת לי אותה. אני לא אחכה 6 שנים. אני לא מתכוונת עכשיו לספר את זה לכל השכבה. אני רוצה להיות רגועה בעצמי. לדעת מה עובר עלינו בחצי שנה האחרונה.
זה לא ענין שרק המבוגרים יודעים עליו והוא נוגע רק אליהם. גם אני מודעת למצב. אם זה מסובך לגעת - את יכולה לפרט במקום להתחמק.
מה אכפת לך לעזור לילדה אחת שלא מבינה מה הולך מולה. אני לא מבקשת ממך לעמוד על במה ולהכריז בקול מה שאת יודעת.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

תנוח דעתך, השמש זורחת, אין כאן איזה סוד גדול ששומרים ממך ושכולם יודעים. וגם לאלמונית כאן אין איזה ידע כמוס, סתם כל מיני תיאוריות ללא אחיזה במציאות.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

פלוני אלמונית, את מגיבה כאן בחוסר אחריות משווע לילדה בת 12 ומנסה לשכנע אותה בהכחשות הקורונה שלך. אם את חייבת להפיץ את השטויות שלך לפחות תשמרי את זה למבוגרים סביבך ואל תתעסקי עם ילדה בת 12.

רק אותי זה מרגיז?
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

ממש לא רק אותך. מאוד מרגיז. בעיקר כשהיא כותבת דברים קשים בנימה ביקורתית אין לפקפק בה, ואפילו לא טורחת להזדהות בכינוי קבוע, שלא לומר בשם אמיתי.
העיקר אם את מעוניינת לבדוק לגבי המסכה, אשמח לעזור לך.
מי את, שמציעה לעזור? בשם מי את כותבת? מאיפה ההשכלה שלך בנושא?
פלוני_אאלמונית*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2020, 22:48

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלוני_אאלמונית* »

מחקתי.
השמש זורחת, זה לא המקום למצוא מידע.
אני מאוד מאמינה שהחיים, היקום, אלוהים, איך שלא תקראי לכח הזה, הוא כאן לעזור לנו.
אבל אנחנו צריכים לעזור לו לעזור לנו.
תמשיכי עם הסקרנות שלך. אל תפסיקי לשאול שאלות, והחיים יובילו אותך לתשובות שמתאימות לך בזמן הכי נכון.

ואחרי שצינזרתי את עצמי אשאיר פה שאלה שנשאלתי לאחרות
מאיפה ההשכלה שלך בנושא?
ועוד דבר שאלה משלי, מה אם אתן טועות?

אולי עשיתי בלגן עם עריכה, אם כן זה לא היה בכוונה.
פלוני_אאלמונית*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2020, 22:48

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי פלוני_אאלמונית* »

טוב משהו אחרון לפני שאני עוזבת.
מדוע כן עניתי לילדה בת 12?
כי הרשת פרוצה, וכבר נראה שחברות שלה שלחו אותה למידע מאוד מבלבל וקשה לעיכול.

משהו על בית כלא שהופך למחנות כליאה ומי שלא מקשיב להנחייות בקורונה שמים אותו שם ומעבידים אותם ממש קשה עם תחנת רכבת שתוביל אותם (את האסירים) לאיזשהו מקום ו.... וואו. לא יודעת למה או שאולי אני כן יודעת למה זה התחבר לי במוח למה שהנאצים ימ"ש עשו... וכנראה שאני לא היחידה...

ניסיתי לכוון למקומות פחות שחורים שקצת יותר קל למצוא הגיון. זה הלחיץ אותי לענות מצד שני, אבל מצד אחר.... קשה להסביר את הצד האחר.
אנחנו בתקופה מאוד חזקה מהרבה בחינות.
אי_ננה*
הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אי_ננה* »

חייבת להגיד שלאור האיש שאני חולקת איתו בית ודעותיו הקונספרטיביות (סטייל אילומינטי, סדר עולמי חדש ועכשיו לאחרונה נוספו עוד כמה מונחים שונים), התכבדתי ויצאתי לקרוא את המסמך המקורי של אג'נדה 21.

אני בעמוד העשירי עד כה (לאט לאט...חנ"ב עם כמה ילדות + קריאת אג'נדות באנגלית = אין זמן פנוי)
ואם אני אסכם את מה שקראתי עד עכשיו:
המסמך נפתח בהבהרה שהמצב הכללי מחורבן, הפערים בין המדינות השונות מבחינת החמרה בעוני, רעב, בריאות לקויה ואוכלוסייה אנלפבתית, והידרדרות מתמשכת במערכות האקולוגיות בהן אנו תלויים לרווחתנו (צריכה לפרט מה זה אומר? או שזה ברור?)
לכן חייבת להיות התגייסות בינלאומית לשפר אותו, כי משהו פה ממש פגום, והכרה בכך שלחלק מהמדינות יהיה יותר קל, ולכן הן צריכות לעזור למדינות שפחות קל להן לעשות את השינויים הנדרשים מבחינת ההתנהלות הלאומית שלהן
וכן הכרה בכך שזה משחק של איזון עדין בין הצרכים הלאומיים של כל מדינה והצרכים הבין לאומיים
(הערת דעה שלי אני לגמרי מסכימה עם זה. אם עכשיו תהיה החלטה גורפת של "לא לזרוק את שאריות תעשיית הטקסטיל של אירופה באפריקה", גם מדינות באפריקה יפסידו בטווח הקצר, גם מדינות אירופה הנאורות יצטרכו לטפל בזבל שלהן תוך השקעת משאבים לא מעטים במציאת פתרונות לא הרסניים לאוכלוסייה האזרחית)

יש הסכמה גורפת שהמצב מחורבן
יש תיאור של המצב המחורבן שכולנו כבר מכירות ויודעות להגיד:
מעט מדי מדינות התפתחו מבחינת היכולת שלהן להחזיק את עצמן (מה שנקרא "מדינות מפותחות"), כל השאר - מצבן בפח מבחנה כלכלית, תעשייתית, איכות חיים ומצב סוציואקונומי של האוכלוסייה האזרחית.
כל עשרת העמודים הראשונים זה סקירה של הגורמים הכלכליים הבינלאומים שדחפו לזה:
שיטת כלכלה שמבוססת על ייבוא וייצוא, הבעייתיות העצומה בשיטה הזאת, והנזקים שלה, ביחד עם קצת "צריך לשפר את זה, זה לא בסדר"

בינתיים, אני לא רואה שומדבר שמדבר על שום דבר שהאיש שחי איתי בבית אומר שזה מדבר (סדר עולמי חדש שבו יש ממשלה גלובלית)...אלא בדיוק להיפך
אבל אני רק בדףהעשירי מתוך 351
קוראת. לאט.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

שקטה ואיננה, תבורכו (())
טוב לשמוע קול שפוי בדף.

רופאים זועקים שסגר לא עוזר, והפוליטיקאים בשלהם.
שטויות. כל האפידמיולוגים שאני מכירה (ובעלי עובד במחלקה שלמה של כאלה) אומרים שסגר כן עוזר כדי להפחית הדבקה. הבעיה היא שהוא גובה מחיר גבוה בתחומים אחרים. אז כשמנסים להחליט איך ואילו הגבלות להטיל, כדי להשיג מקסימום תועלת ומינימום נזק, זה נהיה מסובך ותלוי בהרבה משתנים וגורמים באוכלוסיה.
זה עניין של ניהול סיכונים.

טענו בהתחלה שמסכות לא עוזרות, עד היום יש מומחים שטוענים זאת, ובכל זאת מחייבים אנשים ללכת עם מסכות אפילו באוייר הפתוח.
גם זה שטויות במיץ.
מסכות עוזרות להפחית הדבקה, נקודה.
אבל בהתחלה, היו מדינות (כולל אוסטרליה) שבפירוש אמרו לאזרחים לא ללכת עם מסכה כי מלאי המסכות החדפעמיות היה מוגבל ולא רצו שהציבור ישתה את כולן ולא יישארו מספיק למערכת הבריאות ולאנשים בבידוד.
בינתיים הודו ושאר ארצות הפציצו עם ייצור מסכות, ולרוב האנשים יש מסכות בד, אז אפשר לחייב את כולם. זה מעשי.

הלאה: התקנה לחבוש מסכה בחוץ פחות הגיונית מאשר לחבוש בתוך מבנים, בייחוד באזורים לא צפופים, אבל על תקנה גורפת קל הרבה יותר להקפיד מאשר ללבוש ולפשוט כל הזמן, או ליצור רשימה ארוכה שמי זוכר בכלל של כל המקומות המותרים והאסורים. גם כאן יש שיקולים מעשיים של היענות ופשטות אכיפה.

__הקורונה היא תירוץ.
יש משפט מאוד מפורסם
אם אתם מוכנים לוותר על החופש שלכם למען ביטחון, לא מגיע לכם חופש ולא ביטחון.
הציטוט הזה משויך לאחד מאבות המייסדים של אמריקה.__

אח, איזה יופי של היגד.
אז א: נכון, בישראל הקורונה בהחלט שימשה תירוץ לביבי לסגור את מערכת המשפט, וזה ביזיון.
ובאמריקה, גאון הדור היושב בבית הלבן משתמש בכל דבר בתור תירוץ לקדם את עצמו תוך החלשה והרס של כל דבר אחר.
ובאשר למשפט על החופש והבטחון: הייתי צריכה לדעת שאמר אותו אחד המייסדים של ארצות הברית :-D

בתכלס? אפשר להפוך את המשפט.
אם אתם מוכנים לוותר על הבטחון הקהילתי למען גרסה קיצונית של חופש הפרט, לא יהיה לכם לא חופש ולא בטחון.

זה בדיוק מה שקורה בארה"ב. יש לכולם חופש לקנות רובים ותחמושת כמה שבא להם - ואז לאף אחד אין את הבטחון של ללכת לבית ספר שנה שלמה בלי שיקצרו אותך ברובה אוטומטי כי איזה פסיכי התחשק לו להניף עליך מניפה.

ולכולם יש חופש הזדמנויות והחלום האמריקאי הגדול להצליח כלכלית, אבל בתכלס מי שרק טיפה מוחלש - קשה לו מאוד לצאת מהמעגל. אין חינוך גבוה ממומן, אין בריאות ממומנת, אין שירותים בסיסיים ממומנים, אין. בשם איזה ליברליזם קיצוני מופרך.

חופש הוא לא רק חופש ל-. (the freedom to) החופש לדבר, החופש למחות, החופש לאכול מקדונדס שלוש פעמים ביום וכולי.
יש סוג אחר וחשוב מאוד של חופש שנוטים לשכוח ממנו בארה"ס, הוא החופש מ-. (Freedom of)
למשל, חופש מרעב, חופש ממגיפה, חופש מנפילה לקו העוני והידרדרות להומלסיות רק כי אבחנו אצלך סרטן ואתה צריך לשלם על ניתוח.

ערך הבטחון לא יכול לעמוד באופן מוחלט מעל ערך החופש.
אבל גם ערך החופש לא יכול לעמוד באופן מוחלט מעל ערך הבטחון. בשני המקרים את מקבלת רודנות ואכזריות ודיכוי, מסוג זה או אחר.

ובזמן מגיפה, וזה עניין אוניברסלי, בריאות הציבור עומדת בקונפליקט בלתי נמנע עם חופש הפרט.
זה באמת ככה.
אתה רוצה חופש מוחלט? אז הרבה יותר אנשים ימותו. כולל אנשים שיקרים ללבך.
אתה רוצה שאף אחד לא ימות? אז כולנו ניחנק עם הגבלות דרקוניות.
צריך למצוא איזושהי נקודת אמצע בלתי-אופטימלית שאפשר לחיות אתה, עד שהמגיפה תעבור או יימצא חיסון.
תמרוש_רוש

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

יש המון סיכונים בחיים. כל שנה 6000 איש נכנסו לבית חולים עם משהו קטן ומתו בגלל זיהום שהם קיבלו בבית חולים. כמה מתו עד עכשיו מהקורונה? מסתבר שזה מתאזן עם שנים עברו.
:-D :-D :-D
בטח.
כל שנה, 99,000 אנשים בארה"ב מתו מזיהום בבית חולים שאולי היה יכול להימנע. וזה באמת חמור ודורש שינוי:
Such infections annually account for 37 000 attributable deaths in Europe and
potentially many more that could be related, and they account for 99 000 deaths in
the USA.
(מתוך המסמך הנ"ל של ארגון הבריאות העולמי: https://www.who.int/gpsc/[po]country work[/po]/gpsc ccisc fact sheet en.pdf)

רק שהשנה מתו מקורונה 1,102,926 אנשים ברחבי העולם.
מתוכם, יותר מ- 222,000 בארה"ב.
אתם מוזמנים לעשות את החישוב על אירופה ולחבר את המספרים.
באמת, איזון נפלא.
בקושי אפשר להבחין בהבדל...

לפרטים נוספים על המספרים העולמיים: https://www.worldometers.info/coronavirus/
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

תמרוש, איזה מזל שבאת. כבר התחלתי לאבד סבלנות מול הטיעונים האלה אבל חשוב כן לענות גם למען הקוראים השקטים (והצעירים).
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי רוזמרין* »

תמרוש ושקטה, אני איתכן בסירה!
מה שמדהים אותי זה שאנשים התבקשו לכל-כך מעט בשביל להאט את המגפה (מסכה, ריחוק, היגיינה) ובמקום לציית לזה - החליטו למצוא תילי תילים של קונספירציות כדי לא לעשות את זה.
כל האנשים שבוכים על המסעדות הסגורות, וההופעות, והחתונות, והטיסות, והתחב"צ והכלכלה שמתרסקת ולא מוכנים לעשות את 3 הדברים הנדרשים בשביל שנוכל להמשיך לחיות באיושהי נורמליות שמותאמת למצב. אז כשנצא מהסגר לגמרי, כדאי לזכור:
אפשר להתחתן אבל בלי כל הטררם (ואם רוצים חפלה אז לחכות עם החתונה לאחרי המגפה).
אפשר לצאת למסעדות אבל רק כאלו שיש להן חצר פתוחה ומעט לקוחות פר שעה. לא רוצים? אז לקחת אוכל הביתה.
אפשר לפתוח את החנות שלך אבל להקפיד על התו הסגול וללכת עם מסכה כמו שצריך ולא כמו טומטום (ולדאוג שגם הלקוחות כך).
אפשר לעשות ספורט אבל לא בתוך אולם/חדר כושר ולא להקה שמזיעה אחד לתוך השני.
אי אפשר לעשות מסיבות ואירועים שבהם אנשים רוקדים/שרים/צורחים (אפילו אם זה רק קריוקי עם החבר'ה). כנ"ל גם בתי כנסת.
מסוכן להיפגש עם בני משפחה אחרים אז היה קיץ שלם להיפגש בחוץ (אבל מה פתאום? חייבים הדלקת נרות ביחד בשישי בבית ההורים).
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אופיר* »

מה שמדהים אותי זה שאנשים התבקשו לכל-כך מעט בשביל להאט את המגפה (מסכה, ריחוק, היגיינה)
אנשים התבקשו לאבד את הפרנסה שלהם לפעמים עד קריסה כלכלית.
אנשים התבקשו להתבודד לעיתים עד דיכאון.
החבר הכי טוב של רוב הילדים והנוער הוא המסך.
בעיני זה לא לבקש כל כך מעט!
אני לא בקטע של תאוריות קונספירציה, אבל פוליטיקה ושיקולים הרסניים יש פה ביג טיים!
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי א* »

אז א: נכון, בישראל הקורונה בהחלט שימשה תירוץ לביבי לסגור את מערכת המשפט, וזה ביזיון.

זה פייק מוחלט.ביזיון כמה שזה פייק.

כמי שקרוב למקצוע, דחייה של דיון ראשון מקדמי היא חסרת משמעות, ועובדה שאותו דיון שנדחה כבר התקיים ולא קרה שום דבר משמעותי, ויהיו עוד המון דיונים, וחלקם יידחה מסיבה כזו או אחרת וככה מתנהל משפט.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

התכבדתי ויצאתי לקרוא את המסמך המקורי של אג'נדה 21.
כל הכבוד על היוזמה. אין לי ספק שזה לא קל.
אולי אוכל לעזור לך עם להצביע על נקודה שיש לשים לב אליה.
אחד הדברים שמדברים עליהם באג׳נדה 21 הן ערים חכמות. 5גי׳ הוא לא בשביל שנוכל להוריד מוסיקה וסרטים יותר מהר. הקטע הוא היכולת של מכשירים להתחבר, וכך ליצור עיר חכמה. הביוב, הזבל, המנורות, הכל מקושר, ועל הדרך גם התושבים.
בסביבות מרץ הארגון העולמי הוציא גרף מושקע ביותר על נושא הקורנה. קשה להאמין שהם הצליחו לעשות פרויקט כזה במהירות כזאת, אבל אל לנו להכנס לתאוריות קונפירציות.
אני אנסה לקשר לגרף
https://intelligence.weforum.org/topics ... ns&[po]utm source[/po]=57N0ECrQAg7ZPOUXugaGj2Zm9E2p50GR6bWV9jtt&utm medium=intelligence-widget&utm campaign=widget.intelligence.weforum.org&utm content=%2Fembedding-our-covid-19-widget.html

האינפורמציה שם לא נגמרת. זה פשוט לא יאומן גם איך הם סידרו את.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

בשביל להגיע לכל מה שהגרף הזה מכיל, נראה לי יקח ימים. זה לא נגמר.
גם שם הרעיון של עיר חכמה לוקח חלק נכבד.

רק שהשנה מתו מקורונה 1,102,926 אנשים ברחבי העולם.
כמה מהם מתו עם קורנה לא בגלל הקורנה. זאת לא קונספירציה, אפשר למצוא כתבות בעיתונות המיינסטרים, ועדיות של רופאים

אנשים התבקשו להתבודד לעיתים עד דיכאון.
מתיימרים להציל את הזקנים, ולבנתיים נותנים להם לסיים את חייהם בבדידות.
אם גם ככה הרחקנו את רובם מהחברה, עכשיו לגמרי זרקנו אותם להתמודד עם הסוף שלהם לבד.

אף אחת מכן לא הגיבה לציטוט שציטטתי מהשמש זורחת
_פני כמה ימים ראיתי סטטוס שמישהי צילמה מהמחשב מאיזשהו אתר או דף שהיה כתוב בו:
משהו על בית כלא שהופך למחנות כליאה ומי שלא מקשיב להנחייות בקורונה שמים אותו שם ומעבידים אותם ממש קשה עם תחנת רכבת שתוביל אותם (את האסירים) לאיזשהו מקום ו.... וואו. לא יודעת למה או שאולי אני כן יודעת למה זה התחבר לי במוח למה שהנאצים ימ"ש עשו... וכנראה שאני לא היחידה..._
אתן מבינות מה עובר על ילדות קטנות.
אני קראתי על דברים כאלה בספרי היסטוריה, והן מתמודדות עם האפשרות שאולי הן יזכו לראות דבר דומה.
יותר קל לצאת עלי כמטורפת, ולהשאיר ילדה עם כאלה סימני שאלה להתמודד לבד או עם בנות גילה, עם כזה מידע לא באמת כזה מטורף.
וזה אני לא אומרת מתוך איזה תאוריה קונפירציה, אלא כמישהי שגדלה במדינה שהוקמה בעקבות השואה.
החדירו לנו להזהר שזה לא יקרה עוד פעם. זה מה שעשיתי כל השנים, בדקתי וחקרתי אם יש אפשרות שזה יקרה עוד פעם. (אם כבר שאלתן אותי על לימודי)
תגידו טירוף של נכדה של ניצולים, יכול להיות. אבל גם אז לא האמינו, וזה קרה.
לכן שאלתי אתכן, ומה אם אתן טועות? זאת תהיה חתיכת טעות, אתן לא חושבות.
אני מעדיפה לצאת טועה, מטופשת, מטורפת, מאשר להיות שאננה ולראות את ההיסטוריה חוזרת לעצמה.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

https://tech.walla.co.il/item/3349454
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

מסכות עוזרות להפחית הדבקה, נקודה.
לא מצליחה לקשר כחלק מתגובה מלאה, אז הקישור למעלה הוא כתשובה.
רוב האנשים לא משתמשים ולא יכולים להשתמש בזה כראוי.
ועוד אחד אנסה לקשר בעוד הודעה נפרדת.

רק עוד דבר משהו קטן לגבי משהו שכתבה איננה
לא לזרוק את שאריות תעשיית הטקסטיל של אירופה באפריקה
אתם קולטים כמה זבל נזרק כל יום בגלל ההיסטריה הזאת. כמה מסכות וכפפות. איפה כל האנשים שדואגים לכדור הארץ לפני האנושות?
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

לא מצליחה לקשר
הכותרת היא:
בכיר במשרד הבריאות מתריע: מסכות N95 מסכנות חיים
מחודש מאי הופיע במקור ראשון.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

בטח.
בטח.
הכל אצלך נסגר בנקודה ובטח. מדוע אם כן אין הסכמה בין הרופאים. טוב סליחה, חוץ מאלה שאת מכירים, הם כן מאה אחוז מסכימים.

בתחילת השנה יצאו רופאים שטענו יש לבדוק מחסור בויטמין די.
קראו להם הזויים, חסרי אחריות, ואופס עוד לא נגמרה השנה, מתןך מאקו: ״ויטמין D נגד קורונה: משרד הבריאות יודע, הציבור לא״
אין קונספירציה, רק שקר אחד גדול.
אתן מודעות לכך שאיך שהתחיל הבלגן דאגו להוציא חוק שאי אפשר לפרסם את פרוטוקולים של ישיבות הממשלה 30 שנה.
זאת לא מלחמה נגד אויב אנושי שיש לשמור סודות ביטחוניים, המאבק הוא נגד וירוס.
למה החשאיות? ולמה כל כך מהר להוציא חוק שכזה?
אין לי תשובות, אבל עצם העלאת השאלות, מציגה את המציאות באור קצת שונה. לפי דעתי בכל אופן.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

כל האפידמיולוגים שאני מכירה (ובעלי עובד במחלקה שלמה של כאלה)
אפשר לשאול אותם שאלה?
cdc - המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן, פרסם ביולי 2020
CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV)
Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel
כתוב שם (בעמ׳ 39):
Limit of Detection (LoD):
LoD studies determine the lowest detectable concentration of 2019-nCoV at which approximately 95%
of all (true positive) replicates test positive. The LoD was determined by limiting dilution studies using
characterized samples.
The analytical sensitivity of the rRT-PCR assays contained in the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-
nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel were determined in Limit of Detection studies. Since no
quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available, assays designed for detection of the
2019-nCoV RNA were tested with characterized stocks of in vitro transcribed full length RNA (N gene;
GenBank accession: MN908947.2) of known titer (RNA copies/µL) spiked into a diluent consisting of a
suspension of human A549 cells and viral transport medium (VTM) to mimic clinical specimen. Samples
were extracted using the QIAGEN EZ1 Advanced XL instrument and EZ1 DSP Virus Kit (Cat# 62724) and
manually with the QIAGEN DSP Viral RNA Mini Kit (Cat# 61904). Real-Time RT-PCR assays were
performed using the ThemoFisher Scientific TaqPath™ 1-Step RT-qPCR Master Mix, CG (Cat# A15299) on
the Applied Biosystems™ 7500 Fast Dx Real-Time PCR Instrument according to the CDC 2019-nCoV RealTime RT-PCR Diagnostic Panel instructions for use

מה זה אומר שהם לא בודדו את המחלה?
Since no
quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available,
האם זה נכון שאי אפשר באמת ליצור חיסון אם זה ככה?
אשמח לשמוע הסבר על כך.
בהודעה הבאה אקשר לכל המסמך.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי רוזמרין* »

בהודעה הבאה אקשר לכל המסמך.
האם זאת הדרך שלך להתמודד עם הקורונה? ע"י שצף מלל והסברים על קונספירציות?
האם השכנוע העמוק הזה מונע ממך ללכת עם מסכה ליד זרים, להימנע ככל האפשר ממקומות צפופים וסגורים ולהתרחק ממסיבות?
אם הוא לא מונע - אין לי בכלל בעיה עם הדרך בה בחרת להרגיע את עצמך. אם זה גורם לך לצפצף על המינימום הנדרש (בכל מגפה, אגב) אז זה יוצר לשאר האוכלוסיה בעיה.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

אם זה גורם לך לצפצף על המינימום הנדרש (בכל מגפה, אגב) אז זה יוצר לשאר האוכלוסיה בעיה.
איך לדעתך יש לטפל בבעיה הזו?
נעם*
הצטרפות: 28 אפריל 2005, 20:45

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי נעם* »

_אז זה יוצר לשאר האוכלוסיה בעיה.
איך לדעתך יש לטפל בבעיה הזו?_
כהתחלה לא לצפצץ על המינימום של ההנחיות (ללכת עם מסכה) וכמובן לא לזלזל בחרדות של אחרים, גם אם נראה לך שהפחדים שלהם מטופשים ומומצאים.
מותר לא להסכים או לא להאמין, אבל כחברה כדאי שננהג בסולידריות ונכבד, אם לא בריאותית אז כלכלית וחברתית.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

איזה כיף לראות שוב את השם רוזמרין.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

נעם, לא הבנת את השאלה שלי.
לא שאלתי מה עלי לעשות, שאלתי מה לדעתך יש לעשות עם כל אלו שיסרבו?
עד כמה רחוק יש ללכת כדי לאכוף את החוק?
קנסות לא עוזר, מה השלב בא?
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

כן, כי כמובן שהשלב הבא הוא שיקימו מחנות ריכוז לכל מי שמסרב לשים מסיכה. נו באמת. כמו עוד הרבה דברים אחרים, כמו שמנסים לחנך את הציבור לא לזרוק זבל או לאסוף את הגללים של הכלב. אז יש כאלה שמתחשבים באחרים ויש כאלה שלא. קנסות יש גם על השלכת פסולת או על אי איסוף גללים אם אני לא טועה, רק שזה מן הסתם לא נאכף כמו עוד הרבה דברים אחרים.

בכל אופן זה שאת לא שמה מסיכה ושומרת על מרחק לא הופך אותך ליותר חכמה ומפוקחת מכולנו. זה רק אומר שאת פחות מתחשבת באחרים ופחות מעניין אותך אם בגללך יגיע מישהו לבית חולים.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

הציבור לא לזרוק זבל או לאסוף את הגללים של הכלב.
אני ממש לא יכולה להשוות זריקת זבל, לבין הרצון לנשום בלי למסכה. את מפחדת, תכנסי לסגר ותכסי את עצמך במסכה. אין לי שום רצון למנוע את זה מאף אחד.

זה רק אומר שאת פחות מתחשבת באחרים ופחות מעניין אותך אם בגללך יגיע מישהו לבית חולים.
את מתחשבת באלו שמתמודדים עם רגשיות יתר?

כן, כי כמובן שהשלב הבא הוא שיקימו מחנות ריכוז לכל מי שמסרב לשים מסיכה.
אין לך פתרון יעיל אחר?
אם מילים לא מצליחות לשכנע,וגם קנס לא, ואנחנו בטח לא רוצים מחנות ריכוז, אז מה עושים עם אותם סוררים?
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

מה עושים? מן הסתם לא עושים כלום מעבר למה שכבר נעשה. מבקשים מהציבור לשמור על ההנחיות, אוכפים עד כמה שאפשר (כי אי אפשר לשים שוטר מאחורי כל אדם), נותנים פה ושם איזה קנס. אני ממש לא מבינה לאן את חותרת. למה את בכלל מניחה שיקרה עוד משהו מעבר? ומה את חושבת שיקרה? את הרי כבר יודעת הכל אז אולי תסבירי לנו את מה השלב הבא בתוכנית הזדונית של ביל גייטס להשמיד / לשעבד אותנו.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

אני ממש לא יכולה להשוות זריקת זבל, לבין הרצון לנשום בלי למסכה. את מפחדת, תכנסי לסגר ותכסי את עצמך במסכה. אין לי שום רצון למנוע את זה מאף אחד.
את לא יכולה להשוות? כי את חושבת רק על עצמך ולא על מי שמסביבך ועלול להיפגע מאנשים מכחישי קורונה כמוך ושמעודדים אחרים להסתובב בלי מסיכה. נכון, זה לא כיף להסתובב עם מסיכה וגם לא תמיד מתחשק לאסוף קקי של כלב מהרצפה או לזרוק את הזבל לפח או לעמוד בתור ולא להידחף. אלו מאמצים שעושים כשחיים בחברה, מתוך התחשבות באחר. לפחות לגבי המסיכות, זה משהו זמני שמבקשים להקפיד עליו כרגע ולא לנצח. אבל כמובן שכשאת מאמינה שבעצם כל זה פייק אחד גדול אז המסיכה לא נתפסת כאמצעי הגנה על האנשים הרגישים סביבך אלא סתם כמשהו מציק או גרוע מזה, אמצעי דיכוי.

את מתחשבת באלו שמתמודדים עם רגשיות יתר?

לא ממש הבנתי את השאלה הזו אבל אם את מתכוונת לשאול אם אני מתחשבת במי שספציפית רגיש יותר למסיכה מסיבות פיזיות כלשהן, זה לא ממש רלוונטי לנושא. הנושא הוא ההתנהגות בציבור הרחב ולא קומץ אנשים שקשה להם פיזית עם עטיית מסיכה מסיבות רפואיות כלשהן ומה הפתרונות בשבילם.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

זה כמו שננהל דיון על האם כן או לא זה בסדר שדורשים מאנשים לאסוף את הקקי של הכלב שלהם מבחינה עקרונית ותתחילי לשאול אותי מה עם נכה שלא יכול להתכופף, ומה עם עיוור שלא יכול לראות את הקקי. זה פשוט לא רלוונטי לדיון העקרוני.
געש*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי געש* »

אלמונית, אולי תשאירי פה את התיאוריה שלך בצורה מסודרת, מההתחלה ועד הסוף?
שלב-שלב, ככה שנוכל לבחון את הבסיס העובדתי והתהליך הלוגי של הסקת המסקנות? יש לך תיאוריה כזו שאת עומדת מאחוריה?
כי כרגע זה אוסף של אנקדוטות ורמיזות, וככה אי אפשר באמת לנהל דיון.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

כן, גם אני אשמח לקצת יותר מ"תחפשו באינטרנט ביל גייטס" וכו'. כל הרמיזות והשאלות המובילות האלה סתם מעייפות, בואי תגידי מה לדעתך קורה כאן ומה הולך לקרות בהמשך במקום להתעטף במעטה חשאיות כאילו שאת ברזיסטנס.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

אני ממש לא מבינה לאן את חותרת.
אני חותרת לכך שפשוט תוותרו. מדובר על לזכויות אנוש מאוד בסיסיות (לנשום חופשי).

מאנשים מכחישי קורונה כמוך
יש הבדל בין הכחשה לבין לחשוב שיש דרך אחרת להתמודד איתה.
קישרתי לכתבות מעיתונות הישראלית שבהם מומחים טוענים שמסכות מזיקות יותר ממועילות. בחרתי להאמין בהם, את באחרים.
לגבי הקקי אין חילוקי דעות. אין סיכוי שנמצא חוקר שיתלונן שהניקוי פוגע באיכות הסביבה.

אלמונית, אולי תשאירי פה את התיאוריה שלך בצורה מסודרת, מההתחלה ועד הסוף?
אין סיכוי. זה לא משהו שמסבירים על רגל אחת. אין קיצורי דרך. צריך לשבת על התחת ולהתחיל ללמוד.

בואי תגידי מה לדעתך קורה כאן ומה הולך לקרות בהמשך במקום להתעטף במעטה חשאיות כאילו שאת ברזיסטנס.
הרעיון שזה לא משנה מה דעתי. מה שמשנה הן העובדות.
קישרתי כאן מספיק דברים בשביל להתחיל חיפוש. חוץ מזה תשתמשו במוח, הוא שם בשביל זה.
למשל ביל גייסט, אתם יכולים לראות סרטונים שאנשים השקיעו כדי להקל עליכם להתמצות בידע. ואז משם לבדוק אם יש בזה אמת.
דרך טובה לעשות זאת זה לחבר את הנקודות. כמו למשל עם ביל גייטס. אנשים עשו בדיקה יסודית באלו חברות הוא מושקע, ולאן הן קשורות. וכך נוצרה להם מפה מאוד מעניינת. זה לא משהו שלומדים ואז מסכמים ב 2 דקות. למדו אתנו לבטל את דברים כאלה כתאוריה קונספירציות הזויות, אבל מדוע?
המידע הזה עומד לרשותינו חינם כבר שנים. הרעיון הוא להפסיק להתעלם ממנו.
אם רוצים להבין, צריך להשקיע בזה זמן.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

הנושא הוא ההתנהגות בציבור הרחב ולא קומץ אנשים שקשה להם פיזית עם עטיית מסיכה מסיבות רפואיות כלשהן ומה הפתרונות בשבילם.
מבחינה החוק אין צורך באישור רפואי. מבחינת החוק מצוקה נפשית מספיקה כדי להוריד את המסכה.
הקטע הוא איך יגיבו אל אותם אנשים ברחוב? הרי אי אפשר לדעת אם מדובר באמת במצוקה.
אלו מבטים או הטרדות הם יקבלו, כמה פעמים ביום הם יצטרכו להשקיע בלהסביר את עצמם ועל הבעיות שלהם?
אם מדובר באדם רגיש, את מדבר על פגיעה קשה באיכות חייו מכל המובנים.
געש*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי געש* »

הכתבה שצירפת, מתייחסת למחקר שמשווה את היעילות היחסית של מסיכות בד לעומת מסיכות כירורגיות. היא לא מדברת בכלל על נזק מאף סוג.

__אין סיכוי. זה לא משהו שמסבירים על רגל אחת. אין קיצורי דרך. צריך לשבת על התחת ולהתחיל ללמוד

אז בעצם את אומרת שמיצית את מה שאת יכולה להסביר בעצמך כאן, ומי שזה מעניין אותה תמשיך הלאה לבד? אחלה, לקחתי.
פלוני_אלמונית*

קורונה מתמודדים

הכתבה שצירפת,
צוטטתי עוד כותרת שמדברת ספציפית על המסכה n95
אני לא מקשרת, כי לפעמים זה מצליח לי ולפעמים לא. ובפעמים שלא זה מוחק לי את כל ההודעה שכתבתי.

את אומרת שמיצית את מה שאת יכולה להסביר בעצמך כאן,
אני יכולה לעזור לכוון. אני יכולה להשקיע זמן ולנסח לך תשובה מאוד מאוד ארוכה שתקח לי כמה ימים. עדיין בסוף תצטרך לעשות בדיקה לבד אם העובדות נכונות.
אין קיצורי דרך. כל מה שאני קוראת, לא משנה מה מקור המידע. גם אם אני מכירה אותו שנים וסומכת עליו, עדיין יש צורך בבדיקה אישית. יש טעויות, יש הטעיות. גם אם הכוונות שלי טובות, עדיין אני מודעת לכך שאני יכולה להטעות בטעות. אפילו בגלל. ניסוח עקום.

ומי שזה מעניין אותה תמשיך הלאה לבד? אחלה, לקחתי.
זה לא בית ספר שמחלקים משימות שחייבים לבצע, זה עניין של רצון אישי. זה חינוך ביתי חופשי.
כל אחד והדרך שלו ללמוד, והזמן שמתאים לו. באתר הזה אפשר למצוא סיפורים של משפחות על המעבר שלהם מלימודים ממסדיים לחינוך ביתי. בגלל שזאת דרך חיי, זה מה שאני יכולה להציעה
אני לא כופה לימודים, ואין מערכת לימודים, כן יכולה להציע לך עזרה עם דברים יותר ממוקדים. מצאת מידע לא מובן, ואת לא יודעת איפה למצוא המשך, אולי אני יכולה להציע רעיונות.
הנה יש לך כיוון. ביל גייטס, והחברות מעולם הרפואה שהוא מושקע בהם. תראי לאן זה לוקח אותך. כמו שנאמר לעקוב אחרי הכסף
אבל זה לא חייב להסתכם בעולם הרפואה, ורק עם ביל גייטס. לדוגמא את יכולה למצוא את עצמך קוראת בגללו על אפשטיין. וזה יגרום לך לקרוא על קלינטון, ועל טראמפ, ועל אהוד ברק.
זה גם מסביר למה אני לא יכולה לקשר את כל מה שאני יודעת, ככה על רגל אחת. למשל אפשטיין כמה סודות וקשרים לבן אדם אחד. צריך המון זמן להבין מה הולך שם.
אז זה לא שמיציתי את עצמי, זה פשוט בלתי אפשרי להסביר את הכל. מדובר על סיכום של לימודים של המון שנים.
תמרוש_רוש

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אז זה לא שמיציתי את עצמי, זה פשוט בלתי אפשרי להסביר את הכל. מדובר על סיכום של לימודים של המון שנים.
סליחה,
אבל המשפט הזה מקומם אותי.
בתור אשת מקצוע שחלק מהתפקיד שלה זה להעביר לאנשים סיכומים פשוטים וברורים של דברים שלמדתי במשך המון שנים, זה פשוט לא מקובל עלי.
לא משתכנעת. בעיני זה יותר טקטיקה נוסח סיינטולוגיה (צריך להיות בפנים שנים כדי להבין) מאשר הצגה הוגנת של מציאות מורכבת.

לגבי שאלתך הקודמת:
_מה זה אומר שהם לא בודדו את המחלה?
Since no
quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available,
האם זה נכון שאי אפשר באמת ליצור חיסון אם זה ככה?_
אני מבררת את זה.
כשתהיה לי תשובה, אכתוב אותה בדף שאלות על חיסונים.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

מסכה n95 זו מסכה עם פילטר לא? אמרו כבר די בהתחלה שהיא לא מומלצת ואפילו מסוכנת בגלל שדרך הפילטר אפשר בכל זאת להדביק, כיוון שהוא ממש פולט החוצה אוויר מהפה. זו כנראה מסכה שלא נועדה לשימוש במגיפה אלא לעבודות בניין או הגנה מחומרים מזהמים באוויר או משהו כזה, שאז לא חשוב האוויר שאת פולטת החוצה אלא רק שלא תנשמי אוויר מזוהם. נו אז מה הפואנטה שלך? מה הכוונה הזדונית כאן?
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

וכן, גם לי כל החשאיות הזו מזכירה סיינטולוגיה באמת. מה הקושי לסכם בכמה שורות, או פסקאות את השורה התחתונה של התוכנית הזדונית שנרקמת נגדנו. תעשי את זה כשירות לציבור כדי שנדע מה מצפה לנו.

סליחה שעצם זה שביל גייטס מושקע בחברות תרופות לא גורם לי להרים גבה או לחשוד בו באופן מיוחד. אנשים שיש להם כסף בדרך כלל מושקעים בהמון מקומות שונים והרשימה ארוכה. ואגב, גם ההורים שלי מושקעים ב"טבע". דיקטטורים בפוטנציה שכמותם.
אי_ננה*
הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי אי_ננה* »

כובתב כאן כדי להזכיר לעצמי להיכנס במהלך היום ולחלוק את מה שאני יודעת על מה שהפלונית (תחליטי על כינוי לצורך הקלה על השיחה?) מדברת, אם כי יש סיכוי שזה יהיה קצת שירות דב, כי אני לא באמת מאמינה בזה, אבל זה יותר טוב מלהשאיר את כולן כאן ללא הרקע שאת מדברת מתוכו
געש*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי געש* »

לפני שאת עוברת הלאה למסיכות n95, יש לך הסבר כלשהו לכך שהכתבה שכן צירפת בכלל לא אומרת את מה שאת טענת שהיא אומרת?
כי זו ממש הטעיה. אני לא יודעת אם בכוונה או שפשוט לא הבנת את הכתבה, אבל לא מבינה איך את עוברת הלאה בקלילות כאילו אין לזה חשיבות. זה משהו שמשפיע על האמינות שלך.
עכשיו גם לגבי מסיכות n95 אני אמורה לתת לך מספיק קרדיט בשביל ללכת לחפש עליהן מידע? זה לא עובד ככה.

זה לא בית ספר שמחלקים משימות שחייבים לבצע, זה עניין של רצון אישי. זה חינוך ביתי חופשי._
את ממש לא הבנת אותי (-:
לא "לקחתי" משימה (אבל תודה על ההסבר הפטרוני על חינוך חופשי). לקחתי בשתי ידיים את המצב שבו מיצית את ההסברים היזומים, ואת נשארת רק למקרה שמישהו יבקש באופן יזום עזרה.
בכל אופן, מניסיוני בחיים, מי שלא יכול לתמצת ידע, או שלא ממש מבין אותו או שלא ממש זוכר אותו.
מעניין שבתחום שלי, למרות שקראתי עשרות אלפי עמודים על נושא מסוים, עדיין אני יכולה להסביר בתמצית (ברור שזה לא מקיף את הכל, אבל זה נותן רעיון כללי) לכל אדם ברחוב שאין לו ידע מוקדם בכמה פסקאות את הנושא.
וכל אחד שכתב ספר, יכול לחבר לו אבסטרקט של כמה פסקאות.
אז כשמישהי אומרת שהיא לא יכולה, זה בעיני מעיד על חוסר אמינות. לא בהכרח במזיד, אולי מחוסר הבנה או חוסר התמצאות בחומר, אבל כך או כך, בשורה התחתונה זה לא אמין.

ותמרוש ושקטה צודקות - זה לא רק סיינטולוגיה, זה א-ב של רטוריקה של כתות.
בלי להישאב פנימה all the way, "זה מורכב מדי ואי אפשר להבין".
וכמובן, מי שלא רוצה להישאב עמוק יותר בלי בסיס מינימלי של היתכנות, "מדחיק" "מיינסטרים" "לא ביקורתי" או סתם מונע מפחד.

בקיצור, זה אתר חופשי ואת יכולה לכתוב מה שמתחשק לך ולא לכתוב מה שלא מתחשק לך. אבל משכנע זה לא.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

געש, כל מילה.
קול_פעמונים*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

במקום להתווכח, אפשר להעלות כמה שאלות, מעניין אותי מה הרטוריקה של מי שמנסה להשיב עליהן.

השאלה הראשונה: האם ידוע לכן שהוטל חיסיון של 30 שנה (!) על הפרוטוקולים של דיוני ועדת הקורונה בארץ?
למה זה נחוץ? על מה הסודיות?
ןמי יודע, ויזכה בנקודה, באיזה מקרה נוסף בהיסטוריה של מדינת ישראל הוטל חיסיון שכזה על דיוני ועדה? ולמה?

השאלה השניה: מדוע פייסבוק ויוטיוב מצנזרות סרטונים של רופאים ומדענים בעלי שם מכל העולם שטוענים אחרת מהנרטיב הממוסד? כולל זוכי פרס נובל? מדוע משבשת פייסבוק את הסאונד בסרטון שמראה את פרופ' קמרון מדבר בכנסת נגד מדיניות הסגר?
מדוע קיבלתי אזהרת חסימה מפייסבוק לאחר שפירסמתי סרטון של ד"ר כריסטיאן נורת'ורפ מדברת על השקר הנוכחי (בצורה שהדהימה אפילו אותי)? מה האינטרס שעומד מאחורי החסימות השיטתיות האלה?
  • ד"ר נורת'ורפ אמורה להיות מוכרת לקוראות באופן כרופאה שכתבה את "גופה של אישה, תבונתה של אישה" ואת "חוכמת גיל המעבר". אחת מהגניקולוגיות המפורסמות ביותר בעולם כיום. הספרים הוזכרו כאן באתר הרבה פעמים, ואני בטוחה שרבות קראו, כולל אני.
שקטה*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי שקטה* »

קול פעמונים , אני מסכימה איתך שאלו דברים שאומרים דרשני, אבל האם נובע מכך בהכרח שהתשובה היא מזימה כלל-עולמית כלשהי? או שהדברים קשורים זה לזה ונובעים מאותו מקור?

לגבי החיסיון, אכן מקומם אבל אני מניחה שזה נובע מתוך רצון של המעורבים לשמור על התחת של עצמם ולמנוע מצב שבו יבואו אליהם בטענות על החלטה כזו או אחרת. אין בכך כדי להעיד על כך שקיימת איזו תוכנית מרושעת. סתם המצב העגום המוכר של השילטון הנוכחי בארץ. לא מפתיע או מקומם יותר מהרבה דברים אחרים.

פייסבוק וגוגל הן חברות פרטיות ויש להן את האג'נדה שלהן, לא יודעת איפה ראית שצינזרו או ששיבשו בכוונה סאונד (איך את יודעת שזה שובש בכוונה? לא יותר פשוט להוריד את הסרטון מאשר לטרוח לשבש סאונד?). לא יודעת איך עובדות בדיוק אזהרות החסימה אבל אולי זה קרה כי מישהו או כמה אנשים מהחברים שלך תייגו את הסרטון כתוכן לא מתאים או פוגעני או משהו בסגנון. באמת שאין לי מושג ואין לי דרך לענות על השאלות האלה מבלי לדעת מה בדיוק קרה שם, ואין לי גישה ליותר פרטים על זה.

בכל אופן, פייסבוק עושה הרבה דברים שלא תמיד נכונים מוסרית או הגיוניים, זה קשור כנראה גם למגבלות טכניות שבהכרח יש כשצריך לנטר המון תוכן שמועלה כל יום, וגם מן הסתם לאג'נדה שלא תמיד ברורה או נכונה בעינינו. האם זה מעיד על מזימה כלל עולמית של ביל גייטס לשעבד או להשמיד אותנו? המממ, לא ממש.
קול_פעמונים*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

קורונה מתמודדים

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

שקטה,
אני לא דיברתי על מזימה כלל עולמית במה שכתבתי. ביקשתי הסבר לשאלות ששאלתי. הסבר תבוני שמתקבל על הדעת. וממה שכתבת הבנתי שאין לך מידע או הסבר, ואולי אפילו לא היית מודעת לשתי העובדות שציינתי בשאלותי. ואם כך, את לא יכולה לענות עליהן. רק קחי בחשבון, שוב, שמדובר בעובדות. והסיבה שלא ידעת אותן אינה מקרית. הן לא היו אמורות לבוא לידיעת הציבור, אלא לטבוע בקמפיין ההפחדה שמשתולל כאן.
אני חושבת ששתי השאלות הללו (ועוד רבות אחרות שאולי אשאל בהמשך) צריכות לעורר תמיהה ורצון לקבל תשובה על ידי האנשים שמאמינים לתקשורת.
אם תסכימי איתי שמתנהל קמפיין תקשורתי בכל העולם כדי לגרום לכולנו להאמין במציאות X, אזי חשוב עוד יותר לשאול שאלות על עובדות שלא מסתדרות עם ה"דיווחים" .
אם מתעלמים מכל מיני עובדות ש"לא מסתדרות" זה המתכון ליפול למיסקונספציה.
יתכן שמי שקורא כאן יכול להיזכר במקרה בחייו הפרטיים בו הוא היה שבוי בתפיסה מסויימת, לא שם לב לסימני אזהרה, ורק בדיעבד, לאחר שהתפיסה נפלה סופית, הבין שהיו רמזים, אלה שהתעלם מהם. זה קרה לי פעם בכשלון מהדהד ביותר בחיי, ומאז אני משתדלת להיות ערה יותר.
לכן חשוב מאוד לשאול שאלות, עוד יותר מהתשובות.
כיוון שלהיות חלק מ"הקונספירטורים" מרתיע אנשים, בגלל שזה לא מסתדר עם האופן שבו הם תופסים את עצמם, אני מציעה להניח לזה בינתיים ולהתמקד בעובדות.
שליחת תגובה

חזור אל “מחלות וירוסים”