תודה רבה לכולכן! איזה כייף להיכנס לאתר ולראות את כל המחמאות לי
ולעפרה עדין !
אני מדפיסה את כל המדבקות של הקרמים במדפסת הבייתית שלי, כך שאם יש שינוי קטן בהרכב הקרם, אני מייד מדפיסה את המדבקות המעודכנות וכמובן מעדכנת גם באתר.
אפשר לרשום את הרכיבים בלועזית, כמו שמשרד הבריאות דורש, אבל עד עכשו עשיתי את זה רק כשהגשתי את המוצרים לאישור משרד הבריאות. אני כותבת את כל הרכיבים בלי יוצא מן הכלל, והכל בעברית. זה לא חידון, זה קרם. אין סיבה שתצטרכו להביא מילון בשביל לתרגם את הרכיבים.
שי, זה נכון שיש כאלה שכותבים רק חלק מהרכיבים. נניח כותבים רק את השמנים שיש בקרמים ושוכחים לציין שהקרם שלהם מדולל במים - ולכן בהכרח מכיל גם חומרים משמרים ואמולגטורים (שמחברים בין המים לשמן). ואחר כל עוד כותבים על הקרם שלהם "100% טבעי".... לכן כתבתי דף שלם שמסביר איך אפשר לזהות אותם בבדיקה בייתית פשוטה, בלי צורך בתשלום למעבדה:
http://www.shaked-natural.com/index.php?tPath=[po]4 42[/po]
כרגע יש לי וירוס באתר, אז אם זה לא יעלה אני אסביר בקיצור: שמן צף על מים. לכן אם אתה מערבב היטב (בכוס יין גבוהה וצרה) כפית מהקרם ועוד כף של שמן זית מהמטבח, אז במקרה שיש מים בקרם - תראה שנוצרות 2 פאזות. הקרם הלבן (עם המים) למטה - והשמן הצהוב למעלה.
אם אין מים בקרם (כמו בקרמים שלי שמכילים אך ורק שמנים צמחיים), תראה ששמן הזית אמנם דילל את הקרם והפך אותו ליותר נוזלי (פחות חמאת שיאה יחסית לשמנים הנוזליים), אבל נשארה פאזה אחת ולא נוצרו שכבות מופרדות.
ובשורה התחתונה: חיידקים ופטריות לא יכולים לחיות בלי מים. אם הקרם מכיל רק שמנים - אין צורך להוסיף לו חומרים משמרים, כי במילא לא יכולים להתפתח בו חיידקים. השמנים יכולים להתקלקל רק מסיבה אחת - התחמצנות מהחמצן שבאויר או מחשיפה לאור וחום (קרינה שיוצרת אפקט מחמצן). רוב השמנים מכילים באופן טבעי נוגדי חימצון ולחלק מהמוצרים אני מוסיפה עוד ויטמין E נוסף.
לכן כל עוד הקרם לא מכיל ג'ל כלשהוא או תמציות צמחים מימיות כלשהן - כלומר לא מכיל מים בכלל, אין צורך לשמר אותו והוא מחזיק מעמד לפחות שנה ולרוב אפילו כמה שנים באיחסון במקום חשוך בטמפרטורת החדר כשהמכסה סגור.