קולונוסקפיה עכשיו

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה. לא מצאתי דף באתר.
רוצה לעבור את זה הכי קל שאפשר.
התזונה בימים שלפני הבדיקה הפוכה לגמרי ממה שאני אוכלת (צריך לאכול רק קמח לבן על שלל מוצריו, אסור שום דבר אחר כדי שלא ישאר סיבים במעי).
מוטרדת מאוד מהטשטוש, האם זה כמו הפטידין שנותנים לפעמים בלידות?
אשמח לתשובות מרגיעות.
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אביבה* »

לפלונית אלמונית שצריכה קולונוסקופיה: אני עשיתי זאת בלי טשטוש ובלי שום הרדמה. דומה מאד ללידה ללא אפידורל. פשוט תבקשי בלי טשטוש. כואב בהחלט, אבל אני מאד שמחה שכך נהגתי.
אביבה*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אביבה* »

חשוב לי להוסיף נתון:
לפני הבדיקה עושים הכנה בזרוע לזריקה של הטשטוש. אני הייתי עם ההכנה בזרוע לכל אורך הבדיקה. אם יש ממצא שדורש כריתה, או שסתם מחליטים שכואב מדי ורוצים טשטוש, אפשר להתחרט באותו רגע. ברגע שהוא עוצר זמנית את התנועה של הצינור (גם אם הצינור עדיין בתוך הגוף) זה לא כואב בכלל, כך שאפשר בהחלט לחכות כמה דקות בנחת עם הצינור בתוך הגוף עד שהטשטוש מתחיל לפעול. מה שכואב זה רק תנועת ההחדרה. כשעוצרים זה לא כואב.
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אלה* »

קולונוסקופיה זו בדיקה כואבת וחודרנית. אם יש ממצא וצריך גם לכרות במקום פוליפ או משהו - מדובר בפעולה כירורגית פנימית לכל עניין.
מציעה לא לוותר על טשטוש. אני עברתי גסטרוסקופיה עם טשטוש והיה מצוין. הטשטוש קל נראה לי פחות אגרסיבי מזה שניתן בלידות.
בטן*
הצטרפות: 17 מאי 2004, 15:30

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי בטן* »

אני עברתי בדיקת קולונסקופיה בגיל 9 בערך ללא טשטוש וזה היה כאבי תופת, אני זוכרת שאמרתי לחברה שזה כאב שאי אפשר לתאר לאדם אחר. אפשר לטעון שלמבוגרת יש יכולת לעמוד בכאב יותר מלילדה אבל אני באמת זוכרת את זה בתור כאב נורא, התפתלתי מכאבים והיו צריכים להחזיק אותי, למרות שהבדיקה היתה בהסכמתי ובהבנתי. חוויתי כלמיני פציעות ושברים בילדות אבל את הכאב הזה אני זוכרת במיוחד כחוויה טראומטית.
אם כמו שכתבו יש אופציה להתחיל בלי טשטוש ו"להתחרט" תוך כדי הבדיקה אז יכול להיות שכדאי.
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

איך הכי טוב לצאת מהצום?
זאת אומרת מה עם מה כדאי להתחיל לאכול לאחר הבדיקה והצום?
רוצה להתחיל בעדינות כמובן, רק תוהה אם עדיף פירות וירקות או את התזונה של הימים האחרונים? חיטה לבנה..
אביבה*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אביבה* »

אני אכלתי ישר אוכל רגיל.
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי דנה_ה* »

אני לא מבינה למה לא לקבל את הטשטוש.. אני חושבת על אנאלוגיה של ניתוח - האם היית רוצה לעבור ניתוח בלי הרדמה - אפשר לעמוד בזה אני מניחה... כמו שהיה פעם.
בלידה המניעים לא לקבל משככי כאבים הם שונים לחלוטין - שלא יעברו לתינוק, להיות נוכחת בתהליך, לאפשר לגוף לעבור מהלך טבעי, לשחרר אנדורפינים, לא להפריע לתנועתיות.. אבל כאן הרי מדובר בפעולה רפואית לחלוטין בלי שמץ של דבר טבעי. אם תזוזי מרוב כאבים זה יכול גם להיות קצת מסוכן וגם להאריך את הפעולה.
בתור אחות נכחתי בלא מעט קולונוסקופיות - זה תהליך קצר והטשטוש קל וחולף תוך זמן קצר מאוד - תוך כחצי שעה בערך אפשר לרדת לשירותים וכו'.
אביבה*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אביבה* »

השיקול הוא שאני לא רוצה להכניס לגוף שלי שם רעל. וחומר מטשטש הוא בהחלט רעל. וגם בלידה זה היה בהחלט אחד השיקולים שלי. אני לא לוקחת שום תרופה אף פעם (מודה בעצם - על וורמוקס לא הצלחתי לוותר כי לא הצלחתי למצוא לזה שום תחליף טבעי), גם לא אקמול. אז זריקה שלמה שכמעט מרדימה אותי?
אביבה*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אביבה* »

עצם הקולונוסקופיה הייתה בעצם כנראה ההתערבות הרפואית הראשונה בחיי, ועשיתי אותה לאחר לבטים רבים, רק כי הייתי חייבת כבר לדעת מה לעזאזל קורה לי שם בבטן, ולא מצאתי דרך אחרת לא התערבותית שסמכתי על תוצאותיה באותה מידה של בטחון.
אמא_ותיקה*
הצטרפות: 10 אפריל 2006, 23:47

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אמא_ותיקה* »

עשיתי קולונוסקופיה עם טשטוש. באמצע התעוררתי, לא הרגשתי כלום הסתכלתי בעיניין על המסך עליו רואים את מה שקורה בתוך הבטן שלי. נדמה לי שאחר כך שוב נרדמתי. בכל מקרה לא כאב בכלל בשום שלב, לא היה בכלל "בגי דיל". הדבר הכי לא נעים היתה ההכנה עם הנוזל שגורם לשלשול רציני כדי לנקות את המעיים. חוץ מזה זה היה ממש כלום. בעלי היה איתי וחיכה לי בחדר ההתאוששות ( המקום אליו מגיעים עעם אלונקה לאחר הפעולה ושם מתעוררים בהדרגה) כדי שאל אנהג חזרה הביתה לאחר הטשטוש. לא זוכרת שום דבר לא נעים מהבדיקה. היה ממש סביר לגמרי.
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

רק רציתי לעדכן שאני אחרי.
ההכנה הייתה החלק הכי קשה.
ריצות תכופות לשירותים.
למזלי ללא כאבי בטן בכלל (מהם מאוד חששתי).
לפני הבדיקה הזריקו לי חומר טשטוש לוריד, אחרי שלוש שניות נרדמתי, התעוררתי בחדר התאוששות אחרי.
הפלצתי כל הלילה.
היום עוד קצת שילשולים.
אבל הכי חשוב. לא מצאו כלום בבדיקה!
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היכן ניתן לעשות קולונסקופיה ללא טשטוש
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אורלי* »

אפשר לעשות קולנוסקופיה וירטואלית, ללא טשטוש, אבל עם ניפוח אוויר במעיים, חוויה בהחלט לא נעימה ואפילו כואבת. עשיץי במכון ברמת אביב.
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי אופיר* »

את יכולה בכל מקום לבקש ללא טישטוש, וגם להתחרט תוך כדי
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

אני שומע כל כך הרבה דיבורים על בדיקת קולונוסקופיה, ואם כדאי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית. עברתי בדיקת קולונוסקופיה כבר 3 פעמים. ההרדמה/טשטוש, היה ביוזמת הרופא בלי ששאל אותי. נכון שזו חדירה לתוך הגוף, אבל לא נורא. דווקא בפעם הראשונה, זה היה בלי טשטוש, ובכלל לא נורא. לא נעים, קצת חוסר נוחות. כמו כשרוצים ל... וצריך להתאפק. אבל לא הרגשתי כאב. אולי זה עניין של רגישות. לא חושב שזה משהו שיצדיק הוצאת אלפי שקלים על בדיקת US. (קולונוסקופיה וירטואלית). אולי דווקא ההכנה, שהיתה מאוד לא נעימה ועבורי די טראומתית.
נס_מהלך*
הצטרפות: 13 מרץ 2019, 16:37
דף אישי: הדף האישי של נס_מהלך*

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי נס_מהלך* »

עוד חודש יש לי בדיקה כזו.
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

מי עשתה קולונוסקופיה ללא הרדמה? האם זה כואב מאוד? תודה
פלוני_אלמונית*

קולונוסקפיה עכשיו

שלום,
מחפשת עוד מידע על קולונוסקופיה ללא טשטוש- איפה ניתן לעשות?
שאלתי במספר מקומות ונאמר לי שאין אפשרות לבצע ללא טשטוש.
בריאות_לכולנו*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2021, 22:29

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי בריאות_לכולנו* »

אני עשיתי היום קולונוסקופיה בלי טשטוש. זה לגמרי סביר. פשוט ביקשתי בלי טשטוש ועם ונפלון כדי שאוכל להתחרט. הרופא אמר לי שיכאב כמו בלידה. ילדתי בעבר ללא אפידורל אז ציפיתי לגהינום. היה ממש ממש פשוט. לא נח בכלל כי מנפחים את המעי. אבל לחלוטין לא הזכיר אפילו ברמיזה כאבי לידה.
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

קולונוסקפיה עכשיו

שליחה על ידי גל* »

האם יש למישהו ניסיון בהכנה לקולונוסקופיה עבור טבעוניים?
אשמח לקבל המלצות שעובדות.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”