צריכה עצה בנושא הנקה

מניקה_אתגרית*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2011, 15:10

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי מניקה_אתגרית* »

הטוען לכתר בן שבועיים וחמישה ימים. ייתכן שעובר קפיצת גדילה.

אבל בסיבוב הקודם כל ארוחה לוותה בתוספת תמ"ל (בגלל מיעוט חלב אם) לכן הניסיון שלי עם הנקה (כמעט) בלעדית מוגבל.

כבר עוד מעט 4 ימים הוא לא יורד מהשד, לפעמים שעות ארוכות (לדוגמה מחובר עכשיו מאז בערך שלוש וחצי כמעט רצוף). הוא מנמנם על השד אבל בכל פעם שאני מנסה להתנתק מתעורר מאוכזב ודי מהר מצליח לחזור לינוק / למצוץ.

בשלושת הימים האחרונים העליה במשקל היתה מינורית מאד (אחרי עליה יפה בשבוע שלפני) ויועצת ההנקה הציעה להציע לו עוד תוספת. ניסיתי בצהרים. ינק 30 CC (זו הכמות שאני מציעה) ואז פלט לפחות חצי מזה (הערכה גסה) וחזר לשד.

הוא לא מתלונן. נראה יחסית נינוח ורגוע. לעיתים נראה שמתקשה להתחבר (לא ברור למה, כאילו מנסה להכניס לפה אבל לא "מתחבר" שוב ושוב. ניסיונות לפשפש יצרו תגובה די זועמת) אבל לא משדר לי מצוקה.

זה נורמלי? הוא עושה את זה בגלל חוסר חלב? חוסר נוחות? סתם כי חם לו והוא צמא? כל תובנה תתקבל בברכה!
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי ללו* »

שלום מ"א, מזל טוב וכל הכבוד על הנכונות לנסות מחדש!
שאלה חשובה: האם את עוקבת אחרי ההפרשות שלו (משתמע שאת מפשפשת, אז כנראה שכן (-: ). בשלב הזה הוא אמור לספק לפחות שלוש יציאות יפות ביממה, ולפחות שש הרטבות שקופות, בכמות נאה. האם האדון הצעיר מספק את הסחורה?
עוד שאלה:האם היועצת שנפגשת איתה היא יועצת מוסמכת IBCLC? והאם הייתה ביניכן כימייה,הרגשת שהיא מבינה עניין?
אם תעני על שתי השאלות האלה יהיהבסיס טוב להמשיך הלאה@}

ובינתיים לא מתאפקת מלהזכיר לך שחוץ מזה שיש לך תינוק בן שבועיים לטפל בו - גם את יולדת בת שבועיים שצריכה טיפול טוב. פרגני לעצמך אוכל טוב, שתייה, ומנוחהככל האפשר. אל תסרבי לשם הצעת עזרה, אנשים אוהבים לעזור @} לפעמים הם צריכים תזכורת - אבל הם שמחים שמזכירים להם!
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי תפילה_לאם »

הוא מנמנם על השד אבל בכל פעם שאני מנסה להתנתק מתעורר מאוכזב ודי מהר מצליח לחזור לינוק / למצוץ.
מה משך הנמנום? כל כמה זמן את מנסה לנתק אותו?

התינוק קטן! אולי הוא מתעייף ונרדם אחרי שינק מעט מדי. הוא ממשיך למצוץ בעדינות מתוך שינה, אבל לא יונק ממש, וכשאת מנסה לנתק אותו כעבור חצי שעה, הוא מתעורר ונזכר שלא סיים את הארוחה...
את יכולה לנסות להעיר אותו, אפילו לסחוט חלב אל פיו המחובר אלייך, וכך לעודד אותו להמשיך לינוק ברצף.
שני_מ*
הצטרפות: 11 פברואר 2013, 15:32
דף אישי: הדף האישי של שני_מ*

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי שני_מ* »

זה קרה לי עם התינוק שלי וככל שהזמן עבר ישבנו יותר ויותר שעות ביממה לינוק. אחרי חודש של התשה הלכנו ליועצת הנקה שגילתה שלמרות שנראה שכן ולמרות שהיה לי המון חלב הילד לא מצליח למצוץ שום דבר ורק עושה כאילו. ההנקות לקחו שעות והמרווחים היו קטנים פשוט כי לא הצליח להוציא יותר מדי. בבדיקה מקיפה יותר אצל קלינאית תקשורת גיליתי שמבנה העצמות שלו לא מאפשר יניקה מוצלחת . זה נדיר מאד אבל שווה בדיקה. אפשר לבדוק אם הוא מצליח לינוק ממך פשוט בכך שתשקלי אותו לפני ואחרי הנקה של רבע שעה ותראי אם עלה במשקל. אם לא סימן שקטנצ'יק לא מצליח לשאוב ממך ואז כדאי מאד ללכת למירה לייבוביץ' שבמקרה שלי נתנה תשובה לשאלה שיועצת הנקה מאד טובה אחרת לא הצליחה. בכל מקרה תשתדלי לא לפתח רגשות אשמה אם דברים לא מצליחים. בהצלחה!
מניקה_אתגרית*

צריכה עצה בנושא הנקה

אני שוקלת אותו כל יומיים שלושה - ויש עליה במשקל. עד עכשיו גם היתה בהחלט יפה, אפילו מעל הממוצע. חזר למשקל הלידה שלו בגיל שבועיים. יש המון פיפי, רובו המכריע שקוף. קקי יש הרבה פחות (יציאה גדולה פעם בשלושה ימים) אבל גם אחיו היה כזה וכאמור, יש עליה במשקל, פשוט בימים האחרונים היא נעשתה קטנה יותר. יועצת ההנקה מעולה. ועזרה לי מאד עם הקודם. היו לנו קצת בעיות עם ההתחברות אבל הן מאד השתפרו ווהיו יותר קשורות לזה שהוא הכאיב לי מאשר לחוסר יכולת שלו להוציא חלב. אני גם לראות לפעמים שהפה שלו מלא חלב אז אני חושבת שהוא כן מצליח לינוק את מה שיש. הוא אפילו פלט פעם או פעמיים אחרי יניקה בלבד. בקיצור - בגלל כל המידע שלעיל אני לא חושבת שזו בעיה טכנית (אני מניחה שאם היו לו בעיות התחברות הן לא היו מתחילות רק בגיל כמעט שלושה שבועות...)

אבל הלילה לדוגמה (בלי הגזמה זה תיאור מצב) הוא לא הסכים לישון בלי ציצי בפה. כל הלילה (מבערך 10, אחרי שקיבל תוספת תמ"ל ועד שש בבוקר) כל פעם שניתקתי אותו היו תלונות. חיברתי - שקט. מישהי מכירה מצב כזה? האם אני מתייבשת? אולי הוא צריך מוצץ? הצילו!

אגב - בידיים של אבא או דודה שלו הוא נרגע מהר ומסתכל בעולם די בעניין, רק אצלי האופציה היא ציצי בלבד. (הוא לא מביע מחאה על ניתוק מהציצי בידיים של אנשים אחרים)
ללו*

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי ללו* »

אני חייבת להגיד שנשמע לי מוזר מאוד מאוד שזה מה שהיועצת הנחתה אותך. במשך שבועיים עלייה יפה מעל הממוצע ובכל זאת שתי שקילות במרווח של שלושה ימים? ועל סמך ההאטה בעלייה בשלושת הימים האלה ישר לתת תוספת, בהתעלמות מכל הפרמטרים האחרים? וואו, אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל לאכול את זה. אפילו עם שקילה במרווח של שבוע יש בעיה שהיא לא נותנת מספיק מידע. העלייה של תינוקות היא לא בקצב קבוע אלא בקפיצות קטנות - זה הדבר הנורמלי. אם אין ברירה ויש כל מיני סימנים מחשידים לפעמים חייבים גם את הנתון הזה, ולוקחים בחשבון שהוא לא מאוד מהימן, אבל בצירוף עם גורמים אחרים... אבל את מדברת על תינוק שמכל הבחינות רואים שהוא ניזון לגמרי מספיק! אז למה בכלל לשקול במרווח קטן כל-כך? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? (אני לא צועקת עלייך, שלא ישתמע ככה, אני פשוט מתפלאת בקול. אולי יש דברים כאן שפספסתי?)

על פניו נשמע שהעסק פועל אצלכם מצוין. לגבי מרתון ההנקה שאת מתארת - כן, יש ימים כאלה (-: אולי קפיצת גדילה, אולי נעזר בך כדי להתגבר על איזה וירוס שמסתובב באזור, אולי שלב כזה של התפתחות רגשית, מי יודע. כך או כך, טוב שאת מאפשרת לו לספק את הצורך הזה @}
מניקה_אתגרית*

צריכה עצה בנושא הנקה

אני משערת שמה שפיספסת זה את הרקע שלי. בילד הקודם לא היה מספיק חלב. בכלל. למרות כדורי מוטיליום וחילבה, ושאיבות אינסופיות והנקה עם צינורית.כשניסיתי לקצץ את כמול התמ"ל (לא לבטל, להקטין) הוא ירד במשקל.

כיוון שכך, בסיבוב הנוכחי אנחנו מראש "בהיכון" לבעיה (יש סיבות רקע רפואיות שמעלות חששות שהבעיה כרונית). כיוון שבערבים היה קשה מאד והיו לי כאבים בגלל תפיסה לא מולצחת בימים הראשונים - התחלנו מראש לתת תוספת (מאד קטנה, 30 CC כאמור). כיוון שאנחנו לא יודעים אם הגוף שלי מסוגל להדביק את הביקוש, בטח שלא בקצב הדרוש, אנחנו שוקלים כל כמה ימים + היא הציעה לתת עוד קצת תוספת לפני שאנחנו נכנסים לצרות (בפעם הקודמת כאמור, היו הרבה צרות). אני נותנת לו את התוספת ביניקה - אז הפגיעה בייצור אמורה להיות מזערית, אם בכלל (בייחוד בהתחשב בכך שהוא על השד משהו כמו 15 שעת ביום).

אבל זו חוויה חדשה בשבילי. ואני חוששת שאולי באמת אין מספיק חלב. ולא ממש מצליחה לתת לו את התמ"ל באפקטיביות (הוא לא מת על הצינורית ופולט את מה שכן נכנס). אז רציתי לדעת אם זו חוויה שמישהו מכיר. רק רוצה לוודא שאני לא עושה לו נזק עם ההתעקשות על ההנקה. :-(
ללו*

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי ללו* »

יקירה, אני מבינה היטב את החששות, ומעריצה אותך על כל מה שעשית ועוד עושה כדי לתת לילדייך את המקסימום.
מה שאת מציגה גדול עלי, לא מרגישה שאני יכולה לייעץ, ניסיתי להזמין לפה מישהי עם יותר ידע, בתקווה שתעזור.
באחוות אלו-שלא-הצליחו-להניק-בפעם-הראשונה-ובהמשך-כן, שולחת לך הרבה תמיכה ומייחלת להצלחתכם @}
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

חזר למשקל הלידה שלו בגיל שבועיים
והוא בן שבועיים וחמישה ימים?
המממ. היתה ברית באמצע?

כמה הוא איבד אם לקח לו שבועיים לחזור למשקל הלידה?
תוכלי לכתוב מספרים?
המשקל בלידה?
אם ילדת בבי"ח, המשקל בשחרור?
השקילה הראשונה אחרי החזרה מביה"ח?
כמה שוקל עכשיו?

כיוון שאנחנו לא יודעים אם הגוף שלי מסוגל להדביק את הביקוש, בטח שלא בקצב הדרוש, אנחנו שוקלים כל כמה ימים
אבל מתן תוספות מפחית כבר עכשיו את הייצור. גם מתן מוצצים.
אני לא יודעת מה הרקע הרפואי שלך, אבל הקולטנים להנקה בשד שלך נוצרים עכשיו.

כמו כן, יש אפשרות שהתפיסה וההיצמדות שלו לא מלאות. שאפשר לשפר את היניקה שלו.

כמו כן, תינוק כל כך קטן, אולי פשוט זקוק להיות צמוד אלייך הרבה. האם קיבלת איזשהם חומרי אילחוש בלידה? אפידורל, פיטוצין וכדומה?

וגם מה שאמרו לך: אולי עובר עליו איזה וירוס או משהו אחר שבגללו הוא רוצה להיות צמוד כל הזמן. נראה שהוא לא יונק כל הזמן.

לגבי הקקי: במקרה שאין כמויות מספיקות של קקי, אז חושדים שיש בעיה. אם העלייה במשקל טובה והכל בסדר, אז זה בסדר. אם גם העלייה במשקל בעייתית, זה סימן אזהרה.
מניקה_אתגרית*

צריכה עצה בנושא הנקה

קודם כל - מאז אתמול בצהריים נראה שמצב משתפר קצת. הוא היה ערני ורגוע לזמנים ארוכים ונראה יותר מוכן לשחרר את הפטמה גם בזמן שינה. אז אולי באמת פשוט עברנו וירוס / קפיצת גדילה / צורך באמא לנוכח תחרות עם הבכור / משהו.

אני מקווה. מאד. אני עדיין זוכרת בחלחלה את ההרגשה הנוראית שהרעבתי את הילד שלי כששקילה הראתה שהוא יורד במשקל :-(

בשמת, לגבי הנתונים:

הוא נולד 3.644.
השתחרר מבית חולים (לידה רגילה, ללא אלחוש) 3.4
היתה ברית באמצע (:-().
שקילה ראשונה אחרי שחרור: 3.436
משקל ביום ראשון האחרון (הבוקר עוד לא שקלנו): 3.684

לגבי התוספות: בעיקרון, לפני שהתחילה האפיזודה האחרונה הוא קיבל 30 CC ביום. למעשה - בערב. בדרך כלל אחרי סשן הנקה של שעה לפחות. ניסיתי בהתחלה לתת לו בצינורית על השד אבל זה פשוט כאב מדי. בימים האחרונים פחות כואב (אנחנו משפרים אחיזה כל הזמן) אז את התוספת הנוספת נתתי לו לינוק בצינורית. כאמור, הוא לא ממש רצה / הסתדר עם זה ברוב המקרים. זה באמת פוגע ביצירת קולטני החלב בקונסטלציה שלעיל?
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

בנוסף לכל מה שכתבו כאן -

האם את נחה?
נחה זה שוכבת ולא עושה כלום חוץ מנמנום, צפיה פסיבית במסך, קריאה, שיחה נעימה בטלפון, בהיה בטבע, האזנה למוזיקה.
לפחות ארבע שעות ביום חוץ משעות הלילה.

זו מנוחה של אמא שבועיים וחמישה ימים אחרי לידה.

<כן, זה נשמע מוגזם. אבל בעיני מוגזם זה לא לעשות את זה :-) >

האם את אוכלת?
האם את שבעה?
אם את אוכלת אוכלת טעים, מזין, משמין (שומן, ביצים, ירקות ופירות, אגוזים).

אגב - בידיים של אבא או דודה שלו הוא נרגע מהר ומסתכל בעולם די בעניין, רק אצלי האופציה היא ציצי בלבד. (הוא לא מביע מחאה על ניתוק מהציצי בידיים של אנשים אחרים)
מהניסיון שלי, תינוק רעב בגיל כזה לא נרגע בידיים של מישהו אחר, אלא אם הוא אפאתי.
מניקה_אתגרית*

צריכה עצה בנושא הנקה

:-(

בחמשת הימים האחרונים הוא עלה רק 22 גרם. הילד רעב. כמו אחיו לפניו - הוא ניסה לומר לי את זה וכשלא הבנתי - חנה על הציצי והתייאש.

צריך להגדיל משמעותית את כמות התמ"ל. מבואסת. מאד. מאד. קיוויתי הפעם זה יהיה אחרת. יהיה קל יותר.

כבר לא צריכה עצה.

תודה
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי תמר* »

כבר לא צריכה עצה
וחיבוק?
((-))
אני מבינה לליבך מאד,
מקווה שבנוסף לצער שאת חווה, את יודעת שאת נותנת לו כל מה שאת יכולה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

צריכה עצה בנושא הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי, לא הייתי פה, אז הגעתי רק ל ((-))

_שקילה ראשונה אחרי שחרור: 3.436
משקל ביום ראשון האחרון (הבוקר עוד לא שקלנו): 3.684_

חמשת הימים האחרונים הוא עלה רק 22 גרם

אכן מבאס, אבל גם להנקה חלקית יש שלל יתרונות, ואיזה מזל שתוכלי להעניק לו אותם {@
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52