חושבת שאם באינפורמציה חשקה נפשך לא היה צורך באיומים וכו'
משפט כמו
נראה לי שאינפורמציה על מיילדת שגורמת לשיתוק מוחין הינו משפט שדה ואינו אינפורמטיבי כלל. לא ארחיב את היריעה על כך כבר דובר בנושא הכתבה והאינפורמציה החלקית ביותר שהיא מספקת בדפים אחרים.
ובכל אופן, אם כבר התדרדרנו עד לכאן רוצה לצטט את התגובה שלי לאותה כתבה "צהובה" מתוך דיון בנושא בדף
התלבטות בנוגע ללידת בית
_אני רוצה גם להוסיף שאני כן ילדתי עם שרל'ה, לפני שנה וחצי. הכרתי את הסיפור הזה די טוב. יותר נכון, בשלב שחיפשתי מיילדת והעלתי את האופציה של מפגש עם שרל'ה היתה נשמה טובה שמיד שטחה בפני ש"שלא תעזי ללדת איתה!" אבל לא היתה בקיאה בפרטי הסיפור, הלכתי ועשיתי שיעורי בית (גוגל) עד שמצאתי את הסיפור הזה, בהתחלה הרגשתי צורך לשוחח איתה על כך אבל מהר מאוד בחרתי בה בעיקר מתוך המקום והידיעה שלמילדת יש תפקיד מאוד מסויים בלידה אבל אני זו שבעצם אחראית על מה שקורה ואני לא באה ללידת בית מתוך מקום של לחפש מישהו אחר שיקח על עצמו את הלידה שלי אלא ממקום של מישהו שיתמוך בי בזמן שאני לוקחת את מלוא האחריות עליה. היו ברורים לי הסיכונים (לא כמו שנאמר פה בכתבה שכביכול היא לא יידעה אותם שמים מיקוניאלים יכולים לאותת על מצוקה עוברית-אני עז אם הם לא ידעו את זה בעצם ואם אכן לא ידעו את המידע הכל כך בסיסי-טריוויאלי הזה אז איפה האחריות שלהם בכל הסיפור?) בכל לידה ולא רק בלידת בית, גם מתוך אחריות זו דיווחתי לשרל'ה על הנטיה שלי לדמם אחרי הלידה ואני חייבת לציין שהיא היתה מוכנה לכך הרבה יותר מכל חדר לידה אחר.
הלידה שלי היתה לא פשוטה אבל היה לי את מלא תחושת הביטחון שהיא מבצעת את המוטל עליה (בדיקות דופק בעיקר) באופן מושלם.
אולי הבחירה בה היתה בגין אותו מקרה, אני לא יכולה להגיד לחלוטין שלא, כי לי היה ברור שאירוע כזה עשוי להתרחש בבית חולים באופן יומיומי ואף אחד לא יעשה מזה עניין גדול (אפילו לא יתנו להורים את הדוח המפורט למקרה, פתאום היו עוברים לשפה רפואית, מעלימים את התינוק והאם היתה פוגשת אותו אחרי מסכת יסורים ושעות ארוכות אם לא ימים באוהל חמצן, ההורים האלו צריכים להיות אסירי תודה שברגעים הקשים הם לפחות היו חלק), אבל פה יש אשה גדולה ומדהימה שעברה סיוט נוראי ובכל זאת מצאה כוחות והמשיכה, אחרי שכבר כמעט פרשה, בייעוד שלה, לנשים להגיע ללידות עוצמתיות ונהדרות (שלא נדבר על כל אלו שלא ילדו אצלה אבל כן ניפגשו אצלה והגיעו בעזרתה ללידות מעצימות בבתי חולים וכו'). ללידות עוצמתיות ונהדרות (שלא נדבר על כל אלו שלא ילדו אצלה אבל כן ניפגשו אצלה והגיעו בעזרתה ללידות מעצימות בבתי חולים וכו') אותה לא תתפסו שאננה.
כמו שאמרתי אז לכל מי שפתח עיניים על כך שבחרתי בה חרף ההזהרות-מראה התינוקת הזו בטוח לא מש מעיניה מאז ועד היום והסיבה שאנחנו לא שומעים כל הזמן סיפורים כאלו היא בגלל שלמילדות בארץ יש אחוז נמוך של לידות, בטוח במקומות כמו הולנד לכל מילדת לפחות סיפור איימה אחד כזה באמתחתא, מי שלא עושה לא טועה ורק הארכיונים ידעו לספר לכן כמה טעויות נזקפות לזכות המיילדת הרנדומאלית שתזכי בה בחדר הלידה בבית החולים.
בלי היסוס בכלל, אם הייתי הרה הייתי חוסכת שוב שקל לשקל 9 חודשים (או במקרה שלי 43 שבועות שלמים...) ויולדת איתה.
שרל'ה, hug ממני ומכל המשפחה. _
ואוסיף עוד משהו קטן
שכל אחת תלד איפה שהיא מרגישה בטוחה ועם מי שהיא מרגישה בטוחה. וכמו כל דבר, אני ממליצה לא לעשות כלום בלי ללמוד את הנושא היטב קודם.
אה, כן, ואני כבר חסכתי את הסכום ללידה הקרבה. הפעם זה היה קל יותר. וברור לי לחלוטין עם מי אני מרגישה בטוחה ללדת: קודם כל עם עצמי ואחר כך עם שרל'ה.
לילה טוב.