צ'י קונג

טנא_טאו*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 13:33
דף אישי: הדף האישי של טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

דף זה מנסה לחשוף את סודה הנסתר של האנרגיה בעולמנו ובגופנו.
בשל היותי מדריך צ'י קונג, אני בוחר לשוחח על תפיסת האנרגיה מן המבט של הצ'י קונג,
וגם לבדוק את האיכויות האנרגטיות של אומנות הצ'י קונג.
אני רוצה להזמין את כל מי שמעוניין או מעוניינת, לשאול, לדבר, להעלות סוגיות, או סתם השגות ורעיונות, לבוא ולהשתתף כאן.
יחד ננסה לחקור ולבדוק את סגולותיה של האנרגיה בראי הצ'י קונג ובכלל.

תמונה

להלן הסבר קצר על הצ'י קונג:

הצ'י קונג הוא שיטת תרגול בתנועה על פי עקרונות הפילוסופיה הטאואיסטית והרפואה הסינית. השיטה הכוללת תרגילי תנועה ונשימה מתואמים, תרגילי דמיון מודרך, תרגילים להעצמת האנרגיה בגוף, תרגילי הרפיה ושחרור בתנועה, בהליכה, בעמידה, בישיבה ובשכיבה.

הצ'י קונג פועל בשלושה רבדים: תנועת הגוף, הנשימה והתודעה. מטרת הצ'י קונג היא לאזן בין התהליכים השונים ולפתח את היכולות של המתרגל בשלושת הרבדים הללו. באופן זה, ניתן להגיע לדרגה גבוהה של זרימה הרמונית של התפקודים השונים של האדם: הפנימיים – בריאות רגשית ופיזית, והחיצוניים- תנועה גופנית, קואורדינציה וגמישות, ואף יחסי אנוש והתנהלות מרחבית, ובאמצעות כך להגיע למימוש עצמי רב יותר.

תרגול מתמיד של צ'י-קונג משפר את תפקוד כל מערכות הגוף, והוא מעלה את רמת האנרגיה הפנימית ואת היכולת לחוש ולהתחבר לאנרגיה הטמונה בנו. הצ'י קונג גם מפתח הסתכלות על החיים מתוך מודעות עצמית וגישה חיובית.

להסברים רחבים יותר אני שם פו גם קישור לאתר שלי, למי שמתעניין יש שם מאמרים, שירים, תרגילים, מפגשים ועוד'

"צ'י קונג - התנועה האנרגטית" www.geocities.com/teneqigong
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

הדיון הראשון שאנסה להעלות הוא: כיצד מתבטאת בגוף ובנפש תפיסת שלושת האנרגיות בצ'י קונג.

האנרגיה הראשונה נקראת jing - ג'ינג
זוהי אנרגיה מינית ובמובן גופני יותר זוהי אנרגיית החיים.
הג'ינג מתקבלת מן ההורים והיא זורמת בעומק גופנו בערוצים מיוחדים שנקראים גם אגמי האנרגיה. אנרגיה זו מעט דומה לאנרגיה של הקונדליני ביוגה. והיא נותנת את הכוח בגופנו כל עוד אנו חיים בעולם זה.

הסוגיה שרציתי להעלות בקשר לג'ינג - האנרגיה המינית.
והכוונה היא לאנרגיה מינית לא רק במובן של סקס אלא בכל מובן שמיניות משתמעת בו.
כיצד לדעתכם באה לידי ביטוי אנרגית הג'ינג, הן מבחינה פנימית והן מבחינה חיצונית וכיצד אנו יכולים לחזק או לשמר אותה בתוכנו ומחוצה לנו ?
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

מכיוון שאף אחד או אחת לא כתב או העלה רעיון.
להלן אענה על השאלה שהצגתי
כיצד לדעתכם באה לידי ביטוי אנרגית הג'ינג, הן מבחינה פנימית והן מבחינה חיצונית וכיצד אנו יכולים לחזק או לשמר אותה בתוכנו ומחוצה לנו ?

הג'ינג - אנרגיה המינית שבנו מתבטאת באין ספור דרכים:
היא יכולה להתבטאות במגע עדין, בדיבור רך ונעים, במבט אוהב, בהתפעלות מיופיו של הטבע של האדם, ברצון להתקרב לגעת להרגיש, ברצון לתת ולתמוך וביכולת לקבל באהבה מבלי מחסומים.
כדי לחזק את אנרגית הג'ינג שבנו עלינו דבר ראשון להתקרב לעצמנו, לאהוב את גופנו לגעת בו להכיר אותו.
לאהוב את נפשנו, להתוודע אליה, לחוש את תדריה, לחדור לעומק רגשותינו ותחושותינו ולהכניס בהן חום, אהבה, קבלה, תמיכה, התקרבות.

בצ'י קונג ישנן מספר אפשרויות לחזק את הג'ינג.
הראשונה היא עיסוי עדין ומרגיע באזור הכליות והגב התחתון והפעלה של ערוצי אלמנט המים ונקודת ה mingmen - שער החיים.
אפשרות נוספת היא לבצע תרגילים תנועתיים, אנרגטיים, שמטרתם לחזק את הכליות ולשחרר את האנרגיה הכליתית .
אפשר גם לבצע את מדיטציית המעגל המיקרוקוסמי והמעגל הקטן שמטרתה להניע אנרגיה דרך מרידיאני היין והיאנג בגוף.

תרגילים אלו נועדו לחזק את האנרגיה המינית שלנו ולחבר אותנו אל אלמנט המים עליו נדבר בפעם אחרת.
אנרגטית*
הצטרפות: 25 מרץ 2006, 12:44

צ'י קונג

שליחה על ידי אנרגטית* »

אשמח לקבל מידע לפי השיטה, איך יודעים על מוקד אנרגטי חסום (צ/קרה) בגוף ו כיצד ניתן לטפל בו?.
2כיצד אפשר לזהות מוקד אנרגטי חסום אצל האחר.?
3מהי הדרך להתחבר אנרגטית אל מישהו?
אני מקווה שלא שאלתי יותר מידי.
אודה לתשובתך.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

האנרגיה השניה שאנו עובדים איתה בצ'י קונג נקראת qi
הצ'י היא האנרגיה שזורמת בגוף ומניעה את הפעולות הפיזיות והנפשיות בתוכנו,
הצ'י לא רק זורם בגוף אלא הוא שייך לעולם כולו והוא קיים בתוך כל הפעולות התנועות בעולם ומרכיב את כל החומרים שבו. לפי התפיסה הטאואיסטית אנרגית הצ'י היא הבסיס לטבע, לצומח, לחי ולאדם.
האדם יכול לרכוש צ'י מהעולם ולחזק את הצ'י של עצמו באמצעות נשימה נכונה ובריאה, תזונה נכונה וטובה, תנועה והרפיה נפשית וגופנית.

מהם הדרכים שהאנרגיה באה לידי ביטוי בחיינו וכיצד ניתן להרגיש אותה ולעבוד איתה.
מהן הדרכים לחזק לשמר את האנרגיה ואיזה פעולות ומנהגים שלנו מחלישים את האנרגיה בגופנו ובכלל?
.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תשובה לאנרגטית
שלום אנרגטית ותודה על שאלותיך

בקשר לשאלה הראשונה איך יודעים על מוקד אנרגטי חסום (צ/קרה) בגוף ו כיצד ניתן לטפל בו
מוקד אנרגטי חסום בדרך כלל מתבטא בכאב או בתחושה לא נעימה או תופעה פיזית אחרת, שהן איתות מן הגוף שאותו האזור חלש וחסום אנרגטית. לעיתים קיים מצב שאין כאב או תחושה פיזית אחרת, אך עם זאת אנו חשים חולשה אנרגטית, כאן עלינו לבדוק את העולם הרגשי שלנו ודרכו נוכל להגיע אל מוקד הבעיה ואל האזור שבו צריך לטפל ולחזק אותו.
לדוגמא כאשר מדובר בפחדים וחרדות חזקות ולא מוסברות אנו נלך ונטפל באנרגיה של אלמנט המים ושל הכליות.
במצב של חולשה אנרגטית כללית דבר ראשון נטפל בבטן ב'דאן טיאן' - השדה האנרגטי של הגוף.

הטיפול בצ'י קונג מתבצע במספר דרכים:
ראשית על ידי מגע ועיסוי אנרגטי עדין, שיכול להתבצע או על ידי מטפל או על ידי המתרגל עצמו.
שנית על ידי תרגילי תנועה, שמטרתם לחזק ולהניע את האנרגיה בגוף.
שלישית על ידי איתור והפעלה של נקודות על ערוצים אנרגטיים.
ודרך נוספת, שהיא לא שכיחה במיוחד, היא על ידי התחברות אל אנרגיה של אלמנטים ויסודות מן הטבע.

בקשר לשאלתך השניה: כיצד אפשר לזהות מוקד אנרגטי חסום אצל האחר.?
באותה צורה שבה אנו מזהים מוקד חסום אצלינו, על ידי תשאול ושיחה מעמיקה אנו יכולים לזהות מוקד חסום אצל מישהו אחר. בנוסף אפשר גם באמצעות תרגילי תנועה פשוטים להסתכל על שפת הגוף ולראות מוקד אנרגטי חלש או חסום.
דרך נוספת היא באמצעות מגע וחישה של מרכזים וערוצים אנרגטיים בגוף.

שאלתך השלישית היא ממש נפלאה בעיני מהי הדרך להתחבר אנרגטית אל מישהו?
בעיני ישנן אין סוף דרכים להתחברות אנרגטית בין אנשים.
הדרך העיקרית היא באמצעות הרגש כאשר אנו מעבירים רגשות חיוביים לאדם אחר למעשה אנו ממזגים בין האנרגיה שלו לשלנו ויוצרים חיבור ביניהין.
גם כאשר אנו נוגעים באדם אחר מתוך אכפתיות ואהבה אנו ממזגים בין האנרגיות שלנו.
בעצם כל פעולה שגורמת לנו לחוש שיתוף אם אדם אחר היא פעולה שמחברת בין אנרגיות.

בצ'י קונג אנו עובדים הרבה על חיבור אנרגטי, העבודה נעשית באמצעות תרגילים, מקסימים וברובם לא מסובכים, בזוגות, שמשלבים בין מגע, תנועה והקרנה אנרגטית, לעיתים זה יכול להזכיר קצת רייקי אבל פחות סטטי מרייקי.

מקווה שעניתי על שאלותיך אם יש עוד משהו שאת רוצה לשאול או לאמר, תרגישי חופשי...
אנרגטית*

צ'י קונג

שליחה על ידי אנרגטית* »

תודה רבה רבה על תשובותיך המענינות.לא אבוש,אני סקרנית מאד ויש באמתחתי אין ספור שאלות מתוך עניין -רצון ליידע ורצון לעשייה .* האם תוכל ליידע אותי במספר תרגילים בזוגות,שמטרתם :פתיחת .צ/קרת הלב .בין הורה לילד.ובין ילד לילד.
  • .תרגילים לפיתוח התקשורת הבין אישית.(ילדים עם חישה אנרגטית גבוהה,המתקשים ליצור תקשורת.
  • האם יש לך דרך כיצד לנטרל תחושות אנרגטיות שמטרידות? הנובעות מקליטה גבוהה.
  • בנוסף לכל אלה אשמח אם תוכל להרחיב את הכתוב על הדרכים שהאנרגיה באה לידי ביטוי וכיצד לתעל אותה בצורה נכונה? וכן על.הדרכים לשמר אותה\מה מחליש? ועוד......
זהו להיום..מקווה שלא עייפתי וסחטתי אותך אנרגטית.
תודה מראש ושבוע זורם ונהדר.
ממני
האנרגטית
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שלום טנא טאו ,
אני מאד מתעניינת בצ'י קונג, כלומר רוצה לשמוע ואפילו לא יודעת מהיכן להתחיל לשאול.
אני קוראת ומודה לך לאתה כותב ופותח פתח ללמידה.

הנמרה
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אנרגטית שלום
שמחתי על שאלותיך הנוספות
מבטיח שאשב עליהן השבוע ואענה לך בהקדם
לאמא נמרה את מוזמנת תמיד
תודה ובזרימה
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

בכל זאת תשובה לשאלתך הראשונה
האם תוכל ליידע אותי במספר תרגילים בזוגות,שמטרתם :פתיחת .צ/קרת הלב .בין הורה לילד.ובין ילד לילד.

תרגילים לפתיחת אנרגית הלב

בין הורה וילד אני יכול להמליץ
  • עיסוי עדין באזור הגב העליון בין השכמות, באזור זה מצויות נקודות שתפקידן לשחרר פיזית וריגשית את אנרגית הלב.
  • תרגיל נוסף אפשר להניח את הידיים על בית החזה של הילד, ולכוון אותו לשאוף אל בית החזה, כאשר בית החזה מתרחב ההורה יסיט קצת את ידיו לצידי הצלעות וכאשר הילד נושף ההורה יקרב את ידיו מעל הלב. במקביל אפשר לבקש מהילד לעצום את עיניו ולדמיין כל מיני דברים שיגרמו לו להרגיש חופשי ומשוחרר.
  • תרגיל שלישי, אפשר לבקש מהילד לשלב זרועות מאחורי הצוואר, בעדינות נתפוס את המרפקים ונפתח בתנועה מעגלית ועדינה את כל אזור בית החזה והגב העליון, במקביל אפשר לבקש מהילד לדמיין שצבע סגול ואדום ממלא את אזור הלב ובית החזה.
בין ילד לילד
  • מעגלי פתיחת הלב מבקשים משני הילדים לעמוד אחד מול השני ולחבר את כפות ידיהם ואז לאט לאט בשאיפה להרים את הזרועות כלפי מעלה, לפתוח לצדדים ולשחרר כלפי מטה בנשיפה ושוב להרים ישר כלפי מעלה....
אפשר גם לבצע את התרגיל בצעדים לצדדים, או אחד מוביל קדימה ואחד הולך לאחור, אפשר להעזר בדמיון ולהציע לילדים לדמיין שהם מציירים מעגלים ביניהם.
_שליחת כדור אנרגטי ילד אחד מחזיק בכדור דמיוני, בצבע בהיר, ילד שני עומד במרחק של שני צעדים מולו, הילד שמחזיק את הכדור מדמיין שהוא מכניס לכדור מחשבות חיוביות, שהוא רוצה להעביר לחברו, ואז לאט לאט הוא מוסר את הכדור, בו בזמן הילד השני פותח את ידיו לצדדים ומקבל לתוכו את הכדור ומחבקו, ואז מתחלפים התפקידים.

_סיבובי הלב שני הילדים אוחזים בכדור דמיוני ביניהם ומתחילים לסובבו בהתחלה מסביב ללב ולאט לאט הם מרחיבים את הסיבובים עד שהם מקיפים את כל הגוף ואז מקטינים עד שהם חוזרים אל הלב.

מקווה שזה עוזר לך
המשך יבוא
מניסים_המנסה*
הצטרפות: 27 מרץ 2006, 01:31

צ'י קונג

שליחה על ידי מניסים_המנסה* »

יופי של אתר בהצלחה
|Y| || |{ || || |*|
עלה והצלח
האנרגטית*
הצטרפות: 27 מרץ 2006, 01:52

צ'י קונג

שליחה על ידי האנרגטית* »

בוקר טוב טנא-טאו.
כיף לקבל ממך מידע שנועד ליישום ולא רק לסקרנות. נשמע מעניין ומהנה.מחר אנסה.
שאלה בקשר לצ/קרת הלב:מדוע בחרת למלא צ/קרה זו באדום וסגול. האם זה ציבעה? עד כמה שידוע לי צבעה-ורוד,ירוק
או אולי אני טועה. מצפה לתשובתך.
בתודה
אנרגטית@} @} @}
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

צ'י קונג

שליחה על ידי מים_שקטים* »

ביום שישי היה השיעור הראשון שלי בצי'-קונג. איזה כייף שהדף נפתח.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

שלום לכולם ותודה
בקשר לשאלתך אנרגטית
בצ'י קונג עובדים על פי תאוריית חמשת האלמנטים ושלושת המרכזים האנרגטיים, תאוריה זו קצת שונה מתפיסת הצ'קרות ולכן קיים שוני בצבעים. למשל הצבע הירוק שייך לכבד ולאלמנט העץ, ששייך למרכז האנרגטי האמצעי או הדאן טיאן האמצעי שנמצא באזור הצ'קרה השלישית - מקלעת השמש.
בכל מקרה אני חושב שהצבעים כאן מתאימים גם מתפיסת הצ'קרות, כי הצבע האדום ששיך לצ'יקרת הבסיס מעלה אנרגיה מן הבסיס כלפי מעלה ומסייע לשחרור של צ'קרת הלב ואילו הצבע הסגול מחבר את הלב אל העין השלישית, שפותחת את הרגש, המחשבה והדמיון ובכך מסייעת לשחרור חסימות.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

הדרכים שבאה האנרגיה לידי ביטוי
הצ'י זורם בגוף האדם בתוך תעלות או נחלים שמתפרסים על פני כל הגוף מקצות האצבעות שבידים אל הראש ואל הרגליים, נחלים אלו נקראים מרדיאנים והם זורמים גם בחלק החיצוני של הגוף, כלומר שרירים ועור וגם בחלקים הפנימיים יותר כלומר איברים פנימיים ועצמות.
תנועות הצ'י קונג מנסות לגרום לזרימה טובה יותר של הצ'י בתוך המרידיאנים, אנו עושים זאת על ידי תנועה עדינה הרמונית ומחזורית שמנסה לצור מעין חיקוי ש תנועות טבעיות, על ידי תרגול נשימה בתנועה ובהרפיה ויצירת קשר מודע בין איברי הגוף והנשימה, על ידי ריכוז בערוצים האנרגטיים, מתיחתם ושחרורם באמצעות תנועה והזרמתם באמצעות ריכוז פנימי ועל ידי דמיון מודרך שגורם למחשבה להתרחב ולאנרגיה שבנו להתעצם בגופנו ומחוצה לו.
להרחבה ראו המאמר שלהלן הצ'י קונג

הצ'י בא לידי ביטוי בהמון צורות בטבע הוא יכול להיות בקרני השמש שחודרות לעולם, ברוח שבאה מן הים, במים הטהורים של אגם, באדמה הספוגה בגשם, בקרני האור של הירח והכוכבים בעוצמתם של השמיים בתנועת העצים ועוד' ועוד ועוד'
באדם הצ'י נספג באמצעות תזונה בריאה, נשימה בריאה, רגשות מאוזנים, שלווה נפשית, חשיבה חיובית, אהבה, אושר פנימי, תנועה נכונה, גמישות ויכולת הרפיה של הגוף, מנוחה טובה ושינה

לכן הדרך לשמר אנרגיה היא לחיות בהרמוניה עם הטבע, כלומר להיות ער אל הטבע ואל האינסטינקטים הטבעיים שבתוכנו. במקביל עלינו לעבוד על עצמנו רגשית ולנסות למצוא את הדרכים שגורמות לנו להיות חיוביים יותר, מאוזנים יותר, אנרגטיים יותר ושלווים. וכמו כן עלינו לעבוד על הגוף, להזין אותו בצורה נכונה, לפעול איתו בצורה טובה ומשוחררת ולתת לו את המנוחה בעת הצורך.

מתוך דברים אלו ניתן להבין מהן הדרכים לפגוע באנרגיה הפנימית שלנו ובכלל, כאשר אנו מזניחים את עצמנו- גוף, נפש או שניהם, כאשר אנו פוגעים בטבע , מזהמים ומזלזלים בו , כאשר אנו שולחים אנרגיות שליליות החוצה או דואגים לחוצים וכועסים יותר מידי אנו למעשה מחלישים את האנרגיה הן של עצמנו והן של העולם בכלל.

ולכן באומנות הצ'י קונג אנו לומדים להקשיב: לעצמנו לגופנו, לרגשותינו, לתנועה שבתוכנו ולתנועה שאנו יוצרים ולהקשיב לטבע ולאנרגיה. באמצעות הקשבה פתוחה אנו לומדים כיצד לנוע בזרימה טובה יותר וכיצד להתחבר אל המחזוריות ההרמונית שמצויה בכל.
אנרגטית*

צ'י קונג

שליחה על ידי אנרגטית* »

לטנא -טאו.קראתי את המאמר על: הצ/יקונג.מעניין מאוד .הוא מתחבר עם שיטות מודעות שונות.האם תוכל ליידע אותי ע"י דוגמא ,במתן מספר תרגילים המחברים את האדם לעץ,לים או לבעלי חיים, ברמה הבסיסית(האם הבנתי נכון את הרעיון?)

בתודה מראש
|תמר| |עץ| @} @} |עץ| |תמר|
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

היי אנרגטית חייב להודות שבקשותייך מאד מאתגרות ומקוריות

הדרך הכי טובה להתחבר עם האנרגיה של הטבע היא פשוט לצאת החוצה למצוא מקום שלוו, להרפות את הגוף והמחשבה ופשוט להקשיב ולצפות ולנסות תוך כדי לספוג פנימה את ההתרחשות, את הצלילים והתנועות והצבעים והמראות, ולאט לאט התודעה מתמזגת עם הטבע והאנרגיה זורמת.

במקביל אפשר לבצע מספר תרגילים להתחברות עם הטבע

התחברות לאנרגית השמש - צאי למקום שקט שבו אפשר להשקיף על השמש, בדרך כלל עדיף בשעות אחה"צ או הבוקר. עימדי מול השמש והביטי אליה, לאט לאט עצמי את עיניך ותני לקרני האור להיכנס לתוכך דרך הלב ודרך המצח, שאפי את חמימות קרני השמש פנימה ושלחי אותן אל הבטן. פתחי את זרועותייך לצדדים והרגישי שאת מחבקת את השמש, אספי כמה קרני אור בידייך והביאי אותן אל הלב ומשם פזרי אותן במגע ידייך לכל הגוף.

התחברות לאנרגיית העצים – מצאי מקום שקט בו אפשר לעמוד ליד עץ ,הורידי את נעלייך והשארי יחפה. עמדי במרחק מה מן העץ והביטי אליו, אל הגזע, אל הענפים והעלים, דמייני שעומד מולך לא סתם עץ אלא עץ בעל אישיות ואופי מיוחד משלו. כעת נסי לדמיין שאת שולחת מכפות רגלייך שורשים אל האדמה ושורשים אלה מתחברים עם שורשי העץ. דמייני שגופך כמו גזע חזק וגמיש והרימי את ידייך לשמיים כשני ענפים שנישאים למעלה, הרגישי את תנועת האוויר והרוח ותני לזרועותיך לנוע אם הרוח במקביל לתנועת ענפי העץ. לאחר זמן מה הרפי את ידייך וגופך ועימדי בעיניים עצומות, נסי לחוש אנרגיה שזורמת מהעץ אליך דרך השורשים והאדמה ודרך הענפים. כשאת מסיימת קירבי אל העץ וגעי בו נסי להרגיש שמגע ידייך מחבר את האנרגיה שלך עם האנרגיה של העץ.

התחברות אל הים – שבי על החול מול הים בחוף שקט ועצמי את עינייך, הקשיבי לרחש הגלים ולשקט של הים דמייני את עצמך צפה על הגלים בים שקט. לאחר כמה זמן פקחי את עינייך והביטי אל הים תני לכל גופך לנוע מצד לצד בתנועה גלית והרגיש כאילו הגלים נעים בתוכך, חושי את משב הרוח שבפנייך ובצווארך ותני לרוח להניע את הגוף, כל פעם שאת נוטה לצד אחד תני לידך להתרומם לגובה הכתף כאילו הגל דוחף את היד, לאחר כמה זמן שוב עצמי עיניים ונסי לתאם את נשימתך עם רחש הגלים כאילו הנשימה שלך ושל הים מתמזגות.
מומלץ בסוף התרגיל לשכשך את כפות הרגליים במים ואף לשטוף את הפנים במי הים.

בקשר לאנרגיית בעלי חיים ישנה סדרת צ'י קונג עתיקה שנקראת חמשת החיות שבה על ידי צפייה בבעלי חיים יצרו תנועות שמתחקות אחר החיות וגורמת להתחברות אנרגטית על בעל החי שאותו מחקים.
החיות הן עגור, צבי , נמר, דב, וקוף ואני מצאתי גם תנועות שמחקות את הדולפין אבל סדרות אלה הן מורכבות ומומלץ ללמוד אותן ממישהו או לפחות מספר .

מקווה שזה עונה על מה שרצית
בי
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

טנא-טאו.(-: גרמת לי הנאה רבה. בכתיבת המדיטציות. למרות שעדיין לא ניסיתי לתרגל אותן בפועל.(אעשה זאת בשבת) .קרה לי דבר מוזר, תוך כדי קריאת הכתוב,יכולתי לדמיין את עצמי מחוברת ל-|H| חשתי תחושה של חמימות בכל אברי הגוף.בחיבור ל-|תמר| התחברתי,בדימיון לעצים שראיתי ב-יוסמיטי-פארק באר"הב-הרגשתי זרימה חזקה מכפות הרגליים -|>| .... |>| ..... |>| .... >| ... |>| ... .|>| |>| |>|
ועד הראש.התחושה היתה שאני מתחברת ליער עד.....עם עצים רבים לאין ספור
עם הים עדיין לא הספקתי להתמזג,אני "מפוצצת באנרגיה ולא מצליחה לישון.
שאלתי הבאה:אנו בני אנוש נוצרנו כחלק מהטבע ,מהחי, הצומח והדומם.הכל זורם בנו.אם-כן,ברגע שאנו חובקים עץ, אנו הופכים להיות חלק ממנו ויכולים להרגיש :עוצמה.חיבור לשרשים עמוקים,ואולי גם לכדור הארץ, ועוד....מה קורה כאשר אנשים אוכלים מהחי /-: (אני צמחונית שמרנית) היתכן שהם מקבלים תכונות של בעלי חיים? כמו:מתנהגים בצורה חזירית. "טורפים" איש את רעהו.(בניגוד לחיות שאצלם הטרף הוא הישרדותי.ועוד...מה קורה מבחינה מוסרית כאשר אנשים משתמשים בחיות "לטועלתם"כמו ייצור-נעליים מעילים הופעות בקרקס ועוד.....הרי זה בניגוד לחוקי
הטבע....מה דעתך?

שיהיה לך שבוע מלא ב-|H| ו-|L|
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

המון תודה טליה
נפלא מה שאת מספרת נשמע שמאד התחברת לדברים

אני מסכים אתך בעניין הצמחונות היא מאד מוסיפה גם לגוף וגם לנפש.
אני עצמי אפשר להגיד טבעוני ולא משתמש בעור בכלל.
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

צ'י קונג

שליחה על ידי פזית* »

טנא טאו, תרגילי החיבור לטבע, רק עכשיו אני מבינה, באים אצלי באופן טבעי. אני נוהגת ליהנות ממשב הרוח ולפרוש את כנפי ולדמיין שאני חלק ממנה, עפה. נמסה למראה הגלים,ריחם וצליליהם המרגיעים, מתחברת אל השמש החמימה של הבוקר, מפנימה אותה בנועם, מתרפקת על מאור הכוכבים במגעם בי, מתמכרת לירח פותחת את גופי אליו ומתמלאת בהנאה. עצים? עוד לא ניסיתי, מעניין. בכל מקרה, כל אלה הם מגע אנרגטי מחזק ומרגיע.

טליה, תודה שהמלצת להגיע לכאן.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

פזית תודה על דבריך החיבור הטבעי שלך לטבע הוא באמת נפלא.
התרגילים נועדו לסייע לחיבור הטבעי ולחזק את היכולות הטבעיות שטמונות בנו.

האנרגיה השלישית שעליה רציתי לדבר היא:
ה- shen האנרגיה הרוחנית
האנרגיה הרוחנית על פי תפיסת הצ'י קונג מתקבלת מן הטאו, בשלבי העוברות והינקות והיא כוללת את הנפש והמחשבה של האדם. בכל שלב של התינוק מהיותו עובר בן יום ועד היותו ילד קטן הוא רוכש את האנרגיה הרוחנית ומפתח אותה בתוכו.

האנרגיה הרוחנית מחולקת לחמישה מרכיבים
אחד: תמצית החיים והרגש
שניים: התחושה הפיזית והנפשית
שלוש: המחשבה והדמיון
ארבע : אינטואיציה וחלימה
חמש: הגוף הטרנסנדנטלי או הנשמה

האנרגיה הרוחנית היא מה שנותן לנו את הכוח לדמיין ולחשוב מחשבות עמוקות,לחלום ולהתחבר אל התת מודע, לאהוב ולהרגיש רגשות גבוהים ולהיות בשלווה ובהרמוניה עם הטבע העולם והחיים.

הדרך שלנו בצ'י קונג להתחבר אל הshen או האנרגיה הרוחנית היא פשוט לתרגל ותוך כדי התרגול אנו יוצרים הרפיה של הגוף ושל המצב היומ יומי שלנו וחודרים אל תדרים תת הכרתיים, עמוקים יותר ,שגורמים לנו לחזק ולהתחבר אל הרוחניות שלנו. הרבה פעמים אנו גם נעזרים בדמיון מודרך, אשר מסייע לתנועה לבטא ולהתאחד אם האנרגיה הפנימית, ולקחת אותנו אל הפן הרוחני שבנו. תרגול בטבע מאד מסייע אף הוא להתחבר אל האנרגיה הרוחנית ששייכת למעשה לטאו, לטבע, וכמובן לאלוהים.

מה שהיתי רוצה לשאול אתכם, אם מי שהוא או שהיא מעוניינ/ת לענות, מה הדרך שבה אתם מתחברים אל הצד הרוחני שבכם ובחייכם, ואיך את או אתה חשים את האנרגיה הרוחנית בתוככם ומחוצה לכם?
טליה_האנרגטית*
הצטרפות: 03 אפריל 2006, 22:30

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה_האנרגטית* »

תבורך טנא טאו.כמה יפה אתה מושך בחוטים. מקשיב מצד אחד,ומושך מצד שני.והכל נכתב מהבטן והנשמה.
עם השקעה כזו אינני יכולה שלא להתייחס לבקשתך.ובכן לשאלתך,החיבור לצד הרוחני שבי.
תמצית החיים לגבי היא:|L| ברמות השונות.לעצמי .לטבע.לאדם.מזון.עשייה.עבודה-מקצוע ועוד...כאשר בפיסגה נמצאת אהבה ללא תנאי.אני חשה אותה כלפי ילדי נכדי הטבע.ועוד....

התחושה הפיסית והנפשית= יחידה אחת .אי אפשר להפריד בינהן.אני מקשיבה לגוף בקר-וערב.מה הוא חש, מה הוא צריך . מה מצבו?גמיש-נוקשה.
אנרגטי-חסר אנרגיה.איזה אזורים בגוף רפויים-נוקשים,אילו צועקים הצילו? מה זה אומר לי מבחינה רגשית? מה גרם בהתנהגותי ,לבעיה, מחלה וכ"ו. איפה חוסר האיזון. ?מאחר והגוף הוא הדבר היחידי,כמעט ,ששייך אך ורק לי.הוא הדבר היחידי שאני רוצה לשלוט בו.בכל המובנים. אני משתדלת לספק לגוף צרכים פיזיים ומנטליים במידת האפשר.......
מחשבות ודימיון=כור אטומי .תלוי מה עושים איתם?לעיתים בעת הצורך אני מרפה ממחשבות לחלוטין."מנקה "את הראש.
משתדלת שהמחשבות יוליכו אותי למקומות של צמיחה-פיתרון בעיות. התמודדויות וכ"ו.הדימיון-יצירת מופת שמאפשר לי לראות את חיי כמו תסריט .כאשר אני הבמאית.(זה לרוב עובד)ידידי הדמיון מאפשר לי לבטא את עצמי בדרכי.לצאת ממצבים/להיכנס
בעת הצורך.ולעיתים אני רואה בדימיון,מציאות שעדיין לא התגשמה......
לגבי האינטואיציה:עובדה שהגעתי אליך.....אני בדך כלל מקשיבה לה הרבה יותר מאשר להיגיון .אפשר לסמוך עליה בגדול.
העיקר לא לפחד....ובכל זאת, אם יש לי ספקות .אני מביאה את עצמי לחלימה.(יכולה לשלוט בנושא)ואז התשובה נכונה מעל לכל ספק.
לגבי האופציה האחרונה ברשימה:
הגוף הטרנסנדנטלי:אודה,שהיתה תקופה בחיי שחלמתי שהנשמה יוצאת מגופי ומרחפת מעלה... מתכננת מסע ליעד לא צפוי...מיד התעוררתי ודאגתי להחזירה למקומה. מה שבטוח. למרות שלפי הקבלה והדת .הנשמה עוזבת את הגוף בשעת שינת הלילה.
ישנה ברכה:"מודה אני לפניך......שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך...".
מה שבטוח .בכל בוקר אני מודה לאל שהתעוררותי בריאה..ו.שלמה .
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

צ'י קונג

שליחה על ידי פזית* »

האנרגיה הרוחנית מחולקת לחמישה מרכיבים
אחד: תמצית החיים והרגש
שניים: התחושה הפיזית והנפשית
שלוש: המחשבה והדמיון
ארבע : אינטואיציה וחלימה
חמש: הגוף הטרנסנדנטלי או הנשמה

האנרגיה הרוחנית היא מה שנותן לנו את הכוח לדמיין ולחשוב מחשבות עמוקות,לחלום ולהתחבר אל התת מודע, לאהוב ולהרגיש רגשות גבוהים ולהיות בשלווה ובהרמוניה עם הטבע העולם והחיים.

זה כל כך פשוט וכל כך לא... הרי העומק לא נגמר, תמיד אחרי חוויה רוחנית גבוהה או עמוקה יש חוויה אחרת בגובה אחר ובעומקים שלא ידעתי. לא יותר או פחות פשוט אחר ובעצם לפעמים גם, כן, הרבה יותר גבוהה או עמוקה, הרי זו יכולת מתפתחת עם האימון. לא?

כל אחד ממרכיבי אנרגיה הרוחנית נמצא בהתפתחות אם אתה נמצא בעבודה ואז בהכרח היכולת בכל הסעיפים גדלה.
איך אתה ממליץ להעמיק את ההיכרות עם כל אלה?
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

נפלא נהדר תודה לך טליה התחברתי

פזית אנסה לענות בקרוב על הדברים
אני חושב שיש לך גם תשובות בדברים של טליה
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

הי, טנא טאו.
הרכות מול הנוקשות בטבע: (לפי הבנתי)כמו:מי מעיין זכים ,רכים, וזורמים .מולם סלעים עבי שכבות קשים ונוקשים.
מי המעיין הרכים מצליחים לנבור ולחלחל בין השכבות הקשות והרבות ואף לפורר את הסלע הנוקשה .לשנות את צורתו ומהותו
כמו:מערת נטיפים למשל. ולא להיפך.
זוהי התחברות והזדהות נוספת בעיני ,לאדם -ולטבע.באמצעות הרכות אפשר להגיע לעוצמות גבוהות הרבה יותר מאשר ,דרך הנוקשות והקשיחות ולשנות מצבים שונים..
בקשתי אליך:(כמובן אם אתה מזדהה עם הרעיון)
האם תוכל לתת לי רעיון לפעילות גופנית ,לילד/מבוגר.באמצעות תרגילים,מדיטציה וכ"ו.רכות מול קשיחות ונוקשות.
האם ישנם תרגילים בנושא זה, המאפשרים לילד בעל דימוי עצמי נמוך.(חלש בגופו)לגבור על חזקים ממנו?
כפי שכבר ציינתי,הדמיון לגבי הוא בין השאר, כלי המאפשר לשנות מצב דימיוני למציאות. חיונית.
בתודה מראש
|#|@}|#|@}|#|@}|3|@}|#|
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

טליה כל כך יפה מה שאת מתארת
כשאני קורא את הדברים אני כבר מרגיש שהם עזרו לי לשנות את מצב חשיבתי לחיובי יותר
תודה
בקשר לבקשתך היא אמנם מורכבת למדי אבל אני אחשוב על כך ואנסה למצוא משהו שאולי יתאים
מעניין שזה מתקשר לנושא הבא שרציתי לדבר עליו כאן

תשובה לפזית
_העומק לא נגמר, תמיד אחרי חוויה רוחנית גבוהה או עמוקה יש חוויה אחרת בגובה אחר ובעומקים שלא ידעתי. לא יותר או פחות פשוט אחר ובעצם לפעמים גם, כן, הרבה יותר גבוהה או עמוקה, הרי זו יכולת מתפתחת עם האימון. לא?

_כל אחד ממרכיבי אנרגיה הרוחנית נמצא בהתפתחות אם אתה נמצא בעבודה ואז בהכרח היכולת בכל הסעיפים גדלה.
איך אתה ממליץ להעמיק את ההיכרות עם כל אלה?_

כפי שאת אומרת, חוויה רוחנית אין למדוד, כל חוויה יש בה עומק רב.
לפעמים דווקא החוויות הקטנות יותר לכאורה הן בעלות המשמעות הגדולה בעבורנו.

לפי דעתי הדרך להתחבר לרוחניות שבנו
היא פשוא להמיס את המחסומים המחשבתיים, הרגשיים והאנרגטיים שלנו, על מנת להגיע אל התמצית הטבעית שבבתוכנו שהיא הירושה שלנו מהטאו.
הדרכים לעשות זאת הן ללמוד להפעיל את החושים שלנו מתוך צומת לב ובתדר עדין וגבוה.
לדוגמא:
כאשר אנו חשים, נוגעים, מרגישים ננסה להכניס כוונה עמוקה ורגש עם המגע, ננסה לצור קשר בין נפש לנפש, אנרגיה לאנרגיה.
וכשאנו משתמשים בעיניינו, ננסה לראות ולהבחין ביופי של הדברים בייחודם, ננסה לשקף את ליבנו מבעד לעינינו ולהביט החוצה מתוך תחושה של גילוי והתפעלות.
וכשאנו חושבים, כלומר רואים בעיני רוחינו, ננסה למצוא את החיובי, המאיר, המעניין שבעולם ובעצמינו ובחיינו.
וכשאנו מדברים ננסה להוציא החוצה אנרגיות חיוביות באמצעות מילותינו
וכאשר אנו מאזינים ננסה להקשיב לעומקם של הדברים ולחפש את הטונים הדקים והצלילים ההרמוניים, שמאירים את נפשינו בזרימה כמו ריקוד.
באמצעות פעולות כאלה שדורשות מאיתנו צומת לב ושחרור פנימי אנו יכולים לאמן את עצמנו להיות אנשים יותר מלאים באנרגיה רוחנית.

במקביל אנו יכולים לחזק את היכולת הגפנית והנפשית שלנו על ידי תרגול, תרגול כמו צ'י קונג, מדיטציה ואחרים.
בצ'י קונג אנו עובדים על הגוף,מגמישים אותו משחררים ומשכללים את היכולת התנועתית, בתנועו הצ'י קונג אנו גם מרחיבים את המודעות אל חושינו.
התנועה של הצ'י קונג מקשרת בין הגוף הפיזי לאנרגיה ולתנועה הריגשית, באמצעות כך אנו יוצרים מרחב תנועה ושחרור פנימי, שמסייע לנו בפיתוח החשיבה, הדמיון, והחדירה אל תת ההכרה ואל החיבור עם היכולות האינטואטיביות שקימות בנו.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

טליה שלום
ראשית אני רוצה לצטט לך פו שיר מהטאו טה צ'ינג
  • האדם בכניסתו לחיים גמיש ורפוי
במותו צפוד ונוקשה

כל העשבים והצמחים בכניסתם לחיים
גמישים וענוגים במותם יבשים וכמושים

על כן הצפידות והנוקשות מתלוות למוות הגמישות והרפיון לחיים
צבא נוקשה אינו מנצח עץ נוקשה מזומן לגרזן

הנוקשה והכבד תמיד למטה
הגמיש והרפוי זקוף יהיה.*

תפיסה זו עומדת בבסיסן של אומניות לחימה רכות
דווקא באמצעות החולשה והרפיון אתה גובר על היריב
אתה פשוט לא נותן לכוח שלו לחדור אליך ולא מתנגד אליו אלא משתמש בכוח של היריב נגדו.

בצ'י קונג אנו לא משתמשים בגישה זו ללחימה, אלא כדי לשחרר חסימות ולסייע לאנרגיה הפנימית לזרום היטב בגוף.
מה שאני חושב שדבר ראשון עם ילד כזה עלינו לתת לו את התחושה שהחולשה שלו היא לאו דווקא חולשה אלא חוזק, כלומר לא החוזק הגופני קובע אלא החיבור הנכון בין נפש לגוף הוא שקובע. תאמיני לי ראיתי אנשים, שנראים כה חזקים, נשברים לרסיסים אל מול קשיים, שאדם אם גוף של נוצה אך אם מודעות פנימית יחלוף עליהם ללא פגע.

בקיצור דבר ראשון את יכולה לחזק אותו שהוא אינו חלש אלא מיוחד בדרכו.
דבר שני אני יכול להמליץ לך לרשום אותו לחוג טאי צ'י שהיא אומנות לחימה מאד עדינה וזורמת ואני חושב שהיום גם מלמדים ילדים.

בעניין תרגילים ספציפיים, חוסר ביטחון בד"כ נובע מחולשה של אלמנט האדמה והייתי נותן לילד תרגילים שמחזקים את אלמנט האדמה ואת המרכז שלו, ומשלב בתוך כך מדיטציה בדמיון מודרך שמטרתה לחזק את הצדדים החלשים שבו, באמצעות דימויים שיחברו אותו לאיזשהו מרכז טבעי, וייתנו לו ביטחון עם עצמוץ.
קשה לי מאד להגיד מה מתאים מבלי להכיר את הילד, אבל אולי אפשר להדריך אותו למשל באיזשהו מסע בטבע בו עליו להתמודד עם קשיים כדי לפגוש את הטבע האמיתי והיפה או כדי לפגוש את עצמו החדש במרכז.
אני מצטער אם לא עניתי לך ממש על בקשתך
בקרוב אני אתחיל לכתוב כאן על עקרונות חמשת האלמנטים בצ'י קונג ואז אנסה להציג מספר תרגילים לחיזוק כל אלמנט.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

שלום טנא טאו.
כמה התרגשתי לקרוא את השיר היפה.(מי כתב אותו?)אני מזדהה עם כל מילה.פשוט נפלא.
תודה על הרעיונות לטיפול.ברצוני לשתף אותך (מגיע לך פיטבק)על יישום הרעיונות בצורה פרקטית.
כפי שציינתי,מדובר בילד בן 9- .עם קשיים שאת חלקם ציינתי בעמוד הקודם. בנוסף לכך,טונוס השרירים שלו נמוך באזורים מסויימים בגוף,אכן,הילד:"מעופף"(אתה מכנה אותו בשפתך-"לא מחובר לאלמנט האדמה") |נורה|....|רעיון|הראתי לילד שני ענפים.האחד עבה יחסית והשני דק.(ענף במבוק)שאלתי אותו:מי לדעתו חזק יותר מבין השניים?הילד השיב ללא היסוס:"הענף העבה" הוא.ניסהלקפוץ עליו, לכופף,לשבור .אך ללא הצלחה.ניסית י לכופף את הענף בעצמי (סופר וומאן)הענף נשבר.|יש| המשכנו בניסוי עם ענף הבמבוק.
הילד חש בגמישות הענף וייצר ממנו צורות שונות.הוא הגיע למסקנה שהענף הדק לא נשבר בגלל גמישותו.
שאלתי:למי היה רוצה להידמות יותר לענף העבה והנוקשה או,לדק והגמיש? התשובה היתה ברורה.בעצם אמר הילד:" :אני דומה לענף הדק והגמיש, רק חבל שאני חלש"..../-: .הסברתי לו שע"י תירגולים רבים מחזקים את הגוף.ומשפרים יכולות.
.הצורך וההזדהות עם הענף עשו את מרבית העבודה. השלב הבא בפעילות היה:|תמר|
החיבור לקרקע, שכלל: יציבה נכונה.חיבור לשרשי עץ (מכפות הרגליים) החודרים עמוק לאדמה (חיבור אנרגטי)
הילד "הדביק "את רגליו לאדמה.היה קשה להזיזו ממקומו.(הרגיש עצמו חזק יותר)
מאחר והילד מאוד רגיש ויצירתי.קראתי באוזניו, קטע מהשיר שכתבת :
"כל העשבים והצמחים בכניסתם לחיים,גמישים וענוגים.במותם-יבשים וכמושים" ......הנוקשה והכבד תמיד למטה,הגמיש והרפוי זקוף יהיה.סיפרתי לו שקראתי לו קטע שנכתב ע"י,מדריך ב-צ'י-קונג.ההתרגשות היתה רבה.החיבור היה מדהים .הילד ביקש לכתוב המשך לשיר ....
באם יעניין אותך ,אצטט. בפעם הבאה..........ZZZ. || || |*|
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

שלום טליה
ממש מקסים מה שעשית עם הילד, מאד יצירתי
אני שמח שיכולתי לעזור בקצת
בעניין השיר זה בטח לא אני כתבתי אותו
זהו תרגום של שיר מתוך הספר העתיק והנפלא הטאו טה צ'ינג
שנכתב ע"י לאו טסו לפני כ 3000 שנה
אשמח לשמוע איך את מתקדמת עם הילד וגם לעזור אם אוכל
סוף שבוע נעים וזורם
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

צ'י קונג

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אשמח לדעת איך בערך נראים מפגשים בהם לומדים צ'י קונג.
האם זה איטי כמו טאי צ'י, או אולי דומה ליוגה, או לקראטה (לא נראה לי...) - מחפשת להבין מתוך עולם הדימויים והנסיון הפרטי והמצומצם שלי.
ומה מעשית עושים בהם.
תודה.
מתולתלת*
הצטרפות: 07 אפריל 2006, 19:58

צ'י קונג

שליחה על ידי מתולתלת* »

הי, איזה דף נחמד.

מותר לעשות צ'י קונג בהריון?

<ממש ממש בהתחלה>
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

צ'י קונג

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלום טנא טאו
אוהב את הדף שלך ונהנה. הרכות והאהבה בה אתה מעביר את הנושאים השונים, והעומק אליו הגעתה משמחים ומרגשים.
ל טליה תודה שהובלת אל הדף, תודה גדולה יותר לשיתוף ביכולתך להגיע ליצירתיות כל כך נהדרת בעשייתך.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

"אנשים טובים באמצע הדרך."...
לטנא טאו ומשה אלבאום.אין לי נוסחאות כדי להגדיר את הצורך שלי להתחבר ולתקשר עם אנשים.מה שמוביל אותי ומזרים אותי למקומות ,מפגשים וארועים שונים בחיי.זו החישה האנרגטית והאינטואיציה.(ידע לא מוגבל).כך הגעתי אליך ,משה.אדם ,נערץ ואהוב.קבלתי וספגתי ממך כל כך הרבה. ככל שעובר הזמן וחולפות השנים, אני מרגישה ומבינה עד כמה אני צמאה לקבל ממך ידע ,תובנות, הארה והתנסויות חדשות. אני מודה על היום שזימן אותי להכיר אותך...!.טנא טאו.אתה דוגמא נוספת לאדם.ואיש מקצוע.מדהים ורגיש שהתחברתי (בדרך שונה לחלוטין) לעיסוק ,לידע הרגישות הנתינה והאהבה לעיסוקיך.הגעתי לדף האישי שלך ללא פרסומים והמלצות,כך-אך לא במקרה.אני נהנית מכל פיסת מידע ורעיונות שאני מקבלת ממך.ומכל מה שאתה מזרים באמצעות הדף שלך. אחד החלומות שלי....ליצור מפגש גדול גדול...עם אנשים שיש להם יכולות להזין את העולם. ל-פ-ר-ג-ן איש לרעהו ,במחשבות ,רגשות,רעיונות ומעשים .לשנות דברים שניתנים לשינוי.כך,שהאנרגיה הזו תזרום בין בני אדם ,תתעצם ללא גבולות.. ותחולל שינוי כלשהוא..כזה שהעולם סביבינו (מתחילים ברדיוס קטן)יראה נקי,טבעי פשוט.ובריא. יותר..לך,טנא טאו, הייתי ממליצה,להיכנס לדף של משה אלבאום.יכול להיות חיבור מדהים.בין שאר הכישורים והכשרונות גיליתי גם את כשרון הכתיבה שלו בדף אחר(איזה יופי הוא כותב ובאיזו רגישות)ב-מדור אם אינני טועה,בשם:מוציאים מהמגירה/כתיבה מהמגירה.
לסיום,אשמח לקבל רעיונות והצעות ,כיצד ליצור חיבור ומפגשים בין אנשים שיש להם מה לתרום ולהציע לטובת הכלל....
.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

המון המון תודה למשה אלבאום ולטליה הדברים שלכם נוגעים בעומק ליבי
ומאד מחזקים אותי.
אני מבטיח שאגלוש בדף של משה
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

למתולתלת
בעיקרון לא נראה לי שיש בעיה לתרגל צ'י קונג בזמן הריון, זוהי תנועה מאד עדינה והרמונית ואינני רואה סיבה שתפריע למהלך ההריון. יחד עם זאת בדרך כלל בשלבים הראשונים של ההריון ממליצים לא להתחיל פעילות חדשה.
בכל מקרה לאחר כשלושת החודשים הראשונים הצ'י קונג יכול לעזור מאד להריון, כי הוא עובד על שחרור, נשימה גמישות, יציבה והרפיה וגם מחזק את הרמה האנרגטית של הגוף ובכך הוא מסייע להתמודדות עם הרבה תופעות של ההריון.

לפלונית אלמונית
הייתי אומר שהצ'י קונג משלב בין אלמנטים מיוגה, מטאי צ'י, מריקוד וממדיטציה, לידי רקמה מאד זורמת של תניועה תוך כדי שחרור והרפיה של גוף ונפש יחדיו.
למעשה הצ'י קונג הוא עתיק יותר מטאי צ'י והוא מהווה מעין בסיס להרבה אומניות לחימה רכות, אך כשלעצמו הוא אינו אומנות לחימה אלא אומנות תנועה אנרגטית ומדיטטבית.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

חמשת האלמנטים
אני רוצה לתאר בפניכם את חמשת האספקטים האנרגטיים או חמשת האלמנטים הטאואיסטים, שאיתם אנו עובדים בצ'י קונג.
חמשת האלמנטים הם צורות בהן מתבטאת האנרגיה בגוף באדם, כל ביטוי מאופין ע"י אלמנט מן הטבע ומתרכז באיבר פנימי בגופנו והוא מעין ביטוי אנרגטי של אותו האיבר.
האלמנטים הם מים, עץ, אש, אדמה, ושמיים
את אלמנט השמיים בחרתי לשים במקום אלמנט המתכת המקובל בתאורית חמשת האלמנטים הקלאסית, פשוט בעיני המתכת לא כלכך מתאימה לצ'י קונג ואלמנט השמיים מאד מתאים לריאות ובכלל לאיזור בית החזה, אלמנט השמיים שייך לתאוריה טאואיסטית רחבה יותר, שמתוארת בספר המופלא האי צ'ינג (ספר התמורות).

האלמנט הראשון שנדבר עליו הוא המים
אלמנט המים שייך לכליות והוא הביטוי של האנרגיה המינית ה jing.
המים מאופיינים ע"י זרימה, כאשר המים זורמים הגוף יציב הנפש בריאה, אין היתקעות, אין מחסומים, אין הדחקות, הכל זורם בצורה חלקה הרמונית.
הרגש ששיך למים הוא פחד וחרדה, וכאשר אלמנט המים בחוסר איזון פחדים עולים מן המעמקים, האנרגיה המינית נפגעת, מתחילים כאבים בחלקים התחתונים של הגוף, אנו חשים מיובשים או מוצפים מידי.
המים מסמלים שלווה והרמוניה, מחזוריות, בתוכם טמון כח רב, כח חיים, כוח לידה שנמצא בעומק עדיין בשלב של בקיעה עוד לפני שהוא מתגלה החוצה.

כמה קטעים על מים

מתוך הטאו טה צ'ינג
הטוב העליון הוא כמו מים
הטובים ומועילים לאינסוף דברים
ושרויים ללא טענות בכל המקומות

לטאו יש אופי כמו של מים
שניהם מקבלים כל צורה
ונמצאים בל לדרוש לעצמם דבר
גם במקומות שאין בהם הרבה כבוד.

מתוך הטאו לכל יום
כשהזקנים ותלמידיהם עצרו לנוח ליד נחל זורם, השוו המורים את הטאו למים.
המים זורמים, כל טיפה עשויה מאותו חומר.
המים לעולם לא חוששים מחלוקה, כי הם יודעים שבבוא הזמן הם ישובו ויתאחדו. הם נצחיים.
למים יש עוצמה. הם יכולים להיות מרגיעים, מנחמים ומטהרים, אבל הם יכולים להיות גם גדולים, עצומים ובעלי כוח. טבעם יציב. הם נאמנים לעצמם בכל מצב.
המים טהורים. במעמקי האגמים. במחשכי האוקיינוסים, שם נשמרים כל סודותיהם.
הם מסוכנים. הם מסתוריים. אבל עם זאת החיים החלו במעמקים אלו.
המים לא יודעים פחד מהו. הם יפרצו תמיד קדימה ומטה. מכל גובה. הם ייפלו ולא ייפצעו.
המים מאוזנים. יהיה מצבם אשר יהיה, המים יחפשו תמיד את המישור המתאים להם כשיניחו להם.
המים יזרמו תמיד כלפי מטה, למישור היציב ביותר. הם מתאימים את עצמם לכל מצב בדרכם המאוזנת.
המים מזינים, בלי מים אין קיום לצמחים, וליצורים החיים.
המים דוממים, הם יכולים להיות דוממים לחלוטין ובתוך השקט הזה לשקף להפליא את הרקיע.
המים זכים. הם שקופים, צחים ואינם צריכים לא קישוט ולא התעצמות.
בשל כל התכונות האלה- זרימה, עוצמה, טוהר, העדר פחד, איזון, הזנה, שקט וזכות –
מי שרוצה ללכת בדרך הטאו עליו רק לחקות את המים.

בצ'י קונג על מנת לחזק את אלמנט המים אנו מתרגלים תנועות שעובדות על זרימה והרמוניה
בד"כ התנועת מפעילות את הגב התחתון (אזור הכליות ושער האנרגיה המינית) וממנו הן עולות כלפי מעלה.
מומלץ לתרגל צ'י קונג ליד מקום עם מים למשל ליד נחל או ליד הים, במקומות אל האנרגיה מאד זורמת ומסייעת להניע את האנרגיה הפנימית שלנו.

דוגמה לתנועה:
נעמוד בהרפיה כשידינו לצידי הגוף
בשאיפה נסובב את המותניים מאט לשמאל ונרים את הידיים לצדדים עד מעל למותניים
בנשיפה נחזור לאמצע ונשחרר, נבצע את אותה התנועה לימין.
ננסה לחוש תנועה זרימה כמו גל שעולה ויורד מהגב התחתון אל הזרועות וחזרה.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

הי,טנא טאו.
אני מרגישה צורך לשתף אותך בתירגול שביצעתי עם אלמנט המים.
בדרך כלל אני סובלת מכאבים בגב התחתון.מתמודדת עם הכאב באמצעות תרגילים,עסויים.הליכה ברגל.דיקור.ושיאצו.הפעם החלטתי לעשות מדיטציה על-יד נהר(דימיוני).תוך כדי תירגול של סיבוב המותניים לשני הכוונים.הוספתי תרגילים נוספים של סיבובי האגן לכל הכוונים.(סיבובים קטנים וגדולים)ובהמשך תנועות פיתול עמוד השידרה, ועירסול.כל התרגילים בוצעו תוך תחושת זרימת מים מאיברי הגוף התחתון כלפי מעלה בשילוב נשימה אל תוך הבטן.ותרגילי מתיחת הגב בשכיבה מוסלמית כאשר המים חודרים דרך
איברי המין ועולים כלפי מעלה.בתחילה הרגשתי באזור הגב התחתון תחושה של צינור מים "מקופל"מבלי שהמים היו יכולים לזרום כלפי מעלה(.הם היו תקועים.) הכאב היה גדול.העמקתי את הנשימה תוך הרפייה לאזורים אלה וכן הגברתי את עוצמת הזרימה.וראה זה פלא. ה"צינור המכופף"-
החל להתיישר .המים ריכחו את המקום."שטפו וסחפו "איתם "סחף"
והכאב נעלם..........תודה על התרגילים המשך איתם.
.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

נפלא טליה
יש לך פשוט חיבור טבעי לצ'י קונג
חג שמח וחופש נפלא
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ממש לפני החג הלכתי לשיעור ראשון בצ'י קונג. היה נעים, מרגש, הרגשתי בבית.

רוב המשתתפים היו פנסיונרים...שזה כבר הסמסטר השני או השלישי שהם משתתפים בחוג. כולם סיפרו כמה הם נהנים.
המורה לא הסביר הרבה, והיתה הרגשה של זרימה מתרגיל לתרגיל. מצאתי שהמעט שלמדתי בחוג טאי-צ'י מאד תרם לתרגול של הצ'יקונג (מבחינת עמידת המוצא, למשל).

מאז, כבר שלושה ימים, אני מוצאת כל יום רבע שעה לעשות כמה תרגילים. אולי בגלל זה (וגם אוירת החג ופרחי הבאך שאני לוקחת)
אני מרגישה חג שמח וחופש נפלא .

ואמשיך לשתף בהזדמנות אחרת.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

מצוין :-)
את מוזמנת לשתף אותנו
זה כזה נפלא בעיני להתחיל לחוות את התחושות האנרגטיות שהצ'י קונג נותן.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אלמנט העץ |עץ|
אלמנט העץ שייך לכבד והוא הביטוי של תנועת הצ'י בגוף
העץ מאופיין ע"י צמיחה, גדילה והתפתחות כאשר אלמנט העץ מאוזן בגוף התהליכים הפיזיולוגיים מתפתחים ללא היתקעויות, האנרגיה בגוף זורמת ללא מחסומים, קל לנו להשתנות ולהתפתח, קל לנו לצעוד קדימה ללא מעצורים.
אלמנט העץ מאופיין גם בגמישות ויש לו קשר ידיר לעמוד השדרה כאשר עמוד השדרה גמיש והגוף גמיש השרירים הגיים ומערכת העצבים פועלים בצורה חלקה והרמונית כמו עץ גמיש שיכול לנוע עם הרוח לכל הכיוונים. גם גמישות נפשית קשורה לאלמנט העץ והיא משפיעה ישירות על גמישות פיזית.
לעץ יש גם שורשים לאדמה שורשים אלו מסמלים את החיבור שלנו לעצמנו לאנרגיה שבגופנו ולתהליכים הפנימיים במתרחשים בתוכנו, למרכז שלנו, לאדמה.
כאשר אנו בחוסר איזון הרגשות שקשורים לאלמנט העץ, הם מתח, כעס וחוסר יכולת להחליט ולהתקדם או להתפתח. כאשר אנרגית האלמנט מאוזנת בגוף אנו מרגישים רגועים יותר קיימת בנו יכולת צמיחה והתפתחות ואנו מרגישים אחראים להחלטות ולהתקדמות של עם עצמנו ועם החיים.

העץ בשטף הנהר
הנוף נשטף בטיפות הגשם האביבי. כל גווני-הטבע עמוקים מתמיד.
שיחים שקטים, צפופים בוהקים בשדות.
האדמה כהה ורטובה.
העץ מתרומם בין פיתולי הנהר.
הוא עומד זקוף, זרועותיו שלוחות בשלווה, בשעה שסביבו הכול בתנועה.
הנהר עולה על גדותיו. ממעמקיו עולים זרמים תת-קרקעיים.
אינסוף טיפות יוצרות מעגלים על פני המים.
העץ עומד כמחסה על הנהר הגועש.
הוא ניצב לבדו כמו נדד רחוק במחשבתו.
ענפיו המטלטלים מאזנים בין תנודות המים ומשבי הרוח.
הסערה שמספיגה את קליפתו, חולפת לאיטה ושמש רחוקה בוקעת בינות לעננים.
האוויר טעון בחלקיקי אנרגיה אינסופית.
העץ. מחכה, בשתיקה.
בשעה שהעיט רחב-הכנפיים שט גבוה מעל העמק, ללא-תנועה, העץ נח בשמש.
ענפיו הירוקים מרחפים באוויר כאילו היו יצורים מעופפים העולים מן הנהר.

בצ'י קונג אנו עובדים על חיזוק אלמנט העץ באמצעות תנועות שמגמישו את עמוד השדרה ואת הגוף כולו. כמו כן ישנן תנועות שמדמות את תהליכי גדילת העץ מהשורשים ועד אל הענפים והפרחים, מטרת התנועות הן לצור זרימה טובה של צ'י בגוף ולהרגיע ולשחרר את המתחים הפנימיים.

דוגמא:
נחבר את שתי כפות ידינו בתנועת תפילה מול הסרעפת, נפנה את האצבעות אל האדמה ונרד כלפי מטה אל שורשי העץ. נשאף ונתחיל לעלות בערך בגובה המותניים נפתח את הזרועות כלפי השמיים כענפי עץ וכמו כן נגמיש מעט את הגב העליון לאחור, כפות ידים פונות לשמיים אצבעות מתרחקות אחת מן השנייה מעט. בנשיפה נחזור שוב לכיוון השורשים.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

שלום טנא טאו
כמה יפה כתבת על אלמנט העץ.הדברים כל-כך מתחברים אלי ועוזרים לי בעבודתי.אני חוזרת לילד המטופל.(מעופף), הוא סירב להתחבר למודעות הגופנית באמצעות דימוי וחיבור לכל מה שמייצג העץ .למטרת:גדילה ,יציבה.העלאת המודעות האנרגטית,קרקוע ועוד...
הסיבה ,לדבריו:"כי הוא אינו מוכן להרגיש תקוע וחנוק".הוא העדיף
להתחבר לבעלי חיים.לפיכך אני מחברת אותו בשלב זה אל בעלי חיים
שונים.מאוד מעניין ומרתק.|אפרוח|
כשקראתי את כתבתך על:"העץ בשטף הנהר". לא ידעתי אם להתייחס לכתוב כאל סיפורת ,או, מדיטציה ואפילו דימויים נפלאים לטיפול.כמו:
"הנוף נשטף"....-נפלא לשטיפה אנרגטית לכעסים ,מתח וכ"ו
"העץ מתרומם...הוא עומד זקוף, זרעותיו פרושות לצדדים" מצוין לגדילה, יציבה.חיזוק הזרועות.חיזוק הביטחון.וכן פיתוח יכולת קשב וריכוז.כאשר העץ "מקשיב ומודע לכל התופעות המתרחשות סביבו.
כמו:הזרם ה תת קרקעי. רוח שמש ,עיט. וכו.תוך חיבור לגדילה והיציבה.
אולי לא לזה התכוונת.אבל אני אעשה מזה שימוש נפלא.
התרגיל שצירפת מצויין.אשמח לנוספים באותו סיגנון.
תודה רבה רבה......
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

_דוגמא:
נחבר את שתי כפות ידינו בתנועת תפילה מול הסרעפת, נפנה את האצבעות אל האדמה ונרד כלפי מטה אל שורשי העץ. נשאף ונתחיל לעלות בערך בגובה המותניים נפתח את הזרועות כלפי השמיים כענפי עץ וכמו כן נגמיש מעט את הגב העליון לאחור, כפות ידים פונות לשמיים אצבעות מתרחקות אחת מן השנייה מעט. בנשיפה נחזור שוב לכיוון השורשים._

איזה תרגיל נחמד. תודה {@
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

טליה איזה יופי ואיזה רעיונות נפלאים

אני שמח שתרגיל העץ מוצא חן בעינכן
אולי אוסיף עוד תרגיל בקרוב
שרית_פ*
הצטרפות: 18 מרץ 2006, 18:47
דף אישי: הדף האישי של שרית_פ*

צ'י קונג

שליחה על ידי שרית_פ* »

תודה על נדיבותך ועל הידע הרחב... |L|

לעשות צי' קונג, זה ממש קרוב לי

תודה|H|
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תרגילים למגע עצמי
בצ'י קונג ישנם אינספור תרגילים במגע ובעיסוי עצמי אני מביא כאן מספר דוגמאות
  • שטיפת הבטן – הניחי את שתי ידיך מעל הטבור (אחת על השניה) ונשמי אל הטן מספר נשימות איטיות. לאט לאט התחילי לסובב את ידייך במעגלים קטנים מסביב לטבור, כל מעגל באורך של שאיפה ונשיפה, הרחיבי את באיטיות את המעגלים עד שאת מקיפה את כל הבטן, מומלץ לצרף לתנועת הידיים תנועת מותנים קלות ימינה ושמאלה. לאחר כ 15 מעגלים שני את הכיוון, התחילי ממעגלים סביב כל הבטן והקטיני אותם עד שאת חוזרת אל הטבור. לסיום השעירי את הידיים מעל הטבור ונשמי מספר נשימות אל הבטן, נסי לחוש את התחושה הפנימית ואת התרחבות הנשימה מן הבטן אל כל הגוף
  • שטיפת פנים – הניחי את ידייך על המצח כך שהן מכסות את כל המצח שאפי ועם הנשיפה הניע את הידיים לכיוון הרכות בדומה לפתיחת חלון. לאחר כ 5 פעמים השאירי את הידיים על הרכות ועסי אותן בעדינות בצורה מעגלית. עצמי את העיניים וכסי את עיניים עם הידיים קצות האצבעות נוגעות בגבות וכרית האצבעות נוגעת בעפעפיים, שאפי והסיטי את הידיים עד לצידי העיניים פתחי אותן וחזרי על התרגיל מומלץ לעשות כ 3 פעמים. לאחר מכן הניחי שתי אצבעות מעל העין השלישית וצייר איתן מעגל כשאת יורדת משני צידי מחילת האף ועולה מסיבי לעיניים וחוזרת אל העין השלישית בצעי זאת כ 5 פעמים. כעת כסי את הלחיים והסיטי את ידייך תוך שאת מוחצת קצת אל הלחיים, עד שתגיעי לצידי הראש. לאחר כ 5 פעמים לושי בעדינות את תנוך האוזן עם האצבעות. החזירי את הידיים לפנים ועברי בעדינות על כל הפנים לכיוון המצח ועל הראש עד לצוואר לאחר כ 5 פעמיים תסיימי בעיסוי של בסיס הראש בדיוק מתחת לקו השיער.
  • שטיפת הגוף – יין עולה יאנג יורד
התכופפי עד שידייך נוגעות בקרסוליים שאפי אספי אנרגיה מן האדמה ועלי אט אט תוך שאת עוברת, במגע עדין, על הרגליים על הבטן, בית חזה צוואר, פנים וראש. ומתחי את הידיים כלפי מעלה שאפי ונשפי ואז בשאיפה אספי את האנרגיה ורדי עם ידייך אט אט אל הראש אל העורף אל הכתפיים אל צידי הגוף אל הגב התחתון, האגן אחורי הרגליים עד שאת מגיעה לכפות הרגליים. מומלץ לחזור על התרגיל כ3 – 5 פעמים.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אלמנט האש |H|
האש שייכת ללב והיא הביטוי של אנרגית ה shen האנרגיה הנפשית הרוחנית.
האש מחממת את הגוף, מציתה את הרגשות, מחזקת את המחשבה. האש שואפת להגיע גבוה, למעלה, לתפיסות גבוהות לרגשות גבוהים, לתחושות עמוקות.
האנרגיה הרגשית שייכת לאלמנט האש, וכאשר הרגשות סוערים, חום הגוף עולה, עור הגוף מאדים, אנו מרגישים מלאות בחזה ובראש, האנרגיה עולה למעלה.
כאשר אנרגיית האש מאוזנת ובריאה אנו מרגישים תחושת חופש ושחרור, פתיחות ותקשורת ומסוגלים להעניק ולקבל אהבה באופן חופשי.
הדרך הטובה להרגיע עודף של אש היא באמצעות נשימות עמוקות, אפשר להוסיף אליהן עיסוי עדין שמתחיל, בשאיפה, בגב התחתון ועולה לבית החזה, ובנשיפה, יורד אל הבטן וחוזר לגב התחתון (בשפת האלמנטים אפשר לקרוא לכך להביא מים לאש ולפזר באדמה.

צבעי האש
אש עולה מתוך מעמקי הרגש
ראשית הכתום המתפרץ נישא במעגלים מעלה אל השמיים
אחריו הצהוב מפיץ את חומו לכל הכיוונים כשמש בצהריים
ומתוכם העשן האפור שמיתמר כאילו מסמן לאלים את נוכחות האדם
עם אביט בתוכם אראה ירוק וכחול זוהר
אלו הם צבעי הרגשות העמוקים שהוצתו באש החופש אש האהבה

קטע קצר על הלב מתוך טאו לכל יום:
הזקנים לא הפרידו בין גוף לנפש, לכן לא הפרידו בין חשיבה לרגש.
הם לא הפרידו בין רעיון לפעולה.
הם לא הפרידו בין הגיון לאינטואיציה.
מכיוון שבעיניהם הנפש והלב היו אחד, הם נמנעו מאלף בעיות פילוסופיות. והם פתרו אלף בעיות יומיומית באמצעות שזכרו מילה אחת: לב.

בצ'י קונג אנו עובדים אם אלמנט האש כדי לאזן את זרימת הדם וכדי לחזק או להרגיע את הלב ואת בית החזה, רוב התנועות מתחילות כאשר הגוף ובעיקר גב עליון ובית החזה רפויים וכפות הידיים ועם השאיפה אנו פותחים ומרחיבים את בית החזה ואת הגב ועולים בתנועה כלפי מעלה.
בצ'י קונג אנו מוצאים גם קשר ישיר בין הלב לצוואר ולראש ולכן תנועות של סיבובי צוואר והרפיית הראש מטרתן להרגיע את אנרגיית האש שעולה כלפי מעלה.

דוגמא לתנועה:
נניח את שתי ידינו מול הלב, כף על כף, בשאיפה נסובב את כפות הידיים החוצה ונעלה אותם לכיוון השמיים, המבט מלווה את התנועה, כעת נפתח את הזרועות ונפרוס אותם לצדדים כציפור הפורסת כנפיים, ננסה לחוש שאנו מפזרים את אנרגיית האש ואת החום העודף או מפיצים את החופש והשחרור בתוכנו. תוך כדי התנועה ננשוף וכאשר הידיים יורדות מטה ננסה לדמיין שאנו אוספים מים ואז נביא אותם אל הלב כאילו להרגיע את האש העודפת.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

שבוע טוב.טנא טאו.

מקסים|| || || || || || |*|

גם מרגש,מעניין ומועיל.

ניסיתי את כל התרגילים."שטיפת הבטן" עבדה אצלי על מערכת העיכול.
הפנים=לטיפול קוסמטי.

תרגיל הנשימה למיניהם.מצויינים.
"שטיפת הגוף"עזרה לי בהערכת שרירי הרגליים האחוריים.
כאשר הה קצרים כמו שלי,הם גורמים גם לכאבי גב.

באשר לתנועות הקשורות לחיזוק והרגעת הלב.

אלה הן גם תנועות של תפילה.

ואולי הן באו לידי ביטוי מתוך התובנה.שתפילה הבאה מתוך

הלב,נענית?

ננסה,להזיק .זה .בודאי לא.

תודה על הכל. (())
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

מוצאת חן בעיני.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

הי טליה
זה ממש נהדר בעיני איך את מתחברת לדברים, תודה

רצית להעלות בפניך כמה שאלות בנושא של עבודה אנרגטית עם ילדים, רק עם זה מעניין אותך...
רציתי לשאול האם את חושבת שילדים יכולים ממש לחוש ולהתחבר בצורה מודעת לאנרגיה שבגופם
ואיך יכולה לתרום לדעתך עבודה אנרגטית כמו צ'י קונג לילד הן מבחינה נפשית והן פיזית ?
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שלום טנא טאו וטליה,

הדיאלוג ביניכם מפרה גם אותי. תודה.

עשיתי את התרגילים למגע עצמי שטנא כתב למעלה וזה הרגיש לי טוב מאד. אני ממשיכה ועושה כמעט כל יום, כאני מוצאת זמן.
יש לי תקוה שהבן שלי יתחיל לחקות אותי...
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

הכיף כולו שלי,אמא נמרה.
לטנא טאו
עבודה אנרגטית עם ילדים היא חלק מעיסוקי.נושא לכשלעצמו מעניין ומרתק.אשמח לענות לך כמיטב יכולתי.
לשאלתך.האם ילדים יכולים לחוש ולהתחבר באופן מודע לאנרגיה שלהם? מתוך ניסיון רב מאוד עם ילדים.התשובה חיובית.נפריד בין יכולת קליטה אנרטית.(מן הסביבה)ומודעות אנרגטית.
ברמה הבסיסית כל ילד יכול לחוש תחושה שבנושאים אהובים ומעניינים,או בנסיבות משמחות ,כמו:מסיבות .טיולים וכ"ו.הוא מסוגל ונהנה להשקיע אנרגיה רבה. יש לו כוח ומרץ.ולהיפך.
אחרי פעילות גופנית .יחוש באנרגיה שזורמת בגופו.
מצד שני-ילד יכול לומר :שבשיעור מסויים עם:/מורה/תפקיד./חבר /מקום וכ"ו נעלמה לו האנרגיה..(סחטו אותו)
לעיתים יסרב להיות במקום מסויים בנימוק ,שהמקום חונק אותו.
ילדים יכולים להתחבר בקלות לתחושה אנרגטית חיובית/שלילית ולהשלכות בגופם.לדוגמא:כאשר ילד אוהב מישהו.בן משפחה, חבר.בעל חיים.הוא יכול לבטא זאת בתחושה.ש"חם לו בלב" כיף לו בכל הגוף.או,להיפך.בתחושה שלילית(כעס,מתח,פחד) יאמר: "שהלב.מתכווץ לו,הרגליים ,הבטן,הראש,כואבים מכעס.איו לו אויר.וכ"ו
אין לי מושג בתחום של:הצ'י קונג.המעט מן הידוע לי הוא:מתןך הדף שלך..מה שברור לי בנושא האנרגיה ,שתיקרא בכל שם שהוא.האנרגיה היא אותה אנרגיה.לכן אני יכולה להבין ןלהתחבר בקלות לכל מה שאתה כותב.וזה.מדהים.
העבודה עם ילדים בדרך הצ'י-קונג.יכולה להיות מאוד יעילה
ומעניינת.בתנאי שהילד מתחבר לשיטה.
מבחינה פיסית:כשהילד רוצה להעלות את רמת האנרגיה שלו.
החיבור ל"עץ",כשהזרועות פרוסות ומתוחות לצדדיםבקוטביות.האצבעות פתוחות.הראש בגדילה והרגליים יציבות ומחוברות לקרקע +.חיבור לשרשים ,וליניקתם מהלבה של כדור הארץ+נשימה,.הילד,חש מיד בזרימה האנרגטית בכל גופו.להפגת מתחים.מחברים אותו לשני קטבים.מים-ורקיע.
כאשר הילד מדמיין עצמו עומד עם כפות רגליו בתוך מקור מים ,ומתוך "צינור"דימיוני ,המחובר מהרקיע לקודקוד.
הוא יוצר הטענה אנרגטית בשאיפה(.עליו להתחבר לצבע הרקיע.שמצנן.) הצבע חודר לכל אברי גופו תוך הנחייה.בנשיפה
הוא מרוקן את המתח מהראש עד כפות הרגליים לתוך המים.הוא יכול לתאר בלשונו,איך נראה המתח שלו. מה צבעו.המרקם(עבה/דק.מפוזר/צפוף)
ישנם המון רעיונות......
אפשר ליצור משחק" תחרותי".מי מנצח ,האש=כעס או המים.
ממש כמו התרגיל שרשמת.האש זורמת ומתפשטת בכל חלקי הגוף. והמים מנסים לכבות אותה.הילדים מאוד נהנים מהתחרות העצמית. הם תמיד המנצחים.לשם בדיקת התחושה .אני נותנת להם לצעוק לפני התירגולמה שיוצא משם ולאחריו - הם אינם מסוגלים להשמיע הגה.,הם בהרפייה מוחלטת. מקווה שעניתי לבקשתך. כיף לשתף איתך פעולה.
המלצתי לך. לצרף את מה שניכתב.בדף הנפלא שלך.למדור הורים וילדים.הם לא חשופים לדף ולמה שהם יכולים להפיק ממנו.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

שאלה לטנא טאו.
מרכז ספורט לנשים באזור השרון .מחפש מדריכה מוסמכת בעלת ניסיון להדרכה בצ'י קונג..אם יש באפשרותך להמליץ על
מתאימה אודה לך מאוד.
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

עוד מהרפתקאותי בשיעור הצ'י קונג:

היום בשיעור אחרי קצת תרגילים לחימום, כמו שהמורה מכנה אותם, עשינו מעגל צ'י. עמדנו במעגל אחד אחרי השני. כל אחד שם את הידיים על בכפיים של העומד לפניו, ונתנו לצ'י לעבור. אחרי דקה או שתיים כל אחד העביר את הידיים מהכתפיים לאורך הגב ובחזרה, מסז'. זה היה מאד נחמד.

אח"כ חשבתי שזה תרגיל לא מובן מאליו עבור אמריקאים שבדרך כלל נזהרים מאד לגעת אחד בשני. אולי הרכב הקבוצה שהוא 90% קשישים (המורה הוא בן 70) אפשר יותר את המגע. אם כולנו היינו צעירים, אז אולי לא היה אפשר לעשות את התרגיל באותה הפשטות.

<ואולי אני סתם תמימה :-) >

עוד על השיעור: יש ברקע מוזיקה מאד נעימה ומאד מאד שקטה, שזה מוסיף מאד. רוב הזמן אני בכלל לא שומעת את המוזיקה, רק כאשר יש שקט מוחלט באופן מיוחד.
בתחילת השיעור המורה מדבר קצת, או תרגיל בישיבה, ורק אחר כך עוברים לתרגילים בעמידה.
בתחילת השיעור הבוקר, המורה הקריא שיר של רומי. הכניס את כולם לאוירה יותר פתוחה ולמצב רוח חלומי.

ושאלה לסיום:
אחרי השיעור הרגשתי, כמובן, הרבה יותר עירנית ומלאה חיים, והחלטתי לנהוג ב- FREEWAY ולא דרך העיר, כמו שאני רגילה. בדרך כלל אני נמנעת מהפריווי כי הנהיגה שם מפחידה אותי. והיום, בלי פחד...
יש קשר לצ'י קונג??
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תדוה טליה ענית לי מאד :-)
זה מאד יפה מה שאת מתארת ובאמת מדהים כמה סבלנות ויצירתיות צריך כדי לעבוד עם ילדים
אני עובד עם קבוצה של אקי"ם ומדהים לראות, שלמרות כל הקשיים התקשורתיים שלהם, כמה הם נהנים להתחבר לתחושה האנרגטית ולשקט שבתנועה.
זה נפלא שאת מביאה את זה לילדים וכמה זה חשוב בימינו ובכלל

ועוד שאלה קטנה : האם את חושבת שתרגול ולמידה של שקט ורוגע לילדים, יכול להועיל להם מבחינה אנרגטית, ודווקא לסייע להם בהתפתחות הנפשית והפיזית, ואיך בכלל את מלמדת ילדים למצוא את השקט הפנימי שלהם...

ובקשר למדריכה שאת מחפשת אבדוק ואחזור אליך
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

הי אמא נמרה
אני מאד שמח שאת נהנית מהדף ומהדיון בו
השיעור שלך נשמע מדליק אני בעצמי עובד המון עם גיל הזהב וזה פשוט כיף לראות מה הצ'יקונג עושה ונותן להם
המורה שלך נשמע מעניין הייתי גם מצטרף לקבוצה :-)

בעניין הfreeway ובכן כשמשתחררים ומתרפים גם הפחדים עוזבים אותנו לפתע....

ובהשראה מהטאו טה צ'ינג (בתרגום חופשי)
  • "כשהנפש רפויה אתה יכול לחבק את הטאו ולא לעזוב
כשהנשימה מתרככת אפשר להיות שלווים כתינוק

האם אתה יכול לטהר את עצמך ולא להשאיר כתמים
האם אתה יכול לאהוב את האנשים ולהנהיגם מבלי להפוך לאקטיבי

כששערי שמיים וארץ נפתחים ונסגרים
נסו לשמור על תכונותיה של הרגישות

כשהבחנתכם חודרת אל ארבעת קצוות עולם
נסו להיות ללא ידיעה"*
ZZZ
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

לאמא נמרה
מתוך הכתוב אני מרגישה שאת עוברת תהליך של צמיחה והתפתחות.כל הכבוד לך.לגיל יש לעיתים יתרונות,הוא לא צריך להוות גורם מעכב לכל צורך שלך.(גם לשנויים)אז, קדימה.העזי והרגישי נפלא עם עצמך.באשר למגע שכה נהנית.
זה לא מפליא.המגע הוא צורך בסיסי של האדם מיום היוולדו ועד למותו.חשיבותו רבה כל כך.הוא משפר את איכות החיים בכל מיני רובדים.הצעתי-קבלי כמה שיותר עיסויים מאדם מקצועי ותהני.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

לטנא טאו
כל כך נהנתי לקרוא את אשר כתבת.ניכר בך כי,מעבר ליכולת המקצועית שלך, קיימות בך רגישויות גבוהות ביותר.זה ניפלא .אך לא קל..אדם שחווה בעוצמה כל כך גבוהה ומקשיב ברמת קשב כמו שלך.
חושית ורגשית .חשוף ופגיע יותר.איך אתה מתמודד עם זה?
גם עבודתך עם אק"ים מעידה על יכולת נתינה ממקום אחר . כל -הכבוד לך.אגב,לגבי תחושתם האנרגטית של האק"ים.זה מאוד נכון.ככל שאדם מחובר פחות לקוגניציה ולהבנה.הוא מקבל מידע עצום מן החושים. .תינוק ,למשל.קולט את הסביבה ברמות שאדם
מבוגר ואינטלגנטי לא מסוגל לאבחן ולקלוט.מכאן מתחילות הסריטות בחיינו.(קליטה חושית )שים לב כיצד תינוק מתבונן בך.כיצד הוא ממקד את המבט.מה גורם לו לחייך.לצרוח.סיפור מרתק....
באשר לשאלתך:" האם תירגול של למידה ורוגע יכול להואיל ב.. התשובה חיובית.בעצם למי היא לא מועילה?כשיש שקט פנימי ושלווה האנרגיה מתועלת למקומות חיוביים יותר.הדבר מתבטא:בצורת הדיבור.תקשורת.תגובות לגרויים שונים. יכולת התמודדות.מערכת חיסונית גבוהה יותר ועוד...
איך אני עושה את זה?מאוד מורכב. ראשית,עלי לדעת מה הסיבות הגורמות לילד חוסר שקט,שלווה.כעס מתח וכ"ו
הדבר נעשה באיבחון כירולוגי .בנוסף לאיבחון המיוחד בשיטת:אלבאום.כשהסיבות ידועות ומובנות מתחילים לטפל בבעיה..
פיתרון חלקי שמתאים לכולם בלי יוצא מן הכלל. הוא:בדיוק כמו שכתבת."כשהנשימה מתרככת אפשר להיות שלווים כתינוק"
הבסיס לחיים>נשימה.
נשימה מודעת זה הבסיס לכל טיפול.אפשר להוסיף לה בהמשך אלמנטים ע"י דמיון מודרך. של צבע מהטבע.כמו:לנשום את האויר מן הים.לנשום את קרני השמש
(במידה)וכ"ו. כמו כן אני עובדת על פריקת מתחים במודעות
בצורות שונות ונותנת כלים כיצד להתמודד עם כעס ומתח.בהמשך,
משנה דפוסי התנהגות של הסביבה.(בית .בי"ס)כשצריך.טיפול במגע עוזר מאוד במקרים מסויימים.הפחתת קשיים :לימודיים ,חברתיים.מוטוריים חושיים וכ"ו .משפרים את המצב מאוד.זה רק מעט שבמעט.
אשמח לשתף איתך פעולה ביישום רעיונות לתירגול מוטורי .אתה בוודאי תוכל להפוך אותו ל-צ'י קונג.
כל טוב.וסוף שבוע פורה מוצלח ומהנה.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תודה טליה הדברים שאת כותבת יפים וחכמים התחברתי
ילדים כל כך זקוקים לשקט ורוגע בסביבתם כדי למצוא לעצמם את הנתיב שלהם ללא הסחות דעת, ובעיקר היום כשיש להם כל כך הרבה אטראקציות מסביב.
אני אשמח לשתף איתך פעולה אם אני יכול לעזור, כי נשמע שיש לך באמת הרבה נסיון בטיפול ובכלל.
בקשר לשאלה אענה לך בדף שלי
שיהיה סוף שבוע זורם ושלוו
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

טליה פנית אלי לפני כמה ימים בנושא
_מרכז ספורט לנשים באזור השרון .מחפש מדריכה מוסמכת בעלת ניסיון להדרכה בצ'י קונג..אם יש באפשרותך להמליץ על
מתאימה אודה לך מאוד._
ובכן יש לי מישהי שנראה לי תהיה מתאימה
קוראים לה רוני וייסמן היא מדריכה מוסמכת בצ'י קונג ואני מכיר אותה ולדעתי היא יכולה להיות טובה בשבילכם.
אם את רוצה את הפרטים שלה או לתת לי את הפרטים שלכם ואעביר לה אז תשלחי לי מייל
[email protected]
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

תודה, טנא טאו. אצור קשר בקרוב. יש לי בעיות עם המחשב.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אלמנט האדמה |תמר|
האנרגיה של אלמנט האדמה שייכת לטחול ולקיבה, והיא הביטוי של הצ'י הנרכש בגוף.
אלמנט האדמה מבטא את האספקט המרכז של האנרגיה, או היכולת להגיע לאיזון אנרגטי ולייצוב היכולות הפיזיות והנפשיות.
האופי של האדמה הוא מעניק חיים, יוצר בסיס רחב להישען עליו כמו אמא, המחבקת ואוהבת את ילדיה, כמו בית אשר נותן מחסה לאדם.
האדמה מקיימת יחסים הדדיים עם כל האלמנטים ובמעגל האלמנטים היא מוצבת במרכז.
לכן בחוסר איזון של אלמנט האדמה האדם יתמלא בדאגות מטרידות או יחוש חסר בית ובסיס, מרוחק מעצמו וחסר יכולת להעניק מתוכו.

האדמה הבהירה

קולות עולים מתוך האדמה
נשימות עמוקות של אם דואגת
רחשי לב אוהב דואב וסולח
צעדים נודדים עתיקי יומין

עודני פוסע על אדמת חמרה בהירה
וכפות רגלי אינן כואבות כלל
כאם המלטפת את בנה העייף
נוגעות פיסות האדמה בצעדי
ומרימות את רוחי אל האופק

בצ'י קונג אנו עובדים על אלמנט האדמה כדי להביא את האדם אל תחושת המרכז שלו. התרגיל הבסיסי של הצ'י קונג הוא הנחת שתי הידיים מעל הטבור שם נמצא השדה האנרגטי של הגוף (הדאן טיאן), באמצעות נשימה אל הבטן אנו מרכזים את האנרגיה הפנימית שלנו ומחזירים אותה אל בסיסה, אל הבטן ויוצרים איזון נפשי ופיזי.

תרגול: נרים את זרועותינו מהצדדים כמו ציפור שפורשת כנפיים, ונשאף, נכופף מעט את הגב לפנים (לא יותר מגובה מותניים) ונאסוף אנרגיה מן האדמה, ניישר את הגב באיטיות, תוך כדי נשיפה, ונביא את כפות הידיים אל כיוון הטבור. . תוך כדי התנועה ננסה להרגיש, שאנו אוספים את האנרגיה הפנימית שלנו ומרכזים אותה בבטן ואז מפיצים אותה לכל הגוף מתוך המרכז.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

הי,טנא טאו.
נהנתי לקרוא על אלמנט האדמה,ועל נקודת הדאן טיאן. בטיפול אנו קוראים לנקודה זו:נקודת כח הרצון.מחזקים אותה ע'י תרגילי שאיפה ונשיפה.תוך הפעלת איברים שונים.כמו:ירידה איטית למצב ישיבה ועליה.הליכה של המטופל מנקודה לנקודה תוך התנגדות ע'י המטפל בעזרת חגורה.כך שהמטופל מפעיל את שרירי הבטן באזור זה.
כמו כן משתמשים בנקודה זו להעלאת הרמה האנרגטית בגוף.
יופי,תמשיך......
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תרגול אנרגטי כהגנה על עצמנו

חיזוק הפנימיות – כאשר אנו מתרגלים כיצד להתחבר אל האנרגיה הטבעית של גופנו נוצרת בתוכנו זרימה פנימית, זרימה זו לפי תפיסת הצ'י קונג מניעה את האנרגיה של האיברים הפנימיים ומחזקת אותנו נפשית.
כל איבר פנימי בגופנו הוא בעל תכונות השפעה, רגשות ותפקוד ייחודיים לו, כאשר האנרגיה מוזרמת בגוף היא מניעה את האיברים ומפעילה את ההשפעה הייחודית של כל איבר ובכך יוצרת הרמוניה פנימית בגוף וחיסון טבעי מפני פגיעות חיצוניות ופנימיות.

איזון אנרגטי – אנרגיה מאוזנת משלבת בתוכה גם אפקט ייני וגם אפקט יאנגי. כלומר גם את היכולת להתרכז, להרגיע ולהרפות וגם את היכולת לנוע ולהתקדם. כדי למור תחושת איזון כזו עלינו לאמן את עצמנו בתנועה מתוך המרכז שלנו ובפעולה מתוך רוגע.
כאשר משלבים בתנועה את הנשימה, למעשה אנו מכניסים שלווה בתוך פעולתנו וכשאנו חוזרים על התנועה מספר פעמים מתוך ההרפיה של הגוף, נוצרת הרמוניה אנרגטית בתוכנו, הרמוניה זו מאזנת את תחושותינו ומחזקת את עמידותינו בפני גורמים מחלישים מבפנים ומבחוץ.

העצמת האנרגיה – מהי אותה אנרגיה שבגופנו:היא הרגשות, התחושות, המחשבות, החומר שממנו בנוי הגוף והיא הזרימה המיוחדת שמאחדת את כל התופעות הללו. כאשר אנו מתרכזים בפנימיותינו, באמצעות מדיטציה, דמיון, נשימה, הרפיה או תנועה הרמונית שמרכזת אותנו פנימה, אנו מעצמים את היכולת האנרגטית שלנו. כאשר אנו נותנים לנפשנו ולגופנו חופש להיות טבעי להיות חלק מן הטבע ולנוע בחופשיות ובזרימה, אני מעצימים את היכולת האנרגטית שלנו. כאשר היכולת האנרגטית שלנו מתחזקת היכולות הנפשיות והפיזיות שלנו מתחזקות גם הן.

המעטפת האנרגטית – המעטפת האנרגטית שלנו היא אותה ההילה שעוטפת את גופנו ורוחנו כדי להגן עליו אנרגטית וכדי להטעין אותו באנרגיה מן העולם ומן היקום. קשה יותר להתחבר לרעיון של מעטפת אנרגטית שסובבת אותנו, אבל תפיסה זו מקובלת במקומות רבים וכאשר מתרגלים את התחושה האנרגטית אם הזמן נוצרת תחושה שאנו מוקפים במין הילת הגנה ששומרת עלינו. לעיתים כאשר מתרגלים צ'י קונג ניתן אפילו לחוש את ההילה ולהתחבר אליה. וכשעובדים אם האנרגיה של גופנו מחזקים גם את המעטפת החיצונית ומסייעים להזרמת האנרגיה במעטפת שלנו.

הטאו – האנרגיה הקוסמית - האנרגיה של הטאו היא כל כך גלויה וכל כך נסתרת שפשוט זה נפלא ואביא ציטוט קטן מתוך טאו לכל יום:
"הטאו קיים בעבור אלה הרואים אותו, בעבור אלה השומעים אותו ובעבור אלה הזקוקים לו. בעבור כל האחרים הוא בלתי נראה כמו הרוח המניעה את העצים."
כשמתחברים אל אנרגית הטאו חוזרים להיות חלק בלתי נפרד מן הטבע ואז הטאו שומר עליך ומגן עליך מפני כל רע. קשה לקבל את זה. אבל מובן כמעט לכל שהאנרגיה קיימת בעולם וכשהאדם מתחבר אנרגטית אל העולם הוא מתאחד עם האנרגיה שלו והופך להיות בלתי נפרד ממנו.
טליה*

צ'י קונג

שליחה על ידי טליה* »

תודה טנא טאו.מעניין מאוד.דורש הבנה עומק.והמון תירגול.ניראה לי כשווה להשקיע.
ארץ_נהדרת*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

צ'י קונג

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

שלום טנא טאו האם תוכל לתת לי כמה תרגילים להתחיל אתם כדי לחזק את האנרגיה והבריאות שלי. ובעיקר את אזור הבטן והרחם. משהו שאני יכולה לעשות בבוקר כשאני קמה כמה דקות ואולי אף לפני השינה.

חוץ מזה מה זאת מדיטצית המעגל הקוסמי והמעגל הקטן שציינת למעלה ולא הסברת

המון תודה
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

שלום ארץ נהדרת להלן מספר תרגילים לחיזוק האנרגיה הכללית ולחיזוק אנרגית הקיבה והמין.
  • שטיפת הבטן – הניחי את שתי ידיך מעל הטבור (אחת על השניה) ונשמי אל הטן מספר נשימות איטיות. לאט לאט התחילי לסובב את ידייך במעגלים קטנים מסביב לטבור, כל מעגל באורך של שאיפה ונשיפה, הרחיבי את באיטיות את המעגלים עד שאת מקיפה את כל הבטן, מומלץ לצרף לתנועת הידיים תנועת מותנים קלות ימינה ושמאלה. לאחר כ 15 מעגלים שני את הכיוון, התחילי ממעגלים סביב כל הבטן והקטיני אותם עד שאת חוזרת אל הטבור. לסיום השעירי את הידיים מעל הטבור ונשמי מספר נשימות אל הבטן, נסי לחוש את התחושה הפנימית ואת התרחבות הנשימה מן הבטן אל כל הגוף
  • חיזוק אלמנט האדמה - נרים את זרועותינו מהצדדים כמו ציפור שפורשת כנפיים, ונשאף, נכופף מעט את הגב לפנים (לא יותר מגובה מותניים) ונאסוף אנרגיה מן האדמה, ניישר את הגב באיטיות, תוך כדי נשיפה, ונביא את כפות הידיים אל כיוון הטבור. . תוך כדי התנועה ננסה להרגיש, שאנו אוספים את האנרגיה הפנימית שלנו ומרכזים אותה בבטן ואז מפיצים אותה לכל הגוף מתוך המרכז.
  • הזנת המחמם התחתון – חיזוק האנרגיה המינית
הניחי את שתי ידיך בגב התחתון בגובה הטבור ונשמי אל הגב עברי על הגב התחתון ועל האגן עד שידיך מגיעות אל מתחת לאגן, תוך כדי כיפוף הגב ונשיפה החוצה.
העבירי את ידייך אל החלק הקדמי של הירכיים ועברי על החלק העליון של הירכיים, אברי המין עד אל הבטן, תוך כדי יישור הגב ושאיפה אל הבטן. חזרי על התנועה לפחות כ 10 פעמים. במהלך התנועה נסי לדמיין אנרגיה זורמת בחלק התחתון של הגוף.
  • פתיחת ערוצי האנרגיה – עמדי בפיסוק, הרימי את זרועותיך כלפי מעלה ומעט לצדדים. שאפי ונסי לחוש אנרגיה שעולה מכפות הרגליים דרך כל הגוף ועד לכפות הידיים. כעת נישפי ושחררי את הזרועות ואת הגב נסי לחוש את האנרגיה חוזרת אל כפות הרגלים. לאחר כמספר דקות הניחי את שתי ידייך על הבן התחתונה ונישמי אל הטן נסי לחוש חיוך קטן שנכנס לתוכך אם השאיפה וממלא את אזור הבטן התחתונה והרחם.
בנושא המעגל המיקרוקוסמי זהו נושא רחב ואפשר למצוא הרבה חומר באינטרנט ובספרים.
באופן הכי כללי זהו מעגל אנרגטי של היין והיאנג, שמקיף את הגוף ועובר בין שתי נקודות עיקריות נקודת כתר הראש(בקודקוד) ונקודת מפגשי היין (באזור הפירנאום).
שיהיה סוף שבוע נפלא ושבת שלום.|||||*|
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

תודה גם ממני. @}

כל בוקר אני עושה תרגיל שטיפה של כל הגוף בצורה של עיסוי עדין, משהו שלמדתי בשיעור, מיד כשאני קמה
מיד אחר-כך יש לי הרגשה של חיוניות גדולה, זה מדהים.

יש ממש הבדל בין יום שאני עושה את התרגיל בבוקר לבין הימים שלא.

הבוקר ישבתי על המיטה כדי להתחיל בתרגיל, ובני בן השלוש בדיוק נכנס לחדר והתחיל לטפס על המיטה. אמרתי לו שאני עושה צ'י קונג, כדי שלא יקפוץ עלי מאחור באמצע...
להפתעתי הוא ירד מהמטיה, נעמד בסמוך אלי והתחיל לחקות אותי. עשינו ביחד חלק מהתרגיל.

היה כזה כיף! זה חלום שלי שנעשה כל המשפחה ביחד בבוקר כמה תרגילים.
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

גם היום עשינו ביחד את התרגיל (סתם רציתי לספר, אפשר למחוק אח"כ).

טנא טאו הנפלא, יש לי בקשה...
אחי התגייס לאחרונה ומאד מתחשק לי ללמד אותו תרגיל אחד שיעשה כשיש לו טיפה זמן (רגע לפני התפילה בבוקר, למשל, על שגרת הערב אני לא בונה).

יש לך רעיון?
ודרך אגב, שמתי קישור לאתר שלך בבלוג שלי בתפוז.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

הי אמא נמרה איזה נפלא שאת מתרגלת צ'י קונג על הבוקר, זה כלכך ממומלץ וזה מחדש את האנרגיות בכזה כיף ועוזר לזרום עם היום בחיוביות, נהדר תמשיכו. ואם יצא ובא לכם תצלמו ותראו לנו.

בקשר לאחיך הייתי ממליץ על התנועה להחזיק את השמיים להלן ההסבר, יש גם תמונות בדף של התרגילים באתר שלי.
זוהי תנועה מאד מומלצת לפתיחת היין ויאנג והזרמת הצ'י בגוף. מומלץ לתרגל לפחות כעשר פעמים ובסיום לעשות כשמונה נשימות בטניות, ולהתרכז בזרימה הפנימית בגוף.

להחזיק את השמים
פתיחה - כפות ידים מלפני בטן תחתונה (הדאן טיאן – שדה האנרגיה), מביטות כלפי מעלה, קצות אצבעות של יד אחת נוגעות בשניה, זרועות מעוגלות, ברכים כפופות מעט, כפות רגלים מקבילות ובטן מכונסת פנימה.

בשאיפה - מרימים את הזרועות מעל הראש, כפות ידים מסתובבות ודוחפות מעט כלפי מעלה, רגליים מתיישרות (משקל על כרית כף הרגל) מבט אל הידיים, בטן קדימה, גב נמתח קלות.

בנשיפה - ידיים בצורה איטית ומשוחררת יורדות מן הצדדים, וחוזרים לתנוחת הפתיחה.

האפקט האנרגטי - כאשר כפות הידיים דוחפות כלפי מעלה אנו מנסים לחוש אנרגיה שעולה מן האדמה נכנסת אל כפות הרגליים עוברת בכל הגוף עד לראש ואז נשלחת דרך הידיים לשמיים.

כאשר הידיים בשיא הגובה אנו מנסים לחוש אנרגיה שיורדת מן השמיים נכנסת דרך כפות ידיים וממלאת את הגוף וכאשר הידיים יורדות לצדדים האנרגיה יורדת אל כפות הרגליים ונכנסת לאדמה.

תנועה זו פותחת את כל המרידיינים ומזרימה אנרגיה בכל הגוף ומסייעת באיזון בין אנרגית היין והיאנג בגופינו.
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

היום היה השיעור האחרון בסמסטר. עשינו את התרגיל "להפריד עננים", ואז התחילה רוח נושבת. הכיתה בנויה כך שבקירות מקבילים יש חלונות גדולים מאד, וכל הקמפוס הוא בתוך חורש, כך שזה כמו להיות בתוך העצים.
לא רק אני שמתי לב לזה, עוד אנשים וגם המורה אמרו שהם הרגישו את התזוזה של העצים מתחילה אחרי כמה שניות שאעשינו כולנו יחד את התרגיל. זו לא הייתה רוח סערה, אלא כאילו נכנסה רוח חיוניות בעצים, כאילו הם התחילו לשוחח בינם לבין עצמם. היה מאד מיוחד. בסיום השיעור עשינו שוב מעגל צ'י, כמו שסיפרתי פעם, וזו היה דרך יפה לומר תודה לכל המשתתפים.

שמתי לב שאני נהנית מהשיעור גם משום שאני לא מרגישה את הניכור המפורסם ואת הזיוף שכ"כ רווח אצל אמריקאים במפגשים. אולי זה הצ'י, ואולי זו החכמה של הזקנים (רוב הקבוצה בגיל 70, כולל המורה, לדעתי), שיודעים מה חשוב בחיים, ובמה להשקיע את האנרגיות (ועל מה לא כדאי לבזבז).
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אלמנט השמיים |*|
אלמנט השמיים הוא האלמנט החמישי והאחרון בסדרה שלנו, בחרתי אותו במקום אלמנט המתכת המקובל בד"כ בסדרת חמשת האלמנטים (הוא לקוח מתוך תאורית שמונת האלמנטים שמוצגת באי צ'ינג – ספר התמורות).
אלמנט השמיים מייצג בצורה נפלאה את הריאות, אשר אף הן מניעות בתוכן אוויר באופן בלתי פוסק. הצבע הלבן והתכלת של השמיים הוא ששיך אל הריאות ואל אזור הגרון - מערכת הנשימה והתקשורת.
האופי של אלמנט השמיים הוא התרחבות, היכולת להתפרס ולהתמלא עד אין סוף ואם זאת לאלמנט השמיים יש גם את היכולת להפוך לנקודה קטנה, כמו נקודת אור קטנה שזוהרת בשמיים המכוסים בעננים. אלמנט השמיים הוא בעל יכולת התנקות והתחדשות כמו האוויר אחרי הגשם.
כאשר אלמנט השמיים מאוזן , אנו מרגישים מאושרים כמו יום בהיר ונעים, בחוסר איזון של אלמנט הכול נהייה קודר, אפור, ורגש של עצב ממלא אותנו, או שאנו יכולים להרגיש נטולי מעוף, חסרי אוויר ומבלי יכולת להביט למעלה ולראות את האור שמאיר את יומנו ואת המרחב של חיינו.

השיכור והשמיים מתוך כתביו של צואנג טסו (בתרגום יואל הופמן)
כששיכור נופל ממרכבה, גם אם המרכבה נוסעת במהירות רבה, הוא לא ימות. לשיכור עצמות ופרקים כמו לכל אדם, אך הוא לא ייפגע כמו כל אדם שכן רוחו שלמה. אין הוא יודע שהוא נוסע במרכבה ואין הוא יודע שהוא נופל ממנה. חיים ומוות, פחד ורעדה, אין להם מקום בליבו. על כן הוא נתקל במה שנתקל, מבלי שיירתע.
אם לשלמות כזו זכה כשהוא ספוג ביין,
לאיזו שלמות יזכה אם יהיה ספוג בשמיים

שמיים כחולים
אני מביט אל השמיים הכחולים ומתרחב
נשימתי מתאחדת עם נשמתי
ויחד הן עפות אל על
אין סוף ואין התחלה

אני מרגיש כמו ציפור שנדדה למרחקים
ובמעופה, בשמי הכחול ודרך ענני הסערה
הפכה לרגש של שמיים
ואין היא צריכה עוד להמשיך את נדודיה
משום שכעת מצאה כבר את ביתה

בצ'י קונג נעבוד על אלמנט השמיים כדי להתחבר אל תחושת מרחב עצמי וחופש פנימי, כמו כן אנו משחררים ומחזקים את הריאות ואת מערכת הנשימה, ומסייעים לאדם להתמקד, כדי למצוא את מחשבותיו ורגשותיו האישיים ואם יש צורך להשתחרר מרגשות שלילים עודפים.

דוגמא לתרגיל:בעת השאיפה, נרים את הידיים מהצדדים, עד לגובה הכתפיים, כמו ציפור שפורשת כנפיים, נוסיף עוד שאיפה קטנה ונמשוך את הזרועות מעט לאחור, כדי להרחיב את בית החזה. ואז ננשוף ונשחרר את הידיים את בית החזה ואת הגב העליון. ננסה לחוש שאנו משחררים אם הנשיפה את כל המתח שנמצא בבית החזה ומרוקנים את הריאות כדי להכניס פנימה שאיפה חדשה, מלאה ומשוחררת.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

צ'י קונג כריפוי

הריפוי הוא אחד מן האינסטינקטים הכי בסיסיים של גופנו ושל נפשנו. הוא אחת מן התגובות הראשוניות שלנו, כאשר אנו מרגישים חולשה או חולי בגופנו או בנפשנו. מיד נוצר בנו רצון עז להתרפות, להתחזק ולהבריא. רצון זה יוצר תהליך של התעצמות פנימית כדי להתמודד אם חוסר האיזון שנוצר בנו. לא רק שמערך התאים שלנו משתנה, אלא הרקמות, השרירים, הגידים, העצבים, המערכת האנרגטית והגוף כולו מגיב אל חוסר האיזון ומתעצב כדי להתמודד עמו. גם מן הבחינה הנפשית קיים ניסיון להבין את הבעיה ולאזן אותה באמצעות רגשות בריאים וחיוביים, שעולים בנו כדי לתקן את החולשה ולטהר את המערך האנרגטי שלנו ולאפשר לנו את ההזדמנות להתגבר על החולשה ולהבריא.

הצ'י קונג מאפשר לנו ללמוד מחדש כיצד להקשיב לגוף וכיצד להתחבר אל האנרגיה הטבעית שקימת בתוכנו. המיקוד הוא בזרימה האנרגטית ובשחרור והתרפות של המתח המצוי בגוף ובנפש. אנו מנסים ללמוד להניע את הגוף ואת הנפש בדרך חדשה, כך שלא נחסום את עצמנו ואת יכולתנו להבריא ולהתאזן, ונדע לשחרר את היכולות הטבעיות שלנו להיות בריאים ומאושרים.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

שלום אמא בלמידה מתמדת
להלן שלושה תרגילים שנראה לי מומלץ להתחיל אתם אם הילדים

חימום צ'י קונג
זוהי אחת מהתנועות המועילות והשימושיות ביותר הן בצ'י קונג והן בטאי צ'י.
נעמוד עם רגליים מקבילות, ברוחב כתפיים, ברכים קצת כפופות וגב ישר. נתחיל להניע את המותניים מצד לצד באיטיות (בתנועת שבשבת) וניתן לידים לבוא בצורה משוחררת אחר הגוף, כאילו הן חבלים שתלויים מהכתפיים, לאט, לאט נגביר את הקצב, עד שנרגיש שכל הגוף משתתף בתנועה.
תנועה זו עבודת על צירי הגוף, יציבה ושחרור כללי.

תרגיל העץ
נחבר את שתי כפות ידינו בתנועת תפילה מול הסרעפת, נפנה את האצבעות אל האדמה ונרד כלפי מטה אל שורשי העץ. נשאף ונתחיל לעלות בערך בגובה המותניים נפתח את הזרועות כלפי השמיים כענפי עץ וכמו כן נגמיש מעט את הגב העליון לאחור, כפות ידיים פונות לשמיים אצבעות מתרחקות אחת מן השניה, המבט כלפי מעלה. בנשיפה נחזור שוב לכיוון השורשים.
תרגיל העץ מסייע לנו להתחבר לכל הגוף מכפות הרגליים עד הראש והזרועות, הוא מאד נעים ויוצר תחושה של תנועתיות פנימית חזקה.

מעוף העגור
נניח את שתי ידינו משולבות מעל בית החזה או ממש מעל הלב. בשאיפה נרד באיטיות כלפי הבטן עם הזרועות ונפרוש אותן לצדדים כמו ציפור שפורשת כנפיים. ננסה להגיע עם הידיים עד שהן נפגשות מעל הראש, ובנשיפה לאט לאט נוריד את הידיים מהצדדים ונחזיר אותן משולבות מעל הלב.
לתנועה זו מומלץ להוסיף צעדים, בעת פתיחת הכנפיים נצעד צעד רחב (לא בצורה מוגזמת) ואפשר גם גבוה (רגל מורמת מעל הקרקע) ונעביר את כל משקל הגוף אל הרגל הקדמית, בנשיפה תוך כדי הורדת הזרועות, נקרב את הרגל האחורית אל הרגל הקדמית ושוב נצעד…

את כל התרגילים מומלץ לבצע באיטיות (תרגיל החימום יכול להתבצע קצת יותר מהר) ובתאום עם הנשימה, מומלץ לחזור על התרגילים לפחות כשש עד שמונה פעמים כדי להרגיש את התנועה מתבצעת באופן טבעי וללא מחשבה.
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

אנרגיה בהיריון ולידה |תינוק||אפרוח||יש|
היריון הוא תהליך מיוחד ומורכב הגורם לשינויים ברמות הפיזית, הנפשית והרוחנית כאחד.
האישה חווה כיצד תא בודד מתפתח בגופה והופך לגוף חי ומתנועע וכיצד מתפתחת בתוכה נפש חדשה שתצא לעולם. בכל גופה מתחוללים שינויים כדי לקבל את ההיריון לתוכה, ונפשה מתמודדת עם תהליכים תת-מודעים מורכבים שבסיומם אדם חדש ייוולד לעולם, והאישה עצמה תהפוך לאם.
תהליכים אלה זקוקים לאנרגיה רבה ולעבודה מרובה על איזון אנרגטי של הגוף והנפש גם יחד.

איזון פנימי ומציאת המרכז
מציאת המרכז שלך יכולה לספק לך יתרונות וחוזק רב.
כשהתינוק מתפתח בתוכך לזמן מה הוא הופך להיות המרכז שלך, למרות כן את צריכה לשמור על תחושת המרכז האישית שלך ולהיות מסוגלת לחזור אליה בעת הצורך.
הגרעין שלך הוא המרכז שממנו את מתהווה כאדם, כאישה, כאם, כנפש חיה, כאשר את מחוברת לגרעין שלך ויודעת לחוש אותו, מבחינה אנרגטית ורגשית, את מעצימה את עצמך ואת ביטחונך ביכולותייך ואת ומספקת לעובר שלך אנרגיה רבה ומסייעת לו להתפתח ואף מסייעת לעצמך לשמור על איזון ויציבות פנימית וחיצונית בזמן גדילת העובר בתוכך.
גם בזמן הלידה ולאחריה תחושת מרכז ואיזון פנימי תעזור לך להשתמש באנרגיה שבתוכך ולהעצים את הכוח הפיזי והנפשי שלך כדי להתמודד עם תהליכים מורכבים אלו.

תרגול – נניח את שתי ידינו על הבטן וננסה לחוש את הנשימה מתחילה בנקודה קטנה שבין הבטן לגב ומתרחבת אט אט לכל הגוף. ננסה להרגיש את המרכז האנרגטי של הגוף באזור הבטן שנמצא מתחת לטבור באמצע הדרך בין הבטן לגב.
לאחר כמספר דקות ננסה לחוש תנועה שיורדת מן הטבור אל מתחת לאברי המין ועולה במרכז האגן אל הגב התחתון עד גובה אמצע המותניים וחוזרת מבפנים אל הטבור.
כעת ננסה לרכז את כל הרגשות והמחשבות שלנו באיזה מעגל אור קטן במרכז הגוף (בבטן או בלב) וננסה להתמקד בעיגול שהוא המרכז של אישיותנו ונשלח למרכז שלנו אנרגיה ואהבה.

זרימה אנרגטית
כאשר המרכז האנרגטי שלנו מפותח, העבודה שלנו עוברת אל הזרמת האנרגיה בגוף ושחרור התודעה שלנו ממחסומים והגבלות. ההיריון יוצר בתוכך תהליכים רבים גופניים, נפשיים ואנרגטיים שעד כה לא הכרת. כשאת לומדת להזרים את האנרגיה בתוכך בצורה נכונה ולא לחסום את תחושות תודעתך, את משוחררת והאנרגיה שבך זורמת בצורה חופשית ומחזקת אותך הן מבחינה פנימית והן חיצונית. את גם מסוגלת להתמודד ביתר קלות אם השינויים שאת עוברת ולזרום איתם ולהתפתח, בכך את גם מאפשרת לעובר שבתוכך להתפתח והתעצם באנרגיה בשלבים כה חשובים התחלת הדרך ליציאה אל העולם.

תרגול הזרמת היין והיאנג
נתחיל כאשר שתי זרועותינו על הבטן נשאף ונרים את הזרועות אל השמים ננסה לחוש אנרגיה שמופצת מן הבטן אל כפות הרגלים ואל כפות הידיים המורמות וממלאת את כל גופנו בתחושת חמימות נעימה, נשאף פנימה ונמלא את עצמנו בחיוניות נרגיש שהעולם מעניק לנו מטובו. נשחרר את הגוף אט אט כלפי האדמה, הידיים יורדות מן הצדדים וננשוף, ננסה להרגיש שאנו, ננסה להרגיש שאנו הופכים לקלים יותר זורמים יותר ונשחרר החוצה את כל מה שעוצר מבעדנו להרגיש מחובר לעצמנו ולעולם. נתיישר ונחזיר את הידיים אל הבטן אל המרכז ונתרכז בנשימה עמוקה.

הרפיה ושקט
היכולת להרפות ולמצוא את השקט הפנימי שלנו יכולה כל כך לעזור לך לעבור תקופה כה מפתיעה וייחודית כהיריון. ההרפיה תורמת לכולך, גופך נהנה מהיכולת לשחרר את המתח מן השרירים, המפרקים, הגידים, הרצועות, העצמות, והעור, בעקבות כך זרימת הדם מתאזנת החמצן בצורה יותר איכותית לכל האיברים והכאבים מתפוגגים ומתמוססים. גם הנפש נהנית מן היכולת להרפות. יותר קל לך להתחבר לעצמך והרגשות העזים והמבלבלים שנכנסים אליך בזמן ההיריון, פחות מוציאים אותך מן האיזון, מן המרכז שלך, נהיה לך קל יותר לזרום אם השינויים שמתחוללים בך ואת נשארת שקטה, רפויה ונינוחה. השקט הפנימי מאפשר לאנרגיה הטבעית של הגוף לזרום ביתר שאת והוא מסייע להתפתחות העובר ברחמך והוא מחזק אותך להתמודד ביתר קלות עם התהליך החזק והסוער של הלידה. השקט וההרפיה שלך שומרים על כוחותייך שלא יתבזבזו לשווא ושומרים על האנרגיה שלך כך שתשמשי בה רק בעת שעולה הצורך.
גם תינוקך נהנה כאשר את שלווה ורפויה, והוא יכול לנוע ולזרום בתוכך בחופשיות, להתפתח בשלווה נעימה, ולצאת מרחמך אל העולם אם כמה שפחות מחסומים וקשיים פיזיים ונפשיים כאחד.

תרגול שחרור הגוף והנפש
שבי בנוח והניחי את ידייך על הבטן, דמייני שהנשימה שלך ממלאת את כל גופך באור תכלת בהיר או בכל צבע שמסמל בשבילך שקט ושלווה מלאי את כל הווייתך באור של השלווה ונוחי, תני לכל אברייך ושריריך להתרפות . נסי לראות נחל קטן שזורם באיטיות וחושי את גופך נע עם מימי הנחל הזכים, תני לכל המחשבות והתחושות שלך לזרום עם הנחל ולחלוף על פנייך מבלי שתעצרי עליהן, חייכי אל עצמך ותרגישי חופשייה ומאושרת כציפור.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

צ'י קונג

שליחה על ידי אלמונית* »

אחלה דף כדאי שיחיה
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

אולי אתה יכול לייעץ איזה תרגילים כדאי לעשות עכשיו - תחילת החורף?
טנא_טאו*

צ'י קונג

שליחה על ידי טנא_טאו* »

תרגילים לחימום הגוף ובעיקר הכליות שאחראיות על טמפרטורת הגוף

חימום הגב התחתון - הניחי שתי כפות ידיים על הגב התחתון ושפשפי אותן במהירות עד שתרגישי חום מתפשט בגב כולו.
לאחר מכן השאירי את הידיים על המותניים והתרכזי בשמונה נשימות באזור הגב.

חימום האוזניים - האוזניים מקבילות לכליות וגם הן מסיעות לחימום הגוף כולו. כסי את האוזניים עם כפות הידיים ועסי אותן במעגלים לדקה שתיים עד שתרגישי חום מתפשט לכל אזור האוזן, אפשר להמשיך בצביטות עדינות לתנוך האוזן.

חימום כפות הרגליים - עסי באגודל את מרכז כף הרגל (אזור מקלעת השמש) עם אגרוף טפחי על כל כף הרגל ולאחר מכן שפשפי את כף הרגל עד שהיא נהיית חמה. עסי עם קצות האצבעות את הקרסול הפנימי והחיצוני. בעיקר באזורים שבין הקרסול לגיד אכילס.

טפיחות וניעורים - טפחי עם כפות ידיים פתוחות על כל הגוף - שוקיים, ירכיים, גב תחתון, בטן, כתפיים, זרועות וצוואר.
המשיכי לניעורים של הזרועות ושל הרגליים והגב למספר דקות.

לסיום עצמי עיניים נשמי נשימות טבעיות ודמייני שמש קטנה שזורחת במרכז הבטן ושולחת קרני שמש חמימות לכל הגוף.

ולסיום סיום - כוס תה חמה וטובה

מקווה שזה עוזר :-]
אמא_נמרה*

צ'י קונג

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

חוזרת לדף. הבוקר עשיתי צ'י קונג.

בישראל, בחברה של נשים בלבד. עם מורה אשה, כולן פחות או יותר בגיל שלי. אנרגיות אחרות לגמרי. היה מוכר וגם חדש.
אליה*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 19:38

צ'י קונג

שליחה על ידי אליה* »

פשוט נפלא

אני בדרך
ג'ינג'ית_פראית*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2010, 22:54
דף אישי: הדף האישי של ג'ינג'ית_פראית*

צ'י קונג

שליחה על ידי ג'ינג'ית_פראית* »

המון תודה על הדף הזה!! אני מחפשת את הנושאים האלה ולא מוצאת! אני חיה בחברה שחושבת שכל זה שטויות וכ"כ מזלזלת בזה!
הייתי רוצה לדעת איפה אפשר ללמוד את זה ברצינות! אני בת 15 ככה שאין לי אפשרות ללמוד בכל מקום, אבל אם יש קורסים שאני אוכל להשתתף בהם אני באמת אשמח!
ושוב המון תודה!!!
מתמודדת*
הצטרפות: 31 מרץ 2006, 22:09

צ'י קונג

שליחה על ידי מתמודדת* »

שלום רב ויום נפלא,
אני קוראת נלהבת של האתר המקסים הזה .
שאלתי - אני מתמודדת עם מחלה נוירולוגית. מאד משתדלת לחיות בשיגרה ובמצב רוח טוב. מודה על היש... המחלה גוזלת אנרגיות והקושי הגדול
הוא תגובת הגוף בלקיחת התרופה.(רעד מתיש למשך זמן). האם יש רעיון להקלה?
תודה רבה!
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

צ'י קונג

שליחה על ידי יולי_קו »

שלום לכולם, לכל המתרגלים והמתעניינים,

אולי נוריד קצת אבק מהדף הזה?
אפשר לשאול כאן שאלות ולהעלות סוגיות בנושא צ'י גונג.
אפשר לשתף בחוויות.
ובכלל, מה שבא ומי שבא- ברוך הבא!

יום טוב!
(יולי קו היא מורה לצ'י קונג, ומטפלת בשיאצו, רפלקסולוגיה ועוד)
יולי_קו

צ'י קונג

שליחה על ידי יולי_קו »

תרגול צ'י גונג כולל גם סוגים שונים של הליכות מדיטטיביות.
יש המון סוגים שונים.
אני באופן אישי מאוד אוהבת אותן.
באופן כללי ההליכות המדיטטיביות האלה הן שילוב מעניין של תנועה ונשימה, שאינו ספונטני, אבל יש בו זרימה והתכוונות.
בתקופה הנוכחית אני מתרגלת את הצעידות של גואו לין, GOU LIN וממליצה לחפש מידע עליהן .
למשל כאן
https://www.youtube.com/watch?v=12RSk3BkCFw
אם כי מצאתי גם המון סרטונים גרועים בנושא.
יש בתי חולים בסין בהם הצעידות הן חלק חשוב בתהליך הריפוי מסרטן וממחלות אחרות, וכולל צעידות של בין 20 דקות ל 80 דקות שלוש פעמים ביום, ואף יותר.
יש ארבע צעידות שונות ומשלבים ביניהן לפי סוגי המחלות.
גם הסיפור האישי של גואו לין מעניין.
בקיצור, לנוע לנוע...
אפשר לשאול פה שאלות בנושא.
הרבה בריאות!
נוודית*
הצטרפות: 09 נובמבר 2012, 00:10

צ'י קונג

שליחה על ידי נוודית* »

תודה יוליקו. זה נראה מאד מעניין. קראתי קצת והסתכלתי על כמה סרטונים, למשל הסרטון הזה

את חושבת שיש טעם לנסות לתרגל את זה ללא הכשרה או ידע, אפילו בסיסי בצ'י גונג? רק לנסות להבין ולחקות? או שבלי ידע מוקדם זה יפספס את הערך?

האם את יכולה להסביר קצת על הנשימות? הנושא של שתי נשימות פנימה, ואחת החוצה? in/in out/turn.
אם זה בכלל אפשרי להרחיב על זה קצת (למי שחסר ידע בסיסי), ויש לך זמן וסבלנות לזה - אני אשמח לשמוע. תודה :-)
יולי_קו

צ'י קונג

שליחה על ידי יולי_קו »

את חושבת שיש טעם לנסות לתרגל את זה ללא הכשרה או ידע, אפילו בסיסי בצ'י גונג? רק לנסות להבין ולחקות? או שבלי ידע מוקדם זה יפספס את הערך?

אני חושבת שכדאי ללמוד ממישהו חי ולא מוידאו.
אני אישית לא לומדת מסרטים כי לרוב יש משהו בסיסי שלא עובר אלי.
אחרי שכבר למדתי, אז עיון בסרטים שונים יכול לשפר את הרמה שלי באופן משמעותי, כי הוא יוצר שכבה נוספת של למידה, הבנת דקויות.

אני חושבת שאם אין אפשרות ללמוד ממורה או ממתרגל ותיק אפשר ללמוד גם מסרטים. לרוב לא יכול להגרם נזק, אבל...תלוי כמה ואיך.
צריך הקשבה פנימית ערה בשביל לשים לב לצורך הפנימי, כי אין מורה להתייעץ איתו (אפשר לשאול אותי פה, ואם אני זמינה אני שמחה לענות, אבל שוב חסרה הנוכחות הפיזית, ועין שצופה מבחוץ, היד שמונחת קלות ומנחה לשינוי זעיר בלי מילים).
בגדול זו רק צעידה, וככזו כמה כבר אפשר להזיק.
ובכן, אפשר.
במיוחד אם צועדים לריפוי במשך פרק זמן ארוך.
חשוב לשים לב לשחרר גב תחתון, וקצת קצת 'לבעוט' את הרגל ולא להתקדם דרך הרמת הברך, כי עלול להגרם במשך הזמן כאב גב תחתון שמקביל ל'הליכת מוזאונים' (זה ברור?).
זו דוגמא אחת, ואני יכולה לפרט עוד, אם זה מעניין.

אני חייבת ללכת, ואמשיך לענות לשאלות של נוודית מאוחר יותר.
יולי_קו

צ'י קונג

שליחה על ידי יולי_קו »

רק לנסות להבין ולחקות? או שבלי ידע מוקדם זה יפספס את הערך?

הצ'י גונג (הוגים קונג) הוא חלק מהרפואה הסינית, ויש בו התייחסות (תלוי בסגנון שמתרגלים) גם לפן הרוחני.
יש ארבע צעידות לחיזוק חמשת אברי היין (Yin):
כליות- (שאותה רואים בסרטון) הכי חשובה, ואותה מתרגלים תמיד, בלי תלות במחלות, כי הכליות נחשבות אלו שמחזיקות את אנרגיית החיים הבסיסית (Jing), ולכן חשוב לחזק אותן.
טחול וכבד,
ריאות,
לב.

יש חשיבות למודרה (התנוחה של כפות הידיים) בסוף התנועה. את זה קשה ללמוד מווידאו כי זה פרט עדין וקטן.
בצעידת הכליות אין מודרה, והיא זו שרואים בסרטון שצירפתי. זו הצעידה הפשוטה ביותר והכי קלה ללמידה, והיא גם הכי חשובה.

תרגול הצעידות לשיפור הבריאות כרוך בהשקעת זמן ניכרת: צעידות של בין 20 דקות ל 80 דקות שלוש פעמים ביום, ואף יותר.
הבחירה בצעידה מסויימת קשורה לסוג ואופי המחלה שממנה האדם מעוניין להפרד.
לכן לדעתי מי שמעוניין קצת להתנסות יכול להתבונן בסרטונים וללמוד מהם. ואז לתרגל קצת זמן בכייף (כמה צעידות של 10 עד 15 דקות, במשך כמה ימים אפילו).
מי שמעוניין לתרגל לעומק, ובמיוחד אם הוא במסע להצלת חייו ובוחר בדרך זו ככלי עיקרי, מאוד חשוב שיימצא מורה חי וצועד (;-)) ללמוד ממנו אישית.

בהקשר זה חשוב לציין שכמו בכל אומנות שעוברת בין אנשים, גם כאן כבר יש מספר הבדלים קטנים בין מורים שונים.
מה שחשוב לדעתי בבחירת מורה זה הקשר האישי איתו, ואיכות הצ'י גונג שלו באופן כללי.

האם את יכולה להסביר קצת על הנשימות? הנושא של שתי נשימות פנימה, ואחת החוצה?

השליטה בנשימה חשובה מכמה סיבות:

הראשונה היא שלא הכל מוסבר, וככה גואו לין למדה מהמורים שלה, וככה היא העבירה לתלמידיה (בסיגנון 'נעשה ונשמע'...). זה לא מוסיף לנו הרבה הבנה בנושא.

מעבר לזה יש דגש על שאיפה כפולה, דינאמית (בצעידה הזו), ואומרים שהיא גורמת לחימצון רב יותר של הרקמות, שנותנת יותר כוחות לגוף.
אני לא מסכימה עם ההסבר הזה בכלל, מכיוון שאני מוצאת שהנשימה בעבודת לב-ריאות דינאמית, כמו בריצה לדוגמא, מחמצנת הרבה יותר מבהליכה רגועה כזו.

אני חושבת (כלומר ההסבר נובע מההתנסות וההבנה האישיים שלי, ומהכרותי את ארבע הצעידות וסוגי הנשימה השונים בכולן) שהעניין הוא מצב ההכרה הנובע מהריכוז בנשימה מיוחדת עם סוג צעידה שאינה טבעית ואוטומטית לנו.

נוודית,
האם קיבלת מענה מספק?
יולי_קו

צ'י קונג

שליחה על ידי יולי_קו »

אמא נמרה שאלה:
מסקרן אותי מה שכתבת על הליכה מדיטטבית וריפוי. היכן את ממליצה להתחיל ללמוד?

אני מזמינה ללמוד אצלי. אם יש מעוניינים אני אפרט איך.

אני אישית לא מכירה מורים בארץ שמלמדים את השיטה הזו.
יש אפשרות ללמוד באירופה, או בסין, ויתכן שגם במקומות אחרים.
אני יכולה להמליץ על מקומות באירופה, בעיקר בצרפת ובספרד.
צריך לשים לב שבקורסים כאלה למורים, שפתוחים גם לשומעים חופשיים, יש הרבה משתתפים שרובם מנוסים (מורים), ולא תמיד אפשר לספוג את המידע לעומק, למרות שזאת 'רק' צעידה.
למדריכים בסדנה של 40-60 משתתפים קשה להגיע לכל משתתף, ולא כולם יודעים לצעוד טוב, ובוודאי לא ללמד טוב אחרי קורס אחד כזה, אם כי אפשר ללמוד הרבה, תלוי באדם עצמו.
אפשר גם ללמוד איפה שנוח ואפשר, ואחרי תקופה מסויימת להשתתף בקורס נוסף, ואחרי תקופה בעוד אחד, קצת כמו יציאה אחת לכמה זמן לריטריט מדיטציה או לצום ניקוי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”