פרידה מילד בגן

אנונימי

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מתי רצוי לשלוח לגן , להשלים עם הבחירות שלי , בעיות בגן , איך לזהות משפחתון מתעלל .

באתר באופן טבעי מנסים לדבר בעיקר על הימנעות מפרידה מילדים בגיל הרך, ולהמליץ על חינוך ביתי ,או לפחות שהייה ממושכת ככל האפשר במחיצת אחד ההורים או דמות מטפלת אחת קבועה.

דף זה מובא לטובת ההורים ששולחים את ילדיהם למסגרות אך עדיין מעוניינים לערוך פרידה "רכה" ככל שניתן.

@}

טיפים לפרידה והסתגלות הדרגתית של ילד לגן:
  • לבוא לבקר בגן יחד עם הילד במשך כמה ימים, כל פעם לקצת יותר זמן.
  • להביא משהו לקרוא או לכתוב, כך שכאשר הילד משחק ועסוק, נהיה גם אנחנו עסוקים ולא נתרכז בו.
  • לשבת במקום קבוע בגן ולתת לילד להתרחק בקצב שלו. כך הילד תמיד יידע גם למצוא את ההורה.
  • אם הילד כבר התחיל להתרחק מההורה, מן הסתם יתחיל ליצור קשר עם הסביבה, ובעיקר המטפלת תתחיל ליצור קשר איתו. כשזה מתחיל לקרות, כדאי להניח לקשר להתקדם ולאפשר למטפלת לקחת את הילד קצת על הידיים. אלו הכרויות יותר 'אינטימיות' שלאט יותר יגיעו גם להחלפת חיתול ומתן אוכל.
  • בכל פעם שהילד יבכה, אם הוא רחוק מההורה, נסו לתת למטפלת קודם להתקרב ולנסות להרגיע (כך גם תוכלו להכיר את דרכיה) מבלי להתערב.
  • אם הוא מבקש את אמא, המטפלת תביא אותו אל אמא, או שיגיע בעצמו, לבחירתו.
  • כשהוא בא לאמא/הורה, חבקו אותו בכייף וחזרו להיות עסוקים בהקדם האפשרי. הפנו אותו למה שמתרחש בגן.
  • לאחר שתראו שנוצר קשר עם המטפלת והיא לוקחת אותו על הידיים בלי בכי, שהם צוחקים או שהמטפלת מצליחה להרגיע אותו מבכי, אז תוכלו להתחיל לעזוב בהדרגה.
לעולם לא להעלם לילד ללא פרידה! שימו |L| שיש קשר עין והילד מבין שאתם הולכים בכי או לא בכי, לא נעלמים!
  • להגיד כמו מנטרה את המילים "אימא הולכת וחוזרת". תמיד לחבר יחד את הולכת וחוזרת.
  • בפעם הראשונה - לעזוב לחצי שעה, בזמן שהילד רגוע ולא עייף מדי.
  • גם אם הכל טוב - אחרי חצי שעה לחזור! לא חייבים לחכות למצוקה ובכי.
  • למחרת, אם חצי שעה עברה טוב אפשר להגדיל את הזמן לשעה, וכך הלאה.
אם הילד יונק, הסיפור הרבה יותר מורכב וצריך לבחון עוד דרכים להקל על הפרידה.

( נועה בר )

עצות נוספות לריכוך הפרידה:
  • להכניס את הילד לגן שבועיים שלושה אחרי תחילת שנת הלימודים. כך גם מרווחים את רוב תקופת החגים בבית ונמנע הטרטור המיותר של חופשים תכופים, שהחזרה לגן מכל אחד מהם היא כמו התחלה חדשה.
  • טריק שעובד הוא לא להיפרד מהילד, אלא ליצור מצב שבו הוא זה הנפרד מאתנו. למשל, להגיע אתו לגן והוא יילך עם המטפלת לעשות משהו מעניין, כשהוא על הידיים של המטפלת, ואתם נשארים במקומכם. רק אחרי שהילד "עוזב" – ללכת.
  • ההורים יכולים לבוא לגן עם כיבוד מתאים עבור הילד, שהוא יכול לחלק גם לשאר הילדים. בצורה הזאת גם נוצר קצת קשר התחלתי בין הילד המסתגל לבין הילדים הצוהלים.
  • לשים בתיק של הילד צעצוע/משחק שהוא אוהב ושישמח גם את לבבות שאר הילדים, כמו בועות סבון. לבקש מהגננת שבמקרה שהילד בוכה, תפריח לו בועות סבון.
  • להכין את הילד בערב לכך שיילך בבוקר לגן ואמא תלך לעבודה או לענייניה. להתוות לו מראש את מסגרת היום: בבוקר תלך לגן, אחר כך אבוא לקחת אותך, אחר כך נלך הביתה ונעשה כך או כך... יכול לתרום לביטחון.
  • אם הילד בוכה, מתקשה או מראה סימני מצוקה במשך זמן רב, ואינו בוטח בצוות – זה הסימן שכדאי להוציא אותו מהגן. מומלץ שוב לשקול אם הוא בשל לכניסה למסגרת, ואם כן, לחפש לו גן אחר שיתאים לו יותר.
ניהול הפרידה וההסתגלות מול הגננת:
  • לשבת בגן ולשחק, לקבוע עם הילד זמן שבו נעזוב. כשממש קשה לילד (למשל בתחילת השנה) – להישאר עוד קצת.
  • לא להשאיר את הילד לבדו במצב של מצוקה רק מפני שהגננת מבקשת לעזוב. להבהיר לגננת שאתם יכולים להישאר והדבר לא מפריע לכם (יש גננות שחוששות שההישארות בגן "מפריעה" להורים). גן זה לא בית סוהר.
  • במידת הצורך, להתקשר לגננת ולתאם אתה את סדרי הפרידה בבוקר. להודיע באילו תנאים אתם מבקשים שיקראו לכם.
  • לתאם עם הצוות למסור בבוקר את הילד לידי מטפלת אחת בלבד, שתהווה דמות התקשרות עבורו.
  • לבקש מהגננות שידווחו אמת על קשיי הילד בהסתגלות (יש גננות שמעדיפות לרכך את האינפורמציה הלא נוחה).
  • אם בגן לא מסכימים שאתם ההורים תשבו שם זמן ממושך, בבקשה הדליקו לעצמכם נורה אדומה גדולה ומהבהבת. חוסר הסובלנות כלפיכן בקליטה ימשיך גם אחר כך לגבי בקשות וצרכים שלכן שיעלו בהמשך.
  • מניסיון, ועד כמה שכואב לי להודות בכך, הפרידה קלה יותר כשעוזבים מהר (אמא נוגי )
  • עדיף להיפרד ממש מהילד, לא להיעלם לו כשהוא לא שם לב. הוא עשוי לפחד להשקיע את עצמו במשחק או בפעילות אם הוא יבין שבזמן הזה אנו עשויים להיעלם. כמובן שפרידה פנים מול פנים קשה וכואבת יותר.
  • לעזוב תוך כדי פעילות/עיסוק של הילד. לא להיפרד בהכרזה דרמטית שמלחיצה את הילד ("ועכשיו אמא הולכת!") אלא בנשיקה חטופה, למשל, שכוונתה מובנת (בהנחה שהכנתם את הילד מראש).
  • הקושי להיפרד מספיק גדול, כך שלא צריך להוסיף עליו את ההלקאה העצמית - 'למה אני לא מצליחה לעשות את זה אחרת' או 'כמה לא נעים שהגננת נוזפת בי'.

טיפים לגננת המעוניינת לתמוך בחיבור טוב בין המשפחה והגן: ( חוה ש )
  • כדאי לתת להורים את ההרגשה שהם אנשים רצויים לאורך כל השנה וכל היום. הורה שעבר במקרה במשך היום בסביבה יכול לבוא להגיד שלום ואף במידת הצורך לעזור ולקחת חלק בנעשה בגן.
  • לאפשר לילדים להכיר הורים של ילדים אחרים.
  • לפני תחילת השנה לערוך אירוע נחמד כמו פיקניק במקום שיחת ההורים המאיימת, כאשר כל משפחה מביאה משהו לאכול ומגיעה בהרכב מלא עם האחים. אוכלים, מכירים והולכים הביתה.
  • את האינפורמציה העניינית המשמימה כדאי להעביר להורים בשיחות אישיות אצלם בבית. מומלץ ללכת לכל משפחה הביתה לפני תחילת השנה, ולבקש גם לראות את החדר של הילד. כך אפשר להכיר את הילדים הרבה יותר טוב.
  • במשך השנה כל ההורים מוזמנים לכל יום הולדת, כך שלכולם יוצא להיפגש הרבה.
  • בסוף היום, בזמן ארוחת ארבע, ההורים מוזמנים להכין לעצמם קפה ולשמוע איך היה לילד היום בגן.
  • לא לגרש הורים מהגן בזמן הפרידות. אם יש ילדים אחרים שקשה להם והוריהם כבר יצאו מהגן, לתמוך בהם.
  • לפתוח את שנת הפעילות בגן ב-15 לאוגוסט במקום ב-1 לספטמבר הנוראי, כך שמתרחקים מהחגים.
  • לערוך את הקליטה בצורה מדורגת - כל פעם ילד או שניים ולא כולם בבת אחת. לסכם את תאריך הכניסה עם ההורים לפי צרכי העבודה שלהם ולפי צרכי ההורים האחרים.
_

לסיכום: שליחת ילדים לגן אינה טבעית, לא להם ולא לנו. בחלק גדול מהמקרים זהו כורח המציאות. אבל בסיכומו של דבר, אם באמת בחרנו גן שמתאים לילד ולצרכיו, כדאי לזכור ולוודא שהוא מפיק תועלת מהעניין, ושהוא חווה את הגן כסביבה בטוחה.

תרמו: חוה ש , נועה בר , בשמת א , אמא נוגי , איתי שרון , ב דחילו , יוליה , אמאלה

ערכה: קרוטונית מהמרק הגדול

@} @} @}
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ענת_גביש* »

די מסקרן אותי לשמוע איך אצלך מתנהלות הפרידות קורעות הלב האלה, ומה את חושבת (אם בא לך), על עצם ההפרדה. מה הביג דיל עם "יכולת ההתמודדות" המפוקפקת הזו שכולם מטיפים לי שאני הורסת בבת שלי? מה הקטע הנהדר כל כך בזה שילד יכיל בתוכו מעתה את הזכרון שמישהי שהוא לא אוהב לקחה אותו צורח מאבא שלו שהולך לעבודה, שאבא שלו הסכים לזה, ואמא שלו לא היתה שם לעזור, ושה@/+~# ההיא עוד איימה עליו שכך וכך אם הוא לא מפסיק לבכות ושלבכות זה רע.
(בבית אמרתי לגאיה שהתבוננה בהכל בהשתאות שזה בסדר לבכות ושגם בוגרים וגם גדולים בוכים אם הם עצובים, ושאם היא עצובה ולא בוכה באמת היא אפילו יכולה לבכות בכאילו. זה הצחיק אותה ולמחרת היא בכתה באזני בכאילו בגן ושתינו צחקנו).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי בשמת_א* »

טליה סיפרה לי, שכשהיא בכתה בגן בזמן שלא היינו איתה, הגננת אמרה לה "די לבכות" ועוד דברים. היא אמרה לי: "אמא, אני לא אוהבת שהגננת אומרת לי 'די לבכות'". אמרתי לה שהיא יכולה להגיד את זה לגננת, ושבכל מקרה זה לא משנה, כי זכותה לבכות אם היא רוצה.
יפעת_גת*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2001, 12:42
דף אישי: הדף האישי של יפעת_גת*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יפעת_גת* »

הבת הגדולה שלי היתה בגן 3 חודשים
בסביבות גיל שנתיים
לפני שבוע פגשנו בחוץ את בעלה של הגננת
והוא אמר לה שלום
כשהיא לא ענתה (בת 4.5)
הוא אמר:
"זהו את כבר לא מכירה אותי , אחרי כל השעות שישבת לי בוכה על הברכיים?"

בדיעבד מסתבר לנו שיש גננות שלא מגלות להורים אם הילד עובר משבר קשה מדי
מתוך הנחה שזה יעבור, ושחבל לעשות ענין ולשתף את ההורים המודאגים ממילא
כך יצא שהורה שבא לגן עם בתו בעצם דווח לנו על מצבה האמיתי, כמה היא באמת בכתה.
רעות_וצליל*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי רעות_וצליל* »

הייתי רוצה להחיות את הדיון הזה ולשאול על גיל צעיר יותר.

צליל בת חצי שנה, הכנסתי אותה לבית תינוקות לפני כמעט חודש, אני באה להניק אותה פעמיים, לפעמים שלוש פעמים ביום.
נכון לעכשיו יש רק 4 ילדים בבית התינוקות, היא מקבלת יחס כמעט אישי.

הפרידה ממנה בבוקר, יותר קשה לי מאשר לה, אני מבלה את היום בעבודה בגעגועים אליה, מתקשרת הרבה פעמים סתם לשאול לשלומה.

בדרך כלל בבוקר או אחרי הנקה, אני מניחה אותה להתעסק במשהו, וכשהיא מרוכזת אני יוצאת.
אם היא רואה אותי יוצאת היא בוכה, ניסיתי לתת למטפלת להחזיק אותה, אבל זה לא עובד.

זה כאילו בסדר, אני משאירה אותה, היא לא ממש שמה לב שאני הולכת, אז אין בעיות, אבל אני מפחדת שהיא תאבד אמון בי.

ספרו לי, איך נפרדים מתינוקת בת חצי שנה?
בשמת_א*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי בשמת_א* »

באמת קשה להיפרד מתינוקת כל כך קטנה.
בדרך כלל מה שעובד הוא שלא את תיפרדי ממנה - אלא היא ממך.
תבואי איתה למשל לבית התינוקות, ואז המטפלת תיקח אותה ותגיד לך שלום והן ייצאו החוצה לעשות משהו מעניין, או יילכו לחדר אחר לעשות משהו מעניין, כשהיא על הידיים של המטפלת. את אומרת "שלום" ונשארת במקומך. אחרי שהן עוזבות אותך - רק אז את הולכת.
כך זו היא שעוזבת אותך.
רעות_וצליל*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי רעות_וצליל* »

זה פחות או יותר מה שאני עושה.
אני מחכה שהיא לא תתעניין בי ותתעניין במשהו אחר ואז אני הולכת.
אבל אני מפחדת שיום אחד היא תתפוס את הטריק ותפחד להוזיז ממני את העניים, והיא לא תבטח בי.

דבילי?...

פחדים של אמא...
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

ממש לא דבילי, ואני חושבת שהפחד במקומו. אני מאוד לא מאמינה ב'תרגילי היעלמות'.
אבל אני לא חושבת שזה מה שנובע מההצעה של בשמת - כשהתינוקת עוזבת (במקום שאת תעלמי כשהיא לא שמה לב), יש פרידה, היא לא מוסוית והיא לא בהחבא. את הרי אומרת לה 'שלום' במפורש. אלא, שבמקום להתמקד עוד ועוד בפרידה הולכים עם התינוקת לעשות משהו יותר מענין.
אני דווקא מאוד מתחברת לפתרון הזה - בהקשרים של מבוגרים, גם לי יותר קל לעזוב מאשר להיות נעזבת.
בשמת_א*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי בשמת_א* »

להוסיף להסבר של מיכל:
יש פרידה, אין היעלמות, הקטע הוא לא התמקדות בפרידה אלא שהתינוקת הולכת ממך במקום שאת תלכי ממנה.
זו עצה של יונת שרון .
ענת_גביש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ענת_גביש* »

רוצה להוסיף למרות שאולי כבר ברור:
התינוקת תלמד מהר מאד שאם היא מסיטה ממך את המבט ומתרכזת במשהו אחר את נעלמת. היא עלולה להפוך חסרת שקט וחסרת בטחון כי התעסקות במשהו שהוא לא את מביא איתו היעלמות שלך. בעצם כתבת את זה בעצמך:
אני מפחדת שיום אחד היא תתפוס את הטריק ותפחד להוזיז ממני את העיניים, והיא לא תבטח בי.
ברור שהיא תתפוס את הטריק.
יג*
הצטרפות: 05 פברואר 2004, 18:57

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יג* »

ענת, אני מבקשת לחזור למשהו שאמרת כשפתחת את הדף הזה לפני שנתיים - רק עכשיו קראתי את זה וזה נורא רלוונטי למשהו שאנו עוברים היום. בתי בגן חובה - אמורה ללכת לכיתה א' בשנה הבאה. מאוד מפותחת קוגנטיבית - גם על פי הערכת הגננת - אבל יש קושי רגשי, בין היתר - הקושי להפרד ממני בבוקר. לעיתים יש עדיין בכי ורצון ש"אמא תשאר בגן". לא מטריד אותי שהיא לא תעלה לכיתה א' בשנה הבאה, אבל מאוד מטריד אותי מה הסיבה לקושי שלה להפרד. ילדים אחרים בגן אפילו לא רוצים שההורה ילווה אותם לגן או ייכנס לגן ושלי - עדיין לא רוצה שאעזוב. בעלי מאשים בכל את הלינה המשפחתית שהנהגנו מהיום שנולדה ועד לפני שנה. הוא טוען שזה לא איפשר לה ללמוד להרגיע את עצמה. אני חושבת שאלה שטויות במיץ, אבל באמת שאין לי מושג למה זה ככה.
אני מאוד מוטרדת. חושבת כל הזמן מה אני עושה לא טוב.
בשמת_א*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מסכימה איתך שזה לא קשור למיטה המשפחתית.
אבל חסר מידע לגלות מה זה כן. האם שאלת אותה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני כל כך בדיכאון,ממש לא יודעת מה לעשות.
התחלנו גן, וכל כך קשה.
היינו שם כמה ימים, ומעכישו הגננת לא מסכימה יותרר שהורים ישארו.
ביתי בת שנתיים וקצת. וקשה לה, היא צורחת בפרידה.
אני מרגישה שזה מזיק לה ולי, אבל אולי צריך לתת צ'אנס?
, מה עושים?
שרון_ח*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2004, 01:41
דף אישי: הדף האישי של שרון_ח*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי שרון_ח* »

מה עושים... זו שאלה באמת קשה.
ביררת עם הגננת מה המצב ברגע שאת כבר לא בסביבה?
את סומכת על הגננת?
ואולי בכלל את מהרהרת בעוד שנה של בית לבתך?
הבת שלי בת 3.5 לראשונה נכנסה לגן עכשיו. גם אני נותנת צ'אנס.
אני לא נעולה על העניין אבל פותחת בפניה אפשרויות ועולם אחר.
ברור שהשינוי קשה לה ( עוד לא החלטתי למי משתינו קשה יותר...) ואני מדובבת אותה ומעודדת אותה
ללכת לגן בכל מני דרכים- מנסה לתקופה מסויימת.
אז בסופו של דבר ההחלטה כולה שלך ( איזה מזל שהיא עוד קטנה ואף אחד לא יכול להכריח אותך...)
יש הרבה אמהות מצוברחות, דואגות ומתלבטות בימים אלה. את לא לבד.
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי איתי_שרון* »

הנה מה שאנחנו עשינו:
  • התחלנו מפרידות קצרות של 10 דקות בימים הראשונים, לאט לאט הארכנו את זה עד למקסימום (5 שעות במקרה שלנו) כעבור כ-3 שבועות.
  • אני עמדתי כמה פעמים (בייחוד בהתחלה) מחוץ לגן והקשבתי, כדי לשמוע אם מה שקורה הוא מה שהייתי רוצה שייקרה (מישהי נמצאת אתו ומעודדת את רוחו)
הגננת בגן של הילד שלנו היתה הגננת של אשתי ועד היום היא בקשר עם המשפחה, כך שבכל מקרה זכינו לטיפול מצויין ואכפתי (למרות שנדמה לי שכל הילדים זוכים ליחס כזה). היא היתה מבלה אתו הרבה מחוץ לגן בהתחלה עד שהוא הסכים להיכנס.
בהתחלה זה היה קשה (גם לו וגם לנו) אבל כעבור כשבועיים שלושה דברים הסתדרו, והיום הוא שמח ללכת (אפילו ביקש ללכת לגן בזמן החופש).
באופן כללי: צריכים להיות אסרטיביים ולהגיד מה שחושבים, וגם לעמוד על דעתך אם משהו מאוד לא נראה לך. לפני הגן הנוכחי היינו בגן אחר שבו דברים לא נראו לנו אז פשוט קמנו ועזבנו כעבור שבוע. בגן הנוכחי אני מרגיש שהדברים הם כמו שהיינו רוצים שהם יהיו.
איתי_שרון*

פרידה מילד בגן

עוד דבר: בימים הראשונים, בעצת הגננת, הייתי חוזר כל פעם עם שקית במבה לגן שאור היה מקבל ויכול היה לחלק גם לשאר הילדים. בצורה הזאת גם נוצר קצת קשר התחלתי בין אור לבין הילדים הצוהלים על הבמבה.
אם_הבנים_שמחה*
הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אם_הבנים_שמחה* »

היינו שם כמה ימים, ומעכישו הגננת לא מסכימה יותר שהורים ישארו.

זה המקום שלך להתעקש.
אמירה כזאת של הגננת חייבת תגובה שלך. גן זה לא בית סוהר. עליה לפרט מדוע היא מתנגדת לכך שהורים ישארו בגן. לבדוק מהי דרך ההסתגלות המתאימה לביתך. יש הרבה כאלה. להשאר עם אמא עד שתתרגל, לבוא כל יום לקצת יותר זמן וכו'.
מ_י_כ_ל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

זה המקום שלך להתעקש.
מצטרפת!
לכל ילד צרכים שונים וקביעה שרירותית כי נוכחות הורית נדרשת (או מותרת) רק עד פרק זמן נתון וקבוע, מתעלמת מן הצרכים הספציפיים של הילד שלך.

אני מבינה את רצונן של הגננות 'להפטר' מן ההורים מוקדם ככל האפשר (אולי אין צורך במרכאות...) - נוכחות ההורים מפריעה לתפקוד שלהן, לעיתים היא יוצרת אי נחת אצל ילדי הגן האחרים ולפעמים הקושי להתנתק הוא יותר של ההורה מאשר של הילד. אני מניחה שמשם הדרישה של הגננת שלכם.
אבל אם את מזהה צורך אמיתי של הילד שלך כי תשארי עימו בגן, כל שאר השיקולים מתגמדים לעומתו. אין לי ספק שהצרחות בפרידה מזיקות לה (וגם לך). פעם אחת בחיי נפרדתי כך מהבן שלי - חוויה שלעולם לא ארצה לשחזר! וכן, הגננות שלו נאלצו לסבול את נוכחותי הרבה אחרי ששאר ההורים הלכו. לקח לי זמן (כמה ימים של חזרה על המנטרה 'אני רוצה להשאר, אין לי שום דבר אחר טוב יותר לעשות'...:-)) להבהיר להן שאני רוצה להשאר כל עוד הילד זקוק לי, הן כל הזמן סברו שהן עושות לי טובה כשהן מאיצות את הפרידה ופוטרות אותי מן הילד.

אגב, הילד, היום בן ארבע (אתמול חגג יומולדת!), נמצא בבית. הוא הלך הבוקר לגן עם אביו, החליט שהיום הוא לא רוצה להשאר, אכל שם ארוחת בוקר, וחזר הביתה. הגננות אמנם הופתעו, אבל קיבלו בהבנה.
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

אבל אם את מזהה צורך אמיתי של הילד שלך כי תשארי עימו בגן, כל שאר השיקולים מתגמדים לעומתו
מ י כ ל,
בואי תנסי לחשוב רגע על ילד נוסף, באותו הגן, שהצורך האמיתי שלו הוא הפחתת הנוכחות ה'בוגרת' סביבו. כלומר, נוכחותם של כל-כך הרבה מבוגרים זרים סביבו מאיימת עליו באופן קיצוני ו/או גורמת לו להתנהגות יוצאת דופן....
לא הייתי מגמדת את השיקול הזה כל כך מהר.
ויש כמובן עוד מכלול שלם של אתגרים סביב...
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יעל_צ* »

אורית - אין ספק, גם לגננת לא קל בתחילת השנה. ההתמודדות עם הצורך להכיר את הילדים - כל אחד וצרכיו, אופיו, רגישויותיו וכו' היא בוודאי מאוד תובענית. וההורים - כל אחד ובקשותיו, הערותיו, ודרישותי ו- לא קל בכלל.
אני גם מכירה את הבעייתיות הזאת בכך שחלק מההורים "נשארים" וחלק לא.
ובכל זאת - עדיין חשוב לי יותר לתמוך בילדים שלי. ואני שמחה שמתאפשר לי להישאר איתם עד שאני מרגישה (והם אומרים) שזה בסדר, אני יכולה ללכת.
אגב, אני תמיד משתדלת גם לדבר עם ילדים אחרים, שמשחקים למשל באותו מקום שאחד הילדים שלי משחק. אולי אני לא תחליף להורה שלהם, אבל אני לפחות מנסה להפגין קצת חמימות והתעניינות (ובדרך אגב אולי גם לחזק את ההיכרות בינם לבין הילדים שלי).

בינתיים הגננת לא רומזת לי ללכת, וטוב שכך....

<אורית - יהיה דווקא מעניין לשמוע את נקודת מבטה של הגננת. >
ש_מים_וארץ*

פרידה מילד בגן

ובכל זאת - עדיין חשוב לי יותר לתמוך בילדים שלי

זהו, זה בדיוק ההבדל.
הגננת נמצאת בַמקום של ה'אמא של כל הילדים'.

נקודת מבטה של הגננת. משקיפה על כל המכלול, אינה יכולה לחרוץ משפט לכאן או לכאן.
עליה להכיל את הסיטואציה הבלתי אפשרית/טבעית הזו ולהשאר בחיים....

מהדברים ש איתי שרון כתב למעלה אפשר להבחין שברגע שההורים באים לגן בגישה בוטחת/אמון בסיסי בגננת או הכרות והתנסות חיובית מוקדמת, הדברים עשויים להתגלגל בהרמוניה. אם ההורים מגיעים בחשדנות, הילד מיד חש בזה ומִתקשה ומאתגר בהתנהגותו.

אני מאמינה שכל קושי שעולה אצל ילדי הגן מבקש את הפיתרון שלו במפגש האנושי ובקבלה ההדדית בין המבוגרים שסביבו.

כשאנו (האמהות) פוגשות את 'אנשי החינוך' המופקדים על ילדינו ובאות בפוזה של 'אנחנו יודעות איך זה צריך להיות ובדיוק מה צריך לעשות' אנחנו בעצם מקשות על ילדינו.
אני חווה את זה עד היום עם ילדי הבוגרים. אני רואה איזו משמעות עצומה יש לאופן שבו אני מכבדת או לא, את הדרך של המורים שלהם. ובכל פעם אני מופתעת מחדש מפוטנציאל השינוי והצמיחה של כל 'משולש'.
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ב_דחילו* »

אני לא מצליחה לעמוד בסטנדרטים של 'פרידות מוצלחות', אבל הפסקתי להציק לעצמי בענין הזה. אני יושבת בגן ומשחקת, (משתדלת לא למהר בבקרים ואם כן מבקשת שבן זוגי יחליף אותי) וקובעת עם הילדה מתי אלך. כשממש קשה לה (תחילת השנה) אני נשארת עוד ובדרך כלל בסוף היא הולכת לעשות משהו עם המטפלת האהובה עליה.
מה שחשוב לי להגיד זה שהקושי הוא מספיק גדול כך שלא צריך להוסיף עליו את ההלקאה העצמית - 'למה אני לא מצליחה לעשות את זה אחרת' או 'כמה לא נעים שהגננת נוזפת בי'. מנסיוני, הגננת נותנת את העצה כי היא רגילה שמולה עומדת אמא שבעצם מבקשת ממנה את הזירוז והיא 'עושה את תפקידה'. אם תבהירי לה שאת יכולה להשאר - תמצאו את הדרך שהכי טובה לכם. זה קשה לא כי 'משהו לא בסדר', זה באמת קשה, לכולם.
איתי_שרון*

פרידה מילד בגן

מהדברים ש איתי שרון כתב למעלה אפשר להבחין שברגע שההורים באים לגן בגישה בוטחת/אמון בסיסי בגננת או הכרות והתנסות חיובית מוקדמת, הדברים עשויים להתגלגל בהרמוניה. אם ההורים מגיעים בחשדנות, הילד מיד חש בזה ומִתקשה ומאתגר בהתנהגותו.
מסכים בהחלט, גם אם ההרמוניה לא מושגת ישר על ההתחלה. בגן הראשון שאליו הגענו פשוט איבדנו את אמוננו בצוות אחרי השבוע הראשון. "הואשמנו" בכך שאנו מגוננים על הילד יתר על המידה בכך שאנחנו לא מוכנים לעזוב אותו עד שירגיש טוב, אבל פשוט לא ראינו שמישהו מהצוות מנסה ליצור איתו קשר כלשהו ולא היינו מוכנים לעזוב אותו סתם "בשביל שיתרגל".

אגב - הכנסנו את אור לגן לקראת סוף השנה שעברה, וזה התברר כיתרון עצום עפנ"י להכניס בתחילת השנה: הצוות היה יחסית פנוי בשביל להשקיע זמן באור, ולא היו ילדים אחרים באותה סיטואציה שצריך לרוץ ביניהם. אני חושב שנעשה כך גם להבא.
מ_י_כ_ל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

הכנסנו את אור לגן לקראת סוף השנה שעברה
זה בערך הפטנט שלנו - לא סוף השנה שלפני, אלא פשוט שבועיים שלושה אחרי תחילת שנת הלימודים. כך גם מרווחים את רוב תקופת החגים בבית ונמנע הטרטור המיותר של חופשים תכופים, שהחזרה לגן מכל אחד מהם היא כמו התחלה חדשה.
יוליה*
הצטרפות: 20 מאי 2002, 01:15

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

השבוע התחלנו פעוטון לקטנה שלנו, עוד חודש בת שנתיים. נרשמנו לגן שהומלץ בחום גדול מאוד ממספר אנשים שונים שאני מכירה אותם ואת ילדיהם שהיו בפעוטון.
כשבדקתי כמה פעוטונים ראיתי שהפעוטון הזה הוא הרגוע והנעים ביותר. קשה היה לי לשים את האצבע מדוע, אמנם היה חצר גרוטאות כייפי, אך הגן היה פשוט ואולי אפילו מוזנח מעט יחסית לגנים מעוצבים שראיתי, הגננת והסייעת נראו חמות ופשוטות אך לא מרשימות באופן מיוחד.
הגענו ליום הורים שבו הדיון הסוער ביותר היה אם להגיש פעם בשבוע לחם עם שוקולד. נדהמתי שכשהגננת ציינה שהשנה בארוחות כולם ישבו בכסא עד סוף הארוחה כדי שיהיה סדר, אף הורה לא צייץ. היא דיברה בנחרצות שעל כולם להגיע עד שמונה וחצי בבוקר כדי לא להפריע לסדר היום, לאחר מכן ראיתי בדפים שחילקו לנו שכתוב כך:
ביום הראשון והשני ההורה עם הילד שעתיים
ביום השני ההורה עם הילד שעה ומשאיר הילד לאחר מכן בגן
ביום הרביע גן כרגיל
כבר חשבתי שאם יעזו לומר לי לעשות כך אני מוותרת על הגן מייד, אבל כשאמרתי שהבת שלי מעולם לא היתה קודם במסגרת והיא תצטרך הרבה יותר זמן -
אז הגננת חייכה ואמרה שמה שכתוב זה לא המקסימום אלא המינימום שהן מבקשות מההורה ללוות בהתאקלמות.
רגועה יותר אך עדיין מעט חשדנית הגענו לגן ביום הראשון.
רוב הילדים כבר ממשיכים את שנתם השנייה בגן והם בני שנתיים וחצי ושלוש, ישנם רק שלושה חדשים בגילה של הבת שלי.
כלומר רק שני פעוטות חדשים חוץ ממנה.
התפלאתי שלא נשמע בגן בכי ביום הראשון.
הילדים שיחקו בשמחה, הדלת לחצר הגרוטאות היתה פתוחה והגננות אמרו שעד שהילדים החדשים מתאקלמים הדלת נותרת פתוחה כל היום.
פעוט אחד חדש כבר היה ללא אימו שמח וטוב לב.
"רואים שזה ילד שכבר היה במסגרת בשנה הקודמת!" ציינו בסיפוק הגננות. הילד לא השתתף באף פעילות יותר מדקה אך התרוצץ כל היום בחיוך מאוזן לאוזן. הם קיבלו זאת בטבעיות.
הפעוט השני היה צמוד לאימו והביט במבט נוגה ומהורהר מסביב. הוא לא התרחק ממנה ולא הסכים להתקרב לילדים.
"הוא בן בכור והיה עד היום עם מטפלת." סיפרה אימו שמלמלה שהיא בכלל לא בטוחה שהוא בשל לגן. האמת היתה שגם לי הוא לא היה נראה בשל לגן.
הבת שלי רצה הרבה פנימה לראות מה קורה ולהשתתף קצת, היא מאוד אוהבת חברת ילדים, סיפורים, הפעלות ונראה היה שמצאה משהו שכבר ציפתה לו מזמן. אחרי שעתיים הילדים וההורים החדשים "גורשו" הביתה.
עידית_ק*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי עידית_ק* »

שני ילדי כיום בגן והולכים שמחים אליו. היום בני הבכור בן 4 אמר שהוא היה רוצה להיות עוד בגן (גן עירייה). יש לו גננת מקסימה שבאה לעבודה כי היא אוהבת לעבוד בגן - מבחינה כלכלית היא ממש לא צריכה את זה בלשון המעטה. זה לא משהו שהיא אמרה אלא הבנתי עכשיו מרכילות.
גם הגננת של ביתי בת השנתיים נהדרת ואותה אני מכירה עוד יותר כי ישבתי הרבה בגן שנה שעברה וגם חיכיתי הרבה בחוץ.
אני עשיתי עבודה עצמית של לשחרר, לבטוח במישהו אחר, זה מאוד עזר לילדים להפרד ולי לראות אותם מאושרים בכמה השעות האלה מחוץ לבית.
יוליה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

ביום השני לא הגענו לגן כי היינו בחתונה בה היא נפלה לבריכת דגים (!) ובבוקר היא קמה עייפה והפוכה וגם שילשלה הרבה.
חששנו שהיא בלעה מים מזוהמים מהבריכה ונשארנו בבית לעקוב.
עד הצהריים היא התאוששה ולמחרת באנו שוב לגן.
ישבנו שוב בחצר הגרוטאות,
הפעם היה הפעוט השמח עוד יותר שמח והחל גם לפטפט עם כולם.
הפעוט הנוגה והחולמני היה עם אבא שלו. האב עקב בערגה אחר הפעוט השמח, פיטפט עימו, התפעל ממנו, וניסה לדחוף בכוח את בנו שישתלב כבר בגן.
בשלב מסויים איבד האבא את סבלנותו, הרים את בנו בידיו וניסה להניחו בכוח בכסא ליד שולחן בו שיחקו ילדים בבצק.
הפעוט החולמני החל לצרוח ולהתפתל בכל כוחו והגננות אמרו לאב להניח לו. האב ובנו חזרו לשבת בחצר ולהביט בפעוט השמח. הרגשתי שהאבא מתבייש בבנו וצר היה לי שהוא לא גאה באיכויות המיוחדות שלו.
להפתעתי לאחר כחצי שעה כששאר הילדים יצאו לחצר, הגננת סימנה לאבא שהוא יכול ללכת, הם הסכימו ביניהם שהאם חוזרת ביום ראשון לעבוד וחייבים לעשות זאת כמה שיותר מהר, האבא העביר את הפעוט שהחל לצווח בהיסטריה ולהתפתל, לידי הגננת והלך. הייתי המומה וליבי נחמץ. היא הסתובבה איתו על הידיים מנחמת אותו ומלטפת אותו ונתנה לו את המוצץ שלו. ושוב הופתעתי, לאחר זמן קצר הוא נרגע.
זמן מה עוד המשיכה להסתובב איתו על ידיה תוך כדי סידורים אחרים וכשהסכים הניחה אותו. הוא נותר מהורהר וחולמני ומדי פעם נשכב על דופן רכה של ארגז שמלא בכדורים קטנים וחלם בהקיץ.
ואז שמעתי את הסייעת אומרת לבת שלי: "עוד מעט גם אמא הולכת."
מייד אמרתי: "לא, היום אני לא הולכת. הרי אתמול לא היינו בכלל בגן."
הסייעת נראתה מופתעת אבל לא ענתה.
אחרי שעה הלכנו הביתה.
יוליה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

יום ראשון השבוע היה היום השלישי שלנו בגן.
כדי שלא יהיו אי הבנות אמרתי לגננת שמכיוון שבתי עוד לא היתה יומיים ברצף אני עוד לא אשאיר אותה לבד. הוספתי גם שעוד לא היתה באף מסגרת, רק מטפלת בבית שלנו למעט שעות, שאין לה שום מוצץ או מציצת אצבע, אין לה חפץ מעבר והיא עדיין יונקת. העובדה שהיא עדיין יונקת התקבלה בשמחה ופירגון והגננת מיהרה לספר שאת בנה בן השש הניקה עד גיל ארבע וחצי (!).
צפיתי רוב היום בבת שלי וראיתי כמה התלהבה מהפעיליות השונות, מהארוחה בצוותא ומהמשחק בחול עם ילדים נוספים.
היא עדיין לא יודעת ממש לשחק איתם, חוטפת או צועקת כשמישהו מנסה לגעת בחפצים בהם היא מתעסקת, אבל מתעקשת לשחק קרוב-קרוב אליהם ורצוי ממש ביניהם. מצאה חן בעיני הדרך בה הגננת מסבירה כל פעם שיש עימות בין ילדים בגן. בקול רגוע היא מפרטת את הבעיה והפתרון. כשהיא מסבירה שהבת שלי היא חברה חדשה שעוד מוותרים לה כי היא קטנה ולא יודעת להתחלק, הגדולים מקבלים זאת ועוברים הלאה. באחד הפעמים גם ניגשה אליה ילדה בת שנתיים וחודשיים שהביאה לה כף ודלי והדגימה לה איך עושים עוגות חול. תוך דקה הן ישבו זו מול זו כשכל אחת מכינה את החול שלה.
הילד החולמני נפרד גם היום בבכי (קצר) והסתובב רגוע ביותר.
השמח כבר מכיר שמות של חלק מילדי הגן וקורא להם בשמם.
בסוף היום הופתעתי להרגיש שהקטנה שלי כבר יכולה להישאר גם בלעדיי.
פלוני_אלמונית*

פרידה מילד בגן

רק עכשיו נכנסתי לשרשור שבעצם פתחתי וקראתי את כל התגובות.
כיף לדעת שיש עוד אנשים כמוני שקשה להם...
אצלנו הגננת קשוחה, לא נותנת להורים בשום אופן להישאר, על אף ניסיונות חוזרים ונשנים מצידי.
נראה לי שזה פשוט עדיין לא בשבילנו...
שיהיה בהצלחה לכולם, גם לילדי הבית שכ"כ כיף להם שנחסכת מהם ה"חויה" הזו...
יוליה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

בערב עשיתי דבר חשוב ביחסי אמא-גננת-ילד.
התקשרתי לגננת ואמרתי לה שהייתי רוצה לתאם את הפרידה בבוקר.
הגננת שמחה שהתקשרתי.
שוב ציינתי שבגלל שאין לה שום חפץ מעבר או מוצץ אינני מעוניינת שהפרידה תהיה ישירה.
אני אכין אותה בערב ובבוקר לכך ש: כשהיא תהיה בגן אמא תלך לסטודיו.
(היא מכירה את הסטודיו מתחת לבית שלנו והיא יודעת שכשאני עובדת שם- היא נשארת עם מישהו אחר).
אני אומר לה גם כשאהיה בגן ש: עוד מעט אמא תלך וכשאראה שהיא עסוקה ושמחה אצא לזמן מה (כשאני מצויידת בפלאפון למקרה שהיא לא נרגעת ויש להזעיק אותי).
שמתי בתיק גם דבר מה שביתי אוהבת במיוחד וישמח גם את לבבות שאר הילדים,
בועות סבון .
ביקשתי שכשביתי תבכה ש"אמא הלכה" הגננת תפריח לה בועות סבון.
הוספתי שלאחר כמה ימים כבר ננסה שהיא תגיד לי ביי ביי ותיכנס לפעילות מעניינת בגן, כלומר שהיא תיפרד ממני ולא אני ממנה.
בכל אופן כך עשינו עם סבתא וכיום היא נפרדת ממני אצל סבתא בקלות.
הגננת אמרה שהיא תזרום איתי ואני אחליט על הקצב.
אם_הבנים_שמחה*

פרידה מילד בגן

שיהיה בהצלחה לכולם, גם לילדי הבית שכ"כ כיף להם שנחסכת מהם ה"חויה" הזו...

יש גם ילדים שהולכים לגן והיא נחסכת מהם. לא כל הגננות כאלה. מקוה שרובן לא.
חוה_ש*
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

בפעוטון שלי ההורים הם אנשים רצויים לאורך כל השנה וכל היום ובדרך כלל הילדים מכירים את כל ההורים ומתיידדים איתם גם עם הורים של ילדים אחרים. לפני תחילת השנה אנחנו עושות פיקניק במקום שיחת ההורים המאיימת המתקיימת - כמה לא נוח: על כיסאות הגן הקטנים, כל משפחה מביאה משהו לאכול ומגיעה בהרכב מלא עם האחים, אוכלים מכירים והולכים הביתה. את האינפורמציה המשמימה אני מעבירה להורים בשיחות אישיות אצלם בבית. אני דואגת ללכת לכל משפחה הביתה לפני תחילת השנה ומבקשת גם לראות את החדר של הילד, כדי שאני אדע מאיפה מגיע אלי הילד כל בוקר ולאן הוא חוזר בסוף כל יום אני מרגישה שאני מכירה את הילדים הרבה יותר טוב ככה.
במשך השנה כל ההורים מוזמנים לכל יום הולדת (יש מעט ילדים) ורובם גם מגיעים (בלי מתנה) כך שלכולם יוצא להיפגש הרבה. בסוף היום בזמן ארוחת ארבע שהיא בדרך כלל עוגה שהילדים הכינו ההורים מוזמנים להכין לעצמם קפה ולשמוע איך היה לילד היום בגן.
הורה שעבר במקרה במשך היום בסביבה יכול לבוא להגיד שלום אנחנו מבטיחות חיוך ולא מבטיחות לא לבקש עזרה אם בדיוק צריך משהו מיוחד רוב ההורים שמחים לעזור ולקחת חלק בחיי הילדים שלהם.
לגבי הפרידות זה ניראה לי פשוט לא הוגן לגרש הורה רק בגלל שלילד אחר קשה. בסופו של דבר ההורה הוא האדם החשוב ביותר בחיי הילד. מי אני שאמנע את המפגש הזה? במקרה כזה התפקיד שלי הוא לתמוך בילד שקשה לו וההורה שלו כבר לא נמצא ולא לפתור את הבעיה במקום אחר.
אם_הבנים_שמחה*

פרידה מילד בגן

חוה, את ניתנת לשכפול?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

מצטרפת לשאלתה של אם הבנים... :-)
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

חוה, את ניתנת לשכפול?
אני חד פעמית בהחלט אך תודה על המחמאה @}
_הכנסנו את אור לגן לקראת סוף השנה שעברה
זה בערך הפטנט שלנו - לא סוף השנה שלפני, אלא פשוט שבועיים שלושה אחרי תחילת שנת הלימודים. כך גם מרווחים את רוב תקופת החגים בבית ונמנע הטרטור המיותר של חופשים תכופים, שהחזרה לגן מכל אחד מהם היא כמו התחלה חדשה._
כדי להתמודד עם הבעיה הזאת בצורה כוללת אנחנו פותחות את הפעוטון ב 15 לאוגוסט במקום ב 1 לספטמבר הנוראי. אנחנו גם מתרחקות מהחגים וגם בתחילת השנה אנחנו אחרי קליטה כך שאם יש הורים שעובדים במערכת החינוך הילד שלהם כבר מאורגן על עצמו לרוב. את הקליטה אנחנו עושים בצורה מדורגת כל פעם ילד או שניים ולא כולם בבת אחת. אני מסכמת את תאריך הכניסה עם ההורים לפי צרכי העבודה שלהם ולפי הצרכים של ההורים האחרים.
מ_י_כ_ל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

חווה החד פעמית, גם אני הייתי שמחה לשכפלך או לפחות את גישתך :-)
תודה לאל שהשנה מצאנו גן שמאוד מתקרב לכך, אבל אנחנו משלמים על כך במרחק נסיעה.
זכור לי שאת משתתפת לעיתים ב מפגשים באזור חיפה, זה נכון? האם זה אומר שהגן שלך בחיפה? אם לא בא לך לפרסם כאן פומבית, היש דרך אחרת לברר?

<למיכל אינטרס גאוגרפי ברור בשאלות הנ"ל...>
ש_מים_וארץ*

פרידה מילד בגן

חוה, את מתארת גן קומונרי נעים וטוב.
משפחתון קטן הוא עדיין סביבה סבירה יחסית לקטנטנים האלה.

בגן עם 20 ילדים ומעלה ובטווח גילאים רחב, קורה שנוצרת תנועתיות מורכבת יותר, שמן הסתם דורשת לפעמים גמישות וירטואוזית (!) אצל כל הנוגעים בדבר.
כמובן שאינני ממליצה 'לגרש' הורה מהגן, אבל בדיונים מהסוג הזה חשוב לי להבהיר חזור והבהר שגישה של שחור ולבן, ופתרונות חד-צדדיים על בסיס מתודי, אינם רלוונטיים לתמונת הגן השלמה.

על פי תפישתי (הסובייקטיבית בהחלט), ג-מ-י-ש-ו-ת הוא שם המשחק בהכלת הגן.
כל 'גישה חינוכית' וכל 'דגל משימתי' נושאים בחובם את פוטנציאל הקיבעון.

אבל עזבי, אני כותבת את הדברים בעיקר כדי לנחם את עצמי, אני חוששת שעד היום (שלוש שנים מאז שפרשתי) עוד לא הצלחתי לסלוח לעצמי על ההתמסרות הטוטאלית הזאת לעבודה...
על שנשאבתי כל כך חזק החוצה ל'משימתיות' הזו.
תמיד אני חשה סולידריות עמוקה לגננות.

רק תשמרי על עצמך.
@}
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

מיכל הפעוטון שלי הוא לא בחיפה :-( אלא באזור עמק יזרעאל. הייתי שמחה להורים שמדברים את השפה הזו ויודעים להעריך את גישתי. בישוב שאני גרה בו זה לא בדיוק עובר, אני נופלת על דברים כמו מחסור בתעודת כשרות, העובדה שהבת שלי איתי וחוסר נכונותי לשתף פעולה עם הפרדה מוחלטת של הילד מהוריו ע"י פתיחת הגן עד 5-6 בערב.
אורית את צודקת שחשובה מאוד הגמישות יחד איתה. אני כן שמה מול עיני את האדם שבילד ואת הילד שבהורה ומנסה לזכור זאת גם בסיטואציות קשות. ברור שזה לא תמיד מצליח.
אין ספק שעבודת הגן היא אין סופית ואפשר לעסוק 24 שעות ביממה, השנה אני משתדלת לעשות פחות ולהקשיב יותר. לעצמי, לילדים, לצוות שלי.
ב_דחילו*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ב_דחילו* »

חוה, הפעוטון שלך באמת נשמע 'משהו אחר'. רציתי לשאול אותך, כיוון שברור לי שהילדים בגן שלך נשארים במקום טוב ויש קשר טוב בין ההורים לגננת - אולי תוכלי לשפוך אור על סוגיית 'הילד נרגע חמש דקות אחרי שאת הולכת'. האם באמת במקרים של בכי קורע הלב של ילד הוא אכן 'מסתיים אחרי חמש דקות', או שיש רגעים נוספים במהלך היום שבהם רואים משהו 'כבוי' בילד או הסתגלות עצובה-מיואשת אחרת. כמובן שאלו הכללות, אבל בכל זאת מעניין.
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

לתחושתי והשקפתי המאוד אישית, אפשר וצריך להגיע למצב שלא נפרדים בבכי. כמו שכבר נאמר פה זה מאוד תלוי בכל שלושת צלעות המשולש ועד כמה הן מחוייבות לכך. אני חושבת שהבכי הזה בפרידה הוא כמו זיהום אויר לנשמה של ההורה ובעיקר של הילד, את לא מרגישה אותו אבל איפה שהוא זה משפיע עליך. אני מאוד משתדלת לא להגיע למקומות האלה, אם ע"י הצעות קוסמות ספציפיות לאותו ילד ואם ע"י השארות ארוכה יותר של ההורה. במשך שנותי בעבודה יצא לי להחזיק ילדים בוכים בפרידה ואני ממש זוכרת שהרגשתי דרך המגע כמה זה לא נכון.
אולי קצת מיותר ומובן מאליו אבל אני אגיד בכל זאת - במקום שההורה מרגיש בטוח ושלם ולילד יש חוויה טובה, לרוב הפרידות הן לא בבכי.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יעל_צ* »

חוה, אני מצטרפת לרשימת ההמתנה ליד מכונת השכפול. תענוג לקרוא את דברייך.

אני חושבת שהבכי הזה בפרידה הוא כמו זיהום אויר לנשמה של ההורה ובעיקר של הילד, |Y|
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

צריכה לכתוב פה משהו די נורא (בעיני).
כשילדי היו בני 9-10 חודשים, הייתי חיבת לחזור ללימודים.
המשמעות - מבחינתם - פעמיים בשבוע, 2-4 שעות מטפלת (עד גיל שנה וחצי).
בני איכשהו הסתדר, אבל מבתי כמעט תמיד נפרדתי בבכי.

השבוע פגשנו את המטפלת באירוע (של המשפחה דרכה הכרנו. כמובן).
הילדה (עברו מאז מעל לשנתיים) ראתה אותה, והדרך היחידה שלי לפרש את ההבעה שלה היא "היא זוכרת אותך". כ"כ הרבה עצב/כאב/דאגה. )-:
יוליה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

חווה ש, לקרוא אותך זה כמו חלום שמתגשם.

הסיבה שסיפרתי בפירוט על הפרידה-בגן היא התנגדותי שלאחר שלושה ימים (שעתיים כל יום) גננת שהיא כמעט זרה מוחלטת תתלוש בכוח את הבת שלי בת השנתיים (כמעט) מבין זרועותיי - ועוד בשיתוף פעולה שלי.
הגננת טוענת שבדרך הזו הילד מסתגל הכי מהר וכשההורה נשאר הרבה בגן הילד נקרע בין הרצון להשתתף לבין להיצמד להורה.
אבל לי יש זמן ואני לא הורה חרד ולחוץ, וחשוב היה לי לראות אם אני נשארת יותר ואם אני נפרדת אחרת האם זה יקשה על ההשתלבות של הבת שלי? הגננת אמרה שכשלא חותכים ישר אז יש רגרסיה ביום הרביעי.
אני אמרתי לבתי שכשהיא תשחק אמא תלך. אבל החלטתי ללכת (עד שתסתגל) כשהיא עסוקה ולא בעימות חזיתי.
ביום הראשון (הראשון שהלכתי לאחר שלושה ימים איתה בגן) בתי בכתה אחרי שהלכתי אך הן הפריחו לה את בועות-הסבון שהשארתי ובמטה קסם היא נרגעה שמחה והשתלבה. ביום השני הן סיפרו שכבר לא היה צורך בבועות הסבון, כששמה לב שהלכתי והחלה לבכות הזמינו אותה להצטרף לצייר איתם, והיא הפסיקה לבכות והצטרפה.
ביום השלישי בתי כבר ידעה, שכשהיא נכנסת לגן ומצטרפת לפעילות אז אמא הולכת. ואכן לקח יותר זמן עד שהחליטה לעבור מהחצר פנימה. את ארוחת הבוקר "סנדוויץ" אכלה לידי ודי התלוננה מדי פעם, כבר חשבתי, אופס! הן צודקות! אבל כשהגיע הבצק ראיתי שעשתה החלטה ובצעד נמרץ הלכה לשבת עם השאר.
גם אני הלכתי(בצעד נמרץ) ולאחר מכן הן סיפרו שכשראתה שהלכתי לא בכתה כלל אלא פשוט הלכה למגלשה והתגלשה.
ביום הרביעי (יום בו האוירה בגן לא היתה רגועה כבימים קודמים) דווקא הלכה ממני הרבה יותר מהר, מייד עם הגשת ארוחת הבוקר. ברור שהיא נלהבת מהפעילויות והחברותא.
נראה מה יהיה בהמשך, אמרתי לסייעת שנורא חסר לי חור הצצה לראות אותה כשאני מגיעה בצהריים קצת מוקדם, והם עדיין במפגש. (החלונות אטומים)
היא הבטיחה להשאיר לי פעם הבאה חריץ בחלון...
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

יצא לי להחזיק ילדים בוכים בפרידה ואני ממש זוכרת שהרגשתי דרך המגע כמה זה לא נכון.

וגם להיפך. כשזה כן נכון, אז גם אפשר להרגיש בגוף, למרות הבכי. בשבילי זה היה קצת דומה לתחושה של הצורך הברור לגמול מהנקה.
הבכי של הפרידה עשוי להיות דרך של הילד להבליט את עצמו בין שאר הילדים, לדרוש יחס אישי מהגננת, "אני לא כמו כולם ואני לא מוכן לקבל יחס כמו כולם, אני רוצה יחס מיוחד" ממש לאחרונה הבנתי שזו יכולה להיות דרך לגיטימית וחכמה של הילד לקבל את מה שהוא זקוק לו. (בתנאי שהגננת היא אכן בעלת היכולת לספק לו את מה שהוא זקוק לו).
אם_הבננות*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2004, 10:25
דף אישי: הדף האישי של אם_הבננות*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אם_הבננות* »

מה עושים עם ילדה בת חמש וחצי שבוכה כשנפרדים ממנה??
זה מה שקרה הבוקר, בתי צרחה כשבעלי הלך!
הסייעת של הגננת הרגיעה אותה אח"כ אבל הלב שלי יוצא אליה.
בא לי ללכת לקחת אותה ולחסוך ממנה סבל.
מצד שני, היא צריכה ללמוד להתמודד! יש דברים בחיים שצריך לעשות, לא?
אולי זה קשור למה שסיפרתי כאן אתמול בדף זה
הצילו-התקף-חרדה
ש_מים_וארץ*

פרידה מילד בגן

בא לי ללכת לקחת אותה ולחסוך ממנה סבל.
אם את בבית ויש לך אפשרות, אז למה לא בעצם?
ש_מים_וארץ*

פרידה מילד בגן

היא צריכה ללמוד להתמודד
תנסי לדייק. להתמודד עם מה?

יש דברים בחיים שצריך לעשות, לא?
צריך זה עניין של השקפת עולם, ומי צריך לעשות מה ומתי, זה גם משהו שכדאי תמיד לחשוב עליו מחדש.
ב_דחילו*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ב_דחילו* »

אם הבננות, קבלי (())
ילדה בת חמש וחצי יכולה להסביר את עצמה ולתכנן ביחד איתך את מהלך הדברים. גם אני נוטה להפריד בין קשיי הפרידה לבין ההנאה משהיה ופעילות בגן. בגיל הזה היא יכולה להסביר לך מה היא מבקשת וגם את יכולה להסביר לה מה המגבלות שלך.
קושי יכול להיות נקודתי ויכול להיות קשור למשהו אחר ולהתבטא בפרידה או בכי או דברים אחרים. רק את יכולה להרגיש את הבת שלך ולחוש אם טוב לה שם במהלך היום, אם הקושי הוא במקומות אחרים שאפשר לשנות/להגמיש/לעשות אותם אחרת.
אם_הבננות*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2004, 10:25
דף אישי: הדף האישי של אם_הבננות*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אם_הבננות* »

תודה לכל העונות...
למרות שבא לי ללכת לקחת אותה, אני לא רוצה לפתור ככה בעיות.
וכשאני אומרת שצריך להתמודד אני מתכוונת לזה שלפעמים עושים גם דברים שלא כ"כ רוצים.
כמו שלפעמים אני לא רוצה ללכת לעבודה אבל הולכת.
נכון שזה עניין של גישה אבל אני לא מאלה שמסוגלות "למרוד" במסגרות החינוכיות והחברתיות.
אז נכון שקשה לה להיפרד מאיתנו, וכנראה שעדיין לא ממש כיף לה בגן, אבל אין מה לעשות, היא צריכה להתמודד.
אם אני אקח אותה אני רק אזיק לה.
ובכ"ז אני עצובה...וקשה לי שקשה לה...
:-(
אם_הבנים_שמחה*

פרידה מילד בגן

אם אני אקח אותה אני רק אזיק לה.

על קו הרצף שבשני קצוותיו עומדים: להישאר בבית.
להשאיר בגן להתמודד, יש עוד אפשרויות.
נסי לבדוק אם יש לם אפשרות להקל עליה את ההסתגלות באיזו שהיא דרך.

אולי להגיע כל יום לשעה, שעתיים, שלוש וכו'
אולי להישאר איתה כל יום קצת פחות. היום עד שיוצאים לחצר, היום רק עד אחרי ארוחת הבוקר, היום עד לפני ארוחת הבוקר וכו'
ב_דחילו*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ב_דחילו* »

וכשאני אומרת שצריך להתמודד אני מתכוונת לזה שלפעמים עושים גם דברים שלא כ"כ רוצים.
מסכימה איתך שלפעמים עושים דברים שלא רוצים, אבל לא 'צריך' להתרגל לעשות דברים שלא רוצים.
בהקשר של גן, בעיני, אפשר להבחין בין הקושי להסתגל לסביבה שונה מהבית או מהגן הקודם - שזה קושי רציני (יותר או פחות לאנשים שונים) לבין הקושי להיות במקום לא מכבד, עילג ולפעמים גם אלים.
הקושי הראשון הוא קושי שאנחנו עוברים ואולי לפעמים אפילו מרויחים ממנו ואילו הקושי השני בהחלט אינו הכרחי. יחד עם זה, בעיני ובהחלט לא ברוח האתר, פעמים רבות יש נקודות אור - יכולה להיות סייעת חמה שאליה הילד נקשר, יכולה להיות קבוצת ילדים ביישוב שמצמיחה, כבר בגיל צעיר, חברויות וענין במיוחד עם ההורים גם חברים, יכול להיות שסבתא לוקחת את הילד מהגן והוא מרויח תשומת לב וקשר עם דמות אוהבת ועוד.

במקרה שאין שום נקודת אור והגן זוועתי - זה גם מרד, מרד 'נגדך'... אולי אמהות אחרות חשות כמוך ואולי יש עוד אפשרויות בסביבתכן.
שוב (())
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

אם הבננות - קראתי את מה שכתבת בדף הצילו התקף חרדה וממש ניראה לי שההתנהגות של בתך בבוקר קשורה לעניין. נשמע לי סביר מאוד שהיא מפחדת. השאלה היא באיזה דרך את בוחרת להתמודד עם הפחד שלה או איך את מתייחסת אליו. האפשרות הראשונה היא באמת לתת לצאת מתוך נקודת הנחה שהיא חייבת ללמוד ואז הדרך להתייחס לזה היא לכאוב מבפנים, אבל לתת לה להתמודד עם הפחד ולמצוא את הדרכים שלה.
האפשרות השנייה היא לדעת שפחד הוא סוג של בריחה מכאב. הבת שלך מפחדת שיכאב לה כמו שכואב לילד ההוא ולכן היא מייצרת פחד שיגן עליה מפני הכאב הזה. אני מאמינה שהדרך להתמודד עם פחד אצל ילדים היא לא לאמן אותם בפחד אלא להכיל את הפחד שלהם ואותם וע"י כך לספק להם כלים לכל החיים לדעת להכיל את עצמם ולדעת להתמודד עם פחד. דווקא העובדה שלא תחשפי אותה למצבים כאלה, תיתן לה כלים הרבה יותר טובים ואיכותיים לחיים מאשר באפשרות הראשונה. זה לא אומר שהיא צריכה לא ללכת לגן, אבל יכול להיות שיש דברים שאת יכולה לעשות גם בתוך המסגרת. קראתי את התגובות הקודמות וניראה לי שנתנו לך כאן כיוונים טובים מאוד.
בשביל להכיל קשיים של אדם אחר דרושים הרבה מעיינות פנימיים אבל כשמצליחים לעשות את זה טוב, גם הנפש מתמלאת בהצלחה @}
אלמונית_כרגע*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 12:43

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אלמונית_כרגע* »

חוה, רציתי לשאול את עצתך. (כמובן אשמח לשמוע עצות גם מאחרים...)
הגן של הילד שלי נמצא במקום שנחשב למקום מאוד טוב ומבוקש. אני מרגישה שהבעיה שלי עם הגן היא
שיש שם סדר יום יותר מידי נוקשה. אני מרגישה כאילו אין לילדים כמעט זמן חופשי לעשות מה שהם רוצים, בלי הוראות ותכתיבים ואיסורים. כל זמן 'מפקחים' עליהם.
הגן נמצא בתוך מערכת רחבה יותר שכוללת גן נוסף וגם כיתות א' ו-ב'. השאלה שלי היא האם יש טעם
לנסות לדבר עם הגננת או המנהלת על ההרגשה שלי, או שזה יתקבל בתמיהה. זה מקום מאוד ותיק, מאוד מאמין בעצמו, ואני תוהה אם יקשיבו לי. אני רוצה לראות את הילדים יותר משוחררים, פחות "ממושמעים". בקיצור, יותר "ילדים".
מה דעתך?
פלוני_אלמונית*

פרידה מילד בגן

היא צריכה ללמוד להתמודד! יש דברים בחיים שצריך לעשות, לא?
כן! ממש די עם הפינוק!

איפה האיקון של הציניות ואיפה חבצלת השרון שתשלח מישהו לאכול %&*@ מדי יום כדי להתרגל...
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

מהניסיון של השבוע האחרון עם בני הקטן, ועד כמה שכואב לי להודות בכך, הפרידה קלה יותר כשעוזבים מהר.
אני דוגלת בלהיפרד ממש מהילד, לא להעלם לו כשהוא עסוק , אני חוששת שהוא עשוי לפחד להשקיע את עצמו במשחק או בפעילות אם הוא יבין שבזמן הזה אנו עשויים להיעלם...
כמובן שפרידה פנים מול פנים קשה וכואבת יותר.
הכניסה לגן החדש היתה מאוד מדורגת. ביום הראשון הייתי איתו שעתיים בגן, כמוני היו כל ההורים של הילדים החדשים בגן, ילדים שכבר היו בגן כן נשארו לבד , יש בזה טעם לפגם לדעתי מאחר ונוכחות הורים של חלק מהילדים אינה לטובת הילדים שנשארים לבד, אבל זה לא היה בשליטתי...
ביום השני הגענו לגן ואחרי חצי שעה בערך נפרדנו, הוא בכה כל הזמן ואחרי כשעה באנו לקחת אותו, הוא התנהג כאילו הצלנו אותו ממשהו נורא ממש, והלב שלי נשבר...
ביום השלישי בנזוגי לקח אותו ונפרד ממנו די מהר אבל אחרי כשעה צלצלו אליו וביקשו שיבוא, הילד פשוט לא הפסיק לבכות.
ביום הרביעי אני הבאתי אותו לגן (הפרידה ממני בדר"כ קלה לו יותר), מהרגע שנכנסנו לגן הוא בכה כמעט כל הזמן, פשוט לא הייתי מסוגלת לעזוב אותו, הוא נצמד אלי , ובכל מעבר ממקום למקום בגן החל שוב לבכות, הייתי איתו שעתיים תמימות ובסופן נפרדנו, הפעם הוא החזיק מעמד שעתיים תמימות עד שצלצלו אלי...
הרגשתי שהנוכחות המתמשכת שלי בגן לא עוזרת. דיברתי עם הגננת והסכמנו שאחת המטפלות תיקח אותו באופן בלעדי, תהווה בשבילו דמות בטוחה, עד שהוא ירגיש בטוח יותר. למרות שהגננת לא אמרה דבר, אני הצעתי שלמחרת הפרידה תהיה כמעט מיידית ואכן כך עשינו, הגענו לגן ואחרי חמש דקות מסרתי אותו לאותה מטלפת ועזבתי. להפתעתי היה לו הרבה יותר קל, למרות הבכי הנורא כשעזבתי, אחרי שעה הגננת התקשרה לומר לי שהוא ממש בסדר, משחק ומשתתף ועליז. הפעם הוא נשאר עד הצהרים ואז באנו לקחת אותו.
למחרת היום היה הרבה יותר טוב ונראה לי שעלינו על דרך המלך למרות שברור לי שאחרי השבת יהיה שוב משבר, וראש השנה יהיה משבר גדול יותר.

שליחת ילדים לגן אינה טבעית, לא להם ולא לנו. בחלק גדול מהמקרים זהו כורח המציאות ואני חושבת שבסיכום של הדבר אם באמת בחרנו גן שמתאים לילד ולצרכיו הוא מפיק תועלת מהעניין. הן בקשר עם ילדים, הן במיומנויות ועוד.
אמרתי את דעתי פעמים רבות, ילדים רבים נשארים בבית ולפעמים עדיף היה שהיו במסגרת מאחר ובבית הם מוזנחים, אני לא בטוחה שלו הייתי נשארת בבית עם ילדי הייתי מסוגלת לאורך זמן להשקיע בהם, ובסופו של דבר אני חושבת ש עבורי הגן הפתרון טוב יותר...
אין לי ספק שילדים שנמצאים בבית וזוכים להשקעה מירבית זוכים מכול העולמות, זה לא תמיד אפשרי הן בגלל תנאים כלכליים והן בגלל שלא כולנו בנויים אותו הדבר, לא כולנו באמת מסוגלים לזה.
בכול אופן היום אני מרגישה שלמה יותר עם בחירת הגן ועם עצם שליחתו לשם...
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

האם יש טעם לנסות לדבר עם הגננת או המנהלת על ההרגשה שלי, או שזה יתקבל בתמיהה
אני חושבת שבתור הורים חשוב מאוד שנגיד מה אנחנו מרגישים ורואים, לא רק בשביל שיקרה משהו אלא גם בשביל התחושה שלנו שאנחנו מנסים לעשות את הכי טוב שאנחנו יכולים בשביל הילד שלנו, כי המחוייבות שלנו היא קודם כל אליו. מצד שני צריך לדעת שלא בטוח שתהיה הפנות להקשיב ולנסות לראות דברים אחרים ממה שכבר יודעים ומכירים. במיוחד מקום שהוא גדול, מורכב ומחוייב לכל מיני דברים נוספים, כמו הורים אחרים וכמו שם, לא בטוח שיש לו את הכלים להשתנות. הרבה מקומות מציגים לוח פעילות צפוף כי זאת דרישה שבאה מציבור ההורים. להראות פעילות והתקדמות. הורים רוצים לראות את הילד שלך "מתקדם" לעבר המטרות שהוצבו בפניהם. זאת מחלה שבה לוקה החברה שלנו, זה לא משהו ספציפי לגן מסויים.
עוד סיבה להפעלה בלתי פוסקת של הילדים היא קושי בהתמודדות באינטראקציה בניהם, זה הרבה יותר קל להפעיל אותם ולמקד את תשומת הלב שלהם אל המבוגר מאשר להתמודד עם התוצרים של המפגש בניהם שלפעמים הם לא פשוטים.
מהדברים שאת כותבת נשמע לי שחשוב שתדברי עם גורמים בתוך הגן. עוד מקום לדבר בו שיכול ליצור שינוי הוא קבוצת ההורים. אולי יש עוד הורים שמרגישים כמוך?
אמא_אחת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2002, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אמא_אחת*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמא_אחת* »

אני רוצה להתייעץ איתכן על דילמה שיש לי ושקשורה בעקיפין לפרידה מילד בגן, בני בן השנתיים הולך למשפחתון שבו 10 ילדים וכולם קטנים ממנו (שנה-שנה וחצי), זה אותו משפחתון אליו הלך בחצי השנה שחלפה אולם כל הילדים התחלפו חוץ ממנו, בשנה שעברה היו פחות ילדים וכולם גדולים ממנו משמעותית והוא הסתדר מצויין. השנה התחילה טוב אבל כבר ביום השלישי הוא נצמד אלי בצורה קיצונית וסירב להיפרד וגם כשבאתי לקחת אותו הוא רץ אלי ופחד ששוב אעלם לו. מאז הוא בוכה כל יום בבוקר אבל הגננות אומרות שזה נגמר מהר, לדעתי זה בגלל חוסר יחס, בשנה שעברה בתור הקטן והחדש הוא זכה ליחס מועדף והשנה בגלל היותו ותיק הוא "מוזנח". הדילמה שלי, האם להשאיר אותו שם בתקווה שיתאקלם או לרשום אותו למשפחתון אחר שבו יש 7 ילדים וכולם גדולים ממנו (2.5-3.5) עליו קיבלתי המלצות, אני חייבת להחליט בהקדם. תודה.
אם_הבנים_שמחה*

פרידה מילד בגן

סוס מנצח לא כדאי להחליף. אם היית מאד מרוצה תחזיקי חזק ואל תעזבי. לא פשוט למצא מקום כזה.
אם קבוצת הילדים חדשה, הגיוני שקשה לו.
תנסי בעדינות רבה, אולי בהומור, להעלות בפני המטפלות את עיניין חוסר היחס. אולי מבלי לשים לב הן "מזניחות" אותו כי הוא ותיק. אולי הן צריכות שמישהו יעורר את תשומת ליבן לכך שגם לו זה חדש ושונה.
יוליה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי יוליה* »

אם הבננות,
יכול להיות שכבר דיברת והסברת לבתך במפורש, אבל כשקראתי את מה שכתבת על התקף החרדה של בתך, חלפה אצלי המחשבה שאולי באופן לא מודע הבת שלך מפחדת להדבק מהילד חולה הסרטן אם תהיה איתו בגן/ או פוחדת שאם זה קרה לו כשהיה בגן גם לה זה עלול לקרות כשהיא תהיה בגן.
אלמונית_כרגע*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 12:43

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אלמונית_כרגע* »

חוה, רציתי רק להודות לך על התשובה שלך. נתת לי הרבה חומר למחשבה.
עכשיו אני קצת אתבשל עם עצמי ואראה מה לעשות. שתהיה לך שנה טובה! @}
איתי_שרון*

פרידה מילד בגן

עוד סיבה להפעלה בלתי פוסקת של הילדים היא קושי בהתמודדות באינטראקציה בניהם, זה הרבה יותר קל להפעיל אותם ולמקד את תשומת הלב שלהם אל המבוגר מאשר להתמודד עם התוצרים של המפגש בניהם שלפעמים הם לא פשוטים
לנו היה חשוב מאוד שכן יהיה לו זמן פנוי, והרבה. חשוב לנו מאוד שהוא יגלה מה הוא אוהב, ולא יאכילו אותו בזה כל הזמן. בהקשר הזה אומרת הגננת בגן שלנו (ואנחנו מסכימים איתה) שאיכותו של הגן לא נמדדת במה קורה באמצע שעור ריתמוזיקה, כי אז ברור שהכל יזרום. כדי להתרשם מהגן צריך לראות מה קורה כשהילדים בחצר ומשחקים בעצמם. היא גם טוענת (ואני עוד לא יודע להגיד למרות שזה נשמע לי סביר...) שכשמרגילים את הילד שמבוגרים ממלאים את עולמו בתוכן כל הזמן, אז אין מה להתפלא אם כמה שנים אחרי זה הוא בא כל הזמן אל ההורים עם "משעמם לי".
מירוסלב*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2004, 12:35

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי מירוסלב* »

לא ידעתי שכל כך הרבה ילדים באתר הולכים לגן.
האלמונית_הכאובה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2004, 23:58

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי האלמונית_הכאובה* »

בני בן 4.5 מגלה קושי רב מהרגע שהוא פוקח את עיניו בבוקר ועד שהוא הולך לישון ואינו רוצה ללכת לגן .
אציין שעברנו דירה במקביל למעבר לגן החדש (עיר חדשה) מגיל שנה עד גיל 4 הוא היה בגן פרטי עם אותה קבוצה.
כרגע הוא בגן חובה עם קבוצת ילדים שברובה מכירה אחת את השנייה.
כואב לי עד מאוד לראות את הקושי הרב אליו הוא נקלע ואין ביכולתי לעשות הרבה . (אנחנו מבלים בגינה הציבורית אחה"צ ופוגשים חברים מהגן והזמנו לא אחת חברים חדשים אלינו הביתה ). אבל בכל זאת הוא לא מעוניין להיות בגן והוא מתבודד בפינת הספר בגן . (מדובר בילד שהיה מאוד חברותי עד שעברנו) שלא מעוניין לקחת חלק בפעילות הגן הוא אפילו לא רוצה לקחת כריך לגן כדי לא להשתתף עם כל הילדים בארוחת העשר.
כאשר אנו הולכים לגן (עם אחיו הקטן שנמצא בגן הסמוך ונקלט נהדר !!!) אנו מסכמים עד מתי אני אשאר איתו (כרבע שעה / חצי שעה) לפי מחוגי השעון ולאורך כל הזמן הוא בוכה (בכי עצור) פשוט נקרע לי הלב!!!
הגננת מתייחסת לכך בביטול וטוענת שאחרי החגים זה יעבור אך האם צריך ככה לסבול לאורך החגים ???
אמא_אחת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2002, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אמא_אחת*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמא_אחת* »

אלמונית- לדעתי תוציאי אותו מהגן ותבחרי לו גן אחר. בשנה שעברה נתתי לגדול להיות בגן כזה שהוא לא הכיר בו אף אחד והם היו קבוצה מגובשת וזה נורא הוריד לו את הביטחון העצמי וההתחברות לילדים. היום אני מצטערת. ובקשר לקטן שלי עליו שאלתי קודם, החלפתי לו למשפחתון קטן ומקסים והיום הוא ממש לא רצה ללכת.הביתה.
אמאלה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 21:01

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמאלה* »

לצערי הרב, עקב חזרה לעבוד אני מכניסה את בתי בת ה-10 חודשים לפעוטון. יש שם סה"כ שלושה ילדים בקבוצה שלה עם מטפלת אחת. הבעיה היא שעד היום היא הייתה צמודה אלי ורק אליי ולא מוכנה לזוז ממני. מזלי הוא שכשהיא רואה ילדים היא מתלהבת ושמחה ומשחקת איתם בלי לחפש אותי בסביבה. החשש שלי הוא שברגע שהמטפלת תיקח אותה כדי להאכיל אותה או להחליף טיטול, היא תראה שזו לא אני ואז תתחיל בשאגות הבכי והפחד. עצת המטפלת היא להשאיר אותה שם וללכת לשעה (כאמור, הן חושבות שכך הילד מסתגל הכי טוב). הבהרתי לה שלא אעשה זאת לבתי, כי הנזק (לי ולה) יהיה גדול. מה לדעתכם עלי לעשות כדי להקל על הפרידה ? אציין שהיא ילדה מאוד עדינה ורגישה.
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

עשרה חודשים זה באמת קשה.
תחשבי שהיא צריכה להסתגל להמון שינויים בו זמנית. היא צריכה ללמוד סדר יום חדש, היא צריכה לקלוט סידרה שלמה של גירויים חדשים: קולות, ריחות, צבעים, היא צריכה ללמוד להכיר אנשים חדשים. כדי שהיא תוכל לעשות את זה בצורה טובה את חייבת להיות שם. עד שתרגישו שזה בסדר ושהיא מרגישה מספיק בטוחה וגם את. זה יכול לקחת הרבה זמן.
בתחילת השנה קלטתי בפעוטון שלי ילד בן עשרה חודשים שלא ידע עברית וסבתא שלו שגם היא לא ידעה עברית ישבה איתי חודש וחצי עד שהוא הרגיש מספיק בטוח. אני לא חושבת שזה צריך לקחת כל כך הרבה זמן תמיד, זה מקרה קיצוני אבל זה לוקח זמן וצריך להיות מוכנים לזה.
אם בפעוטון הזה לא מסכימים שתשבי שם, בבקשה הדליקי לעצמך נורה אדומה גדולה ומהבהבת. חוסר סובלנות כלפיכן בקליטה ימשיך גם אחר כך לגבי בקשות וצרכים שלכן שיעלו בהמשך.
לגבי השעות שאחרי המסגרת - גם לשם דרושה הערכות: דבר ראשון יכול להיות שהיא תהיה עייפה מהמאמץ של להתמודד עם מקום חדש וצריך לקחת את זה בחשבון ולא לתכנן יותר מדיי פעילות נוספת.
הבת שלי נכנסה לפעוטון שלי בגיל עשרה חודשים ולמרות שאני איתה כל היום היא הייתה חוזרת מאוד עייפה וישנה עוד שעה אחה"צ במשך דיי הרבה זמן.
עוד דבר: אני בעצמי הייתי מאוד עצובה שנגמרה לנו התקופה הנפלאה של של להיות יחד בבית, אז השתדלתי שאם אנחנו כבר כן עושות משהו אחר הצהריים זה יהיה משהו מהדברים הכייפיים שעשינו לפני שחזרתי לעבוד והיא התחילה ללכת לפעוטון, זה קצת מנחם. בהצלחה. @}
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי נועה_בר* »

מנסיוני בעבודה בגן:
  • לבוא לבקר את והילדה במשך כמה ימים, כל פעם לקצת יותר זמן.
  • להביא איתך משהו לקרוא או לכתוב כך שהילדה משחקת ועסוקה את גם תהיי עסוקה ולא תתעסקי בה.
  • לשבת במקום קבוע ולתת לה להתרחק ממך, בקצב שלה. כך תמיד תדע גם למצוא אותך.
  • אם היא התרחקה ממך ואינה נדבקת מן הסתם היא תתחיל ליצור קשר עם הסביבה וכמובן ובעיקר המטפלת תתחיל ליצור קשר איתה. כשזה מתחיל לקרות עלייך להניח לקשר להתקדם ולאפשר למטפלת לקחת את הילדה קצת על הידיים, אלו הכרויות יותר 'אינטימיות' שלאט יותר יגיעו גם להחלפת טיטול ואוכל. ( מהם את חוששת )
  • כל פעם שהיא תבכה, אם היא רחוקה ממך, נסי לתת למטפלת קודם להתקרב ולנסות להרגיע ( כך גם תוכלי להכיר את דרכיה... ) מבלי להתערב.
  • אם היא מבקשת את אמא אז המטפלת תביא אותה אלייך, או שהיא תגיע אלייך לבדה.
  • כשהיא באה אלייך חבקי אותה בכייף וחזרי להיות עסוקה בהקדם האפשרי, הפני אותה למה שמתרחש בגן.
  • לאחר שתראי שנוצר קשר עם המטפלת והיא לוקחת אותה על הידיים בלי צרחות, שהן צוחקות או שהמטפלת מצליחה להרגיע אותה מבכי, אז תוכלי להתחיל לעזוב בהדרגה.
  • פעם ראשונה לעזוב לחצי שעה, בזמן שביתך רגועה, ולא עיפה מידי.
  • גם אם הכל טוב אחרי חצי שעה לחזור! לא חייבים לחכות למצוקה ובכי.
  • למחרת אם חצי שעה עברה טוב אפשר להגדיל את הזמן לשעה, וכך הלאה.
האם היא יונקת? אז הסיפור הרבה יותר מורכב.. וצריך לבחון עוד דרכים להקל על הפרידה.
זה שישנם רק שלושה ילדים זה מצויין. האם המטפלת לבד?
לכמה שעות את משאירה אותה?

ספרי עוד אז אפשר יהיה להתייחס יותר.
קחי בחשבון שילדים בדרך כלל נהיים חולים זמן קצר לאחר הצטרפותם לגן, (אלא אם התהליך מאוד הדרגתי, אבל גם אז לא בטוח 'שמחוסנים') כי מדובר במהלך והתמודדות שלא קלה להם, ובעיקר לנו.

בהצלחה.
אמאלה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמאלה* »

אם בפעוטון הזה לא מסכימים שתשבי שם, בבקשה הדליקי לעצמך נורה אדומה גדולה ומהבהבת
לשמחתי, בפעוטון הזה אני בוחרת כמה להישאר עם בתי ואין לחץ מצד המטפלות, בזה אני רגועה כי עד שהיא לא תרגיש מספיק בטוחה, לא אעזוב אותה.

אני בעצמי הייתי מאוד עצובה שנגמרה לנו התקופה הנפלאה של של להיות יחד בבית
אני מאוד עצובה וגם בוכה הרבה על כך שבימים הקרובים מסתיימת התקופה שלנו ביחד בבית, ומאוד קשה לי המחשבה שמישהי אחרת תטפל בה.

_האם היא יונקת? אז הסיפור הרבה יותר מורכב.. וצריך לבחון עוד דרכים להקל על הפרידה.
זה שישנם רק שלושה ילדים זה מצויין. האם המטפלת לבד?
לכמה שעות את משאירה אותה?_
היא כבר לא יונקת, כך שזה יהיה קצת יותר קל. ישנם שלושה ילדים רק בקבוצה שלה ועוד שתי קבוצות עם ילדים קצת יותר גדולים.
לקבוצה של בתי יש מטפלת אחת אך במקום ישנן עוד שתי מטפלות. כאשר היא תתרגל לגן, היא תישאר שם עד השעה 16:00.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חגית_ל* »

אני הכנסתי את הגדולה שלי בגיל שלוש וחצי לגן (טעות!! טעות!!! זה אחרי שניסינו גן אנתרופוסופי, שם לא אישרו לי לבלות איתה יותר מדי). מכיוון שהיא עדיין ינקה איפשרו לי להיות נוכחת בגן במשך חודשיים רצוף!!! די לא רגיל לגבי גני מועצה. (כן, כן, טפשות גדולה, ישר מאמא ל-37 ילדי גן מועצה!!!)
במשך החודשיים האלה צפיתי מקרוב כיצד הגננת הנחמדה והצעירה צורחת על הילדים בשעותיה הקשות, מענישה ומתעלמת. בתי לא הלכה כל יום לגן, אבל מעת לעת כן ביקרה שם עד סוף השנה.
היא כבר לא עובדת ביישוב שלנו. אבל את השנה היא סיימה ואת בתי לא הוצאתי משם מרוב טמטומי - כי היא מצאה לה שם חברות טובות כ"כ (איפה הן היום?!) - נראה לי שלמדתי את הלקח.
ב_דחילו*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ב_דחילו* »

איפה הן היום_ למה את מתכוונת? 37 ילדים עם גננת באמת נשמע רע, אבל היא הגיעה לשם וחזרה משם הביתה, אליך. בכל דרך חווים קשיים ולומדים לקחים. גם הלקחים וגם הטעויות שנעשו לא היו _מרוב טמטומי , אלא כשחשבת שאת עושה את הטוב ביותר שאת יכולה.

(())
אמאלה*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמאלה* »

אז זהו, אנחנו כבר שבוע בגן. בימים הראשונים הייתי איתה (היא בת עשרה חודשים) ואח"כ עזבתי אותה לחצי שעה שעה וכך הלאה. כשאני מביאה אותה בבוקר היא תופסת אותי חזק וכשהמטפלת לוקחת אותה, היא בוכה. אני מרגישה שהיא נקרעת לי מהידיים. אני מבקשת מהמטפלת שתיקח אותה בזמן שאני אומרת לה ביי ביי (שהיא תהיה העוזבת ולא הנעזבת) אחרי רבע שעה אני מתקשרת ואומרים לי שהיא בכתה רק כמה דקות ונרגעה. מאוד קשה לי עם הבכי הזה ועם הפרידה ממנה. אני מחכה כל יום לרגע שאני אקח אותה חזרה הביתה. לא נראה לי שהיא סובלת שם, אני חושבת שהיא אפילו נהנית, כי כשאני באה, אני מסתכלת מהצד ורואה שהיא נהנית. בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה (לצערי הרב) ואז היא תישאר שם עד 16:00. ממש קשה לי, והיא כל כך קטנה.
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

לאמאלה (())
נועה_בר*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי נועה_בר* »

כשאני מביאה אותה בבוקר היא תופסת אותי חזק וכשהמטפלת לוקחת אותה, היא בוכה. אני מרגישה שהיא נקרעת לי מהידיים
אם את עדיין לא עובדת למה את ממהרת לעזוב? את אומרת שאין בעיה להישאר (כך לפחות נדמה לי)
אולי היא זקוקה לעוד זמן להתרגל ולהכיר את המטפלת?
סייעת_בגן*
הצטרפות: 03 מאי 2005, 19:16

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי סייעת_בגן* »

בעיקר ל"ענת גביש" את שולחת את הילדה לגן על מנת שתתחיל להתבגר ולהיות עצמאית, את משלמת לגן כדי שיטפלו בה. מנסיוני בעבודה עם ילדים, מה שההורה מרגיש מקרין על הילד, הורה שלא מסוגל לשחרר את הילד הוא זה שאשם בבכי, כי אני רואה שברגע שיש לילד טקס קבוע שבו משתתף ההורה בשיתוף הגננת, סייעת או רק ההורה עם הילד, אבל ההורה עם חיוך, ובוטח ב100% בגן ובצוות שלו הילד לא נפרד בבכי!!!!. הילדים שבוכים הם הילדים שההורים שלהם לא נפרדים מהם שנכנעים לציוץ הראשון, הילד בוכה אז מה הוא בכה בגיל שבוע ויבכה בגיל 20, צריך לא לתת לבכי לקבוע את החיים אז הילד בוכה ביידים של המטפלת או הגננת ולומד להתקשר אליה ולהביר חלק מהתלות שלו בהורים לגננת, זה רק יהפוך את הילד לעצמאי לבוגר לחזק.
הרי הורים יקרים אתה שולחים את הילדים לגן כדי שהתפתחו ויגדלו, אז למה אתם מחבלים הכסף שלעצמכם??? למה אתם מחבלים בילדים שלכם????
ענת_גביש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ענת_גביש* »

בעיקר ל"ענת גביש"
אני רואה שברגע שיש לילד טקס קבוע שבו משתתף ההורה בשיתוף הגננת,
הילדים שבוכים הם הילדים שההורים שלהם לא נפרדים מהם שנכנעים לציוץ הראשון

אני תוהה למה הפנית את הודעתך בעיקר אלי, שהרי השתתפתי בטקס קבוע ומתמשך של שיתוף הגננת, עד שהגיעו מים עד נפש.
ובנוסף, הילדה שלי לא בכתה בגן למרות שאני הורה לא נפרד שנכנע לכל ציוץ, כולל הראשון, כך שאיכשהו התיאוריה לא ממש מתלבשת עלי.
אבל מי יודע. הרי הילד בוכה אז מה הוא בכה בגיל שבוע ויבכה בגיל 20,_ ואי אפשר להתעלם מזה ש _זה רק יהפוך את הילד לעצמאי לבוגר לחזק

צריך לא לתת לבכי לקבוע את החיים
אז מי אנחנו שניתן לחיים לקבוע את הבכי.
ענת_גביש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אמנם את שולחת את הילדה לגן על מנת שתתחיל להתבגר ולהיות עצמאית,

אך הנה אתה שולחים את הילדים לגן כדי שהתפתחו ויגדלו,

בזה טמון כל הסוד, לדעתי. המצב הרגשי המופלא שאליו נקלע ההורה פשוט לא ניתן להכלה בשפה העברית.
זהות עצמית ומעברים בין זמנים הופכים חמקמקים ונזילים כג'לי, או מוטב מדוזה, במסננת ארגז החול בגן ביום חם במיוחד.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

המצב הרגשי המופלא שאליו נקלע ההורה פשוט לא ניתן להכלה בשפה העברית.
בשפה העברית דווקא כן...
שירי_אור*
הצטרפות: 05 יולי 2005, 19:12

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי שירי_אור* »

הבן שלי בן חצי שנה ובספטמבר יהיה בן 9 חודשים. ואז הוא יכנס לגן רציתי לקבל עצות להתחלה קלה ...
פלוני_אלמונית*

פרידה מילד בגן

ואז הוא יכנס לגן רציתי לקבל עצות להתחלה קלה ...
אולי נתחיל בעצות להחתלה קלה...(-:
שירי יקרה, אני חוששת שזה לא המקום המתאים לקבלת עצות כאלו. באתר הזה מנסים לדבר בעיקר על המנעות מפרידה מילדים בגיל כל כך מוקדם, וההמלצה כאן היא על חינוך ביתי או לפחות שהייה ממושכת ככל האפשר בגיל הרך במחיצת אחד ההורים.
שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה, את מוזמנת לשוטט באתר , ראי מפתח נושאים
חוה_ש*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי חוה_ש* »

שירי -
זה אומנם פורום של חינוך ביתי אבל את יכולה גם פשוט לקרוא את הדף הזה. יש כאן הרבה מאוד התייחסות לנושא.
שירת_הים*
הצטרפות: 23 ינואר 2006, 23:43
דף אישי: הדף האישי של שירת_הים*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי שירת_הים* »

שלום לכולם
אני קוראת וותיקה של הפורומים הנפלאים שכאן, ותמיד מתפעלת מן העצות והרעיונות היפים של כולם.
הפעם גם אני אבקש עצה. בתי השנייה, בת שנה, נמצאת אצל מטפלת כבר 4 חודשים. היא ילדה מקסימה שמאוד מחוברת אלי ושלרוב אינה מוכנה ליצור קשר עם אנשים זרים. לאחר תקופה קצרה היא כבר נפרדה ברצון והלכה אל המטפלת, אולם עם הזמן הפרידות הפכו להיות דווקא יותר קשות. בשבוע האחרון זה הגיע למצב של בכי היסטרי (שהמטפלת אומרת שנרגע לאחר כמה דקות) אבל קשה לי מאוד להתגבר על תחושת הנטישה וההתעלמות וממצוקתה. כשניסיתי להישאר עמה זמן רב יותר (אפילו כמה שעות בכל בוקר שהתאפשר לי) היא ניצמדה אלי והרגשתי שאני רק גורמת לה לסבל ול"מתיחת" הפרידה - לצער ולא לביטחון. האם יש למישהו עצה או רעיון עבורי? אני כבר שוקלת לעזוב את הלימודים ולהישאר איתה בבית.
נועה_בר*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי נועה_בר* »

לכמה שעות את עוזבת אותה? מה עושה איתה המטפלת בזמן שהן יחד, ואיפה הן נמצאות - אצלכם בבית, או אצלה?
ספרי עוד קצת.
(())

<כדאי להעביר את השאלה לדף אחר, צריכה לחשוב איזה, כדי שתקבלי עוד תגובות.. כי הילדה לא הולכת לגן! אולי אפילו קשיים של אמא או משהו בכיוון >
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

יכול להיות שמשהו קורה בינה לבין המטפלת? לדעתי הבכי הזה מדליק נורות אדומות.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

באתי להתייעץ כאן ואני מקוה שלא אקבל סקילה על כך שאני שולחת את הילדה שלי בת השנתיים ושלושה חודשים לגן.
שאלת תמיכה , יש דבר כזה?
הבת שלי עדיין יונקת . שבוע שעבר התחילה גן חדש. מקום ממש מקסים עם גננת רגישה ומתחשבת.
הבת שלי נפרדת יחסית בקלות ושמחה ללכת לגן אבל כל יום בשעה עשר היא רוצה לינוק. הגן אגב הוא עד אחת.
ביומיים הראשונים נשארתי איתה בגן, אח"כ השארתי אותה בבוקר והלכתי.
בפעם הראשונה באתי לקחת אותה כשבכתה, בפעם השניה הנקתי אותה בגן ואח"כ הלכתי.
יש לי תחושה ברורה שהרצון לינוק זה בגלל שהיא רוצה את אמא ולא כל כך בגלל שהיא רוצה לינוק.. אבל בכל זאת אני מתחילה לחשוב אולי להשאיר לה חלב שאוב בגן (אופציה שקצת מרתיעה אותי מכיוון שאני ממש לא אוהבת לשאוב וגם כרגע המשאבה שלי נמצאת בשימוש אצל אמא אחרת).

ואני מתלבטת האם זה נכון להמשיך לבוא להניק אותה באמצע היום? לי יש את הזמן לזה, אבל לא בטוח שאת הסבלנות, וכמובן שזה תלוי, אם אני יודעת שזה זמני אז אני יכולה לגייס את כוחותי לנושא.

למישהי יש נסיון בפרידה כזאת מילדה יונקת?
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

אינדיאנית, הבת שלי בת שנתיים, עדיין יונקת ונמצאת במשפחתון מגיל 1.3. היא התרגלה מהר מאוד לא לינוק בגן. הם מקבלים בגן ארוחת בוקר בתשע בערך וצהריים ב12:30. אני אישית לא הייתי הולכת על חלב שאוב, כי באמת לא היה לי כוח לזה וחוצמזה אני מניחה כמו שאת אומרת שהיא רוצה אמא. האם בעשר יש להם ארוחת בוקר/ ארוחת עשר? אולי אפשר לשלוח איתה לגן משהו טעים שהיא אוהבת לאכול, שיכול לרכך קצת את השעה הזו שהיא רגילה לינוק בה. אולי תה חם יעשה את העבודה? בקיצור, לי נראה שזה עניין של הרגל ופשוט צריך בעדינות לעזור לה לשנות אותו.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אנדיאנית, יש לי רעיון יצירתי- מה דעתך לשלוח איתה בובה, או להשתמש באחת הבובות של הגן, ולהגיד לה שבעשר הבובה צריכה לינוק, ובתך היא זו שיכולה להניק אותה...?
תיווצר לה אינטימיות, ואחריות. גם אני לא מהשואבות.
אינדי_אנית*

פרידה מילד בגן

מקסימות תודה על התשובות, אפילו זה שעונים זה תמיכה..
קרן שמש הם אוכלים שם כל הזמן, בשמונה וחצי ארוחת בוקר בעשר פרי ובאחת עשרה וחצי צהריים, ובאמצע לדעתי יש עוד כל מיני דברים, לפחות בהתחלה כשהילדים לא מסונכרנים.. והיא אוכלת בגן, אין לה בעיה עם זה..
קשה לה לדעתי להתרגל לתת לאנשים אחרים לטפל בה מבחינת לבקש מהם פיפי וכאלה..
וגם זאת בכלל לא היתה איזה שעת יניקה או משהו כזה, ואולי כן ובכלל לא שמתי לב?
היום אגב כשקראו לי כי היא בוכה היא בכלל לא רצתה לינוק. איך שהיא ראתה אותי היא נרגעה.

אלאן זה רעיון טוב אני אנסה מחר לשלוח איתה את הבובה שלה.
כל כך קשה הקטע הזה של הפרידה.. אבל אני גם רואה שכמה שאני יותר מנסה להיות שם איתה אני רק מקשה עליה.
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי תמר* »

מנסה גם פה... אולי תצליחו לעשות לי סדר במחשבות :)
אני נעה ונדה בין גישה חינוכית שעד כה דגלתי בה, שהיא הרווחת כאן נדמה לי, לבין אחרת, נגיד "נוקשה" יותר. הגישה הכללית שלי כוללת שינה משותפת, הנקה עד גיל שנתיים ויותר כנראה וניסיון לא מתפשר להקשיב כל הזמן לילדה שלי ולמה שהיא צריכה. השנה החלטתי שאני רוצה לחזור להתמחות אחרי שנתיים ששמתי את הצד המקצועי בצד ונשארתי איתה בבית (יומיים עם מטפלת מגיל 8 חוד' כדי שאוכל להמשיך ללמוד), מתוך מחשבה אמיתית ונכונה לדעתי שזה מה שנכון לה ולנו כמשפחה. אני מרגישה שאם אמשיך להיות איתה בבית, ארגיש שאני מוותרת בשבילה על החלומות המקצועיים שלי ואני מרגישה שזה לא נכון לקשר בינינו וכמובן לי ויכול ליצור כעס ותסכול אצלי, גם כלפיה.
היא מצידה מאוד צמאה לחברת ילדים בגילה וממש מבקשת להיפגש עם שכנים, וקרובי משפחה שקרובים לגילה. היא מאוד ורבלית, מאוד חברותית ומקסימה ובוטחת בעולם.

לפני שבועיים הכנסתי אותה לגן שמצאתי אותו אחרי חיפושים רבים. לי באופן עקרוני מאוד קשה לסמוך על אחרים שאינם קרובי משפחה (למשל מטפלת) עם הבת שלי, וזה משהו שאני חייבת לפתור אותו עם עצמי וכנראה משפיע על ההשתלבות שלה בגן. בשבוע הראשון הייתי איתה שלושה ימים מלאים שבהם היא השתלבה בגן, הכירה את המטפלות (כמובן באופן חלקי לחלוטין אבל זה היה הרבה יותר מהורים אחרים שעזבו ביום השני). המטפלות חמות, אוהבות, ונותנות מענה לכל בכי. אחר כך נפרדתי לזמנים שונים, בהתחלה קצת, אחרי זה העליתי קצת את הזמן... בהתחלה היה בסדר ואח"כ ירד לה האסימון שאמא באמת הולכת והיא נשארת.
אבל, ממש קשה לה. היום הגענו למצב שהיא בוכה כבר בחנייה, בבית לא רוצה להתלבש ומבקשת שלא ללכת לגן. אני יודעת שקשה לה הפרידה, וניסינו כל מני דרכים כולל הישארות איתה כשקשה לה, אבל מה שקורה הוא שאנחנו מושכים את הפרידה והיא נשארת במתח נוראי ולא מסוגלת לשחרר אותנו ולהתרחק, כלומר אנחנו מושכים את המצוקה שלה במקום להפסיק אותה וללכת. הפרידה הקצרה שבעלי עשה היום הייתה קשה אבל נגמרה מהר יחסית, והילדה כן השתתפה בגן, אכלה טוב (שזו אינדיקציה טובה בשבילי) וישנה בקלות. המצב כרגע בגן הוא שכשקשה לה, יש איש צוות שצמוד אליה כל הזמן וכל עוד היא צריכה, הוא איתה ולא זז ממנה, כולל החזקה על הידיים כמה שצריך. הגננות סיפרו לי היום שכל עוד היה מישהו לידה, היא הייתה בסדר ושיחקה. היא מקבלת את פני בחיוך, נראית שמחה ולא במצוקה גם כשאני מציצה מהחלון, ומדברת על הגננות בחיוך ואפילו ביקשה ללכת אליהן אחרי הגן כשכבר היינו בבית.

בבית הייתה במצב רוח טוב, שיחקה, לא הלכה אחרי לכל מקום אבל כן הייתה קצת יותר עצבנית מכרגיל, כשהלכתי לשיעור ספורט (והתלבטתי המון אם כדאי ובסוף החלטתי שכן) היה לה קשה, בכתה וביקשה אותי (היא נשארה עם אבא שלה שאיתו יש לה קשר מעולה) והתעוררה כמה פעמים בבכי משינה.

אני בדילמה גדולה. קשה לה, ואני רואה את הקושי וזאת אחת הפעמים היחידות בחייה (הראשונה הייתה גמילת לילה מהנקה) שאני רואה את הקושי הגדול ובכ"ז פועלת בצורה שאינה לרצונה. היא לא ילדה שמקבלת את כל מה שהיא רוצה, היא יודעת לעמוד בתסכולים וכשמסבירים לה בהגיון של בת שנתיים היא נרגעת יותר מהר אפילו. אבל כרגע אני ממשיכה בתהליך שקשה לה מאוד, וזה קורע אותי. כשאני כותבת את השורות אני חושבת שהדבר שהכי קשה לי הוא להעמיד את הרצון שלי לקריירה המקצועית כרגע בעדיפות גבוהה, אל מול הרצון שלה להישאר איתי. כאילו החלטתי שהיום, אני יותר חשובה ממנה. העצות מסביבי אומרות לי שטובה לה ההתמודדות, שהיא מצליחה להתגבר על קושי וליצור קשר חשוב עם הגננות ועם ילדים בגילה. שהיא תצמח מכך.

אשמח לעצות, מחשבות, הרהורים... תודה!
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

פרידה מילד בגן

שליחה על ידי דניאלה* »

הי תמר,
מזדהה ויש לי מה לומר ולשתף.
אנסה להיכנס יותר מאוחר ולפרט.
בינתיים - חיזוקים
אינדי_אנית*

פרידה מילד בגן

גם אני מזדהה. אני החלטתי לשלוח את הילדה לגן בגלל שאני מרגישה שאני לא מסוגלת להיות איתה בבית יותר.
אני מרגישה שזה פוגע בקשר שלי איתה וגם משפיע עלי בצורה שפוגעת בשאר המשפחה.

הפרידה קשה לי וזה קורע לי את הלב לראות אותה עוברת את הקושי הזה. אני ,כמוך, קרועה בין שני רצונות סותרים ושתי דרכי חיים שאני רוצה בהן.
אבל ההחלטה שלי לא משתנה כי היא מתאימה למציאות שלי.

גם אני ראיתי שככל שהפרידה מהירה יותר ככה הדברים ברורים יותר ואפשר להתאבל ולהתחיל לצמוח משם.
אני מקנאה באמהות שהילדים שלהן עברו מהבית לגן בקלות, מאוד קיוותי שאם אני אשאר איתה מספיק זמן שם היא תפרד ממני בשמחה ותהנה מעצם השהות עם עוד ילדים במקום שמספק לה גירויים ועניין, דברים שאני בבית לא יכולתי לתת לה..

אבל מנסיון כבר פעם שניה זה לא הולך ונהיה קל יותר ככל שהילד גדל, לא אצלי לפחות, ופרידה מהוססת רק גורמת לו לנסות ולהאחז בך ולא להסתגל למציאות החדשה.. ככל שאני נשארת בגן יותר איתה ככה היא מרגישה שהיא צריכה אותי שם יותר..

והכי גרוע זה שאי אפשר באמת לדבר עם אף אחד על זה כי אנשי המיינסטרים בכלל לא מבינים מה הבעיה שלך וברור שזה מה שהכי טוב בשבילה בעיניהם. ולי אישית נורא קשה לשמוע את הדעות האלה כי אני מרגישה שאני שונה, שילדים צריכים להיות קרובים לאמא בגיל הזה ואני ממש מרגישה שהם לא יכולים להבין את זה..
ופה בבאופן אני מפחדת להעליב מישהו בעצם קיום השיחה הזאת כאן..או יותר גרוע שמישהו יעיר לי הערות שאני מעדיפה לא לשמוע..

אז זהו, אני כותבת את זה ובוכה.. מקוה ומאחלת לשתינו שיהיה קל יותר בהמשך..
שליחת תגובה

חזור אל “חינוך ממוסד בגיל הרך וקשייו”