פרויקט דף האינדקס הגדול

גילה_חורש*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2003, 08:48
דף אישי: הדף האישי של גילה_חורש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי גילה_חורש* »

אין לי טלויזיה. אני, בסוציומטיות איומה, חיה את חיי, ודי.
(יודעת שהיה פיגוע, כי אחי דיווח לי באייסיקיו).
(יודעת איפה אני חיה, כי בעלי בא הביתה עם נשק וריח של שמן רובים).
אורית_ס*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 09:31
דף אישי: הדף האישי של אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

עוד דבר. מדור אתגרים בהורות
הוא כמו תמיכה בהנקה ו אחרי הלידה. יש בו כפילות עם מדור חינוך ומדור הורות. מה אתם אומרים (אומרות?), להשאיר או לבטל?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

מספר הנושאים הראשיים ברשימה שהצעת קטן מזה שבדף הפתיחה. מה עומד מאחורי זה?
בדף הפתיחה כרגע יש רק חלק קטן מדפי האינדקס, בתור נושאים ראשיים, ומתחתם דוגמאות של דפים מתוך האינדקס.
זה לא אותו דבר. עכשיו רוצים שבדף הראשי תהיה רשימה מלאה של דפי אינדקס בלבד. כדי שיהיה סדר ברשימה, חילקנו אותם לנושאים.
הרעיון בדף החדש הוא שאנשים יוכלו לראות מה כל דפי האינדקס באתר ולבחור לאן להיכנס. לנושאים שציינת יש דף אינדקס.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אורית, בדיוק דיברתי היום עם גילה חורש ועם מ י כ ל על עניין זה (חלק בדף הבית שלי, אבל לא הכל. אני אעביר את זה לכאן. רק רציתי שתראי קודם את ההודעה שלי).
הן חושבות שצריך לעשות איזה דף שיכיל אוסף קישורים למקרי חירום, ולכן אולי יש מקום כן להשאיר את מדור תמיכה בהנקה ו מדור אחרי הלידה. צריך לחשוב על זה.
בנוגע ל מדור אתגרים בהורות
, אני מרגישה שזה דומה לאינדקס ללידה בבית ו מדור ברית מילה שדורשים אינדקס נפרד על מנת להבליט את הייחודיות שבאתר, ולכן אולי לא נורא שיש כפילות.

נ.ב. מה עם מדור לידת בית ? צריך להחליך לו שם ל לידת בית או לידות בית (שם שכבר תפוס על ידי דף אחר. רק היום הבנתי שהאינדקס הוא מדור לידת בית, ולא לידות בית).
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

עכשיו רוצים שבדף הראשי תהיה רשימה מלאה של דפי אינדקס בלבד
הגיוני ויעיל!

כדי שיהיה סדר ברשימה, חילקנו אותם לנושאים.
הגיוני אף הוא. השאלה כמה מצומצמת או רחבה צריכה להיות רשימת הנשאים הזו. לדעתי, לנושאים העיקריים של באופן (הריון, לידה, הנקה, חינוך ביתי, מילה וכו') ראוי שלכל נושא תהיה כותרת עצמאית ואינדקס עצמאי משלו, כלומר הריון לחוד, לידה לחוד, הנקה לחוד, ולא תחת כותרת כוללת או אינדקס משולב. אחרת, חוששני שהאינדקסים יהיו ארוכים ומסורבלים.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

הן חושבות שצריך לעשות איזה דף שיכיל אוסף קישורים למקרי חירום, ולכן אולי יש מקום כן להשאיר את מדור תמיכה בהנקה ו מדור אחרי הלידה. צריך לחשוב על זה.

אני חשבתי על משהו דומה. חשבתי שכדאי להפוך את התוכן של הדפים האלה למעין "שאלות נפוצות על.." עם הפניות לדפים שבהם יש תשובות. נגיד שאלה כזאת: "בטיפת חלב אמרו לי לתת בקבוק כי אין לי חלב, מה לעשות?" תשובה- לא כדאי להוסיף בקבוק כי... לתשובות מפורטות ראי אין מספיק חלב.

לגבי ילדים כבני אדם- חשבתי אולי להעביר לשם את כל סעיף "משמעת וגבולות" שנמצא עכשיו במדור חינוך. שיתמקד בנושא הזה.

ויש לי רעיון איך לפרק את מדור בריאות ורפואה: חשבתי לפתוח דף שיקרא מדור בריאות ותזונה באופן טבעי או מדור בריאות ותזונה אלטרנטיביות ולהעביר לשם גם את הרפואה האלטרנטיבית וגם את התזונה, כיוון ששני הנושאים נראים לי קשורים אחד לשני. לדוגמה, דפים כמו תזונה ללידת תינוק בריא או השפעת התזונה על ניוון הפנים והגוף הם גם על תזונה וגם על בריאות.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

למה להחליף את השם של מדור לידת בית? מספיק להוסיף את המדור, לא?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

לאורית,
אני חשבתי על משהו דומה. חשבתי שכדאי להפוך את התוכן של הדפים האלה למעין "שאלות נפוצות על.." עם הפניות לדפים שבהם יש תשובות. נגיד שאלה כזאת: "בטיפת חלב אמרו לי לתת בקבוק כי אין לי חלב, מה לעשות?" תשובה- לא כדאי להוסיף בקבוק כי... לתשובות מפורטות ראי אין מספיק חלב.

זה רעיון מצוין. אבל המון עבודה. הפרויקט הבא? :-)

לגבי ילדים כבני אדם- חשבתי אולי להעביר לשם את כל סעיף "משמעת וגבולות"
דווקא טוב שזה שם. אולי יראו את זה אנשים שלא חושבים "באופן". כאלה שלא חושבים שילדים כבני אדם ?

חשבתי לפתוח דף שיקרא מדור בריאות ותזונה באופן טבעי או מדור בריאות ותזונה אלטרנטיביות ולהעביר לשם גם את הרפואה האלטרנטיבית וגם את התזונה
נראה לי שזה יהיה אינדקס גדול מדי. אולי נשאיר מפוצל ומקסימום יהיו דפים שיופיעו בשניהם.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אה, וכל הכבוד על העבודה, הייתי עכשיו ב מדור הורות ומשפחה - לוקינג גוד |Y|

(למדתי איך משנים שם של דף.......)
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

זה רעיון מצוין. אבל המון עבודה. הפרויקט הבא?

אין לי התנגדות מיוחדת לעשות את זה בעצמי רק ש... איכשהו לא נראה לי הגיוני שבאתר הזה, השופע אמהות מיניקות, דווקא רווקה נטולת ילדים כמוני תכתוב על בעיות בהנקה :-)

דווקא טוב שזה שם. אולי יראו את זה אנשים שלא חושבים "באופן". ?
אז להשאיר במדור חינוך? לא בטוחה שהבנתי...

אם למדת לשנות שמות (אני מתעצלת ללמוד :-)) אולי תשני את חינוך הורות וגו' ל מדור הורות ומשפחה?

ותודה :-]
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

כן, להשאיר...
ד'א, כשמשנים שם של דף הוא משתנה בכל האתר, אז לא צריך לכתוב מדור הורות ומשפחה, כי אח"כ נצטרך למחוק (כי ייצא מדור מדור הורות ומשפחה)
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אורית, לשנות את פסיכולוגיה וכו ל מדור לבטים ורגשות ? או שיש לך רעיון לשם אחר ?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

דריה, כאמור, למרות שמדובר בהפניות לדפי אינדקס, הייתי מפצלת את 'הריון, לידה ותינוקות' לכל אחד משלושת הנושאים. כמו גם את 'חינוך וחינוך ביתי'. אם אני מעונינת במידע על הריון, אני רוצה שהעין שלי 'תרוץ' רק על כותרות שענינן הריון, ולא להתחיל לדלג על כותרות של הנקה, פעוטות או חיתולים.

אני וגופי - משהו בעייתי בעיני בסיווג הנושאים 'ברית מילה' ו'חיסונים' תחת הכותרת הזו. אני מבינה מדוע אלו נושאים קרובים, אבל מודה ומתוודה, שלו אני הייתי מחפשת מידע בנושאים אלה, לא היה עולה על דעתי לחפשם תחת כותרת זו.
לפחות עבורי, 'אני וגופי' יותר מתקשר לטיפוח, תזונה, מודעות, דימוי. אולי מפני שברית וחיסונים זה לא 'אני וגופי' אלא 'תינוקי וגופו' ...

לגבי ילדים כבני אדם- חשבתי אולי להעביר לשם את כל סעיף "משמעת וגבולות"
מסכימה, אכן מתאים מאוד גם לשם! אבל אם יועבר, לא יהיה תחת חינוך, ומי שיכנס לחינוך לא ימצא, יתאכזב...ילך...

שאלה אחרת:
בעיקבות השיח הזה נכנסתי ל מדור אתגרים בהורות
ושם מצאתי ידף עם כותרת מבטיחה: החלטת הורים או חופש בחירה . התוכן - 3 ציטטות מעיתון. זהו. כמה מאכזב לבוא עם כזו צפייה ולגמור עם כלום (במחילה משני הכותבים שם). בעיקר כשאני זוכרת שיש דפים שעוסקים בשאלה החשובה הזו.
יש רעיונות לפתרון?
חשבתי אולי למרות החלטת פותח הדף, למזג עם דף אחר. זה מוסרי?
אולי את השם הנפלא הזה לתת לדף שאכן עסק בכך (רק שאיני זוכרת את שמו)?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אני רואה שהמשיך הדיון בענין 'גבולות' בזמן כשכתבתי את דברי, אזי...

כמו אורית, גם בעיני זה מאוד חסר ב- ילדים כבני אדם . אז אם לא רוצים להעביר או לעשות כפילות (רק אחרי שתסבירו לי מה רע בזה :-)), אפשר לעשות הפניה ממדור למדור. כלומר בדף האינקדס של מדור אתגרים בהורות, להכניס איזכור בדבר עיסוק בנושא גם תחת מדור חינוך.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

חשבתי אולי למרות החלטת פותח הדף, למזג עם דף אחר. זה מוסרי?
בטח ! חייבים לעשות דברים כאלה. זה כל הרעיון של העריכה פה. אם את רוצה לגיטימציה יותר רחבה, תקראי בדפים עריכה בצ'יק צ'ק ו אומץ למחוק וכאלה.

על השאר אני אענה אח"כ
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מדור לבטים ורגשות נשמע לא רע. אין לי רעיון יותר טוב...

אני חושבת שאעביר את נושא הגבולות ל ילדים כבני וגו' אבל אשאיר דפים מסוימים במדור חינוך- אלה שבאמת רלוונטיים לחינוך- עם הפניה בולטת לילדים כבני אדם. ואחר כך תגידו מה דעתכן.

מיכל- _חשבתי אולי למרות החלטת פותח הדף, למזג עם דף אחר. זה מוסרי?
אולי את השם הנפלא הזה לתת לדף שאכן עסק בכך (רק שאיני זוכרת את שמו)?_

בהחלט, אני עשיתי את זה הרבה (האפשרות הראשונה). זה רק מקל על הגלישה באתר, וליוצר הדף תמיד יש הזדמנות למחות ולשחזר אם זה בנפשו...

אולי באמת כדאי להוסיף קטגורית "תינוקות" שתכלול גם את מדור ברית מילה ו מדור חיסונים.

כשמשנים שם של דף הוא משתנה בכל האתר, אז לא צריך לכתוב מדור הורות ומשפחה?, כי אח"כ נצטרך למחוק (כי ייצא מדור מדור הורות ומשפחה)

ואללה. צודקת.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אה, מיכל, כל הדפים שעוסקים בהחלטות וזכויות של ילדים (וגבולות, וכו') נמצאים כאמור ב מדור חינוך. את יכולה לחפש שם את הדף שעסק (באמת) בהחלטת הורים או חופש בחירה. נדמה לי שיש כמה כאלה.
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אני חושבת שאעביר את נושא הגבולות ל ילדים כבני וגו' אבל אשאיר דפים מסוימים במדור חינוך- אלה שבאמת רלוונטיים לחינוך- עם הפניה בולטת לילדים כבני אדם. ואחר כך תגידו מה דעתכן.
יאללה, לכי על זה! ;-)
דרכי שלי לומר לך שאני מסכימה איתך...

עבור חיסונים וברית קטגורית 'תינוקות' היא כללית מדי, כי אז גם הנקה והחתלה מתאימות. צריך שם יותר ספציפי. דווקא 'תינוקי וגופו' נשמע לי לא רע (הנחתום מעיד...)
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

ובכלל, אולי עוד מישהו יתערב כבר בשיח???
לא חייבים לאנדקס, רק לחוות דעה בענינים שמועלים כאן.

<טרוניה כללית! :-P>
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

בדף הזה לא נראה לי שיש קוראים סמויים :-)

וגם אוף פעמיים ערכתי והוא לא שמר לי כי בדיוק מישהו אחר הוסיף הודעה....

אני מנסה שוב
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

או יופי.
פתחתי קטגוריה הנקה ותינוקות. תסתכלי קצת למעלה.

הריון ולידה נראה לי ביחד. מי קורא על לידה? נשים בהריון!

חוץ מזה, לא נראה לי הגיוני לעשות קטגוריות שיש בהן רק דף אינדקס אחד או שניים. זה יהיה מוזר.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

עבור חיסונים וברית קטגורית 'תינוקות' היא כללית מדי, כי אז גם הנקה והחתלה מתאימות. צריך שם יותר ספציפי. דווקא 'תינוקי וגופו' נשמע לי לא רע (הנחתום מעיד...)

אז זהו, שאני חשבתי על קטגוריה שתכלול את הנקה ויונקים, (תמיכה בהנקה?) תינוקות ופעוטות, בלי חיתולים, ברית מילה, על חיסונים וכו'. כל מה שצריך לדעת כשמגיע התינוק. לא? בסך הכל 5 או 6 דפי אינדקס.

יש לי עוד תהיה. אם כבר מדברים על תינוקי וגופו- אולי לעשות דף אינדקס חדש של מחלות ובעיות רפואיות של תינוקות? לרכז את כל המחלות- נזלת, עצירות, תפרחת חיתולים, גזים, אלרגיות ושאר המרעין בישין שמפוזרים עכשיו בשלושה דפים שונים (הנקה ויונקים, מדור בריאות ורפואה ותזונה טבעית). בעד? נגד? (מתנדבים לביצוע?)
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

דריה, קראת לי את המחשבות... (מה אומרים, ג'ינקס?)
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

מה אומרים, ג'ינקס?)
חס וחלילה. ג'ינקס זה מזל רע. אומרים ג'ימס (או בגירסה הארוכה ג'ימס פרטי דום שתיקה).

דף אינדקס חדש של מחלות ובעיות רפואיות של תינוקות?
בעד! אך עדין לא מתנדבת.

אני חשבתי על קטגוריה שתכלול את הנקה ויונקים, (תמיכה בהנקה?) תינוקות ופעוטות, בלי חיתולים, ברית מילה, על חיסונים וכו'. כל מה שצריך לדעת כשמגיע התינוק
דריה,
א. האם זה אומר שאת מקבלת שיש להפריד בין נושא זה לבין הריון לבין לידה?
ב. עדין, אני רואה שאנחנו חלוקות באשר ל'כולליות' הסעיפים. אנא הסבירי מדוע לדעתך יש לרכז הנקה, חיתולים, ברית, חיסונים, תחת כותרת אחת?
כאמור, עבורי זה מבלבל ומאלץ את העין לרוץ על הרבה נושאים לא רלוונטים. זה לא שנולד לי תינוק וכעת אני מחפשת כל מה שקשור אליו. אני מחפשת נושא ספציפי שמעניין אותי כרגע.

אורית (והשאר) מה לדעתכם?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

_דף אינדקס חדש של מחלות ובעיות רפואיות של תינוקות?
בעד! אך עדין לא מתנדבת._
גם אני בעד. (מיכל. עכשיו הבנתי, את הבוס ואנחנו הפועלים.... :-D )

עכשיו זה ככה:
הנקה ותינוקות אורית, את חושבת שצריך להחזיר את ברית וחיסונים לבריאות ?

אני מחפשת נושא ספציפי שמעניין אותי כרגע.
אבל אי אפשר שלכל נושא תהיה קטגוריה נפרדת.
זה לא שנולד לי תינוק וכעת אני מחפשת כל מה שקשור אליו.
היום לא אבל אולי מחר תצוץ בעיה אחרת שקשורה לתינוק ? ותדעי כבר איפה לחפש ?
ומאלץ את העין לרוץ על הרבה נושאים לא רלוונטים.
זה בדיוק מה שיקרה עם יהיו הרבה קטגוריות. מי שלא מתעניין בתינוקות, לא מתעניין בכל מה שקשור אליהם ויוכל לדלג לגמרי על הקטגוריה הזו ולא להיתקל בעוד ועוד קטגוריות על תינוקות.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מסכימה עם דריה. כל מלה. (הי זה סידור נוח- אני חושבת ודריה כותבת... חוסך לי זמן... :-D)
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

את הבוס ואנחנו הפועלים....
חס וחלילה. כך נשמעתי?
אני פשוט מעדיפה בשלב זה להיות 'אשת רעיונות'. הביצוע גם יגיע, אל דאגה. אבל בוס? כזה שמחלק הוראות? ממש ממש לא!

היום לא אבל אולי מחר תצוץ בעיה אחרת שקשורה לתינוק ? ותדעי כבר איפה לחפש ?
רגע, אני מניחה, ואולי בטעות, שהאינדקס במתכונתו החדשה, ישרת בעיקר באים חדשים, כאלה שעוד אין להם התנסות עם האתר. אני, כיום, כבר לא כל כך צריכה אינדקס. אני עורכת חיפוש לפי מילים. וזהו. במילים אחרות - משתמשים ותיקים יסתדרו גם עם אינדקס מסורבל או בלי אינדקס בכלל.
בכלל, באינדקס הרעיון הוא שלא אצטרך לדעת איפה לחפש , כלומר, שאין לבנות על כך שכבר עברתי בעבר על כל האינדקס ועכשיו אני זוכרת שברית מילה זה תחת 'אני וגופי'. זה צריך לקפוץ לעין מן הפעם הראשונה.

אי אפשר שלכל נושא תהיה קטגוריה נפרדת.....אם יהיו הרבה קטגוריות
אה, זה מה שהלחיץ אותך! :-)
אז קודם כל, לאור זאת, אני שמחה לראות את הפיצול בין הריון ולידה לבין תינוקות ;-) שנית, אני לא מדברת על תוספת של 'הרבה' קטגוריות, בסה"כ עוד 2-3 זה הכל. לא להבהל...:-)

אני חושבת שכוונתי תובהר באמצעות דוגמא - אני רוצה לבחור שם לתינוק. בחיפוש על פי אינדקס בלבד, איך הרשימה דלעיל עוזרת לי?
הנושא מתאים ל'הריון ולידה', ל'תינוקות', ל'אני ומשפחתי' ואולי אפילו ל'רוח ונפש'. תחת אף אחד מנושאים ראשיים אלה (קרי, באף תת קטגוריה שנמצאת תחתם), אין רמז שנושא השמות יופיע. אז אני יכולה אחד מהבאים: 1) להניח שהנושא אינו קיים, 2) לחפש בכל אחד מתתי הקטגוריות שתחת הנושאים הללו, 3) ללכת לחפש לפי מילה. באף אחת מהאפשרויות האינדקס לא קידם אותי.

שם התינוק זה אולי נושא קצת פחות אקוטי, אבל זה עלול לקרות בעוד נושאים חשובים, ואני חושבת שזה חשוב לוודא שנושאים אלה יזכו לייצוג מיידי וברור באינדקס, ולא יצריכו עבודת בילוש נוספת.
שימי לב, אני לא אומרת שזה כבר קרה עם נושאים חשובים אחרים, אני אומרת שחשוב לוודא שזה לא יקרה. לכן חשוב שעוד אנשים יאירו עיננו לגבי סוגיות חשובות ולעד כמה קל או קשה למצוא אותן באינדקס המוצע.

<מיכל מנסה לפזר עוד רמזים לרוב הדומם...>
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

חס וחלילה. כך נשמעתי?
בצחוק, בצחוק (אפילו לא בפולניות). בשביל זה שמתי סמיילי. אני מפיקה הנאה בלתי מוסברת מעבודת האינדוקס ובמיוחד ממחיקת דפי אינדקס מיותרים (חי, חי, חי)
המשך בהמשך (אני עובדת :-P )
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אני מפיקה הנאה בלתי מוסברת מעבודת האינדוקס

זה כמו לסדר את הבית, לזרוק ניירות וחפצים מיותרים ולהסתכל אחר כך בהנאה על הסדר והארגון (רק שבאינטרנט זה הרבה יותר כיף!!!)
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אני מפיקה הנאה בלתי מוסברת מעבודת_ ו _זה כמו לסדר את הבית
זה סוטה לחלוטין!

גם אני
זוכרת את סיפור שטיפת הכלים אחרי ירידת מים?!?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אז להתחיל להחליף את כל השמות למדור וגו ?
אני מרגישה שצריך אישור ממישהו (יונת שרון) איפה היא נעלמה ?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

טוב, אז את דף האינדקס החדש על מחלות של תינוקות אני אעשה (יש לקרוא בנימה פולנית ;-)) אבל תעזרו לי למצוא שם. מדור רפואה ותינוקות? מדור בריאות התינוק? :-/
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

הנושא מתאים ל'הריון ולידה', ל'תינוקות', ל'אני ומשפחתי' ואולי אפילו ל'רוח ונפש'. תחת אף אחד מנושאים ראשיים אלה אין רמז שנושא השמות יופיע.
אבל מיכל, את לא יכולה לצפות שכל נושא באתר יקבל ביטוי באינדקס!
את יכולה לתאר לעצמך שבאינדקס מדור אחרי הלידה או מדור הריון ולידה יהיה על זה משהו, ולפתוח את דף האינדקס ולחפש שם. יכול לשהיות שיש בשניהם את הנושא הזה. יכול להיות שבאף אחד מהם.
בין היתר המטרה של דף האינדקס היא גם שאנשים שמתעניינים בתחום מסוים (כמו תינוקות) יכנסו לאינדקס על תינוקות ויעיינו ברשימת הדפים העוסקים בנושא. ככה יוכלו להגיע לדפים העוסקים גם בדברים שלא העלו על דעתם שבכלל קיימים (לגדל בלי חיתולים? וואו, מעניין, בוא נקרא).
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אבל מיכל, את לא יכולה לצפות שכל נושא באתר יקבל ביטוי באינדקס!
למה נשמע לי שהמשפט הזה נצעק? ;-) דריה, זה לא כדי להרגיז אותך, את יודעת, נכון?
לגופו - אני לא מצפה ל'כל נושא', אני בהחלט מצפה לנושאים רבים ככל האפשר.

אבל אם כבר יצא לי רפיוטישן של בעייתית >:) - עוד שאלה לי:
תחת כותרת 'אחרי לידה' מופיעים שני נושאים: 'על הילד השני' ו 'דיונים על ספרים ושיטות הורות', שאני לא בטוחה ששם מקומם הראוי. שוב, לטעמי (האישי בלבד), כותרת 'אחרי לידה' מרמזת על על דברים הקשורים בלידה , כמו התאוששות ממנה, סקס אחריה, תמיכה בעקבותיה, ולא נושאים שבאים כרונולוגית אחריה (שאחרת כל נושא נושא שבעולם יכול לבוא תחת 'אחרי לידה'...). מה גם, שהתלבטויות לגבי ילד שני, באה פעמים רבות הרבה לפני הלידה, ולפעמים גם לפני הכניסה להריון.
בקיצור - 'דיונים על ספרים וגו' נראה לי שייך יותר לעניני חינוך ו'ילד שני' אני באמת לא יודעת לאן.

ברצינות אחרון - אם נמאס לכן מההערות שלי - הגידו ואחדל.

ו יונת שרון - אכן היכן היא?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מיכל- אולי באמת תערכי את אחרי הלידה? ;-)
את שני הדפים שלא מתאימים לשם אפשר להעביר ל מדור הורות ומשפחה.
ההערות שלך דווקא מאד לענין. אבל מנסיון, לתת עצות בלי לעשות מעשה לא עובד פה. נסיתי בעבר לזרוק כל מיני כפפות שנותרו מונחות על רצפת האתר וראיתי שמה שנראה לי שצריך לעשות- כדאי שאני אעשה לבד.

<האם יש למיכל פובית עריכה? ;-)>
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אבל מנסיון, לתת עצות בלי לעשות מעשה לא עובד פה
זה לא כ"כ מדויק. הנה, גם את וגם דריה ישמתן כמה מהדברים שאמרתי (כמו לפצל את 'הריון, לידה ותינוקות'). כנראה שתלוי על איזו אוזן נופל.

_האם יש למיכל פובית עריכה
כן.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

'על הילד השני' ו 'דיונים על ספרים ושיטות הורות'
כן, מסכימה עם על הילד השני. ירשתי את זה עם דף האינדקס כשהתחלתי קצת לתקן את האינדקס. לגבי שיטות הורות, ממש ממש לא מסכימה! כשאחרי לידה וכולם אומרים לך "אל תחזיקי אותו על הידיים שלא יתרגל", "תקראי את הלוחשת, היא אומרת להניק רק כל 3 שעות ואת מניקה יותר מדי", ואת אין לך ניסיון ואת גם ככה מותשת, יהיה נחמד לקרוא את הדיונים האלה שאומרים שהכל שטויות.
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

יהיה נחמד לקרוא את הדיונים האלה שאומרים שהכל שטויות.
ברור שיהיה נחמד, לא רק נחמד גם הכרחי ורצוי. רק שוב, אני לא בטוחה שאם הייתי מחפשת לדעת האם זה 'באמת לא טוב להחזיק תינוק על הידיים כי הוא יתרגל' (הצילו!), הייתי חושבת לחפש תחת כותרת של 'לידה', שני הנושאים לא מסתדרים לי יחד 0למעט ענין כרונולוגי, שאף הוא מפוקפק בעיני). הכי טיבעי לי, היה לחפש נושא כזה תחת חינוך או הורות.

אבל, שוב, זה ענין של דעה, אין לי דרך להכריע בויכוח, מלבד לשאול עוד אנשים היכן היה סביר שיחפשו, וללכת לפי מה שנראה מתאים יותר לרוב האנשים.
רק אל תשאלי אותי איך מגייסים את עזרתם או דעתם :-)
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

הכי טיבעי לי, היה לחפש נושא כזה תחת חינוך או הורות.

וזה מופיע גם שם. יש הרבה דפים שמופיעים בשני דפי אינדקס, ואפילו ביותר. ואני חושבת שזה טוב, כי כל אחד חושב בצורה אחרת. מה שלך לא טבעי לחפש במקום אחד למישהו אחר זה כן. ככה פותרים את הבעיה הזו.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אני כאן, אבל כרגע קצת קשה לי עם פרוייקטים (ילדים וזה, אתן יודעות...)
אבל אני סומכת עליכן. אם יש איזו בעיה או שאלה טכנית או משהו ספציפי שאני יכולה לעזור בו -- אשמח! בכל הנוגע לארגון התוכן, נראה לי שאתן עושות את זה מצויין. כשאצליח לעשות איזה פרוייקטון חדש, אני מתכננת להכין אייקון של צל"ש טבעי (עם הרבה עלים ודברים כאלה) ולתלות אותו בדפים שלכן. תבורכו!
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

וזה מופיע גם שם.
אה, זה מצויין. אבל איך זה שלא ראיתי? זה תחת שם אחר?
גם אני חושבת שכפילויות הן הכרחיות בדיוק מהסיבה שכתבת (ואת ואני זה דוגמא מצויינת לכך ;-)).
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

את צודקת. אין שם. יש ב מדור אחרי הלידה, במדור חינוך רשימה חלקית ויש גם מדור ספרים וספרות (ד"א, אפשר לקצר את שם האינדקס ל מדור ספרים) . צריך להוסיף הפניה.
אם את עדיין לא רוצה לערוך, אבל שמה לב שחסרים דברים, את יכולה להוסיף הערה "לשיבוץ...."

יונת, רציתי לשאול אותך לגבי החלפת שם דף. אני מוצאת שקשה לי עם ההחלפה מעברית לאנגלית. הכל קופץ מצד לצד ואני כל פעם חוששת לעשות בלגן. מה הדרך הנכונה ביותר לעשות את זה ?
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

את מתכוונת שקשה לך שבכתובת צריך לכתוב בעברית ואנגלית לחילופין? את יכולה לכתוב את זה בכתבן שורה מתחת שורה ואז למחוק את האנטרים ולהעתיק את זה לשדה הכתובת.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מה אתם אומרים, דפים על שיטות הרדמה מקומם בהורות ומשפחה או בתינוקות ופעוטות? או שניהם?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אני הייתי שמה בשניהם. שיהיה.

מה אתם אומרים, יש דפי אינדקס שכדאי להחליף להם את השם? (אם כבר אני מוסיפה את המדור, אז בהזדמנו חגיגית זו).
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מדור כסף עבודה. אני מניחה ששם נמצאים הדפים שענינם חסכון, פשטות מרצון וכו', אבל מדור כסף עבודה נשמע כמו דף על אפשרויות עסקיות... אולי לקרוא לו מדור כסף וחסכון? או משהו דומה. כידוע אין לי הרבה רעיונות לשמות...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

יש שם גם הרבה על עבודה, עבודה מהבית, ועוד. האמת, מדור כסף עבודה די ממצא מה יש שם. אולי מדור כלכלי ? (חה, חה) מדור כלכלה אישית , מדור צרכים חומריים , מדור תעסוקה והכנסה......................
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

מדור תעסוקה והכנסה נשמע טוב. (אהבתי גם את מדור כלכלי :-D)
אבל אולי את צודקת ועדיף פשוט לא לשנות...
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

דפים על שיטות הרדמה מקומם בהורות ומשפחה או בתינוקות ופעוטות? או שניהם?
גמני שניהם.
אבל מדור כסף עבודה נשמע כמו דף על אפשרויות עסקיות...
דווקא הגוון ההומוריסטי מצביע שלא. גמני בעד להשאיר.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אפשר ליצור מדור נפרד על שיטות הרדמה , ולשים אליו הפניה משני המדורים האחרים. זה אמנם יהיה מדור קטן, אבל לא כל דף אינדקס חייב להתפרס על כל המסך.
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אשמח לעזור בעבודת האינדוקס.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

הי, יערת, יופי! יש לך רעיון מה את רוצה לעשות?

אפשר ליצור מדור נפרד על שיטות הרדמה נראה לי שזה באמת כדאי. מדור הורות ומשפחה כבר די עמוס גם ככה...

תגידו, מה עם כל דפי התמיכה על קשיים באמהות- כמו קשיים של אמא, למשל. בינתיים הם נמצאים בחלקם ב מדור הורות ומשפחה, אבל נדמה לי שיש עוד הרבה מהם לא מאונדקסים. אולי להעביר למדור נפרד גם אותם?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אפשר גם לשים את הרשימה במדור אחד בלבד, ובאחרים לרשום
שיטות הרדמה
ראו מדור תינוקות ופעוטות

יערת, ברוכה הבאה לשורותינו....
יש כל מני דברים שאת יכולה לעשות. אני אציע לך כמה הצעות לפרויקטים, אבל בתכל'ס את יכולה לעשות מה שבא לך:
  • לבחור דף אינדקס קיים (שקרוב ללבך) ולסדר אותו, לחפש דפים שלא מופיעים בו וכיו"ב . דפי אינדקס שלא זכו לעריכה בזמן האחרון הם מדור מדינה וחברה, מדור לבטים ורגשות, ו.. כמעט כולם ...
  • להחליט שאת לוקחת על עצמך את מדור בעיות דחופות. עדיין לא קיים, רעיון שעלה כאן לאחרונה. תסתכלי למעלה. אם את עושה את זה אז תודיעי, כי אורית ס אמרה שתעשה.
  • לאנדקס דפים-לא-מאונדקסים
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

יערת, ראיתי שבדף מדור אתגרים בהורות
יש הרבה עבודה....
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

הייתי מעוניינת לקצר שמות של דפי אינדקס.
האם מדור חיסונים יכול להיות מדור חיסונים ?
האם מדור ילדי באופן יכול להיות מדור ילדי באופן ?
האם ספרות ספרים ושירים יכול להיות מדור ספרות וספרים
האם מדור פילוסופיה יכול להיות מדור פילוסופיה
האם מדור הנקה יכול להיות מדור הנקה ?
האם מדור תקשורת יכול להיות מדור תקשורת
מדור לימודים מדור לימודים
מדור אקולוגיה מדור אקולוגיה
מדור בית ויישוב ?
מדור שפות ולשון מדור לשון? מדור שפות ?
מדור מפגשים מדור מפגשים

נוסף, יש כמה דפי אינדקס שאני צופה שהחלפת השם שלהם תגרום לבעיות ברצף של הטקסט בהמון דפים. לדוגמה, מדור עקרון הרצף, מדור חינוך ביתי ועוד. מה עושים ?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

בקשר לשינוי שמות הדפים, תראו מה חשבתי:
שנגמור את הפרויקט ונוסיף את האינדקס הראשי לדף פתיחה, נפתח דף חדש המכריז על כך (דף עם שם מפתה כמו חדש בדף פתיחה, שכולם יכנסו, לא כמו לפה שאנחנו בדד...)
ונבקש מהקוראים שבמקרים שהם נתקלים במצב שהוספת המילה מדור שיבשה את הרצף במשפט, שיתקנו או יכתבו לי בדף בית כדי שנתקן. כי אם צריך עכשיו לבדוק בכל הדפים שיש קישור לדפי אינדקס, לא נגמור אף פעם.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

דריה- אני בעד השמות החדשים, והרעיון איך להתגבר על שיבושי הרצף במשפטים נשמע מצוין.

בינתיים ערכתי את מדור אתגרים בהורות ועדכנתי את מדור הורות ומשפחה.
ב מדור תינוקות ופעוטות יש את סעיף שינה עם כל דפי ההרדמות. אני חושבת שאפשר להשאיר אותו שם- הכנסתי הפניה ל מדור הורות ומשפחה.
אשמח לתגובות.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אני חושבת שאפשר להשאיר אותו שם- הכנסתי הפניה ל מדור הורות ומשפחה.
יופי, יופי. אני חושבת שהפניות זה הכי טוב. הכנסתי הפניה ב מדור הורות ומשפחה למדור בילויים וטיולים.
אני חושבת שאפשר שם גם למחוק את הדפי של בחירת שם לתינוק. להשאיר את הכותרת כמו שהיא, אבל מתחת לכתוב ראו מדור אחרי הלידה .
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אויש, בדיוק ערכתי את מדור הורות וגו' ונראה לי שמחקתי בטעות את ההפניה ל מדור פנאי.
דווקא את בחירת שם כן הייתי משאירה במדור הורות... קודםן כל בסך הכל מדובר בארבעה דפים. שנית, אני חושבת כמו מיכל, ש מדור אחרי הלידה צריך להכיל בעיקר מידע "חירום" והתיחסויות לבעיות כמו כאבים, דכאון וכו'. וחוץ מזה, הרבה אנשים (רובם?) חושבים על שם כבר הרבה לפני הלידה (או ההריון :-)).
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אויש, בדיוק ערכתי את מדור הורות וגו' ונראה לי שמחקתי בטעות את ההפניה ל מדור פנאי.
טעיתי. עדיין שם.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

יערת, אם עדיין לא הברחנו אותך מפה, רציתי להציע לך עוד דבר שכדאי לעשות- לאתר דפים שיש בהם מעט תוכן ואפשר לאחד אותם עם דפים אחרים באותו נושא. את יכולה לבחור לך איזה דף אינדקס בנושא שמענין אותך, להכנס לדף אחרי דף ולראות...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

מדור אחרי הלידה צריך להכיל בעיקר מידע "חירום"
אצלי זה היה חירום!! לא מצאנו שם חודשיים לחצי.............(ולא הצלחתי למצוא פה את הדפים על בחירת שם).
אויש, בדיוק ערכתי את מדור הורות וגו' ונראה לי שמחקתי בטעות את ההפניה
באמת מחקת...אבל החזרתי. ערכנו באותו זמן וקיבלתי את הדף המעצבן הזה שמישהו אחר ערך יחד אתך. קרה לך כבר ?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אצלי זה היה חירום!!
אה :-D
אני מבינה!!!
(את רואה למה אמהות צריכות לערוך את הדפים האלה...)

ערכנו באותו זמן וקיבלתי את הדף המעצבן הזה שמישהו אחר ערך יחד אתך. קרה לך כבר?
כן, בטח שקרה לי. היום לא, אבל בגדול כן. היום אנחנו ממש דורכות אחת על הרגליים של השנייה...
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

בשביל לגלות את כל הדפים שבהם שינוי השם עלול להרוס את הניסוח אפשר ללחוץ על הקישור הפניות לכאן שליד כותרת הדף. אם רוצים משהו יותר יפה אז אפשר לעשות חיפוש מתקדם.

יערת, מלבד הפרוייקט של האינדוקס יש גם הרבה דפים שירוויחו מ-פירוק לגורמים. ניסיתי פעם לעשות רשימת משימות כזאת ב-דפים לעריכה, אבל אני לא בטוחה כמה הדברים שם עוד רלוונטיים.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

יונת, אני יודעת לעשות הפניות לכאן, ומשתמשת בזה, אבל דפי האינדקס מופיעים בהמון המון דפים. זאת הבעיה.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

דריה :-) מכל העלים עם הסימן של העיפרון והקו האדום ב מה חדש אפשר לראות כמה שאת חרוצה ועסוקה היום.
זה ממש נראה כמו פסח, הכל יוצא מהמגירות, מתאוורר ומתמיין לסדר חדש.
כל הכבוד!
יערת_דבש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יערת_דבש* »

התחלתי להשתעשע עם הענין-
שאלות-
  • יש דפים שמתאימים ליותר מדף אינדקס אחר, או ליותר מכותרת אחת בתוך דף האינדקס.
אפשר לשתול אותו בשניים?
  • האם, בנוסף למדור אקולוגיה, יש גם מדור שעוסק בחיים באופן טבעי? האם כדאי לאחד את הנושאים?
עוד לא הבנתי את כל עבודת האינדוקס, אז אתחיל במדור האקולוגיה. אז מה שאני עושה, בעצם, זה לחפש דפים הנוגעים לעניין ולצרפם?
יערת_דבש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יערת_דבש* »

בעצם השאלה הראשונה נוגעת גם לשאלה-
איך אני יודעת שדפים מסוימים לא מודרו כבר?

ועוד ענין- ראיתי שיש דף אינדקס מדור קהילת באופן
שמעניין אותי לערוך. האם אפשר לעשות ממנו מדור?
אם לא, מה ההבדל בין מדור ודף אינדקס?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

יערת,
כיף שאת רוצה לעזור. אנסה לענות על השאלות (לא) לפי הסדר:
  • דף אינדקס ומדור זה אותו דבר. החלטנו להוסיף את המילה מדור לכותרת דפי האינדקס, כי אנשים לא יכלו לדעת מכותרת הדף (לדוגמה בתוצאות חיפוש) אם הדף הוא דף רגיל או דף אינדקס. אם תיכנסי לדף דף אינדקס תקבלי רשימה של כל דפי האינדקס/מדורים באתר. מדור קהילת באופן עדיין לא קיבל את התוספת מדור, כי לא ידעתי איך לקרוא לו. מדור קהילת באופן טבעי נראה לי ארוך מדי. יש לך רעיון ?
  • את מתכוונת לפרק דף אינדקס אחד לשניים ? אם את רוצה את יכולה. אני באופן אישי מנסה שלא יהיו יותר מדי דפי אינדקס.
  • אין מדור חיים באופן טבעי ? מה לדוגמה חסר לך במדור אקולוגיה ? שמתי שם קישורים לחיים בחסכנות וכדומה. בעיקרון זהו אינדקס די קטן. אם יש לך רעיונות לדברים נוספים שאפשר להוסיף לשם, אז יופי.
  • אז מה שאני עושה, בעצם, זה לחפש דפים הנוגעים לעניין ולצרפם?
כן.

איך אני יודעת שדפים מסוימים לא מודרו כבר?
ליד כותרת הדף יש קישור הפניות לכאן. לחיצה עליו מראה לך באילו דפים מאוזכר אותו הדף. תלחצי ותראי אם יש שם מדור כלשהו. כמו כן, אם תיכנסי לדף דפים-לא-מאונדקסים תקבלי רשימה של כל הדפים שעדיין לא רשומים בשום דף אינדקס.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

יערה, קודם כל כדאי לעבור ביסודיות על דף האינדקס (או מדור, כאמור זה היינו הך) שאת רוצה לערוך ולראות מה יש ומה אין בו. אחר כך, חוץ ממה שדריה אמרה, את יכולה לעשות חיפוש לפי מלים ולבדוק אם ברשימת התוצאות יש דפים שלא מופיעים שם.
חוץ מלצרף את הדפים הרלוונטיים רצוי גם לסדר אותם בפנים לפי קטגוריות, כדי שיהיה קל למצוא דף בנושא מסוים.
את יכולה להציץ במדורים שנערכו בימים האחרונים ולראות איך הם נראים.
תהני! זה נורא כיף.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי רועי_שרון* »

ערכנו באותו זמן וקיבלתי את הדף המעצבן הזה שמישהו אחר ערך יחד אתך -- מה זאת אומרת מעצבן? אני כתבתי אותו וחשבתי על כל מילה שש פעמים. >:)

סתם, סתם. אני אשמח לכל רעיון לשיפור. באמת!
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

מעצבן כי צריך לעשות הכל שוב! (השבוע זה קרה לי שלוש פעמים רצוף תוך חמש דקות).

כתבתי לך הערה חשובה בדף בית.
יערת_דבש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יערת_דבש* »

מה זאת אומרת מעצבן? אני כתבתי אותו וחשבתי על כל מילה שש פעמים.
רואים שהמילים נבחרו בו בקפידה ובנחמדות.
אבל.. איך לאמר, הוא מעצבן מעצם נוכחותו.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

יערת, כשאת מחפשת דפים לאינדוקס, לדעתי רצוי לא לאנדקס כל דף שמתאים לנושא, אלא רק דפים שנראים לך בעלי ערך. אני פשוט מדמיינת לפני אמא חדשה שמחפשת מידע על הנקה, למשל, ובשביל להגיע לדפים בעלי ערך נאלצת לעבור אינספור דפים שלא ממש נותנים את המידע שהכותרת שלהם מצהירה עליו.
יערת_דבש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יערת_דבש* »

עשיתי קצת עבודה ב מדור אקולוגיה .
אני מקווה שאני לא עושה עבודה שעשו כבר, ולכן הייתי רוצה הכוונה יותר מדויקת- יש מדור שעוד לא טופל? (ו...שלא נוגע בטיפול בתינוקות ומצוקות שלאחר לידה?)
וגם- אני רוצה לעשות סדר בתוך מדור אקולוגיה אבל אני לא יודעת אם יהיה בכך משום ביטול עבודתה של מישהי מכן.

דריה,
את מתכוונת לפרק דף אינדקס אחד לשניים ?
זה לא מה שהתכוונתי, גם אני חושבת שלא צריכים להיות הרבה דפי אינדקס.
התכוונתי לדפים שכדאי שימודרו בשני מדורים, כי יש בהם ענין שנוגע ישירות לשניהם. בנתיים קיבלתי את התשובה.

רציתי לומר, בכלל, שאופן עיצוב המדורים הוא נהדר בעיני- שיש מדור, ובתוכו כותרות ומתחתיהם הדפים עצמם.

בנוגע ל מדור קהילת באופן , אני חושבת שצריך להיות בו גם מקום להוואי פורומי. אולי היכן שמופיע כעת "התבטאות".
חלק מהדפים שאני חושבת עליהם נמצאים בהומור.
ואגב הומור, דחיינות כרונית זה לא מצחיק בכלל... )':
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

כרגיל, מפנה ושואלת, אך חוששת לעשות ללא אישור...
נכנסתי למדור-מיטה-משפחתית ומצאתי שני דפים בעייתים -
  1. 'לילות לבנים' - הכולל רק הערה אחת ובשקט יכול להכנס לדף אחר (אולי לילדים-במיטה-המשפחתית),
  2. 'שינה טובה' - שלא רק שלא התפתח לכלל דיון, אלא לא מזכיר בכלל את נושא הלינה המשפחתית , אלא עוסק בכמות שעות שינה של תינוק מסוים.
מחכה לאישור והצעות, לא ברור ממי :-)
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

מ י כ ל, את לא צריכה לבקש רשות. את לילות לבנים את יכולה למחוק. אם ההודעה מעניינת אז תמצאי לאן להעתיק אותה. ותמחקי את הדף מדף האינדקס ותכתבי בדף עצמו דף למחיקה.
שינה טובה אולי למחוק לגמרי? אולי להעביר לדף אחר? בכל מקרה אפשר למחוק מהאינדקס הנ"ל.

יערת
וגם- אני רוצה לעשות סדר בתוך מדור אקולוגיה אבל אני לא יודעת אם יהיה בכך משום ביטול עבודתה של מישהי מכן.
אם את רואה שצריך לתקן משהו, אז תתקני. אף אחד לא ייעלב, זה חלק מאיך שהאתר פה עובד.
בנוגע ל מדור קהילת באופן , אני חושבת שצריך להיות בו גם מקום להוואי פורומי. אולי היכן שמופיע כעת "התבטאות".
אם זה קשור לפורום אז מתאים, אבל לדוגמה טושים זה הדק לא הייתי שמה שם, אפילו שזה הוואי פורומי.

לגבי אינדקים שלא עבדו עליהם, אני יכולה להגיד לך איפה כן עבדו: הורות ומשפחה, זוגיות, בעלי חיים, עבודות יד, רפואה ותזונה אורית ס עושה. כל השאר לדעתי לא נגעו בזמן האחרון. אני עשיתי את טיפוח ודימוי גוף לאחרונה. אולי אורית צריכה עזרה? היא לקחה על עצמה די הרבה.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

בעלי חיים נערך ע"י שיר החופש.
אני ערכתי את הורות ומשפחה, מדור חינוך ילדים כבני אדם ואת בריאות ורפואה.
(עבודות יד, זוגיות וכל השאר לא עקבתי מי ערך ומתי, בכל אופן לא אני...)

לגבי תזונה טבעית:
אני עשיתי סעיף תזונה ארוך ומפורט בתוך מדור בריאות ורפואה כי בזמנו חשבתי לאחד אותו עם תזונה וטיפוח. דריה ואני החלטנו שעדיף כן להפריד. לכן מה שצריך לעשות עכשיו זה להוציא את סעיף התזונה מתוך מדור בריאות ורפואה ולהעביר אותו ל תזונה טבעית (במקום רשימת הדפים שיש שם עכשיו שהיא פחות מלאה ופחות מסודרת. צריך גם לבדוק אם יש דפים על תזונה שכן כדאי להשאיר בתוך מדור בריאות. בקיצור זו משימה שצריך לעשות ואם מישהו רוצה לעשות את זה במקומי- בבקשה.

מיכל- כל הכבוד על האומץ!
תזכרי שכל דבר שאת עושה פה הוא הפיך. אין מה לפחד "להרוס" או "לקלקל".
דפים שאין בהם כמעט תוכן עדיף למחוק. את התוכן אפשר להעביר לדף אחר ובדף שרוצים למחוק כותבים "התוכן הועבר לדף זה וזה. דף _ למחיקה." לרוב מדובר בדפים זנוחים שאף אחד לא ישים לב שהם נעלמו.

דפים שלא מתאימים לדף האינדקס שהם נמצאים בו כדאי ורצוי להוציא משם ולהעביר לדף מתאים יותר (למשל דפים על שינה אפשר להעביר ל מדור תינוקות ופעוטות שיש בו סעיף על שינה).

אני מסכימה עם יונת שלא צריך לאנדקס כל דף. הבעיה היא שקשה לבדוק כל דף ולודא שהוא באמת ראוי לאינדוקס. הרבה פעמים אם שם הדף נשמע רלונטי לנושא הדף מאונדקס אוטומטית. להוציא מדפי אינדקס דפים מיותרים רק ישפר את התוצאה הסופית.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

הוספתי בתחילת הדף את רשימת דפי האינדקס עם ציון שם העורך כדי שאנשים ידעו מה נערך לאחרונה ומה לא. אני כתבתי רק את השמות שאני יודעת- אנא עדכנו אם ערכתם לאחרונה את אחד הדפים ושמכם לא מופיע.
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

מיכל- כל הכבוד על האומץ!
הא? על מה?!?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

הוספתי הפניה ממדור-תינוקות-ופעוטות, פרק 'שינה', למדור-מיטה-משפחתית
נראה לכן?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

טוב, עוד שאלה הערה (והפעם אני נמנעת מביצוע כי אני מבינה שכנראה מישהי מכן קיבלה החלטה פעילה בענין, וזה יהיה מצחיק אם אני אבטל והיא תחזיר וחוזר חלילה...)

במדור-תינוקות-ופעוטות מוסיע סעיף 'דפי אינדקס קשורים'. לדעתי הוא מיותר: את כל דפי האינדקס רואים מיד בדף הפתיחה (כלומר יראו בעתיד..), וזה די ברור שלנושא מרכזי כמו 'תינוקות', יהיו עוד ה-מ-ו-ן דפי אינדקס רלוונטים. מדוע זו בעיה בעיני? כי הרשימה שם כל כך ארוכה, שהיא מעייפת ולא יותר פרקטית מאשר להביט בדף המרכזי.
תחת זאת, אני מציעה, שאם יש במדור-תזונה-טבעית פרק ספציפי העוסק בתזונת תינוקות (ויש כזה...), להעתיק אותו גם למדור תינוקות ופעוטות. זה יחסוך זמן ומאמץ. חוצמזה, דומני שכבר הסכמנו ש'כפל' הוא הכרחי, בשל השוני בסיווג המתאים לכל קורא וקורא.

מה אומרות?

כנ"ל לגבי נושא השמות - דריה, הבנתי שאצלך זה היה נושא חירום שצץ לאחר הלידה, אבל אני באמת חושבת שאת במיעוט...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

_הוספתי הפניה ממדור-תינוקות-ופעוטות, פרק 'שינה', למדור-מיטה-משפחתית
נראה לכן?_
כן, יופי! המשיכי כך! |Y|

שאם יש במדור-תזונה-טבעית פרק ספציפי העוסק בתזונת תינוקות (ויש כזה...), להעתיק אותו גם למדור תינוקות ופעוטות.
אני חושבת שאם מדובר בדף אחד או שלושה, אפשר כפילות, אבל אם מדובר בחמישה דפים או יותר צריך להוסיף במקום המתאים בתוך האינדקס הפניה לדף האינדקס. לדוגמה, ב מדור תינוקות ופעוטות, תחת כותרת המשנה פעילויות לשים הפניה כמו: ראו גם מדור טיולים ובילויים.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

טוב, אני חוזרת, אז תעזרו לי בשמות הבאים (עדיף קצר):
מדור בית ויישוב
מדור שפות ולשון
מדור קהילת באופן

לוח מודעות נשאיר ככה בלי מדור. טוב ?
שיר_החופש*
הצטרפות: 20 יולי 2001, 17:42
דף אישי: הדף האישי של שיר_החופש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי שיר_החופש* »

שלום יונת דריה וכל השאר,
לא עקבתי ממש בזמן האחרון אחרי השינויים והעידכונים באתר, אבל עכשיו אני מבינה פחות או יותר מה קורה פה ורציתי רק להעיר שמדור זה נשמע כמו מדור בעיתון ואני ממש לא מתחברת לזה.. אז אם אפשר להחזיר את השם של הדף שלי לקדמותו אני אשמח!
תודה!
שיר החופש
עולם קטן של טבע
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אבל אם מדובר בחמישה דפים או יותר צריך להוסיף במקום המתאים בתוך האינדקס הפניה לדף האינדקס
עשיתי מעשה - תזונה נראה לי נושא קריטי ואקוטי, אז תחת שיהיה תחת 'דפי-אינדקס-קשורים' אוכותרת אחרת שאינה נותנת דגש לחשיבותו, פעלתי בשיטת ההפניה שהמלצת עליה ויצרתי במדור-תינוקות-ופעוטות כותרת חדשה ל תזונה , שבה הפניה למדור-תזונה-טיבעית.
לדעתי כך טוב יותר, אז חשבי פעמים לפני שאת מסדרת חזרה....:-)
אם טוב בעיניכן, אמשיך במגמה בהתאם לצורך ובזמני הפנוי.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

שמתי לב שיש עבודה ב מדור ספרים וספרות
מי מתנדב ?

מ י כ ל
לא הבנתי למה חשבת שאני אסדר את זה חזרה ?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”