שלום לכל חברי הקהילה,
לפני כמעט שלושה חודשים השקתי פרויקט באתר
הדסטארט לגיוס כסף להוצאה לאור של הספר "מחשבה שנייה על ברית מילה", אותו התחלתי "לכתוב" לפני 17 שנה, וסוף-סוף החלטתי באמת לכתוב אותו ולהוציא אותו לאור.
המכותבים הטבעיים של הספר היו מלכתחילה חברי קהילת "באופן טבעי", אשר מוכנים לבחון אפשרויות שונות לגבי בחירותיהם בחיים, אבל כשאני נחשפתי לנושא הבנתי שהבחירה לא באמת היתה בידיי, משום שהמידע בנושא מורכב זה אינו מסודר, נתון לעתים בידיים אינטרסנטיות, ומלא להפליא במיתוסים. את כל הנ"ל אנסה לשפר באמצעות הספר, שיכיל מידע מכל הכיוונים האפשריים, כולל היסטוריים, חברתיים, בריאותיים, הלכתיים, משפטיים, פסיכולוגיים ועוד, וכן יביא מהרהוריהם של הורים שבחרו כך או כך.
כאשר המידע הזה יהיה זמין (הן כספר מודפס והן כספר דיגיטלי), הם יוכלו באמת לבחור אם לערוך ברית מילה לבנם, או לא. בינתיים התברר לי שקהל היעד הוא רחב הרבה יותר, והרבה מאד אנשים אכן מוכנים לבחור גם בתחום זה, למרות שאין להם שום קשר לרעיונות של "באופן טבעי".
במהלך הרצת הפרויקט נעשיתי פעיל מאד בפייסבוק (

), ואתם מוזמנים לבקר אותי שם ואף לצרף אותי כחבר. נדמה לי ש"רני כשר" יש שם כרגע רק אחד. הדף של הספר נקרא "מחשבה שניה על ברית מילה".
בנוסף, הצלחתי להשיג מעט חשיפה תקשורתית לנושא.
להלן
http://player.glz.co.il/Player.aspx?FixedPoster=true&FixedPosterName=GLZAOD.jpg&ClipID=150901-06&Type=aod&Width=300&Height=200]קישור[/img] לראיון שנערך בתאריך 1.9.15 עם יאיר ניצני בגלי צה"ל (יש לקפוץ לדקה 11:28), ובו אני מסביר את הנושא וכן מתאר את הפרויקט.
בתאריך 16.9.15 התראיינתי אצל "אורלי וגיא" בתכנית הבוקר שלהם. יחד עמי התראיין הרב של צפון תל אביב - אבי זרקי. הראיון
כאן
בתאריך 16/10 התפרסמה כתבה ב-Ynet עליי ועל הספר
כאן
כתבה זו יצאה בדיוק כשהיינו בפארק הירדן, הופיעה ב-Ynet למשך יומיים בסך הכל, משישי בבוקר עד ראשון בצהריים, וגרפה הרבה מאד תגובות, חלקן כמובן מרושעות, וחלקן תומכות.
הפרויקט הצליח מעל המשוער, ועד כה הצלחנו לגייס 112% מהסכום הבסיסי, וזאת (כרגע) מ-437 תומכים. רוב התומכים בחרו כתשורה תמורת תמיכתם בספר, אשר אמור לצאת לאור בחודש השמיני בשנה הבאה 2016 (מועד השקה צפוי 8.8.16). כלומר, 444 ספרים כבר "נמכרו" במכירה מוקדמת במחיר של 64 ש"ח לספר כולל משלוח עד הבית מיד לאחר הוצאתו לאור ולפני מכירתו בחנויות הספרים. מחיר הספר הסופי צפוי להיות בין 90 ל-100 ש"ח.
לאחר תום הפרויקט אמשיך למכור את הספר במכירה מוקדמת, דרך "פיי-פאל" (אפשרות שכרגע לא זמינה דרך אתר "הדסטארט"), וזאת במחיר של 72 ש"ח כולל משלוח עד הבית, עד תחילת חודש אוגוסט 2016.
אם אתם רוצים לרכוש את הספר במכירה מוקדמת, אך לא דרך "הדסטארט", אנא כתבו לי למייל זה ואשלח אליכם דרישה לתשלום דרך פיי-פאל, על-פי המחירים הנ"ל.
אני מזמין אתכם בזאת, 4 ימים לפני תום הפרויקט, להצטרף לתומכים שכבר הביעו את אמונם בי ובהוצאת הספר, ובכך להראות שגם אתם תומכים באפשרות הבחירה של ההורים, תהיה אשר תהיה.
כאן הקישור לפרויקט ב"הדסטארט".
להתראות לכולם במפגשים הבאים של "באופן טבעי" (המפגש הבא בפארק הירקון במאי בשנה הבאה, אבל מתארגנים מפגשים נוספים ע"י מירי ושרית, כך שמי שרוצה להצטרף מוזמן לכתוב אליי ואשלח לכם את המידע המתאים).
כל טוב וסופשבוע נפלא,
רני