פעוט ששונא להיות ערום
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
פעוט ששונא להיות ערום
שפן, הבן המופלא שלי, בן כמעט שנתיים וחצי, פשוט שונא שונא שונא להיות ערום. בים או בבריכה הוא מסכים, ואם מפשיטים אותו לאמבטיה צריך מייד מייד ללכת ולהכנס אחרת אוי ואבוי. כבר קרה לא פעם שהחלפתי לו בגדים והבגדים הנקיים לא היו מוכנים, ובשלוש שניות שלוקח להוציא חולצה נקיה מהארון הוא נכנס לסחרור מטורף והתחיל לחפש במה לכסות את עצמו.
הבעיה היא שהגמילה מחיתולים מתעכבת מאד (נא לא להטיף מוסר. יכול להיות שהילד הבא יגודל בלי חיתולים. יכול מאד להיות שלא) כי הוא לא מוכן להוריד חיתול ומכנסיים בכלל, שלא לדבר על פשוט התרוצצות קייצית בעירום קריר.
אשמח אם יש למישהו רעיון איך לשכנע אותו שערום זה כיף..
הבעיה היא שהגמילה מחיתולים מתעכבת מאד (נא לא להטיף מוסר. יכול להיות שהילד הבא יגודל בלי חיתולים. יכול מאד להיות שלא) כי הוא לא מוכן להוריד חיתול ומכנסיים בכלל, שלא לדבר על פשוט התרוצצות קייצית בעירום קריר.
אשמח אם יש למישהו רעיון איך לשכנע אותו שערום זה כיף..
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
פעוט ששונא להיות ערום
אבל אולי זה לא כיף לו?
ולגבי גמילה- הוא לא חייב להיות ערום כדי להיגמל.
הבת שלי נגמלה עם חיתול. פשוט יום אחד ביקשה להוריד וזהו..
ואולי עירום חלקי? נניח רק עם חולצה?
ככה היה אצל הקטן שלי בתחיחלת הקיץ - היה לו קשה המעבר מבגדים חמים וארוכים לקצר ולעירום בכלל..
אז בהתחלה הוא היה מסתובב עם חולצה בלי חיתול ומכנס.
ולגבי הטפה? למה הטפה? יש כאן יותר מאמא אחת שמגדלת ילדים עם חיתולים [חד פעמיים ו/או רב פעמיים].
ולגבי גמילה - אולי הוא עוד לא מוכן.
בעיני אם לא נעים לו להיות עירום - הוא לא חייב..
ולגבי הלבשה - תנסי עירום חלקי - להוריד חולצה וישר להלביש.
לקנות חלוק ליציאה מהקלחת ככה שהוא לא מרגיש ערום עד ההלבשה..
ולגבי גמילה- הוא לא חייב להיות ערום כדי להיגמל.
הבת שלי נגמלה עם חיתול. פשוט יום אחד ביקשה להוריד וזהו..
ואולי עירום חלקי? נניח רק עם חולצה?
ככה היה אצל הקטן שלי בתחיחלת הקיץ - היה לו קשה המעבר מבגדים חמים וארוכים לקצר ולעירום בכלל..
אז בהתחלה הוא היה מסתובב עם חולצה בלי חיתול ומכנס.
ולגבי הטפה? למה הטפה? יש כאן יותר מאמא אחת שמגדלת ילדים עם חיתולים [חד פעמיים ו/או רב פעמיים].
בעיני אם לא נעים לו להיות עירום - הוא לא חייב..
ולגבי הלבשה - תנסי עירום חלקי - להוריד חולצה וישר להלביש.
לקנות חלוק ליציאה מהקלחת ככה שהוא לא מרגיש ערום עד ההלבשה..
-
פעוט ששונא להיות ערום
הוא יוצא מהאמבטיה עטוף במגבת. אין לו בעיה עם עירום "בהקשר" - הוא אוהב לרוץ עירום לאמבטיה, ומאד אוהב ים או בריכה.
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
פעוט ששונא להיות ערום
אז בואי נתחלף לשבוע
את אליה צריך להלביש בשיכנועים של אפילו שוקולד לפעמים... אבל אניחושבת שתתני לו להיות איךשבא לו ואל תתני לזה יותר מדי צומת לב וזה יעבור מעצמו החום של הקיץ יגלה לו לבד כמה כיף להיות עירומים!

-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פעוט ששונא להיות ערום
נא לא להטיף מוסר
<אייקון של "הנה אני סותמת את הפה מממ ממממממ מממ אהההה אממממממ (קולות של חנק ובליעת לשון) אוף איזה באסה שאסור להטיף מוסר!">
מוזר לי לשמוע את זה דווקא על השפן, שידוע דווקא בסף גבוה של רגישות תחושתית (לא כאיבחון, סתם מיקום גס על הסקאלה, למשל בהשוואה לצ'וצ'ו האיסטניס שלי, שלא אוהב שיש לו גרגר חול על בוהן שמאל). אם כי הרבה ילדים גם לא אוהבים ש"מטרטרים" אותם בלהלביש-להפשיט.
אין לו בעיה עם עירום "בהקשר" - הוא אוהב לרוץ עירום לאמבטיה, ומאד אוהב ים או בריכה
אז קודם כל להגדיל לאלתר את שעות העירום "בהקשר" - תורידי לו בגדים חצי שעה לפני האמבטיה, ותשתמשי בכל טריק כדי להשאיר אותו כך - "תשכחי משהו בחדר השני", תביימי שיחת טלפון מסבתא, תני לו ביד נשנוש שהוא אוהב (כן, בשיכנועים של אפילו שוקולד , תדליקי לו טלוויזיה(!). או אם וכאשר הוא יילחץ, אין מה להתעקש אלא לקלח.
רק תזכרי לפני מעשה, שהגיע הזמן לנשום עמוק, למגן את הספות אצלכם בבית, ולהכין מבעוד מועד מגבונים/סמרטוטים כדי למגר "תאונות". לא מן הנמנע שלחץ שלך בנושא מקרין אליו (מניסיון אישי).
עצה נוספת היא כמה שיותר זמן בטבע. לא גינה - חול, ים, חצר אצל מישהו, חורשה...
ידועה דעתי בהקשר זה (ועיקריה מפורטים בראש הדף גמילה מחיתולים ) .
אחרת אוי ואבוי
מה זה אוי ואבוי? צרחות?
לפעמים צריך להיות טיפ-טיפה cruel to be kind ולהזכיר לילדינו מה טוב להם. לא להתעקש יותר מדי, אבל גם לא לחפש רק לרצות אותו בהקשר הזה.
<אייקון של "הנה אני סותמת את הפה מממ ממממממ מממ אהההה אממממממ (קולות של חנק ובליעת לשון) אוף איזה באסה שאסור להטיף מוסר!">
מוזר לי לשמוע את זה דווקא על השפן, שידוע דווקא בסף גבוה של רגישות תחושתית (לא כאיבחון, סתם מיקום גס על הסקאלה, למשל בהשוואה לצ'וצ'ו האיסטניס שלי, שלא אוהב שיש לו גרגר חול על בוהן שמאל). אם כי הרבה ילדים גם לא אוהבים ש"מטרטרים" אותם בלהלביש-להפשיט.
אין לו בעיה עם עירום "בהקשר" - הוא אוהב לרוץ עירום לאמבטיה, ומאד אוהב ים או בריכה
אז קודם כל להגדיל לאלתר את שעות העירום "בהקשר" - תורידי לו בגדים חצי שעה לפני האמבטיה, ותשתמשי בכל טריק כדי להשאיר אותו כך - "תשכחי משהו בחדר השני", תביימי שיחת טלפון מסבתא, תני לו ביד נשנוש שהוא אוהב (כן, בשיכנועים של אפילו שוקולד , תדליקי לו טלוויזיה(!). או אם וכאשר הוא יילחץ, אין מה להתעקש אלא לקלח.
רק תזכרי לפני מעשה, שהגיע הזמן לנשום עמוק, למגן את הספות אצלכם בבית, ולהכין מבעוד מועד מגבונים/סמרטוטים כדי למגר "תאונות". לא מן הנמנע שלחץ שלך בנושא מקרין אליו (מניסיון אישי).
עצה נוספת היא כמה שיותר זמן בטבע. לא גינה - חול, ים, חצר אצל מישהו, חורשה...
ידועה דעתי בהקשר זה (ועיקריה מפורטים בראש הדף גמילה מחיתולים ) .
אחרת אוי ואבוי
מה זה אוי ואבוי? צרחות?
לפעמים צריך להיות טיפ-טיפה cruel to be kind ולהזכיר לילדינו מה טוב להם. לא להתעקש יותר מדי, אבל גם לא לחפש רק לרצות אותו בהקשר הזה.
-
פעוט ששונא להיות ערום
ואגב, יש לך הרי סשן תמונות מתועד מהקיץ שעבר, של השלישייה המופלאה מתרוצצת בלי חלק עליון. לשפן לא היו בעיות עם זה. מה קרה מאז? מתי זה התחיל?
-
- הצטרפות: 03 מרץ 2006, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של מיטל_מ*
פעוט ששונא להיות ערום
שידוע דווקא בסף גבוה של רגישות תחושתית
חיכיתי לראות מתי זה יוזכר.
סתם שאלה, למה צריך בכלל להרגיל אותו להיות ערום???אם הוא לא אוהב להיות ערום לא "בהקשר" מה זה משנה?
חיכיתי לראות מתי זה יוזכר.
סתם שאלה, למה צריך בכלל להרגיל אותו להיות ערום???אם הוא לא אוהב להיות ערום לא "בהקשר" מה זה משנה?
-
פעוט ששונא להיות ערום
למה צריך בכלל להרגיל אותו להיות ערום
לא "צריך" כלום. הוא ילד מאושר ושבע רצון במצבו הנוכחי. פשוט קצת מטריד אותי שהוא כל כך אובססיבי בנושא.
מה זה אוי ואבוי? צרחות?
צווחה של פאניקה מוחלטת, תוך כדי ריצה היסטרית במעגלים ופתיחת כל דלת ארון בסביבה כדי למצוא משהו להתכסות בו. משהו שמזכיר סצינת סלפסטיק כזו כשנכנסים למקלחות של הבנות, רק ממש לא מצחיק. קצת שוברת לב, האמת, הבעתה הזו.
לא "צריך" כלום. הוא ילד מאושר ושבע רצון במצבו הנוכחי. פשוט קצת מטריד אותי שהוא כל כך אובססיבי בנושא.
מה זה אוי ואבוי? צרחות?
צווחה של פאניקה מוחלטת, תוך כדי ריצה היסטרית במעגלים ופתיחת כל דלת ארון בסביבה כדי למצוא משהו להתכסות בו. משהו שמזכיר סצינת סלפסטיק כזו כשנכנסים למקלחות של הבנות, רק ממש לא מצחיק. קצת שוברת לב, האמת, הבעתה הזו.
-
פעוט ששונא להיות ערום
אוי...
אולי קצת עור לעור? אולי לנצל את הרגעים הנדירים שהוא מסכים, ולהוריד חולצה ואז להחזיק אותו כך ולחבק? (כמובן שאתם מחבקים אותו גם כך, אבל אני מתכוונת לסשן רציני).
<מה אני עושה ערה בשעה הזאת?!>
אולי קצת עור לעור? אולי לנצל את הרגעים הנדירים שהוא מסכים, ולהוריד חולצה ואז להחזיק אותו כך ולחבק? (כמובן שאתם מחבקים אותו גם כך, אבל אני מתכוונת לסשן רציני).
<מה אני עושה ערה בשעה הזאת?!>
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
פעוט ששונא להיות ערום
מוזר לי לשמוע את זה דווקא על השפן, שידוע דווקא בסף גבוה של רגישות תחושתית
זה דווקא יכול להסביר: הוא זקוק לפידבק מתמיד. לילד שלי יש סף רגישות גבוה והוא אוהב מאוד מסאז' עמוק, שמיכות כבדות וכדומה.
ייתכן שלספק את הצורך הזה בצורות אחרות, כמו שכבר הציעו פה, יכול לעזור.
אגב, ההתפשטות לקראת כניסה למים גם יכולה להתאים לתאוריה הזו: המים מספקים את הפידבק במקום הבגדים.
זה דווקא יכול להסביר: הוא זקוק לפידבק מתמיד. לילד שלי יש סף רגישות גבוה והוא אוהב מאוד מסאז' עמוק, שמיכות כבדות וכדומה.
ייתכן שלספק את הצורך הזה בצורות אחרות, כמו שכבר הציעו פה, יכול לעזור.
אגב, ההתפשטות לקראת כניסה למים גם יכולה להתאים לתאוריה הזו: המים מספקים את הפידבק במקום הבגדים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פעוט ששונא להיות ערום
לא מוצאת באיזה דף לשאול אז אולי מישהו יעזור כאן:
בן עשרה חודשים נראה סובל מאוד בכל פעם שמורידים לו את החיתול: הוא ממשש במרץ את אבר המין ואחרי כמה זמן מתחיל לקטר ולבכות מזה. אני לא מבינה מה מציק לו ותוהה אם הוא פשוט נמשך לגעת במקום אבל בגלל חוסר העדינות שלו הוא מושך ומועך ומכאיב לעצמו. מוכר למישהו?
בן עשרה חודשים נראה סובל מאוד בכל פעם שמורידים לו את החיתול: הוא ממשש במרץ את אבר המין ואחרי כמה זמן מתחיל לקטר ולבכות מזה. אני לא מבינה מה מציק לו ותוהה אם הוא פשוט נמשך לגעת במקום אבל בגלל חוסר העדינות שלו הוא מושך ומועך ומכאיב לעצמו. מוכר למישהו?
-
- הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
פעוט ששונא להיות ערום
שפן זה שמו האמיתי או רק לצורך הסיפור? אני לא מכירה כזה שם.
-
פעוט ששונא להיות ערום
זה לא שמו האמיתי.
חוץ מזה אני בטוחה ששמעת על שפן הסופר
חוץ מזה אני בטוחה ששמעת על שפן הסופר