פסטה מירקות

erika_אריקה*
הודעות: 2
הצטרפות: 14 יולי 2007, 22:24

פסטה מירקות

שליחה על ידי erika_אריקה* »

פסטו פסטה

spagetti]+ with pesto[/po].jpg
הספגטי מדלורית וקישוא.
הרוטב פסטו: ריחן, שום, שמן זית, פקאנים בערך במידה שווה, וקצת מלח.
מקושט בריחן ופרחי עירית שום.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

זוקיני לינגוויני Zucchini Linguini

לינגוויני זה צורה של פסטה - שטוחה כמו פטוצ'יני אבל צרה כמו ספגטי. משמעות השם היא לשונות קטנים באיטלקית. מקורו של הלינגוויני באזור קמפאניה באיטליה.
zucchini]+ linguini 1[/po].jpg

zucchini]+ linguini 2[/po].jpg

תקשיבו זה פשוט אחלה מתכון - יש בו כמה שלבים פשוטים והילדים יכולים להשתלב בכולם. והכי חשוב טעים טעים.. וללא גלוטן כמובן! זמן ההכנה היה מתחת ל-20 דקות להורה (אני) וילדה בת 7 (מומו).

נתחיל עם הלינגוויני
רכיבים:
קישוא אחד ירוק טרי בגודל בינוני (קישוא אחד עושה לא מעט פסטה.. בתמונה זה רק קישוא אחד.)
כפית שמן זית (רק כתית מעולה אורגנית כמובן..)

כמה שהקישוא יותר טרי מהגינה ככה זה יותר טעים.

הציוד:
קלפן מלפפונים רגיל או פומפייה מנדולינית שכזו או חתכן מסתובב ספיראלי
ובתמונות:
+

או
+


בעוד שבוע מגיע החותכן המסתובב (כ-20 דולצ'ים) איתו אפשר להכין ממש ספגטי (דק יותר מלינגוויני) - אבל עד אז אני מאד מבסוט להשתמש בקלפן מלפפונים רגיל אותו יש לכולנו. פשוט חותכים את כל הקישוא לרצועות עבות (איתן נכין לזניה-נאה בפעם אחרת!) ואז לסדר בערמה חופפת - ועם סכין לחתוך ללינגוויני ברוחב הרצוי. זה ברור לא?

אם אתם רוצים שזה יהיה פסטה לבנה למהדרין - אז קודם לקלף את הקישוא - אבל אני ממליץ לאכול מזון מלא - והרבה מהתזונא נמצאת בקליפה - וגם זה צבעוני ומדליק. אופציות לגיוון: קישוא זה קל גם מבחינת הצבע וגם מבחינת המרקם - אבל אתם יכולים לנסות גם - בטטה, לפת, דלעת, גזר, גזר סגול, ופטריות פורטבלה.. ללינגוויני צבעוני ומדהים.. (למי שמעיז ויש גישה לכל הרכיבים - נא, בפרוש נא, לצלם ולשלוח לי תמונות באיכות!).

אוקיי, לשים את הלינגוויני בקערית ולפזר על זה את כפית שמן הזית ולערבב טוב כך שכל רצועה מצופה קצת בשמן - להניח את זה בצד בזמן שנכין את הרוטב. זה יתגמש בינתיים.

רוטב עגבנייה פשוט
רכיבים:
עגבנייה בינונית וטעימה לא מהמקרר...
(בארץ יש נטייה לשים עגבניות במקרר ולגרום להן להיות בטעם של עגבניות חממה הידרופוניות באלסקה בחורף - חבר'ה לא לשים עגבניות במקרר - לקנות עגבניות בשלות או לגדל בעצמכם זה לא קשה).
חצי שן שום (או יותר לפי הטעם)
2 כפות שמן זית (או יותר לפי ההעדפה)
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אורגנו לפי הטעם
ריחן לפי הטעם
פלפל חריף אדום לפי הטעם

לגרד את העגבנייה בפומפייה לרוטב - לכתוש את השום ולהוסיף את כל הרכיבים ולערבב טוב טוב בקערית. או לחילופין לאוהבים לחשמל לשים הכול בבלנדר ולערבב טוב למרקם אחיד.

זהו!

עכשיו לשים את הלינגוויני יפה בצלחת - לשפוך את הרוטב - ובתמונה אתם רואים שקישטנו ושיבחנו בקצת יוגורט נא מהצומח וצנוברים שמומו פיצחה במהירות מדהימה!

יישאר לכם רוטב למנה שנייה.. אבל אל תדאגו - רוב הסיכויים שתרוצו להכין עוד!

zucchini]+ linguini 3[/po].jpg

zucchini]+ linguini 4[/po].jpg
ליאורה_אורה*
הודעות: 311
הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי ליאורה_אורה* »

אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי:
אוכלים את הקישואים טריים ?! ככה ?! בלי לבשל או לאדות ?!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

כן ליאורה - כמה שיותר טרי... עדיף מהגינה - זה אחד הדברים שהכי קל לגדל - ועוד לא מאוחר לזרוע!
יש לזה טעם מאד עדין - קצת כמו מלפפון קצת כמו פטריות. כמו פסטה - זה סופח את הטעמים שמצרפים.
קישוא חי: פי שתיים יותר חלבון. כמעט פי שתיים אבץ.. כמעט פי 4 יותר ויטמין C - יותר מפי 2 ויטמין B6... אוקיי מספיק.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

פסטה מירקות

שליחה על ידי חגית_ל* »

איזה מתוקה מומו!!!!! @}
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

אוקיי.. לאור ההצלחה של אתמול - מומו ביקשה עוד וגם אריקה.. וגם אני לא התנגדתי - ידעתי שאנחנו יכולים לעשות את זה אפילו יותר טוב... אז הנה גרסה ב' ל...

לינגווינא

הפעם עשינו כמות גדולה יותר - השתמשנו ב-4 קישואים בהירים ו-1 גזר - וגיליתי שיש בארון פומפייה מנדולינית (כמו בתמונה למעלה) שחותכת ירקות ישר לרצועות לינגווינא.. אז זה הלך די מהר למרות שהגזר היה קצת מאמץ. הוספנו כף שמן זית וקורטוב מלח וערבבנו טוב ונתנו לזה לשבת.
הרוטב היה אותו רוטב שלמעלה - רק הכנו פי שתיים יותר ושמתי יותר שום.
הפעם אין יוגורט - אבל יש אחלה דברים אחרים - פטריות שיטאקי שיובשו בשמש והושרו במים - זיתיי שמש - חתיכות של עגבניות שרי - וצנוברים כמובן.
זה היה מצוין אני עדיין מרגיש את כל הטעמים בפה (שעתיים אחר כך).
זה מעניין שכשאני חושב על לאכול פסטה מבושלת באמצע היום הזה שחם כל כך.. אני מתחיל להזיע רק מהמחשבה.. אבל דווקא הפסטה הזו קלילה וקרירה.. בקיצור - אשמח לשמוע מאלו שדווקא רחוקים מטבעונאות מה הם חושבים על הטעם וההרגשה שאחרי.

ועכשיו תמונות:
linguina]+ 1[/po].jpg

linguina]+ 2[/po].jpg
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

פסטה מירקות

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

רחוקה מטבעונאות ויכולה רק לומר שעושה לי חשק לנסות להכין וגם לאכול.

תודה.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

פסטה מירקות

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מומו מ ק ס י מ ה.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

וואו, מה זה באה לי בזמן הפסטה הזאת..
בדיוק ישב לי במקרר איזה קישוא מכובד גדול מימדים ותהיתי מה לעשות איתו..

קילפתי עם קולפן (פספסתי את ההסבר על החיתוך אז יצאו רצועות רחבות) ושמתי קצת שמן זית..
בבלנדר (ידידי הטוב לאחרונה.. :-) ) ערבלתי 2 עגבניות מהגינה , חצי גמבה גם מהגינה, קצת פפריקה , קצת מלח , טחינה ופרוסת בצל , וגם אגוז מוסקט..

במילה אחת - יצא סוף..
לא צילמתי אבל מבטיחה פעם הבאה...

תודה על המתכון וד"ש למומו.. :-)
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

פסטה מירקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

איתן נכין לזניה-נאה בפעם אחרת! איך מכינים לזניה נאה?
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

ima]+ adama[/po]/zucchini linguini.jpg

היה טעים חבלז..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

lunch]+ with drori[/po].jpg

הפעם השתמשנו במכשיר הסלאדאקו החדש... שעושה ממש ספגטי דק מכל דבר כמעט.. בתמונה הפסטה הנאה מגזר, קישוא, וסלק.. הרוטב: עגבניות, פפריקה מתוקה (הרבה), שמן זית, שום (הרבה), ריחן (הרבה), מלח, תמר. בתמונה רואים גם סלט קייל ומלפפונים ביוגורט נא מהצומח מקושט בעגבניות שרי ומקסיקניות (טומאטיו צהובות), מצות שמש, ואבוקדו מדהים מהעץ.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אז מה זה המכשיר המדהים הזה שעושה פסטה דקה דקה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

קוראים לזה SALADACCO
http://www.discountjuicers.com/images/spiralslicer1.jpg]הנה[/img] תמונה
עלה $20. יש עוד מכשירים שעושים את זה... אם הייתה לי מסעדה או משהו זה היה מצדיק רכישה של local]זה pics[/po]/ebaypics thumb md/Alt Pics/md eurodib4040clr.jpg
לגמרי מנירוסטה ב-333$
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

יש להשיג בארץ?
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

פסטה מירקות

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

הכול נראה סוף הדרך. נראה לי שלקניבלים מבינינו גם על תקן סלט עם רוטב בצד זה יכול להיות מעולה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

לא ראיתי בארץ (אולי בחנויות של כלי מטבח למסעדות של בתי מלון - שם אוהבים לחתוך ירקות בכל מיני צורות) אבל תעשי יבוא אישי.. זה שטויות באמת.. אנחנו חיים בכפר גלובלי לדאבוננו. עד אז פומפייה שעושה לינגווינא עובדת יופי...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

לאחרונה פסטה נאה מאד מהירה.. שכולנו מאד אוהבים. מין חטיף כזה שלוקח רק כמה דקות להכין..
הכי קל מקישוא, לחתוך בשיטה האהובה מהשיטות המוצעות לעיל (למשל קלפן מלפפונים וסכין), ואז פשוט לתבלן את זה עם מה שמתחשק ולערבב טוב עם מזלג.
התבלון האהוב עלינו: שמן זית, שום או אבקת שום (תלוי כמה ממהרים ואיזה מרקם רוצים), מלח, כרכום, כמון, פלפל שחור דק... בתאבון.
פה_ושם*
הודעות: 79
הצטרפות: 19 אוקטובר 2007, 23:31

פסטה מירקות

שליחה על ידי פה_ושם* »

בעקבות שתי התמונות עם הפסטה נאה והרטבים, חשבתי על הצעה - כשמצלמים רטבים אני ממליצה, עם כפית או שקית זילוף, לטפטף את הרוטב מעל הירקות ולעשות קישוט ספיראלה, קווים וכדומה.
באופן כזה גם רואים את הירקות הצבעוניים ונגיעות הרוטב מוסיפות צבע וברק (מראה של עיסת רוטב לא ממש מגרה אותי).
אפשר לצלם או להגיש את הרוטב בכלי אחר, ליד המנה המוגשת.
אוק*
הודעות: 68
הצטרפות: 18 יוני 2006, 11:36

פסטה מירקות

שליחה על ידי אוק* »

תהיתי איך אתה יודע לקנות פטריות שיטאקי שאתה סומך על האיכות שלהן,
במיוחד מבחינת ריסוסים לשימור הפטריות במסע שלהן מהמזרח לארץ?
ענת_גיגר*
הודעות: 931
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

פסטה מירקות

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

הכנתי הערב פסטה נאה מדלעת (מהגינה) ברוטב עגבנייה, שום ומלח. היה לי טעים מאוד, אבל בעיקר הזכיר לי סלט ולא היה דומה לפסטה רגילה. בעיקר במובן זה שלא ספג את הרוטב, אלא התערבב איתו כמו שירקות מתערבבים זה עם זה. אולי עם ירקות אחרים זה מתקבל אחרת... גם לא חתכתי מאוד דק (עם קולפן רגיל, אבל קצת אלים, כזה שמוריד חצי מהירק).
אני חובבת פסטה מושבעת, ונמנעת ממנה מסיבות בריאותיות, אז אני בהחלט מתכוונת לנסות להשתפר בתחום.
מדליק ועושה חשק להתנסות! תודה, אופק.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

אוק שלום - אלו היו פטריות שנקנו בשוק באיטליה על ידי קרובי משפחה ואיכשהו התגלגלו למזווה של הוריי לפני אי אילו שנים. זו הייתה הפעם היחידה שהשתמשתי בפטריות כאלו מזה מספר שנים... האמת אהבנו את הטעם מאד בפסטה, אבל בהחלט לא נקנה פטריות מיובאות וארוזות דרך קבע ולכן אני חוקר יותר מזונות אחרים. מה שכן יתכן ותהיה לנו ערכה לגידול שיטאקי בבית (תעשה גוגל ותראה שאפשר לרכוש כאלו) - ואני ממליץ גם לך, אם את\ה מעוניינת באיכות וודאית.
שילגיה*
הודעות: 1
הצטרפות: 10 דצמבר 2007, 03:40

פסטה מירקות

שליחה על ידי שילגיה* »

פה ושם מסכימה עם כל מילה, גם אני חשבתי כך. העיסה שאמורה להיות הרוטב, אולי טעימה, בעצם, בטוח טעימה אבל נראית נורא. מזכירה קיא.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

פה ושם ושלגיה... יאללה מחכים לתמונות משלכן!
אוכלת_בעיניים_בינתיים*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 דצמבר 2007, 21:13

פסטה מירקות

שליחה על ידי אוכלת_בעיניים_בינתיים* »

העיסה שאמורה להיות הרוטב, אולי טעימה, בעצם, בטוח טעימה אבל נראית נורא. מזכירה קיא.
לא היה לי נעים לכתוב, אבל מצטטת ומצטרפת! :D
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

סרטון בו מכינים פסטה נאה מקישואים (אפשר היה לערוך אותו.. אבל תוצאה יפה..) -
זהבי_ת*
הודעות: 167
הצטרפות: 11 אוקטובר 2004, 16:19

פסטה מירקות

שליחה על ידי זהבי_ת* »

פעם גרתי בקניה כמה שבועות בכפר והנשים שם הכינו פסטה מפפאיות ירוקות.
הן חתכו אותן ידנית לגמרי בצורות שהדגמת כאן עם הקישואים ואח"כ הוסיפו לזה כל מיני תבלינים.
אני זוכרת שזה היה מתקתק ומוזר.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

פסטה מירקות

שליחה על ידי יעל* »

לא ממש פסטה, אבל לא ידעתי איפה לשבץ את המתכון והוא מין אנטיפסטי איטלקי. אופק אתה מוזמן לשבץ את זה במקום המתאים.
הכנתי המון פעמים וזה טעים בטירוף, ורק עכשיו נפל לי האסימון שזה בעצם אולי...נא.
למרות שנדמה לי שזה סוג של בישול (שהוא ללא חימום). ככה לפחות מתייחסים בגזרת הבשר והדגים לסוג כזה של כבישה קלה. כמו שמכינים סביצ'ה ודומיו, שמערבבים את הדג עם קצת מיץ לימון ואחרי כמה דקות זה כבר נחשב "מבושל" ולא נא.
בכל אופן הנה לכם (למרות שעכשיו לא העונה),

מתכון של בטטות בשמן זית ולימון

מהאתר של ג'אקומו.
החומרים:

3-4 בטטות בינוניות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום מרוסקת
מיץ מלימון אחד
עירית קצוצה
מלח
3 כפות חומץ בלסמי

קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן פורסים אותה לאורך לפרוסות דקות.
מסדרים את פרוסות הבטטה בכלי פלסטיק, שופכים מעל שמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים את השום ואת המלח, סוגרים את הכלי ומנערים היטב.
מניחים לעמוד בצד כשעה אחת.

מעבירים לצלחת הגשה, שופכים מעל חומץ בלסמי.
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

פסטה מירקות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עוד תמונות של פסטה מירקות מהחפלק שהיה אצלי בחודש מרץ:
raw]+ pasta 02[/po].jpg

raw]+ pasta 03[/po].jpg
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

לאזאנא חצילית או קישואית

eggplant]+ lasagna[/po].jpg

אם אתם בעניין של לזניה - אז יש כאן חלון לאינספור אפשרויות... היצירתיות שלכם היא המגבלה היחידה!

הפסטה

עם קולפן מלפפונים (או אם יש לכם מנדולינה - אז יותר טוב ויותר קל) לחתוך פרוסות דקות וכמה שיותר רחבות.
מקישוא (התמונה למטה) - אפשר לטבל בקצת שמן זית ומלח בקערה ולתת לזה לשבת בזמן שמכינים את השאר או שאפשר להשתמש בקישוא כמו שהוא.
מחציל (התמונה למעלה) - אפשר להשתמש כמו שהוא - אבל זה בהחלט שדרוג לעבד אותו קצת..
מערבבים את הפרוסות קישואים עם מלח בקערה - אחרי זה מסדרים את הפרוסות בערימה מסודרת בתבנית שטוחה, ועל הערימה מניחים משקולת (נגיד קערה מלאה נקטרינות...). המשקל והמלח מוציאים את המיץ המריר מהחציל - (דרך אגב יש היום בשוק חצילים עליהם מדבקה שמציינת שהם לא מרים.. זה סוג חדש - לא ברור לי עם טבעי או לא) - כל כמה שעות יצטברו מים בגוון חום בהיר בתבנית - פשוט להטות מעל הכיור ולשפוך אותם החוצה. לפחות 8 שעות סה"כ. אפשר להשתמש בפרוסות ככה (הן יהיו מאד טעימות בשלב זה..) אבל אפשר לשדרג עוד יותר..
לשים את הפרוסות על עלה בננה\ניילון\נייר טפלקס\נייר סיליקון לייבש צד אחד - ולייבש בשמש משני הצדדים - אפשר ייבוש חלקי - אפשר ייבוש מלא. החציל הוא חומר נפלא - גם כשהוא יבש מאד הוא לא נשבר.. אם בחרתם בייבוש מלא - אז להשרות בשמן זית ולתת לזה להתרכך לפני השימוש.

השכבות האחרות
כאן השמיים הם הגבול:
  • רוטב עגבניות (עגבניות חצי מיובשות בשמש או עגבניות מיובשות שהושרו - ביחד עם ריחן, אורגנו, שמן זית, תמר)
  • ריקוטה כף אווז - כף אווז ביחד עם יוגורט נא מהצומח (ראו: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) למרקם הרצוי.
  • פטריות או פטריות מושרות בעשבי טיבול וקצת שמן
  • תירס טרי מעורבב עם יוגורט נא מהצומח
  • הגבינא זה פשוט יוגורט נא מהצומח שעבר ייבוש.

אופן ההכנה

לערום שכבה אחרי שכבה (להתחיל מפסטה). להוציא לשמש או לאוטו לייבוש סופי לכמה שעות.

zucchini]+ lasagna[/po].jpg

זה יצא מאד מאד טעים - והאמת לא כזו השקעה - עיבוד החציל זה בעיקר כמה דקות פה כמה דקות שם. עם הקישואים כמות שהם במיטפח הגון זה עניין של כמה דקות הכנה - ואז כמה שעות ייבוש - אז להכין על הבוקר וזה יהיה מוכן לארוחת צהריים.
בתאבון.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

פסטה מירקות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אליפות @}

<האמת היא שעשיתי לזניה בסופ"ש אבל התפרעתי בצורה מוגזמת ויצא לא משהו בכלל... :-) >
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

פסטה מירקות

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

זה נראה מאוד מגרה!
מעניין איך הטעם.
אולי בפארק הירדן תעשה "סדנאה" עם הדגמה של כאלה כולל טעימות? זה יכול לעזור לשכנע כמה אנשים שאני מכיר (בלי להזכיר שמות) לנסות. (בתנאי שזה טעים כמו שזה נראה...)
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

פסטה מירקות

שליחה על ידי noalili* »

היי אופק זה נראה מעולה לגמרי.
לא הבנתי איך היוגורט התייבש לו לכזו גבינה צהובה במראה אותנטי.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

זה פשוט מתייבש.. את יכולה להוסיף טיפונת גזר ליוגורט וזה יצהיב את זה עוד יותר.
האמת יש פטנט חדש שעוד לא צילמתי שעושה גבינה צהובה עוד יותר.. עם חוטים שנמתחים.. !
סבלנות.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

פסטה מירקות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

_מחציל (התמונה למעלה) - אפשר להשתמש כמו שהוא - אבל זה בהחלט שדרוג לעבד אותו קצת..
מערבבים את הפרוסות קישואים עם מלח בקערה - אחרי זה מסדרים את הפרוסות בערימה מסודרת בתבנית שטוחה, ועל הערימה מניחים משקולת (נגיד קערה מלאה נקטרינות...). המשקל והמלח מוציאים את המיץ המריר מהחציל - (דרך אגב יש היום בשוק חצילים עליהם מדבקה שמציינת שהם לא מרים.. זה סוג חדש - לא ברור לי עם טבעי או לא) - כל כמה שעות יצטברו מים בגוון חום בהיר בתבנית - פשוט להטות מעל הכיור ולשפוך אותם החוצה. לפחות 8 שעות סה"כ. אפשר להשתמש בפרוסות ככה (הן יהיו מאד טעימות בשלב זה..) אבל אפשר לשדרג עוד יותר..
לשים את הפרוסות על עלה בננה\ניילון\נייר טפלקס\נייר סיליקון לייבש צד אחד - ולייבש בשמש משני הצדדים - אפשר ייבוש חלקי - אפשר ייבוש מלא. החציל הוא חומר נפלא - גם כשהוא יבש מאד הוא לא נשבר.. אם בחרתם בייבוש מלא - אז להשרות בשמן זית ולתת לזה להתרכך לפני השימוש._
ואו ! תודה אופק אחרי עיבוד כזה אפשר לעשות עם החציל הרבה דברים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

http://yogizendude.com/wp-content/uploads/2008/07/lasagna.jpg]תמונה[/img] יפה של לזניה נאה שהתגלגלה אליי היום - אני אוהב שאפשר לראות את כל הרכיבים כמעט.. לא צריך מתכון!
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

פסטה מירקות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

ניסיתי את הלזניה וזו התוצאה.
+
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

פשש משתפר אתה עם התמונות! איזו חליטה עשית לפטריות?
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

פסטה מירקות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

שמן זית, שום, קורנית ולימון.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פסטה מירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אתם מוכנים להפסיק לעורר בי תאבון?
רחוק רחוק מהמטבח והצ'ופרים שבבית, בדרך לשבועיים של אוכל מוסדי, וחוסר זמן שיאפשר לי להכין פינוקים משל עצמי. או אולי???

מי בא לארוחת צהרים מפנקת בשבת? במרכז?
מי בא להאכיל אותי בדברים טריים היום ומחר בנס הרים?
מי לשבועיים הקרובים (א-ה) בניצנה (5 דקות ממצרים, 45 דקות דרום מערבית לבאר שבע)?


אתם עושים לי חשק, והכי טוב שאוכל להשיג כאן זה ירקות מקוררים שנקטפו לפני זמנם...


נו טוב, לפחות הבאתי זרעים ואגוזים לניצנה, ושם אוכל להנביט ולקבל אספקה יפה של פירות (מקוררים, לפני זמנם, אבל עדין פירות)


(())
אלה לי לה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

פסטה מירקות

שליחה על ידי with_passion* »

בדרך לשבועיים של אוכל מוסדי, וחוסר זמן
נשמע שאת הולכת לכאן ועוד מתוך בחירה..?
את לא רחוקה ממצריים - יש אחלה פירות וירקות באל אריש ואין גבול כך שלא צריך לשלם דמי מעבר..
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פסטה מירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כמעט, אני הולכת לכאן

בדיוק קשקשתי כאן עם אחת החיילות שהגיעו למחנה הנוער עם ערמה של אמריקאים מצחיקים (ציטוט שלי - זה כמו לצפות בגן חיות, רק בלי הקטע המדכא של ניצול בעלי חיים ושבי :-) הם מתוקים !) היא קרובה של נועה, שגרה באוהל באמירים עם... ואוכלת מזון נא, נשמע מוכר?

מיסרו ד"ש ממנה וחיבוק ממני
עודד_החולם*
הודעות: 12
הצטרפות: 04 יולי 2008, 23:26
דף אישי: הדף האישי של עודד_החולם*

פסטה מירקות

שליחה על ידי עודד_החולם* »

נו כבר, איך מכינים את הגבינה הצהובה עם חוטים שנמתחים??
אחלה_פסטה*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 יולי 2008, 22:06

פסטה מירקות

שליחה על ידי אחלה_פסטה* »

הכנתי פסטה עם כרוב וגזר ויצא מעולה.
רוטב העגבניות שלי הכיל כף או שתיים של שמן זית, שתי עגבניות בשלות, 2 או 3 כפות של פפריקה מתוקה, שן שום אחת, כף סילאן(כן, סילאן), מלח והרבה עלי בזיליקום שחתכתי והוספתי בסוף. הכנתי כ"כ הרבה רוטב שהפסטה הייתה מוצפת ברוטב נהדר. אחלה של מזון לגוף ולנשמה במיוחד אחרי ריצה מעייפת שעשיתי בחוץ.
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

פסטה מירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

ניסיתי בבית מקישואים ויצא טעים מאוד.
אמנם הכנתי רוטב במחבת כך שזה לא מתכון טבעונאי
יצא ממש טעים, אחלה רעיון.
מעניין למה הקונספט של קישוא נא לא קיים מחוץ לטבעונאות כל כך
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

פסטה מירקות

שליחה על ידי יער_ה* »

גם לי יצא לאכול פסטה מקישואים וזה היה מעולה! מאוד אהבתי את המרקם והטעם (ובד"כ אני לא ממש אוהבת קישואים..)
רחל*
הודעות: 324
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

פסטה מירקות

שליחה על ידי רחל* »

הרוטב פסטו: ריחן, שום, שמן זית, פקאנים בערך במידה שווה, וקצת מלח
במידה שווה למה? לקישואים או לריחן?

מחר אני מקבלת את המשלוח האורגני אני חייבת לנסות את הפסטה הזו חושבת עלייה כבר המון זמן...
עוז_הקוסם*
הודעות: 1
הצטרפות: 21 נובמבר 2010, 18:54

פסטה מירקות

שליחה על ידי עוז_הקוסם* »

הכנתי!
פסטה מקישואים: פשוט קילפתי שני קישואים קטנים עם קולפן מטבח רגיל ופשוט, יצא דק במידה ואפילו קריספי.
הרוטב: עגבניות, פלפל, שום, גרעיני חמניה ופסטו שהכנתי מבעוד מועד (בזיליקום, שמן זית, צנוברים, שום ומעט מלח).
יצא כל כך טוב שחיסלתי, ואז בסוף נזכרתי שחבל שלא צילמתי.

תודה על ההשראה!
תודה לקישואים!
תודה!
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

פסטה מירקות

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

אפשר להוסיף גם רצועות מגזר בקולפן (או כל מכשיר דומה) לקישואים - משחק הטעמים מעניין בעיני.
אם רוצים טעם של מוצרלה למעלה - אפשר להוסיף שמרי בירה (למרות שזה לא נחשב לגמרי מזון חי)
נותנת_אור*
הודעות: 78
הצטרפות: 26 אפריל 2011, 22:09
דף אישי: הדף האישי של נותנת_אור*

פסטה מירקות

שליחה על ידי נותנת_אור* »

הכנתי את הפסטה מהקישואים. איזה כיף לי!
קודם כל אני שמחה שאני בכלל אוכלת לראשונה קישוא טרי. טעים מאוד (ולחשוב שפעם לא נגעתי בקישואים. השלב הבא: לתת צ'אנס אמיתי לחצילים).
ההכנה הייתה מהירה (מדי! מה זה צריך להיות?;-)), וזו מבחינתי מעלה גדולה.
יש בי תחושה קלילה ושבעה. אני מאוד לא אוהבת את תחושת הכבדות שהפסטה הרגילה משרה עליי.

משהו על רסק העגבניות:
כשביקרתי בספרד הופתעתי כמה שמשתמשים ברסק העגבניות הטריות - עגבניות טריות עם שום, שמן זית (ובטח עוד דברים שאינני יודעת מהם). ופשוט אוכלים על לחם/צנים. לא שאני מעודדת לחם, אבל זו גם אופציה. בארץ זה נתפש כמטבל, במקומות מסוים זה נתפש כממרח לכל דבר.
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”