פליי ליידי
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
פליי ליידי
עכשיו אני חייבת לדעת מי השלישי
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
פליי ליידי
מצטטת הברקה לשונית בעניין הגברים 'שוטפי הכלים': איש וושר (washer)
אגב, אצלנו הסידור הזה ממש לא עובד.
אגב, אצלנו הסידור הזה ממש לא עובד.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
פליי ליידי
סוף סוף נכנעתי ואני עושה סדנאות (בעברית, מותאמות לישראלים) על השיטה שלה.
ראו חוגי בית לפי פליי ליידי
ראו חוגי בית לפי פליי ליידי
-
- הצטרפות: 18 דצמבר 2004, 11:45
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_ה*
פליי ליידי
סדר יום ע"פ פליילידי:
6:00– אימיל הבוקר מעיר אותי
6:05 – אני מצחצחת שיניים. כדי לא לבזבז זמן, ביד השנייה אני מברישה את השירותים. שיט! שוב התבלבלתי במברשות!
6:07 – חוט דנטלי. מנסה לנקות את המראה תוך כדי, אבל אז אני לא מצליחה להחזיק את החוט בשני קצותיו. אני קושרת את אחד הקצוות לידית הארון ומזיזה את ראשי מצד לצד. אני מותחת את ידי כדי לנקות את קצה המראה, מלמעלה, והופס! הידית מתנתקת מהארון ועפה לתוך פרצופי.
6:10 – אני לבושה לגמרי ושורכת את שרוכיי נעליי.
6:11 – מתאפרת תוך כדי ניקוי האמבטיה
6:15 – מסדרת את המיטה. מותחת את כיסוי המיטה, מניחה את כל הכריות ומסתכלת בסיפוק על מעשי ידיי.
6:16 – בעלי יוצא מהמיטה, חנוק, ושואל למה אני מאופרת אם אני נשארת היום בבית ועם מי אני נפגשת מאחורי גבו.
6:20 – שותה קפה בנחת תוך כדי ניקוי השולחן
6:23 – קוראת עיתון בנחת תוך כדי ניקוי הכיור
6:30 – מורחת לק על הציפורניים תוך כדי ניקוי עליית הגג
6:35 – עבדתי יותר מרבע שעה רצוף! מרלה לא מרשה דברים כאלה. מחליטה לגלוש קצת באינטרנט. יש לי 200 מיילים חדשים שהצטברו בדקות האחרונות שאומרים "האם זכרת לנקות מתחת לכיור?" "האם כבר ניקית את הפאנלים ברבע שעה האחרונה?" "האם זכרת להתלבש?" "ומה לגבי נשימות?"
המיילים מאד מלחיצים אותי ואני לא מבינה איך זה מסתדר עם עבודה של רבע שעה בכל פעם. לפי חישוביי, כדי ליישם את מה שכתוב בהם אני צריכה לעבוד 24 שעות ולשכור עוד כמה אנשים שיעבדו איתי.
7:00 – מחליטה לכבות את המחשב.
7:05 – בחוץ עובר אדם עם שלט: "האם זכרת להחזיר את הספר לספריה? יום ראשון היום!"
7:06 – סוגרת את החלון בבעתה
7:07 – מדליקה את הטלוויזיה. יש פרסומת: "האם זכרת לגזור את הציפורניים לכל בני משפחתך? היום השני לחודש!"
7:10 – נכנסת לשירותים. מעיינת בעיתון שבו כתוב "אל תשכחי לנגב!"
7:15 מתעוררת מחלום הבלהות בבהלה. מחליטה להמשיך לחיות בזוהמה לעד.
6:00– אימיל הבוקר מעיר אותי
6:05 – אני מצחצחת שיניים. כדי לא לבזבז זמן, ביד השנייה אני מברישה את השירותים. שיט! שוב התבלבלתי במברשות!
6:07 – חוט דנטלי. מנסה לנקות את המראה תוך כדי, אבל אז אני לא מצליחה להחזיק את החוט בשני קצותיו. אני קושרת את אחד הקצוות לידית הארון ומזיזה את ראשי מצד לצד. אני מותחת את ידי כדי לנקות את קצה המראה, מלמעלה, והופס! הידית מתנתקת מהארון ועפה לתוך פרצופי.
6:10 – אני לבושה לגמרי ושורכת את שרוכיי נעליי.
6:11 – מתאפרת תוך כדי ניקוי האמבטיה
6:15 – מסדרת את המיטה. מותחת את כיסוי המיטה, מניחה את כל הכריות ומסתכלת בסיפוק על מעשי ידיי.
6:16 – בעלי יוצא מהמיטה, חנוק, ושואל למה אני מאופרת אם אני נשארת היום בבית ועם מי אני נפגשת מאחורי גבו.
6:20 – שותה קפה בנחת תוך כדי ניקוי השולחן
6:23 – קוראת עיתון בנחת תוך כדי ניקוי הכיור
6:30 – מורחת לק על הציפורניים תוך כדי ניקוי עליית הגג
6:35 – עבדתי יותר מרבע שעה רצוף! מרלה לא מרשה דברים כאלה. מחליטה לגלוש קצת באינטרנט. יש לי 200 מיילים חדשים שהצטברו בדקות האחרונות שאומרים "האם זכרת לנקות מתחת לכיור?" "האם כבר ניקית את הפאנלים ברבע שעה האחרונה?" "האם זכרת להתלבש?" "ומה לגבי נשימות?"
המיילים מאד מלחיצים אותי ואני לא מבינה איך זה מסתדר עם עבודה של רבע שעה בכל פעם. לפי חישוביי, כדי ליישם את מה שכתוב בהם אני צריכה לעבוד 24 שעות ולשכור עוד כמה אנשים שיעבדו איתי.
7:00 – מחליטה לכבות את המחשב.
7:05 – בחוץ עובר אדם עם שלט: "האם זכרת להחזיר את הספר לספריה? יום ראשון היום!"
7:06 – סוגרת את החלון בבעתה
7:07 – מדליקה את הטלוויזיה. יש פרסומת: "האם זכרת לגזור את הציפורניים לכל בני משפחתך? היום השני לחודש!"
7:10 – נכנסת לשירותים. מעיינת בעיתון שבו כתוב "אל תשכחי לנגב!"
7:15 מתעוררת מחלום הבלהות בבהלה. מחליטה להמשיך לחיות בזוהמה לעד.
-
פליי ליידי
אוף, קראתי תוך כדי שתיית משהו נגד השיעולים בגרון שלי, וכל כך צחקתי שכמעט הכל עף לי על המחשב...
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
- דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*
פליי ליידי
כבר הרבה זמן לא צחקתי ככה
-
פליי ליידי
גדול
קורע מצחוק
קורע מצחוק
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
פליי ליידי
אוי, זה היה טוב...... כל כך מצחיק!!!
מיומנה של אמא שנלחמת! נאבקת! ובסוף נכנעת!!
מיומנה של אמא שנלחמת! נאבקת! ובסוף נכנעת!!
-
פליי ליידי
לא. זה היה רלבנטי נקודתית לשמירת ההריון שלי ולכמה חודשים ראשונים אחרי הלידה, כשעוד לא יכולתי לעמוד על הרגליים.
ברגע שהתאוששתי מספיק, ביטלתי את העניין.
ברגע שהתאוששתי מספיק, ביטלתי את העניין.
פליי ליידי
כל הכבוד!
אם מותר לשאול, כמה זמן את מקדישה סך הכל ביום כדי להחזיק בית מסודר ונקי?
אם מותר לשאול, כמה זמן את מקדישה סך הכל ביום כדי להחזיק בית מסודר ונקי?
-
פליי ליידי
קשה לי להעריך, כי זה הכל דקה פה דקה שם.
רק בתור דוגמא, כל ערב אני מסיימת את המטבח בניקוי השיש, ואז עוברת במגבת המטבח על השיש, החרסינה הקרובה לשיש, הברז והכיור, אחרי זה הולכת עם המגבת לאמבטיה (צמודה למטבח שלנו), עוברת עם המגבת על הברז באמבטיה, ואז שמה את המגבת על מכונת הכביסה שתתייבש שם עד הכביסה של המגבות, ומוציאה מגבת מטבח נקייה לידית הארון במטבח.
אז סתם, רק בשביל לספק את הסקרנות שלי, רציתי לראות כמה זמן לוקח לי למשל לנגב את הברז במטבח.
ספרתי: אחת שתיים שלוש ארבע - והופ! גמרנו!
זה משהו כמו שתי שניות.
אותו דבר הברז באמבטיה.
ושניהם נראים מבריקים כמו חדשים, והברז באמבטיה, שהתחלתי להעביר עליו מגבת רק לפני איזה שבוע וחצי, כבר נעלמו ממנו כמעט כל משקעי האבנית מתחתית הברז - בלי שום חומר ניקוי! רק מגבת! ובלי עבודה קשה! פשוט לעבור, יום יום.
עניין חומרי הניקוי חשוב לי, כי אני רוצה אחזקת בית כמה שיותר אקולוגית.
אז לנקות שני ברזים - ארבע שניות... לסדר את הסלון - בין חמש דקות לרבע שעה, והרבה פעמים פשוט צ'יק צ'יק צ'יק בדרך מפה לשם מחזירה כמה דברים למקום.
תשומת לב לבלגן של הילדים - שניות. כמה זמן לוקח להגיד לילד "רגע, קודם תסדר את בית הבובות אם אתה רוצה לשחק עכשיו בחיות שלך"? השקעתי קצת יותר בהתחלה, להחדיר את העיקרון הזה, אבל עכשיו הרבה פעמים הוא כבר מגיע בעצמו "אמא, סידרתי את המכוניות. את יכולה להוריד לי פאזל?"
לסדר את המיטה בבוקר - שתי שניות? אולי שלוש?
"ויש" בשירותים בבוקר - ארבע שניות אולי?
ניקוי הכיור באמבטיה תוך כדי רחיצת ידיים - תוספת של שניה?
ביום חמישי אני גם שואבת אבק וגם שוטפת רצפה וגם מחליפה כלי מיטה ומגבות, אבל אורך הזמן שזה לוקח משתנה לפי מה שאני עושה באותו שבוע.
כל פעם עושה פרוייקט אחר. גיליתי שלנקות את כל התריסים בסלון, על סולם, אורך חצי שעה. פעמיים טיימר.
זה עוזר לך?
רק בתור דוגמא, כל ערב אני מסיימת את המטבח בניקוי השיש, ואז עוברת במגבת המטבח על השיש, החרסינה הקרובה לשיש, הברז והכיור, אחרי זה הולכת עם המגבת לאמבטיה (צמודה למטבח שלנו), עוברת עם המגבת על הברז באמבטיה, ואז שמה את המגבת על מכונת הכביסה שתתייבש שם עד הכביסה של המגבות, ומוציאה מגבת מטבח נקייה לידית הארון במטבח.
אז סתם, רק בשביל לספק את הסקרנות שלי, רציתי לראות כמה זמן לוקח לי למשל לנגב את הברז במטבח.
ספרתי: אחת שתיים שלוש ארבע - והופ! גמרנו!
זה משהו כמו שתי שניות.
אותו דבר הברז באמבטיה.
ושניהם נראים מבריקים כמו חדשים, והברז באמבטיה, שהתחלתי להעביר עליו מגבת רק לפני איזה שבוע וחצי, כבר נעלמו ממנו כמעט כל משקעי האבנית מתחתית הברז - בלי שום חומר ניקוי! רק מגבת! ובלי עבודה קשה! פשוט לעבור, יום יום.
עניין חומרי הניקוי חשוב לי, כי אני רוצה אחזקת בית כמה שיותר אקולוגית.
אז לנקות שני ברזים - ארבע שניות... לסדר את הסלון - בין חמש דקות לרבע שעה, והרבה פעמים פשוט צ'יק צ'יק צ'יק בדרך מפה לשם מחזירה כמה דברים למקום.
תשומת לב לבלגן של הילדים - שניות. כמה זמן לוקח להגיד לילד "רגע, קודם תסדר את בית הבובות אם אתה רוצה לשחק עכשיו בחיות שלך"? השקעתי קצת יותר בהתחלה, להחדיר את העיקרון הזה, אבל עכשיו הרבה פעמים הוא כבר מגיע בעצמו "אמא, סידרתי את המכוניות. את יכולה להוריד לי פאזל?"
לסדר את המיטה בבוקר - שתי שניות? אולי שלוש?
ניקוי הכיור באמבטיה תוך כדי רחיצת ידיים - תוספת של שניה?
ביום חמישי אני גם שואבת אבק וגם שוטפת רצפה וגם מחליפה כלי מיטה ומגבות, אבל אורך הזמן שזה לוקח משתנה לפי מה שאני עושה באותו שבוע.
כל פעם עושה פרוייקט אחר. גיליתי שלנקות את כל התריסים בסלון, על סולם, אורך חצי שעה. פעמיים טיימר.
זה עוזר לך?
-
פליי ליידי
מותר להפריע, נכון ??
כמה זמן את מקדישה סך הכל ביום כדי להחזיק בית מסודר ונקי?
את צריכה להכניס את הכל לתוך סדר היום שלך, בלי לחשוב "עכשיו אני מנקה"
את השירותים והברזים באמבטיה אני מנקה כמעט בכל פעם שאני נכנסת לשירותים. זה לוקח שנייה בדיוק!
מחזיקים את כל החומרים (בעיקר מנקה חלונות, תרסיס כחול) בסמוך, עם אחד מהבגדים שבתוך סל הכביסה אני מבריקה שוב את הברז (מלטפת אותו ממש עם איזה בגד). זהו. אסלה - אותו דבר אבל עם התרסיס ונייר טואלט.
יש לי חומר נגד אבנית בתרסיס ממש בסמוך לכיור (בארון מתחתיו)..... זה לוקח שנייה... באמת....
כמה זמן את מקדישה סך הכל ביום כדי להחזיק בית מסודר ונקי?
את השירותים והברזים באמבטיה אני מנקה כמעט בכל פעם שאני נכנסת לשירותים. זה לוקח שנייה בדיוק!
מחזיקים את כל החומרים (בעיקר מנקה חלונות, תרסיס כחול) בסמוך, עם אחד מהבגדים שבתוך סל הכביסה אני מבריקה שוב את הברז (מלטפת אותו ממש עם איזה בגד). זהו. אסלה - אותו דבר אבל עם התרסיס ונייר טואלט.
יש לי חומר נגד אבנית בתרסיס ממש בסמוך לכיור (בארון מתחתיו)..... זה לוקח שנייה... באמת....
-
פליי ליידי
בדיוק, זה עניין מפתח.
הכל שאלה של גישה.
זה חלק מהיום שלי בלי שאני מרגישה. ולכן זה עובד.
ברגע שאני מתחילה לחשוב משהו בנוסח "אוי, אני צריכה לנקות את התריסים בסלון" - את יכולה לשים כסף על זה שאני אדחה את זה המון המון זמן...
בדיוק, זה עניין מפתח.
הכל שאלה של גישה.
זה חלק מהיום שלי בלי שאני מרגישה. ולכן זה עובד.
ברגע שאני מתחילה לחשוב משהו בנוסח "אוי, אני צריכה לנקות את התריסים בסלון" - את יכולה לשים כסף על זה שאני אדחה את זה המון המון זמן...
-
פליי ליידי
ואגב, לכן הזבובית פונה בנקבה.
הרי הפליי ליידי מיועד למי שרוצה לעשות שינוי בביתה.... וגם שינוי בגישה......
רוב אלו שרוצות בשינוי הן נשים....
ומה לגבי שינוי בגישה?
הרי הפליי ליידי מיועד למי שרוצה לעשות שינוי בביתה.... וגם שינוי בגישה......
רוב אלו שרוצות בשינוי הן נשים....
ומה לגבי שינוי בגישה?
- לא להתמסר לעבודות הבית, לא להתמכר.... רבע שעה ביום.... כל פעם קצת...... ואת משוחררת.....
- להכניס את המטלות לשגרת היום שלך בלי לחשוב : "אוי, אני צריכה לנקות את התריסים בסלון"
- לפנות ולזרוק מה שיותר, יותר קל לסדר כשהבית רייק! "פחות הוא יותר"
- במקום לנקות את הבית - לברך את הבית! לשנות את הגישה שלנו ובכך להקל על ההרגשה שלנו.... להעריך את מה שאנחנו עושות בלי להרגיש כמו סחבה...
-
פליי ליידי
אגב, זה נשמע קלישאה... אבל תנסי לתקופת מה לעבוד ולחשוב ככה
לי זה שינה את החיים....
אנשים אמרו לי שברגע שמכניסים עוזרת בית הביתה קשה מאוד לוותר על התענוג הזה.
גם אני הרגשתי כמו "סחבה" והכנסתי עוזרת הביתה! אחרי חודש וחצי ויתרתי על התענוג!!
היום הבית שלי הרבה יותר מסודר ונקי! ולא קשה לי! אני לא נקרעת! ולא מרגישה כמו "סחבה, או עבד"
זה משנה לא רק את החיים, זה משנה את התחושה, הבטחון העצמי, הזוגיות... שווה!
לי זה שינה את החיים....
אנשים אמרו לי שברגע שמכניסים עוזרת בית הביתה קשה מאוד לוותר על התענוג הזה.
גם אני הרגשתי כמו "סחבה" והכנסתי עוזרת הביתה! אחרי חודש וחצי ויתרתי על התענוג!!
היום הבית שלי הרבה יותר מסודר ונקי! ולא קשה לי! אני לא נקרעת! ולא מרגישה כמו "סחבה, או עבד"
זה משנה לא רק את החיים, זה משנה את התחושה, הבטחון העצמי, הזוגיות... שווה!
פליי ליידי
תודה רבה בשמת ורוני על התשובות המפורטות!
אני כבר כמה שבועות מיישמת את השגרה של ה-FlyLady לניקוי האמבטיה בהצלחה - אצלי זה לוקח 2 דקות מלאות, לא 4 שניות... ואני גם צריכה לעשות את זה פעמיים ביום, אבל ממש שווה. (דרך אגב, רוני - נוזל חלונות על בגד, אפילו לפני כביסה? עושה לי צמרמורת...אני מכבסת סמרטוטים בנפרד בגלל החומרים).
אני גם בדרך ליישם שגרה למטבח. מסדרת מדיח, מנקה שיש-כיור-ברז-חרסינה, מחליפה מגבות מטבח. רק שזה תיק קצת יותר גדול מהאמבטיה אז חסרה לי התמדה. וגם התגברתי על כל ארון הבגדים שלי במשך הזמן, זרקתי ומסרתי המון. שלוש שנים לא עשיתי את זה. התחלתי מהארון שלי כדי לתת דוגמא אישית וזה באמת קצת עובד - שניים מהילדים התחילו לסדר את שלהם.
אני רואה שיפור ניכר, אבל קשה לי עוד להאמין שאצליח להשתלט על כל הבית. אני עובדת ולומדת, נעדרת מהבית מ-7:00 בבוקר עד 6:30 בערב, ועוד תרגילים לעשות בסוף השבוע. ובזמן שאני בבית, צריך לצאת עם הכלבה, להתייחס לילדים, לעזור בשיעורי בית. (בישולים, קניות וחלק מהכביסה - על בעלי. רק בסדר ונקיון הוא קצת חלש). ולהתגבר על העצלות. יש לי גם מנקה פעם בשבוע, ועדיין הבית לא "מתוחזק" מספיק. מאד הזדהיתי עם דברים שנכתבו בדף ההוא על הסלידה מהעסקת "משרתים". במצב הנוכחי שלנו, זו פשרה חיונית כדי לא לחיות בזוהמה.
מסכימה לגמרי שבית נקי ומאורגן משנה את כל התחושה. שנים חשבתי שאני אשיג את זה בעזרת כסף - חלמתי להעסיק מנהלת משק בית במשרה מלאה ולחזור כל יום לבית נוצץ. לאחרונה ניסיתי את זה באופן חלקי - העסקתי עוזרת 3 פעמים בשבוע. תעשו חשבון לבד כמה הרבה זה עלה. ונחשו מה? בית נוצץ לא היה לי. פיטרתי אותה עם המון פיצויים אחרי כמה חודשים.
אני כבר כמה שבועות מיישמת את השגרה של ה-FlyLady לניקוי האמבטיה בהצלחה - אצלי זה לוקח 2 דקות מלאות, לא 4 שניות... ואני גם צריכה לעשות את זה פעמיים ביום, אבל ממש שווה. (דרך אגב, רוני - נוזל חלונות על בגד, אפילו לפני כביסה? עושה לי צמרמורת...אני מכבסת סמרטוטים בנפרד בגלל החומרים).
אני גם בדרך ליישם שגרה למטבח. מסדרת מדיח, מנקה שיש-כיור-ברז-חרסינה, מחליפה מגבות מטבח. רק שזה תיק קצת יותר גדול מהאמבטיה אז חסרה לי התמדה. וגם התגברתי על כל ארון הבגדים שלי במשך הזמן, זרקתי ומסרתי המון. שלוש שנים לא עשיתי את זה. התחלתי מהארון שלי כדי לתת דוגמא אישית וזה באמת קצת עובד - שניים מהילדים התחילו לסדר את שלהם.
אני רואה שיפור ניכר, אבל קשה לי עוד להאמין שאצליח להשתלט על כל הבית. אני עובדת ולומדת, נעדרת מהבית מ-7:00 בבוקר עד 6:30 בערב, ועוד תרגילים לעשות בסוף השבוע. ובזמן שאני בבית, צריך לצאת עם הכלבה, להתייחס לילדים, לעזור בשיעורי בית. (בישולים, קניות וחלק מהכביסה - על בעלי. רק בסדר ונקיון הוא קצת חלש). ולהתגבר על העצלות. יש לי גם מנקה פעם בשבוע, ועדיין הבית לא "מתוחזק" מספיק. מאד הזדהיתי עם דברים שנכתבו בדף ההוא על הסלידה מהעסקת "משרתים". במצב הנוכחי שלנו, זו פשרה חיונית כדי לא לחיות בזוהמה.
מסכימה לגמרי שבית נקי ומאורגן משנה את כל התחושה. שנים חשבתי שאני אשיג את זה בעזרת כסף - חלמתי להעסיק מנהלת משק בית במשרה מלאה ולחזור כל יום לבית נוצץ. לאחרונה ניסיתי את זה באופן חלקי - העסקתי עוזרת 3 פעמים בשבוע. תעשו חשבון לבד כמה הרבה זה עלה. ונחשו מה? בית נוצץ לא היה לי. פיטרתי אותה עם המון פיצויים אחרי כמה חודשים.
פליי ליידי
לדעתי עשית כאלה צעדים קדימה, שממש עוררת את הערצתי, שלא לומר קנאתי...
אחרי כאלה צעדים, אני בטוחה שיהיה לך בית אולי לא נוצץ,אבל בטח מסודר ונעים. בהצלחה בהמשך!
אחרי כאלה צעדים, אני בטוחה שיהיה לך בית אולי לא נוצץ,אבל בטח מסודר ונעים. בהצלחה בהמשך!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פליי ליידי
ולהתגבר על העצלות
עצלות? איזה עצלות? את מתארת סדר יום תובעני ולחוץ מאוד! מגיעה לך כל שנייה מנוחה!
<אין באמור כדי לסתור עצות של פליי-ליידי...
>.

<אין באמור כדי לסתור עצות של פליי-ליידי...

פליי ליידי
העצלות? למשל נכנסתי לאתר הזה באמצע העבודה כי לא בא לי להתרכז במה שאני באמת צריכה לעשות...
אני אדם מאורגן. אני לא צריכה שילמדו אותי שמשפחה צריכה לוח שנה. אני גם יודעת לסדר ארון ולהפטר בלי להניד עפעף מכל מה צריך. אבל איכשהו, הגברת הזבובה הזאת הגיעה אלי בזמן ועזרה לי עם כמה טיפים רבי עצמה: כמו הניקוי המהיר הזה של האמבטיה כשנכנסים להתקלח. והמון FlyWashing.
אגב FlyWash, מצאתי באתר שלה http://www.flylady.net/pages/[po]deseret archive[/po].asp "קובץ מאמרים" (שתסלח לי, אבל האתר שלה רחוק מלהיות מסודר ומשרה שלווה. הוא מבורדק ועצבני בעיני). אני נכנסת וקוראת לי כדי לשאוב קצת עידוד.

אני אדם מאורגן. אני לא צריכה שילמדו אותי שמשפחה צריכה לוח שנה. אני גם יודעת לסדר ארון ולהפטר בלי להניד עפעף מכל מה צריך. אבל איכשהו, הגברת הזבובה הזאת הגיעה אלי בזמן ועזרה לי עם כמה טיפים רבי עצמה: כמו הניקוי המהיר הזה של האמבטיה כשנכנסים להתקלח. והמון FlyWashing.
אגב FlyWash, מצאתי באתר שלה http://www.flylady.net/pages/[po]deseret archive[/po].asp "קובץ מאמרים" (שתסלח לי, אבל האתר שלה רחוק מלהיות מסודר ומשרה שלווה. הוא מבורדק ועצבני בעיני). אני נכנסת וקוראת לי כדי לשאוב קצת עידוד.
פליי ליידי
אוף, ניסיתי לקשר למילים "קובץ מאמרים" לפי ההוראות, והוויקי לא שמע בקולי...
-
פליי ליידי
עצלות? איזה עצלות? את מתארת סדר יום תובעני ולחוץ מאוד! מגיעה לך כל שנייה מנוחה!
אכן.
ונשמע שאת עושה המון!!!
מזכירה ומדגישה שתי עצות של פליי ליידי:
אני רואה שיפור ניכר, אבל קשה לי עוד להאמין שאצליח להשתלט על כל הבית
שיפור, לא שלמות - זה שם המשחק.
ותאמיני. לאט לאט ובהדרגה, כל הבית יהיה כל הזמן מספיק מסודר ונקי. באמת.רק מלעשות קצת קצת כל יום.
אכן.
ונשמע שאת עושה המון!!!
מזכירה ומדגישה שתי עצות של פליי ליידי:
- לא לעשות יותר מדי מהר מדי! להתקדם לאט לאט, פרה פרה כל העדר. הבית לא יברח לשום מקום...
- להכניס גם מנוחות לתוך סדר היום. כמו ששמים טיימר על רבע שעה לסדר מגרה, כך שמים טיימר על רבע שעה לנוח עם הרגליים למעלה וכוס תה.
אני רואה שיפור ניכר, אבל קשה לי עוד להאמין שאצליח להשתלט על כל הבית
שיפור, לא שלמות - זה שם המשחק.
ותאמיני. לאט לאט ובהדרגה, כל הבית יהיה כל הזמן מספיק מסודר ונקי. באמת.רק מלעשות קצת קצת כל יום.
-
פליי ליידי
(דרך אגב, רוני - נוזל חלונות על בגד, אפילו לפני כביסה? עושה לי צמרמורת...אני מכבסת סמרטוטים בנפרד בגלל החומרים).
מה פתאום על בגד! על האסלה ומנגבים עם נייר טואלט....
לכוונתי עם הבגד היתה - הברקה של הברזים, אבל זה בלי חומר!! כשהברז הוא מנירוסטה יש עליו כתמי מים בכל פעם שנוגעים בו עם ידיים רטובות, ואז מספיק לעבור עליו עם איזה בגד מהכביסה שלי שום חומר.... זה לא לכלוך זה כתמי מים!!
מה פתאום על בגד! על האסלה ומנגבים עם נייר טואלט....
לכוונתי עם הבגד היתה - הברקה של הברזים, אבל זה בלי חומר!! כשהברז הוא מנירוסטה יש עליו כתמי מים בכל פעם שנוגעים בו עם ידיים רטובות, ואז מספיק לעבור עליו עם איזה בגד מהכביסה שלי שום חומר.... זה לא לכלוך זה כתמי מים!!
-
פליי ליידי
הברקה של הברזים, אבל זה בלי חומר!!
אפשר גם עם טיפת חומץ.
אפשר גם עם טיפת חומץ.
-
פליי ליידי
אפשר גם עם טיפת חומץ.
גם זה לא צריך אם עוברים כל יום. זה פשוט מדהים. בלי חומרי ניקוי.
גם זה לא צריך אם עוברים כל יום. זה פשוט מדהים. בלי חומרי ניקוי.
פליי ליידי

אני משתמשת בחומץ מדולל במים 1:1. שונאת את נוזלי החלונות הכחולים. לא מצאתי בקבוק שפריצר ריק בשום מקום, אז קניתי נוזל לניקוי חלונות ושפכתי את תוכנו (לא אקולוגי, מצטערת, באמת חיפשתי בקבוק). עוד טיפ שראיתי, לא זוכרת כבר איפה - אם מנגבים מייד אחרי מקלחת, אפשר להשתמש באדים שמצטברים על המשטחים הקרים, ולהסתפק בניגוב במטלית יבשה בלבד.
סליחה רוני שלא הבנתי אותך בענין הבגדים.
אני זוכרת שחברה פעם סיפרה לי שאצל חמותה נוהגים לנגב את הקרמיקה במקלחת אחרי כל רחצה. באותו זמן שתינו כמובן חשבנו שזו משפחה עם שריטה, אבל כעת אני חושבת שהלואי שיכולתי להרגיל את בני המשפחה לנגב לפחות את השיש שליד הכיור... טוב, אולי נתחיל מלתלות את המגבת במקום לזרוק אותה על הרצפה בחדר

-
פליי ליידי
לא מצאתי בקבוק שפריצר ריק בשום מקום,
בסופרפארם.
בסופרפארם.
-
פליי ליידי
לתלות את המגבת זה בהחלט דבר טוב להתחיל בו
אני הרגלתי אותו להתקלח ביוגה:-)
אני הרגלתי אותו להתקלח ביוגה:-)
פליי ליידי
לא מצאתי בקבוק שפריצר ריק בשום מקום,
בסופרפארם.
נכון, פעם היה שם- יש לי אחד ורוד ממש טוב. אבל עכשיו כבר אין. ואני צריכה אחד במטבח ואחד לכל שירותים.
בסופרפארם.
נכון, פעם היה שם- יש לי אחד ורוד ממש טוב. אבל עכשיו כבר אין. ואני צריכה אחד במטבח ואחד לכל שירותים.
פליי ליידי
אפשר יותר בפירוט ? כל יום חומר בשרותים ונקיון עם המברשת?
_למשל לנגב את הברז במטבח. ספרתי: אחת שתיים שלוש ארבע - והופ! גמרנו!
זה משהו כמו שתי שניות. אותו דבר הברז באמבטיה.
ושניהם נראים מבריקים כמו חדשים,_
למה? למה להבריק את הברז? מה הסיפור הזה עם ההברקות, גם ככה הבית בבלגאן, אז ברז מבריק יעשה שינוי? באותן שניות של ההופ וההיפ אפשר לעשות משהו מועיל יותר, לא?
כל העניין הוא לפנות את הזמן. מי שזה לא בטבע שלה לשמור כל רגע על הברקות וסידורים צריכה לפנות את הזמן ולהתפנות מעיסוקים אחרים. בית של 3-4 חדרים מאוד קשה לשמור עליו כל הזמן נקי ומסודר, בעיקר עם כמה ילדים בבית, מוזיאון זה לא בית
והבית לא צריך להיות מוזיאון בטח לא של ברזים וכיורים.
_למשל לנגב את הברז במטבח. ספרתי: אחת שתיים שלוש ארבע - והופ! גמרנו!
זה משהו כמו שתי שניות. אותו דבר הברז באמבטיה.
ושניהם נראים מבריקים כמו חדשים,_
למה? למה להבריק את הברז? מה הסיפור הזה עם ההברקות, גם ככה הבית בבלגאן, אז ברז מבריק יעשה שינוי? באותן שניות של ההופ וההיפ אפשר לעשות משהו מועיל יותר, לא?
כל העניין הוא לפנות את הזמן. מי שזה לא בטבע שלה לשמור כל רגע על הברקות וסידורים צריכה לפנות את הזמן ולהתפנות מעיסוקים אחרים. בית של 3-4 חדרים מאוד קשה לשמור עליו כל הזמן נקי ומסודר, בעיקר עם כמה ילדים בבית, מוזיאון זה לא בית

פליי ליידי
למה? למה להבריק את הברז? מה הסיפור הזה עם ההברקות, גם ככה הבית בבלגאן, אז ברז מבריק יעשה שינוי?
גם אני חשבתי ככה... אבל ביומיים האחרונים התחלתי להבריק את הברזים בכיור ובאמבטיה, כל בוקר אחרי המקלחת, ואת יודעת מה? זה לקח אמנם דקה או שתיים לברז ולא שתי שניות (אבל זה בגלל שהברזים די מוזנחים, ואני קצת איטית (-:) אבל הברז המבריק חלקית (יש עדיין אבנית שלא ירדה) החזיק מעמד במצבו זה עד הערב והעלה חיוך על פני בכל פעם שעברתי ליד. שווה, לא?
גם אני חשבתי ככה... אבל ביומיים האחרונים התחלתי להבריק את הברזים בכיור ובאמבטיה, כל בוקר אחרי המקלחת, ואת יודעת מה? זה לקח אמנם דקה או שתיים לברז ולא שתי שניות (אבל זה בגלל שהברזים די מוזנחים, ואני קצת איטית (-:) אבל הברז המבריק חלקית (יש עדיין אבנית שלא ירדה) החזיק מעמד במצבו זה עד הערב והעלה חיוך על פני בכל פעם שעברתי ליד. שווה, לא?
-
פליי ליידי
מה שמדהים בשיטת פליי ליידי זה שהטבע שלך יכול להשתנות בה. נאיהתחלתי בתור האדם המבולגאן בתבל . נכון לקח המון זמן אבל אני כבר לא
אז מתחילים ממשהו חסר ערך כמו ברז מבריק ונכון שזה לפעמיםפטטי כשכל הבית צועק הצילו אבל
צריך להתחיל מאיפה שהוא . וזה לא הופך את הבית למוזיאון אלא למסודר ונקי .
שירין ישר כוח מה עם דף בית ?
אז מתחילים ממשהו חסר ערך כמו ברז מבריק ונכון שזה לפעמיםפטטי כשכל הבית צועק הצילו אבל
צריך להתחיל מאיפה שהוא . וזה לא הופך את הבית למוזיאון אלא למסודר ונקי .
שירין ישר כוח מה עם דף בית ?
פליי ליידי
אילה,
תודה. דף בית? זה אומר שאני מתקבלת באופן רשמי לקהילה???
תודה. דף בית? זה אומר שאני מתקבלת באופן רשמי לקהילה???
-
פליי ליידי
זה אומר יותר שאת בוחרת להיות חלק ממנה באופן רשמי
פליי ליידי
ברז מבריק-
אני זוכרת שאחותי לימדה אותי, כששתינו היינו סטודנטיות ועבדנו בנקיון בתים, שאם אני מבריקה את חלקי הנירוסטה באמבטיה - הברזים, והטבעת שמסביב לחור נגד הצפה - זה נותן אפקט נקי ומרשים לכל האמבטיה. אני מסכימה איתה. תמיד יש כמה דברים שבהשקעה קטנה נותנים אפקט גדול, כדאי לתת להם עדיפות.
אני זוכרת שאחותי לימדה אותי, כששתינו היינו סטודנטיות ועבדנו בנקיון בתים, שאם אני מבריקה את חלקי הנירוסטה באמבטיה - הברזים, והטבעת שמסביב לחור נגד הצפה - זה נותן אפקט נקי ומרשים לכל האמבטיה. אני מסכימה איתה. תמיד יש כמה דברים שבהשקעה קטנה נותנים אפקט גדול, כדאי לתת להם עדיפות.
-
פליי ליידי
לא מצאתי בקבוק שפריצר ריק בשום מקום
במשתלות?
במשתלות?
פליי ליידי
לפעמים בא לי לתעד במצלמה את כתמי השתן על האסלה לפני שאני מנקה אותם... בסוף השבוע האחרון אני חושבת שניקיתי לפחות 15 פעם את השירותים, ותמיד היה מה לנקות. זה מה שה- FlyLady קוראת Stinkin` Thinkin`, אבל הם יכולים קצת להתאמץ לכוון, לא? וזה לא בית של ילדים קטנים. רק אצלי ככה?
פליי ליידי
טיימר והילדים שלי
אתמול שוב הפעלתי את הילדים עם טיימר לסדר את המגרות שלהם. עם בן ה-13 כבר עשינו את זה כמה פעמים לאחרונה, ואתמול הצטרף בן ה-8. בת ה-11 מחרימה: "את והטיימר שלך. אני רוצה לעבוד כמה זמן שאני רוצה...".
הפעלתי טיימר ל-10 דקות, והם ביקשו הארכה. אז ברוח הפלייליידי אמרתי שלכל היותר פעמיים טיימר. יצאתי מהחדר והם האריכו את הטיימר... והרגישו גיבורים. הם מספיקים מגירה עד שתיים ב-10 דקות. ההארכה כצפוי היתה פחות אפקטיבית. הבן הגדול הסתכל על הארון ואמר: " בשנים קודמות היינו עובדים שעתיים ומספיקים אותו דבר".
אתמול שוב הפעלתי את הילדים עם טיימר לסדר את המגרות שלהם. עם בן ה-13 כבר עשינו את זה כמה פעמים לאחרונה, ואתמול הצטרף בן ה-8. בת ה-11 מחרימה: "את והטיימר שלך. אני רוצה לעבוד כמה זמן שאני רוצה...".
הפעלתי טיימר ל-10 דקות, והם ביקשו הארכה. אז ברוח הפלייליידי אמרתי שלכל היותר פעמיים טיימר. יצאתי מהחדר והם האריכו את הטיימר... והרגישו גיבורים. הם מספיקים מגירה עד שתיים ב-10 דקות. ההארכה כצפוי היתה פחות אפקטיבית. הבן הגדול הסתכל על הארון ואמר: " בשנים קודמות היינו עובדים שעתיים ומספיקים אותו דבר".
-
פליי ליידי
הם יכולים קצת להתאמץ לכוון, לא? וזה לא בית של ילדים קטנים. רק אצלי ככה?
מצטערת יש לי רק בנות! וגם התרגלתי לנקות בלי לשים לב, כמעט בכל פעם שאני נכנסת אני גם מנקה, אני כבר שם והתרגלתי... לא עושה מזה עניין....
מצטערת יש לי רק בנות! וגם התרגלתי לנקות בלי לשים לב, כמעט בכל פעם שאני נכנסת אני גם מנקה, אני כבר שם והתרגלתי... לא עושה מזה עניין....
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פליי ליידי
בקבוק שפריצר
בהכל בדולר
בהכל בדולר
-
פליי ליידי
אני קצת חולה, אז יהיה רק קצת פירוט:
בכלי של המברשת אני שמה חומר באופן קבוע. זה לא חייב להיות חומר ניקוי, זה יכול להיות שמפו או סבון נוזלי שלא אהבת. כל סבון מנקה...
אחרי הורדת המים אני מעבירה שיפשוף עם המברשת (שכזכור כבר טבולה בחומר כלשהו).
מעבירה נייר טואלט רטוב ויבש על המושב.
וזהו, נקי.
כל העניין הוא לפנות את הזמן
ממש לא.
כפי שכתבתי - מדובר בשניות!
כל העניין הוא הגישה.
מפנים את הגישה השלילית מהמוח, ומחליפים אותה בגישה חיובית. בגישה שבא לנו לחיות בבית נעים ונקי כל הזמן. בגישה שזו לא בעיה להשקיע שתי דקות פה, שתי שניות שם, כי כשיש שיטה זה הופך להיות אוטומטי.
למשל, הקטע הזה של להעביר "ויש" בשירותים - זה כבר אוטומטי, זה כבר חלק מלקום בבוקר. את יכולה למצוא את עצמך כמעט עושה את זה בבתים של אחרים...
או הקטע של לסדר את המיטה בבוקר. זה פשוט אוטומטי אצלי, ולכן אני בכלל לא חושבת על זה, לא מרגישה שמתבזבז זמן על זה (באמת, שניות בודדות), וזה נעים לי. כיף לקפוץ מהמיטה בבוקר ותיכף לסדר את השמיכות צ'יק צ'ק והופ - כל החדר נראה מסודר ונעים! וכיף להיכנס בלילה למיטה מסודרת, במיוחד בחורף כשהשמיכה יושבת טוב בתוך הציפה כי הרי אני מנערת כל בוקר. זה מרגיש כמעט כמו לכלי מיטה נקיים.
אני קצת חולה, אז יהיה רק קצת פירוט:
בכלי של המברשת אני שמה חומר באופן קבוע. זה לא חייב להיות חומר ניקוי, זה יכול להיות שמפו או סבון נוזלי שלא אהבת. כל סבון מנקה...
אחרי הורדת המים אני מעבירה שיפשוף עם המברשת (שכזכור כבר טבולה בחומר כלשהו).
מעבירה נייר טואלט רטוב ויבש על המושב.
וזהו, נקי.
כל העניין הוא לפנות את הזמן
ממש לא.
כפי שכתבתי - מדובר בשניות!
כל העניין הוא הגישה.
מפנים את הגישה השלילית מהמוח, ומחליפים אותה בגישה חיובית. בגישה שבא לנו לחיות בבית נעים ונקי כל הזמן. בגישה שזו לא בעיה להשקיע שתי דקות פה, שתי שניות שם, כי כשיש שיטה זה הופך להיות אוטומטי.
למשל, הקטע הזה של להעביר "ויש" בשירותים - זה כבר אוטומטי, זה כבר חלק מלקום בבוקר. את יכולה למצוא את עצמך כמעט עושה את זה בבתים של אחרים...
או הקטע של לסדר את המיטה בבוקר. זה פשוט אוטומטי אצלי, ולכן אני בכלל לא חושבת על זה, לא מרגישה שמתבזבז זמן על זה (באמת, שניות בודדות), וזה נעים לי. כיף לקפוץ מהמיטה בבוקר ותיכף לסדר את השמיכות צ'יק צ'ק והופ - כל החדר נראה מסודר ונעים! וכיף להיכנס בלילה למיטה מסודרת, במיוחד בחורף כשהשמיכה יושבת טוב בתוך הציפה כי הרי אני מנערת כל בוקר. זה מרגיש כמעט כמו לכלי מיטה נקיים.
-
פליי ליידי
הם יכולים קצת להתאמץ לכוון, לא? וזה לא בית של ילדים קטנים. רק אצלי ככה?
אצל בנים זה נורא, לפחות 3 פעמים ביום ניקוי
אצל בנים זה נורא, לפחות 3 פעמים ביום ניקוי
-
פליי ליידי
אפשר לנסות לאתגר אותם לעשות פיפי כך שהם ישמעו את המים והפיפי נפגשים
-
פליי ליידי
נכון. אני חינכתי את הבן שלי מגיל אפס (בלי חיתולים...) לכוון למים.
וגם לנגב את הטיפה האחרונה.
לא זוכרת באיזה דף סיפרתי את זה (בחן את עצמך ?), אבל כשעוד הייתי ילדה אבא שלי לימד אותי שמי שצריך לחנך את הבנים להשתין בשירותים הן האמהות. לא גברים. השיעור הזה נחרת בי.
אני מכירה אמהות שלא מלמדות אפילו את הבנות.
מכירות את הילדות שמתיישבות על האסלה - זה גבוה להן אז הן מתמרחות טוב טוב עד שיושבות, אחר כך עושות, אחר כך מתמרחות טוב טוב ו"נוזלות" מהמושב, אחר כך הולכות לשחק?
בפעם הראשונה שראיתי דבר כזה הזדעזעתי. עד עמקי נשמתי. אחר כך נזכרתי שהילדה בגן מגיל שנה, והיא בגן כולל מועדונית כל חייה. הילדה היתה אז בת 7 או 8.
אף אחד לא עזר לה להתיישב בלי "להתמרח".
אף אחד לא לימד אותה לנגב בנייר טואלט.
אף אחד לא עזר לה לרדת בלי למרוח בפיפי את כל מושב האסלה.
אף אחד לא לימד אותה לרחוץ ידיים.
מובן שהיא לא הורידה מים.
לא זוכרת באיזה דף סיפרתי את זה (בחן את עצמך ?), אבל כשעוד הייתי ילדה אבא שלי לימד אותי שמי שצריך לחנך את הבנים להשתין בשירותים הן האמהות. לא גברים. השיעור הזה נחרת בי.
אני מכירה אמהות שלא מלמדות אפילו את הבנות.
מכירות את הילדות שמתיישבות על האסלה - זה גבוה להן אז הן מתמרחות טוב טוב עד שיושבות, אחר כך עושות, אחר כך מתמרחות טוב טוב ו"נוזלות" מהמושב, אחר כך הולכות לשחק?
בפעם הראשונה שראיתי דבר כזה הזדעזעתי. עד עמקי נשמתי. אחר כך נזכרתי שהילדה בגן מגיל שנה, והיא בגן כולל מועדונית כל חייה. הילדה היתה אז בת 7 או 8.
אף אחד לא עזר לה להתיישב בלי "להתמרח".
אף אחד לא לימד אותה לנגב בנייר טואלט.
אף אחד לא עזר לה לרדת בלי למרוח בפיפי את כל מושב האסלה.
אף אחד לא לימד אותה לרחוץ ידיים.
מובן שהיא לא הורידה מים.
פליי ליידי
אתן כולכן צודקות - אני צריכה לרענן איתם כמה טכניקות. האמת היא שהם לא כאלה נוראים, יחסית - כשבאים חברים אני רואה את ההבדל בהרגלי הנקיון. אני זוכרת ילד בן חמש שבא פעם לביקור, ומרח לי את השירותים בקקי מכל הכיוונים. הוא באמת לא היה ילד ממשפחה נורמטיבית, מסכן.
אז אני לא המשוגעת היחידה שדורשת גם מהבנים וגם מהבנות וגם מאבא שלהם לנגב בנייר טואלט אחרי פיפי? זה טוב לשמוע. לא שהצלחתי להטמיע, אבל חיזקתם אותי לצאת למסע מחודש. אולי תזכורות כתובות מעל לאסלות.
אז אני לא המשוגעת היחידה שדורשת גם מהבנים וגם מהבנות וגם מאבא שלהם לנגב בנייר טואלט אחרי פיפי? זה טוב לשמוע. לא שהצלחתי להטמיע, אבל חיזקתם אותי לצאת למסע מחודש. אולי תזכורות כתובות מעל לאסלות.
פליי ליידי
יש פה גם ילדים גדולים? מסדרים את המיטה בבוקר?
אני "מאולפת" היטב לסדר את המיטה שלי בבוקר. מייד כשהרגליים נוגעות ברצפה, כמו שמצווה הפלייליידי. זה למען האמת הרגל מבית אמא. כמו שכתבה פעם בשמת, אני חושבת. רובנו גדלנו בבתים מסודרים ומתפקדים.
אבל אחרי שוויתרתי להם במשך שנים, אני לא מצליחה כעת להרגיל את הילדים. אני יוצאת לפניהם מהבית, והמיטות הפוכות כל היום. יש לזה משמעות עצומה למראה ולסדר הכללי של הבית, לכן אני מאד רוצה להרגיל אותם. אבל אין להם טיפת מוטיבציה, לא אכפת להם גם להזמין חברים לבלגן. רעיונות?
אני "מאולפת" היטב לסדר את המיטה שלי בבוקר. מייד כשהרגליים נוגעות ברצפה, כמו שמצווה הפלייליידי. זה למען האמת הרגל מבית אמא. כמו שכתבה פעם בשמת, אני חושבת. רובנו גדלנו בבתים מסודרים ומתפקדים.
אבל אחרי שוויתרתי להם במשך שנים, אני לא מצליחה כעת להרגיל את הילדים. אני יוצאת לפניהם מהבית, והמיטות הפוכות כל היום. יש לזה משמעות עצומה למראה ולסדר הכללי של הבית, לכן אני מאד רוצה להרגיל אותם. אבל אין להם טיפת מוטיבציה, לא אכפת להם גם להזמין חברים לבלגן. רעיונות?
-
פליי ליידי
בתקופה שהתחלתי לחיות לפי פליי ליידי הילדות באמת סידרו לבד את המיטות (וזה היה בקיץ, וכל אחת ישנה בחדר משלה), היום אנחנו מסדרות יחד או שאני מסדרת להן (בחורף יש שתי שמיכות ענקיות וזה קצת קשה, והן ישנות באותו חדר) - אבל בצהריים (כשאני חוזרת מהעבודה) ולא בבוקר.
-
פליי ליידי
אבל אין להם טיפת מוטיבציה, לא אכפת להם גם להזמין חברים לבלגן. רעיונות?
אני חושבת שאחרי שהם מתרגלים לסדר הזה (וזה גם סדר בעיניים), הם יאהבו יותר את הרעיון... הקטנה שלי הרבה יותר התחברה לזה מאשר הגדולה.
כשלכל אחת היה חדר לבד החדר של הקטנה היה הרבה יותר מסודר מהחדר של הגדולה, וגם לא היה להן את להאשים בבלגאן ("זו לא אני זו אחותי, זה לא שלי, למה שאסדר את זה?? זה של אחותי, היא עשתת את זה")
אני חושבת שאחרי שהם מתרגלים לסדר הזה (וזה גם סדר בעיניים), הם יאהבו יותר את הרעיון... הקטנה שלי הרבה יותר התחברה לזה מאשר הגדולה.
כשלכל אחת היה חדר לבד החדר של הקטנה היה הרבה יותר מסודר מהחדר של הגדולה, וגם לא היה להן את להאשים בבלגאן ("זו לא אני זו אחותי, זה לא שלי, למה שאסדר את זה?? זה של אחותי, היא עשתת את זה")
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
פליי ליידי
אמנם לא קשור ישירות לנושא הדף, אבל זה קצת הפריע לי. אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים. הבת שלי יודעת שלא יוצאים מהשירותים בלי לנגב, להוריד את המים ולשטוף ידיים. לעומת זאת, חברה שלה היתה אצלנו ואחרי שהלכה לשירותים, ראיתי שהיא לא עשתה אף אחד מאלה, ואמא שלה ישבה אצלי בסלון. האמת, נדהמתי.
כן, יש אנשים בלי תפיסת היגיינה בסיסית, אבל זה לא קשור למסגרות חינוך.
לגבי כמה זמן זה לוקח ואיך עושים את זה? אצלי כרגע שגרת הערב מובנית ביום שלי. ברור לי שסוף היום שלי מורכב משטיפת כלים וסידור המשחקים, וברגע שאני עושה את זה על אוטומט זה כבר לא מורגש כמעט. שאר הדברים הולכים לאט, אבל זה משתפר.
אמנם לא קשור ישירות לנושא הדף, אבל זה קצת הפריע לי. אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים. הבת שלי יודעת שלא יוצאים מהשירותים בלי לנגב, להוריד את המים ולשטוף ידיים. לעומת זאת, חברה שלה היתה אצלנו ואחרי שהלכה לשירותים, ראיתי שהיא לא עשתה אף אחד מאלה, ואמא שלה ישבה אצלי בסלון. האמת, נדהמתי.
כן, יש אנשים בלי תפיסת היגיינה בסיסית, אבל זה לא קשור למסגרות חינוך.
לגבי כמה זמן זה לוקח ואיך עושים את זה? אצלי כרגע שגרת הערב מובנית ביום שלי. ברור לי שסוף היום שלי מורכב משטיפת כלים וסידור המשחקים, וברגע שאני עושה את זה על אוטומט זה כבר לא מורגש כמעט. שאר הדברים הולכים לאט, אבל זה משתפר.
פליי ליידי
הערה על היגיינה אישית:
אני רואה בעבודה נשים מטופחות וריחניות, שיוצאות מתא השירותים, וישר החוצה - בלי לעבור בכיור לשטוף ידיים. אלה אמנם מיעוט. ונשים שלא שוטפות בסבון אחרי מס' 2. ונשים שמשאירות אחריהן אסלה במצב מזעזע. ומדובר במקום שעובדים בו אנשים משכילים. לא רוצה לחשוב מה קורה בשירותי הגברים. אז למה כבר מצפים מהילדים?
אני רואה בעבודה נשים מטופחות וריחניות, שיוצאות מתא השירותים, וישר החוצה - בלי לעבור בכיור לשטוף ידיים. אלה אמנם מיעוט. ונשים שלא שוטפות בסבון אחרי מס' 2. ונשים שמשאירות אחריהן אסלה במצב מזעזע. ומדובר במקום שעובדים בו אנשים משכילים. לא רוצה לחשוב מה קורה בשירותי הגברים. אז למה כבר מצפים מהילדים?
-
פליי ליידי
_בפעם הראשונה שראיתי דבר כזה הזדעזעתי. עד עמקי נשמתי. אחר כך נזכרתי שהילדה בגן מגיל שנה, והיא בגן כולל מועדונית כל חייה. הילדה היתה אז בת 7 או 8.
אמנם לא קשור ישירות לנושא הדף, אבל זה קצת הפריע לי. אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים._
אני לא יודעת אם לימדו אותה או לא.
בפועל, הילדה בילתה בכל השנים האלה את הרוב המכריע של שעות העירות שלה לא עם אמא וגם בלי עזרה.
כלומר, כל יום הרבה פעמים ביום - רק היא לבד ושירותים ציבוריים (מטונפים, בדרך כלל). מי יעזור לה? מי ידריך אותה? מי ירים ויוריד אותה כשהאסלה גבוהה לה מדי?
אני לא טוענת שכל הילדים שלא גדלים בבית לא ילמדו הרגלי היגיינה בסיסיים.
אני כן טוענת, שבנות שגדלות עם אמא זוכות לעזרה ולהדרכה.
לעומת זאת, גם בנים שגדלים עם אמא - לא תמיד זוכים להדרכה מאמא!
אמנם לא קשור ישירות לנושא הדף, אבל זה קצת הפריע לי. אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים._
אני לא יודעת אם לימדו אותה או לא.
בפועל, הילדה בילתה בכל השנים האלה את הרוב המכריע של שעות העירות שלה לא עם אמא וגם בלי עזרה.
כלומר, כל יום הרבה פעמים ביום - רק היא לבד ושירותים ציבוריים (מטונפים, בדרך כלל). מי יעזור לה? מי ידריך אותה? מי ירים ויוריד אותה כשהאסלה גבוהה לה מדי?
אני לא טוענת שכל הילדים שלא גדלים בבית לא ילמדו הרגלי היגיינה בסיסיים.
אני כן טוענת, שבנות שגדלות עם אמא זוכות לעזרה ולהדרכה.
לעומת זאת, גם בנים שגדלים עם אמא - לא תמיד זוכים להדרכה מאמא!
פליי ליידי
הילדים שלי קיבלו הוראה שבגן הם מנגבים בעצמם, ובבית קוראים לאבא או אמא. לצערי, הגננות של גילאי 3 ומעלה לא חושבות שמתפקידן לקנח ישבנים. דרך אגב, בגנים הציבוריים יש אסלות וכיורים נמוכים. ובמשפחתונים יש "ישבנון" או סיר.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
פליי ליידי
מובן שהיא לא הורידה מים
דווקא בלי להוריד מים זה הרבה הרבה יותר אקולוגי. אצלנו בבית מורידים כל 2-3 השתנות, לא כל אחת. לא חבל 9 ליטר מים? אפילו המתקן של להוריד פחות מוריד יותר מדי לטעמי ולא תמיד מוריד את הנייר ואז צריך להוריד שוב.
לגבי השאר כמובן שאת צודקת.
דווקא בלי להוריד מים זה הרבה הרבה יותר אקולוגי. אצלנו בבית מורידים כל 2-3 השתנות, לא כל אחת. לא חבל 9 ליטר מים? אפילו המתקן של להוריד פחות מוריד יותר מדי לטעמי ולא תמיד מוריד את הנייר ואז צריך להוריד שוב.
לגבי השאר כמובן שאת צודקת.
-
פליי ליידי
שני דברים שממש הועילו לי בהקשר של פליי ליידי:
כבר חודש מונח לי מגזין שאני רוצה להכין מדוגמא שבו בובה עבודת יד. אף פעם לא הכנתי בובה וזה היה נראה לי גדול ומסובך. את החומרים להתחלה יש לי בבית מראש ממילא. החלטתי שבכל פעם חמש דקות. ערב אחד רק ישבתי והתלבטתי לגבי הבדים ובחרתי, שמתי אותם בצד ולחוד משאר הבדים שיש לי. אתמול בערב רק הוצאתי גזרות מהמגזין, לקח לי פחות מעשר דקות. זה לא קשור להברקת הבית אבל זה כן קשור לביטחון העצמי שלי ולרצון שלי ליצור ושהעשיה הזו גדולה ומאיימת והדף הזה בהחלט נתן לי את הרעיון לפרק את זה למנות קטנות עד קטנטנות.
- העניין הזה עם הרבע שעה בית רבע שעה ילדים. לא מפעילה טיימר אבל כן מקפידה לא לטבוע בעבודות הבית וגם אם יש לי הרבה מה לעשות (ותמיד יש לי מה לעשות) והיא שקועה בענייניה, בכל זאת לעצור אחרי כמה דקות ולהיות נוכחת איתה. לעומת זה גם לחתוך מזה שאני איתה לפעמים כי מבחינתה כל היום "אמא לשחק איתי".
- בכלל לא בהקשר של הבית, כשיש פרוייקט גדול שמפחיד אותי אפלו להתחיל, להתחיל בקטן ומעט. כשאין ברירה כמו לבדוק עבודות של תלמידים, ברור שאני עושה.
כבר חודש מונח לי מגזין שאני רוצה להכין מדוגמא שבו בובה עבודת יד. אף פעם לא הכנתי בובה וזה היה נראה לי גדול ומסובך. את החומרים להתחלה יש לי בבית מראש ממילא. החלטתי שבכל פעם חמש דקות. ערב אחד רק ישבתי והתלבטתי לגבי הבדים ובחרתי, שמתי אותם בצד ולחוד משאר הבדים שיש לי. אתמול בערב רק הוצאתי גזרות מהמגזין, לקח לי פחות מעשר דקות. זה לא קשור להברקת הבית אבל זה כן קשור לביטחון העצמי שלי ולרצון שלי ליצור ושהעשיה הזו גדולה ומאיימת והדף הזה בהחלט נתן לי את הרעיון לפרק את זה למנות קטנות עד קטנטנות.
-
פליי ליידי
בגנים הציבוריים יש אסלות וכיורים נמוכים
לא מספיק נמוכים. אני כל הזמן רואה שהילדים צריכים "להתמרח" כדי לעלות ולרדת מהם.
לא מספיק נמוכים. אני כל הזמן רואה שהילדים צריכים "להתמרח" כדי לעלות ולרדת מהם.
-
פליי ליידי
רוקדת, נהדר! 

-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
פליי ליידי
_בגנים הציבוריים יש אסלות וכיורים נמוכים
לא מספיק נמוכים._
גם לדעתי לא. בגן שלה שנה שעברה היתה אסלה קטנה בדיוק בגודל הנכון, והשנה נראה לי שזה פחות מוצלח.
רוקדת, נהדר!
בהצלחה!
לא מספיק נמוכים._
גם לדעתי לא. בגן שלה שנה שעברה היתה אסלה קטנה בדיוק בגודל הנכון, והשנה נראה לי שזה פחות מוצלח.
רוקדת, נהדר!
בהצלחה!
-
פליי ליידי
תודה 

פליי ליידי
בלי לעבור בכיור לשטוף ידיים
האמת, אני לא מבינה מה העניין של לשטוף ידיים אחרי שעושים פיפי (נשים כמובן). הרי הידיים שלי לא נגעו בכלום. במיוחד בשירותים ציבוריים, שאז אני אפילו לא נוגעת לא בידית של הדלת או של הניאגרה (הכל בעזרת הרגל או בתיווך של נייר טואלט), ויותר מגעיל אותי לגעת בברז שנגעו בו כולם לפני מאשר לא לשטוף ידיים.
האמת, אני לא מבינה מה העניין של לשטוף ידיים אחרי שעושים פיפי (נשים כמובן). הרי הידיים שלי לא נגעו בכלום. במיוחד בשירותים ציבוריים, שאז אני אפילו לא נוגעת לא בידית של הדלת או של הניאגרה (הכל בעזרת הרגל או בתיווך של נייר טואלט), ויותר מגעיל אותי לגעת בברז שנגעו בו כולם לפני מאשר לא לשטוף ידיים.
פליי ליידי
האמת, אני לא מבינה מה העניין של לשטוף ידיים אחרי שעושים פיפי (נשים כמובן
וואו, זה בדיוק מה שרציתי לכתוב! מישהו מוכן להסביר?
וואו, זה בדיוק מה שרציתי לכתוב! מישהו מוכן להסביר?
פליי ליידי
אם תקראו את שרשור השירותים המרנין, תראו שיש כאלה שמנגבות את שאריות הפיפי.
בשירותים ציבוריים, אני לוקחת חתיכה נוספת של נייר טואלט כדי להוריד מים, לפתוח את הדלת ואת הברז.
בשירותים ציבוריים, אני לוקחת חתיכה נוספת של נייר טואלט כדי להוריד מים, לפתוח את הדלת ואת הברז.
פליי ליידי
תראו שיש כאלה שמנגבות את שאריות הפיפי.
כן, אבל רצוי עם נייר טואלט כן?
כן, אבל רצוי עם נייר טואלט כן?
פליי ליידי
הנעת ילדים
מצאתי את זה:
http://www.housekeepingchannel.com/[po]a 622[/po]-Motivating Kids to Work
הוא משלם לילדים שלו "משכורת" על מטלות סדר ונקיון. כך הוא מחנך אותם שבשביל כסף צריך לעבוד.
מצאתי את זה:
http://www.housekeepingchannel.com/[po]a 622[/po]-Motivating Kids to Work
הוא משלם לילדים שלו "משכורת" על מטלות סדר ונקיון. כך הוא מחנך אותם שבשביל כסף צריך לעבוד.
-
פליי ליידי
דווקא בלי להוריד מים זה הרבה הרבה יותר אקולוגי. אצלנו בבית מורידים כל 2-3 השתנות
לקח לי כמה ימים עד שקלטתי מה לא בסדר בטיעון הזה.
כשאת תבואי אלי הביתה, בתור אורחת, את לא תורידי את המים אצלי אחרי שתלכי לשירותים?
אני לוקחת חתיכה נוספת של נייר טואלט כדי להוריד מים, לפתוח את הדלת ואת הברז.
וגם בשביל להרים את מושב האסלה.
לקח לי כמה ימים עד שקלטתי מה לא בסדר בטיעון הזה.
כשאת תבואי אלי הביתה, בתור אורחת, את לא תורידי את המים אצלי אחרי שתלכי לשירותים?
אני לוקחת חתיכה נוספת של נייר טואלט כדי להוריד מים, לפתוח את הדלת ואת הברז.
וגם בשביל להרים את מושב האסלה.
פליי ליידי
יחי הטיימר!
הערב, לפני השינה, הבן הקטן שלי שאל אם היום לא "עושים טיימר"? הוא לא רצה לוותר! אז "הרשיתי" לשניהם, רק 10 דקות ולא יותר כי היה מאוחר, והם המשיכו בפרוייקט המגירות שלהם בהתלהבות. ימות המשיח!
הערב, לפני השינה, הבן הקטן שלי שאל אם היום לא "עושים טיימר"? הוא לא רצה לוותר! אז "הרשיתי" לשניהם, רק 10 דקות ולא יותר כי היה מאוחר, והם המשיכו בפרוייקט המגירות שלהם בהתלהבות. ימות המשיח!
-
-
פליי ליידי
רוני יש דף שלם ללינקים האלה
קוראים לו תרגומי fly lady
קוראים לו תרגומי fly lady
פליי ליידי
וגם היום!
שמעתי הערב קולות של שואב אבק מהחדר של הבנים. עליתי ומצאתי ילד בן שמונה מסדר (אנחנו שואבים מגירות), ולידו טיימר מהבהב. הפעם הוא פשוט התחיל, אפילו לא אמר לי. בסוף הסידור הוא הביא לי שקית עם משחקים שהוא רוצה למסור. מחר הוא גומר את כל הארון שלו.
תודה למרלה סילי!
מה אתן אומרות, לתת להם פרס או שזה יקלקל?
עכשיו מצפצף לי הטיימר להזכיר את מכונת הכביסה...
שמעתי הערב קולות של שואב אבק מהחדר של הבנים. עליתי ומצאתי ילד בן שמונה מסדר (אנחנו שואבים מגירות), ולידו טיימר מהבהב. הפעם הוא פשוט התחיל, אפילו לא אמר לי. בסוף הסידור הוא הביא לי שקית עם משחקים שהוא רוצה למסור. מחר הוא גומר את כל הארון שלו.
תודה למרלה סילי!
עכשיו מצפצף לי הטיימר להזכיר את מכונת הכביסה...
-
פליי ליידי
בתים של אחרים זה אחרת, כמובן, אני מכבדת את בעליהם. גם אצל הוריי אני מורידה כי ככה הם נוהגים. מצד שני, יצא לי כבר לבקר בשירותים בבתים שבהם יש מים בדלי או בגיגית, משומשים מכביסה קלה או ממקלחת, שמיועדיפ לשירותים, שמחתי להשתמש בהם.
בכלל, אם יש אפשרות לעשות בגינה אז עדיף, אבל לא תמיד אפשר, אצלי למשל, בדרך כלל אי אפשר.
בתים של אחרים זה אחרת, כמובן, אני מכבדת את בעליהם. גם אצל הוריי אני מורידה כי ככה הם נוהגים. מצד שני, יצא לי כבר לבקר בשירותים בבתים שבהם יש מים בדלי או בגיגית, משומשים מכביסה קלה או ממקלחת, שמיועדיפ לשירותים, שמחתי להשתמש בהם.
בכלל, אם יש אפשרות לעשות בגינה אז עדיף, אבל לא תמיד אפשר, אצלי למשל, בדרך כלל אי אפשר.
-
פליי ליידי
מה? הם עשו את זה מיוזמתם, מן הסתם בכייף שלהם. בטח שיקלקל לתת להם פרס... הניקיון שאחרי הוא הפרס (וגם ההנאה מהתהליך, במקרה שלהם).
מה? הם עשו את זה מיוזמתם, מן הסתם בכייף שלהם. בטח שיקלקל לתת להם פרס... הניקיון שאחרי הוא הפרס (וגם ההנאה מהתהליך, במקרה שלהם).
פליי ליידי
_אמנם לא קשור ישירות לנושא הדף, אבל זה קצת הפריע לי. אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים. הבת שלי יודעת שלא יוצאים מהשירותים בלי לנגב, להוריד את המים ולשטוף ידיים. לעומת זאת, חברה שלה היתה אצלנו ואחרי שהלכה לשירותים, ראיתי שהיא לא עשתה אף אחד מאלה, ואמא שלה ישבה אצלי בסלון. האמת, נדהמתי.
כן, יש אנשים בלי תפיסת היגיינה בסיסית, אבל זה לא קשור למסגרות חינוך._
(אף חצוף)
מה דעתכן על דף חדש הגיינה באופן טבעי ? או הרגלי נקיון ?
לשטוף ידיים אחרי פיפי, מתי הילד מנגב לבד, כן תחתונים או לא.. , ועוד ענייני ניקיון שאנו רוצים להעביר לילדים.
(אף חצוף)
מה דעתכן על דף חדש הגיינה באופן טבעי ? או הרגלי נקיון ?
לשטוף ידיים אחרי פיפי, מתי הילד מנגב לבד, כן תחתונים או לא.. , ועוד ענייני ניקיון שאנו רוצים להעביר לילדים.
-
פליי ליידי
מצד שני, יצא לי כבר לבקר בשירותים בבתים שבהם יש מים בדלי או בגיגית, משומשים מכביסה קלה או ממקלחת, שמיועדיפ לשירותים, שמחתי להשתמש בהם.
למשל אצלנו (-:
אפילו אמא שלי (!) כבר אימצה.
מעניין איך הם יגיבו לשירותי נסורת ... המממ.... ("זבלאנושי", ג'וזף ג'נקינס בתרגום טליה שניידר).
למשל אצלנו (-:
אפילו אמא שלי (!) כבר אימצה.
מעניין איך הם יגיבו לשירותי נסורת ... המממ.... ("זבלאנושי", ג'וזף ג'נקינס בתרגום טליה שניידר).
פליי ליידי
איך אוספים את המים מהמקלחת? סותמים את החור ושואבים מהאמבטיה?
פליי ליידי
_אני מכירה מספיק ילדים שנמצאים בגן ובצהרונים, שלימדו אותם בבית איך ללכת לשירותים ולהיות נקיים. הבת שלי יודעת שלא יוצאים מהשירותים בלי לנגב, להוריד את המים ולשטוף ידיים. לעומת זאת, חברה שלה היתה אצלנו ואחרי שהלכה לשירותים, ראיתי שהיא לא עשתה אף אחד מאלה, ואמא שלה ישבה אצלי בסלון. האמת, נדהמתי.
מסכימה עם כל מילה!!!
מסכימה עם כל מילה!!!
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
פליי ליידי
חלילה.
שמים דלי על החור של המקלחת, ומתקלחים מעליו.
זה אוסף את רוב המים, אמנם לא את כולם, וגם נותן לך פידבק מוחשי ומיידי כמה מים את מוציאה, כך שהמקלחות מתקצרות באופן טבעי (כשהמים נוזלים למטה את יכולה להיות "לא מודעת" לכך, ולחלום בעמידה רבע שעה, כי אין לך פידבק כמה הוצאת).
אצלי הדלי סותם די טוב את החור, כך שאם יש הרבה מים מסביבו אני יכולה לאסוף אותם עם קערה. לפעמים אני חושבת לקנות גיגית ולהתקלח בתוכה, וזה יהיה יעיל יותר.
שאלה: איך בדיוק אתן משתמשות במים מהדלי? אם אני שופכת אותם ישירות לאסלה - הנייר טואלט לא נשטף פנימה. ואם אני שופכת לניאגרה - מתישהו זה מתחיל להסריח. מה עושים?
ודרך אגב, גם אני לא מבינה מה יש לרחוץ ידיים אחרי פיפי, ועוד עם סבון, אם אני יודעת לנגב בלי להתרטב. בעבודה אני שוטפת ידיים מטעמי שלום בית, בריאות הציבור ונורמה חברתית, אבל בלי להבין באמת למה. מה הסיפור הגדול?
חלילה.
שמים דלי על החור של המקלחת, ומתקלחים מעליו.
זה אוסף את רוב המים, אמנם לא את כולם, וגם נותן לך פידבק מוחשי ומיידי כמה מים את מוציאה, כך שהמקלחות מתקצרות באופן טבעי (כשהמים נוזלים למטה את יכולה להיות "לא מודעת" לכך, ולחלום בעמידה רבע שעה, כי אין לך פידבק כמה הוצאת).
אצלי הדלי סותם די טוב את החור, כך שאם יש הרבה מים מסביבו אני יכולה לאסוף אותם עם קערה. לפעמים אני חושבת לקנות גיגית ולהתקלח בתוכה, וזה יהיה יעיל יותר.
שאלה: איך בדיוק אתן משתמשות במים מהדלי? אם אני שופכת אותם ישירות לאסלה - הנייר טואלט לא נשטף פנימה. ואם אני שופכת לניאגרה - מתישהו זה מתחיל להסריח. מה עושים?
ודרך אגב, גם אני לא מבינה מה יש לרחוץ ידיים אחרי פיפי, ועוד עם סבון, אם אני יודעת לנגב בלי להתרטב. בעבודה אני שוטפת ידיים מטעמי שלום בית, בריאות הציבור ונורמה חברתית, אבל בלי להבין באמת למה. מה הסיפור הגדול?
-
פליי ליידי
אצלי אני שמה את הפקק באמבטיה ברחצה האחרונה, ובמשך היום למחרת מוציאה מים מהאמבטיה לשירותים.
לא לניאגרה! זה אכן גורם לזיהום ולסירחון.
לי יש גיגית קטנה לכיור, וגיגית יותר גדולה לאמבטיה.
בעזרת הגיגית הקטנה אני ממלאה את הגיגית הגדולה, ומורידה כמות מספקת של מים בבת אחת ככה שהכל יורד.
בגיגית הקטנה מתאספים המים של שטיפת הידיים, ועוברים או ישירות לאסלה, או לתוך הגיגית הגדולה, שם הם יכולים להצטבר לאט לאט עד הורדת המים הבאה.
אצלי אני שמה את הפקק באמבטיה ברחצה האחרונה, ובמשך היום למחרת מוציאה מים מהאמבטיה לשירותים.
לא לניאגרה! זה אכן גורם לזיהום ולסירחון.
לי יש גיגית קטנה לכיור, וגיגית יותר גדולה לאמבטיה.
בעזרת הגיגית הקטנה אני ממלאה את הגיגית הגדולה, ומורידה כמות מספקת של מים בבת אחת ככה שהכל יורד.
בגיגית הקטנה מתאספים המים של שטיפת הידיים, ועוברים או ישירות לאסלה, או לתוך הגיגית הגדולה, שם הם יכולים להצטבר לאט לאט עד הורדת המים הבאה.
-
פליי ליידי
מה יש לרחוץ ידיים אחרי פיפי, ועוד עם סבון
לא יודעת לגבי נשים. קראתי פעם שגברים שוטפים כי ההתזה יוצרת רסיסי שתן באויר.
לא יודעת לגבי נשים. קראתי פעם שגברים שוטפים כי ההתזה יוצרת רסיסי שתן באויר.
-
פליי ליידי
אצלי אין אמבטיה, אבל במי אמבטית הפלסטיק של הבת אני משתדלת להשתמש, למשל, על מנת להשרות בהם חיתולים או לשטוף רצפה.
אפשר גם לשים גיגית ולהתרחץ כשעומדים בתוכה. מה שכן, כל האיסוף הזה לא רלוונטי למחזור.
אפשר גם לשים גיגית ולהתרחץ כשעומדים בתוכה. מה שכן, כל האיסוף הזה לא רלוונטי למחזור.
-
פליי ליידי
כל האיסוף הזה לא רלוונטי למחזור
הא? לא הבנתי מה כתבת. אפשר הסבר?
הא? לא הבנתי מה כתבת. אפשר הסבר?
-
פליי ליידי
שגברים שוטפים
איפה בדיוק יש גברים ששוטפים ידיים אחרי פיפי ?
הביאוהם לכאן
הביאוהם לכאן
פליי ליידי
אח שלי ואבא שלי...
והאמת שחוץ מהם לא מכירה אפחד אחר
אח שלי ואבא שלי...
והאמת שחוץ מהם לא מכירה אפחד אחר
-
פליי ליידי
הביאוהם לכאן

(אני דווקא מכירה כמה כאלה).

(אני דווקא מכירה כמה כאלה).
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 18:59
פליי ליידי
אני אמנם ילד אבל אני שוטף ידיים אחרי פיפי אז הנה יש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז סליחה נא לא להשמיץ!
אז סליחה נא לא להשמיץ!
-
פליי ליידי
לא השמצתי הבעתי פליאה
-
פליי ליידי
_כל האיסוף הזה לא רלוונטי למחזור
הא? לא הבנתי מה כתבת. אפשר הסבר?_
פירוש רש"י:לא רלוונטי לזמן הוסת, לפחות אצלי.
הא? לא הבנתי מה כתבת. אפשר הסבר?_
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פליי ליידי
ביום שלישי בבוקר, 27.3.07 אפשר יהיה לשלוח שאלות לפלייליידי, מרלה סילי, דרך הפורום של לאשה בויינט
היא תענה לשאלות והתשובות המתורגמות יתפרסמו מאוחר יותר באותו יום.
אני אשתדל להכניס תזכורת שוב ביום שלישי. בינתיים אתן מוזמנות לחשוב על שאלות
היא תענה לשאלות והתשובות המתורגמות יתפרסמו מאוחר יותר באותו יום.
אני אשתדל להכניס תזכורת שוב ביום שלישי. בינתיים אתן מוזמנות לחשוב על שאלות

-
פליי ליידי
בזכות שיטת שרמן (מקווה שיש דף כזה) אצלי לא מגיע דם למי האמבטיה. יש!
בזכות שיטת שרמן (מקווה שיש דף כזה) אצלי לא מגיע דם למי האמבטיה. יש!
-
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
פליי ליידי
אירוח של הפליי ליידי בפורום ב-ynet:
"הפלייליידי עונה לשאלותיכם - כוהנת הסדר האמריקאית מגיעה לפורום "לאשה לעשות סדר פסח, ועונה לגולשים, בואו לשאול את המומחית מספר אחת
"הפלייליידי עונה לשאלותיכם - כוהנת הסדר האמריקאית מגיעה לפורום "לאשה לעשות סדר פסח, ועונה לגולשים, בואו לשאול את המומחית מספר אחת