אח שלי גן או בית

שמיים_כחולים*
הצטרפות: 19 מאי 2012, 13:12
דף אישי: הדף האישי של שמיים_כחולים*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי שמיים_כחולים* »

אני צריכה עצה. אני בת שתים עשרה ובחינוך ביתי. יש לי שני אחים קטנים, אחד בן אחת עשרה ואחד בן חמש, גם הם בחינוך ביתי. אבא ואימא שלי עובדים. הם התחילו לעבוד לפני חודש בערך, לפני כן הם היו איתנו בבית. אחי הקטן, ארי, בן החמש נשאר בבית איתי, ואני צריכה לטפל בו. אחי השני יכול לטפל בו גם כן, אבל הם- איך לומר- ממש לא מסתדרים יחד וצוף (בן אחת עשרה) רוצה רק להתרחק ממנו כמה שיותר. לי אין בעיה לטפל בארי, אבל אני לא יכולה להיות איתו הרבה כי יש לי עניינים משלי, חברות, לימודים, כל מיני. לארי מאוד משעמם, ופעם אחת יצא לו לבקר בגן (אימא שלי עובדת בגן ופעם אחת יצא לה לקחת אותו), ומאז הוא אומר שהוא רוצה ללכת לגן. הבעיה היא שאימא שלי לא רוצה שהוא ילך לגן, היא אומרת שעדיף שיהיו לו משעמם מאשר שהוא ילך לגן. אני לא יודעת מה לחשוב. מה אתם חושבים?
יקירה*
הצטרפות: 04 יוני 2012, 13:18

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי יקירה* »

שלום שמיים כחולים,

אני חושבת שזו צריכה להיות החלטה של ההורים לגבי גן/בית. האם את אחראית על אחיך הצעיר הרבה שעות? את לא אמורה לעשות זאת בגילך, בעיקר משום שיש לך עיסוקים אחרים שיותר מתאימים לגילך, בדיוק כפי שכתבת.
שמיים_כחולים*

אח שלי גן או בית

כן, אני אחראית על אחי הקטן הרבה שעות מפני שהוריי עובדים. זה נכון שזו החלטה שלהם, אבל גם אני מעורבת בכך. אני מתייעצת איתכם בשביל שאוכל לתת להם חוות דעת נוספות.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

לא נראה לי שפה זה המקום לקבל המלצות על גן....
אבל במקומך, הייתי משתפת את ההורים בעניין, ומספרת להם על הקשיים שלך ושלו. אולי יש אפשרות שחלק מהימים הוא ילך לחבר למשל. או לאיזו מסגרת אלטרנטיבית אם יש באיזור שלכם, או לחוג... זה באמת קשה להיות אחראית בלעדית על ילד בן 5.
שמיים_כחולים*

אח שלי גן או בית

הם יודעים על זה. האמת היא שהם אומרים שאין מה לעשות, שהם לא רוצים לשלוח אותו לגן. ואין לו חברים. את חושבת שהוא צריך ללכת לגן בכלל?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את חושבת שהוא צריך ללכת לגן בכלל? זה לא משנה מה מישהו כאן חושב, משנה מה ההורים שלכם מחליטים. כדאי לקרוא דפים ב- מדור חינוך ביתי ובמיוחד את למה לא גן בדידות בחינוך ביתי חברה בלי גן
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי אמא_בבית* »

גם אני חושבת, כמו אמא שלך, שעדיף להשתעמם מאשר להיות בגן. יחד עם זה, חינוך ביתי בנוי על נוכחות רצופה של אחד ההורים. להשתעמם כשאבא או אמא בסביבה, זה לא כמו להשתעמם עם האחים שלך בלי ההורים במשך שעות כל יום.
אני חושבת שאת יכולה לשמור על אחיך הקטן לפעמים אבל זה לגמרי לא התפקיד שלך לגדל אותו. זה לא טוב בשביל כולכם. אני אשמח לשמוע שדיברת עם אמא והפסקתם את הסידור המשונה הזה.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי לילה_טוב* »

אם ההורים שלכם לא בבית, זה לא נקרא חינוך ביתי, זה נקרא הזנחה. אף אחד לא נמצא כדי להשגיח עליכם ולחנך אתכם, וכולכם עדיין ילדים צעירים מדי בשביל לעשות את זה לבד. אם ההורים שלך צריכים לעבוד ולא יכולים לשמור עליכם, הם צריכים לדאוג למישהו בוגר אחר שיעשה את זה (זה גם לא חינוך ביתי בהגדרות שלי אבל לפחות זה לא הזנחה) או למצוא לכם מסגרת מתאימה. בעיני גם חשוב מאוד להיפגש עם חברים, גם לילד בן 5.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי לילה_טוב* »

אני מסייגת ושואלת - על כמה שעות ביום מדובר?
כוח_האמונה*
הצטרפות: 12 נובמבר 2008, 21:53
דף אישי: הדף האישי של כוח_האמונה*

אח שלי גן או בית

שליחה על ידי כוח_האמונה* »

בת 12 מטפלת בבן 5 על בסיס יומיומי אכן נשמע כמו הזנחה. קצת הזוי בעיני.
שמיים_כחולים*

אח שלי גן או בית

שמונה שעות ביום בערך.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”