פיסורה הצילו

הפסקת_הכאב_במיידי*
הצטרפות: 28 מרץ 2019, 17:56

פיסורה הצילו

שליחה על ידי הפסקת_הכאב_במיידי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

סבלתי מכאבי תופת ולא המשחות ולא כדורים עזרו לי לכאבים הנוראים אז רוצה להגיד לכולם שלא יסבלו כמו שאני סבלתי מהכאבים
"למרוח שמן זית איכותי בפי הטבעת אחרי מקלחת אחרי יציאות כמובן לנקות עם מגוון לפני
שמן זית עם תו איכות עוזר לכאבי תופת 100%
בהצלחה . שמן זית שמן זית שמן זית
לא מאחל לשונאים שלי כאבים כמו שאני סבלתי
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

כמובן לנקות עם מגוון לפני
לא לא... מגבונים ונייר טואלט עושים שמות עם פיסורה. רחצה במים קרירים וסבון תינוקות בלבד.
רפואה שלמה
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

פיסורה הצילו

שליחה על ידי רחלי* »

ענבל
תוכלי לעזור לי
אני אחרי צום מיצים
הצום גרם לי למעיים עצלות
והפיסורה עוד שם
בבקשהההה איך יוצאים מהמצב המסובך הזהנהה
משה_רועי*
הצטרפות: 15 אפריל 2019, 14:22

פיסורה הצילו

שליחה על ידי משה_רועי* »

נחתורית וזה עובר
משה_רועי*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי משה_רועי* »

נחתורית וזה עובר
משה_רועי*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי משה_רועי* »

נחתורית וזה עובר
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סבלתי נוראות מפיסורה שבאה והלכה במשך חמש שנים כשבסופן חצי שנה היה פשוט נורא והלך והחמיר. ניסיתי נראה לי כל מה שאפשר, היה לי בית מרקחת בבית של כל המשחות שהומלצו פה ובמקומות אחרים (למשל ניפדיפין היה לי כמה סוגים - 2% ו4% עם לידוקאין ובלי מכמה מקומות) דברים שעזרו - אבל כל פעם הפיסורה חזרה, ואז בסוף כבר כלום לא עזר והסבל היה פשוט בלתי נסבל. מאוד פחדתי לעשות את הניתוח, ולכן כל הזמן ניסיתי עוד יותר עם התזונה והאמבטיות ועוד משחות וכו' וכו' וכו'...הרגשתי בבור חשוך ומיוסר ושאין לי כמעט טעם לחיים, ובתור אמא ואשה נשואה ועובדת זה פשוט הרס והשליך על הכל והרגשתי שזה כבר בלתי אפשרי.
במשך כל הזמן הזה הייתי נכנסת לכאן הרבה, ולכן אני כותבת כאן מה שברוך ה' ורק תודות לו הוציא אותי מהגיהנום הזה של הפיסורה.
הראשון ובעצם רק הוא - זה בורא עולם, שהוא זה שהכניס אותי לפיסורה אבל ברור היה לי גם תוך כדי שמסיבה טובה, הזדככתי ממש על ידי זה עשיתי תהליך רציני עם עצמי של עיבוד ושחרור כעסים ותסכולים, השלמה עם אנשים שהייתי בקונפליקטים ומריבות איתם, ועוד.
קיבלתי על עצמי קבלות שונות, ומי שרוצה באמת לצאת מזה ברור לי שצריך לקבל על עצמו משהו כגון לברך ברכת אשר יצר בכוונה אחרי כל פעם שהולכים לשירותים. הגוף הוא דבר מופלא והזכות ללכת לשירותים ולהיפטר מהפסולת של הגוף כמו מלך, בלי דיאליזה או סטומה או דברים נוראיים כאלה, שהכל עובד כמו שצריך ומי כמונו שסובלים מפיסורה אמורים להעריך את זה, שסדק קטן בעור הורס ככה את החיים, וכמה צריך להודות ומצד שני לבקש שתמשיך הבריאות ושיתרפא מה שצריך.
השני - בסוף נשברתי ועשיתי ניתוח, אני עשיתי אצל ד"ר איאן ווייט באסותא, וברוך ה' בחסדו הגדול הכל עבר בשלום אם הייתי יודעת איך שההחלמה תהיה באמת בסדר גמור ולא קשה בכלל, ברמה שהספיק לי אופטלגין וגם את זה לא לקחתי אחרי יומיים, והכי חשוב שהפיסורה תעבור תוך שבועיים לגמרי (כשכבר אחרי יום הייתה הקלה וככה מיום ליום יותר טוב) וברוך ה' מאז אני מרגישה שיצאתי מצינוק, אוכלת בכיף יושנת בכיף חיה כמו בן אדם בלי הפחד והלחץ מללכת לשירותים כי אחרי זה אני אטפס על הקירות במשך שעות מרוב יסורים, כאילו שחיה גדולה שאכלה אותי מתה. הרופא היה מקסים באמת מיוחד ביחס ובמקצועיות ובהכל והצוות באסותא היו גם מדהימים ובאמת ממליצה מאוד.
לפי מה שהרופא הסביר לי - בצורה מאוד מובנת אבל מקצועית ובלי בכלל לשכנע אותי לעשות את הניתוח, אז אחרי שיש הרבה זמן פיסורה קשה עד כמעט בלתי אפשרי להתרפא מזה בלי ניתוח. לא אביא כאן את כל ההסבר שלו, כי זה ארוך וגם לא אוכל לחזור על זה בצורה ברורה ומדעית כמוהו, אבל פעם ראשונה שהבנתי באמת (למרות שקראתי ולמדתי והייתי אצל הרבה כירורגים לפניו) מה זה באמת פיסורה, ולכן שהוא צודק וזה כבר לא יתרפא לי לבד לא משנה כמה משחות וכו' אני אשים.
בכל מקרה, גם למי שהולך לעשות ניתוח אז עד הניתוח כדי להחזיק מעמד וגם למי שלא, אז מה שעזר לי (גם בזמן שכבר קבעתי תור אבל היה צריך להעביר את הימים והלילות עד אז בלי שתיטרף דעתי מהסבל ושאוכל לישון קצת) היה משחה מדהימה בשם EMLA, זו לא משחה שמרפאה אלא משחה להרדמה מקומית, היא משמשת אפילו לניתוחים זעירים בעור וגם באיזור הנרתיק כך שהסקתי שאפשר להשתמש איתה באיזור פי הטבעת, לא הייתי רוצה לעבור ניתוח רק על סמך המשחה הזו, אבל לפיסורה היא פשוט חוללה ניסים כשכל פעם שרציתי לישון או הפוגה מהכאב הקשה, הייתי שמה וזה פשוט הרדים כמעט לגמרי פשוט לא הרגשתי את האיזור. (קצת החדרתי פנימה בעדינות, כי אחרת החלק של הפיסורה שהוא פנימי - ותמיד תמיד תמיד יש חלק מהפיסורה שהוא פנימי גם אם לא מרגיש לכם ככה - ימשיך לכאוב)
הדבר השני הוא בקבוק מים חמים, לשבת עליו, זה מרפה את השריר שהכיווץ שלו גורם לכאב הנוראי, וגורם גם להבאת דם לאיזור דבר שיכול לעזור לרפא את הפצע.
בהצלחה ורפואה שלמה!
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

היי, לא יודעת אם להגדיר שהייתה לי פיסורה או לא, כי לא ממש חוויותי כאבים עזים, אבל בהחלט דימום. ביקשתי מהרופא בהתחלה משחה בשם רגטוגסיק, עזרה לי מאוד!!! לאחר מכן הרגשתי שוב אי נוחות באיזור, לא יודעת למה חשבתי לגשת לרופא עור אבל הוא נתן לי משחה אנטיביוטית בשם Teriderm והכל עבר ללא זכר כאילו לא היה כלום!!!!! ממליצה מאוד לנסות!!
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

משחת אנטרולין. עולה 60 ש"ח ועוזרת לכאבים הרפייה והחלמה של הפיסורה. מי ששם אותה ישר בהתחלה בד"כ מבריא מהר. תוך 3 ימים כאבי המוות עוברים. בניגוד למה שרשום בהוראות צריך לשים גרגר בערך 4 פעמים ביום. מי שהיו לו מספר פיסורות זה כבר בד"כ סיפור אחר. פשוט שיקשיב לרופא פרוקטולוג. ממש לא ממליץ להקשיב למי שהוא לא פרקטולוג בנושא זה.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

אני לאחרונה סובל מפיסורה שנמצאת טיפה מחוץ לרקטום, אבל עדיין על העור הדק שמסביב. יש לי קצת נסיון עם זה, מעצם זה שאני מקיים יחסי מין אנאליים, ומדי פעם יש משהו שצריך לטפל בו. זאת הנוכחית לא הראתה שיפור במשך שבוע. לא היו לי כאבים, אבל גירוד שלא פסק, שגם העיר אותי בלילה כמה פעמים.
ניסתי כל מיני משחות וקרמים שיש לי מפעמים קודמות, הלכתי לרופא, חפרתי באינטרנט, שאלתי חברים. כבר הייתי חסר אונים.
היום נמאס לי מכל המשחות, ועשיתי את המעשה הבא: כתשתי שן שום וערבבתי עם דבש, ככה שנוצרת מן משחה כזאת. שמתי עם פלסטר למשך שעתיים בערך. בהתחלה שרף נורא, וגירד אף יותר, הרגשה לא נעימה כל כך, אבל משהו שבהחלט נסבל.
אחרי שעתיים בערך הרגשתי רק תחושת שריפה קלה (מהשום, לגמרי נסבלת). הורדתי, עשיתי מקלחת, ופתאום אין יותר תחושת גירוד מציקה כמו שהייתה קודם. הפיסורה לא עברה כמובן, אבל כנראה שהייתה דלקת שלא נתנה לה להגליד, ועכשיו כל מה שצריך לעשות זה לחזור לטיפול הרגיל של קרם, תזונה, ואני מאמין ומקווה שתוך כמה ימים זה מאחורי.
לפי דעתי גם משחה אנטיביוטית הייתה עוזרת, אבל לא רשמו לי כזאת.
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

הכי חשוב להתפלל לישועה, ולהתחזק ולתקן הדרוש בבין אדם לחברו ושמירת הלשון בפרט. (נאמר לי ע"י אדלשטיין שליט"א) וכן להשתדל ולהתחזק בברכת אשר יצר מהכתוב.
(פיסורה - פי סור רע...)
חשוב לבדוק אצל כירורג מומחה (פרוקטולוג) מאחר ויכול להיות כל מיני דברים שהתסמינים שלהם דומים, אולם הטיפול שונה ולפעמים אפילו טיפול שטוב לבעיה אחת מזיק לבעיה אחרת. ולכן חשוב לאבחן ולקבל ייעוץ.
ניקיון - חשוב מאוד אחרי כל פעם שהולכים לשירותים ובכלל. כדאי להתקין בידן או צינור שטיפה שזול ופשוט להתקינו לבד. (לרכוש בחנויות לחומרי בניין מפצל וצינור לשטיפה היגיינית והם מסבירים איך מתקינים זאת)
לגבי מגבונים הדעות חלוקות מניסיון כדאי מגבונים אבל מסוג עדין מאוד וכן להשתמש בעדינות יתרה.
חשוב ועוזר לעשות אמבטיות חמימות כמה פעמים ביום (במיוחד טוב אחרי הליכה לשירותים) כל פעם לפחות 10 דקות.
תזונה וריכוך – לא להתאפק זה רק מקשה ומסבך את המצב יותר, גם לא לצום אי אפשר לעמוד בכך לאורך זמן ולא פותר את הבעיה (לוקח זמן עד שהפצע מחלים לגמרי ואי אפשר לצום כל הזמן הזה). חשוב לשתות הרבה, לפחות 10 כוסות מים ביום.
תזונה עדינה וקלה בלי מאכלים חומציים וקשים לעיכול וכמויות קטנות.
חשוב לקחת פעם פעמיים ביום מרכך כגון נורמלקס/פגלקס.
לשתות פעמיים ביום לפחות 1-2 כף שמן, הכי יעיל שמן פרפין. אולם לא טוב לקחת פרפין תקופה ארוכה משום שמונע ספיגת ויטמינים, ולכן כשיש הטבה לקחת במקומו שמן זית. (כדי להקל על הלקיחה אפשר להכין כוס עם מיץ/קולה לשתות קצת ואז לקחת את השמן ומיד לשתות עוד קצת.)
טוב לקחת מגנזיום, פעולתו להרפות את השרירים. ניתן לקחת בכמוסות, יש גם מגנזיום נוזלי אולם עשוי לגרום לשלשול ואז מחמיר.
ריפוי והקלה על הכאבים - משחת ניפדיפין – משחה שמרפה את שריר הסוגר ובכך גורמת להקלת הכאב ולהגעת יותר דם לאזור לרפא את הפצע. צריך מרשם וניתן לקנות רק בסופר פארם או בבתי מרקחת שמכינים לבד, אפשר לבקש מהרופא מרשם לניפדיפין עם לידוקאין - חומר הרדמה. (עשויה לגרום לכאבי ראש, להתחיל עם כמות קטנה ולראות מה התופעות לוואי)
למרוח את הניפדיפין 4 פעמים ביום כמות של אפונה למרוח תוך כדי עיסוי עדין במשך דקה בכל פעם.
אם אין מספיק הטבה אחרי מס' שבועות, ניתן לטפל במשולב גם עם ניפדיפין וגם עם רקטוג'סיק (משחה שפעולתה דומה לניפדיפין, אולם יש להיזהר משום שעשויה לגרום לכאבי ראש חזקים ולכן להתחיל בכמות קטנה מאוד ולאט לאט לעלות) ואז למרוח 4 פעמים ביום ניפדיפין ועוד 2 רקטוג'סיק (צריך לחכות 12 שעות בין פעם לפעם ברקטוג'סיק) ובכל פעם למרוח בצורה של עיסוי עדין במשך דקה.
מאוד עוזר לשבת על בקבוק מים חמים (אפשר לשים עליו מגבת אם חם מדי) החום משחרר את השריר וגורם לדם להגיע לאזור ועוזר לריפוי.
משחת אמלה – ניתן לקנות ללא מרשם, מרדימה את האזור שעליו נמרחת. לא רצוי להשתמש שימוש ממושך ותכוף, אבל לכאבים קשים וזמנים שלא ניתן להירדם עוזרת מאוד.
אחרי שהולכים לשירותים אחרי הניקוי וכן אחרי אמבטיות כדאי למרוח שמן זית (או משחה כגון שמן טוב, לנדא וכדו') כדי לשמור על האזור רך ושומני וכך לא יגדל הסדק/פצע.
לנסות להרפות את שריר הסוגר הפנימי, אפשר ע"י הדימיון, הכאב של הפיסורה והקושי שלה להרפא הינו בגלל שהסדק/פצע גורם שהשריר הפנימי יתכווץ, מה שגורם כאב ומונע הגעה מספקת של דם לאזור (ובאלה לקושי של הגוף להתרפא לבד) ויוצר מעגל של גירוי וכאב, כיווץ שגורם לעוד כאב וחוזר חלילה. הרפיית השריר עוזרת לבטל את המעגל הזה ולצאת ממנו, ובכך להגיע לריפוי הפצע. לכן הרפיית השריר הינה גם הפעולה של התרופות הטיפולים והניתוח.
לעיתים לא עוזר כלום או שהפיסורה מתרפאת וחוזרת שוב ושוב. מאחר וכשיש פיסורה ממושכת או כזו שחזרה שוב ושוב, הדבר גרם להיווצרות רקמת צלקת שעשוי להיווצר בה סדק אף יותר בקלות וכן שקשה יותר לרפא אותו, ואז גם הקפדה קפדנית על תזונה ניקיון ומשחות לא עוזרת או לא מונעת חזרה חוזרת ונשנית של פיסורות. במצב כזה שעשוי גם להסתבך לפיסטולות, כדאי לפנות לפתרון של ניתוח שהינו נחשב כקל ופשוט, חשוב כמובן לבצע רק אצל כירורג מומחה. (לא מומלץ בד"כ טיפולי בוטוקס משום שפעולתם זמנית ואחרי שפגה ההשפעה הפיסורות עשויות לשוב ואז לגרום לשריר להתכווץ כמקודם עקב הגירוי ושוב למעגל הכאב והצער.)
אופטימיות_נצחית*
הצטרפות: 25 נובמבר 2019, 17:39

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אופטימיות_נצחית* »

שלום לכולם,

רוצה לשתף את הסיפור שלי כדי לתת תקווה לאנשים.
בקצרה - היתה לי פיסורה די קשה במשך שמונה חודשים, היו תקופות שהייתי ממש על סף דיכאון מרוב יאוש... כאבי פיסורה זה משהו שאי אפשר לתאר, רק מי שחווה אותם יכול להבין.
היו תקופות שקצת השתפר, ואח"כ החמיר. כבר התחלתי לשקול ניתוח (למרות שאני ממש נגד ניתוחים, אלא אם כן מדובר בסכנת חיים) כי הרגשתי שאי אפשר לחיות ככה...
ואז אחרי שמונה חודשים היה שיפור (אומנם איטי מאוד מאוד אבל שיפור) משמעותי, ונכון להיום אני כבר חודש בלי כאבים. עדיין יש מדי פעם קצת אי נוחות באזור. אין לי מושג אם הפצע נסגר לחלוטין, אבל הבנתי שלוקח הרבה זמן עד שהמקום מחלים לחלוטין.
ניסיתי המון דברים, את כל הקרמים והמשחות שהמליצו עליהם, שמנים, עשיתי אמבטי ישיבה כל יום, שיניתי תזונה...
ובגלל שניסיתי כ"כ הרבה דברים, אין לי מושג מה באמת עזר בסופו של דבר.
אני חושבת שההחלמה היא אישית ויכול להיות שמה שעוזר לאחד לאו דווקא יעזור גם לאחר.
אז ההמלצה שלי היא פשוט לנסות, ולהקשיב לגוף. אם יש שיפור, תמשיכו.

אז אלה הדברים שהתמדתי איתם לקראת הסוף (יכול להיות שאחד מהם עזר יותר, ואולי זה השילוב של הכל...) -
  1. הדבר הכי חשוב לדעתי זה לשמור על יציאות רכות. וקבועות. בהתחלה לקחתי נורמלקס, אבל פחדתי שהגוף יתרגל אליו אז אחרי חודשיים עברתי למגנזיום (בהתחלה ציטראט, שלא עשה כלום, ואז ניסיתי מגנזיום אוקסיד שהיה סבבה). בתקופות הקשות, כהשריר של פי הטבעת היה מכווץ כל הזמן, גם יציאות רכות מאוד כאבו... אבל לפחות זה לא פוצע את האזור מחדש... אחרי חודש הרגשתי שהמגנזיום כבר לא עובד אז חזרתי לנורמלקס.
  2. עשיתי אמבטיות ישיבה במים, כל יום, לפחות פעמיים ביום. באיזשהו שלב הוספתי 3-4 כפיות מלח אנגלי כי קראתי שזה עוזר לשחרר שרירים. עשיתי אמבטיות במשך כל התקופה (משהו כמו 7 חודשים). אין לי מושג עד כמה זה עזר בהחלמה...
  3. לגבי שינוי תזונה - אני משתדלת לאכול יותר ירקות, אבל לא בהגזמה. בארוחת צהריים אוכלת כמה סוגי ירקות. משתדלת לקחת כתוספת ירקות מבושלים על פני אורז/תפו"א/איטריות. היתה תקופה שהתנזרתי משוקולד, אבל לא הרגשתי שזה שינה משהו, אז חזרתי לאכול (מתה על שוקולד). משתדלת לא לאכול חריף... בזמן שהפצע עוד היה פתוח, זה ממש שרף. ופעם אחת כשכבר היה שיפור ממש משמעותי, חזרתי לאכול חריף (בצל, שום חי, מלפפון כבוש במלח-חריף) והכאבים חזרו... לא יודעת אם זה היה בגלל החריף, אבל מעדיפה לא לקחת סיכון.
  4. מישהי פה המליצה על שמן המפ. לקחתי במשך חודש כפית בבוקר וכפית בערב. זה כבר היה בשלב של ההחלמה, יכול להיות שזה גם תרם לריפוי הסופי...
  5. המשחה שהתמדתי איתה לקראת הסוף היתה המשחה של שמן טוב (בוקר וערב). מורחת אותה בחודשיים האחרונים (עדיין מורחת פה ושם, אבל פחות).
  6. כשהרגשתי שהפצע כבר מתחיל להיסגר, התחלתי למרוח וזלין לפני יציאות כדי להגן על העור.
  7. בחודשיים האחרונים אני עושה דיקור סיני. היות והמצב כבר די טוב, המטפל אמר שכנראה הטיפול הבא יהיה האחרון.
  8. אומרים שסטרס מחמיר את המצב, אז מנסה לקחת את החיים קצת יותר בקלות... (לא תמיד הולך...).
  9. בחודשיים האחרונים אני גם נעזרת בשרפרף כשאני בשרותים. זה קצת מקל על היציאה...
אגב, אצלי הפיסורה הופיעה ביום בהיר אחד, שלושה שבועות אחרי שסיימתי טיפול אנטיביוטי אגרסיבי. בזמן הטיפול היו לי קצת שלשולים, ואחרי שהפסקתי לקחת, היציאות התחילו להיות קצת יותר קשות ומאוד יבשות. זה מה שגרם לפצע אצלי, לדעתי... לקח לי זמן (3 שבועות...) להבין שזו פיסורה (רק אז הלכתי לפרוקטולוג). וגם אז עוד הייתי אופטימית וחשבתי שזה יעבור לבד... מאמינה שאם הייתי מתחילה לטפל בזה ממש בהתחלה, זה היה עובר הרבה יותר מהר.

ועוד משהו... כמה אנשים פה שאלו איך יודעים שהפיסורה עוברת. אצלי ההחלמה היתה מאוד מאוד איטית. כמה חודשים... לאט לאט הכאבים פוחתים, גם בזמן היציאה וגם אחרי. נעשים חלשים יותר ונמשכים פחות זמן.
היתה לי בסוף תקופה של כמעט חודשיים שבהם זה הרגיש כאילו עוד שניה עובר. כאבים הרבה יותר חלשים, ואחרי יציאה היתה אי נוחות "רק" במשך שעתיים-שלוש. ואז התחלתי את הדיקור כי זה היה די מייאש... הרגשה כאילו הנה זה עובר אבל לא.

אני יודעת שחשוב להיות אופטימיים, אבל אחרי חודשים של סבל, היה לי מאוד קשה להאמין שזה יעבור יום אחד. ובכל זאת זה עבר... מקווה מאוד שלתמיד.
תחשבו חיובי ותאמינו! אתם רק צריכים למצוא את הכלים/משחה/טיפול שיעזרו לכם.
אם זה עבר לי, מאמינה שכל אחד יכול להתרפא.

מאחלת בהצלחה לכולם ויציאות נטולות כאב
אחרי שחווים את כאבי הפיסורה, כל יציאה לא כואבת היא פשוט תענוג :)

היום עדיין יש לי קצת חששות כל פעם שאני מתיישבת על האסלה
אופטימיות_נצחית*
הצטרפות: 25 נובמבר 2019, 17:39

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אופטימיות_נצחית* »

עכשיו שקראתי את הכל נראה כאילו המשפט האחרון לא גמור... אבל אין לי מה להוסיף...

מה שכן, לגבי האמבטיות ישיבה -

ניסיתי להבין מה טמפרטורת המים המומלצת לאמבטיות.
היו כמה שכתבו שעדיף כמה שיותר חמים כי זה יעזור לשחרר את השריר התפוס.
יצא לי כמה פעמים לעשות אמבט במים ממש רותחים, אבל לדעתי זה לא עשה לי טוב, רק החמיר את הכאבים.
אז אני חושבת שרצוי שהמים יהיו חמים, אבל ברמה כזו שיהיה נעים טוסיק.
אבי_1*
הצטרפות: 09 דצמבר 2019, 23:33

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אבי_1* »

חברים הצילו יש פיסורה כבר חודש כל אחרי יציאה יש סבל של 10 שעות קראתי כמעט הכל אני אוכל כל היום מרקים פרות וירקות ולא מצליח להגיע לריכוך צואה שלא יפתח את הפיסורה ניסיתי את האבקות למיניהן הבעיה איתן זה שהן עושות נפח (צואה עבה ) ניסית הומפיקס ניסית אונטליון. שמן זרעי המפ .
אני אשמח לתוכנית או שמת של מאכלים שיכולים לרכך את הצואה אם אפשר משהו ברור .
תודה
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

המופיקס - לחלוטין לא עזר ואפילו לקח אותי חודשיים אחורה, ממשיך עם אנטרולין, לפחות מאפשר אורח חיים רגיל
אבי_1*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אבי_1* »

הפתרון כאן הייתי אומר פשוט אבל לא קל .
כתבתי ב9 לדצמבר הצילו עכשיו אני כמעט סיימתי עם זה
אז כך הבעיה העיקרית זה הריכוך צואה אז כבר נהייתי מומחה וניסיתי הכל הפתרון הוא
  1. לא לאכול קמח לבן לעבור למלא .להוציא מהלקסיקון אורז לבן שזה לחם פיצות בורקסים....
  2. לשתות 2 ליטר מים ביום והכי חשוב לשתות חצי ליטר בשנייה הראשונה שאתם מתעוררים זה יכניס אותכם לשרותים עם צואה רכה
  3. הכדורים שעושים את העבודה בצורה הטובה ביותר זה מגנזיום . אני השתמשתי בשל סולגר לקחת 3 ליום אם זה יעשה לכם שילשול אז תורידו ל2 אם זה לא עוזר תוסיפו נורמלקס
  4. המשחה הכי טובה והיא לא הפתרון זה המופיקס למרות שכתבתי לפני חודש שהיא לא עזרה
  5. לא לנגב עם כלום פשוט לשטוף
  6. ביציאות לא לכווץ ובהתחלה לא ללחוץ הכל רגוע
  7. לשתות הרבה מרקים לאכול פירות וירקות אני הורדתי 8 קילו
זה הפתרון אל תסתבכו
בהצלחה לכולם
אבי_1*

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אבי_1* »

שלום לכולם .עם כל האבקות לריכוך צואה שלא תמיד מצליחות ואי אפשר לדעת איזה נזק אנחנו עושים לעצמנו
הצלחתי להגיע לריכוך עם :
בבוקר ובערב כוס מיץ קוקוס (לא בטעם קוקוס ) זה המים של הקוקוס הם לא ממש טעימים אבל אין ברירה .
בצהריים .30 מיליליטר של מיץ אלוורה .
תרופה לא בריאה אבל פרקטולוג נתן לי מרשם היא נקראת לבלוק או באנגלית LAEVOLAC שאותה אני לוקח לפני השינה ואז בבוקר יש צואה רכה .
קראתי כאן באחת התגובות שההחלמה היא אטית יש בזה עליות וירידות .לא לוותר אני מאמין שאני לקראת הסוף
אני אעדכן . רפואה שלמה לכולם
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

עזרה דחופה!! הריונית שבוע 22 סובלת מאוד, רוצה לדעת איך ואם אפשר לטפל בתחורים לבד, השקעתי בלקרוא את כל ההמלצות אני ממש צריכה לדעת אם לא איחרתי את המועד לטיפול ביתי, אני כבר שבועיים בתוך הסיפור ואני ממש אשמח לא ללכת לרופא או מטפל (קורונה\ביישנות\ויש לי יותר מידי שעות מרפאה), להקלה מצאתי משחה אבל לא נראה לי שזה עוזר לטיפול.
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

ברוך ה' אחרי סבל של שנים שבו ביקרתי פה אין סוף פעמים ובכל מקום אפשרי שדובר בו על פיסורה, עשיתי ניתוח לפני קצת יותר משנה ומאז תודה לה' אינני סובלת כלל, חזרה לי האיכות חיים ואין לתאר פשוט הרגשתי שיצאתי מבור חשוך וסגור ונוראי של כלא.
במהלך הזמן שסבלתי מהפיסורה, למדתי הרבה דברים שאני חושבת שאם הייתי יודעת קודם, לא רק שאולי הייתי יכולה להימנע מהניתוח (כי המנתח אמר לי שאין לי כמעט סיכוי להירפא כבר בטבעי מהפיסורה בגלל שנוצרה רקמת צלקת רצינית ורחבה מכל הפיסורות שהתרפאו ושוב הופיעו, וכל פעולה הכי קטנה פותחת את הצלקת בחזרה. ניסיתי אחרי שהוא אמר לי את זה עוד דברים ועוד תקופה וראיתי שהוא צודק ולכן ניתחתי) אלא שגם יש הרבה דברים שמקלים ועוזרים עם הכאב הנוראי הזה, וחבל שלא יודעים.
זה ממש ארוך מדי בשביל לכתוב פה, אז מי שרוצה בבקשה שיכתוב לי למייל - אין לי שום רווח ושום עניין ואינטרס מלבד רצון באמת לעזור לאחרים שלא לעבור מה שעברתי. המייל שפתחתי במיוחד לזה- [email protected] מי שרוצה שיכתוב ואשלח לו את כל המידע שאספתי, ושקיבלתי גם מאחרים שכתבו לי למייל הזה.
אבי*
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

פיסורה הצילו

שליחה על ידי אבי* »

הפתרון היעיל ביותר זה פתילות גליצרין
מרטיבים את הפתילה במים לפני שמכניסים
מכניסים ומתאפקים חמש דקות והכל יוצר חלק וללא כאבים בטחורים ובפיסורות....
כאי לשתות הרבה מים לפני , כדאי גם לאכול הרבה סיבים תזונתיים, ולהכנס לשרותים לפחות שלוש פעמים ביום, כדי שהצואה לא תתקשה.
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

שלום,
אני סבלתי מפיסורה לפני 10 שנים בערך לתקופה של כשנה (הייתי אז בצבא). מרחתי כל מיני משחות, עשיתי אמבטיות, לקחתי תרופות נגד עצירות, כמעט ולא אכלתי (מהפחד שזה גם צריך לצאת...), שתיתי מלא מים ובהחלט גם התפללתי כל פעם שנכנסתי לשירותים. כלום לא עזר...
רגע לפני שהחלטתי על ניתוח, המליצו לי להשתמש במשחה בשם רקטוג'סיק (rectogesic).... המשחה הזאת עזרה לי פלאים... כבר 10 שנים בלי פיסורה. ממליצה לנסות...
  • כמובן שזה הגיע בשילוב של תזונה (יותר נכון-פשוט פחות אכלתי),שתיית מים מרובה וכנראה גם מזל....
תנסו- זה בטח לא יזיק.
בהצלחה
פלוני_אלמונית_אוקטובר_2020*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2020, 08:09

פיסורה הצילו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_אוקטובר_2020* »

רציתי לשתף
אחרי העצות ואחוות הכאב
מה אני עשיתי -
שימוש באמבטיות ישיבה - קניתי קערה מנירוסטה ואחרי כל יצאה
ישבתי במשך 20 עד 30 דקות

השתמשתי בשמנים אתרים באמבטיות ישיבה
לבנדר
גרניום
עץ התה

רקחתי לי את שלושת השמנים עם שמן קוקוס
מרחתי בעדינות על המקום בין 3-4 פעמים ביום

לי זה צימק את הטחורים

הכל מתוך עצות
באתרים

https://shifke.com/%D7%98%D7%99%D7%A4%D ... %99%D7%9D/

https://www.naturopedia.com/[po]search res[/po].asp?rId=208

במקביל לא הזנחתי את הצד הרפואי
ביקרתי אצל פרוקטולוג שעקב אחרי הפיסורה

נתן את המשיחות של הפעמים ביום ואבקת למניעת עצירות

ביצעתי קולנסקופיה בגלל הכאבים שנמשכו כחצי שנה והגיל בעשור החמישי לחיי

שיניתי את התזונה- ללא גלוטן מוצרי חלב וקפאין

דיקור סיני- תמך , השקיט את העייפות והתשישות מהכאב וחוסר אונים

לוקח הרבה מאד זמן- מחזוריות של כאבים בלתי פוסקים
בין 10 עד 12 שעות ביממה

אלו הדברים שעשיתי
עדיין אחרי תקופה של כ- 10 חודשים אני עדין לא סיימתי עם זה

שהומלץ לי על ניתוח - לא הייתי מוכנה לזה
וגם עכשיו לא
שהפרקטולוג לא סיפק אינפורמציה אלא רק בדק ונתן תרופות
החלפתי אותו לרופא אחר

חשובה מאד הדינמיקה בין המטפל למטופל

נכון להיום הפיסורה נסגרה
סובלת מטחורים פנימיים -שהטיפול כרגע עם קומפרסים קרים של מלח אנגלי בהמלצת הפרוקטולוג

סיזיפי לחלוטין - גרם לשחיקה ביום-יום
בחיי המשפחה
ובתקופת הקורנה - עבדתי מהבית
אחרת הייתי זקוקה להרבה יימי מחלה
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

פיסורה הצילו

שליחה על ידי פלוני* »

עוד לא ראיתי את זה כאן. ויטמין E נוזלי מבית טבע, מעורב עם שמן קוקוס, מאוד עזר לי לפיסורה(מאובחנת ע"י פרוקטולוג- חשוב ללכת להיבדק, כי לפעמים יש בעיות נוספות). ריכך את האזור וריפא את הפצע.
בנוסף- לא לאכול דברים חריפים, עגבניות ודברים חומציים מדי, לא לאכול דברים שעושים עצירות- תפוחים, בננות, אורז.
לאכול- ירקות כל יום, דייסת שיבולת שועל מבושלת עם הרבה מים, ירקות כתומים.
לשתות מים בכמות סבירה במשך כל היום.
ומאוד מאוד חשוב- לא ללכת להתפנות, אם לא מרגישים ממש צורך. ולא ללחוץ!!! להרפות ולהרפות.
עדיין לא מצאתי מה גורם לי ליציאות סדירות כל יום. כדאי שתהיה יציאה כל יום, לא רכה ולא קשה מדי.
זה מה שעזר לי, מקווה שיעזור למישהו, כי הסבל אדיר. רפואה שלימה לכולנו!
סיימתי_עם_הסיוט_הזה*
הצטרפות: 08 פברואר 2021, 22:30

פיסורה הצילו

שליחה על ידי סיימתי_עם_הסיוט_הזה* »

בס"ד לכל אלה עם הפיסורה אוהב אותכם בגלל זה אני כותב .אם ניסיתם הכל ולא הצלחתם יש כאן את הפתרון .עברתי הכל כולל ניתוח. ב"ה סיימתי עם הסיוט הזה אני אפרט.הבעיה היא שהרבה פעמים אנחנו מקבלים אינפורמציה שהיא לא תמיד נכונה.כולל מהרופא עצמו.
השתמשתי בכל המשחות שקראתי בשירשור כאן .חשוב שתקראו הכל כי אני בטוח אחדש הרבה דברים ואלי אפתור בעיות של הרבה...
  1. אני אתחיל מהאמצע אם אתם מצליחים לרכך את היציאות והפיסורה לא עוברת אחרי חודש אז כנראה שיש לכם פיסורה ופיסטולה .פיסטולה זה פצע דלקתי פנימי שממשיך את הפיסורה ורק בניתוח אפשר לרפא אותו .
  2. אפשר לרפא את הפיסורה גם בלי משחות אני אפרט באיזה משחות השתמשתי ולא פתרו את הבעיה . פיסור X של שמן הטוב. המופיקס משחה וכדורים .משחה מבית מרקחת בגליל שמתאימה לטחורים ופיסורה . אונטרולין . רקטוגסיק ועוד רשימה ארוכה רק אלה העיקריות .
כלל ראשון לשתות מים מלא מלא מלא .... בלי זה שום דבר לא אפקטיבי ולא תצליחו לרפא את זה או לרכך את היציאות .
כלל שני - להוריד את כל המוצרים מקמח לבן .ואורז לבן פסטה .... לעבור להכל מקמח מלא וגם במלא הזה לא להגזים בכמויות .(יותר ירקות ופירות). כל ארוחה מלווה במלא מים .אם לא אז זה יצר חלק מהיציאה קשה ואז זה פוצע.
כלל שלישי - מרככי יציאות עברתי נורמלקס,לבולק ,אבילק, לקסעדין ,מלא טיבעיים כמו לקסין אל אקס קאר .יו מאקס פרו.מגנזיומים למינהם .פרוביטיקה. שמן ההמפ.טוטל קלינקס. והרשימה ארוכה .את הפיסורה ניצחתי עם שמן פראפין אבל לקחת 3 פעמים ביום 30 CC כל פעם .לא כף כמו בהוראות . הכוונה של ההוראות כף גדולה הרבה נופלים בכמות . השמן ירכך החל מהיום השני . תשתו אותו עם מים לפני הארוחה ,לא לפחד ממנו הוא לא נספג בגוף . יש בכל מיני חנויות פארם שמוכרות בקבוק של ליטר שהוא עולה בסביבות 70 שח לא לקנות את אלה של 100 מליליטר ב17 שח .מין הסתם זה סתם ייקר לכם. תצטרכו 2 או 3 של ליטר עד להחלמה מלאה .
כלל רביעי -קראתי כאן על דימיון מודרך כשנכנסים לשרותים ( עזבו זה סתם יסבך אתכם ) אם אתם מצליחים לרכך תתפנו מהר בלי לפחד כי אם מוציאים את זה לאט אז זה פוצע . מגרד ושורף .תקראו את הסעיף הזה מספר פעמים .
כלל חמישי -מהרגע שהיציאות רכות עד להחלמה מלאה צריך לפחות 3 שבועות של יציאות ללא כאבים . הייתי ממליץ בסוף ללכת לפרקטולוג שיבדוק אם הפיסורה החלימה . במידה שלא החלימה אז קרוב לודאי שיש לכם פיסטולה בנוסף לפיסורה .
כלל שישי - את כל המשחות צריך גם להחדיר פנימה בערך ס"מ אחד פלוס מינוס . רקטוגסיק יעשה לכם קצת סחרחורת . אונרולין לא עזר לי , יש משחה לא רעה היא של המופיקס אבל בלי ריכוך אף משחה לא שווה , יש כאלה משחות שהם לא שוות את היחס שאני אתייחס אליהם .
  1. אם אתם צעירים או אפילו עד גיל 65 חזקים בלי בעיות שרירים אז לא לפחד מניתוח . לא יהיה לכם בעיה של שליטה על הסוגרים .ואם נהיה לכם בעיה של שליטה בסיגרים אז עוד ניתוחון קטן מסדר את הבעיה .
  2. ההחלמה מהניתוח החל מהיום השני או שלישי (אפילו ראשון ) פחות כואבת מהפיסורה במצב רגיל .אפשר להחלים בשבועיים עד שישה שבועות . חשוב לקחת את השמן פראפין . וביציאות להוציא בלי לפחד . בניתוח עצמו כאילו עשו לכם הרחבה אז זה פחות כואב ולא פותח שום פיסורה .
  3. אין דבר כזה שההחלמה מפיסורה לאחר ניתוח היא יומיים או שלושה זה שקר גס .
  4. בנוסף לשמן פראפין בהתחלה הוספתי שלוש פעמים ביום חצי לימון סחוט עם 30 CC שמן זית. ועוד שתי כוסות של מיץ שזיפים ביום .
  5. לישון בלילות טוב כי השינה עצה מרפאת
  6. כשיושבים באסלה - יש כאלה שכתבו לשים שרפרף ושזה יצא במצב טבע . תנסו כשאתם יושבים רגיל להתכופף עם הכתפיים לכיוון הברך זה ממש עזר לי היציאות יוצאות בלי לפצוע.
  7. יש עוד שיטה לרכך צואה היא להחדיר מים לפי הטבעת גם טיפול ניסיוני כזה עשיתי ולא עזר . לא להחזיר חוקנים וכאלה כי אולי זה יפצע אבל כן להצמיד את הצינור ועם זרימה בנונית להחדיר מים .לחכות כמה שאתם יכולים ולהוציא את המים עם הצואה מהר ( לא עשות את זה הרבה רק ביום שהיתה לכם מעידה ולא שתיתם מספיק )
לסיום אני אדם מאמין . וכמה דברים עיקריים מכאן גילאתי אותם לאחר תפילות אתם לא יודעים כמה זה עוזר. הייתי מתוסכל מיזה.
אוהב אתכם הלב שלי איתכם .אני אכנס לכאן מידי פעם אז מי שיש לו שאלות שישאל כנראה גם שמלא דברים לא כתבתי כאן .
מאחל לכולכם החלמה מהירה וחזרה לחיים נורמלים
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

יש משחה שנקראת נחתורית שיכולה לעזור לסובלים ונותנים אחריות על המשחה אם לא עזר כספכם יחזור במלואו
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

סיימתי עם הסיוט הזה תודה רבה על הכתיבה אנסה את ההממלצות שלך!
אדווח בהמשך.
פלוני_אלמונית*

פיסורה הצילו

רציתי לשתף שלאחר כמעט שני עשורים של זמנים טובים וזמנים קשים מאד וכל הדרגות שביניהן עברתי ניתוח הניתוח שנעשה באסותא ת"א היה קל והיווה בעבורי גאולה של ממש כנראה כל אג'נדה גם כזו שדבקה בגישה טבעית זמנה לזוז לעיתים. תודה לקדוש ברוך הוא על הגאולה הזו
מקווה_שנגמר*
הצטרפות: 21 דצמבר 2021, 23:24

פיסורה הצילו

שליחה על ידי מקווה_שנגמר* »

החלמתי מפיסורה לאחר כחודשיים (למעט כאב קל פעם באיזה שבועיים).
בעזרת מה שכתבו בקבוצה - נורמלקס / סיבי פסיליום ושמן המפ עם זרעי פשתן.
העניין שמאז יש לי ריח לא טוב מהתחתונים, ואני מתקלח המון (שם סבון גם שם למטה). תמיד יש פס כזה על התחתונים באזור פי הטבעת וריח לא טוב, ובגלל שאני עיוור צבעים קל לא יודע אם הפס בצבע אדום או חום

לעוד מישהו זה קרה?
טחורים_באפילה*
הצטרפות: 03 מרץ 2022, 08:14

פיסורה הצילו

שליחה על ידי טחורים_באפילה* »

חשוב לי לציין שלאנשים לא כואב בגלל הפיסורה אלא כואב להם כשהם עם פיסורה.
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”