פטנטים לעצירות

אנונימי

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אנונימי »

פטנטים לעצירות בהריון (בעיה קשה ומוכרת), לא בהריון, וגם ללידה:

תרגילים לשירותים

פטנט 1: לקרוא את מאמרה של רותי קרני הורוביץ, "איך ללחוץ מבלי לקרוע את ריצפת האגן", שהתפרסם בגיליון מס' 29 של "באופן טבעי", ומופיע גם באתר האינטרנט שלה (יש לינקים בדפים אחרים באתר, אני לא זוכרת כרגע). שם היא מסבירה איך אנחנו עושים לעצמנו טחורים בלחיצות לא נכונות גם בשירותים. מומלץ בחום.

פטנט 2: תרגיל כיווצי העיניים של שיטת פאולה גרבורג, "סוד השרירים הטבעתיים": מכווצים את העיניים העצומות (כאילו הסתנוורנו), משאירים אותן עצומות ו"פותחים" מסביב לעיניים. אפשר לכווץ ולפתוח בעוצמה שמתאימה לכם (חזק או בעדינות וכל דרגת ביניים), ובקצב המתאים לכם. מה שחשוב הוא לכווץ-לפתוח בקצב כלשהו. זה יוצר תנועה של כיווץ ופתיחה בגוף, ובעיקר בצנרת. כדאי לעשות את התרגיל הזה קצת כל כמה שעות, וגם כשיושבים בשירותים (וגם בלידה). ככל שעושים אותו יותר כך הוא פועל יותר. בגוף מתורגל, ממש אפשר להרגיש איך הכל עובד ומה שבצנרת "נדחף" למטה בכוח הכיווצים מהעיניים (אפשר ללוות גם באיגרוף ופתיחה של הידיים).

פטנט 3: בשירותים, להניח את הרגליים על שרפרף קטן (של ילדים, למשל, במיוחד אלה שעוזרים להם להגיע לכיור או לשירותים בעצמם), כדי ליצור זוית חדה בין הירכיים לבטן (זוכרים איך אנחנו מקפלים את הרגליים של התינוק לבטן כדי לשחרר לו גזים?) וישיבה על האסלה שדומה יותר לכריעה. גם זה עוזר לגוף בלי הלחיצות וההתאמצויות שגורמות בעיקר נזק.

פטנט 4: כאשר יושבים על האסלה לכווץ את בהונות הרגליים (כל אצבעות הרגליים נקראות בהונות), כלפי מטה, כך שכף הרגל תראה כשואפת להיות עגול. התרכזות בכווץ זה של הבהונות בשתי הרגליים ביחד עם פתיחת הפה משחררת את המערכת.

פטנט 5: כשכבר יושבים בשירותים, למזוג מים חמימים על החלק הכי תחתון של הגב התחתון (ממש בהתחלת הישבן, בערך באיזור הגומות), במרכז. הכי נוח ופשוט: בעזרת טוש (למי שבית השימוש שלה צמוד לאמבטיה, או לכיור שהותקן בו טוש, או שבבית השימוש שלה יש גם טוש עם מים חמים). אפשר גם להכין סיר או גיגית מראש עם מים חמימים, ולמזוג בעזרת כוס. זה עשוי לעזור. אולי זה גם מביא להרפייה מסויימת, וגם מגרה את הצנרת לפעול.

פטנט 6: עיסוי סיבובי על הבטן (בתנועות רצופות וחלקות מסביב לטבור), עם כיוון השעון. להזהר בהריון!!

תזונה ותוספי מזון
  • סיבים, והרבה. יש כל מיני קורנפלקסים שיש בהם אחוז סיבים גבוה, ויש כאלה שמכילים כמעט רק סיבים תזונתיים, וברזל וחומצה פולית ועוד כל מיני דברים טובים. אני אוכלת את זה בתור קורנפלקס, ואפשר גם לזרוק פתיתים כאלה כתוספת לסלט, או למרק. לא יאמן כמה שזה עובד!
  • תמצית חרובים
  • תה משזיפים מיובשים מושרים לילה.
  • שתיה מרובה של מים,
  • נדמה לי שגם כמוסות אצידופילוס תורמות מאד לאיזון מערכת העיכול ויציאות טובות.
  • להימנע מלקסטיבים לא טבעיים וגם כן טבעיים כמו סנה שמחליש מאד את השרירים והופך את המערכת לעצלה ונדמה לי שהוא גם ממכר באיזה שהוא אופן.

הרגלים
  • ללכת לשירותים מיד כשצריכים. האשליה שאפשר להתאפק רגע (שעה, חצי יום), היא אשליה.
  • לקרוא משהו בנחת בשרותים,ולא להיכנס לשם עם מחשבות על הקקי,נו מתי יצא איך יצא האם יצא.זה מלחיץ אותו.
  • לא למהר בשרותים ולהרגיש שם נוח ,זאת אומרת לא להיות שם אם מתביישים שמשהו מהתוצרים יורגש על ידי אורחים או משהו כזה.זה גורם נפוץ לאללה לעצירות ,סתם בושה.(מתוך אינספור שיחות על הנושא המרתק הזה במסגרת העבודה.באמת.)
טיפולים חיצוניים ותרגילים
  • פעילות גופנית כמו הליכה,עמידת נר.
  • מסאג'ים עם שמן זית חם על הבטן בתנועות סיבוביות בכיוון השעון.
  • לחיצות בחלק המרכזי של כף הרגל (השקע),שמייצג את מערכת העיכול ברפלקסולוגיה,חמש דקות על כל כף רגל מדי ערב (על כל כף הרגל ובעיקר בחלק המדובר)-מרגיע מאד,תורם לשינה טובה וגם לעיכול טוב.
  • תרגיל כיווצי העיניים של שיטת פאולה (ראה פטנט 2 לעיל)

תרמו: מישמיש המתוקה, צפריר שפרון, גילה, פלוני אלמונית, ענת גביש
איילת_השחר*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 01:19
דף אישי: הדף האישי של איילת_השחר*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי איילת_השחר* »

המלצה חמה על העצרת!
בני סבל מעצירויות מגיל 2.5 בערך(היום בן 7.5),גמלתי אותו מחיתולים, לצערי בכוח)-:
כי בגן איימו להוציא אותו,ומאז הוא היה נכנס לשרותים לעיתים רחוקות בלבד,פעם בשבוע בערך.
לפני חודשיים המצב החמיר מאוד ואחרי שבועיים של עצירות, בטן שהפכה להיות מעוותת השתמשתי בחוקן,לשחרר את הפקק שנוצר בהסכמתו לתהליך מכיוון שהוא הרגיש מאוד רע,שכב על הבטן והתפתל ולא תיפקד בכלל.
במקביל דיברתי עם אורנה שהמליצה על העצרת והחלטתי לנסות ,בהתחלה היה נראה שלא קורה כלום,העצירות המשיכה ,עליי להזכיר שהילד פחד ללכת לשרותים,מהכאב הכרוך בכך וכל הליכה לשרותים לוותה בייסורים ושכנועים שיהיה בסדר.
בערך כ-שלושה שבועות אחרי שהתחלנו את העצרת כמו קסם הילד בא אליי בחיוך אמא אני הולך לשחרר,נכנס לשרותים ו...
אחרי יומיים שוב אותו הדבר,חיכיתי לראות מה יקרה והאם זה אמיתי,זה כן.
כאילו משהו השתחרר לילד והוא התגבר עליו והמשיך הלאה.
אני שוב רוצה להזכיר שהבעיה היתה כרונית והיתה קשורה גם למצב נפשי שבו הוא היה שאותו אני לא רוצה לפרט אולם העצרת פתרה את הבעיה הקשה והארוכה של העצירות ושחררה משהו שהיה תקוע אצל הילד שהוא לדעתי יותר מאשר עצירות פיזית.
|| || || || |*| מומלץ בחום!

מי שמעוניין ביותר פרטים אפשר לפנות אליי בדואל שלי.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

הסבות לעצירות בהריון למרות שלכאורה הן נתפשות כאילו הן קשורות בהריון הפיזי, קשורות יותר ברבדים נפשיים של תפישת האמהות וההריון כמצב המחייב קורבן.
כביכול אֵם או אשה הרה לא תהיה מספיק אמהית אם היא לא תסבול, תקריב קורבן. לפיכך, על מנת להשתחרר ממצוקות אלו (הדבר נכון גם לגבי הקאות) מתחייב שינוי יסודי בגישה למצב זה ובתפישת הקיום העצמי.

שינוי זה אינו יכול להיעשות מבלי מודעות עצמית, וארשה לעצמי להעיר כי כאן יכול הגבר, האיש, הזכר, הבעל, בן הזוג, להועיל רבות בהיותו תומך ומקבל את הצורך בשינוי הגישה.
שכן תפישת ההריון והאמהות כמחייבים הקרבת קורבן, בדרך זו או אחרת על ידי האשה, ברוב המקרים מונחת בתודעת בן הזוג באופן עמוק וקבוע. מכך, כאשר האשה מבקשת שינוי בהגדרת אמהותה והריונה למצב המביא אושר, עונג ושמחה, ובן זוגה אינו משתף פעולה יקשה עליה להתקדם בכוון זה.

הנושא רחב והוא כולל בתוכו את תפישת האמהות והנשיות הקולקטיבית במובנים רבים. תפישה שאיננה מחויבת המציאות וניתן להאשים בה את שני המינים גם יחד.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי הילה* »

יש גם עצות לתינוקות? היא בת 6 חודשים, יונקת בלבד בנתיים (קבלה עגבניה ושזיף אבל לא עזרו) בנתיים לא מקבלת ברזל. היא דווקה לא סובלת, אבל פעם אחת עלובה ומסריחה בחודש שלם נראה לי קצת מוגזם.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי גילה* »

הקטע עם יונקים הוא שמערכת העיכול והחלב מתאימים זה לזה באופן כזה, שכמעט אין שאריות.
פעם בחודש זה אמנם חריג, אבל אם היא לא סובלת - איפה הבעיה?
הילה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי הילה* »

הבעיה היא שאני רוצה להתחיל מוצקים וברזל.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי בשמת_א* »

הילה, אני ממליצה להתייעץ עם רופאה שהיא גם יועצת הנקה. פעם בחודש נשמע לי בכל זאת "רמזור אדום". כדאי לבדוק שהכל בסדר. יש כמה מרפאות הנקה - באודים, בירושלים (עם רופאות ועוד), ובעוד מקומות.
עגבניה לא מומלץ לתת לפני גיל שנה, כי זה מזון אלרגני. אבל זו הערה צדדית.
הילה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי הילה* »

תודה. שמחה להודיע שהבעיה עברה הבוקר בגדול, אחרי עגבניה אחת לפני שבוע ושלושה ימים של שזיפים.
את העגבינה נתתי לפני ששאלתי חברה שהיא רופאה (מתמחה במשפחה) והיא באמת אמרה לא לתת עגבניה, לא רק בגלל האלרגיות אלה גם בגלל החומציות, והמליצה על שזיפים כעל מזון ראשון במקרה זה.
היו לי חששות בקשר למחסור בחלב אחורי (סירס אומר שעד גיל חודשיים "עצירות" נגרמת בשל מחסור בחלב אחורי) אבל יצא קקי יפה מכל הבחינות :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תוספת קטנה לרשימות המצוינת למעלה -
להמנע מקפאין (קפה, תה שהוא לא חליטה, קולה, וכו') שמשתן ומייבש את הגוף (זו תוספת להמלצה לשתות הרבה).
ר.ר.*
הצטרפות: 04 יוני 2002, 19:45

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ר.ר.* »

מחפשת פתרונות לטחורים בהריון (כלומר-זה על רקע הורמונלי),וזה לא מלווה בעצירות.כל עצה תתקבל בברכה ושמחה.
בשמת_א*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי בשמת_א* »

קודם כל, אחרי כל ביקור בשירותים לשטוף במים הכי קרים שאת יכולה, זה מכווץ את כלי הדם. להימנע בכלל ממים חמים מאוד באיזור. לא בהריון נדמה לי שיש גם איזה חומר שטוב לאמבטית ישיבה לכווץ ולהחזיר אותם, אבל אני לא בטוחה שזה בטוח בהריון. כדאי לשאול את רופא מעקב ההריון שלך.

קרם הממליס, כמו Hamamelis-Salbe-Heel S ("זאלבה" = משחה, ו"הֶל" היא החברה המייצרת). להשיג בחנויות טבע. למריחה חיצונית מקומית כמה פעמים ביום, חומר טבעי ולא מסוכן בהריון (יש גם פרוקטוצורין הרפואי, שניתן דומני עם מרשם רופא - למשל, מי שעושה לך את מעקב ההריון - אבל יש בו קורטיזון או איזה חומר כזה, ולא כל הרופאים מרגישים טוב לתת את זה בהריון).

תרגיל כיווצי העיניים בשיטת פאולה (ראי למעלה), ואפשר גם להוסיף איתו כיווצים בפי הטבעת. עוד עוזר: לדמיין שאת אוספת ומושכת הכל מבפנים פנימה בחוט דמיוני, וכדומה. בכלל, כדאי לקבוע שיעור אחד (לפחות, אבל אפילו אחד בלבד יועיל לך) עם מדריכה ותיקה בשיטת פאולה, שתתאים לך תרגיל או שניים, תראה אותך מתרגלת ותכוון אותך. זה בכלל טוב להריון וללידה, כי התרגילים האלה ממש טובים לשימוש גם בשעת הלידה עצמה.

אגב, הרקע לא רק הורמונלי, אם זה הריון. הוא גם, פשוט, מכאני: האיברים שם נמעכים ונלחצים מהרחם הגדל, מתנוחות העובר, וגם זזים כתוצאה מ"התפרקות" האגן (ההורמונלית). לכן הטיפול בטחורים בעזרת שיטת פאולה מטפל בכלל בקרקעית האגן, וזה כבר מצויין גם ללידה וגם לאחרי הלידה, לא רק לפתרון הבעיה בהריון.
בהצלחה, ואם אזכר בעוד פטנטים אז ארשום.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

לפי לואיז היי, טחורים הם תוצאה של תחושת לחץ של זמן. לכן הם עשויים לצוץ יותר אצל אנשים שתופשים את עצמם כאיטיים.
כשהייתי עובדת בהפקות עם דד-ליין היסטרי, תמיד יום או יומים לפני הדד-ליין הייתי חוטפת התקפה.
היום, זה קורה לי כשהחיים מתמלאים פתאום בהמון עניינים ואנשים ופרטים קטנים ואני חשה סחרור מריבוי הארועים והראש שלי מלא רעש. מסקנה - למצוא דרך להרגע באמת ולהשקיט את הרעשים בראש. זה בכלל מומלץ בהריון, גם אם אין טחורים...

ולפי נסיוני טחורים אינם תוצאה של עצירות. אם כבר אז להיפך: העצירות היא תוצאה של הטחורים.
נגד עצירות: אני הכי מעדיפה תמרים, וגם כמובן: להסכים לשחרר מבפנים, להסכים בכל מאודי להשאיר את העבר מאחור, להסכים להמשיך לדבר הבא.
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

מאוד חשוב שבזמן היציאות בשירותים, לא ללחוץ בזמן פליטת הצרכים,
ולתת ליציאה להיעשות באיטיות.
הלחץ מגביר את החיכוך עם האיזור הרגיש ומגביר את הכאב לאחר היציאה.
זה גם מסביר היטב את ריבוי מקרי הטחורים בקרב אנשים התופסים את עצמם איטיים או כאלה הנמצאים בתקופות של לחץ
כשגם הדקות בשירותים קצובות.
בשמת_א*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי בשמת_א* »

פלוני אלמוני, זה הפטנט הראשון שמופיע בדף הזה, במאמרה של רותי קרני הורוביץ.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ענת_גביש* »

ענת ,יפה מה שכתבת.
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

תודה.
לא קראתי את המאמר של רותי קרני הורוביץ, אז אני לא יודעת אם זה מופיע גם שם:
המעי הגס מונח בתוך הבטן כך שהוא מגיע אל החלחולת ואל פי הטבעת מצד שמאל של האגן. מהסיבה הזאת, כשלילד יש גאזים עושים עיסוי בכיוון השעון וככה "משכנעים" את הגאזים לצאת החוצה. מעוררים את התנועה הפריסטלטית (הגלית) של המעיים.
דבר דומה ניתן לעשות במקרה של עצירות. אפשר לעסות, ואפשר גם לדמיין את מסלול המעי ולעורר באמצעות הדמיון את התנועה הפריסטלטית, לדמיין את הצואה נעה בכיוון הזה.
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

הלואי וזה היה כל כך קל
השבועיים האלו מבחינתי קטסטרופלים מבחינת עצירות!!! אני אמנם בהריון אז כאילו יש לי תרוץ לתופעה הזוועתית ,
אך בהריון הקודם לא היה לי בכלל יום של עצירות וכן כל חיי ....
אני כבר משתגעת מזה כי כמה שאכלתי שזיפים יבשים , שתיתי הרבה חלב , אבטיח ומים קרים בכמויות ומה לא ??? לא נפטרתי מזה!
אני בטוחה שזה ייפתר כאשר אני אחליט לרוקן את המוח מאינספור הדאגות והמחשבות המיותרות שרצות לי בראש!!!
אני מתישה את עצמי מראש מחשבות + עבודה פיזית ופחות שינה.
אז הפתרון לדעתי כמו שמישהו פה אמר , זה פשוט לשחרר !!! אבל בראש !!!
ואם אצליח להגיע לזה - אני אבכה מאושר !!!
:-(
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

אה, נזכרתי בעוד דבר שיכול מאד לעזור!
להכנס לשרותים עם חומר קריאה "נמוך" כגון מדור רכילויות בעיתון, או תקצירים של אופרות סבון, (- לא בשביל לנגב איתם, אלא לקרוא) בשביל לשחרר את הראש מהלחצים המתוארים לעיל.
אצלי זה עובד פיצוץ. זה עובד קצת כמו שיטת סילבה - מעסיקים את הראש בשטויות אחרות מאלו שהוא תפוס עליהן ואז הוא משתחרר.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

ממתוך שיוויתי ה' לנגדי תמיד / באופן 47

_עצירות כרונית גם היא בלתי נשלטת וגם היא נובעת ישירות מהצורך הבלתי נשלט להיות בשליטה מלאה. כאן חוסר היכולת של "האני" להניח, לשחרר, לזרום ולהתחדש, להיפרד מהעבר ולהיטהר, באה לידי ביטוי באופן ברור מהבחינה הפיזית. מכיוון שתופעה זו באה לידי ביטוי בחומר, היא נוגעת בהיבטי התגבשות והבשלה, תהליכי עיכול והפנמה מרוחקים מאיזון היות והם מוסטים לעיסוק הבלתי נשלט לשלוט בעולם החיצוני, תוך סרוב לקבל מהעולם החיצון כל הצעה לשינוי או לחילופין כל סימן לגאולה.
עידון הצורך בשליטה יתרחש על ידי למידת יחסי גומלין, הפנמה ועכול, חילוף חומרים, שחרור וקבלה._
סיפור_מהתחת*
הצטרפות: 21 יולי 2003, 03:59

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי סיפור_מהתחת* »

הצילו !!!!
אני עם כאבים לא-נורמליים כבר כמעט שבע שעות !!!
הייתי אצל פרוקטולוג שאיבחן שאני סובלת מפיסורה וטחורים והמליץ לי על טיפול של אמבטיה + קרם (לא טבעי בכלל אלא משהו כימיקלי).
היו לי כבר ימים טובים יותר וההרגשה ממש השתפרה.
היום היתה לי יציאה לאחר כמעט יומיים של עצירות - וזה היה גיהנום נוראי !
כל הלילה בכיתי מרוב כאבים. עשיתי מלא אמבטיות, מרחתי קרם בכמויות מסחריות, הכנסתי נרות, ריססתי "רסקיו" וכלום לא עזר,
הכאב המשיך בשלו.
ניסיתי "להתחבר" לכאב, לדמיין שהמקום מחלים - וכלום לא השתנה.
בסוף אמרתי לבעלי שמצידי מחר אני עושה ניתוח, נמאס לי מהכאב ואני כבר לא מסוגלת להכיל אותו. הספיק לי הכאב שהיה לי בלידה (שהייתה לפני חודשים).

מה עושים?
את האמת, לא בא לי ניתוח....

אני משתדלת לאכול בעיקר מאכלים מקמח מלא, פשתן טחון (למה אין שוקולד מקמח מלא?....)
האם יש פה בפורום מישהו עם ידע תזונתי שיכול לזרוק לי איזה טיפ?

אני מאוד אודה לכם על התשובות והסימפטיה....

ושאלה אחרונה לסיום - מה הכוונה ב"לשחרר", את מה? את מי? לא נראה לי שאני מחזיקה משהו / מישהו בניגוד לרצונו...
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

לסיפור מהתחת אני מכירה מישהו שסבל מפיסורה 5 שנים של כעבי תופת כל פעם שהיה הולך לשירותים, 3 ניתוחים ושום דבר לא עזר, זה חזר כל פעם, עד שעבר לטבעונות מלאה. צרי איתו. פני אלי דרך תא הדואר האלקטרוני שלי, [email protected] , השאירי את מספר הטלפון שלך, ואני אתקשר אליך ואתן לך את המספר שלו.
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

לסיפור מהתחת אני מכירה מישהו שסבל מפיסורה 5 שנים של כעבי תופת כל פעם שהיה הולך לשירותים, 3 ניתוחים ושום דבר לא עזר, זה חזר כל פעם, עד שעבר לטבעונות מלאה. צרי איתו. פני אלי דרך תא הדואר האלקטרוני שלי, [email protected] , השאירי את מספר הטלפון שלך, ואני אתקשר אליך ואתן לך את המספר שלו.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי עירית_ל* »

אולי דיקור סיני? שמועות יד שניה אומרות שזה עוזר.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי עירית_ל* »

אולי דיקור סיני? שמועות יד שניה אומרות שזה עוזר.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

לשחרר את השליטה. כמו ללכת לישון, לשחרר את היכולת לזרום, את היכולת לקבל ולתת.
ראי, סיפור, אשמח לשלוח לך תמצית לנסיון - תמצית חדשה שפיתחתי אשר יש להוסיפה ליוגורט (עדיף יוגורט מחלב עיזים אבל אפשר גם יוגורט מחלב פרות) ולשתות את היוגורט פעמיים ביום (כל פעם 3 כפות או יותר). מעונינת? שלחי לי "דואר אלקטרוני" [email protected]

תודה.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

לשחרר את השליטה. כמו ללכת לישון, לשחרר את היכולת לזרום, את היכולת לקבל ולתת.
ראי, סיפור, אשמח לשלוח לך תמצית לנסיון - תמצית חדשה שפיתחתי אשר יש להוסיפה ליוגורט (עדיף יוגורט מחלב עיזים אבל אפשר גם יוגורט מחלב פרות) ולשתות את היוגורט פעמיים ביום (כל פעם 3 כפות או יותר). מעונינת? שלחי לי "דואר אלקטרוני" [email protected]

תודה.
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

הפיסורה היא נוראית - והיא מעבירה את מי שיש לו אותה יסורי תופת.
הבעיה היא גם המעגליות שיש בה - שמתוך הניסיון להמנע מהכאב - נמנעים מללכת לשרותים, ואז יש רק יותר עצירות ויותר כאב.

לי בזמנו הציעו ניתוח. ומי שהציע את זה עוד היה ראש המחלקה, והוא עוד הבהיל אותי שאחרי זה, בגלל שבניתוח חותכים שם את השריר, יש בעיות בגיל מבוגר יותר של שליטה בצרכים. כמובן שמאוד נבהלתי, והלכתי לקבח חוו"ד שניה.
ומסתבר שיש אפשרויות נוספות - כמו למרוח שם כל מיני חומרים שמרפים את השריר (זה לא אותם החומרים של טחורים!), וגם יש אפשרות להזריק BOTOX (זריקה של חומר בשם בוטולינום טוקסין) באזור, ועם כל אי הנעימות של הזריקה, היא מרפה שם את השריר, ומאפשרת לפצע להגליד.

הזריקה חסכה לי ניתוח, וכאבים קשים קשים. מומלץ בחום!
(תשאלי את הרופא שלך על זה, ואם הוא מסרב - אפשר לעשות על זה חיפוש ברשת, ואפשר גם שאני אעביר לך את שם המומחה מ"הדסה" שחוקר את זה, וטיפל בי בשעתו.

בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

הפיסורה היא נוראית - והיא מעבירה את מי שיש לו אותה יסורי תופת.
הבעיה היא גם המעגליות שיש בה - שמתוך הניסיון להמנע מהכאב - נמנעים מללכת לשרותים, ואז יש רק יותר עצירות ויותר כאב.

לי בזמנו הציעו ניתוח. ומי שהציע את זה עוד היה ראש המחלקה, והוא עוד הבהיל אותי שאחרי זה, בגלל שבניתוח חותכים שם את השריר, יש בעיות בגיל מבוגר יותר של שליטה בצרכים. כמובן שמאוד נבהלתי, והלכתי לקבח חוו"ד שניה.
ומסתבר שיש אפשרויות נוספות - כמו למרוח שם כל מיני חומרים שמרפים את השריר (זה לא אותם החומרים של טחורים!), וגם יש אפשרות להזריק BOTOX (זריקה של חומר בשם בוטולינום טוקסין) באזור, ועם כל אי הנעימות של הזריקה, היא מרפה שם את השריר, ומאפשרת לפצע להגליד.

הזריקה חסכה לי ניתוח, וכאבים קשים קשים. מומלץ בחום!
(תשאלי את הרופא שלך על זה, ואם הוא מסרב - אפשר לעשות על זה חיפוש ברשת, ואפשר גם שאני אעביר לך את שם המומחה מ"הדסה" שחוקר את זה, וטיפל בי בשעתו.

בהצלחה!
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

מה זה בדיוק פיסורה?
אם מדובר בכיווץ שרירים כרוני של פי הטבעת כדאי מאד לעשות שיטת פאולה.
בכל מקרה: לשחרר עשוי גם ובעיקר מלהרגע.
הקיווצים והתקיעויות עשויים בעיקר אם לא רק - ממתח.
סיפור, הסתכלי על הימים האחרונים, הסכימי להביט במוקדי המתח בחייך, והסכימי לנוח מהם, אפילו לרגע, לחמש דקות. תנשמי עמוק, דמייני את עצמך על שפת ים שקט וקסום ותני לרוגע לחלחל לתוכך.
איך תדעי אם נרגעת או לא?
אם הכאבים יחלפו או ישתנו באופן מהותי - סימן שכן. אם לא, המשיכי לנסות או העזרי במרגיע מקצועי.
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

מה זה בדיוק פיסורה?
אם מדובר בכיווץ שרירים כרוני של פי הטבעת כדאי מאד לעשות שיטת פאולה.
בכל מקרה: לשחרר עשוי גם ובעיקר מלהרגע.
הקיווצים והתקיעויות עשויים בעיקר אם לא רק - ממתח.
סיפור, הסתכלי על הימים האחרונים, הסכימי להביט במוקדי המתח בחייך, והסכימי לנוח מהם, אפילו לרגע, לחמש דקות. תנשמי עמוק, דמייני את עצמך על שפת ים שקט וקסום ותני לרוגע לחלחל לתוכך.
איך תדעי אם נרגעת או לא?
אם הכאבים יחלפו או ישתנו באופן מהותי - סימן שכן. אם לא, המשיכי לנסות או העזרי במרגיע מקצועי.
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

וואו ! נעים לדעת שיש פה אנשים נחמדים !!
תודה לכולכם על העצות.

פלוני אלמונית - בזמנו בירר בעלי, באמצעות האינטרנט, על שיטות שונות לטיפול בפיסורה.
אחת השיטות היתה הזריקה. נכתב שם שהחומר הזה הוא למעשה רעל... מפחיד אותי קצת הרעיון להזריק לעצמי רעל.
האם זה היה באמת שווה? עד כמה זה כאב? האם זה מבוצע בביה"ח ומצריך אישפוז?

צפריר שיפרון - שלחתי לך אי-מייל.

שירי בן דב - לא נראה לי שאעבור לתזונה טבעונית כרגע..... תודה לך בכל מקרה.

והכי חשוב -
היום אני מרגישה יותר טוב, פחות כואב לי.
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

וואו ! נעים לדעת שיש פה אנשים נחמדים !!
תודה לכולכם על העצות.

פלוני אלמונית - בזמנו בירר בעלי, באמצעות האינטרנט, על שיטות שונות לטיפול בפיסורה.
אחת השיטות היתה הזריקה. נכתב שם שהחומר הזה הוא למעשה רעל... מפחיד אותי קצת הרעיון להזריק לעצמי רעל.
האם זה היה באמת שווה? עד כמה זה כאב? האם זה מבוצע בביה"ח ומצריך אישפוז?

צפריר שיפרון - שלחתי לך אי-מייל.

שירי בן דב - לא נראה לי שאעבור לתזונה טבעונית כרגע..... תודה לך בכל מקרה.

והכי חשוב -
היום אני מרגישה יותר טוב, פחות כואב לי.
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

ענת,
רק אחרי שכתבתי והוספתי לדף ראיתי את מה שכתבת.
המתח שבו אני נמצאת הוא לא רק מהימים האחרונים, אלא יותר מהחודשיים האחרונים.
בקצרה - מאז הצטרף הבן המקסים שלנו למשפחה (יש לי בת בכורה) אני מוצאת את עצמי במתחים מכל השינויים המאסיביים שעברתי/עברנו/עוברים כל הזמן.
איך לעזעזל מגדלים שני ילדים? .....
אני בטוחה שעם הזמן אני אעכל את כל השינויים - עד אז כנראה אני אסבול מעצירות (לפי התיאוריה של "לשחרר").
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

ענת,
רק אחרי שכתבתי והוספתי לדף ראיתי את מה שכתבת.
המתח שבו אני נמצאת הוא לא רק מהימים האחרונים, אלא יותר מהחודשיים האחרונים.
בקצרה - מאז הצטרף הבן המקסים שלנו למשפחה (יש לי בת בכורה) אני מוצאת את עצמי במתחים מכל השינויים המאסיביים שעברתי/עברנו/עוברים כל הזמן.
איך לעזעזל מגדלים שני ילדים? .....
אני בטוחה שעם הזמן אני אעכל את כל השינויים - עד אז כנראה אני אסבול מעצירות (לפי התיאוריה של "לשחרר").
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

יש פה כמה דפים על זה: התרחבות הלב עם בוא הילד השני ,
אח חדש , נולד לי אח חדש
אני בטוחה שזה יכול להיות נורא מסובך, אבל זה לא חייב. אם תצליחי להרגע קצת זה יעזור לכולכם.
העזרי במרגיע מקצועי פעם פעמיים, ותראי איך זה משפיע עליך. איזה טיפול אנרגטי, שיאצו, ואפילו סתם מסאג' משובח. מגיע לך!
עצה אחרונה: תודאי שהמטפל (לא משנה מאיזה סוג) הוא משובח שבמשובחים. ואם את לא מרגישה שקרה לך משהו משמעותי מאד בטיפול הראשון, לכי למטפל אחר. או לחברה טובה שיודעת איך לעשות לך את זה.
ענת_שן_לוי*

פטנטים לעצירות

יש פה כמה דפים על זה: התרחבות הלב עם בוא הילד השני ,
אח חדש , נולד לי אח חדש
אני בטוחה שזה יכול להיות נורא מסובך, אבל זה לא חייב. אם תצליחי להרגע קצת זה יעזור לכולכם.
העזרי במרגיע מקצועי פעם פעמיים, ותראי איך זה משפיע עליך. איזה טיפול אנרגטי, שיאצו, ואפילו סתם מסאג' משובח. מגיע לך!
עצה אחרונה: תודאי שהמטפל (לא משנה מאיזה סוג) הוא משובח שבמשובחים. ואם את לא מרגישה שקרה לך משהו משמעותי מאד בטיפול הראשון, לכי למטפל אחר. או לחברה טובה שיודעת איך לעשות לך את זה.
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

אני מסכימה שצריך ללמוד לשחרר ברמה הנפשית הפנימית יותר, אבל יש גם משהו מאוד מציאות בכאב פיסי (ואני יודעת כמה זה יכול להכאיב!), וצריך לטפל בזה ברמה הכי פיסית.

שיטות פאולה למיניהן יכולות מאוד לעזור. הן ילמדו אותך להרפות את השריר שם, ולשלוט בו טוב יותר. א-ב-ל - השיטות האלה לרוב לא כ"כ טובות כשכבר יש שם משהו.

אני שמחה לשמוע שיותר טוב לך היום. תשתדלי ללכת לשרותים (סליחה על הגרפיקה...) כמה שיותר, ולא להתאפק.

ולגבי הזריקה - זה דבר מדהים. הBOTOX הוא חומר שמשתמשים בו לטיפולים קוסמטיים (כן כן, תחשבו כמה יפה אצלי שם האזור עכשיו...), והוא לא רעיל ברמה מסוכנת. נדמה לי שלא נותנים אותו בהריון, אבל מלבד זה זה בכלל לא מסוכן. מה שכן - אני לא חושבת שזה מומן אצלי בשעתו ע"י קופות החולים - וזה עלה לי כ700 שקל (!), אבל היה שווה כל שקל.

בזריקה לא מדובר בניתוח - אלא פשוט בזריקה. את מתבקשת למרוח שם משחה שקצת תרדים את האזור (כדי שלא יכאב לך) ותוך 10 דקות את בחוץ, ויכולה לחזור באופן מלא לעיסוקייך. החומר עצמו נשאר בגוףבמשך חודשיים (נדמה לי?) ואחרי זה מתמוסס. הרעיון הוא שבפרק הזמן הזה הפצע שיש שם (למי ששאל - פיסורה היא פשוט פצע - חרך בעור שם סביב פי הטבעת) מגליד.
הדבר הכי קשה בכל הסיטואציה בשבילי היתה המבוכה שנבעה מכך שרופא ואחות התבוננו לי שם באזור..., ואולי גם החשש שהיה לי לפני. אבל באמת שזה היה שום דבר, ואני מתחרטת שחיכיתי עם זה כ"כ הרבה זמן, והאמנתי לתאוריות של "תרפי, תרפי וזה יעבור", וסבלתי לשווא.

את הזריקה עצמה עשיתי בבי"ח משום שהרופא שלי עבד שם. אבל אני לא בטוחה שזה חייב להתבצע בבית חולים.

אני שמה לב שאני מתחילה להשמע כמו פרסומת, וזו לא הכוונה שלי. כ"א צריך לעשות מה שמתאים לו, אבל בשבילי זו היתה בחירה מדהימה. עד עכשיו אני חושבת לשלוח לו פרחים (בנוסף להכל הרופא הזה גם היה כ"כ רגיש וסימפטי...).

אם תרצי - אעביר לך את שם הרופא.

בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

אני מסכימה שצריך ללמוד לשחרר ברמה הנפשית הפנימית יותר, אבל יש גם משהו מאוד מציאות בכאב פיסי (ואני יודעת כמה זה יכול להכאיב!), וצריך לטפל בזה ברמה הכי פיסית.

שיטות פאולה למיניהן יכולות מאוד לעזור. הן ילמדו אותך להרפות את השריר שם, ולשלוט בו טוב יותר. א-ב-ל - השיטות האלה לרוב לא כ"כ טובות כשכבר יש שם משהו.

אני שמחה לשמוע שיותר טוב לך היום. תשתדלי ללכת לשרותים (סליחה על הגרפיקה...) כמה שיותר, ולא להתאפק.

ולגבי הזריקה - זה דבר מדהים. הBOTOX הוא חומר שמשתמשים בו לטיפולים קוסמטיים (כן כן, תחשבו כמה יפה אצלי שם האזור עכשיו...), והוא לא רעיל ברמה מסוכנת. נדמה לי שלא נותנים אותו בהריון, אבל מלבד זה זה בכלל לא מסוכן. מה שכן - אני לא חושבת שזה מומן אצלי בשעתו ע"י קופות החולים - וזה עלה לי כ700 שקל (!), אבל היה שווה כל שקל.

בזריקה לא מדובר בניתוח - אלא פשוט בזריקה. את מתבקשת למרוח שם משחה שקצת תרדים את האזור (כדי שלא יכאב לך) ותוך 10 דקות את בחוץ, ויכולה לחזור באופן מלא לעיסוקייך. החומר עצמו נשאר בגוףבמשך חודשיים (נדמה לי?) ואחרי זה מתמוסס. הרעיון הוא שבפרק הזמן הזה הפצע שיש שם (למי ששאל - פיסורה היא פשוט פצע - חרך בעור שם סביב פי הטבעת) מגליד.
הדבר הכי קשה בכל הסיטואציה בשבילי היתה המבוכה שנבעה מכך שרופא ואחות התבוננו לי שם באזור..., ואולי גם החשש שהיה לי לפני. אבל באמת שזה היה שום דבר, ואני מתחרטת שחיכיתי עם זה כ"כ הרבה זמן, והאמנתי לתאוריות של "תרפי, תרפי וזה יעבור", וסבלתי לשווא.

את הזריקה עצמה עשיתי בבי"ח משום שהרופא שלי עבד שם. אבל אני לא בטוחה שזה חייב להתבצע בבית חולים.

אני שמה לב שאני מתחילה להשמע כמו פרסומת, וזו לא הכוונה שלי. כ"א צריך לעשות מה שמתאים לו, אבל בשבילי זו היתה בחירה מדהימה. עד עכשיו אני חושבת לשלוח לו פרחים (בנוסף להכל הרופא הזה גם היה כ"כ רגיש וסימפטי...).

אם תרצי - אעביר לך את שם הרופא.

בהצלחה!
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

פלוני אלמונית,
שוב פעם יש לי יום זוועה.
לפי בירור שערכתי, לא ממליצים לאימהות מניקות לקבל את הזריקה. אשמח מאוד אם תוכלי להעביר לי את שם
הרופא שלך, הוא בודאי ידע לתת לי תשובה ודאית.
קשה לי לכתוב יותר, יש לי תינוק ביד השנייה.....
תודה רבה !
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

פלוני אלמונית,
שוב פעם יש לי יום זוועה.
לפי בירור שערכתי, לא ממליצים לאימהות מניקות לקבל את הזריקה. אשמח מאוד אם תוכלי להעביר לי את שם
הרופא שלך, הוא בודאי ידע לתת לי תשובה ודאית.
קשה לי לכתוב יותר, יש לי תינוק ביד השנייה.....
תודה רבה !
אורנה_עמוס*
הצטרפות: 06 יולי 2003, 09:47
דף אישי: הדף האישי של אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אורנה_עמוס* »

בתי בת חודשיים, סבלה כמה ימים מעצירות. מה עושים? מלבד מסג'ים
אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

בתי בת חודשיים, סבלה כמה ימים מעצירות. מה עושים? מלבד מסג'ים
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

לרופא קוראים ד"ר יוסף ליסי (מ"הדסה עין כרם").אפשר לקבוע אליו דרך טיפול פרטי בבית החולים.
למה שלא תרימי לו טלפון - ותבררי? הוא איש מאוד סימפטי ונחמד. תסבירי לו את ענין ההנקה - ושהוא יציע לך פתרון (אולי הוא יצטרך לראות אותך אבל בשביל לתת חוו"ד רפואית..., ממ...).

בכל מקרה בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

פטנטים לעצירות

לרופא קוראים ד"ר יוסף ליסי (מ"הדסה עין כרם").אפשר לקבוע אליו דרך טיפול פרטי בבית החולים.
למה שלא תרימי לו טלפון - ותבררי? הוא איש מאוד סימפטי ונחמד. תסבירי לו את ענין ההנקה - ושהוא יציע לך פתרון (אולי הוא יצטרך לראות אותך אבל בשביל לתת חוו"ד רפואית..., ממ...).

בכל מקרה בהצלחה!
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

פלוני אלמונית,
לצערי הרב אינני יכולה לקבל את הזריקה....
עשיתי את כל הבירורים וכולם אמרו את אותו הדבר - אין מספיק מחקרים היכולים לתת תשובה ודאית האם החומר מועבר בחלב.
לכן, אין לי ברירה אלא להמשיך ולטפל בפיסורה באמצעיים שמרניים.
תודה רבה לך על המידע !
סיפור_מהתחת*

פטנטים לעצירות

פלוני אלמונית,
לצערי הרב אינני יכולה לקבל את הזריקה....
עשיתי את כל הבירורים וכולם אמרו את אותו הדבר - אין מספיק מחקרים היכולים לתת תשובה ודאית האם החומר מועבר בחלב.
לכן, אין לי ברירה אלא להמשיך ולטפל בפיסורה באמצעיים שמרניים.
תודה רבה לך על המידע !
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אורנה,
האם יש בהסטוריה המשפחתית מקרים של עצירות?
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אורנה,
האם יש בהסטוריה המשפחתית מקרים של עצירות?
אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

צפריר
לא אין ככל הידוע לי, אגב הילדה עשתה אתמול צואה אחרי יומיים הפסקה. קראתי שבהנקה גוף התינוקת מתרגל לצריכת החלב באופן אופטימלי ובהתאם לכך מופרשת פחות צואה או אחת לכמה ימים. אני מקוה שהיא תיכנס לרוטינה מסוימת ואז אהיה רגועה יותר. בכל אופן אשמח לענות על כל שאלה שתאפשר לי הבנה ופתרונות הולמים באם נטע תסבול שוב.
תודה רבה אורנה
אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

צפריר
לא אין ככל הידוע לי, אגב הילדה עשתה אתמול צואה אחרי יומיים הפסקה. קראתי שבהנקה גוף התינוקת מתרגל לצריכת החלב באופן אופטימלי ובהתאם לכך מופרשת פחות צואה או אחת לכמה ימים. אני מקוה שהיא תיכנס לרוטינה מסוימת ואז אהיה רגועה יותר. בכל אופן אשמח לענות על כל שאלה שתאפשר לי הבנה ופתרונות הולמים באם נטע תסבול שוב.
תודה רבה אורנה
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אורנה - כתבת "סבלה כמה ימים מעצירות" - האם סבלה, או פשוט לא עשתה קקי כמה ימים?
אם סבלה - יש טעם לברר. אם היא סתם נכנסת לשגרה חדשה (נטולת סבל) - אז סביר שאין סיבה לדאגה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אורנה - כתבת "סבלה כמה ימים מעצירות" - האם סבלה, או פשוט לא עשתה קקי כמה ימים?
אם סבלה - יש טעם לברר. אם היא סתם נכנסת לשגרה חדשה (נטולת סבל) - אז סביר שאין סיבה לדאגה.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אז את אורנה ולבתך קוראים נטע, את בטוחה שאת אורנה עמוס? כי גם אצלנו יש אמא אורנה ובת נטע.
ולעניין בתך,
זו אינה עצירות, קוראים לזה דאגנות. וזה לא אצל הקטנה, זו תופעה אמהית שכיחה.
שחרור קל ונעים.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אז את אורנה ולבתך קוראים נטע, את בטוחה שאת אורנה עמוס? כי גם אצלנו יש אמא אורנה ובת נטע.
ולעניין בתך,
זו אינה עצירות, קוראים לזה דאגנות. וזה לא אצל הקטנה, זו תופעה אמהית שכיחה.
שחרור קל ונעים.
אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

צפריר
אני אורנה עמוס ובתי אכן נטע עמוס
את האבחנה הנ"ל הבנתי בדיעבד
תודה בכל זאת
אורנה
אורנה_עמוס*

פטנטים לעצירות

צפריר
אני אורנה עמוס ובתי אכן נטע עמוס
את האבחנה הנ"ל הבנתי בדיעבד
תודה בכל זאת
אורנה
טחורים_הצילו*
הצטרפות: 09 ינואר 2004, 22:13

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי טחורים_הצילו* »

אני מבוהלת נורא.
עבר עליי שבוע לוחץ מאוד מאוד בעבודה, שבמהלכו ישבתי שעות ארוכות (לפעמים אפילו 12ברצף ...) מול המחשב.
באיזשהו שלב התחלתי להרגיש כאבים באזור פי הטבעת, והנחתי שזה בגלל הישיבה הממושכת.
קצת לפני כן (גם בגלל עוד אירוע מלחיץ אחר) ובמקביל היציאות השתבשו, הפכו תכופות וקטנות יותר.
כל הזמן כואב שם, באזור הזה. לא יודעת מה לעשות. רק שכיבה מרגיעה לי את זה.
אתמול בערב הייתה יציאה שלוותה בדימום נוראי! המים באסלה היו אדומים מדם. ולא, לא אכלתי סלק או משהו שהיה עשוי לצבוע את היציאה.
התפללתי חזק שזה לא יחזור על עצמו, אבל היום זה קרה עוד פעמיים!
אמאל'ה!
יש לי היסטוריה של פיסורה חצי רדומה שאני יודעת לטפל בה, אבל דבר כזה עוד לא היה.
אני מניחה שאלו טחורים, במלוא הדרם....
יש לי גם כאבי בטן. חלשים, אבל טורדניים. וכאבי תחת שלא מהעולם הזה.
בקיצור - אני מתה מפחד. ההיפוכונדריה שקיבלתי בתורשה ישר הדליקה לי את כל נורות הסרטן האפשריות.
כמובן שכבר התחלתי לחשוב למי אני מורישה מה.
למישהו יש איזה עידודון? :'(
מה לעשות? סווידיש ביטר? באך? שיאצו? לצרוח? לשחרר? יותר אני לא עובדת בחיים... כואב לי נורא!!!!!!!!
טחורים_הצילו*
הצטרפות: 09 ינואר 2004, 22:13

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי טחורים_הצילו* »

אני מבוהלת נורא.
עבר עליי שבוע לוחץ מאוד מאוד בעבודה, שבמהלכו ישבתי שעות ארוכות (לפעמים אפילו 12ברצף ...) מול המחשב.
באיזשהו שלב התחלתי להרגיש כאבים באזור פי הטבעת, והנחתי שזה בגלל הישיבה הממושכת.
קצת לפני כן (גם בגלל עוד אירוע מלחיץ אחר) ובמקביל היציאות השתבשו, הפכו תכופות וקטנות יותר.
כל הזמן כואב שם, באזור הזה. לא יודעת מה לעשות. רק שכיבה מרגיעה לי את זה.
אתמול בערב הייתה יציאה שלוותה בדימום נוראי! המים באסלה היו אדומים מדם. ולא, לא אכלתי סלק או משהו שהיה עשוי לצבוע את היציאה.
התפללתי חזק שזה לא יחזור על עצמו, אבל היום זה קרה עוד פעמיים!
אמאל'ה!
יש לי היסטוריה של פיסורה חצי רדומה שאני יודעת לטפל בה, אבל דבר כזה עוד לא היה.
אני מניחה שאלו טחורים, במלוא הדרם....
יש לי גם כאבי בטן. חלשים, אבל טורדניים. וכאבי תחת שלא מהעולם הזה.
בקיצור - אני מתה מפחד. ההיפוכונדריה שקיבלתי בתורשה ישר הדליקה לי את כל נורות הסרטן האפשריות.
כמובן שכבר התחלתי לחשוב למי אני מורישה מה.
למישהו יש איזה עידודון? :'(
מה לעשות? סווידיש ביטר? באך? שיאצו? לצרוח? לשחרר? יותר אני לא עובדת בחיים... כואב לי נורא!!!!!!!!
מורן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2003, 11:32

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מורן* »

למרות שלא כתבו כאן כבר הרבה זמן אני בכל זאת מנסה..
מישהו יודע איפה קונים את תמצית ה"עצרת"?
מורן*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מורן* »

למרות שלא כתבו כאן כבר הרבה זמן אני בכל זאת מנסה..
מישהו יודע איפה קונים את תמצית ה"עצרת"?
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

מורן, כתבי את שאלתך זו בדף של צפריר שפרון, אבי התמצית.
שרון_ג*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

מורן, כתבי את שאלתך זו בדף של צפריר שפרון, אבי התמצית.
מורן*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מורן* »

תודה, שרון.
היכן צפריר אמור לכתוב לי את תשובתו?
מורן*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מורן* »

תודה, שרון.
היכן צפריר אמור לכתוב לי את תשובתו?
שרון_ג*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

או כאן או אצלו בדף. האמת היא, שאולי הכי כדאי שפשוט תשלחי לו אימייל (נדמה לי שיש קישור אצלו בדף)
שרון_ג*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

או כאן או אצלו בדף. האמת היא, שאולי הכי כדאי שפשוט תשלחי לו אימייל (נדמה לי שיש קישור אצלו בדף)
שרון_ג*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

"האימייל של צפריר"[email protected]
שרון_ג*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי שרון_ג* »

"האימייל של צפריר"[email protected]
פלונית_אדמונית*
הצטרפות: 05 דצמבר 2004, 15:45

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי פלונית_אדמונית* »

שלום, יש לי שאלה- הייתי אצל דיאטנית לטיפול בגזים ונפיחות. התזונה שלי מאד בריאה ומאוזנת ולטענתה עשירה מידי בסיבים תזונתיים. היא אמרה לי שהלחם המלא (הרדוף אורגני) שאני אוכלת מכיל סיבים אלו וכדאי להחליפו. הסתכלתי על התכולה שעל האריזה ולא מצויינים שם שום סיבים תזונתיים. אני אוכלת גם גרנולה ותחליפי בשר מסוייה (טבעולים למיניהם)שהבנתי שגם מכילה סיבים. ברצוני לדעת:
1- האם ייתכן שמוצרים מסויימים מכילים סיבים וזה לא מצויין על האריזה?
2- הבנתי שיש סיבים מסיסים במים וסיבים בלתי מסיסים- אלו מהם יוצרים את הגזים ואם אפשר לקבל פירוט מה מסיס ומה לא.
3- כשכבר מצויין על מוצר שהוא מכיל סיבים תזונתיים אין פרוט לסוגי הסיבים, אלא רשום "מכיל סיבים תזונתיים"- אז איך יודעים?
אשמח לקבל הדרכה. תודה רבה.
פלונית_אדמונית*

פטנטים לעצירות

שלום, יש לי שאלה- הייתי אצל דיאטנית לטיפול בגזים ונפיחות. התזונה שלי מאד בריאה ומאוזנת ולטענתה עשירה מידי בסיבים תזונתיים. היא אמרה לי שהלחם המלא (הרדוף אורגני) שאני אוכלת מכיל סיבים אלו וכדאי להחליפו. הסתכלתי על התכולה שעל האריזה ולא מצויינים שם שום סיבים תזונתיים. אני אוכלת גם גרנולה ותחליפי בשר מסוייה (טבעולים למיניהם)שהבנתי שגם מכילה סיבים. ברצוני לדעת:
1- האם ייתכן שמוצרים מסויימים מכילים סיבים וזה לא מצויין על האריזה?
2- הבנתי שיש סיבים מסיסים במים וסיבים בלתי מסיסים- אלו מהם יוצרים את הגזים ואם אפשר לקבל פירוט מה מסיס ומה לא.
3- כשכבר מצויין על מוצר שהוא מכיל סיבים תזונתיים אין פרוט לסוגי הסיבים, אלא רשום "מכיל סיבים תזונתיים"- אז איך יודעים?
אשמח לקבל הדרכה. תודה רבה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פלונית, הסיבים לא מצוינים על האריזה כי הם חלק ממרכיבים אחרים. לדוגמה, לחם שעשוי מקמח מלא מכיל סיבים תזונתיים כי חיטה מלאה מכילה סיבים תזונתיים.

מניסיוני כןל מוצרי הסויה גורמים להמון גזים! כמו כן, לדעתי, הם מוצר סופר-מעובד ולדעתי אין טעם לאכול אותם. חוץ מזה שהם יקרים מאוד!!
אני הייתי מורידה את כל מוצרי הסויה וממשיכה עם הלחם כרגיל. עליך למצוא משהו שיחליף את הסויה בדיאטה שלך (כלומר, לא לאכול יותר לחם בגלל זה).
נסי להוריד את מוצרי הסויה וראי אם יש שיפור.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פלונית, הסיבים לא מצוינים על האריזה כי הם חלק ממרכיבים אחרים. לדוגמה, לחם שעשוי מקמח מלא מכיל סיבים תזונתיים כי חיטה מלאה מכילה סיבים תזונתיים.

מניסיוני כןל מוצרי הסויה גורמים להמון גזים! כמו כן, לדעתי, הם מוצר סופר-מעובד ולדעתי אין טעם לאכול אותם. חוץ מזה שהם יקרים מאוד!!
אני הייתי מורידה את כל מוצרי הסויה וממשיכה עם הלחם כרגיל. עליך למצוא משהו שיחליף את הסויה בדיאטה שלך (כלומר, לא לאכול יותר לחם בגלל זה).
נסי להוריד את מוצרי הסויה וראי אם יש שיפור.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אילה_א* »

מוזרה בעיני העובדה שאף אחד לא הזכיר את התרופה הטובה ביותר לכל מה שקשור בקקי לא סדיר והיא:
טטטדדדם:
מים
פשוט לשתות המון מים חמים או קרים
הרבה, כל יום, תמיד ,לא לשכוח !!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אילה_א* »

מוזרה בעיני העובדה שאף אחד לא הזכיר את התרופה הטובה ביותר לכל מה שקשור בקקי לא סדיר והיא:
טטטדדדם:
מים
פשוט לשתות המון מים חמים או קרים
הרבה, כל יום, תמיד ,לא לשכוח !!
פלונית_אדמונית*

פטנטים לעצירות

טרה רוסה- תודה על תגובתך, אבל כוונתי הייתה שעד עכשיו לא אכלתי מוצרי סוייה כתחליף למוצרי חלב ואני מנסה אותם עכשיו, כי התגלה שאני רגישה ללקטוז. תודה
פלונית_אדמונית*

פטנטים לעצירות

טרה רוסה- תודה על תגובתך, אבל כוונתי הייתה שעד עכשיו לא אכלתי מוצרי סוייה כתחליף למוצרי חלב ואני מנסה אותם עכשיו, כי התגלה שאני רגישה ללקטוז. תודה
מיכאל*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 18:30

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מיכאל* »

נסיתי לאחרונה את משקה הנוני. לא רק שהעצירות שממנה סבלתי שנים נעלמה, אלא ההרגשה היתה שמערכת העכול עברה ניקוי יסודי.
ניתן לרכוש את הנוני במספר רב של חנויות טבע ברחבי הארץ או ישירות מהיבואן - את כל הפרטים ניתן לראות באתר היבואן www.nectarnoni.co.il
זה ממש עזר לי, ומאד מומלץ.
מיכאל*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 18:30

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי מיכאל* »

נסיתי לאחרונה את משקה הנוני. לא רק שהעצירות שממנה סבלתי שנים נעלמה, אלא ההרגשה היתה שמערכת העכול עברה ניקוי יסודי.
ניתן לרכוש את הנוני במספר רב של חנויות טבע ברחבי הארץ או ישירות מהיבואן - את כל הפרטים ניתן לראות באתר היבואן www.nectarnoni.co.il
זה ממש עזר לי, ומאד מומלץ.
ד_אלון*
הצטרפות: 05 ינואר 2005, 17:40

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ד_אלון* »

רוצה לפנות לצפריר שפרון .האם אפשר להתייעץ איתו טלפונית בעניין עצירות אצל תינוקת?
ד_אלון*
הצטרפות: 05 ינואר 2005, 17:40

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ד_אלון* »

רוצה לפנות לצפריר שפרון .האם אפשר להתייעץ איתו טלפונית בעניין עצירות אצל תינוקת?
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אלון,
050-5269079

עניתי לך גם בדף שלי.
תודה.
צפריר_שפרון*

פטנטים לעצירות

אלון,
050-5269079

עניתי לך גם בדף שלי.
תודה.
השואלת*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 14:49

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי השואלת* »

קראתי את הדף ואת כל הטיפים שלכם, אבל יש לי כמה שאלות
אני סובלת מפיסורה כבר די הרבה זמן. יכול להיות שבמהלך הזמן התפתחו גם טחורים אבל לא נראה לי

לצערי, רק לאחרונה זיהיתי שבעצם אני סובלת מעצירות שהיא כנראה הגורם לכך. לפעמים היציאות גורמות לכאבים ודימום, אך פעמים אחרות הן רגילות, לא יבשות ויוצאות במהירות ובקלות.
קראתי כאן על ה"עצרת" של צפריר וזה נשמע מאוד מפתה
אך שאלתי היא, אם יש פיסורה, האם יש טעם לשלם כסף על חומר שיפתור את העצירות, אם יש שם פצע שלא מחלים?
האם כדאי קודם לקבל זריקה?
הפצע הזה די מתסכל. לפעמים יכול לעבור זמן שבו נדמה לי שכל הסיפור החלים, אין עצירות והיציאות בסדר גמור וללא כאבים ואז פתאום, יום אחד כשהיציאות קצת יבשות, הכל חוזר אחורה שוב.
עד היום נמנעתי מללכת לפרוקטולוג כי לא רציתי לעשות חוקן
מה הייתם מציעים לי?
השואלת*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 14:49

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי השואלת* »

קראתי את הדף ואת כל הטיפים שלכם, אבל יש לי כמה שאלות
אני סובלת מפיסורה כבר די הרבה זמן. יכול להיות שבמהלך הזמן התפתחו גם טחורים אבל לא נראה לי

לצערי, רק לאחרונה זיהיתי שבעצם אני סובלת מעצירות שהיא כנראה הגורם לכך. לפעמים היציאות גורמות לכאבים ודימום, אך פעמים אחרות הן רגילות, לא יבשות ויוצאות במהירות ובקלות.
קראתי כאן על ה"עצרת" של צפריר וזה נשמע מאוד מפתה
אך שאלתי היא, אם יש פיסורה, האם יש טעם לשלם כסף על חומר שיפתור את העצירות, אם יש שם פצע שלא מחלים?
האם כדאי קודם לקבל זריקה?
הפצע הזה די מתסכל. לפעמים יכול לעבור זמן שבו נדמה לי שכל הסיפור החלים, אין עצירות והיציאות בסדר גמור וללא כאבים ואז פתאום, יום אחד כשהיציאות קצת יבשות, הכל חוזר אחורה שוב.
עד היום נמנעתי מללכת לפרוקטולוג כי לא רציתי לעשות חוקן
מה הייתם מציעים לי?
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

בת של חברה שלי בת שנתיים- כבר תקופה לא עושה קקי נורמל, מאוד קשה , דבר שגורם לילדה סבל רב והתאפקויות ממושכות.
אמרתי לה שאולי תנסה לשנות חלק מהתזונה אך לא ידעתי מה כדאי לשנות.
מי יכול לעזור לי?
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

בת של חברה שלי בת שנתיים- כבר תקופה לא עושה קקי נורמל, מאוד קשה , דבר שגורם לילדה סבל רב והתאפקויות ממושכות.
אמרתי לה שאולי תנסה לשנות חלק מהתזונה אך לא ידעתי מה כדאי לשנות.
מי יכול לעזור לי?
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

את יכולה לתאר קצת את התזונה שלה?
בדרך כלל הרבה סיבים תזונתיים יכולים לעזור - ירקות ופירות טריים, שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל, דגנים מלאים.
האם הילדה מקבלת איזה שהן תוספי תזונה? (ברזל?)
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

את יכולה לתאר קצת את התזונה שלה?
בדרך כלל הרבה סיבים תזונתיים יכולים לעזור - ירקות ופירות טריים, שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל, דגנים מלאים.
האם הילדה מקבלת איזה שהן תוספי תזונה? (ברזל?)
קיי*
הצטרפות: 13 אפריל 2005, 10:31

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי קיי* »

אני סובלת מעצירות כבר שנים רבות (אמנם אני רק בת שלושים ושלוש, אבל לפחות 8-10 שנים) עברתי שני הריונות שבהם העצירות רק החמירה (תוספי ברזל למיניהם וההורמון שמאט את תהליך העיכול ועוד ועוד).
אני מקפידה למדי על קמחים מלאים ודגנים מלאים ושתיה מרובה של מים ואכילת פירות וירקות, אבל....
מצאתי שמה שמאד עזר לי ועדיין עוזר הוא זרעי פשתן. כדאי לטחון אותם קלות כי אז אפשר "להרויח" מהם עוד כמה דברים מעבר לניקוי היסודי שהם עושים למעיים.
זרעי פשתן - רוצו לקנות ואז גם תרוצו לעשות...
קיי*
הצטרפות: 13 אפריל 2005, 10:31

פטנטים לעצירות

שליחה על ידי קיי* »

אני סובלת מעצירות כבר שנים רבות (אמנם אני רק בת שלושים ושלוש, אבל לפחות 8-10 שנים) עברתי שני הריונות שבהם העצירות רק החמירה (תוספי ברזל למיניהם וההורמון שמאט את תהליך העיכול ועוד ועוד).
אני מקפידה למדי על קמחים מלאים ודגנים מלאים ושתיה מרובה של מים ואכילת פירות וירקות, אבל....
מצאתי שמה שמאד עזר לי ועדיין עוזר הוא זרעי פשתן. כדאי לטחון אותם קלות כי אז אפשר "להרויח" מהם עוד כמה דברים מעבר לניקוי היסודי שהם עושים למעיים.
זרעי פשתן - רוצו לקנות ואז גם תרוצו לעשות...
שליחת תגובה

חזור אל “צרכים ויציאות”