ערנות הורים במיטה משפחתית

איימי_שפירא*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 13:33
דף אישי: הדף האישי של איימי_שפירא*

שליחה על ידי איימי_שפירא* »

איתמר בן 10 שבועות עוד מעט ישן איתנו במיטה. האם עצם העובדה שהוא כבר לא יונק אלא מקבל בקבוק יכולה להשפיע איכשהו על עירנותי אליו בלילה. ובמילים אחרות, האם אמהות מניקות יותר דרוכות לתינוקותיהן בלילה בזמן שינה משותפת?
אורית_אוקו_ערוסי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*

שליחה על ידי אורית_אוקו_ערוסי* »

הי איימי. אור עברה לישון איתנו במיטה לאחר שהיפסיקה לינוק , בערך בגיל 9 חודשים. שנתי הישתפרה פלאים מאותו היום מפני שלא הייתי צריכה לקום לתת לה מוצץ, למשל. גם שנתה של אור נעשתה הרבה יותר רגועה כשהבינה שאמא לידה. אמא תמיד עירנית לצרכי תינוקה ,גם אם אינו יונק ואולי אף יותר, כי אשה שאינה מניקה פחות עייפה (ההנקה יכולה להיות מתישה לעיתים...). את נשמעת כאמא אוהבת וקשובה לצרכי תינוקך, אין ספק בליבי ששינה משותפת תיהיה נעימה לכולכם ;-)
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יש מחקרים שמראים שנשימותיהם של האם והתינוק מסתנכרנים במהלך שינה משותפת, האמא שמה לב יותר למצבו של הילד (גם מנסיון).
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שליחה על ידי רועי_שרון* »

איך זה יכול להיות (לגבי הנשימה)? הרי תינוקות נושמים מאד מהר אפילו בשינה. נסי פעם לנשום יחד עם תינוק בשינה -- זה פשוט מהר מדי. בטח כשאת ישנה.
אורית_אוקו_ערוסי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*

שליחה על ידי אורית_אוקו_ערוסי* »

רועי, גם אני שמעתי על המחקר הזה, ואומרים שביגלל זה שינה ליד התינוק עוזרת במניעת "מוות בעריסה", שזה הפסקת נשימה של התינוק תוך כדי שינה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

זה לא הקצב שמתואם, אלא המקצב: אם אני נושמת נשימות ארוכות ורגועות, גם הילד יתחיל לנשום נשימות כאלה. אם אני מתחילה לנשום באופן לא סדיר, גם הוא יתחיל לנשום ככה ואולי אפילו יתעורר מהשינה.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אני פשוט שמעתי את זה מוגדר כך: הגוף של האם או האב מזכיר לתינוק לנשום.
(זה מזכיר לי שאחרי שילדתי הייתי בוכה המון מכל דבר.ולא פעם קרה שבתי היתה במיטה שלנו ואני בסלון, והייתי מתחילה לבכות פתאם (בשקט, לא בשאגות), והיא היתה מתעוררת ממש באותו רגע ובוכה גם.)
המסעדה הניידת*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 21:43

שליחה על ידי המסעדה הניידת* »

בעניין הסינכרון - אם הבנתי נכון, מה שמסתנכרן זה לא בדיוק קצב הנשימה, אלא המחזוריות. אנחנו ישנים במחזוריות של שינה קלה - שינה עמוקה; כשאמא ותינוק ישנים יחד, המחזורים של השינה מסתנכרנים. לכן, אמהות שישנות עם תינוקות מתעוררים עייפות פחות מאלה שלא ישנות עם תינוקות מתעוררים.
כשהמחזורים שלכם באותו קצב, את מתעוררת משינה קלה ברגע שהתינוק מתחיל לצייץ או לבכות (תינוקות עוברים משינה קלה למצב ערות ביתר קלות מאשר מבוגרים). ואז מרגיעים/מניקים את התינוק, ושוקעים חזרה בקלות לשינה.
לעומת זאת, כשהתינוק בחדר אחר, הוא עלול להעיר אותך משינה עמוקה, הוא היה צריך לבכות קצת יותר מאשר לו היה ישן לצדך, ואז הוא כבר יותר ער; את נקרעת משינה עמוקה, ואחרי שהרדמת אותו, קשה לך יותר להירדם שוב.
מקווה שזה היה ברור - אני קצת עייפה (מעניין למה... הממ?)
אילי*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2001, 18:44

שליחה על ידי אילי* »

המסעדה הניידת, תיקון קטן. כשאמא ישנה עם התינוק הוא לא צריך בכלל לבכות. מספיק שינוע בחוסר מנוחה- זה השלב שבא לפני הבכי- והאם מתעוררת ומניקה אותו מיד.
בגלל זה אני כל כך אוהבת את המנשא במשך היום. מיד כשהתינוק נע באי נוחות, עוד בטרם הגיע לשלב המעצבן של הבכי- מיד מרגישים וחולצים לו שד.
ובכלל, אני שוב ממליצה לקרוא את ספרו הנפלא של דר. סירס
Nighttime Parenting - הורים גם בלילה
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

שליחה על ידי גלי* »

זה לא מסוכן שהתינוק יש יחד עם ההורים?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »