אורז מלא ואורז לבן

אנונימי

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי אנונימי »

הדיון מהדף למה אורז לבן אוחד עם דף זה

{הועבר מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים :}

איך לבשל אורז מלא

ענת ג (2004-01-29T21:39:00):
בבישול אורז עגול מלא האם מומלץ להשרות ללילה לפני הבישול?
האם כדאי להשתמש במי ההשרייה?
מה הדרך הכי טובה לבשל אורז מלא?
ורד לב (2004-01-29T22:13:00):
ענת, ממש לא חייבים להשרות אורז, זה רק מקל על הבישול וגם מתחיל מעין תהליך הנבטה. מה שאומר שזה גם יקל על העיכול והספיגה.
אפשר להשתמש במיי ההשריה ואפשר גם לתת לעציצים :-)
הדרך הטובה לבישול היא על כל כוס אורז 2 כוסות מים ןתבלינים וירקות וכו'.....
ענת ג (2004-01-29T22:58:00):
ורד, תודה. בקשר לאורז- אלה היחסים של בישול אורז לבן רגיל. אז אם כך הזמן שונה? והתכוונתי לשימוש במי ההשרייה בבישול האורז עצמו.
(סליחה על הניג'וס, בישול אורז מלא אצלי הוא בחוסר בטחון מוחלט ואף פעם לא יוצא לי אותו הדבר.. באורז לבן יש לי הוראות מדוייקות מופנמות מילדות, ואורז מלא אף פעם לא למדתי לבשל. הסברים כמו " פשוט תשימי יותר מים" או " פשוט תבשלי קצת יותר זמן" מבהילים אותי.)
ורד לב (2004-01-29T23:58:00):
אז זהו שגם אני הבנתי לפני זמן קצר שאלו אותם יחסים (רק להראות לך שאפפעם לא הכנתי אורז לבן :-S ), אבל כן, הזמנים הם שונים. לאורז המלא לוקח יותר זמן לספוח אליו את הנוזלים ולהתבשל. משהו בין 30-40 דקות נדמה לי.
חמותי אגב מכינה ביחס של כוס אורז ל-3 כוסות מים. זה יוצא יותר דייסתי ומעוך, אבל ככה הם אוהבים.
healling]הנה עוד methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev4 rice.htm
בתאבון
ענת ג (2004-01-30T00:20:00):
תודה ורד. כבר מזמן רציתי להגיד לך תודה על האתר היפה שלך.
ורד לב (2004-01-30T00:27:00):
הוא לא שלי :-] אני רק מתארחת.
יש גם את Default]זה baby5[/po].asp 'סתכלי במדור הנטורופתיה, במתכונים ובפורום ההריון, לידה ותינוקות
>ורד נלקחת למחוזות חדשים 8-) <


עוד על בישול אורז מלא, השרייה והתאמתו לעיכול

מנג בין (2004-03-24T12:00:00):
היי ורד,
שתי שאלות לי אלייך -
  1. אורז עגול מלא, כמה מים שמים על כוס אורז וכמה זמן בישול?
  2. לתינוק בן 10 חודשים מותר אורז מלא? הוא גם אוכל לחם משיפון האם זה "מעמיס" עליו יותר
מדי סיבים?
תודה
ורד לב (2004-03-26T11:44:00):
מנג בין אני עונה לך פה לגבי האורז-
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם ילד בן 10 חודשים שאוכל אורז מלא. אולי כדאי שתבשלי אותו יותר מכרגיל, כלומר עם יותר מים למרקם דייסתי יותר ואז סיכוי טוב יותר שהוא יתעכל טוב יותר.
לגבי לחם השיפון, גם לא נשמע לי בעייתי.
מה שצריך להקפיד זה על עניין הנוזלים- לראות שהוא יונק מספיק ואם נראה לך שצריך, פשוט לתת לו גם מים. אולי גם מרק נוזלי ודברים שכאלה.
לגבי בישול האורז- בשבילו הייתי מבשלת עם כמות משולשת של מים. בד" כ מכינים עם כמות כפולה או פי 1.5 של מים (תלוי בסוג האורז), אבל כדי שיהיה יותר דייסתי פי 3 זה טוב, נראה לי |גזר|
מבשלים עד שהמים נספגים. משהו כמו 1/2 שעה או בכיוון.
מנג בין (2004-03-26T12:53:00):
תודה רבה ! @}
בשמת א (2004-03-27T20:25:00):
רק הערה קטנה לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול. זה גם מקצר את זמן הבישול.
ורד לב (2004-03-27T22:53:00):
נכון, אבל זה גם ממש לא חובה.
מי שלא עושה את זה כי לא זכר, או לא תכנן, או לא יצא לו... לא צריך להרגיש שעכשיו הוא לא יוכל לבשל אורז, כי זה מה שמתחשק לו לאכול |גזר|
תבשיל קדרה (2004-03-28T00:20:00):
_לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול_
למה זה טוב? (חוץ מקיצור מן הבישול).

אגב - עשיתי פעם ניסוי - השרתי כוסמת במים ללילה, ובבוקר היא היתה כמו מבושלת (במראה ובטעם).
האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
מיה גל (2004-03-28T09:30:00):
למה זה טוב?
זה מעדן את טעם התבן שיש לאורז מלא בדרך כלל.



האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
יש מינרלים וויטמינים שנהרסים בחום, לא זוכרת בעל פה איזה. יש דגנים שלא צריך לבשל ויש שכן למען העיכול הטוב.
שיבולת שועל ובורגול לדוגמא, לא חייבים לבשל, מספיק להשרות אותם במים.
נאוה פרנס (2004-03-28T11:56:00):
ככה אני מבשלת אורז מלא (ודגנים מלאים באופן כללי)
שמה בסיר עם מים ומביאה לרתיחה.
מכבה ומכסה.
המים נספגים והמזון מבושל או כמעט מבושל.

כשאני רוצה לאכול,
אם יש עוד מים - מביאה לרתיחה.
אם חסרים מים, זה תלוי עד כמה המזון התבשל.
אני מוסיפה מים לפי הצורך ומביאה שוב לרתיחה. אם אני רוצה את המזון רך יותר,
אני מבשלת כמה דקות על אש קטנה - מכוסה למטרת בישול
לא מכוסה אם יש לי יותר מדי מים (שהעודף יתאדה)
מוסיפה תבלינים בסוף הבישול או בצלחת.

כשמכינה כמות גדולה, כל פעם מתבלת אחרת.
זה נותן תחושה של אוכל אחר :-)




@}



{דיון שהתחיל בדף למה אורז לבן:}
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אולי מביני דבר פה, יכולים להסביר איך התחילה תעשיית המאכלים הריקים (אורז, סוכר, קוסוקוס, טחינה, קמח) ולמה בעצם??
מה, זה יותר זול להפיק?. מפיקים יותר?
כי נדמה שזה הפוך.
לא יותר קל לטחון את הקמח כמו שהוא ולהכניס לשקיות? אותו כנ"ל לגבי כל השאר??
מי יודע???
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

לדעתי זה התחיל כ"אוכל של עשירים" לבן, טהור, נקי. בגלל היוקרה שבהפקה. הנה, חלה לבנה ויפה נשארה עד היום הלחם החגיגי של שבתות וחגים...
מי_מה*
הודעות: 2708
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי מי_מה* »

ענין של חיי מדף (כלומר, כלכלי). בחיטה , למשל, החלק שנקרא נבט מחזיק מעמד הרבה פחות זמן מאשר חיטה שהופרד ממנה, גם לסובין (המעטפת של כל הדגנים) אורך חיים קצר יותר. אז פשוט קמח לבן חי על המדף יותר זמן ומכאן שיותר כדאי להפיק ממנו כמויות גדולות וזה מוזיל עלויות ומגדיל רווחים.
לא ידעת לגבי סוכר אבל נדמה לי שגם שם המולסה נוטה להתקלקל מהר יותר. תקנו אותי אם אני טועה...
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קט_קטית* »

  • יש לי קמח חיטה מלא שחייב להיות במקרר והוא יקר כמו @#$^
ויש כזה שעומד בארון ועולה פחות מחצי מחיר
מה ההבדל?
  • האם אורז אדום הוא אורז מלא?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

האם אורז אדום הוא אורז מלא?
כן, ראי כאן
האמת, שאני תמיד חשבתי שאורז אדום הוא לא באמת אורז, כמו שקינואה היא לא באמת דגן, אבל הכתבה הזו העמידה אותי על טעותי.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ריש_גלית* »

לדעתי זה התחיל כ"אוכל של עשירים" לבן, טהור, נקי
את האספקט הזה רואים יפה מאוד בספרי "בית קטן בערבה". ככל שרווח להם יותר כלכלית הם עוברים לאוכל תעשייתי ולבן יותר - סוכר, קמח... בכלל הספרים האלה הם בעיני תיאור מעניין להפליא של המעבר מחיים אוטרקיים או כמעט-אוטרקיים לחיים עירוניים תלויי כסף. חלק מרכזי מהדברים שהיא מדברת עליהם בספרי הסדרה הוא הרווחה הכלכלית - שמבטאת בעיקר באוכל. תיאורי הארוחות בימי השפע לעומת ימי העוני תמיד כוללים סוכר לבן שנקנה בעיר, סוכריות קנויות כמתנה לחג המולד - לעומת תיאור נפלא של חגיגת "בציר" המייפל והסוכריות שמכינים ממנו כשמקפיאים נטיפים ממנו בשלג...
אופס, נדמה לי שאני סוטה מנושא הדף.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

ok, אוכל של עשירים, אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא: לחם מלא, טחינה מלאה וכולי.
יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??
אנשים מוכנים לשלם על זה יותר.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??
ייצור המוני לעומת קו יצור נפרד לכמות קטנה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי with_passion* »

סוכר לבן לפני כמה מאות שנית עלה כמו זהב ליחידת משקל!

מסר שקיבלתי מהנושא הזה הוא -
פעם שטויות עלו הרבה כסף, אז הגיעה ה"המהפכה" התעשייתית, ועכשיו כולם יכולים לקנות שטויות. הגיע הזמן למהפכה מסוג אחר..

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא ..
דווקא אותי תמיד מפליא איך לא משנה כמה כסף אנשים עושים.. דווקא אלה שמחליטים למשל לאכול "רק אורגני" לא עושים כל כך הרבה כסף (במונחים של עולם "ראשון"), ופשוט מוציאים יותר כסף על אוכל.
זה מדהים ונפלא לראות מכונית שעלתה 100 אלף שקל ובפנים פחיות ריקות של קולה (כמעט 10 כפיות של סוכר מלאכותי לפחית), חטיפים עתירי סוכר וקמח לבן.. וכמובן 2 כסאות לילדים.

מה שמראה שאין קשר בין רמת הממון לשינוי סדר עדיפויות לכיוון בריא\מוסרי יותר. לא צריך לחכות שיהיה "הרבה כסף ורווחה" בשביל להחליט להתחשב בסביבה או בבריאות שלנו... למעשה האוכל הכי בריא והכי טבעי לא עולה כלום. ראו מדור לקטים
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא: לחם מלא, טחינה מלאה וכולי.
המודעות לתזונה גוברת, וזה קורה קודם כל אצל בעלי האמצעים.

נדמה לי שכבר סיפרתי באתר - היתה סדרה על מעמדות כלכליים בארה"ב. הראו שם איך סופרמרקט כלשהו תורם לעניים את כל הלחמים שנשארו, לחמים מלאים ובריאים, יקרים מאוד, עם כמה סוגי דגנים וכולי. העניים האמריקנים לא הסכימו לקחת את הלחמים האלה אפילו בחינם - מעדיפים את ה"צמר גפן" הלבן והזול.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

וכמובן 2 כסאות לילדים
למה התכוונת?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא
היום גם רוחניות עולה כסף והרבה כסף. זה הולך ביחד לדעתי. סוג של פילוח שוק שכזה, מי שמעוניין בחיי גוף-נפש בריאים יהיה מוכן לשלם, היצע וביקוש. כלכלה פשוטה. הדרך היחידה שזה לא יהיה ככה זה פשוט לא לשלם. אז לא תשלמו? מי אמר פשטות מרצון ?
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קט_קטית* »

"צמר גפן" הלבן והזול

שמתם לב כמה צריך ללעוס את האוכל ה"בריא"?
אני חושבת שפיתחתי לסת של גמל.
אבל אחרי שמתרגלים קשה לחזור חזרה לאוכל ה"לבן"
(once you go black you never go back ;-))
לפני כמה זמן בעלי קנה ארגז קרמבו
(ככה זה כשנותנים לילדים לעשות קניות D-:)
אחרי שהוא זלל כמה וגם הילדות טעמו,
(היה נדמה לי ש)גם לי התחשק אחד.
הבסקוויט עוד היה נסבל,
אבל כשהגעתי לקרם....
ה' ירחם...
איזה גועל!
עזבו הטעם של הגלוקוז המרוכז שמזכיר את בדיקות ההעמסה של הריון,
כשכרגיל שכחת את הלימון בבית....
המרקם של... כלום!
של הולופייבר (זה של השמיכות פוך אעלק, אולי טעיתי בשמו)
נמס ומתפשט בכל הפה כמו לבה
איכססססססססססס
הייתי חייבת להריק אותו החוצה, סליחה על התיאור.
בעלי שאל אם אני לא חולה 0-:
עניתי: לא, אני בריאהההההההה P-:




למעשה האוכל הכי בריא והכי טבעי לא עולה כלום
כמה נכון (-:
תודה אופק {@
קיצוניות באופן טבעי שלך בנושא טבעונאות נותנת לי השראה ופרספקטיבה.
תבורך

המרגיעון אומר לי : האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר (באמת מרגיע :-))
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי חגית_ל* »

העולם מתחלק לאלה שאוהבים קרמבו ולאלה שלא. אני בחלק הראשון :-)
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קט_קטית* »

העולם מתחלק לאלה שאוהבים קרמבו ולאלה שלא
אז אפשר לומר שעברתי מחנה ;-)
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אם מדברים על כסף ולא זה הנושא של הדף...אבל נסטה לרגע:
אופק. אתה מלקט. לך תקנה בסופר או אצל מגדלים פירות אורגאניים ותגיד לי שזה זול. לך למדפי האורגאני האחרים כמעט הכל כפול במחיר. אז אני מבינה שאם אתה אוכל רק את זה אולי בסופו של יום אתה בחשבון דומה.
במקרה שלנו אנחנו בתהליך והבן זוג לא ממש משתף פעולה כך שיש פה קניות תעשיתיות ואורגאניות כך שאנחנו יוצאים בשן ועין ולא לטעות, ואנחנו ממש רחוקים מלהיות אמידים
תות_שדה*
הודעות: 465
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי תות_שדה* »

_לפני כמה זמן בעלי קנה ארגז קרמבו
(ככה זה כשנותנים לילדים לעשות קניות )_
ככה זה בדיוק אצלנו. בנזוגי קנה חבילת קרמבואים כשנשלח לקניות...


_הבסקוויט עוד היה נסבל,
אבל כשהגעתי לקרם...._
מה זה?! את אוכלת הפוך את הקרמבו! קודם אוכלים את הקרם ובסוף את הביסקוויט!
אולי נפתח דף איך אתה אוכל את הקרמבו שלך? ;-)
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קט_קטית* »

אופק. אתה מלקט. לך תקנה בסופר או אצל מגדלים פירות אורגאניים ותגיד לי שזה זול

אבל זה כל הקטע. אין לו ת'כסף לקנות אז הוא מלקט. ובשאר הזמן מנביט, אוכל וגולש בבאופן.

I could handle it
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא משנה כמה משלמים על פירות וירקות, משנה כמה משלמים על אוכל סה"כ.
שם_במרחקים*
הודעות: 66
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

וסבתא שלי היתה אומרת: אוכל תמיד יותר זול מתרופות...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אז זהו זה, אורך חיי מדף היא הסיבה לכך שכל האוכל שלנו נטול כל מרכיביו???
יענו בשביל שזה יעמוד הרבה זמן בסופר אני אוכלת אוכל שאין לו שום ערך תזונתי?
זה נשמע לי מטורף לחלוטין.
ואם כך זו הסיבה שהאורגאני עולה יותר?
אני חייבת לעשות עכשיו בדיקה בסופר על האורגאני ולראות פג תוקף כדי לאשר את הנושא.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

זה נשמע לי מטורף לחלוטין.
למה? זו טכניקה שפותחה כשעוד לא היו מקררים יעילים, ולא היה דיפ-פריז, ולא ירקות קפואים. לפני כן יכלו לשמר מזון רק בכבישה, המלחה, החמצה וכולי (מה שלא תופס לגבי אורז וקמח).
היום השינוע מהיר יותר - לפני 150 שנה, תושב עיר היה צריך לפעמים לחכות שבועות למצרכי המזון שלו שמגיעים מהכפר. והכפריים היו צריכים לחכות לעונה הבאה כדי לקבל אבות מזון בסיסיים.

(לא מגינה על קמח/סוכר לבן, שהוא דבר די מגעיל אחרי שמתרגלים לטעם האמיתי..).

ואם כך זו הסיבה שהאורגאני עולה יותר?
לא :-) האורגני עולה יותר בגלל תנאי הגידול השונים, וגם בגלל פחות יעילות ותפוקה פר אותו שטח לעומת חקלאות "רגילה".
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

האורגני עולה יותר גם בגלל שזה שוק קטן יותר.
נקוקות ורודות, אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה, אני לא חושבת שאני אוכלת פחות, וזה לא שהתחלתי לקנות פחות אוכל מוכן ויותר חומרי גלם כי גם קודם הייתי קונה חומרי גלם ומבשלת. ברור שמלפפון מול מלפפון, האורגני יקר יותר, אבל איכשהו החשבון הכללי יוצא יותר זול. אם קונים גם וגם, אני מתארת לעצמי שזו בעיה. )-:
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי אלמונית* »

אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה,
כמה רעיונות שליקטתי שאולי לא ממש מסבירים אבל אותי זה שיכנע:
  1. זבל זה יקר (ביסלי במבה קולה...) כשמפסיקים עם אלו כבר מוזילים את הסל.
  2. אנחנו אכן צורכים פחות מבחינת משקל משתי סיבות אחת כי הגוף מקבל את צרכיו במזון אורגני בפחות משקל (יותר ויטמינים ומינרלים) והשניה כי אנחנו מתייחסים יותר בזהירות. חושבים יותר כמה לקנות וזורקים פחות.
  3. הרעיון האחרון הכי מצא חן בעיני: אוכלים בריא > מרגישים יותר טוב > חיוניים ועסוקים יותר > אוכלים פחות! (וחוסכים)
מורינגה*
הודעות: 15
הצטרפות: 11 מאי 2006, 10:34

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי מורינגה* »

_אז זהו זה, אורך חיי מדף היא הסיבה לכך שכל האוכל שלנו נטול כל מרכיביו???
יענו בשביל שזה יעמוד הרבה זמן בסופר אני אוכלת אוכל שאין לו שום ערך תזונתי?_
כן, בדיוק.
דינ_אמית*
הודעות: 100
הצטרפות: 14 נובמבר 2007, 16:18
דף אישי: הדף האישי של דינ_אמית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי דינ_אמית* »

אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה,
עוד הסברים
  • מוצרי יסוד שזקוקים לבישול חוסכים כסף יחסית לאוכל זבל שקנוי "מוכן"
  • אם עברת לדגנים מלאים ולחם מלא זה פשוט מזין יותר, לא צריך 7 פרוסות בשביל לשבוע (ה"לחם דגנים לייט" שאמא שלי קונה...) אלא 2 או 3. אז נכון- אוכלים פחות.
מסכימה עם כל שאר ההסברים של אלמונית
אנחנו יודעים בוודאות (כי עושים מיסים וחישובים), שאנחנו מוציאים פחות כסף מהאדם הממוצע על מזון, וקונים (כמעט) רק רק אורגני וביודינמי.
דינ_אמית*
הודעות: 100
הצטרפות: 14 נובמבר 2007, 16:18
דף אישי: הדף האישי של דינ_אמית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי דינ_אמית* »

כי גם קודם הייתי קונה חומרי גלם ומבשלת
הממ.. רק עכשיו ראיתי את החלק הזה :-)
טוב- אז כל השאר ! ;-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה הדרך הכי טובה לבשל אורז מלא?
אני מבשלת אותו בציר ירקות (שבד"כ מוכן מבעוד מועד, במקפיא). לפעמים מוסיפה בבישול גם גזר מגורר או עגבנייה קצוצה, להעשרת הטעם.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

שאלה דחופה
קניתי אורז בשמתי מלא אורגני. בחלק מהגרגירים יש "שחור" או "חום כהה".
האם זה בגדר "עובש,תולע וכ' " או בגדר "ככה זה אורז מלא..."?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי במבי_ק* »

מיץ, לא מוכר לי.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

השחור הוא בקצוות של הגרגר....
בד"כ בקצה אחד.
חשבתי שזה החלק של הגרגר שבתוכו הנבט.. או משהו כזה...
אז תהיה לי עבודת ברירה רצינית...

קרה לי משהו דומה עם הפסטה המלאה.
בתחלה כשרק התחלתי להכיר אותה ראיתי מיד מלא נקודות חומות וכהות....
ואז התברר לי ש "ככה זה" כשהפסטה מלאה.
:-)
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי במבי_ק* »

אולי זה סוג מסויים. אם זה במקום קבוע בנבט - אני הייתי מפרשת את זה כ"ככה זה" ומנסה לבשל.. או קופצת לחנות טבע ושואלת
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני הייתי מפרשת את זה כ"ככה זה" ומנסה לבשל.. או קופצת לחנות טבע ושואלת
צריכה_מידע*
הודעות: 3
הצטרפות: 26 יוני 2008, 15:09

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי צריכה_מידע* »

שאלה:
נאמר כאן באתר לא פעם שהאורז הלבן מזיק לגוף.
במה הוא מזיק?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי בשמת_א* »

נדמה לי שהתשובה כתובה בדף הזה, ואם לא, אז בדף שאלות בנושאי תזונה (לא זוכרת את השם המדויק).
ורד לב הסבירה את זה פעם בצורה מפורטת, ויש לה הסבר באתר שלה.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

הוא גוזל מהגוף ויטמינים שנחוצים כדי לפרק אותו, ושנמצאים בקליפה ובנבט (קיימים באורז המלא אך לא בלבן)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ורד_לב* »

את מוזמנת לקרוא
צריכה_מידע*
הודעות: 3
הצטרפות: 26 יוני 2008, 15:09

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי צריכה_מידע* »

תודה רבה!

סיכום של החומר הנקרא במילה אחת: האורז הלבן הוא פחמימות ריקות ללא ויטמינים ומינרלים. כדי לעכל את הפחמימות יש צורך בויטמינים ומינרלים. וכשאין, הגוף מפנה לצורך עיכול האורז ויטמינים ומינרלים ממקומות בגוף עצמו. האורז הלבן גורם לגוף לקחת מינרלים וויטמינים מאיברים חיוניים. כתוצאה מכך הגוף נחלש וחשוף יותר למחלות.

(וכל זה מעבר לבעיית השמנה שנגרמת מפחמימות ריקות).

מה אומר לך ורד, לא יאומן.
צריכה_מידע*
הודעות: 3
הצטרפות: 26 יוני 2008, 15:09

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי צריכה_מידע* »

(הערת עריכה: צריך להעביר את הלינק של ורד לתחילת הדף.)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ורד_לב* »

וכל מה שכרוך בבעיות השמנה, עודף בסוכרים והרגלי אכילה לא נכונים, עם צורך בהרבה יותר מזון בכדי לשבוע (בגלל המחסור בסיבים וכו').
בייבי*
הודעות: 7
הצטרפות: 19 מאי 2008, 10:16

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי בייבי* »

אז בעצם גם האורז הבסמטי נכנס לקטגורית האורז הלבן?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי טלי_מא* »

אם הוא לבן.
בייבי*
הודעות: 7
הצטרפות: 19 מאי 2008, 10:16

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי בייבי* »

הוא בסמטי.
מה זאת אומרת אם הוא לבן.
אם הוא מלא מה זה משנה אם הוא בסמטי או פרא....או עגול....
מה זאת ההתחכמות הזאת?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי פלונית* »

יש בסמטי מלא ויש בסמטי לבן.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי טלי_מא* »

בשמתי זה זן של אורז
אם משייפים אותו, הוא מלבין.

למה התחכמות?
אם הוא מלא מה זה משנה אם הוא בסמטי או פרא....או עגול....
הוא שאמרתי.
בייבי*
הודעות: 7
הצטרפות: 19 מאי 2008, 10:16

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי בייבי* »

איזה התחכמות?!
אם השאלה היתה על אורז מלא בסמטי אז מה יש פה לשאול?
מה אתן סתומות או מה?
אורז בסמטי נחשב לבן זותומרת?
זו השאלה.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אורז בסמטי יכול להיות לבן או מלא.
שאלת: "אז בעצם גם האורז הבסמטי נכנס לקטגורית האורז הלבן? "
התשובה היא: אורז בסמטי לבן נכנס לקטגורית האורז הלבן. אורז בסמטי מלא נכנס לקטגורית המלא.

התשובה: אורז בסמטי מלא הוא לא לבן, לא נחשב לבן, לא מתנהג כמו לבן.
זה מה שרצית לדעת?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי ורד_לב* »

ישנם הרבה זנים של אורז.
בעקרון, אורז יכול להיות מעובד- לבן- או לא מעובד- מלא.
פועל יוצא מכך הוא שגם אורז בסמטי יכול להיות לבן או מלא.
מציעה לך לעשות סיבוב בחנויות טבע, או בסופר שמחזיק מזון בריאות ולגלות את האורז הבסמטי המלא.
>נכתב ע"י ורד הסתומה<
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

שמעתי ממשהי שאני די סומכת עליה כי בזן הבסמטי יש גם חלבונים, שאין בזנים אחרים. כך שאם לבן, עדיף בסמטי.
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי סלט_פירות* »

אם לבן, עדיף בסמטי
כך גם אמרה לי הנטורופטית שלי.
<ובכל מקרה אוכלת רק מלא. ומתבאסת על הסושי>
יער_נורווגי*
הודעות: 572
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

אולי זה מתאים לדף אחר, אבל אם כבר הגעתי הנה אני אשאל... אומרים שלתינוקות קשה להתמודד, מבחינת העיכול, הסיבים או משו כזה, עם דגנים מלאים. האם זה נכון? אז לתת לתנוקת רק אורז לבן? ופסטה, ולחם וכו'? עד איזה גיל?
לבן_בשלג*
הודעות: 3
הצטרפות: 08 אוקטובר 2008, 20:26

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי לבן_בשלג* »

אומרים שלתינוקות קשה להתמודד, מבחינת העיכול, הסיבים או משו כזה, עם דגנים מלאים. האם זה נכון?
כן, זה נכון. אני חושבת שמדובר בתינוקות עד גיל שנה, אבל אני לא חותמת על זה. זה די קשור למידת ההתפתחות של מערכת העיכול
יעל_ש*
הודעות: 728
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי יעל_ש* »

מה אתם יודעים על אורז אדום?
האם ההמלצות כנגד שמרי אורז אדום תקפות גם לגביו?
.*
הודעות: 106
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 18:25
דף אישי: הדף האישי של .*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי .* »

וחשוב לזכור - אוכל מלא, אורז וכו' לא טוב לכל אחד.
הוא טוב מבחינת רכיבים תזונתיים.
מבחינת עיכול - אנשים עם מחלות או רגישות בדרכי העיכולעלולים לסבול מאוד. לא רק כי הם צריכים להתרגל אלא כי הגוף מתקשה לעכל וכנראה שיתקשה תמיד.
בעיקר מחלות מעיים וקיבה. מי שכאוב אחרי אכילת ירקות, דגנים מלאים וסיבים רבים כדאי שיימנע.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז איך הסינים אוכלים רק אורז לבן ולא משמינים?
אליס*
הודעות: 63
הצטרפות: 10 ינואר 2006, 13:44

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי אליס* »

הילדים מסרבים לאכול אורז מלא - למרות שזה כל מה שיש בבית, ובגן גם זה פעם בשבוי מלא פעם בשבוע לבן.... אבל מפה ושם סכירו את הלבן ולא אוכלים מלא.... יש המלצות איך לשכנע? בסושי ביתי הם אוכלים מלא (כי לא יודעים)- עוד משהו, מישהו?
אלינור_בבית*
הודעות: 92
הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי אלינור_בבית* »

אז איך הסינים אוכלים רק אורז לבן ולא משמינים?
והיפנים? וההודים?
חייב להיות משהו חוץ מפחמימות ריקות במזון הזה. אולי יש ויטמינים ומינרלים רק בכמות מעטה יחסית לאורז עם הקליפה, אבל לומר שאין כלום חוץ מפחמימה..מה אני אגיד לכם, מקווה שאתם טועים.......9-:
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אורז מלא ואורז לבן

שליחה על ידי שלולית_י* »

ובכל מקרה אוכלת רק מלא. ומתבאסת על הסושי
את יכולה להכין סושי עם אורז מלא עגול (ריזוטו).
כמו שאמרה לי חברה עם קילומטראז' יפני, שגם מסתובבת פה מדי פעם: מה,את חושבץ שביפן הם קונים "אורז סושי" של סוגת?
בקיצור, תבשלי ריזוטו אחרי השריה ארוכה, עם הרבה מים,ויצא לך דביק ומתאים גם לסושי. ככה עובד אצלנו.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”