עגבניות מיובשות

ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי ורד_לב* »

מי יודע איך מכינים עגבניות מיובשות בשמן זית עם תבלינים (כמו שמוכרים מוכן של 'אוליביה' נגיד)?
דווקא ניסיתי ושמתי עגבניות מיובשות בשמן זית עם שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל. סגרתי לכשבועיים.
יצא טעים אפילו, אבל.... העגבניות נותרו קשות וצמיגיות ולא רכות וטעימות כאלה.

איפה טעיתי?

האם צריך לעשות משהו עם העגבניות לפני שמכניסים אותן לעסק הזה? או שהבעיה מראש בעגבניות שיש לי? (הן קנויות, לא הכנתי לבד, אז אין לי שליטה עליהן :-) )
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ליבש בשמש, עם מלח מעל.
באזורי החוף מומלץ לא בשמש, מכיוון שיש לחות.
עדיף, בתנור על חום לא גבוה לשעתיים בערך.
אמבט_ים*
הודעות: 548
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אמבט_ים* »

מספרה של שרי אנסקי "ירקות":השיטה הפשוטה ביותר היא לשטח את הירק על גבי אבנים או כלי-חרס שטוחים. כלי החרס המחומם קולט את קרני השמהשומאיץ את תהליך הייבוש.אפשר תמיד להתחיל בייבוש בשמש ולהשלים אותו ע"י אפייה, צלייה עישון או המלחה.העונה הטובה ביותר לייבש עגבניות היא אוגוסט
  • חוצים את העגבניות, ומרוקנים בעזרת האצבע את המיץ והגריעינים.
  • מרפדים ארגז או מגש עשבי תיבול בצפיפות שהצד החתוך כלפי מעלה. זורים מלח גס ומעמידים בשמש.
  • אחרי 10-14 יום העגבניות מוכנות ואם לא תנור בחום נמוך מאוד.
  • אפשר לשמר אותן בשמן זית טוב או בצנצנת אטומה.
אפשר גם עגבניות שרי שלמות שוזרים אותם כמו מחרוזרת
עוד?
תיתי*
הודעות: 14
הצטרפות: 14 ינואר 2003, 18:35

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי תיתי* »

אפשר פשוט לקנות עגבניות יבשות ארוזות (מצאתי בהיפר נטו) אני משרה אותם במים רותחים ואז מכניסה לתנור לחום נמוך על מנת שיתייבשו לגמרי מהמים.
ואז מכניסה לצנצנות מעוקרות יחד עם שמן זית עד כדי כיסוי, עלי דפנה, פלפל אנגלי רוזמרין ועוד משהו אם בא.
יוצא מעדן אמיתי, וגם אחלה צנצנת להביא למארחים בפסח.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי ורד_לב* »

או תיתי הבינה.
יש לי כבר עגבניות מיובשות וניסיתי לשים בשמן זית, אבל זה לא יצא, כפי שכתבתי.
חשבתי שאולי יש כאן קטע של איזו השרייה, אבל לא הייתי בטוחה ולא רציתי לנסות שוב ולהיכשל :-P
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ואם מחליטים לעשות לבד מההתחלה, כדאי לחכות לקיץ לעגבניות "תמר" (מאורכות עם קליפה עבה, בד"כ לתעשיה).
אמבט_ים*
הודעות: 548
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אמבט_ים* »

טוב, יש לי בעיות בהבנת הניקרא.:-)
יהודית_שפמן*
הודעות: 306
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

ורד את יכולה להכין עגבניות מיובשות בתנור אני מצרפת לך קישור הנושא שהיה בפורום אוכל עכשיו העונה.
יhttp://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which forum=38&mess=1443654
יהודית שפמן שמה שיש לה בראש בשעה כזא ה אוכל
יערת_דבש*
הודעות: 2056
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי יערת_דבש* »

במעלה הדף ראיתי את הביטוי "צנצנת מעוקרת"- מה זה?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

צנצנת מעוקרת - צנצנת זכוכית משומשת או חדשה נקיה. כדי לעקר אותה צריך להכניסה (וגם את המכסה) לסיר עם מים רותחים לכמה דקות ולהוציא. מומלץ למלא מיד אחרי העיקור.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אם_פי_3* »

עיקור = סטריליזציה
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

צנצנת מעוקרת
אפשר לעקר גם בתנור ובמיקרו. שיטת מיקרו מתוארת בדף קורס ריבות וצ'אטני
יערת_דבש*
הודעות: 2056
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי יערת_דבש* »

העיקור קשור גם להכשרת כלים?
וגם- למה בכלל לעקר? ועוד למטרת עגבניות מיובשות ?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

העיקור הורג את כל המיקרואורגניזמים - חיידקים ונבגים של עובש שמקלקלים את המזון. מומלץ לעשות את זה עם כל צנצנת שמתכוונים לאחסן בה מזון רטוב לטווח ארוך.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

במרכז המבקרים בבני דרום מוכרים עגבניות מיובשות בשמן זית חבל"ז
השף_גד_אלון*
הודעות: 1
הצטרפות: 17 אוקטובר 2004, 18:47

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי השף_גד_אלון* »

באיזורים מוכי לחות, עדיף ליבש בתנור, למרות שגם בשמש מובטחת הצלחה. יש לחתוך את העגבניה לשתיים ולהניח על מגש קולט חום בשמש,למשך 4 עד 5 ימים כשכל ערב מכניסים את המגש לבית .
כשהעגבניות יבשות אפשר לשים בצינצנת להציף בשמן זית . להוסיף: שום פרוס , עלי רוזמרין טריים ,בזיליקום וכל מה שרק מרגיש טוב והשמיים הם הגבול.
והילד_הזה_הוא_אני*
הודעות: 59
הצטרפות: 16 מאי 2005, 10:49
דף אישי: הדף האישי של והילד_הזה_הוא_אני*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי והילד_הזה_הוא_אני* »

למי שעוד קורא בדף הזה, מה עם הזבובים? הם לא נוחתים על המגש? שווה להשקיע במשהו שימנע מהם להגיע למגש?
ענת_גיגר*
הודעות: 931
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

רצוי לכסות את המגש בכילה/רשת נגד הזבובים.
אמא_נמש*
הודעות: 343
הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי אמא_נמש* »

אז בשביל עגבניות תמר צריך לחכות לאוגוסט?
ובשביל לייבש בשמש גם?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש עכשיו עגביות ר. אם יש חמסין את יכולה לייבש בשמש ואם לא אז בתנור.
דנוש_ל*
הודעות: 103
הצטרפות: 05 פברואר 2009, 14:25
דף אישי: הדף האישי של דנוש_ל*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי דנוש_ל* »

אנחנו עושים כל קיץ מבצע משפחתי...
קונים כמה קילו עגבניות תמר - בעלי תמיד מגזים בכמות אבל בסוף זה מתחסל בצ'יק - מומלץ:
  • חוצים את העגבניות לאורך
  • מוציאים את החלק הלבן מהחיבור לגבעול (יש לזה שם?)
  • מוציאים את כל הגרעינים והמיץ לקערה (ומכינים מזה אח"כ גספאצ'ו)
  • מסדרים על רשת של תנור צפוף, צפוף, עם החלק החתוך כלפי מעלה
  • מפזרים מלח גס על כולם
  • אופים בתנור בחום ממש איטי - 50-60 מעלות כל הלילה או מהבוקר עד אחה"צ-ערב מתישהו.
הם לא מוכנים כולם באותו הזמן, אז צריך מדי פעם לבדוק, להוציא את המוכנים ולהכניס מיד לצנצנת מעוקרת (ע"ע עיקור..). ואגב - אנחנו אוהבים אותן לא מיובשות עד הסוף, אלא עדיין קצת לחות. מעדן אמיתי! ככה גם לא צריך לשמור בתוך שמן אלא פשוט בצנצנת במקרר וחלק גם במקפיא.
  • זה מצטמצם המון, אז כדאי לפחות 3 מגשים, אם כבר עושים.
בתאבון!
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי יעל* »

אני מכינה עגבניות מיובשות באותה הדרך. רק במקום בתנור.....אני פורסת אותם על תבנית אפיה ומניחה בתוך האוטו. כן, כן. על המדף שיושב מתחת לחלון האחורי של הרכב, זה שמעל הבגז".
צריך רק להחנות את האוטו בשמש ולסגור חלונות.
לא זבובים, לא חרקים,לא לחות ולא בזבוז חשמל. ובנוסף, נותן ארומה נפלאה באוטו. לא לשכוח לבדוק אחרי יום
ודרך אגב, זו דרך נחמדה ליבש גם פלחי תפוחים ופירות אחרים. רק בקיץ כמובן.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז ככה-או בשמש של קיץ אני מייבשת על חלונות עם רשת (כאלה שיצאו למיחזור לגילגול חיים שני:)
או בימים הקרים בתנור חום נמוך 120 מ.צ. כשעה + - תלוי אם אוהבים אותן יותר לחות...

ובכלאופן חוצים את הקטנות ומסדרים על משטח הייבוש כשהצד החתוך כלפי מעלה .זורים קצת מלח גס ו--לייבוש
את הגדולות פורסים לפרוסות עבות ,+מלח ו לייבוש בהשגחה


בסוף מערבבים בעדינות עם שום טרי כתוש ושמן זית ואוכלים עם אהובים
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הנ''ל זו בריג'י נומושי
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

נשמע טעים, ותודה לכל המוסיפים פה מתכונים ו"דרכי גישה"...
כמה זמן זה מחזיק אחר כך בצנצנת? הרי זה לא בוואקום או משהו כזה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחזיק המון זמן בצנצנת מכוסה לגמרי בשמן זית, מחוץ למקרר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מדהים!!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מדהים!!!!
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי נמוש* »

וואו הרעיון עם האוטו נפלאבמיוחד. היה חמסין רציני לפני כמה ימים וחשבתי לי שאם אני לפחות מיבשת בו עגבניות אז יהיה לי משהו נחמד להתמקד בו כשאני מרגישה את החום... אך... הימים האחרים היו כבר לחים והזבובים חגגו, והן קיבלו ריח של עגבניה מקולקלת.... להבא אבדוק באתר לפני הנסיונות ...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אנחנו מייבשים עלים לתבלינים באוטו, זה אחלה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם אפשר להשתמש בשמן של העגבניות לבישולים מסוימים?
דליוש*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 פברואר 2024, 12:52

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי דליוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי, נגמרו במהירות הבזק. אפשר באותתו שמן לשים חדשות?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עגבניות מיובשות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נראה לי שכן.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי משחק”