עגבניות מיובשות
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
עגבניות מיובשות
מי יודע איך מכינים עגבניות מיובשות בשמן זית עם תבלינים (כמו שמוכרים מוכן של 'אוליביה' נגיד)?
דווקא ניסיתי ושמתי עגבניות מיובשות בשמן זית עם שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל. סגרתי לכשבועיים.
יצא טעים אפילו, אבל.... העגבניות נותרו קשות וצמיגיות ולא רכות וטעימות כאלה.
איפה טעיתי?
האם צריך לעשות משהו עם העגבניות לפני שמכניסים אותן לעסק הזה? או שהבעיה מראש בעגבניות שיש לי? (הן קנויות, לא הכנתי לבד, אז אין לי שליטה עליהן )
דווקא ניסיתי ושמתי עגבניות מיובשות בשמן זית עם שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל. סגרתי לכשבועיים.
יצא טעים אפילו, אבל.... העגבניות נותרו קשות וצמיגיות ולא רכות וטעימות כאלה.
איפה טעיתי?
האם צריך לעשות משהו עם העגבניות לפני שמכניסים אותן לעסק הזה? או שהבעיה מראש בעגבניות שיש לי? (הן קנויות, לא הכנתי לבד, אז אין לי שליטה עליהן )
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
עגבניות מיובשות
ליבש בשמש, עם מלח מעל.
באזורי החוף מומלץ לא בשמש, מכיוון שיש לחות.
עדיף, בתנור על חום לא גבוה לשעתיים בערך.
באזורי החוף מומלץ לא בשמש, מכיוון שיש לחות.
עדיף, בתנור על חום לא גבוה לשעתיים בערך.
-
- הודעות: 548
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
- דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*
עגבניות מיובשות
מספרה של שרי אנסקי "ירקות":השיטה הפשוטה ביותר היא לשטח את הירק על גבי אבנים או כלי-חרס שטוחים. כלי החרס המחומם קולט את קרני השמהשומאיץ את תהליך הייבוש.אפשר תמיד להתחיל בייבוש בשמש ולהשלים אותו ע"י אפייה, צלייה עישון או המלחה.העונה הטובה ביותר לייבש עגבניות היא אוגוסט
עוד?
- חוצים את העגבניות, ומרוקנים בעזרת האצבע את המיץ והגריעינים.
- מרפדים ארגז או מגש עשבי תיבול בצפיפות שהצד החתוך כלפי מעלה. זורים מלח גס ומעמידים בשמש.
- אחרי 10-14 יום העגבניות מוכנות ואם לא תנור בחום נמוך מאוד.
- אפשר לשמר אותן בשמן זית טוב או בצנצנת אטומה.
עוד?
עגבניות מיובשות
אפשר פשוט לקנות עגבניות יבשות ארוזות (מצאתי בהיפר נטו) אני משרה אותם במים רותחים ואז מכניסה לתנור לחום נמוך על מנת שיתייבשו לגמרי מהמים.
ואז מכניסה לצנצנות מעוקרות יחד עם שמן זית עד כדי כיסוי, עלי דפנה, פלפל אנגלי רוזמרין ועוד משהו אם בא.
יוצא מעדן אמיתי, וגם אחלה צנצנת להביא למארחים בפסח.
ואז מכניסה לצנצנות מעוקרות יחד עם שמן זית עד כדי כיסוי, עלי דפנה, פלפל אנגלי רוזמרין ועוד משהו אם בא.
יוצא מעדן אמיתי, וגם אחלה צנצנת להביא למארחים בפסח.
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
עגבניות מיובשות
או תיתי הבינה.
יש לי כבר עגבניות מיובשות וניסיתי לשים בשמן זית, אבל זה לא יצא, כפי שכתבתי.
חשבתי שאולי יש כאן קטע של איזו השרייה, אבל לא הייתי בטוחה ולא רציתי לנסות שוב ולהיכשל
יש לי כבר עגבניות מיובשות וניסיתי לשים בשמן זית, אבל זה לא יצא, כפי שכתבתי.
חשבתי שאולי יש כאן קטע של איזו השרייה, אבל לא הייתי בטוחה ולא רציתי לנסות שוב ולהיכשל
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
עגבניות מיובשות
ואם מחליטים לעשות לבד מההתחלה, כדאי לחכות לקיץ לעגבניות "תמר" (מאורכות עם קליפה עבה, בד"כ לתעשיה).
-
- הודעות: 548
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
- דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*
עגבניות מיובשות
טוב, יש לי בעיות בהבנת הניקרא.
-
- הודעות: 306
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
עגבניות מיובשות
ורד את יכולה להכין עגבניות מיובשות בתנור אני מצרפת לך קישור הנושא שהיה בפורום אוכל עכשיו העונה.
יhttp://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which forum=38&mess=1443654
יהודית שפמן שמה שיש לה בראש בשעה כזא ה אוכל
יhttp://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which forum=38&mess=1443654
יהודית שפמן שמה שיש לה בראש בשעה כזא ה אוכל
-
- הודעות: 2056
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
עגבניות מיובשות
במעלה הדף ראיתי את הביטוי "צנצנת מעוקרת"- מה זה?
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
עגבניות מיובשות
צנצנת מעוקרת - צנצנת זכוכית משומשת או חדשה נקיה. כדי לעקר אותה צריך להכניסה (וגם את המכסה) לסיר עם מים רותחים לכמה דקות ולהוציא. מומלץ למלא מיד אחרי העיקור.
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
עגבניות מיובשות
עיקור = סטריליזציה
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
-
- הודעות: 2056
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
עגבניות מיובשות
העיקור קשור גם להכשרת כלים?
וגם- למה בכלל לעקר? ועוד למטרת עגבניות מיובשות ?
וגם- למה בכלל לעקר? ועוד למטרת עגבניות מיובשות ?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
עגבניות מיובשות
העיקור הורג את כל המיקרואורגניזמים - חיידקים ונבגים של עובש שמקלקלים את המזון. מומלץ לעשות את זה עם כל צנצנת שמתכוונים לאחסן בה מזון רטוב לטווח ארוך.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
במרכז המבקרים בבני דרום מוכרים עגבניות מיובשות בשמן זית חבל"ז
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 17 אוקטובר 2004, 18:47
עגבניות מיובשות
באיזורים מוכי לחות, עדיף ליבש בתנור, למרות שגם בשמש מובטחת הצלחה. יש לחתוך את העגבניה לשתיים ולהניח על מגש קולט חום בשמש,למשך 4 עד 5 ימים כשכל ערב מכניסים את המגש לבית .
כשהעגבניות יבשות אפשר לשים בצינצנת להציף בשמן זית . להוסיף: שום פרוס , עלי רוזמרין טריים ,בזיליקום וכל מה שרק מרגיש טוב והשמיים הם הגבול.
כשהעגבניות יבשות אפשר לשים בצינצנת להציף בשמן זית . להוסיף: שום פרוס , עלי רוזמרין טריים ,בזיליקום וכל מה שרק מרגיש טוב והשמיים הם הגבול.
-
- הודעות: 59
- הצטרפות: 16 מאי 2005, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של והילד_הזה_הוא_אני*
עגבניות מיובשות
למי שעוד קורא בדף הזה, מה עם הזבובים? הם לא נוחתים על המגש? שווה להשקיע במשהו שימנע מהם להגיע למגש?
-
- הודעות: 931
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
עגבניות מיובשות
רצוי לכסות את המגש בכילה/רשת נגד הזבובים.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
עגבניות מיובשות
אפשר לאחד עם הדף ייבוש ירקות ופירות
-
- הודעות: 343
- הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*
עגבניות מיובשות
אז בשביל עגבניות תמר צריך לחכות לאוגוסט?
ובשביל לייבש בשמש גם?
ובשביל לייבש בשמש גם?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
עגבניות מיובשות
יש עכשיו עגביות ר. אם יש חמסין את יכולה לייבש בשמש ואם לא אז בתנור.
-
- הודעות: 103
- הצטרפות: 05 פברואר 2009, 14:25
- דף אישי: הדף האישי של דנוש_ל*
עגבניות מיובשות
אנחנו עושים כל קיץ מבצע משפחתי...
קונים כמה קילו עגבניות תמר - בעלי תמיד מגזים בכמות אבל בסוף זה מתחסל בצ'יק - מומלץ:
קונים כמה קילו עגבניות תמר - בעלי תמיד מגזים בכמות אבל בסוף זה מתחסל בצ'יק - מומלץ:
- חוצים את העגבניות לאורך
- מוציאים את החלק הלבן מהחיבור לגבעול (יש לזה שם?)
- מוציאים את כל הגרעינים והמיץ לקערה (ומכינים מזה אח"כ גספאצ'ו)
- מסדרים על רשת של תנור צפוף, צפוף, עם החלק החתוך כלפי מעלה
- מפזרים מלח גס על כולם
- אופים בתנור בחום ממש איטי - 50-60 מעלות כל הלילה או מהבוקר עד אחה"צ-ערב מתישהו.
- זה מצטמצם המון, אז כדאי לפחות 3 מגשים, אם כבר עושים.
עגבניות מיובשות
אני מכינה עגבניות מיובשות באותה הדרך. רק במקום בתנור.....אני פורסת אותם על תבנית אפיה ומניחה בתוך האוטו. כן, כן. על המדף שיושב מתחת לחלון האחורי של הרכב, זה שמעל הבגז".
צריך רק להחנות את האוטו בשמש ולסגור חלונות.
לא זבובים, לא חרקים,לא לחות ולא בזבוז חשמל. ובנוסף, נותן ארומה נפלאה באוטו. לא לשכוח לבדוק אחרי יום
ודרך אגב, זו דרך נחמדה ליבש גם פלחי תפוחים ופירות אחרים. רק בקיץ כמובן.
צריך רק להחנות את האוטו בשמש ולסגור חלונות.
לא זבובים, לא חרקים,לא לחות ולא בזבוז חשמל. ובנוסף, נותן ארומה נפלאה באוטו. לא לשכוח לבדוק אחרי יום
ודרך אגב, זו דרך נחמדה ליבש גם פלחי תפוחים ופירות אחרים. רק בקיץ כמובן.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?
כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אז ככה-או בשמש של קיץ אני מייבשת על חלונות עם רשת (כאלה שיצאו למיחזור לגילגול חיים שני:)
או בימים הקרים בתנור חום נמוך 120 מ.צ. כשעה + - תלוי אם אוהבים אותן יותר לחות...
ובכלאופן חוצים את הקטנות ומסדרים על משטח הייבוש כשהצד החתוך כלפי מעלה .זורים קצת מלח גס ו--לייבוש
את הגדולות פורסים לפרוסות עבות ,+מלח ו לייבוש בהשגחה
בסוף מערבבים בעדינות עם שום טרי כתוש ושמן זית ואוכלים עם אהובים
אז ככה-או בשמש של קיץ אני מייבשת על חלונות עם רשת (כאלה שיצאו למיחזור לגילגול חיים שני:)
או בימים הקרים בתנור חום נמוך 120 מ.צ. כשעה + - תלוי אם אוהבים אותן יותר לחות...
ובכלאופן חוצים את הקטנות ומסדרים על משטח הייבוש כשהצד החתוך כלפי מעלה .זורים קצת מלח גס ו--לייבוש
את הגדולות פורסים לפרוסות עבות ,+מלח ו לייבוש בהשגחה
בסוף מערבבים בעדינות עם שום טרי כתוש ושמן זית ואוכלים עם אהובים
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
עגבניות מיובשות
נשמע טעים, ותודה לכל המוסיפים פה מתכונים ו"דרכי גישה"...
כמה זמן זה מחזיק אחר כך בצנצנת? הרי זה לא בוואקום או משהו כזה.
כמה זמן זה מחזיק אחר כך בצנצנת? הרי זה לא בוואקום או משהו כזה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
מחזיק המון זמן בצנצנת מכוסה לגמרי בשמן זית, מחוץ למקרר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מדהים!!!!
מדהים!!!!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מדהים!!!!
מדהים!!!!
עגבניות מיובשות
וואו הרעיון עם האוטו נפלאבמיוחד. היה חמסין רציני לפני כמה ימים וחשבתי לי שאם אני לפחות מיבשת בו עגבניות אז יהיה לי משהו נחמד להתמקד בו כשאני מרגישה את החום... אך... הימים האחרים היו כבר לחים והזבובים חגגו, והן קיבלו ריח של עגבניה מקולקלת.... להבא אבדוק באתר לפני הנסיונות ...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
אנחנו מייבשים עלים לתבלינים באוטו, זה אחלה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
האם אפשר להשתמש בשמן של העגבניות לבישולים מסוימים?
האם אפשר להשתמש בשמן של העגבניות לבישולים מסוימים?
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הכנתי, נגמרו במהירות הבזק. אפשר באותתו שמן לשים חדשות?
הכנתי, נגמרו במהירות הבזק. אפשר באותתו שמן לשים חדשות?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עגבניות מיובשות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
נראה לי שכן.
נראה לי שכן.