סריגה בהתכתבות

ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לנהר סרגתי פעם כובע בלי הורדת עיניים בכלל, סריגה מעגלית שסגרתי מלמעלה בקו ישר, יצא כזה מתוק עם שני פונפונים בצדדים.
אפשר לסגור את זה בכל מיני צורות חמודות מלמעלה. אבל מה שנקרא Beanie , כלומר כובע צמר קלאסי, עגול, אין מנוס מצמצומים.
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

כן טוב הפעם לשם שינוי זה כובע בשבילי אז אני לא רוצה גליל עם פונפונים. יש לי איזה בייסיק ביני של 3 ימין 2 שמאל -- אנסה לפעול לפיו ונראה מה ייצא. בינתיים גמרתי כובע בראנג'לינה אחד מצמר (טהור!) עבה מאוד בגוונים משתנים (מעין כתום-ורוד-סגול-אדום). יצא מדליק וגם לקח לי יום אחד. הידד לסיפוקים המהירים ורפואה שלמה לילדודה (אצלנו הארנבת תפסה 40 חום ביום חמישי ועד הערב ירד לגמרי. לך תדע. נתתי כמה טיפות בלדונה, הלכה לישון וקמה עם 38.5, אמבטיה חמימה שיפרה מצברוח והשאר כנראה קרה מעצמו).
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אה גמני פה בעניין כובעים. סרגתי וסרגתי והגעתי לקטע שצריכים להתחיל צימצומים. או לפחות כך אני חושבת. ואז נתקלתי בהוראות סותרות ברשת, יש שממליצים לצמצם עיניים על ידי סריגה של שתיים יחד לאורך שורה שלמה ואז שתיים שלוש שורות סריגה רגילה ושוב לצמצם שתיים שתיים, עד שמגיעים למצב של 10 עיניים. בהמלצה אחרת ראיתי המלצה לצמצם לפי 4 עיניים סריגה שתיים צמצום לאורך כל השורות עד שמגיעים למינימום האפשרי.
ניסיתי לדמיין איך זה ייצא עם המידות שלי ואל ככ הצלחתי. וגם, לא הבנתי מתי מתחילים לצמצם, כרגע סרגתי עד שני שליש מגובהו, ונדמה לי שאת השליש האחרון כבר צריך לצמצם.
מדובר בראש של מבוגר, כשהמרחק בין המצח לקודקוד 20 ס"מ לא כולל קיפול.
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

ואני תמיד שוכחת לגלות את הכוס תה העכשווי שלי, שהתגבש אחרי ניסויים ונסיונות שונים ומשונות:
מצאתי שסריגה בחוטים המתאימים למסרגה 4-5 או 4.5-5.5 עם מסרגה בגודל 8 - רק ימין - יוצרת מראה פנטסטי. זה לא עובד עם מסרגה גדולה מ8, ולא עובד טוב עם חוטים דקים יותר.
חבל שאין לי תמונות אבל תגובות נלהבות אני מקבלת על אכות הסריגה, למי שאוהבת שהצמר נשפך יחסית ולא הדוק, מעניק מראה של סריגה מרווחת, סטייל רשת, אבל לא טו מאצ' ולא לגמרי הרואין שיק. המראה הזה עובד מצוין על תיק, כובע, שאל והאליפות - צעיף. הרבה יותר יפה מימין שמאל לכובע למשל, וזה נראה כמו דוגמא של ממש בגלל פער העובי בין החוט למסגרה למרות שזו הסריגה הקלה ביותר שיש, הרבה הרבה יותר יפה ונעים ולא הדוק בהיסטריה על המצח וכמובן צעיפים שזורמים יופי על הצוואר והגוף מרוב קלילות כמו צווארוני הגולף הרפויים בסוודרים נעימים, שנופלים בכיף על הצוואר ולא חונקים או נדבקים.

כמובן שגם חבילות הצמר הנדרשות קטנות פלאים, למשל צעיף ארוך של כשני מטר גרף רק חבילת צמר אחת של 100 גר'. ובגלל המראה האוורירי הסריג נמתח מעט (כמו שאני אוהבת, משוחרר) אחרי הסיום ומקבל מראה יותר שיקי.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אנדלוסיה, תענוג לשמוע. ותודה :-)
גי'נג'ית, |יד1| התיאור הראשון לא עושה מעבר הדרגתי, התיאור השני שנתת לא מדוייק, עושים את זה קצת אחרת.
בקיצור, לכי על אחד מהם, יהיה בסדר :-)

ובקשר לסריגה מרווחת, יש לי מסרגות עשרים בבית. זה יוצא די מגניב. :-) והכי מהר שיש.
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

מסרגות 20 עם חוט של 4-5? :-0
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אני דווקא מגלה שאני בעד צפיפות. כל החורים האלה בכלל לא באים לי טוב ואני אוהבת את המראה הסמיך והסולידי.
ואני שפוטה של הצמות של שורה ימין שורה שמאל.
בכל מקרה עכשיו אני בניסיון שני לביני אחרי שפרמתי אותו אתמול. הכי פשוט ומשעמם -- ריב מצמר שחור דק למדי.
שוב מבקשת לינק: אם למישהי יש נעלי בית לתינוק, משהו סביר בדרגת הקושי. ניסיתי את אלה אבל כאמור יצאה לי נעל ענקית. בפנים יש גם לינק לרות'ס פרפקט בייבי בוטיז שלא הבנתי בכלל את ההוראות שלהם.
מדובר בניו-בורן שכבר הולך וגדל, ואני מעין הדודה שלו, כלומר אמא שלו היא נשמתי ואחותי האובדת בנכר :-( במילים אחרות יש פה דחיפות מסוימת. תודה!
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

הצילו!

הילדות ביקשו צעיפים
(יותר נכון, ביקשו שאני אסרוג גם להן משהו "כי אבא לא צריך יותר כיפות" והורדתי אותן מסוודר)
ואני לא מצליחה לשחזר איך מעלים את השורה הראשונה של העיניים.
(כיפה זה במסרגה אחת, סרט שונה לגמרי)

יש קישור מתאים?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

דשא, במסרגה אחת או שתיים? (בשתיים הקישור ששמה אלפקה. באחת, יום אחר? תזכירי לי?)
אנדלוסיה, אמרת שעשית כבר את הברנג'לינה, לא? אז מה התקלה בכובע הזה?
שאת רוצה ריב לכל אורך הכובע?
חוצמיזה, אחפש לך נעלי תינוק נחמדות ברווולרי בקרוב. בינתיים חפשי בגוגל bootees
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אמא_בבית* »

אנדלוסיה, לגבי נעליים לתינוק, את יכולה להסתכל במאמרים של פורום סריגה בתפוז. רוב ההוראות מאוד ברורות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... #[po]Scene 1[/po]

נעלי תינוק מאוד קלות להכנה במסרגה אחת עם סוליית עור: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... Id=1380596
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

אוקיי.. אני כותבת את ההודעה לסרגניות המתחילות והמאותגרות, המשתוקקות לייצר משהו אבל מעוצבנות מנבירה בבלוגים עתירי תמונות אבל עם הוראות מעאפניות. כאילו, איך יכול להיות שסרגניות פדנטיות, בעלות סבלנות של פיל לסריגת שכמייה של מאה קילומטר וסט של סוודר-תיק-צעיף כובע- מסכמות את ההוראות ב "עשיתי ימין שמאל סגרתי פה ושם וטאדם!" סוג החוט? עובי מסרגה? תוכנית? פרוט כל הדוגמאות המציצות מהסריג?כמה עיניים, סתם שנדע הערכה, כמה למה מה ומו? ולפעמים.. תגידי זה לאורך או לרוחב זה? :-0 ), במילים אחרות, לא צריך להתחרפן, בייחוד כשאת פדלאה מדי ללכת לרכוש איזו חוברת וכאלה- כי מסתבר שסריגה חופשית עובדת אחרי הכל :-D !

את רוב התוצרת שלי אני סורגת בלי לדעת לאן זה יוביל, התחלתי משהו שהסתמן כתיק ואז יצא כ"כ יפה שעוד תיק היה נדמה לי כבזובז אז אמרתי אפודה, וככל שהתקדמה הסריגה פתאום הצבעים לא נראו לי כ"כ אטרקטיביים לאפודה אז בדקה האחרונה זה הוסב לכובע :-) ואחרי שמצאתי הוראות שונות ומשונות ולא מעט מבלבלות לצמצום עיניים (בעיקר לגבי המרווחים לצמצום עיניים בין שורה לשורה והמיקום שלהם) צימצמתי "לפי העין". שתיים שלוש שורות צמצמתי כל 10 שתיים, לאחר מכן סרגתי כמה רגיל, לאחר מכן צמצמתי 6- 2 ואז 2 -2.. הייתי בטוחה שייצא מישמש אבל יצא מקסים ויופי, ואפילו יצאה דוגמא של כוכב כשהחלפתי באחת מהשורות צבע (מעין שפיצים כאלה בדיוק בשורה שהחלפתי צבע באזורים שצמצמתי בעקביות לאורך השליש העליון של הכובע, ובטח לא הבנתן כלום... והכי מצחיק אין לי מושג איך משחזרים).

במקרה אחר התחלתי לסרוג כובע וזה הוסב לצעיף... או אפודה שהוסבה לתיק סל מ-ה-מ-ם, או צעיף שהוסב לשאל - כי זה מה שקורה שלא מתחשק לפרום ואמא שלך עוברת בסביבה ומה-זה נדלקת על הצבע ורוד-עתיק של מה שחשבת שיהיה פעם צעיף בשבילך והופך לשאל של הביג מאמא.

אני חייבת לומר שכסורגת מתחילה (לפני חודשיים לערך) שממאנת בתוקף (נכון להיום ועכשיו) להוציא הון על צמר משובח, להתעמק בהוראות סריגה (איכ'), ואפילו להתעסק בהרחבת הידע בהרבה מדי דוגמאות (נאמנה לימין, כל הסריגים שלי ימין, ולמדתי סך הכל ימין, שמאל, דוגמאת חורים וצמה, וכרגע - לומדת לסרוג פרח בקרושה) - יכולים לצאת דברים מרהיבים! לא חייבים ללמוד את כל התורה כולה ואפילו לא שמינית ממנה. שילובי צבעים אהובים, משחקים עם עובי של מסרגה לעומת עובי חוט (אותו חוט במסרגות שונות יוצר טקסטורה אחרת לגמרי לסריג) ומעט דוגמאות קלות (כמו חור- ליפוף של החוט סביב המסרגה ושחרור שלו בשורה הבאה) - מביאים לתוצאות משובחות, ובסגנון החינוך הביתי, אני לומדת רק מה שמתחשק לי ברגע נתון ולרוב רק אחרי שהסריג כבר מתחיל לקרום עור וגידים, זה מדרבן מאוד דווקא אז להוסיף לו "משהו" למשל דוגמאת צמה, ומשם גם באה הסבלנות לאתר את הדוגמא..

קיצר, יש תקווה לאלו שדוחות ודוחות את הצלילה לעולם הסריגה מחשש לחוסר סבלנות שלא יחזיק לאורך זמן, או הטלת ספק ביכולת ובנטייה להתעמק בהוראות מובנות או ביצירת דוגמאות מורכבות שלא לדבר על כניסה להוצאות גדולות. לי יש טמפרמנט שלא מסוגל להניח לעוגה לתפוח בשקט יותר מדקות בודדות... והסריגה הצליחה לשבות אותי אז יש תקווה לגויות :)!

<אה, ואי אפשר בלי שאלה. אני צריכה לתפור את הכובע, הבנתי שבסריגה תופרים את הקצוות אחד לשני בלי לבצע קיפול פנימי ואז תפירה מהצד השני כמו בד- הבינותי נכון?>
אל_פקה*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אל_פקה* »

אה, ואי אפשר בלי שאלה. אני צריכה לתפור את הכובע, הבנתי שבסריגה תופרים את הקצוות אחד לשני בלי לבצע קיפול פנימי ואז תפירה מהצד השני כמו בד- הבינותי נכון?
אכן כן. ראי http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-tips , רדי למטה לfinishing, יש שם כמה טכניקות תפירה עיקריות.
חוץ מזה - הידד לך, אני גם סורגת שנים לפי חוש ואין לי מושג ירוק בדוגמאות. הרבה יותר יצירתי ומפתיע. בקשר לכובעים, אני ממליצה ללמוד סריגה במעגל (עם סט מסרגות קצרות או עם מסרגה עגולה). חיי השתנו מאז שלמדתי איך, הבית מתמלא בבובות סרוגות מטופשות. לכובעים זה מצוין כי אפשר לסרוג כובע ללא תפר אחד.
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אמא_בבית* »

ג'ינג'ית, מה שכתבת ממש מעורר השראה.
אני דווקא אוהבת ללמוד דוגמאות אבל מצד שני, אף פעם לא משך אותי לסרוג צעיף. הסריגה הראשונה שלי בתיכון הייתה סוודר בשבילי עם דוגמה והורדות בשביל שרוולים והכל. השניה הייתה וילון במסרגות מס' אחד וחצי עם פרחים. בקיצור, הרבה עבודה ולא בהכרח מה שבדרך כלל סורגים כעבודה שניה.
לחיי האילתורים והאומץ לנסות @}
חתולת_בית*
הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 16:16
דף אישי: הדף האישי של חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי חתולת_בית* »

והכי מצחיק אין לי מושג איך משחזרים
ג'ינ ג'ית , בגלל זה כל ההוראות שאת מוצאת זה עשיתי ימין שמאל סגרתי פה ושם וטאדם ... כי כולם אימפולסיביות כאלה ובסוף יוצא מה שיוצא שזה בכלל לא היה התכנית המקורית, ולכי תתחילי לשחזר עכשיו מה עשית ולכתוב לזה הוראות.
ובכלל,
אני מתחילה להבין כמה סריגה מעידה על האופי שלנו. אולי אני צריכה לייסד איזה "רואה בסריגה" במקום רואה בקפה וכאלה :-D . רואים מכל מה שכתבת עכשיו וממה שאת כותבת בדרך כלל כמה את תזזיתית ואימפולסיבית וזורמת עם שינויים וכו'. לפני כמה זמן מישהי שאלה למה תמיד יש לכל אחת פייבוריט- רק מסרגה אחת או רק 2, אבל אף פעם לא שניהם ביחד. ואחר כך חשבתי על זה כמה שזה נכון, וניסיתי להבין למה לסרוג במסרגה אחת כל כך מטריף אותי וממש עצבן אותי רק לחשוב על זה. ואז הבנתי, שזה בגלל שאני צריכה סדר ומסגרת! גם בסריגה וגם בחיים כנראה. ככה יוצא, שכל דבר שאני סורגת הוא בדיוק, אבל בדיוק כמו שהוא תוכנן להיות, אין אילתורים יחסית וזה תמיד יוצא פלוס-מינוס התכנית המקורית, וכמובן שאני כותבת כל פיפס שאני עושה, שיהיה תיעוד ושאני אדע איך לעשות את זה אח"כ שוב ולשחזר. וגם, אני תמיד מתעקשת לעצב לבד ולא להשתמש בהוראות כי זה לא מספיק טוב בשבילי ואני יודעת יותר טוב - פרפקציוניזם? זה הזמן להתוודות: לפני כמה ימים מצאתי טעות בדוגמא שבסוודר שאני עושה לבן הזוג. לא ממש ראו את זה, אבל ידעתי שאני תמיד אראה את זה כל פעם שהוא ילבש את זה ושזה ירדוף אותי בשנתי (טוב, נו, לא באמת ;-) ) אז הפלתי את כל העין הזאת- ובניתי אותה מחדש במרחק של 60 שורות בערך, כן? מה שנקרא, משוגעת.
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

פתאום קראתי מחדש וחששתי לרגע שזה יכול להתפרש אחרת, אז למען ההבהרה, כמובן שהכל נכתב ברוח טובה!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חתולת, אני כמוך. מה שלא אומר שאני לא אוהבת סריגה במסרגה אחת. למעשה, ככה למדתי לסרוג בהתחלה בהתחלה. סבתי ע"ה היתה סורגת וילונות שלמים במסרגה אחת בתחרה דקיקה מעשה אומן.
רוצה לשמוע עוד על אופי? אני גם אנאלית (הכל צריך להיות מתועד, לפי מסגרות ותבניות) אבל גם פרועה ובעלת אופי אינדיבידואליסטי למדיי :-) (כמו כולם?) (כלומר, תמיד משנה את התבניות, אבל מתעדת...) יש לי ADHD סריגתי (הלאה הסוודרים למבוגרים! קדימה צעצועונים קטנטנים!) ואני חייבת שיהיה עניין ומתימטיקה (הכי אוהבת סריגות מסובכות לאללה עם חישובים וכל מיני אלמנטים מוזרים שאף אחד לא מכיר)
בקיצור... יוצא שאני סורגת צעצועים קטנים ומסובכים, בחמש מסרגות או במג'יק לופ, משנה כל פיפס, רושמת כל שינוי, ושוכחת איפה הדף שרשמתי בו :-D
אבל אני גם מגוונת, סורגת תיקים, בגדים, פריטי חורף, רוקמת עליהם, עושה להם פונפונים וגדילים, ומלבדת. שמח.
אבל בסופו של יום, כבר חצי שנה שא הרמתי מסרגות, הכל במכולה, יש לי מאות ספרי סריגה (חלקם עותקים אלקטרוניים, אבל גם ה"אמיתיים" בכמות יותר גדולה אפילו מאשר מה שיש ל"צמר גורמה" :-)) אז בשנתיים האחרונות יוצא שאני (כמו בהרבה דברים) תיאורטיקנית דגולה... :-D
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

ניצן, הזכרת לי - כבר מזמן אני רוצה להמליץ לך לסרוג את מה שאני סורגת עכשיו. חפשי carouselle horse ב-ravelry. אני סורגת וחושבת עליך: אין כמעט שורה אחת "נורמלית" והכל עם עניינים ואלמנטים. אבל ודאי קודם שיש לך איך ללבד... :-D :-/ אינטרוויב כבר הורידו אותו מזמן, אבל הקדמתי אותם, ויש לי את הפדף אם בא לך.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אין לי מצלמה ואין לי איך לקשר אבל רק רציתי לספר שהכובעים האלו של ניצן עשו לי השראה כבר מזמן מזמן (דיברנו על זה פעם, לא?) רק אני לא ידעתי כלל לסרוג. הרבה פעמים ניסיתי ללמוד בשתי מסרגות החל מגיל 9 בערך וסבלנו לעסק לא היתה לי כלל. ואז מתישהו לפני בערך שנה קניתי מסרגה אחת וחוט והתחלתי ללמד את עצמי מתוך מחשבה שזה הומצא על ידי אנשים אז למה שאני לא אוכל לגלות איך עושים את זה בעצמי (ממציאת גלגלים...) ולמדתי.
סרגתי כובעים מגניבים, ואתמול סיימתי חזיר ורוד שהחיפושית שלי ביקשה במיוחד. אני כל כך גאה בעצמי!
אין לי מושג איך קוראים דוגמאות ולהוראות אין לי סבלנות (אם כי הצלחתי ללמוד את כל הקיצורים באנגלית) זה לא מסתדר עם הדיסלקציה שלי. אבל כשאני רואה מה סגור בדרך כלל אני מבינה עם מה יש לי עסק.
איזה כייף!
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

אלפקה תודה על הקישור. תפרתי שליש איך שבא לי. ייאמר לזכותי שהתפירה יצאה בסיידר, לא רואים את החוט אבל רואים שמשהו עבר עליו.. עד לרגע שאמי שהיתה בעברה מעצבת אופנה ותופרת דגולה (מעיצוב בגדי ים אצל גדעון אוברזון ועד עיצוב ותפירת שמלות כלה וערב בחנויות משלה) עברה בדיוק מעל הראש שלי, שלפה את שתי הקצוות מידיי ותוך שניות הפיקה מראה אחיד שנראה כאילו גם הוא סרוג (והיא דווקא לא סובלת סריגה, יריעות בדים, חוטי תפירה ושמן מכונה זה הכוס תה שלה).
ככה שלפעמים התקוות לגויים מגיעות מאמא :-)

לגבי הדיון הפילוסופי, יש לי כ"כ הרבה לכתוב על הקשר בין סריגה לחיים ולהתנהלות שלנו בהם אבל זה לא הזמן. אני עלולה להתפלסף עד אין סוף על העניין הזה אבל רק אציין כרגע שאני בהחלט חושבת שאת סורגת כמו שאת חיה (פאראפזה על משפט שכתבה אחרת בענייני לידה, שם דווקא אני לגמרי לא חושבת שזה תקף), אבל אני לא חושבת שהדיכוטומיה שכתבת לגביה חתולת בית נכונה: אנחנו הרבה יותר מורכבים משתי מסרגות-לנשים שיטתיות ופרפקציוניסטיות ומסרגה אחת- לפרועות מבינינו (שגם הן יכולות להיות פרפקציוניסטיות, שלא לדבר על נשים שיכולות להיות גם אינדבידואליטיות אבל אוהבות להיצמד לסגנון המוכר ועוד שילובים אישיותיים שקשה לחלק אותם לשחור ולבן - אבל בהחלט מתבטאות בסריגה )מתישהו בעתיד אני בטוחה שאני אכתוב משהו על זה כי אי אפשר שלא אבל כרגע נכנסתי לשאול משו' התחלתי לסרוג במסרגה עגולה כיפה והתעוררו מס' שאלות:
בעקרון לסריגה במסרגה עגולה יש חוקים נפרדים או שרק הסגירה שונה?
לגבי הכיפה אני צריכה לצמצם עיניים כל שורה, אני מניחה, יש איזשהי חוקיות, כל 10 עיניים או כל שתיים? כל שורה או שורה כן שורה לא?
האם כדאי בכלל לסרוג כיפה במסרגה הזו, כי משלב מסוים זה נהיה קשה העסק, כשמגיעים למספר קטן של עיניים..
ושאלה אחרונה, צמצום העיניים בודאות יוביל אותנו למשטח קעור כמו בכובע או שהסריגה בעגולה מספקת משהו אחר?
אמא_בגובה_דשא*

סריגה בהתכתבות

נשמע כאילו את התחלת מהסוף.
כיפה מתחילים מהאמצע, ובכל שורה מוסיפים עיניים.
זה יוצא בממוצע שש עיניים בכיפה, כלומר, בשורות הראשונות מוסיפים כל שתיים-שלוש עיניים ואח"כ כל 10 ו-20, אבל לי לפחות הולך הכי טוב כשאני לא סופרת אלא עושה לפי הרגש. (בצמוד לכלל של לעיתים קרובות יותר בהתחלה).
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

אמא בגובה דשא ההסבר שלך מצוין, רק איך סוגרים את הקודקוד אם מתחילים מהאמצע? משאירים קצת חוט למתוח את העסק בסוף?
ושאלה חשובה לא פחות.. איך מוסיפים עיניים? בייחוד במסרגה עגולה.. ?
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

אה! הבנתי איך מוסיפים עיניים. אז נשארה תהייה רק לגבי הקוקוד, איך סוגרים בבקשה.
אמא_בגובה_דשא*

סריגה בהתכתבות

מכינים שרשרת פשוטה של 5-7 עיניים ואז סוגרים אותה לעיגול:
מכניסים את המסרגה בעין הראשונה ומוסיפים עין.
(כמו התחלה של פרח, רק הרבה יותר קטן)
אמא_בגובה_דשא*

סריגה בהתכתבות

עכשיו הבנתי את הקצר ביננו.
כיפה הכי קל לסרוג במסרגה אחת (קרושה)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

http://www.hoogel.co.il/[po]israel soreget[/po]/
לתחרותיות שביננו...
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

הקטע של להלביש עצים הוא התערבות לא נעימה כלל בטבע כמו להלביש כלב, או לעשות ניתוח פלסטי. לעץ היה טוב מאוד בלעדנו הרבה קודם וכנראה שגם הרבה אחרינו.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

שיואו כמה פעילות היתה פה. רק מסובבים שנייה את הראש...
ג'ינג'ית, ביום שישי הצלחתי אמנם לעשות עוגה בלי מתכון, ואפילו יצא טעים, ורשמתי את התאריך. אבל בסריגה אני עדיין לא מעיזה.
אז לניצן חובבת המתמטיקה, יש לי שאלה.
עשיתי את הנעליים החמודות האלה ועכשיו אני עושה עוד זוג עם צבע אחר בסוליה. העניין הוא שלמרות שיצא סביר כל הזמן הרגשתי שיש לי טעות ותיקנתי אותה, כי מתישהו היה צריך להוריד עין (גם הפטנט בסוף דורש מספר זוגי), עד שישבתי לחשב את זה וראיתי שלפי דעתי הטעות בדוגמה.
הנה מה שהיא אומרת: להעלות 33 עיניים, ואז
(1) (K1, Inc 1, K13 (15) sts, Inc 1,) twice K1.
אז קודם כל אני לא בטוחה שהבנתי נכון, הסוגריים כאן מבלבלים אותי, וגם אם כן, לפי החישוב שלי יוצא שצריכות להיות 32 עיניים בשביל זה.
אני עשיתי ככה:
1 ימין, מעלים אחת, סורגים 13, מעלים אחת, 2 ימין, ומההתחלה, כלומר שוב 1 ימין, מעלים אחת, סורגים 13, מעלים אחחת, 2 ימין.
צדקתי? טעיתי? אנא האירי את עיני.
ותבוא עלייך הברכה.
פרנסה_ושינוי*
הצטרפות: 09 ינואר 2009, 16:11

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי פרנסה_ושינוי* »

נורא קשה לי עם הסברים תאורטיים
אבל מאד מתחשק לי להכין שטיח מרצועות פליז,
איך? איפוא יש הסברים ממש אבל ממש פשוטים כדי שאוכל לממש בלי להתייאש באמצע???
המון תודה מראש
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

את רוצה לארוג אותו או לסרוג?
פרנסה_ושינוי*
הצטרפות: 09 ינואר 2009, 16:11

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי פרנסה_ושינוי* »

מה יותר קל? אולי כדאי לי להכיר את שתי השיטות
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

לא מבינה בנוגע לאריגה אם כי אינטואטיבית אריגה נדמית לי פשוטה, פשוט שזירה של הרצועות שתי וערב והידוק שלהן.
לגבי הסריגה, הדרך הטובה ביותר ללמוד לא תאורטית היא דרך חברה או סרטונים:
http://www.mako.co.il/women/fashion/sty ... 0c10acRCRD

בקישור הזה ישנם שיעורים מפורטים לסריגה בסיסית. בעבר הסרטונים הורדו מהאתר ולא מזמן הוחזרו, ולכן כדאי לקפוץ על על ההזדמנות (סרטונים באמת מעולים ובעברית).
מציעה לך פשוט להתיישב עם שתי מסרגות וחוט, ללמוד העלאת עיניים, סריגת ימין ואיך סוגרים יריעה - בתור התחלה. פשוט לחפש את זה בכותרות הסרטונים, כי אם יש לך פתיל קצר זה מציק לשבת וללמוד את כל השאר- כל מיני דוגמאות וצמצום והעלאות עיניים וכו' בבת אחת.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אנדלוסיה, INC1 זה תלוי דוגמה. לפעמים זה "הוסיפי עין אחת" ולפעמים זה "הוסיפי עין אחת וסרגי את העין שממנה הוספת." זה מסביר את ההבדל בין 32 ובין 33.
לא התעמקתי בקישור, אבל בד"כ כשיש מספרים בסוגריים זה בשביל מידות. נניח שאת סורגת סוודר, והוא מתוכנן למידות 2-4-6-8 שנים. אז יהיה כתוב לך משהו כמו העלי 20 (22, 26, 28, 32) עיניים. כאשר את אמורה לעקוב באופן עקבי אחרי המידה שלך. כלומר תמיד לסרוג (נניח) את המספר הראשון בסוגריים, או השני מהסוף, או את זה שמחוץ לסוגריים...

אם זה לא עונה לך, אותתי לי, אני אכנס לקישור.
ג'וניפר*
הצטרפות: 17 יוני 2007, 17:59

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ג'וניפר* »

טוב, זנחתי את שתי המסרגות באופן זמני, עברתי למסרגה אחת. אני מנסה לסרוג של, ולהפתעתי - נראה לי שסוף סוף יהיה פרוייקט שאני אצליח לסיים.

קניתי לפני כמה זמן ספר בשם "סורגים אופנה" שמסביר איך לסרוג בצורה שגם אהבלים כמוני יבינו. ממש ברמה של "סרגו 8 עיניים ואז חצי עמוד", כשסימנתי בתחילת הספר איך סורגים עיניים וחצי עמוד.
גיליתי שדווקא יותר קל לי לעשות משהו שמשלב כמה דברים שונים (עיני שרשרת, חצאי עמודים, עמודים, עמודים שבורים...) כי ככה יוצא לי להתנסות בהכל ונראה לי שאני אגיע יותר מוכנה לפרוייקט הבא.

אגב, הנה יתרון של מסרגה אחת - סריגת עמוד. לא נשמע מרשים? בעוד שבשתי מסרגות עוברים בין ימין, שמאל, ימין, עוד שמאל... במסרגה אחת סרגתי עמוד. וואו. עמוד שלם. אם הצלחתי לסרוג עמוד, מה זה כבר לסרוג סוודר?
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אוקיי, מדובר במידה הקטנה ביותר כך שלא התייחסתי למידה בסוגריים שבתוך הסוגריים, והINC1 הוא כבר בשורה הראשונה, כך שאין מאיפה להעלות ולסרוג אותה אלא חייבים לעשות לולאה, עד כמה שאני מבינה. הבעיה שלי היא כל מה שבסוגריים ואחר כך ה twice K1 הזה.
עשיתי כבר שני זוגות מהדוגמה הזאת, אחת עם סוליה בצבע אחר, ויצא מתוק להפליא. מומלץ ואחלה דאווין כמתנה לא יקרה לרך הנולד של חברתכן הטובה. עכשיו אני לא יכולה להתאפק ועושה גם לרכה שלי :-) אבל בכל זאת אם לא אכפת לך להקדיש לזה שתי דקות אני רוצה להבין מה העניין שם, בתור כישורי קריאת הוראות.
ודרך אגב, עשיתי גם את הדבר המתוק הזה (באדום ולבן. לקח יום). תודי שאני מתקדמת יפה!
ותודה!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני ממש לא אוהבת את "סורגים אופנה" :-D
יכול להיות שאת (ג'וניפר) טיפוס של מסרגה אחת ושל פריסטייל (יש דברים מדהימים בפריסטייל, לא רק אפודות וצעיפים עקמומיים ;-))

אנדלוסיה, דבר ראשון מעלים עיניים. אח"כ כל מה שעושים זה לא משנה אם זה שורה ראשונה או שורה עשרים. יש X עיניים על המסרגות ואיתן עובדים.
קראתי קלות. בעקרון אין שום בעיה. מעלה 33 עיניים. ואז מסתכלת בתוך הסוגריים הגדולים, יש שם 16 עיניים סה"כ - (עין 1, העלאה, 13, העלאה) את זה עושים פעמיים (יחד, אכן, 32) ומיד בסוף השורה כתוב לך שוב K1. כלומר עוד עין שסורגים. אין בעיות.

ג'ונ, בקשר לעמודים וזה.. יש המון יתרונות מעולים לסריגה במסרגה אחת. כתבתי כבר פעם למעלה את היתרונות והחסרונות לדעתי. אני מאד מאד אוהבת מסרגה אחת. אלא שאני לא אוהבת את איך שיוצא סריג שטוח ממסרגה אחת אז היא לא ממש ריאלית לבגדי תינוקות (יוצא נורא אנאכרוניסטי ומיושן ואני לא אוהבת את המראה) ועשיתי כמה אמיגורומי (בובות קטנות יפניות בסריגה מעגלית) וזה מאד מספק ומקסים. עוד דברים מוצלחים זה ללסרוג תיקים עם חורים גדולים, מפיות חינניות ועוד.

אני בהחלט לא מפקפקת באפשרות שלכל אחת מבנה מוח אחר, דברים קטנים אחרים שגורמים סיפוק, אבל גם יכולות אחרות לגמרי. ויש אחת ששולטת בקריאת תבניות כמו דג במים, ואחרת שזה מכניס אותה לסטרס ולהיפך. כך או כך, אני מרגישה שללמוד לסרוג לפי תבנית זה יתרון לא משנה איזה אופי יש לך ( נדיר שאני סורגת משהו בול לפי התבנית, אני תמיד "מתעללת" בה איכשהו, אבל טוב לי שיש לי את המסגרת הראשונית ושאני לא צריכה להמציא את הגלגל מחדש) למה אני חושבת שזה יתרון? כי מי שיודעת לסרוג לפי תבניות, מתישהו תוכל לעבור לפריסטייל, אבל לא להיפך.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

מעלה 33 עיניים. ואז מסתכלת בתוך הסוגריים הגדולים, יש שם 16 עיניים סה"כ - (עין 1, העלאה, 13, העלאה) את זה עושים פעמיים (יחד, אכן, 32) ומיד בסוף השורה כתוב לך שוב K1. כלומר עוד עין שסורגים. אין בעיות.

רגע רגע זה לא ככה. ההעלאה לא יושבת על העיניים שהעליתי בהתחלה, לא? כלומר אם את צודקת יש לי כאן 14 + 14 + 1 = 29. מה אני עושה עם עוד ארבע חוץ מאלה שהעליתי?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מה?
עין אחת, עוד עין מעלים איתה (כלומר מאחת יוצאות שתיים) עוד שלוש עשרה, ועוד עין שמאחת יוצאות שתיים. אז שש עשרה שיוצאות מהן שמונה עשרה.
איך הגעת ל29? :-S
ההגדלות (לא בדיוק העלאות, זה תלוי מה את עושה כדי להגדיל מעין אחת לשתיים, יש הרבה דרכים) מנצלות עין אחת, ויוצרות ממנה שתיים. כלומר בשורת המקור 1, בשורת היעד 2. זה קורה 4 פעמים. אלה העיניים שחסרות לך?
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

זתומרת 1 סרוגה, עוד 1 שמוציאים ממנה שתיים, עוד 13, ועוד אחת שמוציאים ממנה שתיים. זה שש עשרה שיוצאות מהן שמונה עשרה. פעמיים, ועוד עין אחת. כלומר במקור היו 33, ביעד יש 37. זה ברור?
ג'ינ_ג'ית*

סריגה בהתכתבות

ואני נטולת השראה כבר כמה ימים, סורגת-פורמת-סורגת-פורמת.. אי חשק טוטאלי. החלטתי שאני מחכה לסוף העונה לקנות צמרים בזול, כי כבר הוצאתי יותר משחשבתי על התחביב הזה... והיום הסתבר לי שאין ממש סופעונה בחנות האהובה עליי.. נשארו לי שלוש חבילות (פלוס מינוס) של צמר* בצבעי בורדו, אפור וכחול-שחור שלגמרי לא נותנים לי השראה. אני צריכה קצת שמנת, ורוד עתיק, וקצת כתומים ואתניים.. לכל מיני שבא לי לסרוג.אולי הותיקות מבינינו תספרנה איפה כן קונים צמר במחירים נורמלים בסופעונה?
אגב, מייצרים עוד מסרגה עגולה מס' 8? לא מצאתי בשלוש חנויות...
  • הכוונה גם לאקריליק ולא רק לכבשים, אותם אני מעדיפה לאכול.
ג'וניפר*
הצטרפות: 17 יוני 2007, 17:59

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ג'וניפר* »

ג'ונ, בקשר לעמודים וזה.. יש המון יתרונות מעולים לסריגה במסרגה אחת. כתבתי כבר פעם למעלה את היתרונות והחסרונות לדעתי. אני מאד מאד אוהבת מסרגה אחת. אלא שאני לא אוהבת את איך שיוצא סריג שטוח ממסרגה אחת
ואת צודקת לגמרי... זאת הסיבה שתמיד זנחתי אותה. לא ידעתי לסרוג משהו מורכב יותר מעיני שרשרת רצות, ותמיד יצא לי משהו שנראה (ומרגיש) כמו תחתית לסירים. יפה ועדין ממש לא היו המילים שבהן היה אפשר לתאר את זה.
אבל לכל מיני קשירות, חורים וכו' - אני פתאום מגלה כמה היא מתאימה לזה ואני לא ידעתי. אולי אחרי שיהיה לי את הבסיס היציב של מסרגה אחת, אעיז לנסות שוב בשתיים. עוד לא אמרתי את המילה האחרונה.

נדיר שאני סורגת משהו בול לפי התבנית, אני תמיד "מתעללת" בה איכשהו,
ככה הגעתי לסריגת השל. ניסיתי לסרוג כובע, והחלטתי שאני יודעת יותר טוב מהמחברת. אני לא. עכשיו שוכבת כאן על הרצפה חתיכת סריג מקווצ'צ'ת (היתה אמורה להיות עגולה) שאי אפשר לעשות איתה כלום. אולי למישהי כאן י הוראות טובות לכובע במסרגה אחת?

*הכוונה גם לאקריליק ולא רק לכבשים, אותם אני מעדיפה לאכול.
משעשע, אני סורגת עם אקריליק דווקא בגלל שאני לא אוכלת כבשים :-) (מרגיעון - ההסכמה כוללת בתוכה את אי ההסכמה - לפרטיה)
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אולי למישהי כאן י הוראות טובות לכובע במסרגה אחת
דווקא אצלי אם אני לא אתרכז מספיק יצא כובע מכל דבר במסרגה אחת. פשוט מתחילים ממעגל וממשיכים הלאה.. לא ככה?
אתמול סיימתי את הנעליים של במבי הקטן. בחנות יד שניה קניתי תיק עור ישן בשלושה שקלים וממנו עשיתי את הסוליות, אחר כך סרגתי להנאתי ויצאו שתי נעליים כמעט זהות (!) הילד מבסוט.
על החזירה של הבת הוא טוען שזה "דור" הכוונה כדור ומשליך אותה עליה כל פעם כדי שתשחק איתו מסירות, החיפושית הבת ביקשה שאסרוג לו כדור למען השם... רק לי זה נראה משמים?

ג'ינג'ית, אולי כדי להוזיל הוצאות את יכולה להתחיל פרום סוודרים ישנים? פה בבית חב"ד יש ביגודית של דבר ב3 ש"ח זה נראה לי מכיר הוגן ביותר לכמה כדורי צמר בסיסיים, ויש שם יופי של סריגים בצבעים מקסימים!

אגב הדף המצויין הזה, יש גם את הדף הותיק על סריגה וקרושה
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

דווקא אצלי אם אני לא אתרכז מספיק יצא כובע מכל דבר במסרגה אחת.
:-D נכון לגמרי... :-)
ג'וניפר, לדעתי בספר שקנית יש כמה כובעים חמודים. לא?

אחר כך סרגתי להנאתי ויצאו שתי נעליים כמעט זהות (!)
מבחינתי זה הישג מרשים. יש פה המון אחד של. אחד של גרביים, אחד של כפפות, אחד של שרוול... :-D אני לא אוהבת לסרוג דברים זוגיים. יש לי ADHD של סריגה. אז יש לי המון אחד של, והם ממש יפים! :-) לקח לי כמה שנים (!) להגיע למצב שבו שניים יוצאים באותו גודל. קודם כל כי אני תמיד משנה, ולא תמיד זוכרת בדיוק מה שיניתי :-D וחוץ מזה כי בהתחלה בהתחלה המתח של הסריגה היה משתנה אצלי מדקה לדקה, ממזג אויר למזג אויר, ממצב רוח למצב רוח וכך הלאה... אחד צפוף שני רופף...
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

הממ.... טוב זה בהחלט ]ותר את התעלומה אבל אני לא יודעת להעלות עין מאותה עין. יודעת רק להעלות אותה מתוך ה-bar הזה בין העיניים כשכבר יש שם "בשר" (המורה זה לא היה בחומר! ראיתי את הסרטון על העלאת עיניים ולא זכור לי משהו כזה). כאן פשוט עשיתי לולאות מהחוט. ובכל אופן יצא משגע. אבל אני אבדוק את הנושא. או אם עוד נשאר לך כוח להסביר לי איך?
תודה ניצן וסליחה על הניג'וס.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

ובהמשך לג'ינג'ית, אולי מישהי תספר איפה קונים צמר נקודה? בתל אביב זה מצרך נדיר מאוד, מתברר, וגם מה שיש לא משהו. מדפים שלמים של אקריליק טהור או 70-80 אחוז. אני מבחינתי מסתפקת אפילו בחמישים אחוז צמר וגם זה לא קל למצוא. אולי בירושלים?
ודרך אגב, מכירה בנחלת בנימין 9? מין כוך כזה מלא צמרים מכל הסוגים. לפחות מבחר יש שם.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

להעלות עין מתוך עין סורגים אותה פעם אחת רגיל ופעם אחת מן הכיוון השני (מה שנקרא TBL או through the back of the loop.) יש בטוח סרטון בknittinghelp.
אם את מעלה מבין עיניים זה גם בסדר, רק לזכור שבמקרה כזה INC משמעו "סרגי עין ואז הוסיפי עין מבין העיניים"
לגבי בחירה בין סוגי העלאת עיניים - יש דוגמאות מאירות עיניים בKNITTINGHELP שמאפשרות לך לראות מה הכי עדיף לסריגה הנוכחית. יש העלאות שיוצרות חור לימין, כאלה שיוצרות חור לשמאל וכך הלאה. בוחרים לפי המראה הסופי שרוצים להשיג.
צמר מלא אולי ניתן להשיג עדיין בצמר גורמה ברעננה. היא היתה מחוייבת לזה פעם, לצמר איכותי, אבל נאלצה להמודד עם המציאות. כיום היא מוכרת בעיקר צמר ישראלי (כלומר, שמשווק ומיוצר על ידי מקור ישראלי בשלל מדינות עולם שלישי :-() ביוקר, אבל אני חושבת שטרם זנחה את הנישה שאליה כיוונה בהתחלה.

לא הייתי קוראת לאקריליק "טהור".. ומה שאת מתארת זו תופעה מאד ישראלית, ואכן מאד מבעסת :-( אני בשעתו ניצלתי את כל מי שנסע לאירופה או לארה"ב שיביא לי וכששבנו מאמריקה לפני חודש, לקחתי איתי כמויות אדירות של צמר מאד ייחודי שקשה להשיג כמעט בכל מקום אחר בעולם. עכשיו רק צריך לסרוג איתו :-) אפשר להזמין באינטרנט מyarn.com (אתר WEBS. אותו הדבר.) הם הכי עשירים ויש להם מגוון אדיר ומדהים של הצמרים הכי שווים בעולם. ממש ככה. מי שרוצה המלצות או רוצה לעשות הזמנות משותפות, שתגיד פה.
אפשרות נוספת היא פשוט לעבור לכותנה. כותנה טהורה, רכה וסרוקה גם לא הכי קל להשיג בארץ, אבל הרבה יותר קל להשיג מצמר, היא יותר מתאימה לאקלים, מאד נוחה לסריגה, ונעימה ללבישה ולכביסה.
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בואי לחדרה, יש פה 3 חנויות רק של צמר מכל הסוגים (זה גם עולה לצערי...) שווה למצוא איזה בבושקה רוסיה ששומרת על הנכד שלה בגינה ולשאול כי הן, הן הלקוחות הקשות של החנויות האלו (פה בכל אופן...).
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

בחנות יד שניה קניתי תיק עור ישן בשלושה שקלים וממנו עשיתי את הסוליות
גאונה! זה מה שאני הולכת לעשות גם! כבר המון זמן מחפשת חומר לסוליות לנעלי הבית - הילדים שוחקים את התחתית הסרוגה תוך יום אחד.
יש פה המון אחד של. אחד של גרביים
מה עם - ללכת עם שני אֶחַדים שונים?בביתנו זה מקובל בהחלט (מטעמי איבוד גרביים, לאו דוקא סריגת אֶחַדים) וזה מאד חינני.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

זתומרת סורגים אותה, מחזירים לשמאלית ואז TBL?

לא הייתי קוראת לאקריליק "טהור"
ניצן תאמיני לי כל הבריאות מהקמח שאת לא אוכלת מתבטלת אם אין לך חוש הומור :-P
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אאוצ'... :-)
שניה רגע, אני חוזרת למעלה ואח"כ אני אלקק לעצמי את הפצעים (הנאים :-P) בציפור נפשי פגעת פה יא עיני. :-)
אז בקשר לסוליות ולמיחזור ולצמר טהור, אחד הדברים שמאד מקובלים בקהילת הסרגניות האמריקאיות זה לקנות סוודרים יד שנייה מצמר טהור בזיל הזול, לפרום אותם, ואז לסרוג בהם משהו חדש. לפרום זה קלי קלות. צריך אחר כך ליישר את הצמר לקראת סריגה מחודשת ואת זה אפשר לעשות על ידי גלגולו לכדור מתוח או לכרוך אותו בלולאה שקושרים אותה טוב טוב בכמה מקומות שלא תיצור קשרים ולהרטיב ולתלות מתוח.

לגבי הגדלת עין - לא , סורגים אותה בלי להפיל אותה, ואז נכנסים אליה שוב מאחור וסורגים אותה שוב. בלי להפיל ולהחזיר. להפיל ולהחזיר אומר שאת סורגת פעם את העין הישנה, ופעם את העין החדשה. להשאיר על המסרגה אומר שאת סורגת פעמיים את העין הישנה, כלומר מהשורה שמתחת. (זה ברור?)
לגבי ההוראות עצמן. INC אומר בד"כ "סרגי את העין והוסיפי לה אחת בד"כ ע"י סריגתה שוב" ו M1 אומר "הוסיפי עין בלי לסרוג עין אחרת." אפשר לפענח למה הכוונה פשוט על ידי ספירה. את הנחת את המקרה השני ויצא שכאילו חסרות לך עיניים, אז המסקנה צריכה להיות - כנראה שזה המקרה הראשון - כלומר INC יחיד זה גם לסרוג עין וגם להוסיף עין.

לגבי ללכת עם שני אחדים שונים, את לא מאמינה, אבל עוד מילדותי אני קונה גרביים בזוגות. כלומר זוגות זוגות גרביים. שניים דומים מאד אך לא זהים (צבעים שונים) ואז מצליבה ביניהם ולובשת גרביים שונים כמעט תמיד. :-] זה התגבר בימי צבא הקבע שזו היתה יכולת המרד היחידה שלי נגד הממסד :-P היום כבר אין לי את הבעיה הזאת ;-)
גרביים בודדים אני שמה בסלסלה ייחודית ובכל פעם שיוצא גרב מן הכביסה שאין לו זוג, אני מחפשת לו זוג שם. אפ אין, אני מוסיפה אותו לבודדים.
שמש_בחורף*

סריגה בהתכתבות

שניים דומים מאד אך לא זהים (צבעים שונים) ואז מצליבה ביניהם ולובשת גרביים שונים כמעט תמיד
כמו דובי!
וכמוני, בכל שנות נעורי. (אז כמובן שאני מאמינה)
היום כבר אין לי את הבעיה הזאת אבל גם אין לי בעיה כשבני הולך עם גרביים שונות, כשהוא לא מוצא זהות. אצלו זו לא אמירה, זה פתרון טכני בבוקר. (זה בגרביים הרגילות. בסרוגות זו כבר התנסות, כי גם המבנה שלהן קצת שונה, והתחושה מהחומר)
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

טוב כנראה שאני סתומה לגמרי. בערב אני אבדוק את זה יען כי עכשיו יש לי גם יומרות לעבוד, בלי טיפה ריכוז ועם תינוקת חולה (שוב!). לא התכוונתי להפיל אלא להחזיר את הסרוגה לשמאלית ולסרוג שוב, כי אני לא מבינה איך אפשר לסרוג אותה שוב אם היא על הימנית אבל אני אנסה וגם אסתכל בניטינגהלפ לצלילי גיחוכיו של הגבר בבית, שמשתאה לראות אותי מקשיבה לדודות האמריקאיות האלה.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

ניצנקה, תודה. בהחלט פתרת לי את התעלומה ומצאתי איך עושים את זה. בוידיאואים שלהם קוראים לזה ניט פרונט אנד באק אבל זה מה שהסברת.
יש לי עוד כמה בעיות עם הדוגמה הזאת, אבל בינתיים הצלחתי להתגבר עליהן באמצעות סריגת שתי עיניים לא מאוד אלגנטית בשלב הפטנט. נעזוב את זה (אני כבר בזוג השלישי, וכן, הן יוצאות ממש דומות) וניפגש בפרויקט הבא.
הסתכלתי גם באתר של הצמר. פחד אלוהים! פיתויים רציניים יש שם. באמת פה לא ראיתי שום דבר שמתקרב לאיכויות האלה וליופי הזה.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כן כן ::-) את צריכה לראות את האוסף שלי. :-)
נשמע טוב, הבוטיז. אם תתחרטי ותחליטי לפרט מה הבעיות הנוספות שיש לך עם הדוגמה, אני פה @}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לקנות סוודרים יד שנייה מצמר טהור בזיל הזול, לפרום אותם, ואז לסרוג בהם משהו חדש. לפרום זה קלי קלות. צריך אחר כך ליישר את הצמר לקראת סריגה מחודשת ואת זה אפשר לעשות על ידי גלגולו לכדור מתוח או לכרוך אותו בלולאה שקושרים אותה טוב טוב בכמה מקומות שלא תיצור קשרים ולהרטיב ולתלות מתוח.

בברית המועצות היו ספצים לזה, ונהגו ליישר צמר פרום עם אדים מקומקום.
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

כתבה של knitty על איך לטפל בצמר פרום: http://knitty.com/ISSUEspring07/FEATspr07TT.html
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

וגם עוד אחת בנושא של נעלי הבית - הילדים שוחקים את התחתית הסרוגה תוך יום אחד.
http://www.knitty.com/ISSUEsummer08/FEATsum08TT.html
למרות שאין ספק שסוליות מעור זה הכי גאוני
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

איזה כלים מדוגמים לתיקון גרביים! בזמני היו עושים את זה עם תפוחי אדמה (אוי כמה שאני מרגישה זקנה עכשיו!).
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אם תתחרטי ותחליטי לפרט מה הבעיות הנוספות שיש לך
טוב אם ככה... אז רק בשביל הסקרנות.
היא אומרת שם
Sl 1, P6 (8) sts, P2tog, turn.
Sl 1, K6 (8) sts, K2tog tbl, turn.
Repeating the last 2 rows work until 33 (37) sts. Sl 1, Knit right across row.
ואז מה קורה? אני סורגת עד שיש לי 34 עיניים (כי זו השורה של הימין), ואז שוב עושה k2tog וממשיכה בימין עד סוף השורה. טוב. הגעתי ל-33.
עכשיו 1 ימין ואז yo k2tog עד הסוף, שורה שמאל ואז פטנט, ובכל שש (יותר נכון שבע, כי את החמישית התחלתי לפני שפתרת לי את התעלומה כך שהייתי חייבת לעשות גם אחת שתתאים לשישית) הגרביים שסרגתי יצא שהתחלתי בימין וגמרתי בימין. לא שזה אסון גדול אבל רציתי להבין אם הבעיה אצלי או שככה זה.
טוב, אם נהגר לקנדה יהיה לי צידוק למצוא איזה דילר טוב של צמר ולהתמכר... (זה כמו הכנרת פה. כל פעם מגיע הקו האדום ובכל זאת נשארים)
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

עם כמה את מתחילה? (זה נקרא "שורט רואוז" שורות קצרות. שמסתובבים לפני סוף השורה. אם אני מבינה נכון. זה מה שעשית? טוב, בטוח, כי זו הדרך הכי מצלחת לעשות נעליים לדעתי, ואחרת לא היה יוצא לך :-))
השורה האחרונה שזה קורה בה אמורה להיות ימין, כי ככה כתוב :-) קודם P ואז K ולחזור על שתיהן... כשמגיעים ל33, עושים SL וממשיכים לסוף, כן.

~זה כמו הכנרת פה. כל פעם מגיע הקו האדום ובכל זאת נשארים
:-) לא מזדהה. עברנו ת'קו השחור.~
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

עברנו ת'קו השחור.
זה בדיוק מה שאמרתי, הקו האדום הזה כל פעם משנים לו את הצבע אבל המשמעות היא שזה כבר מזמן לא אנושי. ובכל זאת אנחנו עדיין פה. טוב, אולי יבוא ליברמן שכבר הצהיר שאת אחמד טיבי ואת "המחבלת טלי פחימה" הוא ישים "על אותה מריצה ויזרוק לאותה מזבלה", ואז כשגם אנחנו נהיה בסכנה אמיתית וזה שאנחנו יהודים כבר לא יעזור לנו נזיז סוף סוף את התחת ונעוף מפה.
האמת ששאלתי על הפטנט אבל נעזוב את זה. נראה לי שאחרי צעיף, חמישה כובעים ושלושה זוגות נעליים אני עוברת לתיקים. אולי גם במסרגה אחת. מצאתי כמה דברים משגעים ושימושיים.
אז אם כבר מדברים: 1) מה הסיפור של הליבוד הזה? מתאמצים לסרוג ואז מכבסים את זה עד שנמחקת כל הסריגה?
2) בשביל לעשות את התיק booga]הזה bag[/po].html אני מבינה שצריך ללמוד משהו שנקרא knit twisted, אבל לא הצלחתי למצוא אותו. אני מבינה שצריך לסרוג מלבן ואז איכשהו להתחיל לסרוג אותו בעיגול תוך כדי העלאת עיניים. אולי תוכלו להסביר איך?
טוב שיש לנו סריגה להתנחם בה.
תזכו למצוות.
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

k2tog tbl!
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

התכוונתי שאנחנו באופן אישי, לא רוצים להשאר. הקו שלנו נחצה סופית ובאופן בלתי הפיך. (אולי תפתחי דךביתישי? :-))
  1. ליבוד - דובר על זה רבות למעלה. מה זה, איך עושים את זה בקווים כלליים, איך לא עושים את זה ועוד. למה? כי זה עושה בד צפוף ועבה ומקובע משהו שמאפשר ליצור תיקים עמידים שאפשר לשאת בהם משקל ולא נמתחים, קערות יפהפיות, סוליות חזקות ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה.
  2. כבר סרגתי בוגה-בג מדליק לגמרי מהצמר שבתבנית (נורו קוריאון. מדהים. מגווני ירוק בקבוק-חום-שחור. יפהפה.) משעשע שפעם הייתי סורגת את כל צד ימין מסובב בטעות. (כשרק התחלתי, בניו זילנד..) שרה, חברתי, הראתה לי מה הבעיה. תכל'ס זה TBL. לא צריך K2TOG. או שמכניסים את המחט מימין לשמאל וסורגים רגיל (מסובב את העין התחתונה) או שמכניסים כרגיל ומעבירים את החוט בכיוון ההפוך (מסובב את העין העליונה) לדעתי הכוונה היא לשני. העין התחתונה היא כאילו משורת השמאל. אבל זה לא באמת משנה, העיקר העקביות.
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

טוב נראה כשאגיע לזה. כרגע זה לא נורא ברור לי אבל אולי עם המסרגות ביד זה ייראה אחרת.
והיות שלא לובשים את זה, מה הקשר בין אקרילן לליבוד? עובד יותר טוב? פחות טוב?

אני מקנאה בכל מי שיש לו לאן ללכת ולא פוחד כל כך לעזוב את הקופסה שלו. זה לא המקרה אצלי אבל כאמור העניינים מדוברים ואולי זה יקרה.
ודףביתישי - כבר כתבתי פעם אצל ריש גלית למה אני לא עושה את זה. עוד משהו לפרנס ולהתמכר אליו. לפחות בזכות הסריגה אני גם מחליפה כמה מילים עם האיש הזה שגר פה, האבא של הילדים, במקום רק להיתקע כל הערב מול המוניטור בקריאת כל מה שיש לנשות באופן החכמות לומר על החיים ועל גידול ילדים... :-D
שמש_בחורף*

סריגה בהתכתבות

לפחות בזכות הסריגה אני גם מחליפה כמה מילים עם האיש הזה שגר פה, האבא של הילדים,
D-: וגם :-S
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

העיניים ההפוכות לא הכרחיות הן מעבות את הסריג ואת התוצאה הסופית המלובדת. אני למשל, לא זוכרת שהפכתי עיניים. סרגתי דוך הכל.
אקרילן לא מתלבד. רק צמר טהור. <חפשי ליבוד במעלה הדף. יש תשובות לשאלות האלה, באמת צריך לרכז את זה כבר...>

~אין לנו קופסא ולא נקשרים לאחת. אין לנו לאן ללכת, אנחנו יוצרים את זה. כל עוד אפשר. כמו שפעם אנשים קנו שטחים בשרון במאמץ אבל יחסית בזול, והיום כבר אי אפשר... ככה עם הגירה.>
ההסברים שלך בנוגע לדךביתישי לא מקובלים עליי. את מדברת פה על עצמך בלבד. ומה איתי? :-) במילים אחרות, איך אפשר לדבר איתך אוףטופיק?~
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

מזה TBL?
וחוץ מזה, אני מאז ומעולם סורגת ימין מסובב. או שזה שמאל מסובב, אני אף פעם לא זוכרת- אבל אחד מהשניים מסובב והשני "נורמלי" כמו שכל השאר עושות את זה. לא טרחתי ללמד את עצמי נכון ברגע שגיליתי שאני "מיוחדת", כי התוצאה הסופית היא אותו דבר, כמו שנאמר העיקר העקביות .
אנדלוסיה*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

זה through the back loop, או כמו שמתרגמים את זה "דרך הלולאה האחורית", אם כי לדעתי צריך להיות "דרך אחורי הלולאה".
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

אה, ואללה. תודה
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אז תגידו, מה נסגר עם הליבוד? יש הוראות איפשהו איך עושים את זה? בכמה מעלות?
סרגתי (בשתי מסרגות!!!) כיסוי חיתול מצמר ואני רוצה ללבד אותו כדי שיהיה קצת יותר יציב, השאלה שלי היא האם ליבוד מכווץ את הסריגה או אולי מרחיב אותה?
תודה.
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

ניצן את שם? רוצה את הדוגמא לסוודר שסרגת שם לנהר, בתמונה שהיא כבר גדולה. משום מה לא הצלחתי למצוא מאיפה הדוגמא רק שהגדלת סוודר לתינוקות. יש לי תינוק (יש לי גם בת שלוש וחצי בגודל זעיר למדי) רוצה! תודה! (ונהר כל כך יפה שחבל על הזמן! מקווה שגם הילדים שלי יראו ככה עם הסוודר הזה).
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

מצאתי מלאי חינמי של המון-המון דוגמאות לסריגת גרביים!!
(אבל לא ניסיתי עדיין שום דבר)
http://wendyknits.net/finished-work-fre ... s/sub-page
ילדת טבע הנסיון שלי בליבוד הוא מזערי (אז קחי את זה בערבון מוגבל) מה יכולה לומר הוא שליבוד מקטין את הסריגה, ובאופן די משמעותי, ועושה אותה דחוסה הרבה יותר, לרמה שסוף התהליך כבר לא רואים את התפרים כמעט. אני ליבדתי רק משהו משהו אחד בחיי, והלכתי לפי הוראות של להכניס למכונה את הסריגה בתוך ציפוי של כרית שאפשר לסגור אותה (רוכסן או לתפור אותה בחפיף באופן זמני) ביחד עם ג'ינס או מגבת גדולה או משהו שיתן חיכוך. לפי ההוראות הייתי צריכה לשים על cycle של חם-קר-חם-קר, אבל לכי תביני איך לכוון כזה דבר במכונה, אז די אילתרתי. אלו היו ההוראות בכל אופן, אולי לך ולמכונה שלך יש תקשורת יותר טובה...
נשיקות לך ולבני ביתך ובהצלחה
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ליבוד מקטין משמעותית. זה בעקרון מצופף את הסריג מאד מאד. אפשר לעשות ליבוד חלקי וכך לשמור על מידה רצויה.. במקרה כזה, הסריג בתוצאה לא יהיה אטום, ויהיה עדיין גמיש. משהו באמצע בין סריגה ובין לבד.
חם-קר-חם-קר זה למתקדמים, עזבי אותך :-) שמים בתוך ציפית סגורה, עם ג'ינס אחד ומכבסים. אם יש מכונה שאפשר להציץ מדי פעם, הכי טוב. אם לא, את נתונה לחסדי מכונת הכביסה.

ילדת, איזה סוודר באמאשלך? :-S
<הולכת למעלה לחפש...>
<ו.. לאמצאתי :-S>
<תני רמז>
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

שלום בנות |*|
בילדותי סרגתי המון,בהמשך זנחתי את הסריגה לטובת הרקמה ועוד מלאכות שונות, ולפני מספר שבועות קניתי צמר טוב והתחלתי בסריגת-אפודה.שתיהיה לי התחלה קלה.
יצא לי לפרק אותה כבר פעמיים,והנה אני שוב בהתקף שכחה על אף גילי הלא מבוגר לדברים מסוג אלו.
אם כך,יש פה מורה והשאר תלמידות,או שזה ערבוב מסודר של כאלו וכאלו?
או שסתם אזרוק את שאלתי לחלל המרשתת? (אינטרנט בעברית.הידעתן? אני גיליתי לא מזמן)

כשאני עושה שניים ימין ושניים שמאל בתחיל הסריגה של האפודה בחלק התחתון שלה,זה שאמור להיות החלק הצמוד יותר (משהו כמו 15 שורות),זה משנה אם אני מתחילה בימין או בשמאל?
והאם אני צריכה להתחיל ולסיים באותו צד (או ימין או שמאל)ז"א,יש לכך חשיבות?
זהו להפעם,אלף תודות,
נועם
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

קראתי איפשהו שאסור להשאיר את הליבוד לסחיטה במכונה אלא להוציא לפני, כי זה איכשהו דופק את כל העבודה הקשה שהוכנסה בו
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נועם, כולם ביחד מורים ותלמידים :-) ברוכה המצטרפת.
בקשר לשאלתך, זה נקרא "RIB" סריגה שבד"כ סורגים עם מסרגות טיפה'לה יותר קטנות כדי לקבל אפקט קפיצי ועוטף, עושים את זה בתחתית סוודרים וכובעי צמר על פי רוב.
מקובל להתחיל בK (ימין) ולא בP (שמאל) ולסיים אותו הדבר. הסיבה לכך היא שבסיום הסריגה "מאבדים" עיניים לטובת חיבור שני החלקים, אז עדיף שזה יהיה בחלק השקוע שבRIB ושזה לא יעלים שקע אחד. (מקווה שברור...) כלומר, אם את עושה
K2, [P2, K2[x25 אז כשתחברי יהיו בעצם ארבע עיניים K ששתיים מהן תלכנה על החיבור עצמו ותעלמנה פנימה לתוך הבגד, ומבחוץ זה ייראה כמו מעגל מושלם של K2 P2
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

תודה ניצן.
כן נראה לי שהבנתי,את מסבירה ברור.
שאת כותבת כפול 25 את מתכוונת לכפול עשרים וחמש שורות של צד ימין וצד שמאל? כי אני עושה 15 שורות.
תודה, שוב.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לא, סתם תקעתי מספר אקראי של חזרות. את יכולה להתעלם :-)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

אני צריכה עזרה בפיענוח של ההוראות האלה
אני בשלב הסופי, של ה-yoke, וכתוב שם ככה:

Repeat these 2 rows 21[22, 22, 23] times more. 104[104, 112, 112] sts rem.
(כלומר, לעשות הורדת עיניים של רגלן תוך כדי פתיחה של צוארון, כל שתי שורות יורדות לי 8 עיניים בעצם. זה השלב שאני בו עכשיו. הסריגה היא כבר בשלב של back and forth ולא במעגל.)

ואז כתוב את זה:
Continuing raglan decreases as set, BO 6 sts at beg of next 2 rows, BO 3 sts at beg of foll 2 rows, BO 2 sts at beg of foll next 2 rows. 56[56, 64, 64] sts rem.

ניסיתי לחשב, ואני לא מצליחה להבין איך אמורות להעלם לי 48 עיניים ושאני אשאר רק עם 56. ממה שחישבתי אמורות להעלם לי 46. אני גם לא מבינה איך אני סוגרת את העיניים: אני צריכה לעשות BO של 6 עיניים מכל צד של פתח הצווארון (כלומר בתחילת וסוף השורה)? ואז 3 מכל צד וכו'? כי ההוראות אומרות אני צריכה לעשות BO רק בתחילת השורות. אז היא רוצה לעשות BO פעם אחת בתחילת ה-RS ופעם אחת בתחילת ה-WS? זה נראה לי פחות יפה, כי אז יוצא BO אחד של ימין ו-BO אחד של שמאל.

וגם, אח"כ בחלק של הקולר, לפי ההוראות אני צריכה לעשות :
Next Row [WS]: P3, [k2, p2] to last st, p1.
Next Row [RS]: K3, [p2, k2] to last st, k1.

מה ההגיון? זה יוצא לא סימטרי, זה כבר לא נסגר במעגל הרי. זה קשור איכשהו לתפירת ריצ'רץ' אח"כ?

תודה רבה
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

ניצן, בכרטיס שלך ברוילרי הסודר של נהר עם הפסים.
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ילדת, זה מספר שיש לי. אבל זה הסוודר הכי פשוט בעולם, בחיי. גילו לי שדיברת עליי שלשום עם מישהי שעכשיו היא שכנה שלי. אז אולי כשניפגש אני פשוט אסביר לך? ומה החשבון שלך ברוולרי?

אז היא רוצה לעשות BO פעם אחת בתחילת ה-RS ופעם אחת בתחילת ה-WS? זה נראה לי פחות יפה, כי אז יוצא BO אחד של ימין ו-BO אחד של שמאל.
זה מה שבד"כ עושים. לפי מה שהסברת, לא ברור איך נעלמו כל כך הרבה עיניים. אני הולכת לקרוא.

אז יש לנו 6X2 + 3X2 + 2X2 שזה 22 ועוד שמונה בכל שתי שורות על הRAGLAN אם אני מבינה אותך נכון, שזה עוד 24, וצריך לצאת יחד 46 ולא 48. ויש את הDECREASE ROUND, אולי שם מתחבאות עוד עיניים שהיו צריכות לרדת? :-S
חיפשתי ERRATA על הPATTERN הזה ולא מצאתי. אני אחפש בפורומים בRAVELRY ואחזור אלייך.

מה ההגיון? זה יוצא לא סימטרי, זה כבר לא נסגר במעגל הרי. זה קשור איכשהו לתפירת ריצ'רץ' אח"כ?
למה את מתכוונת "סימטרי"? זה P3 ואז עושים K2P2 כמה פעמים ואז K2 P3
בצד השני אותו הדבר. ה3 זו העין שמתקזזת בRIB כמו שתיארתי פה למעלה לשאלתה של נועם.
אני מבינה אותך נכון?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה. אני אניח ל-2 העיניים האלו להתנדף מעצמן, זה כולה שתי עיניים, לא נורא, במילא כל השאר נסגרות בבת אחת כבר שורה אח"כ. רק עוד שאלה יש לי, האם לדעתך כדאי באמת לעשות BO פעם אחת בתחילת ה-RS ופעם אחת בתחילת ה-WS?
כי כאמור, זה נראה לי פחות יפה, כי אז יוצא BO אחד של ימין ו-BO אחד של שמאל.

ובקשר לעניין של הסימטריה: אההה.... הבנתי. תודה :-)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

אוי סליחה זו אני
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האם לדעתך כדאי באמת לעשות
כן. מנסיון, אין שום הבדל בעין בתוצאה הסופית, אם תעשי את זה כמו שאת זוממת תתקעי עם לחבר חוט לסריגה (חישבי על זה, BO בסוף שורה, מה הוא אומר?) וזה יותר מכער לטעמי (ממשהו שבכלל לא רואים, זה בטוח...)

לא מצאתי שום שאלה בנושא, כנראה שאנחנו מפספסות משהו. (ממש לא התעמקתי. יש לך סבלנות לחכות למחר? אני הרוסה מעייפות...) בכל מקרה, אני מציעה לשים "חוט הצלה" לפני שאת ממשיכה, כדי שאם תקלטי את הטעות ותחליטי לפרום, יהיה לך קל ומהיר לעשות את זה. בכל אופן ממליצה להמשיך לקרוא עד הסוף קודם, כדי לא לכרות לעצמך בורות יותר גדולים בהמשך. לפעמים 2 עיניים זה יותר מרק שתי עיניים... :-)
חתולת_בית*

סריגה בהתכתבות

לחבר חוט לסריגה וואלה צודקת.

רב תודות
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אז למדתי לסרוג בשתי מסרגות, עשיתי כמה דברים נחמדים ככה לבד, בלי הוראות. סבבה. עכשיו מתחשק לי משהו לעצמי, משהו אמיתי (סרגתי כיסוי חיתול מצמר לעולל ללילות ומכנסי חריץ שוות ביותר לאותו עולל) ברחתי לעצמי משהו שנראה מגניב ואומרים עליו שהוא ממש קל, זה גם נראה קל למראית העין, רק מלבנים ישרים. הדפסתי לעצמי את ההוראות ואז כשניסיתי לקרוא אותן גיליתי שהן מעורבות בשפה ממש לא ברורה. זקוקה לעזרה מהמנוסות. מה מההוראות נראה כמו שרוולים ואם כבר אז תאמרו לי בבקשה מה קורה באיזור הכתפיים, איזה אופן סריגה זה וכמה שורות צריך מזה (ואם כבר אז אולי כמה עיניים צריך בשביל השרוול ואני אלמד צ'כית בהזדמנות אחרת). תודה רבה רבה!
http://hamiltondesign.biz/bilder/Errata%20Noro%202.pdf
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

זו לא התבנית, זה רק תיקון הטעויות בה.
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

יצאתי אמה... עכשיו אני שוברת את הראש איפה אני מוצאת את התבנית... אולי לך הפתרונים?
http://www.ravelry.com/patterns/library/klaralund
ילדת_טבע*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

טוב... מצאתי... זה בתשלום... בעסה... אולי יש לך רעיון לאיך אני מפענחת את העניין הזה עם הכתפיים? על כל השאר אני חושבת שאני יכולה להתגבר לבד...
ניצן_אמ*

סריגה בהתכתבות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

סוודר חמוד לאללה.
תכלס זה נראה די פשוט, רק צריך לפענח אם יש העלאות מיוחדות כדי שהכתפיים תהיינה מדוייקות (קראת איפשהו שזה מלבנים? כי לי זה נראה כמו טרפזים במבט שטחי...) בקיצור. את מעלה עיניים, ואז בתחילת ובסוף כל שורה את סורגת יחד עם עין מהגוף. <אם את לא מבינה מה אני אומרת, אני אכביר מילים. אבל זה נראה לי די פשוט. את עושה K2TOG של העין שעל המסרגה עם העין הבאה שעל הגוף שכבר סיימת לסרוג.>
שליחת תגובה

חזור אל “ניקיון וסדר”