סריגה בהתכתבות
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
סריגה בהתכתבות
סריגת חורים יפה וקלה להפליא שמצאתי ברשת (סוג הצמר מזעזע אבל הדוגמא יופי):
http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.a ... Id=1283594
http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.a ... Id=1283594
-
- הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 16:16
- דף אישי: הדף האישי של חתולת_בית*
סריגה בהתכתבות
ג'ינג'ית:
סריגת שמאל: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/132/1 באנגלית נקרא purl
סריגת ימין: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/123/1 באנגלית knit
סריגת שורה ימין שורה שמאל: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/145/1 באנגלית stickinnet
סריגת פטנט: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/141/1 באנגלית ribbing
ואם את כבר בשוונג סריגת "אורז" שיוצאת גם מאוד יפה http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/138/1 באנגלית seed.
סריגת צעיף עם חורים כמו שהראת בלינק של תפוז (במקרההכינותי מראש וידאו לזה): http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/139/1 או שאת יכולה לסרוג סריגה רגילה עם חוט דק מידי למסרגות עבות מידי, למשל חוט שמתאים למסרגות 4 עם מסרגות 7. זה לא יוצא מהמם כמו הצעיך בתפוז, אבל זה גם יוצא צעיף מחורר ורפוי כזה.
אנדלוסיה,
גם לי זה יצא פעם מגולגל סביב עצמו. כמה דברים שיכולים לעזור:
לעשות עין הפוכה בסוף כל שורה, כלומר בשורה של ימין, לעשות את השורה האחרונה שמאל, ואותו הדבר בשורה שמאל, לעשות את העין האחרונה ימין.
או לסרוג את העין הראשונה בכל שורה, במקום להפיל אותה - זה מה שאני עושה היום ואין יותר גלגול
אבל בגלל שנשמע שכבר סיימת את הצעיף, אפשר לעשות את מה ש דרך עפר שם זמני כתבה כאן פעם:
כשאני גומרת לסרוג, אני משטחת יפה את העבודה, מחברת בסיכות למגבת אם צריך, מיישרת את הקצוות, אם צריך אני מותחת קצת איפה שצריך, ומעבירה מעל זה מגהץ אדים, עם הרבה אדים ובלי לגעת בעבודה, ונותנת לזה להתייבש. מה שנקרא blocking.
ובכלל היה לנו על זה דיון פעם, תסתכלי ב- 03.03.2008
סריגת שמאל: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/132/1 באנגלית נקרא purl
סריגת ימין: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/123/1 באנגלית knit
סריגת שורה ימין שורה שמאל: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/145/1 באנגלית stickinnet
סריגת פטנט: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/141/1 באנגלית ribbing
ואם את כבר בשוונג סריגת "אורז" שיוצאת גם מאוד יפה http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/138/1 באנגלית seed.
סריגת צעיף עם חורים כמו שהראת בלינק של תפוז (במקרההכינותי מראש וידאו לזה): http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/139/1 או שאת יכולה לסרוג סריגה רגילה עם חוט דק מידי למסרגות עבות מידי, למשל חוט שמתאים למסרגות 4 עם מסרגות 7. זה לא יוצא מהמם כמו הצעיך בתפוז, אבל זה גם יוצא צעיף מחורר ורפוי כזה.
אנדלוסיה,
גם לי זה יצא פעם מגולגל סביב עצמו. כמה דברים שיכולים לעזור:
לעשות עין הפוכה בסוף כל שורה, כלומר בשורה של ימין, לעשות את השורה האחרונה שמאל, ואותו הדבר בשורה שמאל, לעשות את העין האחרונה ימין.
או לסרוג את העין הראשונה בכל שורה, במקום להפיל אותה - זה מה שאני עושה היום ואין יותר גלגול
אבל בגלל שנשמע שכבר סיימת את הצעיף, אפשר לעשות את מה ש דרך עפר שם זמני כתבה כאן פעם:
כשאני גומרת לסרוג, אני משטחת יפה את העבודה, מחברת בסיכות למגבת אם צריך, מיישרת את הקצוות, אם צריך אני מותחת קצת איפה שצריך, ומעבירה מעל זה מגהץ אדים, עם הרבה אדים ובלי לגעת בעבודה, ונותנת לזה להתייבש. מה שנקרא blocking.
ובכלל היה לנו על זה דיון פעם, תסתכלי ב- 03.03.2008
-
סריגה בהתכתבות
אוי, stickinnet=stockinnet
סריגה בהתכתבות
בחודשים האחרונים אני סורגת דברים מעניינים משקיות ניילון, וגם מחולצות ישנות מטריקו.
ושאף אחד לא יעז להזכיר את השם שיפרה!
ושאף אחד לא יעז להזכיר את השם שיפרה!
סריגה בהתכתבות
תודה לחתולה. אנסה ואדווח. אני בערך באמצע הצעיף. הקליינט בן שלוש כך שלא יהיה לו נורא אכפת להיות שפן הניסיונות שלי (בוא נאמר, הוא סובל את כל השאר, אז למה שדווקא בסריגה יהיה לו אכפת?)
-
סריגה בהתכתבות
חתולת בית, אין עלייך! תודה!
<באמת חיפשתי אותך בלילה, אם את מסתובבת פה כי נורא רציתי להתחיל כבר לסרוג, בסוף התאמנתי על כל מיני המצאות שלי >
_בחודשים האחרונים אני סורגת דברים מעניינים משקיות ניילון, וגם מחולצות ישנות מטריקו.
ושאף אחד לא יעז להזכיר את השם שיפרה!_
שלומ צ בדיוק קראתי על העניין עם השקיות, מה את סורגת למשל?
ומהחולצות יוצא משהו נעים לעין ושימושי או שזה יותר בעניין אומנותי?
אגב יצירתיות, אני שקלתי לגזור לרצועה אחת דקיקה את שמיכות הפליז שלי שהן יפות וצבעוניות ולסרוג מהן, יש לי תחושה שזה ייצא מהמם והרי פליז דומה במרקמו לצמר משובח.
<באמת חיפשתי אותך בלילה, אם את מסתובבת פה כי נורא רציתי להתחיל כבר לסרוג, בסוף התאמנתי על כל מיני המצאות שלי >
_בחודשים האחרונים אני סורגת דברים מעניינים משקיות ניילון, וגם מחולצות ישנות מטריקו.
ושאף אחד לא יעז להזכיר את השם שיפרה!_
שלומ צ בדיוק קראתי על העניין עם השקיות, מה את סורגת למשל?
ומהחולצות יוצא משהו נעים לעין ושימושי או שזה יותר בעניין אומנותי?
אגב יצירתיות, אני שקלתי לגזור לרצועה אחת דקיקה את שמיכות הפליז שלי שהן יפות וצבעוניות ולסרוג מהן, יש לי תחושה שזה ייצא מהמם והרי פליז דומה במרקמו לצמר משובח.
סריגה בהתכתבות
עד עכשיו סרגתי משהו שנראה כמו סל כביסה, מתקן לאיכסון 3 גלילי נייר טואלט וארנק לקטנה - זה מניילון. יורשות העצר ביקשו גם תיק לקיץ - אז התחלתי לגזור מכנסי טריקו ישנות. תמיד יותר קל עם חולצות טריקו גדולות (ה"חוט" יוצא נוח יותר לעבודה). בשוק החלפות האחרון בחרתי כמה חולצות טריקו צבעוניות מעניינות בדיוק למטרה הזו...
אני לא אסרוג בגדים מניילון או משהו כזה - אבל חפצים שימושיים אחרים כן. בנוגע לפליז - בתחושה שלי בלבד - צמרמורת במסרגות
אני לא אסרוג בגדים מניילון או משהו כזה - אבל חפצים שימושיים אחרים כן. בנוגע לפליז - בתחושה שלי בלבד - צמרמורת במסרגות
-
סריגה בהתכתבות
אם את מסתובבת פה וואו תודה אבל קטונתי... [-: ניצן היא המאסטרית האמיתית והמנחה הרוחנית של הדף הזה...
שלומ צ, איך את סורגת עם ניילון? עם שתי מסרגות? ומה, פשוט עושה רצועות רצועות של הניילון?
שלומ צ, איך את סורגת עם ניילון? עם שתי מסרגות? ומה, פשוט עושה רצועות רצועות של הניילון?
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
סריגה בהתכתבות
מה עושים? אנא הושיעי.
מגהצים. מגהץ אדים מרחף מעל צעיף שאת מחברת בסיכות שטוח למשטח עבודה כלשהו. או ללחלח קלות את הצעיף ולרחף מעליו עם מגהץ, או לגהץ ממש, אבל בחום ממממממממש נמוך.
בקטנה
ניצן היא המאסטרית האמיתית והמנחה הרוחנית של הדף הזה...
פחחח... כולנו ביחד. הולך?
סריגת ניילון זה נורא כיף אבל רק כשאין ילדים. וואו כמה התחרפנתי מזה שהיא פיזרה ליאת כל הכדורים ברחבי הבית כמה פעמים ביום. עם צמר זה לא קרה. כדור אחד, מקסימום שניים. משהו בניילון ממש הקסים אותה וגרם לה לרוץ ולקפוץ ולפרום ולפרק בתאווה בלתי מרוסנת. בקיצור, זה, יחד עם שקיות פלסטיק במספרים (אין לנו שקיות!) קטע את סריגת הניילון שלי באיבה.
היום ראיתי סלסלת שקיות מהממת ביופיה. הזכיר לי את הספר שיש לי על 1006008l]+שטיחי lg wilson[/po].jpg multi]+צמר wool braided oval rug 6827[/po].jpg קלועים הכי קל בעולם והכי הכי יפה. אבל בשביל זה צריך צמר אחר, וזמן. ודף אחר
מגהצים. מגהץ אדים מרחף מעל צעיף שאת מחברת בסיכות שטוח למשטח עבודה כלשהו. או ללחלח קלות את הצעיף ולרחף מעליו עם מגהץ, או לגהץ ממש, אבל בחום ממממממממש נמוך.
בקטנה
ניצן היא המאסטרית האמיתית והמנחה הרוחנית של הדף הזה...
פחחח... כולנו ביחד. הולך?
סריגת ניילון זה נורא כיף אבל רק כשאין ילדים. וואו כמה התחרפנתי מזה שהיא פיזרה ליאת כל הכדורים ברחבי הבית כמה פעמים ביום. עם צמר זה לא קרה. כדור אחד, מקסימום שניים. משהו בניילון ממש הקסים אותה וגרם לה לרוץ ולקפוץ ולפרום ולפרק בתאווה בלתי מרוסנת. בקיצור, זה, יחד עם שקיות פלסטיק במספרים (אין לנו שקיות!) קטע את סריגת הניילון שלי באיבה.
היום ראיתי סלסלת שקיות מהממת ביופיה. הזכיר לי את הספר שיש לי על 1006008l]+שטיחי lg wilson[/po].jpg multi]+צמר wool braided oval rug 6827[/po].jpg קלועים הכי קל בעולם והכי הכי יפה. אבל בשביל זה צריך צמר אחר, וזמן. ודף אחר
-
סריגה בהתכתבות
קניתי 3 חבילות צמר עבה מאוד בצבע לבן-שמנת בוהק, כזה מעט פלומתי כמו ענן, חשבתי לסרוג צעיף קלאסי לבן סטייל סיביר. אני בשליש הדרך, במסרגה 8 ואללה איסטור, מסתמן שאני סורגת בלוק. יצא עבה וחזק... אגב ניצן, שטיחי צמר קלועים...
תכלס אם הוא לא היה לבן הייתי עושה ממנו שטיח.
קיצר אני תוהה, מה אפשר לעשות איתו במקביל לפרימה. הצבע מטמטם והמגע גם. חשבתי לסרוג שכמייה עדינה או עציף עדין עם דוגמאת חורים ענקיים על מנת שייצא קל (נאמר לאמא שלי), אבל כל דוגמאות החורים שמצאתי ברשת נוגעות בסריגת קרושה או בחוטים דקים יותר. הדוגמא שאני הבאתי קודם בקישור לא יושבת טוב על הסוג הזה של הצמר.
קיצר רעיונות וזה אם יש, ייתקבלו בברכה.
אה ופתאום עלה לי רעיון, כבר חודשים שאני מחפשת שטיח בצבע ספציפי, אדום או כתום אבל בגוון לא מצועצע, סטייל צבעי חמרה, עבה מספיק אבל אוורירי גם לקיץ ובמרקם לא קיטשי ולא מוצאת (כיין, הרבה דרישות יחסית לשטיח) ועכשיו אני תוהה אם אפשר משתי שמיכות פליז שעלו 15 ש"ח לסרוג שטיח עבה ואפקטיבי שלא יזוז וכאלה ואם לא מפליז, אז ממשהו אחר... הממ.. נשמע מאתגר!
תכלס אם הוא לא היה לבן הייתי עושה ממנו שטיח.
קיצר אני תוהה, מה אפשר לעשות איתו במקביל לפרימה. הצבע מטמטם והמגע גם. חשבתי לסרוג שכמייה עדינה או עציף עדין עם דוגמאת חורים ענקיים על מנת שייצא קל (נאמר לאמא שלי), אבל כל דוגמאות החורים שמצאתי ברשת נוגעות בסריגת קרושה או בחוטים דקים יותר. הדוגמא שאני הבאתי קודם בקישור לא יושבת טוב על הסוג הזה של הצמר.
קיצר רעיונות וזה אם יש, ייתקבלו בברכה.
אה ופתאום עלה לי רעיון, כבר חודשים שאני מחפשת שטיח בצבע ספציפי, אדום או כתום אבל בגוון לא מצועצע, סטייל צבעי חמרה, עבה מספיק אבל אוורירי גם לקיץ ובמרקם לא קיטשי ולא מוצאת (כיין, הרבה דרישות יחסית לשטיח) ועכשיו אני תוהה אם אפשר משתי שמיכות פליז שעלו 15 ש"ח לסרוג שטיח עבה ואפקטיבי שלא יזוז וכאלה ואם לא מפליז, אז ממשהו אחר... הממ.. נשמע מאתגר!
-
סריגה בהתכתבות
הנה מה שדגתי ברשת, מסתבר שחשבו על זה קודם, סריגת שטיחים:
http://www.israeltrade.gov.il/cmstamat/ ... esAzaCompa
nyDetails.aspx?compid=5159
ומסתמן שאני הולכת על זה אחורי שלושת הצעיפים שמחכים על שתי מסרגות (רק אלוהים יודע איך).
http://www.israeltrade.gov.il/cmstamat/ ... esAzaCompa
nyDetails.aspx?compid=5159
ומסתמן שאני הולכת על זה אחורי שלושת הצעיפים שמחכים על שתי מסרגות (רק אלוהים יודע איך).
סריגה בהתכתבות
חתולת בית - אני סורגת כרגע עם מסרגה אחת (הכי עבה שמצאתי בחנות). מבקשת מכל המשפחה לשמור לי שקיות ניילון משומשות צבעוניות (לעולם לא לוקחת מהחנות "עוד אחת" אפילו אם יש להם בצבע משגע). אני גוזרת רצועות ואח"כ עובדת עם זה (מזכיר אח"כ רפייה).
סריגה בהתכתבות
טוב, אנסה את הגיהוץ, כי הטריקים עם העיניים הקיצוניות שסרוגות הפוך לא עבד בכלל, וניסיתי כמה וריאציות, כולל שתי עיניים הפוכות בתחילת כל שורה ועוד.
מה שכן, חשבתי אולי לחבר חתיכת פליז רך לרונג סייד, ככה גם יהיה נעים על הצוואר של הנסיך על העדשה שלי.
(ומשום מה יש לי הרגשה שברגע שזה יהיה מוכן, למרות שהוא שמח וגאה שאמא סורגת לו צעיף, הוא בכלל לא ירצה ללבוש אותו.)
מה שכן, חשבתי אולי לחבר חתיכת פליז רך לרונג סייד, ככה גם יהיה נעים על הצוואר של הנסיך על העדשה שלי.
(ומשום מה יש לי הרגשה שברגע שזה יהיה מוכן, למרות שהוא שמח וגאה שאמא סורגת לו צעיף, הוא בכלל לא ירצה ללבוש אותו.)
-
סריגה בהתכתבות
האמת שמה שעבד לי הכי טוב זה פשוט לסרוג פטנט של עין ימין עין שמאל, ולא סטוקינג סטיץ'. מסיבה כלשהי שאני לא ממש מבינה עד היום, זה לא מתגלגל.
סריגה בהתכתבות
כן כבר הבנתי שזה מה שהייתי צריכה לעשות, אבל לא בא לי לפרום הכל. בצמר שבחרתי הסטוקינט נראה הכי טוב.
בינתיים גם מצאתי מלאן דוגמאות לצעיפים מקסימים שבחיים לא נספיק לכרוך סביב צווארינו בחורף הישראלי. אחרי הצעיף מתוכנן כובע פשוט ואז גרביים לתינוק (איזה יומרות שיש לי). עוד שאלות יבואו בהמשך.
תודה לכן
בינתיים גם מצאתי מלאן דוגמאות לצעיפים מקסימים שבחיים לא נספיק לכרוך סביב צווארינו בחורף הישראלי. אחרי הצעיף מתוכנן כובע פשוט ואז גרביים לתינוק (איזה יומרות שיש לי). עוד שאלות יבואו בהמשך.
תודה לכן
-
סריגה בהתכתבות
חשבתי אולי לחבר חתיכת פליז רך לרונג סייד, ככה גם יהיה נעים על הצוואר של הנסיך על העדשה שלי.
זה רעיון מצויין. <אגב, למה לא פלנל? לא עדיפה כותנה על נפט? בכל זאת באופן. >
זה רעיון מצויין. <אגב, למה לא פלנל? לא עדיפה כותנה על נפט? בכל זאת באופן. >
סריגה בהתכתבות
בנוגע לפליז - זהו חומר ממוחזר (בקבוקי שתייה ישנים וכו') ולכן לא פוגם באג'נדה. אבל כיוון שגזירת פליז גורמת לצמרמורת, אז אולי גם סריגה?
-
סריגה בהתכתבות
בנוגע לפליז - זהו חומר ממוחזר (בקבוקי שתייה ישנים וכו') ולכן לא פוגם באג'נדה.
אבל כן יכולה לפגוע בעור.
אילה, הייתי הולכת בערך על משהו כמו80X90 או 80X100 אפשר קצת יותר או קצת פחות. (לא הייתי יורדת מ70-75X75)
אבל כן יכולה לפגוע בעור.
אילה, הייתי הולכת בערך על משהו כמו80X90 או 80X100 אפשר קצת יותר או קצת פחות. (לא הייתי יורדת מ70-75X75)
סריגה בהתכתבות
אגב, למה לא פלנל? לא עדיפה כותנה על נפט?
אפשר לחשוב, הצמר בעצמו בקושי יש בו צמר ורובו אקרילן
אני אחבר לזה מה שאמצא ביום שישי בנחלת בנימין -- אם אמצא פלנל בצבע מתאים -- אהלן וסהלן, או אפילו טריקו. לא אהפוך את העולם בשביל זה.
אפשר לחשוב, הצמר בעצמו בקושי יש בו צמר ורובו אקרילן
אני אחבר לזה מה שאמצא ביום שישי בנחלת בנימין -- אם אמצא פלנל בצבע מתאים -- אהלן וסהלן, או אפילו טריקו. לא אהפוך את העולם בשביל זה.
סריגה בהתכתבות
שלום שלום,
אחרי עיון בהודעות ואיסוף לינקים ודוגמאות סריגה (ניצן, אני נוטה לקרוא להם "מתכונים", כמו עוגה, רק לא...) נותרתי עם מלא שאלות, אבל אשאל רק כמה:
אני סורגת סוודר לתינוק. פעם ראשונה שאני סורגת סוודר אז התחלתי בקטן. מה זה stitch markers ולמה הם טובים? ואיך משאירים מקום לשרוולים?
מה עושים כל פעם שמחליפים צבע/צמר בסוף שורה - גוזרים? משאירים? יש שיטה טובה שאני לא מכירה?
הדוגמא מצורפת. (http://www.nancyhearne.com/drawingboard/rspullover.htm)
איזה כיף של דף!
אחרי עיון בהודעות ואיסוף לינקים ודוגמאות סריגה (ניצן, אני נוטה לקרוא להם "מתכונים", כמו עוגה, רק לא...) נותרתי עם מלא שאלות, אבל אשאל רק כמה:
אני סורגת סוודר לתינוק. פעם ראשונה שאני סורגת סוודר אז התחלתי בקטן. מה זה stitch markers ולמה הם טובים? ואיך משאירים מקום לשרוולים?
מה עושים כל פעם שמחליפים צבע/צמר בסוף שורה - גוזרים? משאירים? יש שיטה טובה שאני לא מכירה?
הדוגמא מצורפת. (http://www.nancyhearne.com/drawingboard/rspullover.htm)
איזה כיף של דף!
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
סריגה בהתכתבות
לא שאני לוחצת, אבל לא היה דיבור על מפגש סריגה? אלטר? אם לא בא לך, אני מוכנה לארגן אחד אצלי. סלון, משקאות וכיבוד קל עליי, ללמד אותי לסרוג - עליכן . מה אתן אומרות?
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
סריגה בהתכתבות
יו, נכון, היה משהו כזה. במחשבה שניה קצת מבהיל אותי: הילדים ישתוללו וכולי.
-
סריגה בהתכתבות
הילדים ישתוללו וכולי
אני מתכוונת לילדים שלי כמובן! התנהגות של ילדים אחרים לא מלחיצה אותי בכלל.
אני מתכוונת לילדים שלי כמובן! התנהגות של ילדים אחרים לא מלחיצה אותי בכלל.
-
סריגה בהתכתבות
רונצ', stitch markers טובים לסימון של כל מני דברים, הם ממש דברים רב תכליתיים. אפשר להשתמש בחוטים בצבע אחר או בסיכות בטחון, אבל קצת פחות נוח.
בדוגמה שקישרת המקום לשרוולים לא יהיה בעיה, כי אם אני מבינה נכון - החיבור שמציעים שם הוא לחבר את השרוולים לגוף הסוודר כשהם פרושים, ואחר כך לתפור את המותניים ולסגור את השרוול ביחד.
החלת צמר בסוף שורה - אפשר באחת הדרכים שדנו בהן למעלה לגבי החלפת צמר באופן כללי, ואפשר להשאיר קצה ואחר כך לתפור אותו לתוך הסריגה בצד שמאל.
בדוגמה שקישרת המקום לשרוולים לא יהיה בעיה, כי אם אני מבינה נכון - החיבור שמציעים שם הוא לחבר את השרוולים לגוף הסוודר כשהם פרושים, ואחר כך לתפור את המותניים ולסגור את השרוול ביחד.
החלת צמר בסוף שורה - אפשר באחת הדרכים שדנו בהן למעלה לגבי החלפת צמר באופן כללי, ואפשר להשאיר קצה ואחר כך לתפור אותו לתוך הסריגה בצד שמאל.
סריגה בהתכתבות
תודה.
אז בעצם אני מסמנת את המקום וממשיכה לסרוג כרגיל?
אז בעצם אני מסמנת את המקום וממשיכה לסרוג כרגיל?
סריגה בהתכתבות
ראשית נקווה שהשנה תהיה טובה יותר מהכיעור שבו התחילה.
וכעת לשאלת השאלות: איך עושים פרנזים? הסבר ואפילו לינק יתקבלו בברכה (איך אומרים פרנזים באנגלית?)
תודה
וכעת לשאלת השאלות: איך עושים פרנזים? הסבר ואפילו לינק יתקבלו בברכה (איך אומרים פרנזים באנגלית?)
תודה
-
סריגה בהתכתבות
מצטרפת לברכה של אנדלוסיה ואני שואלת:
איך עושים רגלן?
הסבר ואפילו לינק יתקבלו בברכה
איך עושים רגלן?
הסבר ואפילו לינק יתקבלו בברכה
סריגה בהתכתבות
גדילים ???
אבל גדילים זה בעברית. איך באנגלית, כדי שאולי אוכל לחפש ברשת, או הסבר קצר פה שיקצר לי את השיטוטים...
אבל גדילים זה בעברית. איך באנגלית, כדי שאולי אוכל לחפש ברשת, או הסבר קצר פה שיקצר לי את השיטוטים...
סריגה בהתכתבות
אנדלוסיה - אופס סליחה, חשבתי שאת צוחקת. בכל אופן מתוך בבילון: fringe, strand, tuft, frill; wreath
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
סריגה בהתכתבות
החורף סופסוף הגיע וכבכל שנה שוב אני מנסה את גורלי עם הצמר והמסרגות....
הפעם מסרגה אחת. אולי למישהי יש הוראות סריגה למשהו קל למתחילים מאוד, אבל שיהיה קצת יותר מעניין מצעיף.
ואם אפשר עם הוראות בעברית.
תודה, חורף חם. קרן קיימת.
הפעם מסרגה אחת. אולי למישהי יש הוראות סריגה למשהו קל למתחילים מאוד, אבל שיהיה קצת יותר מעניין מצעיף.
ואם אפשר עם הוראות בעברית.
תודה, חורף חם. קרן קיימת.
-
סריגה בהתכתבות
תסתכלי בלינק ש ניצן אמ שמה ב-15.12.2007 21:48 אי שם למעלה
-
סריגה בהתכתבות
אה, רגע, התכוונת להוראות איך לסרוג או מה לסרוג?
-
סריגה בהתכתבות
סיימתי את הצעיף הבורדו עם דוגמאת החורים, יצא יפה לאללה, ובגלל שהוא אוורירי יחסית, חבילה אחת של 100 גר' הספיקה לכולו.
עכשיו אני כמעט מסיימת לסרוג תיק תואם (לא יאומן שאני סורגת תיק תואם ... ) אני כמעט מסיימת לסרוג צפוף ואחיד חתיכה מלבנית ואני מתכננת לתפור אותה משני צידיה לאורך ואילו למעלה לכווץ את הכל בחוט תפירה תוך הכנסת חוט תייל - כמו שמכווצים שקית יום הולדת, האם זה אפשרי או שמשהו שם עלול להתחרבש? הסריגה נדמית לי מיום ליום כמו כימיה, מאוד מדוייק הסיפור הזה, מצד אחד ומצד שני יש מקום לניסויים עם סבירות גדולה לאסון
במקביל התחלתי לסרוג שקיות ניילון ואחרי שתי שורות זה נהיה סטיקי, זה הגיוני או שאני משתמשת במסרגה הלא נכונה (מתכת ובמבוק) או מה? פשוט מרגישים את הפלסטיק כמעט נמרח על המסרגות וכמעט ששברתי אחת.. פתרונים למיודעות ממני?
עכשיו אני כמעט מסיימת לסרוג תיק תואם (לא יאומן שאני סורגת תיק תואם ... ) אני כמעט מסיימת לסרוג צפוף ואחיד חתיכה מלבנית ואני מתכננת לתפור אותה משני צידיה לאורך ואילו למעלה לכווץ את הכל בחוט תפירה תוך הכנסת חוט תייל - כמו שמכווצים שקית יום הולדת, האם זה אפשרי או שמשהו שם עלול להתחרבש? הסריגה נדמית לי מיום ליום כמו כימיה, מאוד מדוייק הסיפור הזה, מצד אחד ומצד שני יש מקום לניסויים עם סבירות גדולה לאסון
במקביל התחלתי לסרוג שקיות ניילון ואחרי שתי שורות זה נהיה סטיקי, זה הגיוני או שאני משתמשת במסרגה הלא נכונה (מתכת ובמבוק) או מה? פשוט מרגישים את הפלסטיק כמעט נמרח על המסרגות וכמעט ששברתי אחת.. פתרונים למיודעות ממני?
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
סריגה בהתכתבות
קרן, יש בלוג נהדר שכולו מסרגה אחת וכולו פשוט:
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.as ... lonaarobas
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.as ... lonaarobas
סריגה בהתכתבות
ג'ינג'ית יקרה - כנראה שמשהו בטכניקה לא תקין. קודם כל רצוי להשתמש בסוג מסויים של שקיות (שקיות גופיה מרשרשות), לגזור אותן לרצועה צרה אך יציבה ולדעתי קשה מאוד לסרוג שקיות בשתי מסרגות. קל בהרבה לסרוג במסרגה אחת (בגלל הכיפוף בקצה...). יש תחושה שסורגים ברפייה. אה כן - מסרגה עבה (לא פחות ממספר 4, אם כי סרגתי פעם במסרגה דקה, היה קשה אבל הצלחתי...)
-
סריגה בהתכתבות
tassels
אני לא סורגת בצמרים לא טבעיים. יקר, אבל משתלם. במראה, בתחושה, ובבריאות העור (יש לי עור סופר רגיש)
stitch markers נועדו בעקרון לכך שלא תצטרכי לספור כל הזמן. את המרקרים שמים על המסרגה בין התפרים, וכשמגיעים אליהם מעבירים אותם על מסרגה ימין וממשיכים לפי ההוראות. יש הוראות שמתייחסות במישרין לSM ואומרות "סרגי עד לSM ואז K3 K2TOG" כלומר, אם רוצים לדלג עליהם, צריך ממש לחשב. הכי פשוט וזול זה לקחת חוט מצמר בצבע קונטרסטי, ליצור לולאה ולשים אותה על המסרגה.
ג'ינג'ית, מחזקת ידייך
אני לא סורגת בצמרים לא טבעיים. יקר, אבל משתלם. במראה, בתחושה, ובבריאות העור (יש לי עור סופר רגיש)
stitch markers נועדו בעקרון לכך שלא תצטרכי לספור כל הזמן. את המרקרים שמים על המסרגה בין התפרים, וכשמגיעים אליהם מעבירים אותם על מסרגה ימין וממשיכים לפי ההוראות. יש הוראות שמתייחסות במישרין לSM ואומרות "סרגי עד לSM ואז K3 K2TOG" כלומר, אם רוצים לדלג עליהם, צריך ממש לחשב. הכי פשוט וזול זה לקחת חוט מצמר בצבע קונטרסטי, ליצור לולאה ולשים אותה על המסרגה.
ג'ינג'ית, מחזקת ידייך
סריגה בהתכתבות
אני לא סורגת בצמרים לא טבעיים. ברור, ניצן. לא חשבתי אחרת. רק מכבשי חופש איריות שאכלו אוכל אורגני, ורק מחוטים שנטוו בכישור מסורתי מעצי אדר עתיקים שדושנו בחרצולי יונים סגולות
אני לעומת זאת, שאין לי עור רגיש ואחרי שלא סרגתי כבר איזה עשרים שנה, החלטתי שאת הפרויקטים הראשונים (שאנחנו עדיין לא יודעים אם הם לא יהיו במקרה ראשונים ואחרונים, אחרי שתעבור ההתלהבות הראשונית), לקליינט שהבגדים שלו גומרים את היום במצב של עובד רפת, אסרוג במשהו קצת יותר עממי.
בכל אופן הצעיף גמור, עם פרנזים יפהפיים. יצא קצת ארוך מדי לילד בן שלוש, וכצפוי זה לא נוח לו. אבל מצאתי טריקו דק וחיברתי לרונג סייד (הבלוקינג בגיהוץ לא עבד לי, או שלא עשיתי משהו כמו שצריך): השארתי גלגול של איזה סנטימטר אחורנית ולשם תפרתי ביד בחוט תפירה רגיל, וכל איזה 20-15 סנטימטר עשיתי גם תפר פשוט כזה - - - - - לרוחב, שיישאר צמוד לסריג. כעת לכובע.
את החלק היצירתי של היום סיימתי בהוספת רצועת טריקו לחלק העליון של מכנסיים, דבר שמשפר פלאים את איכות החיים שלי בחורף ומגדיל באופן משמעותי את אחוזי הגרדרובה הרלבנטית בארון. מומלץ בחום. הלאה הגזרות הנמוכות! (פרטים בתחתית הדף המלצה חולצתית למיניקות בחורף או משהו)
אני לעומת זאת, שאין לי עור רגיש ואחרי שלא סרגתי כבר איזה עשרים שנה, החלטתי שאת הפרויקטים הראשונים (שאנחנו עדיין לא יודעים אם הם לא יהיו במקרה ראשונים ואחרונים, אחרי שתעבור ההתלהבות הראשונית), לקליינט שהבגדים שלו גומרים את היום במצב של עובד רפת, אסרוג במשהו קצת יותר עממי.
בכל אופן הצעיף גמור, עם פרנזים יפהפיים. יצא קצת ארוך מדי לילד בן שלוש, וכצפוי זה לא נוח לו. אבל מצאתי טריקו דק וחיברתי לרונג סייד (הבלוקינג בגיהוץ לא עבד לי, או שלא עשיתי משהו כמו שצריך): השארתי גלגול של איזה סנטימטר אחורנית ולשם תפרתי ביד בחוט תפירה רגיל, וכל איזה 20-15 סנטימטר עשיתי גם תפר פשוט כזה - - - - - לרוחב, שיישאר צמוד לסריג. כעת לכובע.
את החלק היצירתי של היום סיימתי בהוספת רצועת טריקו לחלק העליון של מכנסיים, דבר שמשפר פלאים את איכות החיים שלי בחורף ומגדיל באופן משמעותי את אחוזי הגרדרובה הרלבנטית בארון. מומלץ בחום. הלאה הגזרות הנמוכות! (פרטים בתחתית הדף המלצה חולצתית למיניקות בחורף או משהו)
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
סריגה בהתכתבות
אני לא סורגת בצמרים לא טבעיים.
לא התדיינת איתי פה למעלה שעדף אקרילן? הזכרון שלי לא משהו, אבל בכל זאת..
לא התדיינת איתי פה למעלה שעדף אקרילן? הזכרון שלי לא משהו, אבל בכל זאת..
-
סריגה בהתכתבות
חוץ מכבשי החופש, יש לזכור שבבוסטון לא ממש מקןבל לסרוג באקריליק, זה הרבה פחות מחמם.
טרה, אני? בטוחה שלא ההיפך?
בדקתי. אמרתי שלתרגל עדיף באקריליק (כתבתי "צמר זול") ושמבחינת תחושה על העור, צמר גרוע זה הכי רע, אקריליק לא שורט ומגרד אבל תוצר נפט, ושצמר טבעי איכותי זה הכי טוב והכי יקר. <אני אישית בוחרת תמיד משהו או עם כותנה, או כותנה מלאה>
וזה שיכולתי להרשות לעצמי כדור צמר אלפקות יקר בטירוף לא אומר שאני אמליץ על זה כברירה היחידה לכולם
טרה, אני? בטוחה שלא ההיפך?
בדקתי. אמרתי שלתרגל עדיף באקריליק (כתבתי "צמר זול") ושמבחינת תחושה על העור, צמר גרוע זה הכי רע, אקריליק לא שורט ומגרד אבל תוצר נפט, ושצמר טבעי איכותי זה הכי טוב והכי יקר. <אני אישית בוחרת תמיד משהו או עם כותנה, או כותנה מלאה>
וזה שיכולתי להרשות לעצמי כדור צמר אלפקות יקר בטירוף לא אומר שאני אמליץ על זה כברירה היחידה לכולם
-
סריגה בהתכתבות
וואלה!
-
סריגה בהתכתבות
תודה על ההפניות. האימונים בעיצומם, נראה אם יצא בסוף משהו לביש... קרן קיימת.
-
סריגה בהתכתבות
אההה! איזה עצבים!
אני רוצה לסרוג כובע, יפה, פשוט, לאישה מבוגרת. לא כזה מצועצע של ילדים, ולא כזה עם פונפונים ולא בארט ולא נעליים. כובע! הכי פשוט שיש שהשוליים בתחילתו קצת שונים מכל ההמשך ושההמשך קצת מעוצב באיזו דוגמא ולא נראה כמו עוד כובע גרב...
אבל לא רק שאני לא מוצאת הוראות ברחבי הרשת כבר יותר משעה וחצי, אלא כשגם כשצללתי להוראות של יצירות סריגה אחרות בתחום הכובעים חטפתי עצבים! או שאין הסברים כלל למרות שמדובר באתר "מיוחד לסריגה" או בלוג "שמסביר צעד צעד איך לסרוג" וכן הלאה, או שההסברים פשוט בסינית (פשוטו כמשמעו סינית! או גרמנית! או רוסית!) או שהם מעצבנים במקרה הפחות טוב (להלן הסבר לכובע - "4 ימין, 3 שמאל, 2 ימין ביניהם 4 פעמים לחזור ועד הסוף ימין" --> ציטוט מהמקור. ררר מה מה? מה זההה? איפה ביניהם, על מה לחזור 4 פעמים? וימין עד סוף הסריגה אחרי שחזרנו 4 פעמים על הדוגמא בארבע שורות או ארבע פעמים בשורה ואם מוסיפים שתיים ימין ואחרי זה מתחילים 4 ימין שוב זה יוצא 6... מה קורה פה ומי אני, מה אני.. איפה אני בכלל.. ).
וזה חוזר על עצמו כמעט בכל פעם שאני מחפשת הוראות סריגה בסיסיות.
ומגיע לי מזל טוב, למדתי לסרוג שמאל. רק שאין לי מה לעשות עם זה כי הוראות שפויות איין.
<הולכת לצלול לאתר הסרטונים מתוך תקווה למצוא מתכון לכובע או לאבד את שארית שפיותי, מה שיבוא קודם>
אני רוצה לסרוג כובע, יפה, פשוט, לאישה מבוגרת. לא כזה מצועצע של ילדים, ולא כזה עם פונפונים ולא בארט ולא נעליים. כובע! הכי פשוט שיש שהשוליים בתחילתו קצת שונים מכל ההמשך ושההמשך קצת מעוצב באיזו דוגמא ולא נראה כמו עוד כובע גרב...
אבל לא רק שאני לא מוצאת הוראות ברחבי הרשת כבר יותר משעה וחצי, אלא כשגם כשצללתי להוראות של יצירות סריגה אחרות בתחום הכובעים חטפתי עצבים! או שאין הסברים כלל למרות שמדובר באתר "מיוחד לסריגה" או בלוג "שמסביר צעד צעד איך לסרוג" וכן הלאה, או שההסברים פשוט בסינית (פשוטו כמשמעו סינית! או גרמנית! או רוסית!) או שהם מעצבנים במקרה הפחות טוב (להלן הסבר לכובע - "4 ימין, 3 שמאל, 2 ימין ביניהם 4 פעמים לחזור ועד הסוף ימין" --> ציטוט מהמקור. ררר מה מה? מה זההה? איפה ביניהם, על מה לחזור 4 פעמים? וימין עד סוף הסריגה אחרי שחזרנו 4 פעמים על הדוגמא בארבע שורות או ארבע פעמים בשורה ואם מוסיפים שתיים ימין ואחרי זה מתחילים 4 ימין שוב זה יוצא 6... מה קורה פה ומי אני, מה אני.. איפה אני בכלל.. ).
וזה חוזר על עצמו כמעט בכל פעם שאני מחפשת הוראות סריגה בסיסיות.
ומגיע לי מזל טוב, למדתי לסרוג שמאל. רק שאין לי מה לעשות עם זה כי הוראות שפויות איין.
<הולכת לצלול לאתר הסרטונים מתוך תקווה למצוא מתכון לכובע או לאבד את שארית שפיותי, מה שיבוא קודם>
-
סריגה בהתכתבות
ושכחתי לשאול... אם אני סורגת אפודה ובאזור של הזרוע אני צריכה ליצור חצי עיגול, אני עושה את זה על ידי סגירת עין בכל שורה עד למחצית הסהר ואז הוספה של עין בחזרה להמשך הסריגה?
(בסגירת עין הכוונה למה שעושים כשרוצים לסגור את היריעה הסרוגה לגמרי).
(בסגירת עין הכוונה למה שעושים כשרוצים לסגור את היריעה הסרוגה לגמרי).
-
סריגה בהתכתבות
ג'ינג', את צריכה להצטרף לravelry זה בדיווק סוג הבעיות שהאתר הגאוני הזה פותר.
את האפודה את סורגת מלמעלה למטה? זה לא מאד מקובל. נהוג (ופשוט יותר) לסרוג מלמטה, ולהקטין באופן די סטנדרטי בפתחי השרוול.
רגע, אולי התכוונת הפוך? בכל מקרה, את מכווצת ולא מוסיפה במקום כלום, יש פחות עיניים אחרי פתח השרוול.
טוב, מקובל לסדגור עין עד-4 בתלות בגודל, ואח"כ לעשות כיווץ (סריגת 2 עיניים יחד) כל שורה שניה בערך, למשך פעם עד חמש פעמים בערך... תלוי איזו גזרה את רוצה, איזה צמר יש לך, ומה גודל האפודה.
את האפודה את סורגת מלמעלה למטה? זה לא מאד מקובל. נהוג (ופשוט יותר) לסרוג מלמטה, ולהקטין באופן די סטנדרטי בפתחי השרוול.
רגע, אולי התכוונת הפוך? בכל מקרה, את מכווצת ולא מוסיפה במקום כלום, יש פחות עיניים אחרי פתח השרוול.
טוב, מקובל לסדגור עין עד-4 בתלות בגודל, ואח"כ לעשות כיווץ (סריגת 2 עיניים יחד) כל שורה שניה בערך, למשך פעם עד חמש פעמים בערך... תלוי איזו גזרה את רוצה, איזה צמר יש לך, ומה גודל האפודה.
-
סריגה בהתכתבות
הו ניצן, תודה!
לגבי האפודה, אני סורגת מלמטה למעלה ותודה על ההסבר, רק על מנת לוודא שהבנתי:
מקובל לסגור עין עד 4 פעם אחת בשורה אחת,
לאחר מכן באותה השורה לעשות כיווץ - 2 עיניים יחד.
ואת כל הדבר הזה לעשות כל שורה שנייה בערך למשך פעם עד חמש פעמים לערך, כלומר במשך שורה עד חמש שורות.
הבנתי נכונה?
לגבי הגיזרה - אני רוצה שהפתח יהיה בחצי סהר עדין, לא עמוק, ולא מרובע.
הולכת לבדוק את האתר הגאוני, כשאני נושאת תפילה קטנה שהוראות סריגה באנגלית לא יערערו את עצביי סופית
לגבי האפודה, אני סורגת מלמטה למעלה ותודה על ההסבר, רק על מנת לוודא שהבנתי:
מקובל לסגור עין עד 4 פעם אחת בשורה אחת,
ואת כל הדבר הזה לעשות כל שורה שנייה בערך למשך פעם עד חמש פעמים לערך, כלומר במשך שורה עד חמש שורות.
הבנתי נכונה?
לגבי הגיזרה - אני רוצה שהפתח יהיה בחצי סהר עדין, לא עמוק, ולא מרובע.
הולכת לבדוק את האתר הגאוני, כשאני נושאת תפילה קטנה שהוראות סריגה באנגלית לא יערערו את עצביי סופית
-
סריגה בהתכתבות
לא לא.
שתי שורות אח"כ לכווץ עין
שתישורות אח"כ לכווץ שוב עין
וזהו.
<אם זו גופיה לילד או לפעוט, אם למבוגר אז יותר משהו כמו לסגור 4-6, אחרי שתי שורות לכווץ עין ולהמשיך לכווץ כל שורה שנייה נניח למשך 5 פעמים>
למה את לא עובדת עם תבנית? זה ממש חבל להמציא את הגלגל, כמעט מבטיח שתצטרכי לפרום.
מה שאני אומרת לך זה מהכרות עם מלא תבניות, לא מסריגה פריסטייל.
לא לא.
שתי שורות אח"כ לכווץ עין
שתישורות אח"כ לכווץ שוב עין
וזהו.
<אם זו גופיה לילד או לפעוט, אם למבוגר אז יותר משהו כמו לסגור 4-6, אחרי שתי שורות לכווץ עין ולהמשיך לכווץ כל שורה שנייה נניח למשך 5 פעמים>
מה שאני אומרת לך זה מהכרות עם מלא תבניות, לא מסריגה פריסטייל.
-
סריגה בהתכתבות
לסגור צוואר זה לא טריוויאלי על רגל אחת.
את אמור כעקרון לסגור באמצע עיניים ברוחה בצוואר עצמו ולהשאר כאילו עם שתי חתיכות סריגה, ואז עם כיווצים בצד הצוואר (לא פעם במקביל לצד השרוול) להגיע לחצי הסהר הזה.
את אמור כעקרון לסגור באמצע עיניים ברוחה בצוואר עצמו ולהשאר כאילו עם שתי חתיכות סריגה, ואז עם כיווצים בצד הצוואר (לא פעם במקביל לצד השרוול) להגיע לחצי הסהר הזה.
-
סריגה בהתכתבות
אני לא חושבת שאני מסוגלת עם תבנית, זו לא בחירה. ברור לי שזה יעצבן אותי בשלב מסוים וחוצמזה תבניות נשמעות ג'יבריש, עמוד, חצאי עמוד, כוכביות..
ועכשיו אני הולכת לחנות של רחל בבני ברק (חנות שלישית שאני מבקרת בחודש וחצי, מסתמנת התמכרות לשמה), קראתי על החנות רבות ברשת, אם מישהי רוצה רשמים אני אשמח לכתוב.
אני לא חושבת שאני מסוגלת עם תבנית, זו לא בחירה. ברור לי שזה יעצבן אותי בשלב מסוים וחוצמזה תבניות נשמעות ג'יבריש, עמוד, חצאי עמוד, כוכביות..
ועכשיו אני הולכת לחנות של רחל בבני ברק (חנות שלישית שאני מבקרת בחודש וחצי, מסתמנת התמכרות לשמה), קראתי על החנות רבות ברשת, אם מישהי רוצה רשמים אני אשמח לכתוב.
-
סריגה בהתכתבות
זו ג'ינג'ית שם למעלה.
-
סריגה בהתכתבות
טוב, זה עניין אישי
אני מעדיפה להשקיע חד פעמית בלמידה של השפה (הפשוטה מאד) על פני לסרוג-לפרום.
-
סריגה בהתכתבות
מה נהיה עם מחירי הצמרים? בשמים! לא שמעו על מיתון, מלחמה, משו?
זה למה סורגות כמוך מפליאות בסריגה של כל-דבר-שניתן-להעלות-על-הדעת ואחרות, כמוני, נתקעות על צעיפים וכובעים (ופה ושם אפודה ותיק יצירתיים במיוחד) לכל דורש
>כמו שאמרתי תהליך הסריגה בהיצמדות לתבנית מעצבן אותי אישית, כמו בחיים, לא אוהבת להיצמד להוראות, ועוד בהתנדבות... אגב נושא הלמידה של השפה, שלא מצאתי מדריך לה בעברית, מרגיז לכשעצמו, אבל משני.>
.
זה למה סורגות כמוך מפליאות בסריגה של כל-דבר-שניתן-להעלות-על-הדעת ואחרות, כמוני, נתקעות על צעיפים וכובעים (ופה ושם אפודה ותיק יצירתיים במיוחד) לכל דורש
>כמו שאמרתי תהליך הסריגה בהיצמדות לתבנית מעצבן אותי אישית, כמו בחיים, לא אוהבת להיצמד להוראות, ועוד בהתנדבות... אגב נושא הלמידה של השפה, שלא מצאתי מדריך לה בעברית, מרגיז לכשעצמו, אבל משני.>
.
-
סריגה בהתכתבות
ראיתי שיש עכשיו לא מעט חוברות חדשות בעברית ומין ספרים כאלה בסטימצקי.
-
סריגה בהתכתבות
למדתי לסרוג צמות, הדוקות, של שתי עיניים הצלבה בשורה בין כל שלוש שורות. אבל למה זה יוצא נטוי לכיוון שמאל? כלומר יוצאת צמה שהולכת רק לכיוון אחד, היא מתישהו תחזור למרכז? ואם אני אצליב ארבע עיניים כל שלוש שורות אמורה לצאת לי צמה רחבה/עבה יותר?
טרה, תודה..
טרה, תודה..
-
סריגה בהתכתבות
הסבר על נטייה של צמה לכיוון ימין ולשמאל: http://www.knittinghelp.com/apps/flash/[po]video player[/po]/play/10/1
אם אני אצליב ארבע עיניים כל שלוש שורות אמורה לצאת לי צמה רחבה/עבה יותר? כן
ובקשר לדיון האפודה, יש כמובן את knitty.com שכולנו לא מפסיקות לציין אותו כל הזמן, האתר המשוכלל שמציע הרבה דוגמאות סריגה בחי-נם. צריך ללכת ל-archive
וחוץ מזה, אני חייבת להשוויץ- (אם לא כאן, אז איפה?) טוב, אז עשיתי כפפות. לבד! מהראש! בלי שום מתכון! עם כל האצבעות והכל! ההבנה איך לעשות את זה הגיעה לי מהדובים שסרגתי, ופשוט אילתרתי וזה יצא!! וזה ממש נראה כמו כפפות מהחנות! איזו גאון אני! נכון? ואני חייבת לומר שזה ממש לא היה סיזיפי, אפילו די מהיר. אם מישהי תרצה את ההוראות שכתבתי כמובן בקפדנות, אשמח לחלוק.
אם אני אצליב ארבע עיניים כל שלוש שורות אמורה לצאת לי צמה רחבה/עבה יותר? כן
ובקשר לדיון האפודה, יש כמובן את knitty.com שכולנו לא מפסיקות לציין אותו כל הזמן, האתר המשוכלל שמציע הרבה דוגמאות סריגה בחי-נם. צריך ללכת ל-archive
וחוץ מזה, אני חייבת להשוויץ- (אם לא כאן, אז איפה?) טוב, אז עשיתי כפפות. לבד! מהראש! בלי שום מתכון! עם כל האצבעות והכל! ההבנה איך לעשות את זה הגיעה לי מהדובים שסרגתי, ופשוט אילתרתי וזה יצא!! וזה ממש נראה כמו כפפות מהחנות! איזו גאון אני! נכון? ואני חייבת לומר שזה ממש לא היה סיזיפי, אפילו די מהיר. אם מישהי תרצה את ההוראות שכתבתי כמובן בקפדנות, אשמח לחלוק.
-
סריגה בהתכתבות
איזו גאון אני! נכון?
נכון!
נכון!
סריגה בהתכתבות
את גאון ואני מעריצה אותך.
אני אישית, אחרי שגמרתי כובע אחד שלא יצא טוב ועשיתי עוד אחד שיצא יותר טוב, ביליתי כמה ימים בניסיון לסרוג נעלי בית קטנות לתינוק של חברתי הטובה, והייתי בהיי מזה שאכן יצאה מעין נעל בית, אבל בגודל של ערדליים. הוא יצטרך לחכות איזה שנתיים מינימום עד שזה יתאים לו
אז עכשיו אני נאבקת עם המסרגה האחת, בתקווה שיותר פשוט לאלתר איתה.
אני אישית, אחרי שגמרתי כובע אחד שלא יצא טוב ועשיתי עוד אחד שיצא יותר טוב, ביליתי כמה ימים בניסיון לסרוג נעלי בית קטנות לתינוק של חברתי הטובה, והייתי בהיי מזה שאכן יצאה מעין נעל בית, אבל בגודל של ערדליים. הוא יצטרך לחכות איזה שנתיים מינימום עד שזה יתאים לו
אז עכשיו אני נאבקת עם המסרגה האחת, בתקווה שיותר פשוט לאלתר איתה.
-
סריגה בהתכתבות
אנדלוסיב, תני לזה עוד קצתז זמן. זה יבוא עם הנסיון באחריות. (גם אני סרגתי כפפה מאפס פעם בלי הוראות... אבל כמו תמיד בדברים זוגיים, סרגתי רק אחת. ואני אף פעם לא כותבת מה אני עושה. אפילו אם זה לשנות תבנית קיימת, אני בונה על זה שאני אזכור. ותמיד שוכחת ::-) ברגיל זו לא בעיה באמת, אבל כשמדובר בשרוולים או במכנסיים זה יכול להיות קצת מביך )
-
סריגה בהתכתבות
_איזו גאון אני! נכון?
נכון!_
היי, זה לא הפרוייקט הזה עם המאה מסרגות?! זה ממש מורכב, כל הכבוד! גם אני בעד רוח חופשית.. (רק מדחיקה היטב את כמות הפרימות הסיזיפית.. ).
נכון!_
היי, זה לא הפרוייקט הזה עם המאה מסרגות?! זה ממש מורכב, כל הכבוד! גם אני בעד רוח חופשית.. (רק מדחיקה היטב את כמות הפרימות הסיזיפית.. ).
-
סריגה בהתכתבות
חתולת בית - כל הכבוד לך, סרגת הכפפות עם מסרגה אחת או שתיים?
אני גם שמחה לבשר שסיימתי את הכובע הראשון שלי, ולמרות שאילתרתי המון יצא דוקא טוב אבל מה זה מכוער, הילד לא מוכן ללבוש אותו...
חוץ מזה רציתי לוודא SINGLE CROCHET זה מה שנקרא בעברית חצי עמוד?
קרן קיימת
אני גם שמחה לבשר שסיימתי את הכובע הראשון שלי, ולמרות שאילתרתי המון יצא דוקא טוב אבל מה זה מכוער, הילד לא מוכן ללבוש אותו...
קרן קיימת
-
סריגה בהתכתבות
תלי אם את בריטית או אמריקאית
מאיפה התבנית?
תלי אם את בריטית או אמריקאית
מאיפה התבנית?
-
סריגה בהתכתבות
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... Id=1011012
טוב, אז שוב צצה השאלה היומית...
אני רוצה לסרוג את הצעיף הזה בדיוק. רק שההוראות.. אם מישהי מכירה את הדוגמא, לא הבנתי את ההוראות: כמה ימין לעשות אחרי השמאל, אם סופרים גם את אלו שבהתחלה, 6?
וגם, אני באמצע סריגת משהו כזה שהוא לא צעיף ולא לגמרי שכמייה, מעין חצי צעיף שנסגר עם כפתור סביב הכתף, אני מעוניינת לעשות את השוליים גליים, או מעוגלים, העיקר לא ישרים, לא מצאתי שום דוגמא שדומה למה שאני רוצה, האם כדאי פשוט לצמצם ולהעלות עיניים לסירוגין (אם אני רוצה גליים)?
ושאלה אחרונה, חביבה, אני סורגת כובע צמר מהסוג הפשוט ביותר, אממה אני רוצה שהוא יהיה צמוד לראש, בלי אורך כמעט, כמו כיפה אחת גדולה, האם צמצומי העיניים צריכים להיות אגרסיביים יותר ומה התדירות ואופן הפיזור שעושים אותם?
טוב, אז שוב צצה השאלה היומית...
אני רוצה לסרוג את הצעיף הזה בדיוק. רק שההוראות.. אם מישהי מכירה את הדוגמא, לא הבנתי את ההוראות: כמה ימין לעשות אחרי השמאל, אם סופרים גם את אלו שבהתחלה, 6?
וגם, אני באמצע סריגת משהו כזה שהוא לא צעיף ולא לגמרי שכמייה, מעין חצי צעיף שנסגר עם כפתור סביב הכתף, אני מעוניינת לעשות את השוליים גליים, או מעוגלים, העיקר לא ישרים, לא מצאתי שום דוגמא שדומה למה שאני רוצה, האם כדאי פשוט לצמצם ולהעלות עיניים לסירוגין (אם אני רוצה גליים)?
ושאלה אחרונה, חביבה, אני סורגת כובע צמר מהסוג הפשוט ביותר, אממה אני רוצה שהוא יהיה צמוד לראש, בלי אורך כמעט, כמו כיפה אחת גדולה, האם צמצומי העיניים צריכים להיות אגרסיביים יותר ומה התדירות ואופן הפיזור שעושים אותם?
-
סריגה בהתכתבות
מאיפה התבנית? מאתר DMC ארה"ב. קרן.
-
סריגה בהתכתבות
sibgle crochet באמריקאית זה אומר להכניס לחור (2), לקחת חוט, להעביר דרך החור בלבד (שתיים על המסרגה) ואז שוב חוט ולהעביר דרך שתיהן (המקור והסרוג)
לדעתי חצי עמוד זה half treble באמריקאית, אבל לא בדקתי.
לדעתי חצי עמוד זה half treble באמריקאית, אבל לא בדקתי.
-
סריגה בהתכתבות
ה (2) הראשון מסמן שיש שתי לולאות על המסרגה. העין המקורית והחור שאליו נכנסנו.
-
סריגה בהתכתבות
עם מסרגה אחת או שתיים עם חמש....
תודה לכל המפרגנות,ידעתי שרק כאן יבינו את ההתלהבות שלי!
תודה לכל המפרגנות,ידעתי שרק כאן יבינו את ההתלהבות שלי!
-
סריגה בהתכתבות
גם לי יש שאלה: אני מתקרבת לליבוד הראשון שלי בחיים. איך בעצם עושים את זה? פשוט דוחפים את הסריגה למכונה יחד עם שאר הכביסה?
-
סריגה בהתכתבות
לא. שמים בתוך ציפית סגורה, יחד עם משהו גס (ג'ינס) ומכבסים מכונה כמעט ריקה. צריך מכונה שאפשר לפתוח באמצע כדי לעצור את זה שלא יתכווץ יותר מדי.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*
סריגה בהתכתבות
בהוראות אני לא מבינה, אבל לפי מה שנראה בצילום, צריך שלאורך תהיה עמודה רק ימין - עמודה מתחלפת שורה ימין / שורה שמאל - עמודה רק שמאל - עמודה מתחלפת שורה ימין / שורה שמאל (וחוזר חלילה) . זה מובן? אז צריך לחשב את הסריגה בהתאם. מנסיון, זה יוצא נמתח ונעים.
בהוראות אני לא מבינה, אבל לפי מה שנראה בצילום, צריך שלאורך תהיה עמודה רק ימין - עמודה מתחלפת שורה ימין / שורה שמאל - עמודה רק שמאל - עמודה מתחלפת שורה ימין / שורה שמאל (וחוזר חלילה) . זה מובן? אז צריך לחשב את הסריגה בהתאם. מנסיון, זה יוצא נמתח ונעים.
-
סריגה בהתכתבות
צריך מכונה שאפשר לפתוח באמצע כדי לעצור את זה שלא יתכווץ יותר מדי. שיט, חששתי מזה.
-
סריגה בהתכתבות
ובלי סחיטה! רק כמה סיבובים חמים וסיבובים קרים.
-
סריגה בהתכתבות
גם במכונה עם פתח חזיתי, כשרוצים לפתוח, אפשר ללחוץ על כפתור הוצאת מים וכשהמכונה גומרת להוציא מים אפשר לפתוח.
-
סריגה בהתכתבות
אמא בבית, אבל אם מגיעים למסקנה שרוצים עוד 5 דקות, זה בזבוז רציני של מים...
-
סריגה בהתכתבות
זה בזבוז רציני של מים נכון... זה היה בהנחה שאת יודעת כמה זמן צריך ובכל מקרה תוציאי את המים אחר כך, רק שאת חושבת שאת לא יכולה לפתוח באמצע.
-
סריגה בהתכתבות
אבל אין לי דרך לדעת כמה זמן צריך, בלי לעשות מראש כמה ניסיונות בזבזניים במים.
-
סריגה בהתכתבות
אולי אפשר לבשל את הסריג לליבוד בסיר במקום החשמל, המים ואי הוודאות?
-
סריגה בהתכתבות
זה יעבוד? הוא לא צריך גם מסג' רקמות עמוק בשביל זה?
-
סריגה בהתכתבות
אבל אין לי דרך לדעת כמה זמן צריך, בלי לעשות מראש כמה ניסיונות בזבזניים במים.
גם למנוסות, צריך להציץ. כל חוט מגיב אחרת, כל סריגה מגיבה אחרת stockinette, garter etc...
צריך מסז' רקמות עמוק. כן.
גם למנוסות, צריך להציץ. כל חוט מגיב אחרת, כל סריגה מגיבה אחרת stockinette, garter etc...
צריך מסז' רקמות עמוק. כן.
-
סריגה בהתכתבות
תודה ניצן, זה מה שחשבתי. מה שאומר כמובן שעשיתי ההפך... אבל שיהיה, נמשיך לאלתר. קרן קיימת
-
- הצטרפות: 05 דצמבר 2007, 10:03
- דף אישי: הדף האישי של ניק_לס*
סריגה בהתכתבות
sibgle crochet באמריקאית זה אומר להכניס לחור (2), לקחת חוט, להעביר דרך החור בלבד (שתיים על המסרגה) ואז שוב חוט ולהעביר דרך שתיהן (המקור והסרוג) זה מה שאני מכירה בתור חצי עמוד.
מה זה half treble? (כלומר איך עושים)
מה זה half treble? (כלומר איך עושים)
-
סריגה בהתכתבות
חצי עמוד
לוקחים חוט, נכנסים לעין (3) לוקחים חוט, ומושכים אותו דרך כל השלוש.
זה מינוח בריטי. באמריקאית זה חצי דאבל קרושה.
זה מינוח בריטי. באמריקאית זה חצי דאבל קרושה.
-
סריגה בהתכתבות
אני מכירה את זה כעמוד קצר.
להכניס לחור (2), לקחת חוט, להעביר דרך החור בלבד (שתיים על המסרגה) ואז שוב חוט ולהעביר דרך שתיהן (המקור והסרוג) זה מה שאני מכירה בתור חצי עמוד.
אני מכירה את זה כעמוד קצר.
להכניס לחור (2), לקחת חוט, להעביר דרך החור בלבד (שתיים על המסרגה) ואז שוב חוט ולהעביר דרך שתיהן (המקור והסרוג) זה מה שאני מכירה בתור חצי עמוד.
-
- הצטרפות: 05 דצמבר 2007, 10:03
- דף אישי: הדף האישי של ניק_לס*
סריגה בהתכתבות
_לוקחים חוט, נכנסים לעין (3) לוקחים חוט, ומושכים אותו דרך כל השלוש.
אני מכירה את זה כעמוד קצר._
גם אני
והיום ראיתי באיזה אתר שקראו לזה גם 3/4 עמוד. אבל לא חצי עמוד.
אני מכירה את זה כעמוד קצר._
גם אני
והיום ראיתי באיזה אתר שקראו לזה גם 3/4 עמוד. אבל לא חצי עמוד.
-
סריגה בהתכתבות
שוב, זו השיטה הבריטית. יש כמה אופנים לתרגום. כשסורגים קרושה מתבנית מאד חשוב לדעת מה המקור כדי לדעת מה בדיוק הכוונה.
יש כל מיני שמות. מקובל להתייחס אל TREBLE כעמוד, ואז חצי, כפול וכו' בהתאם לשפה שבה עובדים.
יש כל מיני שמות. מקובל להתייחס אל TREBLE כעמוד, ואז חצי, כפול וכו' בהתאם לשפה שבה עובדים.
-
סריגה בהתכתבות
הי לכן, אני מחפשת תרשימים לסריגה של דמויות המומינים. מצאתי את כל פו הדב והמון דיסני אבל המומינים אין. אולי מישהי נתקלה בהם?
-
סריגה בהתכתבות
מומינים - ראיתי בפורום סריגה בתפוז. במסרגה אחת.
(נכון שהמומינים מקסימים?)
(נכון שהמומינים מקסימים?)
-
סריגה בהתכתבות
תודה אלטר, אני מתכוונת לתרשים שאפשר לסרוג ריבוע עם ציור של המומינים או אחד מהם. הבן שלי הזמין כרית או שמיכה עם ציורים של המומינים ואני לא מצליחה למצוא את התרשימים.
סריגה בהתכתבות
טוב בנות מוכשרות, אני מתקדמת אבל היום נאלצתי לפרום הרבה כי התחלתי כובע אבל עשיתי אותו צר מדי.
והנה שאלותי. אני רוצה לסרוג מה שנקרא ribbed hat. כל הדוגמאות שאני מוצאת ברשת הן ריב של 2 ימין 2 שמאל, וממה שרואים בתמונות הפסים הבולטים נשארים של שתי עיניים לאורך כל הדרך עד לקודקוד, אבל כשמעיינים בדוגמאות מתברר שזה לא ככה והריב הופל לאט לאט להיות 1 ימין 1 שמאל או משהו. איך זה יכול להיות? הבעיה מוכרת לכן? יש לכן איזו דוגמה טובה לכזה? ובכלל, יש לי צמר שחור דק מאוד והייתי רוצה לעשות ריב של 3X3. איך מורידים עיניים מכזה? אנא עוצו.
תודה.
והנה שאלותי. אני רוצה לסרוג מה שנקרא ribbed hat. כל הדוגמאות שאני מוצאת ברשת הן ריב של 2 ימין 2 שמאל, וממה שרואים בתמונות הפסים הבולטים נשארים של שתי עיניים לאורך כל הדרך עד לקודקוד, אבל כשמעיינים בדוגמאות מתברר שזה לא ככה והריב הופל לאט לאט להיות 1 ימין 1 שמאל או משהו. איך זה יכול להיות? הבעיה מוכרת לכן? יש לכן איזו דוגמה טובה לכזה? ובכלל, יש לי צמר שחור דק מאוד והייתי רוצה לעשות ריב של 3X3. איך מורידים עיניים מכזה? אנא עוצו.
תודה.
-
סריגה בהתכתבות
אנדלוסיה. זה חייב להיות ככה בגלל אופן צמצום העיניים בכובע.
ומה רע בכך?
<עצות מחר, כרגע אני שפוכה עם ילדודה חולה עם חום גבוה ו|יד1|>
ומה רע בכך?
<עצות מחר, כרגע אני שפוכה עם ילדודה חולה עם חום גבוה ו|יד1|>
-
סריגה בהתכתבות
פעם היה לי כובע ריב שלא הורידו בכלל עיניים,מין גליל ארוך, ובסוף קשרו בחוט את כל העיניים.