סיפור לידה בעבר ובעתיד

תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

תגידו, מה ההנחיות לאחרי לידה ?
תגידי, קראת לי באיזה ערוץ תקשורת נסתר? בדיוק השאלה החביבה עלי בימים אלה.

הרופאים כתבו לי רק לא להרים דברים כבדים 4 שבועות
כהתחלה זה לא רע...

אז בעיקרון אני אחרי שבועיים וקצת ועדיין מאוד עייפה, זה נורמלי ?
:-D:-D:-D:-D:-D
<נו, באמת... תהיי עייפה מאוד ששה שבועות, ואז נדבר...>

אני שוטפת כלים וזהו, מרגישה שהרמתי בערך את כל הבית, אני לא עושה כלום כמעט כל היום : מניקה, קוראת, ישנה, קוראת, שוטפת כלים, נותנת לילדים לאכול, טיפ טיפה מסדרת (ומרגישה אשמה שבעלי מעיר על הבלאגן לבנות למה הן לא מסדרות ואיכשהו מרגישה אחריות שזו אשמתי) וזהו, אני גמורה. רציתי עכשיו לשטוף כלים אבל בא לי בעיקר לישון או לקרא.
טוב. נשמע שאת עושה דברים כמעט לפי הספר.
וכעת, נעבור לציטוטים של הפיזיותרפיסטית הנפלאית שלי של רצפת האגן - הוראות לאשה אחרי לידה.
  • לבקש, לשאול, ללוות, לקנות או לגנוב [זה לא אני, זו היא...] כל עזרה שאת מצליחה לשים עליה יד.
  • אם את חייבת לעמוד, שבי. אם את חייבת לשבת, תשכבי.
  • להימנע עד כמה שאפשר מעמידה. יש גם סקאלה אם את רוצה: לא להיות על הרגליים (עמידה / הליכה) יותר מעשרים דקות רצוף בשבוע השני, 30 דקות בשבוע השלישי, 40 דקות בשבוע הרביעי, וכן הלאה. כך עד שבוע שישי.
  • לשבת בזמן כל המטלות שאנחנו רגילים לעמוד בהן: צחצוח שיניים, רחיצת כלים, בישול, לשבת במקלחת או להעדיף אמבטיה על מקלחת, וכו'. הנקה בשכיבה מאוד מומלצת. לנוח בכל הזדמנות.
  • לתמוך את רצפת האגן בזמן עשיית צרכים גדולים, התעטשות, שיעול והרמה של כל דבר שהוא. להמשיך לתמוך את הרצפה למשך לפחות 12 שבועות אחרי הלידה.
  • אפרופו הרמה: להימנע מהרמה של כל דבר שהוא, פרט לתינוק, במשך ארבעים הימים הראשונים. אמרו לך "דברים כבדים"? גם בינוניים עדיף מאוד מאוד שלא. חבקי את הילדים האחרים שלך במקום להרים אותם.
  • להימנע בכל מחיר מעצירות. כולל לקחת תרופות במקרה הצורך.
  • להתחיל תרגילי רצפת אגן אחרי 24 שעות של מנוחה מלאה, והכוונה מנוחה מלאה לגמרי ולחלוטין.
  • פעילות גופנית - בייחוד בחוץ, באויר הצח (???... כן, תזמון קצת גרוע בשבילך...) מומלצת, בהנחיית פיזיותרפיסטית שתעזור לך לקבוע כמה מתאים וטוב עבורך, כדי לא לעבור את הגבול שלך.
כל אלה הנחיות לנשים נורמליות שעברו לידה נורמלית. אני מתערבת אתך על מה שאת רוצה, שאחרי ניתוח ההנחיות, אם בכלל יהיה הבדל, יהיו עוד יותר לכיוון של מנוחה, ולא פחות.

קראתי שפעם היה נהוג משכב לידה והיום זה לא נחשב נכון וטוב, אז מה נכון לעשות ? כמה לנוח וכמה להיות בפעולה ?
תשמעי, יש תרבויות שבהן משכב לידה זה אומר באמת לשכב עד שדעתך נטרפת, או להימנע בכלל מפעילות גופנית, וזה לא אידיאלי. כי פעילות גופנית מדודה כן מסייעת להחלמה.
יש גם תרבויות שבהן אסור לאם לצאת מהבית ששה שבועות, לא משנה כמה היא מטפסת על הקירות, וגם זה לא אידיאלי.
אבל האמת המחקרית היא שבששת השבועות האלה, או ארבעים הימים האלה, יש צורך בשילוב נבון של הרבה מאוד מנוחה ושכיבה, ומידה מדודה של פעילות גופנית טובה.
אני הייתי אומרת, אם את יכולה לפרגן לעצמך 20-30 דקות ביום של פעילות גופנית טובה (נניח, הליכה בחוץ, או תרגילים עדינים בבית), חצי שעה של עבודה (רחיצת כלים, נניח) כי אין ברירה, ושאר הזמן לנוח, עם פרצי פעילות מינימליים כשממש צריך, זה איזון די טוב בין עבודה למנוחה.
ועוד רמז: אל תגיעי למצב שאת גמורה. תעצרי 10 דקות לפני. או חצי שעה לפני. או אל תקומי מלכתחילה.

והפיזיו שלי מאוד חדמשמעית בעניין: היא אומרת שנשים כיום (בעשורים האחרונים) פחות מפרגנות לעצמן את המנוחה הנ"ל, וכל מי שמסביבן כנ"ל, והתוצאה היא: עלייה בנזקים לטווח ארוך לרצפת האגן של נשים.
אה, כן, ויש גם עדויות על הקשר ההדוק שבין מחסור בעזרה פרקטית ועבודת-יתר בשבועות הראשונים, לבין דיכאון שלאחר לידה. כל פעם שאת נחה, את נותנת לעצמך מנה של מניעה :-)

(())
תמרוש_רוש

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כינור, את פשוט רעה :-D
עד שכתבתי הכל, את מתגנבת ככה מתחתי ומקדימה אותי עם קישור אלגנטי שהיה חוסך לי את כל הבלגן.
תודה :-)

<ככה זה הריוניות. אמרתי לעצמי לקשר לדף ההוא וגמרנו, כמובן שלא שמעתי לעצמי, ובכלל לא זכרתי שכתבתי את זה בכזה פירוט כבר שם>
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

וואו, תודה על התגובות - אתייחס אליהן בהמשך
אתמול אחרי שכתבתי כאן נכנסתי למדור רצפת אגן ומה שקראתי גרם לי לרוץ מהר למיטה ולהשתדל לא לזוז ממנה
ועכשיו אני הולכת לאכול ולנוח
יום טוב
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

זה ממש מצחיק D-: אני הקדמתי את תמרוש, ומסתבר שאבישג הקדימה את שתינו וקראה הכול בעצמה D-:
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

ואו תמרוש, דווקא זה הועיל שכתבת כאן, הדפים שם כל-כך הפחידו אותי שלא העזתי לקרא לגמרי את מה שכתוב (כל התיאורים על האיברים ומה שקורה להם עשה לי כזאת בחילה עד שקראתי עם חצי עין פתוחה - מטאפורית כמובן) . עכשיו קראתי כל מה שכתבת והיה לי ממש מעניין וחשוב להבין (זה גם כתוב באופן משעשע).

אז כן טוב לזוז קצת ? כי כשהייתי רק בשכיבה גם לא הרגשתי טוב וגם הגוף כאב לי
אבל לא הרבה פעילות, אוקי, הליכה אני דווקא מאוד אוהבת הבעיה שאיך שיוצאים מהבית שלי הירידה מזכירה יותר סנפלינג מהליכה (מדרון תלול מאוד) אז אני לא בטוחה שזה יהיה רעיון טוב.

מה זה אומר לתמוך את רצפת האגן ? פשוט להחזיק את הישבן ?
ולמה אחרי ניתוח ההנחיות אמורות להיות יותר חמורות ? זה לא הפוך ? הרי לא הייתי צריכה להתאמץ בלידה, התינוקת בכלל יצאה מהבטן ?
ומתי צריך לעשות תרגילי רצפת אגן ? בשבועות שאחרי הלידה ? זה חשוב ? איפה כתוב איזה תרגילים אני צריכה לעשות ?

העיקר, הודעתי לבעלי שהחופשה מתארכת ושאסור לי לזוז, אז שיסתדר (-:
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

כמובן אחרי שכתבתי אתמול שהולך לי מצויין עם שיבת וששתינו ישנות טוב היה לנו לילה סוער הלילה, מלא בכי ועייפות , עכשיו היא כמובן ישנה (אוגרת כוחות ללילה הקרוב ? )
תמרוש_רוש

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מה זה אומר לתמוך את רצפת האגן ?
אשתדל להסביר:
נניח שאת צריכה פיפי, ואין בסביבה נוכחות אנשים שכופה עלייך נימוס, ואת "תופסת" את עצמך מלמטה עם היד ומחזיקה שהפיפי לא יברח.
זה תמיכה של האזור.
כשאת עושה קקי, אין מה לתתמוך את הישבן (את תתמכי את שרירי הישבן, הגלוטאוסים, וזה לא ישנה הרבה) אלא מקדימה, לתמוך באזור הערווה, השופכה והנרתיק.
כמובן, אפשר להשתמש בנייר טואלט, למקרה שייצאו לך כמה טיפות.
כשאת מתעטשת, משתעלת או מוחטת את האף - כנ"ל, אבל דרך הבגדים ובלי הצורך בנייר.
עוד המלצה לתמיכה: ללבוש תחתוני סבתא מאסיביים עם גומי בריא במותניים, ותחבושת עבה עליהם (גם אם את לא תריכה אותה מבחינת דימום), גם זה נותן תמיכה. וגם מכנסי רוכבי-אופניים מקצועיים, כאלה עם ריפוד במפשעה.

ולמה אחרי ניתוח ההנחיות אמורות להיות יותר חמורות ? זה לא הפוך ? הרי לא הייתי צריכה להתאמץ בלידה, התינוקת בכלל יצאה מהבטן ?
אהם אהם, אני ממש לא מומחית, אבל מהמעט שאני יודעת אני מסיקה שני דברים:
א. בניגוד לכמה אמונות עממיות, ניתוח קיסרי לא מגן על רצפת האגן מנזקים, כי רוב העומס על הרצפה היה במהלך כל ההריון. יש מצב (למיטב זכרוני הצולע) שיש או היו כמה מחקרים שהראו שניתוח אפילו מעמיד את האשה בסיכון מוגבר, כיוון ששרירי הבטן נפגעים (דא), ושרירי הבטן הנ"ל מקושרים חזק מאוד, בכמה וכמה כיוונים, לשרירי רצפת האגן.
ב. חוצמזה, אחרי הלידה פתאום שרירי הבטן נורא רפויים ולא מחזיקים כלום, ואחת היא מאיפה הילדה יצאה, ולכן יש עומס מוגבר על שרירי רצפת האגן בתקופה הזאת (דמייני לך שאת בעבודה, וקולגה שלך שעושה עבודה מקבילה / חופפת לשלך יוצאת לחופש. את תרגישי את העומס, נכון?)
ג. וחוצמזה, מה, שרירי הבטן עצמם לא ראויים להתייחסות? ניתוח זה ניתוח זה ניתוח, וההחלמה דורשת זמן.

אז כן טוב לזוז קצת ?
כן. פעילות גופנית שקולה מסייעת להחלמה - בתנאי שהיא מלווה בכמות המנוחה שגם היא חיונית להחלמה ולצמיחה מחדש של העצבים באזור (אחרי לידה יש חלון זמן ייחודי מאוד שלא חוזר על עצמו בשום זמן אחר, שבו העצבים עצמם מתחדשים. אבל כדי שהם יתחדשו הגוף צריך לנוח).

הליכה אני דווקא מאוד אוהבת הבעיה שאיך שיוצאים מהבית שלי הירידה מזכירה יותר סנפלינג מהליכה (מדרון תלול מאוד) אז אני לא בטוחה שזה יהיה רעיון טוב.
אני לא בטוחה שזה רעיון כזה גרוע... אם היית גרה על מישור, היית תופסת קצב הליכה מסוים ובוחרת מסלול באורך מסוים שיתאים ליכולות שלך.
אם את גרה במקום שדורש ממך ירידה תלולה ואחר כך גם עלייה תלולה, אז את יכולה לשנות את הקצב ואת אורך המסלול כדי שיתנו לך את התנועה שאת זקוקה לה, ועדיין במצב של "מאמץ אך מהנה", או כקלישאה הנודעת "עייפים אך מרוצים".
האם, נניח, 10 דקות זה הזמן שהכי מתאים ליכולות הפיזיות שלך, לכוחות ולתוואי הגיאוגרפי שלך? אז 10 דקות זה מה שמגיע לך. ארבע ירידה, שש עלייה, ולחזור הביתה מבסוטה.

מתי צריך לעשות תרגילי רצפת אגן ? בשבועות שאחרי הלידה ? זה חשוב ? איפה כתוב איזה תרגילים אני צריכה לעשות ?
מתי? האידיאל הוא: מדי יום, החל מ- 24 שעות של מנוחה אחרי הלידה, ועד גיל שמונים....
בהתחלה בשכיבה, אחר כך בישיבה ועמידה.
כן, זה חשוב.
איפה כתוב? אהם אהם.. הנה קישור לאתר הישראלי לרצפת האגן - לא ממש התעמקתי בתרגילים עצמם... אני קיבלתי את שלי מהפיזיותרפסיטית שלי.

אבל.... באופן כללי, ובייחוד עם היסטוריה מעניינת כמו שלך (הרבה לידות, ניתוחים, הריונות שאולי קרובים זה לזה) - אני הייתי הולכת לפיזיותרפיסטית כדי לוודא שאני עושה את הדבר הנכון ולא מפספסת משהו שאני צריכה לדעת.
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי עדי_א* »

_ולמה אחרי ניתוח ההנחיות אמורות להיות יותר חמורות ? זה לא הפוך ? הרי לא הייתי צריכה להתאמץ בלידה, התינוקת בכלל יצאה מהבטן ?
אהם אהם, אני ממש לא מומחית, אבל מהמעט שאני יודעת אני מסיקה שני דברים:
א. בניגוד לכמה אמונות עממיות, ניתוח קיסרי לא מגן על רצפת האגן מנזקים, כי רוב העומס על הרצפה היה במהלך כל ההריון. יש מצב (למיטב זכרוני הצולע) שיש או היו כמה מחקרים שהראו שניתוח אפילו מעמיד את האשה בסיכון מוגבר, כיוון ששרירי הבטן נפגעים (דא), ושרירי הבטן הנ"ל מקושרים חזק מאוד, בכמה וכמה כיוונים, לשרירי רצפת האגן.
ב. חוצמזה, אחרי הלידה פתאום שרירי הבטן נורא רפויים ולא מחזיקים כלום, ואחת היא מאיפה הילדה יצאה, ולכן יש עומס מוגבר על שרירי רצפת האגן בתקופה הזאת (דמייני לך שאת בעבודה, וקולגה שלך שעושה עבודה מקבילה / חופפת לשלך יוצאת לחופש. את תרגישי את העומס, נכון?)
ג. וחוצמזה, מה, שרירי הבטן עצמם לא ראויים להתייחסות? ניתוח זה ניתוח זה ניתוח, וההחלמה דורשת זמן._
וואלה. העתקתי לדף מה שרופאים לא מספרים על ניתוח קיסרי .
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

שבועיים אחרי הלידה, אני מתחילה לפנטז על סלט רציני...
פעם, כשירדנו לישוב חשבו שאנחנו אוכלים רק בריא אז שלחו לנו בעיקר סלטים וכל מיני כאלה
עכשיו כבר כולם יודעים על חיבתי לשוקולד ובכלל דברים מתוקים, אז כולם שלחו לי עוגות
4 עוגות לשבת : בראוניס, עוגת מוס שווה, עוגה כושית פשוטה ועוגת שמרים
אז עכשיו בא לי דווקא על סלט ירקות שווה בתוספת גמבה מטוגנת קמעא, שומשום וגבינה בולגרית - מעדן

די פחדתי להכנס להריון הזה כי כבר הייתי בעודף משקל רציני ופחדתי לאן אני אגיע בהיריון אז חיכיתי שארד כבר וזה לא קרה ואז נכנסתי להיריון. אני חושבת שמה שמאוד עזר לי לשמור על המשקל ואפילו לרדת היה הרעיון של להוסיף במקום להוריד שקראתי בדפי החיוניות שלי חלק שמיני, במקום לחשוב מה לא לאכול לחשוב מה כן לאכול ופשוט להוסיף לתפריט עוד ירקות ופירות. זה היה רעיון נפלא כי אם אני מנשנשת כל היום קלמנטינות (ומגוונת עם קצת בננות, תפוחים ואפילו סלט ירקות) אז באופן טבעי אני אוכלת פחות סוכרים ופחממות. כמובן ששוקולד עדיין חובה בתפריט שלי וזה גם לא עובד כל יום אבל זה בהחלט משפיע (אם כי כמויות העוגות והשוקולד שקיבלתי בשבועיים האחרונים בהחלט השפיעו על אכילה מרובה יותר של ג'אנק).
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

(לא מספיקה לכתוב מייל כמו שצריך, אז לפחות פה)

נו, הכינו לך סלט? כי זו נשמעת לי ממש מצווה להכין סלט ליולדת! פלוס פלפלים קלויים (עשית לי חשק).
חבל שאת לא שכנה שלי! הייתי מכינה לך סופר סלט ופלפלים! ושרה איזה שיר לקטנטנה! (אבל אני זייפנית, אז אולי מזלך שבחרת לגור אי שם)
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

לא מספיקה לכתוב מייל כמו שצריך, אז לפחות פה)
תרגישי בנוח, מייל באמת לוקח הרבה יותר כוחות מכתיבה קלילה כאן

נו, הכינו לך סלט? כי
סלט לא הכינו אבל שלחו לי פשטידה ושלחתי את בעלי לקנות לי בולגרית, חתכתי מלפפון, עגבניה, הוספתי זיתים ובולגרית ויצא בסדר. גמבה לא הייתה במכולת (אבל עכשיו הגיע אז הוא קנה לי - נכין מחר). ביקשתי מחברה שלי שתדאג לי לסלט במשלוח האוכל הבא (והאחרון).

חבל שאת לא שכנה שלי! הייתי מכינה לך סופר סלט ופלפלים! ושרה איזה שיר לקטנטנה! (אבל אני זייפנית, אז אולי מזלך שבחרת לגור אי שם)
חבל באמת, קצת חסרה לי חברה היום (צריכה להתקשר לחברות שלי ולהזכיר להן שאני אחרי לידה אז שיתאמצו ויגיעו לכאן)

אגב, רציתי לומר לך, בהקשר למייל וגם למה שנכתב לאחרונה בדף החיוניות שלי חלק שמיני על האם צריך ממתקים או לא. ברור לי שבכמויות שאני צורכת זה מזיק אבל מצד שני ולאור התנסויות של אנשים אחרים שאני מכירה שהקפידו על אוכל בריא לגמרי ואחרי תקופה הכניסו מעט מתוק - מישהי אפילו אמרה לי שהיא התייעצה ונאמר לה שחסר לה מתוק (והיא ממש הקפידה על תזונה בריאה לפי שיטת קינגסטון קליניק). אני חושבת שבתדירות נמוכה ובכמות קטנה זה כן יכול להיות טוב לנפש (ולכן גם לגוף) ואולי בגלל שאת מקפידה באדיקות רק על אוכל בריא לגמרי את נופלת כל הזמן וחוזרת לג'אנק. חוץ מזה אני לא יודעת בדיוק על מה את מקפידה אבל אולי יש אוכל שחיוני לך ואת נמנעת גם ממנו וזה גם יהיה לא נכון.
תמרוש_רוש

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אבישג, ממתי "בריא" זה ההיפך מ"מתוק"?
התזונה שלי מכילה די הרבה פירות ומנות מדודות של צימוקים (אורגניים כמובן... אין להשוות עם צימוקים רגילים), ולי זה נראה בריא למדי.
מתוק-מעובד-עם-חומרים-זרים - זה הבעייתי
(לא קראתי את הדף הנדון...)
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

תמרוש את חמודה, אבל התכוונתי למשהו טעים באמת, את יודעת, שוקולד. אני באמת חושבת ששוקולד איכותי אם אוכלים לעתים רחוקות ובכמות קטנה הוא לא מזיק ואולי אפילו בריא (לנפש ואז גם לגוף).

וצימוקים אורגניים אני חייבת לנסות פעם, לראות אם זה כזה הבדל עם צימוקים רגילים.
אבישג_א*

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי אבישג_א* »

מתלבטת עכשיו אם להזמין חברה לפטפט, מצד אחד הילדים לא כאן, רק אני והמתוקה, כך שאפשר לנוח בשקט, מצד שני בא לי חברה והשבוע לא נפגשתי עם אף אחת (חוץ ממוצ"ש - הזמנתי את השכנה לרמי).
במקום זה אני מתכתבת כאן כל היום עם כל השמאלנים, התקשרתי לחברה טובה שתבוא לבקר ואמרתי לה שאני בדיונים כאן אם לבחור מרצ או חד"ש ומה ההבדל בין רע"ם לתע"ל, היא ממש נחרדה מהעיסוקים המזעזעים שלי מרוב בדידות והבטיחה לבוא לבקר.
רק שאף אחד באיתמר לא יבחור חד"ש בטעות, אף אחד כבר לא יאמין לי שזו לא אני (-:
תמרוש_רוש

סיפור לידה בעבר ובעתיד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

וצימוקים אורגניים אני חייבת לנסות פעם, לראות אם זה כזה הבדל עם צימוקים רגילים
כזה הבדל, שממש לא נעים לי לקרוא לשני המוצרים האלה באותו שם. בחיי.

התכוונתי למשהו טעים באמת
:-D
אולי את מתכוות משהו ממכר באמת?
(כמכורה לשעבר, ה"טעים באמת" הזה מאוד מאוד מאוד חשוד עלי. אבל לא אתן לך הרצאה על זה, הכל כבר כתוב ב גמילה ביתית ממתוקים)
טוב, נו, רק משפט אחד:
כשאני במעגל ההתמכרות, "טעים באמת" הוא משהו שיפעיל את המעגל מחדש, וכל דבר טעים אחר פסול אם הוא לא מעורר את אותה שרשרת תגובות ביוכימית. זה חוסם את היכולת שלי להעריך מאכלים טעימים-באמת-באמת-באמת, כאלה שמשקפים ונענים למכלול הצרכים של הגוף.
יש! הצלחתי להגביל את עצמי לשני משפטים בלבד!!!!
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”