סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שי_ריק*
הצטרפות: 26 פברואר 2008, 18:15
דף אישי: הדף האישי של שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

אוטוטו יולדת... ולמרות שאני אניק (ברור! בטוח!)
אני קצת מבולבלת מכל עניין הבקבוקים...
יצאה בימים האחרונים הודעה של משרד הבריאות לא להכניס מים רותחים לבקבוקי תינוקות כי זה משחרר ביספנול A, אלא להמתין שהמים יצטננו ואז להכין את האוכל.
כל זה טוב ויפה - אבל מה לגבי סטריליזציה? כאחת שלא מכניסה שום פלסטיק למיקרו, תכננתי להרתיח את הבקבוקים בסיר, אבל בעצם, זה אותו דבר כמו לשים מים רותחים להכנת האוכל, אפילו יותר גרוע..
אז ברור שאם יהיה צורך (לא יהיה צורך! אני אניק!), נקנה בקבוקים בלי ביספנול, אבל באופן כללי אני לא מתלהבת מענין הרתחה של פלסטיק.
ובכלל - הילדה הולכת לגדול בבית עם חתולים וכלבה. סטריליות זה לא ענין שהולך כל כך חזק אצלנו בבית... אולי מדיח מספיק לבקבוקים? מה אתן אומרות? אמהות מנוסות?
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני מעריך ב90% שמה שאציע לך עכשיו ממש לא יהיה מקובל עליך (ועל רבים), כי בכל זאת מדובר על תינוק/ת יונק/ת,
אבל בכל זאת -

יוצא לי פעמים רבות לקחת לבסיס רסק ירוק בתוך בקבוק מים משומש (יש לי כאלה זמינים כי אני אחראי מיחזור ביחידה שלי).
הדרך שלי לנקות אותם -
קצת מים בתוך הבקבוק, לסגור את הפקק ולנער היטב - זה בשביל לנקות משאריות רוק וכו'.
אח"כ אני לוקח את הבקבוק ושופך ממנו את כל המים הכי טוב שאני מצליח (בד"כ אני פשוט עושה איתו בעביר מס' תנועות מהירות וזה משפריץ את כל המים).
ואז אני שוב סוגר את הפקק - ושם את הבקבוק ל10 דקות בפריזר (זה הורג חלק נכבד ביותר מהחיידקים).
בד"כ אני שם אותו בפריזר סמוך לזמן המילוי מחדש של הבקבוק.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

שם את הבקבוק ל10 דקות בפריזר
אם אני לא טועה אז גם הקפאה משחררת רעלים מהפלסטיק (אלא שלבקבוקי תינוקות זה לא רלוונטי אז לא מפרסמים את זה בהקשר זה).
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

הבנתי שאפשר להרתיח ואחר כך לשטוף במים בטמפ' החדר ולתת להתקרר.
אם את מתכוונת להניק אפשר להשתמש בבקבוקים עם שקיות של חלב שאוב ואז לא צריך להרתיח.
(שכחתי את שם הבקבוק אכתוב כשאזכר).
אם אני לא טועה מגיל חצי שנה אפשר גם רק שטיפה במדיח/ביד בהתאם לסוג הבקבוק, בגיל הזה מוסיפים מוצק אז לא נראה לי שצריך להחמיר.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

שכחתי את שם הבקבוק אכתוב כשאזכר
פלייטקס, הבקבוק שיש לו שקית רב פעמית-או חד פעמית.
אבל הכי טוב ציצי. לא צריך לסטרל, עדיף לא להרתיח והכי חשוב לא לשטוף בסבון את הפטמה כי זה סודק ומייבש אותה.
לידה נעימה!
בנצ_100*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 07:01
דף אישי: הדף האישי של בנצ_100*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי בנצ_100* »

גם אני תוהה. אני מניקה, אבל כל ערב נותנת בקבוק שאוב אחד. למניעת סרבנות בהמשך, כדי לקבל קצת זמן עם הגדול. הסטריליזציה היא הרתחה. זה כל העניין. ואני משתמשת באוונט - כי יש לי גם משאבה וגם מחמם בקבוקים שמתאימים בול. הקטנה לא אוהבת את מאמ... לגדול שאוהב שוקו בבקבוק יש גם אוונט. ההיסטריב אמיתית? להחליף?
שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

לאורי - גם אני, כמו עודד, שמעתי שגם במקפיא בקבוקי פלסטיק פולטים כל מיני זבלות, אבל אני לא יודעת כמה זה בגדר שמועה או שזה משהו מבוסס.
לגבי פלייטקס - קצת מפריע לי שזה לא אקולוגי - מעדיפה משהו רב פעמי.
ובקבוקי זכוכית נראה לי ממש לא לעניין, שביר וכבד..
אוף, קשה לרצות להיות ירוק וגם בריא ושיהיה נח....

וללוטם - כמו שכבר כתבתי - אני בהחלט מתכננת להניק, ותודה על הברכות והטיפים. אני עוסקת כאן בסוגיית ה"מה אם" וחוצמזה - גם בהנקה מלאה אבא יכול לעזור קצת בלילות...
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש לי חבר כימאי, אני אשאל אותו לגבי זה
שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

אורי, אני אשמח, תודה!
ש_צברי*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 12:01
דף אישי: הדף האישי של ש_צברי*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי ש_צברי* »

יש מספר מדיניות מערביות (כולל ארה"ב) בהם מומלץ להוסיף אבקת תמ"ל למים ב70 מעלות, ע"מ להרוג גורמים פתוגניים שקיימים באבקות (קו ייצור לא סטרילי וכדו). בארץ נאמר לי שהחברות לוחצות שלא תאושר ההמלצה הזאת.. ומשרד הבריאות מתקפל... כמה מפתיע שלא טובת התינוקות עומדת למול גופי הבריאות אלא טובת החברות
מיכלי_לי*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אבל הכי טוב ציצי.
בוודאי, אבל כשאמא לא בבית עדיף חלב שאוב.(אנחנו השתמשנו בפלייטס כי הוא היחיד עם פטמת גומי בצורה שהבת הסכימה עוד איכשהו להכניס לפה פעם ביום ולפי מיטב זכרוני יש גם שקיות רב פעמיות)
בנצ מחמם בקבוקים נראה לי בדיוק הבעייה פה של חימום- תרגילי לטמפ' החדר, גם לי בשלב מסויים היתה משאבה של אוונט אבל לא הרתחתי את הבקבוק.
(ממש נושכת את הלשון לא להגיב לשוקו בבקבוק כי זה לא מטרת הדף)
אלמונית_אחרת*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2004, 18:27

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי אלמונית_אחרת* »

רוצה רק לחדד שאני מבינה שההערות המעודדות הנקה באות מתוך אכפתיות. רק שכדאי לזכור שהתמונה יותר רחבה מזה.
אצלי למשל בגיל שנה אהבה לפעמים תה ומים בבקבוק ולכן אני מתעניינת איך כדאי לנקות ובכלל לגבי בטיחות הבקבוקים.
כתוב לי כאן: הצדק, לעולם מחייב את שתי כפות המאזניים
שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

ואני מחדדת את השאלה שלי - מנסיונכן, המשתמשות בבקבוקים, אם באופן בלעדי ואם בנוסף לציצי - מה אתן עושות? להרגיל לתת את האוכל בטמפרטורת החדר זה פתרון טוב בעיני לסוגיית ההאכלה. אבל מה עם הסטריליזציה? כיצד אתן עושות את זה? והאם באמת צריך להקפיד על עיקור בחצי השנה הראשונה?
ביצה_עלומה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

|נורה| בקבוקי חלב שאוב לא צריך לעקר, אלא אם מדובר בתינוק פג או חולה.
אני מחפשת לרכוש בקבוקי זכוכית. מישהו יודע היכן ניתן להשיג?
תודה
מכבס*
הצטרפות: 31 יולי 2007, 14:15

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מכבס* »

אני לא מבין מדוע לא מייצרים בקבוקים מנירוסטה (פלדת אל-חלד). מתכת אינרטית בטוחה להגשה וחימום אוכל וגם לא שבירה.
בנצ_100*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 07:01
דף אישי: הדף האישי של בנצ_100*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי בנצ_100* »

ממש נושכת את הלשון לא להגיב לשוקו בבקבוק כי זה לא מטרת הדף

רק כדי שהלשון לא תכאב יותר מדי... השוקו הוא שוקו חרובים, החלב חלב אורז והבקבוק? זה כי הוא כמעט ישן כשהוא קם בבוקר, מאוד מסטול, ובכוס זה פשוט יישפך. שאר היום הוא עם כוס. אז נראה לי שזה סביר...

החלב אצלנו במקרר ואז הוא קר יותר מטמפרטורת החדר. עם הזמן נרגיל את הקטנה לחלב קר, אבל זה עוד מוקדם (חודשיים וחצי).

בקבוקי חלב שאוב לא צריך לעקר, אלא אם מדובר בתינוק פג או חולה
??? איך? מה? קישור לאיזה מחקר? הסבר? מה ההגיון?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי יעל* »

בשבת הייתה כתבה במעריב על ביספנול ויש חברות בקבוקים שאין בהן את החומר הזה, אז כשהולכים לקנות בקבוק תראו אם מופיע שאין בבקבוק את החומר ביספנול. אני לא זוכרת את שמות החברות אבל אבנט כן יש בה ביספנול. נראה לי של ארט אין ביספנול
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מנסיונכן, המשתמשות בבקבוקים, אם באופן בלעדי ואם בנוסף לציצי - מה אתן עושות?
אולי צריך להזכיר כאן שחלב שאוב אפשר לתת לא רק בבקבוק (במיוחד לסרבני בקבוק). אני נתתי בקערית עם כפית (ואז זו לא חייבת להיות קערית פלסטיק).
ביצה_עלומה*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

_בקבוקי חלב שאוב לא צריך לעקר, אלא אם מדובר בתינוק פג או חולה
??? איך? מה? קישור לאיזה מחקר? הסבר? מה ההגיון?_
חלב אם הוא נוזל סטרילי ולכן גם אם התינוק שתה ממנו, ניתן לשמור אותו עד לארוחה הבאה, כ- 3- 4 שעות, בניגוד לתמ"ל שאינו סטרילי.
אני מצרפת קישור לתגובה של ד"ר חנה אקונס ממשרד הבריאות:
http://www.health.gov.il/forums/forum.a ... id=4601006
מירי_ר*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מירי_ר* »

דיברתי עם אחות טיפת חלב שהסבירה לי שהבעיה בבקבוקי פלסטיק הנ"ל היא לשתות את המים הרותחים שהתקררו בתוכם. הפתרון לסטרליזציה הוא לעקר את הבקבוקים כרגיל (במכונה או בסיר), לייבש (בלי לשטוף קודם במים מהברז!) ולהכניס מים שכבר התקררו במיכל אחר (לא פלסטיק, כמובן). הבעתי באוזניה את תקוותי שההוראה החדשה תגרום לעלית אחוזי ההנקה אבל היא היתה די סקפטית...
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

יש בקבוקי זכוכית ברשת רב קט, ואני מניחה שבעוד רשתות.

מירי ר
אחות טיפת חלב היא מקור לא מוסמך, בלשון המעטה.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אולי צריך להזכיר כאן שחלב שאוב אפשר לתת לא רק בבקבוק (במיוחד לסרבני בקבוק). אני נתתי בקערית עם כפית (ואז זו לא חייבת להיות קערית פלסטיק).
ואפשר אפילו בכוסית קטנה, אפילו מגיל כמה חודשים. יש אפילו, אם אני זוכר נכון, מין כוסיות מיוחדות גמישות שעושות את זה יותר קל. אבל אני לא זוכר פרטים.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

חלב אם הוא נוזל סטרילי ולכן גם אם התינוק שתה ממנו, ניתן לשמור אותו עד לארוחה הבאה, כ- 3- 4 שעות, בניגוד לתמ"ל שאינו סטרילי.
לא הייתי בונה על זה. ההמלצה של הארגונים שעוסקים בהנקה היא לא לשמור שאריות לארוחה הבאה, כי למרות שהחלב היה סטרילי, אחרי שהתינוק ינק ממנו, הוא כבר לא... (ברגע שהוא יצא מהציצי הוא כבר לא)

החומר הרעיל הזה משתחרר בטמפרטורה גבוהה והופך לגז, אם יש מים במיכל, הגז נספג במים ומי ששותה את המים, שותה גם את החומר הרעיל ולכן אין בעיה עם עיקור במים רותחים בתנאי שמייבשים ומקררים היטב את הבקבוק לפני השימוש.

בכלי פלסטיק לא שקופים אין ביספינול-איי כי זה חומר שמשתמשים בו לייצר פלסטיק שקוף.
לא צריך להכנס להיסטריה
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי סמדר_נ* »

רוצה רק לחדד שאני מבינה שההערות המעודדות הנקה באות מתוך אכפתיות. רק שכדאי לזכור שהתמונה יותר רחבה מזה.
נכון, אבל התחושה היא שיש ציפייה ל"בעיה" שתצוץ, בעוד ש... היי, זה ממש לא חייב להיות כך.
שי ריק, בהנחה שההנקה הולכת טוב, פטמות מלאכותיות כלשהן ממילא אינן מומלצות עד גיל 6 שבועות (או חודשיים? אני כבר לא זוכרת). כך שיש לך עוד די זמן ללמוד את נושא הבקבוקים על כל נגזרותיו. אישית, לא קניתי, לא קיבלתי, לא שאלתי ולא סטרלתי בקבוק מעולם. הילד בן שלוש. וחודש. וחצי.
לא יהיה צורך
ידע, גישה חיובית, יועצת הנקה בשלוף -- וסיכוי גבוה שהכל יהיה בסדר. אם זה בכל זאת מטריד אותך, אולי שווה לשאול במשרד הבריאות, כי הם אלה שהוציאו את ההמלצה.
אחות טיפת חלב היא מקור לא מוסמך, בלשון המעטה.
זה נכון להנקה. נראה לי מוזר שזה יהיה נכון גם להזנה מבקבוק.
שתהיה לך לידה נעימה ומאושרת!
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

ואוו התבלבלתי לגמרי מכול העניין!
לנו יש בי פרי וכתוב שהוא בלי ביספינול.
ו סמדר נ זו כבר לא רק שי ריק שאצלה זה חשש מהנקה שלא תיצלח ואז מה שכתבת נכון, אצלי ההנקה הולכת מצויין אבל מה לעשות אני שואבת לפעמים והוא צריך רחמנא ליצלן לאכול את זה איכשהו שלא דרך הציצי.
שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

סמדר, את קוראת נכון בין השורות, יכול להיות שתהיה לי בעיה פיזיולוגית להניק, אבל זה בכלל לא עקרוני אם אני כן אניק או לא. גם בהנקה אני מניחה שאבא ירצה לתת חלב שאוב מדי פעם, כדי שאוכל לישון עוד שעתיים בלילה..
וחוצמזה- ככה אני - אוהבת ללמוד את הנושא ולהיות סגורה עליו מראש, ולא להתחיל לשבור את הראש ברגע האחרון כשהתינוקת צורחת מרעב ולי אין מושג מה לעשות בכלל.

בהחה שאני קונה בקבוק ללא הביספנול - אתן מרגישות בסדר עם להכניס אותו למיקרו? יש בי כזו רתיעה מפלסטיק במיקרו, משהו מושרש וטבוע. כנ"ל לגבי להרתיח. אולי סתם אני מגזימה.
ביצה_עלומה*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

בהחה שאני קונה בקבוק ללא הביספנול - אתן מרגישות בסדר עם להכניס אותו למיקרו? יש בי כזו רתיעה מפלסטיק במיקרו, משהו מושרש וטבוע. כנ"ל לגבי להרתיח. אולי סתם אני מגזימה.
למה להכניס למיקרו? חלב שאוב לא מומלץ לחמם במיקרוגל, ואין צורך לעקר את הבקבוק למעט כשמדובר בתינוק פג או חולה. עיקור ראשוני תמיד ביצעתי בסירעל הגז.
מיכלי_לי*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

רק כדי שהלשון לא תכאב יותר מדי... השוקו הוא שוקו חרובים, החלב חלב אורז והבקבוק?
לא התכוונתי לפגוע, מתנצלת אם כן פשוט חברה שלי חווה כרגע עששת חריפה אצל הבן כי נתנה לו בקבוק עם חלב ממותק (לא יודעת במה).
גם אצלנו החלב יצא מהמקרר ולכן חיממנו את השקית / בקבוק אוונט מעט מעט בכוס עם מים חמים אבל אני מבינה שזו כיום בעייה ולכן המסקנה היא שגם מחמם בקבוקים המחמם יותר הוא בעייתי כי מחמם את הפלסטיק. (איזה נזק גרמנו בי לדעת?)
בכלי פלסטיק לא שקופים אין ביספינול-איי כי זה חומר שמשתמשים בו לייצר פלסטיק שקוף. זה חדש לי

לנו יש בי פרי וכתוב שהוא בלי ביספינול. לדעתי הם היו הראשונים שפרסמו זאת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

העצה הכי טובה - לחמם את המים (בכלי זכוכית) לפני שמערבבים את האבקה. כך אם חם מדי, מחכים, והפלסטיק לא נמס, והוויטמינים שמוסיפים לתמ"ל לא מתקלקלים, ומונעים גם סכנה לכווויות חו"ח.
שי_ריק*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי שי_ריק* »

התכוונתי לסטריליזציה ע"י מיקרו - יש מכשירים היום שמכניסים לחמש דקות במיקרו וזהו.. זה יותר נח ומהיר מלהרתיח חמש דקות על הגז - אבל אני לא בטוחה כמה בטוח...
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אפשר להרתיח את המים בקנקן ואז לשפוך על הבקבוקים וחלקי המשאבה, אם מדובר בחלב-אם ורוצים נקיון יסודי אחת לכמה ימים
ביצה_עלומה*

סטריליזציה בטוחה לבקבוק

התכוונתי לסטריליזציה ע"י מיקרו - יש מכשירים היום שמכניסים לחמש דקות במיקרו וזהו.. זה יותר נח ומהיר מלהרתיח חמש דקות על הגז - אבל אני לא בטוחה כמה בטוח...
מכיוון שיש צורך לעקר בקבוק חלב שאוב רק לפני השימוש הראשון או אם מדובר בתינוק פג או חולה, אני לא חושבת שהסטריליזטור למיקרו חוסך הרבה זמן, מה גם שאני ממעטת להשתמש במיקורגל בכלל, ונמנעת להשתמש כשמדובר בתינוקות ובפעוטות.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”