[h=3]
מפגשי מעגל נשים סורגות כבר מזמן לא בחופשה[/h]המפגש בימי רביעי משעה 19:30 עד 21:00,
בגנונצ'יק של בריג'י נומושי בבית וגן (רח' עוזיאל 5)
בואו ללמוד, ללמד ולקשקש.
בריג'י 0504042968
{
[h=3]
קישורים[/h] }כללי
- רבלרי (באנגלית): רשת חברתית שעוסקת ב… סריגה!
- פורום סריגה בתפוז
- עליית הגג של אנני – type]מסרגה אחת id[/po]=S – הסברים וסירטונים, ואפשר גם type]בשתיים id[/po]=S
- אוסף קישורים לדוגמאות ברשת, ממויינים לפי נושאים – מסרגה אחת או שתיים
- הבלוג של גוגי ליפשיץ המון הסברים רעיונות ודוגמאות. בעיקר לשתי מסרגות אבל לא רק.
- אתר מקסים עם דוגמאות במסרגה אחת (סירופ מייפל - יש שם דובים וסוסים חמודים מאוד.)
- סימגלרי גלריה לאמנות הסיב במושב מגדים.
- סרטוני וידאו
בובות
- בובה בשתי מסרגות
- הוראות לסריגת crochet]בגדים לבובות crafters[/po]/patterns/patindex.html במסרגה אחת. אלו החינמיות אך מיכאן אפשר להגיע לעוד המון דוגמאות.
- חתול שישחק עם השפן של סירופ/אסתר
- צפרדע
- עוד צפרדע
- ועוד צפרדע
- צפרדע מעופפת
- d]צפרדע nr[/po]=b13&d id=25〈=en שדומה יותר לתנין
נעלי בית
- נעלי פרה במסרגה אחת.
- נעלים מריבועי סבתא
כובעים
- ru]כובע קיצי לבן en[/po]&trurl=http%3a%2f%2fyarn.ru%2fnatalia%2fmodel%2fmodel 12.htm
פרחים
- June]פרחים July 2005[/po]/patt flowers.htm
כל מה שרצית לסרוג ולא ידעת (למה?)
- כרית חימום לרגליים , לא יאמן.
ליבוד
- פורום אומנות הליבוד
- הדרכה מצולמת לליבוד בעזרת סבון
- סדנא וירטואלית של אירית דולמן להכנת משטח מסרט צמר
- hondje]כלב eng[/po].pdf
- ליבוד מפרוות חיות
טכניקות שונות ומשונות
- סריגה בעזרת חבל (בתחתית הדף יש קישור ל- Covered Baskets & Coaster Set ממש נחמד)
- ציפוי חרוזים
- חיות חרוזים
- פרחים מחרוזים
- המון חיות
- ועוד חיות
סריגה ב'מזלג' - hair pin
- hairpin]הבסיס lace[/po].htm
- כאן יש כמה דפים באותו אתר, כדאי לשוטט : הבסיס והחיבור בין שני פסים אפשר גם שתי לוואות עם שתי לולאות...
כלמיני
- כוס בירה ביד אחת, שתי מסרגות בשנייה – גברברי ניו-יורק נושפים בעורפנו
מחשבולוגיה
- להעלות אתרים פשוט צריך להעתיק לכאן את הכתובת שלהם.
עם תמונות שלא נפתחות בחלון נפרד זה יותר מסובך. אני בחרתי בדרך הקשה של להעלות את התמונות לאתר נפרד ולהפנות לשם. שקיעות של פטל לימדה אותי לעשות זאת דרך האתר של FLIKER יש על כך התכתבות בדףבית שלי.
- משהו שאפשר לעשות עם תמונות שלא נפתחות בדף נפרד - ללחוץ עם עכבר ימני על התמונה --> Properties -->לעשות copy לכתובת ולהדביק אותה כאן.
- הקטנת תמונות נפרדות – אפשר להוריד מכאן תוספת קטנה ל-Windows. יש ללחוץ על Image Resizer בטור מימין (לקראת הסוף) ולהתקין את התוכנה.
מתכונים
סמר (2006-05-15(
ליאלי לבנאן :
1) 1 כוס סולת חיטה
2) 3.5 חלב
3) קצפת
4) סוכר ומים
והדבר הירוק שסמתי עלו ,בערבית "פסתק חלבי"
1- לשים הסולת והחלב ביחד ולבשל עד שיהיה (חזק)??
2- לשים אותו בתבנית.
3- לשים הקצפת והדבר הירוק.
4- לשים בקירור 12 שעות.
5- לבשל הסוכר לבד עד שיהיה כתום,לשים מים וכצת מיץ לימון.
בתאבון.....

לייל לה לבנאן (2006-05-16)
אישטה (שמנת סמיכה מזרח תיכונית)
תחליף לקצפת בעוגת ליל לה לבנאן
שיטה ראשונה:
בוחשים 6 כוסות חלב עם 1.5 כוסות שמנת מתוקה.
יוצקים לסיר רחב. ככל שהסיר יותר רחב זה יותר טוב.
שמים את התבנית על הגז, על אש קטנה ומרתיחים.
מבשלים בעדינות על אש נמוכה מאד, כך שהחלב רוטט
בלבד במשך 1.5 שעות.
מכבים את האש ומשאירים 7 שעות, ורק אז מכניסים למקרר.
מצננים במשך לילה לפני השימוש.
בבוקר מפרידים את שולי השמנת מהסיר, ומעבירים לכלי או צלחת.
אז אפשר לחתוך לצורה ולגודל הנדרשים
שיטה שניה:
מבשלים 2 כפות סולת עדינה 2 כוסות שמנת מתוקה.
בתחילה מערבבים מעט שמנת מתוקה עם הסולת,
עד שנוצרת תערובת אחידה.
מוסיפים לשאר השמנת מתוקה.
מבשלים בסיר בעל תחתית עבה על אש נמוכה, בבחישה מתמדת, עד שהשמנת מסמיכה
אורנה (2006-06-21)
נומושי להלן המתכון:
- 5 כוסות קמח
- 5 כוס שומשום
- 5 כפית קינמון
- 5 כוס טחינה
שליש כוס שמן
מערבבים
מניחים במקרר למשך חצי שעה
יוצרים עיגולים ומסדרים בתבנית
אופים 20 דקות בחום בינוני- גבוה עד שמשחים
בתאבון!
סירופ מייפל (2006-10-27)
פולנטה פשוטה?
קמח תירס. מוסיפים למים פושרים. כס"מ מים מעל לקמח. מתחילים לערבב עם כף עץ. מערבים עד צאת הנשמה.
אחרי כמה דקות המים נספגים בקמח והעיסה מתחילה לבעבע כמו לבה.
ממשיכים לערבב כל דקה, עוד כרבע שעה, עד שעיסה ניתנת לנגיסה, כלומר רכה.
אני שמה בתבנית מלבנית.
אחרי כשעה אפשר כבר לפרוס לפרוסות.
בשלב הערבוב אפשר להוסיף תבלינים- שום, מלח, פלפל...
אחרי שחותכים לפרסות אני מתגנת על מחבת, עם שמן זית וירקות, כמו אנטיפסטי. סופהדרך.
כבר לא פה (2006-10-29(
עוגת פצפוצי אורז ותמרים:
500 גרם תמרים ללא חרצנים.
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
500 גרם פצפוצי אורז או קינואה
קליפה מגוררת מלימון אחד
קוקוס טחון
בסיר גדול מחממים התמרים, חמאה וסוכר לקבלת עיסה האחידה. מסירים מהאש ומכניסים את פצפוצי האורז וקליפת הלימון.
בוזקים קוקוס טחון על התבנית ומשטחים התערובת (אני שמה על זה נייר אפייה ומשטחת עם היד או מרבד), מהדקים חזק ומפזרים את יתרת הקוקוס מעל. אפשר להקפיא או במקרר.
יש לי מתכון לפולנטה ותוספות ממדור האוכל של אייל שני במוסף "הארץ", אם אתן רוצות אני אוסיף על זה של סירופ, רק בלי הפלצנות הנלוותץ
הפלצנות המלוות לאייל שני, לא לסירופ.

יוצקים שלוש כוסות מים לסיר, מוסיפים בהדרגה את הקמח. מציתים האש ומוסיפים כף מלח ים. ממשיכים לערבב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מנמיכים האש. מוסיפים כוס חלב קר וחמאה (50 גרם).
אחרי שהיא מתבשלת אפשר לקרר בתבנית ולטגן עם שמן זית, עגבניות וגבינת עיזים, אפשר להוסיף מרווה מטוגנת בחמאה עם פטריות ומלח פלפל.
כבר לא פה (2006-11-28)
ממיסים בקערה קטנה 3 כפות שמרי שמרית במעט מים, בוחשים פנימה כפית דבש ומניחים לתפוח 10 דקות.
בינתיים מחממים בסיר כוס חלב עם 120 גרם חמאה ללא מלח עד שתימס. מצננים.
טורפים קלות בקערה גדולה 2 ביצים, כפית מלח, כפית תמצית לימון וחצי כפית תמצית תפוז או וניל. בוחשים אל התערובת את השמרים המומסים.
טורפים פנימה שני שליש כוס דבש ואתתערובת החלב. מוסיפים בהדרגה 5 כוסות קמח לבן ובוחשים.
לשים 10 דקות.
מעבירים לקערה משומנת והופכים כך שהבצק ישומן מכל כיוון, מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
חובטים בבצק כדי לשטחו, מעצבים ומניחים לפתוח שלושת רבעי שעה.
15 דקות לפני האפייה מחממים תנור לחום בינוני 180 צלזיוס או 350 פרנהייט ואופים 30 דקות.
מצננים על רשת.