סודות במשפחה
סודות במשפחה
אני פותחת דף בלוג בבקשת עצה.
נישאתי לאיש שהיה כבר נשואי. אישה שניה - הוא לא התגרש אלא המשיך גם בנישואיו הקודמים. לא ממליצים לאף אחד על משפחה פוליגמית אבל במקרה ספציפי שלנו זה מה שנראה לשלושתנו כבחירה המועדפת. הרע במיעוטו.
עברו שנים. אין שום קשר בין שתי הנשים.הילדים הגדולים במשפחתו הראשונה יודעים אבל כולם חוץ מאח אחד לא רוצים שום קשר. חלום גדול של בעלי - שכל ילדיו יכירו ויתחברו - רחוק מההגשמה. אישתו הראשונה התנגדה כל השנים שהילדים ידעו. בסוף הם שמעו מבחוץ.
הילדים שלנו-שלי - לא יודעים. לא חושדים שיש משהו נוסף יוצא דופן במשפחתנו חוץ מזה שאין לנו טלויזיה ובמבה ואקמול:-D . הגדולה שלנו עוד מעט בת מצווה! לכן השאלה מטרידה אותנו יותר ויותר - מתי ואיך לספר לה? אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה.
עם האח היוצא דופן שכן רצה להיפגש יש קשר וילדיי מאוד מחבבים אותו - אבל לא אמרנו שהוא אח אלא שהוא "קרוב משפחה מצד האבא". הוא ביקר אצלנו כמה פעמים והגדולה שלי שאלה עם תוכל להתחתן אתו.
מתי ואיך לספר לילדים? נראה לנו שכמה שידעו על זה בוגרים יותר - כן ייטב. מאידך גיסא - עדיף שישמעו את הסיפור מאתנו ולא מה"נשמות הטובות" מבחוץ.
מתי ואיך לספר להם? כך שיקבלו באופן הכי טבעי...
נישאתי לאיש שהיה כבר נשואי. אישה שניה - הוא לא התגרש אלא המשיך גם בנישואיו הקודמים. לא ממליצים לאף אחד על משפחה פוליגמית אבל במקרה ספציפי שלנו זה מה שנראה לשלושתנו כבחירה המועדפת. הרע במיעוטו.
עברו שנים. אין שום קשר בין שתי הנשים.הילדים הגדולים במשפחתו הראשונה יודעים אבל כולם חוץ מאח אחד לא רוצים שום קשר. חלום גדול של בעלי - שכל ילדיו יכירו ויתחברו - רחוק מההגשמה. אישתו הראשונה התנגדה כל השנים שהילדים ידעו. בסוף הם שמעו מבחוץ.
הילדים שלנו-שלי - לא יודעים. לא חושדים שיש משהו נוסף יוצא דופן במשפחתנו חוץ מזה שאין לנו טלויזיה ובמבה ואקמול:-D . הגדולה שלנו עוד מעט בת מצווה! לכן השאלה מטרידה אותנו יותר ויותר - מתי ואיך לספר לה? אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה.
עם האח היוצא דופן שכן רצה להיפגש יש קשר וילדיי מאוד מחבבים אותו - אבל לא אמרנו שהוא אח אלא שהוא "קרוב משפחה מצד האבא". הוא ביקר אצלנו כמה פעמים והגדולה שלי שאלה עם תוכל להתחתן אתו.
מתי ואיך לספר לילדים? נראה לנו שכמה שידעו על זה בוגרים יותר - כן ייטב. מאידך גיסא - עדיף שישמעו את הסיפור מאתנו ולא מה"נשמות הטובות" מבחוץ.
מתי ואיך לספר להם? כך שיקבלו באופן הכי טבעי...
-
- הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
- דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*
סודות במשפחה
עכשיו, בישירות, בהסבר פנים, ללא כל מבוכה, באהבה ובהרעפת אהבה.
יש לספר הכל ולא לשים את הכותרת קרוב משפחה. תחושות של אינטימיות העולה מקרבת דם עשויות להתפרש כהתאהבות. הקונפליקט עשוי להפוך לגדול.
אחים שלא גדלים ביחד כמו זרים זה לזה. האמת נדרשת על מנת למנוע מצבים בלתי פתירים.
עכשיו, לספר הכל, לכולם.
ואם ניתן גם במשפחה השניה.
אבל, זה כבר עניין של בעלך.
יש לספר הכל ולא לשים את הכותרת קרוב משפחה. תחושות של אינטימיות העולה מקרבת דם עשויות להתפרש כהתאהבות. הקונפליקט עשוי להפוך לגדול.
אחים שלא גדלים ביחד כמו זרים זה לזה. האמת נדרשת על מנת למנוע מצבים בלתי פתירים.
עכשיו, לספר הכל, לכולם.
ואם ניתן גם במשפחה השניה.
אבל, זה כבר עניין של בעלך.
סודות במשפחה
מאד, מאד בעד מה שצפריר כתב. בלי סודות כאלה גדולים בתוך המשפחה. זה ילך ויגדל. במשפחה שלי שמרו מפני אבי בילדותו סוד "נורא" (משהו בקשר לזהות אביו), הוא גילה את זה במקרה כשהיה בחור צעיר והסתיר את זה מכל העולם עד שהיה כמעט בן שישים. נאלץ לשקר ולהסתיר, ולפחד מאד שמא גילוי הסוד בדרך אחרת יפגע בילדיו. וכשילדיו שמעו על הסוד קיבלו את זה בקלות רבה. כל השנים האלה בפחד סתם. (וגם אם היינו נפגעים- ביג דיל! כל השנים האלה תחת אימת הסוד! בתך לא היתה בוחרת בעינוי כזה בשבילך כדי שתגני עליה. זוהי הקרבה חסרת טעם שתביא כאב בסופו של דבר וכבר מביאה לשקרים ולפחד בחייך. השקר לא טוב. והיא ודאי תשמח לגלות ש"קרוב המשפחה" הוא בעצם אח.
אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה. עדיף על פני הפגיעה מכך שאמא שלה מסתירה ממנה סוד.
לפעמים אנחנו דואגים יותר מדי לילדים ובסוף הם מחליקים בקלות דברים שנראים לנו כמו סוף העולם. למשל כל הבעיות המוסריות שאת מודעת להן בענין פוליגמיה, למשל המשפט "אחים שלה לא רוצים להפגש איתה" - נשמע נורא עצוב בשעה שבשבילה זה עשוי להיות פשוט עובדה קלה לגמרי לקבלה. (וגם אם לא, עדיין עדיפה האמת.)
ואם תחליטי לספר והיא תתבע לדעת למה הסתרת את האמת עד עכשיו, גם, שוב, את האמת. כי לא ידעת איך לספר לה ופחדת שהיא תפגע.
אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה. עדיף על פני הפגיעה מכך שאמא שלה מסתירה ממנה סוד.
לפעמים אנחנו דואגים יותר מדי לילדים ובסוף הם מחליקים בקלות דברים שנראים לנו כמו סוף העולם. למשל כל הבעיות המוסריות שאת מודעת להן בענין פוליגמיה, למשל המשפט "אחים שלה לא רוצים להפגש איתה" - נשמע נורא עצוב בשעה שבשבילה זה עשוי להיות פשוט עובדה קלה לגמרי לקבלה. (וגם אם לא, עדיין עדיפה האמת.)
ואם תחליטי לספר והיא תתבע לדעת למה הסתרת את האמת עד עכשיו, גם, שוב, את האמת. כי לא ידעת איך לספר לה ופחדת שהיא תפגע.
סודות במשפחה
בהצלחה סשה.
גם אני מאמינה שהאמת צריכה להאמר. תעשי את זה בקצב שמתאים לך ולילדים. האמת עדיפה תמיד על כל שקר והסתרה. יש בזה המון כוח
גם אני מאמינה שהאמת צריכה להאמר. תעשי את זה בקצב שמתאים לך ולילדים. האמת עדיפה תמיד על כל שקר והסתרה. יש בזה המון כוח
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
סודות במשפחה
סשה, לא יהיה קל, ויהיו תגובות בהתאם לאופייה,
מהפנמה ו"ברוגז" = התרחקות,
דרך כעס על ההסתרה עד היום = התפרצויות
או
דרך כל דרך אחרת שמאפיינת אותה.
כמובן שעדיף היה אם הייתם מתייחסים לכל העניין באותה טבעיות בה בחרתם בדרך בה בחרתם,
אבל את הנעשה אין להשיב - עכשיו זה רק עניין של צמצום נזקים.
גיל 12 הוא גיל רגיש מאוד, כי זו תחילת תהליך חיפוש הזהות שלה.
מידע כזה יכול רק לבלבל,
ובכל זאת, לא הייתי דוחה את זה הלאה - ככל שתספרו לה מוקדם יותר - עדיף.
דבר נוסף שכדאי לדעת:
צפוי משבר אמון מסוים כי הסתרתם את זה ממנה 12 שנים.
עוצמת ועומק משבר האמון תלוי כמעט לגמרי במערכת היחסים שלכם עד כה,
וכך גם מהירות ומידת החזרת האמון.
מה עושים?
תלוי באיכות הקשר שלה איתך, עם בן זוגך, ועם שניכם יחד.
הכי טוב זה לספר יחד,
אבל יש מצבים בהם ילד מקבל את הדברים הקשים טוב יותר דווקא מאחד ההורים (בנפרד).
בכל מקרה, עדיף שההורה שאיתו היא מתקשרת טוב יותר יהיה הדובר.
אח"כ חשוב לתת לה מרחב לעבד את הדברים בדרכה
אין ספק שתראו סבל, כעס, חרדה, ועוד. - אל תלחצו עליה להרגיש טוב עם הדברים.
היא תצטרך זמן לעכל את המידע, לבחון אותו בתוך מערך חייה ועוד.
זה יכול להיות כמה ימים, כמה שבועות או יותר - שוב, תלוי באופי שלה וביחסים ביניכם.
אם יש לה חברה טובה שהיא יכולה לדבר איתה,
אם יש לה מבוגר אחר שמשמש עבורה 'איש סוד' אמין - ייקל לה.
מה שכן חשוב זה שתאמרו לה (ותעמדו בזה) זה
שאתם זמינים בשבילה אם היא רוצה לדבר על זה או ובמיוחד אם יש לה שאלות.
חשוב שתענו את האמת ושלא תסתירו עוד דברים (שכשיתגלו בעתיד ייגרמו למשבר אמון שאולי לא תהיה חזרה ממנו).
סוגייה בעייתית אחרת שלדעתי צריך לתת עליה את הדעת היא המעמד החוקי שלכם.
ביגמיה היא עבירה על החוק, והנישואין השניים אינם תקפים.
מקווה שזה נותן כיוון.
זה לא יהיה קל אבל אני מבטיחה להיות כאן בשבילך ככל שתצטרכי.
מהפנמה ו"ברוגז" = התרחקות,
דרך כעס על ההסתרה עד היום = התפרצויות
או
דרך כל דרך אחרת שמאפיינת אותה.
כמובן שעדיף היה אם הייתם מתייחסים לכל העניין באותה טבעיות בה בחרתם בדרך בה בחרתם,
אבל את הנעשה אין להשיב - עכשיו זה רק עניין של צמצום נזקים.
גיל 12 הוא גיל רגיש מאוד, כי זו תחילת תהליך חיפוש הזהות שלה.
מידע כזה יכול רק לבלבל,
ובכל זאת, לא הייתי דוחה את זה הלאה - ככל שתספרו לה מוקדם יותר - עדיף.
דבר נוסף שכדאי לדעת:
צפוי משבר אמון מסוים כי הסתרתם את זה ממנה 12 שנים.
עוצמת ועומק משבר האמון תלוי כמעט לגמרי במערכת היחסים שלכם עד כה,
וכך גם מהירות ומידת החזרת האמון.
מה עושים?
תלוי באיכות הקשר שלה איתך, עם בן זוגך, ועם שניכם יחד.
הכי טוב זה לספר יחד,
אבל יש מצבים בהם ילד מקבל את הדברים הקשים טוב יותר דווקא מאחד ההורים (בנפרד).
בכל מקרה, עדיף שההורה שאיתו היא מתקשרת טוב יותר יהיה הדובר.
אח"כ חשוב לתת לה מרחב לעבד את הדברים בדרכה
אין ספק שתראו סבל, כעס, חרדה, ועוד. - אל תלחצו עליה להרגיש טוב עם הדברים.
היא תצטרך זמן לעכל את המידע, לבחון אותו בתוך מערך חייה ועוד.
זה יכול להיות כמה ימים, כמה שבועות או יותר - שוב, תלוי באופי שלה וביחסים ביניכם.
אם יש לה חברה טובה שהיא יכולה לדבר איתה,
אם יש לה מבוגר אחר שמשמש עבורה 'איש סוד' אמין - ייקל לה.
מה שכן חשוב זה שתאמרו לה (ותעמדו בזה) זה
שאתם זמינים בשבילה אם היא רוצה לדבר על זה או ובמיוחד אם יש לה שאלות.
חשוב שתענו את האמת ושלא תסתירו עוד דברים (שכשיתגלו בעתיד ייגרמו למשבר אמון שאולי לא תהיה חזרה ממנו).
סוגייה בעייתית אחרת שלדעתי צריך לתת עליה את הדעת היא המעמד החוקי שלכם.
ביגמיה היא עבירה על החוק, והנישואין השניים אינם תקפים.
- האם היא חופשייה לדבר על זה עם חברותיה או עם כל אדם אחר עליו היא סומכת?
- מה זה אומר על מעמדה בחברה? (התפיסה שלה את עצמה כילדה לא חוקית, ו/או המחשבה שזה אומר שהיא ממזרה).
מקווה שזה נותן כיוון.
זה לא יהיה קל אבל אני מבטיחה להיות כאן בשבילך ככל שתצטרכי.
-
סודות במשפחה
אולי יעזור לך לקרוא סיפור אחר, אבל עם בעיה דומה (סוד שהתגלה בגיל קצת יותר צעיר)
זהו סיפורה של רות מאמריקה שהסוד שהחזיקה השתחרר לו פתאום ומה שעבר עליה ועל בתה כאשר הסוד יצא
תגובות קשות של הילדה, ייסורי נפש של האימא, התיסכול
ואז התחיל הפתרון
ואיתו הפחד ו החרטה
עוד התלבטויות
ו הסוף הטוב
זהו סיפורה של רות מאמריקה שהסוד שהחזיקה השתחרר לו פתאום ומה שעבר עליה ועל בתה כאשר הסוד יצא
תגובות קשות של הילדה, ייסורי נפש של האימא, התיסכול
ואז התחיל הפתרון
ואיתו הפחד ו החרטה
עוד התלבטויות
ו הסוף הטוב
סודות במשפחה
סשה,
מה שצפריר והאחרים כתבו נכון לגמרי.
ואני רוצה להוסיף:
החרדה מפני גילוי הסוד היא שלנו, אבל אנחנו משליכים אותה על מישהו/משהו אחר.
ובמקרה שלך - אולי את חוששת לעמוד בפני עצמך ולהודות שעשית משהו לא כל כך מקובל, או שהסתרת מילדייך מידע כל כך חשוב לאורך זמן רב כל כך. ואז - את משליכה את החשש הזה על אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה.
ועוד דבר - לעתים אנו חוששים מההתמודדות הגדולה שתבוא בעקבות הגילוי. ולעתים אין לנו רצון ו/או כוח להתעסק עם זה. אז אנחנו דוחים....
ובמקרה שלך - הרי עכשיו תצטרכו להתמודד עם שאלות, קשרים מורכבים, תתכנה סערות נפש כאלו ואחרות.
אבל כל זה עדיף על פני הסתרת סוד במשפחה.
איספו כוחות, נסו לדמיין תרחישים שונים, היערכו לקראת מה שניתן וקבלו שלעתים לא ניתן להיערך ותהיינה הפתעות [גם לטובה!!!] - ועשו זאת.
חיזקי ואמצי!!!
מה שצפריר והאחרים כתבו נכון לגמרי.
ואני רוצה להוסיף:
החרדה מפני גילוי הסוד היא שלנו, אבל אנחנו משליכים אותה על מישהו/משהו אחר.
ובמקרה שלך - אולי את חוששת לעמוד בפני עצמך ולהודות שעשית משהו לא כל כך מקובל, או שהסתרת מילדייך מידע כל כך חשוב לאורך זמן רב כל כך. ואז - את משליכה את החשש הזה על אני חוששת שהיא תפגע שיש לה אחים שלא רוצים להכירה.
ועוד דבר - לעתים אנו חוששים מההתמודדות הגדולה שתבוא בעקבות הגילוי. ולעתים אין לנו רצון ו/או כוח להתעסק עם זה. אז אנחנו דוחים....
ובמקרה שלך - הרי עכשיו תצטרכו להתמודד עם שאלות, קשרים מורכבים, תתכנה סערות נפש כאלו ואחרות.
אבל כל זה עדיף על פני הסתרת סוד במשפחה.
איספו כוחות, נסו לדמיין תרחישים שונים, היערכו לקראת מה שניתן וקבלו שלעתים לא ניתן להיערך ותהיינה הפתעות [גם לטובה!!!] - ועשו זאת.
חיזקי ואמצי!!!
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
- דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*
סודות במשפחה
סשה יקרה,
אנרגיה של סודות - זה לא טוב.
ויש לזה הרבה משמעויות. וקודם כל מבחינתך.
את אווירת ה"סוד" שיש סביבך אני מכירה. יש בך משהו שלא נותן להתקרב עד הסוף.
סודות מכניסים אנרגיה של דברים רבים - החל מבושה - כי יש משהו שצריך להסתיר. וכלה בפחד - כי מה יהיה עם הסוד יתגלה. ועוד מיליון דברים שבאמצע.
על הבחירה שלך להינשא כאשה שניה, גם אפשר לדבר הרבה, וגם כאן מתעוררות המון שאלות. שאלות שקשורות בך - בלי קשר לאחרים במשולש הזה - שהיום הוא כבר מעגל. אבל לא אדבר על כך כאן - אלא אם תרצי. ואת זה אפשר גם במייל וגם בטלפון....
לגבי ה"מתי לספר" - אני חושבת שזה דומה לילד מאומץ - שגדל עם הידיעה שאומץ - זה נראה לו טבעי ועניין פחות גדול, ולפעמים אפילו מחשבה מחזקת: ההורים שלי בחרו אותי. לעומת ילד שמגלה בגיל מאוחר - אם מפי הוריו או מפי "נשמות טובות" אחרות - ואז יש כבר משבר בזהות אישית "אני לא מי שחשבתי שאני", ומשבר אמון מאד חזק בדמויות הכי משמעותיות ואלו שהכי נחוץ לנו להאמין שהם מה שהם מצהירים שהם.
אז אני תומכת בדעתם של אלו שענו לך לפני - לספר כמה שיותר מהר. ויחד עם זה לחשוב איך. אולי יש לזה גם השלכות משפטיות?
אוהבת אותך מאד, ואשמח לתמוך בך בכל דרך שתגידי שמתאימה לך.
אני שמחה שאת מסירה את נטל הסוד ממך - זהו נטל כבד בלי ספק, ואינך צריכה לשאת בו לבד.
אנחנו כאן בשבילך.
טל
אנרגיה של סודות - זה לא טוב.
ויש לזה הרבה משמעויות. וקודם כל מבחינתך.
את אווירת ה"סוד" שיש סביבך אני מכירה. יש בך משהו שלא נותן להתקרב עד הסוף.
סודות מכניסים אנרגיה של דברים רבים - החל מבושה - כי יש משהו שצריך להסתיר. וכלה בפחד - כי מה יהיה עם הסוד יתגלה. ועוד מיליון דברים שבאמצע.
על הבחירה שלך להינשא כאשה שניה, גם אפשר לדבר הרבה, וגם כאן מתעוררות המון שאלות. שאלות שקשורות בך - בלי קשר לאחרים במשולש הזה - שהיום הוא כבר מעגל. אבל לא אדבר על כך כאן - אלא אם תרצי. ואת זה אפשר גם במייל וגם בטלפון....
לגבי ה"מתי לספר" - אני חושבת שזה דומה לילד מאומץ - שגדל עם הידיעה שאומץ - זה נראה לו טבעי ועניין פחות גדול, ולפעמים אפילו מחשבה מחזקת: ההורים שלי בחרו אותי. לעומת ילד שמגלה בגיל מאוחר - אם מפי הוריו או מפי "נשמות טובות" אחרות - ואז יש כבר משבר בזהות אישית "אני לא מי שחשבתי שאני", ומשבר אמון מאד חזק בדמויות הכי משמעותיות ואלו שהכי נחוץ לנו להאמין שהם מה שהם מצהירים שהם.
אז אני תומכת בדעתם של אלו שענו לך לפני - לספר כמה שיותר מהר. ויחד עם זה לחשוב איך. אולי יש לזה גם השלכות משפטיות?
אוהבת אותך מאד, ואשמח לתמוך בך בכל דרך שתגידי שמתאימה לך.
אני שמחה שאת מסירה את נטל הסוד ממך - זהו נטל כבד בלי ספק, ואינך צריכה לשאת בו לבד.
אנחנו כאן בשבילך.
טל
סודות במשפחה
תודה לכל העונים!
אני קוראת ושומעת. תשובותיכם נתנו לי המון.
אנחנו בתהליך. אבל התהליך הזה ייקח זמן. מה שנראה כמובן מהצד - או משהו אחר - חשוב שיבשיל בפנים. אני צריכה להרגיש מוכנה. כעת זה בהבשלה. אעדכן.
ושוב - תודה על התמיכה, לכולכם.
אני קוראת ושומעת. תשובותיכם נתנו לי המון.
אנחנו בתהליך. אבל התהליך הזה ייקח זמן. מה שנראה כמובן מהצד - או משהו אחר - חשוב שיבשיל בפנים. אני צריכה להרגיש מוכנה. כעת זה בהבשלה. אעדכן.
ושוב - תודה על התמיכה, לכולכם.
סודות במשפחה
נאוה - תודה!
אני יכולה להעביר את תשובתך לדף האישי?
הסיפור של רות מאמריקה - איזה סיפור!!! ואני כל כך שמחה שענית גם לי.
אכתוב עוד בהמשך,
בינתיים לילה טוב.
אני יכולה להעביר את תשובתך לדף האישי?
הסיפור של רות מאמריקה - איזה סיפור!!! ואני כל כך שמחה שענית גם לי.
אכתוב עוד בהמשך,
בינתיים לילה טוב.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
סודות במשפחה
סיפור מרגש!
-
סודות במשפחה
הוספתי!! - בהתאמת התאריכים והשעות...
שמחה שיכולתי לעזור,
הסיפור של רות מאמריקה אכן מדהים
אבל חשוב לזכור: זה יכול לקרות גם אצלכם, או לא...
הדבר החשוב הוא לבנות גשרים, לפתוח דלתות, לעשות הכל כדי לאפשר תקשורת והבעת רגשות.
האמת היא בדרך כלל הדרך הטובה והבטוחה יותר.
שתהיה שנה של תקשורת ואהבה!
שמחה שיכולתי לעזור,
הסיפור של רות מאמריקה אכן מדהים
אבל חשוב לזכור: זה יכול לקרות גם אצלכם, או לא...
הדבר החשוב הוא לבנות גשרים, לפתוח דלתות, לעשות הכל כדי לאפשר תקשורת והבעת רגשות.
האמת היא בדרך כלל הדרך הטובה והבטוחה יותר.
שתהיה שנה של תקשורת ואהבה!
סודות במשפחה
סשה,
כל הכבוד על פתיחת הדף. מקווה שקיבלת את האי-מייל ששלחתי.
נראה לי שאת מקבלת כאן תמיכה ועצות טובות. @}
כל הכבוד על פתיחת הדף. מקווה שקיבלת את האי-מייל ששלחתי.
נראה לי שאת מקבלת כאן תמיכה ועצות טובות. @}
סודות במשפחה
שלום ותודה ענקית לכולכם! @} אני אכן מקבלת תמיכה.
צפריר ונאוה- לספר עכשיו - לכולם? גם לקטנים? (טווח הגילאים של ילדיי - שנה וחצי עד כמעט 12)
גם במשפחה השניה- זהו שזה לא עניין של בעלי - כתבתי על כך - חלומו תמיד היה שכל הילדים ידעו ויכירו אבל האימא התנגדה, בסוף הם שמעו מבחוץ... והם לא רוצים שום קשר, חוץ מאח אחד.
עוד שאלה - אם נספר לילדנו למחרת כל חבריהם ידעו וכל ההורים ו... יהיה בלגן גדול. יכולים להציק מאוד - השערותיי הפרנואידליות מבוססות על ניסיוני הקודם בשכונה דומה. אין לנו אפשרות לעבור דירה כרגע. מצד שני להעמיס על הילדים שמירת הסוד נראה גרוע מכל.
רוחלה-בנוסף למנגנוני הגנה אני חוששת גם מהרגשת להיות לא רצויה וגם - לא יודעת איך לנסח... אובדן וודאות? אובדן יציבות?
בנוסף לכל - אני רואה ילדים שעוברים מצבים טרוומטים בחיים, כולל מצבים דומים במקצת... וקשה לי עוד יותר - כמו שרופא שראה סיבוכים של מחלה מפחד ולא יכול בשלווה לתת זמן לבן אדם להחלים ולהיות אופטימי - ככה אני, אחרי שראיתי מקרי "סיבוכים" נפשיים קשים...
נאוה - חשבתי על מטפל שיוכל ללוות את ילדי בקטע הקשה הצפוי. אבל - א. אין לנו כסף!!! וזה יקר. ב. אני מאמינה שאפשר ואפילו נכון למצוא פתרונות בתוך המשפחה ולא להיעזר בגורם חיצוני - גם בחינוך, וגם בטיפול. ואם כן להיעזר בגורם חיצוני - לעיוץ בלבד. כמו עם רופא. או - כמו שאני עכשיו מתייעצת אתכם.
נאוה - "כמו שבחרתם טבעי" - לא היתה זו בחירה קלה, הבחירה הבאמת טבעית הזו נולדה לאחר יסורים קשים-קשים-קשים... וזו הבחירה שמתהווה יום יום. אולי כמו כן גם עניין הגילוי לילדים - טבעי אך לא קל ודורש זמן להבשלה.
על חוקיות - אני יודעת כבר איך נתחיל. מהסיפור של יעקב עם רחל ולאה.
על חוקי המדינה - נכון שזה אסור אבל - מקובל מאוד במגזר הערבי. אז מה להעניש את כל העוברים על החוק או רק מלאום מסוים?
עוד מחשבה - אולי דווקא יש יתרון בזה שילד יגלה את הסוד מאוחר - בשלב שזהותו תגובש זה לא יפריע להתפתחות זהותו - היא כבר תיווצר. כן זה יכול להיות אפילו יותר כואב בגיל המאוחר אבל לא מסוכן.
בעצם עכשיו עיקר מחשבות הנגד הגילוי - 1.זו ו2.הפן החברתי - שעלול להוות בעיות כן ברמה הפיזית וכן ברמה הנפשית. כרגע הדגשתי את שני הפנים.
יעל - תודה, קבלתי את האימייל. פשוט אין לי עדיין אפשרות להיכנס לאינטרנט כל יום... אשתדל לענות בקרוב, פה בדף בינתיים אני עונה למה שנכתב פה.
צפריר ונאוה- לספר עכשיו - לכולם? גם לקטנים? (טווח הגילאים של ילדיי - שנה וחצי עד כמעט 12)
גם במשפחה השניה- זהו שזה לא עניין של בעלי - כתבתי על כך - חלומו תמיד היה שכל הילדים ידעו ויכירו אבל האימא התנגדה, בסוף הם שמעו מבחוץ... והם לא רוצים שום קשר, חוץ מאח אחד.
עוד שאלה - אם נספר לילדנו למחרת כל חבריהם ידעו וכל ההורים ו... יהיה בלגן גדול. יכולים להציק מאוד - השערותיי הפרנואידליות מבוססות על ניסיוני הקודם בשכונה דומה. אין לנו אפשרות לעבור דירה כרגע. מצד שני להעמיס על הילדים שמירת הסוד נראה גרוע מכל.
רוחלה-בנוסף למנגנוני הגנה אני חוששת גם מהרגשת להיות לא רצויה וגם - לא יודעת איך לנסח... אובדן וודאות? אובדן יציבות?
בנוסף לכל - אני רואה ילדים שעוברים מצבים טרוומטים בחיים, כולל מצבים דומים במקצת... וקשה לי עוד יותר - כמו שרופא שראה סיבוכים של מחלה מפחד ולא יכול בשלווה לתת זמן לבן אדם להחלים ולהיות אופטימי - ככה אני, אחרי שראיתי מקרי "סיבוכים" נפשיים קשים...
נאוה - חשבתי על מטפל שיוכל ללוות את ילדי בקטע הקשה הצפוי. אבל - א. אין לנו כסף!!! וזה יקר. ב. אני מאמינה שאפשר ואפילו נכון למצוא פתרונות בתוך המשפחה ולא להיעזר בגורם חיצוני - גם בחינוך, וגם בטיפול. ואם כן להיעזר בגורם חיצוני - לעיוץ בלבד. כמו עם רופא. או - כמו שאני עכשיו מתייעצת אתכם.
נאוה - "כמו שבחרתם טבעי" - לא היתה זו בחירה קלה, הבחירה הבאמת טבעית הזו נולדה לאחר יסורים קשים-קשים-קשים... וזו הבחירה שמתהווה יום יום. אולי כמו כן גם עניין הגילוי לילדים - טבעי אך לא קל ודורש זמן להבשלה.
על חוקיות - אני יודעת כבר איך נתחיל. מהסיפור של יעקב עם רחל ולאה.
על חוקי המדינה - נכון שזה אסור אבל - מקובל מאוד במגזר הערבי. אז מה להעניש את כל העוברים על החוק או רק מלאום מסוים?
עוד מחשבה - אולי דווקא יש יתרון בזה שילד יגלה את הסוד מאוחר - בשלב שזהותו תגובש זה לא יפריע להתפתחות זהותו - היא כבר תיווצר. כן זה יכול להיות אפילו יותר כואב בגיל המאוחר אבל לא מסוכן.
בעצם עכשיו עיקר מחשבות הנגד הגילוי - 1.זו ו2.הפן החברתי - שעלול להוות בעיות כן ברמה הפיזית וכן ברמה הנפשית. כרגע הדגשתי את שני הפנים.
יעל - תודה, קבלתי את האימייל. פשוט אין לי עדיין אפשרות להיכנס לאינטרנט כל יום... אשתדל לענות בקרוב, פה בדף בינתיים אני עונה למה שנכתב פה.
-
סודות במשפחה
לספר עכשיו - לכולם? גם לקטנים? (טווח הגילאים של ילדיי - שנה וחצי עד כמעט 12)
כן!
כמובן שאת בן השנה וחצי לא תקחי לשיחה, אבל אם הגדולים יידעו, תוכלי לדבר על זה בטבעיות ובחופשיות בבית.
הוא זה שהכי ירוויח כי זה יהיה חלק בלתי נפרד מהמציאות שלו - מההתחלה.
לא ממש מדוייק.
הוא ייצור לעצמו זהות ואז יתברר שלו שהיא מבוססת על שקר.
ואז מה?
לבסס חדשה? על בסיס מה?
לחיות עם זו שיש? אבל זה לא האמת.
הזהות שנבנתה יכולה להתנפץ ולשלוח את הילד לשנים של חיפוש אחר זהותו האמיתי,
בלי שום יכולת לסמוך על מה שהוא יודע או מרגיש.
לגבי הבחירה,
לא אמרתי ולא חשבתי שהייתה קלה.
אל זו בחירה שנעשתה כי נתפסה אצל שניכם כנכונה.
"בחירה טבעית" מהמקום הזה...
אם נספר לילדנו למחרת כל חבריהם ידעו וכל ההורים ו... יהיה בלגן גדול. יכולים להציק מאוד - השערותיי הפרנואידליות מבוססות על ניסיוני הקודם בשכונה דומה. אין לנו אפשרות לעבור דירה כרגע. מצד שני להעמיס על הילדים שמירת הסוד נראה גרוע מכל.
לשמור על זה בסוד = מה שעשית זה לא בסדר. זה הקושי.
בואי תבחני את זה ממקום אחר. חינוך ביתי.
זהו אקט חריג בחברה שזוכה לביקורת רבה מאוכלוסיות שמרניות
מבחינה חוקית הוא כמעט דומה.
חינוך ביתי הוא לא משהו שהיית מסתירה, נכון? (או שאולי כן ?!??)
אם זה מרגיש לך נכון לעשות מבחינה פנימית, את זה כדאי להנחיל לילדייך.
אין לך מה להתבייש במה שאת עושה אלא אם את מרגישה ברמה כלשהי (מצפונית, דתית, או אחרת)
שאת עושה משהו לא טוב / לא נכון / מזיק / מסוכן וכדומה.
שימי לב שאני בכלל לא מתייחסת לדעתי על מעשייך או לדעות של כל אחד אחר.
תגובת הסביבה היא שיקוף של כמה את שלמה עם החלטותייך.
כך יגיבו ילדייך אחרי ההלם הראשוני, וכך תגיב הסביבה.
ובעוד כמה שנים, זה יתמקם במקום כלשהו בתודעה הקהילתית ולא ידהים עוד איש.
יכולים להציק מאוד
נכון לכל עניין (צבע, גובה, משקל, מבנה משפחתי, חנוניות, גאונות, הפרעות קשב, או נקודת חן על המצח)
הכל תלוי בביטחון שלך וביכולת שלך לצייד את ילדייך בתחושה שהם בסדר כמו שהם.
למשל:
ההחלטות שלכם נעשו מתוך אהבה, הילדים באו מתוך אהבה,
ולכן הם יכולים לצעוד זקופים - אין שום דבר רע באהבה.
מאהבה יכולים לבוא רק דברים טובים, כמו המשפחה האוהבת שלכם.
כמובן, שבעצם שאלתך, ובעצם העובדה שעד היום העניין הוסתר,
ניתן ללמוד שאת עוד לא בטוחה שכך הוא.
כן!
כמובן שאת בן השנה וחצי לא תקחי לשיחה, אבל אם הגדולים יידעו, תוכלי לדבר על זה בטבעיות ובחופשיות בבית.
הוא זה שהכי ירוויח כי זה יהיה חלק בלתי נפרד מהמציאות שלו - מההתחלה.
לא ממש מדוייק.
הוא ייצור לעצמו זהות ואז יתברר שלו שהיא מבוססת על שקר.
ואז מה?
לבסס חדשה? על בסיס מה?
לחיות עם זו שיש? אבל זה לא האמת.
הזהות שנבנתה יכולה להתנפץ ולשלוח את הילד לשנים של חיפוש אחר זהותו האמיתי,
בלי שום יכולת לסמוך על מה שהוא יודע או מרגיש.
לגבי הבחירה,
לא אמרתי ולא חשבתי שהייתה קלה.
אל זו בחירה שנעשתה כי נתפסה אצל שניכם כנכונה.
"בחירה טבעית" מהמקום הזה...
אם נספר לילדנו למחרת כל חבריהם ידעו וכל ההורים ו... יהיה בלגן גדול. יכולים להציק מאוד - השערותיי הפרנואידליות מבוססות על ניסיוני הקודם בשכונה דומה. אין לנו אפשרות לעבור דירה כרגע. מצד שני להעמיס על הילדים שמירת הסוד נראה גרוע מכל.
לשמור על זה בסוד = מה שעשית זה לא בסדר. זה הקושי.
בואי תבחני את זה ממקום אחר. חינוך ביתי.
זהו אקט חריג בחברה שזוכה לביקורת רבה מאוכלוסיות שמרניות
מבחינה חוקית הוא כמעט דומה.
חינוך ביתי הוא לא משהו שהיית מסתירה, נכון? (או שאולי כן ?!??)
אם זה מרגיש לך נכון לעשות מבחינה פנימית, את זה כדאי להנחיל לילדייך.
אין לך מה להתבייש במה שאת עושה אלא אם את מרגישה ברמה כלשהי (מצפונית, דתית, או אחרת)
שאת עושה משהו לא טוב / לא נכון / מזיק / מסוכן וכדומה.
שימי לב שאני בכלל לא מתייחסת לדעתי על מעשייך או לדעות של כל אחד אחר.
תגובת הסביבה היא שיקוף של כמה את שלמה עם החלטותייך.
כך יגיבו ילדייך אחרי ההלם הראשוני, וכך תגיב הסביבה.
ובעוד כמה שנים, זה יתמקם במקום כלשהו בתודעה הקהילתית ולא ידהים עוד איש.
יכולים להציק מאוד
נכון לכל עניין (צבע, גובה, משקל, מבנה משפחתי, חנוניות, גאונות, הפרעות קשב, או נקודת חן על המצח)
הכל תלוי בביטחון שלך וביכולת שלך לצייד את ילדייך בתחושה שהם בסדר כמו שהם.
למשל:
ההחלטות שלכם נעשו מתוך אהבה, הילדים באו מתוך אהבה,
ולכן הם יכולים לצעוד זקופים - אין שום דבר רע באהבה.
מאהבה יכולים לבוא רק דברים טובים, כמו המשפחה האוהבת שלכם.
כמובן, שבעצם שאלתך, ובעצם העובדה שעד היום העניין הוסתר,
ניתן ללמוד שאת עוד לא בטוחה שכך הוא.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2004, 10:43
סודות במשפחה
לא יהיה קל ?
יהיה קל עשרות מונים מאשר מאוחר יותר, או מגילוי מקרי של האמת ה"איומה".
עכשיו.
וכמו שכבר נאמר, לקטנים זה אולי יהיה יותר קל, למתבגרת - קשה שבעתיים, לא להסתיר יותר, גם הסביבה שתגלה פעם - פתאום, תקבל את זה יותר טוב כשיהיה פתוח.
אל תתנו לילדיכם לשמור על סוד כזה, הרבה יותר מדי עבורם, ראי איך זה בשבילך.
יהיה קל עשרות מונים מאשר מאוחר יותר, או מגילוי מקרי של האמת ה"איומה".
עכשיו.
וכמו שכבר נאמר, לקטנים זה אולי יהיה יותר קל, למתבגרת - קשה שבעתיים, לא להסתיר יותר, גם הסביבה שתגלה פעם - פתאום, תקבל את זה יותר טוב כשיהיה פתוח.
אל תתנו לילדיכם לשמור על סוד כזה, הרבה יותר מדי עבורם, ראי איך זה בשבילך.
סודות במשפחה
לאיש שהיה כבר נשואי. אישה שניה - הוא לא התגרש אלא המשיך גם בנישואיו הקודמים. לא ממליצים לאף אחד על משפחה פוליגמית אבל במקרה ספציפי שלנו זה מה שנראה לשלושתנו כבחירה המועדפת. הרע במיעוטו.
איך זה בדיוק קורה ולמה, הרי יש רישומים, למה בכלל נכנסת למקום כזה, את מתחרטת ?
במקרה ספציפי שלנו זה מה שנראה לשלושתנו כבחירה המועדפת מי זה שלושתנו ?
הכל מוזר. משונה.
איך זה בדיוק קורה ולמה, הרי יש רישומים, למה בכלל נכנסת למקום כזה, את מתחרטת ?
במקרה ספציפי שלנו זה מה שנראה לשלושתנו כבחירה המועדפת מי זה שלושתנו ?
הכל מוזר. משונה.
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2004, 12:20
- דף אישי: הדף האישי של ענת_פרידמן*
סודות במשפחה
שלום לך יקירתי
אני קוראת את כל ההתייחסויות הקודמות וחושבת כמה הייתי רוצה כבת וכמה הייתי רוצה כאמא לבת להגן עליה ולהיות מוגנת מכל דבר
ועד כמה זה מתסכל שאי אפשר שאמא שלי תגן עליי כמו על צמר גפן ושאני אגן על בתי כמו על צמר גפן. מהחיים שלי אני יכולה להגיד לך שהיו לי הרבה תלונות לאימי , אך משפט שתמיד נגע בי מאד עמוק היה שהיא אמרה שבכל שלב היא עשתה את כל מה שהיא ידעה ויכלה באותו צעד והיום היא הייתה עושה דברים אחרת אולי אך תמיד ההתכווננות הייתה לתת לנו את הטוב ביותר- ואני מאמינה לזה. ואני חושבת שהמסר הזה להעביר לילדים- ההתכווננות הזאת והמקום שתמיד יהיה בשבילם. את תמיד פה בשבילם.
דבר נוסף הוא בדוגמא האישית- מעבר לרצון לעטוף אותם ולהגן עליהם מפני התגובות האפשריות של הסביבה למשל, יש מהצד השני את הדוגמא האישית שלכם- שבלספר, את מעבירה מסר שזה בסדר להיות שונה, זה בסדר לפתוח "סודות" ואפשר להתמודד עם זה. הדוגמא האישית הזאת - דוגמא של התמודדות היא לא פחות חשובה, לטעמי, מאשר תחושת הביטחון שאנו כהורים רוצים להעניק. התחושה שיש מקום לקולות השונים. הרי אני מתארת לעצמי שהסוד עוצר גם אותך אתם. והתחושה אני מתארת לעצמי עוברת גם בלי לדעת.
דבר נוסף שמאד חשוב לדעתי, הוא שיהיה לך מקום קבוע בו תוכלי את להביע את כל התחושות והפחדים בזמן הגילוי- במידה ותחליטי. מישהו , אולי דווקא כן מבחוץ- ולא קשור למשפחה שאת יכולה להיתמך ולהתבטא צעד בצעד
גם גיל 12 שהוא גיל הבגרות- שאולי זה מאפשר זרז לתת לבתך להחליט איך להתמודד עם המצב ולא להחליט בשבילה- שעדיף שהיא לא תדע, אולי התחושה שבדרך של הגילוי את מאפשרת לה בחירה- וגם את הבחירה איך להגיב
בתור ילדה שגילתה כל מיני סודות בעצמה, אני בתור נערה תמיד התעקשתי שיתנו לי לבחור איך להתמודד, ושלא יסתירו ממני דברים. מערכת האמון היא מערכת שנבנית. הרי גם במצב הזה את משדרת לילדים חוסר אמון בסביבה בנושא זה. האמון הוא גם בכך שהם יוכלו להתמודד, אמון שאת תוכלי להתמודד וגם החברה תלמד להתמודד. האמון לדעתי הוא בלאפשר לקולות להיות. על התוצאה אין לנו שליטה, אבל כן יש על ההתכווננות.
אני קוראת את מה שכתבתי, וזה די מבולגן- כי זה נכתב בו זמנית עם המחשבות. אני משאירה זאת כך בכל זאת
אוהבת
ענת
אני קוראת את כל ההתייחסויות הקודמות וחושבת כמה הייתי רוצה כבת וכמה הייתי רוצה כאמא לבת להגן עליה ולהיות מוגנת מכל דבר
ועד כמה זה מתסכל שאי אפשר שאמא שלי תגן עליי כמו על צמר גפן ושאני אגן על בתי כמו על צמר גפן. מהחיים שלי אני יכולה להגיד לך שהיו לי הרבה תלונות לאימי , אך משפט שתמיד נגע בי מאד עמוק היה שהיא אמרה שבכל שלב היא עשתה את כל מה שהיא ידעה ויכלה באותו צעד והיום היא הייתה עושה דברים אחרת אולי אך תמיד ההתכווננות הייתה לתת לנו את הטוב ביותר- ואני מאמינה לזה. ואני חושבת שהמסר הזה להעביר לילדים- ההתכווננות הזאת והמקום שתמיד יהיה בשבילם. את תמיד פה בשבילם.
דבר נוסף הוא בדוגמא האישית- מעבר לרצון לעטוף אותם ולהגן עליהם מפני התגובות האפשריות של הסביבה למשל, יש מהצד השני את הדוגמא האישית שלכם- שבלספר, את מעבירה מסר שזה בסדר להיות שונה, זה בסדר לפתוח "סודות" ואפשר להתמודד עם זה. הדוגמא האישית הזאת - דוגמא של התמודדות היא לא פחות חשובה, לטעמי, מאשר תחושת הביטחון שאנו כהורים רוצים להעניק. התחושה שיש מקום לקולות השונים. הרי אני מתארת לעצמי שהסוד עוצר גם אותך אתם. והתחושה אני מתארת לעצמי עוברת גם בלי לדעת.
דבר נוסף שמאד חשוב לדעתי, הוא שיהיה לך מקום קבוע בו תוכלי את להביע את כל התחושות והפחדים בזמן הגילוי- במידה ותחליטי. מישהו , אולי דווקא כן מבחוץ- ולא קשור למשפחה שאת יכולה להיתמך ולהתבטא צעד בצעד
גם גיל 12 שהוא גיל הבגרות- שאולי זה מאפשר זרז לתת לבתך להחליט איך להתמודד עם המצב ולא להחליט בשבילה- שעדיף שהיא לא תדע, אולי התחושה שבדרך של הגילוי את מאפשרת לה בחירה- וגם את הבחירה איך להגיב
בתור ילדה שגילתה כל מיני סודות בעצמה, אני בתור נערה תמיד התעקשתי שיתנו לי לבחור איך להתמודד, ושלא יסתירו ממני דברים. מערכת האמון היא מערכת שנבנית. הרי גם במצב הזה את משדרת לילדים חוסר אמון בסביבה בנושא זה. האמון הוא גם בכך שהם יוכלו להתמודד, אמון שאת תוכלי להתמודד וגם החברה תלמד להתמודד. האמון לדעתי הוא בלאפשר לקולות להיות. על התוצאה אין לנו שליטה, אבל כן יש על ההתכווננות.
אני קוראת את מה שכתבתי, וזה די מבולגן- כי זה נכתב בו זמנית עם המחשבות. אני משאירה זאת כך בכל זאת
אוהבת
ענת
סודות במשפחה
איך זה בדיוק קורה ולמה, הרי יש רישומים, למה בכלל נכנסת למקום כזה,
הכל מוזר. משונה.
אלמונית, ואיך את נכנסת למקומות שאת נמצאת בהם היום? כי ככה כולם עושים מסביב?
הכל מוזר. משונה.
אלמונית, ואיך את נכנסת למקומות שאת נמצאת בהם היום? כי ככה כולם עושים מסביב?
סודות במשפחה
תודה לכולכם!
אין לי אפשרות להתחבר לאינטרנט לעתים קרובות לכן רק עכשיו.
ענת!
קראתי. אקרא שוב.
נאוה!
אני חושבת על דברייך.
טל!
אני חושבת שסוד בהיותו ההפך מגילוי הינו מרכיב הכרחי של החיים. כמו אור וחושך, מתוק ומר.
העניין הוא במידות. מסכימה שאצלי זה אוברדואוז. וזוהי תובנה שגרמה ליצירת הדף פה.
אלמונית !
הרי לא שמת לב ש-
הכל מוזר, משונה
דבר ראשון משונה שפגשת באתר? ללדת בבית למשל זה לא משונה?
את מתחרטת?
לא
הרי יש רישומים
הרי יש גם חיים
איך זה בדיוק קורה
מצידי לא זה הנושא של הדף .
פלונית!
תודה. הרגשתי אמפטיה.
אבל - זכות כל אחד לומר/לשאול/לא לומר/לא לשאול - מה שבא לו. בחיי, לא מפריע לי.
אין לי אפשרות להתחבר לאינטרנט לעתים קרובות לכן רק עכשיו.
ענת!
קראתי. אקרא שוב.
נאוה!
אני חושבת על דברייך.
טל!
אני חושבת שסוד בהיותו ההפך מגילוי הינו מרכיב הכרחי של החיים. כמו אור וחושך, מתוק ומר.
העניין הוא במידות. מסכימה שאצלי זה אוברדואוז. וזוהי תובנה שגרמה ליצירת הדף פה.
אלמונית !
הרי לא שמת לב ש-
הכל מוזר, משונה
דבר ראשון משונה שפגשת באתר? ללדת בבית למשל זה לא משונה?
את מתחרטת?
לא
הרי יש רישומים
הרי יש גם חיים
איך זה בדיוק קורה
מצידי לא זה הנושא של הדף .
פלונית!
תודה. הרגשתי אמפטיה.
אבל - זכות כל אחד לומר/לשאול/לא לומר/לא לשאול - מה שבא לו. בחיי, לא מפריע לי.
סודות במשפחה
אבל - זכות כל אחד לומר/לשאול/לא לומר/לא לשאול - מה שבא לו.
נכון, וגם זכותי (-:
בהצלחה רבה סשה
נכון, וגם זכותי (-:
בהצלחה רבה סשה
-
סודות במשפחה
סשה, מה קורה? יש חדש ?
סודות במשפחה
יש חדש ? בינתיים רק במחשבות... אבל בטוח יהיה. אז אספר.
סודות במשפחה
החלטנו לספר בימים הקרובים. עוד לא סגורים - רק לגדולה או לכולם.
התפתחויות. - האח הבכור מתחתן!הגדולה שמעה על זה ממנו ואמרה -
אתה מזמין אותי לחתונה?אני מזמינה אותך לבת המצוה שלי! איך הוא יכל לא
להזמין אותה? הוא הזמין. והיא לא שוכחת אלא כל יום שואלת מתי החתונה.
ומידי פעם שואלת עודות הבכור. אז זה דוחק, איך שאנחנו מרגישים, לספר.
מצד שני אני מרגישה שהתבשלתי פנימית עם זה.
השאלה החדשה - האם לקחתה/לקחתם לחתונה?
מצד אחד, אני חוששת שתרגיש בודדה שם - אביה עם משפחתו ההיא והיא בצד,אפילו עם תהיה עם עוד אחות - שירגישו בודדות,
מאידך גיסא - זה לא היחסים שלי-שלה אלא שלה עם אחיה, והאם יש לי זכות להתערב ולמנוע ממנה?
התפתחויות. - האח הבכור מתחתן!הגדולה שמעה על זה ממנו ואמרה -
אתה מזמין אותי לחתונה?אני מזמינה אותך לבת המצוה שלי! איך הוא יכל לא
להזמין אותה? הוא הזמין. והיא לא שוכחת אלא כל יום שואלת מתי החתונה.
ומידי פעם שואלת עודות הבכור. אז זה דוחק, איך שאנחנו מרגישים, לספר.
מצד שני אני מרגישה שהתבשלתי פנימית עם זה.
השאלה החדשה - האם לקחתה/לקחתם לחתונה?
מצד אחד, אני חוששת שתרגיש בודדה שם - אביה עם משפחתו ההיא והיא בצד,אפילו עם תהיה עם עוד אחות - שירגישו בודדות,
מאידך גיסא - זה לא היחסים שלי-שלה אלא שלה עם אחיה, והאם יש לי זכות להתערב ולמנוע ממנה?
-
סודות במשפחה
קודם תספרי לה, ואז תוכלי להתייעץ אתה אם היא רוצה ללכת לחתונה.
הגיע הזמן לספר!
בהצלחה!
הגיע הזמן לספר!
בהצלחה!
סודות במשפחה
סשה,
שולחת לכם כוחות ואומץ לספר. שמחה שהגעתם להחלטה.
שולחת לכם כוחות ואומץ לספר. שמחה שהגעתם להחלטה.
-
סודות במשפחה
היי סשה,
החלטה נבונה (אם כי לא קלה לביצוע )
לכי עם זה צעד-צעד.
ספרי לגדולה, ראי איך היא מגיבה, ורק אז תחליטי הלאה.
היא כתובת טובה להשיא עיצה.
בהצלחה!!
החלטה נבונה (אם כי לא קלה לביצוע )
לכי עם זה צעד-צעד.
ספרי לגדולה, ראי איך היא מגיבה, ורק אז תחליטי הלאה.
היא כתובת טובה להשיא עיצה.
בהצלחה!!
סודות במשפחה
לכי עם זה צעד-צעד.
כך גם אני חושבת. אבל אין הרבה זמן לבדוק ולהרגיש ולהתבשל עם התגובה כיון שהחתונה בקרוב-בקרוב.
כך גם אני חושבת. אבל אין הרבה זמן לבדוק ולהרגיש ולהתבשל עם התגובה כיון שהחתונה בקרוב-בקרוב.
-
סודות במשפחה
אפילו בהפרש של שעה או יום בין צעד לצעד,
ההמלצה שלי זה לא ללכת על הכל במכה.
סודות במשפחה
נאוה,
היה לי רעיון לספר להם קודם שהבכור הוא האח, ולחכות לשאלות. כך נראה לי נכון בכל השאלות, למשל, בשאלה איך באים הילדים לעולם. לענות בכינות על השאלות אבל לא להרחיב מעבר לשאלה. כי השאלה מצביע על רמת המוכנות כלומר השאלה היא הודעה על אפשרות לעכל מנה נוספת. אבל במקרה ספציפי זה כנראה שאפילו אם נוריד את עניין החתונה - המנה ענקית. אבל לסחוב את זה לסידרה של שיחות גם לא נראה, ולא רק בגלל הזמן.
היה לי רעיון לספר להם קודם שהבכור הוא האח, ולחכות לשאלות. כך נראה לי נכון בכל השאלות, למשל, בשאלה איך באים הילדים לעולם. לענות בכינות על השאלות אבל לא להרחיב מעבר לשאלה. כי השאלה מצביע על רמת המוכנות כלומר השאלה היא הודעה על אפשרות לעכל מנה נוספת. אבל במקרה ספציפי זה כנראה שאפילו אם נוריד את עניין החתונה - המנה ענקית. אבל לסחוב את זה לסידרה של שיחות גם לא נראה, ולא רק בגלל הזמן.
סודות במשפחה
סיפרנו.
התברר שהגדולה ידעה - כבר כמה שנים.
...................................................
התברר שהגדולה ידעה - כבר כמה שנים.
...................................................
-
סודות במשפחה
איך משנים את שם הדף? מזמן רוצה לשנות מדף אישי לדף בלוג ו תמיכה או אחד מהם. מי שיודע מוזמן לעזור. למרות שבעצם הדף הזה כבר כמעט סגור...
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
- דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*
סודות במשפחה
סשה,
איזה יופי שסיפרתם.
איזה יופי שזה היה יותר פשוט מחששתם.
ספרי איך ההרגשה עכשיו ?
איזה יופי שסיפרתם.
איזה יופי שזה היה יותר פשוט מחששתם.
ספרי איך ההרגשה עכשיו ?
-
סודות במשפחה
איזה שחרור את בטח מרגישה.
מה עם הילדים האחרים?
מה עם הילדים האחרים?
סודות במשפחה
ילדיי הגדולים הלכו עכשיו לחתונה.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
סודות במשפחה
סליחה שלא קראתי הכל לפני שאני מגיב, אבל אני פשוט חייב להמליץ לך על אחד הסרטים הכי טובים שראיתי בחיי, אם לא הכי טוב: סודות ושקרים. זהו סרט בריטי מעולה, שבוודאי יעלה בך הרבה תהודה.
סודות במשפחה
מעדכנת את כל התומכים.- סוף טוב.
מרגישה הקלה ומרגישה קרבה במשפחה.
לא יודעת למה חיכינו כל הזמן למה לא שיתפנו את הילדים קודם...
תודה לכולכם.
אשאיר את הדף הזה לעוד כמה זמן ואחר כך אפשר למחוקו.
הדף הזה נתן לי הרבה אומץ.
ומה עכשיו...
אולי אפתח דף דף וידויים אחר? אולי... יש לי עוד הרבה נושאים. כמו אופק. תמיד קיים. אז אני ממשיכה אל אופקים חדשים, אולי אשתף אותכם. אבל זה כבר נושא אחר וכנראה מתאים לזה דף אחר ואולי גם שם אחר. אולי הפעם שם אמיתי ולא בדוי. אולי עוד לא.
כנראה הנושא החדש שבאופק - חינוך ביתי. הולכת לקרוא בעיון את מה שנכתב בנושא פה.
בינתיים ביי.
מרגישה הקלה ומרגישה קרבה במשפחה.
לא יודעת למה חיכינו כל הזמן למה לא שיתפנו את הילדים קודם...
תודה לכולכם.
אשאיר את הדף הזה לעוד כמה זמן ואחר כך אפשר למחוקו.
הדף הזה נתן לי הרבה אומץ.
ומה עכשיו...
אולי אפתח דף דף וידויים אחר? אולי... יש לי עוד הרבה נושאים. כמו אופק. תמיד קיים. אז אני ממשיכה אל אופקים חדשים, אולי אשתף אותכם. אבל זה כבר נושא אחר וכנראה מתאים לזה דף אחר ואולי גם שם אחר. אולי הפעם שם אמיתי ולא בדוי. אולי עוד לא.
כנראה הנושא החדש שבאופק - חינוך ביתי. הולכת לקרוא בעיון את מה שנכתב בנושא פה.
בינתיים ביי.
סודות במשפחה
סשה, איזה יופי, נהדר לקרוא. בהצלחה בהמשך הדרך.
עכשיו לשכנע אותך לחינוך ביתי? קטן עלינו (-:
מקווה שלא תמחקי את הדף, להיפך, לתת לו שם שיותר מעיד על התוכן שלו, לעזרת אנשים אחרים שאולי יעשו חיפוש.
אולי סודות במשפחה או אפילו סודות ושקרים על שם הסרט המצויין שהוזכר פה.
עכשיו לשכנע אותך לחינוך ביתי? קטן עלינו (-:
מקווה שלא תמחקי את הדף, להיפך, לתת לו שם שיותר מעיד על התוכן שלו, לעזרת אנשים אחרים שאולי יעשו חיפוש.
אולי סודות במשפחה או אפילו סודות ושקרים על שם הסרט המצויין שהוזכר פה.
סודות במשפחה
שמות מצויינים! אם מישהו ירצה שישנה - רק תודיעו לי.
רעיון נוסף לדף בלוג חדש - אם יוולד לי עוד ילד שתעזרו לי בבחירת שם (כל פעם זה סי-פור).(-;
עכשיו לשכנע אותך לחינוך ביתי? קטן עלינו
התכוונתי דווקא להפך - שתשכנעו אותי לעזוב את הרעיון.(-;
רעיון נוסף לדף בלוג חדש - אם יוולד לי עוד ילד שתעזרו לי בבחירת שם (כל פעם זה סי-פור).(-;
עכשיו לשכנע אותך לחינוך ביתי? קטן עלינו
התכוונתי דווקא להפך - שתשכנעו אותי לעזוב את הרעיון.(-;
סודות במשפחה
סשה,
טוב לשמוע! מאחלת לכם עוד התפתחויות חיוביות בהמשך.
@} @}
טוב לשמוע! מאחלת לכם עוד התפתחויות חיוביות בהמשך.
@} @}