סוגים של מדריכות הנקה
סוגים של מדריכות הנקה
בשמת - אין סתירה בין לעבוד כיועצת (ולהתפרנס מזה) ובין להתנדב בלה-לצ'ה?
שמעתי את הטענה הזו, ואין לי מושג אם זה נכון.
שמעתי את הטענה הזו, ואין לי מושג אם זה נכון.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
סוגים של מדריכות הנקה
גילה - יש מדריכות לה לצ'ה שהן IBCLC ובוחרות להמשיך ולהיות שייכות לליגת לה לצ'ה.
זה דורש מהן בחירה. חלק מהן פועלות כמדריכות לה לצ'ה, ולא מזכירות שהן IBCLC, ויש כאלו שעובדות כ IBCLC ועדיין שייכות לארגון, ופועלות מאחורי הקלעים בתפקידים ניהוליים וכו', ולא מקבלות טלפונים מאמהות.
יש IBCLC שעונות לטלפון כמדריכות לה לצ'ה ועובדות במרפאות הנקה כIBCLC. ניתן למצוא את האיזון אם מעוניינים.
אפשר גם להיות מדריכה בקבוצה, אבל לא לקבל טלפונים, ואז אין בעיה של ייעוץ בכסף.
אני לא חושבת שיש סתירה, רק צריך למצוא את הדרך המקובלת.
זה דורש מהן בחירה. חלק מהן פועלות כמדריכות לה לצ'ה, ולא מזכירות שהן IBCLC, ויש כאלו שעובדות כ IBCLC ועדיין שייכות לארגון, ופועלות מאחורי הקלעים בתפקידים ניהוליים וכו', ולא מקבלות טלפונים מאמהות.
יש IBCLC שעונות לטלפון כמדריכות לה לצ'ה ועובדות במרפאות הנקה כIBCLC. ניתן למצוא את האיזון אם מעוניינים.
אפשר גם להיות מדריכה בקבוצה, אבל לא לקבל טלפונים, ואז אין בעיה של ייעוץ בכסף.
אני לא חושבת שיש סתירה, רק צריך למצוא את הדרך המקובלת.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
סוגים של מדריכות הנקה
לא בדיוק.
הרעיון הוא עזרה אמא-לאמא, עם בסיס מסודר של ידע (להבדיל מהמון מקטעים מבולגנים), ועם "ארגז כלים" של מה אומרים כש- .
תשובה מפורטת יותר, של דיאנה, מופיעה בדף תומכת הנקה
הרעיון הוא עזרה אמא-לאמא, עם בסיס מסודר של ידע (להבדיל מהמון מקטעים מבולגנים), ועם "ארגז כלים" של מה אומרים כש- .
תשובה מפורטת יותר, של דיאנה, מופיעה בדף תומכת הנקה
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
סוגים של מדריכות הנקה
מהו מסלול ההכשרה של יועצות הנקה IBCLC? מה הן ראשי התיבות הללו? מה ההבדל בינן לבין יועצות הנקה שאינן IBCLC? מה ההבדל בינן לבין יועצות של ללל? היכן ניתנות ההכשרות הללו?
אני פשוט מתעניינת בדברים, כי אחרי שעברתי חוויות לא כ"כ נעימות בתחילת ההנקה שלי זה קצת עשה לי חשק לקחת את ההתנסות הזו למקום של עזרה הלאה.
אם מישהו/י יודעת אשמח...
אני פשוט מתעניינת בדברים, כי אחרי שעברתי חוויות לא כ"כ נעימות בתחילת ההנקה שלי זה קצת עשה לי חשק לקחת את ההתנסות הזו למקום של עזרה הלאה.
אם מישהו/י יודעת אשמח...
סוגים של מדריכות הנקה
הנה תשובה חלקית מאוד , מפורום הנקה בתפוז.
קורס מדריכות שנחשב רציני יותר, הוא הקורס של בתיה דייויס בירושלים (מספר שלה למעלה בדף זה).
קורס מדריכות שנחשב רציני יותר, הוא הקורס של בתיה דייויס בירושלים (מספר שלה למעלה בדף זה).
-
סוגים של מדריכות הנקה
איך נחשב המרכז הישראלי לחינוך ללידה? יש מישהי שעברה את המסלול שם? למה הכוונה בשעות ההדרכה שיש לעשות בשביל ה- IBCLC ? האם אחרי הקורס אפשר בעצם לעבוד?
מה לגבי הכנה ללידה? האם גם לזה יש מסלול הכשרה בכל מיני מקומות? רק במקום אחד?
מלא שאלות יש לי, אה?
מה לגבי הכנה ללידה? האם גם לזה יש מסלול הכשרה בכל מיני מקומות? רק במקום אחד?
מלא שאלות יש לי, אה?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
סוגים של מדריכות הנקה
אנא פרטו ההבדלים בין מדריכות לה לצ'ה, יועצות הנקה מוסמכות IBCLC, מדריכות ויועצות אחרות - לטובת המינוח וההבנה של כולם.
-
סוגים של מדריכות הנקה
יועצות הנקה מוסמכות - IBCLC
-
סוגים של מדריכות הנקה
מדריכות של "המרכז הישראלי לחינוך ללידה" www.leyda.co.il
-
סוגים של מדריכות הנקה
ניסיתי לחשוב איך זה שיש כ"כ מעט יועצות הנקה בארץ (ספרתי כ- 16 ברשימה הנוכחית), אם יש קורס אחד בשנה לפחות שבו 20-25 בנות? (בקורס האחרון היה גם בן)
אז נכון, לוקח זמן עד שמקבלים את ה- IBCLC אבל בכ"ז?
וגם, באיזה סטטוס נמצאות כל אלו הממתינות לבחינה וצוברות שעות?
וגם, הופתעתי לקרוא באחד הדפים פה שיש ב"מאיר" בכפ"ס 2 יועצות הנקה מוסמכות. הבנתי שרק איכילוב מעסיק יועצת הנקה וגם זה רק בחצי משרה. אז האם יש עוד הפתעות? כלומר, האם יש יועצות מוסמכות בעוד בתי"ח?
אז נכון, לוקח זמן עד שמקבלים את ה- IBCLC אבל בכ"ז?
וגם, באיזה סטטוס נמצאות כל אלו הממתינות לבחינה וצוברות שעות?
וגם, הופתעתי לקרוא באחד הדפים פה שיש ב"מאיר" בכפ"ס 2 יועצות הנקה מוסמכות. הבנתי שרק איכילוב מעסיק יועצת הנקה וגם זה רק בחצי משרה. אז האם יש עוד הפתעות? כלומר, האם יש יועצות מוסמכות בעוד בתי"ח?
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*
סוגים של מדריכות הנקה
ויש בערך 40 יועצות הנקה בארץ.
לא כולן רשומות באתר, יש ביניהן מתנדבות בבתי"ח כמו שערי צדק. נראה לי שהרשומות כאן הן אלו שעושות ביקורי בית או שיש להן קליניקות.
צריך לצבור הרבה מאוד שעות יעוץ בפיקוח יועצת מוסמכת שתחתום על הכל וכו' - לפני שניגשים למבחן.
לא כולן רשומות באתר, יש ביניהן מתנדבות בבתי"ח כמו שערי צדק. נראה לי שהרשומות כאן הן אלו שעושות ביקורי בית או שיש להן קליניקות.
צריך לצבור הרבה מאוד שעות יעוץ בפיקוח יועצת מוסמכת שתחתום על הכל וכו' - לפני שניגשים למבחן.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
סוגים של מדריכות הנקה
34 יועצות בארץ. http://www.iblce.org/Israel.htm
בבילינסון יש את מנוחה.
ורד, היינו 17 בקורס ולא כל מי שעושה את הקורס רוצה להמשיך ולהגיע למבחן. היא איתי כמה אחיות שזה ממילא מה שהן עושות ועכשיו רק יודעות יותר. וכל מי שצובר את השעות נמצא בסטטוס של מדריך/ת הנקה. בעיני המבחן הוא לא המטרה, יש הרבה מה לעשות בדרך....
בבילינסון יש את מנוחה.
ורד, היינו 17 בקורס ולא כל מי שעושה את הקורס רוצה להמשיך ולהגיע למבחן. היא איתי כמה אחיות שזה ממילא מה שהן עושות ועכשיו רק יודעות יותר. וכל מי שצובר את השעות נמצא בסטטוס של מדריך/ת הנקה. בעיני המבחן הוא לא המטרה, יש הרבה מה לעשות בדרך....
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
סוגים של מדריכות הנקה
ורד, אני לא יודעת אם יועצות ההנקה המוסמכות שבמאיר עובדות שם בתור יועצות הנקה; שתיהן עבדו שם כבר כאחיות במח' יולדות כמה שנים. כיום אני חושבת שהן באותם תפקידים כמו קודם, אבל עכשיו גם יש להן הידע המתאים.
ובסוף יולי שוב היתה בחינת הסמכה - נקווה שבקרוב יתווספו עוד כמה יועצות לרשימה!
ובסוף יולי שוב היתה בחינת הסמכה - נקווה שבקרוב יתווספו עוד כמה יועצות לרשימה!
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
סוגים של מדריכות הנקה
וואו, בדקתי מה צריך לעשות כדי להיות יועצת הנקה מוסמכת, וזה ממש ממש קשה!!
כמה שנים לוקח בממוצע לצבור את כל השעות האלה? רק אצל בתיה בירושליים אפשר לעשות את הקורס, או שיש עוד מקום ?
כמה שנים לוקח בממוצע לצבור את כל השעות האלה? רק אצל בתיה בירושליים אפשר לעשות את הקורס, או שיש עוד מקום ?
-
סוגים של מדריכות הנקה
הקורס מתקיים גם בת"א באיכילוב.
אגב, מדריכות הנקה הן לא רק של המרכז הישראלי, גם כל התלמידות של בתיה שעוד לא ניגשו למבחן (שקורעות ת'תחת וצוברות את ימבה השעות המטורפות האלה) יכולות לעזור.
את מוזמנת לפנות אליי לקבלת טלפונים עדכניים מהקורס האחרון שהסתיים לפני כשבוע!
אגב, מדריכות הנקה הן לא רק של המרכז הישראלי, גם כל התלמידות של בתיה שעוד לא ניגשו למבחן (שקורעות ת'תחת וצוברות את ימבה השעות המטורפות האלה) יכולות לעזור.
את מוזמנת לפנות אליי לקבלת טלפונים עדכניים מהקורס האחרון שהסתיים לפני כשבוע!
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
סוגים של מדריכות הנקה
מעבירה הנה דיונים ישנים מתוך הדף יועצות הנקה
-
סוגים של מדריכות הנקה
אני אחות מוסמכת עסקתי בעבר בייעוץ הנקה על סמך נסיון אישי וקורסים למינהם,אני רוצה ללמוד להיות יועצת הנקה מוסמכת ibclc איך ואיפה אפשר לעשות את זה.
אשמח אם משהיא תוכל לעזור לי בנושא לטלפון 0545242700 או 046307879 אל מירי . תודה
אשמח אם משהיא תוכל לעזור לי בנושא לטלפון 0545242700 או 046307879 אל מירי . תודה
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2005, 17:28
סוגים של מדריכות הנקה
ברמב"ם יש אחות בתינוקיה שהיא יועצת הנקה ועזרה לי הרבה במשמרות שלה. הבעיה שיש שם גם כמה אחיות שממש מפריעות להנקה.
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2005, 17:28
סוגים של מדריכות הנקה
אה... קוראים לה אירה.
-
- הצטרפות: 27 יוני 2005, 14:32
- דף אישי: הדף האישי של אורית_של_יקו*
סוגים של מדריכות הנקה
קורס מדריכות שנחשב רציני יותר, הוא הקורס של בתיה דייויס בירושלים
למישהי יש נסיון אישי מהקורס של בתיה? אני שוקלת, אבל זה כל כך יקר (6,500 ש"ח) שאני רוצה להיות בטוחה ששווה. יש ביקוש לתומכות/יועצות?
תודה.
למישהי יש נסיון אישי מהקורס של בתיה? אני שוקלת, אבל זה כל כך יקר (6,500 ש"ח) שאני רוצה להיות בטוחה ששווה. יש ביקוש לתומכות/יועצות?
תודה.
-
- הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
- דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*
סוגים של מדריכות הנקה
יש ביקוש לתומכות/יועצות?
בהחלט יש צורך בעוד אנשים עם ידע מקצועי לעזרת מיניקות ולתמיכה בהנקה.
איימי שפירא מרחובות עברה את הקורס של בתיה דייויס. תוכלי לדבר איתה.
בהחלט יש צורך בעוד אנשים עם ידע מקצועי לעזרת מיניקות ולתמיכה בהנקה.
איימי שפירא מרחובות עברה את הקורס של בתיה דייויס. תוכלי לדבר איתה.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
סוגים של מדריכות הנקה
גם ורד לב, לא?(מתי היא חוזרת?)
-
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
- דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*
סוגים של מדריכות הנקה
יועצות הנקה מוסמכות - IBCLC
הקישור לא עובד.
הקישור לא עובד.
-
- הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
- דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*
סוגים של מדריכות הנקה
קישור מעודכן http://www.iblce.org/
תיקנתי גם למעלה
תיקנתי גם למעלה
-
סוגים של מדריכות הנקה
גם ורד לב, לא?
אכן.
אכן.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
סוגים של מדריכות הנקה
האם יש עוד קורסים רציניים חוץ מאלה שמוזכרים פה? אולי כאלה שמיועדים לאחיות/אנשי מקצוע?
אני שואלת מפני שתמיד מזכירים בזלזול את זה שאחיות עברו קורסים מאד מקוצרים וכל אחת מציגה את עצמה כיועצת אחרי יום השתלמות וגורמות נזקים. לעומת הטענה הזו, בט"ח אצלנו יש אחות שהציגה לי את עצמה מיד בהתחלה כמדריכת הנקה בפעם הראשונה שהגענו. עוד לא קלטתי את חדר ההנקה המדוגם שיש שם ואת כל הכתבות פרו-הנקה, וככה למרות שהיא נראתה לי בנאדם נחמד ושוחר טוב, התייחסתי בחשדנות ואת הבעיות/שאלות הפניתי למי שעזרה לי ממילא בתשלום.
לא מזמן כשהייתי שם דיברתי עם אחות אחרת שם בענין רצון להתנדב ולעזור למי שמתקשה בהנקה והיא אמרה שאם למישהי קשה הן מקבלות את הטלפון של האחות ההיא, כי היא מדריכת הנקה. שאלתי לגבי ההכשרה שחברתה עשתה ונעניתי שמדובר בקורס של שמונה חודשים בבי"ח רוטשילד. מישהי יודעת משהו על זה?
אני שואלת מפני שתמיד מזכירים בזלזול את זה שאחיות עברו קורסים מאד מקוצרים וכל אחת מציגה את עצמה כיועצת אחרי יום השתלמות וגורמות נזקים. לעומת הטענה הזו, בט"ח אצלנו יש אחות שהציגה לי את עצמה מיד בהתחלה כמדריכת הנקה בפעם הראשונה שהגענו. עוד לא קלטתי את חדר ההנקה המדוגם שיש שם ואת כל הכתבות פרו-הנקה, וככה למרות שהיא נראתה לי בנאדם נחמד ושוחר טוב, התייחסתי בחשדנות ואת הבעיות/שאלות הפניתי למי שעזרה לי ממילא בתשלום.
לא מזמן כשהייתי שם דיברתי עם אחות אחרת שם בענין רצון להתנדב ולעזור למי שמתקשה בהנקה והיא אמרה שאם למישהי קשה הן מקבלות את הטלפון של האחות ההיא, כי היא מדריכת הנקה. שאלתי לגבי ההכשרה שחברתה עשתה ונעניתי שמדובר בקורס של שמונה חודשים בבי"ח רוטשילד. מישהי יודעת משהו על זה?
-
סוגים של מדריכות הנקה
כן, היה פעם קורס (אולי קורסים) של המרכז הישראלי ברוטשילד.
-
סוגים של מדריכות הנקה
חזרתי. מוזמנות לשאול
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
סוגים של מדריכות הנקה
כן, היה פעם קורס (אולי קורסים) של המרכז הישראלי ברוטשילד.
וכבר אין?
זתומרת שהתמזל מזלי במיוחד ליפול על ט"ח כזו ואני אפילו לא ידעתי להעריך- כשהייתי צריכה?
וכבר אין?
זתומרת שהתמזל מזלי במיוחד ליפול על ט"ח כזו ואני אפילו לא ידעתי להעריך- כשהייתי צריכה?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
סוגים של מדריכות הנקה
אני מחפשת מידע על קורסים רצינים עדכנים בצפון.
סוגים של מדריכות הנקה
האם ישנו קורס רציני למדריכות הנקה בירושלים? (הקורס של בתיה דיוויס מתקיים השנה במרכז). רב תודות.
-
סוגים של מדריכות הנקה
לדעתי זה הקורס הרציני היחיד שמתקיים בארץ.
איפה מתקיים השנה? באסף הרופא?
מעניין שהיא לא פןתחת בירושליים....
אם זה מספיק חשוב לך, סעי מרכזה ואם בר דיחוי...חכי לשנה הבאה.
נראה לי שחשוב שתאמרי לה, כי אולי היא תוכל לעשות משהו, או פשוט לקחת אותך בחשבון.
בהצלחה
איפה מתקיים השנה? באסף הרופא?
מעניין שהיא לא פןתחת בירושליים....
אם זה מספיק חשוב לך, סעי מרכזה ואם בר דיחוי...חכי לשנה הבאה.
נראה לי שחשוב שתאמרי לה, כי אולי היא תוכל לעשות משהו, או פשוט לקחת אותך בחשבון.
בהצלחה
סוגים של מדריכות הנקה
תודה רבה, ורד. כן, באסף הרופא.
סוגים של מדריכות הנקה
יש מישהי שנרשמה לקורס של בתיה דיויס של עכשיו? אני רוצה..ועוד קצת מתלבטת..
-
- הצטרפות: 30 יוני 2006, 23:02
- דף אישי: הדף האישי של אשה_לומדת*
סוגים של מדריכות הנקה
כרמית, מאד רציתי להרשם השנה לקורס של בתיה דיוויס, אך החלטתי לדחות לשנה הבאה עד שבני יהיה יותר גדול ויהיה לי יותר קל להשאיר אותו עם המטפלת.
סוגים של מדריכות הנקה
יש אתר עם מידע על הקורס של בתיה דיוויס ופרטי יצירת קשר?
וגם - אולי מישהי יודעת איך צוברים את שעות הנסיון. הכוונה - האם אוכל לעבוד בשעות הנוחות לי? מה רמת הגמישות בנושא השעות? איפה ניתן לצבור אותן? האם נתקלתן בקשיים כשניסיתן למצוא מקום בו תוכלו לצבור אותן? מקבלים עליהן תשלום?
וגם - אולי מישהי יודעת איך צוברים את שעות הנסיון. הכוונה - האם אוכל לעבוד בשעות הנוחות לי? מה רמת הגמישות בנושא השעות? איפה ניתן לצבור אותן? האם נתקלתן בקשיים כשניסיתן למצוא מקום בו תוכלו לצבור אותן? מקבלים עליהן תשלום?
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
סוגים של מדריכות הנקה
הקורס של בתיה דיויס
יש שם את כל הפרטים על הקורס. אלו שלומדות באסף הרופא עושות שעות בבי"ח (ילודים) ושעות במעון צביה בירושלים (תינוקות גדולים יותר).
יש קורס ראשון בקשת בענן הרעננה אבל אני לא יודעת עד כמה הוא שווה. מעבירה אותו מישהי שהיא די חדשה - אולי היא טובה אבל אולי גם לא. התעניינתי לפני 3 חודשים והם רוצים אותו מחיר כמו בתיה ומכיוון שממש לא נראה לי מוצדק שייתנסו עלי במחיר כזה - ויתרתי. נדמה לי גם שהם דחו את פתיחת הקורס.
הקורס של בתיה הוא 120 שעות מה שמגדיר אותך כצריכה 'רק' 2500 שעות התנסות גם אם אין לך תואר אקדמי. השנה היא פתחה קורס גם בחיפה אבל אני חושבת שיש להם בעיה עם השעות הקליניות שזה הדבר הכי הכי חשוב בקורס. מכירה בנות שעשו את הקורס שלה וכולן מהללות ומשבחות את האישה והידע העצום שלה וגם מסכימות שזה קורס מאוד קשה שדורש המון שעות בבית.
יש שם את כל הפרטים על הקורס. אלו שלומדות באסף הרופא עושות שעות בבי"ח (ילודים) ושעות במעון צביה בירושלים (תינוקות גדולים יותר).
יש קורס ראשון בקשת בענן הרעננה אבל אני לא יודעת עד כמה הוא שווה. מעבירה אותו מישהי שהיא די חדשה - אולי היא טובה אבל אולי גם לא. התעניינתי לפני 3 חודשים והם רוצים אותו מחיר כמו בתיה ומכיוון שממש לא נראה לי מוצדק שייתנסו עלי במחיר כזה - ויתרתי. נדמה לי גם שהם דחו את פתיחת הקורס.
הקורס של בתיה הוא 120 שעות מה שמגדיר אותך כצריכה 'רק' 2500 שעות התנסות גם אם אין לך תואר אקדמי. השנה היא פתחה קורס גם בחיפה אבל אני חושבת שיש להם בעיה עם השעות הקליניות שזה הדבר הכי הכי חשוב בקורס. מכירה בנות שעשו את הקורס שלה וכולן מהללות ומשבחות את האישה והידע העצום שלה וגם מסכימות שזה קורס מאוד קשה שדורש המון שעות בבית.
סוגים של מדריכות הנקה
תודה רבה, מנסה לעזור.
את יודעת איך מקבלים את האפשרות לצבור שעות נסיון? בתיה מפנה את התלמידות לבית החולים ולמעון צביה ושם מקבלים אותן או שהן צריכות באופן אישי להציע עצמן ולקוות לטוב?
אלה המון המון שעות. אפשרי לצבור אותן גם בסופ"שים למשל, או בערב? וגם - מקבלים על השעות האלה תשלום???
את יודעת איך מקבלים את האפשרות לצבור שעות נסיון? בתיה מפנה את התלמידות לבית החולים ולמעון צביה ושם מקבלים אותן או שהן צריכות באופן אישי להציע עצמן ולקוות לטוב?
אלה המון המון שעות. אפשרי לצבור אותן גם בסופ"שים למשל, או בערב? וגם - מקבלים על השעות האלה תשלום???
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
סוגים של מדריכות הנקה
אלו השעות (60) של הקורס.
את יכולה לעשות אותן בכל זמן שמתאים אבל את תהיי ברת מזל אם לא תשלמי עליהן כך שבטח לא לקבל תשלום. במילים אחרות, כדי להיות IBCLC צריך להיות עשירה. עצוב אבל זה ככה. הכל כ"כ יקר: הקורס, כל המסביב (נסיעות, אבדן ימי עבודה, בייביסיטרים וכו'), ספרות מקצועית ויש מקומות שאת צריכה לשלם על הצפייה ביועצת.
את השעות לתואר עושים בכל מני מקומות. אפשר בליס וזה עולה 1500 או 2000 לשנה (לפחות ככה היה פעם), שנה של הנחיה ותורנות טלפון זה 500 שעות, אפשר להתנדב במקומות של יולדות ותינוקות רק שאני חושבת שצריכה להיות שם יועצת שיכולה לחתום לך על השעות האלו. אמרו לי, אם כי אני לא בטוחה שזה מדוייק, ששנה תמיכה באינטרנט זה 250 שעות.
מידע נוסף תמצאי כאן: http://americas.iblce.org/documents/[po ... ationGuide 2008 WebFile[/po].pdf
את יכולה לעשות אותן בכל זמן שמתאים אבל את תהיי ברת מזל אם לא תשלמי עליהן כך שבטח לא לקבל תשלום. במילים אחרות, כדי להיות IBCLC צריך להיות עשירה. עצוב אבל זה ככה. הכל כ"כ יקר: הקורס, כל המסביב (נסיעות, אבדן ימי עבודה, בייביסיטרים וכו'), ספרות מקצועית ויש מקומות שאת צריכה לשלם על הצפייה ביועצת.
את השעות לתואר עושים בכל מני מקומות. אפשר בליס וזה עולה 1500 או 2000 לשנה (לפחות ככה היה פעם), שנה של הנחיה ותורנות טלפון זה 500 שעות, אפשר להתנדב במקומות של יולדות ותינוקות רק שאני חושבת שצריכה להיות שם יועצת שיכולה לחתום לך על השעות האלו. אמרו לי, אם כי אני לא בטוחה שזה מדוייק, ששנה תמיכה באינטרנט זה 250 שעות.
מידע נוסף תמצאי כאן: http://americas.iblce.org/documents/[po ... ationGuide 2008 WebFile[/po].pdf
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
- דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*
סוגים של מדריכות הנקה
לא כל כך מעודד הדף הזה....אני רואה את כל האופטימיות והחזון התמים שלי הולכים ומתעמעמים....אבל רגע לפני, אני מוכרחה לשאול 2 שאלות :
האם אין דרך להתנדב בעזרה להנקה מבלי לעבור את כל הקורסים היקרים והארוכים האלה?
אז נגיד שלא אקרא לעצמי יועצת, ומדריכת הנקה, ולא אגיע עם הידע הרפואי המלא, עדיין, אין איזו מסגרת שבה אוכל פשוט לעזור ליולדות טריות להצליח להניק במידה והן מתקשות? (כי מניסיון שרירותי שלי בביקור בבית חולים, חברה של, בת דודה של וכו', זה הלך די טוב.. (-: )
כמה הרהורים, מקווה שלא תתקוממו: אני מלאת הערכה ליועצות ותומכות הנקה,
הבעייה היא שכשאמא או זוג מגיעים ליועצת הנקה אז המצב הוא כבר די אופטימי.....יש רצון להצליח להניק, מזהים בעייה ומוכנים ללמוד.........אבל מה עם כל האמהות בבתי חולים שביומיים הראשונים שאחרי הלידה האחיות והאווירה הכללית מורידות להן לגמרי את הביטחון והן משתחררות הביתה כבר עם בקבוק והשלמה שאין מה לעשות וככה זה, "כנראה התינוק בוכה כי אין לי מספיק חלב" וכו' אתן כבר מכירות את הזוועות האלה......אז מה עם התנדבות בבתי חולים?
האם קיימת איזו מסגרת/ ארגון/עמותה ששולח יועצות לשוטט במזדרונות של חדרי היולדות הטריות?
בברכה על כל התייחוסת
תודה
(-:
האם אין דרך להתנדב בעזרה להנקה מבלי לעבור את כל הקורסים היקרים והארוכים האלה?
אז נגיד שלא אקרא לעצמי יועצת, ומדריכת הנקה, ולא אגיע עם הידע הרפואי המלא, עדיין, אין איזו מסגרת שבה אוכל פשוט לעזור ליולדות טריות להצליח להניק במידה והן מתקשות? (כי מניסיון שרירותי שלי בביקור בבית חולים, חברה של, בת דודה של וכו', זה הלך די טוב.. (-: )
כמה הרהורים, מקווה שלא תתקוממו: אני מלאת הערכה ליועצות ותומכות הנקה,
הבעייה היא שכשאמא או זוג מגיעים ליועצת הנקה אז המצב הוא כבר די אופטימי.....יש רצון להצליח להניק, מזהים בעייה ומוכנים ללמוד.........אבל מה עם כל האמהות בבתי חולים שביומיים הראשונים שאחרי הלידה האחיות והאווירה הכללית מורידות להן לגמרי את הביטחון והן משתחררות הביתה כבר עם בקבוק והשלמה שאין מה לעשות וככה זה, "כנראה התינוק בוכה כי אין לי מספיק חלב" וכו' אתן כבר מכירות את הזוועות האלה......אז מה עם התנדבות בבתי חולים?
האם קיימת איזו מסגרת/ ארגון/עמותה ששולח יועצות לשוטט במזדרונות של חדרי היולדות הטריות?
בברכה על כל התייחוסת
תודה
(-:
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 22:23
- דף אישי: הדף האישי של שריתה_ראני*
סוגים של מדריכות הנקה
אני צ'ה,
אמא של התנדבה הרבה זמן דרך טיפת חלב (היא אחות בעברה) וזו בדיוק היתה המטרה שלה. אך היא לא מגיעה לבית חולים אלה רק למזער נזקים כשהיולדת משתחררת לביתה.
המון ביוקרטיה וקשיים העמיסו עליה רק כדי שתוכל לעזור...
2 מסקנות: אחת- כשרוצים לתת ויש מה לתת- אז להתעקש עד שמוצאים את הדרך. נשמע שיש לך מה לתת.
שתיים- היא תומכת לא רק בהנקה אלא בכל מכלול ההתמודדות היומיומית עם התינוק, אבל לגבי ההנקה- היא אישית הגיעה למסקנה שהיא לא יודעת מספיק והלכה לקורס מדריכות הנקה ולמדה שם המון.
אם את רוצה לדבר איתה- את מוזמנת לכתוב לדפבית
אמא של התנדבה הרבה זמן דרך טיפת חלב (היא אחות בעברה) וזו בדיוק היתה המטרה שלה. אך היא לא מגיעה לבית חולים אלה רק למזער נזקים כשהיולדת משתחררת לביתה.
המון ביוקרטיה וקשיים העמיסו עליה רק כדי שתוכל לעזור...
2 מסקנות: אחת- כשרוצים לתת ויש מה לתת- אז להתעקש עד שמוצאים את הדרך. נשמע שיש לך מה לתת.
שתיים- היא תומכת לא רק בהנקה אלא בכל מכלול ההתמודדות היומיומית עם התינוק, אבל לגבי ההנקה- היא אישית הגיעה למסקנה שהיא לא יודעת מספיק והלכה לקורס מדריכות הנקה ולמדה שם המון.
אם את רוצה לדבר איתה- את מוזמנת לכתוב לדפבית
סוגים של מדריכות הנקה
מישהי יכולה להסביר מהן הדרישות להיות יועצת הנקה ibclc?
ממש לפרט את התהליך
אני לא מבינה בו בכלל....
תודה
ממש לפרט את התהליך
אני לא מבינה בו בכלל....
תודה
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
סוגים של מדריכות הנקה
עושים קורס ונהיים מדריכת הנקה
אחר כך צריך להתנדב או לעבוד בפיקוח 500 או 1000 שעות (תלוי אם זה ליווי צמוד או רופף יותר
חוץ מזה צריך לעשות כמה קורסים אוניברסיטאים (פסיכולוגיה, אנטומיה, פיסיולוגיה, סטטיסטיקה ועוד כמה)
ואז לעשות בחינה
פשוט, לא?
אחר כך צריך להתנדב או לעבוד בפיקוח 500 או 1000 שעות (תלוי אם זה ליווי צמוד או רופף יותר
חוץ מזה צריך לעשות כמה קורסים אוניברסיטאים (פסיכולוגיה, אנטומיה, פיסיולוגיה, סטטיסטיקה ועוד כמה)
ואז לעשות בחינה
פשוט, לא?
סוגים של מדריכות הנקה
תודה!
כיצד צוברים את 500 השעות?
האם יש פטורים מהקורסים אם יש לי תואר שני?
כיצד צוברים את 500 השעות?
האם יש פטורים מהקורסים אם יש לי תואר שני?
-
סוגים של מדריכות הנקה
תלוי במה התואר השני, זה קורסים ספציפיים. אם עשית אותם אז זה לא שיש לך פטור, אלא שכבר עשית אותם
לגבי השעות, אפשר להתנדב בלה לצ'ה, להתנדב בבית חולים, ליצור קשר עם יועצת IBCLC שתהיה המנחה הצמודה שלך, או כל מיני שילובים של הנ"ל. את יכולה גם להדריך אמהות בשכר ובמקביל להתיעץ על כל מקרה עם משהי שמלווה אותך.
לגבי השעות, אפשר להתנדב בלה לצ'ה, להתנדב בבית חולים, ליצור קשר עם יועצת IBCLC שתהיה המנחה הצמודה שלך, או כל מיני שילובים של הנ"ל. את יכולה גם להדריך אמהות בשכר ובמקביל להתיעץ על כל מקרה עם משהי שמלווה אותך.
סוגים של מדריכות הנקה
הבנתי.
היכן מבררים אם הקורסים שעשיתי רלוונטיים?
איך סופרים את השעות? כלומר אני פשוט מדווחת למישהו? יועצת הנקה חותמת לי ?
מצטערת אם השאלות "ירוקות" מידי
היכן מבררים אם הקורסים שעשיתי רלוונטיים?
איך סופרים את השעות? כלומר אני פשוט מדווחת למישהו? יועצת הנקה חותמת לי ?
מצטערת אם השאלות "ירוקות" מידי
-
סוגים של מדריכות הנקה
נראה לי שכדאי להתחיל מלעשות קורס על הנקה. אין לך מה להתחיל לעבוד אם אין לך ידע, אלא אם כן את רוצה להתנדב בלה לצ'ה, ושם יש מסלול הכשרה שלהם (אני חושבת).
יש את האתר של ibcle ושם מפורטות דרישות הקדם וכיוצ"ב. כעקרון, אם למדת מדעי הרפואה או משהו רפואי (פיזיותרפיה, סיעוד וכו') יש סיכוי טוב שיש לך את רוב מה שצריך. אם למדת פסיכולוגיה יש לך בטח חלק. אם למדת ספרות, תצטרכי לעשות את הכל כנראה....
יש את האתר של ibcle ושם מפורטות דרישות הקדם וכיוצ"ב. כעקרון, אם למדת מדעי הרפואה או משהו רפואי (פיזיותרפיה, סיעוד וכו') יש סיכוי טוב שיש לך את רוב מה שצריך. אם למדת פסיכולוגיה יש לך בטח חלק. אם למדת ספרות, תצטרכי לעשות את הכל כנראה....
סוגים של מדריכות הנקה
חוץ מהקורסים שמוזכרים למעלה, יש גם קורס של "מועדון הנקה - חלב אם" במושב עולש.
של ג'ינה ויסמן ושלי גת.
של ג'ינה ויסמן ושלי גת.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
סוגים של מדריכות הנקה
_היכן מבררים אם הקורסים שעשיתי רלוונטיים?
איך סופרים את השעות? _ באתר של IBCLC.ORG
יועצת הנקה חותמת לי ?
כן
איך סופרים את השעות?
אחת שתיים שלוש וכו עד 1000
או עד כמה שהמסלול שמתאים לך ידרוש
זה מסלול די סיזיפי והם כל הזמן הופכים אותו לקשה יותר
איך סופרים את השעות? _ באתר של IBCLC.ORG
יועצת הנקה חותמת לי ?
כן
איך סופרים את השעות?
אחת שתיים שלוש וכו עד 1000
או עד כמה שהמסלול שמתאים לך ידרוש
-
סוגים של מדריכות הנקה
לא בטוח, פעם היה צריך 2500 שעות מודרכות....
לא בטוח, פעם היה צריך 2500 שעות מודרכות....
-
- הצטרפות: 02 יולי 2012, 06:42
סוגים של מדריכות הנקה
מקפיצה את הדף...
אני מחפשת מקום בו אוכל לעבור קורס הדרכת הנקה.
אני רואה בכל מיני מקומות קורסים-כמו פטריות, אפילו בדיאדה.
מישהי מכירה?
אני מחפשת מקום בו אוכל לעבור קורס הדרכת הנקה.
אני רואה בכל מיני מקומות קורסים-כמו פטריות, אפילו בדיאדה.
מישהי מכירה?
-
סוגים של מדריכות הנקה
אנא פרטו ההבדלים בין מדריכות לה לצ'ה, יועצות הנקה מוסמכות IBCLC, מדריכות ויועצות אחרות - לטובת המינוח וההבנה של כולם.
מכל הדף הזה עדיין לא ברורה לי התשובה לשאלה הראשונית
אני לא מחפשת ללמוד אבל רוצה לדעת מה זה המונחים האלה בתור צרכנית שלהם אולי
מכל הדף הזה עדיין לא ברורה לי התשובה לשאלה הראשונית
אני לא מחפשת ללמוד אבל רוצה לדעת מה זה המונחים האלה בתור צרכנית שלהם אולי
-
סוגים של מדריכות הנקה
מהו מסלול ההכשרה של יועצות הנקה IBCLC? מה הן ראשי התיבות הללו? מה ההבדל בינן לבין יועצות הנקה שאינן IBCLC? מה ההבדל בינן לבין יועצות של ללל? היכן ניתנות ההכשרות הללו?
וגם על השאלות האלו
וגם על השאלות האלו
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
סוגים של מדריכות הנקה
טוב, אני אתחיל ואחרים יתקנו וירחיבו במידת הצורך.
יועצת הנקה מוסמכת (באנגלית: Lactation Consultant) היא אשת מקצוע, בדרך כלל עם רקע באחד ממקצועות הבריאות, שעברה תהליך לימוד, הכשרה וצבירת שעות ניסיון תחת פיקוח של ייעוץ הנקה, ואושרה על ידי ה- IBCLE -
International Board of Lactation Consultant Examiner
מדריכות הנקה של לה לצ'ה - נשים עם ניסיון אישי בהנקה שעברו תהליך של הכשרה מטעם ליגת לה לצ'ה ומספקות תמיכה בהנקה בהתנדבות דרך מפגשי לה-לצ'ה, הקו החם של הליגה והפורום (עוד משהו?).
יש מדריכות לה-לצ'ה שהן גם יועצות הנקה בהכשרתן, אבל כמדריכות הנקה מטעם לה'לצ'ה הן מספקות שירות שונה.
(מהידע שלי כמדריכת הנקה מתנדבת (Breastfeeding Counselor) מטעם אגודת המיניקות האוסטרלית - ארגון מקביל ל- ללל - המדריכות שלנו מוכשרות לתת למיכה והדרכה בכל הנוגע לבעיות ה"נורמליות" והנפוצות של הנקה [שאלות על משק החלב, גודש, סתימות, ניהול הנקה, קפיצות גדילה, גמילה וכו']. ולכן יועצות הנקה שמתנדבות גם כמדריכות שלנו צריכות להגביל את עצמן ולהימנע מלתת עצות שמעבר לתחום הידע הרגיל של מדריכה מתנדבת)
מדריכות הנקה - בדרך כלל אלה נשות מקצוע שנמצאות בתהליך הסמכה כיועצות הנקה, שעשו את הקורס הבסיסי והן עובדות בייעוץ תחת פיקוח והדרכה של יועצת הנקה מוסמכת.
יועצת הנקה מוסמכת (באנגלית: Lactation Consultant) היא אשת מקצוע, בדרך כלל עם רקע באחד ממקצועות הבריאות, שעברה תהליך לימוד, הכשרה וצבירת שעות ניסיון תחת פיקוח של ייעוץ הנקה, ואושרה על ידי ה- IBCLE -
International Board of Lactation Consultant Examiner
מדריכות הנקה של לה לצ'ה - נשים עם ניסיון אישי בהנקה שעברו תהליך של הכשרה מטעם ליגת לה לצ'ה ומספקות תמיכה בהנקה בהתנדבות דרך מפגשי לה-לצ'ה, הקו החם של הליגה והפורום (עוד משהו?).
יש מדריכות לה-לצ'ה שהן גם יועצות הנקה בהכשרתן, אבל כמדריכות הנקה מטעם לה'לצ'ה הן מספקות שירות שונה.
(מהידע שלי כמדריכת הנקה מתנדבת (Breastfeeding Counselor) מטעם אגודת המיניקות האוסטרלית - ארגון מקביל ל- ללל - המדריכות שלנו מוכשרות לתת למיכה והדרכה בכל הנוגע לבעיות ה"נורמליות" והנפוצות של הנקה [שאלות על משק החלב, גודש, סתימות, ניהול הנקה, קפיצות גדילה, גמילה וכו']. ולכן יועצות הנקה שמתנדבות גם כמדריכות שלנו צריכות להגביל את עצמן ולהימנע מלתת עצות שמעבר לתחום הידע הרגיל של מדריכה מתנדבת)
מדריכות הנקה - בדרך כלל אלה נשות מקצוע שנמצאות בתהליך הסמכה כיועצות הנקה, שעשו את הקורס הבסיסי והן עובדות בייעוץ תחת פיקוח והדרכה של יועצת הנקה מוסמכת.
-
סוגים של מדריכות הנקה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
איפה כיום ניתן ללמוד הדרכת הנקה? והאם מקום הלימודים עוזר עם השעות הקליניות איכשהו?
יש מקום בירושלים או האזור?
אני מבינה שבתיה דיויס כבר לא מלמדת קורס בירושלים?
איפה כיום ניתן ללמוד הדרכת הנקה? והאם מקום הלימודים עוזר עם השעות הקליניות איכשהו?
יש מקום בירושלים או האזור?
אני מבינה שבתיה דיויס כבר לא מלמדת קורס בירושלים?
-
- הצטרפות: 08 אפריל 2016, 06:37
סוגים של מדריכות הנקה
מצאתי קישור ללימודים שחפשת
http://laledetschool.co.il/?p=212
גם מתעניינת בלימודים אבל נראה שמסלול הלימוד דורש המון שעות.
אני יועצת ותומכת הנקה באופן פרטי דרך הניסיון שלי ושל נשים שעזרתי ועוזרת להן.
בהצלחה ♡
http://laledetschool.co.il/?p=212
גם מתעניינת בלימודים אבל נראה שמסלול הלימוד דורש המון שעות.
בהצלחה ♡
-
סוגים של מדריכות הנקה
את עושה את זה בתשלום? בלי הכשרה מסודרת?
כמה לוקחת היום יועצת הנקה, והאם זה תחום שניתן להתפרנס ממנו? (לא להתעשר. רק לתרום לפרנסת המשפחה) האם זו עבודה שיכולה להיות נוחה לאם? או שהיא דורשת שעות שלא מתאימות לאמהות?
אני מבינה שהעבודה היא כעצמאית בלבד?
את עושה את זה בתשלום? בלי הכשרה מסודרת?
כמה לוקחת היום יועצת הנקה, והאם זה תחום שניתן להתפרנס ממנו? (לא להתעשר. רק לתרום לפרנסת המשפחה) האם זו עבודה שיכולה להיות נוחה לאם? או שהיא דורשת שעות שלא מתאימות לאמהות?
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
סוגים של מדריכות הנקה
עד כמה שאני מבינה, רוב היועצות עובדות כעצמאיות, אבל יש גם תקנים ליועצות הנקה בבתי החולים הגדולים (בטח במספר מצומצם).
אולי אפשר לעבוד כיועצת שכירה במרפאה פרטית של יועצת אחרת. היא מנהלת את העסק ומשלמת לך משכורת. לא יודעת אם בתכלס יש מרפאות כאלה.
עד כמה שאני מבינה, רוב היועצות עובדות כעצמאיות, אבל יש גם תקנים ליועצות הנקה בבתי החולים הגדולים (בטח במספר מצומצם).
אולי אפשר לעבוד כיועצת שכירה במרפאה פרטית של יועצת אחרת. היא מנהלת את העסק ומשלמת לך משכורת. לא יודעת אם בתכלס יש מרפאות כאלה.
-
סוגים של מדריכות הנקה
דף מעניין
הגעתי אליו כי התחלתי לחשוב על הנושא ואולי לעשות הסבה
מייאש
יש לי תואר בתחום הקרוב לרפואי(לא אחות לצערי)
אבל האם אפשר להתפרנס משהו מזה? אחרי כל ההשקעה?
1000 שעות בהתנדבות שגם צריך לשלם עליהם?? ואוו
(כמה? אם כבר שואלים)
דף מעניין
הגעתי אליו כי התחלתי לחשוב על הנושא ואולי לעשות הסבה
מייאש
יש לי תואר בתחום הקרוב לרפואי(לא אחות לצערי)
אבל האם אפשר להתפרנס משהו מזה? אחרי כל ההשקעה?
1000 שעות בהתנדבות שגם צריך לשלם עליהם?? ואוו
(כמה? אם כבר שואלים)
-
סוגים של מדריכות הנקה
מתעניינת בלימודי הדרכת הנקה - המליצו לי על שני מקומות - "חלב אם" (ד"ר ג'ינה וייסמן) והמכללה של "דיאדה". האם בעלות ניסיון בתחום יכולות להמליץ לי בין השניים? תודה!
מתעניינת בלימודי הדרכת הנקה - המליצו לי על שני מקומות - "חלב אם" (ד"ר ג'ינה וייסמן) והמכללה של "דיאדה". האם בעלות ניסיון בתחום יכולות להמליץ לי בין השניים? תודה!
-
סוגים של מדריכות הנקה
חלב אם
קורס מאוד מאוד מקצועי
קורס מאוד מאוד מקצועי