סבים ונכדה על המחשב ביחד

מי_טל*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 22:54
דף אישי: הדף האישי של מי_טל*

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי מי_טל* »

לא ממש ידעתי איך לקרוא לדף, אשמח לעזרה :-)

לבת שלי יש סבא וסבתא (כל אחד מצד אחר) שלא ממש יכולים לזוז הרבה, האחד מכיוון שהוא כבר דיי מבוגר והשניה מכיוון שמצבה הפיזי מאד גרוע.
אז נוצר מצב שכשהיא איתם (בעיקר הסבתא) הם ישר מושיבים אותה יחד איתם על המחשב, כאשר היא על ברכיהם ומשחקים משחקים במחשב.

אני ממש אשמח לתובנות לגבי מה לעשות, הם כלכך אוהבים אותה ורוצים להיות איתה אבל מרגישים שזו הדרך היחידה ממש להיות איתה כי הם לא יכולים לרדוף אחריה ולשחק יותר משחקים שדורשים פעילות והיא סכ"ה בת שנה ו4 ובעיקר רוצה להתרוצץ וברגע שמושיבים אותה ליד המחשב הופכת למהופנטת.
לי_צ'י*
הצטרפות: 28 יולי 2009, 16:10
דף אישי: הדף האישי של לי_צ'י*

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי לי_צ'י* »

הראי להם שאפשר לעשות עוד דברים בישיבה עליהם:
אוכל- זה יכול לקחת שעה שלימה ולסבים יש נטייה להנות מזה
להקריא ספרים, לשיר שירים, ל"דובב" את הידיים והאצבעות, תיאטרון בובות, ישיבה מול החלון וצפייה במכוניות/ אנשים,
לשחק ב"קוקו", לאלתר שירים בנוגע לאיברי הפנים אף של סבתא פה של אלישבע וכו,
משחקי בובה, להסיע מכונית., לצייר, לעבוד עם בצק, לחתוך סלט, לעשות מסאג', צפייה באלבומי תמונות, משחק בקערה קטנה עם מים.
את יכולה בחמש דקות לשים בסביבתם את כל הנ"ל.
אפשר להסתכל על הילד מתרוצץ, אפשר להביא ילדה שכנה בת 12 שתהיה איתם ובמקרה של סכנה תתערב
מה שאני מנסה להגיד זה שאפשר להעביר הרבה שעות עם ילד בלי לקום מהספה. לא מומלץ כמובן, אבל אפשר.
אמא שלי מומחית בזה, ברגע זה כשאני כותבת היא הביאה איזה עשרה כובעים לשטיח והאושר גדול.
והכי כדאי אם אפשר זה להראות להם שלא חייבים בכלל לבדר את הילד ואפשר פשוט לתת לו לחיות. אך מנסיון עם חמותי ואמה זה לא תמיד עובד.
למרות מה שכתבתי אם זה גורם להם אושר רב, אפשר להחליט שאפשר מחשב רבע שעה בשבוע או משהו כזה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי יעלי_לה »

בזמן שקראתי אותך חשבתי לעצמי,
"נו, לא כל כך נורא, אם זו פעילות ששני הצדדים אוהבים, ואם חוץ מאשר בזמן הזה היא לא משחקת הרבה במחשב, אז למה לא..."
עד שהגעתי ל-
והיא סכ"ה בת שנה ו4
מה???
ממש לא לעניין בעיניי...
אני בטוחה שאפשר למצוא פעילות אחרת שתענה על כל הצרכים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי בשמת_א* »

_עד שהגעתי ל-
והיא סכ"ה בת שנה ו4
מה???
ממש לא לעניין בעיניי...
אני בטוחה שאפשר למצוא פעילות אחרת שתענה על כל הצרכים_
כנ"ל.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

_עד שהגעתי ל-
והיא סכ"ה בת שנה ו4
מה???
ממש לא לעניין בעיניי...
אני בטוחה שאפשר למצוא פעילות אחרת שתענה על כל הצרכים_

לשחק עם בובות כף יד, בועות סבון, הרבה פנטומימה ואפקט בסיפורים קצרים (כמו חמישה בלונים). כל מה שליצ'י כתבה. יכול להיות שאת תצטרכי לשבת אתם כמה פעמים, שהם יראו מה את עושה וילמדו.

נחמד שהם רוצים את הקשר אתה עם המוגבלות שלהם. לא מובן מאליו.
מי_טל*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 22:54
דף אישי: הדף האישי של מי_טל*

סבים ונכדה על המחשב ביחד

שליחה על ידי מי_טל* »

תודה לכולן על התשובות
אני גם חושבת שהיא מאד צעירה בשביל פעילות כזו וזה פשוט הגיע למצב הזה לאט לאט אחרי שהם כל פעם קצת שיחקו איתה כדי להעביר עוד כמה דקות איתה לפני שהיא "בורחת"
הבעיה הרצינית היא עם הסבתא שרב הזמן נמצאת בחדר השינה שלה ושם אנחנו איתה ושם גם יש לה את המחשב (שהיא עצמה יושבת עליו כל היום) אז הרבה פעילויות ש"מלכלכות" הן בעיה כמו כאלה עם מים וכד'.
בכל מקרה אני לוקחת לתשומת ליבי כל מה שנרשם ובאמת אתחיל למצוא דברים אחרים כי זה מגיע למקום בלתי נשלט כבר של הרבה יותר מדי זמן מול מחשב (כל זמן לדעתי הוא יותר מדי זמן כרגע)

אבל חיזקתן אותי, תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”