רוב הקשיים שלנו מקורם בחוויות הילדות המוקדמות ובינקות. כבר בשלב מוקדם בחיינו אנו לומדים לדכא פיזית את רגשותינו על ידי כיווץ שרירים והגבלת הנשימה. במרוצת השנים, הופך התהליך המגונן הזה לאוטומטי ולמצב כרוני, ואנו מאבדים את היכולת לחוות ולבטא רגשות באופן מלא. וכמו שאנו מנסים להרחיק מעלינו את הרגשות ה"רעים", יחד עם זאת אנו מחלישים את יכולתנו לחוות ולהכיל את התחושות החיוביות של אהבה, שמחה והנאה.
נשימה היא פעילות גומלין בין האני הפנימי שלנו לבין הסביבה המקיפה אותנו. כשאנו נושמים, ביחד עם החומרים הפיזיים, אנו סופגים לתוכנו גם את המציאות סביבנו. לכן, חיוני שנשימתנו תהיה במיטבה.
הנשימה הינה מפתח מדוייק למשאבי הריפוי הטבעי של הגוף. הטיפול בנשימה מורכב ממגוון טכניקות שקשורות לנשימה מעגלית ומודעת, שניתן לתאר אותן כנשימה רגועה, מחוברת ומוחלטת. טכניקות הנשימה השונות מפעילות תהליך טבעי של ניקוי וטיהור המתרחש בכל הרמות - הפיזית, הרגשית, המנטלית והרוחנית. השילוב של רגיעה עמוקה, פתיחות של הגוף והרוח וקליטה מוגברת של חמצן מסייע בהמסת כל דבר שחוסם את הזרימה הטבעית של הגוף.
טיפול בנשימה, כמו רבים מהתחומים האחרים בריפוי הטבעי, הוא גם מדע וגם אמנות.
הנשימה היא החיבור בין המודע לתת-מודע. באמצעותה ניתן לשחרר טראומות עבר נשכחות, לטפל בכאבים, מצבי חרדה, לעזור במצבי בריאות וריפוי, צמיחה אישית, דימוי גוף, גמילה (אין הכוונה לחיתולים או יניקה הפעם), קשרים בין-אישיים, הפרעות אכילה, אבל ויגון, ועוד ועוד ועוד.
טיפול בנשימה מעגלית יכול לעזור ב:
• מצבי חרדה
• קשרים בין אישיים
• הפרעות אכילה
• בעיות הקשורות ללידה
• מחלות סומטיות
• אובדן / יגון
• צמיחה אישית
• בריאות וריפוי
• גמילה
• שחרור רגשי
• טראומה פיזית ורגשית
• דימוי גוף
• מתח כרוני וכאב
• התמודדות עם מצבי לחץ
דף זה הוא דף למידע בהתהוות.
אשמח לכל שאלה, תהיה, הערה, הארה....
טל טיבי ספטמבר 2004 - הדף עודכן ב- 8q5q2006
שאלות ותשובות
- איפה/איך אפשר לקבל עוד מידע?
לגבי התנסות ותרגול - אפשר כמובן אצלי, וגם אשמח להפנות למטפלים באיזורים שונים בארץ. (יש בידי רשימת מטפלים בשיטה). לפעמים אני מעבירה גם קורסים וסדנאות קצרות.
האם אני לומדת את השיטה ואז מטפלת בעצמי או שמדובר בטיפול שהוא בליווי מטפל?
גם וגם. את התחלת התהליך תעשי עם מטפל. ואז יש את שתי האפשרויות. חלק מהטכניקות ניתן לתרגל לבד בבית, ואפשר להשתמש בהן לתהליך הצמיחה האישית שלך. אני מתרגלת כל הזמן - כמו מדיטציה. וחלק מהדברים עושים עם מטפל. יש פעמים שצריך מישהו מנוסה שיתמוך בתהליך, ויוכל לקחת אותך צעד נוסף. גם אנחנו המטפלים בשיטה, "נושמים" זה עם זה כדי לקבל תמיכה בתהליך האישי שלנו. הרבה מהתהליכים האישיים שלנו אנו יכולים לעבור לבד, והרבה אנחנו צריכים שיהיה שם מישהו, שיראה ויעזור לנו עם ההתנגדויות שלנו, שיתמוך ויכוון במקומות קשים או כואבים מאד, שיעזור לעבד ולהבין. בהחלט יש מקום לגם וגם. כל מטפל יתן למטופליו לפחות טכניקה אחת לתרגול בבית.
בת כמה השיטה? מי האבא והאבא? הזכרת שזו בתה של הריברסינג. מה ההבדל בינהן?
תודה על השאלה הזאת ואני ארחיב לגבי זה בקרוב. לא מבטיחה שהיום.....
מ ג'ודיתה בן דוד: הנשימה המעגלית הינה בת דוד של הריברסינג, לא ממש ביתה, אך בהחלט שילבה חלק מהידע שבריברסינג והמשיכה. נשימה מעגלית, כמו עבודות נשימה אחרות (אמנות הנשימה, הולוטרופיק, נשימה טרנספורמטיבית) הינה טכניקה מאד עתיקה ששימשה שאמאנים מודטים ויוגיסטים, טכניקה שחודשה ועודכנה במאה העשרים ועדיין. כמה מההורים של טכניקות הנשימה המודרניות הם: וילהם רייך, לאונארד אור, סונדרה ריי, סטניסלב גרוף, ג'ודית קרביץ, ג'ים מורנינגסטאר, דווהפאת', ועוד אנשים שפיתחו את הטיפול דרך הגוף כמו פריץ פרלס, קלמן, לואן ועוד.
מהו פחות או יותר משך תהליך הריפוי? אני מניחה שלכל בעיה יש משך זמן אחר, אבל מהו הסדר גודל הכללי? למשל, של טראומת ילדות עתיקה.
זאת שאלה שאני לא יכולה לענות עליה בדיוק. לכל אדם יש את הקצב שלו. ולכל אדם בכל זמן נתון יש קצב אחר. האמנות שבשיטה היא ללכת עם המטופל, בקצב שלו, למקומות הנכונים לו. אני (המטפלת) נמצאת שם לתמוך בתהליך של המטופל, הוא זה שמכתיב את הקצב, ואת העומקים, ואת הנושאים. הנשימה יכולה לקחת אותנו אל "חווית מקור" בסשן אחד, ואז לפתור נושאים שאנו נושאים איתנו שנים רבות, ופעמים אחרות התהליך הוא איטי יותר, מורכב ומסובך. זה מאד תלוי במוכנות והנכונות שלנו להתמודד עם מצב מסויים. לפעמים משהו עולה, ואנחנו לא מוכנים עדיין - ונשוב ו"נדחף" אותו למגירה, לזמן מתאים יותר.
בגדול - ממטופל חדש נדרשת נכונות של 10 מפגשים כדי ללמוד את התהליך ולהיות מוכן להתמסר אליו. יש כאלו שעוזבים קודם. יש כאלו שממשיכים ובאים לאורך זמן.
את יכולה להביא דוגמאות או סיפורים של תהליכי ריפוי?
אני יכולה - אני צריכה קצת לחשוב על איך לעשות זאת מבלי לפגוע בפרטיותו של איש. לבקש רשות לספר את הסיפורים, וכו'.
האם השיטה מתאימה / אפקטיבית בעת נסיון להרות?
חברה שלי מנסה להרות כבר 3 שנים. עכשיו היא החליטה לשלב טיפול אצל רופא סיני, להפחית עומס בעבודה ו- במקביל היא מחפשת טיפול נוסף שיגע גם ברמה הרגשית.
על פי המידע שכתבת בראש הדף, זה נראה מתאים כי השיטה מטפלת בהפחתת מתחים ובהתמודדות עם טראומות (השנה האחרונה היתה עבורה טראומטית, פולשנית וכאובה). אבל אשמח לשמוע מה דעתך וגם האם ידוע לך על יעילות השיטה במקרים כאלה מנסיונך או מנסיון מטפלים אחרים שאת מכירה.
טיפול נוסף שיגע גם ברמה הרגשית
בעיני אין טוב מטיפול בנשימה לגעת ברמה הרגשית.
בענין ההריון - הטיפול בנשימה מעגלית פותח חסימות מסוגים שונים שיש בגוף הפיזי, בגוף הרגשי, בגוף המנטלי וכן הלאה. בלי כל ספק הטיפול יכול לתמוך בתהליך של חברתך, ולשחרר דברים שסגורים. יחד עם זאת זה לא בא במקום טיפול רפואי - אם צריך.
כבר קרו מקרים שטיפול כזה עזר בפני עצמו, אך אין אשה אחת כאחרת, ויש להתייחס לכל אדם בפני עצמו. אני לא יכולה להבטיח תוצאה מסויימת לטיפול, כי זה לא בידי. זה בידי המטופל, אני שם כדי ללוות, לתמוך ולהעצים את התהליך, אך מי שעובר אותו ועושה אותו הוא המטופל בעצמו.
הריפוי האמיתי נמצא תמיד בידיו של האדם עצמו, כל מטפל, מכל סוג שהוא, הוא רק כלי.
מודי תאני (2004-09-10T16:05:56):
אני לא מכיר נשימה מעגלית, אבל מכיר Rebirthing, וזה אולי דומה, אז אולי מה שיש לי להגיד רלוונטי. מה שהדהים אותי בשיטה הוא שנראה לי שאי אפשר לחסום את האפקט. לא צריך לשתף פעולה עם המטפל, לא משנה אם אתה מאמין בזה או לא, לא צריך להרגע או לחשוב על משהו מסוים או לבצע הוראות מסובכות. זה פשוט מנתץ את כל ההגנות והשריונות וההדחקות שבנית. כמו פסיכואנליזה אבל יותר מהיר ויותר בטוח.
מודי,
נשימה מעגלית היא בתה של ה - Rebirthing.
נכון שאי-אפשר לחסום את ההאפקט, ושהשיטה עוקפת את כל ההתנגדויות שלנו,
וזה אם אמנם אתה מוכן להתמסר לתהליך ולבטוח בו.
לא כל אחד אמנם עושה זאת, ולא כל-אחד מוכן ל"אבד שליטה" או במונח יותר מתאים: "להתמסר".
לא נכון שכמו פסיכואנליזה, בהחלט עבודה עמוקה, נכון שיותר מהיר ולגבי הבטוח... בהחלט זו הכוונה.
יחד עם זה לא הייתי רוצה שתיווצר תמונה כאילו אין לאדם שום אמירה לגבי מה שקורה. המטופל לא נמצא בתוך מקום שדברים קורים לו ללא הסכמתו. הוא לא נמצא באיבוד שליטה מוחלט, נתון לחסדי המטפל. יחד עם זה נוכחותו של מטפל מיומן היא בהחלט נחוצה. תמיד המטופל יכול להאיט את הקצב אם זה לוקח אותו למקום שלא מתאים לו להיות בו, ולפעמים המטפל מחליט על האטת הקצב, ויכול להציע זאת.
המטופל נמצא ב- 100% מודעות למה שקורה.
תודה על התעניינות, אשמח לעוד שאלות - זה מאד עוזר לי לבנות את הדף...
(-: