שלום,
טורים שכתבתי בבלוג גביע האלופות (בלוג העוסק בגביעוניות):
כוס ישועות אשא
החיפוש אחר הגביע הקדוש
טיפים לשימוש בגביעונית
עלילת דם
וגם את הערך גביעונית בויקיפדיה
למבקשות מידע על גביעוניות, מומלץ מאוד לחפש בפורום באנגלית הפורום בורך ביועצות מצויינות. לעיתים אני מייעצת בדף טמפון רב פעמי.
ניתן גם לפנות אלי גם דרך גביע האלופות כך אקבל הודעה באימייל בדבר הפניה.
את הניק אום גביע העניקה לי נותנת אור.
שיחה עם אמל ית על החברה שלה rosepads
אמל ית (2011-01-20T15:00:55):
הי לך אום גביע,
לא יודעת אם עקבת אחרי לדף בית שלי וראית במה אני מתעסקת. יש לי חברה שמייצרת תחבושות רב פעמיות וגם משווקת את המונקאפ, והחידוש הוא, שעכשיו גם את האייריסקאפ הספרדי. מכניסתי לעסק מאוד רציתי לייבא סוג נוסף, בגלל שזה באמת אבסורד שיש רק סוג אחד בארץ. אני גם פותחת באתר שלי פורום למשתמשות בטמפונים רב פעמיים כדי שיהיה מקום לשאול שאלות, לעזור לנשים לבחור בין השניים, ומבחינתי אין לי גם בעיה שיהיו שם דעות וייעוצים לגבי סוגים אחרים שעדיין אי אפשר להשיג כאן... רציתי לבדוק איתך - א. אם בא לך לעדכן את הבלוג שלך שעכשיו אפשר להשיג בארץ שניים (-: . ב. להזמין אותך לאתר שלי לקרוא קצת על האייריסקאפ. ג. לבדוק איתך אם יש לך עניין לקחת חלק בפורום החדש שיפתח שם.
באופן כללי אשמח להיות בקשר, אני ב [email protected]
אום גביע (2011-01-20T17:18:11):
שלום אמל ית,
לכבוד הוא לי לעדכן את הטור שלי. בהצלחה עם העסק החדש. שמחה מאוד לראות הגדלה בהיצע הגביעוניות בארץ. אני מאוד אשמח לראות בארץ גם את הפלורקאפ והיוקי. אלו הן 2 הגביעוניות עם הקיבולת הגבוהה ביותר ומכירתן בארץ ממש תעזור לנשים עם זרימה חזקה.
הערה על האתר:
רוב יצרניות הגביעוניות טוענות שאפשר להשאיר את הגביעונית בגוף עד 12 שעות ולא 4-8 שעות כפי שנכתב באתר. כנראה שזו ההמלצה של המונקאפ כי הקיבולת שלה קטנה ביחס לאחרות.
מעדיפה ליעץ באתר הזה שלא מקושר לאף חברה ספציפית. והאמת היא שיש יועצות טובות ממני באתר http://community.livejournal.com/[po]menstrual cups[/po]/
אמל ית (2011-01-21T01:41:57):
הי לך אום גביע,
תיארתי לעצמי שתשובתך לגבי הפורום שלי תהיה זאת, אבל חשבתי לנסות בכל זאת... הרשיתי לעצמי להזמין אותך כי המקום שאני פועלת ממנו הוא באמת רצון לפתוח את התחום, כמו שאת עשית, ולא אכפת לי שבפורום באתר שלי להגיד למישהי שלא כדאי לה לקנות אצלי אלא להזמין מחול משהו יותר מתאים.
אם מעניין אותך, בשמחה אשתף אותך בלמה דווקא אייריס ולא פלרקאפ או יוקי (כי גם הפלר היה על הכוונת) אבל זה לא מעל דפי האתר (-:
נשתמע!
אום גביע (2011-01-21T15:52:04):
אמל ית,
עוד כמה הערות על האתר. אני באופן אישי, בתור צרכנית שקונה באינטרנט, מאוד אוהבת לראות תמונות גדולות של המוצרים. במיוחד מוצרים שאי אפשר להחזיר. ההולכת בדרכים שואלת ובצדק מה ההבדל בין המונקאפ לאיריסקאפ.
הייתי מצלמת תמונות של המונקאפ והאיריס קאפ זו לצד זו וגם לצד טמפון "או בה" כדי לקבל סדר גודל.
משהו דומה לגלריית התמונות הזו http://menstrualcups.friendhood.net/f52 ... to-library
הייתי מצלמת מידה קטנה מול מידה גדולה כדי להראות את ההבדל ברוחב. --o o--. מקווה שהרעיון ברור. o-- זו הגביעונית השמאלית.
הייתי מוסיפה גם נתונים השוואתיים ברורים של אורך, רוחב, קיבולת עד החורים. אם יש הבדל ברכות הייתי מציינת גם מי רכה יותר. הליידי קאפ ידועה בהיותה חלקה מאוד בצורה שקצת מקשה על הוצאתה. אם האיריס קאפ גם כזו אפשר לציין גם את זה.
אמל ית (2011-01-21T20:30:49):
הרעיון של ההשוואה טוב, אני אאמץ אותו. גם תמונות יופקו בקרוב, פשוט כדי שהן יהיו באיכות צריך להתארגן.
אבל בכל אופן השוואה היא תמיד דבר קצת מורכב. למשל, אני מוצאת שזה שפני האייריס חלקים יותר זה דווקא מקל על ההוצאה (וההחדרה). זה גם אמור להתנקות יותר טוב (בניגוד למונקאפ שכל הכיתוב עליו מפריע בעניין הזה). ומצד שני, יש כאלה שפסי המידה חשובים להן, או שיעדיפו קאפ קשה יותר כדי שלא יצטרכו לדאוג להיפתחותו בעזרת אצבע לפעמים. בקיצור, ההשואה תצטרך להיות אובייקטיבית, ואני חושבת שנשים רבות לא יידעו מה לעשות עם הנתונים. גם את הייעוץ שלי לגבי הנתונים הללו אני תמיד מסייגת בכך שזה קשור מאוד להעדפות אישית. אני מעדיפה רך יותר, בעיני משמעותי שהגודל הקטן הוא קטן יותר ולא מעניין אותי מה הקיבולת, וגם שאר הידע שכבר יש לי, ואני מניחה שגם לך , הוא ידע יד שנייה (כי קראתי הרבה והתכתבתי עם יצרנים, אבל לא ניסיתי בעצמי את כל הגביעוניות (-: