נידה וטבילה

אמא_שלנסיכות*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 16:35
דף אישי: הדף האישי של אמא_שלנסיכות*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אמא_שלנסיכות* »

רווקה נחמדת
לפני החתונה כשתלכי ללמוד המדריכה תנחה אותך וגם תתן לך חומר לקרא.
אל תדאגי כבר מעכשיו, השד בכלל לא נורא.
אם_הבנים_שמחה*
הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אם_הבנים_שמחה* »

השד בכלל לא נורא
אפילו להפך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נידה וטבילה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קודם כל הדף הזה ארוך מאד ונראה לי שכדאי לפרק אותו לנושאים איכשהו לעשות אותו יותר קל לקריאה. חוץ מזה אני גבר דתי - מקווה שזה בסדר :-)...
בכל אופן רציתי לומר לגבי זמן טבילה מינימלי - סתם הערה, שבעצם אפשר לספור שבעה נקיים - לאחר שהפסיק הדם (צריך שבדיקה פנימית עם בד נקי - "עד" - תצא נקיה ומלמחרת מתחילים את ה"שבעה נקיים"), בלי לחכות מספר ימים מסויים. אצל אשכנזים נהוג שמחכים חמישה ימים בל מקרה (גם אם הדם הפסיק לפני) אצל ספרדים ותימנים ארבעה ימים. זה בנוי על האפשרות שתיפלט מהאשה שכבת זרע של הגבר - מתוך הנחה שיתכן שקיימו יחסי מין בלילה שלפני ראיית הדם - ובתוך השכבת זרע "תיבלע" טיפת דם נידה ולא ישימו לב. וכך בעצם האשה תמשיך להטמא בלי לשים לב.
בכל אופן - שימו לב! - אם האשה שוטפת את עצמה היטב לאחר יחסי המין ומנקה את עצמה מבפנים בעזרת פד - כך שאין אפשרות שנשאר זרע בפנים שיפלט, אז היא פטורה מלחכות מספר ימים, וברגע שנפסק הדם היא יכולה להתחיל בשבעה נקיים. וכך מובא בספר תורת הטהרה פרק שני אות ט. ואמנם זה בעיקר לספרדים אבל במקרה הדחק נראה לי שאפשר לסמוך על זה.
סתם הערה.
ושה' יפקוד את כל הזקוקות לכך.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

רציתי להוסיף לכאן הרגשה אישית שלי שקשורה לנושא. אני דתיה, טובלת אחרי 7 נקיים. לאחרונה עברתי הפלה, הרגשתי אחריה כעס גדול גם על אלוהים, ומשום מה לא טבלתי אחרי ההפלה. נראה לי שאני שוב בהריון. אני מרגישה נורא, כאילו ההריון נוצר מתוך מציאות של חטא ונפילה מבחינתי. אני מפחדת לאבד את ההריון. כל הפחדים הפסיכולוגים אינם עוזרים לי. איך אפשר לשפר את ההרגשה???? ואל תשכחו שאני אדם מאמין!!!
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

כאישה מאמינה, לא יכולה לחשוב על הריון בין שני אוהבים כמשהו לא רצוי, אפילו בעיני האל.
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

כלומר, מהי החלופה?
להפיל?
גם זה לא ממש מתאים למאמינה, נכון?
או בכלל לבת דעת...
גלגל_הצלה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2003, 13:49

נידה וטבילה

שליחה על ידי גלגל_הצלה* »

אני לא יודעת איך לשפר את ההרגשה, זה מאד אישי ואני לא מכירה אותך.

בכל מקרה את יכולה לטבול גם עכשיו.
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

תודה על התשובות. אם כבר מדברים...
יש בפורום הזה נשים דתיות? אם כן ההיתי מעוניינת לדעת האם אתן מצליחות לשמור על כל הלכות נידה?
אני מאד מתוסכלת מסידרת ההלכות בעניין זה. אני מגדירה את עצמי דתיה בעלי לעומת זאת הרבה פחות דתי ממני. ואתן יודעות צריך שתיים לטנגו במיוחד בעניין זה.) אני בטוחה שאם אני אגיד לו שזה חשוב לי הוא יכבד ויעזור לי בעניין. אבל כנראה שגם האמונה שלי בנושא זה קצת מעוררת. אני טובלת ומחכה 7 נקיים (חוץ מהפעם האחרונה) אבל אני לא מקפידה לעשות בדיקות אנו נוגעים זה בזה בימי הנידה. בקיצור אני מרגישה בלבול. אני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי קל וחומר שמבן זוגי...
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

אם כן ההיתי מעוניינת לדעת האם אתן מצליחות לשמור על כל הלכות נידה?
אינטימי לי מדי להכנס לזה פה.

בקיצור אני מרגישה בלבול. אני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי קל וחומר שמבן זוגי...
כדאי לך לחשוב עם עצמך ולהחליט. לא נעים להיות מבולבלת...
אם_הבננות*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2004, 10:25
דף אישי: הדף האישי של אם_הבננות*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אם_הבננות* »

מה משנה לך מה אחרות עושות? תעשי מה שאת חושבת ומה שנוח לך!
אני מגדירה את עצמי "דתייה" וחושבת שאני אכן כזאת.
אבל גם לי קשה עם כל העניין הזה של נידה!
מצד שני לבעלי חשוב שאטבול, אז אני טובלת, יום יומיים אחרי שמסתיים המחזור.
גם אנחנו "נוגעים" אחד בשני בימים "האסורים" אבל לא מקיימים יחסים.
שוב, תעשי מה שמתאים לך!
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

בקיצור אני מרגישה בלבול.
מאוד מבינה אותך וגם את הרצון לדעת מה קורה אצל אחרים.
אבל זה כל כך אינדבידואלי. לכל זוג מתאים משהו אחר. שבו, דברו על זה, תראו איך אתם מגיעים לשמהו ששניכים יכולים לעמוד בו.
לדעתי, ללא ללכת רחוק מדי כדי שלא תשברו, במיוחד הוא.
אנחנו מאלה ששומרים על הכל(בעצם כמעט. כן מעבירים מיד ליד). זה לא בא לנו בקלות. בעיקר לא בהתחלה. עובדים על זה כל חודש מחדש. לא נראה לי שזה משהו שמתרגלים אליו. אבל גם לנגיע הראשונה אחרי השבועיים האלה לא מתרגלים :-)
גלגל_הצלה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2003, 13:49

נידה וטבילה

שליחה על ידי גלגל_הצלה* »

בקיצור אני מרגישה בלבול.

צודקות קודמותי שהנושא מאד אישי ולכן אין טעם לפרט...

מה שכן חשוב הוא שתדברי עם מדריכת כלות עם ראש פתוח או מישהי שמאד בקיאה בנושא והיא תסביר לך מה דאורייתא ומה דרבנן, משום שיש לך השלכות הלכתיות, ואולי עבורך גם מצפוניות.
פשוט_אני*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 13:32
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אני*

נידה וטבילה

שליחה על ידי פשוט_אני* »

לאפרת: הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כרגע למען התינוק שלך, הוא לעשות תשובה, כלומר להתחרט ולהתוודות (בפני ה'), ולקבל על עצמך חיזוק בהלכות נידה. ההרגשה שלך מוצדקת, כי אכן יש מעלות מאד גדולות לאדם שנולד בטהרה, אבל התשובה שלך במהלך ההריון תשפיע גם עליו, ואיכשהו תכפר על מה שהיה. בהצלחה!
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

אפרת, כדאי לך להיכנס לפורום "הורות ומשפחה" בכיפה, יש שם כמה שיוכלו לענות לך , מהלב ובאופן אישי
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

גלגל הצלה - אין לי אומץ לפנות לאף אחת. חוץ מזה שנשים שעוסקות בהדרכת כלות נראות לי "מרובעות" מידי כדי להבין אותי.
דוקא הכיוון שלך לגבי דאוריתא ודרבנן פותח לי פתח... אשמח אם תפרטי לי למה התכוונת?
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

אמא של איסתרא ובלגינא - לא מצאתי את עצמי בפורום בכיפה! אבל תודה על העצה.
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

שנשים שעוסקות בהדרכת כלות נראות לי "מרובעות" מידי כדי להבין אותי
כמה שאת טועה. את לא מתארת לעצמך איזה דור חדש של מדריכות כלות יש ועם איזה שאלות מתמודדים היום ורצונות של נשים מכל הסוגים . אם תרצי לדבר עם מישהי שתבין אותך - תגידי לי.
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

אשמח לקבל שם. עדיין אני לא מרגישה שייש לי את האומץ.
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

עדיין אני לא מרגישה שייש לי את האומץ
את יכולה גם בטלפון.
את יכולה גם במסר אישי בתפוז, אמני ותמר מתכוונות לאותה אחת.

דוקא הכיוון שלך לגבי דאוריתא ודרבנן פותח לי פתח... אשמח אם תפרטי לי למה התכוונת?
אני יכולה לפרט, רק ממה שאני חושבת.
בתורה יש הסבר ברור וכלל לא בעייתי של חוקי נידה.
קראי שם ותקבלי תשובה.
מדריכת_כלות*
הצטרפות: 09 דצמבר 2004, 20:02

נידה וטבילה

שליחה על ידי מדריכת_כלות* »

היי אפרת.
כנראה שעלי אמהבנים ותמר ס דיברו...
לדעתי האישית ללא קשר ל"תפקיד" ,אלוקים מקבל תשובה על הכל כולל על "בא על הנידה" ועל "חמץ בפסח" שעונשם כרת מעצם מהותו ("הן לא תחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה")
עצם זה שזה מציק לך זה כבר סימן של חרטה ולכן יש תקנה כמובן.
אשמח לדבר איתך ואפילו ללמוד איתך מחדש את ההלכות ,לנסות יחד לברר איך תוכלו לעמוד בנסיונות ובחיי שאני לא מפחידה.
הדבר הראשון שאת יכולה לעשות זה להכריז על פרישה יזומה ,אם חייתם חיי אישות בימים האחרונים אז את צריכה לחכות 5 ימים, לעשות הפסק טהרה לספור 7 נקיים ולטבול כהלכה אם לא היו חיי אישות בשבוע האחרון אפשר ישר הפסק טהרה ו7 נקיים.
זה לפחות יוציא אותך ממצב של טומאה הלכתית בו את נמצאת כיון שמאז הדימום האחרון שהיה לך לא טבלת.
וד"א זה תמיד קשה ומאתגר וגם מקסים לדעתי אם מתאים לך נראה איך נוכל ליצור קשר.
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

מדריכת כלות - תודה רבה. איך יוצרים קשר?
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

אם הבנים ,תמר ס יש לכן רעיון איך לקשר בנינו?
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

ובינתיים עד שנמצא דרך לקשר בינינו...
אני מאד מבינה את הרעיון המרכזי שעומד מאחורי כל עניין הנידה. מה שמפריע לי בעיקר זו הקטנויניות לכאורה של ההלכות.אני כן שומרת על 5+ 7 ימים (לגבי יחסי אישות) אבל לרב שוכחת לעשות את הבדיקות וסופרת מהיום שבו הפד נקי לחלוטין. האמת היא שאני תמיד אומרת לעצמי: חודש הבא אשתדל להקפיד באמת על הבדיקות אבל זה לא הולך לי! אולי בגלל כמו שכתבתי העניין נראה לי קצת קטנוני ולא רלונטי.
ודבר נוסף - אני משתדלת להקפיד ולא לקיים יחסי אישות אבל נראה לי קשה ובלתי אפשרי למנוע מגע פיזי כלל. גם אם נתאמץ נורא, אני לא מאמינה שבעלי יעמוד בזה.(אין לי ספק שהקושי שלו גדול מהקושי שלי) יכול להיות שהבעיה נובעת אצלנו מהרגל. אנו נשואים כבר תקופה ארוכה ולא שמרנו אף פעם על כל ההלכות. ייתכן גם שאנו לא מרגישים מחויבות מוחלטת להלכה, לכן אנו נוטים לעשות רק מה שנתפס כהגיוני ומובן ולא מעבר לכך. בכל מקרה אני יודעת שייש לנו בעיה בעצם העובדה שלא פתחנו את הנושא לשיחה. ואולי הבעיה רק אצלי כי לי זה מפריע ולא דיברתי על זה עדיין.
איך מתחילים?
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

פתחתי מייל במיוחד בשבילך...
[email protected]
מחכה שתיצרי איתי קשר.
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

אני עדין מחכה....
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

רוצה לכתוב - אך צריכה לדעת אייך פותחים מייל משלי? סליחה על הבורות...
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

את יכולה לכתוב הוטמייל בשורת הכתובת למעלה.
אח"כ אנטר.
שם כבר ינחו אותך.
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

קודם כל את יכולה מהמייל שכבר יש לך.
אם את מעדיפה להתכתב במייל ולא להזדהות/להפגש איתי אז כנסי לכל ה"חינמים" הוטמייל וואלה וכ"ד בחרי לך שם ופתחי מייל חדש. בהצלחה
אפרת*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אפרת* »

מדריכת כלות - שלחתי, הגיע?
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

נידה וטבילה

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

בדיוק השבוע צפיתי בסרט תיעודי על הלכות הנידה. הבמאית עקבה אחרי ארבע נשים ששומרות נידה ובדקה עם כל אחת מה הן סיבותיה. אף אחת מהנשים אינה דתיה, הן כולן מסורתיות בלבד. מתוך הסרט עולות הסיבות השונות לשמירת הנידה - רצון להיכנס להריון, שליטה על בן הזוג וכדומה. סרט מצוין שמכניס את הצופה לתוך עולמן הכל כך פרטי ואינטימי של נשים אלה, אלא שאני לא הרגשתי מציצה וחודרת כי אם שותפה לתהליך שעובר עליהן (אף על פי שתהליך זה זר לי כיון שאני חילונית גמורה). הסרט נקרא "תיקון חוה" והוא אמור להיות משודר מתי שהוא בערוץ 2
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

נידה וטבילה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אולי מישהו יודע איפה ניתן להשיג את הסרט תיקון חוה?
לא_טמאה*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 13:22

נידה וטבילה

שליחה על ידי לא_טמאה* »

מה זה טמא ? ולמה המילה הזו נשמעת לי כלכך מדכאת?
בעיקר בהתייחס לגופי.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

נידה וטבילה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

גם אני מרגישה שפספסתי משהו. נושא המקווה ביהדות היא עוד דרך בעיני לשלוט בנשים ובילודה .
יש כמה נשים דתיות שאני מכירה שסולדות מהעניין. מהריחוק הכפוי בימים האסורים שהן "טמאות" לעומת ה"מצווה" בימים שמותר. חברה שהמשיכה עם הפמולן כיוון שנהנתה מכך שאין לה מחזור והיא לא צריכה לעבור טקס משפיל כל חודש.
זה שונה לגמרי ממודעות וסת שהיא מתוך עוצמה נשית ומשירה את כל הבחירה והכל בידי האשה. בלי קשר לחוקים גבריים.
ולגבי מה שכרמית שאלה למעלה- הנושא של מעקב הפרשות אינו שיטה בטוחה. אם את לא רוצה ילד נוסף , תמצאי שיטה אחרת. סתם דוגמא: יש נשים שיש להן ביוץ בסוף הוסת ממש ואז קשה לעלות על זה. שלא לדבר על גורמים שונים שמשפיעים גם הם על הגוף.
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

והיא לא צריכה לעבור טקס משפיל כל חודש היא בכל מקרה לא צריכה. זה לא טקס משפיל. אם זה משפיל בעיניה, כדאי שתלך ללמוד את הנושא.
מונו_נוקי*

נידה וטבילה

היא מכירה את הנושא. היה משפיל בעיניה לעמוד ערומה מול הבלנית שבודקת אותה ונותנת לה "עצות".
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

היה משפיל בעיניה לעמוד ערומה מול הבלנית שבודקת אותה ונותנת לה "עצות".
איפה אמבנים שתגיד "שתלך למקוה אחר"?
מונו_נוקי*

נידה וטבילה

זה מה שקרה אחרי שנתיים.
לא_טמאה*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 13:22

נידה וטבילה

שליחה על ידי לא_טמאה* »

בבקשה בבקשה! שמישהי שהבינה תספר לי מה זה להיות טמאה.
תודה.
מונו_נוקי*

נידה וטבילה

על שלוש עבירות נשים מתות בשעת לידתן על שאינן זהירות בנדה, בחלה ובהדלקת הנר. (מסכת שבת דף )

קראי גם כאן
http://taharat.com/nida.htm
תבשיל_קדרה*

נידה וטבילה

בקישור שנתת היו שני דברים מענינים:

אחד - ההתיחסות להופעת וסת "סמוך מיד לתופעה גופנית מסוימת". מה שחבצלת אמרה ב מודעות לגוף וטהרת המשפחה.

השני- בענין כניסה להריון של נשים עם ביוץ מוקדם. כתוב שם שיש להתיעץ עם רב אם "אישה אינה נכנסת להריון והרופא מציע להקדים את מועד הטבילה". דובר בכל מיני מקומות על כך שהיום רבנים לא מאשרים להקדים את הטבילה, אלא מעדיפים שהרופא יתן כדורים (הורמונים) ל"הסדרת" (מילה מאוסה בעיני, בהקשר זה) הביוץ. ואני תוהה האם יש קשר בין הנטיה של רבנים להעדיף כדורים על הקדמת טבילה לקלות בה רופאים נותנים לנשים הורמונים.
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

(מסכת שבת דף )
איזה דף?
וכדאי לקרא את הגמרא כדי להבין את הכוונה שלה. לעיתים אנשים אוהבים לצטט חלק מטקסט כדי להוכיח את עמדתם. קוראים לזה להוציא דברים מהקשרם.

שמישהי שהבינה תספר לי מה זה להיות טמאה.
רק על עצמי לספר ידעתי.
הטומאה הגופנית, היא משל בלבד. אפחד לא חשב שהאישה היא באמת טמאה. והטומאה המדומה מסמלת את הזמן בו חל איסור על קרבה גופנית בין איש לרעייתו ולכן הקשר הוא טהור לחלוטין משום שיש בו רק רוח ללא חומר. ומי שלא מורגל בסוג כזה של יחסים, זקוק להשתדלות מיוחדת כדי לקיים אותם.
ובמקביל, התקופה בה האישה טהורה, מתוקים ונעימים במיוחד משום זמניותם. הנה, הנה, כבר זה נגמר...
תבשיל_קדרה*

נידה וטבילה

או! אמבנים! לחיכיתי.
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

איפה אמבנים שתגיד "שתלך למקוה אחר"?
שתלך למקוה אחר.

>מצייתת<

או שתעמיד את הבלנית הפולשנית במקומה.

>מוסיפה<
עכשיו_זכה*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 18:36

נידה וטבילה

שליחה על ידי עכשיו_זכה* »

קראתי תודה.
אז טמאה , להרבה דיעות, מתפרש כמלוכלכת ומלכלכת -
שעלולה ,בשל כך למסור נפשה ביום הלידה.
מקומם ועצוב (עונש מוות???)
שהרב יבדוק את הבד שיוצא מגופי? ובאופן לא מודע יגרום לי להטמיע עמוק יותר את הרגשת "הלא ראויה" ?
הרגשה שכל כך הרבה נשים מרגישות גם ככה?
יש משהו חזק ואולי שואב באנרגיה הנשית ,משהו "מפחיד "שאולי כונן את עלית השלטון הפטריאכלי (הנתמך על ידי גברים ונשים גם יחד)
לא נתפס בהגיוני שאני אמורה לפנות לבלנית או לרב במקום לפתח את מודעות הגוף שלי בעצמי.
אני מבינה שישנן נשים,גם מכן ,ששלמות ומרגישות נכון ונקי עם זה וזה מה שמעניין אותי , איך?
הרבה פעמים אמרו לי: זה לא ככה ,יש בזה הגיון ,זה בעצם מאדיר את האישה ומציב אותה במקום טוב
עד היום לא נמצאו לי מקורות תומכים לאמירה היפה הנ"ל.
לדעתי אישה חופשיה,היא מי שמשוחררת או משחררת עצמה משנאת גוף האישה והאדם ולוקחת אחריות אישית ועצמאית על הבנת תהליכיו ומיניותו . אישה חופשית תכבד גופה באופן כזה שהיא מבינה שיש סיבות לחגיגות ואולי זמן לעצמה על פני טומאה ונידה.
כן, חופש , חגיגה , זמן לעצמי, אחריות אישית.
לבוידעם-רעיון החטא ועונשו.
עכשיו_זכה*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 18:36

נידה וטבילה

שליחה על ידי עכשיו_זכה* »

אם הבנים , אז למה השימוש בדימוי כזה? האם זה מקרי?
יונת_א*
הצטרפות: 11 מרץ 2004, 00:38
דף אישי: הדף האישי של יונת_א*

נידה וטבילה

שליחה על ידי יונת_א* »

טומאה קשורה תמיד לנושא של מוות. אדם נטמא כאשר באיזו שהיא סיטואציה הוא נחשף למוות.
לאשה יש פוטנציאל להביא חיים לעולם, וכשהוא לא מתממש (מחזור) זה מעין "מוות" או יותר מדויק - היעדר חיים. לכן השימוש במושג של טומאה.
יונת_א*
הצטרפות: 11 מרץ 2004, 00:38
דף אישי: הדף האישי של יונת_א*

נידה וטבילה

שליחה על ידי יונת_א* »

אני חייבת להוסיף שטומאה מבטאת את ההרחקה שיש בימים האלה, כשחכמים מציינים במיוחד שההרחקה היא רק במישור הפיזי, ואסור לאיש לגרום לאישה תחושה של ניכור או ריחוק רגשי, ויש הרבה מקורות בנושא הזה.
נראה לי שהדיון הזה לא כל כך קשור לדף, וכדאי לערוך אותו לדף נידה וטבילה.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

על שלוש עבירות נשים מתות בשעת לידתן על שאינן זהירות בנדה, בחלה ובהדלקת הנר. (מסכת שבת דף )

מה זה אומר? שמי שמתה זה סימן שלא קיימה?
שמי שלא מקיימת, תמיד מתה? (לא עובד) כי אם זה "לפעמים" אז כנראה שיש עוד גורם...
טוב, די. מפסיקה מילות כפירה בדף דתי.

הנושא של מעקב הפרשות אינו שיטה בטוחה. אם את לא רוצה ילד נוסף , תמצאי שיטה אחרת. סתם דוגמא: יש נשים שיש להן ביוץ בסוף הוסת ממש ואז קשה לעלות על זה. שלא לדבר על גורמים שונים שמשפיעים גם הם על הגוף.
אם הביוץ לא מאותר כי הוא בסוף המחזור - אז עדיין כל התקופה עד המחזור הבא היא לא פוריה. זה בעייתי אולי לכניסה להריון (במיוחד לשומרות דיני טהרה) אבל לא למניעת הריון.
גורמים שונים שמשפיעים על הגוף, ישפיעו גם על ההפרשות. מעקב הפרשות זה לא "ימים בטוחים"...
השאלה שלי בעצם כיוונה ליכולת לזהות את הביוץ די זמן מראש, כך שלא ישאר זרע חי, וגם ליכולת להקשיב לסימנים ולא להסתכן ללא הגנות בזמנים הפוריים.
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

נידה וטבילה

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

_על שלוש עבירות נשים מתות בשעת לידתן על שאינן זהירות בנדה, בחלה ובהדלקת הנר. (מסכת שבת דף )

מה זה אומר? שמי שמתה זה סימן שלא קיימה?
שמי שלא מקיימת, תמיד מתה? (לא עובד) כי אם זה "לפעמים" אז כנראה שיש עוד גורם...
טוב, די. מפסיקה מילות כפירה בדף דתי?._
זו בכלל לא כפירה, ההפך הוא נכון, לצטט את דברי חז"ל אלה ולקחת אותם כמשהו ודאי וכפשוטם זה די קרוב לכפירה, עד כמה שידוע לי, לפי הגדרת הרמב"ם. אין לנו מושג ולא צריך להיות לנו מושג מי נענש על מה ואיך, אם בכלל וכיצד, זה לא עניין בני אדם אלא עניינו של מקום. מה שחז"ל רצו לומר, זו הדגשת שלושת המצוות החשובות האלו כמה שמחזיק את האישה בנשיותה, בלידתה, בחייה.
עכשיו זכה
חשבתי שהגדרתי יפה בתחילת הדף במה הוא לא יעסוק. זה משהו שאת עושה דווקא או כי סתם לא טרחת לקרוא?
אם תרצי לדון עמנו בהיבט שעליו הדיון סובב בדף הזה, את מוזמנת. אבל אין לי שום כוונה שהדף יהפוך לדיאלוג הקבוע הזה של "אוי איזה נורא זה טומאה ואיזה משפיל זה מקווה" - "לא מה פתאום זה נורא יפה וכו' " . כתבתי את זה בצורה הכי מפורשת שאפשר בתשובה לאחד המשתתפים בתחילהת הדף. עכשיו, בבקשה, שמישהו שיודע לערוך דפים יעבור את החלק הלא רלוונטי למקום אליו הוא שייך, נידה וטבילה. וגם שם אני אישית לא מבטיחה להתחיל לענות שוב ושוב על אותן השאלות הריטוריות שמצביעות על דעה קדומה ועל חוסר רצון אמיתי להבין את מי שנוהג שלא כמוך.
חבצלת_השרון*

נידה וטבילה

אני רק רוצה לראות מה היו אומרות כל הצדיקות המתנגדות ל"מנהגים הנוראים" האלה, אילו זה היה מנהג של שבט טיבטי כלשהו. בעצם, לא קשה לנחש. "אוי זה כזה מיוחד ונשי וכו'".
חבצלת_השרון*

נידה וטבילה

וכדאי לקרא את הגמרא כדי להבין את הכוונה שלה. לעיתים אנשים אוהבים לצטט חלק מטקסט כדי להוכיח את עמדתם. קוראים לזה להוציא דברים מהקשרם.
אמהבנים, איזו עדינות של הגדרה. למה שמישהי כמו עכשיו זכה תקרא גמרא? זהו מסמך גברי חשוך. <הן יודעות מאיזה כיוון מסתכלים על דף גמרא? חוץ מזה, זה קשה מדי.>
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

הן יודעות מאיזה כיוון מסתכלים על דף גמרא
דווקא כן
חוץ מזה, זה קשה מדי
פחות ממה שנדמה בהתחלה
זהו מסמך גברי חשוך
זה כבר עניין של פרשנות.
אני סומכת עליך שתמצאי את הפרשנות הנכונה בשבילך. אנא הניחי לאחרים לפרש כרצונם (אני מגיבה כאן רק בגלל ה"הן יודעות". מי זה "הן"?).
ואין צורך בהערות עוקצניות. חבל, זה לא מקדם את הדיון.
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

חבצלת, תמחקי אחרי שתקראי.
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

אםהבנים, איך אני אוהבת איך שאת כותבת.
מונו_נוקי*

נידה וטבילה

אפחד לא חשב שהאישה היא באמת טמאה
אני רק רוצה לראות מה היו אומרות כל הצדיקות המתנגדות ל"מנהגים הנוראים" האלה, אילו זה היה מנהג של שבט טיבטי כלשהו. בעצם, לא קשה לנחש. "אוי זה כזה מיוחד ונשי וכו'"
אני לא חושבת כך . בכל אופן, הרבנית , כשבאתי להתחתן הבטיחה לי שנשים שלא הולכות למקווה יוצאים להם ילדים פגומים ומפגרים.
מה שהחברה שלי ההיא אמרה שהחלום שלה שהיו פותחים מקווה- ספא שכזה. מקום פינוק לנשים שטובלות במקום מפואר ונעים. מלא פינוקים ואפשרויות מעין בית מרחץ. היא עצמה הלכה לאחר נישואיה למקווה, וכיוון שהתביישה לדבר עם חברות \אמא על הנושא הזה , חשה השפלה ארוכה. אחר כך עברה מקווה ובסופו של דבר החליטה שהיא לא רוצה לטבול וזהו. שיש משהו משפיל בטקסיות הזו. באילוצי המגע הללו.
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

שהחלום שלה שהיו פותחים מקווה- ספא שכזה. מקום פינוק לנשים שטובלות במקום מפואר ונעים. מלא פינוקים ואפשרויות מעין בית מרחץ. הייתי בשניים כאלה. פשוט חלום.
זכה*
הצטרפות: 24 ינואר 2005, 10:03

נידה וטבילה

שליחה על ידי זכה* »

נכנסתי לכאן כי קראת לדף מודעות וטהרת המשפחה
וגם למוקצה מחמת מיאוס כמוני מותר לבדוק אם מוצעת כאן גישה להתפתחות בעבורי .
אני מצטערת אם נפגעת באופן אישי באופן כזה שגרם לך לפסול אותי
(על גבול לכנות אותי ב...)
בכל זאת, מבלי לפגוע, לא תוכלי להתעלם תמיד מקבוצה גדולה של נשים
שכן היו רוצות להבין באיזה אופן נשים אחרות מוצאות באורח חיים מסויים את טהרת המשפחה ומודעות גופן.
אשמח לעבור כעת לדף מתאים.
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

יש מקוואות שנראים כמו ספא מלא פינוקים,במקום מגורי הקודם היה כזה וזו היתה חויה מקסימה.
יש שם גם מקווה מיוחד לכלות שמשאיר טעם טוב גם למי שעבורה זה פעם ראשונה ואחרונה ומונע את ההרגשה של "ופעם אחת יותר מידי..."
ועוד דבר חשוב בלנית לא צריכה לבדוק את האשה ולא חייבת להיות נוכחת בכלל,אפשר להכנס לטבול בלי בלנית.
ואני באופן אישי אחרי טבילה מרגישה הרגשה מיוחדת וכשאני מביטה במראה אני רואה את עצמי קורנת ,טהורה? בהרגשה שלי כן.
עננית*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 21:45

נידה וטבילה

שליחה על ידי עננית* »

חבצלת השרון!
התבטאת כאן בחוסר נחמדות משווע, מישהי התיישבה לך על נקודית קטנטנית ?...
מתטהרת*
הצטרפות: 14 פברואר 2005, 08:42

נידה וטבילה

שליחה על ידי מתטהרת* »

או קי, חוזרת רגע לכותרת המקורית של הדף ומבקשת להתייעץ: האם מותר להשתמש בתחתוניות בזמן שסופרים שבעה נקיים ? וגם רוצה אולי המלצה למדריכת כלות שמדריכה גם נשים נשואות והיא נעימה ולא מאילה שמאיימות בהפחדות למניהן. תודה.
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

נידה וטבילה

מתטהרת-
תלוי את מי את שואלת, יש כאלה שמתירים וכאלה שמחמירים. כדאי לך להיכנס לפורום הורות ומשפחה בכיפה- יש שם כמה מדריכות כלות שפעילות בפורום והן בטוח יוכלו לעזור.
מדריכת_כלות*

נידה וטבילה

להעיד על עצמי שאני נעימה זה יהירות אבל אני מדריכה גם נשואות עם יש צורך. תוכלי לשלוח לי מייל לכתובת [email protected] נראה אם אוכל לעזור לך
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

למדריכת כלות

והיא נעימה ולא מאילה שמאיימות בהפחדות למניהן.
מדריכת כלות היא כזאת. אני מכירה אותה. לא מפחידה בכלל.
אולי רק קצת, בלילה...
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

להעיד על עצמי שאני נעימה זה יהירות אז אני אעיד. את נעימה.
ר_ל*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 20:59

נידה וטבילה

שליחה על ידי ר_ל* »

למתטהרת היקרה
את יכולה להתייעץ גם עם ארגון צהר המחזיק מאגר של מדריכות כלות לכלות חילוניות ואני בטוחה שיוכלו להפנות אותך למדריכה שתענה לך בנעם על כל השאלות שלך
בהצלחה
דנה_יחזקאלי*
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 23:17
דף אישי: הדף האישי של דנה_יחזקאלי*

נידה וטבילה

שליחה על ידי דנה_יחזקאלי* »

מה המשמעות של טבילה בשעות הערב? למה לא טובלים במשך היום?
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

נידה וטבילה

בגלל צניעות- שאנשים לא יראו.

במקום יש בו סכנה (חיות רעות או שודדים), מותר לטבול ביום- ע"פ פסק אישי.

אגב-
בונקובר איילנד- בעיר ויקטוריה גר זוג חבדניק, שכדי לטבול היא נוסעת 8-9 שעות , והיא סיפרה לי שהיא טובלת ביום כי המעבורת האחרונה חוזרת לפני החשכה.
אסף*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

נידה וטבילה

שליחה על ידי אסף* »

רציתי לדעת אם צריך לשמור על הנידה גם כשלא נשואים או שזה חל רק על הנשואים?
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

נידה וטבילה

בעקרון- לרווקה אסור לטבול ומכאן שאסור לה לקיים יחסים.

שמירת נידה לפני הנישואין היא שמירת נגיעה, כלומר לא לגעת בבן הזוג(ובכלל בכל אחד מהמין ששני שהוא בר מצווה ומעלה, למעט אב, אח וכי"ב)
רק*
הצטרפות: 09 מאי 2005, 07:51

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

בעקרון- לרווקה אסור לטבול ומכאן שאסור לה לקיים יחסים.

נדמה שהיות ואין לקיים יחסי מין בתקופת הרווקות גזרו שלא לטבול בתקופה זו.
אסף*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

נידה וטבילה

שליחה על ידי אסף* »

תודה על התשובה
רציתי לדעת גם אם אסור לישון ביחד לפני הנישואים מבחינת הנידה?
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

נידה וטבילה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מה ההגדרה ההלכתית לטהורה?
רק*

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

בגדול: אדם טהור - שנטהר מטומאה ע"י טבילה בזמן מסויים. אצל אשה נידה, לאחר שבע ימים נקיים.
(לא רק אישה טובלת בנידתה. לדוגמא, בזמן בית המקדש, אדם שרצה לעלות לבית המקדש היה צריך לטבול ; ע"פ תקנה שהיתה נהוגה בעבר,אדם שהוציא זרע (קיים יחסי מין), היה צריך לטבול לפני לימוד תורה ועוד)
רוצה_להיות_באופן*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 23:01

נידה וטבילה

שליחה על ידי רוצה_להיות_באופן* »

בעקרון- לרווקה אסור לטבול ומכאן שאסור לה לקיים יחסים
איזה עקרון?
אסור לקיים יחסי מין, ובגלל שאין סיבה הלכתית לכך לא נותנים לרווקות לטבול במקוואות מוסדרים (מצד שני לא מבקשים ת"ז).
תמיד אפשר לטבול ב"חופשי" - ים/אגם/נחל, ולא צריך בלנית.

תמר ס, השארת אותי עם חצי תאוותי בידי - היכן המקוואות האלה?
אני כבר הייתי באחד שכנראה לא שאבו את השטיחים מאז מלחמת השחרור, והשאר בסדר...אני אוזרת אומץ ללכת לים.
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

באחד שכנראה לא שאבו את השטיחים מאז מלחמת השחרור
אני אפפם לא הייתי במקוה עם שטיח. גם נשמע לי די דוחה האמת...

מי אמר שקל להיות יהודי?
אני בכלל לא מחפשת קלות, או הקלות. רק הגיון בריא ואמונה נקיה משטויות.
תמר_ס*

נידה וטבילה

שליחה על ידי תמר_ס* »

תמר ס, השארת אותי עם חצי תאוותי בידי - היכן המקוואות האלה?
בחיספין(בגולן) ובמירב(בגלבוע).
אתי*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:37

נידה וטבילה

שליחה על ידי אתי* »

הי, (חדשה כאן)
לגבי הביוץ- לחברה שלי יש ביוץ מוקדם ורב התיר לה לספור 7 נקיים אחרי 4 ימים ולא 5.
רק*

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

סתם נקודה למחשבה:

האם לדעתכן "עולם ההלכה" מנסה למנוע ילודה?

אמירה:

הרבה פעמים באים בתלונה על הרבנים שהם ממציאים הלכות מנהגים ובכו'. רב, אם הוא בעל שיעור קומה, פוסק לא רק על פי הטקסט היבש אלא גם על פי "רוח ההלכה" (כל עוד זה ב"מסגרת הכללילים ההלכתית). לפעמים זה לא מובן אבל דוקא כאן ניתן להבין איך רבנים באים להקל בפרטים מסוימים בהלכה מכיוון שע"פ רוח ההלכה זה מתבקש (שוב, להקל - בתוך המסגרת).
"החכמה" היא לדעת לבחור רב שמתאים להלך הרוח שלך.
עלי_מרווה*
הצטרפות: 27 פברואר 2004, 02:21
דף אישי: הדף האישי של עלי_מרווה*

נידה וטבילה

שליחה על ידי עלי_מרווה* »

"החכמה" היא לדעת לבחור רב שמתאים להלך הרוח שלך.
איך יתכן לומר משפט שכזה?
אילו הכל בעולם הזה היה הולך לפי ההלך הרוח שלך, היה המשפט עוד איכשהו מתקיים. אך מאחר והעולם הזה פועל על פי התורה ועל פי רצונו הבלעדי של הקב"ה, המסגרת שנובעת מכך - היא הקובעת. פסיקתו של רב מומחה תלויה במצב המיוחד שבו את נמצאת ונובעת כמובן מתוך מסגרת ההלכה הפסוקה, שאין מנוס ממנה, לא ימינה ולא שמאלה. "הקלות" שאת מתארת, הינן אפשרויות קבועות כבר בגוף ההלכה, כמו המסגרת הראשונית עצמה.
בקיצור נושאים של טהרת משפחה כדאי ללמוד לעומק. כאן לצערי לא המקום ולא הזמן לעשות זאת.
אשמח לענות בפירוט לשאלות ספציפיות במייל או בדפבתשלי.
עלי_מרווה*

נידה וטבילה

האם לדעתכן "עולם ההלכה" מנסה למנוע ילודה?
ראי נא ערך "מאה שערים" או כל איזור חרדי/דתי אחר לבחירתך, והווכחי בעצמך לשאלתך.
בהצלחה!
אם_הבנים_שמחה*

נידה וטבילה

אשמח לענות בפירוט לשאלות ספציפיות במייל או בדפבתשלי.
את אשת מקצוע? רב למשל?
עלי_מרווה*

נידה וטבילה

הנני אישה יהודיה שדואגת ללמוד כל נושא הנוגע לה ישירות, בייחוד טהרת המשפחה, לעומק ולרוחב. מהכרות טובה עם הנושא, אטען ואחזור שוב, שאחד מעמודי הטוח של הנושא הוא לימוד מעמיק שלו, שאיננו מסתפק בלימוד חד פעמי, אם כי חזרה ושינון של פרטים, תוך החשפות לדעות ותקנות נוספות, מנהגי העדות השונות, שינויי התקנות במהלך הדורות וכו'. כל זאת, במקביל להתייעצות עם רב מומחה ממדרגה ראשונה בתחום, לאורך כל הדרך.
הספרות המקצועית בתחום רבה והנגישות אל החומר מאוד קלה בימינו. חבל לבנות ארמונות של חול ממה ששמעת מחברה של השכנה וכד'... מה גם שמדובר בעמוד יסודי של הבית היהודי.
בהצלחה ולילה טוב
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אף_חצוף* »

_"החכמה" היא לדעת לבחור רב שמתאים להלך הרוח שלך.
איך יתכן לומר משפט שכזה?_
בדיוק כך: נאמר "עשה לך רב". והרי יש רבנים שונים מסוגים שונים. הרב שאת תבחרי כמומחה וכפוסק ההלכה שלך, לא בהכרח יהיה כמו הרב שאני אבחר ללכת אליו.
לא קשור לנושא הדף, כי אם לקיום מצוות בכלל.
עלי_מרווה*

נידה וטבילה

אינני רואה שום דבר חצוף בנסיון להציג את פני הדברים כפי שהם בעיניי. הרב לא יהי אותו רב, אך ההלכה תהיה אותה ההלכה.
וכמובן שמה שאמרתי עכשיו וגם קודם, לא קשור לנושא הדף, כי אם לקיום מצוות בכלל.
רק*

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

ערב טוב,
אינני רואה שום דבר חצוף בנסיון להציג את פני הדברים כפי שהם בעיניי
חבל לבנות ארמונות של חול ממה ששמעת מחברה של השכנה וכד'...
זה בטוח!
אבל בעיני:
הרב לא יהי אותו רב, אך ההלכה תהיה אותה ההלכה.
מהכרותי הרבה עם עולם ההלכה זה לא כך. אנשים וגם רבנים הם שונים והדרך שהם מעבדים בתוכם את ההלכה היא שונה ועל כך נאמר "אילו ואילו דברי אלוקים חיים", כלומר, השוני הזה הוא הדרך של ההלכה (תורה שבעל פה) להתפתח ולהופיע בעולם. כך כולם יכולים להתחבר לתורה בדרכם (לא במובן הניו אייג'י, במובן של שורש נשמה שמחובר לפסיקה מסויימת) . נכון שבזמן שיש סנהדרין אולי התמונה שונה - למרות שמחלוקות יש תמיד.
"הקלות" שאת מתארת, הינן אפשרויות קבועות כבר בגוף ההלכה, כמו המסגרת הראשונית עצמה.
זה לא "קלות". זה בא מהמקום שאת מדגישה של הלימוד המעמיק וכו' שהוא לחלוטין נכון, מתוך הלימוד הזה בכניסה למשמעות ולמהות ולראות איזה דרך או איזה פוסק מתאים לך, להבנות שלך.
לא קשור לנושא הדף, כי אם לקיום מצוות בכלל

_האם לדעתכן "עולם ההלכה" מנסה למנוע ילודה?
ראי נא ערך "מאה שערים" או כל איזור חרדי/דתי אחר לבחירתך, והווכחי בעצמך לשאלתך._
זו היתה כוונתי. כלומר, בעניין דיון של מה עושים עם ביוץ מוקדם, כאילו ההלכה מונעת הריון שאלתי שאלה שהייתה אמורה לבהיר שזה מנוגד לרוח ההלכה.
אף_חצוף*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אף_חצוף* »

רק, משפט נוסף ששומעים לא מעט הוא "יש לו על מי שיסמוך". גם רב שלא יגיד בפה מלא שמשהו מותר, יזכיר שאם מישהו בוחר לעשות את הדבר, יש מי שמתיר. כלומר, מלימוד של אותם מקורות, אכן יכולות לנבוע מסקנות שונות, וכך ההלכה שתיפסק היא שונה.
הרי יש כל כך הרבה זרמים בתוך היהדות האורתודוקסית, איך אפשר להגיד שכל ההלכה זהה?

ולעניין מניעת ילודה, יש מושג שנקרא עקרות הלכתית. אני לא מצליחה למצוא הגדרה טובה כרגע, אבל מדובר בדיוק במקרים כמו שאת מתארת, שהביוץ מתרחש בתוך ה-7 נקיים. למיטב הבנתי, כן נעשה מאמץ במסגרת ההלכה להתמודד עם המצב, כדי שאשה כן תוכל להרות.
רק*

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

הרי יש כל כך הרבה זרמים בתוך היהדות האורתודוקסית, איך אפשר להגיד שכל ההלכה זהה?
כמובן שזה נכון. מה שניסיתי להציג זה ששוני בהלכה הוא אמננטי (הפצצתי :-) ) ליצירתה, עוד לפני שהיו זרמים .

למיטב הבנתי, כן נעשה מאמץ במסגרת ההלכה להתמודד עם המצב, כדי שאשה כן תוכל להרות.
כנראה לא הובנתי כלל. זה בדיוק מה שרציתי להגיד.
אף_חצוף*

נידה וטבילה

שליחה על ידי אף_חצוף* »

קודם כל, הובנת. וכן, רוח ההלכה היא למצוא פתרונות, ולהקל. המטרה הראשונית היא לא להחמיר, כי אם להתמודד, ולמצוא פתרון.

וההלכה היא דינמית ומשתנה כבר מאות ואלפי שנים. הרי בית שמאי ובית הלל היו הרבה לפני הזרמים השונים, ואפילו הם לא הסכימו, אז כיום, בוודאי.

<וגלשנו פה לגמרי מנושא הדף>
רק*

נידה וטבילה

שליחה על ידי רק* »

זה הכיף :-) ככה אפשר לפתוח עוד דף
התוהה*
הצטרפות: 19 מאי 2005, 00:00

נידה וטבילה

שליחה על ידי התוהה* »

אני לא דתיה ואף פעם לא שמרתי נידה, תמיד התקוממתי נגד היותי "טמאה" אבל מה בערך חמישה חודשים אחרי הלידה התחשק לי לטבול במיקווה, אחרי הטבילה יצאתי עם הרגשה כל כך טובה שמאז כבר טבלתי מספר פעמים וזה עושה לי נורא טוב
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”