היי סלק,
אני לא רוצה להפחיד אותך, בעצם להפך...
רציתי בעיקר להגיד שגם אני כשקראתי את התיאור שלך מיד חשבתי שהרבה מהדברים שכתבת עליו יכלו להכתב גם עלי...
במיוחד המשפט הזה:
ומעל הכל - הוא מרגיש שונה. לפעמים יוצא לו איזה משפט פה ושם, על זה שהוא לבד ושונה מכולם
זאת התחושה העיקרית שזכורה לי מהילדות שלי. וזאת תחושה שאני זוכר מגיל שלוש בערך. וגם לי, היו הרבה סיבות "אובייקטיביות" להרגשת השונות. למשל שאני ממשפחה דתיה, וכבר מגיל צעיר (תשע בערך) לא רציתי להיות דתי. וגם המשפחה שלי "שונה" (אוכל אחר, אמא בבית וכו') ועוד...
אבל גם כשעברתי בחטיבת הביניים לבית ספר חילוני, וגם כשהגדרתי את עצמי כלסבית, (הרבה טרנסים וטרנסיות מתחילים ומתחילות את דרכם כהומואים ולסביות) בתחילת גיל ההתבגרות תחושת השוני לא נעלמה. ועדיין לא יכולתי לתת לה מילים. וזה היה מאוד מתסכל...
בעצם, תחושת השונות התחילה להתפוגג רק כשהתחלתי את תהליך שינוי המין (מנקבה לזכר, אם זה לא היה ברור).
וזה אולי מה שאני בעיקר רוצה להגיד. כן, זה לא מה שאת מאחלת לו. אבל אם זה המצב, (ומאוד יכול להיות גם שלא- קטונתי מלדעת מקריאת כמה שורות באתר!) ככל שתקבלי אותו יותר, כך יהיה לו יותר קל יותר, ויהיו לו חיים יותר דומים לאלה שאת רוצה בשבילו.
חשוב לי להגיד שהדרך שלי אמנם לא היתה קלה, אך היא היתה טובה, ולאחר תהליך מאוד ארוך ומייגע הביאה אותי למקום הרבה הרבה יותר טוב גם עם המשפחה שלי, גם עם הסובבים אותי, ובעיקר עם עצמי. כשאמיתיים יותר, כשכבר לא חיים בשקר, זה מה שבד"כ קורה.
אני מרגיש גם שקיבלתי הרבה מהתהליך, למשל לא לקחת מוסכמות חברתיות כמובנות מאליהם, אלא לחשוב באמת מה מתאים
לי, מה חשוב
לי, מה מוסרי
בעיניי, ובעיקר- איך
אני רוצה לחיות את החיים שלי.
היום אני בן 22, חי חיים מלאים וטובים, עם בנזוג אוהב, (נטיה מינית ומגדר הם שני דברים שונים לחלוטין למרות שפעמים רבות נהוג לבלבל בינהם) עובד, מתנדב בכמה ארגונים, מתכוון ללמוד, ובהמשך גם להקים משפחה.
ועוד משהו שחשבתי עליו עכשיו: משהו שהיה מקל עלי מאוד זה אם בחיי המוקדמים הייתי נחשף לאנשים טרנסג'נדרים, או אפילו להומואים וללסביות. אם הייתי רואה שזאת אופציה, שהמשפחה שלי מסוגלת לקבל את זה, ושאפשר לחיות חיים טובים ומאושרים גם כך. אולי אז הייתי מרשה לעצמי לחשוב על הדברים האלה קודם ולא להדחיק כל מחשבה שעלתה בנושא במשך שנים רבות.
אם תרצי אינפומציה נוספת, בין אם באינטרנט, או עם אנשים חיים וקיימים, (אשמח לדבר איתך) כתבי פה ואשמח לקשר אותך. (-:
אגב, אני קורא פה כבר שנים, אך פעם ראשונה שאני כותב.
התלבטתי רבות איך קהילת
באופן תקבל טרנסג'נדר, שעבר תהליך שנחשב כ"כ לא
באופן טבעי... אולי בעתיד יהיה מעניין לפתוח דף בנושא...
בכל מקרה, אני מאחל לכם רק טוב.
וכמובן, אם משהו ממה שכתבתי לא נראה לך, או שמוקדם לך מדי את מוזמנת למחוק.