אוכל לכל השבוע

אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

זהו, נשבר לי ה$$%#@ (השוקת, כמובן). נמאס. הצילו.
האם יש כאן עקרות בית שיש להן כל מיני דברים לאכול במקרר? אני מתכוונת, מגוון מיני מאכלים מוכנים שבישלתן מראש וצריך רק לחמם אותם?

קצת רקע. עבדתכן הנאמנה (בעצם, שפחתם הנאמנה של דיירי הבית הזה) בסך הכל די כשרונית במטבח, אם יותר לי. אני יכולה להכין ארוחה של כמה מנות ושלושה סלטים טעימים ומגוונים בתוך ארבעים דקות. יש לי הרבה רעיונות, אני זריזה וזה גם יוצא טעים. :-) אבל מה, אני לא מתוכננת. אני מסתכלת על מה שיש לי בבית והופ מאלתרת. לא אישה של ספרי בישול (רק להשראה מדי פעם).
אממה, כל פעם נגמרת ארוחה, בארוחה הבאה שוב צריך להמציא את הגלגל מחדש. שוב פעם אין כלום לאכול. כלומר, יש חומרי גלם, אין אוכל מוכן. רק גמרנו לרחוץ את הכלים מארוחה אחת, צריך להתכונן לארוחה הבאה. במשך השבוע זה לא כל כך נורא, כי ארוחת הבוקר קבועה, ארוחת צהריים לילד בגן ואני אוכלת מפה ומשם, שאריות או רחמנא ליצלן סנדוויצ'ים או בכלל לא, ונשארת רק ארוחת ערב. זה בולט במיוחד בסופי שבוע שבהם כולנו בבית וארוחה רודפת ארוחה. זה גם גורם לי לחשוב על השנה הבאה, שבה הגן כבר לא יספק שום אוכל.

אני רוצה להתחיל להיערך אחרת. אני רוצה לבשל לכמה ימים מראש (נגיד ליומיים-שלושה), לפחות חלק מהדברים. אני רוצה להעביר את אחר הצהריים בשלווה בלי להיות בלחץ שצריך להתחיל לבשל בדיוק כשהילדים כבר קצת עייפים/ רעבים/ עצבנים/ רוצים ציצי/ על הידיים/ קר להם/ אמבטיה וכו'.

איך עושים את זה?

(ברמת קניות, תכנון, מה שאתן יכולות לתרום).
תודה.
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אום_שלום* »

אני כמוך פחות או יותר. מבשלת לפי החשק ולאו דווקא כדי שיהיה מה לאכול ומוצאת את עצמי לא פעם בהתקף רעב מסתכלת על המקרר ולא מאמינה שאין משהו שאפשר יהיה לאכול תוך דקה וחצי אז סתם תוקעת משהו מבאס להשקיט את הבטן.
למזלי בינתיים עוד לא צריכה להאכיל גם ילדים אז הבעיה לא מאוד גדולה.
מה שכן יש דברים שאני אוהבת שיש לי מוכנים במקרר, זה לא אומר שבאמת בכל רגע נתון הם קיימים שם אבל זאת סוג של שאיפה.
סיר מרק ירקות גדול שאפשר לחמם כל יום קצת.
סיר אורז ותבשיל כלשהו בצידו (עדשים, קישואים ברוטב וכו') גם כן כמות שאפשר לחמם.
זה מה שעולה לי כרגע.
אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

כן, בלי ילדים ממש לא היתה לי בעיה. אם הייתי רעבה הייתי אוכלת משהו מהיר, או לא אוכלת, או משהו מאתמול, או מבשלת לי (ועוד מתבלת בחריף ובכוסברה כיד המלך בלי לחשוש מה יגיד הקהל). אף אחד לא היה צריך אותי בינתיים. אבל עכשיו יש פה שני קליינטים שגם לא אוכלים כל דבר, וגם אחת שאני צריכה להאכיל נון-סטופ אם אני רוצה שהיא לא תתחיל לדחוף לי ידיים מתחת לחולצה תוך קריאות נמרצות ציצי ציצי ולבכות אם לא בא לי. ואי אפשר לתת להם משהו יום אחרי יום, הם פשוט לא יאכלו את זה, ומצד שני יש דברים שממש לא טעימים אחרי לילה במקרר וכדאי לאכול אותם מיד.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מי שנמצאת עמך באותה הסירה, אני יכולה להעיד שזה נורא-נורא קשה לצאת מהנטייה לעשות הכל היום, או ברגע האחרון, ללתכנן מראש. ולמען הסר ספק, אני ממש לא שם, אבל אולי טיפ-טיפה השתפרתי לעומת העבר.
עוד לא הגעתי למצב שאני ממש מתכננת את הקניות מראש. אבל אני כן מציצה בתחילת השבוע במקרר ובמזווה, לעיתים הצצה מטאפורית, וחושבת לעצמי מה אכין לצהריים ולערב בימים הקרובים. אצלנו כן יש ארוחת צהריים, ואני ממש משתדלת להכין את כל מה שאפשר לפני שאני יוצאת לאיסוף הילדים.

יש מנות "מתגלגלות": למשל, היום בצהריים גרגרי חומוס מתובלים, ושאריות הגרגרים נכנסות בערב למעבד המזון, עם טחינה, מים, ולימון, והופכות לממרח חומוס, והופ, הנה ארוחת ערב. או שהשאריות מתווספות לרוטב עגבניות עם או בלי בשר טחון והמון תבלינים, וזה "תבשיל חומוס מסיני" (זוכרת?), אחת המנות האהובות פה.
יש דברים שהם מאוד אוהבים שמצריכים מעט השקעה: תפו"א אדמה שלמים בתנור, שאחר כך אנחנו חוצים ואוכלים עם חמאה, מלח ושמנת חמוצה.

ועכשיו אני צריכה ללכת, אמשיך אחר כך.
מיצי_החתולה*

אוכל לכל השבוע

אם אני מפשירה חזה עוף, האורגניים מגיעים בחבילות של קילו, אז היום אכין שניצלים, ומחר סטייק עוף - חזה מתובל צלוי על מחבת.
מרק - הילדים שלי מוכנים לאכול תמיד. גם זו מנה מתגלגלת: היום מרק עוף, עם עוף מהמרק ואטריות (נניח), מחר מרק עם קוסקוס.
היום בצהריים תוספת עדשים - למחרת אני מוסיפה למרק העוף קצת עגבניות ורסק, טוחנת, מתבלת, מוסיפה את העדשים - מרק עדשים.

אני תמיד משתדלת שתהיינה לי קטניות קפואות במקרר. כשאני מבשלת חומוס/שעועית וכו', אני משרה הרבה, מבשלת הכל, ומקפיאה בשקיות או קופסאות. אם יש שאריות של מרק עוף, אני גם מקפיאה, להוציא בצוק העיתים או כבסיס למרק אחר (שלא ישתמע מזה שתמיד יש לנו מכל טוב בפריזר, כי ממש לא, לצערי).
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אני מבשלת כל פעם ליומיים או שלושה במקרה הממש טוב.
האהובים עלי הם מאכלים של ארוחה בסיר- נגיד אורז עם מלא ירקות בפנים,
או אורז עם עוף ברסק עגבניות,
או להכין סיר של אפונה וזה מספיק לשלושה ימים-אבל זאת רק תוספת, לעומת זאת אם הכנת את זה עם קציצות זאת כבר ממש מנה וצריך להוסיף רק אורז..
אבל כן חייבים טיפה לתכנן מראש- להוציא בשר מהמקפיא ערב קודם או לפחות בבוקר, קניות לקנות ליותר מלארוחה הבאה.
תמר_מסיני*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

אני מכינה כמות גדולה יותר של , למשל: מרק עוף, קציצות וכו' ומקפיאה כך שתמיד יש לי משהו שאני יכולה לשלוף מהפריזר. אני גם מכינה כל מיני ממרחים וסלטים שמחזיקים הרבה שמן במקרר - סחוג (לערבב עם גבינה ויש אחלה ממרח ללחם) מטבוחה או פלפלצ'ומה (קצת במחבת + ביצים= שקשוקה) כל מיהי כאלה שעזורים להפוך חומרי גלם פשוטים לאחלה אוכל. קטניות מושרותצ ומבושולת במקרר תמיד עוזר (שעועית הופכת למרק תוך דקות).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

גם אני מבשלת כל פעם ליומיים או שלושה במקרה הממש טוב.

לא אוהבת להחזיק במקפיא, מלבד שניצלים (ביתיים) מוכנים קפואים לילד. כרגע זה ה"בשר" היחיד שהוא אוכל, ואין לי עניין לטגן כל יום.
וגם אפונה קפואה של סנפרוסט, שיוצאת מעולה בחליטה קצרצרה.
מה שאני מחזיקה במקרר: פרחי ברוקולי או כרובית מבושלים נטורל, עבורי ועבור התינוק הגרגרן, שנשמרים כל פעם יומיים-שלושה. מכינה רוטב אד הוק או אוכלת סתם כך.
פסטה ואורז, בעוונותיי, למדתי שהם הכי טעימים כשהם טריים, אבל ממש לא נורא לשמור למחר (ובמקרה של אורז גם למחרתיים). לפסטה לילדים מוסיפה שמן זית, מלח ורסק עגבניות והיא "בסדר" גם למחרת.
ועם התינוק, לשמחתי, אין בעיה להציע הרבה מזון לא מבושל, ירקות טריים ברצועות וכאלה. זה פותר הרבה לוגיסטיקה.
אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

גם אצלי מתגלגלות הרבה מנות. אבל פסטה מאתמול... צ'או. אם יישאר אני אעש ממנה סלט ואוכל את זה לצהריים. מעבר לעובדה שגדולי לא נוגע בדי הרבה דברים (בניגוד לאחותו שאוכלת הכל). הכי מעצבן שהוא לא אוהב דברים עם רוטב עגבניות. איזה מין ילד זה תגידו? שאלתי בחברה אבל הם אמרו שאין על זה אחריות. לא אפונה לא חומוס ולא זיתים, לא כרוב ולא סלק, לא שומר ולא ברוקולי אלא אם כן הברוקולי הוא פשטידת ברוקולי, ולא בטטה אלא אם כן היא שלמה בתנור ורק לעתים רחוקות, וגם על תפוחי אדמה הוא לא מת, אבל תלוי. מצד שני אני לא מוותרת ולא מוכנה שהוא יחיה על פסטות לחם ואורז. אני ממשיכה בשלי ותמיד יש פה הרבה סלטים וירקות מכל הסוגים. רעיונות לא חסרים לי. אני מחפשת את התכנון והלוגיסטיקה.
למשל, עניין ההקפאה. משום מה זה לא מסתדר לי. אני אף פעם לא מכינה (או קונה) מספיק בשביל להקפיא, אבל אולי הגיע הזמן לשקול את זה מחדש.
מה עם לבשל כמה תבשילים מראש? מישהי כאן עושה את זה? זה עובד?
בקיצור, תמשיכו תמשיכו.
שומשומ_ית*
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

כמעט תמיד מבשלת מראש. לשלושה ימים קדימה (בעיתות קשות יותר זה היה אפילו לשבוע, אבל מאז התפנו שעות בחיים)
רטבים ומרקים- כמעט תמיד אפשר לבשל כמות ולהקפיא חצי.
קטניות- כנ"ל (לשימוש ברטבים, בסלטים, וכו')
כשעושה פשטידה, בד"כ מכינה כמות בצק כפולה ומשולשת ומקפיאה (רק צריך לזכור להוציא מהפריזר כמה שעות לפני)
פסטות, אורז וכו' - בד"כ נגמר אצלנו אחרי יומיים- שלושה.
פסטות מאתמול הן הזדמנות מצויינת למאפה פסטה בתנור! (קצת גבינות, קצת ביצים, ירקות רכים יחסית ולתנור, קצת כמו לזניה)
בנוגע לרוטב עגבניות- השיטה החדשה שלי היא פשוט להניח עגבניות בסיר מכוסה, שלמות כמו שהן (אחרי שטיגנתי שום בצל וכו)
לחכות שיתרככו ואז לטחון עם בלנדר יד בתוספת עשבי תיבול. מינימום עבודה ויופי של רוטב.
בקרוב אשוב, כשיצוץ לי רעיון חדש....
שומשומ_ית*
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

אה! וגם בורגול! אני לא יודעת אם הילדים שלך אוהבים אבל בתור דגן שכמעט לא צריך לבשל,
כל מה שצריך זה להחזיק כמה ירקות שקל לבשל (עגבניה, קישוא, פטריות, תירס), לטגן קלות ואז להוסיף לבורגול
או - לבשל את הבורגול רוטב עגבניות (ובעת מצוקה - אפילו רסק מדולל עם מים ותבלינים) ולהגיש...
בקיץ - אני קונה את הבורגול הדק, ואז אפילו לא צריך לבשל אלא פשוט להשרות במים קרים לכמה דקות....
אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

עדכון.
הכנתי קובץ אקסל שבו כתבתי לי מה אכין בכל יום.
התוצאה היתה מדהימה.
ראשית, באמת עבדתי לפי התוכנית (כמובן שמרתי לעצמי את הזכות לשינויים ברגע האחרון: למשל, אמא שלי צמחונית, אז החלפתי לארוחה צמחונית ביום שהיא באה). כמעט לא הכנתי מראש, אבל לידיעה מה הולך להתבשל פה הערב, במקום להיכנס למטבח בחמש אחר הצהריים, היתה השפעה מבורכת ומרגיעה מאוד. ראשית, את הדברים הגדולים התחלתי לבשל בצהריים, ממש כשאני חוזרת מהגן, והילדים עוד משחקים בחוץ במרץ. ככה נשארים רק גימורים לשעת האמבטיה.
שנית, כשכבר נכנסתי למטבח, זה לא נראה כמו מבצע מתגלגל אלא כמו מכונה משומנת היטב שרק ממלאת פקודות ;-)
שלישית, הקניות וההזמנות היו ממוקדות.
חוץ מזה קראתי פה איך מכינים שניצלים להקפאה, כלומר רק להכין בלי לטגן, זה נשמע לי הרבה יותר טוב מאשר להקפיא אותם עשויים, ויישמתי.
אז אנחנו בדרך הנכונה. אמנם היום כשישבתי לחשוב מה יהיה בשבוע הבא נתקפתי לפתע פיק ברכיים, אבל עכשיו אני מצוידת בעוד שבוע ידוע.
ובמקרה הכי גרוע, מושיבים את הילדים במטבח ויאללה סלט ומקושקשת על המקום. מה רע?
מיצי_החתולה*

אוכל לכל השבוע

אנד לוסיה, איזה יופי. מקווה שתצליחי להתמיד. אני לא מצליחה.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי ציל_צול* »

מה עם לבשל כמה תבשילים מראש? מישהי כאן עושה את זה? זה עובד?.

זה עובד אצלנו. אבל זה בגלל שבניגוד אליך אני לא אוהבת לבשל ואני לא מי יודע מה מוצלחת במטבח אז בלי תכנון אין לי שום סיכוי.
אנחנו מבשלים פעם בחודש משהו שנע בין חמישה לשמונה תבשילים. זה נראה כמו מבצע צבאי רחב היקף.
כל תבשיל הוא ארוחה שלמה עם ירקות, קטניות ודגנים וחלקם עם בשר עוף וחלקם צמחוניים.
הכל נארז בקפדנות בקופסאות של ליטר ומוקפא וכל יום מוציאים משהו אחר לפי החשק.
אם זה מעניין אותך אני אספר לך מה מכינים.
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי מיכל_ע* »

אנדלוסיה, מאד אשמח להעזר בקובץ שלך, מתאים לך לשלוח לי?
חומוס_ירוק*
הצטרפות: 02 מאי 2010, 14:27

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי חומוס_ירוק* »

קניתי בשוק חומוס ירוק בקליפתו - יש רעיונות מה עושים איתו?
האם אפשר לדעתכם כמו אדמאמה במים רותחים עם מלח?
שקדי_ה*
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי שקדי_ה* »

חומוס ירוק אפשר פשוט לקלף אחד אחד ולאכול כמו שזה, בלי לבשל בכלל, כמו פיצוחים. בדיוק נטרף כאן לפני שבועיים- מאוד טעים...
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אחת* »

מאד אשמח להעזר בקובץ שלך.
כן מאוד מבקשת שתעתיקי אותו לכאן
אם זה מעניין אותך אני אספר לך מה מכינים.
בהחלט ,יש לך מקפיא גדול במיוחד ?
ציל_צול*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי ציל_צול* »

מה עם לבשל כמה תבשילים מראש? מישהי כאן עושה את זה? זה עובד?
אנד לוסיה, כשכתבת את זה התכוונת להכנת כמה תבשילים טריים לכל השבוע או להכנה של כמות גדולה והקפאה (שזה מה שאני עושה)?
אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

התכוונתי לאותו שבוע. איכשהו להקפיא תבשילים... לא כל כך נראה לי. גם כי זה בעצמו מצריך תכנון מראש, צריך לזכור להוציא את זה כמה שעות קודם... וגם, אני יודעת שזה קצת אמונות טפלות אבל זה טיפטיפה מגעיל אותי ואני ממש מעדיפה להגיש אוכל טרי. כמובן ברגע שזה מופשר אז בטח אי אפשר להרגיש בהבדל, אבל מה לעשות.

לגבי הקובץ, את זה של השבוע שעבר מחקתי, כלומר כתבתי במקומו את הארוחות של השבוע. ומדובר רק בארוחות ערב, כי בצהריים אני והקטנה אוכלות מה שיש ומה שנשאר. אז אני אכתוב פה כמה דוגמאות לארוחות, אם כי זה נורא אישי ובכלל לא בטוח שמה שמתאים לי יתאים גם לאחרות:

יום א'
מרק אפונה
טופו (מטוגן כזה)
סלט

יום ב'
קוסקוס עוף
ירקות חתוכים

יום ג'
אורז תאילנדי (זה אורז לבן ולצדו ירקות בחלב קוקוס וקארי תאילנדי)

יום ד'
ביצה סלט (אם מישהו ממש רעב הוא מקבל אחר כך גם פרוסת לחם)

יום ה'
פשטידה (שחמותי מביאה)
סלט כרוב, סלט סלק, גבינות/ טחינה
ובקיצור מה שיש

יום ו' בצהריים זה או חומוס או מרק שעועית שקונים מבחוץ, ואם לא אז אני מכינה פסטה ושקט שיהיה.
ביום ו' בערב אני משתדלת להכין דג או מרק גולש או משהו כזה "גדול".
בשבת בצהריים זה דברים שנשארו או מרק קובה, אני קונה את הקובה (קפוא, כן) ומכינה את המרק.
שבת בערב: לביבות גבינה או אטריות אודון או סובה.
כמובן, בסוף שבוע לא תמיד אנחנו פה, אז לפי העניין.

בשבוע שעבר זה הלך ככה
יום א
ביצה סלט

יום ב'
אורז מלא עם ירקות בתנור (כמובן תמיד יש איזה ירקות או סלט או משהו)

יום ג'
מרק גריסים

יום ד'
שניצלים, שעועית ירוקה ותירס (קלחים). ארוחה שנכנסת מצוין לקופסה אם צריך להתנייע אם אוכל.

יום ה'
הפשטידה הנצחית. לגיבוי הכנתי מרק חומוס וכרישה (והוספתי לו מנגולד כי היה לי. יצא מעולה).

עוזר במשהו?
אנד_לוסיה*

אוכל לכל השבוע

אה, אבל ציל צול אני כן אשמח שתספרי לי מה מכינים, אולי אני איישם חלקית לגבי אותו שבוע.
ציל_צול*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי ציל_צול* »

אנד לוסיה , גם אני נרתעתי המון זמן מהקפוא ואני עדיין חושבת שיש סיבה להירתע ממנו. ולא, זה לא אותו דבר אחרי שזה מופשר. זה קצת אחרת. אבל עם כמות הדברים שיש לי לעשות אני פשוט לא יכולה לעמוד באוכל טרי. בן זוגי האהוב, על כל יתרונותיו העצומים, לא מבשל בכלל וזה הכל עלי. להאכיל חמש נפשות באוכל טרי נהיה כבר גדול עלי.
מה אנחנו מכינים?
סיר ענק של ירקות מבושלים שאחר כך עובר כתישה בלתי מתפשרת למרקם של קרם נעים וטעים. מוסיפים רק מלח וזהו. אחר כך הופכים את זה לרוטב הכי מזין בעולם לפסטה או שמטביעים בתוך זה קציצות הודו אפויות חתוכות לקוביות. זה סופג את הרוטב ונהיה הכי טעים בעולם. עוד אפשרות זה להגיש את זה כמרק סמיך עם כמה כפות של תערובת של קטניות ודגנים מבושלים.
1) מרק כתום - גזרים, בטטות ודלעת וכרובית. מבושלים. מוכנסים לבלנדר חזק עם חלק מהמים שבהם בושלו עד למרקם של קרם חלק.
2) מרק ירוק - שומר, כרישה, קישואים, בצל באותו נוסח כמו קודם.
לכל אחד מהמרקים מכניסים לבישול ראש ענקי של סלרי וכמה שורשי פטרוזיליה. יוצא טעים טעים. לפחות לנו...
3) תערובת דגנים קטניות - בוחרים את אלו שמתבשלים בערך אותו זמן ומבשלים את הכל ביחד. למשל, עדשים שחורות וחומות וירוקות עם אורז מלא. יש כאלה שמתבשלים פחות זמן כמו עדשים כתומות ואמרנט או קינואה. זה דבר שבהחלט אפשר לחלק למנות ולהקפיא כי זה בישול ארוך וחבל כל פעם לבשל כמות קטנה.
4) קציצות הודות אפויות - יש לי מתכון אם תרצי אבל כרגע אין לי סבלנות להעתיק למקרה שזה לא שמיש לך. עשר דקות עבודה. כלום עם כלום ויוצא משהו משהו וללא טיגון.
5) מכינים בלי קשר למרקים האלה גם תבניות גדולות. למשל: מרפדים את התבנית בערימה גדולה של גריסי פנינה מבושלים. מעל זה ירקות קשים חתוכים לקוביות שזמן ההתרככות שלהם באפיה דומה (סלק, גזר, תפוח אדמה) ומעל כל זה מניחים כמה כרעיים של עוף אורגני. אפשר להוסיף גם קטניות למטה עם גריסי הפנינה. עוטפים את הכל בנייר כסף ושמים בתנור במאה שבעים מעלות לשעתיים בערך. מוציאים, מניחים בצד את הכרעיים, ממליחים ומערבבים את הכל. יש בתחתית המון מיצים טעימים. מגישים עם חלקי העוף.
6) עוד רעיון לתבנית - אורז שלושה צבעים מבושל בתחתית, כרעיים למעלה. בנפרד מבשלים אפונים. מוציאים, שמים את הכרעיים בצד ומערבבים את האפונים עם האורז וכל המיצים. טעים מאוד. אנחנו שמים מלא אפונים.
7) אחרון ודי - דגן כלשהו בתחתית, מעל כרישה קצוצה, בצל קצוץ, כרוב קצוץ כרעיים וכו'.
בקיצור, הבנת את הרעיון.
מקווה שזה עוזר. מודה ומתוודה שזה לא טעים כמו אוכל ילדים אחר ומושקע אבל זה בריא ומזין ואצלנו התרגלו לאוכל כזה מגיל קטן וכולם מבסוטים. אני חוששת שמי שהתרגל לקציצות ושניצלים לא ישמח באוכל כזה אז ראי הוזהרת.
נ.ב - אנחנו מכינים גם פסטה בולונז על בסיס הודו אורגני וזה יוצא משהו משהו אבל גם זה מתכון ואם תרצי אז תגידי.
בתאבון.
ציל_צול*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי ציל_צול* »

אגב, את מרקי הירקות (הכתום והירוק) אפשר לצ'פר בחלב קוקוס וזה הופך את זה לקצת פחות מזין אבל הרבה יותר טעים.
עדינה_ניפו*
הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי עדינה_ניפו* »

שלום חברות וחברים יקרים,
אני מוצאת שקשה לי להתארגן כמו שצריך על ארוחות לכל השבוע.
כל הזמן מגיעה למצב שאחרי שתי ארוחות טובות מאבדת את היצירתיות והכח להכין עוד ארוחה.
כל הזמן נדמה לבני משפחתי שאין מספיק אוכל בבית.
חוץ מזה שככל שהילדים גדלים ומתרבים כך גם קשה לרצות את כולם ואני ממש לא בעניין של להכין כל מיני דברים שונים לכל ארוחה )-:
מעניין אותי לשמוע האם יש לכם טיפים מועילים.

כמה פעמים חשבתי על רעיון שאתכנן מראש תפריט לכל השבוע אבל עד עכשיו לא יישמתי את זה.

מחכה לשמוע איך זה אצלכם.
תודה (-:
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

:-)
אולי כדאי להעביר הנה דין ודברים שלם שפתחה לאחרונה אנד לוסיה בדף משבר במטבח
אלף_פלא*
הצטרפות: 05 מאי 2010, 20:35

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אלף_פלא* »

פסטה שנשארת אני שומרת בקופסא סגורה, למחרת משרה במים חמים והיא כמו חדשה. (גם במסעדה קטנה שעבדתי בה פעם היו שומרים ככה פסטה, וכל בוקר היינו מוצאים אותה, שוטפים טוב במסננת, נותנים למים להתנקז טוב טוב ומחזירים לקרור, הפסטה יכולה להשמר אפילו כמה ימים ככה!)
עוד רעיון זה כשמכינים קציצות להכין כמות כפולה ולהקפיא אותן בלי לטגן/לבשל (אני אישית אופה עם מעט שמן ויוצא נהדר), שרוצים להוציא מכינים רוטב צ'יק צ'ק, מכניסים את הקציצות אפילו קפואות, מהיר וטעים.
קטניות אני "ממחזרת", נגיד נבטוטים שאוכלים אצלנו ככה כתוספת עם שמן זית ולימון, אני מוסיפה לאורז עם כף רסק עגבניות, אם זה אורז "סיבוב שני" עוד יותר טוב - יש מנה חדשה.
קוסקוס גם קל לשדרג עם מרק חדש, קציצות עם רוטב וכו'.
והכי מוצלח שלי במיחזור אוכל במטבח - מרקים שנשאר מהם מעט או כבר אף אחד לא רוצה לאכול - אני מסננת את הנוזלים, אם זה ירקות חתוכים - גזר תפו"א וכו', מועכת קטן מערבבת עם ביצה ויש חביתה משודרגת, גם בורגול וקינואה הן אוהבות ככה.
הולך טוב גם עם עדשים (במיוחד בתקופות שהקטנות שלי רצו רק ביצה כל הזמן זה היה פתרון נהדר).
אפשר על אותו עקרון להכין גם לביבות.
בקיצור, גם אני לא מצליחה להכין מראש, אבל כן לאלתר על מה שקיים וליצור מגוון.
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי שני* »

בעניין המלפפונים החמוצים שנחתכו לחצי כי לא נכנסו לקופסה - אני לא מומחית בעניין אבל סבתא שלי הייתה מחמיצה ככה וזה היה יוצא לגמרי סבבה.
מהניסיון איתה - תוך יום-יומיים הם כבר מוכנים והרבה יותר קראנצ'יים.
יאמי - עשית לי חשק!
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

וואי תודה שני.
נרגעתי: מלפפונים אורגניים, שום אורגני, שמיר אורגני וכמובן הטירחה , פחדתי שהרסתי את העסק.
ואיזה יופי שאני לא לבד באתר בשעות כאלה... (-:
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

סלט טונה מצחיק, עם טעם מיוחד ונהדר, ממש ארוחה שניה מושלמת ושלמה.
הסלט מחזיק במקרר כמה וכמה ימים:

מצרכים:
כוס אורז לבן - לבשל עם מלח לפי הטעם (ניסיתי עם אורז מלא - יצא הרבה פחות טעים, אז החלטתי להמשיך לפרגן סלט אורז לבן)
חצי קופסת שימורים מלפפון חמוץ - לחתוך לרצועות
חצי קופסת שימורים טבעות זיתים
3 קופסאות טונה
3 כפות מיונז (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:
לזרוק למעבד מזון עם הסכין הגדולה מלפפון חמוץ וזיתים, ולתת כמה פולסים.
להוסיף למעבד את הטונה ולערבל כמה שניות.
להעביר לקערה ולערבב עם האורז והמיונז.

נסו ולא תאמינו עד כמה הסלט הזה טעים ומיוחד! אנחנו מכינים כמות כפולה (אבל אנחנועם חמישה ילדים).

הסלט נקרא "סלט טונה מצחיק" על שם סבתא פאני מארגנטינה, שהכינה לנו את הסלט המיוחד תמיד, עד שהלכה לעולמה השנה, בשיבה טובה.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

את יכולה להזדהות - אני לא אכעס :) עוד לא מצאתי אדם שהסכמתי איתו על הכל. אפילו לא בעלי :) @}
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי אום_שלום* »

נקודות, לא ורצה להרוס לך אבל לדעתי זה דווקא כן משפיע לרעה על החמצת המלפפונים אם כי לא מבטל אותה.
בהצלחה @}
מה_איתי*
הצטרפות: 06 מרץ 2010, 21:48

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי מה_איתי* »

אני עשיתי שדרוג רציני בהכנת המזון בשנה האחרונה כי פתחתי בבית משפחתון וחשוב לי שהאוכל יהיה בריא , טעים וטרי.
אז הבנתי מהתייעצות עם טובה קראוזה שארוחת הצהריים צריכה לכלול ירקות וחלבון מלא , כלומר , בשר או פחמימה וקטניות (כמובן שזה לא תורה מסיני ואם אוכלים חומוס בבוקר אז לא חייבים גם בצהריים וכו').
יש לי מגוון קטניות ודגנים בבית תמיד וכל יום מאלתרים משהו.

אני מתעוררת מוקדם, מארגנת את הילדים ומתחילה בבישולים תוך כדי משחק עם הילדים.
בהתחלה היה קשה ומאז זה רץ. בתכלס אני משקיעה 20 דקות גג בבישול ומידי פעם מסתכלת שהכול בסדר על הגז. לרוב אני מכינה ארוחת בוקר בו זמנית , מתייעלים עם הזמן... לאחרונה האופה לחם התקלקל אז גם אפיית לחם התווספה לארגוני הבוקר.

אתמול אכלנו אורז מלא + כוסמת וסיר נזיד עדשים ירוקות עם ימבה ירקות.
היום אוכלים את שאר האורז עם הכוסמת (כי אתמול לא כל הילדים היו ונשאר מלא , לרוב כל יום מכינה סיר חדש) ונזיד עדשים כתומות עם ימבה ירקות.

אני מכינה קציצות הודו עם ירקות לפחות פעם בשבוע ואז זה נשאר ליומיים כי אני עושה כמות גדולה.
הירקות כמעט תמיד ישתלבו עם הבשר או הקטניות ולעיתים רחוקות בתבשיל נפרד (מוקפץ , מאודה , מבושל).
שילוב אהוב הוא אורז + עדשים כתומות ואולי עוד דגן (כוסמת , קינואה).

פסטה בקושי אוכלים, אולי פעם בשבוע. מעדיפים תבשילי חיטה, כוסמת, קינואה, גריסים, אורז וכו'.
פלונית_מחפר*
הצטרפות: 01 מאי 2009, 12:05
דף אישי: הדף האישי של פלונית_מחפר*

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי פלונית_מחפר* »

את יכולה להזדהות - אני לא אכעס :) עוד לא מצאתי אדם שהסכמתי איתו על הכל. אפילו לא בעלי :)
טליה, התגובה שלך פשוט מקסימה!! כל הכבוד!!
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

אוכל לכל השבוע

שליחה על ידי נוגה* »

בכל הקשור לסלט (ירקות משדרגים כל ארוחה) לא צריך להתאמץ. כל עוד לא מתבלים אותו מראש, הוא יכול לשרוד ימים שלמים במקרר ועדיין להרגיש טרי, וכמובן טעים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”