אנד לוסיה , גם אני נרתעתי המון זמן מהקפוא ואני עדיין חושבת שיש סיבה להירתע ממנו. ולא, זה לא אותו דבר אחרי שזה מופשר. זה קצת אחרת. אבל עם כמות הדברים שיש לי לעשות אני פשוט לא יכולה לעמוד באוכל טרי. בן זוגי האהוב, על כל יתרונותיו העצומים, לא מבשל בכלל וזה הכל עלי. להאכיל חמש נפשות באוכל טרי נהיה כבר גדול עלי.
מה אנחנו מכינים?
סיר ענק של ירקות מבושלים שאחר כך עובר כתישה בלתי מתפשרת למרקם של קרם נעים וטעים. מוסיפים רק מלח וזהו. אחר כך הופכים את זה לרוטב הכי מזין בעולם לפסטה או שמטביעים בתוך זה קציצות הודו אפויות חתוכות לקוביות. זה סופג את הרוטב ונהיה הכי טעים בעולם. עוד אפשרות זה להגיש את זה כמרק סמיך עם כמה כפות של תערובת של קטניות ודגנים מבושלים.
1) מרק כתום - גזרים, בטטות ודלעת וכרובית. מבושלים. מוכנסים לבלנדר חזק עם חלק מהמים שבהם בושלו עד למרקם של קרם חלק.
2) מרק ירוק - שומר, כרישה, קישואים, בצל באותו נוסח כמו קודם.
לכל אחד מהמרקים מכניסים לבישול ראש ענקי של סלרי וכמה שורשי פטרוזיליה. יוצא טעים טעים. לפחות לנו...
3) תערובת דגנים קטניות - בוחרים את אלו שמתבשלים בערך אותו זמן ומבשלים את הכל ביחד. למשל, עדשים שחורות וחומות וירוקות עם אורז מלא. יש כאלה שמתבשלים פחות זמן כמו עדשים כתומות ואמרנט או קינואה. זה דבר שבהחלט אפשר לחלק למנות ולהקפיא כי זה בישול ארוך וחבל כל פעם לבשל כמות קטנה.
4) קציצות הודות אפויות - יש לי מתכון אם תרצי אבל כרגע אין לי סבלנות להעתיק למקרה שזה לא שמיש לך. עשר דקות עבודה. כלום עם כלום ויוצא משהו משהו וללא טיגון.
5) מכינים בלי קשר למרקים האלה גם תבניות גדולות. למשל: מרפדים את התבנית בערימה גדולה של גריסי פנינה מבושלים. מעל זה ירקות קשים חתוכים לקוביות שזמן ההתרככות שלהם באפיה דומה (סלק, גזר, תפוח אדמה) ומעל כל זה מניחים כמה כרעיים של עוף אורגני. אפשר להוסיף גם קטניות למטה עם גריסי הפנינה. עוטפים את הכל בנייר כסף ושמים בתנור במאה שבעים מעלות לשעתיים בערך. מוציאים, מניחים בצד את הכרעיים, ממליחים ומערבבים את הכל. יש בתחתית המון מיצים טעימים. מגישים עם חלקי העוף.
6) עוד רעיון לתבנית - אורז שלושה צבעים מבושל בתחתית, כרעיים למעלה. בנפרד מבשלים אפונים. מוציאים, שמים את הכרעיים בצד ומערבבים את האפונים עם האורז וכל המיצים. טעים מאוד. אנחנו שמים מלא אפונים.
7) אחרון ודי - דגן כלשהו בתחתית, מעל כרישה קצוצה, בצל קצוץ, כרוב קצוץ כרעיים וכו'.
בקיצור, הבנת את הרעיון.
מקווה שזה עוזר. מודה ומתוודה שזה לא טעים כמו אוכל ילדים אחר ומושקע אבל זה בריא ומזין ואצלנו התרגלו לאוכל כזה מגיל קטן וכולם מבסוטים. אני חוששת שמי שהתרגל לקציצות ושניצלים לא ישמח באוכל כזה אז ראי הוזהרת.
נ.ב - אנחנו מכינים גם פסטה בולונז על בסיס הודו אורגני וזה יוצא משהו משהו אבל גם זה מתכון ואם תרצי אז תגידי.
בתאבון.