נוער ועבודה

מאיה_מרמרי*
הצטרפות: 04 פברואר 2006, 19:58
דף אישי: הדף האישי של מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

שליחה על ידי מאיה_מרמרי* »

האם אתם חושבים שילדים בגילאים 12-17 צריכים לעבוד?
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

נוער ועבודה

שליחה על ידי רועי_שרון* »

צריכים, לא.
אבל יש כאלה שאוהבים את זה. אני התחלתי לעבוד ברגע שמצאתי עבודה, רק בגיל 15.
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

אני מנסה ,אבל התפיסה החברתית מקשה עלי.
כלומר יש לי מקום שאוכל לעבוד בו אך התפיסה של שאר
העובדים כלפי ושל הלקוחות מקשה עליי.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

נוער ועבודה

שליחה על ידי רועי_שרון* »

כן, זה די מבאס.

אבל יש הבדל בין עובדים ללקוחות: העובדים קבועים, אז הם יתרגלו בסוף. אבל הלקוחות מתחלפים כל הזמן.

נראה לי שעם הלקוחות את יכולה לעשות אחד משניים:
  1. להתעלם. זה קשה בהתחלה, אבל זה הולך ונעשה קל בהמשך.
  2. ליצור להם תמונה שתראה להם הגיונית. כלומר, זה הרי נראה להם מוזר לראות מישהי בגילך עובדת כי הם לא רגילים. אז אם תיצרי להם באופן מלאכותי תמונה שתראה להם הגיונית, פתאום זה לא יהיה להם מוזר, אפילו אם אין שום קשר בין התמונה שתהיה להם בראש למציאות. לדוגמא, את יכולה להגיד שאת עושה את זה במסגרת פרוייקט חינוכי מיוחד (נכון שאת המצאת את הפרוייקט הזה, ונכון שהחינוך היחידי שניתן כאן הוא מה שאת נותנת לעצמך, אבל בשביל שאר העולם זה פתאום יראה הגיוני. הם בטח יחשבו שזה קשור לבית ספר או לתנועת נוער או למתנ"ס או למשהו דומה. מקסימום אם הם ישאלו אז את יכולה להתחמק ולהגיד "משהו כזה.").
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

נוער ועבודה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

בגיל 12 מצאתי את עבודת חלומותי, עבודה בחנות תקליטים. השכר שלי לא היה בכסף אלא בתקליטים (וזה ממילא מה שרציתי). את כל החופשים שלי עשיתי שם, תקופות ארוכות עבדתי אחרי הצהריים (כשהיה בית ספר). אני זוכר יחס מאוד משונה מצד הלקוחות (בגיל 12 נראיתי כמו בן 8 ורק בגיל ממש מאוחר התחלתי להראות כמו בגילי האמיתי) אולם די מהר הם התרגלו אלי, במיוחד שהם קלטו שאני לא גימיק אלא ממש מבין במוסיקה ויכול להמליץ להם על כל מיני תקליטים שהם לא ידעו עליהם או שאני יכול לזהות לפי זימזומים שלהם שיר ולהפנות אותם לתקליט הרלוונטי (לנצח אזכור אישה אחת שעשתה בחנות סילסולים ושרה "שוויה שוויה" והתכוונה לשיר voyage voyage).
מה עוד שאת המשכורת הראשונה שהרווחתי בחיי עדיין יש לי בבית :-)
למדתי מהתקופה הזו המון דברים ששירתו אותי ומשרתים אותי עד היום, ובעיקר את זה שהדרך הלא קונוונציונלית היא הרבה פעמים יתרון.
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

תודה על העצות אני אשתמש בהן!
אנונימי

נוער ועבודה

שליחה על ידי אנונימי »

מאיה,
לפחות בזמני, היה מאד מקובל שבנות בגילך עושות בייביסיטר. זה נחשב בעינייך לעבודה?
אני הרווחתי כך המון כסף (בעיני ילדה בת 12 ועד הצבא) ויכולתי לרכוש לעצמי כל מיני דברים שאמא שלי לא היתה קונה לי בשום פנים.
(או אם רציתי פריטי לבוש ספציפיים שהיו יקרים מדי לטעמה, התחלקנו בתשלום חצי חצי.)
(גיסתי למשל, באותה דרך בדיוק, מימנה לעצמה נסיעות ללונדון בפרט ולאירופה בכלל.)
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

אני עושה לפעשמים בייבי סיטר, אבל אין לי הרבה זמן לעשות בייבי סיטר ואם אני עושה אז זה לאחים שלי בלילה ועל זה אני לא גובה תשלום.
ההורים שלי רוצים שאני אעבוד בחנות האופניים של אבי,אך לכולם קשה לקלוט אותי שם ואני נאלצת לעבוד "מאחורי הקלעים" זאת אומרת לעשות עבודות כמו: לעצב פליירים, לעבוד בחנות הוירטואיךית וכו'
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

נוער ועבודה

שליחה על ידי ב_דחילו* »

אני חושבת שזה גיל שמתאים להתחיל לקחת בו אחריות. לוא דווקא בצורה של עבודה בשכר, אבל כמו שתיארת את הבייביסיטר שאת עושה לאחיך - את תורמת בכך בצורה עקיפה לרווחה של המשפחה, על ידי עזרה להורים - וזה דבר נפוץ ומקובל במקומות רבים מאוד בעולם.

אם יש צורך בעזרה כלכלית למשפחה - אז צריך, אבל אם לא אני אומרת לילדי שמשחק ולימודים הם העבודה של ילדים. אם יש בך סקרנות לחוות דווקא את עולם העבודה 'האמיתי', כדאי לך לעשות זאת. באותה מידה את יכולה לשחק בלעבוד (ליזום קייטנה, לחלק מודעות או כל דבר שמסקרן אותך) או לעבוד בללמוד.

עסק משפחתי הוא, בעיני, הזדמנות מושלמת בלחוות חיי עבודה בצורה חלקית והדרגתית. אם את לא אוהבת את העיסוק, את יכולה ליצור שירותים משלימים או נוספים למכירה ותיקון של אופנים. למשל, לימודי רכיבה לקטנים, צפצפות מגניבות או מכירת תכשיטים מעשה ידיך ללקוחות החנות.
@}
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

ב דחילו,
אני רוצה לעבוד שם , אך התפיסה החברתית אינה מאפשרת לי זאת. אני מנסה דברים משלימים אך כל אלה כבר קיימים בחנות
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

יש לידנו בפרדס חנה שוק (חפצי אומנות ועבודות יד) התקיים כל שישי אחרון של החודש. אני מחזיקה בהמון רעיונות וחומרים ,אבל כל פעם אני לא מספיקה להכין דברים לשוק ו/או מוצאת סיבה למה אני לא יכולה לבוא. זה די מבאס ואני לא יודעת מה לעשות למישהו יש עצות בשבילי? :-)
מאיה_מרמרי*

נוער ועבודה

יש לכן רעיונות לעבודות בחופש הגדול ?
גוזל_מגוזלים*
הצטרפות: 27 אפריל 2007, 12:26
דף אישי: הדף האישי של גוזל_מגוזלים*

נוער ועבודה

שליחה על ידי גוזל_מגוזלים* »

אם היתה לכם ילדה בת שלוש, הייתם משאירים אותה עם ביביסיטר בת 11?
אני לא מאה אחוז אם אני הייתי משאירה ככה ילד,
למרות שמ-זה הייתי רוצה לעבוד, בחנות, אבל ככה זה, אתה יכול לרצות כל החיים, אבל בסופו של דבר זה לא משתלם.
חשבתי למכור ברחוב,לא יודעת זה לא מתרומם.
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

נוער ועבודה

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אני בגיל 11 עשיתי בייביסיטר כשהאמא הייתה בבית אבל רצתה הפוגה כדי לסדר, לעבוד, או סתם לנוח. זה היה מצויין לשתינו, וילדה בת 11 בהחלט מספיק גדולה בשביל זה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

נוער ועבודה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בת 3? סביר שכן, אבל מאוד מאוד תלוי מי זו בת ה 11 הזו. (גם אם היא היתה בת 20, היה מאוד תלוי מי היא...)
אביבה123*
הצטרפות: 12 דצמבר 2013, 08:47

נוער ועבודה

שליחה על ידי אביבה123* »

סופסוף מלאו לבן שלי 15 ושמחנו נורא (אנחנו והוא) שיוכל להתחיל לעבוד, אבל אז הסתבר שזה בעצם רק מגיל 16. אלוהים, איזה חוקים מבאסים.

האם זה באמת עד כדי כך נוקשה? יש כאלה שכן מוכנים להעסיק גם בגיל 15? מה אתם ממליצים לעשות?
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

נוער ועבודה

שליחה על ידי מצ'רה* »

אולי למצוא עבודות לא רשמיות כאלה - בייביסיטר, טיולים עם כלבים, וכל מיני כאלה.
זה באמת לא קל למצוא. האמת, אני די שמחה שהרבה מאד מעסיקים שומרים חוק, ולמשל בקייטרינג בדרך כלל לא מקבלים לפני גיל 16.
עוד כיוון זה מקומות של חברים ומשפחה, או יזמות עצמאית. הרבה בני נוער עושים דברים כאלה: אופים ומוכרים, נותנים שעורים פרטיים או שעור נגינה בזול, עובדים בגינות וכל מיני.
אביבה123*
הצטרפות: 12 דצמבר 2013, 08:47

נוער ועבודה

שליחה על ידי אביבה123* »

תודה על הרעיונות :-)
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”