מתכון אינגי'רה של ארז קומרובסקי (טרה רוסה)
הוא אומר שהאינג'רה חמוצה כי לא נהוג להוסיף לה שמרים ולא מלח וכך התסיסה לא נעצרת, והוא מוסיף כדי לעדן את החמיצות. תמיד אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח רגיל.
המתכון של ארז:
1 קג קמח טף אדום
7 כוסות מיים חמימים
30 ג' שמרים
כף מלח
מעט שמן
מערבבים את הקמח והמים החמימים והשמרים מכסים בניילון ומשהים ל-24 שעות בטמפרטורת החדר.
מוסיפים עוד כוס מים רותחים, נותנים לתפוח עוד כמה שניות ומוסיפים כף מלח. נותנים לתערובת לתסוס עוד שעה-שעתיים, עד שעולות בועות. בינתיים מחממים מחבת ברזל. כשהמחבת חמהמעבירים אותה למים קרים ואז חזרה לאש ומשמנים במעט שמן. באמצעות מצקת יוצקים למחבת חלק מהבלילה לכמה שניות, ורק לצד אחד, עד שנוצרים חורים, ומורידים מהאש. אם לא נוצרים חורים אפשר להוסיף מעט מים וטיפה אבקת אפיה.
עוגת בננות מקמח טף (המכשפה הצפונית)
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח טף
- 5 כפיות אבק אפיה
- 5 כפיות קנמון
- 25 כפיות אגוז מוסקת
- 5 כפיות סודה לשתיה
2 ביצים
- 75 כוסות סוכר
משמנים תבנית. מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים. בקערה אחרת מערבבים את המצרכים הרטובים. שופכים את הרטוב לתוך היבש ומערבבים. אופים ב180 מעלות ל45 דקות בתבנית שטוחה או 60 דקות בתבנית לחם.
עוגיות chocolate chips מקמח טף (המכשפה הצפונית)
200 גר חמאה רכה
- 5 כוסות סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבק אפיה
2 כוסות קמח מלא
כוס קמח טף
שקית chocolate chips
במערבל מזון מקציפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הןניל והביצים. מוסיפים את שאר המצריכים. אופים את הבלילה בצורת של עוגיות כ-10 דקות בתנור מחומם ל180 מעלות.
פנקייק מקמח טף (המכשפה הצפונית)
50 גרם חמאה מומסת/ שמן
חצי כוס קמח לבן
- 75 כוסות קמח טף אדום
קורט מלח
2 ביצים
3 כפות סוכר
מערבבים הכל ומניחים לחצי שעה. מתגנים (בהתחלה צריך לשמן את המחבט, אחרי סיבוב או שניים כבר לא צריך יותר).
אני בדרך כלל מכפילה שיהיה גם למחר.