דף זה פורק והופרד מדף עוגות ועוגיות.
ערכה: שמיכת טלאים.
עריכה נוספת (דצמבר 2005) ע"י עגור לבן.
נכון שאנחנו אוהבים לאפות עוגות בבית גם בשביל הריח וגם בשביל הטעם? - נכון.
ונכון שאנחנו רוצים שזה ידרוש כמה שפחות זמן ותנועות וכלים וגם יצא מדהים? - נכון.
ונכון שאנחנו רוצים כמה שיותר מתכונים שכאלה? - נכון.
אז זה המקום להעניק ולקבל ושנרבה שמחה!
עוגה בחושה בריאה וטעימה של מיקי
2 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
4 ביצים
3/4 כוס שמן (עדיף תירס)
1 כוס סוכר חום דמררה או רבע כוס סוכר דמררה פלוס 8 שקיות ממתיק
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מחצי לימון
ו כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב או מיץ תפוזים
כוס קוקוס
מעט ריבת פירות (ללא סוכר) עדיף תותים או דובדבנים
מערבבים את הביצים השמן והסוכר לבלילה אוורירית
מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה ובוחשים לבלילה סמיכה ואחידה
בתבנית אינגליש קיק שופכים 2/3 מן התערובת מטפטפים מעט מן הריבה לאורך העוגה
ומכסים בשארית הבלילה
אופים בתנור בחום 180 עד להשחמה קלה.
עוגה מקסימה קלה להכנה בריאה ומאוד טעימה
תגובות:
קרוטונית מהמרק הגדול: העוגה קצרה הצלחה מסחררת בקרב כל טועמיה (שלא האמינו שהיא עשויה מקמח מלא בלבד). במקום הקוקוס והריבה שמתי חופן שומשום(!) וקוביות קטנות של שזיפים ותפוחים (מקומחות קלות, כדי שלא ישקעו בעוגה).
טיפ לשדרוג כל עוגה בחושה: לוקחים תבנית, מצפים בנייר אפייה, מסדרים על התחתית בקפידה מרובה המון-המון פלחים דקים של פרי נבחר, בכמה "רדיוסים", כך שכל התחתית מכוסה היטב. אפשר להשתמש בשזיף/תפוח/אפרסק וכולי, ואם הם לא מאוד-מאוד בשלים, לזרות עליהם סוכר דמררה וקצת קינמון. על זה כל יוצקים בזהירות את בלילת העוגה ואופים. אחרי האפייה ואחרי שהתקרר קצת, מסירים את התבנית והופכים - העוגה "מצופה" בפירות. לזרות מעט אבקת סוכר.
עוגת בריאות בחושה טעימה מאוד
יש הרבה אפשרויות לגיוון במרכיבים, כך שכל פעם יכול לצאת שונה לגמרי, תלוי מה שמים בפנים
מרכיבים:
כוס וחצי קמח חיטה מלאה
שקית אבקת אפיה (אני שמה חצי, ויוצא טוב)
כוס עד כוס וחצי סוכר דמררה
כוס וחצי פרי: בטטה/גזר/קישוא/סלק מגוררים, תפוח/אגס -אפשר בקוביות (אפשר פרי אחד, אפשר לערבב לפי מה שיש בבית.
125 גר חמאה (או חצי עד שלושת רבעי כוס שמן קנולה)
2-3 ביצים
לגיוון ניתן להוסיף צימוקים, אגוזים, גרעינים, פירות יבשים קצוצים, פצפוצי שוקולד (בקיצור, מה שמתחשק)
הכנה:
מערבבים לעיסה אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת (בחמאה כמובן), ואופים כ-40 דק' ב 180 מעלות בערך.
גרסה נוספת - עוגת קוקוס
במקום הפרי לשים כוס וחצי קוקוס עם 4\3 כוס חלב קוקוס (אפשר גם חלב רגיל במידה ואין)
עוגת אפרסקים וג'לי של תבשיל קדרה
חומרים לבצק:
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 ו 2/3 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה
1 חבילת שמנת חמוצה (או אשל)
אפרסקים
1-2 חבילות ג'לי אינסטנט
הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מכינים בצק (סוכר, ביצים, חמאה - במעבד, קמח ואשל - מוסיפים פנימה לסירוגין).
- אופים כחצי שעה (אולי פחות - עד שרואים חריצים יפים למעלה, וקיסם יוצא יבש) בתבנית גדולה ושטוחה (אצלי זה פיירקס עגול גדול).
- מקלפים אפרסקים (אפשר לשפוך עליהם מים רותחים ולחכות קצת - מתקלף כמו קסם), וחותכים אותם - רצועות, למשל.
- מסדרים אותם על העוגה אחרי שהיא התקררה. אפשר, כמובן פרי אחר, או לשלב.
- מכינים ג'לי מ 1-2 חבילות (1 זה מעט, 2 זה די הרבה) ג'לי בזק, ושופכים מעל, בזהירות: הפירות עלולים לשחות ולשנות את המבנה המפואר.
- מקררים.
מצרכים :
3 בננות - למעוך במזלג
כוס וחצי קמח תופח
50 גרם חמאה (לחתוך לקוביות קטנות או להמיס במיקרו)
כוס ורבע סוכר
2 ביצים
כחצי כוס חלב
חצי כוס אגוזים (אגוזי מלך או פקאן)
לערבב הכל ביחד
לשפוך לתבנית משומנת בחמאה (תבנית טוסטר או אינגליש קייק)
180 מעלות כ- 45 דקות. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר
עוגת בננות של שיר החופש
הנה מתכון פשוט שאמא שלי לימדה אותי והוא טעים!
חומרים:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
4 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
חצי כוס חלב
6 בננות מעוכות היטב
ההכנה:
ממיסים את החמאה+סוכר+ביצים. מוסיפים קמח+מלח+חלב ובסוף את הבננו. אופים בחום בינוני ( 180 מעלות צלזיוס) חצי שעה בערך!
נ.ב. מומלץ להישתמש בקמח מלא וסוכר חום
עוגת בננות ואגוזי מלך של אמא בן אור
מצרכים:
2 כוסות קמח מלא
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה בטמפ' החדר
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי (לא היה לי, שמתי דבש ואפשר גם סוכר חום באותם כמויות)
1/2 כוס שמן קנולה/תירס/חמניות
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס בננות מרוסקות ( זה בערך 3 בננות, אני ריסקתי במג'ימיקס)
מיץ פרי אם יש צורך בדילול המסה ( אני הוספתי בערך חצי כוס מיץ תפוחים, אפשר גם תפוזים)
הכנה:
- תנור על 180 מעלות. נשמן תבנית מאורכת או עגולה 24 ס"מ.
- נערבב יבשים - קמח, אגוזים, א.אפיה וקינמון
- בקערה נוספת נקציף רטובים - ביצה, שמן, מייפל. נוסיף ווניל ובננות ונערבב
- נערבב יחד יבשים ורטובים, נוסיף מיץ פרי . הבצק אמור להיות רטוב ורך אך לא נוזלי!
- נעביר לתבנית ונאפה 30-40 דק'. נכבה תנור, נפתח וניתן לעוגה להתקרר.
בערך חמש דקות הכנה:
שתי ביצים
100 גרם מרגרינה
שתי כוסות קמח תופח או שתי כוסות קמח רגיל +חצי שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
4 בננות מעוכות או שלוש בננות + רבע כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
ממיסים את המרגרינה ומצננים מעט ומערבבים יחד עם סוכר ויחד עם הביצים. מוסיפים בננות ולבסוף את הקמח ושאר החומרים. מערבבים ידנית הכול היטב ומעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך 40 דקות.
עוגת גזר של באצ'י
חומרים:
כוס וחצי קמח מלא
1כוס סוכר חום
1/3 בקבקוק תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס שמן קנולה
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון
כוס גזר מגורר דק
3 ביצים
לציפוי שחיתות:
150 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות אבקת סוכר
ההכנה : מערבלים את כל החומרים ( אפשר גם ערבוב ידני -אבל דרושה התמדה ).
ניתן להוסיף צימוקים / אגוזים
אופים 45 דקות בחום של 180 מעלות (העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה נשאר יבש)
להכנת הציפוי: טורפים את גבינת השמנת עם החמאה במהירות איטית, מוסיפים את הוניל ,ואז, בהדרגה, את אבקת הסוכר עד שמתקבל קרם. מורחים על העוגה במרית - ומצננים עד שהציפוי מתקשה מעט.
עוגת גזר-תפוחים של נוסעת סמויה
לתערובת רטובה:
1 כוס שמן, 1+1/4 כוס סוכר (אפשר להחליף חלק בסוכר חום), 3 ביצים
לתערובת יבשה:
2 כוסות קמח, 2 כפיות סודה לשתייה, 1 כפית אבקת אפייה, 2 כפיות קינמון טחון
1/8 כפית ג'ינג'ר טחון, 1+1/2 כוסות גזר מגורר, 1/2 כוס תפוח מגורר, 1 כוס צימוקים
לזיגוג:
2+1/2 כוסות אבקת סוכר
מיץ מחצי תפוז (כ-5 כפות)
קליפת תפוז מגוררת
1+1/2 כפות ליקר תפוזים (ברנדי)
לערבב לחוד את חומרי התערובת הרטובה והיבשה, לשפוך את התערובת היבשה לרטובה ולערבב שוב לתערובת אחידה,
ולשלוח לתנור - 50 דקות בחום בינוני (180 מעלות).
אחרי שהעוגה מצטננת קצת, לערבב את חומרי הזיגוג ולמרוח.
בפעם הבאה אני מתכוונת לנסות להחליף חלק מהשמן ברסק תפוחים
תגובות:
קרוטונית מהמרק הגדול: מצויינת ביותר. ניסיתי אתמול ויצאה עסיסית וטעימה.
שפצורים/אלתורים שלי: חצי כמות קמח החלפתי בקמח מלא, ואת כל הסוכר החלפתי בסוכר דמררה (מתאים לרוח העוגה). היו לי מעט מאוד צימוקים, אז במקומם הוספתי עוד גזר ותפוחים.
עוגת גזר של איבי כ
(רצוי להכפיל כמויות ולאפות שתי עוגות, כי אחת כזאת נגמרת תוך חצי שעה גג)
- 5 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כוס גזר מגורר (אני שמה לפחות פי 1.5)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
מערבבים חומרים יבשים. מקציפים חמאה עם סוכר וביצים (אפשר כמובן במעבד מזון. אם משתמשים בלהב מתכת, זה טוחן את האגוזים אח"כ ומקל את ההאכלה לפיות קטנטנים). מוסיפים בהדרגה חומרים יבשים ולבסוף את הגזר והאגוזים. אופים 45 דקות בחום בינוני.
עוגת דבש מדהימה של אמא של יונת
חומרים:
3 ביצים
1/3 כוס שמן
¼1 כוס סוכר
¾ כוס דבש
2 כפות ריבה
¾ כוס תה חריף
½2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כפית סודה לשתיה, מומסת במעט מים
ציפורן
קינמון
צימוקים (טבולים במעט קמח) – אם רוצים.
אופן ההכנה:
מערבלים את הביצים עם הסוכר והשמן במהירות גבוהה לעיסה אוורירית.
מוסיפים את הדבש והריבה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הקמח והאפיון (מנופים יחד) לסרוגין עם התה, תוך בחישה איטית.
מוסיפים את התבלינים והסודה המומסת, תוך בחישה איטית.
שופכים את העיסה לתבנית אפיה.
מפזרים את הצימוקים על העיסה.
אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות.
עוגת דבש – הביאה נבט חיטה
מקור המתכון: יפנית מפורום אוכל בYNET
רכיבים:
4 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר (שמתי 3/4 כוס)
1 כוס דבש (שמתי 3/4 כוס דבש ו-1/4 כוס סילאן)
1 כוס (שמן תירס מזולה)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
3 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם אגוזים קצוצים
1/4 כוס סוכר
(תוספת שלי: תמרים יבשים חתוכים)
תבנית בקוטר 26 (אני הכנתי בשתי תבניות של אינגליש קייק)
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים בקערה גדולה את החלמונים והסוכר.
- מנפים יחד את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים לקמח את האגוזים (והתמרים) ומערבבים. בוחשים את תערובת הקמח אל תערובת החלמונים.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה ומקפלים אל התערובת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
הביאה מתוקה מתחילה מחדש
2 ביצים
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות קקאו
מעט מאוד ציפורן טחון
מעט מאוד קינמון
מקציפים יחד ביצים, סוכר, שמן ודבש. מוסיפים לקערה קמח, קקאו, ציפורן וקינמון, קקאו ומערבבים. לבסוף מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים לאט לבלילה חלקה.
מתאים לשתי תבניות כיכר ארוכות או לתבנית עגולה גדולה.
אופים בחום של 175 מעלות למשך כ 25 דקות (באמצע האפייה עדיף לכסות בנייר כסף כדי שלא תשחים יותר מדי)
העוגה יוצאת לא ממש דביקה ולא ממש יבשה, בדיוק כמו שצריך ואפילו ילדים טרפו אותה בהתלהבות. חוץ מזה היא פרווה אז מתאימה אפילו לשולחן החג.
עוגת ההצלחה הבטוחה
נזכרתי.... ולא יכולתי שלא לרוץ ולספר לח'ברה
חומרים:
50 גרם חמאה, מומסת במיקרו
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 כוס קמח תופח
כ-1/2 כוס נוזלים ( חלב, מים, מיץ )
מערבבים את כל המרכיבים, ועכשיו לשידרוגים -
מוסיפים: צימוקים ושקדים; או תפוח מגורר וקינמון; או שוקולד מגורר; או נס קפה (אותו להמיס בחצי כוס הנוזלים); או שוקולד ציפס; או דובדבנים מסוכרים.....
את סוג הנוזלים כדאי להתאים על פי התוספת.
מעבירים לתבנית כיכר (אינגליש קייק). אם מכפילים את הכמות- מתאים לתבנית רגילה. אופים בחום בינוני (180 צ.) כ - 40 דקות.
עוגת טירמיסו - הביאה שמיכת טלאים
http://www.gilfood.co.il/weeklyRecipes/ ... pe20011103 1[/po].asp
עוגת חלבה של יעל מווינה - הביאה ה עוגיה
עוגת חלבה של יעל מוינה מתכון מיתולוגי בפורום אוכל של YNET
לא ניסיתי אותה (עדיין) אבל היו עליה המון המון המון ביקורות משתפכות שם בפורום אז מבחינתי זה מתכון בדוק ומוצלח
עוגת חרובים של אמא של יונת
עוגת חרובים נחשבה בביתנו במשך שנים לעוגה טובה ביותר, ואפינו אותה לימי הולדת. זוהי למעשה עוגת שוקולד מבושלת, שמחליפים בה את הקקאו בקקאו-חרובים ומקטינים קצת את הכמות.
חומרים:
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס קקאו חרובים
1 כוס חלב או מים
וניל
1 מרגרינה
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
11/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
הכנה: מבשלים יחד סוכר, קקאו חרובים,חלב או מים והווניל - עד לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את המרגרינה ובוחשים היטב עד שתימס ותתערבב בעיסה.
מורידים כחצי כוס ושמים בצד (היא תשמש אחר כך לציפוי העוגה).
מוסיפים לעיסה את החלמונים ובוחשים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים. אם העיסה סמיכה מדי - להוסיף מיץ של חצי תפוז.
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס הסוכר ומקפלים לתוך העיסה.
אופים בחום בינוני.
מורחים את הציפוי דקות אחדות אחרי שמוציאים מהתנור.
לעוגה חגיגית אפשר להוסיף ציפוי מקצפת צמחית עם סוכר ופודינג אינסטנט. מורחים אותו מעל לציפוי השוקולד, אחרי שהעוגה התקררה.
עוגת משמש של סבתא טובה - של ה עוגיה
לבצק:
2 כוסות קמח
2 חלמונים
1 חבילה מרגרינה (--> 200 גר' חמאה)
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות מים קרים
מעט מיץ לימון
מעט גרידת לימון
חוצמזה:
מעט ריבת משמש
משמשים
הכנה:
- מכינים בצק מחומרי הבצק (את אבקת האפיה מערבבים עם הקמח ואחכ מערבבים הכל יחד). יוצא בצק די רך.
- מורחים את הבצק על התבנית
- מורחים מעל שכבת ריבה ומעליה מניחים את המשמשים חצויים, ללא גוגואים, עם הקליפה כלפי מעלה
- אופים ב180 מע' עד השחמה וריכוך של המשמשים, אפילו עד שקצת שרוף.
הערה: אפשר להכין עם קמח מלא במקום הלבן, סוכר חום במקום הלבן ועם ריבת קומקווט.
עוגת קוקוס לקפה של תמר קדם
חומרים:
1 כוס דחוסה סוכר חום
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כפית וניל
1 כוס חלב (אני הכנתי עם מים בגלל האלרגיה שלנו)
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כף אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס נבט חיטה
1 כוס קוקוס
1 וחצי כפיות הל טחון (אפשר להחליף ב- 1 כפית קינמון, 1/4 כפית מוסקט או פלפל
אנגלי, ו-1/4 כפית ציפורן.)
1/2 כוס אגוזים קצוצים.
הכנה:
מערבבים שמן, ביצים, וניל וחלב (או מים).
בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח מוסיפים נבט, קוקוס וסוכר חום.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים אל הנוזליים ומערבבים היטב. יוצקים לשתי תבניות כיכר או לתבנית כתר (כמו סיר פלא) אחת.
אופים בחום בינוני-גבוה (190 צ.) כ-40 דקות.
עוגת קישואים של שמיכת טלאים
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
350 גרם קישואים, שטופים, מגוררים וסחוטים היטב (2 כוסות קישוא מגורר וסחוט)
11/2 כפות נבט חיטה ׁ(אם רוצים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ או תבנית רבועה
מחממים תנור לחוםבינוני (180 צ.).
מנפים יחד הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
במערבל טורפים יחד את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן, הווניל והתבלינים וטורפים באיטיות כדי להבליע בתערובת. בוחשים פנימה את תערובת הקמח.
מוסיפים את הקישואים המגוררים והאגוזים ובוחשים היטב.
מעבירים לתבנית המשומנת והמקומחת ואופים 40-45 דקות,או עד שקיסם מוחדר לעוגה יוצא יבש.
את האגוזים אפשר להחליף בחצי כוס נטיפי שוקולד. לעוגת קישואים בטעם שוקולד מנפים עם הקמח גם 1/3 כוס אבקת קקאו. מכינים כמו עוגת הקישואים שלעיל, אופים 50 דקות (במקום 40), בודקים אם העוגה מוכנה ואם לא אופים עוד 10-20 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. העוגה תהיה קפיצית ותתכווץ ותתרחק מדופנות התבנית.
עוגת שוקולד של אילנה קל
חומרים:
6 ביצים
31/2 כוסות סוכר
11/2 כוסות שמן
3 כפות תמצית וניל
11/2 כוסות קקאו
21/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס יין מתוק
41/2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
אופן ההכנה: מערבבים את הכל בקערה גדולה. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
אופים בתנור בחום של 180C במשך 30-40 דקות עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא יבש.
עוגה קלה מאוד להכנה, טעימה ותמיד מצליחה. מתאימה לעוגת יום הולדת. הכמויות הן לעוגה גדולה מאוד- להכנה בתבנית הגדולה של התנור.
קרם שוקולד לציפוי של ריח מנטה
2 שוקולד מריר גדול
1 מיכל שמנת מתוקה- להמיס יחד על אש קטנה ולערבב
אחר כך לסנן שלא יהיו גושים וכשזה פושר למרוח על עוגות שוקולד.
עוגת שוקולד "אגדה" של אמא של יונת
שמה האמריקאי של עוגה זו הוא "מאכל שדים" , אבל במשפחתנו אנחנו קוראים לה "אגדה", וזה מרמז על טעמה.
הכמויות מיועדות לתבנית של תנור. כוס במתכון זה = 250 cc.
חומרים:
1/2 חבילת מרגרינה מרוככת
3 כפות שמן
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 כוס לבן (שלי, אשל)
2 כפיות תמצית וניל
6 כפות קקאו
1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
1/4 1 כוסות מים רותחים
הכנה:
מערבבים את המרגרינה, השמן והסוכר.
מוסיפים את הביצים, הלבן והוניל ומערבבים.
מוסיפם את החומרים היבשים מנופים יחד ואת המים הרותחים. בוחשים היטב.
אופים (אפשר בתבנית עם נייר אפיה) בחום בינוני-נמוך כ-20 דקות.
העוגה מוכנה, כידוע, כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
כשהעוגה מוכנה - להוציאה מיד מהתנור כדי למנוע התייבשות.
אני מצפה את העוגה בקרם שוקולד מתקשה, אבל אפשר כמובן לצפות במשהו מפואר יותר.
הכמויות לתבנית קצת קטנה מתבנית שלמה של התנור, ואני מניחה אותה על הרשת.
לעוגה עגולה אני מכינה 2/3 מהכמויות הרשומות במתכון.
עוגת שוקולד נהדרת בלי חלב של אמא נוגי
2 ביצים
1כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית עלית
1 כוס מים פושרים (או יין או מיץ)
מערבבים לעיסה חלקה ואופים 35 שקות בחום 180 מעלות
קרם לציפוי: 100 גר' שוקולד מריר + חצי קופסא שמנת ריצ'.
ממיסים ביחד בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים ושופכים חם על העוגה.
עוגת שוקולד תפוז של חבצלת השרון
(יוצא קצת יקר אבל אם יש לך מיקסר טוב זה מעט עבודה, יחסית):
את צריכה: 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
200גר' חמאה/מרגרינה בטעם חמאה
8 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
300 גר' שקדים טחונים דק דק
כף קליפת תפוז מגוררת (את יודעת, כזה שמגרדים את הכתום מהכליפה של התפוז על המגררת...)
- להמיס את השוקולד עם החמאה ביחד
- להקציף את החלמונים עם הסוכר, עד שזה נהיה קצת בהיר, ואז להוסיף בזרם דק שוקולד מומס וגם מיץ תפוזים, הכל תוך כדי שהמיקסר עובד.
- להקציף את החלבונים, להוסיף אל תערובת השוקולד יחד עם שקדים וקליפת תפוז.
- אופים בתבנית קפיצים עגולה אם יש לך (אם אין אז איזה שיש) קצת משומנת, 45 דק' עד שהקיסם יוצא יבש, בחום בינוני.
עוגת שוקולד תפוז - הביאה שמיכת טלאים
http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/ga ... ipeId=1275
פצצת שוקולד-תפוזים, בכלל בלי קמח ועם ציפוי שוקולד עשיר.
עוגת שוקולד עשירה של ה עוגיה
עוגת שוקולד עשירה מאוד. אפויה עד לדרגת מדיום, כך שכשמגישים אותה (בטמפ' החדר) היא ממש מוסית. אם מצננים טוב אחרי האפיה היא מוכנה לאכילה (במסעדה היינו מחזיקים אותה ערב שלם מחוץ למקרר ובמטבח לא קר...) במקור המתכון עם ממש מעט קמח ובספר החדש שלה שרי אנסקי המירה אותו בשקדים טחונים - אז אני מניחה שזה עובד.
עוגת שוקולד כבדה
מקור: מסעדת "יועזר בר יין"
לתבנית קפיצית 26-28.
דרוש מיקסר.
חומרים:
10 ביצים מופרדות
500 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
35 גר' קמח (כ3.5 כפות)
50 גר' סוכר (כ3.5 כפות)
הכנה:
- ממיסים יחד את השוקולד והחמאה (הכי קל בסיר כפול).
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב אבל רך (לא נוקשה ומתפורר), שמים בצד.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקמח וממשיכים עד שהקצף תפוח ובהיר.
- מערבבים את השוקולד-חמאה עם החלמונים.
- מקפלים פנימה את החלבונים (קודם 1/3 מהחלבונים בערבוב לא מתחשב עד שאחיד ואחכ שאר החלבונים בעדינות, בלי לשבור).
- שמים בתבנית ואופים ב200 מעלות כ16-19 דק', עד שהעוגה סדוקה וכבר לא רכה מאוד (לא "רוקדת" בנענוע). העוגה לא צריכה להיות יבשה.
- מוציאים מהתנור, מכסים (בצלחת גדולה או מכסה) לרבע שעה ואחכ מסירים את המכסה ומצננים.
- שוקולד מריר – כדאי להשתמש בשוקולד משובח עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו (נדמה לי שבסופר אפשר להשיג משהו שקרוב ל50%).
- כדאי לצנן במקרר את העוגה לייצוב אבל לא לאכול קרה מהמקרר כדי שתהיה "מוסית" (להוציא חצי שעה – שעה לפני).
מתכון קל ומהיר – אפייה במיקרוגל
1 כוס קמח תופח
שליש כוס קקאו
חצי כוס סוכר
3 כפות שוקולית
1 כף נס קפה
3 ביצים
שליש כוס שמן
רבע כוס ליקר
לערבב הכל ולבחוש היטב שלא יהיו גושים ולבסוף מוסיפים 1 כוס מים פושרים
להעביר לתבנית המתאימה למיקרוגל ולהכניס למיקרו למשך 8 דקות.
עוגת שוקולד נהדרת לאפיה במיקרוגל – הביאה ריח מנטה
כוס ורבע קמח תופח
3/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קקאו
1 כף שוקולית
את כל החומרים לערבב יחד במיקסר, לשמן תבנית זכוכית או סיליקון, אפיה 10 דקות במיקרו
קרם לציפוי -
4 כפות סוכר
3 כפות קקאו
5 כפות מים
50 גרם מרגרינה
להמיס הכל במיקרו דקה, לערבב היטב ולצפות את העוגה בעודה חמה.
עוגת שחיתות - הביאה מונו נוקי
http://www.hashulchan.co.il/content/For ... ctionKey=1
עוגת תמרים מצויינת
מתכון של חברה של אמא של יונת
חומרים:
200 גרם תמרים מגולענים, חתוכים לחתיכות קטנות.
1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה מרוככת
ביצה אחת
2 כוסות קמח
1 כפית קנמון
1 כפית זנגוויל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
הכנה:
יוצקים את המים הרותחים על התמרים.
מערבבים יחד את הסוכר והמרגרינה. טורפים פניהמ את הביצה.
בקערה נפרדת מנפים אתת הקמח, הקינמון, הזנגוויל, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
מוסיפים את עיסת התמרים לעיסת הסוכר+מרגרינה ובוחשים היטב.
מוסיפים את החומרים היבשים ובוחשים לעיסה אחידה.יצקים לתבנית משומנת ומקומחת.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני.
הערת בעלת המתכון:
העוגה נשמרת טוב בכל מצב. ממליצה לאפות כמות כפולה שמספיקה ל-3 תבניות ארוכות, ואז אפשר להכניס עוגה אחת למקפיא, אחת למקרר ואחת להגיש מיד.
העוגה משתפרת עם הזמן, ולכן אפשר להכין כמה ימים מראש, לצנן ולעטוף בניילון נצמד.
עוגת תפוזים - מונו נוקי
חומרים:
4 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר (או סוכר וניל)
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 2 כוסות קמח תופח
1 כף תמצית וניל
במערבל מקציפים את הסוכר עם הביצים והשמן, מוסיפים את כל שאר החומרים וממשיכים לערבל, כשכל החומרים מעורבבים היטב מוסיפים את המיץ באיטיות ומערבבים.
משמנית תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך כ - 40 דקות. בודקים עם קיסם, אם העוגה לא מוכנה, אופים עוד 5-10 דקות נוספות אפשר גם בשתי תבניות מאורכות.
הערה: בפועל המתכון מומלץ גם למאפינס.(אופים פחות זמן) שידרוגים אפשריים: שוקולד צ'יפס , צימוקים ,ג'ינג'ר מגורד, קליפות מסוכרות, דמררה במקום סוכר לבן, רסק תפוחים במקום חלק מהשמן. להחליף את הקמח בקמח מלא.... שדרוגים מעל : קליפה מגוררת, אבקת סוכר
רולדת בצק פריך נהדרת של חיה ג'רבי
200 גרם מרגרינה מומסת במיקרו
1/2 קילו קמח
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 אפיה
1 וניל
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
לערבב הכל ולהוסיף קמח לפי הצורך , לחלק את הבצק לשלושה חלקים , לרדד כל חלק .
אני שמה קקאו סוכר וקינמון בכל עלה שמרודד ומגלגלת שמה על תבנית .
לפני שאני מכניסה לתנור אני עושה עם סכין סימנים על הרולדות כאילו אני חותכת עוגיות כדי שזה יתקרר אחרי האפיה אני אוכל לחתוך חתיכות של עוגיות .
לאפות בחום של 150 מעלות.
אפשר לפזר אחר כך על הרולדות כשהן קרות אבקת סוכר.
עוגת תפוחים של חיים כהן – הביאה אמא של יונת
12 תפוחים ירוקים (גרני סמית)
מעט סוכר וניל או קנמון (אם רוצים)
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סולת
100 גרם חמאה קרה מאוד
לתבנית בגודל 25*35 בערך.
הכנה:
מגרדים את התפוחים בפומפיה (או חותכים לקוביות קטנות), ומשטחים בתבנית.
מערבבים את הקמח והסולת (למשקיענים: אפשר להוסיף גם גרידת לימון) והסוכר (ה עוגיה מכינה עם 3 כפות ולטעמה זה מספיק). את תערובת היבשים משטחים מעל התפוחים,
את החמאה מגרדים בפומפיה מעל השכבה היבשה. אופים 180 מע' כ50 דק'.
תגובות:
שרון רב: ניסיתי עם שזיפים שהיו רכים מדי לאכילה, ויצא מוצלח. קמח מלא, סולת מלאה וכחצי כוס סוכר חום.
עוגת תפוחים של זוטא לבנה
2 כוסות תפוחי עץ ירוקים חתוכים לחתיכות קטנות (עם קליפה)
3 כפות יין מתוק או קוניאק
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
קצת קליפת לימון מגוררת
קינמון
אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים
משרים את התפוחים ביין כחצי שעה.
בוחשים את שאר החומרים לבצק. מוסיפים את התפוחים ואם רוצים צימוקים/אגוזים.
אופים בתנור בחום בינוני 1-3/4 שעה.
Apple Crisp - מין קינוח תפוחים - גלינה המכשפה הצפונית
8-10 תפוחי עץ סמיט (ירוקים לבישול) חתוכים לפרוסות או קוביות
2 כפות סוכר לבן
1 כוס שיבולת שועל מלא
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כפית קינמון או אגוז מוסקט או זנגביל
100 גר חמאה רכה
1/2 כוס חתיכות של אגוזים או שבבי קוקוס
- מערבבים עם תפוחי העץ אם הסוכר הלבן. מניחים בתבנית.
- מערבבים בקערה עם הידיים כול שאר הרכיבים. את התערובת שמים מעל תפוחי העץ כשכבה.
- אופים כ-30 דקות בתנור מחומם ל-190 מעלות.
עוגת סולת של ריח מנטה
חומרים
3 ביצים
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1כוס קוקוס
חצי כוס קמח
חצי כוס סולת
חצי כוס שמן
1 שמנת חמוצה
את כל החומרים מערבבים ביחד בקערה לא צריך מערבל
משמנים תבנית ויוצקים את התערובת. אופים בחום 170
להכנת הסירופ
ממיסים כוס סוכר
כמה טיפות לימון טרי
כוס מים
כשהעוגה זהובה להוציא מהתנור ולקרר. לחתוך לריבועים
וליצוק את הסירופ הפושר.
עוגות פאי וטארטים
בצק פריך מצויין של BAKER & SPICE – הביאה ה עוגיה
500 גר' קמח
1 ביצה
380 גר' חמאה
2 חלמונים
100 גר' שקדים טחונים
1 קליפת לימון מגוררת
1 כפית ברנדי
160 גר' סוכר
הכנה:
- טוחנים יחד קמח, סוכר ושקדים במעבד מזון.
- מוסיפים את כל השאר ומעבדים לבצק.
- מצננים שעתיים.
- מרדדים ומשטחים על תבנית פאי (לא צריך לשים משקולות אבל כדאי לחורר היטב, במיוחד את הצדדים).
- אופים ב180 מע' לגוון הרצוי.
- אפשר להשתמש בשקדים לא מולבנים ולקבל טעם שקדי מודגש יותר. (מה שמגיע טחון זה המולבנים אבל אפשר פשוט לטחון לבד).
- מטעמי קמצנות המרתי 2 חלמונים בביצה. עדיין יצא יופי.
- כמות אחת מספיקה בערך ל3 תבניות פאי . (בצק פריך עובר פריזר יופי).
- 5 כוסות קמח (200 גר)
רבע כפית מלח
1 ביצה (אני אף פעם לא שמה ביצה)
1-2 כפות מי קרח.
לבצק מתוק ניתן להוסיף חצי כוס סוכר.
מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק את הקמח והמלח, מוסיפים את החמאה. כשהחמאה מפוררת, מוסיפים דרך החור את הנוזל לאט לאט עד שנוצר גוש בצק.
טיפ: ניתן להכין כמות כפולה ומשולשת, לחלק ל"פיתות" לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
בצק פריך לפי העין של טרה רוסה
שמה כוס קמח מלא, משפשפת לתוך הקמח חמאה עד שזה נראה לי מספיק, ומוסיפה לאט לאט מים קרים או חלב או יוגורט עד שיש בצק. ואם זה למשהו מתוק, אז בסוף מוסיפה גם סוכר.
מתכון טעים וזריז לפאי תפוחים - טרה רוסה
הכיני בצק פריך.
בשלי תפוחים חתוכים עם מעט קינמון וגרידת לימון וטיפ טיפה מים, עד שהם רכים.
רדדי את הבצק שימי את התפוחים ולתנור.
אפשר פאי עם כיסוי מלא, רק רצועות בצק, או רק פירורי בצק למעלה.
טארט תפוחים הולנדי מהמם של איבי
בצק:
250 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1/4 2 כוסות קמח
1 ביצה
מעט מלח
שקית סוכר וניל
מילוי:
7-8 תפוחי גרני-סמית
1/4 כוס סוכר חום
מעט קמח
קינמון
צימוקים
להכנת הבצק, לערבב הכל וללוש בצק, רצוי להכניס למקרר לשעה.
לחתוך את התפוחים לקוביות (או משולשות) בינוניות. לערבב עם כל השאר ולשפוך לתבנית המרופדת בבצק. נשאר די הרבה בצק - לפורר מעל התפוחים - ולתנור לכ-35 דקות בחום בינוני. מעולה כמובן עם קצפת או גלידה וניל לחובבי ההארד-קור.
פאי לימון של ה עוגיה
מכינים קלתית של בצק פריך ואופים אותה אפיה מלאה (האם דרוש מתכון?)
מכינים קרם לימון ומצננים אותו. ממלאים את הטארט בקרם.
קרם לימון מתכון מבי"ס LENOTRE
300 גר' ביצים (זה בערך 5-6 ביצים)
300 גר' סוכר
200 גר' חמאה
3 לימונים
הכנה:
- טורפים ביצים עם חצי מהסוכר
- לימון מגררים וסוחטים (צ"ל 50 מל לימון בערך), מביאים לרתיחה מיץ וגרידה עם חצי השני של הסוכר, ועם החמאה.
- מאחדים שתי התערובות , מחזירים לאש דרך מסננת ומביאים שוב לרתיחה תוך בחישה.
- מבשלים תוך ערבוב עוד 2-3 דק'
- שמים בכלי שטוח, מניילנים צמוד לפני הקרם ומצננים.
במקור סעיף 4 לא היה קיים אבל הוספתי אותו כי ראיתי שהקרם המתקבל רך מדי. צריך לשים לב למרקם ולהחליט לבד מתי די. בכל מקרה - לא להשתמש בסיר עם תחתית דקה כדי שלא יווצרו "שרופים" על התחתית שילכלכו את הקרם. אם הקרם יוצא לא חלק - כדאי להעביר דרך מסננת כדי להיפטר מגושים/פרורים.
מלית פרג לפאי - הביאה ה עוגיה
מתכון של רוני ונציה. מלית לפאי פרג. מתאים לתבנית 26 ס"מ.
חומרים:
2 כפות קמח
1 כוס חלב
2/3 כוס סוכר
50 גר' חמאה
1/4 כוס צימוקים
1 כוס שקדים טחונים
גרידה מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
250 גר' פרג טחון
1 תפוח עץ קלוף מגורר
הכנה:
- שמים בסיר חלב, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים פרג, קמח וגרידה. ממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דק' תוך ערבול רצוף.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים צימוקים, תפוח, שקדים ווניל.
(עוגה ללא ביצים)
לבצק:
2 כוסות קמח
2/3 כוס קמח תירס גס
6 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (השתמשתי במגורר)
קורט מלח
100 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות (השתמשתי ב 150 גר' חמאה)
1/2 כוס רוויון.
למילוי:
1 כוס חמוציות (או תותי שדה קצוצים גס)
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 5 ק"ג תפוחים חמוצים מקולפים, מגולענים, מחולקים ל 8 וחתוכים לקוביות.
1/2 כוס צימוקים (לא היה לי)
שמים את כל החומרים היבשים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים. מוסיפים את החמאה/מרגרינה. מעבדים עד שיש פירורים. מוסיפים בהדרגה את הרוויון עד שהבצק מתחיל להיות גוש אחד גדול. מוציאים למשטח עבודה, לשים לכדור ומחלקים לשניים. כל כדור משטחים לדיסק ומקררים בין ניילון נצמד לפחות לשעה עד ללילה שלם. מוציאים דיסק אחד מהמקרר, מרדדים בין שתי יריעות ניילון נצמד בגודל הגדול מתבנית פאי המשומנת ומקומחת בקמח תירס בגודל 26-28 (אני עשיתי ב 26) כדי שיכסה את התחתית והדפנות ואפילו יהיו קצת שוליים.
מערבבים בקערה את חומרי המילוי ושופכים על התבנית המרופדת בבצק.
מרדדים את הדיסק השני ומכסים את הפאי. מהדקים היטב בשוליים ומורידים עודפי בצק. דוקרים את הבצק במזלג כדי שיהיה לאדים מהיכן לצאת.
מחממים את התנור ל 180 מעלות ואופים 40 דקות. מכסים בנייר אלומיניום או אפיה ואופים עוד 20 דקות בערך עד שהנוזלים מתחילים לבעבע דרך החורים של המזלג.
לפני האפיה אפשר להבריש ברוויון לברק.
מומלץ להגיש פושר עם גלידה.
טיפ של עדי יותם לחיתוך תפוחים - apple slicer. אביזר קטן ופשוט, שחותך את התפוחים לשמונה + ליבה באמצע. עשיתי לפני כמה ימים טארט טאטן והיה כ"כ קל ומהיר! ועוד משהו - אני לא מקלפת תפוחים לעוגות, אישית. הקליפה האפויה טעימה מאוד.
לגבי החמוציות - השתמשתי בחמוציות קפואות שקיבלתי מחברה שקנתה בחנות-מעדניה של רוסים. כשמפשירים זה ממש כמו טרי (אבל נורא חמוץ).
עוגות שמרים
עוגת שמרים של סבתא איילה - הביאה ה עוגיה
הבצק (כמות ל4 עוגות):
2 כוסות חלב רותח
400 גר' חמאה (במקור מרגרינה אבל עם חמאה יוצא טעים ברמה אחרת)
50 גר' שמרים
3/4 כוס סוכר
1 קילו קמח
4 ביצים
1 קורט מלח
- לחלב הרותח מוסיפים את החמאה, ומניחים להצטנן.
- אחרי שהחלב פושר שמים הכל במיקסר ועושים בצק (במקור היה שלב של ערבוב השמרים עם הסוכר והשארתם לתסוס. בכמויות הסוכר האמורות מדובר בדרך נהדרת להרוג את השמרים. לא לעשות!)
- מתפיחים במקרר, מכוסה, שעתיים לפחות.
- מוציאים, מחלקים ל4 (ואפשר להתפיח עכשיו בחוץ, מחולק, אבל לא חובה). עוברים לשלב העיצוב.
חלק חשוב. בזכות העיצוב הטעם מפוזר יפה על כל העוגה ואין חלקים משעממים של בצק.
מרדדים את הבצק לעלה, מורחים בשמן, מפזרים את המילוי, מגלגלים לגליל,
מקפלים ל3 (כמו לעשות ממנו S ואז לקווצ'ץ'), משטחים מעט (עם המערוך)
מתקבל מעין מלבן. חותכים לאורך ל3 ועושים צמה, שמים בתבנית.
המילוי:
תערובת של קקאו, סוכר וקינמון עם תוספת של שוקולד צ'יפס . למשל.
אפשר להתפרע עם זה.
עוד הצעות למליות: ממרח שוקולד "השחר," ממרח חלבה - כל ממרח טעים.
האפייה:
בעיקרון 180 מע' X40 דקות, אבל לא לשים לב לזמן, לשים לב לעוגה. וזה נכון תמיד. העוגה צריכה להרגיש מספיק מוצקה (בלחיצה עליה מלמעלה). לא יותר. לא לייבש. חבל.
הצעת עיצוב של אביב חדש:
לעשות רולדה מהבצק (לרדד את הבצק, לפזר את המילוי ואז לגלגל לרולדה) ואז לחתוך לפרוסות עבות ולסדר כשהצד החתוך כלפי מעלה. אפשר להבריש בחלב או מיץ תפוזים.
הצעת עיצוב של שמיכת טלאים:
עוד אפשרות לפיזור אחיד של המלית היא למרוח את המלית, לגלגל לרולדה (די שמנמנה), לחתוך לאורך לשני חצאים ואז לפתל את שני החצאים יחד למין "צמה". את הצמה מניחים בסיר הפלא בטבעת, כשקצה אחד מונח על השני לסגירתה לעיגול.
תגובות:
.מי: יצא לנו פיצוץ. פעם ראשונה שהצליח לי עם בצק שמרים. עשינו עם קינמון וסוכר ולא נרגענו עד שחיסלנו את כל התבנית (למרבה המזל, עשיתי מראש רק חצי כמות).
נסיון לרפא את יסורי המצפון בעזרת גירסה משופרת עם קמח מלא וסוכר חום לא המריאה (אני לא יודעת אם באשמת הקמח המלא או הסוכר החום. עוד לא בדקתי כל אחד בנפרד).
מה שכן הצליח, זה נסיון להקפיא בתוך התבנית (לפני אפיה) ולאפות כמה ימים אחר כך - יוצא כמו חדש.
אביב חדש: הכנתי את עוגת השמרים של סבתא איילה ויצא מדהים! חיסלנו 2 מתוך השלוש שנשארו בבית. אחת קפואה במקפיא וזאת שנתתי לשכנים התחסלה תוך שעתיים.
מלית שוקולד לעוגת שמרים - של יהודית שפמן
חומרים:
200 גרם חמאה
4 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
2-3 כפות מים רותחים
מקציפים במיקסר לקבלת קרם בהיר ואז מורחים על העלה של השמרים.
המלית לקוחה מפורום אורט ונוסתה בהצלחה אצלי בבית.
עוגות ללא אפייה
עוגת נקניק ללא אפייה של אמא של ה עוגיה
חומרים:
לקרם שוקולד של אמא:
כוס סוכר
3 כפות קקאו
3 כפות מים
חבילה מרגרינה חתוכה לקוביות
ביסקויטים פתי-בר פשוטים
הכנה:
- להכנת הקרם, בסיר שמים סוכר קקאו ומים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב עד שמתקבל קרם אחיד.
- מורידים מהאש, זורקים פנימה מרגרינה ומערבבים טוב טוב עד שכל המרגרינה נעלמת ברוטב והוא אחיד. (ואם המרגרינה לא נעלמת למרות שמאוד השתדלת בערבוב אפשר להחזיר לאש לכמה שניות אבל לא יותר)
- שוברים את הביסקויטים לחתיכות קטנות (אפשר לקחת אותם ולפורר שלושה שלושה בידיים או להוציא אגרסיות עם פטיש שניצלים/מערוך. במקרה זה יש להקפיד על שקית חזקה שתכיל את הביסקויטים הנחבטים אחרת זה הרבה לנקות).
- שמים את השברים בקערה ומתחילים להוסיף קרם שוקולד ולערבב. כמות הקרם צריכה להיות כזאת שתדביק את הביסקויטים, לא יותר! הכי טוב לערבב בידיים (הכי קל וגם הכי כיף).
- ברגע שיש תערובת שהיא "מאוחדת" מספיק (סימן: נוטלים כמות ביד ומהדקים. אם זה נשאר מהודק ולא מתפורר - זה מאוחד מספיק) מיצרים נקניקים: פורסים יריעת ניילות נצמד על השיש, מסדרים תערובת ביסקויטים בצורת נקניק, מהדקים ומגלגלים בניילון (בילדותי אמא היתה משתמשת בנייר פרגמנט אבל אני חושבת שזה בגלל שגרתי במקום נידח והניילון הנצמד לא היה מוכר שם באותן שנים. בכל מקרה - גם נייר פרגמנט יעשה את העבודה. נייר אלומיניום - בשום פנים ואופן לא).
- שמים בפריזר לכמה שעות, ואחכ בכל פעם שרוצים מתוק מוציאים ופורסים כמה פרוסות דקות.
כשמכינים נקניק/ים מהתערובת - לא לגמור את כל מה שיש שקערה. להשאיר קצת לטובת השאר (או לטובתך את). אין חוק שאומר שכל מה שהיה בקערה חייב להכנס לעוגה. להיפך. ובכלל - איפוק זה לא הצד החזק שלנו...
לגבי שידרוגים:
יש איזה עניין כזה כשגדלים ונעשים אנינים - לקחת מתכונים מבית סבתא ולנסות לעשות אותם קצת יותר טוב. ז"א - אם יש בקרם מרגרינה אז לשים חמאה ואולי במקום סתם פתי-בר לשים עוגיות חמאה שוות. כאלה שידרוגים. אז יש לי הערה בעניין. אם הכוונה היא להגיע לטעמים של הילדות, ואם בילדות השתמשו אצלכם בבית במרגרינה - אין מה לשים חמאה. זה לא יצא אותו הדבר. וניסיתי את זה בכלמיני מתכונים. זה פשוט לא עובד. ולא להוסיף אגוזים וצימוקים וברנדי גם אם הפיתוי גדול. זה יהפוך להיות עוגת נקניק של גדולים. ממש לא בשבילנו!
עוגה קפואה - שולמית ש
חומרים:
2 חלבונים
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מיכל קטן פריגת מנגו (או כל פרי שאוהבים)
הכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר. בכלי נפרד מקציפים את השמנת מתוקה.
מערבבים את החלבונים עם השמנת המתוקה ומיכל הפריגת. מקפיאים בתבנית.
גיוון:
מכינים תחתית פירורי בסקוויטים: במעבד המזון מערבבים פתי בר + חמאה + ליקר ומשטחים בתבנית. אפשר גם סתם לסדר פתי בר טבולים בחלב וליקר.
עוגות ללא סוכר
טארט שוקולד של רובושון - הביאה ה עוגיה
זה טארט השוקולד הכי מדהים שיצא לי לטעום. במקור הוא לשוקולד רגיל אבל במקום העבודה האחרון שלי נהגנו להכין ממנו גרסה לסוכרתיים משוקולד ללא סוכר.
בשביל הטארט הזה צריך להכין קלתית מבצק פריך ולאפות אותה אפיה מלאה.מתכון לבצק פריך ללא סוכר יש לך?
מנסה לפשפש בזכרוני... נדמה לי שהשתמשנו פשוט בממתיק מלאכותי במקום סוכר (מולטיטול? הוא אמור להיות ללא טעמי לוואי) - בכמות מתאימה (הממתיק המלאכותי מתוק יותר ולכן דרושה כמות קטנה יותר ממנו).
אחרי ההקדמה - למתכון. ושוב - במקום שוקולד יש להשתמש בשוקולד ללא סוכר (כזה על בסיס ממתיק מלאכותי. יש בסופרים).
טארט שוקולד שוקולד של רבושון - למות במקום
חומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ
קלתית פאי מבצק פריך אפויה לגמרי
3 ביצים
200 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר משובח
הכנה:
מרתיחים יחד חלב ושמנת ומצננים 15 דק'.
ממיסים את השוקולד
מוסיפים בהדרגה (בערבוב) את הביצים לחלב ואחכ מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
שמים בקלתית האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מע'
מחכים שהטמפ' תעלה בחזרה ל200 מע' ו מכבים את התנור
משאירים את הטארט בתנור המכובה עד שהמילוי לא נוזלי אך עדיין רוטט. (המילוי מתייצב עוד כאשר מצטנן). לוקח כחצי שעה או יותר.
אם מצננים את העוגה במקרר יש להוציא לפחות שעה לפני ההגשה.
עוגת שוקולד ממצרכים שתמיד יש בבית (מתכון של חני פרבר, לדעתי)
מצרכים:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
להמיס שוקולד, חמאה וסוכר על אש נמוכה, כשאחיד להוריד מהאש.
להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח ולערבב.
לצקת את העיסה לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות (לא לייבש).
תרמו: ה עוגיה, אמא של יונת, תבשיל קדרה, נטע שפרון, אילנה קל, נועה ברקת, יוליה, טושו, אביב חדש, מנג בין, אמא מתחדשת, אמא ל 5, בשמת א, רז כשר, תות שדה, דיאנה ב, ינשוף, מדלן, יהודית שפמן, ענת גיגר, שרה ק, שמיכת טלאים, מיקי, איבי, טרה רוסה, עדי יותם, אמא נוגי, חיה ג'רבי, תמר קדם, שיר החופש, חבצלת השרון, באצ'י, ציפור דרור, אילנה, מיה גל, בת ההרים, ענבל
{===המשך דיון===}