מתי לספר לילדים על יחסי מין

אמא_למתבגרת*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2008, 20:04

שליחה על ידי אמא_למתבגרת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכן, פתחתי את הדף מכיוון שלא מצאתי דף אחר בנושא, ואני זקוקה לעצות. פה ושם היו הערות אך לא דף/דיון ממשי. אם יש דף כזה אשמח שתפנו אותי לשם :-)
אני אמא ל3 ילדים, הגדולה כבר בת 11. כמובן שכבר בגיל 10 היא קיבלה את ה"שיחה", אני מתכוונת לשטיפת מוח על וסת, מחזור. אין לי יחסים ממש קרובים אל הבת שלי, אנחנו אמנם מדברות יחסית הרבה, אך לא בקשר אליה. אני לא יודעת על מה הדיון הסוער בכיתה, מה נלמד בכיתה, וכד'.
לכן גם היה לי קשה לדבר איתה ביסודיות על המחזור. אם אין ביננו שיח על הנלמד בכיתה, וודאי שלא על איברים פנימיים של האישה. אף פעם לא דיברנו כל כך חשוף. חוץ מדם שמופיע בכל חודש, פדים ותחבושות, היא לא שמעה ממני דבר. כשהתחלתי לגשש מה היא יודעת ומה לא, גיליתי שהבת שלי כבשה תמימה, לחלוטין.
כעת אני עומדת בפני שאלה, מתי לספר לה על יחסי מין וכו'? הרי היא אמורה לדעת על כך בשלב כלשהו. והאם לספר בכלל, או לחכות שתגלה לבד?
אני חושבת שהסיבה היחידה שעד עכשיו לא נחשפה לכך, היא שהיא לא חשופה למכשירים שונים, ויש בזה גם יתרון.
באיזה גיל מקובל לספר (מניחה שגילאים יותר בוגרים, אך מעדיפה להיות מוכנה מראש), ואיך אעשה את השיחה הזו..?
מקווה לקבל ממכן, בעלות הניסיון, עצות מחכימות :-)
תודה
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אצלנו מדברים על הכל בגלוי מגיל מאוד צעיר, ובכל זאת קניתי כמה ספרים על מין ומיניות שמיועדים לילדים ואחרים שמיועדים לבני נוער, ושמספרים על כל הנושא מזוויות שונות. כל מי שמעוניין לשאול- שואל, ומי שלא- יכול לקרוא.
את יכולה לנצל הזדמנויות מהחיים על מנת לפתח שיחה. למשל חתולה שהמליטה גורים בשכונה, אשה הרה שעוברת ברחוב, גוזלים של ציפורים, ....
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אישית אני משתדלת שאפשר יהיה לדבר בבית על כל נושא שמעניין מישהו מבני המשפחה.
אבודה_בתוך_עצמי*
הצטרפות: 25 ינואר 2021, 15:08
דף אישי: הדף האישי של אבודה_בתוך_עצמי*

שליחה על ידי אבודה_בתוך_עצמי* »

היי אימא למתבגרת
אתחיל בהסתייגות - הבנות שלי צעירות משלך ולכן אני לא יכולה לדבר מניסיון אימהי.
אני כן יכולה להיות הציגה של הצד השני ;-)
כמי שגדלה בבית שבו לא דברו בכלל על מין ומיניות ועל גוף האישה (וזה למרות שעודדו מאוד סקרנות מדעית וחקירה, נושא המין היה טאבו) ובעצם את כל מה שידעתי על התבגרות מינית ועל מיניות למדתי בכוחות עצמי - מספר שרכשה לי אחותי הגדולה ומראשית ימי האינטרנט.
זה מידע לא שלם, לא תמיד אמין ובוודאי לא תורן את הדרך שבה היינו רוצים שילדינו יתפסו מיניות מהי.
גם היום, כאדם מבוגר וכמי שעוסקת בטיפול בגוף האדם אני מוצאת עצמי הבוכה בנושאים הקשורים במיניות והאיברים המין.
משיחות עם אחיינים ואחייניות שלי, שהם כן סביב הגיל של ביתך אני יכולה לומר לך שזה נושא שמעסיק מאוד את הנוער כבר בגיל הזה וחבל שהיא תחשוף למידע שגוי או אפילו מפחיד.
מצרפת לך קישור לאתר שנקרא מידע אמין על מין והוא מאפשר לקבל מושג לגבי מה ילדים באמת יודעים (יותר מש נראה לנו) ולמה כדאי וניתן לחשוף אותם בהתאם לגיל.
אם מאוד קשה לך השיח, אולי כדאי לבקש ממישהו אחר שקרוב אליכם ולחתום את הנושאים שמתאים לך שיחשפו בפניה.
או אפילו לתת לה לקרוא תחת השגחתך.
אבל אל תשלחי אותה לבדה למסע הזה.
בהצלחה!
דו_כיפת*
הצטרפות: 14 דצמבר 2018, 01:03

שליחה על ידי דו_כיפת* »

אני הייתי מזמינה סדנא משותפת לאם ולבת, ומאפשרת לבת להמשיך בשיח עם מעבירת הסדנא לפי הרצון והצורך.
הבנות שלי עדיין קטנות, אבל זו התוכנית שלי, במידה וארגיש נבוכה.

אני חושבת שיש הרבה חשיבות לאיך נחשפים (בבושה/ בחשש/ בביטחון/ בנונשלנטיות) לא פחוץ מאשר למה, וכמו בעידננו, זו לא בושה לרכוש בכסף שירות שאני לא הכי הכי טובה בו...

בהצלחה, יקרה
המודעות והדרך חשובות לא פחות מהתוצאה, אולי יותר
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אצלנו סיפרתי בסביבות גיל 5-6 כששאלו על איך באים תינוקות לעולם, ודרשו גם לדעת בדיוק איך הזרע מגיע לביצית.
מאז זו עובדת חיים קיימת, בלי מטען רגשי. צניחה שלקראת גיל ההתבגרות ננהל גם השיחות לגבי ההתנהלות סביב ובתוך יחסי מין, אבל לדעת שזה משהו קיים הם יודעים מגיל צעיר.
קשה לי קצת להאמין שבת 11 לא יודעת שיש דבר כזה יחסי מין, אולי היא נבוכה להודות בכך בפנייך?
בכל אופן, אני חושבת שאפשר בקלות להגיע לזה דרך דיבור על המחזור. הרי ההיגיון של המחזורית קשור בהולדה, שקשורה ביחסי מין.
האתר מידע אמין על מין מומלץ גם בעיניי. עוד אפשרות היא קורסים של שיטת המודעות לפוריות שמכוונים לנערות. נכון שזה קשור לווסת ולא ישירות ליחסי מין, אבל מניסיוני זה מעצים נערות תורם לביטחון בגוף וגישה בריאה לנושא. כשיש נינוחות כללית סביב העניין, קל יותר גם להרחיב לגבי יחסי מין.
וזה בלי קשר בכלל לשימוש בשיטה, רק לצורך הנגשת הידע על איך הדברים עובדים.
פלוני_אלמונית*

ועוד משהו קטן.
לדעתי כדאי לך לחשוב קצת עם עצמך, מה המטרות שלך בשיחה על הנושאים האלה, ועם מה היית רוצה שהבת שלך תצא מהן?
איזו גישה היית רוצה שתהיה לה כלפי יחסי מין?
מה דרוש מבחינת המוגנות שלה בעולם?
אלו דברים שאת יכולה לסייע לה לעצב, אם תקחי חלק פעיל ויוזם בעניין.
פלוני_אלמונית*

מוסיפה לדיון:
יש לי כמה ילדים.
הגדול בהם בן 14 כמעט.
רעיון לספר טוב, ובמקביל ליצירת שיחה?
אנחנו מאוד קרובים.
עם זאת, קל לי יותר לדבר עם הבת מאשר על הבנים על עניינים כאלה.
אמא_למתבגרת*

תודה על התשובות :-)
אני בהחלט מבינה שרצוי לדבר על מיניות כבר מגיל צעיר, זו היתה הטעות שלי. לא עשיתי זאת, וכעת אני מנסה לתקן.
לא עשיתי זאת משתי סיבות, כעת אני מבינה שעדיף היה להתגבר עליהן, אך את הנעשה אין להשיב. בתור אמא צעירה, קצת התביישתי לדבר על כך בפתיחות עם ילדה בת חמש, ולא לחשוש מקבלת טלפונים של אמהות של חברותיה בגן. גם סברתי שעדיף שתדע כמה שיותר מאוחר, ושהמידע יכול להרוס לה את הילדות, כמו לי.
בגיל שבע - שמונה התוודעתי לראשונה לעניין שנקרא ווסת, והסקרנות שבי הובילה אותי מקצת דם חודשי, לנגיעה בין בני זוג, סקס, זרע וביצית.
(חשוב לציין שגדלתי במשפחה דתית, זה שאבא רואה לאמא את הגוף כמעט עילף אותי, היה רחוק כל כך מהמציאות שדמיינתי).
אמנם חשוב לי שתדע על כך, אך לא בדרך שאני התוועדתי לעניין. קיבלתי את זה כל כך קשה, שאני לא מאחלת לאף בן אדם, ולא אפרט.
אני חושבת שכן היא יודעת דברים, קצת יותר ממה שסיפרתי לה, אך בוודאי לא איך ילדים באים לעולם. כמו שכבר כתבתי, היא רחוקה מכל מקור אינטרנטי כלשהו, ולחברותיה לכיתה שכן יש טלפון, יש איסור להוציאו בבית הספר. למיטב ידיעתי, אמורה להערך באמצע השנה (יודעת משנים עברו, מאמהות לבנות בוגרות יותר) שיחה בין בנות הכיתה לאחות בית הספר, על ווסת. אני מקווה שהיא תסביר להן יותר טוב ממני על העניין, והכי חשוב לי, על למה הוא מגיע. מה התהליך, ואיך הכל מתחבר להבאת ילדים. אבל, לצערי, אני לא חושבת שמספרים זאת בבית ספר בכיתה ו'...
עוד שאלה, שצצה לי בין הקריאה. אחרי בת ה11 יש ילד, בן 9. להתחיל לדבר איתו כבר עכשיו בפתיחות, או שדווקא עם בנים, שהשיחה קשה יותר (לא מקבלים ווסת ולא חשים במיניות בגופם בגיל צעיר), לחכות?
הולכת להציץ באתר המדובר :-)
פלוני_אלמונית*

מאוד מעניין מה שאת כותבת, אמא למתבגרת. וגם שתי הסיבות ממש מובנות.
בטח שיהיה קשה לספר משהו שהחוויה שלך ממנו כל כך קשה.
מבחינת מה כדאי לספר בכל גיל, אני חושבת שהאתר באמת ייתן לך המון מידע (כמו שכתוב שם, לפעמים צריך לעשות התאמות להשקפת העולם בבית, אבל בגדול אני חושבת שהוא מוצלח מאוד).
מבחינת התחושה האישית שלך מול הנושא, אולי, אם מתאים לך, יהיה מועיל ללבן קצת את התחושות סביב הנושא, כדי שתבואי לזה יותר בנחת ובתחושה טובה. לאו דווקא פה (אם כי את מוזמנת כמובן), אלא איפה שנוח לך.
אבודה_בתוך_עצמי*
הצטרפות: 25 ינואר 2021, 15:08
דף אישי: הדף האישי של אבודה_בתוך_עצמי*

שליחה על ידי אבודה_בתוך_עצמי* »

מחזקת אותך על האומץ, להתמודד עם נושא שהוא טריגרי במהותו לך זה לא פשוט, אבל מבורך.
ובוודאי שלהתחיל לדבר עם בן ה9, מיניות היא לא רק דבר חיצוני שמתבטא הווסת או בצמיחת השדיים ואיך את יכולה לדעת בוודאות מה הוא מרגיש?
דווקא מתוך הניסיון הלא פשוט שלך כדאי לזכור שעדיף לתת את המידע הנכון, הטבעי והרצוי ולא להמתין שהם יגלו בעצמם.
מאחלת לך המון הצלחות!
לאורה*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

שליחה על ידי לאורה* »

אני לא אמא, אבל בתור מי שלא ממש חוותה דיבור בבית על מיניות זה מאד מאד חסר לי בגיל ההתבגרות ואפילו בשנות העשרים וגרם להרבה חוויות טראומטיות סביב מיניות וחוסר בהירות בנוגע לגישה שלי למין.
הבעיה היתה לא המחסור במידע (שאפשר למצוא היום בקלות ובכל מקום) אלא התמיכה הרגשית והבנת המשמעות והעומק שבמעבר מילדה לאישה, שינוי היחס של בנים כלפיי (גדלתי רק עם אחים בנים ולא הרגשתי שיש הבדל מנטלי בין גברים לנשים, גישה שהמשיכה גם לשנות ההתבגרות והעשרים וגרמה להמון המון תמימות וטעויות) , כבוד עצמי, ערך עצמי, דימוי גוף, איך להתנהל בסקס, ומתי להגיד לא לסקס, איך להגיע למצב שנעים לי וטוב לי, וכו'.
אני יכולה להגיד שהיתה לי הרבה שנאה וכאב שקשורים לנשיות לאורך השנים, ובמיוחד ההתעלמות מזה, כי אצלנו בבית זה היה דבר שקוף, הובילה להרגשה שזה לא באמת חשוב וליחס מזלזל בעצמי ובנשיות שלי.

מצד שני, אני לא יודעת כמה נוח היה לי לדבר על זה עם אמא שלי, בעיקר כי הרגשתי שלה זה לא נוח והיא בעצמה לא מעמיקה בנושא הזה. לכן לא פניתי אליה כל כך. סביב הפעם הראשונה שלי, נורא חסר לי שאין לי עם מי לדבר (כי הייתי עם גבר מבוגר והוא ביקש שאשמור את זה בסוד), זה היה ממש צמא. אחרי הרבה זמן בתוך הסיפור אתו פגשתי אישה שהיתה מדריכת כלות, ואמרתי לה, וואי זה בדיוק מה שהייתי צריכה אז... התחלתי לדבר איתה על מה שהיה אתו, וזה ממש ממש הקל עלי. היתה תקופה שלא יכולתי להפסיק לדבר על זה עם כל אישה מבוגרת שהיתה קרובה אליי (גרתי בקהילה אז).
עד היום אני מרגישה שבכל הקשור ליחסים בין גבר ואישה ובעיקר נשיות (שלא קשורה לאמהות) אין לי עם מה לדבר עם אמא שלי כי היא פגשה את אבי בגיל 18 ולא חוותה דייטים וסטוצים ואת כל מה שהולך היום ויש בה איזושהי תמימות בנוגע לגברים (אפילו שהיא בת 60).

בקיצור, אני חושבת שלגישה של האם לגוף, למין, לגברים וכו' יש המון המון משמעות והיא עוברת לילדה גם בלי ששמים לב. ושזה נורא מביך לדבר עם ההורים על זה אבל מצד שני מאד עוזר שיש מבוגרות (לאו דווקא האמא) שתומכות במעבר הזה, סוג של מעגל נשים בין דורי.
אמא_למתבגרת*

התחלתי לקרוא קצת באתר, אם כי לא לעומק, ונראה ממש מעניין. מובנה וכתוב מה ואיך לספר בכל גיל. אם הייתי מכירה אותו לפני תשע שנים זה היה נהדר :-), אך גם עכשיו יש הרבה מה ללמוד...
לאורה אני ממש מבינה, ואולי אפילו מזדהה איתך, במובנים שונים.
אצלנו בבית (שכאמור, היה בית דתי) נושא המיניות לא הוזכר כלל, חוץ משיחה יחידה ביני לבין אימי. אני בת בכורה, ולא היתה לי אחות גדולה שתכוון, ואולי תעזור יותר מאמא. דווקא הנקודה של השקט, הסודיות, לא הפריעה לי בהיותי ילדה. זה היה ברור ומובן שבבית דתי, עם ילדים קטנים, אין מקום לכאלו שיחות. אבל איני יכולה לומר שאם היתה לי אוזן קשבת, המצב לא היה משתנה. אך בזה גם אני אשמה, לא סיפרתי במשך כל השנים שאני מודעת לדברים האלו, אולי אם אימי היתה יודעת היא היתה מבהירה לי את הדברים יותר בקלילות. (אם מישהי מסתקרנת מה קרה לאחר מכן, עברתי טיפול ממושך עם פסיכיאטרים ופסיכולוגים (גם בקשר לחוויה קשה אחרת בילדותי) ויצאתי מזה :-))
עכשיו בטח תחשובנה שאני סותרת את עצמי. כל כך קשה לי לפתוח את העניין הזה, של מה היה לי בילדות, ואיך התמודדתי, כך שכלל לא חשבתי מה יהיה עם ביתי שלי.
איך שאני מכירה את הבת שלי, היא הרבה פחות סקרנית ממני, ולא נכנסת לעומקם של דברים. אשתדל כבר בימים הקרובים לדבר איתה, מקווה שלא מאוחר מידי.
אשמח אם תכוונה אותי (וגם האתר יעזור לי בכך) אם כבר עברתן את השיחה הזו, וגם אם לא, מה דעתכן... שהילדה תקבל את הדברים כדבר טוב ומועיל, ושהיא בעצם חוליה בשרשרת, ממשיכה את סדר העולם.
דו_כיפת*
הצטרפות: 14 דצמבר 2018, 01:03

שליחה על ידי דו_כיפת* »

ואיי, יקרה
אני שולחת לך קודם כל חיבוק ענק
לילדה שהיית, לילדה שבך
(()) (()) (())

באזניים שלי, אני שומעת שוב ושוב את הסיפור של הילדה ההיא, בת החמש:
  • __קצת התביישתי לדבר על כך בפתיחות עם ילדה בת חמש
  • __חשש מקבלת טלפונים של אמהות של חברותיה בגן
  • __סברתי שעדיף שתדע כמה שיותר מאוחר
  • שהמידע יכול להרוס לה את הילדות, כמו לי._
  • בזה גם אני אשמה, לא סיפרתי במשך כל השנים שאני מודעת לדברים האלו, אולי אם אימי היתה יודעת היא היתה מבהירה לי את הדברים יותר בקלילות._
ואני רוצה לחבק אותה, ולהגיד לה שהיא לא אשמה
היא לא בחרה לאיזה מידע להיחשף ומתי
היא לא בחרה לא לשתף
היא לא בחרה שלא תהיה לה אוזן קשבת

אבל, ואני רוצה להניח את זה כאן הכי בבהירות
בהבנה, אבל לא בהסכמה:
הילדה הזו בת החמש לא קשורה לבת שלך.
היא בת 11.
חוותה את מה שחוותה. יודעת מה שיודעת.
יש לה את הסקרנות הטבעית שלה, ואת התקשורת הייחודית לה.

לספר לבת 11 כמו שבת החמש היתה רוצה שיספרו לה, זה ממש כמו לנהוג עם מבט רצוף למראה האחורית.

אפשר מידי פעם להעיף מבט אחורנית, אבל נוהגים כידוע, עם הפנים קדימה.

אני שומעת בין השורות גם לא מעט אשמה, כאילו נגרם נזק בלתי הפיך:
  • זו היתה הטעות שלי. לא עשיתי זאת, וכעת אני מנסה לתקן._
  • אשתדל כבר בימים הקרובים לדבר איתה, מקווה שלא מאוחר מידי._
ומנקודת מבטי, עדיף לדבר עם הילדה בבטחון ומתוך פניות לחויה שלה , מאשר למהר ולעשות זאת. עוד שבועיים, לצורך הענין, מן הסתם לא יזיקו. ואם הם יאפשרו לך להתפנות ולהסתכל קדימה - זה אחלה זמן להשקיע בעבודה הזו או במציאת אשת מקצוע מתאימה שיכולה להיות איתכן שם.

ובקשה אחרונה:
בבקשה, בבקשה, בבקשה אל תסתמכי על זה:
__למיטב ידיעתי, אמורה להערך באמצע השנה (יודעת משנים עברו, מאמהות לבנות בוגרות יותר) שיחה בין בנות הכיתה לאחות בית הספר, על ווסת. אני מקווה שהיא תסביר להן יותר טוב ממני על העניין, והכי חשוב לי, על למה הוא מגיע
בעיניי זה כמו לסנוך על המורה שתאהב את הילדה במקומך, רק ביותר גרוע, כי האחות נמצאת בכיתה לכל היותר 20 דקות. אפילו ברמה של הזמן זה לא סביר לצפות שתוכל להעביר את המסר, אבל בעיקר לא בהקשר של סוג התקשורת: היא לא זמינה לבנות לשאלות, ובזמן שהיא מדברת המתח בכיתה רב כך שמבחינה סטטסטית לדעתי קשה להפנים משהו...

בקיצור,
מזמינה אותך לנשום עמוק,
לחשוב היטב מה המסר שאת רוצה להעביר, ומה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, בעייניך,
ואם את מריגשה צורך, אפשר להיעזר בדמות מקצועית לטובת הענין.

רק אל תביאי את הילדה אל הפחדים שלך...

בהצלחה @} @} @}

<מקווה שזה ברור מהתוכן, אני ממש בעדך>
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מקווה לקבל ממכן, בעלות הניסיון, עצות מחכימות
אוי, זה קשה...
הייתי רוצה לתמוך בך, אבל אני בספק אם אני מסוגלת.
ולמה? כי החווייה שלי עם חינוך מיני כל כך שונה משלך.
כשהייתי בת 5 קיבלתי מאמא שלי ספר "איך באים ילדים לעולם" וחרשתי אותו כמו שחרשתי כל חומר כתוב.
וקיבלתי דברים כהווייתם (אם כי, אף פעם לא הבנתי למה הם קשקשו רבע ספר על פרחים ודבורים. מה זה קשור? :-0)
ומכל הנושא, הדבר היחיד שהיה קשה לי זה הרעיון שכדי להוליד ילדים, בני הזוג צריכים לשכב עירומים במיטה, בלי פיג'מה. אייייייכסס!
אבל זה היה איכס-של-ילדים. לא משהו דרמטי.
את אמא שלי יכולתי לראות עירומה במקלחת מדי פעם, כשנכנסתי לשם (אגבית) כדי לקחת משהו.
לפעמים היא היתה מזכירה את הרעיון של לגלח שיער ערווה, ותמיד היתה אומרת: אני לא מבינה למה נשים עושות את זה? אני חושבת ששיער ערווה זה נשי. זה סימן שאת אשה בשלה, לא ילדה!

בתחילת גיל ההתבגרות אחי הגדול נתן לי את הספר "כל מה שרצית לדעת על המין ולא העזת לשאול". היום לא הייתי ממליצה עליו, הוא מיושן להחריד, אבל הוא היה משעשע ומעניין ויסודי.

למרות שלא הרחבת על פרטים, אני מניחה שהחוויה הקשה שלך עם היחשפות למין לא היתה רק החשיפה עצמה, אלא משהו בקונטקסט שלא ישב טוב, לא היה נכון: אולי החומרים עצמם היו רוויים בפחד וגועל, או אולי חוסר הבנה שלך את מה שזה אומר, שיצר אצלך תמונה מעוותת, או אולי משהו אחר.
וזה לא חייב להיות ככה. יכולה להיות חשיפה למין, בלי קשר לגיל, שתהיה פשוטה וישירה וחיובית.

ועם הילדים שלי, כמו יולי, התחלתי בגיל מאוד צעיר. ארבע או פחות. והם, התמימים, חושבים שזה שיא הנורמלי ;-)
(אוי אוי, כשהבן היה בן ארבע ואני עם בטן מתקדמת, הוא יום אחד תופס את עוזרת הגננת שלו בדרך החוצה ואומר לה: את יודעת שאמא שלי בהריון? ושעוד מעט היא תלד לי אח או אחות? ואת יודעת שכשהתינוק ייצא, הוא לא ייצא דרך הפופיק אלא מבין הרגליים שלה!
והיא אומרת לו, בפרצוף ארוך כמו של זברה "אה, כן...? איזה יופי שאתה יודע כל כך הרבה" וכל שפת הגוף שלה אומרת את ההיפך.
באתי הביתה שפופה ואמרתי לבעלי: תגיד לי, מה לא בסדר? מה, אני לא אמורה להגיד לבן שלי מה הולך לקרות במשפחה, ואיך? מה זה אמור להיות?
והוא, הנשמה, אמר לי: תשמעי, את מגדלת את הילדים באופן הרבה יותר מדי בריא יחסית לחברה שאת חיה בה.
כל כך התרגזתי, אמרתי לו: אז מה אתה רוצה, שאסתיר? שאשקר? שאתחיל למרוח אותם עם שטויות?
לא, הוא אמר. תמשיכי במה שאת עושה. אמרתי לך: זה מאוד בריא לגדול ככה. רק תביני שהממוצע מסביבך - דפוק. וככה הם יגיבו.
נו, שוין.

דווקא עם בנים, שהשיחה קשה יותר (לא מקבלים ווסת ולא חשים במיניות בגופם בגיל צעיר), לחכות?
דווקא לא.
עם הבן שלי מאוד היה חשוב לי שהוא יכיר את נושא הווסת מקרוב, יתרגל לרעיון, יידע שזה חיובי, כדי שאחר כך יוכל להיות נינוח ותומך עם בת זוגו העתידית, ולא ישדר לה שזה דוחה או מרתיע.
אז את בהחלט יכולה לשמוע בבית שלנו את:
<דפיקה על דלת השירותים> "יש פה מישהו?"
הוא: "כן!"
אני: "אז תזדרז ותצא, יש לי ווסת"
או: "תשמע, יש לי ווסת היום ואני עייפה מהרגיל, בבקשה תחסוך לי את XYZ ותעשה בעצמך / תבקש עזרה מאבא".
בעיני, זה חשוב מאוד שהוא יידע ויבין, ויקבל תמונה מאוזנת ככל האפשר. ווסת זה לא דבר רע, זה לגמרי נורמלי, אבל זו תקופה רגישה. נא לא להתפלא אם בימים האלה אני חותכת בפינות.
בגיל 11 בערך, אבא של הילד סיפר לו על הפעם הראשונה שהוא הגיע לאורגזמה, וכמה שזה היה מפתיע, לא צפוי, אפילו מטלטל. הילד חשב שזה סיפור נפלא וצחק עד דמעות. וגם אני.

אשמח אם תכוונה אותי (וגם האתר יעזור לי בכך) אם כבר עברתן את השיחה הזו
אז זהו, שזו לא שיחה :-D
זה שיח.
דיאלוג.
והוא נמשך ונמשך ונמשך על פני שנים.
ואת זה מאוד חשוב להבין.

אולי יעזור לך לחשוב ש"השיחה" שמלחיצה אותך היא לא באמת כל השיחה, אלא רק פתיח, מבוא קטנטן.
אולי משהו כמו "את יודעת, כשאני הייתי קטנה לא דיברו אתי על מין וזה לא היה כיף, והייתי רוצה שאנחנו כן נדבר על זה ושתוכלי לשאול אותי שאלות"
ואולי "קראת / שמעת / מישהו דיבר אתך על ....?"
ואז כשהיא אומרת "כן, זה כך-וכך", את יכולה להיכנס ולהרחיב טיפה, לקחת את זה צעד אחד הלאה, ולתקן כמה מושגים אם צריך.
ואם היא נענית - יופי, את נענית בחזרה, ואם היא שותקת או משנה נושא אז את יכולה להפסיק שם.
וכמה חודשים אחר כך, בהזדמנות אחת - עוד קצת.
ועוד קצת.

מה שכן, טיפים:
  • לעשות את הפעם הראשונה מחוץ לבית. רצוי באיזה בהליכה, רק שתיכן, לתת לרגליים לזוז ולנפש לנדוד. יותר קל לשוחח ככה.
  • לבדוק מה היא יודעת ולהיענות לזה
  • לעודד אותה לשאול שאלות
  • להודות בכנות שלא תמיד את יודעת את התשובות. אם היא מתקילה אתך עם משהו שקשה לך להתייחס אליו, את יכולה להגיד "את יודעת, זו שאלה טובה. אני לא בטוחה איך לענות. תני לי לחשוב על זה רגע..." ולתת לעצמך קצת מרחב וזמן עיבוד.
או, על דברים עובדתיים שאת לא סגורה עליהם "נדמה לי ש.... אבל אני לא סגורה על זה. אני יכולה לברר".

הבן שלי, מלאו לו 13. בר-מצווה מסורתית לא הסתייע לעשות, מהרבה סיבות, אז אמרתי לבעלי: קח את הילד לסופשבוע, תעשו קמפינג או טיול או משהו, רק שניכם. שתהיה ל והזמדנות להיות אתך כמו שני מבוגרים.
בסדר. לקח את הילד ואת האוטו, נסעו לשמורת טבע ונתקעו שם יומיים.
חזרו הביתה, ומספר לי הבעל:
<< יום וחצי ישבנו ליד האגם ולא עשינו כלום, רק קראנו ספרים. ואז בשש בערב, פתאום הוא אומר לי: "אבא?"
"כן?"
"אפשר לשאול אותך משהו?"
הנה זה בא, חשבתי לעצמי.
ושלוש שעות דיברנו על מין ועל בנות. >>

את מבינה, לפעמים צריך את המרחב הזה, השקט הזה, הזמן הזה, כדי שדברים יבואו מהם, והם יוכלו להעלות שאלות ותהיות.
אבל את חייבת להתחיל. למסד את הבסיס לשיחה.
ולהתחיל אפשר בקטן. לא צריך קמפינג ;-)
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אוי, תמרוש, כתבת כל כך יפה מה שהתכוונתי.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

@}
נו, קלעתי לדעת גדולים
אמא_למתבגרת*

תודה רבה @}
גם אשתמש בטיפים :-)
מומינאמא*
הצטרפות: 15 נובמבר 2009, 11:31

שליחה על ידי מומינאמא* »

תודה לך אמא למתבגרת על העלאת הנושא. הילדים שלי עדיין צעירים מאוד, אבל היבטים ראשונים של גוף ומין (שבעתיד יתפתחו למיניות) צצים מידי פעם כשאלות, למשל על מקלחות משותפות ועירום בכלל, בקרב המשפחה ומחוץ לה. מכיוון שאני נשואה לבן זוג מהזן הסקנדינבי, אנחנו נפגשים מיום הכרותינו גם בהבדלים הבין תרבותיים ביחס לנושא... מעניין פה :) אז קטונתי מלתת עצות קונקרטיות, פרט להצטרפות להמלצה על האתר שהגעת אליו והומלץ כאן כמקור מידע.
ותרומתי הצנועה, אם תרצי קצת הפוגה משעשעת תוך כדי העיסוק בנושא: הרצאת TED קצרצרה ונפלאה בשם The talk. מקשרת, לא מצאתי עם תרגום מובנה אך בוודאי קיימת גם ברשת עם תרגום: https://www.ted.com/talks/[po]julia sweeney it s time for the talk[/po]/up-next
פלוני_אלמונית*

הסיפורים של תמרוש מזכירים לי את היום בו לאח שלי כאבה הבטן בגן, וכשהגננת שאלה מה קרה לו הוא ענה בלי להתבלבל "אני מבייץ!".
(לאמא שלי היו ביוצים מורגשים מאוד...).

דרך אגב, הילד כבר בן 33, מתוק, עדין ובריא בנפשו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”