משתתפים בעייתיים
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
משתתפים בעייתיים
לפני כמה זמן, במהלך הדיון בנושא רום הראל בתקשורת, חיפשתי על רום הראל ברשת והגעתי להודעה שכתב ב polyamory]לפורום פוליאמוריה il[/po] . הוא כתב שם פוסט דוחה (אני מניחה שהרשה לעצמו בגלל שחשב שבפורום פוליאמורים יהיו יותר סלחנים כלפיו). בהתחלה חשבתי שזה מוכיח כמה רום מגעיל, ואחר כך הבנתי שמה שחשוב כאן בעיקר זה לקרוא את התגובות לפוסט שלו ולנסות ללמוד איך אפשר לזהות משתתפים בעייתיים, ולא לתת להם להמשיך לזהם את הסביבה ולפגוע באנשים. אני מביאה את התכתובת באופן [כמעט] מלא:
רום:
_היות ובגילי המופלג [48] לא מצפים שיהיו לי יחסים ובפרט עם בחורות צעירות [אני מעדיף כאלה מגיל 18 עד 55] והיות וPOLYAMORY
נראה בעיני רבים כ"המצאה שלי" לצורך "חיים בצד הקל של החיים" [אף פעם לא הבנתי מה רע בזה, אבל מפיהם זה נשמע האשמה חריפה ]. אזי החלטתי לשנות טקטיקה ו:
לאמץ בנות זוג עתידיות לא כבנות זוג אלא כ"בנות שובבות שלי" [בנות שובבות כדי לאפשר אם רוצים בכך "מין עם אבא"]. היות והמודל עדיין בהרצה [פועל כמה חודשים] אין לי עדיין מסקנות. אבל את בעיית הקנאה הוא מעביר לפסים חדשים.
סתם כי בא לי לחלוק... _
מנהלת הפורום:
_מערכת היחסים שאתה מתאר היא נצלנית ומבוססת על יחסי כח.
אני חייבת להודות ששקלתי למחוק את ההודעה הזאת. החלטתי שלא, אך דעתי אינה סופית. אם יתפתח דיון מעניין, אני מניחה שאשאיר את ההודעה. אם לא, אשקול את המשך צעדי.
(רק לשם הבהרה.)
שירי_
רום:
_ניצול?
יחסי כוח?
קראתי אתמול בתדהמה את התגובה שלך . וניסיתי לגלות ניצול אצלי בתגובה ולא מצאתי.
אבל נדהמתי מהבוטות והחד ערכיות [פולי אומר ריבוי למי ששכחה] של תגובתך.
בעולם ממנו אני בא נהוג לנמק ולא לחרוץ [לשון או דין] ללא הנמקה. ובמיילים אחרים התבררה יכולתך זאת לפחות בכתיבת מיילים עתירי מילים.
אבל פה לאקונית...
ושימוש [לרעה] בצנזורה של מקימת מנהלת פורום.
פה יקירתי מצאתי שימוש לרעה בכוח. גם יחסים כוחניים. שרק נבלמה ברגע האחרון ברגע של התעשתות ורק למען הדיון [הדיון חשוב יותר מהאנשים מאחורי הדיון? - ריח קל של ניצול עולה לאויר]
אז יש את המשפט המשנאי שאומר "הפוסל במומו פוסל" עשי איתו מה שתרצי. אני מזמין אותך לנמק ולהתגבר על הדחפים הכמעט לא נשלטים למחוק את השונה ממך. לא למען הדיון אלא כדי שתצמח פה קהילה. אנשים חשובים יותר מדעות.
אז אני מקווה לתגובה יותר שפויה ממך ובעיקר מנומקת היטב. _
מנהלת הפורום:
_כנות, פתיחות ותקשורת, גם הן מעיקרי הפוליאמוריה. הודעתי לך מה דעתי ומה שקלתי לעשות על מנת שתוכל להגיב כפי שתרצה.
איני מעריכה את עלבונות האישיים שהופנו כלפי, ראשית, משום שהם מופרכים ושנית משום שאינם רלוונטיים לדיון. הלכה למעשה, במקום להגן על עמדתך, תקפת אותי. אי לכך, איני מתכוונת להתייחס אליהם.
יום טוב._
אלמונית:
_לצערי היה לי חוסר הכבוד להכיר את הקשיש מאחורי השם לפני שנה שנתיים. הוא מטרידן סדרתי ופדופיל מזדמן שלא בזיזבז אף הזדמנות או תירוץ לנסות ולשים ידיים עלי, על נשים אחרות באירוע וגם על ילדות של כמה מאיתנו.
האם להשאיר את ההודעה הפוגענית בדפי הקהילה?
אולי - ולו רק כדי שנשים ידעו איזה טיפוסים מסתובבים ומתהדרים להם בנוצות שיקריות של פוליאמוריה._
אלי7:
[השמטתי כי לא קשור - טרה].
מנהלת הפורום:
_אני חושבת שבשנותי הרבות באינטרנט, פיתחתי לי חושים לזיהוי נבלים (ונבלות). מה שהאיר לי את הנורות האדומות כאן היה באמת חוסר המודעות. לא ראיתי התייחסות או רגישות כלפי הפרספקטיבה של הצד השני (קרי, אותן בנות). חוץ מזה, עוד כמה הודעות שלו בפורום העלו אצלי חשד. בעיקר, הנכונות שלו לשלוח עוד ועוד פוסטים ללא התחשבות בכמויות, בפרק זמן מאוד קצר. כמו כן הנטיה שלו להאריך בדברים על עצמו אך למעט בדברים על אחרות/ים. עבורי זה מחשיד משום שזה אומר שהוא חסר אמפתיה.
ועל פי ההודעה שלמעלה, התחושה שלי היתה נכונה..._
עד כאן מתוך האתר ההוא.
רום:
_היות ובגילי המופלג [48] לא מצפים שיהיו לי יחסים ובפרט עם בחורות צעירות [אני מעדיף כאלה מגיל 18 עד 55] והיות וPOLYAMORY
נראה בעיני רבים כ"המצאה שלי" לצורך "חיים בצד הקל של החיים" [אף פעם לא הבנתי מה רע בזה, אבל מפיהם זה נשמע האשמה חריפה ]. אזי החלטתי לשנות טקטיקה ו:
לאמץ בנות זוג עתידיות לא כבנות זוג אלא כ"בנות שובבות שלי" [בנות שובבות כדי לאפשר אם רוצים בכך "מין עם אבא"]. היות והמודל עדיין בהרצה [פועל כמה חודשים] אין לי עדיין מסקנות. אבל את בעיית הקנאה הוא מעביר לפסים חדשים.
סתם כי בא לי לחלוק... _
מנהלת הפורום:
_מערכת היחסים שאתה מתאר היא נצלנית ומבוססת על יחסי כח.
אני חייבת להודות ששקלתי למחוק את ההודעה הזאת. החלטתי שלא, אך דעתי אינה סופית. אם יתפתח דיון מעניין, אני מניחה שאשאיר את ההודעה. אם לא, אשקול את המשך צעדי.
(רק לשם הבהרה.)
שירי_
רום:
_ניצול?
יחסי כוח?
קראתי אתמול בתדהמה את התגובה שלך . וניסיתי לגלות ניצול אצלי בתגובה ולא מצאתי.
אבל נדהמתי מהבוטות והחד ערכיות [פולי אומר ריבוי למי ששכחה] של תגובתך.
בעולם ממנו אני בא נהוג לנמק ולא לחרוץ [לשון או דין] ללא הנמקה. ובמיילים אחרים התבררה יכולתך זאת לפחות בכתיבת מיילים עתירי מילים.
אבל פה לאקונית...
ושימוש [לרעה] בצנזורה של מקימת מנהלת פורום.
פה יקירתי מצאתי שימוש לרעה בכוח. גם יחסים כוחניים. שרק נבלמה ברגע האחרון ברגע של התעשתות ורק למען הדיון [הדיון חשוב יותר מהאנשים מאחורי הדיון? - ריח קל של ניצול עולה לאויר]
אז יש את המשפט המשנאי שאומר "הפוסל במומו פוסל" עשי איתו מה שתרצי. אני מזמין אותך לנמק ולהתגבר על הדחפים הכמעט לא נשלטים למחוק את השונה ממך. לא למען הדיון אלא כדי שתצמח פה קהילה. אנשים חשובים יותר מדעות.
אז אני מקווה לתגובה יותר שפויה ממך ובעיקר מנומקת היטב. _
מנהלת הפורום:
_כנות, פתיחות ותקשורת, גם הן מעיקרי הפוליאמוריה. הודעתי לך מה דעתי ומה שקלתי לעשות על מנת שתוכל להגיב כפי שתרצה.
איני מעריכה את עלבונות האישיים שהופנו כלפי, ראשית, משום שהם מופרכים ושנית משום שאינם רלוונטיים לדיון. הלכה למעשה, במקום להגן על עמדתך, תקפת אותי. אי לכך, איני מתכוונת להתייחס אליהם.
יום טוב._
אלמונית:
_לצערי היה לי חוסר הכבוד להכיר את הקשיש מאחורי השם לפני שנה שנתיים. הוא מטרידן סדרתי ופדופיל מזדמן שלא בזיזבז אף הזדמנות או תירוץ לנסות ולשים ידיים עלי, על נשים אחרות באירוע וגם על ילדות של כמה מאיתנו.
האם להשאיר את ההודעה הפוגענית בדפי הקהילה?
אולי - ולו רק כדי שנשים ידעו איזה טיפוסים מסתובבים ומתהדרים להם בנוצות שיקריות של פוליאמוריה._
אלי7:
[השמטתי כי לא קשור - טרה].
מנהלת הפורום:
_אני חושבת שבשנותי הרבות באינטרנט, פיתחתי לי חושים לזיהוי נבלים (ונבלות). מה שהאיר לי את הנורות האדומות כאן היה באמת חוסר המודעות. לא ראיתי התייחסות או רגישות כלפי הפרספקטיבה של הצד השני (קרי, אותן בנות). חוץ מזה, עוד כמה הודעות שלו בפורום העלו אצלי חשד. בעיקר, הנכונות שלו לשלוח עוד ועוד פוסטים ללא התחשבות בכמויות, בפרק זמן מאוד קצר. כמו כן הנטיה שלו להאריך בדברים על עצמו אך למעט בדברים על אחרות/ים. עבורי זה מחשיד משום שזה אומר שהוא חסר אמפתיה.
ועל פי ההודעה שלמעלה, התחושה שלי היתה נכונה..._
עד כאן מתוך האתר ההוא.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
משתתפים בעייתיים
שירי הזאת היא משהו. יש לנו הרבה ללמוד ממנה!
משתתפים בעייתיים
יש לנו הרבה ללמוד ממנה!
היא פשוט מנהלת הפורום, ולכן יש לה סמכות. הסמכות היא כוח.
כנגד כוח - הפעל כוח ! רק אהבה מביאה אהבה !
מה קורה כאן ? אין מנהל, כל משתתף יכול להחליט, והזכויות שוות.
היא פשוט מנהלת הפורום, ולכן יש לה סמכות. הסמכות היא כוח.
כנגד כוח - הפעל כוח ! רק אהבה מביאה אהבה !
מה קורה כאן ? אין מנהל, כל משתתף יכול להחליט, והזכויות שוות.
-
משתתפים בעייתיים
אין מנהל
יש.
ולא זה הדבר שאפשר ללמוד ממנה,אלא הזיהוי המהיר, ההגדרה החדה, וההבהרה המיידית למי שחרג שהוא חורג ושדבריו לא לעניין.
יש.
ולא זה הדבר שאפשר ללמוד ממנה,אלא הזיהוי המהיר, ההגדרה החדה, וההבהרה המיידית למי שחרג שהוא חורג ושדבריו לא לעניין.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
משתתפים בעייתיים
הלכה למעשה, במקום להגן על עמדתך, תקפת אותי. אי לכך, איני מתכוונת להתייחס אליהם.
ראוי לציטוט, גיריון, ואימוץ.
קצת מזה אצלנו לא היה מזיק.
ראוי לציטוט, גיריון, ואימוץ.
קצת מזה אצלנו לא היה מזיק.
-
משתתפים בעייתיים
בדיוק! קלעת בול! נו, אז גריינת?
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*